Transskription af interview Jette

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transskription af interview Jette"

Transkript

1 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte med at spørge dig, om du selv er en del af en kernefamilie? P: Det er jeg, ja. Jeg er gift med Lennart, og vi har to børn sammen. I: Hvad synes du, en familie er? P: En familie det er Jamen umiddelbart, så vil man jo sige, at det er mor og far og børnene. Men jeg synes, det vigtigste er, at det, der skaber en familie, er sammenholdet og kærligheden til hinanden I2: Okay en familie er sammenhold Hvordan hænger familie sammen med, at der er mor og mor? I: Er det også en familie? P: Det er også en familie, ja. I2: Er det en kernefamilie? P: Hmm. Det ved jeg ikke, for jeg synes egentlig, at det der kernefamiliebegreb, det bliver lidt udvisket nu om dage. Altså det behøver jo ikke kun at være, fordi det er mor og mor eller far og far, der er jo også mor og bonusfar eller far og bonusmor. Så det bliver udvisket. Så jeg synes begrebet kernefamilie er svært i dag. Men et eller andet sted, så tror jeg.. og sådan er det jo også inde i mit hoved, for det startede jeg med at sige Så tror jeg, at jeg forbinder kernefamilie med en mor, en far og børn. I: Tænker du over familieformerne i mødet med børnene forældre i vuggestuen? P: Altså når nu jeg? I: Når nu du arbejder her og møder dem, når de starter? Og i dagligdagen, tænker du over, hvordan deres familie er? P: Nej ikke hvis det ikke har nogen indvirkning på børnene. I tilfælde hvor man kan sige, at der har familieformen, eller den måde familien lever på, en indvirkning på børnene, der tænker jeg på det selvfølgelig. Men hvis børnene fungerer lige så fint som alle andre børn, så tænker jeg ikke over det. I: Tænkte du over det første gang Maria og Lotte kom her? Hvad tænkte du så?

2 P: Så tænkte man, ej hvor sjovt. Det bliver spændende at se. Og jeg synes i starten også, det var sådan spænende at se, fordi man tænkte ej to børn og to voksne det bliver dobbeltpylret, så man tænkte de børn, de skal bare ud og møde nogle udfordringer. Men når så man møder Maria, Lotte og børnene, så er de jo bare ligesom alle andre mennesker. Så nu så tænker man ikke over det. I: Så nu er det meget naturligt? P: Det er meget naturligt, ja. Børnene de tænker jo slet ikke over det, og jeg synes egentlig, at selvfølgelig når nogen af børnene siger, min far henter mig, så kan man godt have det sådan lidt, ved de, hvad en far er? Og i starten kunne pigerne godt have det sådan lidt, når der var nogen fædre, der kom og hentede, så kunne pigerne godt være lidt betuttede. Hvor man kunne være sådan, gud er de bange for mænd? Ser de ikke nok mænd i deres omgangskreds?, men sådan tænker vi ikke mere. Men immervæk så er det jo sådan, at vi ved med både Lotte og Maria, at vi til hver en tid kan spørge dem, men vi gør det bare ikke. I: Men I føler godt, at I kan? P: Det føler jeg helt sikkert. Jeg føler, at de egentlig er meget åbne omkring deres situation. I: Har du følt, at de selv har tænkt over, at de ikke er en far og mor, men mor og mor, der kommer? P: Både og.. Jeg tænker lidt, at de tænker, at fordi de ikke er en almindelig kernefamilie, så er det vigtigt, at de gør det rigtig rigtig godt. Det kan nogle gange godt være rigtig hårdt for dem, fordi de føler, de skal yde mere end andre overfor børnene og i forbindelse med børnene. I2: For ellers vil folk tænke, at det har noget at gøre med deres situation? P: Ja lige præcis. I2: Hvorfor tror du, at de føler det? P: Jamen jeg synes, man kan mærke det på den måde, at selvfølgelig er det vigtigt for alle forældre at gøre det bedst muligt overfor deres børn, men jeg synes, man kan mærke det med dem lige en tand mere. De spørger meget indtil børnene, og det ligger dem meget på sinde. De spørger meget ind til det faglige, som har I nogle gode ting, vi kan læse og om udvikling med børnene. Det er de meget meget obs på. I2: Hvilket du forbinder med, at deres situation er anderledes? P: Ja, det tror jeg. I: Føler du, at andre forældre i situationen studser over, at her er en familie med to mødre? P: Nej, overhoved ikke. I: Vi fik at vide i går, at Maria og Lotte er den eneste familie, hvor det er andet end mor og far. I har ikke før haft sådanne familier?

3 P: Nej, ikke i min tid. I: Hvad med enlige mødre? P: Dem har vi jo en del af. I2: Og føler de også, at de skal gøre ekstra meget ud af det, fordi deres situation er anderledes? P: Nej, det føler jeg ikke. I2: Så det er fordi, de er to kvinder? P: Ja det tror jeg Men det er jo bare noget, jeg tror. I2: Ja, men det er ikke alle familietyper, hvor det ikke er mor, far og børn, hvor du tror, de føler sådan? P: Nej. I: Tænker du i samværet med børnene på, hvilken baggrund de har? P: Overhoved ikke. I: I går så vi, at I talte meget med børnene om, hvem der kommer og henter dem. Tænker du over, at du lige skal huske at sige mommy i stedet for far? P: Nej. I starten synes jeg, det var lidt underligt. Men nu er det bare sådan, det er, og jeg tænker ikke over det. I: Hvorfor tror du, at du synes, det var underligt i starten? P: Jamen det er jo, fordi man er vant til enten at sige mor eller far, så mor og mommy er man ikke vant til at bruge. I2: Det ligger ikke lige i munden? P: Nej det ligger ikke lige i munden. Og det er svært for børnene at skulle sige. Men et eller andet sted, så kan jeg jo også som mor sagtens følge, at hun jo ikke bare vil hedde Lotte. Hun er jo mor, og de kan ikke hedde mor begge to, så det er jo et valg, de har taget. Det respekterer vi fuldstændig. I: Ja.. P: Lige nu, der bruger vi mommy rigtig meget, fordi vi øver pigerne i at sige det. I2: Nå, det er derfor, I siger det så meget. P: Ja. I: Ja, for vi tænkte også over det, men det er simpelthen for at lære dem det? P: Ja for Lotte hun er lidt ked af, at de ikke kan sige mommy. Så de øver det rigtig meget derhjemme, og det gør vi så også her. I: Nu har vi set, at I har lavet busserne (red. navnekortene) derude med mor og far og mor og mommy. Er der andre sedler, I har lavet om?

4 P: Nej, ikke rigtig. I: Er det bevidst, at ballonkortene kun har navne på forældrene og ikke betegnelserne mor og far foran? P: Det er tilfældigt. Helt tilfældigt. I: Og hvad med de stamkort, vi hørte om i går, med informationer om barnet. Er de henvendt til mor og far? P: Jamen der er selvfølgelig et felt, hvor de skal udfylde mors navn, adresse og cpr-nummer, og så er der selvfølgelig det samme for ens far. Men der er det bare blevet streget over, og så står der mor. I2: Tror du, at det kunne laves om, så man ikke behøvede at strege over? P: Lige nu slår det mig, at der bare kunne være to felter, hvor der foroven stod forældre. Det kunne man jo sagtens gøre. I2: Men I tænkte ikke over det, dengang de skulle udfylde felterne? P: Overhoved ikke. I2: Får I de papirer sendt ud kommunalt, eller er det nogen, I har lavet i institutionen? P: Jeg tror faktisk, det er nogen, vi selv har lavet. I2: Og dengang tænkte I ikke over det? P: Overhoved ikke. Jeg tror de er gået i arv, helt fra institutionen startede. De er aldrig blevet lavet om, tror jeg. I2: Hvad skulle der til for at de blev lavet om? P: Tid! I2: Tid? P: Tid Det er sådan set det eneste. I2: Hvad hvis det er en enlig mor? P: Altså ved skilsmisse? I2: Nej hvis det fx er en, der har valgt at få et barn alene. Laver man så kryds over faren? P: Ja, så kan man jo kun udfylde et felt. Men vi har faktisk ikke nogen i forældregruppen, der har fået et barn alene. Vi har en af de andre pædagoger. Hun har fået to donorbørn. I: Okay. Er det noget, I snakker om? P: Nej, det synes jeg ikke. I: Jeg tænkte bare, når hun selv er i en situation, hvor hun ikke er i en typisk familie, kunne det så have en indflydelse på, hvordan I tager imod andre typer familier? Det lyder som om, det var meget

5 naturligt for jer at tage imod Maria og Lotte. Tror du, hendes situation kan have haft nogen betydning for det? P: Det er meget svært at svare på. Jeg tror ikke, det har noget med sagen at gøre. Jeg tror bare, det er fordi, vi er dem, vi er. Vi er glade for at være her og arbejde med mennesker. Det er vigtigt for os, at alle føler sig velkomne. I2: Ja, det kan man godt mærke. I: Ja, meget P: Det er dejligt. I: I går sagde en anden af pædagogerne, at hun troede, vi ville have oplevet noget andet i en institution i København. Tror du, at der stor forskel på familieformerne her i forhold til en institution i København? P: Nej, det tror jeg ikke Hvis det skulle være mere normalt i København, så kan man jo se på, hvor Lotte og Maria har valgt at bosætte sig. I en lillebitte by der tænker man måske, der er fordomme, men det fornemmer jeg faktisk ikke, at de føler, der er. I2: Så der er ikke nogen, der har snakket om, at der et par af to kvinder, der er flyttet til byen? P: Overhoved ikke. I2: Nu er i selvfølgelig en vuggestue og ikke en børnehave, så børnene forstår jo ikke så meget i bøger. Men har I nogensinde snakket om at få fat i fx nogen af de bøger, der er lavet, som handler om Anders med to mødre. Der er blevet lavet litteratur, der fortæller om, at der findes masser andre familieformer og også om skilsmissefamilier. Har I snakket om, at I måske skulle få fat i andre sange, fx om to han-giraffer, der kysser? P: Haha. Nej, det har vi aldrig snakket om. Det har vi ikke. I2: Nej okay. Og heller ikke nu, hvor I faktisk har en familie med to mødre? P: Nej, jeg tænker mere, at fordi vi nu er dem, vi er, så er det oplagt, at vi skal tale om det, når børnene kan. Det ved jeg også, at Lotte og Maria vil være med på. Så når børnene spørger, skal vi være ærlige omkring det og forklare, og der tænker jeg at vi skal have nogen rigtig gode snakke. Selvfølgelig ville det være oplagt med en bog og sige prøv at se her. Men jeg tænker ikke, at det kommer til at blive et problem for hverken pigerne, de andre børn eller os som personale. For vi vil slet ikke have problemer med at tale med dem om det. I: Nej.. P: Og selvfølgelig skal de have at vide, at der er nogen, der ikke er som Eller Der er forskellige former for familier, og vi er ikke alle ens.

6 I2: Men I har ikke noget litteratur om det? P: Ikke, hvad jeg ved af. Men vi har en aftale med biblioteket, hvor de kommer ned med en kasse bøger til os. I2: Så det handler også om, hvad der overhoved er på biblioteket? P: Ja, men vi kunne sikkert godt ønske at få nogle bøger, der handler om forskellige familieformer. I: Kunne I finde på det i fremtiden? P: Når de kommer i børnehave, så ja helt sikkert. Lige nu giver det ikke så meget mening, for de andre børn vil ikke kunne forstå det. Men når de kommer ind på den anden side af døren. I2: Vi har undersøgt familieformer hos Dansk Statistik, hvor vi har set, at det først er når homoseksuelle er blevet gift eller registreret i et partnerskab, at de bliver defineret som familier. Hvor heteroseksuelle forældre ikke behøver være gift eller i registreret partnerskab. Hvad tænker du om den definition? P: Det, synes jeg, er åndssvagt. En familie er en familie. Hvorfor skal man have papir på at være en familie? I: Ja.. P: Hvis andre bliver betragtet som en familie uden at være gift, jamen så skal homoseksuelle da også. I: Men hvorfor tror du så, at Dansk Statistik mener, at de skal være gift for at være en familie? Altså jeg har ikke svaret selv, men hvad tror du, det kan skyldes? P: Øh det ved jeg ikke. Hvornår var det nu, de kunne blive gift? I2: I P: Så før det kunne de ikke være en familie? I2: Nej, ikke registreret som en.. P: Jamen det ved jeg ikke hvorfor. Det, synes jeg, er dumt. Det synes jeg. I2: Men du føler ikke du kan mærke dette i et bureaukrati, der går ind og styre jeres arbejde? P: Nej. I2: Vi snakkede også med Lotte og Maria om, at folk spørger om nogen ret intime ting, fordi de er lesbiske mødre. Ting som man aldrig ville spørge et heteroseksuelt par om. Har I tænkt over det? P: Altså, jeg har spurgt, hvem der har født. Men det er på grund af mit arbejde. Jeg spørger også, eller det er selvfølgelig oplagt, hvem der har født, når der kommer en mor og en far, men jeg spørger ind til fødslen osv. For hvis de fx er født for tidligt, så kan det give nogle aha-oplevelser i vores arbejde. Så derfor har jeg spurgt til, hvem der bar børnene, og om fødslen gik fint.

7 I: Så det var af rent praktiske arbejdsårsager? P: Selvfølgelig var jeg da også nysgerrig. Men jeg tror ikke, jeg havde turde spørge, hvis ikke jeg skulle bruge det i mit arbejde. Så havde jeg tænkt, det ikke kom mig ved. I2: Hvad med faren? Har I spurgt ind til det, og hvordan det er foregået? P: Nej, jeg tror bare, at man går ud fra, at det er donor. Det er jeg i hvert fald bare gået ud fra. I2: Tænker du, at de bliver påvirket af ikke at have en far? P: Det ved jeg ikke I: Synes du, det er vigtigt med en far i en familie`? P: Ikke nødvendigvis. Altså jeg er selv skilsmissebarn. Jeg har selvfølgelig set min far, men jeg har levet med min mor og haft det rigtig godt med min mor og føler ikke, jeg har manglet noget. Så nej, det tror jeg ikke. Selvfølgelig er de to kvinder, men der findes altså også rigtig mange slags mænd. Så nej, det tror jeg ikke. Ikke bare fordi, de er to mødre. I2: Tror du, de kommer til at skulle forholde sig meget til det overfor de andre børn? P: Det tror jeg på et tidspunkt. For der vil være rigtig mange børn, der bliver nysgerrige og begynder at spørge ind til det. Og så er det så, vi skal se, om de kan være åbne om det eller om det vil genere dem. Det tror jeg nu ikke, det vil. For man kan mærke på Lotte og Maria, at de er meget åbne omkring det. I2: Men når de begynder at tale, skal I vel også som institution forholde jer til børnenes spørgsmål? P: Ja, det er klart, men så længe man bare er åben og kan sætte sig ned og snakke med børnene, så føler jeg ikke, at det vil blive et problem for pigerne. Slet ikke. Det er jo også svært at sige, for det er ikke til at vide, hvordan pigerne bliver, men umiddelbart så tænker jeg ikke, det vil blive svært for dem. I2: Tror du, at I kommer til at tænke mere over hele den der italesættelse af mor og far, og hvem der henter, når pigerne udvikler et sprog? P: Nej, det tror jeg ikke. I2: I vil blive ved med at snakke om forældre, som I gør nu? P: Ja, det er jeg ret sikker på. For jeg tænker også, det skal jo heller ikke være sådan, at man ikke taler om sådan verden er. I de fleste familier er der jo en mor og en far, og det finder de jo hurtigt ud af, at sådan er det mange steder, men sådan er det ikke hjemme hos os. Så længe de ved, at det er okay, om man har det sådan der eller sådan her, og så længe man ved, man har det godt og føler sig elsket, så kan det her være lige så godt, men det kan jo også være endnu bedre. I: Ja..

8 P: Så jeg føler ikke, vi skal lave for meget om og undgå at sige ordet far, fordi de skulle blive kede af det. Sådan tænker jeg slet slet ikke. I: Nej, så de har måske brug for at vide, at de fleste mennesker lever i sådan en familie? P: Ja, lige præcis. I2: Du sagde, det i starten havde virket mærkeligt at sige mor og mommy. Ville der være noget mere naturligt for dig at sige? P: Nej, det tror jeg ikke. Det var fordi, det var så nyt. Så vi skulle lige vende det oppe i hovedet, fordi det ikke var som alt andet. Så jeg tror ikke, der er noget andet, der ville være mere naturligt, det var bare mærkeligt først at sige, fordi det var anderledes end, hvad vi er vant til. I2: Hvor meget tænker I over kønsroller? Kan en dreng få lov til at have prinsessekjole på? P: Ja, så får han bare prinsessekjole på. Og de får lige præcis lov til at lege, hvad de vil og med det, de har lyst til. Hvis drengene vil lege med dukker, og pigerne vil lege med biler. Den alder, de har inde i vuggestuen, der tænker de jo slet ikke over det. Det kan de hurtigt selv få ind i hovedet, at der er noget, som er drenge-legetøj og noget, som er pige-legetøj. I: Oplever I, at forældrene går op i det? P: De der fædre, der kommer, og så render deres søn rundt i prinsessekjole. De bliver ikke sure over det, men mere sådan argh kan du få den af og prøv at se spiderman-dragten. I2: Så det er mere hos forældrene end hos pædagogerne? P: Ja, helt sikkert. Helt sikkert. Til gengæld har vi også haft forældre, der er gået i den helt anden grøft. Vi havde en dreng i børnehaven, der sidste sommer kun ville gå i storesøsters nederdele og hårelastikker. Og det fik han lov til. Hehe. Så han kom i børnehave en uge i træk i nederdel og håret i elastikker. I: Hvad synes I om det? P: Jamen, jeg synes da det er lidt underligt. Jeg tænkte, hmm jeg ved ikke, om jeg selv ville give min søn lov til det, men alligevel så hvorfor ikke?. Men det er sådan en indgroet en. I: Hvordan reagerede de andre børn? P: De sagde faktisk ingenting til det. I2: Tror du, at I får flere typer familier herhen, efter Maria og Lotte er kommet, og det hele er gået så godt? Kunne nogen andre søge herhen? P: Det vil jeg da håbe. I: Nu ser du det jo ikke som en udfordring, men kunne det være spændende med en familie med fx far og far.

9 P: Ja, det synes jeg da. For jeg synes, at man får åbnet sin horisont og lærer at tænke på nogle andre måder. Man ser nogen andre ting, og det får brudt nogle fordomme ned. I2: Hvad med når du kommer hjem? Fortæller du så om situationen til folk, fordi det er nyt og anderledes? Det tænker jeg, at jeg havde gjort som pædagog, hvis der en dag kom to mødre. P: Ja, selvfølgelig gør jeg det. Men nu har jeg en meget homofobisk mand, så det gider jeg slet ikke snakke med ham om. De har den der ej, de er jo også bare lebber. Så jeg gider ikke snakke med ham om dem. I2: Tror du, at der er nogle pædagoger, der kunne have samme tilgang som din mand? P: Ja, der findes sikkert pædagoger med mange fordomme. Men jeg synes ikke, der er nogen pædagoger, der har været sådan her. Kun nysgerrighed slet ikke noget negativt. Vores hovedopgave er børnene, så må vi tage forældrene med. Men jeg håber på, at alle pædagoger ser på børnene. Hvis der så er noget galt med børnene, så kan man se på deres forældre. Hvis de er, hvor de skal være i deres udvikling og er glade, så synes jeg ikke, det er relevant, hvordan deres forældre er.

Transskription af interview med Maria og Lotte

Transskription af interview med Maria og Lotte 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview med Maria og Lotte I= Interviewer I2= Anden interviewer M= Maria L= Lotte I: Vi kunne godt

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Fra en børneforkæmpers perspektiv

Fra en børneforkæmpers perspektiv Fra en børneforkæmpers perspektiv OmSorg Børns sorg er et voksent ansvar Et barn som har et problem, men ikke bliver set, hørt og forstået bliver et problembarn Helene - vil du bede din far om, at række

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Bilag A: Interview med Annette

Bilag A: Interview med Annette Bilag A: Interview med Annette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 I: Da du valgte at du skulle igennem det her forløb valgte du så at benytte dig af en anonym eller en

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Skal bleen af så lad den blive på

Skal bleen af så lad den blive på Skal bleen af så lad den blive på Det er en stor ting, når bleen skal af. Det kræver, at barnet er parat, og at du som forældre støtter og roser dit barn. Men hvornår ved du, at dit barn er parat, og hvordan

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Tina er salgschef i kursusvirksomheden LearningLink i Viborg og har selv haft deltagere med ude på Camp Lynderup. Interviewet blev afholdt

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Kapitel 4. Noget om køn og lidt om alder

Kapitel 4. Noget om køn og lidt om alder Kapitel 4 Noget om køn og lidt om alder 1 19 En lærerig proces Uffe Er det ikke hårdt at have tvillinger? Nu kender jeg jo ikke andet, men øh jeg vil sige jo, selvfølgelig er det hårdt. Hvor gamle er de?

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50 Personerne JENNIFER, kvinde, 30 FRANK, mand, 30 MANSE, mand, 50 LUCY, kvinde, 50 BAMSE, talkshowvært, fødselslæge, prinsesse, klovn, kanin, tinsoldat etc., kvinde, ca 35-45 3 1. SCENE - AMBASSADE MANSE

Læs mere