Tyske/schweiziske krimier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tyske/schweiziske krimier"

Transkript

1

2

3 Tyske/schweiziske krimier Fitzek, Sebastian: Terapien Husets Forlag, sider. Da psykiateren Larenz datter uforklarligt forsvinder, begynder et mareridt for Larenz, men hvem er Larenz egentlig, er datteren forsvundet, hvilken rolle spiller Larenz kone, og hvem er den mystiske Anna Spiegel, som via terapi hos ham, måske kan komme med oplysninger om den forsvundne datter? Mercier, Pascal: Nattog til Lissabon Tiderne Skifter, sider. En mand bryder op fra sit velordnede liv i Bern og tager toget til Lissabon for at lede efter alt om forfatteren de Prado, hvis bog han har fundet i et antikvariat, og som han er blevet fuldstændigt bjergtaget af. Ohnemus, Günter: Den russiske passager Sohn, sider. Harry er enspænder og taxichauffør. En tur med en hemmelighedsfuld russisk kvinde ændrer hans liv fuldstændigt. Hun er mafiakvinde på flugt, og Harry beslutter sig til at hjælpe hende videre. Schenkel, Andrea Maria: Mordets by Hr. Ferdinand, sider. På en afsides gård i 1950ernes Tyskland findes de seks beboere brutalt myrdet. Gennem naboers og bekendtes udsagn fortælles om den ensomme og upopulære familie og om sagens opklaring.

4 Nordiske krimier Danske Adler-Olsen, Jussi: Kvinden i buret Politiken, sider. Folketingspolitikeren Merete Lynggaard forsvinder sporløst. Alle spor forfølges, men uden resultat. Sagen henlægges og tages først op igen, da vicekriminalkommissær Carl Mørck bliver leder af afdeling Q, afdelingen for henlagte sager. Da han graver i sagen, kommer han på sporet af en velplanlagt og perverteret forbrydelse. Blædel, Sara: Kun ét liv Lindhardt og Ringhof, sider. Kriminalassistent Louise Rick udlånes til Rejseholdet efter fundet af en ung, dræbt indvandrerkvinde. Spørgsmålet, om det behøver være æresdrab, dukker hurtigt op, og opklaringen giver Louise indsigt i en anderledes kultur i Danmark. Dorph, Christian: Afgrundens rand Christian Dorph, Simon Pasternak. - Gyldendal, sider. Kriminalroman. De to efterforskere Ole Larsen og Erik Rohde bliver sat på en sag om en rig entreprenør som bliver fundet myrdet i en bøssesauna, hvor der også forekommer pædofili. Sagen viser sig at have spor tilbage i fortiden, helt tilbage til befrielsessommeren. Frøslev, Ole: Slagteren fra Ryesgade : politiroman Lindhardt og Ringhof, sider. - (Mørketid). Krimi fra besættelsestiden, hvor kriminalbetjent Bjørner og hans kolleger på Station 7 kommer på sporet af en større sortbørsbande, der også gør i åger og organiserede indbrud.

5 Holm, Gretelise: Nedtælling til mord Aschehoug, sider. Krimi med journalisten Karin Sommer, der havner i en højspændt krisesituation med attentat på integrationsministeren og tvivlsomme økonomiske forbindelser til Østeuropa. Olsen, Frode Z.: Den dag sneen kom : roman Ries, sider. Krimi, hvor Arne Bellmann fra Station 2 skal hjælpe en britisk kollega, der leder efter den forsvundne søn til en konservativ engelsk politiker. Ursin, Georg: Den navnløse bevægelse People's Press, sider. Den pensionerede Chenlein kommer på en opgave, som fører ham ind i et politisk spil i en stat, hvor en protestbevægelse overtager magten. Der indføres restriktive regler, som skal styre befolkningen, men hvem står bag Den navnløse bevægelse, og hvordan kan man bekæmpe dem. Svenske Dahl, Arne: Efterskælv Modtryk, sider. En bombe eksploderer i tunnelbanen i Stockholm, og terrorismen har gjort sin entre i den svenske hverdag. Det bliver klart, at der findes aktive terrorceller i Skandinavien. Dermed bliver det en sag for A-gruppen. Edwardson, Åke Værelse nummer 10 Fremad, sider. En ung kvinde myrdes på et hotelværelse i Göteborg. Kommissær Winter får sagen, og det går op for ham at han for 18 år siden undersøgte sagen om en forsvunden kvinde, som opholdt sig på samme værelse. Er der en sammenhæng?

6 Edwardson, Åke: Et yndigt land Fremad, sider. Tre mænd myrdes i en kiosk i en forstad til Göteborg med ansigterne bortskudt. Handlede det om narko, flygtningesmugling eller noget endnu værre? Kriminalkommissær Erik Winter har ikke meget at gå efter, for ingen har tilsyneladende set eller hørt noget - eller tier eller forsvinder. Frimansson, Inger: Mørkespor Politiken, sider. Midaldrende, ugifte Hilja bor stadig hos sin dominerende storesøster Karla, mens deres bror har familie. En kendt skuespiller og tidligere familie-veninde dukker op, samtidig med at en voldtægtsmand hærger området. Er der en sammenhæng? Jungstedt, Mari: Den du ikke ser People's Press, sider. Krimi fra Gotland, hvor den attraktive Helena Hillström myrdes efter en fest. Da der kort efter sker et lignende mord, bliver kriminalkommissær Andreas Knutas hårdt presset af lokalbefolkning, politikere og medier. Klackenberg, Tove: I den bedste mening Gyldendal, sider. Svea Lundström Duval er anklager i en retssag om mordene på to små børn i en lille svensk by. Begge forældre er sigtet, men hun finder hurtigt ud af, at forklaringerne i retten ikke hænger sammen, og begynder at indlede sin egen undersøgelse. Larsson, Stieg: Luftkastellet der blev sprængt Modtryk, sider. - (Millennium ; 3. bind). Krimi med Lisbeth Salander, der ligger på hospitalet efter at have overlevet et skud i hovedet, mens hendes makker Mikael Blomkvist fortsætter opklaringen af hendes sag.

7 Läckberg, Camilla: Stenhuggeren People's Press, sider. I havet ved Fjällbacka finder man liget af en lille pige. De blå mærker på halsen tyder på mord, så politimanden Patrick Hedström og forfatteren Erica Falch indgår endnu en gang samarbejde for at finde frem til morderen. Nesser, Håkan: Menneske uden hund Modtryk, sider. Krimi fra Sverige, hvor kriminalkommissær Gunnar Barbarotti skal opklare to forsvindinger: Dagen før Ebbas 40 års fødselsdag forsvinder hendes bror og dagen efter hendes søn. Niemi, Mikael: Manden der døde som en laks Lindhardt og Ringhof, sider. Krimi fra Tornedalen i Norrbotten, hvor en gammel sur stodder bliver myrdet med en lakselyster. Therese Fossnes fra Stockholms politi skal hjælpe med sagen, men skal også sætte sig ind i de lokale skikke og ikke mindst sprogpolitikken. Tursten, Helene: Manden med det lille ansigt Aschehoug, sider. Jagten på en ung piges morder fører kriminalinspektør Irene Huss ind i et miljø, hvor man handler med kvinder, og et liv ikke har nogen værdi. Trafficking har forgreninger i hele Europa, og nu ser det ud til, at en af de mest hensynsløse alfonser befinder sig i Göteborg.

8 Norske Holt, Anne: Madam President Gyldendal, sider. Krimi med Hanne Wilhelmsen, Yngvar Stubø og Inger Johanne Vik. I maj 2005 vil USA's første kvindelige præsident deltage i festlighederne på Norges nationaldag. Dagen efter hun er ankommet til landet, forsvinder hun sporløst. Nesbø, Jo: Snemanden Modtryk, sider. Vicekommissær Harry Hole får et anonymt brev om, at en seriemorder er på spil. En række mord og forsvindinger får overbevist politiet om, at en seriemorder ganske rigtigt er i gang, og Harry Hole går i gang med at løse den. Staalesen, Gunnar: Forfulgt af død Vindrose, sider. - (En Varg Veum-krimi). Privatdetektiven Varg Veum modtager en telefonsamtale, som bringer ham langt tilbage i tiden til diverse sager med tragisk udgang, hvor den samme dreng var involveret. Nu er den lille dreng voksen og fast besluttet på at hævne sig på alle dem, han mener har ødelagt hans liv - bl.a. Varg Veum. Staalesen, Gunnar: Tornerose sov i hundrede år Vindrose, sider. - (En Varg Veum-krimi). Privatdetektiven Varg Veum får et par sager med bortløbne unge mennesker. Den ene af sagerne ender i mord, og Veum må nu til at bore i de to forældrepars fortid, og her afsløres hurtigt mørke hemmeligheder.

