Din direkte kilde med nyheder fra Hasle Skoles emneuge!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Din direkte kilde med nyheder fra Hasle Skoles emneuge!"

Transkript

1 Din direkte kilde med nyheder fra Hasle Skoles emneuge! Planetariet med 5. årgang Der blev fortalt om mange spændende ting, bl.a. diskuterede vi om, hvad solsystemet bestod af. Vi fik også lige opfrisket rækkefølgen af de 8 planeter og fik forklaret, at Pluto er en komet, ikke en planet. Læs mere på side 3 Mere mellem himmel og jord Ole fortalte om, at han i en august måned havde siddet på terrassen og set 3 trekanter, som var formet som en pil, flyve gennem luften i en vandret linje. Men pludselig var det, som om pilen blev skudt ud af en kanon. Den fór hurtigt i en anden retning. Det var for hurtigt til, det kunne være en satellit eller et fly. Den forsvandt ikke, forklarede Ole. Den var bare ikke længere til at se. Læs mere på side 3 Den kreative side af rummet De skal lave en fortolkning af Van Goghs berømte billede Stjernehimmel. Vi har arbejdet med at lave streger og prikker og blandet forskellige nuancer af blå. Men det er først i morgen, børnene begynder at male, i dag fokuserer vi bare på at tegne baggrunden. Og det gode er, at de jo bare kan male ovenpå, hvis de laver fejl. Men selvfølgelig gør de ikke det, for det er jo nogle dygtige børn. De udstiller deres billeder for forældrene fredag, og for resten af skolen lørdag, siger Karin. Læs mere på side 7 Husk at kantinen har åbent! I skolens kantine er der forfriskninger at købe. Bl.a. er der salatbrød, pølsebrød, focacciaboller, drikkevarer og dagens ret. Kantinen åbner fra 9:45 til 10:10 og fra 11:30 til 12:15 Vi håber at se dig! Ole Rømer Observatorium Vi lærte en del på observatoriet. Vi lærte blandt andet, at stjerner er kugler af gas/grundstoffer. Vi kan faktisk ikke leve uden stjernerne. Når en stjerne dør, får vi meget nytte af de grundstoffer. de afgiver. Faktisk er jorden lavet af grundstoffer, som vi også selv er. Og de grundstoffer er blevet dannet i stjernerne. Og derfor kan vi ikke leve uden dem, og hvis stjernerne ikke var skabt, var vi heller ikke. Læs mere på side 4

2 Side 2 Stjernehimlen Stjernehimmel, klasse 23/ Amalie & Maja - Det var første dag i emneugen, og vi var blevet inviteret til at komme ned i aulaen og se, hvordan stjernehimlen skulle sættes op. Vi gik ned til dem og blev ledt indenfor i en stor rund teltdug. Herinde var der sat en maskine op, der var lavet til at skulle kaste lysbilleder af stjernehimlen op på teltløftet. Der var nogle problemer med at få lyset til at virke, og der skulle flere elevers hjælp til at få det løst, men da det hele virkede, var det et flot syn. Sammen fandt vi forskellige stjernebilleder og fik snakket om nogle af de historier, der var bag dem. Det var interessant og lidt mystisk, som stjerner nogle gange kan være. Der var både et lysbillede, hvor stjernebillederne var tegnet op og der var også et kun med stjernerne, hvor man så selv skulle prøve at finde motiverne. Lysbilledet kørte også rundt - Sådan som jorden drejer, skifter det jo også, hvor stjernerne er. Formålet ved at sætte stjernehimlen op på denne måde, var at blive klar over, hvordan stjernebillederne ser ud. Det giver en god idé om, hvordan folk i tidernes morgen tænkte over, hvordan stjernebillederne så ud. Mars Mandag, tirsdag og onsdag var vi nede og besøge Mars-holdet. Vi fik også en snak med Yaxye og Ali. Journalister: Akram & Suhaib Mandag Mandag så gruppen fra Mars en film om Mars. Nogle synes, den var spændende, og andre synes, den var kedelig. Filmen handlede blandt andet om Mars opbygning, og hvordan landskabet var på Mars. Der er en del bjerge og dybe dale på Mars, men intet vand. Mandag snakkede de også om, hvad de skulle den kommende uge. Interview: Yaxye og Ali Tirsdag Tirsdag blev de inddelt i nogle grupper, som de skulle arbejde med hele ugen. Der var grupperne film, prezi, powerpoint, tegneserier, QR koder. Resten af dagen skulle de arbejde i grupperne. Onsdag skulle de færdiggøre arbejdet med grupperne. Tekst om Mars og den viden, vi har fået af interviewene. Mars har mange vulkaner, og den største er Olympus Mons. Den er 24 kilometer høj. Mars bliver også kaldt den røde planet, fordi det meste af overfladen er rød. Men hvorfor er den egentlig det? Jo det er den, fordi det meste af overfladen er rustent jern. Mars har to måner, Phobos og Deimos. Den største af de to er Phobos. Der er blevet sendt robotter op til Mars. De vil gerne se, om der er liv på Mars. Mars er blevet dannet ligesom alle andre planeter. Mars opbygning minder meget om Jordens, den yderste skorpe er tynd og fast ligesom Jordens. Det er meget koldt på Mars i forhold til Jorden. Mars minder meget om en dybfrossen ørken. Mere end 95 % af luften består af kuldioxid, og det er den luftart, som vi udånder.

3 Side 3 En tur på planetariet med 5. klasse Hele 5. årgang var meget imponeret af den store stjernehimmel de viste på planetariet. Skrevet af Lamah, Maja, Ingrid, Anne og Amalie 25/ I dag gik turen imod Steno museets planetarium med 5. årgang. Vi tog bussen om morgenen, og mødtes med klasserne på museet. Her blev vi ledt ovenpå til udstillingen Kære krop, svære krop, som eleverne kiggede på. mens vi ventede på at komme ind i planetariet. Vidste du at? Saturns ringe består af sten og isklumper? Der har været flydende vand på Mars? Solen er den eneste stjerne i vores solsystem? Jupiter har over 50 måner? Pluto er ikke en planet, men en komet? Venus kaldes en helvedsplanet? Hver stjerne har cirka fire planeter? Dørene gik op, og ud kom 4. årgang. Der var en masse snak, men efter lidt tid fik vi lov at komme ind. Vi satte os, og fik en fin præsentation af Lars, der stod for præsentationen. Der blev fortalt om mange spændende ting, bl.a. diskuterede vi om, hvad solsystemet bestod af. Vi fik også lige opfrisket rækkefølgen af de 8 planeter og fik forklaret, at Pluto er en komet, ikke en planet. Hver planet havde sin egen præsentation, hvor der blev fortalt om planeternes konsistens og om deres måner. Det var alt i alt meget spændende og lærerigt. Mere mellem himmel og jord Ole Skov var på besøg i lokale 305, hvor han fortalte om sin ufo oplevelse. Skrevet af Sofie, Hodan og Can. Den anden historie Ole havde at fortælle, skete en skyfri aften, hvor han var ude at se stjerneskud. Han fik øje på 3 røde prikker, som han først troede, var en laser. Prikkerne bevægede sig hurtigere og hurtigere, og til sidst endte de i et træ i hans nabos have. Ole var i hvert fald færdig med at se på stjerneskud. I lokale 305 fik man besøg af skolelederen Ole Skov. Han fortalte om sine 2 ufo oplevelser, hvilket eleverne syntes var interessant, da de spurgte meget ind til det. Hvad er en ufo? Det spørgsmål startede Ole med at spørge eleverne om. Eleverne havde mange svar, dog var en flyvende tallerken svaret, som de fleste svarede. Ole fortalte videre om, at han i en august måned havde siddet på terrassen og set 3 trekanter, som var formet som en pil, flyve gennem luften i en vandret linje. Men pludselig var det, som om pilen blev skudt ud af en kanon. Den fór hurtigt i en anden retning. Det var for hurtigt til, det kunne være en satellit eller et fly. Den forsvandt ikke, forklarede Ole. Den var bare ikke længere til at se. Selvom Ole ikke er overtroisk, syntes han alligevel, det kunne tyde på ufoer.

