FOCUS ST EN NY ÆRA FOR FORDS SPORTSMODELLER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOCUS ST EN NY ÆRA FOR FORDS SPORTSMODELLER"

Transkript

1 NEWS RELEASE FOCUS ST EN NY ÆRA FOR FORDS SPORTSMODELLER Forord Det er en stor udfordring at være den næste i rækken af Fords sportsmodeller. Det er jo ikke til at komme udenom, at Ford på dette område har en enestående historie, der står stærkt i erindringen hos flere generationer af bilentusiaster og motorsportfans. Derfor er det med stor spænding, at vi præsenterer den nyeste produktionsbil fra Ford den helt nye sportsmodel Focus ST. Focus ST indgår i modelserien som storebror til Fiesta ST. Den er yderligere bevis på, hvordan vi er i gang med at omdefinere vores nye ST-filosofi (ST 'Sports Technologies'). Fords nyeste ST-modeller er mere udtryksfulde, men også sjovere og mere tilfredsstillende. De giver bilentusiasten alt, hvad der skal til for at nyde kørslen, men er samtidig praktiske og økonomiske i det daglige. Vi stillede store krav til vores ingeniører, da vi bad dem om at udvikle den nye Focus ST. Vi ønskede at give føreren reaktionsvillighed under alle køreforhold uanset om der er tale om en motorvej eller en snoet landevej. Vi ønskede at give føreren en tilfredsstillende oplevelse af kørslen, ikke kun når ST'en presses til det yderste, men også for den mere konservative fører. Og endelig ønskede vi at kombinere stor motorkraft med et bredt drejningsmomentområde for at give føreren ekstra køreglæde. Vores opgave blev lettet af, at vi havde så godt et udgangspunkt, idet standardmodellen af Focus allerede har den bedste dynamik inden for sin klasse. Det var derfor en fornøjelse for os at skabe ST'en, og vi er overbevist om, at vi har opfyldt vores ambitiøse mål. Idet den nye Focus også danner grundlaget for vores næste model til VM i Rally, er Ford-ånden tilbage, når det gælder sportsmodellerne. Jeg håber, at du vil nyde at køre den nye Focus ST lige så meget, som vi har nydt at skabe den. Jost Capito Direktør, Ford Team RS Internet:

2 - 2 - INDHOLD Emne Side Forord af Jost Capito 1 Indhold 2 Indledning 3 Sportslig kraft 4 Focus ST's chassis 6 - styretøj 8 - manøvreegenskaber 8 - bremser 8 - støj og vibration 9 - sikkerhed 9 Focus ST's eksteriør 9 Focus ST's interiør 11 Konklusion 12

3 - 3 - INDLEDNING Den helt nye ST-sportsmodel sælges fra efteråret 2005 Udviklet af Ford TeamRS af entusiaster til entusiaster Turboladet Duratec ST, 225 PS 2,5-liters 5-cylindret motor Drejningsmoment på hele 320 Nm fra o/m til o/m Fremragende manøvreegenskaber og enestående vejgreb Focus ST er adræt, hurtig og kraftfuld, men stadig praktisk ved hverdags brug Ford Focus ST er hurtig og praktisk og går ikke på kompromis med den sportsvognsinteresserede fører. Ford TeamRS, som er virksomhedens afdeling for motorsportsbiler og sportsmodeller, har udviklet en bil, som er ideel for dem, der ønsker en raffineret sportsmodel. Med lanceringen af Fiesta ST i 2004 begyndte Ford TeamRS at forædle ånden bag Fords masseproducerede sportsmodeller. Den spændende nye Focus ST, som lanceres i efteråret 2005, er en videreudvikling af Fords ST-model (ST Sports Technologies), som kombinerer en vindende personlighed med høj ydeevne. Med en turboladet 225PS 2,5-liters 5-cylindret Duratec ST-motor er den også den mest kraftfulde Ford Focus til dato. Motoren er forbundet til en 6-gears manuel gearkasse med smidigt gearskift, den har en tophastighed på over 240 km/t og accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 6,8 sekunder. Med denne ydeevne placerer Focus ST sig solidt i klassen af sportsmodeller. "Vi har sat alle sejl til for at gøre denne bil til den mest spændende Ford Focus nogensinde", udtaler Jost Capito, direktør for Ford TeamRS. "Bilen er perfekt til dem, som elsker fornemmelsen af at køre en sportsvogn, men ikke vil slække på den høje standard, når det gælder raffinement, komfort og funktionalitet".

4 - 4 - SPORTSLIG KRAFT Focus ST's 2522cc turboladede motor er meget smal og måler kun 577 mm i længden, hvilket er kort nok til, at den kan monteres sidelæns mellem hjulene på en kompakt forhjulstrukket model som Focus. Maksimumværdien på 225 PS (165,5 kw) nås ved o/m. Det maksimale drejningsmoment på 320 Nm er tilgængeligt fra o/m og holder helt indtil o/m. Resultatet er en motor, som uanset de imponerende ydelsesdata, ikke kan undgå at vække opsigt. Focus ST reagerer umiddelbart og dynamisk, når gaspedalen trædes ned, uanset hvor nålen på omdrejningstælleren står. Bilen trækker velvilligt fra, selv i den lave ende af omdrejningsområdet. Matthias Tonn, chefingeniør bag Focus ST, udtaler: "Som dataene for fleksibilitet ved gearindstilling viser, klarer Focus ST accelerationen fra 0 til 100 km/t på godt 6 sekunder. Dermed matcher den de noget mere kraftfulde sportsvogne, hvad angår ydeevne". Takket være Fords initiativprogram Global Shared Technologies kunne ingeniørerne bag Ford TeamRS gøre brug af en allerede silkeblød 5-cylindret benzinmotor som grundlag for 'kraftværket' i Focus ST. Denne motor, som gør brug af Fords Ti-VCT-teknologi (Twin independent Variable Cam Timing), er blevet tunet, så den fremstår skarpere og mere livlig i den udgave, der anvendes i Focus ST. Svinghjul med mindre masse, mere direkte forbindelse mellem gaspedal og gasspjæld, nye indsprøjtningsdyser og nye tændingsstrategier var alle en del af det betydelige ombygningsprogram. Den avancerede motorblok udført i en let legering skrues fast på den stigeformede støbte aluminiumfodplade, hvor den forankres meget solidt. Denne udførelse giver solid støtte til de seks krumtaplejer. Et afbalanceret temperaturforhold omkring de fem forbrændingskamre sikres ved hjælp af en gennemprøvet metode, der bruges i racerbiler: køling ved hjælp af tværskylning, som sender kølevandet sidelæns ind gennem motoren.

