Kapitel december Blåvand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 6. 3. december Blåvand"

Transkript

1 Kapitel december Blåvand Et sommerhus i Blåvand Vi stod op meget tidligt. Vi forsøgte at lave morgen jule hygge ritualet. Det faldt noget til jorden, fordi vi var så trætte, at det kun lige - med nød og næppe - kunne siges, at vi ikke gik i søvne. I løbet af natten havde det sneet. På fliserne og i græssets top, var der et fint tyndt lag sne, men ikke mere end at det hurtigt ville smelte væk. Det var end ikke faldet så meget sne, at træer og buske var pudret med det. Så hørte vi en bil standse ude foran vores hus. Vi kiggede ud af vinduet, for at se om det var vores transport. En stor varebil, med et kæmpe reklameskilt for VVS - specialist i alt med varme og sanitet døgnvagt, holdt ude foran vores hus. Det var en glimrende kamuflage for vores afrejse. Alle på vejen ved, at vores naturgas aldrig havde fungeret ordentligt. Sven skyndte sig ud og åbnede hoveddøren, mens Freja og jeg stod bagved ham og kiggede. Det var noget uhyggeligt ved den scene som udspillede sig. Der var kun en mand som kom gående, men der blev sat fodspor til yderligere tre personer. Det var ganske bizart at se 6 fodtrin dukke op i sneen, sådan helt af sig selv. Elvernes usynlighedsdragter var altså i brug - igen. Den synlige mand gik og skramlede med en lang slange, som han slæbte hen over fliserne, med det formål at slette de andres fodspor i sneen. Det larmede noget, hvilket fik vores koleriske naboer til at råbe højt ud af vinduer kan vi så ikke få noget nattero. For en gang skyld havde de ret i deres brokkeri. Men de råbte bare så højt, at det var helt sikkert, at nu var hele området vækket. VVS manden bad os hviskende om at gå helt ind i huset, hvor ingen kunne se os og derefter trække gardinerne for. 1.

2 VVS manden skramlede ind i entreen, en støj som også overdøvede at der kom andre ind i huset. Inde i stue begyndte de 3 ukendt personer at tage elvernes usynlighedsdragt af. Foran vore forbløffede øjne, begyndte der at dukke en Sven, en Freja og en af mig op. Det var faktisk temmelig uhyggeligt. Vi må have se noget forbløffede ud. Svens kopi, tog masken af, sådan nærmest en gummimaske, ligesom dem man kan købe til fastelavn, blot i en langt bedre kvalitet. De to andre, tog også maskerne af, så vi kunne se hvem de var. Det var ikke nogen dragemennesker som jeg kendte. Vi præsenterede os for hinanden. Freja viste Tina, et lille dragemenneske, som var betragtelig ældre end Freja, ind på Freja værelse. Her viste Freja hvordan hendes slanger og leopardgekkoer skulle passes. Hungav Tina en lang seddel over hvad hun skulle huske. Tilsvarende viste Sven og jeg, Carlsson og Vinga rundt i huset, så de ligesom blev bekendt med det. Carlsson og Vinga kom fra Sverige, og Tina kom fra Norge. Der var altså ikke så mange dragemennesker i verden, så det var muligt at få nogen der talte dansk.. og som i højde og drøjde kunne gå for at være os. Det handlede virkelig om, at de kun skulle ses, og ikke tale med nogen. Vores telefoner var stillet om til de nye mobiltelefoner, så vi kunne tage de telefonopkald som måtte komme. Igen var der brugt elver teknologi, så en eventuelt sporing af et telefonopkald ikke kunne registrere at der skete en videreomstilling. Det var ikke fordi vi regnede med, at der ville komme så mange opkald, for vi havde fortalt alle vores venner, at jeg var anklaget for terrorisme og at vores telefoner måske var aflyttet. Vi havde bedt vennerne og familien om ikke at fortælle det til andre og vi havde bedt dem om at lade være med at ringe til os, i december måned. De ting vi skulle have med til sommerhuset, blev båret ud i bilen, skjult i værktøjskasser, som VVS mand kørte frem og tilbage til bilen. 2.