4 Side 4 Ole Rømer Observatorium Gennem hele ugen har 7-9 klasse skiftevis været på Ole Rømer Observatorium og set og lært om stjerner. Skrevet af Akram, Erik og Suhaib Fakta om Rømer Ole Rømer var en dansk astronom. Ole Rømer blev 65 år Mandag den 23. september var vi ude og besøge et astronomisk observatorium. Observatoriet tilhører Aarhus Universitet, og observatoriet er opkaldt efter Ole Rømer. Ole Rømer studerede astronomi. Han begyndte med at studere det, da han var 18 år gammel. Ole Rømer blev født 1644, og han døde Han blev 65 år. Han blev født og opvoksede i Aarhus. Ole Rømers største bedrift var, at han opdagede lysets hastighed, som er ca km/sekund. Vi lærte en del på observatoriet. Vi lærte blandt andet, at stjerner er kugler af gas/grundstoffer. Vi kan faktisk ikke leve uden stjernerne. Når en stjerne dør, får vi meget nytte af de grundstoffer. de afgiver. Faktisk er jorden lavet af grundstoffer, som vi også selv er. Og de grundstoffer er blevet dannet i stjernerne. Og derfor kan vi ikke leve uden dem, og hvis stjernerne ikke var skabt, var vi heller ikke. Ole Rømer opdagede lysets hastighed Ole Rømer blev student i Aarhus Latinskole i 1662 Ole Rømer rejste til Frankrig i 1672 Ole Rømer byggede sin jupitermaskine i 1676 Solen er en helt almindelig stjerne, som der findes milliarder af. Der er faktisk flere stjerner i universet, end der sandkorn på hele jorden. Hvordan bliver en stjerne egentlig født, ja det gør den, når gigantiske gasskyer bliver trukket sammen af tyngdekraften. Når gasskyerne bliver tættere og tættere, stiger temperaturen op til flere millioner grader. Altså varmt nok til at atomkerner kan fusionere. Stjerner der uddør, bliver kaldt hviddværg. Fremstilling af rumvæsner 4-6 klasse lavede deres egne rumvæsner, ud af gips. Skrevet af Suhuur, Avin og Sara Torsdag Den 26. havde vi et interview med to elever fra 6. klasse. De startede med at se en video om en dame, der viser, hvordan man lægger gipsmaske på andre. Hver elev fik en bog, hvor de kunne få inspiration til, hvordan de skulle designe deres gipsmaske. De skulle tegne en skitse på et papir ud fra bogen, og bestemme hvordan deres gipsmaske skulle se ud. For at få masken på, klippede vi en masse gipsstrimler ud, og dyppede dem i vand. Da gipsen var klar til at komme på ansigtet, fik vi vaseline på, så gipsen ikke satte sig fast. Derefter fik vi gips i ansigtet. Gipsen føles klam og kold, fortæller Brynja fra 6. A Da gipsmasken var færdig skulle de pynte den. Amalie fra 6. B fortæller: Jeg vil gerne male den brun og lyserød, med resten vil jeg lade min fantasi løbe.

5 Side 5 O-3 klasse synger på trappen Skolebørnene fra klasse skulle synge på hovedtrappen. Fredag morgen var der generalprøve. Skrevet af Amalie, Lamah og Suhuur Eleverne i klasse havde øvet sig hele ugen på to sange - Og fredag var der generalprøve. Børnene glæder sig til at skulle synge for familie og venner skønt de var lidt nervøse under generalprøven. Eleverne havde først haft morgensamling, hvorefter de blev ledt fra gymnastiksalen til hovedtrappen, hvor de blev stillet op på trapperne. Lærerne spillede livende musik til. Der var bongotromme, saxofon og guitar med. Det var en flot opvisning fra indskolingen på Hasle Skole. Sangene hed Vi sidder i en rumraket og Jeg har en lille kikkert. Musiklærerne har skrevet sangene specielt til emneugen. Journalistholdet Planeterne Hasle News Journalistholdet har skrevet mange artikler. Skrevet af Erik 2. klasserne laver en planetsti. Skrevet af Akram og Lamah Journalisterne i lokale 204 er elever fra 7-9. årgang. Vi har været på diverse værksteder rundt omkring på skolen og har fundet informationer og interviewet elever fra 0-9. klasse. Vi har fulgt dem siden i mandags og har set deres proces. Hver morgen kl.8.15 har vi møde, hvor vi snakker om de værksteder, vi kunne besøge i løbet af dagen. Inden dagen er omme, holder vi møde igen, hvor vi ser, hvor langt vi er nået. Siden vi startede i mandags, har vi haft en blank tavle, hvor vi skulle hænge vores artikler op i løbet af dagen. På journalistholdet har vi haft meget frihed til at gå ud og se de forskellige værksteder og interviewe. Vi har hver fået et pressekort, som giver os adgang til alle værksteder på skolen klasse - lokale klasserne er i gang med at lave en meget spændende planetsti, de tegner, maler og klipper former af de store planeter. Til planetstien bruger de QR koder, når man skanner koderne, vil der komme en masse fakta frem om planeterne! En planetsti er en sti, der er en skalmodel af solsystemet. Forholdet er tit 1: lysår. Danmarks største planetsti er beliggende i Lemvig, målestoksforholdet er 1: lys år. Det har været en fornøjelse at arbejde som journalist

6 Side 6 Lys og fysik Nede i fysik og natur og teknik-lokalerne var lysholdet samlet. Her blev der afprøvet mange forsøg. Skrevet af Lamah, Maja og Amalie Interview med Zilan og Jwana Da vi spurgte om, hvad Zilan og Jwana syntes om projektet, var det ikke ligefrem et positivt svar vi fik. Deres hovedemne var lys og farve, og de snakkede om stjerner og planeter. De syntes, at de lavede for mange forsøg og at det mindede for meget om fysik. Indtil videre skulle de kun lave forsøg - Men hvem ved, måske skulle de lave noget mere spændende som en overraskelse? Vi lærer lidt af hvert, sagde Zilan. Umiddelbart var folkene på lysholdet ikke tilfredse - Det var et resthold, har vores direkte kilde fortalt. Dog var folk alligevel tilfredse nok med holdet. De lavede mange forsøg omkring farver, farvestoffer og lys. Det mindede meget om fysiktimerne, klasse har. Hele ugen skulle de lave forsøg. Det var ikke alle, der var glade for det. I et forsøg skulle de finde ud af, hvor mange farvestoffer der var i forskellige M&Ms. De havde tre reagensglas med vand, eddike og sprit, hvor de kom et stykke papir i hver med farve fra M&Ms. Efter et stykke tid kunne man se, at farverne blev trukket op, og derefter hvor mange farvestoffer der er i. En tur i rummet O.-6. klasse skulle mandag morgen til morgensamling, hvor de fik sig en rumoplevelse Skrevet af Maya, Sofie, Hodan og Suhuur - Mange stjerner og dyr. En gris og, og en løve sagde 0. klasses Kalle. De fleste kunne ikke huske meget, men de havde alligevel en god oplevelse. Eleverne fik sig en overraskelse, da de i stedet for den sædvanlige morgen-samling mødte op i en aula fyldt med stjerner, planeter og rumraketter. Børnene blev scannet ind via stregkoder på brystet og ført til deres landingspladser af en astronaut. Der blev fremvist et Star Wars inspireret stykke, som især 0. klasserne var vilde med. Vi spurgte nogle elever om deres mening om stykket. Det her er, hvad de havde at sige. Jeg så Skywalker og en rummand i hvid dragt med hjelm havde Bjørn fra 0. klasse at sige.

