PROJEKTGODKENDELSE OG VVM-AFGØRELSE FJERNVARMEFORSYNING VÅBENSTED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROJEKTGODKENDELSE OG VVM-AFGØRELSE FJERNVARMEFORSYNING VÅBENSTED"

Transkript

1 PROJEKTGODKENDELSE OG VVM-AFGØRELSE FJERNVARMEFORSYNING VÅBENSTED GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2018

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...2 Projektgodkendelse...2 Screeningsafgørelse - miljøvurdering...2 Klagevejledning: Planklagenævnet og Energiklagenævnet...3 VURDERING AF ANSØGNINGEN...4 Brugerøkonomi...5 Selskabsøkonomi...6 Samfundsøkonomi...7 Referencer:...8 Kopi til:...9

3 INDLEDNING Guldborgsund Kommune modtog den 16. august 2018 en ansøgning om fjernvarmeforsyning af Våbensted. I forbindelse hermed har kommunen haft en dialog med Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. og deres rådgiver MOE A/S. Projektet omfatter udvidelse af varmeforsyningsområdet fra Sakskøbing til og med Våbensted. Forsyning forventes idriftsat senest i december Der er foretaget en høring af REFA, Maribo Forsyning og Energistyrelsen. Projektet opfylder rammerne i kommunens klimaplan og varmeplan og bidrager til en bedre samfundsøkonomi samt mindre CO 2 -udledning og sikrer en høj forsyningssikkerhed for varmeforsyningen i området. PROJEKTGODKENDELSE Efter nedennævnte redegørelse og på baggrund af ansøgningen meddeler kommunen godkendelse efter 4 i projektbekendtgørelsen 1 samt 6 i varmeforsyningsloven 2 til udvidelse af fjernvarmeområdet til og med Våbensted. Godkendelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden den 1. januar SCREENINGSAFGØRELSE - MILJØVURDERING Der er blevet foretaget en screening af projektet i henhold til VVM-lovens bilag 2 pkt. 3b. for fjernvarmeområdet. Da ændringen vedrører et lukket system med varmt vand, der kan etableres over en kort periode, vurderer kommunen at risikoen for uheld og dermed større udslip er lille og fjernvarmevandet indeholder ikke stoffer, som kan påvirke menneskers sundhed væsentligt. Natura 2000 og Bilag IV-arter i Natura 2000-områder vil samtidigt ikke blive væsentligt påvirket af aktiviteterne. Det nærmeste habitatområde Maribosøerne nr. 156 ligger ca. 2,7 km væk og habitatområdet Smålandsfarvandet nr. 152 ligger ca. 3,6 km væk. Af den grund vurderer kommunen, at det ansøgte ikke væsentligt kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for dyrearter eller ødelægge plantearter, der er optaget på Habitatdirektivets bilag i bekendtgørelsen om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder. Der skal derfor ikke udarbejdes en VVM-redegørelse. 1 Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, nr. 825 af , Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. 2 Bekendtgørelse af lov om varmeforsyning, nr af , Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

4 SIDE 3/9 Afgørelse meddeles i henhold til 21 stk. 1 i lov om miljøvurdering 3 med henvisning til bekendtgørelsen om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter, nr. 926 af , Miljø- og Fødevareministeriet. KLAGEVEJLEDNING: PLANKLAGENÆVNET OG ENERGIKLAGENÆVNET Både projektgodkendelsen og screeningsafgørelsen vil kunne påklages af enhver med en væsentlig individuel interesse. Klagefristen er 4 uger. Afgørelserne offentliggøres på kommunens hjemmeside den 6. november 2018 og klagefristen er den 4. december Hvis du ønsker at klage over afgørelse vedr. VVM-screeningen, kan du klage til Planklagenævnet. Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med Nem-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Guldborgsund Kommune via klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for borgere og kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Du skal normalt ikke betale gebyr, når du klager over projektgodkendelser til Energiklagenævnet. Eventuel klage kan ligeledes sendes via klageportalen, men den kan også sendes direkte til Energiklagenævnet pr. post til postadressen: Nævnenes Hus, Energiklagenævnet, Toldboden 2, 8800 Viborg eller sendes pr. e- mail til ekn@naevneneshus.dk eller afleveres på Energiklagenævnets kontor i kontortiden. I klageportalen sendes din klage automatisk først til Guldborgsund Kommune. Hvis kommunen fastholder afgørelsen, sender kommunen klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen. Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til kommunen med din klage. Kommunen videresender din anmodning til nævnet, som herefter beslutter om, du kan fritages. En klage har ikke opsættende virkning medmindre klagenævnene bestemmer andet. Det forventes, at følgende også vil være klageberettigede foruden Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.: 3 Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), nr. 448 af , Miljø- og Fødevareministeriet.

5 SIDE 4/9 - REFA Energi A/S, Energivej 4, 4800 Nykøbing F., info@refaenergi.dk - Maribo Varmeværk a.m.b.a., C.E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo, adm@maribovarmevaerk.dk. - Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 Kbh. Ø., dn@dn.dk. - Sundhedsstyrelsen, Embedslægerne Sjælland, Rolighed 7, 2. sal, 4180 Sorø, sjl@sst.dk. Søgsmål til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet eller Planklagenævnet efter loven eller de regler, der udstedes efter loven, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen. Vær opmærksom på, hvis man skal foretage jordarbejder, kan der være en risiko for, at fortidsminder ødelægges. Jf. museumslovens 25 kan man forud for igangsættelsen af arbejdet anmode Museum Lolland-Falster om at foretage en vurdering af risikoen for, at arbejdet vil true fortidsminder, og om det er en god ide at få foretaget en arkæologisk forundersøgelse. Hvis man under arbejdet støder på et fortidsminde (f.eks. pletter eller områder med mørkt jord, stensamlinger, oldsager, knogler o.l.) skal man straks stoppe arbejdet, i det omfang det berører fortidsmindet (jf. museumslovens 27). Fortidsmindet skal herefter anmeldes til Museum Lolland-Falster. Efterfølgende beslutter Kulturstyrelsen, om arbejdet kan forsætte, eller om det skal indstilles, indtil der er foretaget en arkæologisk undersøgelse. Henvendelser og anmeldelser skal foretages til Museum Lolland-Falster, Frisegade 40, 4800 Nykøbing F , post@museumlollandfalster.dk Man kan læse mere i Vejledning om gennemførelse af arkæologiske undersøgelser på Kulturstyrelsens hjemmeside; Vi gør også opmærksom på, at hvis man i forbindelse med realisering af projektet støder på visse vildtlevende dyr, må man i henhold til artsfredningsbekendtgørelsen 14, Bekendtgørelse nr. 330 af , ikke slå dem ihjel, indfange eller indsamle dem, uanset hvilken metode, der anvendes. VURDERING AF ANSØGNINGEN Ansøgningen omfatter en udvidelse af fjernvarmeområdet med Våbensted. Potentielt kan der forsynes 81 ejendomme. 43 ejendomme ønsker tilslutning ved projektstart.

6 SIDE 5/9 Sakskøbing Fjernvarme leverer fjernvarmen til forbrugerne. Fjernvarmen produceres på REFA Energis halmfyrede kraftvarmeværk, Maribo Sakskøbing Kraftvarmeværk. Udvidelsen af fjernvarmeområdet medfører ingen ændring af produktionskapaciteten på kraftvarmeværket. De 43 ejendomme medfører en øget produktion på ca MWh/år på kraftvarmeværket. Kraftvarmeværket producerer op mod MWh til fjernvarme hvert år svarende til en reduktion i CO 2 på ca tons/år. Sakskøbing Fjernvarme aftager ca MWh hvert år fra kraftvarmeværket. Resten går til Maribo Varmeværk. 43 ejendomme vil medføre en reduktion i CO 2 på ca. 240 tons/år. Hvis alle ejendomme tilslutter sig til fjernvarmen vil reduktionen være ca. 510 tons/år. Det blå område herunder illustrerer udvidelsen af fjernvarmeområdet. Brugerøkonomi I den brugerøkonomiske analyse, er der valgt et standardhus på 130 m 2 med et varmebehov på 16.9 MWh. Varmebehovet er mindre end Energitilsynets for et standardhus (18,1 MWh). Et højere varmeforbrug medfører en større besparelse ved brug af fjernvarme. Kommunen har vurderet, at beregningsforudsætningerne for brugerøkonomien er passende, selvom prisen for træpiller er lidt lavt sat.

