1896 Vejle Amts Svineslagteri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1896 Vejle Amts Svineslagteri"

Transkript

1 Historie: 1896 Vejle Amts Svineslagteri Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 1, begyndte som A/S i D. 18. maj var der kransehejsning på Administrationsbygningen på Jyllandsgade. Vejle Amts Avis gav udtryk for, at slagteriet tegnede til at blive et mønsterslagteri og kaldte byggeriet for ligefrem nydeligt. Avisen kunne tilføje, at Varde Svineslagteri ved Heymann og Nathansen skulle forestå driften de første syv år. Robert Aistrup var leder af det private slagteri. Udsigt over Vejle fra sydøst med slagteriet, DDB og Banegården, ca Alternativ rute Man kunne føre slagtesvin fra kreaturfolden ved banegården til Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri langs havnebanesporet, efter at sporene var blevet nedlagt. Havnebanesporet, anlagt , førte mod Danmarksgade og Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. TV: En flok slagtesvin føres fra kreaturfolden ved banegården til slagteriet på det gamle havnebanespor. I baggrunden Vejle Posthus - opført Til venstre herfor stationsbygningen og til højre for posthuset Nielsens Hotel, Havnegade 7, som blev revet ned i 1914 for at give plads for udvidelse af jernbanearealet. TH: Slagteriets kusk Søren Søgaard med hesten Lise.

2 1906 Administrationsbygningen Robert Aistrup var forretningsfører. Administrationsbygningen. Direktør ved slagteriet Robert Aistrup og datter til hest, bosat Jyllandsgade /10 Fra Amts til Andelsslagteri I 1909 blev nogle producenter, Højskolehjem, enige om at danne deres egen sammenslutning. Der blev valgt en bestyrelse af ni kendte landmænd fra Vejle-egnen. De købte Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 12 for kr. til overtagelse 1. januar Selskabets navn blev herefter Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Fra begyndelsen var der andelshavere. Robert Aistrup som i forvejen var leder blev nu direktør. Gruppebillede af personalet. På skiltet foran står der: "Den 16/7 Veile Andelsslagteri 1910".

3 1911 Den første generalforsamling Den første generalforsamling blev noget af et tilløbsstykke. Teatersalen med balkon, scene og tilstødende lokaler blev hurtigt fyldt, og da der stadig strømmede andelshavere til for at overvære forsamlingen, måtte man flytte til ridehuset. i en stor procession, der tog sig imponerende ud, bevægede to tusinde andelshavere sig op ad Kirkegade omkring ved Rådhuset og ned ad Blegbanken op til ridehuset. I løbet af en halv snes minutter var det store rum fyldt. Efter generalforsamlingen dannede svineproducenterne kø ved Veile bank, fordi overskuddet på skulle udbetales. Forrest i midten med bowlerhat sidder direktør Robert Aistrup og ved siden af ham (tv.) ses bestyrelsesformanden Jens Petersen, Bredstengaard. Robert Aistrup var direktør Ny Direktør Ved generalforsamlingen i 1912 udtrykte de 161 andelshavere stor utilfredshed med et meget stort svind på slagteriet. Der blev nævnt et eksempel, hvor en gris på 202 pund svandt til 64 pund. En slagteriarbejder bekræftede i et læserbrev, at der var forskel på slagtemetoden, når bestyrelsen og andelshaverne overværede arbejdet og til daglig. D. 1. juni 1913 trådte Robert Aistrup tilbage, og S. Møller trådte til.

4 1949 Slagtere og feriedreng Slagtere ved slagteriet, Forreste række fra venstre: unavngiven; Jens Bergenhagen; Bernhard Quast og unavngiven. Bageste række fra venstre: Carlo Frederiksen; unavngiven; Otto Iversen; Holger Christiansen; unavngiven; Kaj Rasmussen og feriedreng Frysehuset På samme sted som den store bygning på billedet lå, står Den Hvide Facet i dag. Bemærk at administrationsbygningen nu Havneparken 2 - kun har 2 etager, mod 3 etager i dag.

5 Til højre Havnegade 22 - nu nedrevet - og i baggrunden området ved Tulip-slagteriet. I huset til venstre med kviste var det tidligere sømandshjem Havnegade 28. Yderst til venstre anes lidt af Havnegade 30, Jeppe Jensen gården, havnens grundlæggers bolig. I baggrunden til højre etagehuse i Fyensgade Branden Den opstod der en brand på Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. Ilden opstod i slagteriets garderobe og brændte op gennem taget. Bygning med slagteriets garderober brænder op gennem taget. Brandmænd fra Vejle Brandvæsen kæmper med ilden. En del slagteriarbejdere og andre betragter branden på afstand. Brandmanden på taget af den brændende bygning prøver at bekæmpe ilden, der er ved at bryde gennem taget. Ilden opstod i slagteriets garderobe, og det viste sig en årrække senere, at det var en påsat brand, idet en pyroman i forbindelse med sigtelse for andre brande også tilstod at have påsat branden på slagteriet i 1952.

6 Ved bygningen, med bl.a. garderober, er ilden brudt gennem taget med sort og hvid røg Studietur Studietur til Tyskland for slagteriets slagter- og pølsemagerlærlinge. Besøget var bl.a. på en kunst-tarme-fabrik i Walsroder ved Bremen på foranledning af den tyske konsulent Amann som i et års tid havde virket på slagteriet. Turen blev bekostet med tilskud fra direktionen af afdelingen. Ledere på turen var slagtersvendene Carl Løgborg og Svend Thomsen, mens August Falk var tolk.

7 Ny kontorbygning Omsætningen blev kraftigt øget, efter slagteriet havde satset på konserves, og derfor var det muligt at bygge en ny administrationsbygning. Byggeriet forløb fra 50 erne frem til starten af 60 erne og var også en god forretning for Vejle Trælast, hvor der blev købt byggematerialer. Senere blev der også bygget en ny fabriksbygning og et frysehus. Administrationsbygningens hovedindgang kom nu til at ligge ud mod Havnegade, hvor den før lå ud mod Jyllandsgade. Der hvor den nye bygning er forbundet med den gamle administrationsbygning, ligger den faktisk lige oven på Jyllandsgade. Hvis man googler adressen Jyllandsgade 7, kan man se hjørnet af en rød bygning som i gamle dage lå ud til denne gade og har bevaret adressen. Sådan så det ud, før de gik i gang med Administrationsbygningen nu Havneparken 2. Vejle Trælast med piloteringen til Tulips administrationsbygning i forgrunden. Vejle Trælast i forgrunden og til venstre Tulips administrationsbygning under opførelse. I baggrunden ses baggrunden Urhøj og Himmelpinden.

8 1958 Rejsegilde/ nybyggeri i Havnegade Rejsegilde ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri, Fra venstre borgmester Willy Sørensen, formand for slagteriet Jacob Grøndal, der holder tale og direktør P.B. Johansen. I baggrunden andre gæster ved rejsegilde på nybyggeri i Havnegade ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri Fagforenings-kursus Deltagere ved fagforenings-kursus ved Dansk Slagteriarbejderforbunds højskole i Roskilde. Mellem deltagerne fru Karen Iversen, der var arbejdsstudie- og tillidskvinde på slagteriet Tulip i Vejle. Karen Iversen var desuden formand for AOF i Vejle. Karen Iversen var en af de stærke kvinder i Vejle. Hun uddannede sig til arbejdsstudietillidsmand og kom dermed til at arbejde med akkorderne på Tulip. Efter 1½ år på Tulip blev Karen valgt ind i Slagteriarbejdernes Fagforenings bestyrelse, og her blev hun i 12 år. Karen var desuden gennem mange år engageret i DUI Leg og Virke og leder i 12 år. Slagteriet var suverænt Slagteriarbejdernes Fagforenings største arbejdsplads. I 1980 gik Slagteriarbejderforbundet med i NNF.

9 1960 erne Navnet Tulip Slagteriet var Vejles største arbejdsplads i 60 erne! Der blev købt en grund i Vinding, så man kunne bygge nyt og flytte ud fra bymidten. Man var langt fremme med byggeplanerne, men det blev ikke til noget, og Vejle kommune købte senere grunden. På en generalforsamling i 1967 blev navnet Tulip indført på lige fod med navnet Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Det er også lettere at sige på Engelsk, og man havde nu egne kontorer i mange lande. PB Johansen var direktør Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri efter udvidelser med nye bygninger i 1950'erne kort før slagteriet markedsføres som Tulip.

10 1967 Tulip udvider I sin beretning ved Tulips generalforsamling redegjorde slagteriets formand, Karlskov-Jensen, for købet af et areal i Vinding til et nyt pølsemageri. Tre Tulip-damer ved samlebåndet i én af slagteriets afdelinger Fusionen En sammenslutning havde været drøftet siden midt i 60 erne, uden den store tilslutning. Men holdningen ændrede sig efterhånden, som EF fik større indflydelse, og storkunderne stillede krav til specialiserede produkter på forbrugernes vegne. Der var fordele ved stordrift, og de 5 slagterier blev enige om en fusion med fælles ledelse og Administration i Vejle. Fra d. 3. oktober 1971 hed Danmarks største arbejdsplads Tulip Slagterierne A.m.b.a. Formand: Anders Karlskov Jensen Direktør: P.B. Johansen (begge fra Vejle) De 5 slagterier: Vejle (årsomsætning 436 mio. Kr.) Grindsted (årsomsætning 283 mio. Kr.) Hammel (årsomsætning 77 mio. Kr.) Horsens (årsomsætning 251 mio. Kr.) Odder (årsomsætning 69 mio. Kr.) Forventet årsomsætning for fusionen var 1 milliard kroner.

11 1982 Virksomhedsbesøg Unge fra Lions Youth Camp i Vingstedcentret på virksomhedsbesøg på slagteriet Tulip i Havnegade, Vejle. Besøg på Tulip, juli Flytning Artikel: Ingen fyres, når Tulip flytter ud. Tulips planer om en flytning til Nørremarken i Vejle vil ifølge slagteriets ledelse ikke medføre fyringer i nogen af slagteriets andre afdelinger. Til venstre firmaet Lauenborg A/S Vejle, Sydkajen 14. Til højre for GK-bygningen slagteriet Tulip ved Havnegade.

12 1988 Verdens største pølse Tulip Nord: En af arbejderne står ved Verdens Største pølse på 143 kg Jubelfest med sørgeflor og bombetrussel Artikel: Jazz-orkester "Natekspressen" spillede lystigt i det store jubilæumstelt på banearealet ved siden af Tulipslagteriet. Men den store fest -100 års jubilæet for andelsslagteriet i Horsens- havde dystre undertoner. 200 slagteriarbejdere i Horsens havde om formiddagen nedlagt arbejdet- fulgt af 700 Vejle- kolleger. Tulip modtog en anonym bombetrussel mod Vejle -afdelingen på Havnegade ved middagstid. Slagteriarbejdere fra Hammel- og Odder-afdelingen - med fyresedlerne stadig varme i lommen- gik i tavs sørgeoptog gennem byen. Solen skinnede og fra København kom prominente gæster for at give festen ekstra format. Om formiddagen var der reception for Veteranerne- de gamle slagteriarbejdere- og deres arbejdende kolleger var budt til reception ved middagstid, men de kom ikke. Alligevel lagde både formanden for Tulip-slagteriet, Vagn Skovsen, og formanden for Danske Slagterier, Bent Sloth, vægt på fællesskabet i andelsbevægelsen i deres jubilæumstaler. Fra Tulip-slagteriet ved banegården til Rådhuspladsen blev der spillet situationsspil fra dengang andelsslagteriet blev en realitet, og det var festlig og dygtig underholdning de omkring 50 borgere fra Horsens by og omegn leverede. TV: Havnesporet ved Tulip, TV: Vejles nordøstlige bydel set fra Tyrelodspynten, 5. marts 2000.

13 2000 Store ændringer Godstog G 7452 på havnesporet ved Sjællandsgade set fra Tyrelodspynten, 24. marts Det store frysehus, som nu er revet ned 2000 Nedrivning I starten af århundredet blev det tidligere Tulip slagteri i Havnegade revet ned, og der blev bygget nyt i stor stil. Den hvide facet blev senere bygget i Administrationsbygningen fik lov til at stå. TV: Tulip nedrives. Nedrivningen af Tulip i Havnegade er påbegyndt. TH: Den hvide facet

14 2001 xxx I Juni 2001 åbnede den renoverede administrationsbygning som IT-Innovation Vejle, men første skulle der en gennemgribende renovering af den gamle bygning til. Billeder fra ombygningen og til højre slagteriet som det så ud i foråret 2010.

15 2001 IT-inovation En af de første til at flytte ind på 1 ste salen med udsigt til Vejles største byggeplads var Fysioterapeut Lisbeth Friis med firmaet Fysioplan, som tilbød arbejdspladsvurderinger til bl.a. husets IT-virksomheder. Fysioplan eksisterer fortsat. TV: Lisbeth Friis TH: Der blev holdt iværksætterkurser i auditoriet Besøg af Helge Sander Daværende videnskabsminister Helge Sander var på besøg i huset i juni Han var positivt overrasket over idéerne bag centret og ikke mindst dets størrelse. Overskriften lød: Minister imponeret af IT-hus. Fra venstre Helge Sander (daværende minister), Annie Brink Koch (daværende direktør), Najeba Gharib Mardan (praktikant på det tidspunkt)

16 2002 Besøg af Prins Henrik Samme år i september var selveste Prins Henrik på rundvisning, hvor 43 kinesiske ITstuderende sang den kinesiske nationalsang for ham. Han kvitterede ved at takke dem på flydende kinesisk til stor glæde for de nyankomne unge mennesker. d. 7/ var der 18 virksomheder i huset. Tv: Prins Henrik gik i dialog med de 43 unge kinesiske studerende, der blev åbenlyst begejstrede for, at prinsen kunne tale deres sprog. Prinsen voksede nemlig op i Indokina, der i dag kendes som Vietnam Indbrud Da husets leverandør af IT og telefoni Intello gik konkurs, blev der ikke taget backup længere. En måned senere smed tyve en stor sten gennem ruden til kontoret og slog de sidste glasstykker væk med en jernstang. De stjal daværende leder Annie Brink-Kock s bærbare computer, som indeholdt alt dokumentation for et helt år. Billedet herover er fra en anden lejlighed. Annie Brink-Kock var direktør for IT-Innovation fra starten i 2001 indtil 28. februar 2003, hvor hun blev leder af et innovationscenter i virksomhedsfællesskabet Videnparken i Fredericia.

17 2003 Ny direktør: Conni Lyngroes 48-årige Conni Lyngroes overtog direktørposten. Conny Lyngroes fortsatte i 1½ år. Hun har senere bestridt poster som projektleder for Spil og Virtuelt Design og direktør for Haderslev Kommunes iværksætterpark Opus. Conni Lyngroes 2004 Ny direktør: Helle Thambo Syddanske Forskerparker overtog IT-innovation d. 1. maj 2004, og Helle Thambo blev ny direktør. Under overskriften "Leg skaber nye virksomheder" fortalte 41-årige Helle Thambo om sin idé med billiardbord og bordfodbold i arbejdstiden."jeg tror, at billiard og bordfodbold vil motivere flere til at komme ud i fællesområderne". Huset var på det tidspunkt et kontorhotel, hvor IT-innovatører havde adgang til fælles mødelokaler, sekretær og reception. Der var 26 iværksættere i huset, og der var plads til yderligere 10. Men det blev også et udviklingshus, hvor iværksætterne kunne lære hinanden at kende, og hvor ældre virksomheder hjalp de nye - lidt ligesom det er i dag - og i Jeppe Jensen gården var der allerede iværksættere inden for andre områder end IT. Huset var også dengang ejet af Vejle Kommune. Helle Thambo VAF 25. september 2004

18 2009 VEU Overtager D. 1. april 2009 overdrog Vejle Kommune ansvaret for udlejning og husets aktiviteter til Vejle Erhvervsudvikling (nuv. Erhverv og Kultur) Vejle Kommunes erhvervschef, Mogens Toft, kaldte placeringen af IT-Innovation hos Vejle Erhvervsudvikling naturligt 44-årige Per Hein blev centerleder for IT-innovation d. 1 august Ny Centerleder: Per Hein Han er tidligere leder af innovationshuset Stjerneskibet i Odense og har ud over en bred erhvervserfaring også erfaring som iværksætterkonsulent hos Odense Erhvervsråd. Han er ligeledes næstformand i Danske Udviklingsparker. Selvom Vejle Kommune i forvejen er langt fremme på erhvervssiden, tror jeg der er et stort uudnyttet iværksætterpotentiale, som vi gerne vil have bedre fat i. Vi vil i første omgang integrere de kompetencer og netværk i huset, der i forvejen er til stede hos Vejle Erhvervsudvikling, og vi skal i højere grad åbne op for såvel offentlige som private samarbejdspartnere, der også kan få gavn af huset og dermed blive en del af husets netværk, udtalte Per Hein til Budstikken d. 19/

19 2009 Nyt navn: Slagteriet Udviklingspark Vejle Kontorfællesskabet "IT Innovation", skiftede navn til "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Adressen var den samme, men navn, koncept og interiør har været en tur gennem "kødhakkeren", og det glædede den nye centerleder, Per Hein, sig til at præsentere for omverdenen. En del vejlensere vil sikkert undre sig over, at "IT Innovation skifter navn til noget så radikalt anderledes som "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Det er naturligvis ikke uden grund, at valget er faldet på dette navn. For mange år siden var bygningerne på Havneparken nemlig ejet af slagterivirksomheden Tulip, der drev en succesfuld vækstvirksomhed fra disse lokaler. Og grundtanken i det nye koncept for "Slagteriet Udviklingspark Vejle" er netop, at kontormiljøet skal være et dynamisk fællesskab for vækstorienterede mikrovirksomheder. Per Hein VAF 26. november 2009 VAF: Det nye navn giver også mulighed for forskellige associationer, og det er Per Hein godt klar over: Der skal nok være nogen der kan finde på nogle sjove historier omkring vores navn, men det synes vi bare er positivt, for hvis vi endelig slagter noget, er det de barrierer og problemstillinger vores lejere ofte løber ind i. Vi har optimeret og forenklet vores koncept, så virksomhederne kan fokusere på deres kerneaktiviteter. Vi tager os af alt det praktiske i dagligdagen og kan samtidig yde sparring og rådgivning om de mere forretningsmæssige og strategiske udfordringer, idet Vejle Erhvervsudviklings mange tilbud til virksomheder er ved at bliver en integreret del af konceptet. Derudover har vi en lang række samarbejdspartnere, vi ofte knytter sammen med vores virksomheder efter behov.

20 2011 Fupfirma Alle kan blive udsat for fupfirmaer, og i 2011 kom turen til Slagteriet Udviklingpark Vejle. Dansk Miljøsortering holdt til på Slagteriet Udviklingspark Vejle. Virksomheden blev i maj 2011 sat på porten for manglende huslejebetaling. Dansk Miljøsortering hentede skrotbiler i hele landet og afleverede dem til skrot hos Danske Affaldsprodukter, men folk blev snydt. De fik ikke skrotningsgodtgørelsen på 1750,- for deres biler. Dansk Miljøsortering har ifølge Miljøstyrelsen afleveret omkring 100 biler til Danske Affaldsprodukter. Det er ikke lykkedes Miljøstyrelsen at lave en aftale om betaling til de borgere som blev snydt af Dansk Miljøsortering. Herover: En brugeranmeldelse fra siden Danske Affaldsprodukter har samme ejerkreds og direktør som firmaet Miljøbilen Hedensted Aps, der lige nu efterforskes af Sydøstjyllands Politi for bedrageri. Skatteyderne betalte lønnen for mindst en af chaufførerne som var i virksomhedspraktik hos Danske Affaldsprodukter, Hos Miljøbilen Hedensted afleverede 50 borgere fra hele landet 100 skrotbiler, som derefter blev sendt til Danske Affaldsprodukter. Miljøstyrelsen har lavet en aftale, hvor borgerne får udbetalt skrotningsgodtgørelsen direkte fra Miljøstyrelsen Herover: en annonce fra firmaet Miljøbilen Hedensted

21 Kildehenvisninger: Websider Historisk atlas: Slagterimuseet: Vejle stadsarkiv: Tulip: VejleWiki: Vejle Amts Folkeblad: Bøger Vejles Historie 3, Vejles industri: ISBN /ISBN /Henrik Becker-Christensen/Asbjørn Hellum/Chr. R. Jansen/Bente Elholm Munk/Poul Porskær Poulsen De ansatte ved Slagteriet Udviklingspark Vejle har også bidraget til fortællingen: Centerleder: Per Hein Receptionen: Igelise Jensen og Charlotte Madsen Vicevært: Bjarne Kommunikationskoordinator: Thomas Lykke Olesen

Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle

Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle Vil Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle Sådan kommer Skal - skal ikke? Det skal være trygt at være iværksætter. Derfor har syv erhvervskontorer forenet kræfterne

Læs mere

Margaret Nielsen. NNF, okt 198A. Tilgængeligt. Trykte beretninger, jubilæumsskrifter. forbund. Københavns afd. : Arkivnr. 591.

Margaret Nielsen. NNF, okt 198A. Tilgængeligt. Trykte beretninger, jubilæumsskrifter. forbund. Københavns afd. : Arkivnr. 591. AF: Margaret Nielsen NAVN: Dansk Slagteriarbejder, ARKIVNR.:637 COMPACTNR.:9 a forbund. PERIODE: 1917 1980 OMFANG:llo kasser AFLEVERING: NNF, okt 198A TILGÆNGELIGHED: Tilgængeligt REGISTRERING: Indbunden

Læs mere

En købmandsfamilie i Sydvestjylland.

En købmandsfamilie i Sydvestjylland. 1 Alslev Vindmølle omkring 1915 En købmandsfamilie i Sydvestjylland. Da lærer Karl Kristiansen (1858-1941) omkring 1925 flyttede fra Sjelborg og købte vindmøllen i Alslev af bygmester Alfred Knudsen, blev

Læs mere

Arbejdspladsen skal reddes. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Venter eksporteventyr. Hjælp til ordblinde. Jubilæer hos Bæchs

Arbejdspladsen skal reddes. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Venter eksporteventyr. Hjælp til ordblinde. Jubilæer hos Bæchs LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF NORDJYLLAND Nordjylland Det kom som et chok, da Tican besluttede at lukke opskæringen i Fjerritslev. Nu kæmper man for at det samme ikke sker i Thisted. På billedet

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012

Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012 Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012 Amsterdam er med sin gamle by med de mange kanaler en fantastisk attraktion i sig selv. I de senere år er der igangsat en stor udbygning

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING DRØMMEN OM EGEN VIRKSOMHED Iværksætterforløbet for ledige er et intensivt træningsforløb

Læs mere

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen

Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Kommunesammenlægning Af S. Aa. Tonnesen Denne artikel er fra Horneposten nov.- dec. 2006 Nu nærmer vi os igen en sammenlægning af kommuner. Jeg fik en forespørgsel fra Kurt Vig, om jeg måske kunne skrive

Læs mere

Vil. Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015. selv! TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I

Vil. Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015. selv! TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I Vil selv! Kanselv? IVÆRKSÆTTER 2015 TIL DIG DER ØNSKER AT STARTE EGEN VIRKSOMHED I BILLUND FREDERICIA HEDENSTED HORSENS KOLDING MIDDELFART VEJEN VEJLE Sådan kommer du igang Det skal være trygt at være

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Tegning af Ø. Hornum og Omegns Lynfrysningsanlægs facade ud mod Nihøjevej, udarbejdet af Lindholm og Ryø, Aalborg 24. august 1950

Tegning af Ø. Hornum og Omegns Lynfrysningsanlægs facade ud mod Nihøjevej, udarbejdet af Lindholm og Ryø, Aalborg 24. august 1950 Frysehusenes korte æra Fra gammel tid har man benyttet sig af saltning, røgning eller tørring til at konservere kød. I en periode var henkogning det helt store hit, men i tiden omkring 1950 kom ny teknologi

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1 DELTAGERLISTE HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. 1. HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. GRUPPE A Aarøsund 2 stemme Stemmeberettiget Tildelt ekstra Antal v/fuldmagt Assens Bestyrelsesformand

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Østjylland Som fællestillidsrepræsentant skal man ind i kampen for kollegerne, siger Klaus Olesen. FRA DIN LOKALAFDELING Kampen for kollegerne Den nye

Læs mere

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 20. marts 2014

Bestyrelsens beretning Generalforsamling 20. marts 2014 Bestyrelsens beretning Generalforsamling 20. marts 2014 Sager der Samler har nu eksisteret i halvandet år. Dette er bestyrelsens beretning på den første ordinære generalforsamling. Beretningen er en fortælling

Læs mere

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde)

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN 1952 1984 Tekst fra avisudklip, der er blevet kopieret og redigeret til pdf-fil-format. 1952 Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) Den nye ejer af Vejen gæstgivergård,

Læs mere

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet Job- og kravprofil Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet til Vitus Bering Innovation Park i Horsens Indledning VitusBering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

V O L D G I F T S U D V A L G E T

V O L D G I F T S U D V A L G E T KØBENHAVNS BEDØMMELSES- OG VOLDGIFTSUDVALG FOR KORN- OG FODERSTOFHANDELEN BØRSEN, 1217 København K Tlf.: 33 74 60 00, Fax: 33 74 60 80, voldgiftsudvalget@danskerhverv.dk Medlemsliste pr. 1. april 2012

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

ubstans Lokale nyheder fra Fødevareforbundet NNF nordjylland Nordjylland

ubstans Lokale nyheder fra Fødevareforbundet NNF nordjylland Nordjylland ubstans Lokale nyheder fra Fødevareforbundet NNF nordjylland Nordjylland Vi er specielt presset på akkorderne, siger tillidsrepræsentant Kim Hare, Tulip Aalborg. læs fra din lokalafdeling Grænsebutik i

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 16.04.2009

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 16.04.2009 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 16.04.2009 X Søren Høgsberg Bestyrelsesformand X Helle M. Jensen næstformand X Helle H. Pedersen bestyrelsesmedlem Børge Sørensen bestyrelsesmedlem X Per Hasager

Læs mere

Nyt fra Tænketanken. Fra sidste møde i Rødkærsbro Hallen. 14 medlemmer deltog i mødet.

Nyt fra Tænketanken. Fra sidste møde i Rødkærsbro Hallen. 14 medlemmer deltog i mødet. Tænketanken for Rødkærsbro og Omegn 8840 28.09.10. Sekr. Frede Hansen Nyt fra Tænketanken Fra sidste møde i Rødkærsbro Hallen. 14 medlemmer deltog i mødet. 1. Fra Boligselskabet Sct. Jørgens Afdeling i

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

6 University College ~ co~i7t SLAGELSE

6 University College ~ co~i7t SLAGELSE ' SLAGELSE 6 University College ~ co~i7t,. SJÆLLAND - DSB, "" ~ KOMMUNE Visionsplan for Campus Slagelse ved stationen, maj 2013. Udarbejdet af Slagelse Kommune i samarbejde med SDU, UCSJ, DSB Ejendomsudvikling

Læs mere

Bestyrelsesrepræsentanter i Uddannelsesinstitutioner Region Syddanmark

Bestyrelsesrepræsentanter i Uddannelsesinstitutioner Region Syddanmark Bestyrelsesrepræsentanter i Uddannelsesinstitutioner Region Syddanmark Erhvervsskoler: AMU Syd Vognmand Jørgen Egeskov Jensen Vamdrup Special Transport Vamdrup E-mail: je@vst.dk Business College Syd Jan

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Ved at deltage i Region Midtjyllands projekt Rethink Business, har Novopan Træindustri A/S fået øje på, hvordan de med C2C-certificering og - strategi kan

Læs mere

Resultatliste DPM 15 meter skydning Den 24. Og 25. Februar 2009 Skytternes Hus i Århus

Resultatliste DPM 15 meter skydning Den 24. Og 25. Februar 2009 Skytternes Hus i Århus Resultatliste DPM 15 meter skydning Den 24. Og 25. Februar 2009 Skytternes Hus i Århus 15 m STANDARDPISTOL ÅBEN 1 Ricky Winther Billund 97 92 94 283 2 Steffen Andreasen Viborg 92 92 92 276 3 N.P. Bro Viborg

Læs mere

BlackJack. Information. Mindstealder 18 år Billedlegitimation påkrævet

BlackJack. Information. Mindstealder 18 år Billedlegitimation påkrævet Information BlackJack Amager Boulevard 70, 2300 København S Tlf.: 33 965 965, info@casinos.dk www.casinocopenhagen.dk Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense Tlf.: 66 14 78 10, info@casinoodense.dk www.casinoodense.dk

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Månedens. Galleri Lars Falk

Månedens. Galleri Lars Falk Tekst: Erik S. Christensen, Layout: Poul Erik Dybdal Pedersen Galleri Lars Falk Lars Falks galleri hører til en af byens nye gamle butikker. Konceptet bygger dog på det fællestræk hos os mennesker, at

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

Folkehold på Saxtrupgård i Henry Houbak s ejertid 1926 1963.

Folkehold på Saxtrupgård i Henry Houbak s ejertid 1926 1963. Folkehold på Saxtrupgård i Henry Houbak s ejertid 1926 1963. Foto 1927 Evald Hansen, karl Karen, senere gift Jensen, pige Marie og Henry Houbak Fr. Sørensen 1928-29 og 1929-30 Dagny Andersen 15/4 1/11

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING HAVNEUDVIDELSE Signaturforklaring: Ny havn/nye havnearealer Vindmøller Bølgeenergi anlæg Forstærkning/ny stensætning

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI i vindervirksomheder Forord Behov for strategisk viden i teori og praksis Strategi i vindervirksomheder er blevet en bestseller. I forordet til bogens 1. udgave påpegede

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk

Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk . maj 201 Ordinær Generalforsamling Bøsserup Vandværk Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling lørdag den 31. maj 2013, kl 10:00 i Egebjerg Forsamlingshus, Ved Kirken, Egebjerg, 500 Nykøbing

Læs mere

Storegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2738 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: ukendt. (ubrugt) B2

Storegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2738 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: ukendt. (ubrugt) B2 Storegade A2 Storegade set op mod Torvet lige inden den deler sig i Storegade og Vestergade. Til højre ses Storegade 19 og 21 med Andreas Qvist s Manufakturhandel, som han i 1906 havde overtaget efter

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 16. januar 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Nyborg Jernstøberi. Af Rikke Kristensen

Nyborg Jernstøberi. Af Rikke Kristensen Nyborg Jernstøberi Af Rikke Kristensen Lidt om jernstøbningens historie I Europa er jernstøbning kendt fra midten af 1400-tallet, hvor man støder på støbejernsplader anvendt som foring i ildstederne. Senere

Læs mere

Billund Foderstof- og gødningsforening.

Billund Foderstof- og gødningsforening. Billund Foderstof- og gødningsforening. Den første foderstofforening. I slutningen af 1800-tallet blev der oprettet en brugsforening i Billund. Vi mangler forhandlingsprotokollen for de første år i foreningens

Læs mere

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Tee 1 Rasmus Jønson 6 9 41 hvid 2 Kim Nielsen 9,3 13 38 hvid 3 Dan Christensen 12,2 14 37 gul 4 Lars Peter Mølvang 4,9 6 36 gul 5 Kurt Pedersen

Læs mere

I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012.

I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012. - - I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012. På side 2 starter vi med at fortælle, hvem vi er. På side 5 fortæller vi om de emner, vi arbejder med.

Læs mere

Vi skal gøre noget nu. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Turisterne redder slagterforretning. Unge kæmper for fagforeningen

Vi skal gøre noget nu. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Turisterne redder slagterforretning. Unge kæmper for fagforeningen LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF NORDJYLLAND Nordjylland Disse tre har en plan for at redde dansk landbrug og dermed arbejdspladser, bl.a. på slagterierne. Fra venstre folketingsmedlem Simon Kollerup,

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling i Fremad Amager den 24. oktober 2013

Referat af ekstraordinær generalforsamling i Fremad Amager den 24. oktober 2013 Referat af ekstraordinær generalforsamling i Fremad Amager den 24. oktober 2013 Bestyrelsen i Fremad Amager havde indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med følgende punkt på dagsordenen: Bestyrelsen

Læs mere

Vil have uddannelse ændret

Vil have uddannelse ændret Lokale nyheder fra Fødevareforbundet NNF lillebælt-fyn Lillebælt- Fyn Næstformand i Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn, Frank Knudsen, og faglærer Peter Rolaj, Kold College, er enige om, at der skal laves

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140): Fagligt Fælles Forbund for tømrersjakket repræsenteret ved Morten Rud Hansen (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HUJ A/S (chefkonsulent

Læs mere

Anker Olesen Tenor - koncertsanger

Anker Olesen Tenor - koncertsanger Anker Olesen Tenor - koncertsanger Han må have været en, som man regnede med, eftersom han har både Helge Bonnén på flygel og Fini Henriques på violin. En smuk og klar tenor, med den fineste udtale. Anker

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 115

Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 115 Referat af Nordfyns Erhvervsråds bestyrelsesmøde nr. 115 Dato: Mandag den 20. januar kl. 13.00 Sted: Nordfyn Erhverv, Sunekær 1, 5471 Søndersø SUNEKÆR 1 5471 SØNDERSØ Tlf. +45 63 88 20 30 Fax +45 63 88

Læs mere

vineproducent Henning Nielsen, Bramming, og afdelingsformand

vineproducent Henning Nielsen, Bramming, og afdelingsformand LOKALE LOKALE NYHEDER NYHEDER FRA FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SYDJYLLAND LILLEBÆLT-FYN Sydjylland FRA DIN LOKALAFDELING Niels Peder rejser gerne efter arbejde Aldrig for sent at prøve noget nyt Unge har

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for perioden18. marts 2013 24. marts 2014 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 24. marts 2014.

Bestyrelsens årsberetning for perioden18. marts 2013 24. marts 2014 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 24. marts 2014. Næstved, den 24. februar 2014. Bestyrelsens årsberetning for perioden18. marts 2013 24. marts 2014 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 24. marts 2014. Brugerforeningen Stofa Næstved er

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Formand Henrik K. Sivertsen bød forsamlingen velkommen. Der var fremmødt 52 stemmeberettigede medlemmer, heraf

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

Restaurations Rådgivning

Restaurations Rådgivning Restaurations Rådgivning Man kan ikke spare sig til en succes! Investere i at få 15 års viden på få timer eller vil du selv opfinde den dybe tallerken igen? Kan du svare JA til disse 14 spørgsmål? SPØRGSMÅL

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen Kunstmaler Axel Marinus Sørensen. Han ville så gerne have heddet Randbøl til efternavn, men det ville myndighederne

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling.

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 1 Vestre Baadelaug Indledning: Den ordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Rangliste 25 m Standardpistol

Rangliste 25 m Standardpistol Rangliste 25 m Standardpistol Dame Pia Villemoes Søværnets IF, København 55 530 2 Dorte Thorsen IF Flyvestation Karup 543 3 Sarah P. Madsen Lunde Skytteforening 59 Herre René Vogn Hesselager Forenede Sportsklubber

Læs mere

Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn

Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn Da Frederikshavn Stadsarkiv for et års tid siden gik i gang med en større oprydning i kælderen under Frederikshavn Rådhus, dukkede

Læs mere

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

ÅRSMØDE 2014 I HERNING

ÅRSMØDE 2014 I HERNING Velkommen til FKBs årsmøde i Herning 2014 FKB ÅRSMØDE 2014 BRANDVÆSEN Maj 2014 ÅRSMØDE 2014 I HERNING Af Sven Urban Hansen og Tommy Rise, årsmødearrangører Indkaldelse til generalforsamling I henhold til

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Grundejerforeningen Skovholmslund

Grundejerforeningen Skovholmslund Grundejerforeningen Skovholmslund Til generalforsamlingen d. 27. april 2015 Bestyrelsens beretning for året 2014 Grundejerforeningen har nu eksisteret i næsten 2 år, og denne beretning er den første hele

Læs mere

Information om indkvartering i forbindelse med klinikophold

Information om indkvartering i forbindelse med klinikophold Information om indkvartering i forbindelse med klinikophold Indkvartering Dette er en oversigt over de indkvarteringsmuligheder, der eksisterer i forbindelse med klinikophold uden for pendlermulighed.

Læs mere

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent For Halling Autoophug ApS har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business betydet, at virksomheden har fået den

Læs mere

Referat fra Ordinær Generalforsamling d. 27.03.2012. Naverparken. Andelsboligforeningen Naverparken nr. Til stede

Referat fra Ordinær Generalforsamling d. 27.03.2012. Naverparken. Andelsboligforeningen Naverparken nr. Til stede Referat fra Ordinær Generalforsamling d. 27.03.2012 Naverparken Andelsboligforeningen Naverparken nr. Til stede Alice & Lars Steinicke 9 M x Anna & Erik Middelhede 9 L x Anna & Knud Kristoffersen 11 E

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Cortex Park salgsprospekt 2014 Fyn er utvivlsomt det strategisk mest udbytterige valg i forbindelse med den nye Forsker & Videnpark. Det gælder

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015.

Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015. Næstved, den 23. februar 2015. Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015. Kanaler i TV-pakke 1 Brugerforeningen

Læs mere

TV2 Odense. Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere?

TV2 Odense. Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere? TV2 Odense Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere? Dorte Christensen Receptionist, TV2 - Der er mange spændende kurser. Fx går jeg på TRgrunduddannelsen,

Læs mere

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011 01 09:30 BANE HOLD KREDS 1 ISG 1 Jan T. Bertelsen HC 33 Ole Guldager Jensen HC 42 Henriette Mortensen DC 84 Peter Bæk HE 111 2 3 N Lakering A/S 1 Jimmy Lykke HE 96 Jens K. Poulsen HE 90 3 BE INSTALLATION

Læs mere

Referat af generalforsamling i Brønshøj Sogns Menighedssamfund den 15. marts 2015 kl. 13.00.

Referat af generalforsamling i Brønshøj Sogns Menighedssamfund den 15. marts 2015 kl. 13.00. Referat af generalforsamling i Brønshøj Sogns Menighedssamfund den 15. marts 2015 kl. 13.00. Knap 60 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen i Sognecentret. Formanden bød velkommen og bad Hanne Vittrup

Læs mere

4000 Roskilde. Poulsen. velkommen. 1. Valg af. selskabet. Tlf:

4000 Roskilde. Poulsen. velkommen. 1. Valg af. selskabet. Tlf: Til repræsentantskabett Parkvænget 25 4000 Roskilde Telefon: 46 30 47 00 Fax: 46 30 47 57 www.bosj.dk 20. april 2010 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde, torsdag den 8. april 2010, kl. 18.30

Læs mere

Slesvigske Vognsamling

Slesvigske Vognsamling Slesvigske Vognsamling Nyhedsbrev juni 2012 Indhold Generalforsamling Koncert med Sdj. Symf. Ork. Kanonaflevering og åbent hus den 2. juni Æltemøllen Knivtræf Bidsel overtagelse Kommende arrangementer

Læs mere

Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen. Belyst gennem Lunds billeder

Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen. Belyst gennem Lunds billeder Grindsted En stationsby fra fødsel til voksen Belyst gennem Lunds billeder Lunds billeder Lunds kæmpesamling af negativer fra perioden 1904 1970 afspejler den periode, hvor Grindsted eksplosivt udviklede

Læs mere

Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser

Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser ACUTUS Team giver dig 10 nye muligheder for at vokse ACUTUS Team er garant for kvalitetshåndværk. Sammen bygger vi oplevelser, du føler stolthed over. Bliv en synlig

Læs mere

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1

hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 hestholm Orientering Januar 2009 Nr. 1 Passer din bank ordentligt på din økonomi? Lad os se på din privatøkonomi med friske øjne. En ny bank kan måske give din økonomi det lille løft i hverdagen, der giver

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! 1 2 I det forløbne regnskabsår har vi købt 185.128 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt med: ca. 0,9 % fra Vejle Spildevands rensningsanlæg og resten,

Læs mere

Kirstens kamp for organisering. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kirstens kamp for organisering. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Medlemmer af Fødevareforbundet NNF får min støtte hundrede procent, siger Kirsten Davidsen. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING Kollegerne hilses med et

Læs mere

Social dumping i telemarketing

Social dumping i telemarketing Social dumping i telemarketing skal stoppes 5 FOTO: Ansatte i telemarketing sidder flere steder tæt sammen. HK kalder arbejdsvilkårene i telemarketing for social dumping. 10 Radikale Venstre vil i dialog

Læs mere

1998/2000/2005 9. f. guldsmed Knud Pedersen. 1978 K. Kristiansen/overdækning af terrasse/lystryk. f. murermester Ingemann Møller.

1998/2000/2005 9. f. guldsmed Knud Pedersen. 1978 K. Kristiansen/overdækning af terrasse/lystryk. f. murermester Ingemann Møller. 1998/2000/2005 9 f. guldsmed Knud Pedersen. 1978 K. Kristiansen/overdækning af terrasse/lystryk. f. murermester Ingemann Møller. [T] Bredgade. 3 - # hm. 1934/35 Max Pape/tofam.hus i to etager m. indbygget

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat.

Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat. Røsnæs Udvikling & Beboerforening For nemheds skyld har jeg forkortet foreningens navn til RUB i dette referat. Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. april 2012 kl. 19.00 i klubhuset Konstituering: Valg af formand

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd

Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd Sammen bygger vi Danmark www.3fklub.dk/murerarbejdsmaend Huskelister beskriver arbejder, hvor der kræves ekstra betaling i form af daglønstimer, der føres i skurbogen.

Læs mere