25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003"

Transkript

1 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet de km og måtte sidste år til revision på LGB fabrikken, hvor det fik to nye motorer indsat samt nye kul, strømaftagere og koblinger. Nu er det så klar til drift de næste 25 år, både sommer og vinter. 3 ÅR

2 2 MESSER & UDSTILLINGER BILLEDER FRA NÜRNBERGMESSE Messen i Nürnberg er afholdt og LGB nyhederne blev vist i sidste nummer af MODEL- Hobby, men billeder fra selve messen er først kommet efter at bladet var gået i trykken. Derfor vises lidt indtryk her fra verdens største lukkede legetøjs messe. den store størrelse hele vejen igennem. Det har LGB så gjort helt konsekvent denne gang. Lokomotiv i str. 1:1 på deres stand. DR-Dampflok Sächs. IV K stod til fri beundring for standens gæster. Selvfølgelig var den Store boss Wolfgang Richter selv tilstede på udstillingen - og kunne hilse på de mange kunder fra hele verden der strømmede ind i de 5 dage messen varede. Der var festlige mennesker og nysgerrige mennesker på standen i alle de travle dage. Prøv bare at se på ham på billedet herunder. Når man er på verdens største - og er den største producent af de største serieprodukserede lokomotiver og vogne, ja så skal man holde Denne maskine er netop i handelen som LGB model med lydeffekter. Det er et særdeles smuk mallet lokomotiv. Selv det nye katalog er blevet stort - endda for stort. LGB-eXtra Der var stor interesse for det nye LGB-eXtra koncept hvor kunder kommer direkte i online forbindelse med LGB.

3 3 UDFLUGT TIL NEUMÜNSTER Når noget bevæger sig, ja så er ung som gammel nysgerrig efter at se, så der var temmelig mange mennesker omkring anlægget. Særligt de helt unge, der normalt er til computer. Ja hvem i den alder kan ikke drømme om at eje sådan et anlæg. Lørdag den 8 marts skulle vi på udflugt til Holsteiner Hallen i Neumünster. Det var meningen vi skulle ha været 4 raske gutter fra Jydsk Modeljernbane Klub på udflugten, men den ene efter den anden af de adspurgte, havde andre planer for denne dag. Det endte så med at Erik, Magnus og undertegnede tog af sted. Der blev derfor god plads på bagsædet. Vejret var ikke for godt, så det hjalp lidt på humøret, da vi til morgenkaffen, hos Ulla og Magnus, fik serveret en Nordsøolie. Efter morgenkaffen gik turen så sydover i lidt af det man kan kalde forårsvejr. Lidt sol, rusk og regn og endda lidt tøsne. Det var meningen vi skulle køre direkte til Neumünster, men da vi var syd for Kolding blev Erik meget tør i halsen, så vi måtte ha en formiddagsøl. Det gjorde at stemningen i det dårlige vejr steg en smule, så da vi var ud for Åbenrå syntes Magnus og Erik, at de ville ind til Lutz Trojaner i Harrislee og se på små motorcykler i 1:45. Heldigt for mig, for der stod 2 RhB vogne og ventede på at komme hjem til Skovby. Efter at ha kigget lidt rundt hos Trojaner og jeg havde fået vekslet om til Euro, efter et forgæves forsøg i én pengeautomat, gik turen så videre til Neumünster. Turen var let og smertefri trods det dårlige vejr. - og indfaldsvejen til Neumünster førte os lige til messehallerne. Der var fuldt hus da vi ankom til Hallerne, så det var bare om at mase sig godt frem, for at kunne se de udstillede ting. Vi måtte dog hurtigt konstatere, at det overvejende var HO ting der var til salg. I et hjørne af en af de store haller havde en LGB klub opstillet et lille LGBanlæg, hvor man kørte med træstammer. For at det skulle se lidt realistisk ud havde man på dette anlæg fjernet hver anden af svellerne på de originale LGB skinner. Det er en børneklub som underafdeling af en LGBklub Der var en ganske pæn remise uden rygter på anlægget. Der var lige det der i Holstein området, der står for anlægget. skal til, vand, kul, lidt træ og selvfølgelig et reserve lokomotiv og mandskab.

