1896 Vejle Amts Svineslagteri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1896 Vejle Amts Svineslagteri"

Transkript

1 Historie: 1896 Vejle Amts Svineslagteri Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 1, begyndte som A/S i D. 18. maj var der kransehejsning på Administrationsbygningen på Jyllandsgade. Vejle Amts Avis gav udtryk for, at slagteriet tegnede til at blive et mønsterslagteri og kaldte byggeriet for ligefrem nydeligt. Avisen kunne tilføje, at Varde Svineslagteri ved Heymann og Nathansen skulle forestå driften de første syv år. Robert Aistrup var leder af det private slagteri. Udsigt over Vejle fra sydøst med slagteriet, DDB og Banegården, ca Alternativ rute Man kunne føre slagtesvin fra kreaturfolden ved banegården til Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri langs havnebanesporet, efter at sporene var blevet nedlagt. Havnebanesporet, anlagt , førte mod Danmarksgade og Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. TV: En flok slagtesvin føres fra kreaturfolden ved banegården til slagteriet på det gamle havnebanespor. I baggrunden Vejle Posthus - opført Til venstre herfor stationsbygningen og til højre for posthuset Nielsens Hotel, Havnegade 7, som blev revet ned i 1914 for at give plads for udvidelse af jernbanearealet. TH: Slagteriets kusk Søren Søgaard med hesten Lise.

2 1906 Administrationsbygningen Robert Aistrup var forretningsfører. Administrationsbygningen. Direktør ved slagteriet Robert Aistrup og datter til hest, bosat Jyllandsgade /10 Fra Amts til Andelsslagteri I 1909 blev nogle producenter, Højskolehjem, enige om at danne deres egen sammenslutning. Der blev valgt en bestyrelse af ni kendte landmænd fra Vejle-egnen. De købte Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 12 for kr. til overtagelse 1. januar Selskabets navn blev herefter Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Fra begyndelsen var der andelshavere. Robert Aistrup som i forvejen var leder blev nu direktør. Gruppebillede af personalet. På skiltet foran står der: "Den 16/7 Veile Andelsslagteri 1910".

3 1911 Den første generalforsamling Den første generalforsamling blev noget af et tilløbsstykke. Teatersalen med balkon, scene og tilstødende lokaler blev hurtigt fyldt, og da der stadig strømmede andelshavere til for at overvære forsamlingen, måtte man flytte til ridehuset. i en stor procession, der tog sig imponerende ud, bevægede to tusinde andelshavere sig op ad Kirkegade omkring ved Rådhuset og ned ad Blegbanken op til ridehuset. I løbet af en halv snes minutter var det store rum fyldt. Efter generalforsamlingen dannede svineproducenterne kø ved Veile bank, fordi overskuddet på skulle udbetales. Forrest i midten med bowlerhat sidder direktør Robert Aistrup og ved siden af ham (tv.) ses bestyrelsesformanden Jens Petersen, Bredstengaard. Robert Aistrup var direktør Ny Direktør Ved generalforsamlingen i 1912 udtrykte de 161 andelshavere stor utilfredshed med et meget stort svind på slagteriet. Der blev nævnt et eksempel, hvor en gris på 202 pund svandt til 64 pund. En slagteriarbejder bekræftede i et læserbrev, at der var forskel på slagtemetoden, når bestyrelsen og andelshaverne overværede arbejdet og til daglig. D. 1. juni 1913 trådte Robert Aistrup tilbage, og S. Møller trådte til.

4 1949 Slagtere og feriedreng Slagtere ved slagteriet, Forreste række fra venstre: unavngiven; Jens Bergenhagen; Bernhard Quast og unavngiven. Bageste række fra venstre: Carlo Frederiksen; unavngiven; Otto Iversen; Holger Christiansen; unavngiven; Kaj Rasmussen og feriedreng Frysehuset På samme sted som den store bygning på billedet lå, står Den Hvide Facet i dag. Bemærk at administrationsbygningen nu Havneparken 2 - kun har 2 etager, mod 3 etager i dag.

