Din sundhedsspecialist. Gulvbelægninger til krævende opgaver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Din sundhedsspecialist. Gulvbelægninger til krævende opgaver"

Transkript

1 Din sundhedsspecialist Gulvbelægninger til krævende opgaver

2 2 nora systems

3 Udfordringer i sundhedssektoren nora systems 3 Med årtiers erfaring i bagagen, focuserer vi på de funktionelle og æstetiske krav der er til gulve i sundhedssektoren Vi er specialiserede i løsninger til de mest krævende områder indenfor sundhedssektoren. Vi tilbyder et bredt spektrum af produkter og systemløsninger, der samtidigt opfylder de æstetiske og emotionale krav og som desuden overholder de specielle hygiejne og tekniske bestemmelser der er indenfor sundhedssektoren. Vore gulvbelægninger er skridsikre og indeholder hverken PVC-blødgører (phtalater), halogener (f. eks. klor) eller kemiske flammehæmmere.således sørger vi for sikre og sunde omgivelser. Herudover har gummiegulve gode akustiske- og perfekte ergonomiske egenskaber Et perfekt grundlag for et behageligt arbejdsmiljø. Og fordi vores gummigulve ikke skal coates, spares der tid og mange penge på driften. Indhold: Udfordringer i sundhedssektoren 3 Ergonomi 4 Trinlydsdæmpning 5 Skridsikkerhed 6 Fri for pletter 7 Hygiejne og infektionsbeskyttelse 8 Sikkerhed i tilfælde af brand 9 Rengøring 10 Investering og vedligehold 11 Langtidsholdbarhed 12 Bæredygtighed 13 Individuelle formgivningsløsninger med system 14 Grænseløs mangfoldighed af farver og design 15 nora fortsætter der, hvor andre støder på deres grænser 16 Indgangsområder 18 Patientværelser 19 Børneafdelinger, fødestuer, barselsgange 19 Operationsstuer 20 Intensivafdelinger 21 Gange og flugtveje 22 Tekniske områder 22 Produktanbefalinger til anvendelsesområder 23

4 4 nora systems Behageligt at gå og opholde sig på Medarbejdere indenfor sundhedssektoren går hver dag mange kilometer, undersøgelser viser at her kan fodtøjet alene ikke aflaste ryg, ben og fødder tilstrækkeligt. Det er nødvendigt at beslutningstagerne sørger for gulve med gode indbyggede ergonomiske egenskaber. Undersøgelser har dokumenteret, at vore elastiske gummigulve kompenserer for belastninger af kroppen, på en langt bedre måde end andre elastiske gulvtyper.

5 Trinlydsdæmpning nora systems 5 Forstyrrende støj kan reduceres betragteligt ved at vælge en trinlydsdæmpende gulvbelægning. Dette gælder både for trinlyd og rumklang. Elastiske gummigulve fra nora, bidrager her til en god rumakustik og en behagelig arbejdsatmosfære. Mindre støj betyder, at personalet bedre kan koncentrere sig om arbejdet, og for patienterne betyder det at de kan blive raske i rolige omgivelser.

6 6 nora systems Skridsikkerhed Sikkerhed betyder også at være forberedt. nora gummigulve er skridhæmmende og bidrager til at minimere risikoen for fald. Gummiens skridhæmmende egenskaber gør nora gummigulve til den ideelle løsning i sundhedssektoren, hvor en lille uagtsomhed kan føre til et fald med store konsekvenser. nora gummigulve er skridsikre og godkendte til belastninger fra møbler og udstyr på hjul. De lever som standard op til skridsikkerhedsklassen R9 (i henhold til direktiverne BGR 181 hhv. GUV-R 181). Til områder med øgede krav til skridsikkerheden, tilbyder vi gulve i skridklasserne R10 og R11.

7 Fri for pletter nora systems 7 nora gummigulve er ikke følsomme over for pletter. Deres ekstremt tætte og lukkede overflade, muliggør en økonomisk og enkel rengøring, uden krav til en løbende vedligeholdelse af overflade coatingen. I laboratorieområder spiller vore gummigulves modstandsdygtighed over for pletter en vigtig rolle. Også den kortvarige påvirkning fra opløsningsmidler, fortyndede syrer, O2 eller lud påvirker ikke nora gummigulve. nora gummigulve er endda bestandige over for hårdnakkede pletter som blod, urin, antiseptiske opløsninger osv. Spildte væsker som kaffe, te eller saft kan nemt tørres op igen.

8 8 nora systems Hygiejne og infektionsbeskyttelse Mange typer af gulvbelægninger lever ikke op til kravene i sundhedssektoren, hvor infektionskontrol og hygiejne skrives med stort, og hvor der tilsvarende anvendes desinfektionsmidler i stort omfang. Også her er nora gummigulve det rigtige valg. Særdeles hygiejnisk gennem fugefri udlægning nora gummigulve indeholder ingen blødgøringsmidler (pftalater). De bevarer derfor i modsætning til andre typer gulvbelægning deres størrelse, og skrumper ikke ind. En tidskrævende og dyr fugning/svejsning af samlingerne er derfor principielt ikke nødvendig. En fordel ved den fugefri udlægning er hele arealets ensartede fremtoning. Gulvbelægningens udseende bliver heller ikke dårligere med tiden, på grund af fuger som efterhånden bliver snavsede. En undersøgelse af hygiejne-instituttet på Heidelbergs universitet bekræfter, at en fugefri montering kan desinficeres fuldstændigt. Særdeles velegnet til hverdagen på sygehuse noraplan gummigulve er bakteriostatiske og fungistatiske. I kontrollerede tests kunne bakteriestammerne Staphylococcus aureus og Pseudomonas aeruginosa og gærsvampen Candida albicans ikke trives på dem. Vore gummigulve er også egnede til laboratorieområder, fordi kortvarig påvirkning af opløsningsmidler, fortyndede syrer, O2 eller lud næsten ikke efterlader nogen spor. Bemærk: Undtagelser er noraplan acoustic gulvbelægninger, der på grund af den høje elasticitet skal svejses med nora termostråd, områder med fugtfølsomme undergulve og lokaler med permanent, intensiv vådrensning samt områder med særdeles høje krav til hygiejnen. Desuden skal noraplan ed gulve fuges med 1. komp. fugemasse.

9 Sikkerhed i tilfælde af brand nora systems 9 Patienter er ofte begrænsede i deres bevægelighed, og kan derfor i nødstilfælde ikke benytte sig af flugtmulighederne. Institutionerne inden for sundhedsvæsenet lægger derfor ved valg af inventar, stor vægt på en høj brandsikkerhed og brandtoksikologisk uskadelighed. Beskyttelse imod sundhedsfarlige gasser nora gummigulve indeholder hverken PVC eller halogener (f. eks. klor). Derfor dannes der i tilfælde af brand ikke klorbrinte, der kan føre til til ætsninger af luftvejene. Gennem forbindelsen af klorbrinte og vand fra slukningsarbejdet, dannes saltsyre som beskadiger bygninger, medicinske apparater og elektriske kontakter, også uden for den umiddelbare brand. Følgeskader af PVC-brande er ofte større end den umiddelbare brandskade. Fordi nora gummigulve ikke indeholder halogener, udvikles der i tilfælde af brand ingen toksiske halogeniserede dioksiner og furaner. For en del af gulvbelægningerne, er de ved en brand opstående gasser klassificeret som brandtoksikologisk uskadelige i henhold til DIN Gummigulve med specielle brand egenskaber kan med brandmyndighedernes godkendelse, anvedes på steder hvor der kræves ikke brændbare byggematerialer. Ingen brandpletter Især i opholdsrum og på psykiatriske klinikker har man gode erfaringer med nora gulvbelægningers holdbarhed over for cigaretglød. PVC Linoleum noraplan

10 10 nora systems Rengøring nora gummigulve er er produceret med en tæt og lukket overflade, der opnås gennem innovative formler og den nyeste produktionsteknologi. Denne kombination sikrer at nora gummigulve nemt kan vedligeholdes og renoveres bare med rent vand og helt uden kemikalier. Nem rengøring med nora pads nora pads passer til de fleste gulvvaske maskiner. De er blevet udviklet udelukkende til nora gummigulve. Pads ene er belagte med utallige industridiamanter i mikroskopisk størrelse. Gummigulvene vaskes og poleres mekanisk og kun med rent vand. Økologisk og økomomisk Ved mange typer af gulvbelægninger kan den vedligeholdende pleje ved forkert anvendelse være mere til skade end til gavn. nora gummigulve mindsker behovet for dyre rengøringsmidler, arbejdsintensive grundrensningerog vedligeholdelse af coatningen. nora gummigulve gør gulvplejen nemmere. nora pads egner sig til den daglige vask og til renove ring af meget snavsede eller beskadigede gulve. De kan anvendes med de fleste gulvvaske maskiner og findes i forskellige størrelser.

11 Investering og vedligehold nora systems 11 Driftsomkostningerne kommer mere og mere i fokus, når der skal træff es valg om gulvbelægninger. Anskaff elsesomkostningerne for en gulvbelægning udgør kun ca. 10 % af de samlede omkostninger. 90 % af omkostningerne opstår i forbindelse med pleje og vedligehold, i løbet af gulvets levetid. Ingen coating i for hele evetiden I modsætning til andre typer af gulvbelægninger kræver de homogene nora gummigulve ingen ekstra overfl ade coating. Derfor dannes der ikke gangbaner og spor, på grund af brugsbetinget slid Gulvet vil ikke gulne og ridser kan fjernes. Scanning-elektronmikroskopet (SEM) viser forskellen Coatings, som laves på fabrikken, har en tykkelse på kun få mikrometer (1 µm = 1 mm) og har derfor en begrænset levetid Lagtykkelse Lagtykkelse 6 µm 8 µm 4 µm 17 µm Målestok 1:30 Udsnit 1:100 Målestok 1:30 Udsnit 1:100 Målestok 1:30 Udsnit 1:100 Tværsnit noraplan (uden coating) Tværsnit PVC med fabrikscoating Tværsnit linoleum med Fabrikscoating Stort besparelsespotentiale Neutrale og uafhængige eksperter bekræfter det positive økonomiske resultat, og det store besparelsespotentiale der er ved brugen af nora gummi- gulve. Økonomisk sammenligning: Omkostningsanalayse over hele levetiden Økonomiske fordele ved noraplan noraplan Linoleum hård coating Linoleum blød coating PVC hård coating PVC blød coating Investering Drifts- og vedligeholdelsesomkostninger Omkostninger for overfladerenovering Typisk scenarie for områder med gennemsnitlig belastning. Detaljer og kilde: nora systems GmbH Kilde: Virksomhedens data Parametre: Antaget rengøringsscenarie for et areal på m² igennem 15 år. Livscyklus Lino, hård coating, 4 år, PVC, hård coating, 5 år. Vedligeholdelsesomkostninger for Lino og PVC, blød coating, omfatter en ny coating hvert år (ingen permanent coating). Vedligeholdelsesomkostninger for noraplan er lavere, fordi der ikke kræves nogen rengøringsmidler ved brug af nora pads. Udelukkelse af ansvar: Dette beregningseksempel blev oprettet på grundlag af data fra forskellige kilder. Et bindende krav på omkostningsbesparelser for et konkret objekt kan ikke afl edes deraf

12 12 nora systems Lang levetid Grimme krakeleringer fra slidt coating og gangspor - skal man ikke bekymre sig om med nora gummigulve. Det langtidsholdbare gummimateriale holder stand over for skader fra kraftig trafik, tungt udstyr og aggressive rengøringskemikalier. Takket være gummimaterialers store slidstyrke, kan du regne med en lang levetid for dit gulv. I praksis er det sådan, at vores gummigulve holder i længere tid end de fleste gulvbelægningstyper, og at de også efter flere års drift stadig ser ud som nye.