9 Finske Mäki, Reijo: Den gule enke Bazar, sider. Privatdetektiven Jussi er i midtvejskrise og møder tilfældigt en tidligere veninde, der har fået store problemer med den russiske mafia, fordi hendes fængslede mand har snydt mafiaen. Selvfølgelig hjælper han - og får selv problemer. Islandske Ævar Örn Jósepsson: Blodbjerget Aschehoug, sider. Krimi fra Island, hvor et dødeligt stenskred på en kraftværksbyggeplads måske er mord og måske en terroraktion fra miljøaktivister. Engelske/amerikanske krimier Engelske Atkinson, Kate: En god gerning Lindhardt og Ringhof, sider. Et brutalt overfald i en bilkø i Edinburgh, overværet af Jackson Brodie, tidligere privatdetektiv, Martin Canning, forfatter af tåbelige krimier, og Gloria Hatter, gift med en samvittighedsløs byggematador, væver de tre personers skæbner sammen i en grum, morsom og indigneret mordhistorie. Billingham, Mark: Den brændende pige Modtryk, sider. Kriminalkommissær Tom Thorne indblandes i opklaringen af et opgør mellem to bander. Sagen har måske forbindelse 20 år tilbage, hvor en lejemorder satte ild til en ung pige.

10 Harvey, John: Aske og støv Modtryk, sider. Den pensionerede kriminalkommisær Frank Elder bliver opfordret til at hjælpe med undersøgelsen af, hvad der gik galt ved anholdelsen af en voldelig kriminel. Et af hovedvidnerne bliver myrdet, men Elder trænger til bunds i sagen, der afslører korruption i politiets rækker. Samtidig har han alvorlige problemer med sin unge datter. Hill, Susan: Mørket i et hjerte Cicero, sider. En række mord finder sted i en domkirkeby og derefter forsvinder en kvinde i tågen men kun den unge detektiv Freya Graffham ser ikke sagen som en rutinesag. James, Peter: Dødenkelt Cicero, sider. Krimi fra Sussex, England. En polterabend ender tragisk: 4 venner har begravet Michael i en kiste, mens de er væk et par timer. Undervejs kører de galt og omkommer, og hvem ved nu, hvor Michael er? Kriminalkommissær Roy Grace kommer på en svær opgave. McCall Smith, Alexander: Filosofisk søndagsklub Charlottenlund : Ries, sider. Under en koncert i Edinburgh styrter en ung mand ned fra balkonen. Er det uheld eller mord. Isabel Dalhousie overværer styrtet, hendes moralske instinkt bliver tændt, og hun går ihærdigt i gang med at afdække baggrunden, og et af spørgsmålene hun skal tage stilling til, er om man har pligt til at dele sin viden med andre.

11 Robinson, Peter: Et spor af ild Bahnhof, sider. To både bryder i brand på Eastvale-kanalen. Kriminalinspektørerne Alan Banks og Annie Cabbot finder hurtigt ud af, at branden er påsat, men hvem var det, der skulle dø ved branden? Welsh, Louise: Revolvertricket Borgen, sider. Da den fallerede illusionist William Wilson bliver engageret til en Berliner kabaret, tror han, at hans lykke er gjort, og at han kan skjule sig selv og sin ubehagelige fortid i det halvlurvede miljø - men skæbnen vil det anderledes! Amerikanske Connelly, Michael: Malstrøm Klim, sider. Harry Bosch opsøges af enken efter en tidligere kollega og ven. Hans død trækker spor til en række af Boschs tidligere sager. Ellroy, James: Under dække Aschehoug, sider. Da den unge betjent Fred Underhill bliver involveret i en sag om en seriemorder, og det viser sig at de beviser han har fremskaffet er falske, bliver han fyret. Han må selv forsøge at finde frem til den rigtige morder, for at få oprejsning.

12 Thriller/spænding Berenson, Alex: Den tro spion Cicero, sider. Efter i årevis at have infiltreret al-qaeda vender CIA-agenten John Wells tilbage til USA som led i planlægningen af en terroraktion. Han er konverteret til islam og CIA stoler ikke på ham, så han må gå under jorden for at fuldføre sin mission, men for hvem? Birkegaard, Mikkel: Libri di Luca Aschehoug, sider. Efter faderens voldsomme død arver hans søn, advokaten Jon, antikvariatet Libri di Luca i København og får samtidig indsigt i det hemmelige selskab, der holder til i antikvariatet, de såkaldte Lettorer, mennesker med særlige evner til at påvirke folk gennem læsning. Egeland, Tom: Ulvenatten Bazar, sider. Under en direkte norsk tv-udsendelse trænger en gruppe tjetjenske terrorister ind i studiet og tager deltagerne som gidsler for at få et frit Tjetjenien. Grangé, Jean-Christophe: Den sorte linje Rosinante, sider. En kvindelig turist bliver fundet myrdet i Malaysia, tilsyneladende som offer i et makabert ritual. Flere af denne slags mord har fundet sted på kvinder, og en afdanket fransk journalist udgiver sig for at være en ung naiv kvinde, for at komme nærmere på morderen.

13 Hesseldahl, Morten: Drager over Kabul Modtryk, sider. Politisk thriller der kredser om terrorisme, som udenrigsminister Lars Ole Ravn må forholde sig til, da tingene spidser til, og eksplosive temaer som fanatisme, Islam, terror og Afghanistan kommer på banen. Jensen, Jens Henrik: Kulmanden : en Nina Portland-thriller Borgen, sider. Kriminalroman. En ukendt mand, dræbt med knivstik bliver fundet i kulbjergene ved et kraftværk i Esbjerg, og kriminalassistent Nina Portland begynder at grave i sagen. Opklaringen fører hende til Berlin, men bringer også hende selv i fare. Kerr, Philip: Det ene fra det andet Modtryk, sider. - (Berlin noir serien ; 4 ). I 1949 befinder privatdetektiven Bernie Gunther sig i München, hvor der hersker en kaotisk stemning. Han bliver opsøgt af en kvinde, hvis mand er forsvundet. Hun ønsker ikke at få ham tilbage, men vil have vished for, at han er død.

14 Notater:

15 Notater:

16 Vejle Bibliotek - Tlf Børkop Bibliotek - Tlf Give Bibliotek - Tlf Egtved Bibliotek - Tlf Jelling Bibliotek - Tlf

Christian Mørk: Skyggernes hav Politiken, 2008. - 318 sider. Jacob er på fallittens rand med sin kortbutik, da hans svindlerfar og korrupte

Christian Mørk: Skyggernes hav Politiken, 2008. - 318 sider. Jacob er på fallittens rand med sin kortbutik, da hans svindlerfar og korrupte Danske Jussi Adler-Olsen: Fasandræberne Politiken, 2008. - 399 sider. Krimi. Ad mærkelige veje lander en gammel, tilsyneladende afsluttet mordsag hos vicekriminalkommissær Carl Mørck i Afdeling Q, og da

Læs mere

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design Bogforside i tre varianter Du skal designe forsiden til Stieg Larsson roman fra 2006»Mænd der hader kvinder«i tre forskellige designs: Version

Læs mere

Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P Politiken, 2009. - 485 sider. En femten år gammel flaskepost med et fortvivlet råb om hjælp lander hos Afdeling Q, og snart er Carl Mørck dybt begravet i en syg sag

Læs mere

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Brøndbyvester Bibliotek Ved bibliotekarerne Susanne Lindgreen, Anne Gry Bodin og Merete Rübner Laursen Anbefalinger af skønlitteratur ved bibliotekar Susanne Lindgreen

Læs mere

Her Vi har lige fået det i morges. Særnummeret om sexhandelen. Det er godt gået. Flot. Det udkommer om to uger, og det bliver noget af en bombe.

Her Vi har lige fået det i morges. Særnummeret om sexhandelen. Det er godt gået. Flot. Det udkommer om to uger, og det bliver noget af en bombe. 3 Her Vi har lige fået det i morges. Særnummeret om sexhandelen i Sverige. Det udkommer om to uger, og det bliver noget af en bombe. Det er godt gået. Flot. Nå, hvordan står det til? Hvordan er det at

Læs mere

Vinter i Norden. et udvalg af nordiske romaner

Vinter i Norden. et udvalg af nordiske romaner Vinter i Norden et udvalg af nordiske romaner 85.21 Den ældre Eddas Gudesange Aschehoug, 2004. - XIX, 325 sider : ill. Ajvide Lindqvist, John Lad den rette komme ind Forum, 2007. - 484 sider I Blackeberg

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

Sprogø - øen i midten

Sprogø - øen i midten Sprogø - øen i midten 38.78 Kirkebæk, Birgit Letfærdig og løsagtig - kvindeanstalten Sprogø 1923-1961 / Birgit Kirkebæk. - Holte : SocPol, 2004. - 324 sider : ill. I bogen undersøges det hvem "Sprogø-pigen"

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING KRIMI & SPÆNDING Adler-Olsen, Jussi: Den grænseløse Politiken, 2014. - 540 sider. Krimiserien med Afdeling Q ; 6 Trafikulykke eller mord?

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING NOTATER KRIMIER DANSKE Bitre mandler : krimi- og spændingshistorier Lindhardt og Ringhof, 2010. - 205 sider. 10 noveller af danske forfattere

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman INSTRUKT ION Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE Michael Ramløse MEDV IRKENDE Claes Bang ond skaben Efter Jan Guillous roman INDHOLDSFORTEGNELSE Kære underviser / 3 Handling / 4 Jan Guillou / 5 Claes Bang

Læs mere

Uge 23, onsdag 03. jun 2015

Uge 23, onsdag 03. jun 2015 Side 1 20:00 Gaden hvor politikerne forsvandt (2:2) Nyt program. Tobias udgår En almindelig gade i Ikast har fået en kæmpe udfordring. Beboerne i 17 husstande har nemlig sagt ja til at styre Danmark i

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

hvis I vil have noget mere materiale til jeres artikler, så slut jer til jeres kollegaer dernede.

hvis I vil have noget mere materiale til jeres artikler, så slut jer til jeres kollegaer dernede. Jeg overlever. 3 du overlever? er det alt, hvad du har at sige om dommen, kalle blomkvist? hvis I vil have noget mere materiale til jeres artikler, så slut jer til jeres kollegaer dernede. jeg er sikker

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark Tema Kriminalsager 12 bøger om virkelighedens kriminalsager i danmark Der findes efterhånden rigtig mange skildringer af virkelighedens kriminalsager under danske himmelstrøg. Politiets arbejde med opklaring

Læs mere

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN Skrevet af Ingrid Bonde Nielsen 2012 DEN MANDLIGE LINIE FARFARS FARS GREN GENETISK SET Hvordan beskrive en forfars liv og levned - ja man kan jo

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

De andre krimier. Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen

De andre krimier. Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen De andre krimier Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen Bedsted Gommesen, Lars Fremmed skib anløbet Turbine, 2013. - 344 sider En havneinspektør er forsvundet, og kriminalassistent

Læs mere

Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus.

Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus. Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus. Andersdatter, Ane Kirstine - gift med Hans Peder Steensen; Hun bliver idømt fængsel på

Læs mere

23 maj 2006 Side 1. Første Generation

23 maj 2006 Side 1. Første Generation 23 maj 2006 Side 1 Første Generation 1. Kristian Martinus 1 Jensen #20, (søn af Laurits Jensen #1868 og Ane Marie Pedersdatter #1869). Han blev gift med Jacobine Andrea (Rubæck) Jacobsen #21. + 2 i. Laurits

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

LEIF GW PERSSON SERIEN

LEIF GW PERSSON SERIEN LEIF GW PERSSON SERIEN Jeg tror, at grunden til at Bäckström er så populær er, at han som et virkeligt dumt svin i en verden af stort set normale mennesker, hvor hans særheder har betydelig underholdningsværdi

Læs mere

Den mørke gade. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvor er Lars? 2. Hvem møder han?

Den mørke gade. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvor er Lars? 2. Hvem møder han? Opgaver til Den mørke gade Navn: Før du læser bogen Opgave 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Lars? 2. Hvem møder han? OPGAVE 2 Instruktion: Skriv om billedet på forsiden af bogen.

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Listen redigeres af Anna Klara Bæhr, Albertslund Bibliotek

Listen redigeres af Anna Klara Bæhr, Albertslund Bibliotek Bibliotekernes netmagasin om skønlitteratur Litteratursiden fortæller om nye og gamle stemmer i litteraturen. Til dig, der læser af lyst- på tværs og i dybden. Listen redigeres af Anna Klara Bæhr, Albertslund

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

!Anders Peter Hansen- Listedkongen ophav note

!Anders Peter Hansen- Listedkongen ophav note !Anders Peter Hansen- Listedkongen ophav note Denne note beskriver A. P. Hansens ophav, både anerne så langt tilbage som jeg kender dem, og han nærmeste familie. Dette er selvfølgelig interessant i sig

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Allehelgensdag d. 4. november 2018

Allehelgensdag d. 4. november 2018 Allehelgensdag d. 4. november 2018 Salmer: 732: Dybt hælder året i sin gang 218: Krist stod op af døde Nu står der blæst om cykelsti og gade 571: Den store hvide flok 217: Min Jesus, lad mit hjerte få

Læs mere

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen.

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen. 15. februar 2014 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter & Peter Mortensen I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang

Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang Tekster til brug ved kanonarbejdet 7. 9. årgang Forfatter Tekst Ideer til anvendelsesmuligheder, parallelle tekster m.m. H. C. Andersen (1805 1875) Herman Bang (1857 1912) Historien om en moder Det døende

Læs mere

Brev till Carl Gustaf Bjurström från brevskrivare i Norden, 281: 3: 1-18 Innehållsförteckning

Brev till Carl Gustaf Bjurström från brevskrivare i Norden, 281: 3: 1-18 Innehållsförteckning Brev till Carl Gustaf Bjurström från brevskrivare i Norden, 281: 3: 1-18 Innehållsförteckning L 281:3:1, Författare, förlag, tidskrifter och andra brevskrivare i Norge och på Island... 2 L 281:3:2, H.

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Dødsulykker på jobbet i 2010:

Dødsulykker på jobbet i 2010: Dødsulykker på jobbet i 2010: Kunde dræber taxichauffør Randers, 31. juli: En 65-årig mandlig taxichauffør fra Randers dør på Fynsk motorvej. Det sker, da hans 26-årige passager hiver i rattet og hyrevognen

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING KRIMI & SPÆNDING Arnaldur Indriðason: Mørke strømme Rosinante, 2013. - 278 sider. (Krimiserien med Erlendur Sveinsson ; 7) Kommissær Erlendur

Læs mere

Fahrenheit 103. Bonus handouts til inspiration. Case no. 45-A6

Fahrenheit 103. Bonus handouts til inspiration. Case no. 45-A6 Fahrenheit 103 Bonus handouts til inspiration. Var ikke med på Fastaval 99 Case no. 45-A6 af William Stanton Otte grave på otte dage. Gravsten væltet og flere grave gravet op. Lig forsvundet, kister tømt.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold!

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! 16. søndag efter trin. - Joh. 11,19-45 754, 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! Amen I dag for 15 år siden blev Vesten vækket af sin tårnerosesøvn.

Læs mere

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF,

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Jonas og 27 andre unge ankommer til en sommerlejr, der er noget anderledes end de fleste af den slags lejre. Ingen fælles arrangementer og pligterne

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel: " Reinhard Heydrich bødlen " Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel:  Reinhard Heydrich bødlen  Vejledning Lærer Titel: " Reinhard Heydrich bødlen " Vejledning Lærer Reinhard Heydrich bødlen Filmen indgår i en serie med 6 titler under overskriften SS-Hitlers elite Udsendelse 3: Reinhard Heydrich bødlen. --------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Hroar og Helge resume. et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen

Hroar og Helge resume. et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen 1 Hroar og Helge resume et vikingespil af Ole Zester og Anne-Marie Jørgensen 2 Prolog En flok voksne og børn flygter i skoven. De fleste indhentes og fanges af troldfolk dog slipper enkelte børn væk. Børnene

Læs mere

Krimimessen, Horsens Statsfængsel 6. april 2019 tips & tricks

Krimimessen, Horsens Statsfængsel 6. april 2019 tips & tricks Krimimessen, Horsens Statsfængsel 6. april 2019 tips & tricks Af: bibliotekar og krimifan Helle Post Påklædning: Varmt tøj anbefales, gerne lag-på-lag. Foredragene og messen er indendørs, men for at komme

Læs mere

Arkivar Jytte Skaaning og min kone Inger Clausen på Korsør Lokalhistoriske Arkiv. Foto: Arne

Arkivar Jytte Skaaning og min kone Inger Clausen på Korsør Lokalhistoriske Arkiv. Foto: Arne Familien fra Korsør 14. august 2014 Endnu en gang har en henvendelse fra andre slægtsforskere giver en masse ny viden om slægten. Denne gang drejer det sig om slægtsforsker Steen Hald Kjeldsen, der skrev

Læs mere

Kommunemesterskab 2010 Andst/Vejen Resultater og billeder af medaljemodtagere

Kommunemesterskab 2010 Andst/Vejen Resultater og billeder af medaljemodtagere Herresingle U09 B 1. Søren Pedersen (Holsted) 2. Tobias Hansen (Skodborg) 3. Max Bøgedahl (Skodborg) 4. Anne Mia Storm Pedersen (Andst) 5. Christian Huss Eskesen (Gesten) Kommunemesterskab 2010 Andst/Vejen

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Midtdjurs Nytårsstævne 2010

RESULTATLISTE FOR Midtdjurs Nytårsstævne 2010 Side 1 af 8 StævneProgram 15:17 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.19 Januar 2010 RESULTATLISTE FOR Midtdjurs Nytårsstævne 2010 15m Gevær - Mesterskab Klasse BK1 1 05-84815 Rasmus Brasch 116-Midtdjurs

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

3 km damer. Vallø Lystrup Magleby skov 3 km. piger. Bøge skov

3 km damer. Vallø Lystrup Magleby skov 3 km. piger. Bøge skov 3 km damer 3 km. piger Ganne Louise Tingvold 99 1 94 1 1 97 1 499 1 Fie Bressen 99 1 94 97 99 97 492 2 Lærke M. Hansen 95 98 96 87 92 468 3 Kisten Jensen 9 93 1 84 89 87 459 4 Linda Jodehl 95 86 69 52

Læs mere

Tak, hr Nielsen. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvem er hr Nielsen?

Tak, hr Nielsen. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvem er hr Nielsen? Opgaver til Tak, hr Nielsen Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvem er hr Nielsen? 2. Hvorfor tror du, at der lugter grimt? OPGAVE 2 Instruktion: Skriv

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT Ny tilmeldingsprocedure: I forbindelse med digitaliseringen og den nye hjemmeside er der ændret på måden at tilmelde sig. På hjemmesiden under Event kan du se alle

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne Død mands kiste Kjære Christian 20 juni 1872 Siden der sidst blev skrevet til Dig her fra Comptoiret er der hvad Forretningen angaar ikke noget nyt at melde, men vel en anden i høj grad sørgelig Efterretning,

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Nordiske/skandinaviske krimier og det som ligner

Nordiske/skandinaviske krimier og det som ligner Nordiske/skandinaviske krimier og det som ligner Af journalist og anmelder Bo Tao Michaëlis Norden og/eller Skandinavien? Skandinavisk samfundskrimi med politiromanen som skabelon eller nordisk noir med

Læs mere

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11 Foto: Cathrine Søvang Mogensen Min far voldtog mig 200 gange Gerningsmænd slipper godt fra det, når seksuelle overgreb på børn ikke anmeldes. Line blev seksuelt misbrugt af sin far i hele sin opvækst.

Læs mere

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En bombe i familien Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En ung, der laver et selvmordsforsøg, kan kalkulere med Det skal se ud, som om jeg dør, men jeg vil ikke dø. Men de tanker

Læs mere

Opgaver til Kongeriget

Opgaver til Kongeriget Født i 1940 på Amalienborg Slot. Dronning af Danmark 1972. FAMILIE Datter af Frederik 9. af Danmark (1899-1972) og Ingrid af Sverige (1910-2000), Gift i 1967 med Henri de Laborde de Montpezat (1934) i

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

fakta Læs mere om undersøgelsen HER.

fakta Læs mere om undersøgelsen HER. mormors bordel indhold om mormors bordel 5 om suzanne bjerrehuus 7 om karen thisted 9 episode 1 (se programmet) 11 episode 2 13 episode 3 15 episode 4 17 episode 5 19 episode 6 21 episode 7 23 download

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,3 millioner mennesker. Over en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Side 1 Uge 51, mandag 17. dec 2012 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Ny tekst undergang Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket,

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

KRIMI OG SPÆNDING Et udvalg af bøger fra 2013

KRIMI OG SPÆNDING Et udvalg af bøger fra 2013 KRIMI OG SPÆNDING Et udvalg af bøger fra 2013 Bille, Lisbeth A. Nattens gerning Lindhardt og Ringhof, 2013. - 302 sider Krimiserien med: Thea Vind ; 2 Krimi. Videnskabsjournalist Thea Vind skriver en artikel

Læs mere

Ekstra - Læs Ditte Birkemoses novelle: Sandhedens sendebud

Ekstra - Læs Ditte Birkemoses novelle: Sandhedens sendebud Ekstra - Læs Ditte Birkemoses novelle: Sandhedens sendebud Program lørdag den 10. april Scene 1 10.00 Velkomst ved Kulturminister Carina Christensen 10.20 Henning Mortensen i samtale med Susanne Bjertrup

Læs mere

Opgaver til Med ilden i ryggen

Opgaver til Med ilden i ryggen Opgaver til Med ilden i ryggen Hvem er brevet til: Kapitel 1 Hvem er det fra? Der er 2 grunde til at han skriver brevet: Første grund: Anden grund: Hvem er Ines? Hvad er faderens arbejde? Hvad betyder

Læs mere

Efteropgaver Mission Kold Krig

Efteropgaver Mission Kold Krig Efteropgaver Mission Kold Krig Trumandoktrinen Præsident Truman stod bag Trumandoktrinen i USA. Undersøg Trumandoktrinens betydning for Den kolde krig. Se elevopgave om Trumandoktrinen herunder Spionage

Læs mere

Margrete 1. foto. Familie. Formynder. Statskup. vidste. Kalmarunionen. Vidste du, at.. Gotland. Slesvig. Historiefaget.dk: Margrete 1.

Margrete 1. foto. Familie. Formynder. Statskup. vidste. Kalmarunionen. Vidste du, at.. Gotland. Slesvig. Historiefaget.dk: Margrete 1. Historiefaget.dk: Margrete 1. Margrete 1. foto Margrete 1. var en dygtig politiker, der samlede de nordiske riger i Kalmarunionen. Hun var aldrig dronning af Danmark, men landets regent. Af Mikael Kristian

Læs mere

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter Matrikel 5a, Stenagergaard. ***** Matrikelkort 1798: ejer/fæster Hans Christoffersen areal: 494030 /al 42 1/14 tdr. Tidligere hed gården Wingeberggaard og havde matrikelnummer: 2 [Forside] [Skafterup]

Læs mere

DEN STORE FEST. Tales of Glory

DEN STORE FEST. Tales of Glory Jesus indbyder til fest i Himlen. De, der siger ja tak til indbydelsen; får lov til at være med 1 DEN STORE FEST Tales of Glory Til brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Lukas 14, 15-24 Rekvisitter:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2011 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Samtidshistorie

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Side 1 Uge 16, mandag 16. apr 2012 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Når sagen mod norske Anders Breivik begynder mandag, vil der være fokus på hans syn på indvandrere og højreekstremisme.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN

ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN E ELEVHÆFT Johannes Larsen Johannes Larsen blev født i Kerteminde i 1867. Hans forældre havde en stor køb- mands-forretning, og de var ret rige. Forældrene havde

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

BO TAO MICHAELIS (RED) DEN KRIMINELLE NOVELLE DANSKLÆRERFORENINGEN

BO TAO MICHAELIS (RED) DEN KRIMINELLE NOVELLE DANSKLÆRERFORENINGEN BO TAO MICHAELIS (RED) DEN KRIMINELLE NOVELLE DANSKLÆRERFORENINGEN Stefan Brockhoff Kriminalromanens ti bud En kriminalroman er et spil. Et spil mellem romanens enkelte figurer og et spil mellem forfatteren

Læs mere