KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer"

Transkript

1 KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

2 ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv, der ikke er for børn. Deres virkelighed er en hverdag med mishandling og overgreb. Alt for mange piger bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn. Eller de handles som prostituerede og holdes som husslaver. > Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. Alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Til uddannelse og et værdigt liv. Når vi styrker en udsat pige, så løfter vi hele hendes familie og det samfund, hun er en del af. Det giver håb for en bedre fremtid. > Vi sætter fokus på de fatale konsekvenser, det har for piger, der vokser op med mishandling og overgreb, men også de muligheder vi kan skabe for dem, når vi giver dem en ny chance. Styrk verdens piger.

3

4

5 HVORFOR? > I Sierra Leone har næsten hver anden pige født et barn, når de er 18 år. Manglende viden om seksuel sundhed fører til tidlig graviditet og seksuelt overførte sygdomme. > I mange landsbyer i Nepal er menstruation et tabuemne. Pigerne isoleres og holdes indespærret, indtil de stopper med at bløde. > Tusindvis af piger lever som børnesoldater i Sydsudan. Selv hvis de lykkes med at undslippe, bliver de ofte socialt udstødt af samfundet. > En fjerdedel af Nigerias piger har været udsat for seksuelle overgreb. Halvdelen af dem bor i slumkvarterer, hvor de er ekstra udsatte. > Op mod hver anden af Malawis piger bliver gift, inden de er fyldt 18 år. Fattigdom tvinger dem ud af skole og ind i ægteskaber. Derfor samler vi ind til 12 konkrete projekter, som skal styrke verdens piger.

6 Danmarks Indsamling 2019 samler ind til verdens udsatte piger. Til dem, der tvinges til at være børnesoldater. Dem, der bliver giftet bort til mænd, som kunne være deres fædre. Dem, der handles som prostituerede eller holdes som husslaver. Dem, der bliver voldtaget. Dem, der bliver gravide, mens de selv er børn. PROJEKTOVERSIGT 2019 Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter styrker vi pigerne. Vi gør det, fordi tryghed er en børneret. Fordi lægehjælp redder liv, og uddannelse skaber handlekraft. Og fordi vi ved, at en investering i en pige løfter hele hendes familie og det samfund, hun er en del af. etablerer lokale netværk og uddanner piger som forandringsagenter, så de kender og kan kræve deres rettigheder og samtidig påvirke lokale sociale normer i Mali. fokuserer på at sikre tryghed, social inklusion og juridisk rådgivning for unge piger, der lever i Nigerias og Benins slumkvarterer og er særligt sårbare over for vold, krænkelser og misbrug. hjælper unge piger i Malawi ud af tvangsægteskaber og sikrer dem efterfølgende beskyttelse, støtte og adgang til uddannelse, så de kan bidrage til en positiv, bæredygtig udvikling. sikrer pigerne i de overfyldte flygtningelejre i Bangladesh ro midt i kaos og håb for en bedre fremtid ved at etablere sikre områder og trygge rammer for undervisning og fællesskab. arbejder i Sydsudan for at reintegrere tidligere pigesoldater, der har brug for psykolog- og lægehjælp til behandling af traumer og fysiske følgeskader efter vold og overgreb. forebygger teenagegraviditeter i Etiopien og bidrager til at mindske antallet af børn, der bliver efterladt, ved at støtte ligestillingen og sikre pigernes adgang til uddannelse og jobs. støtter oplysning og samarbejde, der fokuserer på at udrydde undertrykkende sociale tabuer om menstruation, så piger i Nepal kan leve et sikkert og værdigt liv uden overgreb og krænkelser. arbejder for at styrke handlekraft og selvstændighed gennem uddannelse, så piger i Madagaskar bliver bedre i stand til at beskytte sig selv mod fysisk, seksuel og psykisk vold. styrker udsatte indianske piger i Colombia til at bestemme over deres egen krop og seksualitet gennem støtte og undervisning i seksuelle og reproduktive rettigheder. vil genforene Somalias flygtningebørn med deres forældre, familier eller plejefamilier. Imens sikres børnene tryghed, husly og mad i et værested for børn. oplyser om seksuelle rettigheder og reproduktiv sundhed for at mindske antallet af seksuelle overgreb, seksuelt overførte sygdomme og graviditeter blandt unge piger i Sierra Leones slum. beskytter og uddanner piger, så de er sikre i deres samfund og kan opbygge kompetencer, der gør dem i stand til at bidrage til den sociale og økonomiske udvikling i det nordøstlige Nigeria.

7 HVEM? > Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler sammen med resten af danskerne ind til 12 konkrete projekter i 12 lande på tre kontinenter. Projekterne skal skabe et fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker. > Danmarks Indsamling er hele Danmarks Indsamling, og uden almindelige danskere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner ville det ikke være muligt at iværksætte de 12 projekter.