13 Bæredygtighed nora systems 13 Vi går ind for bæredygtighed og en fremtid som er værd at leve i. Vores engagement for miljøet, igennem flere årtier, afspejler sig i alle faser af vores daglige arbejde. For nora systems er bæredygtighed at tilfredsstille de nuværende behov ud fra et miljømæssigt, socialt, etisk og økonomisk syn, uden at fratage fremtidige generationer de samme muligheder. Det er vores erklærede mål at efterkomme dette ansvar på så mange områder af virksomhedens aktiviteter som muligt. Bæredygtig og miljøbeskyttelse er bestemmende for vore aktiviteter. nora gummigulve indeholder ingen PVC-blødgøringsmidler (phtalater) og halogener (f. eks. klor) er kontrollerede for at være harmløse i brug overvåges og certificeres regelmæssigt af uafhængige institutter tilbydes med miljøvenlige hjælpematerialer til monteringen (primer, spartelmasse og lim) er emissionsfattige og bærer kvalitetsmærket Den Blå Engel Aktivt engagement i et miljøvenligt livsrum Den Blå Engel, DGNB- og LEED-certificeringen, kontrolmærket fra Greenbuilding Council, Greenguard-mærket for Indoor Air Quality sammen med talrige miljømærker og udmærkelser vi har modtaget i mange lande, er bevis for at vi tager vores ansvar for miljøet og samfundet meget alvorligt. Herudover tilbyder vi, med nora system blue, et samlet system af emissionsfattige gummibelægninger og hjælpematerialer til monteringen, og selvfølgelig har vi også et netværk af veluddannede montører. ENVIRONMENTAL PROFILES Zertifiziert nach ISO 9001 * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions)

14 14 nora systems Individuelle projekt løsninger sat i system. For at leve op til kravene inden for sundhedssektoren, har du brug for en bred vifte af gulvbelægninger, som kan tilfredsstille forskellige funktionskrav. Det enestående ved nora systemet er, at vi har gulve til alle behov. Du kan anvende de forskellige funktionskrav i samme farve og design, på tværs af forskellige områder. Her drager du fordel af et bredt farvespektrum, individuelle kombinationsmuligheder og muligheden for at få lavet specialfarver, mønstre og inlays. Med NCSfarvesystemet kan du tilpasse væggenes og møblernes farver præcist til nora gummigulvenes farver, eller omvendt. Hygiejniske vægafslutninger Denne systemtanke videreføres af et tilbehørprogram i høj kvalitet. Fodpaneler og vinkler sørger for pæne kanter. Med en speciel hulkelprofil, kan gulvlæggeren let trække materialet op ad væggen. Kant- og hjørnebeskyttelsesprofiler beskytter væghjørner og transportmidler mod beskadigelse. Med ind- og udvendige hjørner, som er præfabrikeret, kan der helt simpelt laves stærke og hygiejniske vægafslutninger. Systemer til gange og trappeopgange Vore systemløsninger til gange og trappeopgange repræsenterer den optimale kombination af design, sikkerhed og komfort, til stærkt frekventerede områder. I samme design og farver på trapper og gange, for et ensartet helhedskoncept Komplet tilbehørsortiment bestående af trappevinkler, odpaneler og kantprofiler Mindre fare for styrt på grund af høj skridsikkerhed Sikkerhedsstriber (også selvlysende) integreret i trappeforkanten Høj trinlydsdæmpning for støjreducerede trappeopgange Montering af trappen uden spærring af opgangen, er en mulighed med den specielle nora stepfix 240, selvklæbende tape

15 Grænseløst udvalg af farver og design nora systems 15 nora systems tilbyder et omfattende sortiment, der næsten ikke sætter grænser for den kreative udformning. Med en bred vifte af farver, design og funktionelle materialer, kan der skabes behagelige omgivelser der fremmer helbredelsesprocessens positive forløb. nora systems taler NCS farvekommunikationens internationale sprog Natural Color System (NCS) er et præcist farvesprog. Som et brugervenligt farvesystem, betegner det farver sådan som mennesket ser dem. Det gør farvekommunikationen imellem designere og arkitekter lettere og mere præcist. På denne måde kan helhedskoncepter for farver og rum, koordineres på tværs af brancher og uafhængigt af materialer. På vores hjemmeside og finder du nora gummigulvenes NCS-farvekoder nora systemet til udfordrende design Bredt farvespektrum med over 300 standardfarver Mange designs og overfladetyper Farver og overflader, som let kan kombineres med inlays For at opfylde de højeste professionelle krav har nora systems fastlagt samtlige standardfarver farvemetrisk i henhold til NCS. Farvekoderne relaterer altid til NCS-indeksens nærmestliggende farvekode.

16 16 nora systems nora fortsætter, hvor andre møder deres grænser nora gummigulve har mange specielle egenskaber, så de særdeles komplekse krav til sundhedssektorens institutioner kan opfyldes: forskellige tykkelser, belægninger som er elektrisk afl edende, til områder hvor der anvendes følsomt og livsbeskyttende elektronisk udstyr, belægninger med stødabsorberende skumunderlag, til fysioterapeutiske og idrætsområder og ikke mindst gennemtænkte løsninger til trappeopgange. Intensivafdelinger holdbar over for desinfektionsmidler, blod og urin elektrostatisk afl edende nem at rengøre Gæste-, opholdsværelser og cafeteriaer modstandsdygtig over for cigaretgløder Indgangsområder repræsentativt design høj slidstyrke individuelle designs med inlays Firmalogo Terapi- og sportområder stødabsorberende skumunderlag for god impulsdæmpning skridhæmmende

17 nora systems 17 Operationsstue holdbar over for desinfektionsmidler, jod, blod og urin elektrostatisk afl edende meget komfortabelt at stå og gå på nem at rengøre Patientværelser Farver/behagelig atmosfære modstandsdygtig over for desinfektionsmidler blod og urin nem at rengøre Gange/trappeopgange Høj skridsikkerhed og trinlydsdæmpning nem at rengøre brandsikkerhed Undersøgelsesværelser/ ambulatorium stor resistens overfor pletter elektrostatisk afl edende Administration stor designsfrihed dobbelte gulve kan installeres Laboratorier god kemikaliebestandighed nem at rengøre elektrostatisk afl edende

18 18 nora systems Indgangsområder Det første indtryk tæller I de stærkt frekventerede indgangsområder på sygehuse, i ambulatorier og i lægepraksisser kommer vores gummigulves usædvanlige slidstyrke til sin ret Selv efter flere års kraftig belastning ser de stadig godt ud.. farver kan kombineres på mange forskellige måder. Ud over dette fremstiller vi efter ønske helt individuelle design og farver i vores inlay-center, og leverer dem så de passer præcist og er klar til montering. Til et repræsentativ design giver nora produktprogrammet de bedste muligheder: Den brede vifte af design, overflader og

19 nora systems 19 Patientværelser Arkitektur til hurtig rekonvalescens Netop på patientværelser bidrager en venlig og positiv atmosfære til helbredelses processen. nora gummigulve byder med deres brede vifte af farver og design, på alle muligheder for en harmonisk udformning af rummet. Det er videnskabeligt bevist at udformningen af patientværelser og opholdsrum har en direkte indflydelse på patientens psykiske tilstand*. Kilde: Hvordan klinikarkitekturen har indflydelse på patienternes rekonvalescens, offentliggjort i Die Gesundheits-Wirtschaft, 5. årgang, 4/11. Børneafdelinger, fødestuer og barselsgange Behagelige omgivelser for babyer, børn og forældre Med nora gummigulves mangfoldige variationer og muligheder for individuelle inlays, kan du bruge megen fantasi i på at skabe en behagelig og rar atmosfære, hvor alle funktionskrav til brug i børne-, føde- og barselsafdelinger er opfyldt.

20 20 nora systems Operationsstuer Valg af gulve til operationsstuer kræver megen erfaring og faglig viden. Som specialist for disse følsomme områder, tilbyder nora systems elektrostatisk afledende gummigulve i forskellige kvaliteter og designs. Ud over dette er emner som hygiejne, anvendelsen af desinfektionsmidler og resistens overfor pletter af stor betydning. nora gummigulve beskytter følsomme og livsbevarende elektroniske udstyr imod driftsfejl, på grund af elektrostatisk afladning. Dannes der antændelige gas-/luftblandinger, beskytter de imod eksplosioner. Elektrostatisk afledende gulvbelægninger beskytter ikke kun apparatur, men også personalet på operationsstuerne. Ved brug af HF-kirurgi kan der opstå vandrende strøm. Her giver elektrostatisk afledende gummigulve med isolationsmodstand, sikkerhed for både den opererende læge og for patienten. Der stilles også store krav til gulvets mekaniske belastbarhed i operationsområder, idet tunge apparater som C-buer og andet, som oftests flyttes rundt på hjul. En tykkere belægning fordeler belastningen på undergulvet bedre og forhindre ødelæggelse af denne.

21 Intensivafdelinger nora systems 21 Kompetente løsninger til følsomme brugssområder Også på intensivafdelinger anvendes meget følsom og for patienten livsvigtig elektronik, som skal beskyttes imod elektrostatiske afladninger. En elektrostatisk afledende gulvbelægning, giver her den nødvendige sikkerhed. Kravene til ledeevnen defineres som regel af den producent, der fremstiller de anvendte elektroniske apparater. Hygiejnen spiller også en vigtig rolle på intensivafdelingen, brugen af desinfektionsmidler og misfarvende medicinske substanser, kræver en egnet gulvbelægning. Med vores omfattende erfaring og vore afprøvede produktløsninger rådgiver vi dig gerne.

22 22 nora systems Gange og flugtveje Hvor funktionalitet og design mødes Gange på sygehuse skal være behagelige at gå på, samtidigt skal de være skridsikre og have en god akustik. Her passer vores permanent-elastiske nora gummigulve helt perfekt! Til flugtveje hvor der er skærpede krav til byggematerialer, tilbyder vi specielle brandsikre gummigulve, som med brandmyndighedens godkendelse også kan anvendes til de steder, hvor der kræves ikke brændbare byggematerialer. Brug nora systems og de mangfoldige muligheder til at føre designkoncepter, på tværs af områder, ud i virkeligheden Tekniske områder Kvalitet på belastningsprøve Tekniske områder som for eksempel værksteder, vaskerier, lagerrum eller energicentraler, er ofte adskilte fra den almindelige sygehusdrift. Her kommer det ved valg af gulvbelægninger især an på bestandighed over for olie og fedt, høj slidstyrke og høj trykbelastbarhed ved brug af gaffeltrucks og lignende. Også til sådanne områder er vore ekstremt modstandsdygtige gummigulve den rigtige løsning.

23 Produktanbefalinger til anvendelsesområder nora systems 23 noraplan stone med glat overflade noraplan : eco sentica signa noraplan sentica ed signa ed: 2 mm noraplan sentica ed signa ed: 3 mm noraplan acoustic: sentica acoustic signa acoustic norament 926 grano norament 926 satura norament 926 serra norament 926 crossline norament 928 ed Art. 399 norament 928 grano ed n n n n Indgangsområder n n n n Gange n n n Patientværelser/fællesrum n n n n n n Undersøgelsesværelser/ambulatorium n n Operationsstue n n n Intensivafdelinger n n n n n Røntgenrum/computertomografi n n n Fysioterapi/sportområder n n n Psykiatri n n n Gæsteværelser/opholdsværelser n n n n Cafeteriaer n n n n n n Laboratorier n n n Tekniske områder n n n Administration n fuldstændigt egnet n delvist egnet, spørg venligst vedrørende funktionsbetingede begrænsninger

24 nora systems Filial af nora systems GmbH Postbox Køge, Danmark Tel.: nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Tyskland Tel.: +49 (0) info@nora.com

De bedste gulve i klassen. Gummigulve til skoler og institutioner.

De bedste gulve i klassen. Gummigulve til skoler og institutioner. De bedste gulve i klassen Gummigulve til skoler og institutioner. 2 nora systems Uddannelsesomr 3 Rummenes udformning begynder med gulvbelægningen Udannelse er af stor betydning, for et samfunds udvikling

Læs mere

norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL.

norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL. norament 926 grano MODERNE MULIGHEDER. LANGTIDSHOLDBAR STIL. Pålidelig egenskaber opfrisket med en moderne palette Skab et fundament af langtidsholdbar egenskaber med norament 926 grano, det eneste premium

Læs mere

Specialisten indenfor sundhedssektoren. nora gulvbelægninger i gummi for kvalitet & krævende designløsninger

Specialisten indenfor sundhedssektoren. nora gulvbelægninger i gummi for kvalitet & krævende designløsninger Specialisten indenfor sundhedssektoren nora gulvbelægninger i gummi for kvalitet & krævende designløsninger Indholdsfortegnelse Bedste egenskaber for projekter indenfor sundhedssektoren Holdbarhed, miljøvenlighed

Læs mere

Gulvløsninger til hospitaler

Gulvløsninger til hospitaler Gulvløsninger til hospitaler Hvorfor ikke vælge det bedste gulv, når det også er det billigste!? AF PALLE SUNDDAL, nora systems At vælge den rigtige gulvbelægning er svært, og ofte bliver det et traditionelt

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT

CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT CONTEC GROUP CONFALT TÆNK HVIS DER FANDTES ET SLIDLAG SÅ STÆRKT SOM BETON, FLEKSIBELT SOM ASFALT OG FUGEFRIT EGENSKABER Perfekt kombination af styrke og fleksibilitet Fugefri belægning indendørs og udendørs

Læs mere

INNEHÅLL. Tænk på at: GYM&FITNESS. Gulvet en afgørende faktor Lyddæmpende gulv Gummimåtter Fitnessgulv Løbebaner Gym/Kontor/Reception Om Unisport

INNEHÅLL. Tænk på at: GYM&FITNESS. Gulvet en afgørende faktor Lyddæmpende gulv Gummimåtter Fitnessgulv Løbebaner Gym/Kontor/Reception Om Unisport Gym & Fitness 04 Tænk på at: - vælge et gulv som passer til omgivelserne - have det rigtige gulv på det rette sted - dele gulvet op i forskellige zoner - gulvet skal være langtidsholdbart - vælge en stabil

Læs mere

Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S

Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S Branddøre K V A L I T E T D E R K A N M Æ R K E S Branddøre I vores udviklingsafdeling arbejder vi konstant på at udvikle vores sortiment af branddøre, der både opfylder Bygningsreglementets bestemmelser

Læs mere

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER PRIMOBOGEN PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER Afslutningslister Lister til ledningsskjul Glas- og tætningslister Bløde fodlister og trappeforkanter www.primolister.dk MINIMUM VEDLIGE

Læs mere

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks

Et naturprodukt. Jute Cork Træmel Harpiks Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum et naturprodukt 02. DLW gulvbelægning en stolt tradition 03. Lino Art Linea kollektionen 04. Tekniske egenskaber 05. LPX nem rengøring 06. Anvendelsesområder

Læs mere

Gyptone BIG Curve. Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten. Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer.

Gyptone BIG Curve. Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten. Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer. Gyptone BIG Curve Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer. Gyptone BIG Curve leveres i standardmønstrene Line 6, Quatrro 41,

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere

Gummigulve og tilbehør

Gummigulve og tilbehør Gummigulve og tilbehør Mere end bare en gulvbelægning Ergonomi og høj gangkomfort, sikker og lydløs - ved hvert skridt. Denne idé har lige fra begyndelsen motiveret os til at skabe usædvanlige gulvbelægninger.

Læs mere

nora gummigulve - når du ser helheden

nora gummigulve - når du ser helheden nora gummigulve - når du ser helheden Opførelsen af Frankfurt lufthavn (1969-1972) blev gennembruddet for nora gummigulve med pastiller. En klassiker var født, og pastillen blev berømt også uden for Tyskland.

Læs mere

FRONTPANELER POSTKASSEANLÆG

FRONTPANELER POSTKASSEANLÆG FRONTPANELER POSTKASSEANLÆG 90 ÅR MED RENZ www.renz-nordic.dk POSTKASSEANLÆG TIL INDGANGSPARTIET SIDE 4 5 6 7 CLASSIC Solid kvalitet og gennemprøvede funktioner til den bedste pris EXCLUSIVE Kvalitet,

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk Ergonomi,

Læs mere

weber.floor industrigulve Gulv Industrigulve - ingeniører og økonomichefer er enige!

weber.floor industrigulve Gulv Industrigulve - ingeniører og økonomichefer er enige! weber.floor industrigulve Gulv Industrigulve - ingeniører og økonomichefer er enige! Ingeniører... elsker dem Weber.floor industrigulv omfatter et kæmpe udvalg af mineralsk baserede gulvprodukter og -løsninger

Læs mere

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI Tekniske gulvløsninger baseret på hærdeplast opfylder levnedsmiddelindustriens krav til fødevaresikkerhed og hygiejne Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning

Læs mere

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger Elements of Vision PAROC -elementløsninger Panel System 2.00 DK August 2012 Erstatter: Januar 2008 PAROC-ELEMENTLØSNINGER GIVER MULIGHED FOR STOR ARKITEKTONISK FRIHED OG INDIVIDUALITET. DE PRAKTISKE, SPECIALDESIGNEDE

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum Indretning af skolen Kantine og opholdsrum SONESSON INDRETNING kaffepause planlægge frikvarter lege mødes genvinde kræfterne Skolebordssæt Pausa Bord Pausa Endelig frikvarter... Såvel elever som lærere

Læs mere

læggevejledning Fugning af nora gulve

læggevejledning Fugning af nora gulve læggevejledning Fugning af nora gulve nora gulve har som udgangspunkt ikke brug for at blive fuget. Fugning anbefales dog ved fugtfølsomme undergulve og i rum med intensiv våd rengøring (f.eks. i områder

Læs mere

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig Professional Products... produktiviteten er mere end synlig Produktivitet Professionel rengøring udføres af men -nesker, der har høje krav til produktivi- tet. Der er et konstant omkostnings-pres, som

Læs mere

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN www.nordicplatform.dk S KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN AIRSTEPS er et nyudviklet stilladsdæk produceret i komposit af Nordic Platform. AIRSTEPS er utroligt stærke, lette og opfylder alle krav

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 DSStålprofil SINUSprofIlEr DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUS 18-75 SINUSprofilER 14 DS Markant Dækbredde 1000 mm 142 34 Højde Sinus TP 18-75 Tagprofil 18 mm Dækbredde

Læs mere

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor Den har taget syv år at udvikle, men nu har vi opnået noget helt revolutionerende inden for motordesign en af verdens mindste, fuldt integrerede 1600 W motorer. Det var bare begyndelsen for vores nyeste

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x 15 mm... 4 Fejeliste 21 x 15 mm... 4

Indholdsfortegnelse. Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x 15 mm... 4 Fejeliste 21 x 15 mm... 4 Primo Lister Indholdsfortegnelse Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x... 4 Fejeliste 21 x... 4 Fodliste - Classic 60 x 14 mm... 6 Fodliste - Classic, Montagesæt - Multikasser... 6 Fodliste - Glat... 9

Læs mere

FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD

FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD 02 Fremtidens facadeplade 06 En skole, som skiller sig ud fra mængden 08 Vores produktfordele 14 Find inspiration 2 FREMTIDENS FACADEPLADE Vandbestandig Miljøvenlig

Læs mere

Kun i inherente metervarer

Kun i inherente metervarer 10 FLAME RETARDANT Kun i inherente metervarer FLAME RETARDANT Indeholder et bredt sortiment af flammehæmmende beklædning, som passer til brancher med krav om certificeret beskyttelses-beklædning. Vi arbejder

Læs mere

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 Inventar i laboratorier Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 I forbindelse med BYGST laboratoriebyggerier, skal disse grundlæggende udføres i en standard, der lever op til at kunne

Læs mere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere SIDEN 1973 OFFICE serien DET PERFEKTE VALG receptionsskranker skriveborde skuffekabinetter reoler mødeborde konferenceborde højborde kantineborde Rumdelere garderober 50 B B PROJEKT OPSTART TEGNET AF A

Læs mere

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring

Contractors. Sika ComfortFloor Systems. Pleje & Rengøring 1 Sika ComfortFloor Systems Pleje & Rengøring Care 2 Hold dit Sika Comfortfloor i god form Dit Sika Comfortfloor består af fugefri, slidstærk polyuretan med lavt vedligehold. For at holde dette i topform

Læs mere

Smarte funktioner og gennemtænkt design gør din hverdag lettere. Tag hensyn til verdenen og spar samtidig penge på dit vand- og energiforbrug

Smarte funktioner og gennemtænkt design gør din hverdag lettere. Tag hensyn til verdenen og spar samtidig penge på dit vand- og energiforbrug Oras Oras Optima Optima Family Disse armaturer har noget nyt, noget smart, noget ekstra i sig de er mere end bare et armatur. De smarte funktioner gør brugen af armaturet lettere, mere sikkert og mere

Læs mere

Etac Molift RgoSling. DA - Brugervejledning. RgoSling MediumBack Net. RgoSling MediumBack. BM40110 Rev. C 2013-09-13. RgoSling Medium Back

Etac Molift RgoSling. DA - Brugervejledning. RgoSling MediumBack Net. RgoSling MediumBack. BM40110 Rev. C 2013-09-13. RgoSling Medium Back RgoSling Back UP/OPP OUT/UT 350 kg Art no: 3036000 / Ergo 4 Low Back RgoSling High Back UP/OPP OUT/UT 770 lbs 350 kg Art no: 3036000 / Ergo 4 Low Back 770 lbs RgoSling High Back Net UP/OPP OUT/UT 350 kg

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

2014-2016. - naturtro og slidstærkt design

2014-2016. - naturtro og slidstærkt design Ny - naturtro og slidstærkt design 2014-2016 BEHAGELIGT OG MODERNE Den nye Novilon kollektion rummer alt-i-et; gulvene er smukke, holdbare, modstandsdygtige og nemme at rengøre, og er velegnet i stuen,

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de Trappemaskinen til professionelle Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! A www.aat-online.de At transportere tungt gods op og ned ad trapper, er et af de mest udfordrende transportproblemer.

Læs mere

Focus Vinter 2010/2011

Focus Vinter 2010/2011 Focus Vinter 2010/2011 Din løsning hver dag www.delaval.dk Gummigulv - komfortabelt og skridsikkert Når dine køer kan gå trygt og behageligt, bevæger de sig mere. Et sikkert fodfæste er med til at fremme

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND INNOVATION MED PROFIL 6.3 Schlüter -DITRA-SOUND G U L V U N D E L A G TRINLYDSISOLERING Anvendelse og funktion Schlüter -DITRA-SOUND er en trinlydsisolering til flisebelægninger fremstillet af kraftig

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve.

Det elegante understel er fremstillet af aluminium og fås i grålakeret, sortlakeret eller poleret udgave. Hjul findes til både hårde og bløde gulve. RH Extend RH Extend er lige så brugervenlig, som den er ergonomisk og slidstærk. Derfor passer den perfekt til receptioner, uddannelsesmiljøer og kontorarbejde. Eftersom RH Extend er nem at indstille og

Læs mere

Bevaring af værdierne

Bevaring af værdierne Bevaring af værdierne Plejevejledning til dine parkettmanufaktur-gulve Værdifuld. Parkettmanufaktur tilbyder dig kvalitetsgulve af udsøgte træsorter, der med stor kærlighed til detaljen og viljen til perfektion

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

Ligger dine patienter komfortabelt?

Ligger dine patienter komfortabelt? ESWELL Madrasser & Lejringspuder Ligger dine patienter komfortabelt? Og har du tænkt over de skader, som forkert lejring kan forårsage Sk u m Bes k r i v e l s e ESWELL madrasser og puder er opbygget som

Læs mere

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT Kompakt og brugervenlig gulvvaskemaskine til en overkommelig pris med en arbejdsbredde på 43, 51 og 50 cm Gulvvaskemaskiner 45 E-B/50 E-B-BT-52 BT Velegnet til daglig rengøring

Læs mere

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 201OP SAFE-OP Helmadras kombination til intensiv afd. med sort COMFOR

Læs mere

Arbejdsmåtter. - Gør hårde Gulve bløde...

Arbejdsmåtter. - Gør hårde Gulve bløde... Arbejdsmåtter - Gør hårde Gulve bløde... 1 INDHOLD Info om Ergotec aflastningsmåtter Montage, Lager og lettere industri Fødevareindustri og Storkøkkener Værksteder og Metalindustri ESD sikring og Elektronikindustri

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 960 har møbelproduktionen

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

ALTANER & HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE

ALTANER & HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE ALTANER & T R A P P E R HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE HIGH PERFORMANCE CONCRETE Hi-Con A/S blev etableret i 2001 og har gennem årene markeret sig som markedets førende producent af

Læs mere

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer

Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Udbud på levering af bleer til inkontinens Version: 8.1.2015 Instruktion til udfyldelse af kravspecifikation vedrørende inkontinens bleer Dette faneblad er en instruktion til, hvordan - skal udfyldes.

Læs mere

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning

AAG Faldfliser. Sikkerhed kombineret med design. En viden til forskel En verden af muligheder En rentabel løsning AAG Faldfliser Sikkerhed kombineret med design AAG Faldfliser AAG s faldfliser opfylder alle gældende krav, normer og standarder til faldunderlag under legeredskaber. Systemet er overbevisende med sin

Læs mere

www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter

www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter mål skrædder syede trapper efter mål Om din trappe Siden starten af 70 erne har unikke og specialkonstruerede kvalitetstrætrapper været konceptet

Læs mere

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust Værktøjskufferter Fleksibel og robust ToolCase Basic ToolCase Premium 2 raaco værktøjskufferter... fleksible og robuste Vil du holde styr på dit værktøj og samtidig sikre dig, at det er godt beskyttet

Læs mere

P L A D S T I L M O B I L I T E T

P L A D S T I L M O B I L I T E T P L A D S T I L M O B I L I T E T V E L A B L U E S E R U D V I K L E T M E D B R U G E R E N I F O K U S VELAs el-kørestole findes i mange varianter for at dække den enkelte brugers behov, hvad enten

Læs mere

Superflex DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM. TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger

Superflex DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM. TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger Februar December 2010 2007 DET FLEKSIBLE, PRÆISOLEREDE RØRSYSTEM TIGRIS Rørsystem fjernvarmeløsninger - når navnet siger det hele er den ideelle løsning til etablering af et præisoleret forsyningsnet.

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

SILENTIA SKÆRMSYSTEM. Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet

SILENTIA SKÆRMSYSTEM. Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet SILENTIA SKÆRMSYSTEM Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet EasyReturn Vi satte standarden i 1990. I dag har vi leveret 100.000

Læs mere

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Metrotile LightPOwer Med solen som målet Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning 2 Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at

Læs mere

Kosmetisk tandbehandling

Kosmetisk tandbehandling NR. 16 Kosmetisk tandbehandling Blegning Tandsmykker Piercing Facader og kroner Plastikkirurgi Kosmetisk tandbehandling Flere og flere går i dag meget op i deres udseende og får lavet indgreb på kroppen

Læs mere

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER HVORFOR SKAL JEG VÆLGE RECYCLING PLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra GovaPlast, som er markedsleder i Belgien. Recyclingplast

Læs mere

INGEN MØRKE STREGER: INGEN GRÆNSER

INGEN MØRKE STREGER: INGEN GRÆNSER INGEN MØRKE STREGER: INGEN GRÆNSER CC0949 in TM INGEN MØRKE STREGER: INGEN GRÆNSER ColorCore by Formica Group tilbyder en ny dimension inden for dekorative overfl ader. Dens ensartede farve på den dekorative

Læs mere

MAKEUPBØRSTE MAKEUPBØRSTE

MAKEUPBØRSTE MAKEUPBØRSTE VELKOMMEN til byswiercz et univers af stærke kvinder, der nyder trygheden i, at makeuppen sidder, hvor den skal og ikke mindst, er holdbar. Til alle stolte kvinder, der ranker ryggen og hilser på livets

Læs mere

Ruko dørgreb. Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer

Ruko dørgreb. Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer Ruko dørgreb Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer Detaljen, der skaber merværdi Designede dørgreb fra Ruko er med til at skabe et sammenhængende udtryk, der kombinerer høj sikkerhed

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Dansk 1 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation er skrevet på engelsk. Alle andre sprog er oversættelser. De forholdsregler, der er beskrevet i dette

Læs mere

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 2 INDHOLD: Et rent tæppe gør en forskel... 3 Undgå at tæppet bliver

Læs mere

[Område] RISIKO FOR FALD - OG HVAD SÅ? For dig, der har været faldet og er over 65 år. For dig, der har været faldet og er over 65 år

[Område] RISIKO FOR FALD - OG HVAD SÅ? For dig, der har været faldet og er over 65 år. For dig, der har været faldet og er over 65 år [Område] RISIKO FOR FALD - OG HVAD SÅ? For dig, der har været faldet og er over 65 år For dig, der har været faldet og er over 65 år FAKTA OM FALD HVERT ÅR: falder 300.000 mennesker over 65 år i Danmark

Læs mere

VALUE funktionelle løsninger til badeværelset

VALUE funktionelle løsninger til badeværelset VALUE funktionelle løsninger til badeværelset VALUE Funktionelle hjælpemidler til en tryg hverdag. VALUE-serien betyder et rart og sikkert miljø for dem, der har behov for lidt ekstra hjælp til de daglige

Læs mere

Tekniske data for TZ-tape

Tekniske data for TZ-tape Tekniske data for TZ-tape P-touch labels er designet til at holde, uanset hvor du anvender dem. Hvad enten du har brug for en professionel labelløsning til kontoret, industrien eller hjemmet, er Brother

Læs mere

Silent Gliss Rullegardin Systemer

Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Fordelene Rullegardinernes rene linier passer godt til moderne arkitektur og indendørs design. De giver maksimal afskærmning uden at virke påtrængende i vinduet.

Læs mere

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af :DO:RE:MI: er en flot, funktionel og arkitektdesignet serie skabt i tæt samarbejde mellem Ruko og et af de førende skandinaviske arkitekthuse, Arkitema. Resultatet er en designlinje, der spejler arkitekturen

Læs mere

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER

SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER SIDDEPUDER LEJRINGSPUDER STØTTEKILER Scan-Med Danmark A/S er en del af Scan- Med Gruppen, der omfatter selskaber i hele Norden. Scan-Med Danmark A/S sælger medicoteknisk udstyr samt produktsortimentet

Læs mere

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521.

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Bedre økonomisk planlægning og kalkulation: Viegas Sanpress-rør 1.4521 Viegas svar på ustabile priser på rustfrit stål Tidligere steg

Læs mere

Kabelrør. Wavin kabelrør. wavin.dk. Solutions for Essentials

Kabelrør. Wavin kabelrør. wavin.dk. Solutions for Essentials Wavin kabelrør wavin.dk Kabelrør Beskyttelse af kommunikation og datatransmission Wavin har et komplet sortiment af kabelrør til beskyttelse af kabler for svag og stærk strøm samt alle former for datatransmission,

Læs mere

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed Skønhed i væggen Geberit Shower element Nyhed 1 Frihed på badeværelset. Lad afløbet forsvinde i væggen, så det ikke forstyrrer helhedsindtrykket. Moderne installationer i væggen og de nyeste sanitærløsninger

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN

CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN CARELINE KOMFORT FOR FREMTIDEN PILATES Efter at have brugt stolen i mit daglige arbejde de sidste 14 dage, må jeg sige, at jeg er meget imponeret over effekten af stolen. Det kræver noget arbejde at holde

Læs mere

MONTERINGS INSTRUKTIONER

MONTERINGS INSTRUKTIONER R MONTERINGS INSTRUKTIONER Pergo Original Collection, Pergo Naturaltouch Collection, Pergo Vintage Collection, Pergo Exotic Collection, Pergo Classic Plus 1. Forberedelser Se illustration 1 til 2 samt

Læs mere

BRUSEPLEJEBRIKSE. Den fleksible løsning

BRUSEPLEJEBRIKSE. Den fleksible løsning BRUSEPLEJEBRIKSE Den fleksible løsning Bruseplejebrikse serie 3000-2000 - 1000 Pressalit Care tilbyder et bredt program af faste og fleksible bruseplejebrikse i høj kvalitet. De er designet til at yde

Læs mere

iq ONE UDEN PVC HOMOGENT GULV

iq ONE UDEN PVC HOMOGENT GULV HOMOGENT GULV UDEN PVC iq ONE iq One har en perfekt balance mellem design, fleksibilitet og holdbarhed, og er velegnet til områder, der stiller høje krav. Den unikke og innovative produktsammensætning

Læs mere

ErgoFloor. ErgoFloor aflastningsmåtter. Fordele: Ergonomiske og mijørigtige måtte og gulvløsninger

ErgoFloor. ErgoFloor aflastningsmåtter. Fordele: Ergonomiske og mijørigtige måtte og gulvløsninger ErgoFloor aflastningsmåtter Vedvarende, stillestående arbejde på hårde gulve kan medføre problemer med bevægeapparatet, herunder især ryg, nakke, lægmuskler, knæ og fødder. Faldulykker og belastningsskader

Læs mere

Hygiejne HG Light - Eco-Systems.dk

Hygiejne HG Light - Eco-Systems.dk Hygiejne HG Light - Eco-Systems.dk Funktionen Efter utallige forsøg er det nu lykkedes i en speciel proces, at coate og forsegle Led-hygiejne lampen med titanoxid og nanopartikler. Den coatede overflade

Læs mere

Fugning med nora fugemasse

Fugning med nora fugemasse Fugning med nora fugemasse 1. Fugning af samlinger Rens samlingerne for snavs (med børste ell. lign.). Der påsmøres en nora flydende voks over samlingerne, som skal fuges. Der må ikke løbe voks ned i samlingen

Læs mere

2 Purus Line et design der ses

2 Purus Line et design der ses 3. UDGAVE Purus Line & Purus Corner Et design der ses Funktioner du kan stole på Frihed i indretningen Største vandtæthed ved montering Nu også ekstra lav byggehøjde 2 Purus Line et design der ses PURUS

Læs mere

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller stadig større krav til blandt andet

Læs mere

B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI. 40% lettere, 100% så holdbar

B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI. 40% lettere, 100% så holdbar B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI 40% lettere, 100% så holdbar Aerlox brochure latest 19.1.indd 1 En ny begyndelse for tagrenovering B&C fra Monier er den mest populære betontagsten på danske tage. I årtier

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

RENGØRINGSVEJLEDNING KNAUF AMF MINERALULDSLOFTER

RENGØRINGSVEJLEDNING KNAUF AMF MINERALULDSLOFTER Generelt Knauf AMF mineralske plader findes med mange forskellige overfladekvaliteter. Overfladerne rengøres ved hjælp af forskellige metoder. Normalt behøver loftplader ikke at blive, men i nogle situationer

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere