/D0DUPRWWHHQ I UVWHJDQJ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "/D0DUPRWWHHQ I UVWHJDQJ"

Transkript

1 /D0DUPRWWHHQ I UVWHJDQJ af Michael Fyrstman Efter at have hørt om Niels og Kim s store bedrifter i 2003 blev jeg inspireret til at deltage i dette hårde og spændende cykelløb. Jeg deltog i den inform ationsaften, der blev afholdt sidste år og syntes at det lød vildt spændende, og så var der også et form ål m ed træningen, hvilket senere viste sig, at være en stor hjælp, når der skulle trænes, også i dårligt vejr. 2SWDNWHQ Da fam ilien plejer at holde 3 ugers ferie sydpå, valgte jeg at planlægge ferien således, at vi i år startede m ed 1 uge i Frankrig, for ligesom at kunne træne lidt i bjergene og vende os lidt til klim aet inden den store styrkeprøve den 3. juli Når jeg siger vi, så m ener jeg fam ilien, som består af m in hustru Anita, m ine døtre Betina på 18 år og Christina på 15 år, og så Betinas kæreste Toke på 18 år, som også cykler i De sm å klinger. Det er dog kun Toke og undertegnede som cykler, i hvert fald når det drejer sig om m ere en 500 m eter ad gangen. Nå! via I nternettet fik jeg reserveret en plads på en cam pingplads for foden af Alpe d` Huez Le Colporteur i byen Bourg d'oisans. Så var der jo kun at se frem til at som m eren skulle oprinde og vi kunne kom m e af sted sydpå. Vi gik faktisk og glædede os til at kom m e på ferie og prøve kræfterne af i bjergene. Så selvom vejret i Danm ark ikke var alt for godt i foråret, nåede j eg alligevel at cykle 5200 km., inden ferien, så et par turer, er det jo blevet til. )UDQNULJ Endelig blev det juni og lørdag den 26. spændte vi cam pingvognen efter bilen og kørte sydpå m ed destination i Frankrig. Vi kørte ind på cam pingpladsen søndag aften kl efter en tur uden problem er. En ganske udm ærket plads, som jeg i første om gang troede kun var for Hollænder, idet 99 % af de som boede der, var fra Holland. Næsten alle havde da også m edbragt cykler, så der var ikke tale om typiske cam pister m ed tykke m aver og en øl i hånden. - Pladsen ligger i bjergene i 720 m eters højde, og naturen er helt i top. Der er varm t om dagen m en til gengæld koldt om natten. I hvert fald, så var planen at børnene skulle ligge i telt, m ens vi voksne kunne hygge i cam pingvognen, m en efter den første nat, så rykkede ungerne også ind i vognen og så var det slut m ed hyggen. Der var m ellem 5 og 10 grader om natten, m en til gengæld var der så om kring grader om dagen. Cam pingpladsen set fra vores plads og op m od Alpe d` Huez, som kan anes oppe i højre hjørne.

2 Nå! vi fik stillet cam pingvognen og pakket ud, og efter aftensm aden besluttede vi os for at tage en prøvetur på bjerget godt nok i bil, m en lige for at lure stigningerne af, for så slem t kunne det jo heller ikke væ re! MEN jeg skal love for at vi kom på andre tanker, da vi kørte ind på den første stigning og så op m od første hårnålesving, som er skiltet m ed nr. 21. Jeg var lige ved at tro, at bilen ville trille baglæ ns ned igen. Det var faktisk ligesom at sæ tte sig i en flyver, når den starter. Så går det også opad! Når m an ser disse stigninger første gang, så siger m an til sig selv Her kan m an da ikke cykle op, m en i bil ser det m åske også lidt væ rre ud en på cykel, m en alligevel. Vi kørte de 13 kilom eter op til byen på Alpe d`huez og herfra var udsigten bestem t ikke dårligere. Udsigt ud over byen Bourg d'oisans fra vejen op ad Alpe d`huez. 0DQGDJ Om m andagen besluttede Toke og jeg os for at cykle en tur på første bjerg i La Marm otte løbet, nem lig til toppen af Col de la Croix de Fer, som er i 2067 m eters højde. Der er 10 kilom eter fra cam pingpladsen til bjerget starter. Herefter går det opad i de næ ste 29 kilom eter kun afbrudt af 2 m indre nedkørsler. Fra foden af bjerget og indtil vi nåede toppen havde vi brugt 2 tim er og 16 m inutter m ed et snit på 14,5 km / t. og en puls m ellem 80 og 90 % hele vejen. puuuhhh! Udsigt fra første bjerg på La Marm otte turen Col de la Croix de Fer i 2067 m eters højde.