5 Til højre Havnegade 22 - nu nedrevet - og i baggrunden området ved Tulip-slagteriet. I huset til venstre med kviste var det tidligere sømandshjem Havnegade 28. Yderst til venstre anes lidt af Havnegade 30, Jeppe Jensen gården, havnens grundlæggers bolig. I baggrunden til højre etagehuse i Fyensgade Branden Den opstod der en brand på Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. Ilden opstod i slagteriets garderobe og brændte op gennem taget. Bygning med slagteriets garderober brænder op gennem taget. Brandmænd fra Vejle Brandvæsen kæmper med ilden. En del slagteriarbejdere og andre betragter branden på afstand. Brandmanden på taget af den brændende bygning prøver at bekæmpe ilden, der er ved at bryde gennem taget. Ilden opstod i slagteriets garderobe, og det viste sig en årrække senere, at det var en påsat brand, idet en pyroman i forbindelse med sigtelse for andre brande også tilstod at have påsat branden på slagteriet i 1952.

6 Ved bygningen, med bl.a. garderober, er ilden brudt gennem taget med sort og hvid røg Studietur Studietur til Tyskland for slagteriets slagter- og pølsemagerlærlinge. Besøget var bl.a. på en kunst-tarme-fabrik i Walsroder ved Bremen på foranledning af den tyske konsulent Amann som i et års tid havde virket på slagteriet. Turen blev bekostet med tilskud fra direktionen af afdelingen. Ledere på turen var slagtersvendene Carl Løgborg og Svend Thomsen, mens August Falk var tolk.

7 Ny kontorbygning Omsætningen blev kraftigt øget, efter slagteriet havde satset på konserves, og derfor var det muligt at bygge en ny administrationsbygning. Byggeriet forløb fra 50 erne frem til starten af 60 erne og var også en god forretning for Vejle Trælast, hvor der blev købt byggematerialer. Senere blev der også bygget en ny fabriksbygning og et frysehus. Administrationsbygningens hovedindgang kom nu til at ligge ud mod Havnegade, hvor den før lå ud mod Jyllandsgade. Der hvor den nye bygning er forbundet med den gamle administrationsbygning, ligger den faktisk lige oven på Jyllandsgade. Hvis man googler adressen Jyllandsgade 7, kan man se hjørnet af en rød bygning som i gamle dage lå ud til denne gade og har bevaret adressen. Sådan så det ud, før de gik i gang med Administrationsbygningen nu Havneparken 2. Vejle Trælast med piloteringen til Tulips administrationsbygning i forgrunden. Vejle Trælast i forgrunden og til venstre Tulips administrationsbygning under opførelse. I baggrunden ses baggrunden Urhøj og Himmelpinden.

8 1958 Rejsegilde/ nybyggeri i Havnegade Rejsegilde ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri, Fra venstre borgmester Willy Sørensen, formand for slagteriet Jacob Grøndal, der holder tale og direktør P.B. Johansen. I baggrunden andre gæster ved rejsegilde på nybyggeri i Havnegade ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri Fagforenings-kursus Deltagere ved fagforenings-kursus ved Dansk Slagteriarbejderforbunds højskole i Roskilde. Mellem deltagerne fru Karen Iversen, der var arbejdsstudie- og tillidskvinde på slagteriet Tulip i Vejle. Karen Iversen var desuden formand for AOF i Vejle. Karen Iversen var en af de stærke kvinder i Vejle. Hun uddannede sig til arbejdsstudietillidsmand og kom dermed til at arbejde med akkorderne på Tulip. Efter 1½ år på Tulip blev Karen valgt ind i Slagteriarbejdernes Fagforenings bestyrelse, og her blev hun i 12 år. Karen var desuden gennem mange år engageret i DUI Leg og Virke og leder i 12 år. Slagteriet var suverænt Slagteriarbejdernes Fagforenings største arbejdsplads. I 1980 gik Slagteriarbejderforbundet med i NNF.

9 1960 erne Navnet Tulip Slagteriet var Vejles største arbejdsplads i 60 erne! Der blev købt en grund i Vinding, så man kunne bygge nyt og flytte ud fra bymidten. Man var langt fremme med byggeplanerne, men det blev ikke til noget, og Vejle kommune købte senere grunden. På en generalforsamling i 1967 blev navnet Tulip indført på lige fod med navnet Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Det er også lettere at sige på Engelsk, og man havde nu egne kontorer i mange lande. PB Johansen var direktør Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri efter udvidelser med nye bygninger i 1950'erne kort før slagteriet markedsføres som Tulip.

10 1967 Tulip udvider I sin beretning ved Tulips generalforsamling redegjorde slagteriets formand, Karlskov-Jensen, for købet af et areal i Vinding til et nyt pølsemageri. Tre Tulip-damer ved samlebåndet i én af slagteriets afdelinger Fusionen En sammenslutning havde været drøftet siden midt i 60 erne, uden den store tilslutning. Men holdningen ændrede sig efterhånden, som EF fik større indflydelse, og storkunderne stillede krav til specialiserede produkter på forbrugernes vegne. Der var fordele ved stordrift, og de 5 slagterier blev enige om en fusion med fælles ledelse og Administration i Vejle. Fra d. 3. oktober 1971 hed Danmarks største arbejdsplads Tulip Slagterierne A.m.b.a. Formand: Anders Karlskov Jensen Direktør: P.B. Johansen (begge fra Vejle) De 5 slagterier: Vejle (årsomsætning 436 mio. Kr.) Grindsted (årsomsætning 283 mio. Kr.) Hammel (årsomsætning 77 mio. Kr.) Horsens (årsomsætning 251 mio. Kr.) Odder (årsomsætning 69 mio. Kr.) Forventet årsomsætning for fusionen var 1 milliard kroner.

11 1982 Virksomhedsbesøg Unge fra Lions Youth Camp i Vingstedcentret på virksomhedsbesøg på slagteriet Tulip i Havnegade, Vejle. Besøg på Tulip, juli Flytning Artikel: Ingen fyres, når Tulip flytter ud. Tulips planer om en flytning til Nørremarken i Vejle vil ifølge slagteriets ledelse ikke medføre fyringer i nogen af slagteriets andre afdelinger. Til venstre firmaet Lauenborg A/S Vejle, Sydkajen 14. Til højre for GK-bygningen slagteriet Tulip ved Havnegade.

12 1988 Verdens største pølse Tulip Nord: En af arbejderne står ved Verdens Største pølse på 143 kg Jubelfest med sørgeflor og bombetrussel Artikel: Jazz-orkester "Natekspressen" spillede lystigt i det store jubilæumstelt på banearealet ved siden af Tulipslagteriet. Men den store fest -100 års jubilæet for andelsslagteriet i Horsens- havde dystre undertoner. 200 slagteriarbejdere i Horsens havde om formiddagen nedlagt arbejdet- fulgt af 700 Vejle- kolleger. Tulip modtog en anonym bombetrussel mod Vejle -afdelingen på Havnegade ved middagstid. Slagteriarbejdere fra Hammel- og Odder-afdelingen - med fyresedlerne stadig varme i lommen- gik i tavs sørgeoptog gennem byen. Solen skinnede og fra København kom prominente gæster for at give festen ekstra format. Om formiddagen var der reception for Veteranerne- de gamle slagteriarbejdere- og deres arbejdende kolleger var budt til reception ved middagstid, men de kom ikke. Alligevel lagde både formanden for Tulip-slagteriet, Vagn Skovsen, og formanden for Danske Slagterier, Bent Sloth, vægt på fællesskabet i andelsbevægelsen i deres jubilæumstaler. Fra Tulip-slagteriet ved banegården til Rådhuspladsen blev der spillet situationsspil fra dengang andelsslagteriet blev en realitet, og det var festlig og dygtig underholdning de omkring 50 borgere fra Horsens by og omegn leverede. TV: Havnesporet ved Tulip, TV: Vejles nordøstlige bydel set fra Tyrelodspynten, 5. marts 2000.

13 2000 Store ændringer Godstog G 7452 på havnesporet ved Sjællandsgade set fra Tyrelodspynten, 24. marts Det store frysehus, som nu er revet ned 2000 Nedrivning I starten af århundredet blev det tidligere Tulip slagteri i Havnegade revet ned, og der blev bygget nyt i stor stil. Den hvide facet blev senere bygget i Administrationsbygningen fik lov til at stå. TV: Tulip nedrives. Nedrivningen af Tulip i Havnegade er påbegyndt. TH: Den hvide facet

14 2001 xxx I Juni 2001 åbnede den renoverede administrationsbygning som IT-Innovation Vejle, men første skulle der en gennemgribende renovering af den gamle bygning til. Billeder fra ombygningen og til højre slagteriet som det så ud i foråret 2010.

15 2001 IT-inovation En af de første til at flytte ind på 1 ste salen med udsigt til Vejles største byggeplads var Fysioterapeut Lisbeth Friis med firmaet Fysioplan, som tilbød arbejdspladsvurderinger til bl.a. husets IT-virksomheder. Fysioplan eksisterer fortsat. TV: Lisbeth Friis TH: Der blev holdt iværksætterkurser i auditoriet Besøg af Helge Sander Daværende videnskabsminister Helge Sander var på besøg i huset i juni Han var positivt overrasket over idéerne bag centret og ikke mindst dets størrelse. Overskriften lød: Minister imponeret af IT-hus. Fra venstre Helge Sander (daværende minister), Annie Brink Koch (daværende direktør), Najeba Gharib Mardan (praktikant på det tidspunkt)

16 2002 Besøg af Prins Henrik Samme år i september var selveste Prins Henrik på rundvisning, hvor 43 kinesiske ITstuderende sang den kinesiske nationalsang for ham. Han kvitterede ved at takke dem på flydende kinesisk til stor glæde for de nyankomne unge mennesker. d. 7/ var der 18 virksomheder i huset. Tv: Prins Henrik gik i dialog med de 43 unge kinesiske studerende, der blev åbenlyst begejstrede for, at prinsen kunne tale deres sprog. Prinsen voksede nemlig op i Indokina, der i dag kendes som Vietnam Indbrud Da husets leverandør af IT og telefoni Intello gik konkurs, blev der ikke taget backup længere. En måned senere smed tyve en stor sten gennem ruden til kontoret og slog de sidste glasstykker væk med en jernstang. De stjal daværende leder Annie Brink-Kock s bærbare computer, som indeholdt alt dokumentation for et helt år. Billedet herover er fra en anden lejlighed. Annie Brink-Kock var direktør for IT-Innovation fra starten i 2001 indtil 28. februar 2003, hvor hun blev leder af et innovationscenter i virksomhedsfællesskabet Videnparken i Fredericia.

17 2003 Ny direktør: Conni Lyngroes 48-årige Conni Lyngroes overtog direktørposten. Conny Lyngroes fortsatte i 1½ år. Hun har senere bestridt poster som projektleder for Spil og Virtuelt Design og direktør for Haderslev Kommunes iværksætterpark Opus. Conni Lyngroes 2004 Ny direktør: Helle Thambo Syddanske Forskerparker overtog IT-innovation d. 1. maj 2004, og Helle Thambo blev ny direktør. Under overskriften "Leg skaber nye virksomheder" fortalte 41-årige Helle Thambo om sin idé med billiardbord og bordfodbold i arbejdstiden."jeg tror, at billiard og bordfodbold vil motivere flere til at komme ud i fællesområderne". Huset var på det tidspunkt et kontorhotel, hvor IT-innovatører havde adgang til fælles mødelokaler, sekretær og reception. Der var 26 iværksættere i huset, og der var plads til yderligere 10. Men det blev også et udviklingshus, hvor iværksætterne kunne lære hinanden at kende, og hvor ældre virksomheder hjalp de nye - lidt ligesom det er i dag - og i Jeppe Jensen gården var der allerede iværksættere inden for andre områder end IT. Huset var også dengang ejet af Vejle Kommune. Helle Thambo VAF 25. september 2004

18 2009 VEU Overtager D. 1. april 2009 overdrog Vejle Kommune ansvaret for udlejning og husets aktiviteter til Vejle Erhvervsudvikling (nuv. Erhverv og Kultur) Vejle Kommunes erhvervschef, Mogens Toft, kaldte placeringen af IT-Innovation hos Vejle Erhvervsudvikling naturligt 44-årige Per Hein blev centerleder for IT-innovation d. 1 august Ny Centerleder: Per Hein Han er tidligere leder af innovationshuset Stjerneskibet i Odense og har ud over en bred erhvervserfaring også erfaring som iværksætterkonsulent hos Odense Erhvervsråd. Han er ligeledes næstformand i Danske Udviklingsparker. Selvom Vejle Kommune i forvejen er langt fremme på erhvervssiden, tror jeg der er et stort uudnyttet iværksætterpotentiale, som vi gerne vil have bedre fat i. Vi vil i første omgang integrere de kompetencer og netværk i huset, der i forvejen er til stede hos Vejle Erhvervsudvikling, og vi skal i højere grad åbne op for såvel offentlige som private samarbejdspartnere, der også kan få gavn af huset og dermed blive en del af husets netværk, udtalte Per Hein til Budstikken d. 19/

19 2009 Nyt navn: Slagteriet Udviklingspark Vejle Kontorfællesskabet "IT Innovation", skiftede navn til "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Adressen var den samme, men navn, koncept og interiør har været en tur gennem "kødhakkeren", og det glædede den nye centerleder, Per Hein, sig til at præsentere for omverdenen. En del vejlensere vil sikkert undre sig over, at "IT Innovation skifter navn til noget så radikalt anderledes som "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Det er naturligvis ikke uden grund, at valget er faldet på dette navn. For mange år siden var bygningerne på Havneparken nemlig ejet af slagterivirksomheden Tulip, der drev en succesfuld vækstvirksomhed fra disse lokaler. Og grundtanken i det nye koncept for "Slagteriet Udviklingspark Vejle" er netop, at kontormiljøet skal være et dynamisk fællesskab for vækstorienterede mikrovirksomheder. Per Hein VAF 26. november 2009 VAF: Det nye navn giver også mulighed for forskellige associationer, og det er Per Hein godt klar over: Der skal nok være nogen der kan finde på nogle sjove historier omkring vores navn, men det synes vi bare er positivt, for hvis vi endelig slagter noget, er det de barrierer og problemstillinger vores lejere ofte løber ind i. Vi har optimeret og forenklet vores koncept, så virksomhederne kan fokusere på deres kerneaktiviteter. Vi tager os af alt det praktiske i dagligdagen og kan samtidig yde sparring og rådgivning om de mere forretningsmæssige og strategiske udfordringer, idet Vejle Erhvervsudviklings mange tilbud til virksomheder er ved at bliver en integreret del af konceptet. Derudover har vi en lang række samarbejdspartnere, vi ofte knytter sammen med vores virksomheder efter behov.

20 2011 Fupfirma Alle kan blive udsat for fupfirmaer, og i 2011 kom turen til Slagteriet Udviklingpark Vejle. Dansk Miljøsortering holdt til på Slagteriet Udviklingspark Vejle. Virksomheden blev i maj 2011 sat på porten for manglende huslejebetaling. Dansk Miljøsortering hentede skrotbiler i hele landet og afleverede dem til skrot hos Danske Affaldsprodukter, men folk blev snydt. De fik ikke skrotningsgodtgørelsen på 1750,- for deres biler. Dansk Miljøsortering har ifølge Miljøstyrelsen afleveret omkring 100 biler til Danske Affaldsprodukter. Det er ikke lykkedes Miljøstyrelsen at lave en aftale om betaling til de borgere som blev snydt af Dansk Miljøsortering. Herover: En brugeranmeldelse fra siden Danske Affaldsprodukter har samme ejerkreds og direktør som firmaet Miljøbilen Hedensted Aps, der lige nu efterforskes af Sydøstjyllands Politi for bedrageri. Skatteyderne betalte lønnen for mindst en af chaufførerne som var i virksomhedspraktik hos Danske Affaldsprodukter, Hos Miljøbilen Hedensted afleverede 50 borgere fra hele landet 100 skrotbiler, som derefter blev sendt til Danske Affaldsprodukter. Miljøstyrelsen har lavet en aftale, hvor borgerne får udbetalt skrotningsgodtgørelsen direkte fra Miljøstyrelsen Herover: en annonce fra firmaet Miljøbilen Hedensted

21 Kildehenvisninger: Websider Historisk atlas: Slagterimuseet: Vejle stadsarkiv: Tulip: VejleWiki: Vejle Amts Folkeblad: Bøger Vejles Historie 3, Vejles industri: ISBN /ISBN /Henrik Becker-Christensen/Asbjørn Hellum/Chr. R. Jansen/Bente Elholm Munk/Poul Porskær Poulsen De ansatte ved Slagteriet Udviklingspark Vejle har også bidraget til fortællingen: Centerleder: Per Hein Receptionen: Igelise Jensen og Charlotte Madsen Vicevært: Bjarne Kommunikationskoordinator: Thomas Lykke Olesen

Initiativer skal sikre vækst

Initiativer skal sikre vækst Nr. 8 december 2009 Holship er klar til opsvinget... Vækstpanel hjælper de gode ideer på vej... Vitro-handelen faldt på plads på få dage... Som lokal sparekasse har vi en særlig forpligtelse... Business

Læs mere

Ajax København takker nedenstående sponsorer blit for de sbog res bidrag til realisering af denne jubilæum

Ajax København takker nedenstående sponsorer blit for de sbog res bidrag til realisering af denne jubilæum 2009 1985 Ajax København takker nedenstående sponsorer blit for deres bidrag til realisering af denne jubilæumsbog 3 Forord Ved formand i Ajax Helge Bruus Jensen Når man fejrer et 75 års jubilæum, er det

Læs mere

Jubilæumsbog. Landbrug og husholdning gennem 50 år

Jubilæumsbog. Landbrug og husholdning gennem 50 år Jubilæumsbog Landbrug og husholdning gennem 50 år Landbrug og husholdning gennem 50 år Landbrug og husholdning gennem 50 år Jubilæumsbog Landbrug og husholdning gennem 50 år 1961-2011 ISBN 978-87-992487-4-2

Læs mere

3B s beboerblad. hjælpe, Evner man at. skal man gøre det. Nybyggeri i 3B Side 6-9. Større fokus på huslejekronerne Side 12-13

3B s beboerblad. hjælpe, Evner man at. skal man gøre det. Nybyggeri i 3B Side 6-9. Større fokus på huslejekronerne Side 12-13 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 9 Maj 2012 Nybyggeri i 3B Side 6-9 Større fokus på

Læs mere

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk Nr. 30 - juni 2015 HR-netværk på tværs af virksomheder i Holbæk Cykelcenter vokser ud af lokaler på grund af vækst i webshoppen Uden webshoppen havde vi måske ikke været her i dag Bosætning på Orø: Interessen

Læs mere

Tæt dialog sikrer de lokale. virksomheder bedre vilkår

Tæt dialog sikrer de lokale. virksomheder bedre vilkår Nr. 26 - juni 2014 Paradis ligger på Gammel Havn i Holbæk Lokale råvarer er sund fornuft En ledestjerne for oplevelser og læring Erhvervsfolk rystet sammen på vej ned gennem Europa Skarp debattør har fået

Læs mere

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche 1. årgang. nr. 1. Lørdag 26. februar 2011 www.horsens-erhverv.dk ErhvervH rsens Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens Northern Greens indtager Europa - I starten handlede det om mange

Læs mere

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst 03 14 16 19 Et moderne eventyr De første medarbejdere Sæbe i sutteflasken Opsving i en krisetid INDHOLD Side 03 Et moderne eventyr 04-05 På vej mod nye

Læs mere

Elværks-krøniken 1914-2014. Fra elektricitetsværk til kulturhus på 100 år

Elværks-krøniken 1914-2014. Fra elektricitetsværk til kulturhus på 100 år Elværks-krøniken 1914-2014 Fra elektricitetsværk til kulturhus på 100 år 1 Redaktion: Anne-Marie Jørgensen Kenneth Jensen 2 Layout og offset: Kenneth Jensen - kennethjensen.dk Udgivet af Kulturhuset Elværket