5 - 5 - Det legerede cylinderhoved er også fremstillet ved hjælp af avanceret teknologi. To remdrevne overliggende knastaksler aktiverer knasterne, der styrer 4 ventiler pr. cylinder. Indsugningsventilens diameter er 31 mm, mens udstødningsventilens diameter er 27 mm. Begge knastaksler kan finjusteres trinløst med 50 grader på indsugningssiden og 30 grader på udstødningssiden. Dette give et mere brugbart drejningsmoment, især ved lave motorhastigheder, og det mindsker brændstofforbruget, samtidig med at det bevarer en ren emission fra udstødningen i hele motorens belastningsområde. Et Bosch ME 9.0 motorstyringssystem sørger for driften af den hydrauliske ventil til knastakseljustering, tændingsindstillingen og brændstofindsprøjtningen. "Vi var så heldige at have adgang til en fremragende 5-cylindret motor takket være Ford Motor Companys holdning til deling af teknologi", siger Tonn. "At ombygge denne motor, så den levede op til de mål for ydeevne, vi havde sat for Focus ST, var ganske enkelt en fornøjelse!".

6 - 6 - FOCUS ST's CHASSIS Ford Focus er kendt for sit enestående chassis, hvis dynamik er blandt de bedste i klassen, og dette var udgangspunktet, da Ford TeamRS skulle skabe Focus ST. Den første generation af Ford Focus satte en standard inden for ophæng, som mange stadig anser som et benchmark, når det gælder vore dages kompakte bilchassiser. For syv år siden var karosseriet på en Focus væsentligt bedre end det, andre biler i C-segmentet kunne byde på, og det efterlignes stadig den dag i dag. Ophænget var så optimalt udformet, at det ikke var nødvendigt at ændre det væsentligt, for at det kunne bruges direkte i den nye generation af Focus-modeller eller på denne helt nye ST-model. Fords løbende udviklingsproces og indstilling til 'kørekvalitet', som er blandt de førende i branchen, sikrede, at den nye Focus-model, der blev lanceret i 2004, kunne trække på en stor teknisk ekspertise og dermed bevare sit ry som en bil, der sætter føreren i fokus. Efter syv års erfaringer med 'Control Blade'-baghjulsophænget, som blev introduceret i den originale Focus-model, koncentrerer Fords konstruktionsteam sig nu om at forbedre det eksisterende ophæng i stedet for at starte helt forfra. Desuden danner den nye stive underramme i frontchassiset, som er konstrueret til den nye Focus, grundlaget for bilens chassisegenskaber, og har været genstand for omfattende tilpasning. Gunnar Herrmann, direktør for Ford Europas afdeling for biler i C-segmentet, udtaler: "Det var vigtigt for os, at den nye serie af Focus-modeller bevarede sin førerposition. Derfor blev den nye models chassis fra starten konstrueret, så det giver en fremragende kørekvalitet inspireret af en dynamik, der er førende i sin klasse". Videreudviklingen af grundmodellen til den sportsprægede søstermodel ST var en prioritet, så snart ingeniørerne bag den nye Focus var tilfredse med deres arbejde. Paul Wijgaerts, konstruktionschef for Ford TeamRS, er manden bag projektet: "Den nye Focus fik rigtig gode anmeldelser i medierne, hvor den blev beskrevet som en fantastisk krydsning mellem komfort og styrepræcision, og hvor den fik ros for sin køresikkerhed under alle tænkelige forhold", siger Wijgaerts.

7 - 7 - "Vores opgave i forhold til ST'en var derfor at justere ophænget meget præcist for at opnå sporty egenskaber og forbedret manøvreevne. Men vores mål var aldrig kun at opnå gode omgangstider på Nürburgring på bekostning af en væsentlig ringere komfort". Focus ST anvender grundmodellens foraksel, som har tværmonterede styrearme og fjederben, der er konstrueret i henhold til MacPherson-princippet. Ford var først med at introducere MacPherson-fjederben i masseproducerede biler i 1950'erne og anvender dem stadig i dag. Den nye Focus' stive karosseri er yderligere styrket i ST-modellen: Der er tilføjet en ekstra tværvange tværs over forpladen mellem fjederbenafskærmningen i motorrummet. Målene på ST'ens fjedre er beregnet, så de stadig vandrer cirka 200 millimeter i alt, selvom bilen ligger 15 millimeter tættere på vejen end standardmodellen af Focus. Denne lavere frihøjde er kombineret med strammere og kortere positiv fjedervandring, mens den negative fjedervandring er tilsvarende øget. Da den samlede fjedervandring er større, har Focus ST's dæk bedre kontakt med vejoverfladen fagfolk taler om "hele den negative sammentrykningsfase", hvilket giver bedre vejgreb selv på veje, der er i dårlig stand. Metoden med at styre baghjulsvandring ved hjælp af et multilink-ophæng blev brugt første gang i Mondeo'en. Dette blev optimeret i Focus'en i form af 'control blade'-systemet og er nu tilbage i den nye Focus-model. Bagakslen er finjusteret med stivere gummihuse på de nederste styrearme, og akselgeometrien er justeret, så den bedre kan håndtere en større tværgående kraft.

8 - 8 - Styretøj: De nye Focus-modeller er forsynet med EHPAS-servostyring (Electric-Hydraulic Power Assisted Steering), hvilket letter manøvrering ved lave hastigheder og giver bedre føling med vejen og større stabilitet ved høje hastigheder. Den variable servostyrede tandstangsudveksling på 14,8 er generelt gjort mere direkte, så den passer bedre til den sporty Focus ST. Styretøjet reagerer 8 % hurtigere end i almindelige Focus-modeller, hvilket giver føreren af en ST mere direkte feedback via rattet. Denne konstruktion giver erfarne kørere to ting at glæde sig over: Ud over at det er en fornøjelse at opleve ægte præcisionskørsel, opfører Focus ST sig også pænt på vejen. Manøvreegenskaber: ST'en er designet til at kunne manøvreres, så det er en fryd for køreentusiaster, men giver også mulighed for behagelig kørsel. Focus ST'ens forreste fjedre er gjort 30 % stivere, og støddæmperne er blevet rekalibreret. De bageste fjedre er også gjort 30 % stivere, og torsionsstangens længde er øget med 5 %. De direkte fordele ved dette er, at Focus ST har en imponerende kontakt og et enestående vejgreb. Generelt giver det lavere chassis en bedre køreoplevelse. Bremser: Focus ST er udstyret med et avanceret bremsesystem: Bremsecallipere med 4 stempler aktiverer ventilerede bremseskiver på 320 millimeter fortil, mens der bagtil er en kombination af bremsecallipere med 2 stempler og bremseskiver på 280 millimeter. Desuden giver Fords ABS-bremsesystem og elektroniske bremsekraftfordeling (EBD) sikker og kontrolleret bremsning under ekstreme forhold. Fords ESP-system (Electronic Stability Programme) fås også til Focus ST. ESP-systemet aktiveres i kritiske bremsesituationer og hjælper føreren ved at bremse de enkelte hjul efter behov.

9 - 9 - Støj og vibration: Focus ST er designet til at maksimere den sanselige oplevelse for føreren i bilen, og derfor er graden af støj, vibrationer og ubehag omhyggeligt afpasset herefter. Målet er at skabe en behagelig, men sporty lydkvalitet, der opfylder førerens behov, samtidig med at den passer ind i bilens raffinerede interiør. Sikkerhed: Ligesom alle andre Ford Focus-modeller er Focus ST forsynet med omfattende sikkerhedsforanstaltninger. Disse inkluderer en stiv passagercelle, fodrumsbeskyttelse, sammenklappeligt rat og pedaler og sidekollisionsvanger. Blandt de passive sikkerhedssystemer kan nævnes front- og sideairbags til fører og forsædepassager, pyrotekniske seleforstrammere og nakkebeskyttelsessystemer på forsæderne. I november 2004 var den nye Focus det første og eneste køretøj, som af EuroNCAP fik bedømmelsen 100% sikker for passagererne, når det gælder forskudt frontalt sammenstød og sammenstød fra siden. Focus fik også en testscore på 100%, når det gælder beskyttelse af mindre børn mod dynamiske skader, udført med testdukker i alderen 1½ og 3 år. Ingen anden bil har klaret sig så godt i nogen Euro NCAP-sikkerhedstest. FOCUS ST's EKSTERIØR Focus ST signalerer sportsvognsegenskaber gennem flere designkarakteristika, som vækker minder om de biler, Ford har deltaget med i VM i Rally. Den nye Focus' enkle elegance følger tydeligt TeamRS' chefdesigner Chris Clements' design oplæg og hensigt, nemlig at give den kompakte Ford-model et 'voksent' look, der passer sig for en bil, der er storebror til Fiesta ST. Eksteriørdesigner David Hilton arbejdede sammen med Clements om at gøre ST-modellens linjer skarpere. Han havde nogle gode råmaterialer at arbejde med. "Den nye Focus har i forvejen nogle flotte proportioner, så det at give den et mere sporty look var meget nemt", udtaler han. Både førere og entusiaster vil med det samme kunne genkende Focus ST.

10 Focus ST er klart designet med entusiasten for øje, og den gør den nye Focus' rene dynamiske linjer en tand tydeligere. Med sin lavere frihøjde og sine lavprofildæk af typen 225/40 R18 monteret på støbte 18x8-alufælge gør ST'en sine intentioner helt klare. Fortil giver den unikke forreste kofanger Focus ST et meget lavt tyngdepunkt i kraft af det nederste kølergitters aggressive omvendte trapezform. Det øverste kølergitter er også unikt for ST'en, idet det er højere og smallere end gitteret på andre Focus-modeller. Både det øverste og det nederste kølergitter er forsynet med et grafitnet med det karakteristiske trekantmønster. På hver side af det nederste kølergitter sidder åbningerne til tågeforlygterne, som har en kant af børstet aluminium. Bagtil har baglygterne og tågebaglygterne samme finish, mens den nederste kofanger er formet, så den giver en visuel 'venturi-effekt'. Her stikker den dobbelte sportsudstødning med kromspidser ud. Der, hvor den bageste kofanger møder de bageste hjulkasser, er der tilføjet diskrete detaljer, som giver ST'en en flottere sideprofil. Specialdesignede dørtrinslister som flugter med den forreste kofangers 'hage' understreger yderligere Focus ST'ens lave tyngdepunkt og forbedrede manøvreegenskaber. Der er gjort meget ud af detaljerne på de særlige ST-mærker på forskærmene, og de omhyggeligt formede fælge med fem eger og lavprofildæk får ST-modellen til at skille sig yderligere ud og giver den en dynamisk udstråling. Focus ST er også forsynet med en større og mere målbevidst spoiler på bagklappen. Spoileren, der er konstrueret med både aerodynamik og visuel effekt for øje, strækker sig ud over kanten af bagklappen til lige over de højtmonterede baglygter. Detaljer såsom spoiler, dørhåndtag, spejle og sidelister er alle udført i samme farve som karosseriet. Hilton siger afslutningsvis: "Den hurtige bagende forlænger den nye Focus' hæk, og ST'ens større hækspoiler giver en god kontrast. Som forventet ser bilen ud, som om den står solidt plantet på jorden".

11 FOCUS ST's INTERIØR Hvor Focus ST'ens eksteriør klart understreger bilens sportsvognsegenskaber, viser interiøret også, at der ikke er tale om en almindelig Ford Focus. Instrumenter: Focus ST har fået en unik ekstra instrumentenhed, som er indbygget i den øverste del af instrumentbrættet og giver et umiddelbart visuelt indtryk og differentierer ST'en fra standardmodellen af Focus. Oplysninger, der er vigtige for føreren af en sportsvogn turboladerens ladetryk, olietemperatur og olietryk vises tydeligt på disse letaflæselige instrumenter. De nye målere samt det nye 260 km/t speedometer, omdrejningstælleren og brændstofmålerne på det primære instrumentbræt har fået et nyt grafisk design, idet de er omkranset af aluminiumopal, så de matcher de andre interiørdetaljer i børstet aluminium. Styretøj/gearskifter: Det læderbetrukne rat har en bred kant med kraftige tommelgreb og tre eger med finish i børstet aluminium. Den midterste eger er forsynet med et fremtrædende rødt ST-logo. Focus ST's gearskifter i børstet aluminium med læderbetrukket knop er også forsynet med en rød grafik med de 6 gears placering. Sæder: Når føreren åbner døren på en Focus ST, mødes han af en varm og indbydende atmosfære med gennemgående frække og sporty detaljer. Farve- og materialedesigner Serife Uenal har haft en afgørende indflydelse på processen med at udvikle interiøret. Hun siger: "Kunderne får et umiddelbart sporty indtryk, når de ser Focus ST'ens interiør. Vi har fundet inspiration i den seneste mode inden for sportssko og - tøj". Hun tilføjer: " Brugen af farver, teksturer og materialer og karakteristiske sømme giver interiøret et anderledes, personligt præg. Stilen er meget afdæmpet, og der er virkelig kræset for detaljerne. Focus ST fås med 4 forskellige interiører det giver kunderne et indtryk af, at interiøret er designet specielt til dem!".

12 De unikke, moderigtige Recaro-sæder er standard i Focus ST, og de giver optimal sidestøtte under livlig kørsel. Sæderne holder fører og passagerer godt på plads og giver med deres komfortable udformning en fornemmelse af, at bilen er bygget omkring dem. Sæderne er nogle af de førende i deres klasse, når det gælder justeringsmuligheder og fleksibilitet. Førersædet kan skubbes frem og tilbage, det kan lænes tilbage, det kan justeres i højden og lænden, og hynderne kan vippes. Passagersædet kan skubbes manuelt frem og tilbage og lænes tilbage. Alle nakkestøtter kan justeres i højden. Disse omhyggeligt formede og kropsnære sæder kan, hvis kunden ønsker det, forsynes med paneler, der matcher bilens eksteriørfarve. Denne mulighed gælder udvalgte farver i Focus ST-serien, herunder Performance Blue og den iøjnefaldende Electric Orange. Interiørpanelerne er karakteriseret ved, at farven følger med rundt under nakkestøtten, samt på ryglænets sidehynder og langs kanterne af selve sædehynden. Læderindtræk og kropsformede bagsæder fås også som ekstraudstyr. Andre interiørdetaljer: Matchende læderindtræk fremhæver indersiden af dørpanelerne og står godt til de unikke dørgreb i børstet aluminium, som ST'en er forsynet med. Af andre aluminiumdetaljer indvendigt i Focus ST kan nævnes specialdesignede sportsvognspedaler med gummiplader indlagt i støbt aluminium og unikke dørtrin designet specielt til ST'en. Focus ST har sort loftsbeklædning og sorte A-stolper, som yderligere bidrager til at give interiøret et sporty 'cockpitlignende' look. Uenal siger: "Den sorte loftsbeklædning indkapsler interiøret på en meget elegant måde og harmonerer flot med resten af interiørets farver". KONKLUSION Capito siger: "Vi er meget stolte over det, vi har opnået med Focus ST; den giver virkelig en frisk køreoplevelse. Vi føler, at vi har skabt noget helt unikt, og at vi har indledt et nyt kapitel i historien om Fords sportsorienterede biler".

perfekt forenet For dem som foretrækker et endnu mere råt look, kan tilkøbes OPC Appearance Pakke (ekstraudstyr) vist på modsatte side.

perfekt forenet For dem som foretrækker et endnu mere råt look, kan tilkøbes OPC Appearance Pakke (ekstraudstyr) vist på modsatte side. Opel Astra OPC Stabilitet og dynamik perfekt forenet Den ny Opel Astra OPC er den ultimative Astra og en ægte fuldblodssportsvogn. Opel Astra OPC har en to-liters turbomotor med 280 hk, der leverer et

Læs mere

DRIVE ALIVE S I GRAND

DRIVE ALIVE S I GRAND DRIVE ALIVE GRANDIS 2 3 RUMMELIGHED Hvem har sagt, at det at have en stor familie er besværligt? Du har selvfølgelig brug for at kunne transportere den sikkert rundt ligesom du har brug for god plads

Læs mere

Ny Generation. Hyundai i10

Ny Generation. Hyundai i10 Ny Generation Hyundai i Lille bil. Store muligheder. Hos Hyundai vil vi hele tiden gøre det bedre. Og vi tror på, at nye tanker skaber nye muligheder. Ny Generation Hyundai i er skabt til at give dig masser

Læs mere

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo

Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Motorer Nye dieselmotorer og benzinmotorer med og uden turbo Valgmulighed mellem syv motorer ved lanceringen, alle Euro 5 certificerede Nye 2,0 l dieselmotorer ned lavt forbrug giver rækkevidde op til

Læs mere

EN BIL DER FLYTTER GRÆNSER

EN BIL DER FLYTTER GRÆNSER DEN NYECOLT EN BIL DER FLYTTER GRÆNSER Storbyens pulserende liv er fuld af mangfoldighed, og tiden står aldrig stille. Det er her Colt føler sig hjemme. Dens unikke design vil blive værdsat, og dens

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere

P L A D S T I L M O B I L I T E T

P L A D S T I L M O B I L I T E T P L A D S T I L M O B I L I T E T V E L A B L U E S E R U D V I K L E T M E D B R U G E R E N I F O K U S VELAs el-kørestole findes i mange varianter for at dække den enkelte brugers behov, hvad enten

Læs mere

Agility 50. Pris: 9.995 ekskl. levering

Agility 50. Pris: 9.995 ekskl. levering Agility 50 4-takts Pris: 9.995 ekskl. levering Halogenforlygte Klare blinklysglas El- og kickstart Med en stærk 4-taktsmotor, et lavt benzinforbrug og stor driftmæssig stabilitet kombineret med en konkurrencedygtig

Læs mere

Side 1 af 6 1.8 TX - 7 sæder Af FDM Opdateret den 13/7/13 kl 17:17 af FDM Toyota Verso 1.8 TX - 7 sæder - årgang 2012 til 322.619 kr. Bilen har 5 døre, en motorstørrelse på 1,8 liter og et brændstofforbrug

Læs mere

7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24. Serien

7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24. Serien Selvkørende Palletrucks 7PM18 7PM20 7PML20 7PLL24 1.8 til2,4 tons Serien Toyota Powerdrive System NY STANDARD INDEN FOR ARBEJDSYDELSE Toyota s selvkørende palletrucks, der præsenteres i denne brochure,

Læs mere

Guide til samling og opspænding af hjul på Yamaha FS1

Guide til samling og opspænding af hjul på Yamaha FS1 Denne guide beskriver hvordan man samler et eger hjul til en Yamaha FS1. Samt hvordan man justere egerne så fælget er rettet op. Yamaha FS1 har været leveret med tromlebremse både for og bag. Samt med

Læs mere

Dynamikklassen 4350]4360 5058]5370]5390 9300]9330. Koncentreret kraft og overlegen løftehøjde

Dynamikklassen 4350]4360 5058]5370]5390 9300]9330. Koncentreret kraft og overlegen løftehøjde Dynamikklassen 4350]4360 5058]5370]5390 9300]9330 Koncentreret kraft og overlegen løftehøjde Front-, hjul- og teleskoplæssere fra 14 kw (20 HK) til 154 kw (210 HK). I over 50 år har vi udviklet læssere

Læs mere

Anmeldelse af Logitech G25 (rat og pedaler) på PS3

Anmeldelse af Logitech G25 (rat og pedaler) på PS3 Anmeldelse af Logitech G25 (rat og pedaler) på PS3 Da min kæreste er ved at tage kørekort, så brugte jeg det lige som undskylding til at lave en investering Jeg syntes det kunne være sjovt at få gjort

Læs mere

Det handler alt sammen om holdninger

Det handler alt sammen om holdninger Nye Valtra N93 og N103 Det handler alt sammen om holdninger Ny T-serie Mere end bare nye forlygter Ny tilgang og holdning til tingene - din individuelle traktor. Den nye Valtra N93 og N103 samt den nye

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS NEW HOLLAND BB9O9O PLUS 2 3 UOVERTRUFFEN KAPACITET MED MINIMAL ANSTRENGELSE FOR FØREREN GIGANTISK UOVERTRUFFEN PRÆSTATION Den største model i den fremragende New Holland BB9000 storballepresserserie er

Læs mere

Stabilitet hele vejen rundt

Stabilitet hele vejen rundt Stabilitet hele vejen rundt Intelligent stabilitet - hele vejen rundt Maksimalt udbytte af din kraninvestering En lastbilmonteret kran er en stor investering, og jo mere du kan bruge den til, jo bedre

Læs mere

Originalt tilbehør fra Honda FR-V

Originalt tilbehør fra Honda FR-V Originalt tilbehør fra Honda FR-V Skræddersy dine drømme Med sit rummelige og sporty design kombinerer Honda FR-V dynamik med intelligent komfort og bekvemmelighed. Dette er en meget nyskabende og alsidig

Læs mere

Teknisk Reglement 2016

Teknisk Reglement 2016 Teknisk Reglement 2016 DRIFTING Februar 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Tilladte Biler 2. Karosseri/Chassis 3. Bur 4. Kabine 5. Elektrisk 6. Undervogn 7. Bremser 8. Motor 9. Drivlinje Februar 2016

Læs mere

Mere frihed til at arbejde, som du vil

Mere frihed til at arbejde, som du vil Mere frihed til at arbejde, som du vil Se, hvor langt du kan nå med det videreudviklede GN 9120 headset Global innovator in headsets Hvornår havde du sidst kun én ting, der skulle gøres? Du arbejder hurtigere

Læs mere

Originalt tilbehør. Civic. 5-dørs

Originalt tilbehør. Civic. 5-dørs Originalt tilbehør Civic 5-dørs 02 03 Alle elsker en visionær - en som tør tænke anderledes, og som tør gøre tingene på en anden måde. Kast dig ud i det,og gør din drøm til virkelighed. Forestil dig, hvordan

Læs mere

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør APRIL 2014 VOLVOCARS.DK tilbehør MERE SJOV PÅ BAGSÆDET MED RSE MULTIMEDIE SYSTEM. Din Volvo inspirerer til lange køreture. For at gøre disse mere behagelige for alle i bilen, har vi skabt RSE-systemet.

Læs mere

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Nonamedrifting. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Nonamedrifting 8530 Hjortshøj Motorsport - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/nonamedrifting Intro Driftkøre

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

En legendes anatomi TÆNGER

En legendes anatomi TÆNGER RIDGID -rørtænger er verdensberømte for deres uovertrufne robusthed og driftsikkerhed. Den originale, kraftige rørtang, der er afbildet herunder, har vundet tillid blandt fagfolk inden for rørarbejde i

Læs mere

5E SERIE 3-CYLINDREDE TRAKTORER. 50 til 75 hk (97/68EF)

5E SERIE 3-CYLINDREDE TRAKTORER. 50 til 75 hk (97/68EF) 5E SERIE 3-CYLINDREDE TRAKTORER 50 til 75 hk (97/68EF) 2 EN PARTNER FOR LIVET Der er ingen grund til at nøjes med det næstbedste, bare fordi du driver landbrug i mindre skala. John Deere har udviklet den

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse. Brugsanvisning side 2 Brugervejledning side 3 Tilpasning af cyklen side 4 Din første tur side 4 Justering af sæde side 5 Justering af sædehøjde side 6 Indstilling af ryglæn side

Læs mere

chassis 1 Langt chassis 8 2 Langt chassis 8 4

chassis 1 Langt chassis 8 2 Langt chassis 8 4 TRÆK/CHASSISHØJDE/AKSELAFSTAND (dimensioner i dm) Langt chassis Langt chassis 6 2 radt-gr 48 48 48 Langt chassis 6 4 Langt chassis 8 2 radt-ar radt-gr.5 RAPDT-GR Langt chassis.5.5.5 62 RADDT-GR RADDT-G2

Læs mere

C3 Sportvan. Prisliste og tekniske specifikationer

C3 Sportvan. Prisliste og tekniske specifikationer C3 Sportvan Prisliste og tekniske specifikationer Sidst opdateret 1. februar 2016 Side 2 ud af 5 TEKNISKE SPECIFIKATIONER MOTOR PureTech 68 PureTech 68 PureTech 82 BlueHDi 100 S&S (Euro5) S&S Cylindervolumen

Læs mere

Keep it MINI. MINI Original tilbehør. Til MINI 3- og 5 dørs.

Keep it MINI. MINI Original tilbehør. Til MINI 3- og 5 dørs. Keep it MINI. MINI Original tilbehør. Til MINI 3- og 5 dørs. HIT THE ROAD WITH STYLE. 17 KOMPLETTE SOMMERHJUL. Frit valg mellem Cosmos Spoke i sølv eller sort og Tentacle Spoke i sølv. 14 995 kr 18 KOMPLETTE

Læs mere

www.chevrolet.dk Chevrolet Danmark Dankor Autoimport A/S Vibe Allé 4 2980 Kokkedal Tlf.: 70 22 13 32 Spark Dk-da 0310 MY10 8.000

www.chevrolet.dk Chevrolet Danmark Dankor Autoimport A/S Vibe Allé 4 2980 Kokkedal Tlf.: 70 22 13 32 Spark Dk-da 0310 MY10 8.000 Spark 04 Introduktion 06 Inspiration 08 design 10 Detaljer 14 Rummelighed 16 Sikkerhed 18 performance 20 Tekniske specifikationer 22 Farver og udstyrsniveau DET HELE STARTER MED Der kan være ekstraudstyr

Læs mere

Intet passer din nye i20 bedre end originalt Hyundai tilbehør

Intet passer din nye i20 bedre end originalt Hyundai tilbehør HYUNDAI TILBEHØR Intet passer din nye i20 bedre end originalt Hyundai tilbehør Når noget er helt rigtigt, ved du det, fordi dine sanser fortæller dig det... Sådan er det også med tilbehøret til din nye

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Frontlæsser Fendt CARGO

Frontlæsser Fendt CARGO Frontlæsser Fendt CARGO I kombination ikke til at slå Fendt Vario med Fendt CARGO Den nye Fendt frontlæsser - Fendt CARGO - byder på avanceret teknik og dermed maksimal produktivitet. Den udvider Fendts

Læs mere

LYKKEN ER ET GODT VEJGREB.

LYKKEN ER ET GODT VEJGREB. BMW originale komplethjul Katalog 2010/11 www.bmw.dk Ren køreglæde LYKKEN ER ET GODT VEJGREB. Oplev Bmw s komplette sommer- og vinterhjulprogram. Behøver jeg at købe vinterdæk? - Jeg kører jo ikke så meget.

Læs mere

PÖTTINGER HIT. Bugseret rotorvender 97+025.07.0712. Alle oplysninger online

PÖTTINGER HIT. Bugseret rotorvender 97+025.07.0712. Alle oplysninger online PÖTTINGER HIT Bugseret rotorvender Alle oplysninger online 97+025.07.0712 HIT 10.11 T / HIT 12.14 T Bugseret rotorvender En tidssvarende landbrugsteknik skal svare til landbrugets voksende behov. Denne

Læs mere

ORIGINALT TILBEHØR PASSER BEDST!

ORIGINALT TILBEHØR PASSER BEDST! TILBEHØR ORIGINALT TILBEHØR PASSER BEDST! Hyundai s originale tilbehør er udviklet og specielt designet til netop din Hyundai. Med originalt tilbehør har du mulighed for at sætte dit personlige præg på

Læs mere

NY RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE

NY RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE NY RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE INNOVATION DER OPLEVES I DAGLIGDAGEN DYNAMISKE OG ROBUSTE LINJER, ET HELT NYT INDVENDIGT DESIGN, UDSTYR OG MOTORER, SOM BLIVER STADIG MERE EFFEKTIVE: NY TRAFIC ER INNOVATION

Læs mere

Midtpunktet. Geberit Monolith

Midtpunktet. Geberit Monolith Midtpunktet. Geberit Monolith For folk med karakter. Og dem som sætter pris på de gode ting i livet. Vil du gerne give dit nye badeværelse et karakteristisk, moderne touch? Med Geberit Monolith moduler

Læs mere

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner MINI TIPVOGN C08 Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm KOMPRIMERING Den samlede bredde er reduceret, og med små drejecirkler, som let kommer gennem

Læs mere

KompaKter traktor. Kompaktraktorer. Yanmar GK serien. GK Series 16pS - 20pS

KompaKter traktor. Kompaktraktorer. Yanmar GK serien. GK Series 16pS - 20pS Kompaktraktorer Yanmar GK serien KompaKter traktor GK Series 16pS - 20pS NYESTE INTEGREREDE DESIGN FOR FREMTIDSORIENTERE : TEKNOLOGI FOR DIG YaNmar traktorer, der er udviklet og konstrueret til tunge opgaver

Læs mere

Værdier for fremtiden

Værdier for fremtiden Værdier for fremtiden Duelco har siden grundlæggelsen i 1974 haft fokus på at levere service, produkter og tekniske specialløsninger af højeste kvalitet. Med udgangspunkt i værdier som kompetence, dynamik,

Læs mere

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør APRIL 2014 VOLVOCARS.DK tilbehør MERE SJOV PÅ BAGSÆDET MED RSE MULTIMEDIE SYSTEM. Din Volvo inspirerer til lange køreture. For at gøre disse mere behagelige for alle i bilen, har vi skabt RSE-systemet.

Læs mere

Type El. servo El. servo El. servo El. servo El. servo

Type El. servo El. servo El. servo El. servo El. servo Side 1 - pro_cee d pro_cee d TEKNISK DATA Motor 1,4 CVVT 1,6 CVVT 1,6 CRDI 90 1,6 CRDI 115 1,6 CRDI 128 Motortype DOCH benzin DOHC - benzin DOCH Diesel DOHC - diesel DOHC - diesel Slagvolume, ccm 1396

Læs mere

Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team

Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team Team Lindgren APS Et Nordjysk Racing Team Team-Lindgren er et amatør motorsports Team fra Nordjylland, som blev etableret i 2008 af 2 personer, Steffen Lindgren Hansen og Ivan Lindgren Hansen. Steffen

Læs mere

Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / 900 / 1000 TEKTRA VI LØFTER ENHVER OPGAVE

Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / 900 / 1000 TEKTRA VI LØFTER ENHVER OPGAVE Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / / TEKTRA Sprint 600 er en batteridrevet fejemaskine med en fejebredde på 650 mm. Den er designet til at feje hurtigt og effektivt i et tørt og støvet miljø. Det kompakte

Læs mere

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

Hyundai i30 tilbehør

Hyundai i30 tilbehør Hyundai i30 tilbehør Originalt tilbehør til Hyundai i30 Her i brochuren finder du et udsnit af originalt tilbehør til Hyundai i30. Selvom bilen fra fabrikken har et godt udstyrsniveau, kan du hurtigt sætte

Læs mere

Ny Punto Van Stor på den kompakte måde

Ny Punto Van Stor på den kompakte måde NY PUNTO VAN Ny Punto Van Stor på den kompakte måde Punto Van er en fabriksbygget varebil der leveres med 3 døre og en fast, heldækkende varerumsadskillelse. Den nye Punto Van er stærk både visuelt og

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

Fed cykel, mand. For under 700 kroner kan du bygge denne fantastiske og meget robuste trehjulede cykel til junior med uafhængigt baghjulsophæng.

Fed cykel, mand. For under 700 kroner kan du bygge denne fantastiske og meget robuste trehjulede cykel til junior med uafhængigt baghjulsophæng. Vores to unge venner er tydeligvis godt tilfredse med det færdige resultat. Og det kan kun gå for langsomt med at komme ud på den første tur. VERDENS FLOTTESTE TREHULER: Hu hej, hvor det går. Farten føles

Læs mere

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør

APRIL 2014 VOLVOCARS.DK. tilbehør APRIL 2014 VOLVOCARS.DK tilbehør NU KAN DU GIVE DIN BIL DIT PERSONLIGE PRÆG. Vores XC70 har en dobbelt personlighed, som gør den til noget helt særligt. På den ene side er den en suverænt komfortabel luksus

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER 1 SEDEO SÆDER OG POSITIONERING Vi sætter NYE STANDARDER 2 3 Sedeo... Vi tror på, at det at sidde ergonomisk er grundlæggende for en optimal mobilitetsløsning. At sidde godt er af natur meget personligt.

Læs mere

Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr. Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon

Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr. Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon 159/159 Sportwagon Tekniske specifikationer SPECIFIKATIONER Antal cylindre/ventiler 4/16 1750 TBi Boring x slaglængde

Læs mere

2011 Mere motorcykel for pengene

2011 Mere motorcykel for pengene 2011 Mer ne e e mot g n orcykel for pe RT 125 D Her er en ATV er på to hjul? Har du adgang til en strand eller skov, så er RT 125 D en skæg knallert. En tur på stranden eller gennem Havnegade på en varm

Læs mere

Kompaktraktorer. Yanmar EF 200 serien

Kompaktraktorer. Yanmar EF 200 serien Kompaktraktorer Yanmar EF 200 serien Den grønne linje Yanmar TNV dieselmotor med direkte indsprøjtning Den nye TNV dieselmotor med direkte indsprøjtning har både større effekt og en særdeles effektiv forbrænding.

Læs mere

CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN

CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN PILATES Efter at have brugt stolen i mit daglige arbejde de sidste 14 dage, må jeg sige, at jeg er meget imponeret over effekten af stolen. Det kræver noget arbejde at holde

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

PÖTTINGER TERRADISC. Tallerkenharver, ny serie 1001 97+236.07.0612. Alle oplysninger online

PÖTTINGER TERRADISC. Tallerkenharver, ny serie 1001 97+236.07.0612. Alle oplysninger online PÖTTINGER TERRADISC Tallerkenharver, ny serie 1001 Alle oplysninger online 97+236.07.0612 1 TERRADISC 3001 / 3501 / 4001 Allrounder indenfor jordbehandling Tallerkenharver fra 3,0 til 4,0 m arbejdsbredde

Læs mere

Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen

Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen Stop cylinderen rigtigt i endestillingen Af Peter Windfeld Rasmussen I nogle applikationer skal en cylinder køres helt i bund ved høj hastighed. For at afbøde det mekaniske chok kan alle cylinderleverandører

Læs mere

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE nyhed 05/2006 - Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nye Eurolines med GROHE SilkMove teknologi Nye Eurolines side 2 De imponerende

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

5G/5GH Standard serien 60 til 66 kw (80 til 90 hk) Kompakt ydeevne

5G/5GH Standard serien 60 til 66 kw (80 til 90 hk) Kompakt ydeevne 5G/5GH Standard serien 60 til 66 kw (80 til 90 hk) Kompakt ydeevne 2 5G/5GH serien Kompakt ydeevne har fået nyt navn: 5G Standard serien Din John Deere 5G traktor klarer opgaver inden for en bred vifte

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER 9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER 9.3.1.1 Introduktion Hensigten med Youngtimer klassen er at give motorsportsinteresserede en mulighed for at dyrke

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

DEN NYE LANCER SPORTBACK

DEN NYE LANCER SPORTBACK DEN NYE LANCER SPORTBACK 2 3 VELKOMMEN TIL DEN NYE MITSUBISHI LANCER SPORTBACK Mitsubishi er stolte af at kunne præsentere den nye Lancer SportBack - en ny kandidat, unik i sit udtryk og stolt af at være

Læs mere

Fremtidens bilteknologier

Fremtidens bilteknologier Fremtidens bilteknologier Baggrund og formål Internationale ønsker om reduktion af energiforbrug og emissioner i transportsektoren har medført skærpede krav og fokus på de tekniske muligheder for at indfri

Læs mere

scootere & motorcykler super 8 2-takt k-pipe

scootere & motorcykler super 8 2-takt k-pipe scootere & motorcykler NYHEDER: super 8 k-pipe Downtown xciting 2-takt Hos MotoStore fører vi alle de vigtigste produkter til din KYMCO, og kigger du forbi en af vore forhandlere, kan de med garanti hjælpe

Læs mere

300.9D. hydraulisk minigravemaskine. Motor Hestekræfter 13,7 kw 18,6 hk Vægt Transportvægt med styrtbøjle

300.9D. hydraulisk minigravemaskine. Motor Hestekræfter 13,7 kw 18,6 hk Vægt Transportvægt med styrtbøjle 300.9D hydraulisk minigravemaskine Motor Hestekræfter 13,7 kw 18,6 hk Vægt Transportvægt uden styrtbøjle 935 kg Transportvægt med styrtbøjle 985 kg Kompakt størrelse God manøvreevne Kompakt størrelse Med

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Honda Civic 5d. Tilbehør

Honda Civic 5d. Tilbehør Honda Civic 5d Tilbehør Elegant Interiør Klæd dig og din Honda Civic på til en aften i byen. Hondas originaltilbehør, der fremhæver det sporty Skræddersy din drømmebil look, kommer helt sikkert til at

Læs mere

Honda all Terrain VeHicles HONDA

Honda all Terrain VeHicles HONDA Honda All Terrain Vehicles Honda var først med ATV kørekøjer, i begyndelsen med tre hjul. Senere blev de af sikkerhedsgrunde firehjulede, i Honda terminologi benævnes de TRX og Honda har gennem årene udviklet

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Hardbody GT

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Hardbody GT Dansk Mini Racing Union 2016 Vognreglement 1:24 Hardbody GT DMRU 2016 v.1-1 - GENERELLE REGLER VOGNREGLEMENT 1. TYPE SCALE-RACING Skalamodeller med metal- eller plastchassis, skumdæk, gummi dæk og hårde

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

SYM KAtalog WWW.SYM.DK Jet4 R

SYM KAtalog WWW.SYM.DK Jet4 R SYM KAtalog WWW.SYM.DK Jet4 R SYM Jet 4 er uden tvivl den flotteste scooter på markedet med sin sporty og dynamiske karakter. Med dens aggressive profil og en motor der gør en forskel byder SYM Jet 4 op

Læs mere

Nielsen Line. HMN a/s. Bade/toiletstole. -gør hverdagen lettere...

Nielsen Line. HMN a/s. Bade/toiletstole. -gør hverdagen lettere... www.hmn.dk Nielsen Line Bade/toiletstole Bade/toiletstole Nielsen Line bade/toiletstole Nielsen Line Bade/toiletstol med plastryg Vare nr.: 313031, HMI nr. 84437 Nielsen Line 24 drivhjul med plastryg Vare

Læs mere

Invacare. Den optimale køreoplevelse

Invacare. Den optimale køreoplevelse Janus 2010 de la Santé Den optimale køreoplevelse er en revolutionerende el-kørestol. Den er udviklet med henblik på at tilgodese selv de mest krævende brugeres behov for individuel tilpasning, konfiguration

Læs mere

NYHED. Invacare Zephyr

NYHED. Invacare Zephyr Invacare Zephyr Nyd en behagelig køretur! Komfortabel, sikker og stille. Den nye el-kørestol fra Invacare nærmest svæver hen over hvilket som helst terræn. El-kørestolen Invacare Zephyr har en helt unik

Læs mere

Professionelt El-værktøj og tilbehør.

Professionelt El-værktøj og tilbehør. Professionelt El-værktøj og tilbehør. En motor mange udgangsenheder otor og udgangsenheder sælges separat 6HP 3.8L 20cm Ø 3150min -1 2.4KW 230V (16A) (50Hz) 10.5A (230V) BS4343 AC 175 Bar 6m 8L / in

Læs mere

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Den ultimative lastvogn til fjerntransport Når det kommer til brændstof, handler det ikke kun om, hvor meget du kan spare, men også

Læs mere

Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 kg KUBOTA MINILÆSSER

Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 kg KUBOTA MINILÆSSER Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 KUBOTA MINILÆSSER STÆRK, MANØVREDYGTIG OG ALSIDIG Kubota har udviklet en ny serie af knækstyrede minilæssere med en driftsvægt fra 1.000 til 2.800. Maskinerne i den

Læs mere

Den historisk udvikling af den stilede, innovative JumpSeat

Den historisk udvikling af den stilede, innovative JumpSeat JumpSeat Den historisk udvikling af den stilede, innovative JumpSeat Innovationen finder mange veje, og det er svært at forudse fremtidens næste banebrydende design. Jumpseat stolen tog sin begyndelse

Læs mere

Gyllevogne. Gyllevogne Slangebomme Nedfældere Gylletrailere Buffertanke. www.ap-gyllevogne.dk

Gyllevogne. Gyllevogne Slangebomme Nedfældere Gylletrailere Buffertanke. www.ap-gyllevogne.dk Gyllevogne Gyllevogne Slangebomme Nedfældere Gylletrailere Buffertanke www.ap-gyllevogne.dk Effekt og driftssikkerhed Mange års erfaring AP Gyllevogne AS har mere end 20 års erfaring i udvikling af gyllevogne

Læs mere

FARMALL C HK NOM. EFFEKT

FARMALL C HK NOM. EFFEKT FARMALL C 56-75 HK NOM. EFFEKT BLIV KLAR MED CASE IH. Mere end 160 års erfaring indenfor landbruget har givet os et klart billede af landmændenes behov og deres store betydning, når det gælder om at brødføde

Læs mere

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch LCD touchløsning leverer knivskarpe, højtopløselige billeder. Touchteknologien

Læs mere

Ventiljustering. på den nemme måde. Dækker den 2 cyl parallel twin motor. Principper i en 4T motor :

Ventiljustering. på den nemme måde. Dækker den 2 cyl parallel twin motor. Principper i en 4T motor : Ventiljustering på den nemme måde. Principper i en 4T motor : 1 : Indsugning, stempel undervejs nedad og der suges benzin/luft blanding ind i cylinderen. 2 : Kompression, stempel undervejs opad og det

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

The Power to Surprise

The Power to Surprise Livet i farver The Power to Surprise Kia er den nyeste og mest spændende fornyende kraft inden for bilverdenen, og vi er klar til at ændre den måde, du har det med og tænker på at køre bil. Det er vores

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Ret til ændringer forbeholdes

Ret til ændringer forbeholdes Ret til ændringer forbeholdes nippon garden collection 2011 Træd ind i en verden af stærke farver, minimalistiske former og stiliserede blomster Kollektionens design og formsprog peger i retning af tendenserne

Læs mere

DYNAMISK DESIGN. I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej.

DYNAMISK DESIGN. I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej. DYNAMIC DYNAMISK DESIGN I dag, hvor alting skal gå så stærkt, skal du være hurtig og kvik, så du er klar til alt, du møder på din vej. Derfor har vi skabt den nye Honda Jazz Dynamic. Den har en sporty

Læs mere

Faber markiser. et luksusliv i skyggen

Faber markiser. et luksusliv i skyggen Faber markiser et luksusliv i skyggen Et luksusliv i skyggen Lad det være sagt med det samme: En markise på terrassen, altanen eller vinduespartierne er luksus. Derfor kræver det også en overvejelse eller

Læs mere