4 4 Ikke langt derfra i den næste store hal var der noget spændende at se på - Verdens ældste spor 0 anlæg i blik. Vel og bemærke et elektrisk model jernbaneanlæg. Mærkelig nok brugte Erik og Magnus ikke mange minutter på at beundre dette gamle anlæg. Jeg stod bare der og beundrede denne klenodie fra en svunden tid - og pist var de også forsvundet. Nå - men jeg fik da øje på dem igen. - skulle den skylles ned med en Tysk fadøl. Ja, sådan kender vi jo JMJK medlemmer - pølser lidt øl og fut - og måske en enkelt prut. Jeg prøver med tegningen at illustrere hvad disse mestre kunne med deres flyvende maskiner. De var svære at følge efter. Hvad var der dog galt med dem? Havde de set nogle lækre sild eller var der noget andet spændende spor 0, de havde set? Nej, Magnus havde fået næse for en pølse - og selvfølgelig Mens de to drukmåse hyggede sig med deres øl, kunne jeg nå at tage et billede i den hal vi nu befandt os i. Der var virkelig travlhed her, foruden en stank af benzin. Her blev der kørt med fjernstyrede racerbiler og benzindrevne flyvere og helikoptere. Bilerne susede af sted på de to store baner der var opstillet, mens der nede bagerst i hallen bag et net, var flyveropvisning. Når jeg siger opvisning så er det fordi jeg mener opvisning. Vi måbede så meget over det, at jeg helt glemte at tage billeder af det. De kunne få en flyver til i fuldt fart pludeselig at stoppe og holde stille i luften med snuden nedad som vist på tegningen, endda flyve med to på en gang med loop og denne særlige pauseflyvning, eller hvad man nu skal kalde det. Nå men den lille frokost/øl pause var forbi. Der skulle igen iagttages hvad de forskellige stande kunne lokke os med af herligheder.

5 5 Her er vi så kommet til et moderne spor 0 anlæg i sammenligning med det før omtalte blikanlæg. Flot stations bygning, hvor et regional tog netop er ankommet. På et par spor derfra er der travlhed med at aflæsse godsvogne, ligesom man på den anden side af pladsen hvor der læsses af og på, kan se et enkelt smalspor. Udenfor igen hovedsporene. Der var godt nok vogne i alle størrelser her på dette anlæg. På broen kører de korteste vogne jeg har set på et modelbaneanlæg. Mens der under broen suser et regional tog afsted med dobbelt vogne i moderne rød design. Der var også hurtigtog undervejs i dette flotte modul landskab med træer, flotte broer, huse, en mølle og to særdeles pæne stationer.

6 6 Der var mange forskellige flotte lokomotiver, som folk nysgerrig stod og betragtede. For en LGB mand som mig var jeg da også helt væk. Så langt væk at jeg ikke ænsede at Magnus bad mig om at tage et billede af nogle grønne personvogne. Det beklager jeg selvfølgelig her i stort forum. En af grundene var, at jeg foruden lokomotivet der ruller gennem stationen, var lidt forgabt i en lille köf, der var opstillet på den anden side af modul baneanlæggets største banegård med tilhørende remise, hvor der var opstillet mange smukke lokomotiver. I denne hal var der også lidt af krigens rædsler, idet der i et hjørne blev udkæmpet et stort angreb med tanks og militær køretøjer i skala 1:5 eller 1:10, eller noget imellem, det var svært at bedømme. Fra denne størrelse og krig tilbage til fut, efter at Erik havde gennemrodet to forskellige stande for sporskifter og diverse amerikaner vogne. Denne gang gik vi endnu længere ned i skala. Nu var det HO vi kunne betragte. Der var bl.a. en lille bjergbane med et tog der kunne minde om en Østrigsk bane. Han havde været efter mig på et tidligere tidspunkt, fordi der et andet sted også var modeller af vindmøller, endda en der var brand i.der lå et avisudklip fra den rigtige brand ved siden af. Havde det så bare været det eneste problem vi havde med ham på turen, men ak nej, det skulle blive værre. Da vi kom til næste hal var han i fortrop - og jeg holdt ikke øje med ham.... I en af de andre haller var der opstillet et andet lille HO anlæg. Til ære for Erik tog jeg et billede af vindmøllerne, ellers havde vi ikke fået ham med videre rundt på messen. Iøvrigt så var dette anlæg et typisk amatør anlæg. Det kørte bare rundt og rundt. Ikke særlig spændende.

7 7 Der var et LGB anlæg igen. Mens jeg var ved at læse om klubben og hvordan den var bygget, var hr. Priess ifærd med noget helt andet. Ja se selv. Han ville ha jeg skulle åbne hans rygsæk, så han kunne liste dette flotte Amerikaner lokomotiv med hjem. Uheldigvis blev han opdaget af klubbens medlemmer, der så stadig er i besiddelse af deres lokomotiv. Igen var det et modul anlæg hvor bygningerne var Holz Modellbau og det kørende foruden Amerikansk var modeller fra RhB. Et par typiske broer fra RhB især Bernina Banen, var at se på anlægget. Det kunne jeg ikke stå for, så det skulle selvfølgelig med hjem i kassen. For at tydelig gøre dette har jeg gengivet disse i udsnit her nedenfor. Læg mærke til postmand Per på vej ned under banen på det nederste billede. En af stationerne var dog Surava fra Albula strækningen, men hvad, kunne der køre Amerikaner lokomotiver var dette vel også klubben tilgivet. På stationen var der et par detaljer, der nok kunne få øjnene op. En hund havde fået fat i en kort nederdel på en ung kvinde - og trak nu til. Et par punkere havde også fundet plads på perronen. Den lille dame model og punkerne tog al min opmærksomhed, så jeg glemte at komme på den anden side og få taget nogle foto af byen der var opstillet med mange skønne modeller, igen Holz Modellbau. Det skulle vise sig, vi ikke var helt færdige med Schweiz. Længere nede i samme hal var der et spor Om anlæg, igen RhB og Furka Oberalp. Bernina Expressen var klar til afgang. I remisen havde man dog lejet en Furka Traktor. Men helt snydes for Furka Oberalp skulle vi ikke, for i modsatte ende af anlægget var et virkelig flot diorama af højdepunkterne fra den gamle bjergstrækning. Vi nøjes her med lok i tunnel.

8 8 Så var vi næsten igennem de forskellige sporvidder - IIm O- Om- HO- men det viste sig vi havde noget endnu større til gode. I næste hal, der også indeholdt forskellige skibe, sejlbåde, fiskerbåde, fragtskibe og ubåde, var der et par store modeller i 1:10 af henholdsvis et gammelt damptog og et diesel tog. På godsvognen af det store tog var anbragt et sæt i spor N af næsten det samme som det store. I den sidste hal vi besøgte var de store og små drenge i færd med at styre de store radiostyrede arbejdsmaskiner samt de store truckere. Vi kunne godt bruge de flittige maskiner her i Amtet. Der var tryk på med at bygge motorvejs broer og andet. En kæmpe kran var opstillet til at bære elementer, og diverse gummigeder og arbejdsmaskiner og lastbiler var i en evig bevægelse med realistisk at flytte rigtig gult bakkesand. Erik havde da vi kom ind fra starten udset sig en Amerikansk godsvogn. Den skulle han købe inden vi for alvor begav os hjemad. Selvom det ikke rigtigt er i klubånden mere at prutte, så skal jeg love for, at der her blev pruttet. Men alt har en ende - også her. Prisen kunne ikke komme længere ned end 40 Euro. (nu håber jeg ikke Bodil læser dette - og han derhjemme har fortalt han fik den for 30 Euro) Nå men hr. Priess var tilsyneladende glad for købet selvom han var lidt i tvivl om det nu var en smalsporsvogn han havde købt. Jeg kan her røbe at han et par dage efter sendte et billede fra US, af vognen i original tilstand og understregede at det var en ægte smalsporsvogn. Så vidste jeg han kunne sove roligt. Tænk om han var kommet hjem med en normalsporsvogn. Det ville være en katastrofe af de helt store. Nå men tilbage til Neumünster, som vi nu skulle til at sige farvel til, med håbet om på vejen, at finde et sted hvor vi kunne få en kold øl at drikke. Det gik hurtigt nordpå - og inden vi fik set skyggen af en øl var vi i Flens burg. Der skulle lige tankes op, inden vi vendte tilbage til de danske priser, så vi slog et lille smut ind til Calle for at forsyne os med varer. Magnus kan prale med at han fik myrepulver med hjem til Ullas kæledyr og ikke som vi andre, der mere tænkte i alkoholiske baner. Men hvad - en Irsk kaffe er da ikke at kimse af - vel. Da vi skulle lette fra Calle kom turens værste oplevelse: Magnus skulle lige køre indkøbsvognen på plads mens Erik og jeg læssede det sidste i bilens baggagerum. Jeg har aldrig set Magnus før lave et så elegant rejehop hen over en trailers påhæng inden han sprang ind af bildøren til os. Uheldigvis bragte han en modbydelig lugt med sig. Den prut der skulle ha blevet udenfor, kunne på grund af det elegante hop, ikke forlade bukserne som planlagt, men kom istedet med indenbords. - Puh ha - kan næsten lugte det endnu. Vel ankommet til Skovby, sluttede Erik og jeg med en gang Carryboller og ris, idet Bodil for en stund havde forladt ham. Han fik ikke nok Amerikansk den dag, det gik ud over mine 3 tømmervogne, som han tog med hjem til hans Amerikaner Bane (Engdragens Have bane) Men han elsker det alligevel ikke højt nok, for han glemte det hele inklusive den nye han her sidder med.

9 9 Fordele ved LGB Decoder indbygget ved analog kørsel De decoder der er indbygget på de nye lokomotiver fra fabrikken til LGB-Mehrzugsystem, er i det store og hele usynlige, når et lokomotiv kører på et analog anlæg. Men selvom man intet mærker, så er det den indbyggede decoder, der styrer lokomotivet. Ved digital LGB-Mehrzugsystem styrer decoderen motoren på signaler fra MZS centralen. I analog kørsel styrer decoderen motoren fra strømspændningen i skinnerne. Derved funktionerer mange ting fra decoderen også i analog kørsel. f. eks. Acceleration og bremsen Ubrudt ompolen af motoren ved strømspændningen forudsager stor belastning på motor og tandhjul. Decoder monteret er således programmeret at disse belastninger er formindsket. Lokomotivet bremser stille ned og langsomt op igen ved holdt og kører videre i den ønskede retning. Med decoder indbygget høre det fortiden til med blokerede hjul når et lokomotiv kører ind på et strømfrit område ved et signal. Såsnart spændningen er på nul, blir motoren elektrisk afkoblet af decoderen - og virker ikke mere som en bremsende dynamo.i stedet ruller motoren videre med en langsom bremsende effekt. Programmer decoderfunktionen selv Man kan programmere mange funktioner selv på decoderen der er indbyggetogså ved analog kørsel. Dertil behøver man en universal- Handy eller en MZS- PC-Decoderprogrammerings modul og en PC. Desuden en trafo på mindst 2A udgangseffekt. Ved at programmere decoderen ændre man registeret eller dens CV. Her er nogle eksempler: Acceleration Når man forhøjer funktionen i registeret accelererer lokomotivet langsomt. f. eks.: Toget venter ved et signal. Signalet bliver sat på Kør og pludselig ligger al spændingen på skinnerne igen. Lokomotiver accelerere langsomt, til det har nået den indstillede hastighed. Bremsen Normal har decoderen ingen indflydelse på bremsen af et tog. Når der ingen strøm er kan motoren ikke dreje rundt og lokomotivet holder straks. Når strømmen bliver ompolet ligger der præcis nok strøm til at toget bremser langsomt ned med bremseindstillingen i decoderen til toget holder stille. Derefter accelerere det langsomt op i den anden retning. Man kan endda indstille, hvor lang tid et tog skal holde stille, inden det begynder at køre i den anden retning. Højeste hastighed. Med en funktion kan den højeste hastighed reguleres på et lokomotiv ved alle spændninger. Fra fabrikken er det justeret således det kører på højeste hastighed. Denne hastighed kan reguleres således at hurtige lokomotiver bliver langsommere i forhold til de bestående maskiner. Man kan derved regulere maskiner med forskelig hastighed, så de kan indsættes i dobbelt traktion. Eller man kan regulere så man kan køre langsomt som ægte damp og undgå afsporinger i de skarpe R-1 kurver. Vil man køre langsomt efter forbillede er der endnu en fordel. Man kan nu øge spændningen på skinnerne selvom lokomotivet kører langsomt. Dette forhindre kontakt besvær ved beskidte skinner. Samtidig lyser lamper ved langsommere fart tydeligere. Kørselsretning Man kan regulere så ens lokomotiv kører i modsat retning. F. eks. kan lokomotiverne programmeres så de på samme strømkreds kører mod hinanden. Spændning på lamper Man kan desuden indstille lampernes lysstyrker. f eks. kan man formindske lysstyrken på lokomotiver med olie og petroliums lamper så de ikke lyser lige så kraftige som på nye lokomotiver med elektrisk belysning. Nu bliver modelbanen straks meget mere virkeligheds tro ved disse justeringer. Belastningsregulering Belastningsregulering funktionere som en tempomat i en bil. Den fungere også ved analog kørsel. Hastigheden på toget bliver den samme, også når man ændre kørselsretning. f. eks er dette en fordel ved stigninger og i kurver. Toget vil køre en anelse langsommere end før, for at have den nødvendige reserve kraft. Der kan indstilles lige til det der passer til dit anlæg. Denne belastningsregulator gælder kun for LGB lokomotiver og decoder. Belastningsregulatoren virker kun med transformator med tilstrækkelig kraft. LGB anbefaler Trafo eller Jumbo Ventetid Når skinnestrømmen pludselig bliver ompolet, bremser lokomotivet med den programmerede bremse forsinkelse. Efter den programmerede ventetid accelererer toget videre i modsatte retning. Med to EPL-Skinnekontakter der er forbundet til relæet på EPL-Sporskifter og EPLtilbehørs kontakt 12070, kan skinnespænd ningen på en slutning ligeledes ompoles, så et tog kan pendle mellem disse endepunkter. Maksimal efterregulering Når denne efterregulering er foretaget ved analog kørsel, virker det som i virkelig heden, når en togføre ikke har føling med hastigheden. Kører LGB toget for hurtigt sænkes farten automatisk. Kører det derimod for langsomt forøges hastigheden automatisk. I begge tilfælde indtil den korrekte indstilling af hastighed er opnået igen.

10 Bladet udkommer 4 gange årligt + julespecial ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: model-hobby@ofir.dk Kørsel på tilknyttede LGB-anlæg efter aftale SMALSPORS-AKTUELT Åbner man for og igen åbner på Brocken Bahnhof live, kan følge med på web-kamera hver 10 minut hvad der sker på Brocken. Desuden kan man se hvordan vejret er på Brocken, vindhastighed, fugtighed og temperaturen. Selvfølgelig kan man også følge med i, hvem der er på Brocken (hvis man da skulle kende nogen) men det vigtigste er jo at følge hvilke toge der er på stationen. Her midt i Marts tog jeg en lille prøve. Sandelig om ikke et af de gamle mallet lokomotiver med de grønne traditionsvogne holdt der. Under Verdens Økonomi Rådets kongres i Davos i Schweiz den 25 januar 2003 var der mange aktivister der demonstrerede. RhB gik ikke ram forbi, selv efter der var taget mange forskellige forholdsregler. Mange toge blev overmalet selv om normal drift var suspenderet den dag. Her ses aktivister i Landquart. Endelig havde man lige fået de sidste Furka-Oberalp vogne, så der var et original træk med 1 ste og 2 den klasses vogne. Men ak glæden var kort. Nu er banen fusioneret med Zermatt-Banen. Nyt navn er: Matterhorn-Gotthard-Bahn. Her ses forøvrigt ny BDSeh 4/ til strækningen Täsch - Zermatt i nyt design. HØRT I FORBIFARTEN.. Erik Priess har sendt følgende billeder af Amerikaner broer, som han påtænker at bygge til Engdragens Havebane. Så vil jeg alligevel hellere male mine gavle på huset. Tænk at skulle male disse smukke broer med pensel.?

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

MBP netblad nr. 26, forår 2009

MBP netblad nr. 26, forår 2009 en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 26,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar Ledende medarbejder, på den til tider udmærkede publikation "Tog 60", Steen Christensen, har efter mange

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

(Kun 3 minutter af vores fortællinger er gengivet på Gemte Stemmer)

(Kun 3 minutter af vores fortællinger er gengivet på Gemte Stemmer) Gemte Stemmer - http://gemtestemmer.dk/ Vi var opfordret til at deltage i projekt Gemte Stemmer af Sidsel Overgaard (Kun 3 minutter af vores fortællinger er gengivet på Gemte

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe

MBP nr. 24, side 1. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 24, august 2008

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år.

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år. Rapport fra Murra Vi besøgte Murra den 6. februar 2009. Vejen var tør og dermed fremkommelig, når man da som Andreas forstår at dreje rattet til balancekørslen uden om store huller og dybe hjulspor. Reparationen

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. 19-06-2016 side 1 Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. Klokken seks gik alt dødt, og der var helt stille, skrev en anonym engelsk soldat i avisen The Times 1. januar 1915. Han var ved fronten

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde!

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde! PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG DEN 6.APRIL 2015 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 22,22b-32; Ap.G. 10,34-44; Luk. 24,13-35 Salmer: 237,233,244,245,235 Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op

Læs mere

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag?

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Del 8 DAG 17. Bjerka Camping - Elvegård Camping (Saltstraumen). Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Jeg kan huske, at bare nogle få år tilbage,

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014.

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Stine Munch Korsfæstelsen er så svær... Det var Guds mening, og alligevel menneskets utilstrækkelighed og dårskab der er skyld i det.. Som

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

SOMMEREN ER OVER OS IGEN...

SOMMEREN ER OVER OS IGEN... NMFK NYT Maj 2009 Så blev køerne sat på græs! SOMMEREN ER OVER OS IGEN......Og der er stadig opgaver vi skal have løst! Af formanden. Som overskriften siger, er sommeren ved at være over os igen. Det betyder

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse Renovering af Egemose Centrets Jernbane Projektbeskrivelse 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Om Egemose centret... 3 Jernbanens historie... 3 Renovering af banen... 3 Støbning af sveller...4 Jordarbejde,

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

BRUGSANVISNING KARMA

BRUGSANVISNING KARMA 1 BRUGSANVISNING KARMA Inden du kører ud på din Karma scooter venligst læs denne vejledning nøje igennem. Karma scooteren er forsynet med drejesæde, som kan låses i 4 positioner. Når man forflytter sig

Læs mere

Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012

Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012 Medlemsudflugt til Modeljernbaneklubben H0 Aalborg og Hobbykæden den 27. oktober 2012 Lørdag den 27. oktober var der strålende solskinsvejr, og her mødtes en stor del af medlemmerne fra vores lille klub

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Siden sidst. Lørdag d. 26/9/09 var Lokalhistorisk Forening på udflugt til Hjelholts Uldspinderi, Langå Vi blev guidet rundt af indehaveren og fik fortalt

Læs mere

Så blev det 22. Tøserunde løb afviklet lørdag d. 02.06.12.

Så blev det 22. Tøserunde løb afviklet lørdag d. 02.06.12. Så blev det 22. Tøserunde løb afviklet lørdag d. 02.06.12. Inga havde som vanligt stået for tilmelding af en større flok fra Rimo 27 i alt. 1 stillede ikke til start men øvrige 26 gennemførte. Det blev

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

Guds rige og Guds evighed overtrumfer døden og dermed også tiden. Derfor har Guds rige og Guds evighed betydning også i øjeblikkets nu.

Guds rige og Guds evighed overtrumfer døden og dermed også tiden. Derfor har Guds rige og Guds evighed betydning også i øjeblikkets nu. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. juni 2013 Kirkedag: 1.s.e.Trin/A Tekst: Luk 16,19-31 Salmer: SK: 747 * 696 * 47 * 474 * 724 LL: 747 * 447 * 449 * 696 * 47 * 474 * 724 Hvem kommer ind

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER PETER LUNDBERG OLIEMALERIER 2 Oliemaleri str. 150 x 150 cm. 2012. Millingbæk fantasi / A Closer Look A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg håndteret lærred, farver og

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere