Bustur til Polen i september 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bustur til Polen i september 2013"

Transkript

1 Bustur til Polen i september 2013 DEO kørte til Polen lørdag 7. september 2013 med en busfuld forventningsfulde passagerer og fire raske ressourcepersoner: Chaufføren Poul, den politikkyndige Michael, den arkitekturkyndige Mogens og den allestedsnærværende problemknuser Finn. De 57 mennesker i bussen fik en hyggelig og indholdsrig tur. Året før havde jeg været med på en fin bustur i det samme regi til den sydlige del af Polen. Nu fulgte der en fin supplerende tur i den nordlige del af Polen. Vi fik et fremragende lille hæfte, der opsummerede de vigtigste oplysninger til brug for turen. Dzienkuje. Min rejsebeskrivelse fra sidste år opsummerer følgende hovedpunkter af Polens historie: 960. Fyrst Mieszko bliver hersker fra Poznan. Han efterfølges af en lang række konger Kong Kazimierz 3. hersker fra Krakow. Polen oplever fem delinger: Store landområder afgives til Preussen, Østrig og Rusland. 1. deling Flere områder afgives til Preussen og Rusland. 1/3 af landet er tilbage. 2. deling Det resterende Polen deles mellem Preussen, Østrig og Rusland. 3. deling Napoleon 1. opretter storhertugdømmet Warszawa Ved Wienerkongressen bliver Polen et kongerige under den russiske zar. 4. deling Polen bliver selvstændigt Polen indlemmer landområder mod vest og øst Polen deles mellem Tyskland og Sovjetunionen. 5. deling Polen genopstår på Potsdamkonferencen. Vestlig grænse er Oder-Neise-grænsen langs de to floder. Østlig grænse ligger vest for de i indlemmede områder. Landet er flyttet mod vest Kardinal, tdl. ærkebiskop i Krakow, Jozef Wojtyla, vælges til Pave Johannes Paul Pave Johannes Paul 2. besøger klosteret Jasna Gora i Czestochowa Fagforeningen Solidaritet oprettes med Lech Walesa som leder og Pave Johannes Paul 2. besøger atter klosteret Jasna Gora i Czestochowa Muren falder Lech Walesa er Polens præsident Polen bliver medlem af NATO Polen bliver medlem af EU Polen indtræder i Schengensamarbejdet.

2 Lørdag 7. september. Jylland Karlskrona i Sverige Turen startede med opsamling i Jylland, på Fyn og i Høje Tåstrup, og vi kørte tværs over Sverige til Karlskrona. Vi sejlede herfra om aftenen til Gdynia. Med bussen fortsatte vi til Gdansk og fik morgenmad på hotellet. Søndag 8. september. Gdansk Gdansk var under krigen i tysk besiddelse, og den blev meget kraftigt bombarderet, først af de allierede og siden af russerne. Vores byvandring i Gdansk viste en overvejende genopbygget bymidte; de middelalderlige gavlhuse og kirker var efter krigen blevet genopbygget pietetsfuldt, men bybilledet var stadig præget af en del gabende tomme byggetomter. Vi gik ind i Birgitta Kirke, der blev påbegyndt i 700-tallet, og genopbygget i Den var samlingssted for oppositionen under Lech Walesa. Vi gik ad Kongevejen midt ned gennem den gamle bydel. Den passerer rådhuset, opført i slutningen af det 16. århundrede og genopbygget efter krigen. Her er der en charmerende rådhusplads. Domkirken, Maria Kirke, fra 1343 så vi også tilligemed den middelalderlige mastekran på havnen. Vi vandrede gennem ravgaden over dem alle - ul. Mariacki. Om eftermiddagen gik vi til det nu nedlagte skibsværft. Foran skibsværftets grund er der et højtragende mindesmærke fra 1980 til minde om de arbejdere, der mistede livet ved urolighederne i Hertil hører en mur med mindeplader over de faldne. I 1980 startede strejkerne på værftet med Lech Walesa som leder. Fagforeningen Solidaritet blev oprettet. Straks inde på skibsværftets grund ser man en kæmpe opbygning i rustent stål, det såkaldte Corten Steel. Det er begyndelsen på et museum om opstanden i 1980, og bygningen giver - klart nok - mindelser om et skib. Midlertidigt er der en meget seværdig fotoudstilling i en mindre bygning. Begivenhederne på værftet igangsatte en kædereaktion, der i 1989 førte til Polens befrielse for kommunismen. Kort efter faldt Berlinmuren og hele Østblokken. Nogle af os kom på en vigtig havnerundfart rundt om skibsværftets grund. Langs kajen lå der nogle store skibe under reparation, heriblandt et dansk skib. Vi kom ud til Westerplatte, hvor anden verdenskrig begyndte. Polske embedsfolk besøgte et tysk krigsskib og blev mejet ned. Mandag 9. september. Gdansk-Torum-Warszawa Om morgenen kørte vi ad en fin ny motorvej 170 kilometer sydpå til Torun, fødeby for Nikolaus Kopernikus, Støtte fra EU er især blevet brugt til at forbedre infrastrukturen i Polen. I Torun er de middelalderlige bygninger og kirker intakte, da byen blev skånet under anden verdenskrig. Rådhuset ligger midt på den store rådhusplads som

3 en smuk toetages firlænget bygning i røde mursten. Kopernikus' fødested er ligeledes i røde mursten, et fint hus med to gavle mod gaden. Som museum var det lukket denne mandag, men Honningkagemuseet tæt på var åbent. Her blev en honningkagemand af Kopernikus en af turens bedste souvenirs. Fra Torun kørte vi omkring 220 kilometer mod sydøst og kom til Hotel Ibis i Warszawa. Det ligger mellem 12-etages grå beboelsesejendomme. Det er topmoderne og af god design, lige ned til Eames-stolene og morgenmadsbuffetbordet. Det regnede, men alligevel tog et par stykker af os sporvognen til den gamle bydel, Stare Miasto. Her er der en bred Kongevej, omkranset af paladser, kirker og borgerhuse. Den dunkle belysning og de regnvåde brosten spillede fint sammen med den anslåede barokstemning. Tirsdag 10. september. Warszawa Dagens byvandring begyndte ved Højesteret ved det nordvestlige hjørnet af Stare Miasto. Højesteret ligger i et moderne glaspalads, og i facaderne er der en række høje neoklassisistiske søjler, der er forsynet med latinske og polske sentenser om ret og retfærdighed. Til bygningen hører en lille plads med to skulpturer for opstanden i Warszawa i Bygning, plads og skulpturer er nøje komponeret som en helhed. I den ene skulptur tæt på bygningen ser man polske modstandsfolk, parate til at angribe fjenden. I den anden skulptur, lidt længere væk, ser man en gruppe modstandsfolk, der kommer op af kloakkerne, deres skjulte forbindelsesveje. Vi gik til Stare Miasto og Kongevejen. Foran Præsidentpaladset står Bertel Thorvaldsens fremragende rytterstatue af general Jozef Poniatowski. Statuen har, som ønsket, lighed med Markus Aurelius statuen på Capitol i Rom. Thorvaldsen udførte statuen i 1827, men den blev først opstillet i I 1944 blev den ødelagt, men i 1952 forærede den danske stat og Københavns Kommune en kopi af en af de originale statuer. Denne står på Thorvaldsens Museum. På Kongevejen så vi ligeledes Thorvaldsens udmærkede statue fra 1830 af en siddende Nicolai Kopernicus. Om eftermiddagen kom vi tilbage til nutidens Polen med besøg i Parlamentet. Først var der kropsvisitering som i Kastrup Lufthavn, før vi besøgte den store vifteformede mødesal for Sejmen, Polens Andetkammer. Derefter besøgte vi den unge Krzysztof Iszkowski, leder af det trediestørste parti i Polen, Palikotbevægelsen. Bevægelsen modsætter sig den katolske kirkes magt i samfundslivet, og den har en anti-autoritær grundtone. Bevægelsen er sammensat af en lang række forskellige kritiske røster. Altså nye toner i Polen.

4 Derefter mødte vi ude i byen en anden ung politiker, Joanna Erbel. Hun er redaktør af Magasinet Miasta (byen) og er med i den venstreorienterede tænketank Krytyka Polyticzna. Venstrefløjen i Polen er stærkt svækket, og de venstreorienterede kæmper derfor især på lokalt plan for bedre boligforhold i fattige kvarterer, boligsikring til de svageste i samfundet, billiger offentlig transport, lokale arbejdsløshedsløsninger og andre initiativer, der kan aktivere bl. a. ungdommen og åbne deres øjne for uligheden i samfundet. Onsdag 11. september. Warszawa Dagen var en fridag, som førte til fire fine oplevelser - dog i silende regn hele dagen. Nogle af os drog først til kongeslottet i Stare Miasto, ødelagt i 1939 og genopbygget efter krigen. Her så vi prospekterne af Warszawa, malet af Canelotto ( ). Det er præcise gengivelser af den blomstrende barokby. Lignende prospekter har Canelotto malet af Dresden. Begge steder var prospekterne en vigtig kilde ved genopbygningen af byerne efter krigen. Klokken 12 var der orgelkoncert i Sankt Anna Kirken på Kongevejen. Den pragtfulde Toccata og Fuga i D-mol af J. S. Bach ( ) fejede os ud af den smukke genopbyggede barokkirke. Vi måtte også se på moderne kunst i Polen og tog til Galeria Zacheta, tæt på Den Danske Ambassade. Der var malerier, skulpturer og videoer. Størst indtryk gjorde en video om hvidklædte fanger i et amerikansk fængsel. De gjorde gymnastik til akkompagnement af Händels Messias. Faktisk uden at kende sproget og byen tog vi med metroen fem stationer sydpå til stationen Wierzbno. Med lidt besvær fandt vi den Polske Radios studie i ul. Modzelewskiego 59. Her oplevede vi en pragtfuld koncert med to stykker af Beethoven; først var det den femte klaverkoncert med Ingrid Jacoby som solist, Warszawas symfoniorkester og dirigent Jacek Kaspszyk. Derefter hørte vi den tredje symfoni, Eroica. Alle spillede spændstigt og præcist i tæt kontakt med dirigenten. Torsdag 12. september. Warszawa Ligeså lys og let onsdagen havde været, ligeså tung og trist blev torsdagen. Der var tre alvorlige besøg og to fine orienteringer på programmet.

5 Den danske ambassadør Steen Hommel fortalte levende om nutidens forhold i Polen og om de danske relationer til Polen, især på handelsområdet. Ambassadøren blev spurgt om, hvorfor man i Danmark taler om vækst, skatter og værdier, mens man i Polen taler om katolicisme og kommunisme. Svaret lød, at de to lande befinder sig to forskellige steder i deres udvikling. - I øvrigt anfører det lille udleverede hæfte, at BNP pr. indbygger er 65 i Polen og 125 i Danmark. Vi kørte med vores bus til området, hvor ghetto var. Her er der nu en mindepark med et stort mindesmærke for ghettoens helte. Her finder man også mindesmærket for Willy Brandts besøg, hvor han knælede og mindedes de omkomne jøder fra ghettoen. Et moderne jødisk museum er næsten bygget færdigt, og det er således opført under den nuværende statsminister Donald Tusk. Vi kørte videre til Kulturpaladset, 231 meter højt, en gave fra Stalin til det polske folk. Den massive bygning har i årtier domineret bybilledet i Warszawa, men byens profil suppleres heldigvis nu af mange højhuse i glas og stål, skudt op omkring den stalinistiske magtdemonstration. Vi kom netop fra fastholdelsen af tyskernes ufattelige overgreb mod jøderne i Warszawa. Her så vi så det bastante udtryk for sovjets overgreb mod polakkerne. Vi fortsatte til opstandsmuseet til minde om opstanden i Warszawa i Det er et moderne museum, indrettet i 2004 i et tidligere kraftværk, dengang Jaroslaw Kaczynski var statsminister. Opstanden medførte kolossale tab af polske liv. Byen blev udslettet. Advokat Peter Tærø Nielsen slog sig i 1990 ned i Warszawa og stiftede det nu 20 personer store advokatfirma PNP Law. Det rådgiver om handelsforbindelserne mellem Danmark og Polen. Vi besøgte dette firma og fik en indtagende skildring af de træge arbejdsbetingelser i starten frem til det hæsblæsende væksttempo, der præger handlen i vore dage. Tilmed fik vi i nabolaget blandt høje grå beboelsesejendomme udpeget den fine luftige markering, der viser den tidligere placering af en bro mellem de to afdelinger af ghettoen. Tilsammen gjorde minderne og beretningerne om tyskernes og sovjetunionens overgreb på polakker og jøder et voldsomt indtryk, som det vil tage lang tid at bearbejde og fordøje.

6 Fredag 13. september. Warszawa-Poznan-Torzym Som kontrast til de alvorlige besøg om torsdagen bød fredagen på to opbyggelige oplevelser. Klokken otte forlod vi Warszawa og kørte 310 kilometer vestpå til Barka Skolen i Poznan, oprettet i Skolen arbejder på at hjælpe mennesker, der er faldet ud af samfundet. Skolen har Kofoeds Skole i København som forbillede, og behovet for hjælp er enormt, idet socialvæsenet i Polen er meget beskedent. Med lidt hjælp kan folk komme på fode igen og klare sig selv. Der er mange aktiviteter som landbrug, snedkeri, syning, undervisning i polsk, regning og it. Ved sin egen fundraising og statens bevågenhed har det været muligt at opføre to nye skolebygninger, som vi så før en økologisk frokost. Barka Skolen har bredt sig til en række byer i Polen. I Holland, Belgien og England driver skolen endvidere opsøgende virksomhed for polakker, der er strandet i det fremmede. Vi besøgte lektor Thomas Mathiesen på afdelingen for danskstudier på Adam Mickiewicz Universitetet i Poznan. Thomas fortalte afslappet og muntert om studierne og de gode ansættelsesmuligheder efter studiet. Vi kørte til Hotel Paradise i grænsebyen Torzym. Den næste dag kørte vi de 675 kilometer hjem til Danmark, belæsset med indtryk.

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Polske Perler. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Polske Perler. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Polske Perler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 09.08.2020 20.08.2020 9.895,- Højdepunkter Et fabelagtigt godt indhold i behageligt tempo Oplev Krakow og Warszawa Masurien og middelalderborgen

Læs mere

Oplevelsestur med FLYHIS

Oplevelsestur med FLYHIS Flyvevåbnets Historiske Samling Oplevelsestur med FLYHIS 15.-19. september 2008 Igen i år var der 40 mand fra arbejdsgrupper m.v. rundt i landet, som havde taget imod tilbuddet fra Flyvevåbnets Historiske

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Vi er nu i gang med at forberede os til forårets studietur til Tjekkiet. Turen starter fra Nysted Efterskole fredag d. 20/4 2013 med afgang fra skolen kl. 7:45, vi

Læs mere

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen.

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen. Krydstogt på Østersøen Destination: Estland, Finland, Rusland, Sverige Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg 28. juni 3. juli 6 dage 10995 kr. Jens Worning Sørensen 990 kr. 4.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Fototur til Budapest 2012 før Påske

Fototur til Budapest 2012 før Påske Taastrup, den 11. april 2012 Fototur til Budapest 2012 før Påske I 1956 rykkede de russiske tropper ind i Budapest. Lige siden har jeg haft ønsket om at se Budapest. Min kone Bente havde samme ønske og

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Rejser i overbygningen

Rejser i overbygningen Rejser i overbygningen 7. klasse: København i 5 dage Vi bor samlet på Amager Lilleskole 8. klasse: Berlin i 7 dage Vi samarbejder med en skole og bor privat hos eleverne 9. klasse: Polen i 14 dage Vi samarbejder

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Studietur til Polen med fokus på solidaritet

Studietur til Polen med fokus på solidaritet Studietur til Polen med fokus på solidaritet Vi er en gruppe studerende fra Midtfyns Gymnasium, og vi har netop lige været på studietur i Gdansk. Vi boede på vandrehjemmet, Dom Harcerza, som er lokaliseret

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava.

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR 2017. Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. Fredag den 16 juni 2017 drog 49 forventningsfulde seniorer afsted

Læs mere

Nordpolen Gdansk. Højdepunkter. Afrejse: Hjemkomst: Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4.

Nordpolen Gdansk. Højdepunkter. Afrejse: Hjemkomst: Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4. Nordpolen Gdansk Afrejse: 23.08.2020 Hjemkomst: 29.08.2020 Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4.495,- Højdepunkter Historiske Gdansk med lokal guide Kanalsejlads over land og

Læs mere

Studietur til Skt. Petersborg

Studietur til Skt. Petersborg Telefonnumre: Hannibal: + 45 22 64 27 10 Tine: + 45 23 34 18 62 Jacob: + 45 61 78 90 80 Fredag d. 26. april 7:00 Mødes ved Baresso 9:35 Afgang Kastrup SK736 13:35 Ankomst Skt. Petersborg Studietur til

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv

REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv SKIVE KUNSTFORENING REJSE TIL KRAKOW 27. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018 Kunst, arkitektur og verdensarv Med Risskov Rejser som teknisk arrangør indbyder s rejsegruppe til en 6 dage lang kulturrejse. Krakow

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Kunsttur Bremen og Worpswede

Kunsttur Bremen og Worpswede Kunsttur Bremen og Worpswede 6. 9. maj 2019 Hansestaden Bremen er absolut et besøg værd. Byen var udsat for mange store bombardementer under 2. verdenskrig, men byens centrum ved floden Weser og bag de

Læs mere

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik.

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Taastrup, 2012-08-29 Kjeld Espersen Espersen.kjeld@gmail.com Tlf. 2728 5235 Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Dette stævne var i år lagt til Island og var fra den 16. 19. august. Det var lagt i samme

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Byvandring til Vi reddede jøderne

Byvandring til Vi reddede jøderne Byvandring til Vi reddede jøderne 1. Eksercerhuset På Sdr. Boulevard ligger eksercerhuset, som i dag huser OB Bordtennis, men som i mange år var en del af Odense Kaserne. Under besættelsen var kasernen

Læs mere

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015 Studietur til Dublin, og (58 elever), april 2015 (LP, NK, PC) DATO TID PROGRAM BEMÆRKNING Lørdag den 11.01.15 Afgang kl. 6.20 Ankomst kl. ca. 19 Afgang fra Thyhallen Ankomst til Dublin Bussen kører kl.

Læs mere

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage med M/S Rakhmaninov Velkommen ombord på M/S Rakhmaninov på dennes sidste rejse inden vinterpausen i Rostov. Rejsen starter i Moskva og slutter 19 dage senere

Læs mere

Studietur til Bruxelles 2012

Studietur til Bruxelles 2012 Studietur til Bruxelles 2012 Mandag Afrejse Turen går fra Esbjerg til Bruxelles. Vi skulle mødes på Esbjerg Station kl. 8:00 - næsten alle kom til tiden. Vi skulle med DSB tog til København, da vi alle

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr.

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. AFREJSE søndag den 24. september 2017 fra Horsens, Vejle og Kolding m.v. PRIS KR. 3900,- pr. person inklusive halvpension.

Læs mere

Besøg i heltebyen Volgograd

Besøg i heltebyen Volgograd Besøg i heltebyen Volgograd Slaget ved Stalingrad fremstår formodentlig som en af de vigtigste begivenheder i det 20. århundrede, hvis ikke hele verdenshistorien. Slagets omfang, blodighed og betydning

Læs mere

Danmark i verden under demokratiseringen

Danmark i verden under demokratiseringen Historiefaget.dk: Danmark i verden under demokratiseringen Danmark i verden under demokratiseringen I 1864 mistede Danmark hertugdømmerne Slesvig og Holsten til Preussen. Preussen blev sammen med en række

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen Augsburg og Ulm Efteråret 2009 af Mads Vej-Hansen I starten af oktober 2009 var vi på en forlænget weekend i Augsburg og Ulm. Vi rejste med toget fra Danmark torsdag morgen og var hjemme igen søndag aften.

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Rejsebrev 9, forår 2015.

Rejsebrev 9, forår 2015. Rejsebrev 9, forår 2015. Torsdag den 23. april. DMI har ikke helt holdt det de lovede heldigvis! Vi vågner op til højt klart solskinvejr, og glæder os allerede til turen over Pyrenæerne ad den smukke vej

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Tirsdag den 21. April

Tirsdag den 21. April Når musik og børnekunst mødes over grænse og kultur. Projekt "Harpens akvareller" i Koszalin i Polen med Musiker og kunstner Kim Skovbye og fhv. Børnehusleder Rita Molin April 2015 Søndag den 19. April

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Kuldegys indtryk fra kz-lejren Stutthof

Kuldegys indtryk fra kz-lejren Stutthof Kuldegys indtryk fra kz-lejren Stutthof Det var koldt. Iskoldt. Her hjalp hverken min kraftige North Face jakke eller mine Haglöfs handsker. Jeg rystede af kulde. Jeg følte mig blå helt ud i tåspidserne

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558. 2. Den spanske periode 1558-1713

Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558. 2. Den spanske periode 1558-1713 BELGIENS HISTORIE 1482-1830 Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558 2. Den spanske periode 1558-1713 3. Den 2. østrigske periode 1714-1794 4.

Læs mere

Så ringer Juleklokkerne!

Så ringer Juleklokkerne! Kildeskolenyt! Så ringer Juleklokkerne! December 2005 5. årgang nummer 10 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38 79 01 40 Lærervær.:38 79 71 40 Indhold: * Skolekalender * Turen til Berlin *

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6!

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien Grand Prix DAG 5 + 6 Dag 5 Torsdag var dagen, hvor alle skulle skyde individuelle finaler. Der blev skudt nogle rigtig gode pile, og alle gjorde deres bedste for at komme

Læs mere

De Slesvigske Krige og Fredericia

De Slesvigske Krige og Fredericia I 1848 bestod det danske rige ikke kun af Danmark, men også blandt andet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, hvor den danske konge bestemte som hertug. Holsten og Lauenborg var også med i

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Treårskrigen. Helstaten. Revolutionen. Fakta. Hertugdømmerne. Krigen bryder ud. Preussen griber ind. Slaget ved Isted. vidste

Treårskrigen. Helstaten. Revolutionen. Fakta. Hertugdømmerne. Krigen bryder ud. Preussen griber ind. Slaget ved Isted. vidste Historiefaget.dk: Treårskrigen Treårskrigen Danmarks første grundlov, blev født i Treårskrigens skygge. Striden stod mellem danskere og slesvig-holstenere, der tidligere havde levet sammen i helstaten.

Læs mere

Endelig tur beskrivelse

Endelig tur beskrivelse Endelig tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, Tiden nærmer sig, hvor vi alle drager afsted på årets DMU tur. Vi har derfor fornøjelsen

Læs mere

Hotellet ligger tæt på Gdansk

Hotellet ligger tæt på Gdansk Focus Hotel Gdansk Det trestjernede Focus Hotel Gdańsk ligger ikke langt fra byens centrum og er et lille hotel med et stort hjerte. Hotellet er nemt at finde ved hovedvej 7, som fører videre til Warszawa

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Udstilling: Med De Hvide Busser retur til friheden og livet

Udstilling: Med De Hvide Busser retur til friheden og livet 9. juni 2015 Pressemeddelelse Forskning og Formidling Formidling 41 20 60 16 Henrik.Schilling@natmus.dk Udstilling: Med De Hvide Busser retur til friheden og livet Nationalmuseet åbner 19. juni sin store

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Helstaten. foto. Mageskiftet. Indfødsret. fakta. Helstaten. Fakta. Helstaten trues. Nationalstaten. Historiefaget.dk: Helstaten.

Helstaten. foto. Mageskiftet. Indfødsret. fakta. Helstaten. Fakta. Helstaten trues. Nationalstaten. Historiefaget.dk: Helstaten. Historiefaget.dk: Helstaten Helstaten foto Helstaten var en betegnelse i 1800-tallets politik for det samlede danske monarki, der omfattede kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenburg,

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

Hotel-Pension Bregenz

Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz er et fint mellemklasse hotel med den perfekte beliggenhed i Berlin lige ved Kurfürstendamm. Introduktion I centrum af Berlin finder i dette gode mellemklassehotel.

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I...

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... ROSKILDE DOMKIRKE Siden 1995 har Roskilde Domkirke været optaget på UNESCOs verdensarvsliste - en liste som også tæller verdenskendte monumenter som Pyramiderne

Læs mere

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Barlinek, Polen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.195,- Højdepunkter Super hotel med god beliggenhed og rigtig god mad Lokal, dansktalende guide kun for os 3 afslappende udflugter

Læs mere

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Sverige 21. 28. juni 2013 med forberedende dage på Løgumkloster

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Fortællingen om dig. Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9

Fortællingen om dig. Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9 Fortællingen om dig Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9 5 Din personlige identitet Frederik 3. på ligsengen Frederik 3. var den første

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Alliancerne under 1. verdenskrig

Alliancerne under 1. verdenskrig Historiefaget.dk: Alliancerne under 1. verdenskrig Alliancerne under 1. verdenskrig Europa var i tiden mellem Tysklands samling i 1871 og krigens udbrud blevet delt i to store allianceblokke: den såkaldte

Læs mere

Hit med Historien

Hit med Historien Hit med Historien 1914-1949 Køge 1914-1924 Læs en kort beskrivelse af Første Verdenskrig. Få din lærer til at hjælpe dig med at finde litteratur. Det kan være svært at sammenligne pengenes værdi gennem

Læs mere

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland.

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland. Grupe tur 2010 Moskva og St. Petersburg Hvilke myter kender du om Rusland? Er det fædrelandet af vodka, bærer eller KGB? Realiteten er,at Rusland er en berusende blanding af folk, traditioner og historie.

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere