Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE"

Transkript

1 Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE

2 HOLDET BAG DANMARKS INDSAMLING > Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler sammen med resten af danskerne ind til 12 konkrete projekter i 12 lande på tre kontinenter. Projekterne skal skabe et fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste og mest udsatte børn. > Danmarks Indsamling er hele Danmarks Indsamling, og uden almindelige danskere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner ville det ikke være muligt at iværksætte de 12 projekter. > Danmarks Indsamling har indsamlet mere end 1 milliard kroner til 185 udviklingsprojekter i 48 lande på 3 kontinenter og hjulpet flere end 7 millioner mennesker i nød til en bedre tilværelse.

3

4 ÅRETS TEMA > Millioner af verdens børn lever et liv, der ikke er for børn. De er på flugt fra krig, fattigdom og klimafor andringer. Mange børn har forladt deres hjem og hjemland uden deres forældre. De ender på gaden med et alt for tidligt ansvar for at brødføde sig selv og deres søskende. Kampen for overlevelse kan føre børnene ud i tiggeri, kriminalitet, prostitution eller traffiking. Og de kan blive lette ofre for overgreb, vold eller blive rekrutteret til terrorbevægelser. > Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. > Sammen kan vi give børnene et liv hvor apati, afmagt og konflikter ikke fylder hele hverdagen. Derfor sætter vi fokus på fattigdommens og flugtens fatale følger for børnene: sygdomme, savn, sorg og traumer. Vi vil skabe nye muligheder for børn på flugt. Give dem en ny chance. Fordi Danmark er et lille land med et stort hjerte.

5 HVORFOR? > Siden volden brød ud i Myanmar i 2017 er flere hundredetusinde rohingyaer flygtet over grænsen til Bangladesh til verdens største flygtningelejr Cox Bazar som huser op mod børn. > Myanmar er samtidig et af verden tre mest klimaudsatte lande og befolkningen er særligt udsat på grund af konflikterne. I særlige områder lider op mod 8 ud af 10 børn af kronisk fejlernæring. > Over fire millioner sydsudanesere er på flugt fra blodig borgerkrig og etnisk urensning. Størstedelen af dem er børn og kvinder. > I Burkina Faso målretter terrorister angreb mod skoler, dræber lærere og forsøger at kidnappe elever. Flere end 2024 skoler er midlertidigt lukket, og over børn har ikke mulighed for at gå i skole. > I løbet af de sidste tre år er 2,5 millioner afghanere blevet tvunget til at vende tilbage fra deres eksil i Pakistan, Iran og andre omkringliggende lande. De vender hjem til fattigdom og børnene bliver nemme rekrutteringsofre for ekstremistiske grupper. > Årtiers borgerkrig i Colombia har hærget befolkningen og hensynsløs minedrift har tvunget børn og voksne på flugt. Børnene er fra udsatte minoritetsgrupper med indiansk eller afro-colombiansk baggrund. Derfor samler vi ind til 12 konkrete projekter, som vil hjælpe børn på flugt fra krig, fattigdom og klimaforandringer.

6 PROJEKTOVERSIGT 2020 Danmarks Indsamling 2020 kalder på danskernes store hjerte. I år går hjælpen til børn på flugt. Det er børn, der har mistet deres hjem, deres forældre, deres tryghed. Alt det, de kender. Det er børn, der er lette ofre for overgreb, vold og sygdom. Børn, der hver eneste dag skal kæmpe for at overleve en virkelighed, der er så grusom, at det ville knuse os, hvis de var vores egne. Med 12 projekter i 12 lande på tværs af tre kontinenter skaber Danmarks Indsamling håb og giver børnene uddannelse, beskyttelse og lægehjælp. Vi hjælper de børn, der har mulighed for at vende hjem, og de børn, der skal starte forfra et nyt sted. Vi gør det, fordi et liv på flugt ikke er for børn. Fordi alle børn fortjener en tryg barndom. Og fordi vi er et lille land med et stort hjerte. støtter udsatte familiers kamp mod klimaforandringer i et konfliktramt Myanmar med bæredygtige løsninger til landbrug, ligestilling, rent vand, sundhed og hygiejne. sikrer beskyttelse og uddannelse til fordrevne børn og unge, der er berørt af konflikten med de væbnede ekstremistgrupper i Burkina Faso. beskytter børn og unge i Cambodja mod tvangsfordrivelse, trafficking og migration gennem uddannelse, karriererådgivning og jobplacering. støtter etiopiske gadebørn, der er på flugt fra konflikt og fattigdom, med overgang til sikker familiebaseret pleje, alternativ pleje eller bæredygtig uafhængig bosættelse. yder lægehjælp til børn på flugt i Sydsudan og nedbringer dødeligheden i landet ved at sikre adgang til bl.a. rent drikkevand, mad og lægehjælp. sikrer bedre leveforhold for børn, der er internt fordrevne i Somaliland, og for børn og familier, der på grund af konflikter som eksempelvis krigen i Yemen, lever som flygtninge i Somaliland. afbøder psykosocial nød og traumer for flygtningebørn i Gaza, der lever med fattigdom, krig, vold og konflikter i hjemmet. forbedrer de sanitære forhold for unge piger i menstruationsalderen i verdens største flygtningelejr i Bangladesh og sikrer god hygiejne og adgang til rent vand. styrker fredsprocessen i Colombia gennem fredsskoler, der uddanner børn, som enten er på flugt eller tvangsforflyttet på grund af hensynsløs minedrift eller væbnet konflikt. giver uledsagede flygtningebørn psykosocial hjælp og mulighed for at blive genforenet med deres forældre eller (pleje)familie fra en tryg og sikker base i Somalia. sikrer en fremtid uden fattigdom eller sult gennem skolegang og erhvervsuddannelse til børn i Afghanistan, der er internt fordrevne og i dag udfører farligt arbejde på gaden. skaber rekreative rum til læring, leg og velvære for traumatiserede børn i Kenya, der er på flugt fra væbnet konflikt i Sydsudan.

7 DERFOR! > Din virksomhed viser ansvarlighed og tager et medansvar for den verden, vi lever i. > Undersøgelser viser, at virksomheder, som støtter gode formål har en større goodwill hos forbrugere og kunder, end virksomheder, der er ligeglade. > 4 ud af 5 danskere synes, det har væsentlig betydning, at en virksomhed samarbejder med en huma nitær organisation. Gør dine medarbejdere det samme? > Og det nytter. De seneste års imponerende indsamlingsresultater, har gjort en enorm forskel for millioner af mennesker i nød. Resultater, der kun kan opnås med danskernes og erhvervslivets støtte.

8 VERDENSMÅL Danmarks Indsamling 2020 går til 12 projekter i 12 lande. Projektaktiviteterne har forskelligt fokus, men alle har til formål at støtte børn på flugt fra krig, vold og klimaforandringer ORGANISATIONERNES PROJEKTFOKUS > At sikre basal sundhed og nedbringe dødeligheden gennem sundheds ydelser, som adgang til rent drikkevand, mad, lægehjælp, samt forbedrede hygiejneforhold for at undgå sygdomme. > At tilbyde skolegang, uddannelse, karriererådgivning og jobplacering samt adgang til rekreative rum til læring og leg for traumatiserede flygtningebørn. > At beskytte børn mod vold og overgreb og afbøde traumer gennem psykosocial hjælp, samt at give mulighed for genforening med forældre eller anden tryg familiebaseret pleje. VERDENSMÅL & DANSK ERHVERVSLIV Projektaktiviteterne bidrager til at opnå en håndfuld af FN s verdensmål, der frem mod 2030 fungerer som pejlemærke for en mere bæredygtig udvikling. Det kræver, at vi løfter i flok for at få bugt med de strukturelle forhind ringer der fastholder millioner af mennesker i fattigdom, tvinger op mod 150 mio. børn til at leve på gaden og sender over 35 mio. børn på flugt fra deres familie, hjem og hjemland. Med Danmarks Indsamling vil danske virksomheder bidrage til at komme i mål med 5 af de 17 verdensmål nemlig mål 1, 2, 3, 4 & 6. Derudover kan vi gennem et partnerskab arbejde for mål 17 om partnerskab for handling.

9 EKSPONERING > Brug Danmarks Indsamling som en mulighed for at markere virksomheden, når hele Danmark sidder hjemme foran skærmen. Det er en unik chance for at vise, at når danskerne samler ind ved denne nationale begivenhed, så er jeres virksomhed og medarbejdere også med. Der har ofte været op mod 2 millioner seere i løbet af aftenen! > Kunder og samarbejdspartnere ser, at I tager ansvar for verdens mest udsatte børn. > Virksomhedens bidrag bliver ikke tillagt moms. Og I kan fradrage udgifterne efter gældende skatteregler.

10 ANNONCERING VI STYRKER VERDENS PIGER AALBORG KARNEVAL AALBORG KARNEVAL DANSK ERHVERVSLIV STYRKER VERDENS PIGER Danske virksomheder har sammen med DR, Danmarks 12 største humanitære organisationer og resten af Danmark samlet ind til verdens udsatte piger. Tusinde tak for jeres bidrag. Sammen skaber vi muligheder og håb. Danske virksomheder gør en forskel, når Danmarks Indsamling 2019 samler ind til verdens udsatte piger. Til dem, der tvinges til at være soldater. Dem, der giftes bort til mænd, der kunne være deres fædre. Dem, der bliver gravide, mens de selv er børn. Vær med, når dansk erhvervsliv skaber muligheder og håb for verdens udsatte piger. Tilmeld din virksomhed på danmarksindsamling.dk/virksomheder VI ARBEJDER FOR AT NÅ FNs VERDENSMÅL. 1. AFSKAF FAT TIGDOM 2. STOP SULT 3. SUNDHED OG TRIVSEL 4. KVALITETSUDDANNELSE 5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE 6. RENT VAND OG SANITET VI ARBEJDER FOR AT NÅ FNs VERDENSMÅL. 1. AFSKAF FAT TIGDOM 2. STOP SULT 3. SUNDHED OG TRIVSEL 4. KVALITETSUDDANNELSE 5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE 6. RENT VAND OG SANITET DANSK ERHVERVSLIV STYRKER VERDENS PIGER Skal jeres virksomhed også nå at være med? Ring i morgen aften fra kl. 19 og giv jeres bidrag. VI ARBEJDER FOR AT NÅ FNs VERDENSMÅL. 1. AFSKAF FAT TIGDOM 2. STOP SULT 3. SUNDHED OG TRIVSEL 4. KVALITETSUDDANNELSE 5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE 6. RENT VAND OG SANITET

11 SoMe PAKKE FRAME 1 FRAME 2 FRAME 3 VI STYRKER VERDENS PIGER Xeriorepro commole stemos aut ommolor errovid iatiis digenisti aut quos sum earum qui derum cupiet quam ad et adis maionsequi comnienimos ad magnati bustesed qui am, sequis et eum voluptate nonet ventia eniscim poribus, odi id eaquodi gnisto et, sum sum ipicimos acitis ese et pro culla qui corum, nobi. Xeriorepro commole stemos aut ommolor errovid iatiis digenisti aut quos sum earum qui derum cupiet quam ad et adis maionsequi comnienimos ad magnati bustesed qui am, sequis et eum voluptate nonet ventia eniscim poribus, odi id eaquodi gnisto et, sum sum ipicimos acitis ese et pro culla qui corum, nobi. Xeriorepro commole stemos aut ommolor errovid iatiis digenisti aut quos sum earum qui derum cupiet quam ad et adis maionsequi comnienimos ad magnati bustesed qui am, sequis et eum voluptate nonet ventia eniscim poribus, odi id eaquodi gnisto et, sum sum ipicimos acitis ese et pro culla qui corum, nobi. VI STYRKER VERDENS PIGER SAMMEN SKABER VI MULIGHEDER OG HÅB Tilmeld jeres virksomhed i dag: danmarksindsamling.dk/virksomheder Tilmeld jeres virksomhed i dag: danmarksindsamling.dk/virksomheder Tilmeld jeres virksomhed i dag: danmarksindsamling.dk/virksomheder Tilmeld din virksomhed på danmarksindsamling.dk/virksomheder

12 GODE GERNINGER

13 RETAIL EKSEMPLER

14 RETAIL EKSEMPLER

15 DANMARKS STAFETTEN > Sammen skal vi cykle igennem det skønne Danmark > 6 spændende etaper primært på grusveje og i skov > Sammen med Danmarks bedste cykelhold Riwal Readynez Cycling Team > Live-ankomst til det store DR1 indsamlingsshow i Vejle d. 1. Februar

16 FACEBOOK LØBEKLUB Inviter jeres medarbejdere på en gå- eller løbetur Skab en fælles oplevelse, hvor deltagerne og virksomheden giver et bidrag til Danmarks Indsamling. Begræns det til firmaets egne medarbejdere, eller skab opmærksomhed i lokalområdet ved at gøre det til et offentligt arrangement. Vi hjælper jer i gang Til Danmarks Indsamling 2019 hjalp vi idrætsforeninger, firmaer, skoler og andre fællesskaber i gang med 40 arrangementer. Det bygger vi ovenpå i Start her Læs mere om mulighederne på: danmarksindsamling.dk/ stoet-danmarks-indsamling/loeb-og-gaature/ Eller kontakt Projektleder Jakob Lind Tolborg jakob@livetlykkes.dk Vi er klar til at hjælpe jer med det, I har behov for > Grafisk assistance til jeres Facebook-begivenhed > Oprettelse af Facebookbegivenhed > Oprettelse af MobilePay-kode > Plakat til annoncering af arrangementet > Plakat med information om donation på dagen

17 AALBORG KARNEVAL DANSK ERHVERVSLIV STYRKER VERDENS PIGER Danske virksomheder har sammen med DR, Danmarks 12 største humanitære organisationer og resten af Danmark samlet ind til verdens udsatte piger. Tusinde tak for jeres bidrag. Sammen skaber vi muligheder og håb. VI ARBEJDER FOR AT NÅ FNs VERDENSMÅL. 1. AFSKAF FATTIGDOM 2. STOP SULT 3. SUNDHED OG TRIVSEL 4. KVALITETSUDDANNELSE 5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE 6. RENT VAND OG SANITET AALBORG KARNEVAL DANSK ERHVERVSLIV STYRKER VERDENS PIGER Skal jeres virksomhed også nå at være med? Ring i morgen aften fra kl. 19 og giv jeres bidrag. VI ARBEJDER FOR AT NÅ FNs VERDENSMÅL. 1. AFSKAF FATTIGDOM 2. STOP SULT 3. SUNDHED OG TRIVSEL 4. KVALITETSUDDANNELSE 5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE 6. RENT VAND OG SANITET DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING LØRDAG DEN 1. FEBRUAR PÅ DR1 Her kan I se, hvordan I kan blive en del af indsamlingen. Til selve TV-showet vælger DR baseret på en konkret redaktionel vurdering at lave redaktionelle indslag om donationer til Danmarks Indsamling. Store donationer er typisk interessante at fremhæve. Der kan fx være tale om et forproduceret indslag med bidragsgiveren eller en repræsentant fra virksomheden, der bliver inviteret ind til at deltage i showet. Det kan også blive vurderet redaktionelt at vise indslag fra et besøg ude i verden eller en anden form for redaktionel omtale. Op til kr kr kr kr kr. Mindst kr. Rejs med Danmarks Indsamling til et af projekterne i Afrika, Latinamerika eller Asien og se hvordan jeres penge gør en forskel. TV-show spots: DR vurderer redaktionelt, hvordan de konkrete donationer behandles i showet. Store donationer er typisk interessante af fremhæve. Det kan være et forproduceret indslag eller en repræsentant fra virksomheden, der inviteres til at deltage i showet. SoMe: Fotos og skabelon-tekster til virksomhedens egne SoMe-kanaler. Fra kr. markering fx. som et show-spot. (Vist eksempel fra 2017) Omtale i showet: DR vurderer redaktionelt, hvordan donationer omtales i TV-showet. Billetter: Vær med backstage til showet sammen med andre fra dansk erhvervsliv og få et unikt indblik i kulisserne bag DRs afvikling af live-showet. 4 stk. 6 stk. 8 stk. Fra kr. deltagelse i fælles logoannonce i Børsen. Annonce i Børsen: Virksomhedslogo vises i fælles avisannoncer for Danmarks Indsamling. DR Tekst-TV: Virksomhedens navn og bidrag vises på DR Tekst-TV. Crawl: Virksomhedens navn og bidrag vises på crawl på tv-skærmen under showet. + logo + logo + logo + logo Fra kr. crawl med logo, navn og bidrag. Kommunikationspakke: Brug af fx. kernefortælling, pressemeddelelse, signatur, billeder, tekster, skabeloner mm. altsammen til at downloade direkte fra hjemmesiden. WWW: Kreditering af virksomheden på Danmarks Indsamlings hjemmeside. signatur: Lad medarbejderne vise, at virksomheden støtter Danmarks Indsamling. + logo + logo + logo og tekst Fra kr. crawl med navn og bidrag. signatur: Lad jeres medarbejdere vise omverden, at I støtter. DET KAN PENGENE BLANDT ANDET BRUGES TIL: Oxfam IBIS kan give 200 børn på flugt en skolebog i Colombia Dansk Folkehjælp kan hjælpe 300 børn med at blive genforenet med deres familier i Somalia CARE kan hjælpe 600 bønder i Myanmar med en bedre høst gennem klimasmart landbrug UNICEF kan sørge for rent drikkevand til 1500 familier på flugt i Bangladesh i et halvt år Læger uden Grænser kan behandle børn i alderen 2-6 år for malaria i Sydsudan

18 SÅDAN KAN I OGSÅ VÆRE MED > Doner produkter og oplevelser til auktion (lauritz.com) > Sponsorer præmier til konkurrencerne på P3 og P4 i ugen op til showet > Iværksæt en egenindsamling, hvor medarbejderne og/eller forhandlerne samler ind (via link på danmarksindsamling.dk). Få skræddersyet MobilePay-kode til egne indsamlinger > Sælg den smukke pin Lille land, stort hjerte til medarbejdere og/eller kunder > Rekvirer en indsamlingsbøtte til kantinen, receptionen eller butikkerne > Fortæl om jeres engagement på egne kanaler ved donation på kr. modtager I billeder og tekster Kontakt os på erhverv@danmarksindsamling.dk for detaljer og få flere gode ideer til aktive ring af medarbejdere, forhandlere, kunder m.fl., så kan vi sende jer Idé og Inspirationskataloget

19 TIDSLINJE DANMARKS INDSAMLING oktober Kick Off møde (Carlsberg Academy) Danmarks Indsamling 9. oktober Tilmelding for virksomheders donationer åbner via link på danmarksindsamling.dk/ virksomheder 28. oktober Kick Off møde (Lego House) 17. januar - 1. februar Kampagne for Danmarks Indsamling og DR trailing for showet 1. februar Danmarks Indsamling Backstage-arrangement 3. februar Takkeannonce i Børsen Virksomheder Inspirations kit med grafik, tekst, billedmateriale og konkrete ideer til at engagere medarbejdere og forhandlere kan downloades fra danmarksindsamling.dk/ virksomheder Igangsæt planlægning af medarbejderog/eller forhandler aktiviteter Intern kommunikation Annoncér virksomhedens deltagelse og fortæl om medarbejderaktiviteter på intranet, nyhedsbrev osv. Afvikling af medarbejderarrangement 2. februar Danmarks Indsamling Backstagearrangement Ekstern kommunikation Annoncér virksomhedens støtte. Fx. billeder fra medarbejder-arrangementer på Facebook, Instagram mv.

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Millioner af verdens børn har ikke noget

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Hvert år dør over 3 millioner børn som følge

Læs mere

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER INDHOLDSFORTEGNELSE TIDSLINJE... 3 MEDARBEJDERENGAGEMENT - Incitament... 4 - Priming... 5-6 - Efter kampagnen...7 IDÉKATALOG

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentions-slides så bruges virksomhedernes egne præsentioner ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv, der ikke er for

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv,

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi VI TÆNKER LANGSIGTET VI HAR MANGE STØTTER VI ARBEJDER BREDT VI ER TIL STEDE I AFRIKA VI RÅDGIVER OM UDFORDRINGER VI UNDERSTØTTER VERDENSMÅLENE BØRNEfonden har i

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika Danmarks Indsamling 2011 Det nye Afrika Fremtiden er de unges. Unge repræsenterer håb og mod. Men på et kontinent, hvor uddannelse er svær at få, arbejdsløsheden ekstrem og dødeligheden høj, har Afrikas

Læs mere

Virksomhedernes arbejde med FNs verdensmål

Virksomhedernes arbejde med FNs verdensmål Virksomhedernes arbejde med FNs verdensmål Oktober 2018 Indledning Den 25. september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York FNs 17 verdensmål. Verdensmålene udgør 17 konkrete

Læs mere

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger...

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Flere børn i skole Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Hvem er UNICEF I dag er UNICEF verdens største hjælpeorganisation for børn. Vi arbejder med nødhjælp,

Læs mere

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 %

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 % Rapport Oktober 2015 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller stærke tilhængere af udviklingsbistand De tillidsfulde,

Læs mere

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn.

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Du kan nu støtte UNICEFs arbejde for at skaffe rent vand til verdens udsatte børn. Børn har ret til rent drikkevand. Vandtryk.dk

Læs mere

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019 VENSKABSPROJEKT MAJ 2019 Et bedre liv for konfliktramte familier på landet Venskabsprojekt i Etiopien Marie Sjødin Græsholm, Afdelingernes Internationale Arbejde rødekors.dk 1 INDHOLD 1 Baggrund om Etiopien...

Læs mere

VERDE. fra fattigdom til fremtid

VERDE. fra fattigdom til fremtid K A P VERDE fra fattigdom til fremtid NU KAN KAP VERDE SELV Det er en glædelig begivenhed i BØRNEfondens 45-årige historie, at vi nu kan afslutte vores arbejde i Kap Verde. Vores lange, seje træk har bidraget

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn Bliv erhvervspartner og støt FLYGTNINGE Foto: Claus Bjørn og støt flygtninge 2 HVORFOR BLIVE I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? For 79 % af den danske befolkning er det af væsentlig betydning, når en virksomhed

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 Indblik Kvinder og piger i katastrofer Ligestilling og kvinders deltagelse i økonomien og beslutningsprocesser

Læs mere

AFSKAF FATTIGDOM. HVAD ER DET FATTIGSTE LAND I VERDEN? Den Centralafrikanske republik Nigera

AFSKAF FATTIGDOM. HVAD ER DET FATTIGSTE LAND I VERDEN? Den Centralafrikanske republik Nigera HVAD ER DET FATTIGSTE LAND I VERDEN? Den Centralafrikanske republik Nigera Den demokratiske Congo republik AFSKAF FATTIGDOM HVAD ER DEN INTERNATIONALE FATTIGDOMSGRÆNSE? 1,7 Dollars om dagen 1,9 dollars

Læs mere

IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014

IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014 IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014 Konflikten har kostet næsten 10.000 mennesker livet og tvunget 1, 3 mil. til at flygte fra deres hjem. Af disse er de 300.000 flygtet ud af landet mens den resterende

Læs mere

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 51 nov. 2003 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Ian Berry/Magnum Photos En håndsrækning til de glemte En del af Læger uden Grænsers arbejde er at tage hånd om udstødte

Læs mere

Flygtninge fra Afghanistan. 08.03.2011 Flygtninge fra Afghanistan oplæg 5. marts 2011 Side 1

Flygtninge fra Afghanistan. 08.03.2011 Flygtninge fra Afghanistan oplæg 5. marts 2011 Side 1 Flygtninge fra Afghanistan 08.03.2011 Side 1 Side 2 Side 3 Afghanistan siden 1979 > 1979-1988: Sovjets invasion > 1988-1996: Borgerkrig > 1996: Taleban overtager magten i Kabul, erobrer 90 % af landet

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

INDSATSER OG RESULTATER

INDSATSER OG RESULTATER INDSATSER OG RESULTATER Indhold Redaktion: 8884 Red Barnet 4 4 8 4 8 Foto: Anne-Sofie Helms/Red Barnet Modelfoto: Ken Hermann Foto: Hedinn Halldorsson/Red Barnet BUD EFTER RED BARNET ser bse beder se dræbte

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika..

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. ..fordi vi må starte et sted.. I Afrika vokser mange børn op i hytter som disse - lavet af ko-lort eller diverse affald. Fattige mennesker har ingen pension,

Læs mere

DM-Aid... når helt ud

DM-Aid... når helt ud DM-Aid... når helt ud DM-Aid 2015 DM-Aid 10 års jubilæum Nadeem Niwaz Bestyrelsesformand 2005-2015 10 år er der gået siden DM-Aid blev stiftet. 10 gode år, hvor vi har lært meget gennem medgang og modgang,

Læs mere

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn Nr. 56 nov. 2004 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Fabienne De Laval Omsorg er den bedste medicin for verdens gadebørn Gadebørn er en sårbar og overset befolkningsgruppe.

Læs mere

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG Efterskolernes indsamling Hvert år samles en stor del af Danmarks efterskoler i kampen mod fattigdom. Vi er utroligt glade og taknemmelige

Læs mere

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2 Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids ➋ Graviditet ➌ Sult Svar: 2 MED LIVET SPIL Hvor mange piger mellem 15 og 19 år bliver årligt gravide i Afrika syd for

Læs mere

Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde. - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling

Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde. - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling Internationalt mandat (vedtaget 2004) Beskyttelse og fremme af varige løsninger på flygtninge- og

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse. Rapport September 2017

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse. Rapport September 2017 Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Rapport September 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE FN S VERDENSMÅL VERDENSTIMEN VERDENS BEDSTE NYHEDER UDVIKLINGSBISTAND METODE 3 10 12 18 22 2 FN s Verdensmål 3

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist.

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist. Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist lene@bewild.dk www.bewild.dk MÅLENE TRÅDTE I KRAFT DEN 1. JANUAR 2016 OG SKAL FREM TIL 2030 SÆTTE OS KURS MOD EN MERE BÆREDYGTIG UDVIKLING FOR BÅDE MENNESKER

Læs mere

Region Nordjyllands engagement i Danmarks Indsamling 2013

Region Nordjyllands engagement i Danmarks Indsamling 2013 engagement i Danmarks Indsamling 2013 8. jan. 2013 Jr.nr. 2012-154953 Baggrund Én gang om året går de 12 største humanitære organisationer i Danmark og Danmarks Radio sammen om at samle ind for at hjælpe

Læs mere

verdens bedste nyheder

verdens bedste nyheder Idekatalog for verdens bedste nyheder Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

Bæredygtig. Spare og låne grupper MAD. Skov KLIMA JORD HANDEL. 1 CARE Danmarks arbejde. Foto: Nepal / CARE - / Lucy Beck

Bæredygtig. Spare og låne grupper MAD. Skov KLIMA JORD HANDEL. 1 CARE Danmarks arbejde. Foto: Nepal / CARE - / Lucy Beck AREs arbejde Spare og låne grupper Bæredygtig Skov MAD KLIMA JORD HANDEL Foto: Nepal / CARE - / Lucy Beck 1 OM CARE DANMARK Fattigdom og klimaforandringer truer hver dag millioner af mennesker og deres

Læs mere

Drejebog til arrangører

Drejebog til arrangører QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Drejebog til arrangører Vi er meget taknemmelige over, at I vil lægge frivillige kræfter i at arrangere dette sponsorcykelløb og støtte Folkekirkens

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE Soroptimist International Danmark Advocacy Verdens Bedste Nyheder Hvad Hvem er VBN??????? VBN start 2010. Selvstændig forening

Læs mere

Nyhedsjournalen. Hungersnød og vold hærger Darfur

Nyhedsjournalen. Hungersnød og vold hærger Darfur Nr. 54 juli 2004 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Hungersnød og vold hærger Darfur Behovet for nødhjælp i Darfur bliver større dag for dag. Derfor samler Læger uden Grænser

Læs mere

Undervisning i brugen af Cornell-noten

Undervisning i brugen af Cornell-noten Undervisning i brugen af Cornell-noten I denne lektion arbejder I med at skrive for at lære Målet for denne lektion: Du lærer at bruge Cornell-noten til at Eleverne får et Cornell-noteark og udfylder det

Læs mere

Building a Better Tomorrow

Building a Better Tomorrow Building a Better Tomorrow I D A M i l j ø N o v e m b e r 2 0 1 6 Medlem af Engineers Without Borders International IUG 2016 Ingeniører uden Grænser (IUG) er en teknisk humanitær organisation. Vi etablerer

Læs mere

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog Rettigheder er ting alle børn skal have muligheder for at gøre. Alle børn har de samme rettigheder. Disse rettigheder er nedskrevet i FNs

Læs mere

Rapport September 2016

Rapport September 2016 Rapport September 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE OM DE FEM SEGMENTER HOVEDKONKLUSIONER FN S VERDENSMÅL VERDENSTIMEN VERDENS BEDSTE NYHEDER UDVIKLINGSBISTAND METODE 3 4 6 18 20 28 44 2 Om de fem segmenter I rapporten

Læs mere

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement Verdensborger Hjem Målgruppe: Spejdere og seniorer Årstid: Hele året. Evt. i forbindelse med Spejderhjælpsugen Varighed: 4 trin + et engagement Hjem - niveau 1 og 2 - trin for trin Danske pigespejdere

Læs mere

10 minutter. 10 minutter. 10 minutter. 10 minutter

10 minutter. 10 minutter. 10 minutter. 10 minutter Power-workshop med idégenerering Vi har nu hørt lidt om udfordringerne i forhold til uddannelse i Afrika, og lidt om hvad nye teknologier giver af mulighed for at lære og organisere sig på nye og spændende

Læs mere

Sorg kan ødelægge børn og unges liv

Sorg kan ødelægge børn og unges liv Sorg kan ødelægge børn og unges liv Men du kan hjælpe dem. Bliv sponsor for Team Giv Håb og lad hele Danmark se, at din virksomhed er med til at hjælpe børn og unge, der rammes af ødelæggende sorg. Team

Læs mere

B Ø R N E K O N V E N T I O N E N

B Ø R N E K O N V E N T I O N E N B Ø R N E K O N V E N T I O N E N FNs Konvention om Barnets Rettigheder Børn og unge i hele verden har ret til at overleve, blive beskyttet og udvikle sig. Det fastslår Børnekonventionen konventionen om

Læs mere

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS VIDSTE DU, AT... #1 Røde Kors er verdens største humanitære organisation. Vi er til stede i 189 lande med 17 millioner frivillige. I Danmark er

Læs mere

IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand

IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand Af: Tobias Clausen, Policy Assistant, IBIS og Oliver Graner Sæbye, Policy & Research Officer, IBIS, November 2012 Hvert år forsvinder hundredvis

Læs mere

Hvad betyder FN s 17 verdensmål om bæredygtig udvikling for arbejdsmiljøarbejdet?

Hvad betyder FN s 17 verdensmål om bæredygtig udvikling for arbejdsmiljøarbejdet? Hvad betyder FN s 17 verdensmål om bæredygtig udvikling for arbejdsmiljøarbejdet? Workshop nr. 110 på AM:2018 19. NOVEMBER 2018. PER TYBJERG ALDRICH, NIRAS A/S Mål med workshoppen Viden - Erfaringer -

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

Hvordan er verdensmålene relevante for socialøkonomiske virksomheder?

Hvordan er verdensmålene relevante for socialøkonomiske virksomheder? Hvordan er verdensmålene relevante for socialøkonomiske virksomheder? Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke

Læs mere

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder Uretfærdig middag Befolkning Vand Verdens befolkning har meget forskellige levevilkår. Du mærkede nogle af forskellene på din egen krop ved den uretfærdige

Læs mere

Hvorfor er antallet af folk, der sulter steget de sidste år? Primært pga. voldelige konflikter og klimaforandringer. på od.dk. arbejde.

Hvorfor er antallet af folk, der sulter steget de sidste år? Primært pga. voldelige konflikter og klimaforandringer. på od.dk. arbejde. 2 Hvorfor er rent vand livsnødvendigt? Livsstilssygdomme - altså sygdomme som skyldes en usund livsstil. (Rygning, overvægt, stress) Hvilken type sygdomme dør flest danskere af årligt? Bæredygtig udvikling

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

Link til website:

Link til website: Link til website: http://nicolaiholm.dk/csr/index.html camillabreinbjerg.dk 1 mayaburkard.dk miaeriksen.dk nikolajdommergaard.dk nicolaiholm.dk Indholdsfortegnelse Forside..1 Indholdsfortegnelse. 2 Introduktion

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens tale ved Flagdagen den 5. september 2010 Kære veteraner, kære udsendte og kære pårørende. Det er mig en stor ære og glæde at stå her i dag. Jeg vil gerne begynde med at sige tusind

Læs mere

Fra varm luft til verdensmål. Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut

Fra varm luft til verdensmål. Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut Fra varm luft til verdensmål Anna Porse Nielsen, adm. direktør i Seismonaut Seismonaut Vi ved noget om: Strategisk oplevelsesudvikling af kommuner, destinationer og virksomheder Turisme og oplevelsesøkonomi

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Det bedste i verden er håb

Det bedste i verden er håb Det bedste i verden er håb 1 I mit arbejde som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp ser jeg, hvordan en lille håndsrækning kan ændre livet for verdens fattigste familier. Ofte har familiens ældste

Læs mere

BØRNEKONVENTIONEN. FNs Konvention om Barnets Rettigheder GADENS BØRN

BØRNEKONVENTIONEN. FNs Konvention om Barnets Rettigheder GADENS BØRN BØRNEKONVENTIONEN FNs Konvention om Barnets Rettigheder 1 GADENS BØRN Børn og unge i hele verden har ret til at overleve, blive beskyttet og udvikle sig. Det fastslår Børnekonventionen konventionen om

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

SPONSORKONCEPT. Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT

SPONSORKONCEPT. Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT SPONSORKONCEPT Vi cykler for en verden uden sclerose KONTAKT Scleroseforeningen Mosedalvej 15 2500 Valby Telefon: 36 46 36 46 E-mail: cykelnerven@scleroseforeningen.dk www.cykelnerven.dk KAMPEN MOD SCLEROSE

Læs mere

Forslag til samtaler om Månestenen

Forslag til samtaler om Månestenen Månestenen #02 Opgaveark Dansk 1.-5. klasse Omfang: Varierende Forslag til samtaler om Månestenen I dette opgaveark får du en række forslag til gode klassesamtaler om elevbogen Månestenen. Samtale-emnerne

Læs mere

Se video her ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT

Se video her ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT Se video her 1 UNIVERSET 4 MAGASINER Distribution 120.000 ekspl. af hver udgave + Cykelbutikker, Skoda og via Danmarks Cykel Union 2015 DIT BRAND ONLINE Cyclingplanet.dk / facebook Aller Medias 30 platforme

Læs mere

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014 MEDIE KIT Sidst opdateret 15. august 2014 2014 Creative Group Aps Smedeholm 13C 2730 Herlev Tlf. 3137 3077 annoncering@creativegroup.dk CVR nr. 25614178 CreativeGroup.dk FotoTVlive.dk StilTV.dk Medie Kit

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål.

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. TEAM ROTARY FAVRSKOV 2018 JOIN THE TEAM Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. Rotary klubberne i Favrskov Kommune er i 2018 for ottende år i træk

Læs mere

NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR

NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR SF S FLYGTNINGEPOLITIK 2016 2 ORDFØRER/KONTAKT: JACOB MARK jacob.mark@ft.dk 3337 4418...vi vil arbejde for internationale bæredygtige løsninger

Læs mere

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

keiler stiven LÆSERAKETTEN 2019

keiler stiven LÆSERAKETTEN 2019 keiler stiven 86 LÆSERAKETTEN 2019 Min mor var soldat STINE BANG ANDREAS BECK Junglen er tæt, og det er kun enkelte steder, solens stråler når ned til jorden. Fuglene i træerne siger kurukukuuuu kurukukuuuu,

Læs mere

Uden tag over hovedet

Uden tag over hovedet Nr. 62 nov. 2005 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Foto: Bruno Stevens/Cosmos NYHEDSJOURNALEN Uden tag over hovedet 33 millioner mennesker mangler lige nu et sted at bo. De har ikke længere

Læs mere

OD 2018 KONCEPTBESKRIVELSE - KAKUMA-LEJREN, KENYA. Vi er også unge!

OD 2018 KONCEPTBESKRIVELSE - KAKUMA-LEJREN, KENYA. Vi er også unge! OD 2018 KONCEPTBESKRIVELSE - KAKUMA-LEJREN, KENYA Vi er også unge! I Kakumas flade tørre landskab med de mange blikhuse på rad og række bor 18-årige Sunday Koko fra Sydsudan. Her har hun boet størstedelen

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse.

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse. Fakta om 2015-målene August 2015 I september 2000 mødtes verdens ledere til topmøde i New York for at diskutere FN s rolle i det 21. århundrede. Ud af mødet kom den såkaldte Millennium-erklæring og otte

Læs mere

Røde Kors Hovedstaden/2013

Røde Kors Hovedstaden/2013 årsrapport Røde Kors Hovedstaden/2013 Bestyrelsens beretning v/ formanden Indholdsfortegnelse Et rigtigt 03 Indledning 04 røde kors hovedstaden 4 godt år 06 Netværk 08 Ensomhed Allerførst skal der lyde

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Rapport September 2014 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller

Læs mere

yuseth LÆSERAKETTEN 2019

yuseth LÆSERAKETTEN 2019 yuseth 92 LÆSERAKETTEN 2019 Yuseth var spærret inde HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Trommernes taktfaste rytme blandes med stemmer. Familiemedlemmer og folk fra området snakker ude foran huset.

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

Evaluering af julehjælp 2018

Evaluering af julehjælp 2018 Evaluering af julehjælp 2018 Samarbejdspartnere i indsamlingen Dansk Folkehjælp Ekstra Bladet Sponsorer / fonde /bidragydere Kommunerne Leverandører af gavekort Formål Formålet med at tilbyde de mest udsatte

Læs mere

WWW.HJAELPERYTTERNE.DK. Hjælperytterne støtter børn og voksne med gigtsygdomme via donationer til Gigtforeningen.

WWW.HJAELPERYTTERNE.DK. Hjælperytterne støtter børn og voksne med gigtsygdomme via donationer til Gigtforeningen. Hjælperytterne støtter børn og voksne med gigtsygdomme via donationer til Gigtforeningen. WWW.HJAELPERYTTERNE.DK» Gigt omfatter mere end 200 forskellige sygdomme og ca. 700.000 danske børn, unge og ældre

Læs mere

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag Solglimt på en grå og regnfuld onsdag 1 Merete hjælper børn og voksne hver dag, RØD gruppe er alvorlige og koncentrerede på én gang, Josephine fra 1. kigger ind på kontoret med en fin tegning, Daniel fra

Læs mere

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania.

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania. Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania www.fremtidoghaab.dk www.facebook.com/fremtidoghaab Drop-In Centret SUMBAWANGAS GADEBØRN På Drop-ln Centret prøver vi at hjælpe

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 7. januar 2010 Sagsnr: 2009-004365 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres Åbent hus-arrangement Markedsføringsmaterialer For at sikre at I får så mange deltagere til jeres Åbent

Læs mere

Strategi for HF & VUC Klar,

Strategi for HF & VUC Klar, Strategi for HF & VUC Klar, 2019 2022 Vision HF & VUC Klar er førstevalget for alle, der ønsker en voksenuddannelse. Med kombinationen af kompetencegivende uddannelse og blik for den enkeltes udvikling

Læs mere

Evaluering af UNICEF By 2017

Evaluering af UNICEF By 2017 Evaluering af UNICEF By 2017 1 1. Forord I august 2015 kontaktede UNICEF Danmark Ballerups borgmester med henblik på, at Ballerup Kommune skulle være UNICEF By i 2017. I januar 2016 gav Kommunalbestyrelsen

Læs mere