3 Vi cyklede derefter retur til cam pingpladsen og efter at havde fået hvilet lidt og spist noget m ad, var vi sådan set klar til at cykle en tur igen. Men vi besluttede os for at vente til det blev lidt køligere og så prøve at kører de godt 13 kilom eter til toppen af Alpe d`huez. Men kl kunne vi ikke vente m ere, så nu skulle vi af sted igen. Man bliver lidt bidt af bjergkørsel, når m an først har prøvet det. Så vi startede og herefter gik det opad den næ ste tim e og 10 m inutter, før vi holdt i byen på toppen. Bjerget har en stigningprocent på 7,9 og vi holdt en gennem snitsfart på 11,6 km / t. Nedturen tog til gengæ ld kun 21 m inutter. 7LUVGDJ Om tirsdagen havde vi aftalt m ed Per Bay fra Herning, som var m ed en gruppe cyklister, der var kørt m ed Aktiv Cykelrejser fredagen forinden, at vi kunne cykle en tur sam m en m ed dem. De skulle blot cykle en lille tur på ca. 100 km og skulle over Col de la Croix de Fer og så lidt videre og herefter retur. Vi havde jo kørt den dagen før, så det kunne vi sagtens klarer igen. Vi tog lige et par energibarer og noget vand m ed, og så m ødtes vi på hotellet kl. 9 og var klar. Vi kørte sam let derudad og efter ca. 3 kilom eter sagde Toke, at han lige havde glem t sine vanddunke. Så flink som jeg er, så fik han den ene af m ine. Opkørslen på første bjerg gik fint indtil toppen. Undervejs skulle vi dog lige standse og vente på at Per Bay skulle lave lidt rygøvelser, Per Bay laver rygøvelser hvorefter vi fortsatte til toppen. Herefter kørte vi nedad de næ ste 40 km. Herefter holdt vi sam ling i byen, m en m åtte konstaterer, at der m anglede en m and. Vi holdt i m inutter og ventede og talte om, hvad der m on var sket og om han evt. var drejet forkert, hvilket senere viste sig faktisk var sket, idet han var kørt til højre på et tidspunkt, i stedet for venstre, og herefter kørt over de næ ste 2 bjerge på La Marm otte, nem lig Col de Telegraphe og Col de Galibier -. Så han var lidt brugt, da han endelig kom hjem ud på aftenen. Vi andre fortsatte og skulle så lige op ad et andet bjerg, Col de Caldon, inden vi ville kom m e tilbage til Col de la Croix de Fer. Dette lille bjerg, viste sig dog at væ re 21 kilom eter langt og m ed en stigningsprocent på 6,7. Det tog m ig 2 tim er og 20 m inutter, og et snit på 10,4 inden jeg holdt på toppen. Undervejs ca. 1 km. fra toppen m åtte jeg dog hurtigt hoppe af cyklen, idet jeg pludselig kunne m æ rke en begyndende kram pe i begge lårm uskler. Jeg m åtte derefter træ kke et par hundrede m eter og Toke skulle

4 så betale for lån af vanddunken, ved at cykle 300 m eter ned igen, for at fylde vand på, fra et af alle de vandløb som heldigvis findes i bjergene, og så bringe m ig det. Jeg havde ikke selv lige overskud til at gå ned og hente vand. Jeg tog lige et billede af m ig selv, hvis jeg nu skulle stritte om på dette lorte bjerg. Man fatter bare ikke at det kan blive ved at gå op og op! Og sam tidigt kan m an kun kører 6 km. i tim en. Herefter gik det hele lidt bedre igen. Vi kom nu ikke sam let hjem m ed de øvrige fra Aktiv Cykelrejser. Nogle var foran, m en flest bagved he he.., m en hj em kom vi dog alle, m ere eller m indre udm attede. På det tidspunkt var Toke og jeg i hvert fald enige om, at VI ALDRI G skulle cykle i bjerge m ere. Nu gad vi heller ikke cykle det åndssvage La Marm otte cykelløb, m en! - vi æ ndrede da heldigvis m ening dagen efter, hvor vi var kom m et til hæ gterne igen. Jeg selv forbræ ndte ca kalorier den dag og havde som sagt kun 2 barer m ed, hvilket var alt for lidt. Jeg drak nok også lige lidt nok. Men det er faktisk svæ rt at indtage rigeligt m ed væ ske, når pulsen ligger på % det m este af tiden og det ellers går nedad, hvor m an skal have begge hæ nder godt placeret i brem serne. Men vi læ rte noget den dag og husker frem over at have rigeligt m ed m ad og drikke m ed tror vi nok - 2QVGDJ Om onsdagen havde vi efterfølgende ikke de store planer. Vi cyklede en lille tur på 21 km ad forholdsvis flad vej. Vi havde i hvert fald besluttet at der ikke skulle væ re nogen stigninger, og så kom m er m an faktisk ikke så langt i dette om råde. Så alt i alt en hviledag sam m en m ed den øvrige fam ilie og lige en tur til den lokale cykelhandler, for at købe lidt m ere energi til lørdagens løb. 7RUVGDJ Om torsdagen kørte vi også en tur, m en denne gang lidt læ ngere. Vi cyklede 58 km, m en ikke i bjerge, kun bakker -. Dagen var derefter til udflugt m ed fam ilien, så vi tog en tur til toppen af Col de la Croix de Fer, for lige at vise det frem. Så kunne det jo væ re, at de fik lidt ondt af os, når de nu så hvad vi skulle gennem, m en m en )UHGDJ Om fredagen var det cykel fridag. Vi trillede ikke engang en lille tur. På cam pingpladsen var alle de andre også i gang m ed at klargøre, pudse og hvile til lørdagen store løb. Ved 14 tiden havde vi en aftale m ed Niels Kam p på toppen af Alpe d`huez, hvor han havde lovet at give en øl og den fik vi. Kim, Thorbjørn og Steen m ed fam ilier var der også, så De sm å klinger var godt repræ senteret.

5 De sm å Klinger sam let Kl. 16 have de knap 100 cyklister fra Danm ark iført sig La Marm otte trøjen og taget opstilling ved hotellet, således at vi kunne få taget et gruppebillede, m ens alle stadig var ved godt m od. Gruppebilledet / UGDJ±/D0DUPRWWH Nu! - var det endelig lørdag og dagen som vi havde træ net til og ventet på alt for læ nge. Vi vågnede kl , da vi jo skulle starte Da vi vågnede troede vi næ sten, at vi lå i et køleskab. Der var klar him m el, m en kun 7 grader og vi p. frøs. For første og eneste gang i ferien, m åtte jeg tæ nde varm eovnen i cam pingvognen. Nå! - m en m ed klaprende tæ nder og stivfrosne finger trak vi i de korte bukser og den rød/ hvide cykeltrøj e som Per P. Cykler i Snejbjerg havde fået lavet til turen. Det her var bare for koldt. Hvor m eget tøj skulle vi nu tage m ed? på den anden side, vidste vi jo også, at om kring kl. 9 blev det bedre, for så stod solen op over bjergene. Så det blev kun til en tynd jakke udenpå og så af sted til start. Da vi kom udenfor cam pingpladsen, var der i hundredvis af cyklister, så vi fulgte bare strøm m en og blev guidet ind i de båse / om råder, som passede m ed vores startnum m er. Her stod vi så sam m en m ed ca andre halvfrysende cyklister, som bare ventede på at kom m e af sted og få varm en.

6 Kan vi så snart kom m e af sted???. Et billede bagud..og så lige et billede frem ad! Nå! m en klokken blev 7.15 og startskuddet gik. Toke og jeg havde forinden besluttet at følges ad så langt som m uligt, m ed m indre en gik kold eller hvad der nu kunne ske. Så første prøvelse var at holde sam m en i dette m ylder af cyklister. Men det gik og som sagt efter de første 10 kilom eter, så gik det opad de næ ste par tim er, så her blev feltet trukket ud. Så var det lidt nem m ere at holde øje m ed hinanden. Men af og til var det svæ rt at holde trit m ed denne unge bjergløve, der vejer ca. 15 kilo m indre en m ig, og som har STOR betydning i netop dette terræ n. Men jeg holdt ud!!!!!!!! næ sten! Vi nåede toppen efter 2 tim er og 12 m inutter og selve bjerget på de 29 kilom eter blev kørt på 1 tim e og 55 m inutter, m ed et snit på 15,1 km / t. Allerede på første bjerg så jeg nogle stå af og træ kke cyklen op, så jeg tæ nkte bare: Det bliver godt nok en lang tur for dem. Men der er jo også en del, som ikke gennem fører, så m åske var det de første. Selve nedturen fra Col de la Croix de Fer gik forholdsvis nem t. Vi så dog et par grim m e uheld, hvor bl.a. en rytter var kørt for stæ rkt og i en højrekurve kom han for langt over i m odsatte kørebane, hvor han ram te en lastbil. Læ ngere nede var det sam m e sket for en anden, m en denne gang var det kun en varebil, som rytteren havde ram t. Vi hørte am bulancen flere gange og tæ nkte også Nu skal du ikke kører for stæ rk, vi skal hele hjem. Nedturen tog 49 m inutter for de godt 30 kilom eter. Herefter er der 13,5 kilom eter forholdsvis fladt stykke, hvor m an lige kan spise og drikke lidt. Derefter begynder opstigningen til Col de Telegraphe, som er 11,2 kilom eter m ed en stigningsprocent på 7. Det tog m ig 55 m inutter og et snit på 12,2 km / t., inden jeg nåede toppen af dette bjerg. Herefter en nedkørsel på godt 5

7 kilom eter, hvorefter det igen gik opad m od Col de Galibier, som er 18 kilom eter lang m ed en stigningsprocent på 6,7. Undervejs var flere efterhånden begyndt at træ kke cyklen op. 5 kilom eter før toppen var der endog en der væ ltede, fordi det gik så langsom t at han ikke kunne holde balancen. Han kom dog hurtigt på benene, m en valgte at træ kke i stedet. Det tog m ig 1 tim e og 38 m inutter m ed et snit på 10,7 km / t., inden jeg nu noget forpustet nåede toppen. Forinden var Toke kørt lidt i forvejen, da han vist nok ville i depot og have lidt te. Der var nu heller ikke specielt varm t på dette bjerg i ca m eters højde og hvor sneen endnu lå m ange steder. Hvis ikke lige jeg havde væ ret så træ t, havde jeg kastet en snebold i nakken på ham. Men! det orkede jeg ikke. Nu var jeg ved at væ re godt m ør. Da jeg endelig nåede toppen stod der flere hundrede cyklister og Toke kunne j eg slet ikke få øje på, så jeg valgte blot at tage m in overtræ ksjakke på og fortsæ tte. Nu gik det jo heldigvis nedad igen de næ ste 48 kilom eter, så efter 1 tim e og 13 m inutters nedkørsel, var der kun ét bjerg tilbage, nem lig Alpe d`huez. Nu kunne jeg se enden på løbet og gennem føres skulle det, selvom j eg efterhånden følte m ig noget brugt. Men jeg havde jo også væ ret på cyklen i 7 tim er og 32 m inutter indtil nu, så lad m ig sige de diplom atisk jeg var ikke helt så frisk som da vi startede!.. så er der kun 13 kilom eter til m ål Nå! Alpe d`huez skulle jo overstås, så der var kun en vej OP! Det blev i jæ vnt m oderat tem po, ca. 10 km / t. og pulsen på 85 %. Så m anglede jeg kun skide 13 km, eller sagt på en anden m åde KUN 1 tim er og 30 m inutter i bedste fald. Det er bare lang tid, når m an sidder der og lider, m en der er heldigvis 21 sving, som m an kan bruge som delm ål på vejen op. På et tidspunkt kom der en lille gnom op på siden af m ig og sagde hej, hvorefter han fortsatte opad. Det var såm æ nd Toke, som jeg lige troede jeg havde fået has på m en NEJ! Efter at have kørt opad i 1 tim er og 22 m inutter, og m ed et snit på 9,6 km / t., nåede jeg toppen og passerede m ålstregen, efter m it ur i tiden 8 tim er og 55 m inutter og 44 sekunder. Toke havde passeret m ålstregen ca. 7 m inutter før m ig. Det var en dejlig fornem m else at have fuldført Europas hårdeste m otionsløb. Jeg var af m in cykel en gang på turen, og det var for at lade vandet. Jeg var ikke i depot nogen steder på turen og forbræ ndte kalorier på disse knap 9 tim er og passeret 5050 højdem eter. Jeg havde forsynet m in cykel m ed en gearing der hed 38/ 53 foran og 12/ 27 bagpå. Jeg vil også godt i et lukket forum tilstå, at jeg sled ikke ret m eget på gearene, udover 38 foran og 27 bagpå som blev brugt MEGET! Ud af de ca startende har fået registreret en tid. Altså er knap udgået. Jeg blev placeret som nr Toke blev placeret som nr Så et ganske pæ nt resultat, når vi selv skal sige det!

8 Efter at have prøvet sådan en om gang, er der ikke m ange bakker i Danm ark som kan skræ m m e en læ ngere MEN! - jeg er klar igen til at prøve kræ fter på La Marm otte! Nedenfor har jeg vist en udskrift fra m it Polar ur, der viser puls og graf for turen.

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009.

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. Vejen til Ironman Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. 25.september 2008 besluttede jeg mig for at gennemføre en Ironman, og det skulle være den 4. oktober 2009 i Barcelona. På det

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

den blevet. Er blevet gladere. jeg ikke nok. x2. $ Det er kedeligt. & Nogle gang x3. ' Kedeligt x11. Bedre end Sæd.

den blevet. Er blevet gladere. jeg ikke nok. x2. $ Det er kedeligt. & Nogle gang x3. ' Kedeligt x11. Bedre end Sæd. 3DYLOORQ -HJHUJODGIRUDWJnLVNROH Det er kedeligt. Nogle gang x3. Kedeligt x11. Bedre end Sæd. Folk er kørt skoletræt og synes undervisningen bliver kedelig. -HJHUJODGIRUPLQNODVVH" Larm er Jeg går i en god

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause)

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) 14 Uvelse AT-intervaller: Der køres på den store rundstrækning (Kurreholmvej) - der skal nok bruges to runder til intervallerne. Ryttere i god form kører 6 x 3/3 (3 min aktiv, 3 min pause) Ryttere i mindre

Læs mere

landinspektøren s meddelelsesblad maj 1968 udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører

landinspektøren s meddelelsesblad maj 1968 udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører indhold: L a n d in s p e k t ø r lo v e n o g M

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Sommen Runt vi tager lige en bakke mere! af Kenneth Bache

Sommen Runt vi tager lige en bakke mere! af Kenneth Bache Hvad er Sommen Runt Det er et svensk motionscykelløb uden tidstagning, som går rundt om søen Sommen. I år var der 430 på den 125 km rute, og 160 på den korte rute. Se eventuelt mere på http://www.sommenrunt.se/

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

KVI NDER I MALERFAGET

KVI NDER I MALERFAGET KVI NDER I MALERFAGET De kønsopdelte uddannelsesvalg, okt ober 2009 $I$QLND/LYHUVDJH Seniorforsker, SFI det Nationale Forskningscent er for Velfærd 1 Dette oplæg: Om undersøgelse af kvinder i m alerfaget

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug Her er nogle ting med i. Sæt kryds ved tingene. Farv i et. Skriv selv. Find i erne og sæt ring om. mus telt Pia violin mælk pindsvin hvid pige appelsin 2 Forlaget Delta Her er nogle ting med s. Sæt kryds

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Vores træningstur (1994)