8 DANMARKS INDSAMLING I TAL > Danmarks Indsamling løb af stablen første gang i 2007, og indsamlingen i 2019 bliver dermed den 13. i rækken. > Bidraget med mere end 1 milliard kroner. > Danmarks Indsamling har direkte hjulpet flere end 7 millioner mennesker i nød til en bedre tilværelse. Og dette tal bliver endnu højere, når man tæller familier og landsbyer med, der inddirekte også har fået gavn af hjælpen. > Vi har støttet i alt 173 udviklingsprojekter i 47 lande på 3 kontinenter. > Erfaringerne viser, at Danmarks Indsamling kan samle op til 7 kr. ind for hver krone, der investeres. > Organisationerne har som målsætning, at maksimalt 20% af det indsamlede beløb må gå til indsamlingsudgifter (inkl. show).

9 DERFOR! > Virksomheden viser, at I tager et medansvar for den verden, vi lever i. > Undersøgelser viser, at virksomheder, som støtter gode formål har en større goodwill hos forbrugere og kunder, end virksomheder, der er ligeglade. > 4 ud af 5 danskere synes, det har væsentlig betydning, at en virksomhed samarbejder med en humanitær organisation. Gør dine medarbejdere det samme?

10 DERFOR! > Brug Danmarks Indsamling som en mulighed for at markere virksomheden, når hele Danmark sidder hjemme foran skærmen. Det er en unik chance for at vise, at når danskerne samler ind ved denne nationale begivenhed, så er jeres virksomhed og medarbejdere også med. Der har ofte været op mod 2 millioner seere i løbet af aftenen! > Og det nytter. De imponerende indsamlingsresultater, der er opnået de seneste 12 år, har gjort en enorm forskel for millioner af mennesker i nød. Resultater, der ikke kunne være opnået uden danskernes og erhvervslivets støtte.

11 DANSK STÅR SAMMEN OM HELEPIGER DANMARKS INDSAMLING LØRDAG DEN PÅDR1 DR1 DANSKERHVERVSLIV ERHVERVSLIV STYRKER VERDENS UDSATTE TIL DANMARKS INDSAMLING LØRDAG DEN3.2.FEBRUAR FEBRUAR PÅ Her kan I se, hvordan I kan blive en del af indsamlingen. Til selve TV-showet vælger DR Her kan I på se,en hvordan kan blive envurdering del af indsamlingen. Til selve indslag TV-showet vælger DR baseret konkreti redaktionel at lave redaktionelle om donationer på en konkret redaktionel vurdering at lave redaktionelle om donationer tilbaseret Danmarks Indsamling. Store donationer er typisk interessante at indslag fremhæve. Der kan fx til Danmarks Indsamling. Store donationer er typisk interessante at fremhæve. Der kan fx Op til kr Op til kr. være tale om et forproduceret indslag med bidragsgiveren eller en repræsentant fra virksomvære tale et forproduceret indslag med bidragsgiveren eller en repræsentant virksomheden, derom bliver inviteret ind til at deltage i showet. Det kan også blive vurderet fra redaktionelt heden, der bliver at deltage i showet. Detform kan også blive vurderet redaktionelt at vise indslag frainviteret et besøgind udetili verden eller en anden for redaktionel omtale. at vise indslag fra et besøg ude i verden eller en anden form for redaktionel omtale kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Rejse til Afrika, Latinamerika eller Asien: Rejse et tilprojekt Afrika,ude Latinamerika eller Asien:hvordan Besøg i verden. Her opleves, Besøg et projekt ude i verden. Her opleves, pengene fra Danmarks Indsamling gør stor nytte. hvordan pengene fra Danmarks Indsamling gør stor nytte. NYHED! Ekstern erhvervskampagne: Annoncering og video til SoMe, website og show. Est. mediaværdi TV-show spot: DR vurderer redaktionelt, hvordan min kr. IKKE MULIGT I ÅR. DEADLINE TIL donationer behandles i showet. Store donationer INDSAMLINGEN I 2019 BLIVER TIL NOVEMBER. er typisk interessante af fremhæve. Jess Rønholt Stausholm, programchef hos TDC Group, sammen med sine døtre Clara og Lilja og deres venner DANSK ERHVERVSLIV STÅR SAMMEN OM DANMARKS INDSAMLING INTET BARN MÅ SULTE SOM I ÅR SAMLER IND TIL BØRN UDEN HJEM DERFOR STØTTER TDC GROUP DANMARKS INDSAMLING Årets Danmarks børn. De 159 millionersult børn, som Millioner af børn Indsamling verden overhandler lever påom flugt fra krig, fattigdom, og sygdom. verden over lider af fejleller og underernæring. Børn, ikke har kræfter til ati Børn, der lever som nomader ikke ved, om de skalder tilbringe natten i et telt, gå skole eller lege,eller fordi mangler energi. Børn, der bliver ramt af eniforladt bygning påde gaden. Børn, som i jagten efter madhårdt og bolig tvinges sygdomme, fordi og deprostitution ikke har noget imod med. til tiggeri, tyveri for at at stå kunne klare sig.den stille sultkatastofe medfører hvert år, at flere end 3 millioner børn dør. Vær med, når dansk erhvervsliv står sammen om at give børnene en mere Skal virksomhed også være med, når trygdin barndom og en bedre fremtid, når vi dansk samlererhvervsliv ind til børnstår udensammen hjem om bekæmpe sult børn i nogle af verdens fattigeste lande? tilatgavn for både detblandt enkelte barn, familien og samfundet. TILMELD TILMELD DIN DINVIRKSOMHED VIRKSOMHEDPÅ PÅDANMARKSINDSAMLING.DK/VIRKSOMHEDER DANMARKSINDSAMLING.DK/VIRKSOMHEDER Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler ind sammen med resten af Danmark til 12 konkrete i udviklingslande i Afrika Asien. ind Detsammen hele kulminerer i det live-transmitterede tv-show lørdag den 3. februar. over hele verden Danmarks 12 størsteprojekter humanitære organisationer og DRogsamler med resten af Danmark til 12 konkrete projekter i udviklingslande Fra kr. deltagelse i ektern virksomvirksomhedskampagne. (Vist eksempel fra 2017) 2018) 4 Mindst kr. Mindst kr. TV-show spot: DR vurderer redaktionelt, hvordan NYHED! Virksomheden får eksklusiv mulighed donationer behandles i showet. Store donationer for at stille et cykelhold til Danmarks-stafetten, erder typisk interessante af fremhæve. afsluttes i TV-showet. Max. 10 virksomheder. Først-til-mølle. NYHED! SoMe: Fotos og skabelon-tekster til SoMe: Fotos ogegne skabelon-tekster virksomhedens SoMe-kanaler.til virksomhedens egne SoMe-kanaler. Omtale i showet: DR vurderer redaktionelt, Omtale donationer i showet: DR vurderer redaktionelt, hvordan omtales undervejs i showet hvordan donationer omtales undervejs i showet De Aps DANSK ERHVERVSLIV STÅR SAMMEN OM DANMARKS INDSAMLING Skal jeres virksomhed også nå at være med? DANSK ERHVERVSLIV STÅR SAMMEN OM DANMARKS INDSAMLING Ring i morgen aften fra kl. 19 og giv jeres bidrag. Skal jeres virksomhed også nå at være med? Ring i morgen aften fra kl. 19 og giv jeres bidrag. Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler ind sammen med resten af Danmark til 12 konkrete projekter i udviklingslande over hele verden Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler ind sammen med resten af Danmark til 12 konkrete projekter i udviklingslande over hele verden Fra kr. markering fx. som et show-spot. (Vist eksempel fra 2017) Fra kr. deltagelse i fælles logoannonce i Børsen. Fra kr. crawl med logo, navn og bidrag. Billetter: Vær med backstage til showet sammen Billetter: Vær med backstage til showet sammen med andre fra dansk erhvervsliv og få et unikt indmed andre fra dansk erhvervsliv og få et unikt blik i kulisserne bag DRs afvikling af live-showet. indblik i kulisserne bag DRs afvikling af liveshowet. Annonce i Børsen: Virksomhedslogo vises i fælles avisannonce for Danmarks Indsamling.vises i Annonce i Børsen: Virksomhedslogo fælles avisannonce for Danmarks Indsamling. DR Tekst-TV: Virksomhedens navn DRbidrag Tekst-TV: og visesvirksomhedens på DR Tekst-TV.navn og bidrag vises på DR Tekst-TV. 2 stk. WWW: WWW:Kreditering Krediteringafafvirksomheden virksomhedenpå pådanmarks Danmarks Indsamlings Indsamlingshjemmeside. hjemmeside. Kommunikationspakke: Kommunikationspakke:Brug Brugafaffx. fx.kernekernefortælling, pressemeddelelse, fortælling, pressemeddelelse, signatur, signatur, billeder, tekster, skabeloner mm. altsammen billeder, tekster, skabeloner mm. altsammentiltil at atdownloade downloadedirekte direktefra frahjemmesiden. hjemmesiden. 4 stk. 6 stk. Crawl: Virksomhedens navn og bidrag vises på Crawl: navnshowet. og bidrag vises på crawl påvirksomhedens tv-skærmen under crawl på tv-skærmen under showet. signatur: signatur:lad Ladjeres jeresmedarbejdere medarbejderevise vise omverden, at I støtter. omverden, at I støtter. 2 stk. 4 stk. 8 stk. 8 stk. Logomed vises pålogo crawlvises medpå crawl med Logo viseslogo på crawl crawl med med Logo vises påpå crawl med vises med på crawl med Logo vises Logo på vises på crawl Logo vises crawl med Logo vises på crawl virksomhedens navn og bidrag navn virksomhedensvirksomhedens navn og bidragnavnvirksomhedens navn og bidrag navn ognavn bidrag virksomhedens virksomhedens navn virksomhedens virksomhedens virksomhedens navn og bidrag og bidrag og bidrag og bidrag og bidrag Visning af Visning af virksomhedslogo virksomhedslogo Visning af virksomhedslogo Visning af virksomhedslogo Udvidet markering Udvidet markering inkl. logo kort tekst inkl. logo ogog kort tekst Fra kr. crawl med navn og bidrag. signatur: Lad jeres medarbejdere vise omverden, at I støtter. DET KAN PENGENE BLANDT ANDET BRUGES TIL: ANDET DET KAN PENGENE BLANDT SOS Børnebyerne Oxfam IBIS kan give nybagte kan give 400 piger en Dansk Folkehjælp kan mødre i Etiopien lygte, som kan være med give juridisk bistandettil sikrer til at forhindre overgreb, 66sengesæt, gadebørn,der så de kan BRUGES TIL: deres barn en når de bevæger sig ud i blive genforenet god med på ilivet. mørket i Colombia. deres start familier Somalia. Folkekirkens Nødhjælp kan give 2000 piger i SOS Børnebyerne Malawi, der er reddet kan i Somaliland give ud af tvangsægteskab, udsatte familier enkg. skoleuniform. 20 såsæd til at dyrke afgrøder. Røde Kors kan uddele Røde Kors sæt med hygiejnekansæbe, give l. bind, og en lygte rent tøj drikkevand til til udsatte i børn, der er piger på flugt flygtningelejre fra krigen i Sydsudan. i Bangladesh. Læger uden Grænser kan behandle over Læger uden Grænser Sydsudan kan børn lønnei en læge, for underernæring der er udsendtmed plumpy nut igang, tre uger. for første i timer. UNICEF Danmark kan give Redover Barnet kladdehæfter til skolekan give børn på Madagaskar. syriske flygtningefamilier i Libanon et måltid mad.

12 ANDRE GODE GRUNDE TIL AT STØTTE > Pengene går til 12 konkrete projekter i lande, hvor behovet er størst. > Kunder og samarbejdspartnere ser, at I tager ansvar for verdens mest udsatte børn. > Jeres bidrag kan markeres i det store TV-show på DR1. > Showet har ofte haft op mod 2 millioner seere. > Virksomhedens bidrag bliver ikke tillagt moms. > Virksomheder, der markeres, kan som tidligere fradrage udgifterne efter gældende skatte-regler.

13 SÅDAN KAN I OGSÅ VÆRE MED > I kan donere artikler og oplevelser til auktion (lauritz.com). > I kan give præmier til konkurrencerne på P3 og P4 i ugen op til showet. > I kan lave en egenindsamling, hvor medarbejderne og/eller forhandlerne samler ind (via link på danmarksindsamling.dk). > I kan rekvirere den lille PIN Lille land, stort hjerte og sælge til medarbejdere og/eller kunder. > Ved donation fra kr. kan I modtage billeder og skabelon-tekster til jeres SoMe kanaler. > NYHED! Ved donation fra kr. får I mulighed for at stille et cykelhold til Danmarks-stafetten, der afsluttes i TV-showet. > Løbe-arrangementer i hele landet. > I kan rekvirere indsamlingsbøsser til kantinen, receptionen eller butikkerne. > Mulighed for at få skræddersyet MobilePay-kode til egne indsamlinger. Kontakt os på erhverv@danmarksindsamling.dk for detaljer og for flere gode ideer til aktivering af medarbejdere, forhandlere, kunder m.fl., så kan vi sende jer Idé og Inspirationskataloget.

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Millioner af verdens børn har ikke noget

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentions-slides så bruges virksomhedernes egne præsentioner ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv, der ikke er for

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Hvert år dør over 3 millioner børn som følge

Læs mere

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER INDHOLDSFORTEGNELSE TIDSLINJE... 3 MEDARBEJDERENGAGEMENT - Incitament... 4 - Priming... 5-6 - Efter kampagnen...7 IDÉKATALOG

Læs mere

Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE

Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE HOLDET BAG DANMARKS INDSAMLING > Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler sammen med resten af danskerne ind til 12 konkrete

Læs mere

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika Danmarks Indsamling 2011 Det nye Afrika Fremtiden er de unges. Unge repræsenterer håb og mod. Men på et kontinent, hvor uddannelse er svær at få, arbejdsløsheden ekstrem og dødeligheden høj, har Afrikas

Læs mere

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2 Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids ➋ Graviditet ➌ Sult Svar: 2 MED LIVET SPIL Hvor mange piger mellem 15 og 19 år bliver årligt gravide i Afrika syd for

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger...

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Flere børn i skole Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Hvem er UNICEF I dag er UNICEF verdens største hjælpeorganisation for børn. Vi arbejder med nødhjælp,

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS VIDSTE DU, AT... #1 Røde Kors er verdens største humanitære organisation. Vi er til stede i 189 lande med 17 millioner frivillige. I Danmark er

Læs mere

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 %

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 % Rapport Oktober 2015 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller stærke tilhængere af udviklingsbistand De tillidsfulde,

Læs mere

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi VI TÆNKER LANGSIGTET VI HAR MANGE STØTTER VI ARBEJDER BREDT VI ER TIL STEDE I AFRIKA VI RÅDGIVER OM UDFORDRINGER VI UNDERSTØTTER VERDENSMÅLENE BØRNEfonden har i

Læs mere

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019 VENSKABSPROJEKT MAJ 2019 Et bedre liv for konfliktramte familier på landet Venskabsprojekt i Etiopien Marie Sjødin Græsholm, Afdelingernes Internationale Arbejde rødekors.dk 1 INDHOLD 1 Baggrund om Etiopien...

Læs mere

Om Danmarks Indsamling 2014: De 12 deltagende organisationer er:

Om Danmarks Indsamling 2014: De 12 deltagende organisationer er: 151 mio. børn verden over har mistet en eller begge forældre. Antallet af børn, der vokser op på gaden, på institutioner eller på flugt uden deres mor og far er væsentlig højere. I Afrika har AIDS alene

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

ÆVENTION RETTIGHEDER POLITIK FØDSEL SEKSUALUNDERVISNING KONDOM SEX & SAMFUNDS INTERNATIONALE ARBEJDE

ÆVENTION RETTIGHEDER POLITIK FØDSEL SEKSUALUNDERVISNING KONDOM SEX & SAMFUNDS INTERNATIONALE ARBEJDE SEKSUALITET RETTIGHEDER SEX & POLITIK REGERINGER R MÆND UNGE REGERINGER SUNDHEDSYDELSER RETTIGHEDER AVIDITETER MØDREDØDELIGHED ABORT PRÆVENTION ÆVENTION RETTIGHEDER POLITIK FØDSEL SEKSUALUNDERVISNING KONDOM

Læs mere

UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn.

UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn. UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn. I et unikt oplevelsesunivers vil UNICEF Danmark fremvise humanitært arbejde

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Rapport September 2014 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller

Læs mere

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 Indblik Kvinder og piger i katastrofer Ligestilling og kvinders deltagelse i økonomien og beslutningsprocesser

Læs mere

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn Nr. 56 nov. 2004 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Fabienne De Laval Omsorg er den bedste medicin for verdens gadebørn Gadebørn er en sårbar og overset befolkningsgruppe.

Læs mere

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn.

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Du kan nu støtte UNICEFs arbejde for at skaffe rent vand til verdens udsatte børn. Børn har ret til rent drikkevand. Vandtryk.dk

Læs mere

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Vi er glade for, at I har valgt at deltage i cykelsponsorløbet Vi Cykler mod Sult. I denne drejebog finder I idéer til, hvordan I forbereder, arrangerer og

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014 MEDIE KIT Sidst opdateret 15. august 2014 2014 Creative Group Aps Smedeholm 13C 2730 Herlev Tlf. 3137 3077 annoncering@creativegroup.dk CVR nr. 25614178 CreativeGroup.dk FotoTVlive.dk StilTV.dk Medie Kit

Læs mere

IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand

IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand IBIS Analyse Kapitalflugt overskygger dansk udviklingsbistand Af: Tobias Clausen, Policy Assistant, IBIS og Oliver Graner Sæbye, Policy & Research Officer, IBIS, November 2012 Hvert år forsvinder hundredvis

Læs mere

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse.

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse. Fakta om 2015-målene August 2015 I september 2000 mødtes verdens ledere til topmøde i New York for at diskutere FN s rolle i det 21. århundrede. Ud af mødet kom den såkaldte Millennium-erklæring og otte

Læs mere

NÅR KVINDER STÅR SAMMEN OG BLIVER STÆRKE

NÅR KVINDER STÅR SAMMEN OG BLIVER STÆRKE NÅR KVINDER STÅR SAMMEN OG BLIVER STÆRKE KVINDER FÅR HJÆLP TIL AT BLIVE HØRT Tvangsægteskaber. Børneægteskaber. Vold. Sex uden samtykke. Uønsket graviditet. Mangel på adgang til prævention og sikre aborter.

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling Bechmann Petersen: Hvad er formålet med Danmarksindsamlingen? At indsamle penge til børn på flugt syd for Sahara Placer Danmarksindsamlingen i figur 8, s. 31 i På tværs af medierne, ud fra jeres nuværende

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag Solglimt på en grå og regnfuld onsdag 1 Merete hjælper børn og voksne hver dag, RØD gruppe er alvorlige og koncentrerede på én gang, Josephine fra 1. kigger ind på kontoret med en fin tegning, Daniel fra

Læs mere

Ve skabsløbet. Hej og tak, fordi jeg måtte besøge jeres skole.

Ve skabsløbet. Hej og tak, fordi jeg måtte besøge jeres skole. Ve skabsløbet n PRÆSENTATION AF RED BARNETS ARBEJDE Her får du ni tekster, som du kan bruge, når du holder oplæg på skoler om Red Barnets arbejde. Klip dem ud, og brug dem som talekort. Vær opmærksom på

Læs mere

Rapport September 2016

Rapport September 2016 Rapport September 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE OM DE FEM SEGMENTER HOVEDKONKLUSIONER FN S VERDENSMÅL VERDENSTIMEN VERDENS BEDSTE NYHEDER UDVIKLINGSBISTAND METODE 3 4 6 18 20 28 44 2 Om de fem segmenter I rapporten

Læs mere

Sammen kan vi gøre en forskel

Sammen kan vi gøre en forskel Sammen kan vi gøre en forskel Nu Skin s mission Vores mission er at være en stærk velgørende kraft over hele kloden ved at motivere folk til at forbedre andres liv igennem forretningsmuligheder, gode produkter

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Side 1 af 6 ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Af Simon Lessel 17. november 2017 kl. 6:40 Med en omsætning på næsten 2,9 milliarder indtager Dansk Flygtningehjælp førstepladsen på listen

Læs mere

Red Barnet - Præsentation

Red Barnet - Præsentation Foto: Red Barnet arkiv Slide 2-1945 1945 Red Barnet Danmark blev oprettet i marts 1945 Børn blev hjulpet ude i Europa og hjemme i Danmark Europa kom på fode, men børnene manglede stadig hjælp Red Barnet

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania.

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania. Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania www.fremtidoghaab.dk www.facebook.com/fremtidoghaab Drop-In Centret SUMBAWANGAS GADEBØRN På Drop-ln Centret prøver vi at hjælpe

Læs mere

Befolkningsundersøgelse NGO Forum

Befolkningsundersøgelse NGO Forum Befolkningsundersøgelse NGO Forum September 00 FN s 05 Mål Har du hørt om hørt om FN s 05 Mål? Hvad tror du, at FN s 05 Mål drejer sig om? Det er en målsætning for udviklingen i u-lande 85 Ja Sept. 00

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET. Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse

LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET. Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse NGO Forum Rapport, oktober 2013 1 De fem segmenter I rapporten skelnes

Læs mere

Kære forbedere skilt fra mig kan I slet intet gøre Oktober 2012

Kære forbedere skilt fra mig kan I slet intet gøre Oktober 2012 Kære forbedere Nu, hvor vi nærmer os Projekt Hannahs årlige 40 dages periode med særligt fokus på bøn og faste, er mit hjerte fyldt med taknemmelighed over dig og de tusindvis af andre forbedere, som sammen

Læs mere

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019 Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019 Baggrund I forbindelse med indgåelsen af aftale om Adgangskrav og Fordelingsnøgle for Danmarks Indsamling 2014 2017 er der etableret en tilskudspulje,

Læs mere

Undervisning i brugen af Cornell-noten

Undervisning i brugen af Cornell-noten Undervisning i brugen af Cornell-noten I denne lektion arbejder I med at skrive for at lære Målet for denne lektion: Du lærer at bruge Cornell-noten til at Eleverne får et Cornell-noteark og udfylder det

Læs mere

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog Rettigheder er ting alle børn skal have muligheder for at gøre. Alle børn har de samme rettigheder. Disse rettigheder er nedskrevet i FNs

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Det ufødte barns udvikling og adfærd

Det ufødte barns udvikling og adfærd Det ufødte barns udvikling og trivsel Det ufødte barns udvikling og trivsel: Det ufødte barns prenatale udvikling forløber normalt. Forældrekompetencer: positiv indstilling over for barnet og mor går regelmæssigt

Læs mere

Det bedste i verden er håb

Det bedste i verden er håb Det bedste i verden er håb 1 I mit arbejde som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp ser jeg, hvordan en lille håndsrækning kan ændre livet for verdens fattigste familier. Ofte har familiens ældste

Læs mere

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande FATTIGE LANDE P E T E R B E J D E R & K A A R E Ø S T E R FATTIGE LANDE EN DEL AF DIN VERDEN Udsigt til U-lande Fattige lande en del af din verden Peter Bejder & Kaare Øster samt Meloni Serie: Udsigt til

Læs mere

Sorg kan ødelægge børn og unges liv

Sorg kan ødelægge børn og unges liv Sorg kan ødelægge børn og unges liv Men du kan hjælpe dem. Bliv sponsor for Team Giv Håb og lad hele Danmark se, at din virksomhed er med til at hjælpe børn og unge, der rammes af ødelæggende sorg. Team

Læs mere

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre?

Trivsel for alle. - Hvad kan du gøre? Trivsel for alle - Hvad kan du gøre? Hvad er SSP Samarbejde mellem: Skoler Socialforvaltning Politi Mål: At forebygge kriminalitet, misbrug og mistrivsel Hvordan sikrer vi så det? Undervisning i skoler

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Kultur og samfund. Befolkning. TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration

Kultur og samfund. Befolkning. TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration Befolkning TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration Opgave 1: Befolkningspyramider En befolkningspyramide viser aldersfordelingen på befolkningen i et givet land. Nedenfor kan I se to befolkningspyramider

Læs mere

Kanal DUK - Beskrivelse

Kanal DUK - Beskrivelse Kanal DUK - Beskrivelse Lokal tv for de ukendte i hele Region Hovedstaden med fokus på Storkøbenhavn område. Kanal DUK vil lave lokal tv, som kaster lys over almindelige mennesker i lokale områder indenfor

Læs mere

Drejebog til arrangører

Drejebog til arrangører QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Drejebog til arrangører Vi er meget taknemmelige over, at I vil lægge frivillige kræfter i at arrangere dette sponsorcykelløb og støtte Folkekirkens

Læs mere

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål.

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. TEAM ROTARY FAVRSKOV 2018 JOIN THE TEAM Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. Rotary klubberne i Favrskov Kommune er i 2018 for ottende år i træk

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? HVAD ER SEKSUELLE OVERGREB? DET ER JO OVERSTÅET,

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? DET ER JO OVERSTÅET, SÅ HVAD ER PROBLEMET? Seksuelle

Læs mere

HVAD ER NORMER. Opgave 1. Opgave 2. Spørgsmål. Hvad er rigtigt? Tak. 1. Hvad nomader gør. 2. Hvad man normalt gør. 1 Normer handler om

HVAD ER NORMER. Opgave 1. Opgave 2. Spørgsmål. Hvad er rigtigt? Tak. 1. Hvad nomader gør. 2. Hvad man normalt gør. 1 Normer handler om HVAD ER NORMER Opgave 1 Hvad er rigtigt? 1. Hvad nomader gør. 1 Normer handler om 2. Hvad man normalt gør. 3. Hvad nordmænd gør. 1. Alle normer er ens. 2 Normer i forskellige lande 2. Ingen normer er ens.

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk Indholdsfortegnelse Side 3 // Kort om os Side 4 // Sådan virker det Side 5 // Indsamlings

Læs mere

Udfordringer i Grønland

Udfordringer i Grønland STOF nr. 24, 2014 Udfordringer i Grønland Det grønlandske selvstyre tager kampen op mod landets mange sociale problemer. Det sker med en række initiativer, herunder oprettelse af et større antal familiecentre

Læs mere

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Præsentation af LG Insight Analyser, evaluering, rådgivning m.m. Opgaver inden

Læs mere

Befolkningsundersøgelse NGO Forum

Befolkningsundersøgelse NGO Forum Befolkningsundersøgelse NGO Forum 11.-17. september 2011 1 Fire segmenter 1) Vundne er A) alle dem, der allerede er medlem af en u-landsorganisation (16 15 pct.) 2) Motiverede synes det er C) meget vigtigt,

Læs mere

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Vi skal hjælpe folk til at modstå katastrofer og klimaforandringer Vi skal

Læs mere

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder Uretfærdig middag Befolkning Vand Verdens befolkning har meget forskellige levevilkår. Du mærkede nogle af forskellene på din egen krop ved den uretfærdige

Læs mere

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter Når katastrofen rammer Vejledning til temaer og elevaktiviteter 0.-3. klasse Indhold 3 Til underviseren 4 Skole 6 Nødhjælp 7 Leg og tryghed 8 Fold og klip Til underviseren Aktiviteterne handler om nødhjælp

Læs mere

Kom Godt I Gang. Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide

Kom Godt I Gang. Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide Kom Godt I Gang Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide Præsentation Susanne Andersen jordemoder, Region Nordjylland Pia Møller sundhedsplejerske, Hjørring kommune Startet samarbejde i projektet

Læs mere

Link til website:

Link til website: Link til website: http://nicolaiholm.dk/csr/index.html camillabreinbjerg.dk 1 mayaburkard.dk miaeriksen.dk nikolajdommergaard.dk nicolaiholm.dk Indholdsfortegnelse Forside..1 Indholdsfortegnelse. 2 Introduktion

Læs mere

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg torsdag den 6. april 2006 kl. 15.30 (SOU alm.

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN

AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN AC BØRNEHJÆLP TÆTTE PARTNERSKABER FOR UDSATTE BØRN INDHOLD AC BØRNEHJÆLP OM: 03 BARNETS RET TIL EN FAMILIE 04 PARTNERSKABER 07 SÆRLIGT UDSATTE BØRN 07 PROJEKTLANDENE 08 KONTAKT OS PARTNERCITATER: HVER

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN

AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN PROJEKTFADDERSKAB FOR HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN Børnene var oprindeligt tiltænkt international adoption, men i forbindelse med adoptionsprocessen viste de

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

Plans Pigefond. Årsrapport 2015/ projekter i Kenya, Bangladesh, Zimbabwe og Nepal er gennemført på grund af din støtte.

Plans Pigefond. Årsrapport 2015/ projekter i Kenya, Bangladesh, Zimbabwe og Nepal er gennemført på grund af din støtte. Plans Pigefond Årsrapport 2015/2016 4 projekter i Kenya, Bangladesh, Zimbabwe og Nepal er gennemført på grund af din støtte. Læs om, hvad pigerne har fået ud af din støtte. Og om et nystartet projekt i

Læs mere

Af Gitte Retbøll, læge og børnepsykiater. Arkivfoto 0-14 TEMA: BØRN MED UDFORDRINGER EN OVERSIGT

Af Gitte Retbøll, læge og børnepsykiater. Arkivfoto 0-14 TEMA: BØRN MED UDFORDRINGER EN OVERSIGT Læs en børnepsykiaters vurdering af forskellige børn hvor vi umiddelbart tror, det er ADHD, men hvor der er noget andet på spil og læs hvad disse børn har brug for i en inklusion. Af Gitte Retbøll, læge

Læs mere

SPARET 1 KRONE I NØDHJÆLP INVESTERET ER 7 KRONER. Bæredygtig Spare og låne grupper. Skov I AT FOREBYGGE KLIMAKATASTROFER

SPARET 1 KRONE I NØDHJÆLP INVESTERET ER 7 KRONER. Bæredygtig Spare og låne grupper. Skov I AT FOREBYGGE KLIMAKATASTROFER tøt CARE Bæredygtig Spare og låne grupper Skov 1 KRONE INVESTERET I AT FOREBYGGE KLIMAKATASTROFER ER 7 KRONER SPARET I NØDHJÆLP Foto: Mozambique / CARE - Faith Amon CARE OG KLIMAET Tørkerne bliver længere,

Læs mere

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk

Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING. SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hjerteforeningens første LANDSINDSAMLING SØNDAG, DEN 24. APRIL 2016 1UDAF4.dk Hvorfor samler vi ind? 1 ud af 4 dør af en hjerte-kar-sygdom Tal fra European Heart viser, at hjerte-kar-sygdomme er den mest

Læs mere

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE VELKOMMEN! Tak fordi I nu overvejer eller har besluttet jer for at blive Red Barnet ambassadørskole. Red Barnet har nemlig meget brug for at samarbejde med jer. Over hele

Læs mere

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 52 Offentligt Cirkelines Æske en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Ansøger Ansøger er Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i København. Vi henvender os til Jer, fordi

Læs mere

VI ER HJERTERYTTERNE HJERTEFORENINGENS CYKELHOLD

VI ER HJERTERYTTERNE HJERTEFORENINGENS CYKELHOLD VI ER HJERTERYTTERNE HJERTEFORENINGENS CYKELHOLD Hjerterytterne er et nyt cykelprojekt anno 2016 bemandet med frivillige ildsjæle, der har overskud til at gøre en forskel for andre. Vi er Hjerteforeningens

Læs mere

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Nils Holtug Centre for Advanced Migration Studies Afdeling for filosofi Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Dias 1 Hvilke etiske

Læs mere

ÅRSBERETNING. Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden.

ÅRSBERETNING. Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden. ÅRSBERETNING 2015 Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden. Indhold Så mange hjælper vi Så udbredt er SOS

Læs mere

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn Bliv erhvervspartner og støt FLYGTNINGE Foto: Claus Bjørn og støt flygtninge 2 HVORFOR BLIVE I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? For 79 % af den danske befolkning er det af væsentlig betydning, når en virksomhed

Læs mere

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 51 nov. 2003 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Ian Berry/Magnum Photos En håndsrækning til de glemte En del af Læger uden Grænsers arbejde er at tage hånd om udstødte

Læs mere

Sult på skemaet. Følgende materiale anvendes. Introduktion. Læreplanen. Emne: Sult og ernæring Klassetrin: 7-9 klasse

Sult på skemaet. Følgende materiale anvendes. Introduktion. Læreplanen. Emne: Sult og ernæring Klassetrin: 7-9 klasse Sult på skemaet Emne: Sult og ernæring Klassetrin: 7-9 klasse Følgende materiale anvendes Internet forbindelse og computere Overheadprojektor / smart board Blyanter og kladdehæfter Introduktion I anledning

Læs mere

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika..

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. ..fordi vi må starte et sted.. I Afrika vokser mange børn op i hytter som disse - lavet af ko-lort eller diverse affald. Fattige mennesker har ingen pension,

Læs mere

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11 Foto: Cathrine Søvang Mogensen Min far voldtog mig 200 gange Gerningsmænd slipper godt fra det, når seksuelle overgreb på børn ikke anmeldes. Line blev seksuelt misbrugt af sin far i hele sin opvækst.

Læs mere

MEDIEKIT. www.foedevarebanken.dk

MEDIEKIT. www.foedevarebanken.dk MEDIEKIT 2012 HVEM VI ER fødevarebanken danner bro mellem dem, som har mad i overskud, og dem, som ikke har nok. fødevarebanken er en non-profit humanitær organisation, hvor mere end 60 frivillige er med

Læs mere