7 SIDE 6/9 Beregningen er udført med de nødvendige investeringer i nyanlæg og vedligeholdelsesomkostninger for et oliefyr, træpillefyr, luft til vand varmepumpe og jordvarmeanlæg. Sakskøbing Fjernvarme tilbyder stikledningen til fjernvarme gratis til borgerne ved hurtig tilslutning, hvilket normalt koster ca kr. i tilslutningsbidrag (standardhus) kr. i stikledningsbidrag ved 15 m stikledning. Altså en direkte besparelse på ca kr. for et standardhus. Den eneste omkostning for forbrugeren er kr. at få installeret selve fjernvarmeuniten i huset + bortskaffelse af gammelt anlæg. Det årlige faste bidrag øges fra 17 kr./m 2 til 37 kr./m 2. Bidraget nedsættes dog efterhånden, som andre tilslutter sig og overskuddet fra projektet modsvarer investeringen. Sammenholdt med en tilslutning til fjernvarmeforsyningen, så kan der forventes nedenstående besparelser i forhold til ovennævnte oliefyr, træpillefyr, luft til vand varmepumpe og jordvarmeanlæg: Olie: ca kr./år. Træpiller: ca. 300 kr./år, så der er ikke den store forskel i varmeudgifter. Til gengæld er der færre emissioner ved fjernvarme og en højere komfort, da askehåndtering og påfyldning undgås samtidigt opnås en pladsbesparelse. Luft til vand - varmepumpe og jordvarme: ca kr./år. Dette gælder ved et standardhus på 130 m 2. Hvis huset er større vil besparelsen også være større. Der til kommer, at hvis olie- og el-priserne stiger, så vil besparelsen også blive større. Biomassepriserne forventes ikke at stige i samme grad som olie og el, så fjernvarmepriserne i Sakskøbing Fjernvarmeområde skulle blive mere gunstige i forhold til olie- og elopvarmning. Ved den beregnede låntagning vil besparelsen give et godt bidrag til tilbagebetalingen til fjernvarmen, da renteomkostningerne vil være en del lavere end besparelsen. Låntagningen vil dog nok have noget kortere løbetid og højere rente end medtaget i beregningerne, hvilket vil give en yderligere forbedring af forbrugerøkonomien ved fjernvarme, da investeringerne ved individuelle anlæg er noget højere. Selskabsøkonomi Varmeforsyningen er hovedsageligt baseret på udnyttelsen af varme fra halm. Olie anvendes sjældent og kun som reservespidslast. Investeringen er på ca. 10,7 mill.kr over en 30 årig periode. Ledningsnettet har en forventet levetid på ca. 50 år. I selskabsøkonomien er der regnet med de 43 ejendomme over en 10-årig periode. Så økonomien vil forbedres, hvis flere tilslutter sig i den 10-årige periode. Allerede i det andet regnskabsår er der et lille overskud. Det samlede overskud på 10 år er ca kr. og de faste omkostninger kan reduceres med ca. 8 kr./m 2

8 SIDE 7/9 på det tidspunkt uden at selskabsøkonomien berøres og hvile i sig selv -reglen fra Energitilsynet overholdes. Samfundsøkonomi Energiministeriets bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg stiller krav om, at der foretages en samfundsøkonomisk vurdering ved en udvidelse af forsyningsområde og distributionsnet. Kommunen har efter bekendtgørelsens 23 stk. 3 vurderet at den samfundsøkonomiske analyse der foreligger på baggrund af de samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner fra maj 2017 fortsat er fuldt tilstrækkelig. Kommunen vil derfor ikke kræve yderligere beregninger i forhold til de nye samfundsmæssige beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner fra oktober Kommunen har lagt vægt på, at den samfundsøkonomiske analyse er foretaget med den eksisterende varmeforsyning i området i referencen. Kommunen er enig i betragtningen omkring udeladelse af varmepumper i den samfundsøkonomiske analyse, da forbrugerøkonomien forbedres med fjernvarme, hvilket skulle give et bedre grundlag for borgeres yderligere investering i samfundsøkonomiske grønnere tiltag. Der har ikke været kommentarer til denne betragtning i høringen af REFA, Maribo Varmeværk og Energistyrelsen. Nedenstående viser, at der vil være et samfundsøkonomisk overskud på ca kr. i projektet og i beregningerne er det også vist, at projektet er rimeligt robust over for påvirkninger i brændselspriser og elpriser. Det er kommunen vurdering, at der er overvejende sandsynlighed for, at projektet giver et samfundsmæssigt overskud set over en levetid på ledningsnettet i forhold til en fortsat varmeforsyning baseret på fossile brændsler, træ og el. Selvforsyningsgraden, der kan opnås i forhold til el, biomasse m.m. i forhold til skatter og afgifter, er vigtig i forhold til import for samfundsøkonomien.

9 SIDE 8/9 Risikoen for, at de samfundsmæssige omkostninger er større ved gennemførelse af projektet er sandsynligvis meget lille, da det fortsat forventes at en biomassebaseret fjernvarmesyning med stor sandsynlighed kan ske med egen selvforsyning i hele ledningsnettets levetid, eventuelt suppleret med nye teknologier som varmepumpe m.m. Dog er der en lille risiko for, at udenlandsk konkurrence kan give en øget efterspørgsel på biomasser, som kan give øgede samfundsmæssige omkostninger, der dog forventes at være mindre end forsat brug af fossile brændsler og el til individuel varmeforsyning. Den samlede miljøforbedring/omkostning ved lokal udnyttelse af råvarer samt distribution af fjernvarme er dog langt at foretrække i forhold til en fortsat individuel varmeforsyning baseret på fossile brændsler og el, hvilket også er i overensstemmelse med varmelovens formålsparagraf. Da projektet både er samfunds-, selskabsmæssigt og brugerøkonomisk rentabelt og de afledte effekter, såsom mindre udvinding af fossile brændstoffer og mindre transport af disse til husstande o.l., også forventes at have en positiv samfundsmæssig værdi bl.a. i form af mindre forurening af miljøet og indirekte medvirkning til en bedre folkesundhed, godkender kommunen projektet. Med venlig hilsen Jakob Lysholdt Teamleder S. Allan Pedersen Varmeplanlægger REFERENCER: Ansøgning modtaget den 16. august 2018, dok.nr /18 Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner, maj 2017, Energistyrelsen. Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner, august 2017, Energistyrelsen. Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner, oktober 2018, Energistyrelsen. Vejledning i samfundsøkonomiske analyser på energiområdet, juli 2018.

10 SIDE 9/9 KOPI TIL: Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a., Lillemark 25, 4990 Sakskøbing, MOE A/S, Næstvedvej 1, 4760 Vordingborg, REFA Energi A/S, Energivej 4, 4800 Nykøbing F., Maribo Varmeværk a.m.b.a., C.E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo, Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 Kbh. Ø., Sundhedsstyrelsen, Embedslægerne Sjælland, Rolighed 7, 2. sal, 4180 Sorø, Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K., Museum Lolland-Falster, Frisegade 40, 4800 Nykøbing F.

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Lunden 8 DATO 5/9 2018 1/22 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER...3 2. RESUMÉ...4 3. AFGØRELSE OG TILLADELSENS VILKÅR...5 4. ODENSE KOMMUNES

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde Savværk A/S DATO 28/2 2018 1/16 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/1 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej og Jarlsberggade DATO 24/1 2018 1/22 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af service/erhverv Højme Erhvervsområde DATO 1/11 2017 1/29 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Lokalplan nr. 6-803 Anlægsnavn

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af nye boliger ved Rikkesminde DATO 28/2 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af nye boliger ved Rikkesminde

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest Lokalplan 6-813 DATO 6/2 2019 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND DATO 7/2 2018 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND Projektansøger: Myndighed: Fjernvarme

Læs mere

TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP

TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP GULDBORGSUND KOMMUNE SEPTEMBER 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 2 tillægsgodkendelse... 2 Screeningsafgørelse

Læs mere

LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE John Lyhne-Hansen Stoubyparken 3 4873 Væggerløse Sendt til: uharkjaer@yahoo.dk 9. APRIL 2014 LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE Matr. Nr. 2d Tjæreby By, Nykøbing F., Gedser Landevej

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Udvidelse af forsyningsområde- Erhvervsområde ved motorvejsafkørsel 50 DATO 15/11 2017 1/30 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Erhvervsområde

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev. Charlotte og Jan Gram Slotsvej 3 4871 Horbelev Sendt til: dyrehjem@gmail.com 12. MARTS 2013 LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

Læs mere

LANDZONETILLADELSE. Matr. nr. 1-a, Engestofte By, Engestofte, Søvej 10, 4930 Maribo

LANDZONETILLADELSE. Matr. nr. 1-a, Engestofte By, Engestofte, Søvej 10, 4930 Maribo Bo Bryndum Nyhavn 3, 2 1051 København K Sendt til: bo.bryndum@gmail.com LANDZONETILLADELSE 6. JULI 2016 Matr. nr. 1-a, Engestofte By, Engestofte, Søvej 10, 4930 Maribo I forbindelse med indretning af hotel

Læs mere

Karup Varmeværk a.m.b.a. Godthaabsvej Karup

Karup Varmeværk a.m.b.a. Godthaabsvej Karup Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg byggeriogmiljoe@viborg.dk Karup Varmeværk a.m.b.a. Godthaabsvej 2 7470 Karup maagaard@karup-varme.dk Dato: 20. november 2018 Afgørelse om, at der ikke skal

Læs mere

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank Side 1/5 VINDERUP VARMEVÆRK A M B A Sevelvej 67 7830 Vinderup Dato: 18-08-2017 Sagsnr.: 13.03.00-P16-2-17 Henv. til: Lene Kirk Dalum Information og service Direkte tlf.: 9611 7662 Afdeling tlf.: 9611 7500

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

Afdeling: Plan Dato: 21. oktober 2019 Reference: Tine Lysdahl Sørensen Tlf. direkte: Journalnr.

Afdeling: Plan Dato: 21. oktober 2019 Reference: Tine Lysdahl Sørensen   Tlf. direkte: Journalnr. Afdeling: Plan Dato: 21. oktober 2019 Reference: Tine Lysdahl Sørensen E-mail: tlys@norddjurs.dk Tlf. direkte: 8959 4050 Journalnr.: 19/14787 Landzonetilladelse Norddjurs Kommune meddeler hermed landzonetilladelse

Læs mere

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted Dato: 31. oktober 2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Ringsted Kommune har den 31. oktober 2018 modtaget en anmodning fra om at vurdere,

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjervarmeforsyning af boligområde ved COOPgrunden 27. september 27/9 2017 1/30 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning

Læs mere

Denne tilladelse annullerer samtidig en landzone- og byggetilladelse fra 2017 til en garage på 35 m 2.

Denne tilladelse annullerer samtidig en landzone- og byggetilladelse fra 2017 til en garage på 35 m 2. Lars Danefærd Christiansen Skovvej 1A 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at udvide en eksisterende ladebygning på ejendommen matr. nr. 115 Notmark Ejerlav, Notmark, der ligger på Skovvej 1A, 6440

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af lokalplanområde 3-694 Seden Nord 31. august 2012 1/30 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Retsgrundlag...

Læs mere

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing Poul-Erik Kiel Søndergaard Engestoftevej 91 4990 Sakskøbing Sendt til: ps@soeholt.nu 4. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

Læs mere

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg Svend Erik Pless Havnbjergvej 20 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn (stolper) på ejendommen matr.nr. 44 Oksbøl Ejerlav, Oksbøl, der ligger på Havnbjergvej 20, 6430

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning til ny boligbebyggelse ved Stakkesvang/ Tårupvej, Taulov, Fredericia (LP 261) Ansøger:

Læs mere

Forlængelse af frist for efterbehandling efter råstofindvinding på en del af matr. nr. 1as Kjellerup Hgd., Svenstrup, Mariagerfjord Kommune

Forlængelse af frist for efterbehandling efter råstofindvinding på en del af matr. nr. 1as Kjellerup Hgd., Svenstrup, Mariagerfjord Kommune Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Gunderup Grus- og Stenleje ApS Kjellerupvej 6 9550 Mariager brian@gunderup-grus.dk Råstofsagsbehandler

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Udarbejdet for Lolland Varme A/S September 2016 Udarbejdet af: Niels Thorsen Kontrolleret af: Godkendt af: Dato: 01.09.2016 Version: 1.4

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

Knud Erik Madsen Krusåvej Gråsten

Knud Erik Madsen Krusåvej Gråsten Knud Erik Madsen Krusåvej 9 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 6 Bækken, Rinkenæs, der ligger på Krusåvej 11B, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har

Læs mere

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals Anders Reitz Iversen Grønmark 6 6470 Sydals Lovliggørende landzonetilladelse til at inddrage 64 m² stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 94a Sønderby, Kegnæs, der ligger på Grønmark 6, 6470 Sydals

Læs mere

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe.

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Region Sjælland har den 05.06.2019 meddelt afgørelse om ændring af vilkår om biaktiviteter

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Godkendelse af varmeprojektforslag for nyt 1,5 MW halmanlæg i Ørnhøj

Godkendelse af varmeprojektforslag for nyt 1,5 MW halmanlæg i Ørnhøj TEKNIK OG MILJØ Ørnhøj-Grønbjerg Kraftvarmeværk a.m.b.a. Kjærsvej 13 6973 Ørnhøj Att.: Thorbjørn Madsen Brev sendt pr. mail til [tfm@vtv-vildbjerg.dk] Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg

Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg Arno Hjord Petersen Hedegade 3 4000 Roskilde - Sendt som digital post Den 22. august 2017 Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg D. 27. juni 2017 modtog naturteamet oplysning om at der

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Haslev Fjernvarme Energivej 35 4690 Haslev Sendt pr. e-mail: allan@haslev-fjernvarme.dk Udskiftning af det eksisterende halmfyrede kraftvarmeværk i Haslev med et nyt 16,0 MW flisfyret

Læs mere

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer i tilladelse af den 10. april 2017 vedrørende matr. nr. 4g True By, Vebbestrup, Mariagerfjord Kommune

Ændring af vilkår for indvinding af råstoffer i tilladelse af den 10. april 2017 vedrørende matr. nr. 4g True By, Vebbestrup, Mariagerfjord Kommune Regional Udvikling Jordforurening og Råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst ATS Grus I/S v/ Henning Lauritzen Ringvejen 30 9510 Arden hl@ats-arden.dk

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Ernst Alfred Viuff Stendiget 72 Sengeløse 2630 Taastrup - Sendt som digital post Den 13. oktober 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 30. juni 2016 søgt om at opføre en garage på

Læs mere

Kristian Thy Andreasen Frejasvej Oksbøl. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg.

Kristian Thy Andreasen Frejasvej Oksbøl. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Kristian Thy Andreasen Frejasvej 43 6840 Oksbøl Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 4. oktober 2017 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Kristian Thy Andreasen har den 15. september

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger

Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger Pedersbolig.dk ApS Årslev Markvej 41 8220 Brabrand Landzonetilladelse til udstykning og indretning af erhverv og boliger Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til indretning af lejligheder og erhverv

Læs mere

Dankalk, Mjels: Ændring af vilkår om driftstid i to råstoftilladelser

Dankalk, Mjels: Ændring af vilkår om driftstid i to råstoftilladelser Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Dankalk Att. Lars Christensen e-mail lhc@dankalk.dk Geolog Pia Heuer Andersen Direkte +4597654638

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

Finn Hansen Pommersgaard Sydals

Finn Hansen Pommersgaard Sydals Finn Hansen Pommersgaard 1 6470 Sydals Landzonetilladelse til at anlægge en ridebane på ejendommen matr.nr. 8 Vibøge, Lysabild, der ligger på adressen Pommersgaard 1, 6470 Sydals. Sønderborg Kommune har

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSTANDSTANDSVIND- MØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSTANDSTANDSVIND- MØLLE Anders Pommer Jensen Holebyvej 11 4894 Øster Ulslev Sendt til: holsevaengegaard@email.dk 16. APRIL 2014 LANDZONETILLADELSE - HUSTANDSTANDSVIND- MØLLE Matr. Nr. 8a, Ø. Ulslev By, Ø. Ulslev, Holebyvej 11,

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form.

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

VVM-SCREENINGSAFGØRELSE

VVM-SCREENINGSAFGØRELSE VVM-SCREENINGSAFGØRELSE Dansk Dyrekremering ApS Lundagervej 110 8722 Hedensted info@danskdyrekremering.dk Dato: 21. september 2017 Afgørelse om at Dyrekrematorie på Tinvej 8b ikke er VVM-pligtig Ringsted

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

Eksisterende hækbeplantning mod nord og vest skal bevares på en sådan måde, at beplantningen stadig har en afskærmende effekt.

Eksisterende hækbeplantning mod nord og vest skal bevares på en sådan måde, at beplantningen stadig har en afskærmende effekt. Lars Michal Larsen Krogen 2 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på stativ på terræn på ejendommen matr.nr. 19 Asserballe Ejerlav, Asserballe, der ligger på Krogen 2, 6440

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise

Dispensation og landzonetilladelse til opførelse af læskur på matrikel nr. 309 Rise-Hjarup, Rise Mette Engesgaard & Jan Vesterlund Vingelhøjvej 66 6200 Aabenraa Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12-10-2017 Sagsnr.: 17/27129 Kontakt: Lonnie Jessen Direkte tlf.: 7376

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

JOHANSSON & KALSTRUP P/S Østervang Varde Att.: Helén Buch Dubery. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg.

JOHANSSON & KALSTRUP P/S Østervang Varde Att.: Helén Buch Dubery. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. JOHANSSON & KALSTRUP P/S Østervang 2 6800 Varde Att.: Helén Buch Dubery Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Aage V. Jensen s Naturfond har den

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri.

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri. Henrik Pedersen Svinballevej 1 8350 Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. e-mail til: hp@hegomatek.dk Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 18 Der meddeles hermed dispensation

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH 31. august 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. ANVENDT LOVGIVNING...4 Godkendelsens forhold til anden lovgivning...4 3. SAGSFREMSTILLING...4

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba

Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba Projektgodkendelse til Mørkøv Varmeværk Amba VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Indholdsfortegnelse Stamoplysninger Læsevejledning Sagsfremstilling Retsgrundlag Gennemgang og vurdering af projektet Afgørelsen og tilladelsens

Læs mere

Region Nordjylland har på baggrund af nedenstående og med hjemmel i råstoflovens 7 og 10 truffet følgende afgørelse i sagen.

Region Nordjylland har på baggrund af nedenstående og med hjemmel i råstoflovens 7 og 10 truffet følgende afgørelse i sagen. Regional Udvikling Jordforurening og råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Svend Aage Christiansen A/S Høngårdsvej 36 9750 Østervrå Att.:

Læs mere

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017 Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen 1 7870 Roslev Att.: Erik Pedersen, info@roslev-fjernvarme.dk 19. december 2017 Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af solvarmeanlæg Skive Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse til spildevandsanlæg

Landzonetilladelse til spildevandsanlæg Lars Kenneth Jensen Hjorthøjvej 8 4291 Ruds Vedby Sendt via Byg og Miljø Landzonetilladelse til spildevandsanlæg Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at etablere et hævet nedsivningsanlæg på

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: 10-07-2017 Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til etablering af enfamiliehus på Lærke Alle 3, 7260 Sønder

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ SDR. KIRKEBYVEJ 7, 4800 NYKØBING F. Til Konsulent Søren Paludan

IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ SDR. KIRKEBYVEJ 7, 4800 NYKØBING F. Til Konsulent Søren Paludan Til Konsulent Søren Paludan soren@paludan.com 29-09-2017 IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ SDR. KIRKEBYVEJ 7, 4800 NYKØBING F Guldborgsund Kommune har den 29. august 2017 modtaget materiale vedr. din anmeldelse

Læs mere

Landzonetilladelse til bygning til garage og udhus

Landzonetilladelse til bygning til garage og udhus Til ejer Dybendalvej 3 4190 Munke Bjergby Landzonetilladelse til bygning til garage og udhus Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at opføre en bygning til garage og udhus på ejendommen: Den

Læs mere

Pehama Productions A/S Att: Jens Christian Clausen Kvanløkke Nordborg

Pehama Productions A/S Att: Jens Christian Clausen Kvanløkke Nordborg Pehama Productions A/S Att: Jens Christian Clausen Kvanløkke 1 6430 Nordborg Lovliggørende landzonetilladelse til opsætning af to containere på ejendommen matr.nr. 309 Havnbjerg ejerlav, Havnbjerg, der

Læs mere

Andrejus Marinskis Bymarken Janderup Vestj. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg.

Andrejus Marinskis Bymarken Janderup Vestj. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Andrejus Marinskis Bymarken 24 6851 Janderup Vestj Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 21. august 2018 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Andrejus Marinskis har den 25. juli 2018

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed

Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed Emil Stigler Døjringevej 48 4180 Sorø E-mail: emil@segroup.dk Landzonetilladelse til udvidelse af virksomhed Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til at udvide virksomheden SE Group på ejendommen:

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune Att: Projektleder Lars Jespersen Nyvej 22 4573 Højby Den 9. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Udvikling, Miljø og Teknik Byg Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 30-11-2018 / 01.03.03-P19-152-18 Landzonetilladelse I har fået landzonetilladelse til at montere et 6 meter langt

Læs mere

Bygherren kan forud for et anlægsarbejde begyndelse henvende sig til det pågældende museum med henblik på at få foretaget en forundersøgelse.

Bygherren kan forud for et anlægsarbejde begyndelse henvende sig til det pågældende museum med henblik på at få foretaget en forundersøgelse. Plan og Kultur Henriette Mie Jensen Karendalsvej 9 Skallebjerg 5683 Haarby 23. august 2018 Sags id: 2018-0328 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af ridebane som

Læs mere

påvirke et Natura 2000-område væsentligt, beskadige yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget på EFhabitatdirektivets

påvirke et Natura 2000-område væsentligt, beskadige yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget på EFhabitatdirektivets 1 - Landzonetilladelse, hestebokse - Dalbyovervej 44, Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-93-16 Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 19-07-2016

Læs mere

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

Sebbelev beboerforening Att: Leif Jensen Sebbelev strand Sebbelev

Sebbelev beboerforening Att: Leif Jensen Sebbelev strand Sebbelev Sebbelev beboerforening Att: Leif Jensen Sebbelev strand 11 6440 Sebbelev Landzonetilladelse til at opføre en grillhytte på ejendommen matr.nr. 192 Sebbelev, Ketting, der ligger på Sebbelev Strand 16,

Læs mere

Ejgil Søren Jacobsen Markskelvej Oksbøl. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg.

Ejgil Søren Jacobsen Markskelvej Oksbøl. Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Ejgil Søren Jacobsen Markskelvej 1 6840 Oksbøl Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg. Ejgil Søren Jacobsen har den 12. marts 2017 ansøgt Varde Kommune

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 13. september 2019 Sagsnr.: 19/30110 Ejendomsnr.: 12151 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation

Landzonetilladelse og dispensation Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 17-10-2018 / 01.03.03-P19-61-18 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet 1 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af ca. 103 m² landbrugsjord til havejord på ejendommen matr.nr. 13 Bro, Ketting, der ligger

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2017-29 FOR NÆSTVED KOMMUNE PEU 11.06.2019 ØK 17.06.2019 BY 25.06.2019 www.naestved.dk/kommuneplan WWW.NAESTVED.DK/KOMMUNEPLAN BYER FRITID OG TURISME MILJØBESKYTTELSE

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning til DLG Ballesvej, Fredericia (del af LP 357) Ansøger: Projektets placering: TREFOR

Læs mere

LANDZONETILLADELSE. Hanne-Marie Nygaard Nors Lyngbyvej Gentofte. Sendt til:

LANDZONETILLADELSE. Hanne-Marie Nygaard Nors Lyngbyvej Gentofte. Sendt til: Hanne-Marie Nygaard Nors Lyngbyvej 399 2820 Gentofte Sendt til: power@con-mec.com LANDZONETILLADELSE 9. JULI 2014 Matr. nr. 42-a, Vantore By, Vantore, Strandhus Alleen 16, 4880 Nysted I forbindelse med

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER

IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Att. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 27. JUNI 2016 IKKE VVM-PLIGT AFNATURGENOPRETNINGSPROJEKT I NATUROMRÅDET HORREBY LYNG I FORBINDELSE MED EU LIFE PROJEKTET ØSTDANSKE HØJMOSER Naturenheden

Læs mere

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til om- og tilbygning af enfamiliehus på Rankenbjergvej 11, 6623

Læs mere