Vores træningstur (1994) Vores træningstur (1994) Af: Michael Størtzer (SCK-Nyt 2/1994). Jeg har haft fornøjelsen at træne sammen med licensrytterne et par gange. Det er altid den samme tur. Men indtil nu har det bestemt ikke

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato:

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato: Diktat 1 Hjemme hos mig har vi fået en u e va. Min søster og jeg jæ e med at passe den. Den er stærk som en lille b ø. Og så har den helt hvide n r. D er skarpe som et s æ. Når den er sulten, ab den med

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

MTB Vedligeholdelses-weekend Bordrup 21-22. september 2013

MTB Vedligeholdelses-weekend Bordrup 21-22. september 2013 MTB Vedligeholdelses-weekend Bordrup 21-22. september 2013 Af Brian Andersen Allerførst tusind tak til alle, som kunne afse tid i weekenden til at give en hånd med på sporet i Bordrup. Eneste malurt i

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Øvelser til større børn

Øvelser til større børn som bedrer bevægelse, styrke, balance og stabilitet i fødderne. KONTAKT OG MERE VIDEN Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt Fysio- og Ergoterapi Tlf. 97 66 42 10 SÅDAN GØR DU ØVELSE

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

KAN-OPGAVE 1 FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL:

KAN-OPGAVE 1 FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL: KAN-OPGAVE 1 Skriv et referat af både første og andet kapitel. Beskriv kort, hvad kapitlerne handler om. Tag kun de vigtigste detaljer med. FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL: KAN-OPGAVE 2 Skriv alle de oplysninger,

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici. Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk

De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici. Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk Mette Lykke Nielsen, Morten: Jamen den ene lærling han trådte på en stige der lå

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

en drøm om udviklingssamarbejde

en drøm om udviklingssamarbejde udvikling OG en drøm om udviklingssamarbejde EUROPÆISKE FÆLLESSKABER DE 116 MAJ 2003 OG en drøm om udviklingssamarbejde Denne lille bog indeholder en historie som dem jeg selv plejede at fortælle mine

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Transport nr. 11 til Rumænien.

Transport nr. 11 til Rumænien. Transport nr. 11 til Rumænien. Cluj Simleu Silvaniel, Salaj amt Hirlau Mich.Kogalianu. Lastbilen blev læsset i Sønderborg torsdag den 24. maj 2001, og startede fredag den 25. maj. Lastbilen kører ned i

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 1 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Hvordan følte du det, da du fik tilbuddet om at væ re med? Beskriv med dine egne

Hvordan følte du det, da du fik tilbuddet om at væ re med? Beskriv med dine egne Hvordan følte du det, da du fik tilbuddet om at væ re med? Beskriv med dine egne tja hvis det hjæ lper så er det vel godt nok jeg spurgte selv fordi jeg havde problemer derhjemme Jeg følte mig lidt som

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Projekt Spiseven. Hvad gør vi? Boulstrup d. 06-04-2014. Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet.

Projekt Spiseven. Hvad gør vi? Boulstrup d. 06-04-2014. Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet. Boulstrup d. 06-04-2014. Projekt Spiseven Hvad gør vi? Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet. Ældrerådet i Odder Kommune havde gennem længere tid diskuteret:

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN Rid og løb To ryttere og én hest/pony udgør et hold. Hesten er udstyret med grime under trensen. En afmærket strækning er inddelt i 4, 6 eller 8 nogenlunde lige lange etaper.

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

nogle gange for m ange x2, for lidt fritid.

nogle gange for m ange x2, for lidt fritid. 3DYLOORQ -HJHUJODGIRUDWJnLVNROH &Bange for urprøve. -HJHUJODGIRUPLQNODVVH" &Meget glad, nogle gange er drengene lidt for vilde. $Skændes om sm å bagat eller &For drengene. -HJO UHUQRNLVNROHQ" %En vil gerne

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Telemarksturen 2006.

Telemarksturen 2006. Telemarksturen 2006. Per Skjødt, Johnny Nielsen og Lars Mose havde besluttet sig for at deltage i årets Telemarkstur i Norge. Turen var lavet om fra at være en 2 dags tur til en én dags tur og så korte

Læs mere