Parat til en fremtid, der er begyndt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parat til en fremtid, der er begyndt."

Transkript

1

2 Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders synlighed og identitet. Det gælder ikke mindst, hvis man har besøgt os i vores nye domicil. Med klare farver og højt til loftet fremhæver det vores eksistensgrundlag over for både gæster og forbipasserende. Vi er glade for huset. Men vores vestjyske arv fornægter sig ikke det er samtidig en daglig påmindelse om, at vi skal leve op til de høje forventninger, som krævende, men loyale kunder har opbygget gennem tre årtier. Det nye hus afspejler, at vi er sat i verden for at skabe synlighed for vores kunders kunder! Og ved nærmere øjesyn kan det ses, at vi har indbygget mange års erfaring med levering af høj, ensartet kvalitet og stabil logistik. Vores domicil er ned til mindste detalje udviklet til service, effektivitet, vækst og bedre løsninger. Der er også blevet plads til en række nye tiltag som f.eks. lagerhotel og et nyt servicekoncept, der hver især skal øge værdien af et samarbejde med ID. Vi har med andre ord rustet os til at være et solidt og fremtidssikkert valg for nye kunder. Men også til at sikre vores nuværende kunder og samarbejdspartnere, at dét, de kender og vælger os for, fortsætter. Ikke blot som hidtil, men tilpasset den fremtid, vi allerede har taget hul på. ID Lægårdvej 138 DK Holstebro ID, the ID Identity logo are registered trademarks of the company Rexholm A/S 2013 Rexholm. All rights reserved

3

4 International Dansk kvalitet i internationalt format. I dag er ID en international virksomhed med kunder på flere europæiske markeder. Her er vi værdsat for vores danske kvalitet og et moderne logistiksystem, som er indrettet til at overholde den leveringssikkerhed, der er en integreret del af vores forretningskoncept også i international målestok. Kvalitet efterspørges globalt Der findes et marked for kvalitet overalt i verden. Men vi er også bevidste om, at der er forskellige forventninger og behov på de enkelte markeder. Vi gør os derfor umage med at lytte til individuelle behov og ønsker, så du som kunde kan trække på basisydelser fra ID, men også har muligheden for at få tilpasset produkter og samarbejdsforhold, så de dækker såvel dine egne som dine kunders behov. Nærhed over lange afstande Ligesom på vores hjemmemarked prioriterer vi nærhed til vores kunder uden for Danmark højt. Vi har derfor ansat lokale sælgere på alle vores eksportmarkeder, så den tryghed og det serviceniveau, vi ønsker at levere, gælder alle kunder hos ID. I samme ånd taler vores personale i Customer Support flere sprog, så du kan aflægge ordre eller stille spørgsmål uden sproglige barrierer. Vi er imidlertid stærkt forankret i det vestjyske den region af Danmark, hvor virksomheden er grundlagt, og hvor vi stadig har vores hovedsæde. Det smitter af på vores virksomhedskultur, og måden vi driver forretning på. Og heldigvis forstås værdier som ordholdenhed, loyalitet og sund fornuft på tværs af landegrænser.

5 Det lange seje træk ligger dybt i os både i forhold til leverandører og kunder. At overvinde udfordringer øger loyaliteten i alle relationer. Vi tager ansvar for den kvalitet, vi lover. Bl.a. ved at teste vores produkter under forhold, der matcher det, de udsættes for i daglig brug. ID Identity Vi vil vælges på kvaliteten. Navnet ID skal give vores kunder sikkerhed for en kvalitet, som de trygt kan give videre. Det er en væsentlig del af den drivkraft, der har holdt os i branchen i 30 år. Og historien forpligter. Kvalitet vi vil lægge navn til Vores produkter er med til at tegne slutkundens profil. Det stiller et ufravigeligt krav om de rigtige produkter i et appellerende design, men også om høj kvalitet: En stor del af det tøj, vi producerer, bruges af mennesker, der er på arbejde. Derfor vil vi skabe holdbare ting, som det kan betale sig at investere i: Syninger, der holder, farver, der klarer vask efter vask og lynlåse, der virker i hele produktets levetid. Det er store løfter. Derfor tester vi vores produkter grundigt og løbende både internt og hos laboratorier. Så kan vi sende dig dine ordrer med løftet om rigtig god kvalitet ned til vores billigste T-shirt for den bærer stadig vores navn. Et stabilt sortiment Hos ID kan du købe ind i en omfattende og stabil basiskollektion og vi har den på lager i rigelige mængder. Det er et valg, vi har truffet, for at gøre det nemt og sikkert for dig at supplere dit sortiment at du kan få dét, du skal bruge og få det hurtigt. Vi tilpasser naturligvis detaljer som f.eks. kraver, farver og lukninger, så hver style altid fremstår tidssvarende. Men vores samlede kollektion er et udtryk for de produkter, som vores kunder foretrækker og efterspørger så selvfølgelig lancerer vi produktnyheder. Men vi indrømmer også gerne, at vi i mange henseender er en lille smule konservative måske hænger det sammen med, at vi vil være til at stole på. Værdien af vedholdenhed Den lange historie har opbygget en omfattende erfaring hos både ID og vores samarbejdspartnere. Vi tror på, at vedholdenhed betaler sig at det er sund fornuft at udvikle sig sammen i stedet for at begynde forfra med en ny leverandør, hver gang man støder på en udfordring. Vi har samarbejdet med en af vores leverandører i 22 år, og vi er ikke i tvivl om værdien af sådanne partnerskaber. Den lange erfaring i Asien gør også, at vi har alternative løsninger til de fabrikker, vi bruger fast. På den måde sikrer vi dig mod forsinkelser og fejl ved f.eks. produktionsnedbrud.

6 Mange af de løsninger, der efterspørges, kan vi vise eksempler på i vores showroom, så det er let for dig at tage beslutningen. ID Direct Et bredt sortiment med indbygget fleksibilitet. En af virksomhedens største styrker er, at vi altid er lagerførende med et stort, bredt basissortiment. Men der kan også være tilfælde, hvor du som kunde har brug for et helt nyt design eller tilpasninger af vores basisvarer. En betydelig del af de varer, der forlader vores lager er derfor produceret som private label og specialtilpassede produkter. Vi har samlet det under navnet ID Direct. Ændringer er velkomne Profiltøj er oftest arbejdstøj. Derfor skal det opfylde vidt forskellige behov, alt efter hvilke medarbejdere der skal bære det, og det arbejde de udfører. F.eks. bør en T-shirt, der bruges af en medarbejder i Barcelona, være køligere end den, der sendes til Stockholm selvom modellen er den samme. En løsning kan her være at få partiet syet i en lettere metervare. Har I f.eks. behov for et parti poloshirts i en særlig corporate-farve eller sweatshirts, hvor måleskemaet er tilpasset mindre og slankere brugere, kan det ligeledes løses gennem ID Direct. Fleksibiliteten omfatter også logistik: ID Direct varer kan eksempelvis pakkes specielt, hvis der er behov for særlige forsendelser. En del af vores forretningsidé Vi har opnået et tæt og langvarigt samarbejde til vores faste kunder ved at lytte til deres behov og løbende tilpasse vores forretning efter dem. Den holdning har stor og direkte indflydelse på hele vores virksomhed fra den overordnede strategi til de konkrete ydelser. Vi sætter derfor ingen umiddelbare begrænsninger for, hvor langt vi vil gå for at imødekomme en kundes særlige behov. Og vi vil gerne udfordres.

7 Vi producerer specialløsninger på basisvarer ned til 500 stk. og på specialdesigns fra 1000 stk. Vores kunder er vænnet til høj kvalitet det gælder også private label og specialvarer. Samme sikkerhed og kvalitet Specialvarer indgår i det samme produktionsflow som standardvarer. Det øger træfsikkerheden, da vores produktion varetages af leverandører, vi har samarbejdet med i mange år, og som derfor har stor erfaring med kvalitet og teknikker. Det gælder også den del, der produceres i Bangladesh. Desuden har vi ansat vores egne medarbejdere lokalt, der sikrer kvaliteten og designforståelsen. På samme måde indgår ID Direct varerne i det naturlige flow af løbende leverancer fra produktionslandende. Derfor kan vi garantere korte leveringstider.

8 Vi siger, det vi gør, og gør det vi siger. ID Warehouse Præcis logistik er en del af kvaliteten. Vi gør vores bedste for at levere produkter i god kvalitet. Men opgaven er ikke fuldført, før vi har leveret ordren i rette mængde og på rette tid og sted. Derfor investerer vi mange ressourcer i en præcis logistik, der giver vores kunder sikkerhed. Et intelligent koncept Senest har vi bygget et kvadratmeter stort lager i tilknytning til vores nye domicil. Men størrelsen alene har ingen betydning, hvis ikke det tilhørende system og endnu vigtigere de rigtige kompetencer følger med. Vi har i dag udviklet et meget stærkt logistikkoncept, drevet af kompetente og stabile medarbejdere, der trækker på både årelang erfaring og den nyeste teknologi på området. De ekspederer såvel små som meget omfattende ordrer med stor præcision og sender enhver ordre til hele Europa inden for 24 timer. Teknik øger sikkerheden Der er ingen papirer mellem salg og lager. Alt ekspederes 100% elektronisk. Når kunden eller Customer Support har indtastet en ordre, sendes disse data hele vejen igennem systemet. Faktum er, at de fleste logistikfejl er menneskeskabte. Så ved at reducere processen til en enkelt indtastning, sænker vi fejlmarginen markant. Når kunden afgiver sin ordre i webshoppen, går den i princippet direkte til den medarbejder, der pakker varerne. Vi har desuden øget sikkerheden yderligere ved at indbygge talrige kontrolpunkter ved alle trin i ordrebehandlingen.

9 Vi går mod strømmen og øger vores lager, mens andre begrænser vi tror på, at dét er vores kunders behov. ID som lagerhotel Vi har i dag kapacitet såvel som kompetencer til at tilbyde vores kunder mulighed for at benytte vores logistiksystem som en særskilt ydelse også til opbevaring og forsendelse af varer, der ikke er købt hos ID. Bestiller man en specialproduktion, som skal leveres i mindre partier over længere tid, er det også en praktisk og økonomisk løsning, der sparer jer for selv at skulle afholde lagerplads. Lagerhotellet ligger i vores afdeling i Ulfborg og benytter det samme effektive logistiksystem, som resten af virksomhedens aktiviteter. Som kunde kan du leje det antal kvadratmeter, du behøver på månedsbasis. Du får nu fordelene ved både vores medarbejdere, vores system og de attraktive transportpriser, som vores volumen giver os mulighed for at opnå. Vi sender dine varer i de mængder, du ønsker og til den destination, du forlanger det hele i dit navn, så jeres egne kunder oplever, at leverancen kommer direkte fra jer. Det betyder, at du kan styrke jeres forretning og servicen til jeres kunder med et stort og moderne logistikcenter i den tunge ende af kompetenceskalaen selv med mindre beholdninger og forsendelser.

10 ID Service Muligheden for at handle ét sted. Stort set alt det profiltøj vi producerer, bliver efterfølgende trykt, printet eller broderet på. En stor del af de ordrer, der udgår fra ID, sendes således videre til trykkerier i ind- og udland. One-stop-shopping I nogle tilfælde kan der imidlertid være behov for at samle ordren hos én leverandør, så I afkorter processen og får den færdige vare direkte fra os. Derfor kan du vælge one-stop-shopping med ID Service, der er vores nye afdeling for videreforarbejdning af profiltøj. Med afsæt i vores beslutning om at være en attraktiv samarbejdspartner, har vi investeret i uddannelse og udstyr, så vi nu tilbyder montage af bl.a. transfer, badge, chip, stregkoder og anden dekoration, der påføres ved påvarmning. Nem genbestilling Hos ID kan vi opbevare jeres logo i vores logobank, så det er let for jer at genbestille nye varer. I faste samarbejdsforhold investerer vi gerne i f.eks. badges med jeres logo m.v. og lægger dem på lager, til I har behov for en ny forsendelse. ID Service giver jer også mulighed for at bestille små ordre til en attraktiv stykpris, ligesom vi er fleksible med hensyn til at pakke i det ønskede sortiment.

11 Vi er bevidste om, at vi har et dobbelt ansvar, fordi vi i arbejdet med ansvarlig produktion skal stå inde for vores kunders troværdighed. Responsibility CSR sund fornuft og personlige relationer. Vi er et handelshus og er afhængige af et tillidsfuldt forhold til de leverandør, der fremstiller vores varer. Kvalitet er bl.a. ensartethed både hvad etik og produkter angår. Den tror vi på, man opnår bedst ved at holde fast i gode leverandører, der er villige til at leve op til skiftende krav over tid. Også når kravene handler om ansvarlighed over for mennesker og miljø. Certificeringer med mere På den måde afhænger kvaliteten af vores CSR af personlige relationer. Derfor producerer vi aldrig et sted, vi ikke selv har set, eller hvor vi ikke personligt har mødt de mennesker, der har ansvaret. For os betyder det mere end certificeringer. Men vi har dem naturligvis certificeringerne. Og vi har desuden formuleret en Code of Conduct med klare krav til vores samarbejdspartnere om bl.a. garanti mod børnearbejdere samt mindstekrav til arbejdstider, løn, sikkerhed og miljø. Det er muligt at læse mere om vores certificeringer på Nyt og alligevel ikke Efterspørgslen på certificeringer og dokumentation er steget kraftigt det seneste årti. Derfor er vi også indstillet på, at vi kommer til at øge vores indsats på området yderligere. Arbejdet med tryghed og etik ligger os imidlertid langt fra fjernt. I mange henseender afspejler det den måde, vi har drevet forretning på gennem hele virksomhedens historie. Vi fik tidligt det privilegium, at vores kunder forbandt os med kvalitet og høj standard. Det betød, at forventningerne var og stadig er høje, og det forpligter!

12

13 Visse ting klares nemmest pr. telefon vi sidder klar, når du ringer. Customer Support Vi er stadig klar ved telefonen. Hos ID har vi gennem 30 år taget telefonerne, når vores kunder ringede. Det bliver der ikke lavet om på, selvom vi i dag tilbyder muligheden for at handle gennem vores webshop, og vi desuden kan kontaktes gennem alle moderne kommunikationskanaler. Altid personlig kontakt Vi tror på, at den personlige kontakt til vores kunder gør en forskel, der ikke kan erstattes af digitale medier. De er velegnede, hvor de kan gøre samarbejdet lettere og bedre for vores kunder. Men det ligger dybt i os, at fastholde den personlige kontakt pr. telefon eller ansigt til ansigt som en del af den måde, vi gør forretning på. Vi taler dit sprog I vores Customer Support taler du med erfarne, fastansatte medarbejdere, der har en stor viden om både vores produkter, logistikken og vores kunders individuelle behov. Vi tilstræber, at du altid kan kontakte en medarbejder, der taler dit sprog. Det sikrer, at du får fyldestgørende svar på dine spørgsmål, og at det er let for dig at afgive mere komplicerede ordrer eller kommentarer til os.

14 Vi er en forhandlerorienteret virksomhed. Webshoppen skal gøre os endnu mere tilgængelige for vores kunder. Webshop Shop online for nemheds skyld. Hos ID er vores overordnede udviklingsmål, at blive så let og attraktiv at samarbejde med for vores kunder som overhovedet muligt. Et væsentligt tiltag i den strategi er vores webshop. Her har vores kunder ubegrænset adgang til at afgive ordrer, se ordrehistorik og tjekke lagerbeholdningen for varenumre, størrelser og farver døgnet rundt, og uanset hvor i verden du befinder dig. Minimerer fejl Som den største fordel, reducerer webshoppen risikoen for fejl. Sker der mod forventning en sjælden gang fejl i en telefonbestilling, er der næsten altid tale om menneskelige tastefejl eller misforståelser omkring detaljer i ordren. I webshoppen kan du selv kontrollere, at ordren stemmer 100% overens med dine ønsker, inden du trykker send. Herefter går din bestilling direkte gennem vores system præcis som du har afgivet den helt frem til afsendelsen. Det skal være nemt Vi har bestræbt os på at udvikle en brugervenlig webshop, som er let at gå til den skal afspejle vores tanke om aldrig at gøre noget mere kompliceret end højst nødvendigt. Desuden arbejder vi løbende på at videreudvikle webshoppen, så den medvirker til at give dig en endnu bedre service. Derfor hører vi gerne fra dig, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag til, hvordan den kunne gøre det endnu lettere og mere fordelagtigt for dig at aflægge ordre hos ID. Vi har naturligvis stadig vores velfungerende kundeservice. Så har du brug for at kontakte os med spørgsmål, reklamationer m.m., eller foretrækker du at aflægge din ordre telefonisk, så sidder vores personale fortsat klar til at hjælpe dig.

15 Det betyder meget for engagementet, at man går ind ad døren og føler sig ventet og værdsat på sin arbejdsplads. The Workplace Giver man dét, man ønsker at få igen, lægger man grundstenen til en god arbejdsplads. En sund og produktiv virksomhed handler om andet end sort bundlinje og effektive processer. Råmaterialet i virksomheden er den erfaring og de kompetencer, der ligger hos vores medarbejdere. Dem vil vi gerne passe på. Vi forventer performance og ansvarlighed fra de ansatte, men ved også at deres engagement og fleksibilitet er afgørende både for virksomhedens udvikling og for den daglige drift. Derfor er målet, at alle ledelse såvel som medarbejdere giver dét, de selv forventer at få igen. En sund holdning til arbejde Vi prioriterer små ting, der styrker vores samarbejde, sammenhold og arbejdsmiljø elementer, der gør ID til en tryg og spændende arbejdsplads at være på. Det betyder, at man som medarbejder kan nyde godt af bl.a. pensionsordning, sundhedsforsikring og et konstruktivt syn på faglig udvikling. Gennem bl.a. samarbejde med motionscentre forsøger vi også at fremme en sund virksomhedskultur, hvor motion og sund kost er naturlig del af hverdagen. Nærvær kan ikke erstattes Der findes masser af elektroniske redskaber til vidensdeling. Vi supplerer dem imidlertid med at begynde dagen med fælles morgenmad, hvor vi mødes på tværs af afdelinger. Her kan vi tale sammen om dagens opgaver og blive opdateret på relevante nyheder over et lækkert morgenbord. I løbet af dagen har alle medarbejdere fri adgang til frisk frugt, kaffe, the og kildevand. Grundtanken er i bund og grund enkel. Vi tror på, at ansvar avler ansvar, og at det samme gælder omsorg, loyalitet og sund fornuft.

16 The Future Fremtiden i trygge hænder. Da Peder Holm begyndte den handelsvirksomhed, der senere skulle blive til ID, tog det en uge at sende et brev fra Danmark til Asien. Det mest avancerede udstyr var en rejseskrivemaskine, og ordrerne blev pakket i kælderen om aftenen. Det er svært at forstå, når vi i dag ser os omkring hos ID, hvor vi hvert år afsender 7 millioner artikler fra vores professionelle logistikcenter. Fortsat på sidelinjen Ind imellem ligger 30 års erfaring med indkøb og udvikling af profiltøj og et af de længstvarende samarbejdsforhold mellem en dansk tekstilvirksomhed og de asiatiske producenter. Den uddannede regnskabsmand, der begyndte at handle med tekstiler i sin fritid, er nu i gang med et generationsskifte hos ID, hvor vi har oplevet vækst siden den spæde opstart i begyndelsen af 80 erne. Det betyder imidlertid ikke, at iværksætteren har trukket sig. Som arbejdende bestyrelsesformand har Peder Holm fortsat sin gang i det nye domicil, og han bruger en stor del af sin tid på rejser til Østen, butiksbesøg og overvågning af markedet til gavn for ID og virksomhedens kunder. Værdier der holder Direktørposten deles i dag mellem Thomas Husted og Hans Henrik Kærgaard, der begge har været ansat i virksomheden i en årrække som hhv. indkøbs- og salgschef, og som i dag er medejere. Værdierne er dog uændrede vi arbejder på at skabe overskud i opgangstider, så vi f.eks. kan investere os ud af modgang. Peder Holms høje prioritering af personalet er der heller ikke ændret på. Vision og mission arbejder vi derimod løbende med, så de afspejler forandringerne i omverden. Strategien for de næste fem år ligger også fast: ID skal fortsætte sin vækst gennem en markant øget eksport. Salget skal forsat gå gennem forhandlere, og der skal som hidtil satses på produkter med lang levetid. Det tror vi på, at der altid er kunder til især på det professionelle marked. Derfor investerer vi i at gøre samarbejdet let for vores kunder at kunne levere fra dag til dag og holde vores høje kvalitet. Et navn der passer til os Med til den seneste tids forandringer hører også et navneskifte. Virksomheden var gennem tre årtier kendt som Rexholm, opkaldt efter Peder Holm og hans mangeårige kompagnon Per Rex, der forlod virksomheden i Med en klar ambition om at tilpasse sig et globalt marked og profilere sig tydeligere, skiftede virksomheden i 2013 navn til ID kort, godt og helt i tråd med virksomhedens produkt. Så når grundlæggeren i dag træder ind ad døren i vores nye domicil, er det til en fremtidssikret virksomhed på ledelsesfronten og som arbejdsplads, men først og fremmest som en tryg og konkurrencedygtig leverandør. Og som Peder Holm siger, det er rart at se, at man har været med til at skabe noget godt.

17