Manual & Vejledning for: Hoppeborge og andre oppustelige forlystelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual & Vejledning for: Hoppeborge og andre oppustelige forlystelser"

Transkript

1 Manual & Vejledning for: Hoppeborge og andre oppustelige forlystelser 1 Indholdsfortegnelse: Side 1: Forside Side 2: Opstilling af forlystelse Side 3: Blæsere & sikker drift Side 4: Operatører & opsyn Side 5. Vejledning i udpakning og opstilling af udstyr Side 6: Vejledning i nedpakning af udstyr Side 7: Uddannelse af operatører Side 8: Inspektion & lovpligtigt syn Side 9: Eftersyn & reparation af udstyr Side 9: Beaufort vindskala Oppustelige produkter leveret af SuperEvent ApS overholder standarden i henhold til DK-EN Produkt-certifikat for udstyr fremsendes fra SuperEvent ApS direkte til inspektør hos DANAK godkendt firma.

2 2 Opstilling af oppustelig forlystelse Inden opsætning skal området tjekkes og rengøres for alle skarpe genstande, sten og andet, som kan skade brugerne og udstyret. Opstillings-området skal være plant og der må max være 5 graders hældning i alle retninger. Forlystelsen skal være fri af elektriske luftledninger, træer og andre lignende forhindringer. Af sikkerhedsmæssige årsager skal der være et friareal på mindst 1,8 meter ud fra side-vægge på hoppeborge og mindst 3,5 meter fra en åben side (typisk fronten). En hoppepude uden sider, skal have et friareal på 3,5 meter til alle sider. Placeres der et hegn til at kontrollere publikum, skal der være mindst 180 cm fra sider med væg og mindst 3,5 m fra åbne sider ud til hegn/afgrænsning. En undtagelse til denne regel er, når en oppustelig forlystelse er placeret direkte op til en fast væg/vægge. F.eks. væggene på en bygning. I dette tilfælde skal de faste vægge være mere end 2 m højere end den højeste platforms højde på den oppustelige forlystelse. Anvendelse af denne undtagelse må ikke resultere i mulighed for øget risiko. Forankring: Undersøg først om der er ting i jorden, der kan beskadiges inden pløkker slås i jorden Pløkker til forankring skal være rundede i toppen Forankrings-ringe pløkkes i jorden minimum 4 steder (jævnt fordelt omkring udstyret) Pløkker skal sættes så tæt på udstyret som muligt, således at de ikke er i friarealet. Slå pløkken i jorden i en vinkel på grader væk fra udstyret Pløkker skal slås helt ned i jorden og må max. stikke 25 mm op. Såfremt hoppeborgen står hvor det ikke er muligt at forankre i jord, kan den forankres i en rist, lysmast, trailerkrog på bil, et stort træ eller alternativt fastholdes med f.eks. sandsække eller anden vægt på min. 165 kg, svarende til 1600 Newton. Opstilling på hårdt underlag Det anbefales altid at bruge et underlag mellem grund og hoppeborgen (tynd presenning) Ved opstilling af oppustelige forlystelser på hårdt underlag som f.eks. fliser, sten, asfalt, beton o.l., skal der være udlagt stødabsorberede madrasser, når forlystelsen på sit højeste punkt på hoppefladen er over 60 cm. For hoppeborge med fastmonteret pude til ind- og udgang, er det ikke nødvendigt med stødabsorberende madrasser, hvis forpuden er under 60 cm høj. (men anbefalelsesværdigt) Ved hoppepuder (med fire åbne sider) skal der altid lægges madrasser langs alle fire sider. Dette område skal være 1,2 meter ud fra hver åben side. Stødabsorberende materiale skal altid være i overensstemmelse med EN 1177 i forhold til den faldhøjde der ønsket sikret imod. Forberedelse inden opblæsning Tjek at blæseren stemmer overens med den angivne på udstyret Monter indblæsningsslange omkring blæserstuds og spænd den fast med spændebånd. Forefindes der flere end en indblæsningsslange på udstyret, lukkes disse med spændebånd. Alle øvrige åbninger lukkes (lynlås, velcro eller reb)