7 Den kreative side af rummet Side 7 De mindste klasser på skolen fokuserer mest på de kreative sider af rummet. Bl.a. udtrykker de sig med maling og tegning. Historien er om en pige, der skal lave en rumraket, så hun kan flyve hen og redde en dreng. Det er lidt spændende. De fortsætter indtil halvvejs i ugen, hvor de bytter, så et andet hold kan få lov at færdiggøre tegneserien. Den bliver også udstillet til åben skole, lørdag. Skrevet af Anne og Ingrid -- På første dag i emneugen på Hasle skole var vi nede og snakke med klasse. De første vi var nede og besøge var 2.a & 2.b i billedkunst. Vi startede med at få en lille snak med Frida fra 2.B. Vi skal lave et billede, hvor vi starter med at tegne baggrunden og bagefter male. Jeg synes, det er meget spændende, og vi skal arbejde på det hele ugen, så til sidst bliver det flot, siger Frida. Vi fik også en lille snak med deres lærer, Karin Freil. Hasle skole holder hvert år emneuge i uge 39, og i år er emnet rummet De skal lave en fortolkning af Van Goghs berømte billede Stjernehimmel. Vi har arbejdet med at lave streger og prikker og blandet forskellige nuancer af blå. Men det er først i morgen, børnene begynder at male, i dag fokuserer vi bare på at tegne baggrunden. Og det gode er, at de jo bare kan male ovenpå, hvis de laver fejl. Men selvfølgelig gør de ikke det, for det er jo nogle dygtige børn. De udstiller deres billeder for forældrene fredag, og for resten af skolen lørdag, siger Karin. Vi var også inde og besøge 3. & 1. klasse, som lavede en stor væg-tegneserie om rumraketter. Victoria fra 3.b fortæller: Historien er om en pige, der skal lave en rumraket, så hun kan flyve hen og redde en dreng. Det er lidt spændende. De fortsætter indtil halvvejs i ugen, hvor de bytter, så et andet hold kan få lov at færdiggøre tegneserien. Den bliver også udstillet til åben skole, lørdag. Stjerner, Solen og Mælkevejen Solen er lavet af helium! Det kunne de fleste fra 1. klasse svare på i dag, efter vores besøg. Skrevet af Anne og Ingrid Dagen i dag begyndte med et lille smut forbi morgensamling i smug. Vi fik et lille indblik i, hvordan klasse begyndte dagen med en morgensang om rummet. Derefter gik turen videre imod 1. klasse. I dag havde de om solen og stjernerne, og diskuterede bl.a. om, hvad solen var lavet af. En klog elev var selvfølgelig vaks og sagde med det samme: Jeg ved, hvad solen er lavet af, den er lavet af gas! De diskuterede også, hvordan gassen blev ved med at komme, og at om år ville solen dø og brænde op. Opfølgning på billedkunstprojekt: Så tog vi ned i billedkunstlokalet igen. Denne gang fik vi en snak med Mathilde fra 2.b. Vi skal male et billede med månen og stjernerne og mælkevejen, siger Mathilde. Nu har vi brugt to dage og er ved at være færdige med baggrunden. De var også ved at snakke om, at en ny stjerne var ved at blive født, som skulle blive større end solen, når den engang er færdig om år. Solen er ca år gammel og holder ca år endnu. De kiggede også på stjernebilleder. Bl.a. Cassiopeia, også kaldet W. De skulle også finde nogle af deres egne stjernetegn som fx, vandmanden, stenbukken & tvillingerne.

8 Plakat konkurrence Vi interviewede Claus Heltoft om, nogle spørgsmål angående Vores plakat konkurrence, og om skolemaden. Skrevet af Helle og Maya - Konkurrencen gik ud på, at lave en plakat om det mad der er i vores kantine, Første præmien var, fire kuponer på en Verdi, på 25 kroner hver. Der var to fra 0-3 årgang, og to fra 4-6 årgang, også to fra 7-9. Her er vinderne Vi spurgte også indtil noget om, hvor sund vores kantine mad er. Claus fortæller at maden ikke har været så sund, for tiden og at der var kommet klager, om at der skulle komme sundere mad i kantinen. og nu har vi forhåbentlig, sundere mad i kantinen;). De sidste forberedelser Der bliver arbejdet fuldt ud i alle klasser. Skrevet af Hodan og Sofie Eleverne har arbejdet hårdt hele ugen og er nu i fuld gang med de sidste forberedelser. Ud fra vores synsvinkel kan vi fortælle at det kommer til at blive en god Åben Skole med mange spændende ting, lige fra plancher og masker til film og forsøg. Et af holdene fra 4.-6 klasse har arbejdet med masker, der skal forstille deres eget bud på et rumvæsen. I lokale 108 har nogle elever fra 4.-6 klasse arbejdet med universet. De har malet flamingo kuglerne så de forstiller de universets planeter. I 0 klasserne vil der være flotte tegninger af rumraketter og planeter. Holdet Mars har arbejdet med forskellige ting b.la film, tegneserier og 2 af eleverne har lavet en astronaut af avispapir. I fysik arbejder de med forskellige forsøg. Et af forsøgene går ud på at få farve ud af blade, mens andre forbereder sig på fremlæggelse af tingene som de har arbejdet med. Chefredaktør: Anne Hvornum Redaktionssekretære: Ingrid Bang Jensby, Maja Lykke Seiersen & Amalie Dal Wellendorph

At dryppe stearin er stadigvæk rigtig hyggeligt!!!

At dryppe stearin er stadigvæk rigtig hyggeligt!!! At dryppe stearin er stadigvæk rigtig hyggeligt!!! Nyt fra AKT Nationale test. Som vi fortalte nogle af jer til samtalerne gik vi få dage inden samtalerne i gang med dette skoleårs nationale tests. Dvs.

Læs mere

Børneblad. Præstø. Har du mødt Adam?

Børneblad. Præstø. Har du mødt Adam? Præstø Børneblad Nu er det tid til skoleblad nummer to og denne gang er vi flere om at skrive bladet. Der er kommet masser af gode ideer og der er sket mange spændende ting på skolen. Hilsen Magnus, Redaktør

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Har du hørt om Mælke-vejen? Mælke-vejen er en ga-lak-se. I en ga-lak-se er der mange stjer-ner. Der er 200 mil-li-ar-der stjer-ner i Mælke-vejen.

Har du hørt om Mælke-vejen? Mælke-vejen er en ga-lak-se. I en ga-lak-se er der mange stjer-ner. Der er 200 mil-li-ar-der stjer-ner i Mælke-vejen. Har du hørt om Mælke-vejen? Mælke-vejen er en ga-lak-se. I en ga-lak-se er der mange stjer-ner. Der er 200 mil-li-ar-der stjer-ner i Mælke-vejen. Solen er en stjer-ne. Solen er en stjer-ne i Mælke-vejen.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

De 2-3 årige på grøn stue

De 2-3 årige på grøn stue Dagens Høst I september måned har alle børn i Dybbølsten Børnehave arbejdet med temaet høst. Vi har på de 3 stuer haft forskellige aktiviteter og oplevelser. Nogle af disse oplevelser vil vi dele med jer.

Læs mere

Februar 2015. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole.

Februar 2015. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole. Så er vi klar med den 2. udgave af skoleavisen Solsiderne skrevet af eleverne på Solhverv Privatskole. Siden sidst har vi haft en masse dejlige arrangementer på skolen, og sidst i november og hele december

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Måneds-nyt oktober 2014

Måneds-nyt oktober 2014 Måneds-nyt oktober 2014 Børnehuset Rævehøj, Søbanke Naturbørnehave og Humble Skole Nyt fra Humble Skole / v. Merete Borch Det er stadig forholdsvist nyt og vi øver os mht at benytte de til indskolingens

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører:

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: TUSSENEWS Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: Chefens Spalte Info fra klubben Kalenderen Billeder Månedens opskrift Resultater Flygtninge Støtte sang Fællesdag i Enghøj Konkurrence Indhold Februar måneds

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6 KALENDER FOR marts:

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 Næste uge er Juletemauge. En uge der er fyldt med traditioner og faglig viden. Her vil I kunne møde alt fra engle og kameler fra krybbespillet over yndige Luciabrude til

Læs mere

KONTAKT 11/12 nr. 7. Indhold: A P R I L

KONTAKT 11/12 nr. 7. Indhold: A P R I L KONTAKT 11/12 nr. 7 A P R I L Indhold: Aktuelt i s. 2 Siden sidst s. 2 Fritternyt s. 3 Læsekursus i 7.årg. s.4 Odenseturen s.4 Besøg i 2.a af to s.5 Korturne s.6 Klods-Hans s.7 Blik for billeder s.9 Side

Læs mere

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Vi synes, at I skal have lejlighed til at se, hvad børnene har præsteret i projektugen (uge 3), så derfor vil vi udstille opgaver

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Forside til beskrivelse af projekt til DM i Naturfag. Bellahøj Skole. Tværfagligt

Forside til beskrivelse af projekt til DM i Naturfag. Bellahøj Skole. Tværfagligt Forside til beskrivelse af projekt til DM i Naturfag Deltagers navn: Carsten Andersen Skole: Bellahøj Skole Klassetrin: 4.-6. kl. Fag: Tværfagligt Titel på projekt: Børn af Galileo Antal sider: 6 inkl.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

TILLID PÅ BORNHOLMSK. Han opdagede hurtigt den tavle, som hang på væggen og gav chefen det store overblik over, hvor alle medarbejderne var.

TILLID PÅ BORNHOLMSK. Han opdagede hurtigt den tavle, som hang på væggen og gav chefen det store overblik over, hvor alle medarbejderne var. TILLID PÅ BORNHOLMSK Det handler om is i maven, børneopdragelse og græs på syv centimeter, når Vej og Parks leder og fællestillidsrepræsentant fortæller, hvad tillid er på en arbejdsplads. Og hvordan tillid

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen.

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. Store klager over bankens korte åbningstider, læs mere side 8 Onsdag 1. feb. 2012 BELLASUND AVIS Byrådet Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. MGP Vinderen af dette års MGP var Energy

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Bestyrelsen/Forældrekredsen Davidskolen Østergade 13 3720 Aakirkeby Att: Skoleleder Lene Due Madsen Skolekode: 400034 Rønne d. 28.2.2016 Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Tilsynet

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Ugebrev 50 Indskolingen 2015

Ugebrev 50 Indskolingen 2015 Ugebrev 50 Indskolingen 2015 Fælles info: Som I kan læse i Fredagsbrevet, så vil vi gerne have, at I tømmer børnenes garderober helt op til weekenden. Der er meget vådt tøj i øjeblikket, men der er også

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6 Ugebrev 03 Indskolingen September 2015 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. Vi håber, I alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Vi er i fuld gang igen i alle klasserne

Læs mere

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel skifter køretøj til en lille cykel Skrevet af Ardeshir og Noah Manden på den ethjulede cykel skiftede køretøj til en tohjulet lille

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Af Bo. Stenmagle Skole, Sorøvej 37, 4295 Stenlille kommune, tlf: 57805130, e-mail: KIJ@stenlille.dk, hjemmeside: www.stenmagleskole.

Af Bo. Stenmagle Skole, Sorøvej 37, 4295 Stenlille kommune, tlf: 57805130, e-mail: KIJ@stenlille.dk, hjemmeside: www.stenmagleskole. Af Bo Fra vores egen verden. 3. generation Stenmagle Skole får ny lærer om 25 år, hvis alt går som det plejer. Vi siger velkommen til verden til Mille, tillykke til mor Tine (og også lidt til bedstefar

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann Ældre udviklingshæmmede Vi prikker til hendes erindring Frida er blevet gammel og mister flere og flere færdigheder. Socialpædagog Monica Andersen er en af de medarbejdere, der skal hjælpe Frida med at

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

30. årgang - NR. 3-2013 Marts

30. årgang - NR. 3-2013 Marts 30. årgang - NR. 3-2013 Marts Magnus næsten i mål - foto fra Haraldvangen Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Lavuk Stjernens tilbud Dagtilbudet

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere