Det danske herrehåndboldlandshold er i fuld gang med forberedelserne til EM-slutrunden, der spilles for første gang i Polen. Danmark får base i

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det danske herrehåndboldlandshold er i fuld gang med forberedelserne til EM-slutrunden, der spilles for første gang i Polen. Danmark får base i"

Transkript

1

2 Det danske herrehåndboldlandshold er i fuld gang med forberedelserne til EM-slutrunden, der spilles for første gang i Polen. Danmark får base i Gdansk og skal forhåbentlig være med hele vejen til finalerne i Krakow via mellemrunden i Den Europæiske Kulturby 2016, Wroclaw. I denne folder kan du læse mere om det hele.

3 Velkommen til Polen Gdansk er klædt på til at tage godt imod de flere tusind tilrejsende danskere Det er mig en fornøjelse at kunne byde danskere velkommen til Polen, som for første gang har værtskabet for en EM-håndboldslutrunde, EURO Men det er ikke første gang, Polen er vært for en stor international slutrunde. I 2012 var Polen sammen med Ukraine vært for fodbold-em, og i 2014 blev det til et VM i volleyball. Ved begge lejligheder lærte vi, at sport er en enestående mulighed for at bringe mennesker fra forskellige lande og kulturer sammen, men det er også en lejlighed til at vise vores land frem for fans og tv-seere fra hele verden. Vi ved, at håndbold er noget nær en nationalsport i Danmark, og ser derfor frem til, at hele Danmarks opmærksomhed nu vil blive rettet imod Polen. I første omgang imod Gdansk og sidenhen håber jeg også imod de øvrige værtsbyer og finalerne. Gdansk, hvor Danmarks landshold spiller sine første tre kampe, er godt klædt på til at tage imod de flere tusind tilrejsende danskere, der ventes at besøge Polen under EURO Det er mit store håb, at I ind imellem de sportslige højdepunkter også får tid og lyst til at se jer lidt om i Gdansk og lære byen og alle dens muligheder at kende. Jeg ønsker jer en god slutrunde og et fantastisk ophold i mit hjemland. Velkommen til Polen velkommen til Gdansk. EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. Med de bedste sportslige hilsner Polens Ambassadør i Danmark Henryka Mościcka-Dendys

4 Gruppespil, mellemrunde og finalerne ni kampdage i alt i Tauron Arena, der har plads til tilskuere. Gruppe A, som Polen er med i, har base i Krakow. Gruppespil tre kampdage i alt i Spodek Arena, der har plads til tilskuere. Gruppe B har base i Katowice. Gruppespil, mellemrunde og placeringskampe otte kampdage i alt i 100-Års-Hallen, der har plads til tilskuere. Gruppe C har base i Wroclaw. Gruppespil tre kampdage i Ergo Arena, der har plads til tilskuere. Gruppe D, som Danmark er med i, har base i Gdansk.

5 EM 2016 herre håndbold Polen er for første gang værtsland for et europamesterskab i håndbold for herrer EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. EURO 2016 begynder med gruppespillet i de fire byer, fire nationer i hver by. Mellemrunderne spilles i Wroclaw og Krakow, mens finalerne spilles i Krakow. 16 lande har kvalificeret sig til EURO 2016 Krakow Frankrig Makedonien Polen Serbien Katowice Hviderusland Kroatien Island Norge Wroclaw Spanien Tyskland Slovenien Sverige Gdansk Montenegro Danmark Rusland Ungarn

6 EURO 2016 DANMARK I GDANSK er et samarbejde mellem Polens Håndboldforbund (ZPRP), EURO 2016, DHF s officielle fanklub Fans to Fighters, Wizz Air, Billund Lufthavn (BLL), Polens Turistorganisation (PTO), Gdansk by, PROT, GTO, Hotel Hanza Gdansk, Hotel Golden Tulip, Werenberg & Mørch, Polens Ambassade i Danmark, Danmarks Ambassade i Polen og polennu.dk.

7 Dansk invasion i Gdansk danskere ventes at følge herrelandsholdet til EM i Gdansk Danmark spiller sine tre indledende gruppekampe i den historiske by Gdansk, og danske fans i tusindvis ventes at følge med i rødt og hvidt. De tre puljekampe i Danmarks pulje D er mod Rusland (16/1), Montenegro (18/1) og Ungarn (20/1). Kampene spilles i Ergo Arena, der ligger på bygrænsen mellem Gdansk og strand- og partybyen Sopot. Det moderne stadion har plads til tilskuere og rummer alle de faciliteter, der skal til for at afvikle en stor international turnering. EURO 2016 DANMARK I GDANSK er et unikt samarbejde mellem danskere og polakker, der har til formål at udbrede kendskabet til EM-slutrunden og Polen i Danmark, og som skal give praktiske informationer om forholdene og mulighederne i Polen, så danskerne sikres de bedst mulige oplevelser hos de gæstfrie og gavmilde polakker. Det aktuelle eventprogram for fans under mesterskaberne kan ses på danmarkigdansk.dk. EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. Det ventes, at der kommer mellem og danskere til Gdansk i midten af januar for at følge de danske håndbolddrenge i jagten på EM-guld. Danmarks vej til finalerne efter Gdansk byder på en mellemrunde med fire spilledage i Wroclaw fra den januar. Går det efter planen her, set med danske briller, skal der spilles semifinaler i Krakow den 29. januar og finaler samme sted den 31. januar. Danmark vandt EM-guld i 2012 og 2008.

8 Gdansk Langs havnekajen i den gamle bydel i Gdansk findes talrige restauranter og cafeer til enhver kræsen gæst. Fra havnekajen er der om sommeren tursejlads, blandt andet på et charmerende sørøverskib med musik og fuld forplejning om bord. Skibet bliver gjort kampklart, når tusindvis af danskere invaderer Gdansk i januar.

9 Gdansk - centrum for Europas historie En moderne storby, der har været afgørende for Europas historie Den historiske hansestad Gdansk er ikke bare en by ud til Østersøen, men lidt af en turistperle. Området kaldes også for Trebyen, idet det består af tre sammensmeltede byer: Gdansk, bade- og partybyen Sopot og havnebyen Gdynia. Trebyen er arealmæssigt og befolkningsmæssigt et område på størrelse med Storkøbenhavn, og den rummer et hav af attraktioner og muligheder for turister i alle aldersgrupper og med næsten alle interesser. Gdansk har gentagne gange i historien spillet en afgørende rolle for udviklingen i Europa. Det var på Westerplatte ud for Gdansk, at Anden Verdenskrig begyndte, da polakkerne på dette sted heroisk kæmpede en ulige kamp mod tyskerne i forsvaret af Polen. I år åbner verdens største museum for Anden Verdenskrig i byen tæt på den gamle bydel. Gdansk er også verdensberømt for Lech Walesa, elektrikeren, der stod i spidsen for en strejke på byens skibsværft i 1980, som skulle blive det første succesfulde oprør mod kommunismen og Sovjetunionen. Ni år senere fik polakkerne deres frihed, efter 60 års fremmed dominans fra Anden Verdenskrigs start og frem til juni Det blev begyndelsen på enden for kommunismen i Europa og Sovjetunionen. Historien om strejkelederen Lech Walesa kan opleves med alle sanser i det nye European Solidarnosc Center (2014), der er bygget ud for det historiske skibsværft. Gruppe D spiller i Ergo Arena i Gdansk, der har plads til tilskuere. EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. Bygningerne i den gamle bydel i Gdansk fremstår, som var de århundreder gamle og særdeles velholdte. Ikke mindre end 80 procent af Gdansk blev imidlertid jævnet med jorden under Anden Verdenskrig, men det opdager man i dag kun på byens museum eller på de gamle plakater.

10 Dansk turistkontor Gamle bydel Havnefronten I centrum af Gdansk, ved Den Gyldne Port for enden af Den Lange Gade (ul. Dluga), har Gdanskregionens turistinformation (PROT) sit eksklusive hovedkvarter. I en uge midt i januar bliver den smukke byport og den fornemme turistinformation invaderet af Danmark, og stedet vil virke som turistinformation og samlingspunkt for danskerne i byen. Det bliver også her, man kan bestille guidede ture, bryggerirundvisninger, foredrag og andre aktiviteter for de danske håndboldfans på dansk i Gdansk. Kongevejen er det populære navn for de to gader, der løber i den sydligste del af den gamle bydel Den Lange Gade (ul. Dluga) og Det Lange Torv (Dlugi Targ). I hver sin ende findes de gamle byporte, Den Gyldne Port og Den Grønne Port. Gaden og torvet med Neptunvandfaldet er det mest besøgte turiststrøg i byen. Her er det gamle rådhus, fængselstårnet og 84 huse, der har tilhørt rige familier. Flere af bygningerne er i dag museer, der fortæller om Gdansks historie, og her er et hav af restauranter og cafeer for enhver smag. Havnekajen begynder, hvor Kongevejen slutter ved Den Grønne Port. Herfra kan man gå langs floden Motlawa og se over på øen Olowianka, indtil man når til mastekranen Zuraw. Her ligger også en masse hyggelige restauranter og cafeer og ikke mindst Restaurant Goldwasser, som er en af byens mest eksklusive og historiske restauranter. Men havnefronten byder derudover på cafeer og restauranter for enhver smag og ethvert temperament. Det er også på havnefronten, at de berygtede sørøverskibe holder til.

11 Solidarnosc Center Udstilling Hoteller I 1980 blev Gdansk kendt over hele verden. Det var her, verden blev vidne til en skibsværftselektriker ved navn Lech Walesa, der vovede at sætte sig op mod de kommunistiske magthavere og indledte en strejke, der lammede store dele af Polen. Det blev starten på Solidarnosc Solidaritetsbevægelsen og den polske kamp for selvstændighed. Den fik polakkerne tilbage i 1989, hvilket satte en stopper for kommunismen i Polen. Hele historien kan opleves på det nye udstillingscenter European Solidarnosc Center, der rummer cafeer, restauranter, konferencelokaler, bibliotek og meget andet. Solidarnosc-udstillingen, der er en del af European Solidarnosc Center, er en ny imponerende udstilling, der i lyd, billeder og multimedieeffekter fortæller om polakkernes kampe for frihed og selvstændighed gennem de seneste hundrede år. Udstillingen præsenterer indgående begivenhederne på Leninskibsværftet i Gdansk i august 1980, da byen pludselig blev symbolet på opgøret med kommunismen og fjernstyringen fra Moskva. Udstillingen er åben hver dag og er et must, hvis man er i Gdansk. Hotel Hanza er byens ældste hotel, og det ligger ud til havnefronten i Gdansk. Hotellet er blot et af mange gode luksushoteller i Polen, som hver især har sit eget særpræg og sin egen unikke charme. Selv om alle de internationale hotelkæder er til stede i Polen, så er 70 procent af hotellerne familieejede, og det gør mange af dem til en oplevelse i sig selv. Gdansk og Sopot byder på mange spændende hoteller til ethvert temperament og husholdningsbudget. Her er alt fra lejligheder, hostels, campingpladser, luksushoteller og hoteller med speciale i blandt andet spa og wellness.

12 Westerplatte Sopot Gdynia Den 1. september 1939 løsnede Nazityskland det første skud i Anden Verdenskrig imod Westerplatte en halvø ud for Gdansk. Det tyske panserskib Schleswig-Holstein sejlede ind i Gdanskbugten tidligt om morgenen og affyrede krigens første skud mod et polsk militærdepot. Angrebet var planlagt som blitzkrieg, men aktionen mislykkedes på trods af tyskernes militære overlegenhed. Slaget om Westerplatte varede i 7 dage på trods af mangel på mad, vand og ammunition. Vagtstue nr. 1 på Westerplatte er blevet et symbol på polakkernes vilje til at forsvare landet under Anden Verdenskrig, og bunkeren rummer i dag et museum over kampene. Sopot er områdets strand- og partyby nummer 1. Her er der gang i den, ikke bare om sommeren på stranden men også om vinteren i byens hovedgade, Monte Cassino, som er opkaldt efter et berømt slag i Italien under Anden Verdenskrig, hvor polakkerne gjorde en afgørende forskel. Byen har da også haft besøg af både Stalin og Hitler. Det var ligeledes i Sopot, at de kommunistiske pampere blev belønnet med afslapning og underholdning. Her ligger det mondæne og historiske Grand Hotel og mange andre luksushoteller. På hovedgaden Monte Cassino og i sidegaderne er der spækket med cafeer, restauranter, diskoteker, klubber og andre forlystelser, der varer ved til ud på de små timer. Gdynia er en moderne storby og anses for at være Polens sejlsportshovedstad. Marinaen ligger tæt ved byens centrum og er et populært turistmål for sejlsportsturister. Gdynia har ofte været vært for verdensmesterskaber i sejlads. Gdynia er også værtsby for Polens største og vigtigste filmfestival, Gdynia Film Festival, der sidste år blev gennemført for 40. gang med over events på en uge. Her ligger også en filmskole. For enden af havnefronten ligger Gdynias Akvarium, som er Polens største og huser mere end forskellige dyr fra havet. Gdynia har siden 1967 været venskabsby med Aalborg.

13 Malbork Spa og wellness Shopping Byen Malbork er mest kendt for Den Tyske Ridderordens borg fra Den kæmpestore korsridderborg dominerer fuldstændig byen. Malbork er et velbesøgt turiststed, der hvert år markerer slaget ved Grunwald i 1410 med en rekonstruktion, ligesom mange andre slag også gengives. Ridderborgen i Malbork er blandt Europas største og absolut et besøg værd, hvis man er i nærheden af Gdansk. Borgen har været på UNESCO s liste over verdenskulturarv siden De tre byer Gdansk, Gdynia og Sopot er kendte og populære feriemål for spa- og wellnessturister. Allerede midt i 1800-tallet begyndte kurturister at rejse til badebyen Sopot, der blev bygget op omkring kurhotellerne. Mange hoteller i Sopot, Gdansk og Gdynia har udbyggede og topmoderne spa- og wellnessafdelinger, der er efterspurgt langt ud over Polens grænser. Beliggenheden ved Østersøen gør spaferier ekstra populære, da spabehandlingerne kan kombineres med at gå, løbe, cykle eller på anden måde nyde strandene, havet og de mange oplevelser på vejen. Har man shoppegen, er Gdansk, Sopot og Gdynia det rette sted. I området er der bygget over en halv million kvadratmeter shoppingcentre. Shoppingcentrene er moderne og indeholder de samme internationale mærkevarekæder, som man finder i danske shoppingcentre. Det er prismæssigt fordelagtigt for danskere at købe ind i Polen, og mange vil formentlig blive overrasket over det store udbud af varer i polske supermarkeder, shoppingcentre og på markederne. De lokale butikker og markeder giver også gode muligheder for at handle, og her er priserne på mad og tøj ofte under det halve af det danske prisniveau.

14 Wroclaw ligger i det sydvestlige Polen og er landets fjerdestørste by. Det store charmerende torv i centrum af byen Polens største har restauranter, cafeer og butikker hele vejen rundt.

15 Wroclaw Europæisk kulturby 2016 Wroclaw er en charmerende by, der ikke er blevet kulturby uden grund Wroclaw har i mange år dannet ramme om store kulturevents inden for sport og musik. Byen var værtsby under fodbold-em (EURO 2012) og VM i volleyball i Gruppe C spiller i 100-Års-Hallen i Wroclaw, der har plads til tilskuere. På den musikalske front optræder byen i Guinness Rekordbog som det sted i verden, hvor flest guitarister har spillet den samme melodi på samme tid live. Hvert år under den årlige Jimi Hendrix Festival gøres der et nyt forsøg på at slå den hidtidige rekord. Det er blot en ud af mange populære festivaler inden for musik og kultur i Wroclaw. Wroclaw er en af de ældste byer i Polen. De første beretninger går tilbage til omkring år Øen Ostrow Tumski med byens katedral regnes for at være den ældste del af byen. I tidens løb har Wroclaw været underlagt Polen, Bøhmen, Østrig-Ungarn og Preussen. Under Anden Verdenskrig, hvor byen var tysk med navnet Breslau, blev det meste af byen ødelagt. På Potsdamkonferencen umiddelbart efter krigen besluttede stormagterne at flytte grænsen mod vest, så byen atter blev polsk. Når man bevæger sig rundt i Wroclaw, vil man hurtigt lægge mærke til de mange små skulpturer af dværge, der står rundt omkring i byen. Statuerne trækker tråde tilbage til kommunismens tid, hvor en gruppe studerende gjorde oprør mod det kommunistiske styre ved at udføre forskellige happenings forklædt som dværge. EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. En idé til en sjov byvandring i Wroclaw er at gå på jagt efter de flere hundrede dværge, der er spredt ud over byen. 100-Års-Hallen er optaget på UNESCO s verdenskulturarvliste. Wroclaw er base for pulje C under EURO 2016 og er vært for i alt otte kampdage fordelt på puljekampe, mellemrunde forhåbentlig med dansk deltagelse og placeringskampe.

16 Krakows charmerende torv i midten af byen leder tankerne hundredvis af år tilbage, mens man sidder på en af byens mange gourmetrestauranter eller cafeer og nyder livet med udsigten til torvet i den mest velbevarede af de polske storbyer.

17 Krakow Polens mest populære turistmål Byen er tidligere polsk hovedstad og nu centrum for EURO 2016 Krakow er Polens mest besøgte turistby og landets andenstørste by. Byen har været Polens hovedstad og kongeby. På Wawelslottet ligger de polske konger og andre store polakker begravet. Pave Johannes Paul II var biskop i Krakow, inden han flyttede til Vatikanstaten og byens 72 kirker er alle i brug. Gruppe A spiller i Tauron Arena i Krakow, hvor der er plads til tilskuere. Krakow ligger ved floden Wisla og er i dag centrum for handel og turisme i den sydlige del af Polen. Området har været beboet i mere end år og været skueplads for utallige konflikter, plyndringer og krige. Trods den omtumlede tilværelse rummer byen en flot, velbevaret bykerne med huse og bygninger helt tilbage fra 1100-tallet. Krakow blev som resten af Polen besat af Nazityskland under Anden Verdenskrig, men som en af de eneste polske byer blev den ikke udsat for større ødelæggelser under krigen. Det var i Krakow, at historien om Oskar Schindler, der reddede mere end tusind jøder fra døden, udspillede sig. Dele af Steven Spielbergs berømte film Schindlers liste er også filmet her. En times kørsel fra Krakow finder man den berygtede koncentrations- og udryddelseslejr, Auschwitz-Birkenau, som blev opført og drevet af Nazityskland i det besatte Polen, og hvor mere end 1 million mennesker, flertallet jøder, blev myrdet under krigen. EURO 2016 gennemføres fra januar 2016 og er den 12. EM slutrunde. Kampene spilles i de fire polske byer: Gdansk, Wroclaw, Katowice og Krakow. af hoteller, restauranter, cafeer og andre forlystelser. EURO 2016-finalerne spilles i Krakow, ligesom gruppe A, som Polen er med i, spiller her. Endelig er byen vært for en del af mellemrunden. Hvem der bliver Europamester i herrehåndbold 2016, afgøres i Krakow den 31. januar. I 1978 kom Krakows gamle bydel på UNESCO s liste over verdenskulturarv, og byen er utrolig charmerende og med et rigt udbud

18 EURO 2016 tilbyder særlige VIP-forhold efter nærmere aftale, ligesom det er muligt for alle at købe VIP-billetter, der blandt andet giver fri bar med øl og vin samt kold og varm mad.

19 VIP service i alle byer Man kan da også se EM-håndbold live på 1. klasse i Polen EURO 2016 tilbyder særlige VIP-forhold efter nærmere aftale, ligesom det er muligt for alle at købe VIP-billetter, der blandt andet giver fri bar med øl og vin samt kold og varm mad. VIP-service i alle byer Man kan da også se EM-håndbold live på 1. klasse i Polen. EURO 2016 tilbyder VIP-pladser med en lang række fordele. Der er VIP-billetter til salg til alle kampene i EM-slutrunden i Gdansk, Wroclaw, Krakow og Katowice. En Gold VIP-billet til EURO 2016 giver adgang til: Kategori 1-billet Panoramaudsigt Adgang til VIP-område en time før og efter kampene Luksusbuffet med varme retter før, under og efter Fri bar med vin, øl, kaffe, te og andre drikkevarer Gave fra EURO 2016 Eksklusiv særudgave af EURO 2016-programmet Godt netværksmiljø VIP-billetsalg kan formidles af DANMARK I GDANSK, og der kan købes billetter til en enkelt kampdag, til alle gruppekampe, mellemrundekampene, placeringskampene samt til semifinalerne og finalerne. Man skal købe minimum 4 billetter. Læs mere om VIP-billetter og VIP-service på danmarkigdansk.dk. Det er også muligt for organisationer, virksomheder og andre grupper at få deres egen sky box, en lounge, som man har for sig selv, men med samme eller bedre service som med VIP Gold-billetter.

20 Uffe Ellemann er imponeret Lech Walesa kender Danmark Nicki Petersen fløj fra Billund Det var her, det hele begyndte for alvor. Det startede i Gdansk, siger Danmarks længst siddende udenrigsminister ( ), Uffe Ellemann-Jensen, om Gdansk. Polen er en af vores mest spændende europæiske partnere, der er bare alt for få danskere, der ved det, sagde Uffe Ellemann i Den tidligere minister har besøgt Gdansk og Lech Walesa flere gange. Her under et besøg i forbindelse med forberedelserne til et baltisk topmøde i Gdansk i Den første formand for Solidarnosc var på officielt besøg hos Dronningen på Amalienborg i 1995, og han har gæstfrit taget imod danske journalister gentagne gange gennem årene. Den tidligere præsident og modtager af Nobels Fredspris var også i Danmark i 2005 til en konference, da bogen Balladen i Gdansk vejen til et nyt Europa udkom. Bogen handler om Lech Walesa og Solidarnosc i Her er han sammen med den ene af bogens forfattere, Radek Krajewicz. Da lavprisflyselskabet Wizz Air introducerede succesruten mellem Gdansk og Billund/Legoland sidste sommer, var den danske speedwaystjerne Nicki Petersen med som første passager. Han blev sendt godt af sted med champagne og kager af Polens daværende ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski. Der er direkte flyforbindelse mellem håndbolddanmark (Billund) og Lech Walesa Airport i Gdansk. Der er derudover daglige forbindelser fra København til Gdansk, ligesom der er hyppige forbindelser fra Malmø til Gdansk.

21 Kraul vandt - Olsen tabte Dansk på polsk festival Polen hjemme i Aarhus Det var en fyldt PGE Arena i Gdansk, der i 2013 lagde græs til en fodboldvenskabskamp mellem Polen og Danmark. Det blev en spændende kamp, som Polen kom bedst fra med resultatet 3-2. Morten Olsen var ikke tilfreds, selv om han godt kunne lide forholdene i Polen. Bedre gik det for presselandsholdet, der mod polske sportsjournalistkolleger. Kampen endte med samme cifre som Morten Olsens. Men anfører Andreas Kraul kunne prale med, at det denne gang var i dansk favør. Kraul er fortsat anfører for presselandsholdet, der har polennu.dk som hovedsponsor. Da Polens vigtigste filmfestival, Gdynia Filmfestival, blev afholdt i 2014, var der ikke kun polske film på programmet. Selv om filmfestivalen, der netop har haft 40.-års-jubilæum, fokuserer på polske film, så blev 2014 et år med fokus også på Danmark og dansk film. Flere kendte filmfolk deltog fra dansk side sammen med Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel. Gdynia Filmfestival er en af de største filmfestivaler i Europa, og der gennemføres mere end events på en uge. Den Oscarvindende film Ida vandt på festivalen i Sidst der var EM i herrehåndbold, var i 2014 i Danmark. Polen havde base i Aarhus, og under en kampagne med titlen Polen i Aarhus blev der uddelt brochurer om Polen, ligesom Polen i Aarhus havde indlogeret sig i flere butikker i en af byens vigtigste gågader. Det Polske Filminstitut havde stillet film gratis til rådighed, og der blev solgt hvid-røde Polska-artikler i byen. Unge friske polakker malede rødt og hvidt på alle tilskuerne, og da Danmark spillede i Herning, havde Polen reelt hjemmebane i Aarhus, hvor man var godt tilfredse med de polske farver.

22 Vi ses i Gdansk!

23 Stærke partnere om Gdansk Danskere og polakker sammen om at fortælle om Gdansk EURO 2016 DANMARK I GDANSK - et samarbejde mellem danskere og polakker. Polens Håndboldforbund (ZPRP) EURO 2016 pol2016.ehf-euro.com Fans to Fighters Wizz Air Billund Lufthavn (BLL) Polens Turistorganisation (PTO) Gdansk by Regionens Turistorganisation (PROT) Hotel Hanza, Gdansk Hotel Golden Tulip goldentulipgdanskresidence.com Werenberg & Mørch dansk-polsk-kommunikation.dk Gdansk Turistorganisation (GTO) Polens Ambassade i Danmark Danmarks Ambassade i Polen polennu.dk Denne folder er udgivet af DANMARK I GDANSK med støtte fra Polens Ambassade, polennu.dk og Werenberg & Mørch (Dansk-polsk Kommunikation). Oplag: Tekst: Jens Mørch og Jacob Lolck. Tilrettelæggelse og produktion: Werenberg & Mørch. Foto: Tove Hansen (2, 6, 24), Marcin Witkowski (3, 5, 7), Martin Bager (4/1, 10/3, 16), Mariusz Cieszewski (4/2, 4/3, 4/4, 8, 12/1, 13/1, 14, 15), Jens Mørch (9/1, 11/3, 12/2, 20/1, 20/2, 21/1), Jacob Wozniak (11/1, 11/2, 12/3, 21/2), Maja Giannoccaro (13/2, 13/3, 21/3), ZPRP (17, 18) Henrik Meisel (20/3), PROT (22).

24 EURO DANMARK I GDANSK er et samarbejde om Danmarks deltagelse ved EM slutrunden i håndbold for herrer i Polen fra den januar. Danmark spiller de første tre kampe i Ergo Arena på grænsen mellem den historiske by Gdansk og party- og badebyen Sopot. Danmark spiller den 16., 18. og 20. januar. Der er direkte forbindelser med fly til Lech Walesa Airport i Gdansk fra Billund, Malmø og København. Lad os mødes i Gdansk og feel the emotions! EURO 2016 DANMARK I GDANSK er et samarbejde mellem Polens Håndboldforbund (ZPRP), EURO 2016, Dansk Håndbold Forbunds officielle fanklub Fans to Fighters, Wizz Air, Billund Lufthavn (BLL), Polens Turistorganisation (PTO), Gdansk by, PROT, Gdansk Turistorganisation (GTO), Hotel Hanza Gdansk, Hotel Golden Tulip (Gdansk/ Sopot), Werenberg & Mørch (Dansk-polsk Kommunikation), Polens Ambassade i Danmark, Danmarks Ambassade i Polen og polennu.dk.

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat Jyske Bank Boxen i Herning danner i år unikke rammer om EM på kortbane og her bliver Boxen omdannet til et stemningsfuldt og spektakulært svømmestadion med mobile pools, plads til 8000 tilskuere og et

Læs mere

Hanze Trophy Zwolle Første udgave 2003 30 marts - 31 marts 2013

Hanze Trophy Zwolle Første udgave 2003 30 marts - 31 marts 2013 Hanze Trophy Første udgave 2003 30 marts - 31 marts 2013 Hanze Trophy Antal af hold: 54 Kategorier: U09, U11, U13, U15, U17 Arrangør: vv SVI Region: For kendere af fodbold. International fodboldturnering

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Sponsorkoncept SELVSTÆNDIGHED ANSVARLIGHED FÆLLESSKAB RUMMELIGHED TRYGHED TRIVSEL Randers HH A/S mail: as@randershh.dk På vej mod ligaen VELKOMMEN SOM SPONSOR

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Nordpolen Gdansk. Højdepunkter. Afrejse: Hjemkomst: Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4.

Nordpolen Gdansk. Højdepunkter. Afrejse: Hjemkomst: Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4. Nordpolen Gdansk Afrejse: 23.08.2020 Hjemkomst: 29.08.2020 Varighed: 7 dage Afrejse fra (Bus): Fyn, Jyl., Sjæ. Pris fra: 4.495,- Højdepunkter Historiske Gdansk med lokal guide Kanalsejlads over land og

Læs mere

DHF PARTNERTUR. Lørdag d. 21.01.12 - Tirsdag d. 24.01.12

DHF PARTNERTUR. Lørdag d. 21.01.12 - Tirsdag d. 24.01.12 DHF PARTNERTUR Lørdag d. 21.01.12 - Tirsdag d. 24.01.12 2012 # 1 EM I serbien 2012 DANSK HÅNDBOLD FORBUND Idrættens Hus. Brøndby Stadion 20. DK-2605 Brøndby. Telefon +4543262400. dhf@dhf.dk. Besøg os på

Læs mere

Tæt på stjernerne VIP hos OB

Tæt på stjernerne VIP hos OB Tæt på stjernerne VIP hos OB Én gang Odense altid Odense! Sådan lyder det fra mange fynske struber, når OB spiller i Superligaen, og sådan vil du også føle det, når du først har oplevet dansk topfodbold

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

DHF PARTNERINFO VM 2015. - mesterskab med mange medspillere. December 2015 VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2

DHF PARTNERINFO VM 2015. - mesterskab med mange medspillere. December 2015 VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2 DHF PARTNERINFO December 2015 # 1 VM 2015 - mesterskab med mange medspillere VM - NYE DØRE ÅBNER UNDER EN SLUTRUNDE SIDE 2 DANMARKS VM-KAMPE PÅ TV SIDE 4 SELECT FORLÆNGER MED FEM ÅR SIDE 5 KOMMENDE KAMPE

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN Moderne og hyggelige rammer med sjæl og intimitet Best Western Hotel Jens Baggesen er et romantisk og hyggeligt byhotel beliggende i den gamle bydel i Korsør.

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

VIP-ARRANGEMENT Søndag den 12. juni 2011 Bryggeri Skovlyst - Ballerup Super Arena

VIP-ARRANGEMENT Søndag den 12. juni 2011 Bryggeri Skovlyst - Ballerup Super Arena DANSK HÅNDBOLD FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Telefon +45 4326 2400 dhf@dhf.dk Besøg os på: www.dhf.dk DHF Partner VIP-ARRANGEMENT Søndag den 12. juni 2011 Bryggeri Skovlyst - Ballerup

Læs mere

VM 2011. i Sverige. DHF Partnertur Fredag den 21. januar - søndag den 23. januar 2011 Elite Plaza Hotel - Malmö - Sverige.

VM 2011. i Sverige. DHF Partnertur Fredag den 21. januar - søndag den 23. januar 2011 Elite Plaza Hotel - Malmö - Sverige. DANSK HÅNDBOLD FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Telefon +45 4326 2400 dhf@dhf.dk Besøg os på: www.dhf.dk DHF Partnertur Fredag den 21. januar - søndag den 23. januar 2011 Elite Plaza Hotel

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

EUROVISION KORTSPILLET

EUROVISION KORTSPILLET EUROVISION KORTSPILLET Eurovision-kortspillet består af 7 kort et for hvert land i årets Internationale Melodi Grand Prix. På hvert kort står en række kategorier. Det gælder hele tiden om at vælge den

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Kilde. Molotov-Ribbentrop-pagten. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 1. Historiefaget.

Kilde. Molotov-Ribbentrop-pagten. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 1. Historiefaget. Kilde Denne traktat mellem Nazityskland og Sovjetunionen var grundlaget for den tyske invasion af Polen en uge senere, som indvarslede den 2. Verdenskrig i Europa. Den anden del af traktaten forblev hemmelig

Læs mere

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Indhold: 2014: - Besøg fra Ely i dagene 13.-16. juni - Besøg i Ratzeburg, i dagene 15.-17. august - Besøg fra Krems og Ratzeburg, i dagene 4./5.-7. september

Læs mere

EM i KViNDEhåNDbolD 2010 InvItér dine kolleger og forretningsforbindelser med til em-festen den begynder her!

EM i KViNDEhåNDbolD 2010 InvItér dine kolleger og forretningsforbindelser med til em-festen den begynder her! EM i KViNDEhåNDbolD 2010 InvItér dine kolleger og forretningsforbindelser med til em-festen den begynder her! EhF Euro 2010 EM i kvindehåndbold årets højdepunkt på alle niveauer Når Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014 Velkommen som BasisPartner 2014 Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! BasisPartner 2014 BasisPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som BasisPartner

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Formandens beretning 2011

Formandens beretning 2011 Formandens beretning 2011 2011 har været et rigtig godt år for D.K.T.F. Der er sket rigtig mange ting i vort forbund. Vores klubber konkurrere i udlandet og det kan vi i DKTF godt se på resultaterne. Klubberne

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Velkommen i nabolaget

Velkommen i nabolaget Velkommen i nabolaget Velkommen til Hillerød Kommune og livet som Hillerødborger Vi har lavet denne folder som et lille bidrag til, at du kommer godt i gang med at bo i Hillerød Kommune. På de næste sider

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

EM i KVINDEhåndbold Bliv National Supplier og få den helt unikke slutrundeoplevelse og eksponering

EM i KVINDEhåndbold Bliv National Supplier og få den helt unikke slutrundeoplevelse og eksponering EM i KVINDEhåndbold 2010 - Bliv National Supplier og få den helt unikke slutrundeoplevelse og eksponering EHF Euro 2010 I Dansk Håndbold Forbund (DHF) er vi stolte af i samarbejde med Norsk Håndbold Forbund

Læs mere

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED I Aarhus Ø går drømmen om by og natur lige uden for hoveddøren i opfyldelse. Her leves livet side om side med havet, skoven og byen. Her er du i gåafstand til alt. Her

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995 Historiefaget.dk: Udenrigspolitik i 1990'erne Udenrigspolitik i 1990'erne Kosovo (copy 1) Den danske udenrigspolitik blev mere aktiv efter den kolde krig. Danmarks nabolande blev med ét venlige i stedet

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Gladsaxe Byarkiv indtager Split.

Gladsaxe Byarkiv indtager Split. Gladsaxe Byarkiv indtager Split. Den gamle by Split i Kroatien blev oprindelig anlagt af den Romerske Kejser Diocletian. Siden har byen været indtaget af mange forskellige herredømmer både tyrkisk og Østrig-ungarsk.

Læs mere

Studietur til Polen med fokus på solidaritet

Studietur til Polen med fokus på solidaritet Studietur til Polen med fokus på solidaritet Vi er en gruppe studerende fra Midtfyns Gymnasium, og vi har netop lige været på studietur i Gdansk. Vi boede på vandrehjemmet, Dom Harcerza, som er lokaliseret

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Detaljeret program for Snedsted Festuge

Detaljeret program for Snedsted Festuge Detaljeret program for Snedsted Festuge Lørdag den 3. august Aktivitet: DM i Adventure Race (Thy til lands, til vands og i luften). Beskrivelse: Danmarksmesterskaberne i Adventurerace "Thy til lands til

Læs mere

Danmark-SVERIGE VIP-ARRANGEMENT GF WORLD CUP 11 DHF PARTNER. Torsdag d. 22. september 2011 ARoS Aarhus Kunstmuseum

Danmark-SVERIGE VIP-ARRANGEMENT GF WORLD CUP 11 DHF PARTNER. Torsdag d. 22. september 2011 ARoS Aarhus Kunstmuseum DANSK HÅNDBOLD FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Telefon +45 4326 2400 dhf@dhf.dk Besøg os på: www.dhf.dk DHF PARTNER VIP-ARRANGEMENT Torsdag d. 22. september 2011 ARoS Aarhus Kunstmuseum

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

a-ja Grömitz. Das Resort. Tag på wellnessferie i Nordtyskland på moderne hotel lige ved Østersøen.

a-ja Grömitz. Das Resort. Tag på wellnessferie i Nordtyskland på moderne hotel lige ved Østersøen. a-ja Grömitz. Das Resort. Velkommen til a-ja Grömitz. Das Resort! Introduktion a-ja Grömitz er et hotel resort i kystbyen Grömitz ved Lübeck Bugten. Hotellet ligger i fine omgivelser ned til stranden.

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00

Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 Velkommen til: Livredningssektionens områdemøde søndag den 14. april 2013 kl. 09.00 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende og handleplaner for

Læs mere

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Handels- og turismeundersøgelse. Blandt borgere i Slesvig/Holsten. Handels- og turismeundersøgelse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Handels- og turismeundersøgelse. Blandt borgere i Slesvig/Holsten. Handels- og turismeundersøgelse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Handels og turismeundersøgelse Blandt borgere i Slesvig/Holsten Handels og turismeundersøgelse Handels og turismeundersøgelse Feltperiode: Den 13. februar 18. februar 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte

Læs mere

Fanø en historisk og kulturel perle i Vadehavet

Fanø en historisk og kulturel perle i Vadehavet Nordby Havn på Fanø Fanø en sejlskibs ø Fanø har en unik sejlskibshistorie. Derfor sagde Fanø Kommune selvfølgelig også ja til at lade Nordby Havn blive TS Frihavn. Vi håber kan blive startskuddet mange

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON Moderne og stilrene omgivelser med udsigt til golf og natur Golfhotel Vilcon er placeret midt på Trelleborg Golfbane i Slagelse - og det er således en smuk 27 hullers golfbane,

Læs mere

FOREDRAG OM AT VÆRE UNG I EUROPA.

FOREDRAG OM AT VÆRE UNG I EUROPA. FOREDRAG OM AT VÆRE UNG I EUROPA. Med deres projekt Vores Europa, der handler om situationen for den europæiske ungdomsgeneration, har Elena Askløf og Peter Laugesen netop modtaget Europa-Parlamentets

Læs mere

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring indenfor Tak til vores samarbejdspartnere for jeres deltagelse i denne brochure Bowlingcenteret har åbent hver dag året rundt... Book on-line på www.bowlogspis.dk 66 værelser klassisk eller superior (med

Læs mere

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter.

Udrejse fra Danmark til Zary Efter endt opsamling i Danmark, kører vi mod vort overnatningshotel i Zary i Polen, hvor middagen venter. Rejsedato: Lør 111014 - Søn 191014 Dage: 9 Tillæg enkeltværelse: 1650,- Pris pr person: 5295,- Krakow, som anses for Polens smukkeste by, var den kongelige hovedstad i over et halvt M Morgenmad år tusind

Læs mere

LANDSHOLDSBULLETIN NR 12

LANDSHOLDSBULLETIN NR 12 Udgivet den 20. oktober 2004 side 1 af 6 LANDSHOLDSBULLETIN NR 12 SIDEN SIDST Først og fremmest velkommen til en ny sæson. Det er længe siden sidst (sorry), men der har været travlt med EM i Malmö, EM

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019

Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019 Dansk Håndbold Forbund (DHF) er af International Handball Federation (IHF) blevet tildelt værtskabet for VM i herrehåndbold i 2019. Mesterskabets

Læs mere

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by.

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by. Det Færøske Køkken 4 dage fra kr. 10.898,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske

Læs mere

Vil du Jiingijamborii med mig?

Vil du Jiingijamborii med mig? Vil du Jiingijamborii med mig? Jiingijamborii er den anden svenske nationale jamboree. Den afholdes i dagene fra den 14.-22. juli 2007, hvor omkring 23.000 drenge- og pigespejdere forventes at drage til

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I...

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... ROSKILDE DOMKIRKE Siden 1995 har Roskilde Domkirke været optaget på UNESCOs verdensarvsliste - en liste som også tæller verdenskendte monumenter som Pyramiderne

Læs mere

Et håndboldemne i matematik

Et håndboldemne i matematik Et håndboldemne i matematik Lavet af Christian Lund Tallerupskolen mail@chrlund.dk I 2010 blev der afholdt europamesterskab i damehåndbold. Slutrunden var delt mellem to lande Danmark og Norge. Der var

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 www.klubviadukten.dk Instagram #viadukten https://www.facebook.com/#!/fritidsklubben.viadukten.7 Til Medlemmerne Sommerkoloni Bornholm uge 32 Der er nu godt på vej

Læs mere

Sponsoraftale Søges til

Sponsoraftale Søges til Sponsoraftale Søges til Foto: Anders Ole Olsen Samarbejds- eller sponsoraftale med Østergaard En samarbejds- eller sponsoraftale med Østergaard er langt mere end blot synlighed og profilering af virksomheden

Læs mere

Ryder Cup VIP-tur inkl. 6 runder golf i Minnesota State - 23.9 1.10 2016

Ryder Cup VIP-tur inkl. 6 runder golf i Minnesota State - 23.9 1.10 2016 Ryder Cup VIP-tur inkl. 6 runder golf i Minnesota State - 23.9 1.10 2016 Oplev Ryder Cup 2016 fra første parket. Tag med ClassicGolf på årets største golfoplevelse til Ryder Cup i Minnesota. Vi har sammensat

Læs mere

IDESKITSE TIL NYT FORMIDLINGSCENTER I VORDINGBORG KOMMUNE Fra Ørslev Lokalråd 19.marts 2014

IDESKITSE TIL NYT FORMIDLINGSCENTER I VORDINGBORG KOMMUNE Fra Ørslev Lokalråd 19.marts 2014 IDESKITSE TIL NYT FORMIDLINGSCENTER I VORDINGBORG KOMMUNE Fra Ørslev Lokalråd 19.marts 2014 Version 5.0 Forsidebilledet er fra indgangen til formidlingscentret ved Newgrange i Irland. Billedet er fra det

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

REJS MED OS TIL POLENS STØRSTE FILMFESTIVAL

REJS MED OS TIL POLENS STØRSTE FILMFESTIVAL REJS MED OS TIL POLENS STØRSTE FILMFESTIVAL G D Y N I A 17-20 sep (4 dage) 15-22 sep (8 dage) S O P O T Anders Refn Rumle Hammerich Ole Østergaard Besøg Danmark på Polens største filmfestival - og oplev

Læs mere

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse 1 Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse videre på et af universiteterne efter studentereksamen,

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Sports efteruddannelse New York City

Sports efteruddannelse New York City Sports efteruddannelse New York City Baggrund og formål Initiativet til turen kom fra Frits Nielsen, tidligere ishockeyspiller og medlem af Dansk Ishockeyunions Hall of Fame samt tidligere journalist hos

Læs mere

Formandens beretning 2010

Formandens beretning 2010 Formandens beretning 2010 2010 har været et rigtig godt år for D.K.T.F. Der er sket rigtig mange ting i vort forbund. Vores klubber har konkurreret lige som sidste år i udlandet og det at DKTF støtter

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // november 2011. Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10. Hovedsponsor: Ministævne i Skjern Bank Arena lørdag den 29/10 spot på sporten // november 2011 Hovedsponsor: MANGE AKTIVITETER PÅ OG UDENFOR BANEN... Traditionen tro sker der rigtig meget i Skjern Håndbold - både når

Læs mere

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016 Fredagstræning / Familiehygge Vi kan med glæde tilbyde ekstra spil for alle ungdomsmedlemmer + evt. forældre/søskende hver fredag kl. 18.00 20.00. I skal selv medbringe ketcher og bolde, og børn under

Læs mere

Hvem vinder EM i økonomi 2016?

Hvem vinder EM i økonomi 2016? DI Den 8. juni 2016 Hvem vinder EM i økonomi 2016? Over den næste måned skal det afgøres hvem, der de næste fire år kan kalde sig europamester i fodbold. Dette afgøres ved en turnering i Frankrig, hvor

Læs mere

Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI

Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI Den blå kløversti 5,5 km Kort beskrivelse af den blå kløversti Fra Brøndbyøster Torv, går man ad Brøndbyøster Boulevard forbi politiskolen, ned til Park Alle

Læs mere

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling

Formandens beretning. Blovstrød IF Fodboldafdeling Formandens beretning 2000 Blovstrød IF Fodboldafdeling Et fodboldår har igen fundet sin vejs ende, og vi er gået ind i et nyt årtusinde. Jeg vil i det følgende redegøre for væsentlige hændelser i fodboldklubben,

Læs mere