3 Hele den del af missionen tog knapt en time, så var vi gemt inde i bilen, og vores hus overdraget til tre ukendte dragemennesker. Det var noget underligt noget, at der nu ville gå tre personer rundt og ligne os. Nu var det ikke sådan, at disse personer skulle gå rundt og agere os, også i sociale sammenhænge. Frejas kopi havde jo fri fra skole, med en begrundelse om et smitsomt hududslæt, og Sven og jeg havde af den årsag fået hver 1 måneds orlov. Det var det som dragepræsidenten havde ordnet for os tidligere. Inde i varevognen var der en behagelig kabine, hvor vi kunne sidde i nogle magelige stole, få lidt morgenmad og hvad vi nu ellers havde behov for. Stoleryggene kunne vippes langt tilbage, så det var muligt for os at få en lur. Der var ikke så meget andet at foretage sig, da der ikke var vinduer som vi kunne kigge ud af. Efter at have indtaget nogle helt friske lune kanelsnegle, og nogle kæmpekopper the, af en slags som jeg ved får en til at sove godt - som jeg insisterede på at også Freja skulle drikke - slog vi alle tre stoleryggene tilbage og lagde os til at sove. Næsten fire timer senere, blev vi vækket af stille og rolig musik, og vores chauffør fortalte, at nu var vi kommet til sommerhuset i Blåvand. Vi var friske og veludhvilede og havde fået ny energi. Uurguula, mosekonen, var altså formidabel til urter, for det var fra hende at vi havde fået theen. Jeg måtte huske på, at bede hende om noget mere, næste gang vi mødtes. Sommerhuset var hyggeligt. Men det var nu ikke sådan jeg forestillede mig et sommerhus; det var samme størrelse som vores eget hus og med mange flere faciliteter. Omkring huset var der en del mindre gæstehuse, så der var sovepladser nok. 3.

4 Huset var varmet op og var blevet luftet grundigt ud, selvom der stadigvæk var en svag duft at hengemthed, som der ofte kommer i huse, som ikke har været brugt i noget tid. Det var et ganske nydeligt hus, lidt gammeldags indrettet, med mange personlige ting hængende og stående rundt omkring. Det viste at huset ikke blot var et sommerhus til udlejning, men også et som ejerne brugte selv. Vi fandt de rum som vi syntes skulle være vores og fik pakket ud. Freja hængte julepynten op i hele huset, og jeg gik udenfor i den store have som hørte til huset og klippede et par enkelte grene gran af, så husets lugt af hengemthed kunne forsvinde. Det var vi lige nøjagtig blevet færdige med, da den næste bil dukkede op i indkørslen, Den indeholdt Torben og Viggo. Så kom elverne Kasper og Lai og så kom nisserne. Næsetiptop var der selvfølgelig, og så en nisse til som jeg ikke kendte: Krusepersille. Når man så ham kunne man godt forstå hans navn. For hans hår, bortset for farven, var lige så kruset og uregerlig som en kæmpe håndfuld med det mest krøllede krus-persille. Viggo, som ellers også havde et hår der altid strittede vildt til alle sider, måtte stå med følelsen af, at hans hår var helt glat og nydeligt, ved siden af Krusepersilles. Da vi ikke kendte Krusepersille, måtte vi alle samme igennem nissernes omstændige hilseritual. Jeg bad hviskende Viggo, Freja og Sven om at gøre og sige det samme som jeg gjorde. Torben havde prøvet det før, sidste år i Salzburgs mine, men kunne naturligvis ikke huske særligt meget af det, men havde dog hovedtrækkene på plads. Det tog mere end en halv time, før disse hilsner var gennemført, men så havde alle da også fået hilst grundigt på alle. Det var noget af en samling individer. Alle de små gæstehuse som hørte til hoved huset blev hurtigt fyldt op. Da alle var indkvarteret, spiste vi en dejlig frokost, som Sven havde bestilt nede i byen og som blev bragt ud. Henne ved 4.

5 sommerhusets telefon, hang der en masse små lapper og brochure på spisesteder, og det var en af disse sedler Sven havde ringet til. Efter en rigtig hyggelig frokost, gik vi i gang med at rydde på plads. Så var det tid til at pakke den næste varebils indhold ud. Den bil var kommet mens vi spiste. Bilen indeholdt alt muligt teknisk udstyr. Bilens chauffør, en elver, spiste med, men var ellers kun en chauffør og ikke en egentlig del af denne opgave. Inden han kørt hjem til sit bestemmelsessted, forsynede jeg ham med rester af de kager som var blevet til overs fra frokosten. Kasper og Lai kiggede fornærmet på mig. Jeg fandt Freja og Torben og bad dem om at gå en tur og finde en bager, hvor de skulle købe helt vildt ind af alle forskellige slags kager. Den var de med på, for de trængt til at strække ben. Men de satte dog den betingelse op at så ville de også have en svømmetur, lige så snart de kom tilbage. Sommerhuset havde tilknyttet en indendørs swimmingpool, spabade og en sauna. Freja var helt lykkelig, da hun havde opdaget det, indtil hun fik at vide at al den strøm der normalt går til at holde poolen varm og ren, var el der skulle bruges til alle vores tekniske installationer. Jeg sagde til Torben og Freja, at de i hvert tilfælde kunne hoppe i poolen og bade i den, så længe den var varm nok. Vand holder temmelig godt på varmen når det først er varmet op, så noget tid ville de da kunne anvende poolen. Desuden ville det vare noget inden vi fik brug for al den ekstra strøm. Sven var lykkelig, fordi nu fik han mulighed for at gense elvernes teknologi. Jeg syntes at det var lige i overkanten med alle de pc ere og andet materiale som var blevet leveret af chaufføren, fordi vi endnu ikke vidste hvordan denne mission skulle gribes an. Men jeg kommenterede ikke på det, for Kasper og Lai havde nok en eller anden grund til at fylde hele sommerhuset om med elektriske apparater, hvis funktioner jeg for det meste slet ikke kendt noget til. Så var det tid til at få planlagt missionen. 5.

6 Det startede meget enkelt med at vi ommøblerede hele sommerhuset, så det kunne opfylde vores behov. Huset blev således delt op i et arbejdsareal, hvor alt det tekniske udstyr skulle stå, et visningsareal, som ingen af os vidste hvad var, men som Kaspar og Lai hemmelighedsfuldt krævede skulle være der, og så blev det selvfølgelig sådan. Et spisehjørne hvor der var plads til os alle blev ligeså indrettet. Spisebordet blev også udnævnt som konferencebord. Et sofahjørne blev rigget til henne foran brændeovne, men dog ikke så tæt på at man blev grillet når den var tændt. Efter denne ommøblering var vi klar til at tage fat på hvordan denne mission skulle gribes an. Der blev talt frem og tilbage om emnerne og det endte i følgende hovedgrupper: 1. Vi skulle have kontakt til Olaf og have ham til at stoppe med sin artikelskrivning. Vi måtte finde ud af hvem han var, mere end den information som vi kunne finde i sagsmappen som vi havde fået af præsidenten, om den person Olaf var. 2. Vi skulle finde beviser og argumenter til advokaten, så sagen om terrorisme kunne blive frafaldet, også for mig. Vi måtte undersøge om det var muligt at finde ud af hvem der havde givet det anonyme tip til politiet. 3. Vi skulle have destrueret det sidste stykke glaskugle. 4. Vi skulle have UFO gruppens interesseområde væk fra mig. Det var sådan i hovedtrækkende hvad missionens enkeltdele skulle handle om. Sven og Kasper begyndte at søge på Internettet for at finde oplysninger omkring Olaf. Blot for at være helt sikker på, at vi nu havde alle informationer, selv de mindst betydningsfulde, om Olaf. Viggo gik i gang med at søge efter de artikler om Olaf havde skrevet, og finde ud af hvem hans kilder var. Det var altid en fornøjelse at se Viggo gå i gang med noget. 6.

7 Det var nærmest helt rituelt. Først startede han med at anskaffe sig en stor kop kaffe. Så skulle hans briller pudses, så skulle han sidder rigtig, så skulle fingrene varmes op, hvis han skulle arbejde med et tastatur. Når alle disse forberedelser var gjort, så kunne han gå i gang. Jeg gik i gang med at søge efter hvilke foredrag eller lektioner Olaf holdt, så jeg kunne komme ind på disse og derigennem få kontakt med ham. Nisserne gik i gang med at planlægge hvordan de skulle få glasstykket destrueret. Freja og Torben havde fornøjelsen af swimmingpoolen, for den smule træk der var på strømmen indtil videre, var ikke noget problem for husets elforsyning. Pludselig lød der en skratten og Jakobsen og Jakobsens stemme tonede frem lige midt på stuegulvet. Havde jeg være en hård gummiboldt, havde jeg stået og hoppet fra gulv til loft det næste lange stykke tid, så forskrækket blev jeg. Det var blot Lai der fået etableret et kommunikationssystem til Jakobsen, så vi havde en god telefonforbindelse hvor vi også kunne se hvad han viste os. Det var noget smart teknologi elverne havde. Ikke større end en femkrone og alligevel kunne telefondimsen sende over hele jorden med ganske tydelige billeder og lyde. Alt sammen i fuld størrelse, hvis man ønskede dette. Jakobsen var blevet i København, hvor han fortsatte sine egne private undersøgelser omkring anklageskriftet. Jakobsen ville også nærundersøge forholdene omkring det anonyme tip. De søgninger som jeg foretog på Olaf, viste at han var en meget privat person, som ikke gav særlig mange forelæsninger, men til gengæld var ganske flittig med skrivning. Jeg læse et par af hans artikler og måtte indrømme, at han havde mange spændende hypoteser omkring det paranormale. Det der var hans hoved levevej var, at han rejse rundt til steder som havde underlige eller uforklarlige fænomener, og der søgte at finde en videnskabelig 7.

8 forklaring på fænomenet. Han havde været mange spændende steder, og en del af de mysterier han havde mødt, havde han også løst. Jeg blev lidt spændt på at se dette menneske, for han virkede meget spændende. Jeg satte mig til at læse den famøse artikel omkring Vlads glaskugle som var blevet udgivet af forskeren fra laboratoriet. Det var ikke en artikel jeg forstod særlig meget af, det må jeg ærligt indrømme, der var alt for meget teknisk sprog. Olaf svar eller kommentar til den første artikel, den kunne jeg forholde mig til. Den havde både det tekniske så det var interessant for andre forskere, men var samtidig også skrevet, så individer udenfor forskergruppen kunne få fornøjelse af artiklen. Det Olaf nævnte i artiklen var, at han var stødt på denne kemiske sammensætning tidligere, da han var ung studerende, i forbindelse med hans kemilæres forskningsresultater. Han nævnte, at hans kemilærer havde fortalt historier om urtebryggere, der ikke var af denne verden, som kunne noget særligt. Olaf afskrev selv hans kemilærere som værende lidt for uvidenskabelig, men nævnte det blot, da formlen jo var dukket op allerede 60 år tidligere. Det var det der havde fået UFO gruppen til at vise interesse. Sætningen urtebryggere der ikke var af denne verden havde gjort forskellen. Da glasstykket og den efterfølgende politisag bandt os sammen til en helhed, havde ufo gruppen fået interesse for os. Det gav da mening, en mening jeg ikke havde haft før. Ifølge optegnelserne fra dragepræsidenten, var Olaf født i Tasjkent i Usbekistan. En by, som blev noget nær total destrueret under et kæmpe jordskælv. Her havde han mistet sin familie. Han var blevet optaget på universitetet i Moskva og havde fuldført sine studier. De sidste 10 år før Sovjetunionen krakelerede, var han forsvundet for jordens overflade. Han dukkede op igen efter murens fald, hvor han forklarede at han havde boet i 8.

9 Sibirien, samme med andre systemkritikker mennesker som var uenige i sovjet regeringens måde at styre staten på. Efterhånden havde også Sven, Kasper og Viggo fundet oplysninger omkring Olaf, og oplysningerne begyndte nu at køre i ring. Freja og Torben kom ind i stuen indhyllet i våde håndklæder og spurgte Hvad laver i. Da vi havde forklaret Freja og Torben det, blev de begge nysgerrige og ville vide mere, også gerne se hvordan han så ud. Og når vi nu var i gang, kunne vi så ikke lige vise ham gennem kommunikationsdimsen, så de kunne se hvordan den virkede. De havde ikke set den i brug før, for da havde de plasket rundt i swimmingpoolen. Det var her vi alle sammen blev klar over at der var noget galt. For der var ikke et eneste ordentlig billede af Olaf. Der var altid noget i vejen, en hat, en hånd, et par briller. Kasper tog de billedstykker der fandtes, og fik et edb program til at samle billedet så vi fik et fuldt ansigt. Da Kasper, Næsetiptop og jeg så billedet, udbrød vi nærmest i kor: Den mand har aldrig haft forældre fra Usbekistan. Han er sydamerikansk indianer. Der var noget der ikke stemte her, der var noget helt galt. 9.

Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd

Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd Et sted i København Vækkeuret ringede en halv time tidligere, end det plejede at gøre. Det var julemåneden og vi havde en hel række juletraditioner som vi altid

Læs mere

Kapitel 5. 5.december 965

Kapitel 5. 5.december 965 Kapitel 5 5.december 965 Lyden af en lille ynkelig gråd trængte gennem Fruens bevidsthed, en bevidsthed der var usammenhængende og tåget. Det var et spædbarns ynkelige råb på sin mor, på nærhed, tryghed

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

Kapitel 17. Wienerbrød til politiet.

Kapitel 17. Wienerbrød til politiet. Kapitel 17. Wienerbrød til politiet. Jeg vågnede næste dag, og kunne dårligt se ud af øjnene. Puttede mig lidt ekstra ned i dynerne og nød morgenvarmen fra sengen. Kommandocentralen var allerede i gang,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Et sommerhus i Blåvand Når man har levet så mange år som nisserne, elverne og jeg har, har man jo lært de forskellige menneskestammer rimeligt godt at kende. Min

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Oldenis redder træskomagerens jul

Oldenis redder træskomagerens jul Oldenis redder træskomagerens jul Engang for længe siden boede der i Nørregade i Haderslev en skomager. Han lavede mest træsko og blev derfor kaldt træskomager. Folk, der fik deres træsko lavet hos ham,

Læs mere

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris.

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris. amilien Rantanen var en rigtig storby familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

ALRIK VIGGO MAGNAR ESTRID

ALRIK VIGGO MAGNAR ESTRID ALRIK VIGGO ESTRID M MAGNAR SUGGEN OG GALTEN MAGGIE MIGR NE FREJA BJÆREN åsa larsson & ingela korsell henrik jonsson på dansk ved lilian kingo Kan du huske, hvad der skete i Mylingen? Simons kammerat,

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted (navn/adresse) Bülowsvej - for børn og familier Bülowsvej 22 1870 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Fredag d. 8. marts

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde.

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde. Manus Luk Øjnene Op. 5th draft. Scene 1 Int. Drengeværelse - Morgen Alexander(12) sidder på sin seng med skoletaske på. Omkring i værelset står flere dinosaurfigurer, men væggene er tomme. Han må tydeligvis

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Sygehuset pakket ind i sne, lige før det bliver rigtig mørkt.

Sygehuset pakket ind i sne, lige før det bliver rigtig mørkt. Sygehuset pakket ind i sne, lige før det bliver rigtig mørkt. Turen til Norge, Mo i Rana Jeg havde glædet mig meget til at komme til Norge i min specialepraktik. Jeg ville gerne udnytte muligheden, at

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny.

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. juni 2014 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 291 * 289 * 281,3 * 723 LL: 290 * 287 * 291 * 289 * 281,3 * 723 Det ånder himmelsk

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger.

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. De kom fra hver sit hjørne af verden, hvor de havde ledt

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Et eventyr fra Trinidad (1999)

Et eventyr fra Trinidad (1999) Vinteren 1999 opholdt jeg mig på Trinidad. En caribisk tropeø. I nærheden af havnen var der en regnskov, som jeg passerede hver dag, når jeg gik på Internetcafe. En dag opdagede jeg i en lysning nogle

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Kapitel 19 Alt for meget sne.

Kapitel 19 Alt for meget sne. Kapitel 19 Alt for meget sne. Hastigt tog jeg min frakke på og stak mine bare fødder ned i støvlerne, der føltes helt utrolige kolde, efter dynernes dejlige varme. Nede i den lille reception lå telefonrøret

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht 19. s. e. Trin. - 11. oktober 2015 - Haderslev Domkirke kl. 10.00 3 31-518 / 675 473 435 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus (2,1-12): Da

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Johanne stod uden for på sin terrasse, iført sin lange frakke og havde lige tændt en smøg, da det ringende på døren.

Johanne stod uden for på sin terrasse, iført sin lange frakke og havde lige tændt en smøg, da det ringende på døren. Kapitel 6 6. december 2013 Johanne stod uden for på sin terrasse, iført sin lange frakke og havde lige tændt en smøg, da det ringende på døren. Jeg har den, jeg åbner råbte Christine og spurtede ud. Sandsynligheden

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

En lille familiesolstrålehistorie

En lille familiesolstrålehistorie Fra WWW.behinderte-eltern.de En lille familiesolstrålehistorie Også i Tyskland er det at være forælder med handicap både en uendelig glæde og et pokkers besvær. Katrin, der er spastiker, fortæller her

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 19. De fortsatte ind gennem en sluse hvor Professor Swindon var nødsaget til at bruge sit adgangskort.

Julemandens arv. Kapitel 19. De fortsatte ind gennem en sluse hvor Professor Swindon var nødsaget til at bruge sit adgangskort. Kapitel 19 Professor Swindon gik med rolige selvsikre skridt ned ad gangen med Johnny og Jenny i hælene. De var i panik. Ingen af dem havde tænkt på at så gamle dokumenter kunne være blevet indskannet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016 19-06-2016 side 1. Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. 19-06-2016 side 1 Prædiken til 4.s.e.trinitatis 2016. Matt. 5,43-48. Klokken seks gik alt dødt, og der var helt stille, skrev en anonym engelsk soldat i avisen The Times 1. januar 1915. Han var ved fronten

Læs mere

Jeg er den direkte vej til en tastefejl

Jeg er den direkte vej til en tastefejl Flemming Jensen Jeg er den direkte vej til en tastefejl - om livet med en talblind Papyrus Publishing Tilegnet Louise Bech Via sin kærlighed og ærlighed har hun givet mig mulighed for at give udtryk for

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Salmer: 180 Hører til, I høje Himle 456 Vor Herre Jesus 179 Herren god (mel. Bøj, o Helligånd) 457 Du som gik foran os (Asger Pedersen) 438 Hellig 192.7 Du,

Læs mere

Fiskeren og hans kone

Fiskeren og hans kone Fiskeren og hans kone Fra Grimms Eventyr Der var engang en fisker, som boede med sin kone i en muddergrøft tæt ved havet, og han gik hver dag derhen for at fange fisk. En dag sad han dernede og medede,

Læs mere

Dagbog fra Husby 2012

Dagbog fra Husby 2012 Dagbog fra Husby 2012 1. del lørdag den 11-2 Børge og Ole kom som de første kl. 14.25. Vi snakkede om det var den forkerte uge vi var kommet. Vi var glade, da den røde postbil kom med Betina og Johnny.

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Et klasselokale er fyldt med elever der sidder og kigger op mod tavlen. En lærer går rundt oppe ved tavlen og stopper pludselig op.

Et klasselokale er fyldt med elever der sidder og kigger op mod tavlen. En lærer går rundt oppe ved tavlen og stopper pludselig op. 1. INT. KLASSLOKALE - DAG Et klasselokale er fyldt med elever der sidder og kigger op mod tavlen. En lærer går rundt oppe ved tavlen og stopper pludselig op. LÆRER Søren. Vil du venligst læse op fra side

Læs mere

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog)

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog) Copyright 2011 Dortea Berg-Jensen Forsidefoto: Mette Berg-Jensen Omslag: Sitara Bruns Tilrettelægning og fotos: Dortea Berg-Jensen Coverillustrationer: Sven Aage Berg Bogen er sat med New Baskerville Tryk:

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Luka - drengen der ville være pige

Luka - drengen der ville være pige Luka - drengen der ville være pige - en børnenovelle af Socialpædagog & Forfatter Michelle Klæstrup Luca lå i sin seng og gned sig i øjnene, medens han kiggede rundt i sit værelse. Solen skinnede fra en

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

http://www.czqykids.com/main.asp

http://www.czqykids.com/main.asp Studerendes navn: Lise Vinter Dam Madsen Frydenstrand Studienummer: PS10405 E-mail.: smukke8@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. I 3 Praktikperiode Praktik fra til dd.mm.år: 01.02-2013 til 30.07-2013

Læs mere