1896 Vejle Amts Svineslagteri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1896 Vejle Amts Svineslagteri"

Transkript

1 Historie: 1896 Vejle Amts Svineslagteri Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 1, begyndte som A/S i D. 18. maj var der kransehejsning på Administrationsbygningen på Jyllandsgade. Vejle Amts Avis gav udtryk for, at slagteriet tegnede til at blive et mønsterslagteri og kaldte byggeriet for ligefrem nydeligt. Avisen kunne tilføje, at Varde Svineslagteri ved Heymann og Nathansen skulle forestå driften de første syv år. Robert Aistrup var leder af det private slagteri. Udsigt over Vejle fra sydøst med slagteriet, DDB og Banegården, ca Alternativ rute Man kunne føre slagtesvin fra kreaturfolden ved banegården til Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri langs havnebanesporet, efter at sporene var blevet nedlagt. Havnebanesporet, anlagt , førte mod Danmarksgade og Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. TV: En flok slagtesvin føres fra kreaturfolden ved banegården til slagteriet på det gamle havnebanespor. I baggrunden Vejle Posthus - opført Til venstre herfor stationsbygningen og til højre for posthuset Nielsens Hotel, Havnegade 7, som blev revet ned i 1914 for at give plads for udvidelse af jernbanearealet. TH: Slagteriets kusk Søren Søgaard med hesten Lise.

2 1906 Administrationsbygningen Robert Aistrup var forretningsfører. Administrationsbygningen. Direktør ved slagteriet Robert Aistrup og datter til hest, bosat Jyllandsgade /10 Fra Amts til Andelsslagteri I 1909 blev nogle producenter, Højskolehjem, enige om at danne deres egen sammenslutning. Der blev valgt en bestyrelse af ni kendte landmænd fra Vejle-egnen. De købte Vejle Amts Svineslagteri Jyllandsgade 12 for kr. til overtagelse 1. januar Selskabets navn blev herefter Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Fra begyndelsen var der andelshavere. Robert Aistrup som i forvejen var leder blev nu direktør. Gruppebillede af personalet. På skiltet foran står der: "Den 16/7 Veile Andelsslagteri 1910".

3 1911 Den første generalforsamling Den første generalforsamling blev noget af et tilløbsstykke. Teatersalen med balkon, scene og tilstødende lokaler blev hurtigt fyldt, og da der stadig strømmede andelshavere til for at overvære forsamlingen, måtte man flytte til ridehuset. i en stor procession, der tog sig imponerende ud, bevægede to tusinde andelshavere sig op ad Kirkegade omkring ved Rådhuset og ned ad Blegbanken op til ridehuset. I løbet af en halv snes minutter var det store rum fyldt. Efter generalforsamlingen dannede svineproducenterne kø ved Veile bank, fordi overskuddet på skulle udbetales. Forrest i midten med bowlerhat sidder direktør Robert Aistrup og ved siden af ham (tv.) ses bestyrelsesformanden Jens Petersen, Bredstengaard. Robert Aistrup var direktør Ny Direktør Ved generalforsamlingen i 1912 udtrykte de 161 andelshavere stor utilfredshed med et meget stort svind på slagteriet. Der blev nævnt et eksempel, hvor en gris på 202 pund svandt til 64 pund. En slagteriarbejder bekræftede i et læserbrev, at der var forskel på slagtemetoden, når bestyrelsen og andelshaverne overværede arbejdet og til daglig. D. 1. juni 1913 trådte Robert Aistrup tilbage, og S. Møller trådte til.

4 1949 Slagtere og feriedreng Slagtere ved slagteriet, Forreste række fra venstre: unavngiven; Jens Bergenhagen; Bernhard Quast og unavngiven. Bageste række fra venstre: Carlo Frederiksen; unavngiven; Otto Iversen; Holger Christiansen; unavngiven; Kaj Rasmussen og feriedreng Frysehuset På samme sted som den store bygning på billedet lå, står Den Hvide Facet i dag. Bemærk at administrationsbygningen nu Havneparken 2 - kun har 2 etager, mod 3 etager i dag.