Læs mere

Hjørring ErhvervsCenter

Hjørring ErhvervsCenter 2013 Hjørring ErhvervsCenter Stor interesse for vækstprogrammer Side 5 En ny æra for færgetrafikken Side 8-9 Drøm + Slid + Netværk... Side 1 1 Studerende bidrager til nytænkning Side 6 Alle iværksættere

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere

Pædogoger bytter job

Pædogoger bytter job FREDERICIA KOMMUNE AUGUST 2011 NR. 130 Talenter søges Side 7 Den digitale borger Side 4 På job med hjemmeplejen Side 12 Pædogoger bytter job Læs historien på side 2 2 INTERN INFO Pædogoger bytter job Nå,

Læs mere

Historien om et 1900-talshus fra Hjørring

Historien om et 1900-talshus fra Hjørring Historien om et 1900-talshus fra Hjørring af Lykke Olsen Fig. 1. Fotografi af den nordlige del af Bispensgade/Aalborgvej taget mellem 1913 og 1924. Indtil 1914 hed gaden Aalborgvej, men i 1914 blev den

Læs mere

Nyt fra. MønsBank. Møns Bank åbner i Næstved. Tid til nyt boliglån? Smag på Møn. Banken med stærke relationer - værd at anbefale.

Nyt fra. MønsBank. Møns Bank åbner i Næstved. Tid til nyt boliglån? Smag på Møn. Banken med stærke relationer - værd at anbefale. Oktober 2014 Nyt fra MønsBank Møns Bank åbner i Næstved Smag på Møn Tid til nyt boliglån? Banken med stærke relationer - værd at anbefale NYT FRA BANKEN Velkommen til godt Nyt fra Møns Bank I denne udgave

Læs mere

Farvel til Holbæk Regionens Erhvervsråd goddag til Holbæk Erhvervsforum

Farvel til Holbæk Regionens Erhvervsråd goddag til Holbæk Erhvervsforum Nr. 16 december 2011 Farvel til Holbæk Regionens Erhvervsråd goddag til Holbæk Erhvervsforum... Nyt logo med masser af dynamik... Nye medlemmer har store forventninger... Sv. Kofoeds Maskinfabrik har brugt

Læs mere

125 år på Skiveegnen. Byen, egnen og Salling Bank 1876-2001

125 år på Skiveegnen. Byen, egnen og Salling Bank 1876-2001 125 år på Skiveegnen Byen, egnen og Salling Bank 1876-2001 125 år på Skiveegnen Niels Mortensen 125 år på Skiveegnen Byen, egnen og Salling Bank 1876-2001 Salling Bank 2001 Udgivet af Salling Bank a/s

Læs mere

Nr. 28 - december 2014

Nr. 28 - december 2014 Nr. 28 - december 2014 Erhvervsliv og kommune er rykket tættere på hinanden Virksomheder gør plads til borgere uden joberfaring Gazellerne flokkes i Holbæk Videnspilot har været med til at holde gang i

Læs mere

Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år

Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år Forord. I sommeren 2011 blev der begået indbrud på Rimmen. Gerningsmændene gennembrød muren indtil klubbens kontor ved hjælp af en traktor med frontlæsser.

Læs mere

Fra én til hundreder af heste. træk af 100 års vognmandshistorie i Viborg og omegn

Fra én til hundreder af heste. træk af 100 års vognmandshistorie i Viborg og omegn Fra én til hundreder af heste træk af 100 års vognmandshistorie i Viborg og omegn Fra én til hundreder af heste træk af 100 års vognmandshistorie i Viborg og omegn Indhold Da Viborg fik en vognmandsforening.........................................

Læs mere

En stærk tro på fremtiden

En stærk tro på fremtiden Nr. 25 - marts 2014 Lokale erhvervsledere i dialog i nyt netværk Holbæk Kommune håber på et skulderklap fra erhvervslivet På jagt efter kursister Holbæk Art: Kvalitetskunst under åben himmel Wellness-hus

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon. Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997. Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand

INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon. Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997. Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand INDHOLDSFORTEGNELSE: Kolofon Skaade Forbrugsforening anno 1872 og bygningen i 1997 Forord v/jens Rask Jensen, Skåde Brugsforenings formand Fra Rochdale til Skaade Andelsbevægelsens og Skaade Forbrugsforenings

Læs mere

Se lyst på tingene. Malermestrene Mørk ApS. En bog udgivet af Malermestrene Mørk ApS

Se lyst på tingene. Malermestrene Mørk ApS. En bog udgivet af Malermestrene Mørk ApS Se lyst på tingene Malermestrene Mørk ApS Se lyst på tingene En bog udgivet af Malermestrene Mørk ApS 307354_Omslag_3.indd 1 29/09/10 11:23:32 Se lyst på tingene... MALERMESTRENE MØRK ApS 1910-2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

I mors fodspor. Kollegaskab førte til ægteskab /12. undgår fyringer /2. indtog /10

I mors fodspor. Kollegaskab førte til ægteskab /12. undgår fyringer /2. indtog /10 medlemsblad for kreds vest / En finanskreds i Finansforbundet / Juni 2014 I mors fodspor Ringkjøbing Landbobank tager ni nye finanselever ind til august, og for en af dem, Julie Stie Bjerg, bliver det

Læs mere

SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN

SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN ERHVERVS SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN ØSTFYNS ERHVERVSRÅD 2 www.erhverssucces.dk ERHVERVS SUCCESHISTORIER PÅ ØSTFYN www.erhvervssucces.dk INDHOLD Ansvarshavende: Erhvervschef Kjeld Livoni Tekster: Marie Claire

Læs mere

VAGN PEDERSEN. Værktøjs- og Maskinfabrik a/s. Alt kan lade sig gøre

VAGN PEDERSEN. Værktøjs- og Maskinfabrik a/s. Alt kan lade sig gøre VAGN PEDERSEN Alt kan lade sig gøre Håndværk og pionerånd lever stadig Rejsegilde på Hatting Bageri. På billedet ses fra venstre byens tækkemand Arne Iversen, bag ham Vagn Pedersens tredje lærling Viggo

Læs mere

1963-2013. jubilæum. Luksus alle har råd til. Siden 1963

1963-2013. jubilæum. Luksus alle har råd til. Siden 1963 År 1963-2013 1963 1964 1994 1995 2013 jubilæum Luksus alle har råd til Siden 1963 intro 2 3 1963 1964 1994 1995 2013 En tur i tidsmaskinen Når vi i 2013 kigger tilbage på 50 år med Vordingborg Køkkenet,

Læs mere

Iværksætterhistorier fra IDEA House

Iværksætterhistorier fra IDEA House Iværksætterhistorier fra IDEA House DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid Er IDEA House kommet for at blive? Studentervæksthuset IDEA House blev startet i februar 2006

Læs mere

H L A H. Indhold. Forstadsmuseet / Hvidovre Lokalhistoriske Selskab 32. årgang - Nr. 4-2014

H L A H. Indhold. Forstadsmuseet / Hvidovre Lokalhistoriske Selskab 32. årgang - Nr. 4-2014 Indhold Nyt fra formanden af Ole Asbjørn Petersen Side 3 Yderst i Hvidovre-på grænsen til Brøndby af Jens Fr. Jørgensen Side 4 Abe Erik fortæller af Jens Fr. Jørgensen Side 6 Soldaterforeningens svanesang

Læs mere

NYT FRA ARKIVET. Glostrup Lokalhistoriske Arkiv

NYT FRA ARKIVET. Glostrup Lokalhistoriske Arkiv NYT FRA ARKIVET Glostrup Lokalhistoriske Arkiv Nr. 46 2007 Glostrup Lokalhistoriske Arkiv Hovedvejen 134 2600 Glostrup Åbningstid: Mandag kl. 13-19 Torsdag kl. 13-17 samt efter aftale Telefon: 4343 5838

Læs mere

Et boligselskab bliver stiftet

Et boligselskab bliver stiftet Et boligselskab bliver stiftet Maleri af Helsingørs borgmester og boligselskabets initiativtager Peder Christensen. Portrættet, der hænger på Helsingør Rådhus, er malet af H. C. Bärenholdt. 75 år er gået,

Læs mere