3 Blæser, drift & arbejdstryk Hvis der er forlængerledning til blæseren, skal denne rulles helt ud inden blæser tilsluttes. Det er nødvendigt at have et kraftigt kabel til sin blæser, som ikke overstiger 25 meter Blæser og kabel tilslutning skal være udført iht. stærkstrømsreglementet. Blæsere der er medleveret fra leverandør kan ikke lave overtryk i udstyret. Elektrisk blæser må ikke tilsluttes generator. Inden blæseren startes, skal det sikres, at der ikke er nogen brugere på udstyret. Start blæseren og juster blæseren, således at indblæsningsslange er stram og ikke snoet. Blæseren skal placeres mindst 1,2 meter fra hoppeborge og andet udstyr med sider Blæseren skal placeres mindst 2,5 meter fra kanten af en hoppepude uden sider. Hoppeborgen er designet til at have et arbejdstryk på 1Kpa (100 mm vandgang). Med dette tryk vil det vise sig, om den er i god stand. Dette tryk vil blive fordelt til vægge, forpude og hoppepude. For nemt at teste om trykket er i orden, lad en voksen person på 85 kg stå på midten af forpuden. Kan vedkommende dette uden at nå helt ned til grundfladen, så er hoppeborgen i orden. 3 Sikker drift & opsyn med udstyr Efter købet af hoppeborg og andet udstyr, er ledelse og drift alene ejerens eller driftsoperatørens ansvar. Der skal være tegnet en lovpligtig erhvervs og produktansvarsforsikring. Ved offentlig brug vil udstyret være underlagt Politivedtægten om offentlige forlystelser bekendtgørelse nr. 502 af 17. juni Det er vigtigt at alle operatører og medhjælpere ved opsyn og drift er kompetente, uddannet og er 18 år eller derover. Følgende skal altid tjekkes og iagttages ved drift af en forlystelse: Det skal sikres, at alle pløkke altid er korrekt monteret. Forlystelsen skal lukkes ned ved regn &/eller, når vindhastighed er over Force 5, 38 km/t (når små træer begynder at svaje) luften SKAL taget ud og blæseren fjernes. Se Beaufort vindskala på side 9 i manualen Når forlystelsen er i drift, skal den holdes under konstant opsyn af en ansvarlig opsynsperson eller dennes stedfortræder UDEN OPSYN SKAL DRIFTEN INDSTILLES, LUFTEN SKAL TAGES UD OG BLÆSEREN FJERNES. Tilladt antal og højde på brugere Tommelfingerreglen for, hvor mange personer, der må opholde sig i/på en oppustelig forlystelse er, ar der maksimalt må være 1 person pr. 3 m2. Forlystelsens antal kvadratmeter findes ved at gange dens ydre længde x dens ydre bredde. Brugerne af de oppustelige forlystelser må maksimalt have den højde, som de begrænsende vægge har. Se i øvrigt vejledning monteret på den enkelte forlystelse/udstyret

4 Operatør og opsyn er ansvarlig og skal sørge for følgende: At der opsættes skiltning ved hoppeborgen, der omtaler de retningslinjer, der er for brug af hoppeborgen. Kun at tillade brugere adgang til hoppeborg på en kontrolleret og sikker måde. At sikre sig, at den oppustelige forlystelse er sikkert forankret på opstillingsstedet. At sikre at der er minimum 120 cm fra hoppeborg til blæser. At sikre, at der er et friareal på minimum 180 cm fra hoppeborgen til anden genstand eller anden oppustelig aktivitet. At sørge for at maksimum højde overholdes i henhold til leveringsinstruks. At maksimum antal brugere overholdes i henhold til leveringsinstruks. At maksimumalder for brugere på 14 år overholdes. At brugere ikke bærer fodtøj At brugere fjerner deres skarpe genstande som briller, kæder, ringe, piercinger m.v. At der ikke medbringes mad og drikkevarer. At indgang/udgang holdes fri for forhindringer. At bruger ikke sidder/hænger på side-vægge eller sidder på forpude. At der ikke tillades slåskampe, vild leg, samt saltomortaler eller kolbøtter. At hoppeborgen straks lukkes ned, hvis der forekommer regn, strømsvigt, kraftige vindstød eller blæserfejl eller hvis indblæsningsslangen falder af blæseren At lukke ned for den oppustelige forlystelse, hvis der fremkommer større revner i forlystelsen Forlystelsen må ikke tages i brug igen, før den er blevet repareret. At brugerne fordeles efter størrelse og alder. At brugerne hele tiden er klar over, hvem der holder opsyn, og at vedkommende ved brug af fløjte kan fange deres opmærksomhed. Ved uheld gøres følgende: Evakuér hoppeborgen omgående, men optræd myndigt og roligt, så der ikke opstår panik. Sikre at skadede får førstehjælp eller behandling af en kompetent person og om nødvendigt bliver bragt til hospitalet. Ved større uheld ring 112 og beskriv uheldet og fortæl hvor opstillingsstedet er. Bevar roen og få udpeget hjælpere, samt en person der dirigerer ambulancen frem til uheldsstedet. Få nedskrevet alle detaljer omkring uheldet i en skriftlig rapport. Informer den overordnede eller ejer om uheldet og giv en statusrapport. Forlystelsen må først blive genåbnet, når der er givet instruktion fra den ansvarlige for forlystelsen, samt at udstyret er tjekket og fundet sikkert til brug. 4

5 Udpakning og opstilling af hoppeborg/udstyr: 5 Presenning anvendes altid som underlag Udstyret rulles ud på et areal svarende til størrelsen. Luftudtag lukkes enten med reb eller lynlås med velcro beskyttelse (afhængig af udstyret) Tjek at deflationsklap er i blæsertud og tilslut blæseren korrekt til indblæsningsslangen Hoppeborgen/udstyret forankres. Blæser kan tilsluttes til strøm og opblæsningen startes. VIGTIGT!!! Der må ikke være brugere på hoppeborgen under opblæsningen Efter opblæsning er foretaget rettes forankring ind og blæser stilles korrekt.

6 Nedpakning af hoppeborg/udstyr 6 Udstyret skal være tømt for brugere inden strøm afbrydes og blæser frakobles Åbn alle luftudtag, således at luften kommer hurtigt ud Forpude, søjler, vægge osv. foldes ind imod midten, så alt ligger indenfor udstyrets grundareal Fold bunden af udstyret sammen som vist i illustrationen. Luften presses ud ved hvert trin ved at gå forfra og bagud mod udluftningen, så udstyret kommer til at fylde mindre og er nemmere at pakke Rul udstyret sammen fra forenden og bagud mod bageste udluftninger Spænd en rem omkring det sammenrullede udstyr og træk pose eller rul cover omkring Vigtigt: Er hoppeborgen/udstyret vådt ved sammenpakning, skal det sættes til tørring indenfor 3 dage for at undgå, at syningerne mørner og udstyr bliver jordslået og kommer til at lugte. Hvis der er rapporteret skade skal disse også udbedres inden næste ibrugtagning.

7 Uddannelse af operatører og medhjælpere Enhver operatør/medhjælper skal modtage fuld og kompetent uddannelse i at arbejde med oppustelige forlystelser. Uddannelsen skal indeholde: Metoden i drift og brug af forlystelsen Sikker indgang i forlystelsen Et nødvendigt system, som gør det sikkert for brugere og publikum (f.eks. afspærring o.l.) At en operatør sikrer sig, at medhjælpere har den nødvendige træning Opstilling, nedpakning af forlystelsen At foretage en daglig inspektion (eller ved hver opstilling) af forlystelsen Brugen af udstyr under forskellige vejrforhold Foranstaltninger til sikker forankring af forlystelsen Foranstaltninger til udfærdigelse af evt. adgangskontrol Foranstaltninger til ind og udgang fra forlystelsesområdet Foranstaltninger til at sikre korrekt ind og udgang fra forlystelsen Risiko og forebyggelse af hændelser forbundet med arbejdet Procedurer til at rapportere defekter eller nedbrud Instruktion i foranstaltninger, som skal tages ved strømsvigt, panik, uheld osv. 7 Ejer og operatør skal jævnligt kontrollere om betjeningspersonale er kvalificeret til drift og betjening af forlystelser, ved jævnligt at foretage test af betjeningspersonalet. Enhver overordnet operatør skal have modtaget effektiv og grundig uddannelse i det arbejde, der omfatter betjening af oppustelige forlystelser.

8 Inspektion af oppustelige produkter En oppustelig forlystelse skal efterses dagligt eller ved hver opstilling og der skal foretages et årligt syn af et DANAK akkrediteret institut. (kontakt SuperEvent ApS eller DANAK for oplysning om aktuelle godkendte firmaer) Rutine inspektion: Der skal foretages et rutineeftersyn af forlystelsen inden det tages i brug. En rutine inspektion skal indeholde punkter: - At pladsen er egnet til brug - At stik og samlinger er intakte og der ikke er defekte eller revnede kabler - At alle forankringer er intakte og pløkker er korrekt monteret i jorden - At alt tilbehør er på plads (stødabsorberende måtter, evt. indhegning o.l.) - At udstyr er fri for huller eller revner i samlinger på PVC dug - At blæseren er monteret korrekt og har de rigtige specifikationer - At trykket i hoppepude forekommer korrekt og god - At blæseren står i rigtig position og at der er deflationsklap i blæserstuds I tilfælde af fejl eller mangler ved rutineinspektion, skal alle fejl og mangler er udbedres INDEN Udstyret kan tages i brug 8 Årlig inspektion: Der skal foretages et årligt lovpligtigt syn af forlystelsen. Den årlige inspektion, skal udføres af en inspektør og det skal omfatte alle dele af hoppeborgen og det tilbehør, som giver en sikker drift. Inspektionen skal indeholde af følgende punkter: Grundig gennemgang af forlystelsen, rapport og certifikat Identifikation af forlystelse og blæser (serienummer, fabrikat osv.) Gennemgang af forankringer for skader og revner Type og antal af pløkker og bekræftelse af, at udstyret er designet korrekt Gennemgang af hele forlystelsen for skader, huller og revner i PVC Tjek at trykket er korrekt i forlystelsen En indvendig gennemgang i udstyret for skader på PVC eller løse paneler Gennemgang af samlinger i pudeareal, samt pude til væg samlinger At deflationsklap er monteret og fungerer korrekt i blæser Gennemgang af blæser. Tjek for støj fra blæserhjul, samt stik og revner i blæserkasse Ovenstående lister er vejledende og det kan nogle gange være nødvendigt også, at udføre inspektion inde i en forlystelse. Inspektionsarbejdet skal udføres af et af DANAK godkendt firma, jf. forlystelsescirkulæret og eftersynet skal være i overensstemmelse med DK-EN

9 Hovedeftersyn og reparationer Når rutine eftersyn er foretaget og der er konstateret fejl, som kræver reparation, skal fejl udbedres inden forlystelsen tages i brug. Desuden skal følgende tjekkes og ordnes ved hovedeftersyn: Rengøring Tørring Fjernelse af skidt og snavs Genetablering af forankrings-reb Rengøring & kontrol af blæser Små reparationer af revner og skadet pvc Revner kan opstå i pvc, som følge af sten og skarpe genstande på opstillingsarealet. Mindre reparationer af flænger kan udføres med det medfølgende reparations-kit. Rengør området omkring flængen og sørg for, at de to sider er samlet Klip en lap af pvc i samme farve som det materiale der er flækket/hullet For at lappen holder bedst, skal den være afrundet i hjørner og være stor nok til at dække hele det beskadigede område og lidt ud over. Påfør egnet lim på lappen, som hurtigt placeres over skaden/revnen. Sørg for at lappen er limet god på hele fladen og langs kanten. (kontakt evt. SuperEvent for info om limtype eller rekvirering af PVC) Større reparationer med f.eks. syninger kræver ofte, at forlystelsen sendes til producenten for reparation. Det er ikke tilladt, at udføre modifikationer i/af udstyret uden forudgående aftale med producent eller importør. Fabriksgarantien bortfalder ved ureglementerede indgreb. Beauforts vindskala En oppustelig forlystelse må ikke opstilles, hvis vindhastigheden overstiger 38 km/t - svarende til niveau 5 på Beauforts vindskala. 9

Holtegaard Trading Virupvej 45 A 8530 Hjortshøj Tlf 2219 8598

Holtegaard Trading Virupvej 45 A 8530 Hjortshøj Tlf 2219 8598 Holtegaard Trading Virupvej 45 A 850 Hjortshøj Tlf 19 8598 Produkt Manual Denne manual er omfattet af reglerne om copyright Indhold: Produktspecifikation i henhold til EN 14960 Noter og Tilbehør A. Sikkerhedsregler

Læs mere

Brugsvejledning for Street Ball bane

Brugsvejledning for Street Ball bane Brugsvejledning for Street Ball bane - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før

Læs mere

GUIDE. (MM Spider) Hop & Opstilling, nedtagning og anvendelse!! www.hopogspring.dk - tlf. 4095 3516

GUIDE. (MM Spider) Hop & Opstilling, nedtagning og anvendelse!! www.hopogspring.dk - tlf. 4095 3516 GUIDE (MM Spider) D GUI MH M IL ET & OP ING SPR S Ap Opstilling, nedtagning og anvendelse!! M Hop & S p r i ng www.hopogspring.dk - tlf. 4095 3516 Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Moon Car Racing

Brugsvejledning for Moon Car Racing - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Tarzanbane

Brugsvejledning for Tarzanbane - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Elastikfodboldbanen

Brugsvejledning for Elastikfodboldbanen - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Pyramide. - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Pyramide. - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Clown Hoppeborg

Brugsvejledning for Clown Hoppeborg - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Karrusellen - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Karrusellen - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Point Scorer

Brugsvejledning for Point Scorer - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brugen/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Western Hoppeborg - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Western Hoppeborg - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Mor jer godt - og sikkert II

Mor jer godt - og sikkert II Mor jer godt - og sikkert II Regler og anvisning for opstilling/ brug/sammenpakning af oppustelige forlystelser For at sikre arrangører de optimale muligheder for at sætte sig ind i gældende regler for

Læs mere

Brugsvejledning for Happy Cowboy - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Happy Cowboy - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Nissebo. - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Nissebo. - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Surfboard. - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Surfboard. - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brugen/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Mini Safari - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Mini Safari - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Skatteskibet - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Skatteskibet - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstillingen Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Ballonklovn

Brugsvejledning for Ballonklovn - Opstilling, nedtagning & anvendelse U d a r b e j d e t a f R a n u m Te l t- & Eventudlejning A/S 2007 Ve s terled 46 9 6 8 1 R a n u m T l f : 9 8 6 7 6 8 3 9 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling

Læs mere

Brugsvejledning for Mini Gris - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Mini Gris - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Cirkusbygningen - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Cirkusbygningen - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Bokseringen - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Bokseringen - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Gladiator - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Gladiator - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Dart. - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Dart. - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Basket Ball

Brugsvejledning for Basket Ball - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Rodeotyr. - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Rodeotyr. - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Logbog. Model: Hoppeborg. (Flere forskellige tema er) Model. Serienummer Max antal samtidige brugere. LOGBOG: Hoppeborg 1

Logbog. Model: Hoppeborg. (Flere forskellige tema er) Model. Serienummer Max antal samtidige brugere. LOGBOG: Hoppeborg 1 Logbog Model: Hoppeborg (Flere forskellige tema er) Sælger Model Blæser Serienummer Max antal samtidige brugere Inflatom ApS Standard 1,5 Hk LOGBOG: Hoppeborg 1 Introduktion Denne logbog skal bruges til

Læs mere

Brugsvejledning for Snowboard

Brugsvejledning for Snowboard - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Cykeldrom - Opstilling, nedtagning & anvendelse

Brugsvejledning for Cykeldrom - Opstilling, nedtagning & anvendelse - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Brugsvejledning for Rumsimulator

Brugsvejledning for Rumsimulator - Opstilling, nedtagning & anvendelse Udarbejdet af Ranum Telt- & Eventudlejning A/S 2007 Vesterled 46 9681 Ranum Tlf: 98 67 68 39 w w w. ranum-teltudlejning. d k Før brug/opstilling Gennemlæs opstillingsvejledningen

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9054508-509 230V Fluefanger Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fluefanger til 150 m 2 - Varenr. 9054508 Fluefanger til 200

Læs mere

Trampolin 512x305 cm

Trampolin 512x305 cm SIKKERHEDSANVISNINGER OG SAMLEVEJLEDNING Varenr.: 9053595 Trampolin 512x305 cm Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Trampolin, firkantet - Varenr. 9053595 Beskrivelse:

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 CUSTERS RULLESTILLADS Materielhuset A/S, Havdrup - DK, March 2005 Med forbehold af alle rettighederingen dele af denne publikation må reproduceres/kopieres eller publiceres

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet.

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet. Brugervejledning til rektangulært sikkerhedsnet til trampolin Vejledning til samling, installation, pleje, vedligeholdelse og anvendelse. ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

CpLy ApS. Brugermanual DL-70/120 Opdateret Vinter Kære kunde

CpLy ApS.  Brugermanual DL-70/120 Opdateret Vinter Kære kunde CpLy ApS www.cply.dk Brugermanual DL-70/120 Opdateret Vinter 2015 Kære kunde Tak fordi du har valgt at handle hos CpLy ApS. Venligst læs og forstå brugervejledningen før brug, hvis der er noget du ikke

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

DL-45/50/55/60/80 A/B

DL-45/50/55/60/80 A/B CpLy ApS www.cply.dk Brugermanual DL-45/50/55/60/80 A/B Opdateret Vinter 2015 Kære kunde Tak fordi du har valgt at handle hos CpLy ApS. Venligst læs og forstå brugervejledningen før brug, hvis der er noget

Læs mere

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON Ikke at følge instruktionerne og advarslerne for sikkert brug af afspærringsballoner, kan medføre

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W ART NR 330347 EAN NR 5709133330415 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Planer til ATV / havetraktor

Planer til ATV / havetraktor 6150 91598 Planer til ATV / havetraktor Manual og samlevejledning DAVIDSENshop.dk Industrivej 6 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 0 e-mail: mail@davidsenshop.dk 1 GEM DENNE MANUAL TIL SENETE BRUG Beskrivelse

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Teknologisk Institut Certificering og Inspektion Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Kontrolattest for særlige forlystelsesapparater Iht. bekendtgørelse nr 264 af 25, marts 2010. Kontrolattest for forlystelsesapparatet

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Tilsynsbog. Hoppeborg Under

Tilsynsbog. Hoppeborg Under »Ejeren eller brugeren af det forlystelsesapparat, som denne tilsynsbog vedrorer, har pligt til at give det personale, der betjener apparatet, en uddannelse, der sikrer, at forlystelsesapparatet betjenes

Læs mere

INSTRUKTIONER TIL SIKKERHEDSNET TIL TRAMPOLIN.

INSTRUKTIONER TIL SIKKERHEDSNET TIL TRAMPOLIN. INSTRUKTIONER TIL SIKKERHEDSNET TIL TRAMPOLIN. KUN TIL PRIVAT, UDENDØRS BRUG. Sikkerhedsnettets specifikationer: 183 cm 244 cm 305 cm 366 cm 396 cm 427 cm 457 cm Ben: 3 4 5 6 1 FIG. MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

CITATION SURROUND BRUGSANVISNING

CITATION SURROUND BRUGSANVISNING CITATION SURROUND BRUGSANVISNING / VIGTIGE SIKKERHED- SANVISNINGER Kontrollér netspændingen inden brug Citation-højttaleren er designet til brug med 100-240 volt, 50/60 Hz vekselstrøm. Tilslutning til

Læs mere

F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING

F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING 2 F75E F 50 BRUG SWEPAC F75E bruges til at pakke grus og sand i forbindelse med mindre byggearbejder såsom underlag for betonblokke eller belægningssten til haver. Maskinens

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Godkendelser: EN 131-1: 2015 EN 131-2: 2010+A2: 2017 EN 131-3: Beskrivelse: Før brug: Placering og opstilling af stillads/stige

Godkendelser: EN 131-1: 2015 EN 131-2: 2010+A2: 2017 EN 131-3: Beskrivelse: Før brug: Placering og opstilling af stillads/stige TELESKOPSTILLADS Godkendelser: EN 131-1: 2015 EN 131-2: 2010+A2: 2017 EN 131-3: 2018 Beskrivelse: Dette teleskopiske stillads er nemt at transportere og nemt at justere i højden til brug steder hvor stillads

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Plantebeskyttelsestelt

Plantebeskyttelsestelt Monteringsvejledning Plantebeskyttelsestelt Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 96738AS5X4VIII 364 918 2018-03 www.tchibo.dk/vejledninger OBS! Læs altid monteringsvejledningen og gem den til senere brug! Kære

Læs mere

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning TERRASSEVARMER HN 12356 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. Pak terrassevarmeren ud og kontroller,

Læs mere

TERRASSEVARMER 1500 W

TERRASSEVARMER 1500 W TERRASSEVARMER 1500 W ART NR 350141 EAN NR 5709133910518 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Hold børn og husdyr på sikker afstand.! Denne terrassevarmer er beregnet

Læs mere

Indendørs trampolin. Bruger- & samlevejledning. Sikkerhedsinstruktioner, vedligeholdelse & teknikker gælder for følgende modeller:

Indendørs trampolin. Bruger- & samlevejledning. Sikkerhedsinstruktioner, vedligeholdelse & teknikker gælder for følgende modeller: Indendørs trampolin Bruger- & samlevejledning Sikkerhedsinstruktioner, vedligeholdelse & teknikker gælder for følgende modeller: 38'' (97 cm) Trampolin 48'' (122 cm) Trampolin Made by Garlando srl Via

Læs mere

Telthal B7.90 x L9.15 x H4.2m Samlevejledning

Telthal B7.90 x L9.15 x H4.2m Samlevejledning Telthal - 9135901 B7.90 x L9.15 x H4.2m Samlevejledning Nødvendig værktøj Læs venligst vejledningen HELT før montering. Denne telthal skal være forsvarligt forankret. Læs samlevejledningen grundigt. Vær

Læs mere

Instruktion og information i at samle og bruge dit Premier Sport Shelter

Instruktion og information i at samle og bruge dit Premier Sport Shelter ,LLC Instruktion og information i at samle og bruge dit Premier Sport Shelter Følg disse simple instruktioner trin for trin og du vil hurtigt kunne slå dit nye shelter op og tage det ned igen. Side 1 Instruktion

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W

VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W VARMEBLÆSER 1000W / 2000 W ART NR 330335 EAN NR 5709133330293 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Instruktionbog. Winches

Instruktionbog. Winches Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK Instruktionbog Winches Index: VILKÅR:... 3 BRUGSOMRÅDE:... 3 SIKKERHED OG SUNDHED:... 4 FORHOLDSREGLER VED STRØMSVIGT:... 5 OPBEVARING OG

Læs mere

Truma E-Kit. Brugsanvisning Skal medbringes i køretøjet. Side 02

Truma E-Kit. Brugsanvisning Skal medbringes i køretøjet. Side 02 Truma E-Kit DA Skal medbringes i køretøjet Side 02 Truma E-Kit Indholdsfortegnelse Anvendte symboler... 2 Tilsigtet brug... 2 Sikkerhedsanvisninger... 2 Tilsigtet brug Anlægget er udelukkende godkendt

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ART NR 330340 EAN NR 5709133330309 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug

Læs mere

SOLAR LIGHTING KITSTM

SOLAR LIGHTING KITSTM GEO SOLAR LIGHTING KITSTM Læs venligst instruktionerne grundigt igennem inden du begynder installationen. Hold hele tiden øje med polariteten: Positiv = Rød; Negativ = Sort. Klargøring af ledninger I løbet

Læs mere

CITATION SUB BRUGSANVISNING

CITATION SUB BRUGSANVISNING CITATION SUB BRUGSANVISNING / VIGTIGE SIKKERHED- SANVISNINGER Kontrollér netspændingen inden brug Citation-subwooferen er designet til brug med 100-240 volt, 50/60 Hz vekselstrøm. Tilslutning til en anden

Læs mere

Brugsanvisning. VIGTIGT: Læs denne vejledning inden brug af Sprizer

Brugsanvisning. VIGTIGT: Læs denne vejledning inden brug af Sprizer Brugsanvisning VIGTIGT: Læs denne vejledning inden brug af Sprizer Indholdsfortegnelse Produktkomponenter 3 Sikkerhed 4 Anvendelse 5 Pakning og transport 12 Vedligeholdelse og fejlfinding 15 Tekniske data

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

TRAMPOLIN Ø427 CM MONTERINGSVEJLEDNING EN71

TRAMPOLIN Ø427 CM MONTERINGSVEJLEDNING EN71 TRAMPOLIN Ø427 CM MONTERINGSVEJLEDNING Inden samling og ibrugtagning skal denne vejledning læses grundigt igennem og forstås. Følg nøje denne vejledning, og gem den til senere brug. Trampolinen er produceret

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING JABO Type V J1003 Art.-nr 6502 Type V Medfølgende dele x2 x4 9x9 90 9x9 90 x2 505 210 9x9 90 x2 507 2x19,5 x2 600 x1 11,5x11,5 x6 2x19,5 604 80 x1 x4 2x19,5 596 4,5x16 x7 2x19,5 501

Læs mere

1. Generelle sikkerhedsanvisninger

1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng DK UWTes1762,UWKes1752 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer

Læs mere

VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger.

VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG. LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. Opfylder krav i standard 716:2008 Tillykke med jeres nye Laura barneseng. Sengens

Læs mere

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31 Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400 Version: 2014-01-31 Tak fordi du valgte et nyt vinskab fra Amphora. Bemærk at brugsanvisningen gælder for flere Amphora vinskabe. Illustrationer

Læs mere

Carebed. Carebed. Brugermanual (DK) Inkl. information om brug af fyldningspumpe samt vedligeholdelsespumpe

Carebed. Carebed. Brugermanual (DK) Inkl. information om brug af fyldningspumpe samt vedligeholdelsespumpe Carebed Carebed Brugermanual (DK) Inkl. information om brug af fyldningspumpe samt vedligeholdelsespumpe Invacare A/S Version 01 03.2013 Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 2. Produktbeskrivelse... 3. Når

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE MODEL FL220 BRUGERVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Dimension: L: 93 x B: 62 x H: 144 cm Rist dimension: L: 86 x B: 55 cm Luftforbrug: 250-520 ltr./min. Vægt: 46 kg. Strøm: 230V/50Hz Bemærkning:

Læs mere

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug

ZappBug Room. Brugermanual. VIGTIGT: Læs manualen før brug ZappBug Room Brugermanual VIGTIGT: Læs manualen før brug Tanaco Danmark A/S Glentevej 11 6705 Esbjerg Ø tlf.: +45 75144800 tanaco@tanaco.dk www.tanaco.dk1 Vigtig sikkerhedsinformation Alle sikkerhedsforskrifter

Læs mere

SelectTech 4.1 træningsbænk. Samlevejledning

SelectTech 4.1 træningsbænk. Samlevejledning SelectTech 4.1 træningsbænk Samlevejledning Indhold Vigtige sikkerhedsanvisninger...3 Advarselsmærkater og serienummer...4 Specifikationer...5 Før samling af udstyret...5 Komponenter...6 Monteringsdele...7

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Hera II/140 Hera II Maxi/250 Bade- og toiletstol Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, installatører, ergoterapeuter

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Kosan Gas varenr.: 28150 Læs monteringsvejledningen før produktet tages i brug Advarsel 1. Følg altid de grundlæggende forholdsregler, når du bruger dette produkt.

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A. Best.nr BRUGSANVISNING

STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A. Best.nr BRUGSANVISNING STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A Best.nr. 5687 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 600W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES

Læs mere

Sneplov/-skraber til ATV

Sneplov/-skraber til ATV Original brugsanvisning Varenr.: 9056715 Sneplov/-skraber til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Sneplov/-skraber til ATV - Varenr. 9056715 Beskrivelse:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIG information 2 Advarsler 2 Sikkerhedsforanstaltninger 3 Produktoversigt 4 Opsætning 4 Rørføringsforslag 5 Brug 6 Elektrisk diagram 6 Specifikationer 7 WEEE info. 7 1 VIGTIG information

Læs mere

TILSYNSBOG FOR FORLYSTELSESAPPARAT

TILSYNSBOG FOR FORLYSTELSESAPPARAT TEKNOLOGISK T on lc:!9 e]," -. n 1 7(1 o l. le~llo1o"isk TILSYNSBOG FOR FORLYSTELSESAPPARAT Apparatets art: Hoppeborg "Mini ZOO" Ejerlbruger: FUNTASTIC lis Inspektionsdato: 2005.05.30. Ejeren eller brugeren

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

Rullestillads i aluminium - kl. 3. Brochure og monterings anvisning

Rullestillads i aluminium - kl. 3. Brochure og monterings anvisning Rullestillads i aluminium - kl. 3 Brochure og monterings anvisning Januar 2007 Rullestillads i aluminium kl. 3 Kl. 3 rullestillads med aluply-dæk. Rammer, håndlister og diagonaler i aluminium. 2 stilladsbredder:

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Calf-O-Tel lille blev vurderet sommer hos én landmand og vinter hos to landmand.

Calf-O-Tel lille blev vurderet sommer hos én landmand og vinter hos to landmand. Calf-O-Tel lille Calf-O-Tel lille blev vurderet sommer hos én landmand og vinter hos to landmand. Foto: Calfotel Hyttetype Helstøbt enkelthytte Materiale Glasfiberforstærket polyester Indkøbt 2002 Dimensioner

Læs mere

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s Hygiea Rejse bade- og toiletstol Brugsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT 3 INTRODUKTION 3 ANVENDELSESFORMÅL 3 FORVENTET LEVETID 3 GARANTI 3 RESERVEDELS, KLAGE 3 SIKKERHED 4 ANVENDELSESFORMÅL 4 ADVARSEL

Læs mere

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B Best.nr. 5713 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES

Læs mere

908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6)

908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6) GB FR ES PT IT DE NL DK SE NO GR RU TU BR CN JP KR SA 908 Series Bar blender Operation Manual (2) Mélangeur de bar série 908 Manuel d utilisation (4) Mezcladora para bar 908 Manual de operación (6) Liquidificador

Læs mere

oncrete BETONBLANDER 125 lt Mixer ART NR 90000035 EAN NR 5709133900236 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG.

oncrete BETONBLANDER 125 lt Mixer ART NR 90000035 EAN NR 5709133900236 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. oncrete Mixer BETONBLANDER 5 lt ART NR 90000035 EAN NR 57093390036 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. Læs venligst hele instruktions manualen omhyggeligt igennem og følg anvisningerne nøje. Ved at gøre dette

Læs mere

TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W

TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W TERRASSEVARMER TIL PARASOL 2000 W ART NR 350156 EAN NR 5709133911591 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG 1 Pak terrassevarmeren ud og kontroller at alle dele er til stede og at der ikke er nogen dele glemt i emballagen.

Læs mere