Velbefindende² drejer sig om at du og din hest skal have det godt nu og i frem - tiden. Jeres liv bliver igen fyldt med bevægelse!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velbefindende² drejer sig om at du og din hest skal have det godt nu og i frem - tiden. Jeres liv bliver igen fyldt med bevægelse!"

Transkript

1 Hest Velbefindende² drejer sig om at du og din hest skal have det godt nu og i frem - tiden. Jeres liv bliver igen fyldt med bevægelse! DANMARK GERMANY UNITED KINGDOM SWEDEN Til din hest sundhed og velfærd Velbefindende² = velbefindende i kvadrat. Back on Track ApS Livøvej Viborg Tlf: danmark@backontrack.com backontrack.com/dk Back on Track GmbH Zum Schürmannsgraben 12e Moers Tel: Fax: info@backontrack.de backontrack.de Back on Track Ltd Keepers Cottage Holme Park Farm Sonning, Reading Berks RG4 6SX Tel: uk@backontrack.com backontrack.com/uk Head Office Back on Track AB Sofielundsgatan 5a Uppsala Tel: Fax: info@backontrack.se backontrack.se backontrack.com/dk

2 Indholdsfortegnelse 3 Et ungt og innovativt svensk firma 4 Transportbandage 32 Welltex 5 Ridegamascher 34 Funktion 6 Staldbandage Royal 35 Netdækken 8 Knæbandage 36 Dækken Classic Haze / Classic 9 Bandageunderlag Classic 37 Stalddækken Supreme 10 Transport bandageunderlag 38 Fleecedækken Supreme 12 Kombibandage 39 Fleecedækken med hals 13 Bandageunderlag No Bow 40 Dækken Misty 110g 14 Fleecebandage 42 Dækken Rime 160g 15 Nakkevarmer 44 Dækken Frost 330g 16 Grimeovertræk 46 Halsdel 18 Halebeskytter 47 Regndækken 20 Klokker 48 Skridtdækken Haze 22 Vaskeanvisninger 49 Skridtdækken Fleece Supreme 23 En undersøgelse 50 Skridtmaskinedækken 24 Back on Track-effekten 51 Nyredækken 25 Størrelsesguide 52 Rygvarmer 26 Mennesker & Hund 53 Western Sadelunderlag 27 EQ2-Ridehjelm 54 Sadelunderlag, dressur 28 Hybenpulver 56 Sadelunderlag, spring 29 Cool on Track 57 Hasebandage 30 Back on Track Wear 58 Hasebandage med hul 31 Back on Track på webben 59 Foto Cover: Istockphoto, C. Kulneff 2, J. Rau.

3 4 Et ungt og innovativt svensk firma Welltex 5 For cirka ti år siden besøgte firmaets grundlægger Kina og kom i kontakt med den gamle kinesiske lægekunst og fik ideen at skabe produkter lavet af keramiske funktionstekstiler. Firmaet Back on Track AB blev startet. I årenes løb er der sket en innovativ produktudvikling og mange unikke produkter er blevet udviklet og indgår i dag i vores brede sortiment. Hovedkontoret ligger i Uppsala, Sverige. Vi har datterselskaber i Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Storbritannien, Tyskland og Østrig. Produkterne sælges af mange dygtige og engagerede detailhandlere. Vi har også distributører rundt om i verden: Australien, Iran, Irland, Italien, Island, Japan, Malta, Norge, New Zealand, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sydafrika, Tjekkiet, Ungarn og USA. Nye detailhandlere tilknyttes hele tiden i Danmark og i resten af verden. Originalen - det rette valg! Back on Track er stolte af at have fået karakteren Tripple A, der repræsenterer den højeste kreditværdighed i de nordiske lande. I 2009 fik vi også udmærkelserne Gasell og Superföretag af tidsskrifterne Dagens Industri og Veckans Affärer. Back on Track AB sælger led- og muskelbandager. Produkterne sælges under det registrerede varemærke Back on Track. Tekstilet reflekterer kropsvarmen i form af infrarød stråling - en energiform, der bevirker et forøget velbefindende. Den reflekterede varme kan mindske spændinger i musklerne og forøger blodcirkulationen, således at man kommer sig hurtigere. Infrarød varme Tekstilet er vævet af polypropylen, bomuld eller polyester i hvilket det keramiske pulver er indsmeltet. Kundskab om keramiks evne til at afgive infrarød stråling, samt viden om det forøgede velbefindende man kan få af infrarødt lys, er blevet kombineret med gode kundskaber indenfor tekstilfremstilling. Produktionen foregår på egne fabrikker i Kina, og hver gang et nyt parti tekstil produceres, måler et uafhængigt universitetslaboratorium varmemængden og bølgelængden, der reflekteres. Således kan vi garantere samme kvalitet og effekt år efter år. Swerea Instituttet Swerea Instituttet har taget billedet af Back on Track-stoffet med et elektronmikroskop og har foretaget en røntgenanalyse af de hvide partikler. De hvide partikler i de sorte fibre består af keramikken. Kommentar fra Swerea Instituttet: Billedet viser fibrene i tværsnit.det lyse parti rundt om fibrene er den epoxyplast som fibrene er omgivet af. I de mørkere fibre kan man tydeligt se indesluttede lyse partikler. Partiklernes sammensætning af aluminiumoxid og siliciumdioxid viser at det er et mineral - alternativt keramiske partikler.

4 Funktion Alle vores produkter er lavet af Back on Track-stof, et materiale, der giver en varmende, behagelig fornemmelse og et bestående velbefindende. For at opnå den bedste effekt er det vigtigt at stoffet ligger nær ved hestens hud. Grunden til dette er at det skal have mulighed for at reflektere kropsvarmen. Funktionen bygger på at jo mere varme hesten selv producerer, desto mere effekt giver produktet. Derfor er det godt at bruge Back on Tracks produkter ved opvarmning, træning og anden fysisk aktivitet. Stoffet giver en varm og behagelig fornemmelse uden at hesten af den grund bliver svedig. Back on Track kan bruges til at opvarme muskler inden træning, men det vigtigste er produktets evne til at forebygge skader. Information om størrelser finder du på side 52. Produkter

5 8 Netdækken Dækken Classic Haze / Dækken Classic 9 Vare nr 2118 Størrelse cm Det optimale dækken for dig, der vil kunne give din hest Back on Track-følelsen året rundt med et og samme dækken. Det tynde stof er omgivet af et tyndt tekstilnet der giver maksimal åndbarhed. Dækkenet kan takket være dette bruges året rundt: i stalden, under transporten, under et regndækken en kølig efterårsdag eller i kombination med et varmt vinterdækken ude i folden. Dette dækken er vores bestseller. Dækkenet har teddyfor ved manken, dobbelte frontspænder (bæltespænde) og krydsgjorde (quick-release). Det har også haleflap med halestrop og benstropper. For at opnå en optimal pasform mod kroppen har netdækkenet en formsyet ryglinje. Vare nr Størrelse 2122 (Classic 2123 (Classic Haze) cm Dækkenerne kan bruges på mange måder. Alt efter årstid, kan de bruges både inde og ude. Mange bruger også dækkenerne som transportdækken og underdækken. Dækkenerne kan med fordel bruges inden træning eller konkurrence til at forvarme musklerne og efter træning eller konkurrence for at hjælpe musklerne med at komme sig. Disse uforede dækkener findes i to varianter med forskelligt yderstof: - Dækken Classic Haze har et yderstof af polyester. Det bruges med fordel udendørs da polyester er stærkere og tåler en vis mængde vand. - Dækken Classic har et yderstof af bomuld/polyester. Det er et dækken som passer godt til at bruge i stalden. Åndbarheden er meget god. Dækkenet er dog ikke vandafstødende. Dækkenet har teddyfor ved manken, dobbelte frontspænder (bæltespænde) og krydsgjorde (quick-release). Begge modeller har haleflap med halestrop og benstropper. For at opnå en optimal pasform mod kroppen har sommerdækkenerne en formsyet ryglinje.

6 10 Stalddækken Supreme 11 Vare nr 2111 Størrelse cm Stalddækken Supreme har en utrolig høj stofkvalitet! Dækkenet er et uforet stalddækken til brug indendørs og passer godt under varmere årstider. Yderstoffet er kraftigt og har stor åndeevne. Der er skulderlæg for at opnå maksimal pasform. Dækkenet er sort, med champagnefarvet broderi. Back on Tracks produkter er virkelig de bedste produkter, der findes på markedet, for at beholde varmen i mine hestes følsomme rygmuskulatur. Særlig min bedste hest, Abraxxas, går med Back on Tracks netdækken og effekten er rigtig god. Transportbandagerne, som vi også bruger, fremmer tørre og fine ben. Back on Track bidrager virkelig til at holde mine heste friske og på toppen. Ingrid Klimke, fremgangsrig military- og dressurrytter. Foto: J. Rau

7 12 Fleecedækken Supreme Fleecedækken med hals 13 Vare nr 2110 Størrelse cm Vare nr 2117 Størrelse cm Et fantastisk sveddækken med enormt høj fleecekvalitet. Dækkenet er meget populært og har nu også et nyt fint champagnefarvet logo. Fleecedækkenet består af et fleecestof af polypropylen med ekstremt god åndbarhed. Fleecedækkenet Supreme er perfekt at bruge i forbindelse med træning og ved transport. Eftersom dækkenet er åndbart er det perfekt at bruge på kolde dage, da hesten forbliver varm, særlig efter træning. Dækkenet kan også bruges når det er varmt ude, både ved opvarmning og når hesten skridtes af. Fleecedækkenet Supreme er udrustet med krydsgjorde, der kan tages af. Praktisk hvis du vil skridte frem uden gjorde. Et herligt sveddækken som bevirker at din hest tørrer hurtigere og ikke bliver afkølet. Fleecedækkenet dækker halsen og kroppen i et stykke. Det er optimalt at bruge inden og efter træning. Dækkenet er godt under de kølige og kolde årstider, da det varmer og giver hestens hals en forøget blodcirkulation. Fleecedækkenet består af et fleecestof af polypropylen med ekstremt god åndeevne Under halsen lukkes dækkenet med velcro og der er mulighed for at sætte dækkenet fast i grimen.

8 14 Dækken Misty 110 g Dækken Rime 160 g 15 Vare nr 2115 Størrelse cm Vare nr 2119 Størrelse cm 03 Med dækkenet Misty får man et godt og velfungerende dækken, samtidig med at man får Back on Track-effekten på bringen, ryggen og krydset. Dækkenet Misty kan bruges både inde og ude alt efter årstiden. Dækkenet passer ekstra godt om efteråret og foråret, når det ikke er for koldt, og fungerer som et udmærket underdækken om vinteren. Ud over inderstoffet af polypropylen, har dækkenet et isolerende 110 g fyld. Yderstoffet er af polyester og tåler derfor en vis mængde vand. Dækkenet Misty har formsyet ryglinje, teddyfor ved manken, dobbelte frontspænder (bæltespænde), krydsgjorde (quick-release) og haleflap med halestrop. Dette dækken er udmærket at bruge om efteråret og begyndelsen af vinteren, når du vil have Back on Track-effekten. Det er et perfekt stalddækken, som er nemt at holde rent, da det blanke yderstof af polyester bevirker at snavs let kan børstes af. Dækkenet har et inderstof af polypropylen samt et isolerende 160 g fyld. Det er kanalsyet og har formsyet ryglinje, således at inderstoffet ligger til hele vejen langs ryggen. Dækkenet Rime har rygbånd, dobbelte frontspænder (quick-release), krydsgjorde (quick-release) og halestrop.

9 16 Dækken Frost 330g 17 Vare nr 2113 Størrelse cm Farve 03 Dækken Frost er et perfekt dækken til den koldeste årstid, da det har mest fyld af vores dækkener. Det er et kraftigt dækken med vandafvisende yderstof af nylon der er åndbart. Til dækkenet findes der en hals, der varmer og har samme Back on Track-effekt som dækkenet. Med halsen får du desuden en heldækkende beskyttelse mod vind, vand og kulde, samtidig med at du har Back on Track-effekten på hele muskulaturen. Dækkenet har et inderstof af polypropylen samt et 330 g isolerende fyld, dobbelte frontspænder (bæltespænde), krydsgjorde (quick-release) og benstropper. Haleflappen er forsynet med reflekser. For at mindske risikoen for trykskader har dækkenet teddyfor ved manken. Der er visse ting i livet som vi ikke kan klare os uden. For mig er Back on Track noget jeg ikke kan klare mig uden. Takket være Back on Track er jeg tilbage på det rette spor. Jeg har brugt produkterne til mine heste i lang tid og jeg bruger selv produkterne til mennesker. Jeg er meget tilfreds med den følelse af velbefindende Back on Tracks produkter giver mig og mine heste. Jessica Kürten, proff. springrytter. Hals kan købes til. Foto: K. Lindh

10 18 Halsdel Halsdel 19 Hals til dækken Frost Hals til dækken Frost Hals til fleecedækken Hals til netdækken Vare nr 2212 Vare nr 2215 Vare nr 2216 Vare nr 2218 Størrelse cm Størrelse cm Størrelse cm Størrelse cm Farve 03 Til dækkenet findes der en hals der varmer og har samme Back on Track-effekt som dækkenet. Med halsen får du desuden en heldækkende beskyttelse mod vind, vand og kulde, samtidig med at du har Back on Track effekten på hele muskulaturen. Halsen har tre karabinhagelukninger. Til dækkenet findes der en hals der varmer og har samme Back on Track-effekt som dækkenet. Med halsen får du desuden en heldækkende beskyttelse mod vind, vand og kulde, samtidig med at du har Back on Track-effekten på hele muskulaturen. Halsen har tre velcrospænder. Et utrolig godt komplement til fleecedækkenet, særlig på kølige dage, hvor det er ekstra vigtigt at halsen er varm. Stoffet er lavet af polypropylen og har et udvendigt lag af fleece. Takket være at halsen kan tages af er der flere valgmuligheder og du kan styre bruget efter hestens behov. Et utrolig godt komplement til netdækkenet, særlig på kølige dage, hvor det er ekstra vigtigt at halsen er varm. Det meste af halsen består af et lag stof med ekstremt god åndeevne. Stoffet er lavet af polypropylen og har et udvendigt lag af fleece. Takket være at halsen kan tages af er der flere valgmuligheder og du kan styre bruget efter hestens behov.

11 20 Regndækken 21 Vare nr 2140 Størrelse cm Farve 04 Et unikt produkt, der gør at hesten også kan få Back on Trackeffekt når vejret er dårligt! Regndækkenet har et foer af polypropylen. Dækkenet er vandafstødende og tåler mange slags vejrforhold. Har krydsgjorde, skulderslidser og haleflap. Regndækkenet er nougatfarvet med beige broderi og kantbånd. Eliteryttere og deres heste elsker dækkenet, og vi er glade for at nu have denne populære nyhed i sortimentet. Hvor vandtæt et stof er opgives i målet vandsøjle. Normalt ser man værdier mellem 1500 mm og 2000 mm. Vi er stolte over at tilbyde 3000 mm. Back on Tracks produkter har en genial funktion. Det er en nem måde at forøge cirkulationen både i ryg og ben. Back on Track er et naturligt valg til mine heste. Tinne Vilhelmson Silfvén, det svenske dressurlandshold. Et stofs åndbarhed eller gennemtrængelighed måles i g/m²/24 tim. Jo højere værdi desto bedre evne har stoffet til at slippe overskudsvarme og vanddamp ud. Vi er også stolte over at have et dækken med 3000 g/m²/24 tim. Foto: C. Kulneff

12 22 Skridtdækken Haze Skridtdækken Fleece Supreme 23 Vare nr 2125 Størrelse cm Vare nr 2124 Størrelse cm Skridtdækken Haze har en fantastisk pasform. Dækkenet ses ofte under opvarmningen ved konkurrencer samt hos ryttere der nyder en ridetur i naturen om vinteren. Modellen har et vandafvisende yderstof samt et fyld for at give hesten yderligere varme. Skridtdækken Fleece Supreme har en usædvanlig god pasform og en fantastisk fleecekvalitet. Modellen er blevet tilskåret på en ny måde. Da dækkenet fungerer som et sveddækken og har en udskæring for schenklen tilbyder vi nu et dækken med optimal Back on Track-funktion ved lettere ridning. Dækkenet ses ofte under opvarmningen ved konkurrencer samt hos ryttere der nyder en ridetur i naturen om vinteren.

13 24 Skridtmaskinedækken Nyredækken 25 Vare nr 2128 Størrelse cm Vare nr 2126 Størrelse cm Skridtmaskinedækkenet er perfekt at bruge, når hesten går i skridtmaskine eller longeres. Dækkenet er udformet for at give maksimal bevægelsesfrihed og mindske risikoen for trykskader på bringen, når hesten bevæger sig. Ved at bruge Back on Track når hesten arbejde, optimeres effekten eftersom hesten producerer mere varme som reflekteres når den bevæger sig end når den står stille i boksen. Nyredækkenet har meget god effekt på heste med nyreslag. Mange heste, der tidligere har været varme, bliver roligere, når de slipper for at føle ubehag fra ømme muskler i krydset. Ved at slippe for at anstrenge kolde muskler, forebygger man meget ubehag for hesten. Når man, som os, bor i det kolde Nord er dette en herlig hjælp. Nyredækkenet er meget populært blandt distancerytterne. Skridtmaskinedækkenet har et inderstof af polypropylen og et yderstof af polyester. Dækkenet har et enkelt frontspænde (quick-release) og krydsgjorde (quick-release) og tåler en vis mængde vand.

14 26 Rygvarmer Western Sadelunderlag 27 Vare nr 2100 Størrelse cm cm Vare nr 2133 Størrelse En størrelse 17" Til heste, der er ømme i ryggen, er dette virkelig en fantastisk hjælp. Ved at forøge bevægeligheden i ryggen, løser man mange hverdagsproblemer for både almindelige heste og eliteheste, der konkurrerer i alle grene. Heste, der har problemer med nyreslag,, får lindring ved hjælp af rygvarmeren til heste, samt kortere rekonvalescenstid. Det var dette Back on Trackprodukt, der var med i undersøgelsen der blev foretaget på Strömsholms Rideskole. Under ledelse af dyrlæge Chris Johnston fandt man at både beridere og dyrlæger var enige om bedømmelsen af bevægelighed i hestens ryg: den steg med ca. 50 % både i trav og galop. Det tyndere Western sadelunderlag bruges normalt under en tykkere sadelpude/tæppe. Størrelsen er udformet således at den skal kunne dækkes af et showtæppe ved konkurrencer. Takket være Back on Track-stoffet bidrager Western sadelunderlaget til at mindske eventuelle ømme rygge, ved at holde hesten blød og smidig, når du rider. Det tynde fyld gør det let at vaske. Mere information om undersøgelsen på side 50. Obs! Remme indgår ikke.

15 28 Sadelunderlag, dressur Sadelunderlag, spring 29 Vare nr 2130 Størrelse En størrelse 17" Når man bruger sadelunderlaget får hesten et større bevægelsesmønster. Mange eliteryttere føler at deres heste bliver mere smidige og løsgjorte. Inden for travsporten opvarmes flere og flere heste under sadel inden løb. De får virkelig stor hjælp af Back on Tracks sadelunderlag, eftersom de ofte har en mindre udviklet rygmuskulatur og derfor lettere bliver ømme. I Nordamerika er dette vort mest solgte produkt. Dressursadelunderlaget findes med eller uden kantbånd. Vare nr 2131 () 2132 () Størrelse En størrelse 17" Når man bruger sadelunderlaget får hesten et større bevægelsesmønster. Springrytterne fortæller at man ikke behøver hjælpe hesten det der sidste over forhindringen. I Nordamerika er dette vort mest solgte produkt. Springsadelunderlaget findes med eller uden kantbånd.

16 30 Hasebandage Hasebandage med hul 31 Vare nr 2015 højre 2016 venstre S - XL Vare nr 2025 (højre) 2026 (venstre) S - XL Størrelse Størrelse Hasen er et led der er svært at dække, men meget vigtig. Hasebandagerne fungerer utrolig godt på hesten. De findes i to modeller: en heldækkende og en med hul til hasens spids. De har 3 velcrospænder, og findes til højre og venstre ben. Bandagerne er meget gode hvis hesten har piphas, spat eller andre problemer med haserne. Indersiden består af 50 % bomuld og 50 % polyester, mens bandagernes kærne er af neopren. For at mindske risikoen for at bandagen glider ned, anbefaler vi at man lægger en bandage med underlag på benet nedenfor hasebandagen. Underlaget forhindrer at bandagen glider ned, hvilket medfører at bandagens velcrobånd ikke behøver spændes så stramt. Der med mindskes risikoen for staser når hesten ligger ned og bøjer hasen. Denne hasebandage har en åbning til hasens spids, hvilket gør at den sidder bedre på plads end den uden. Den er med velcro og findes til højre og venstre ben. Bandagerne er meget gode hvis hesten har spat eller andre problemer med haserne. Indersiden består af 50 % bomuld og 50 % polyester, mens bandagernes kærne er af neopren.

17 32 Transportbandage 33 Vare nr Størrelse 2012 (forben) En størrelse, fuld Vare nr 2013 (bagben) Størrelse En størrelse, fuld Et produkt, der har været efterspurgt længe, kompletterer vores allerede brede sortiment af forskellige bandager til hestens sarte ben. En transportbandage af høj kvalitet, som giver den gode Back on Track-effekt, mens du transporterer din hest til eller fra konkurrencer eller træning. Benene holder sig varme, samtidig som de beskyttes mod ydre skader af det kraftige yderstof. Højeste kvalitet på udførelsen, kraftig forstærkning for neden og udmærket pasform garanterer en lang holdbarhed på et gennemarbejdet produkt. Kraftige velcrobånd med vores velkendte champagnefarvede logotype markerer en eksklusiv kvalitet udover det almindelige. Back on Track s navn, jeg forbinder med især trivsel. Jeg er glad for at kunne gøre mine heste på en sådan enkel måde, noget godt. Produkterne er praktisk og let at bruge og har yderligere gavnlig virkning. Jeg kan kun anbefale det! Victoria Max-Theurer, vellykkede dressurrytter. En størrelse, der sælges i 2-pak til for- eller bagben. Foto: Rzepa

18 34 Ridegamascher Staldbandage Royal 35 Vare nr 2044 (forben) Størrelse S - L 02 Vare nr 2045 (bagben) Størrelse S - L 02 Dette er produktet som mange har lagt mærke til! Bestseller i Tyskland. Ridegamascher er produceret af kraftig, holdbar neopren. Gamacherne har en meget god pasform, således at de let kan slutte godt rundt om senen og koden. Det er sværere for grus at trænge ind og ridegamascher er af høj kvalitet, hvilket er nogle af grundene til at produktet er så utrolig populært. For at spare tid er ridegamascher et utrolig godt valg, i stedet for at være tvunget til at bruge både bandage og underlag. Nu kan du begynde at træne med det samme og få Back on Track-effekten under hele træningen. Ridegamascher lukkes med velcrospænder og bruges forebyggende for at mindske risikoen for skader på sener og ligamenter, samt til heste, der let får betændelse i kodeleddet. Indersiden består af 50 % bomuld og 50 % polyester. Vare nr 2031 Størrelse S cm M cm L cm Man tror på det man ser! Det sagde en af de store franske travtrænere, Fabrice Souloy, efter at have prøvet staldbandage Royal i en periode i på sine konkurrenceheste. Han kunne konstatere at galle var et overstået kapitel, samt at hestene nu bedre kunne tåle den hårde træning. Nu bruges de regelmæssigt i hans stald. Man kan heller ikke bortse fra, at det er vældig bekvemt at slippe for at bandagere hestens ben. Med de kraftige velcrospænder er det let, at på kort tid at få optimal pasform rundt om hestens ben, uden at man behøver være urolig for hverken senetryk, eller at der opstår staser i benet. Vi har forandret formen rundt om koden på denne efterfølger til vores populære model, således at den nu sidder perfekt ned mod kronranden. Den bløde bandage er omgivet af en ekstra tyk neoprenskal. Staldbandage Royal sælges kun i par.

19 36 Knæbandage Bandageunderlag Classic 37 Vare nr 2035 højre 2036 venstre Størrelse S - XL Knæbandagerne bruges ved forskellige problemer i knæene (carpus) og vævet rundt om leddet, ofte i forebyggende øjemed inden der opstår problemer. Travbanerne er vores største kundegruppe til dette produkt, men flere og flere opdager fordelene ved det. Med sine tre velcrospænder er knæbandagerne nemme at sætte på, og de findes både til højre og venstre ben. Bandagerne har en solid yderside af neopren. For at undgå at bandagen glider ned, anbefaler vi at man sætter bandagen på og derefter bandagerer benet under bandagen til et par centimeter over. Så holder den sig på plads og man behøver heller ikke spænde bandagen så hårdt. Et andet alternativ er at vende bandagen på hovedet, eftersom den nederste åbning er noget mindre end den øverste. Vare nr 2010 Størrelse cm cm cm cm cm cm 02 Heste i hele verden har haft stor glæde af dette produkt. Back on Track fik sit store gennembrud i hesteverdenen takket være Bandageunderlag Classic. Stig H Johansson satte verdensrekord i USA med Victory Tilly, der brugte Back on Track s blå bandageunderlag og vort produkt nåede en ny verdensdel og dermed var succesen et faktum. Bandageunderlaget lindrer effektivt ved problemer med tykke koder, seneskader, samt i vis udstrækning også hovledsproblemer. Takket være den bløde inderkant er den let at bandagere.

20 38 Transport bandageunderlag Kombibandage 39 Vare nr 2011 Størrelse cm cm 03 Helena Lundbäck konstruerede dette produkt, for at opnå mindst mulig tryk mod hestens følsomme sener. Ingen hårde kanter, der kunne gnave, var målet. Resultatet blev et herligt bandageunderlag med ekstra meget fyld, blød og behagelig. Bandageunderlaget findes i to forskellige størrelser. Flere store navne i alle discipliner indenfor ridesporten bruger nu disse bandageunderlag som staldbandage, transportbandage samt mellem hårde træninger eller konkurrencer. Yderstoffet er af polypropylen, mens det tykke bløde fyld er af polyester. Vare nr 2041 Størrelse En størrelse Kombibandagen er virkelig et velkomment produkt, når kravene til din hest øges. I dette produkt har man et meget smidigt bandageunderlag og bandage i et. Ved at forøge blodcirkulationen med op til 50 % under aktivitet, forebygges mange skader. Mange erfarne mennesker indenfor hestesporten har også sagt, at de oplever at deres firbenede venner bliver lidt smidigere og dermed mere positivt indstillet til opgaverne. Kombibandagen består af et 155 cm langt Back on Track bandageunderlag, der sidder fast i en 165 cm lang elastisk del.

21 40 Bandageunderlag No Bow 41 Vare nr 2050 Størrelse cm cm cm cm cm cm No Bow er oprindelig fremstillet til det Nordamerikanske marked. Der vil man gerne have dette kanalsyede bandageunderlag, da det er nemmere at bandagere, samt har meget bløde kanter. Takket være konstruktionen undgås folder i stoffet, og dermed mindskes risikoen for så kaldt senetryk. I øvrigt har det alle de positive egenskaber, der er kendetegnende for vores øvrige bandageunderlag. No Bow bandageunderlagene sælges parvis. Jeg har valgt at bruge Back on Track på grund af den mærkbare trivsel og velværet hos mine heste og mig selv, både i den daglige træning og til konkurrencer, hvor det forventes toppræstationer - hver gang. Allan Skov, berider. Foto: Mymind/Anne Mette Kleis-Kristoffersen

22 42 Fleecebandage 43 Vare nr 2040 Størrelse 3,35 m 12 cm Fleecebandagerne bruger du direkte på hestens ben, hvilket giver bedst effekt. De er meget lette at bandagere, og du behøver ikke at have et bandageunderlag under. Fleecebandagerne har en elasticitet, der bevirker at de fungerer udmærket når man træner. De findes i tre farver og den hvide er meget populær, og bruges flittigt under opvarmning ved konkurrencer. Vi bruger Back on Track som en uundværlig del af udstyret til vores heste og os, fordi produkterne giver en fantastisk og meget mærkbar effekt. Den øgede blodcirkulation som produkterne medvirker til, lindrer muskelspændinger og forbedrer ydeevnen hvilket er vigtigt for at være på toppen i en fysisk krævende sport. De giver et bedre velbefindende, og har derudover en skadeforebyggende effekt som betyder virkelig meget for at reducere små-skader og ømheder hos sportshestene. Jennifer Fogh Pedersen, proff.springrytter. Foto: Mymind/Anne Mette Kleis-Kristoffersen

23 44 Nakkevarmer 45 Vare nr 2043 Størrelse S / M, M / L Nakkevarmeren dækker både atlas- og axishvirvlen. Til forskel fra andre produkter går nakkevarmeren længere bagud på nakkehvirvlerne, således at Back on Track-effekten også kan virke der. Nakkevarmeren er utrolig god at have på i stalden inden træning, for at hesten skal få en en øget cirkulation i nakken. Mange heste har problemer med spændt nakke og takket være dette produkt bliver de opvarmede og afslappede i nakken. Varmeren har haft stor gennemslagskraft i Tyskland og er meget populær blandt travtrænere. Jeg er meget tilfreds med effekten af Back on Tracks produkter både på mine heste og mig selv. Mine heste virker mere afslappede og glade efter at have brugt dækkenerne og benvarmerne. Jeg synes de er særlig anvendelige til heste, der rejser ofte, da de giver samme grad af komfort, som de er vandt til at få, når de har dem på hjemme i tilgift til sine almindelige dækkener. Bettina Hoy, verdensmester med det tyske militaryhold. Velcrolukningen findes for maksimal tilpasning af størrelse. Der findes bånd til at binde fast i grimen eller kæberemmen og forstærkninger på ydersiden, hvor grimen/trensen ligger mod nakken. Foto: J. Toffi

24 46 Grimeovertræk Halebeskytter 47 Vare nr 2061 Størrelse 31 cm 43 cm Farve 02 Grimeovertrækket giver hesten Back on Track-effekten over næseryggen og nakken. Overtrækket er blødt og er godt at bruge ved transport. Det er også godt på kolde dage i folden, da det giver forøget gennemstrømning og hesten bliver derfor varm hvor overtrækket sidder. Grimeovertrækket sælges i en pakke med to. Vare nr 2060 Størrelse En størrelse Når hestens hale hænger roligt ned,er det tegn på at den er afslappet. Halen er en forlængelse af rygraden, og har også brug for øget gennemstrømning for at blive afslappet. Vi er derfor glade for at vi nu kan præsentere en halebeskytter med Back on Track-effekten. Beskytteren er optimal ved transporter på kolde dage. Halebeskytteren har velcrolukning. Grimeovertrækket til næseryggen er 31 cm langt og det til nakken er 43 cm langt.

25 48 Klokker Vaskeanvisninger 49 Vare nr 2042 Størrelse S - L Disse klokker er ideelle ved problemer med hovleddene eller kronrandene, da de forøger cikulationen i hoven. Klokkerne bruges først og fremmest ved ridning og forhindre at hesten træder op i ballen og skader kodeleddet. De er fremstillet af kraftig neopren med yderside af imiteret skind. Udrustet med velcrolukning. Back on Track-produkterne kan maskinvaskes ved 30 C med mildt vaskemiddel uden blegemiddel. Obs: - Brug ikke skyllemiddel. - Må ikke tørretumbles, da dette ødelægger produktet. - Produktet kan stryges ved højst 50 C. Sælges parvis. Foto: O. Brandt

26 50 En undersøgelse Back on Track-effekten 51 En blindfold undersøgelse blev foretaget i 2004 på Strömsholms rideskole af dyrlæge Chris Johnston (verdensberømt ryg-forsker) samt af Sara Grundström og Stina Burström, der begge gik Hippolog-uddannelsen på Strömsholm. Halvdelen af hestene brugte Back on Track-stoffet under deres almindelige dækkener og efter tre uger evaluerede en dyrlæge og en berider hestene, uden at vide hvilke der havde brugt Back on Track. Derefter byttede man, således at hestene, der ikke havde haft Back on Track-stoffet nu fik det under deres almindelige dækkener. De andre heste fik kun det normale dækken, og efter tre uger blev hestene igen evalueret. Otte af ti heste forbedrede deres trav (statistisk signifikant forandring) og syv af ti deres galop. Beridere og dyrlæge bedømte ens helt uafhængigt af hinanden! Resultatet af bedømmelsen (y-aksen) af ryggens bevægelse i skridt, trav og galop ved dyrlægekontrol. Nul angiver dårlig rygbevægelse og 1,0 angiver god rygbevægelse. Samtlige ti heste vises i hver stabel. Nedenstående billeder illustrerer hvorledes en igangværende betændelse påvirkes af Back on Track. Den grad med hvilken man kommer sig, varierer individuelt, afhængigt af hvad der er årsag til smerten, samt hvor langvarig smertetilstanden har været. Alle Back on Track produkter skal bruges gradvis i begyndelsen. Brug produktet højst 4 timer de første 2-3 dage. Efter introduktionsperioden bør man øge brugen til mindst 8 timer i døgnet, gerne længere. Brug kun produkterne i overensstemmelse med instruktionerne, og rådspørg din læge hvis symptomerne fortsætter. First 2-3 days Max 4h Day 4 to Min 8h Do not use during pregnancy 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 0,2 0,1 Med almindeligt dækken Med Back on Track dækken Skridt Trav Galop Inden brug: En vis forøget varme (rødt område), hvilket er et tegn på betændelse. Efter 30 minutters brug: En betydelig forøgelse af blodcirkulationen. Det ønskede resultat: Efter 10 til 20 dages brug er betændelsen mindsket.

27 52 Størrelsesguide Mennesker & Hund 53 DÆKKENER (1), Fra manke til halerod Længde A / B / C-pony 115 cm C / D-pony 125 cm Pony /Cob /Full 135 cm Full 145 cm X full 155 cm XX full 165 cm KLOKKER (2) S M L Omkreds 21 cm 23 cm 27 cm STALDBANDAGE ROYAL S M L Højde 35 cm 40 cm 45 cm Bredde 40 cm 40 cm 40 cm RIDEGAMACHER (F) S M L Højde 24 cm 27 cm 29 cm Bredde 26 cm 27 cm 28 cm RIDEGAMACHER (H) S M L Højde 26 cm 29 cm 32 cm Bredde 29 cm 30 cm 31 cm KNÆBANDAGE S M L XL Vi har også produkter til mennesker og hunde. Bandagerne giver os mennesker og vores hunde et større velbefindende. Sammen lever vi et mere aktivt liv og det er vigtigt for at have det godt. Menneske Knæbandage Minifilten Rygbælte Albuebandage Håndledsbandage Højhalset trøje T-shirt Handsker Strømper Lange underbenklæder Sjal Topmadras Hund Standarddækken Netdækken Regndækken Greyhounddækken Tæppe Madras Betræk til hundeseng Overkant (3) 25 cm 29 cm 32 cm 35 cm Underkant (4) 21 cm 24,5 cm 27 cm 30 cm HASEBANDAGE S M L XL 2 Du kan finde flere produkter på backontrack.com/dk Overkant (5) 37 cm 41 cm 44 cm 47 cm Underkant (6) 29 cm 32 cm 36 cm 40 cm Foto: J. Alvin

28 54 EQ2-Ridehjelm 55 Vare nr 9400 Størrelse M - L EQ2-ridehjelmen er udviklet i samarbejde med Karolinska Institutet og Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Ulykkesstatistikken viser at de mest almindelige ulykker, med hjerneskader til følge, opstår ved skrå slag mod hovedet. Disse resulterer i så kaldt rotationsvold mod hjernen og eftersom hjernen er mere følsom overfor skrå end lige slag bliver konsekvensen ofte en alvorlig skade. Trods det, testes alle slags hjelme ved, at man lader dem falde vertikalt mod en horisontal overflade. I dag har de godkendte hjelme en god evne til at beskytte mod lige slag, hvilket er dem der forekommer mindst. MIPS MIPS AB har derfor udviklet MIPS teknologien (Multi Impact Protection System) som væsentlig forøger beskyttelsen mod de skrå slag. Man imiterer helt enkelt det sikkerhedssystem, der allerede findes i menneskets hoved. Når hovedet udsættes for et skråt slag kan hjernenbevæge sig i cerebrospinalvæsken, der omslutter den, og dermed mindsker den kraft, som hjernen udsættes for. Dette system er nu blevet implementeret i EQ2 -hjelmen. I hjelmen, der indeholder MIPS -teknologien er inder- og yderskallen skilt fra hinanden af et glidelag. Når en hjelm, som har denne funktion,udsættes for et skråt slag, kan yderskallen glide mod laget. Test viser at denne glidning kan reducere kraften mod hjernen med op til 40 %! Brugsområde EQ2 er udformet og godkendt til ridning i alle discipliner, ligegyldig om du beskæftiger dig med springning, dressur, distanceridning, military, islandshest- og westernridning eller om du kun rider i skov og mark. Testet og godkendt EQ2 er godkendt i overensstemmelse med samme regler som andre ridehjelme. EN 1384, 1996/ A1:2001. CE. Ved disse test udsættes ridehjelme for lige slag. EQ2 er desuden testet efter hvordan de fleste fald fra hesteryggen ser ud: man falder og får et skråt slag mod hovedet. De skrå slag simuleres i en specialkonstrueret rig til test af hjelme. Lige som med andre hjelme bør du købe en ny hjelm efter et kraftigt slag, da den flamingo, som selve kernen er opbygget af, kan være blevet ødelagt. Dette har intet at gøre med den specielle sikkerhedsmekanisme. Det er en generel anbefaling for alle hjelme, da det kan forekomme at deformationen ikke kan ses med det blotte øje. Foto: C. Kulneff Geir Gulliksen Norsk springrytter med resultater fra Worldcup `09 samt VM. Geir er en flittig bruger af EQ2 hjelmen.

29 56 Hybenpulver Cool on Track 57 Vare nr 6000 Størrelse 1,5 kg 12,5 kg 25,0 kg Hybenpulver kan være et godt alternativ til medicin og bruges til at forøge bevægeligheden i leddene hos dig og din hest. Hybenpulveret er rigt på mange af de vitaminer, mineraler og mikronæringsstoffer, som kroppen har behov for for at opnå bedre velbefindende. Det indeholder antioxidanter, der beskytter kroppens celler. Hybenpulveret er et rent naturprodukt. Til produktet bruges der kun vildt voksende hyben, der hverken er kunstgødet eller besprøjtet, fra bjergene i Chile. Hybenerne er ovntørrede, ikke soltørrede udendørs, hvilket er en fordel når indholdet af C- og B-vitamin skal bevares. For at effektivt bevare vitaminerne, gælder det om at hurtigt få vandindholdet ned på en jævn og tilpas temperatur. Ved ovntørring har man fuldstændig kontrol over tørringsprocessen. Hybenpulveret består af 98 % hybenskal og kun 2 % hybenkerner. Back on Tracks hybenprodukter har nu en meget bedre smag på hybenpulveret, takket være mindre andel kerne og mere skal. Bästa valet Bästa valet Bästa valet Hela 98% skal och bara 2% kärnor Hybenpulveret har en karenstid på 96 timer. Vare nr 9200 Størrelse 500 ml Cool on Track køler huden og forøger blodcirkulationen. Hævelser og betændelse aftager og muskler, sener og ledbånd får hjælp til at hele af sig selv. Sprayes eller smøres på hestens ben. 1. Køler i løbet af nogle minutter 2. Virker i ca minutter 3. Bevirker at man hurtigt kommer sig efter træning og skade. 4. Forebygger opsvulmning, muskelspænding og betændelse 5. PH-neutral Cool on Track har en karenstid på 96 timer.

30 58 Back on Track Wear Back on Track laver ikke kun lindrende produkter til heste, hunde og mennesker, men også almindeligt tøj af høj kvalitet Back on Track Wear. Produkterne fra Back on Track Wear har ikke noget Back on Track-stof. Formålet med beklædningsgenstandene er at give aktive mennesker funktionelle klæder. Produkterne er designet til at passe til forskellige årstider og lejligheder. Bliv inspireret på backontrack.se/wear

31 Malin Baryard Vellykket show jumper fra Sverige. Back on Track på webben 59 Back on Track for et bestående velbefindende! Vores forretningskoncept er at producere led- og muskelbandager som bidrager til et forøget velbefindende for mennesker, heste og hunde. Med vores unikke produkter af høj kvalitet bidrager vi til at mennesker rundt om i verden kan give sig selv og sine dyr et mere aktivt liv. Foto: C. Kulneff backontrack.com/dk backontrack.com/dk Vejen til et liv fyldt af bevægelse er ikke længere væk end et museklik. Lad siderne inspirere dig! Produkterne kan med tiden give dig og din hest et velbefindende som består. Back on Track er et indregistreret varemærke. Billederne ejes af Back on Track eller navngivet fotograf. Back on Track forbeholder sig alle rettigheder til tekst, grafiske billeder og sine egne fotografier.

Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om?

Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om? Positiv Ridning Systemet Om dressurhestens holdning Af Carina Högkvist Debatten om dressurhestens holdning hvad handler den egentlig om? Artikel af Carina Högkvist, aut. hestemassør. ofte næsen bag - somme

Læs mere

Naturhov Kort tilpasnings manual Swiss Boot

Naturhov Kort tilpasnings manual Swiss Boot Naturhov Kort tilpasnings manual Swiss Boot Den Schweiziske hovstøvle er meget slidstærk og giver god støddæmpning. Den holder i gennemsnit 4 6 gange længere end jernsko, i nogle tilfælde mere end et år.

Læs mere

SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NEW! NEW!

SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NEW! NEW! 2015 SPORTSSERIE KOMPRESSIONSSERIE ACCESSORIES NYXX N01 N01A NYXX N1 N01B T-shirts med korte ærme til dame og herre i ProDry stof. Produceret i stretch for optimal komfort og mesh under ærmer for ekstra

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Wolf Camper herre Forår 2012

Wolf Camper herre Forår 2012 kr 699,00 Når kun det bedste er godt nok! Wolf Campers membran regntøj sætter nye standarder for hvad du skal forvente af et letvægtsregnsæt. Materialet er meget blødt og med stræk, der betyder at man

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

Junior og Senior spørgsmål

Junior og Senior spørgsmål Junior og Senior spørgsmål Sektion 3 Stalden 1) En hestefarve der består af store uregelmæssige sorte og hvide områder kaldes? A) Piebald B) Skewbald C) Appaloosa D) Skimmel 2) ( skipping out ) Tømme en

Læs mere

... for everybody. mouselab.dk

... for everybody. mouselab.dk ... for everybody mouselab.dk BZ sleeping Herlev Hovedgade 15 2730 Herlev Tlf. +45 86 12 50 35 Fax +45 86 12 50 34 Email: info@bz-sleeping.com Web: www.bz-sleeping.com Bedre madras bedre søvn... Det er

Læs mere

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET Beridereleverne følger med i instruktionerne fra Claus Toftgaard. Indimellem har vi haft elever, der var så usmidige, ukoordinerede og i en så generel dårlig fysisk form, at jeg har måttet ringe til uddannelsesstedet

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

Wolf Camper dame Forår 2012

Wolf Camper dame Forår 2012 kr 699,00 Når kun det bedste er godt nok! Wolf Campers membran regntøj sætter nye standarder for hvad du skal forvente af et letvægtsregnsæt. Materialet er meget blødt og med stræk, der betyder at man

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning 7DK160165-01 Liko Originalsejl & Børnesejl Lav Brugsanvisningen gælder for Liko Originalsejl og Børnesejl Lav men i teksten anvender vi benævnelsen Liko Originalsejl.

Læs mere

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN Rid og løb To ryttere og én hest/pony udgør et hold. Hesten er udstyret med grime under trensen. En afmærket strækning er inddelt i 4, 6 eller 8 nogenlunde lige lange etaper.

Læs mere

Menneske. For din sundhed og deres velbefindende. backontrack.com/dk

Menneske. For din sundhed og deres velbefindende. backontrack.com/dk Menneske For din sundhed og deres velbefindende backontrack.com/dk Indholdsfortegnelse 3 10 års velbefindende 4 Strømper 34 Welltex 5 Indlægssåler 35 Funktion 6 Handsker 36 Rygbælte, smal front 9 Hue 37

Læs mere

GOD PÅKLÆDNING I EN SKOV BØRNEHAVE

GOD PÅKLÆDNING I EN SKOV BØRNEHAVE GOD PÅKLÆDNING I EN SKOV BØRNEHAVE Vi har her forsøgt at give vores anbefalinger til god påklædning i en skov børnehave. Vi er stort set ude hele dagen også når vejret er mindre godt, så påklædningen betyder

Læs mere

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust Værktøjskufferter Fleksibel og robust ToolCase Basic ToolCase Premium 2 raaco værktøjskufferter... fleksible og robuste Vil du holde styr på dit værktøj og samtidig sikre dig, at det er godt beskyttet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929 Prisliste 2011 1 Indholdsfortegnelse Selection 100...4 Selection 200...5 Selection 300...6 Selection 400...7 Selection 500...8 Selection 600...9 Tilbehør til Selection... 10 Invisible 3 sengebund... 11

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

AF ANNE METTE HOLM HALVORSEN. og bryder sig ikke om tendensen til at. Barbara Güngerich er ikke i tvivl :«Hesten KLIPPEDE HESTE

AF ANNE METTE HOLM HALVORSEN. og bryder sig ikke om tendensen til at. Barbara Güngerich er ikke i tvivl :«Hesten KLIPPEDE HESTE Efterår er dækkentid Eksperter maner til omtanke overfor brugen af dækkener. Dyrlægen: Hesten ikke en Går din hest med dækken? AF JOURNALIST ANNE METTE HOLM HALVORSEN Mange fristes til at følge princippet:

Læs mere

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juli 2015 Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer I 2015 og 2016 er der bedste udsigter for eksporten af forbrugsvarer i mere end syv år. I de foregående år er det særligt

Læs mere

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part At have part på en skolepony i VROR I det følgende har vi beskrevet hvad det vil sige at være part på en pony i VROR, hvad vi tilbyder og hvad vi forventer. Vi har i dette arbejde taget udgangspunkt i

Læs mere

God Mod Brok. Perfekt pasform. Råd og tips til dig med stomi brok

God Mod Brok. Perfekt pasform. Råd og tips til dig med stomi brok God Mod Brok Perfekt pasform Råd og tips til dig med stomi brok Et liv med stomi brok Hvis du har et brok ved din stomi, har du sikkert mange spørgsmål og tanker. Hvad er et brok? Hvad er årsagen til det?

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

Over 1 million solgte!

Over 1 million solgte! 2 Over 1 million solgte! God fugttransport Behagelig og blød pasform NY FARVE 100% funktionel polyester 1560 NY FARVE 1440 1462 1390 1335 1325 1639 1606 1900 1980 1999 HERRE 199205 Str.: S-3XL (1390, 1440,

Læs mere

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfødem i over 50 år. JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling af lymfødem i over 50 år JOBST Elvarex til behandling af lymfødem et bredt sortiment, som giver et godt resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427

Læs mere

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER Scan-Med Danmark A/S er en del af Scan- Med Gruppen, der omfatter selskaber i hele Norden. Scan-Med Danmark A/S sælger medicoteknisk udstyr samt produktsortimentet

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

Efterårskampagne 2014

Efterårskampagne 2014 Efterårskampagne 2014 L.Brador workwear autumn/winter 2014 Tilbud Ved køb af L.Brador-tøj for 1500 kr. ekskl. moms fra udvalgt sortiment i efterårets trendkollektion får du en weekendtaske samt et års

Læs mere

Thermo Function kvalitets undertøj

Thermo Function kvalitets undertøj Thermo Function kvalitets undertøj Thermo Function kvalitetsundertøj Bevar din normale kropstemperatur i kolde og fugtige vejrforhold med Thermo Function. Thermo Function er en serie isolerende termoundertøj

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Kun i inherente metervarer

Kun i inherente metervarer 10 FLAME RETARDANT Kun i inherente metervarer FLAME RETARDANT Indeholder et bredt sortiment af flammehæmmende beklædning, som passer til brancher med krav om certificeret beskyttelses-beklædning. Vi arbejder

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke.

- Ergonomisk pasform. - Super kølende effekt. Materiale: C101, C102. Str.: XS-XXL. Pris: 240,- - Ergonomisk pasform. - Bred og behagelig nakke. STAY COOL 193678 COOL TEE MED MESH HERRE Det avancerede fugttransporterende materiale og mesh panelerne i siderne og under armene sikrer en fantastisk kølende effekt. - Blødt og behageligt materiale. -

Læs mere

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Indholdsfortegnelse Indledning: 3 Problemformulering: 3 Løsning: 3 Elementer: 3 Afsender: 4 Målgruppe: 4 Eksperiment: 4 Ide til test: 4 Evaluering af test 5 Indledning:

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Over 1 million solgte! PRIME TEE

Over 1 million solgte! PRIME TEE Over 1 million solgte! PRIME TEE 2 God fugttransport Behagelig pasform 100% funktionel polyester OBS! Art. nr.: 198842 fås kun i damemodel NY FARVE NY FARVE 1900 1576 1570 1440 1469 1462 1390 1335 1336

Læs mere

COMFORTANA PRO luksus. Vision. Det er en fantastisk oplevelse at sidde udenfor på en blæsende efterårsdag og

COMFORTANA PRO luksus. Vision. Det er en fantastisk oplevelse at sidde udenfor på en blæsende efterårsdag og COMFORTANA PRO luksus Det er en fantastisk oplevelse at sidde udenfor på en blæsende efterårsdag og høre havets brusen, alt imens du nyder det varme vands afslappende effekt. Ikke engang vinterens strenge

Læs mere

VINTER I DANMARK. HUNDE ARTIKLER Fuldfoder og godbidder til din hund - se side 3. FUGLE I HAVEN Foder og fuglehuse til havens fugle - se side 4

VINTER I DANMARK. HUNDE ARTIKLER Fuldfoder og godbidder til din hund - se side 3. FUGLE I HAVEN Foder og fuglehuse til havens fugle - se side 4 HUNDE ARTIKLER Fuldfoder og godbidder til din hund - se side 3 Tilbudene gælder fra 7.-31. dec. 2012 FUGLE I HAVEN Foder og fuglehuse til havens fugle - se side 4 FYRVÆRKERI GODT NYTÅR Gode tilbud til

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere

Kig efter det gule på de kinesiske skarver

Kig efter det gule på de kinesiske skarver Kig efter det gule på de kinesiske skarver Af Ole Friis Larsen Vi kan se to underarter af Storskarven i Danmark. Det er ikke let at se forskel på dem, for de er næsten ens, men det kan lade sig gøre at

Læs mere

Royal Grass...hjemme i din have

Royal Grass...hjemme i din have Livsstil ...hjemme i din have Du er åben over for tanken om, at installere Royal Grass kunstgræs derhjemme, elles ville du ikke læse denne brochure. Vi vil med denne brochure om Royal Grass gerne give

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Øvelsesprogram til skulderopererede - Slidgigt mellem kraveben og skulderblad - Indeklemningssmerter i skulder (Impingement)

Øvelsesprogram til skulderopererede - Slidgigt mellem kraveben og skulderblad - Indeklemningssmerter i skulder (Impingement) Patientinformation Øvelsesprogram til skulderopererede - Slidgigt mellem kraveben og skulderblad - Indeklemningssmerter i skulder (Impingement) www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Denne pjece indeholder

Læs mere

KOMPRESSIONS STRØMPER

KOMPRESSIONS STRØMPER KOMPRESSIONS STRØMPER TAG HÅND OM DINE BEN THERAPIES. HAND IN HAND. PROBLEMER MED VENERNE? Raske ben har vener med glatte og elastiske vægge, som er perfekte med hensyn til at tilpasse sig forandringer

Læs mere

UNDERTØJ OG STRØMPER. Støt. drømme. foreningen/ skoleklassen i jagten på sine

UNDERTØJ OG STRØMPER. Støt. drømme. foreningen/ skoleklassen i jagten på sine UNDERTØJ OG STRØMPER Støt foreningen/ skoleklassen i jagten på sine drømme The CARE : SHARE : WEAR Model Modellen er simpel foreningen/skoleklassen sælger vores kvalitetsundertøj til familie, venner, naboer

Læs mere

Ligger dine patienter komfortabelt?

Ligger dine patienter komfortabelt? ESWELL Madrasser & Lejringspuder Ligger dine patienter komfortabelt? Og har du tænkt over de skader, som forkert lejring kan forårsage Sk u m Bes k r i v e l s e ESWELL madrasser og puder er opbygget som

Læs mere

Madrasser Dyner og puder

Madrasser Dyner og puder 27_015 Produktguide Madrasser Dyner og puder Find den komfort, der passer til dig! Symbolforklaring... 5 Springmadrasser... 6 Skum- og latexmadrasser... 7 Boxmadrasser... 9 Topmadrasser...12 Rullemadrasser...13

Læs mere

VÆRKTØJSKASSER. Når kun det bedste er godt nok

VÆRKTØJSKASSER. Når kun det bedste er godt nok VÆRKTØJSKASSER Når kun det bedste er godt nok ToolBag Pro Open ToolBox 2 raaco værktøjskasser... når kun det bedste er godt nok raacos værktøjskasser gør det nemt at holde styr på dit værktøj i det daglige.

Læs mere

BEDRE FUNKTIONALITET

BEDRE FUNKTIONALITET Anatomic formstøbt sæde BEDRE FUNKTIONALITET DYNAMIK LUFT/VARME REGULERENDE POSITIONERING AFLASTNING STABILITET 100% TILPASSET DEN ENKELTE BORGER FÅ BALANCE I KROPPEN Billedet viser Et individuelt udformet

Læs mere

Active Geyser. Challenge your identity

Active Geyser. Challenge your identity Active Geyser Challenge your identity ID ACTIVE WEAR TIL SPORT OG FRITID ID Identity Active Wear er funktionelt løbetøj og træningstøj til al slags vejr. Et helt særligt træk ved Active Wear er ID Tech.

Læs mere

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER HVORFOR SKAL JEG VÆLGE RECYCLING PLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra GovaPlast, som er markedsleder i Belgien. Recyclingplast

Læs mere

Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab.

Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab. Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab. Hvis man ror i tidsrummet mellem standerstrygning i 31. oktober og til standerhejsning i 1. april, skal man overholde en række bestemmelser. I det tidsrum

Læs mere

Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren

Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren Behandling af forfangenhed Skrevet af dyrlæge Nanna Luthersson, Hestedoktoren Behandling af forfangenhed er et meget omdiskuteret område. Hesteejere oplever ofte forskellige meldinger, afhængig af hvem

Læs mere

VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016

VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016 VELKOMMEN TIL BACKTEE S KOLLEKTION 2016 En mix og match golfkollektion i friske farver BACKTEE s kollektioner er bygget op omkring golf tøj til alle vejrforhold, så man kan yde sit bedste i al slags vejr.

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Ny sandal til aktive fødder Den nye 2-komponent sål giver en perfekt kombination af stabilitet, fleksibilitet og gribeevne. En perfekt sandal til travle hverdage og aktive

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 21 1 Fra hvilken side skal man håndtere hesten? A: Den nærmeste B: Venstre 2 Er det farligt at fastgøre sig til hesten?, det kan faktisk være livsfarligt 3 Må du stå bag hesten?, det kan da være lige meget,

Læs mere

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultaterne fra PISA Problemløsning 2012. Notatet består af følgende afsnit: Fire

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

PRODUKTOVERSIGT WARM COLD DRY

PRODUKTOVERSIGT WARM COLD DRY PRODUKTOVERSIGT WARM COLD DRY TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktiv forbedrer din søvn gennem aktiv regulering af fugt og

Læs mere

1. Sejlertøj. BluePort sejlersko. Dover

1. Sejlertøj. BluePort sejlersko. Dover BluePort sejlersko Flotte kvalitetssejlersko. Alle sko er håndsyede i ægte læder, med stor vægt lagt på detaljer og komfort. Comfort Klassisk 3-huls sejlersko med gennemgående 360 gr. snørebånd. "Messing

Læs mere

Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler

Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler Den gammeldags chambon et longerings hjælpemiddel til optimal træning af hestens rygmuskler Muskulus longissimus er en meget vigtig muskel, der ligger omkring hestens rygsøjle. Den ligger på begge sider

Læs mere

Tænk som en topatlet!

Tænk som en topatlet! At eliterytteren er en atlet på lige fod med alle andre atleter, og at det kræver benhårdt fysisk arbejde at ride sig i toppen og blive der - det er de fleste hestemennesker klar over. Men at man rent

Læs mere

Almindelige opsætninger

Almindelige opsætninger Almindelige opsætninger Rygliggende Sideliggende Maveliggende Vi håber, at du er glad for og har gavn af at have et Symmetrisleep system. De følgende sider viser, hvordan du kan sætte SymmetriSleep systemet

Læs mere

Sov bedre. - mærk en forskel

Sov bedre. - mærk en forskel Sov bedre - mærk en forskel [ Værd at vide ] Du behøver ikke at vide, hvad der er i din madras for at ligge godt. Men vi ved, hvad du behøver for at ligge godt og få en god nats søvn. Den viden bruger

Læs mere

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse

DEN ORIGINALE. Mine yndlingsopskrifter. RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse DEN ORIGINALE Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse RÖMERTOPF Mine yndlingsopskrifter RÖMERTOPF naturlig madlavning, sund nydelse 1. Oplag Copyright 2009 by RÖMERTOPF Keramik

Læs mere

Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder - Rotator cuff ruptur

Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder - Rotator cuff ruptur Patientinformation Øvelsesprogram til skulderopererede - Overrevet styresene i skulder - Rotator cuff ruptur www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Denne pjece indeholder øvelsesprogram til dig, der har

Læs mere

Rødekro. Vi ved hvad det kræver at blive den bedste - den allerbedste. Og vi ved, at der skal mere til end bare hård træning, for at få succes.

Rødekro. Vi ved hvad det kræver at blive den bedste - den allerbedste. Og vi ved, at der skal mere til end bare hård træning, for at få succes. Rødekro IF triathlon atletik motion Rødekro 2013 Vi ved hvad det kræver at blive den bedste - den allerbedste. Og vi ved, at der skal mere til end bare hård træning, for at få succes. Crafts kollektion

Læs mere

ERHVERVSBEKLÆDNING I ODSHERRED

ERHVERVSBEKLÆDNING I ODSHERRED ERHVERVSBEKLÆDNING I ODSHERRED OM OS Dall Koncept består af 4 enheder hvor der henholdsvis kan købes tøj, sportsartikler, logovand og reklameartikler. Vi er et ungt firma, men som har stor erfaring med

Læs mere

BEMÆRK, PÅ ALLE STØRRELSER OVER XXL (2 XL) TILLÆGGES KR.

BEMÆRK, PÅ ALLE STØRRELSER OVER XXL (2 XL) TILLÆGGES KR. I samarbejde med JKL Design v/ Sven Gert Loberg, tilbydes tøj kollektion med klublogo. Tekst efter eget ønske (mod merpris) Klublogo udføres i flere farver efter eget ønske. Salgs og leveringsbetingelser,

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

www.lyngsoe-rainwear.dk

www.lyngsoe-rainwear.dk FLAME RETARDANT ANTISTATIC dk Katalog 0 farver - indhold farver - indhold Lyngsøe Rainwear med hovedsæde og lager under ét tag i Herning, Danmark - har produceret regntøj siden 999. Produktlinierne MICROFLEX

Læs mere

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve.

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve. RH Extend RH Extend er lige så brugervenlig, som den er ergonomisk og slidstærk. Derfor passer den perfekt til receptioner, uddannelsesmiljøer og kontorarbejde. Eftersom RH Extend er nem at indstille og

Læs mere

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum Indretning af skolen Kantine og opholdsrum SONESSON INDRETNING kaffepause planlægge frikvarter lege mødes genvinde kræfterne Skolebordssæt Pausa Bord Pausa Endelig frikvarter... Såvel elever som lærere

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER

Guide. Foto: Scanpix/Iris. September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER TEST AF LØBESTRØMPER Foto: Scanpix/Iris Guide September 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 20 sider FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER FIND DE BEDSTE LØBESTRØMPER INDHOLD: Vælg løbestrømper med

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

KAMPAGNER. TEMPUR Original god støtte - en fast følelse. TEMPUR Cloud god støtte - en blød følelse

KAMPAGNER. TEMPUR Original god støtte - en fast følelse. TEMPUR Cloud god støtte - en blød følelse KAMPAGNER TEMPUR Original god støtte - en fast følelse TEMPUR Sensation god støtte - en traditionel følelse TEMPUR Cloud god støtte - en blød følelse Støtte der hvor du har brug for det Almindelige springmadrasser

Læs mere

formstøbt sæde Brugervejledning

formstøbt sæde Brugervejledning Brugervejledning formstøbt sæde Indholdsfortegnelse Anvendelse af Anatomic formstøbt sæde Indlæg Vedligeholdelse Håndtag Montering af Anatomic formstøbt sæde Montering af formstøbt sæde med fastgørelsesremme

Læs mere

KLASSISK SWEATSHIRT. 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside.

KLASSISK SWEATSHIRT. 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside. KLASSISK SWEATSHIRT 0600 Den velkendte GAME sweatshirt med rund hals. Dobbeltstikninger og rib ved hals, ærme og bund. Blød, børstet inderside. 290 g 198,75 KLASSISK POLOSWEATSHIRT 0601 Den velkendte GAME

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Operationskitler. for din komfort og sikkerhed

Operationskitler. for din komfort og sikkerhed Operationskitler for din komfort og sikkerhed Fokus på detaljer Operationens længde, indgrebstype, kitlens komfort og beskyttelsesgrad i kombination med økonomi, er faktorer som påvirker dit personlige

Læs mere

STAVGANG Gå rigtigt læs og gør det!

STAVGANG Gå rigtigt læs og gør det! STAVGANG Gå rigtigt læs og gør det! DANMARKS STAVGANGSSKOLE Udgiver Redaktion Forfattere Foto Layout Tryk Distribution Danmarks Idræts-Forbund Jan Milandt Sanne Honoré, DGF Bente Nørgaard, DAI Sportsfoto/Jan

Læs mere

DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET

DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET DEN ENESTE DETALJE, VI IKKE HAR TAGET HØJDE FOR, ER VEJRET Kvalitet über alles Kvalitet über alles INGEN KOMPROMISER. KUN DET BEDSTE. I HVER DETALJE. RÖSLE NO.1 KUGLEGRILL er solid tysk kvalitet, når den

Læs mere

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion by BERENDSEN Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion Lær mere om reflekstøj. Indhold Vi ved at alle regler om reflekstøj kan være meget komplicerede. Hvordan fungerer

Læs mere

Genoptræning efter graviditiet

Genoptræning efter graviditiet Terapiafdelingen Genoptræning efter graviditiet Patientinformation www.koldingsygehus.dk 2 INDHOLD Bækkenbunden side 4 Venepumpeøvelserne side 6 Træning af bækkenbunden side 8 Knibeøvelser side 10 Hvilestilling

Læs mere

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal 1 youtube.com Fessor har flest views. 977. Men fuck det. Nu får han så meget baghjul, at han aldrig gider se den film igen. Jeg har forberedt mig til den her dag i flere måneder. Høj frost og solskin.

Læs mere

The right fit should be part of your kit

The right fit should be part of your kit The right fit should be part of your kit Hvorfor er sports-bh er vigtige? Brystet er desværre ikke indrettet så smart i forhold til løb og hop, så derfor er det vigtigt at bruge en god sports-bh. Der er

Læs mere

SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15

SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15 SLAGELSE MTB KLUBTØJ 2014-15 Her følger en beskrivelse af klubbens nye kollektion fra og med 2014. Slagelse, juli 2014 version 1.2 Leverandør Der er indgået et samarbejde med firmaet HumanSpeed ApS som

Læs mere

REDNINGSVESTE VARENR. VÆGT PRIS VARENR. VÆGT PRIS REGATTA. www.columbus-marine.dk 131. 27023 5-15 kg 567,00. 27024 15-30 kg 567,00

REDNINGSVESTE VARENR. VÆGT PRIS VARENR. VÆGT PRIS REGATTA. www.columbus-marine.dk 131. 27023 5-15 kg 567,00. 27024 15-30 kg 567,00 Regatta har i mere end 50 år produceret flydeprodukter til sport og fritid samt professionelle og er i dag helt fremme angående sikkerhed, kvalitet og design. Al udvikling og test gennemføres i hjemlandet

Læs mere

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013)

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013) Special Olympics regler og retningslinier for ridning Officielle klasser 1. Dressur 2. Prix Caprilli 3. Engelsk ridt 4. Forhindringsbane (Working trails) 5. Gymkhana klasser a) Slalom b) Stafet Opdeling

Læs mere

FLEECE KOLLEKTION 2015

FLEECE KOLLEKTION 2015 132 FLEECE FLEECE 0804 MIKROFLEECECARDIGAN Fleececardigan i bedste kvalitet. Der er udvalgt de fineste polyesterfibre i den tætteste konstruktion. Antipillingbehandlet på både for-og bagside. Blød og isolerende.

Læs mere

TRAMPOLINE. monteringsanvisninger for følgende trampoliner: NORTH EXPLORER 360, 460, 510

TRAMPOLINE. monteringsanvisninger for følgende trampoliner: NORTH EXPLORER 360, 460, 510 NORTH TRAMPOLINE monteringsanvisninger for følgende trampoliner: NORTH EXPLORER 360, 460, 50 NORTH EXPLORER 360, 460, 50 INDHOLD OM NORTH TRAMPOLINE............................... INDEN MONTERING.....................................

Læs mere

Øvelsesprogram til skulderopererede - Opstramning af ledkapslen

Øvelsesprogram til skulderopererede - Opstramning af ledkapslen Patientinformation Øvelsesprogram til skulderopererede - Opstramning af ledkapslen www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Denne pjece indeholder øvelsesprogram til dig, der har fået foretaget en opstramning

Læs mere

Liko Universalsejl model, 000, 002

Liko Universalsejl model, 000, 002 Liko Universalsejl model, 000, 002 Brugsanvisning Produktbeskrivelse Liko Universalsejl er en standardmodel, som er konstrueret til at tilpasse sig til brugeren uden individuelle indstillinger, og som

Læs mere

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Udbud på levering af bleer til inkontinens Version: 8.1.2015 Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Dette faneblad er en instruktion til, hvordan - skal udfyldes.

Læs mere

FalcoLinea FALCOLINEA. FalcoLinea er en ny serie i et moderne og spændende design forenet med et robust

FalcoLinea FALCOLINEA. FalcoLinea er en ny serie i et moderne og spændende design forenet med et robust FalcoLinea FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM FALCOLINEA FalcoLinea er en ny serie i et moderne og spændende design forenet med et robust og enkelt udseende. Der anvendes alene FSC mærket hårdttræ på bænken,

Læs mere

Hexa-Cover Flydelag til reduktion af: Lugt Emission Varmetab Fordampning Organisk vækst / Algevækst

Hexa-Cover Flydelag til reduktion af: Lugt Emission Varmetab Fordampning Organisk vækst / Algevækst Effektivt flydelag på alle væsker Hexa-Cover Flydelag til reduktion af: Lugt Emission Varmetab Fordampning Organisk vækst / Algevækst Yderligere forhindrer Hexa-Cover Flydelag uønskede fugle adgang til

Læs mere

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Oversigt over resultaterne i PISA 2015 Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Formålet med PISA Måle, om unge har kompetencer, der kan bruges

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold

GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold Til din oplysning Nu blænder JO-EL op for en ny arbejdslampe i Goliath-serien. Goliath 250-serien leverer lys i særklasse, den er robust, sikker, økonomisk

Læs mere