Pneumatik. Pneumatik. Pneumatik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pneumatik. Pneumatik. Pneumatik"

Transkript

1

2 Oversigt Trykluft forsyning: Kompressor Køletørre Filter & Vandudskiller Tryktank/ beholder Fremføring af trykluft: Rørføring med udtag og kondenspotter Luftbehandling FRS Enhed : Cylinder og aktuator Pneumatiske ventiler Drøvle /kontraventil & lyddæmper Fittings & slanger Pneumatisk symboler Økonomi ved trykluft: Utætheder Har sin pris! Utætheder Hvordan finder vi dem? Minimering af energi spild ved trykluftanlæg!

3 Kompressor Kompressoren Anvendes til at frembringe den komprimerede luft med udgangspunkt i (P 1 x V 1 ) / T 1 = (P 2 x V 2 ) / T 2. Kompressorer deles typisk op i stempel og skruekompressorer. Indsugningsluften til kompressoren skal være så ren og kold som muligt. Derudover er det vigtigt at bemærke, at luft bliver opvarmet ved komprimering i kompressoren.

4 Køletørre Køletørre Anvendes til at køle den varme luft fra kompressoren ned for at fjerne vanddamp/vand fra trykluften. Køletørreren fungere i princippet som et køleskab, hvor luften køles ned og vanddampen kondenseres Varm luft kan indeholde mere vanddamp ind kold.

5 Filtre Filtre Anvendes til at filtre uønsket ud af trykluften Eksempelvis vand/vanddamp, olie, partikler mv. Filtrene kan anbringes overalt i trykluft systemet alt efter formål og funktionen.

6 Tryktank/ beholder Tryktanken/ Beholderen Anvendes til at lagre luften fra kompressoren og dermed også som buffer i forbindelse med udsving i forbruget. På Tryktanken er der typisk placeret et manometer til visnings af trykket. I bunden af tanken er der en ventil, hvor kondensvand kan drænes ud.

7 Rørføring med udtag og kondenspotter Rørsystemet bør have et fald på ca. 1% væk fra kompressoren Udtag: Kondenspotter og dræn. Udtag: Arbejdsluft, pneumatik, instrumentluft mv. Rørsystemet Føre luften frem til hvor den skal anvendes, men er også en indirekte tank/beholder Buffer alt efter dimension/volumen.

8 Luftbehandling FRS enhed FRS Enheden Består af Filter Reduktion Tågesmøre skal sikre, at partikler, vand mv. bliver filtreret fra, og trykket bliver reduceret til det ønskede, samt at luften bliver tilført en olietåge.

9 Cylinder og aktuator Cylindre og aktuatore Er de enheder som skal udføre arbejdet/praktiske handlinger. Typisk anvendes cylindre til at løfte, flytte, skubbe mv. og aktuatore til at åbne lukke ventiler mv. Cylindre og aktuatore kan både være enkeltvirkende ( Luft Fjeder) eller dobbeltvirkende (Luft Luft).

10 Pneumatiske ventiler Pneumatiske ventiler Er de enheder som styre cylindre og aktuatores handlinger ved pneumatiskestyringer. De pneumatiske ventiler kan aktivers på mange forskellige måder, eksempelvis manuelt, mekanisk, luft, elektrisk mv.

11 Drøvle /kontraventiler & lyddæmper Drøvle /kontraventiler Anvendes til at drøvle (reducere) hastigheden på cylindre og aktuatore Lyddæmper Anvendes til at dæmpe lyden fra luften ved afblæsning.

12 Fittings og slanger Fittings og slanger Det er de komponenter, som sørge for luftforbindelsen mellem ventiler og cylindere mv.

13 PNEUMATIK symboler 3/2 ventil 3 porte og 2 stillinger

14 Utætheder Har sin pris! Utætheder Trykluft er en meget dyr energikilde Tommelfingerreglen siger, at det koster 1 KW at producere 120 l/min.

15 Utætheder Hvordan finder vi dem? Utætheder Utæthederne som kan høres direkte er jo lige til, derudover kan omfanget af utætheder beregnes ud fra praktiske driftsmålinger. Herefter kan anvendes ultralyd og lækagespray anvendes (på trods af støj).

16 Minimering af energi spild ved trykluftanlæg! Kompressorens indsugningsluft skal være så kold og ren Som muligt Driftstrykket på trykluftanlægget skal være så lille Som muligt Automatisk styring og regering af kompressoranlægget Kompressoren stoppes i perioder uden forbrug (aften, weekend mv.) Lufttanken/ beholderen skal drænes for kondensvand Luften til maskiner, udstyr, afsnit mv. Lukkes Når der ikke er forbrug Holdningsbearbejdning LUFT er en meget dyr energikilde Minimere antallet af luftpistoler Når utætheder observeres skal de repareres FRS Enhederne Filter drænes, trykket og tågesmøring tjekkes/justeres Gennemfør test for utætheder med fast tidsinterval på hele anlægge Gennemfør service på kompressoren med tilhørende køletørre, filtre mv.

17 Logo gruppeopgave Side 1 af 1 Virksomheden, hvor du/i er ansat har i forbindelse med effektivisering af virksomhedens drift sat fokus på SPILD, og i den forbindelse er mange forslag kommet på banen Blandt andet, at omkostningen til LUFT som er dyr energikilde, og ikke mindst den energi der spildes ved utætheder kan være større end forventet... Du/I bliver sat på opgaven, da der er meget tvivl om, hvor meget der reelt er at hente! I din/jeres gennemgang og analyse af Luft systemet har du/i noteret følgende: Virksomheden har 2 kompressorer i paralleldrift, som levere luft til hele virksomheden via et fælles rørsystem. Pressostaten på kompressor nr. 1 Den store er indstillet (Start 9,0 bar Stop 10,0 bar) og Pressostaten på kompressor nr. 2 Den lille er indstillet (Start 9,7 bar Stop 10,1 bar). De sidste flere år har kompressor nr. 1 kørt omkring 2300 timer om året og kompressor nr. 2 kørt 6500 timer om året. Kompressorfirmaet som servicer de 2 kompressorer har oplyst, at det koster omkring 8 % mere at producere luft pr. liter på kompressor nr. 2 end kompressor nr. 1. Kompressorerne er placeret i kedelrummet langs den nordlige ydervæg. Indsugningsluften til kompressorerne tages direkte fra kedelrummet, hvor temperaturen normalvis ligger omkring 30 C. Efter kompressorerne sidder der en fælles køletørre, som bliver styret af en termostat der måler på lufttemperaturen igennem den. Efter køletørreren er der en fælles tryktanken på omkring 1 m 3 med manuel vandudlader/ udskiller. Luften bliver hovedsageligt anvendt til pneumatik (ventiler, cylindre aktuatorere m.v.) på produktionsudstyret, men ved gennemgangen viser det sig også, at der hænger rigtig mange luftpistoler med tilhørende spiralslanger med tryk på Klar til brug. Der er ikke pneumatikudstyr/ komponenter eller maskiner på virksomheden der kræver et forsyningstryk på mere end 5,5 bar. Virksomheden producere på 3 skift fra mandag kl til fredag kl i 42 uger om året Der er ikke udstyr, som har behov for luftforsyning når der ikke gennemføres produktion. Der er ingen på virksomheden der oplever problemstillinger med kvaliteten af luften forsyningen medhensyn til mængde og tryk samt både ren og tør. Opgave: 1. Hvad kan du/i konkludere med hensyn til spild på utætheder? 2. Hvilke handlinger, investeringer m.v. vil du/i foreslå, der bliver iværksat for at minimere spildet af luft og omkostningen til produktionen af luft?

18 Logo opgaver Side 1 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en enkeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Ved aktivering af 3/2 ventilen skal den enkeltvirkende cylinder gå i + retning, når 3/2 ventilen ikke aktiveres længere skal cylinderen returnere til positionen. komponenter til rådighed: Enkeltvirkende cylinder 3/2 Luftstyret ventil m/fjederretur 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

19 Logo opgaver Side 2 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en enkeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Den enkeltvirkende cylinder skal som udgangspunkt stå i + positionen. Ved aktivering af 3/2 ventilen skal den enkeltvirkende cylinder gå Langsom i retningen, når 3/2 ventilen ikke aktiveres længere skal cylinderen returnere til + positionen. komponenter til rådighed: Enkeltvirkende cylinder 3/2 Luftstyret ventil m/fjederretur 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur Drøvlekontraventil Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

20 Logo opgaver Side 3 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Ved aktivering af 3/2 ventil skal den dobbeltvirkende cylinder gå i + retning, når 3/2 ventilen ikke aktiveres længere skal cylinderen returnere til positionen. komponenter til rådighed: Dobbeltvirkende cylinder 5/2 Luftstyret ventil m/fjederretur 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

21 Logo opgaver Side 4 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Den dobbeltvirkende cylinder står som udgangspunkt i positionen. Ved aktivering af 3/2 ventilen skal den dobbeltvirkende cylinder gå Langsom i + retningen, når 3/2 ventilen ikke aktiveres længere skal cylinderen returnere til positionen. komponenter til rådighed: Enkeltvirkende cylinder 5/2 Luftstyret ventil m/fjederretur 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur Drøvlekontraventil Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

22 Logo opgaver Side 5 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Den dobbeltvirkende cylinder står i positionen som udgangspunkt. Ved aktivering af manuelbetjent 3/2 ventil skal den dobbeltvirkende cylinder gå Langsom i + retning, når den anden manuelbetjent 3/2 ventilen aktiveres returner cylinderen Langsom til positionen. komponenter til rådighed: Dobbeltvirkende cylinder 5/2 Luftstyret ventil 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur (2 stk.) Drøvlekontraventil (2 stk.) Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

23 Logo opgaver Side 6 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Den dobbeltvirkende cylinder står i + positionen som udgangspunkt. Ved aktivering af manuelbetjent 3/2 ventil skal den dobbeltvirkende cylinder gå Langsom i retning, når den i positionen aktiver mekaniskaktiveret 3/2 ventil returner cylinderen Langsom til + positionen. komponenter til rådighed: Dobbeltvirkende cylinder 5/2 Luftstyret ventil 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur (2 stk.) Drøvlekontraventil (2 stk.) Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

24 Logo opgaver Side 7 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med to dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Cyklussen starter ved aktivering af manuelbetjent 3/2 ventil og slutter når C2 er tilbage i positionen. Cylinder 2 Cylinder 1 komponenter til rådighed: Dobbeltvirkende cylinder (2 stk.) 5/2 Luftstyret ventil (2 stk.) 3/2 Manuelaktivitet ventil m/fjederretur (1 stk.) 3/2 Mekaniskaktivitet ventil m/fjederretur (Efter behov) Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

25 Logo opgaver Side 8 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med to dobbeltvirkende cylinder. Funktionsbeskrivelse: Cyklussen starter ved aktivering af manuelbetjent 3/2 ventil og slutter når C1 er tilbage i positionen. Cylinder 2 Cylinder 1 komponenter til rådighed: Frit valg af komponenter Hvis du mangler en eller flere funktioner for at løse opgaven, skal du definere, hvad du mangler Udfør tegningen til pneumatikstyringen: Monter og test pneumatikstyringen Bemærkninger til det udførte:

26 Logo opgaver Side 9 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en enkeltvirkende cylinder/aktuator. Funktionsbeskrivelse: Ved aktivering af NO startkontakt skal den enkeltvirkende cylinder/aktuator gå i + retning, når startkontakten ikke aktiveres længere skal cylinderen/aktuatoren returnere til positionen. komponenter til rådighed: Enkeltvirkende cylinder/aktuator 3/2 Elstyret ventil m/fjederretur Startkontakt NO Udfør tegningen til pneumatik /elstyringen: Monter og test pneumatik /elstyringen Bemærkninger til det udførte:

27 Logo opgaver Side 10 af 10 Udfør en pneumatiskstyring med en dobbeltvirkende cylinder/aktuator. Funktionsbeskrivelse: Den dobbeltvirkende cylinder/aktuator skal som udgangspunkt stå i positionen. Ved aktivering af elektriskomskifter Bak Frem skal den dobbeltvirkende cylinder gå Langsom i + retningen, når omskifteren aktiveres igen skal cylinderen/aktuatoren returner med normal hastighed til positionen. komponenter til rådighed: Dobbeltvirkende cylinder/aktuator 5/2 El styret ventil Omskifter Bak Frem Drøvlekontraventil Udfør tegningen til pneumatik /elstyringen: Monter og test pneumatik /elstyringen Bemærkninger til det udførte:

PNEUMATIK. Pneumatik Kompendie for kurset: Betjening af procesanlæg under GMP og ISO regler

PNEUMATIK. Pneumatik Kompendie for kurset: Betjening af procesanlæg under GMP og ISO regler PNEUMATIK Pneumatik Kompendie for kurset: Betjening af procesanlæg under GMP og ISO regler Resumé Vi ser på teorien, opbygningen og mindre justeringer af fylde og pakkeanlæg Ole Lykke Olsen [Mailadresse]

Læs mere

Grundlæggende pneumatik opgaver

Grundlæggende pneumatik opgaver Grundlæggende pneumatik opgaver Betjening af procesanlæg 25. AUGUST 2017 NEXT Ole Olsen Indhold Komponentliste til pneumatik... 2 Symboler for ventilporte... 4 Cylinder opgaver... 5 Ventil opgaver... 7

Læs mere

Trykluftinstallationen

Trykluftinstallationen Trykluftinstallationen En trykluftinstallation består af en luftkompressor, der drevet af motor (elmotor eller undertiden en forbrændingsmotor) frembringer trykluft, som eventuelt gennem en efterkøler

Læs mere

Trykluft. Optimering og projektering af anlæg

Trykluft. Optimering og projektering af anlæg Trykluft Optimering og projektering af anlæg Indholdsfortegnelse Trykluft...2 Trykluftanlæg...2 Energiforbrug i trykluftanlæg...2 Optimering af eksisterende anlæg...3 Trykforhold...3 Lækager...3 Lækagemåling...4

Læs mere

Brugervejledning for Hi-Force Højtryks-hydraulikværktøjer

Brugervejledning for Hi-Force Højtryks-hydraulikværktøjer Brugervejledning for Hi-Force Højtryks-hydraulikværktøjer Brugervejledning Advarsel: Ved anvendelse af Hi-Force Hydraulikværktøjer kommer der et meget højt tryk til anvendelse. For at undgå ulykker er

Læs mere

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG 1 1 2 3 6 4 7 5 8 9 10 12 13 21 11 20 18 19 16 17 14 15 2 I. Tekniske Data Model: WIC 4000 Plus. Tilslutning: 12V DC via. krokodillenæb. Strømforbrug: 192 W. Dimensioner:

Læs mere

INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB

INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB 1401 Pneumatik INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB Tlf. 4386 8333. Fax 4386 8388. e-mail: klee@klee.dk. www.klee.dk Pneumatik og fluid-control I nærværende katalog præsenterer vi et bredt program inden for

Læs mere

HVU Højvakuum. Geovent A/S

HVU Højvakuum. Geovent A/S HVU Højvakuum Samlet eller modulopbygget. Geovent tager udgangspunkt i din situation og leverer den optimale løsning til dit behov for højvakuum. Se nogle af mulighederne. Geovent A/S Hovedgaden 8,DK-8831Løgstrup

Læs mere

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme.

Laddomat 21. Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Art. nr 11 23 78 Laddomat 21 Lagringsenhed til fastbrændselskedler med akkumuleringstank og varmelegeme. Lagdeling* i akkumuleringstanken er en forudsætning for et nemt og velfungerende fyringsanlæg. Det

Læs mere

4. INSTALLATION 1. ENHEDEN PAKKES UD. Enheden bør opstilles midt i lokalet, eller i det mindste således, at der sikres en optimal luftcirkulation.

4. INSTALLATION 1. ENHEDEN PAKKES UD. Enheden bør opstilles midt i lokalet, eller i det mindste således, at der sikres en optimal luftcirkulation. 1. ENHEDEN PAKKES UD Det kontrolleres, at enheden er fri for transportskader og at alle tilbehørsdele er medleveret. Ved eventuelle problemer, tages omgående kontakt til forhandleren. Emballagematerialer

Læs mere

Grundlæggende pneumatik

Grundlæggende pneumatik Grundlæggende pneumatik INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - Maskinanlæg, fejlfinding på pneumatiske anlæg... 3 Maskinanlæg, fejlfinding på pneumatiske anlæg... 21 Opgaver - Maskinanlæg, installationer af pneumatiske

Læs mere

Brugsanvisning for følgende modeller

Brugsanvisning for følgende modeller Brugsanvisning for følgende modeller System 10 / 153 System 10 / 107 Type 12 Type 14 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING. 3 1. PRODUKTIDENTIFIKATION 4 2. SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Husvandværk 9135943 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk GARDEN PUM Kære kunde, Tak fordi du købte dette hus vandværk! Før installering skal du

Læs mere

ATEX FDA ISO 9001 ATEX ISO 9001 FDA ISO 9001 FDA EMC EMC ISO 9001 ATEX FDA ATEX FDA EMC. Auto-line Automatiske selvrensende filtre

ATEX FDA ISO 9001 ATEX ISO 9001 FDA ISO 9001 FDA EMC EMC ISO 9001 ATEX FDA ATEX FDA EMC. Auto-line Automatiske selvrensende filtre ISO 91 ISO 91 FDA ISO EMC 91 ISO 91 FDA EMC FDA FDA EMC EMC ISO 91 FDA EMC Automatiske selvrensende filtre Skraber er kun i si under rensning Mange paknings- og styringsvarianter Skarpkantet spaltesi -

Læs mere

Direkte styring. Trykluftinstallation

Direkte styring. Trykluftinstallation Rør Udvis renlighed ved rørlægningen og anvend kobber-, nylon- eller bondyrør, evt. oliebestandig slange. Skær røret over med rørskærer, fjern graten og blæs røret rent for snavs og glødeskaller med trykluft.

Læs mere

NTK Montagevejledning

NTK Montagevejledning Sikre en problemfri montage Optimere slagkraften Forlæng levetiden Flere montagemuligheder Montage på silo eller beholder Silovæg Montageprofil Pneumatisk NTK Vibrator SM Svingmasse Tilsluttes kundens

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 44 895 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk 1 9044895 industrikompressor 2x90 ltr Norge V2 Industrikompressor

Læs mere

Reduktionsstation Type 708

Reduktionsstation Type 708 Reduktionsstation Type 708 Fig. Reduktionsventil Type 708-00 Fig. Reduktionsstation Type 708-0 Bild Reduktionsstation Type 708- med manometer. Funktion og opbygning Reduktionsventilen sørger for at pneumatiske

Læs mere

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN 13.01.09/FKO 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Varemodtagelse 3 2. Generelt 2.1 Tørkørsel og kavitation 3 2.2 Driftstemperatur og afgangstryk 3 2.3 Minimum flow 3 2.4 Massefylde og

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 40 090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Industrikompressor 2x90ltr. Varenummer: 9040090 Beskrivelse:

Læs mere

Atlas Copco. Efterkølere, vandudskillere og dræn. HD 4-96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500

Atlas Copco. Efterkølere, vandudskillere og dræn. HD 4-96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500 Atlas Copco Efterkølere, vandudskillere og dræn HD -96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500 En serie effektive efterkølere og vandudskillere, som passer til din kompressor Vandkølede HD efterkølere

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Brugsanvisning Varenr.: 9040090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk MAN Industrikompressor 9040090 Dk V1 1 MAN Industrikompressor

Læs mere

Pneumatisk Luftbehandling

Pneumatisk Luftbehandling Copenhagen Vibrator Products Filterregulator Olietågesmøring Olie-Opsamling Afbryder Integreret Magnetventil Manometer Modulopbygget Vores gode luftbehandlingssystemer er fuldstændigt modulopbygget og

Læs mere

Luftkompressor. Art.nr. 85203024 / 85203025. EAN-nr: 5709133850777 / 5709133850784. Instruktions Manual

Luftkompressor. Art.nr. 85203024 / 85203025. EAN-nr: 5709133850777 / 5709133850784. Instruktions Manual Luftkompressor Art.nr. 85203024 / 85203025 EAN-nr: 5709133850777 / 5709133850784 Instruktions Manual LÆS VENLIGST VEJLEDNINGEN IGENNEM INDEN BRUG AF KOMPRESSOREN. INDHOLD 1 KORT BESKRIVELSE 2 2 OVERSIGT

Læs mere

V. Å. Gram A/S www.vaagram.dk. Kompakt filteranlæg med manuel eller automatisk Rotorens

V. Å. Gram A/S www.vaagram.dk. Kompakt filteranlæg med manuel eller automatisk Rotorens Kompakt filteranlæg med manuel eller automatisk Rotorens (FRS MAN eller FRS AUT). Velegnet til brug på uddannelsesinstitutioner og mindre værksteder el.lign., hvor der både skal afsuges fra maskiner og

Læs mere

Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken.

Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken. Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken. Teknisk data: Mål: H 390mm x B 235mm x D 420mm inkl. luftskjold 230v 50 Hz. 270 w max forbrug Kalkfilter og kulfilter skal skiftes en gang

Læs mere

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af:

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af: Model Nr. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG Installation, drift og reservedeles manual Forhandlet af: Læs venligst hele denne manual omhyggeligt og fuldstændigt før installation eller betjening af donkraften.

Læs mere

Screening af energiforbruget

Screening af energiforbruget Screening af energiforbruget Screening af energiforbruget Hvad er forskellen på kortlægning og screening? Kortlægningen giver overblik over - Hvor energien bruges - Hvor meget der bruges Screeningen giver

Læs mere

TRANSMISSIONER FUNKTIONALITET, KVALITET OG DRIFTSIKKERHED HNC GROUP A/S 4241 VEMMELEV 7013 2300 SALES@HNCGROUP.DK WWW.HNCGROUP.DK

TRANSMISSIONER FUNKTIONALITET, KVALITET OG DRIFTSIKKERHED HNC GROUP A/S 4241 VEMMELEV 7013 2300 SALES@HNCGROUP.DK WWW.HNCGROUP.DK TRANSMISSIONER FUNKTIONALITET, KVALITET OG DRIFTSIKKERHED & P R O C E S HNC GROUP A/S 4241 VEMMELEV 7013 2300 SALES@HNCGROUP.DK WWW.HNCGROUP.DK A U T O M A T I O N HISTORIE HNC Group A/S blev grundlagt

Læs mere

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg DAN FUGT RO vandbehandling DAN FUGT kompakt RO anlæg Fra 50 til 200 l/h Alle anlæg er med PLC styring og overvågning af sikkerhedsfunktioner. Alle anlæg er opbygget med rustfri tryktank, ( lukket system

Læs mere

Hydrostatiske transmissioner

Hydrostatiske transmissioner Hydrostatiske transmissioner Erhvervsskolerne Aars Hydrostatisk transmissioner HYDROSTATISKE TRANSMISSIONER...1 EGENSKABER...1 HYDROSTATISK TRANSMISSION...3 EFTERFYLDE...4 HOVEDSYSTEM...5 REGULERINGSSYSTEM...6

Læs mere

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug.

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. - 1 - INDEX Side 1.- BESKRIVELSE AF KEDEL...2 2.- INSTALLATIONS VEJLEDNING...3 2.1.- KEDLENS PLACERING...3

Læs mere

Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik

Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik Pneumatics en dansk handelsvirksomhed med stor viden om pneumatik Pneumatics blev stiftet i 2004 med det formål at være en seriøs sparringspartner inden for pneumatik, således at vore kunder altid sikres

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB

INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB 1208 Pneumatik INGENIØR- & HANDELSAKTIESELSKAB Tlf. 4386 8333. Fax 4386 8388. e-mail: klee@klee.dk. www.klee.dk Pneumatik og fluid-control I nærværende katalog præsenterer vi et bredt program inden for

Læs mere

Brugsanvisning for styring og vedligeholdelse af vores varmesystem i Damhushave. 1. Det varme brugsvand (vandhanen og bruser)

Brugsanvisning for styring og vedligeholdelse af vores varmesystem i Damhushave. 1. Det varme brugsvand (vandhanen og bruser) Damhushave, den 23. marts 2016 Brugsanvisning for styring og vedligeholdelse af vores varmesystem i Damhushave. 1. Det varme brugsvand (vandhanen og bruser) 2. Gulvvarmen 3. Vedligeholdelse & kontrol 4.

Læs mere

PLC - programmering af sekventielt projekt

PLC - programmering af sekventielt projekt PLC - programmering af sekventielt projekt Øvelse 1 Her kan du få afprøvet nogle af de almindelige funktioner. I samarbejde med "sidemanden", og en manual, skal du afprøve så mange af nedenstående funktioner

Læs mere

Original brugermanual for Skindrenser T4

Original brugermanual for Skindrenser T4 Original brugermanual for Skindrenser T4 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19 DK-7441 Bording Maskine: Skindrenseautomat

Læs mere

Vandbehandling i trykfilter

Vandbehandling i trykfilter Vandbehandling i trykfilter Af Bjarne Søes, serviceleder SILHORKO I naturligt, iltfattigt grundvand (råvand) forekommer der en række stoffer, der er uønskede i drikkevand. Målet er rent drikkevand i overensstemmelse

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

Trykluftinstallationen. Olietype Det tilrådes kun at anvende den olietype, som forhandleren anbefaler.

Trykluftinstallationen. Olietype Det tilrådes kun at anvende den olietype, som forhandleren anbefaler. Olietype Det tilrådes kun at anvende den olietype, som forhandleren anbefaler. Fig. 18 Smøreapparat Opbygning: 1. Synsglas 2. Ventilkegle 3. Sæde for kontraventil 4. Oliebeholder Handleorganer Generelt

Læs mere

TX electronic controller

TX electronic controller TX electronic controller Version 1.1 Rev. 14. Dec. 2011 Side 1 af 20 1.0.0 Indhold 1.0.0 Indhold... 2 2.0.0 Oversigt... 3 3.0.0 Funktionsbeskrivelse... 4 3.1.0 Bruger funktioner... 4 3.1.1 Dagsdrift...

Læs mere

EKO-LIT Genbrugsanlæg: Funktionsbeskrivelse

EKO-LIT Genbrugsanlæg: Funktionsbeskrivelse EKO-LIT Genbrugsanlæg Funktionsbeskrivelse Type: EKO-LIT 50 & 100 Kapacitet: 50 eller 100 l/min. EKO-LIT 50 & 100 Fås også med kapaciteter på 200, 300 og 400 l/min. PRODUKER EKO-LIT Genbrugsanlæg: Procesdiagram:

Læs mere

HØJVAKUUMANLÆG. Geovent har et stort udvalg af tilbehør til højvakuumanlæg, bl.a. slanger, ventiler og energisatelitter.

HØJVAKUUMANLÆG. Geovent har et stort udvalg af tilbehør til højvakuumanlæg, bl.a. slanger, ventiler og energisatelitter. HØJVAKUUMANLÆG GEOVENT højvakuum anlæg er en samlet enhed, der anvendes når partikler skal transporteres væk fra operatøren. Det kunne være sig støvsugnings- og slibeopgaver i industrien, bilværksteder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse Manual KA/KAI HC DK 1. Sikkerhedsregler 2. Beskrivelse 3. Tekniske data Indholdsfortegnelse 4. Opstilling 5. Anvendelse 6. Vedligeholdelse 7. Fejlfinding 1. Sikkerhedsregler LÆS DENNE BRUGSANVIS- NING

Læs mere

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden 28-6-2015 1 Projekt 7640.2013: Projekt-titel: Automatiseret alarmbaseret prøvetagning (AAP) Hovedansøger: Amphi-Bac

Læs mere

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual 50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10054001 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 Montagevejledning... 5 Før første brug... 5 Betjeningsvejledningen...

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

Luftkompressor Art.nr. 85202052

Luftkompressor Art.nr. 85202052 Luftkompressor Art.nr. 85202052 EAN-nr: 5709133910167 Instruktions Manual LÆS VENLIGST VEJLEDNINGEN IGENNEM INDEN BRUG AF KOMPRESSOREN. INDHOLD 1 KORT BESKRIVELSE 2 2 OVERSIGT OVER VIGTIGSTE DELE 2 3 TEKNISKE

Læs mere

FlexTechnic. VLHC- Installation i væksthuse. Instruktion

FlexTechnic. VLHC- Installation i væksthuse. Instruktion FlexTechnic VLHC- Installation i væksthuse Instruktion 1 Placering af maskinen Maskinen skal placeres op til en af siderne I væksthuset, dog så man kan komme omkring maskinen (mindst 50 cm). Maskinen skal

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

DGA-1. Trin 1 Procesbeskrivelse

DGA-1. Trin 1 Procesbeskrivelse Dokument navn: DGA-1 Dokument nr.: DGA-1 Ansvarlig: Sven Haugaard Jensen Godkender: Asbjørn Karlsson Dokument version: 2010-06-15 09:14 Relevant for: Myndigheder, OK, Eksterne, Samtank, Uno-X DGA-1 Trin

Læs mere

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C Indhold Tag dig tid til at læse denne manual grundigt før brug og gem den til senere brug. Specifikation Hvordan den virker Hvor skal den opstilles Før brug Dele Montering

Læs mere

Mobilkompressorer MOBILAIR M 27 / M 31

Mobilkompressorer MOBILAIR M 27 / M 31 Mobilkompressorer MOBILAIR M 2 / M 31 Med den globalt anerkendte SIGMA PROFIL Ydelser fra 1,90 til 3,15 m³/min MOBILAIR M 2/ M 31 Kompakt multitalent Kompakt, kraftig og alsidig Disse nye MOBILAR-kompressorer

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Dansk manual til HV-500 HomeVac

Dansk manual til HV-500 HomeVac Dansk manual til HV-500 HomeVac 1 Funktionsoversigt På billedet nedenfor, henviser de forskellige numre til funktionsbeskrivelsen på side 5.. Figur 1: HV500 HomeVac 2 1. Manuel svejsning - Bruges til manuel

Læs mere

GRØN lagring. Vi tænker miljø ENERGIBESPARENDE BITUMENTANKE

GRØN lagring. Vi tænker miljø ENERGIBESPARENDE BITUMENTANKE GRØN lagring Vi tænker miljø ENERGIBESPARENDE BITUMENTANKE VERTIKALE / HORISONTALE TANKE KVM bitumen systemer Den miljørigtige måde at opbevare bitumen er i en KVM bitumen tank. I KVM`s produktprogram

Læs mere

CS120i CS150i CS250i

CS120i CS150i CS250i DK INSTALLATIONSVEJLEDNING CS120i CS150i CS250i Udgave 2.4 af august 2013 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Fyrrum og placering af anlæg... side 2 Samling af anlæg... side 3 Tilslutning

Læs mere

Louise Regitze Skotte Andersen Jesper Repstorff Holtveg. Klasse 1.3 10/12 2007 RTG

Louise Regitze Skotte Andersen Jesper Repstorff Holtveg. Klasse 1.3 10/12 2007 RTG Klasse 1.3 10/12 2007 RTG Louise Regitze Skotte Andersen Jesper Repstorff Holtveg Indholdsfortegnelse Indledning... s. 3 Problemfelt... s. 4 Problemformulering... s. 4 Problemtræ... s. 4 Forskellige former

Læs mere

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol Anvendelse er ideel, hvor man ønsker at dreje, løfte, holde eller stoppe aktuatoren i en bestemt mellemstilling, men stadig ønsker at kunne gøre brug af 0-90 (0-180 ekstra) bevægelsen. Eks. til begrænsning

Læs mere

Samle og betjeningsvejledning

Samle og betjeningsvejledning Samle og betjeningsvejledning Moreland A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S Denmark Ver. 11.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Advarsel Vi anbefaler at du før brug, grundigt læser

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL. Varmtvandsbeholder IHB DK 1113-1 031814 LEK

Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL. Varmtvandsbeholder IHB DK 1113-1 031814 LEK Installatørhåndbog METROSAVER / METROSAVER SOL Varmtvandsbeholder LEK IHB DK 1113-1 031814 Indholdsfortegnelse 1 Vigtig information 2 Sikkerhedsinformation 2 2 Levering og håndtering 4 Transport 4 Opstilling

Læs mere

Heat Pump til svømmebassin.

Heat Pump til svømmebassin. Heat Pump til svømmebassin. Vertikal model. Horisontal model. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Manual nr. 03-110002. Udgave 1.2 09 2012. Dansk. Indhold I. Anvendelse...

Læs mere

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Fitters notes. Pressostater REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Fitters notes. Pressostater REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING Refrigeration and Air Conditioning Controls Fitters notes Pressostater REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING Tips til montøren Pressostater Montering... 3 Overskydende kapillarrør... 4 Indstilling...5 Vejledende

Læs mere

Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk.

Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk. Der tages forbehold for produktændringer. Copyright: Welldana Innocare. Udgave 1.0 10 2013. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye BioBidet. Denne manual skal gennemlæses grundigt og forstået forud for montage

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

TSA - Hvirveldiffusor. Halton TSA. Hvirveldiffusor

TSA - Hvirveldiffusor. Halton TSA. Hvirveldiffusor Halton TSA Hvirveldiffusor Hvirveldiffusor med høj induktion, der sikrer effektiv opblanding og hurtig sænkning af lufthastigheden Velegnet til rum med stor højde Radialt eller vertikalt kompakt strømningsmønster

Læs mere

Køleskabe, virkemåde og gode råd. Næsten alle autocampere er udstyret med et såkaldt absorptionskøleskab, og det er vel den tekniske indretning der

Køleskabe, virkemåde og gode råd. Næsten alle autocampere er udstyret med et såkaldt absorptionskøleskab, og det er vel den tekniske indretning der Køleskabe, virkemåde og gode råd. Næsten alle autocampere er udstyret med et såkaldt absorptionskøleskab, og det er vel den tekniske indretning der giver mest anledning til problemer. Denne ikke videnskabelige

Læs mere

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12 Biogas by Page 1/12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvad er biogas?... 3 Biogas er en form for vedvarende energi... 3 Forsøg med biogas:... 7 Materialer... 8 Forsøget trin for trin... 10 Spørgsmål:...

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Renere produkter. HFC-frie mælkekøleanlæg

Renere produkter. HFC-frie mælkekøleanlæg Renere produkter J.nr. M126-0375 Bilag til hovedrapport HFC-frie mælkekøleanlæg 2 demonstrationsanlæg hos: - Mælkeproducent Poul Sørensen - Danmarks Jordbrugsforskning Forfatter(e) Lasse Søe, eknologisk

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Varmeforbruget til rumopvarmning kan reduceres væsentligt ved anvendelse af termostatstyrede

Læs mere

Produkt- og Priskatalog Automatiske Skydespjæld

Produkt- og Priskatalog Automatiske Skydespjæld Produkt- og katalog Automatiske Skydespjæld Gældende pr. 9/3-2017 SKYDESPJÆLD Teknisk information Spjæld, ADWP og MADA er fremstillet i galvaniseret stålplade. Godstykkelse: Spjældblad 2, spjældhus, 1,5,

Læs mere

Produkt- og Priskatalog Automatiske Skydespjæld

Produkt- og Priskatalog Automatiske Skydespjæld Produkt- og katalog Automatiske Skydespjæld Gældende pr. 1/1-2019 SKYDESPJÆLD Teknisk information Spjæld, ADWP og MADA er fremstillet i galvaniseret stålplade. Godstykkelse: Spjældblad 2, spjældhus, 1,5,

Læs mere

Tekniske oplysninger. Danfoss DHP-H. Større indbygget varmtvandsbeholder. Kan reducere varmeudgifter med mere end 50 procent.

Tekniske oplysninger. Danfoss DHP-H. Større indbygget varmtvandsbeholder. Kan reducere varmeudgifter med mere end 50 procent. Tekniske oplysninger anfoss HP-H Større indbygget varmtvandsbeholder. Kan reducere varmeudgifter med mere end 50 procent. Hoveddele........................................................................

Læs mere

Plantørringsanlæg. Kongskilde's gode råd om Plantørring

Plantørringsanlæg. Kongskilde's gode råd om Plantørring Plantørringsanlæg Kongskilde's gode råd om Plantørring Kongskilde's gode råd om Plantørring Plananlæg er en meget populær metode til tørring og opbevaring af korn mange steder i verden. De omkostninger,

Læs mere

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima HVORFOR SKAL VI SPARE PÅ VANDET? Det koster fra 20 til 80 kr. pr. m 3 Ressourcer Vandløb løber tør om

Læs mere

ren og lydløs dental

ren og lydløs dental ren og lydløs dental ren luft til din klinik JUN-AIR introducerede den første kompressor for næsten 50 år siden og indledte udviklingen af den teknologi og det design, som har gjort JUN-AIRs kompressorer

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

Hako-Citymaster 2000. For en renere by. Pleje af udendørs E U R O Z O J Ø A T I I I M S K Ø

Hako-Citymaster 2000. For en renere by. Pleje af udendørs E U R O Z O J Ø A T I I I M S K Ø N Hako-Citymaster 2000 Geuro 5 U O 5 & V J Ø Z O A T I S K Ø S L I I M L For en renere by. Pleje af udendørs arealer Hako-Citymaster 2000 Der er masser at lave i byen Hako-Citymaster 2000 tilbyder Dem

Læs mere

Varmekanon S45 Diesel

Varmekanon S45 Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044863 Varmekanon S45 Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044863 Beskrivelse: Transportabel direkte

Læs mere

Montage- og brugsanvisning PST. plantørringsstyring

Montage- og brugsanvisning PST. plantørringsstyring Montage- og brugsanvisning PST plantørringsstyring Montage- og brugsanvisning for Kongskilde PST plantørringsstyring Generelt Kongskilde PST plantørringsstyring anvendes til automatisk start/stop af lavtryksblæser

Læs mere

www.sproejtepudser.dk

www.sproejtepudser.dk SPRØJTEPUDSER VEJLEDNING I BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse. 1. Vejledningens formål 2. Forhandler samt produktbeskrivelse 2.1. Forhandler 2.2. Produkt 2.3. Produktbeskrivelse 2.4. CE-mærket

Læs mere

DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE

DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE DPF INSTRUKTIONER OG CHECKLISTE VIGTIG INFORMATION! DIESEL PARTIKEL FILTRE - HVAD DU UBETINGET SKAL CHECKE VED UDSKIFTNING! ENGINEERED IN GERMANY W200_A5_Walker_DPF_Check_List_Cover_Color_DK_02.indd 1

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

Bilag 1-4 til. Virksomhedens arbejdsmiljøkrav til maskiner og tekniske hjælpemidler

Bilag 1-4 til. Virksomhedens arbejdsmiljøkrav til maskiner og tekniske hjælpemidler Bilag 1-4 til 9.1&2 Virksomhedens arbejdsmiljøkrav til maskiner og tekniske hjælpemidler 1 Bilag 1: SKEMA Krav til fabrikanter vedr arbejdsmiljø Virksomhed Dato Fabrikant Dato Virksomhed Dato Virksomhedens

Læs mere

Stirling-motorer. Introduktion. Styrker/svagheder. Jan de Wit, Dansk Gasteknisk Center, a/s (DGC)

Stirling-motorer. Introduktion. Styrker/svagheder. Jan de Wit, Dansk Gasteknisk Center, a/s (DGC) Stirling-motorer Jan de Wit, Dansk Gasteknisk Center, a/s (DGC) Introduktion Stirling-motoren er en spændende motortype, der baserer sig på et noget anderledes princip end de mere traditionelle forbrændingsmotorer.

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

HG Hovedskære Vinkel & Lige

HG Hovedskære Vinkel & Lige BETJENINGSVEJLEDNING HG Hovedskære Vinkel & Lige Tillykke med købet af din nye HG Hovedskære. Hos Hedensted Gruppen A/S bestræber vi os altid på, at producere kvalitetsprodukter, du kan regne med. Vi er

Læs mere

TRYKBEGRÆNSERE. A/S Erik Kluge & Co. Findes også i en lidt ændret udgave til pumpe 1002 under betegnelsen 1002DB

TRYKBEGRÆNSERE. A/S Erik Kluge & Co. Findes også i en lidt ændret udgave til pumpe 1002 under betegnelsen 1002DB TRYKBEGRÆNSERE Trykbegrænser 1001DB Idéen med at montere trykbegrænser er at et ønsket maksimal-tryk på f.eks. 100 bar indstilles på trykbegrænseren. Såfremt dette tryk overskrides, åbner en ventil og

Læs mere

PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02. www.avalco.dk

PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02. www.avalco.dk PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02 www.avalco.dk OM VIRKSOMHEDEN AVS blev sammen med andre AVS-firmaer i forskellige europæiske lande grundlagt i 1972, med det formål at forsyne industrikunder med

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen

Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen I nogle applikationer skal en cylinder køres helt i bund ved høj hastighed. For at afbøde det mekaniske chok kan alle cylinderleverandører

Læs mere

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor Den har taget syv år at udvikle, men nu har vi opnået noget helt revolutionerende inden for motordesign en af verdens mindste, fuldt integrerede 1600 W motorer. Det var bare begyndelsen for vores nyeste

Læs mere

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2 Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Titel: Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Udarbejdet for: Energistyrelsen

Læs mere

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40

Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 Olie- eller petroleumsdrevet varmtluftgenerator GK20 - GK28 - GK40 BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING 1. GENERELLE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 2. BESKRIVELSE 3. TEKNISKE DATA 4. MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere

Flexoduct Kemikal iekøleskab med udsugning. Til person beskyttelse

Flexoduct Kemikal iekøleskab med udsugning. Til person beskyttelse Kemikal iekøleskab med udsugning Til person beskyttelse Kemikaliekøleskab monteret med Flexoduct kemikalieudsugningssystem Gram Kemikaliekøleskab monteret med Flexoduct kemikalieudsugningssystem, sikre

Læs mere