5 Til højre Havnegade 22 - nu nedrevet - og i baggrunden området ved Tulip-slagteriet. I huset til venstre med kviste var det tidligere sømandshjem Havnegade 28. Yderst til venstre anes lidt af Havnegade 30, Jeppe Jensen gården, havnens grundlæggers bolig. I baggrunden til højre etagehuse i Fyensgade Branden Den opstod der en brand på Vejle og Omegns Andels- Svineslagteri. Ilden opstod i slagteriets garderobe og brændte op gennem taget. Bygning med slagteriets garderober brænder op gennem taget. Brandmænd fra Vejle Brandvæsen kæmper med ilden. En del slagteriarbejdere og andre betragter branden på afstand. Brandmanden på taget af den brændende bygning prøver at bekæmpe ilden, der er ved at bryde gennem taget. Ilden opstod i slagteriets garderobe, og det viste sig en årrække senere, at det var en påsat brand, idet en pyroman i forbindelse med sigtelse for andre brande også tilstod at have påsat branden på slagteriet i 1952.

6 Ved bygningen, med bl.a. garderober, er ilden brudt gennem taget med sort og hvid røg Studietur Studietur til Tyskland for slagteriets slagter- og pølsemagerlærlinge. Besøget var bl.a. på en kunst-tarme-fabrik i Walsroder ved Bremen på foranledning af den tyske konsulent Amann som i et års tid havde virket på slagteriet. Turen blev bekostet med tilskud fra direktionen af afdelingen. Ledere på turen var slagtersvendene Carl Løgborg og Svend Thomsen, mens August Falk var tolk.

7 Ny kontorbygning Omsætningen blev kraftigt øget, efter slagteriet havde satset på konserves, og derfor var det muligt at bygge en ny administrationsbygning. Byggeriet forløb fra 50 erne frem til starten af 60 erne og var også en god forretning for Vejle Trælast, hvor der blev købt byggematerialer. Senere blev der også bygget en ny fabriksbygning og et frysehus. Administrationsbygningens hovedindgang kom nu til at ligge ud mod Havnegade, hvor den før lå ud mod Jyllandsgade. Der hvor den nye bygning er forbundet med den gamle administrationsbygning, ligger den faktisk lige oven på Jyllandsgade. Hvis man googler adressen Jyllandsgade 7, kan man se hjørnet af en rød bygning som i gamle dage lå ud til denne gade og har bevaret adressen. Sådan så det ud, før de gik i gang med Administrationsbygningen nu Havneparken 2. Vejle Trælast med piloteringen til Tulips administrationsbygning i forgrunden. Vejle Trælast i forgrunden og til venstre Tulips administrationsbygning under opførelse. I baggrunden ses baggrunden Urhøj og Himmelpinden.

8 1958 Rejsegilde/ nybyggeri i Havnegade Rejsegilde ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri, Fra venstre borgmester Willy Sørensen, formand for slagteriet Jacob Grøndal, der holder tale og direktør P.B. Johansen. I baggrunden andre gæster ved rejsegilde på nybyggeri i Havnegade ved Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri Fagforenings-kursus Deltagere ved fagforenings-kursus ved Dansk Slagteriarbejderforbunds højskole i Roskilde. Mellem deltagerne fru Karen Iversen, der var arbejdsstudie- og tillidskvinde på slagteriet Tulip i Vejle. Karen Iversen var desuden formand for AOF i Vejle. Karen Iversen var en af de stærke kvinder i Vejle. Hun uddannede sig til arbejdsstudietillidsmand og kom dermed til at arbejde med akkorderne på Tulip. Efter 1½ år på Tulip blev Karen valgt ind i Slagteriarbejdernes Fagforenings bestyrelse, og her blev hun i 12 år. Karen var desuden gennem mange år engageret i DUI Leg og Virke og leder i 12 år. Slagteriet var suverænt Slagteriarbejdernes Fagforenings største arbejdsplads. I 1980 gik Slagteriarbejderforbundet med i NNF.

9 1960 erne Navnet Tulip Slagteriet var Vejles største arbejdsplads i 60 erne! Der blev købt en grund i Vinding, så man kunne bygge nyt og flytte ud fra bymidten. Man var langt fremme med byggeplanerne, men det blev ikke til noget, og Vejle kommune købte senere grunden. På en generalforsamling i 1967 blev navnet Tulip indført på lige fod med navnet Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. Det er også lettere at sige på Engelsk, og man havde nu egne kontorer i mange lande. PB Johansen var direktør Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri efter udvidelser med nye bygninger i 1950'erne kort før slagteriet markedsføres som Tulip.

10 1967 Tulip udvider I sin beretning ved Tulips generalforsamling redegjorde slagteriets formand, Karlskov-Jensen, for købet af et areal i Vinding til et nyt pølsemageri. Tre Tulip-damer ved samlebåndet i én af slagteriets afdelinger Fusionen En sammenslutning havde været drøftet siden midt i 60 erne, uden den store tilslutning. Men holdningen ændrede sig efterhånden, som EF fik større indflydelse, og storkunderne stillede krav til specialiserede produkter på forbrugernes vegne. Der var fordele ved stordrift, og de 5 slagterier blev enige om en fusion med fælles ledelse og Administration i Vejle. Fra d. 3. oktober 1971 hed Danmarks største arbejdsplads Tulip Slagterierne A.m.b.a. Formand: Anders Karlskov Jensen Direktør: P.B. Johansen (begge fra Vejle) De 5 slagterier: Vejle (årsomsætning 436 mio. Kr.) Grindsted (årsomsætning 283 mio. Kr.) Hammel (årsomsætning 77 mio. Kr.) Horsens (årsomsætning 251 mio. Kr.) Odder (årsomsætning 69 mio. Kr.) Forventet årsomsætning for fusionen var 1 milliard kroner.

11 1982 Virksomhedsbesøg Unge fra Lions Youth Camp i Vingstedcentret på virksomhedsbesøg på slagteriet Tulip i Havnegade, Vejle. Besøg på Tulip, juli Flytning Artikel: Ingen fyres, når Tulip flytter ud. Tulips planer om en flytning til Nørremarken i Vejle vil ifølge slagteriets ledelse ikke medføre fyringer i nogen af slagteriets andre afdelinger. Til venstre firmaet Lauenborg A/S Vejle, Sydkajen 14. Til højre for GK-bygningen slagteriet Tulip ved Havnegade.

12 1988 Verdens største pølse Tulip Nord: En af arbejderne står ved Verdens Største pølse på 143 kg Jubelfest med sørgeflor og bombetrussel Artikel: Jazz-orkester "Natekspressen" spillede lystigt i det store jubilæumstelt på banearealet ved siden af Tulipslagteriet. Men den store fest -100 års jubilæet for andelsslagteriet i Horsens- havde dystre undertoner. 200 slagteriarbejdere i Horsens havde om formiddagen nedlagt arbejdet- fulgt af 700 Vejle- kolleger. Tulip modtog en anonym bombetrussel mod Vejle -afdelingen på Havnegade ved middagstid. Slagteriarbejdere fra Hammel- og Odder-afdelingen - med fyresedlerne stadig varme i lommen- gik i tavs sørgeoptog gennem byen. Solen skinnede og fra København kom prominente gæster for at give festen ekstra format. Om formiddagen var der reception for Veteranerne- de gamle slagteriarbejdere- og deres arbejdende kolleger var budt til reception ved middagstid, men de kom ikke. Alligevel lagde både formanden for Tulip-slagteriet, Vagn Skovsen, og formanden for Danske Slagterier, Bent Sloth, vægt på fællesskabet i andelsbevægelsen i deres jubilæumstaler. Fra Tulip-slagteriet ved banegården til Rådhuspladsen blev der spillet situationsspil fra dengang andelsslagteriet blev en realitet, og det var festlig og dygtig underholdning de omkring 50 borgere fra Horsens by og omegn leverede. TV: Havnesporet ved Tulip, TV: Vejles nordøstlige bydel set fra Tyrelodspynten, 5. marts 2000.

13 2000 Store ændringer Godstog G 7452 på havnesporet ved Sjællandsgade set fra Tyrelodspynten, 24. marts Det store frysehus, som nu er revet ned 2000 Nedrivning I starten af århundredet blev det tidligere Tulip slagteri i Havnegade revet ned, og der blev bygget nyt i stor stil. Den hvide facet blev senere bygget i Administrationsbygningen fik lov til at stå. TV: Tulip nedrives. Nedrivningen af Tulip i Havnegade er påbegyndt. TH: Den hvide facet

14 2001 xxx I Juni 2001 åbnede den renoverede administrationsbygning som IT-Innovation Vejle, men første skulle der en gennemgribende renovering af den gamle bygning til. Billeder fra ombygningen og til højre slagteriet som det så ud i foråret 2010.

15 2001 IT-inovation En af de første til at flytte ind på 1 ste salen med udsigt til Vejles største byggeplads var Fysioterapeut Lisbeth Friis med firmaet Fysioplan, som tilbød arbejdspladsvurderinger til bl.a. husets IT-virksomheder. Fysioplan eksisterer fortsat. TV: Lisbeth Friis TH: Der blev holdt iværksætterkurser i auditoriet Besøg af Helge Sander Daværende videnskabsminister Helge Sander var på besøg i huset i juni Han var positivt overrasket over idéerne bag centret og ikke mindst dets størrelse. Overskriften lød: Minister imponeret af IT-hus. Fra venstre Helge Sander (daværende minister), Annie Brink Koch (daværende direktør), Najeba Gharib Mardan (praktikant på det tidspunkt)

16 2002 Besøg af Prins Henrik Samme år i september var selveste Prins Henrik på rundvisning, hvor 43 kinesiske ITstuderende sang den kinesiske nationalsang for ham. Han kvitterede ved at takke dem på flydende kinesisk til stor glæde for de nyankomne unge mennesker. d. 7/ var der 18 virksomheder i huset. Tv: Prins Henrik gik i dialog med de 43 unge kinesiske studerende, der blev åbenlyst begejstrede for, at prinsen kunne tale deres sprog. Prinsen voksede nemlig op i Indokina, der i dag kendes som Vietnam Indbrud Da husets leverandør af IT og telefoni Intello gik konkurs, blev der ikke taget backup længere. En måned senere smed tyve en stor sten gennem ruden til kontoret og slog de sidste glasstykker væk med en jernstang. De stjal daværende leder Annie Brink-Kock s bærbare computer, som indeholdt alt dokumentation for et helt år. Billedet herover er fra en anden lejlighed. Annie Brink-Kock var direktør for IT-Innovation fra starten i 2001 indtil 28. februar 2003, hvor hun blev leder af et innovationscenter i virksomhedsfællesskabet Videnparken i Fredericia.

17 2003 Ny direktør: Conni Lyngroes 48-årige Conni Lyngroes overtog direktørposten. Conny Lyngroes fortsatte i 1½ år. Hun har senere bestridt poster som projektleder for Spil og Virtuelt Design og direktør for Haderslev Kommunes iværksætterpark Opus. Conni Lyngroes 2004 Ny direktør: Helle Thambo Syddanske Forskerparker overtog IT-innovation d. 1. maj 2004, og Helle Thambo blev ny direktør. Under overskriften "Leg skaber nye virksomheder" fortalte 41-årige Helle Thambo om sin idé med billiardbord og bordfodbold i arbejdstiden."jeg tror, at billiard og bordfodbold vil motivere flere til at komme ud i fællesområderne". Huset var på det tidspunkt et kontorhotel, hvor IT-innovatører havde adgang til fælles mødelokaler, sekretær og reception. Der var 26 iværksættere i huset, og der var plads til yderligere 10. Men det blev også et udviklingshus, hvor iværksætterne kunne lære hinanden at kende, og hvor ældre virksomheder hjalp de nye - lidt ligesom det er i dag - og i Jeppe Jensen gården var der allerede iværksættere inden for andre områder end IT. Huset var også dengang ejet af Vejle Kommune. Helle Thambo VAF 25. september 2004

18 2009 VEU Overtager D. 1. april 2009 overdrog Vejle Kommune ansvaret for udlejning og husets aktiviteter til Vejle Erhvervsudvikling (nuv. Erhverv og Kultur) Vejle Kommunes erhvervschef, Mogens Toft, kaldte placeringen af IT-Innovation hos Vejle Erhvervsudvikling naturligt 44-årige Per Hein blev centerleder for IT-innovation d. 1 august Ny Centerleder: Per Hein Han er tidligere leder af innovationshuset Stjerneskibet i Odense og har ud over en bred erhvervserfaring også erfaring som iværksætterkonsulent hos Odense Erhvervsråd. Han er ligeledes næstformand i Danske Udviklingsparker. Selvom Vejle Kommune i forvejen er langt fremme på erhvervssiden, tror jeg der er et stort uudnyttet iværksætterpotentiale, som vi gerne vil have bedre fat i. Vi vil i første omgang integrere de kompetencer og netværk i huset, der i forvejen er til stede hos Vejle Erhvervsudvikling, og vi skal i højere grad åbne op for såvel offentlige som private samarbejdspartnere, der også kan få gavn af huset og dermed blive en del af husets netværk, udtalte Per Hein til Budstikken d. 19/

19 2009 Nyt navn: Slagteriet Udviklingspark Vejle Kontorfællesskabet "IT Innovation", skiftede navn til "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Adressen var den samme, men navn, koncept og interiør har været en tur gennem "kødhakkeren", og det glædede den nye centerleder, Per Hein, sig til at præsentere for omverdenen. En del vejlensere vil sikkert undre sig over, at "IT Innovation skifter navn til noget så radikalt anderledes som "Slagteriet Udviklingspark Vejle". Det er naturligvis ikke uden grund, at valget er faldet på dette navn. For mange år siden var bygningerne på Havneparken nemlig ejet af slagterivirksomheden Tulip, der drev en succesfuld vækstvirksomhed fra disse lokaler. Og grundtanken i det nye koncept for "Slagteriet Udviklingspark Vejle" er netop, at kontormiljøet skal være et dynamisk fællesskab for vækstorienterede mikrovirksomheder. Per Hein VAF 26. november 2009 VAF: Det nye navn giver også mulighed for forskellige associationer, og det er Per Hein godt klar over: Der skal nok være nogen der kan finde på nogle sjove historier omkring vores navn, men det synes vi bare er positivt, for hvis vi endelig slagter noget, er det de barrierer og problemstillinger vores lejere ofte løber ind i. Vi har optimeret og forenklet vores koncept, så virksomhederne kan fokusere på deres kerneaktiviteter. Vi tager os af alt det praktiske i dagligdagen og kan samtidig yde sparring og rådgivning om de mere forretningsmæssige og strategiske udfordringer, idet Vejle Erhvervsudviklings mange tilbud til virksomheder er ved at bliver en integreret del af konceptet. Derudover har vi en lang række samarbejdspartnere, vi ofte knytter sammen med vores virksomheder efter behov.

20 2011 Fupfirma Alle kan blive udsat for fupfirmaer, og i 2011 kom turen til Slagteriet Udviklingpark Vejle. Dansk Miljøsortering holdt til på Slagteriet Udviklingspark Vejle. Virksomheden blev i maj 2011 sat på porten for manglende huslejebetaling. Dansk Miljøsortering hentede skrotbiler i hele landet og afleverede dem til skrot hos Danske Affaldsprodukter, men folk blev snydt. De fik ikke skrotningsgodtgørelsen på 1750,- for deres biler. Dansk Miljøsortering har ifølge Miljøstyrelsen afleveret omkring 100 biler til Danske Affaldsprodukter. Det er ikke lykkedes Miljøstyrelsen at lave en aftale om betaling til de borgere som blev snydt af Dansk Miljøsortering. Herover: En brugeranmeldelse fra siden Danske Affaldsprodukter har samme ejerkreds og direktør som firmaet Miljøbilen Hedensted Aps, der lige nu efterforskes af Sydøstjyllands Politi for bedrageri. Skatteyderne betalte lønnen for mindst en af chaufførerne som var i virksomhedspraktik hos Danske Affaldsprodukter, Hos Miljøbilen Hedensted afleverede 50 borgere fra hele landet 100 skrotbiler, som derefter blev sendt til Danske Affaldsprodukter. Miljøstyrelsen har lavet en aftale, hvor borgerne får udbetalt skrotningsgodtgørelsen direkte fra Miljøstyrelsen Herover: en annonce fra firmaet Miljøbilen Hedensted

21 Kildehenvisninger: Websider Historisk atlas: Slagterimuseet: Vejle stadsarkiv: Tulip: VejleWiki: Vejle Amts Folkeblad: Bøger Vejles Historie 3, Vejles industri: ISBN /ISBN /Henrik Becker-Christensen/Asbjørn Hellum/Chr. R. Jansen/Bente Elholm Munk/Poul Porskær Poulsen De ansatte ved Slagteriet Udviklingspark Vejle har også bidraget til fortællingen: Centerleder: Per Hein Receptionen: Igelise Jensen og Charlotte Madsen Vicevært: Bjarne Kommunikationskoordinator: Thomas Lykke Olesen

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle

Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle Vil Kanselv? selv! Billund Fredericia Hedensted Horsens Kolding Middelfart Vejle Sådan kommer Skal - skal ikke? Det skal være trygt at være iværksætter. Derfor har syv erhvervskontorer forenet kræfterne

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen:

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen: 4/2015 Midt-Vestjylland Thise Mejeri: Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet På besøg i Polen: Noget af en øjenåbner Arbejdstilsynets rådgivning spares væk: Jensens køkken Kaj Andersen er fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

101 år ved Tranum Strand

101 år ved Tranum Strand 101 år ved Tranum Strand Kommenterede fotos fra Klaus Darlings fortælling ved generalforsamlingen 21. juli 2018 Indledning: Den ældste del af sommerhusområdet Tranum Strand har et særpræg, som kendetegner

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Flot hæder til Gunnar Lund

Flot hæder til Gunnar Lund Garder 4NR. 2004 OKT KVARTAL NytGarderforeningen for Fredericia og Omegn Flot hæder til Gunnar Lund På repræsentantskabsmødet i Kolding fik Gunnar overrakt De Danske Garderforeningern s Hæderstegn. Tillykke

Læs mere

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 GRENAA GAMLE STAD Kannikegade B2 Kannikegade ca. år 1910, nærmest ses bindingsværkshuset nr. 12 snedker Sofus Carlsens, nr. 14 er maler Oluf Carlsens, begge huse er i dag revet ned i forbindelse med reguleringen

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 4. september 2017 Tid Kl. 16.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011. Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011. Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Generalforsamling i Mediecentret. Forårslyset så at sige buldrer ind i det propfyldte lokale. De var der fra hele gamle

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Danske Politimesterskaber i. Arrangør: Skydeudvalget DPIF. Skydning. den 18. & 19. juni 2013

Dansk Politiidrætsforbund. Danske Politimesterskaber i. Arrangør: Skydeudvalget DPIF. Skydning. den 18. & 19. juni 2013 Dansk Politiidrætsforbund Danske Politimesterskaber i Skydning den 18. & 19. juni 2013 Arrangør: Skydeudvalget DPIF Kære kolleger På vegne af DPIF.s skydeudvalg glæder det mig at kunne byde velkommen til

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

2/2018. Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING. Flot fremmøde. Forbundet på besøg hos medlemmerne

2/2018. Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING. Flot fremmøde. Forbundet på besøg hos medlemmerne 2/2018 Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING Flot fremmøde Forbundet på besøg hos medlemmerne Steens leder Velkommen til mejeristerne fra DMF Generalforsamling Flot fremmøde på generalforsamling I mange år

Læs mere

Senior Bo Fredericia. ønsker alle medlemmer. Godt Nytår

Senior Bo Fredericia. ønsker alle medlemmer. Godt Nytår Orientering fra Senior Bo Fredericia Senior Bo Fredericia ønsker alle medlemmer Godt Nytår Hvor står vi nu? 2013 var for Senior Bo Fredericia et fantastisk år. Efter 3 års arbejde med forskellige projekter

Læs mere

Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov

Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov Hårbølle by og Stenminerne Af Olga Skov Byen er nævnt første gang ifølge Trap i 1513-33 dengang som Harrebølle, senere fra 1536 som Haarbølle. Skolen i Hårbølle. Skolen er en gammel Rytterskole, bygget

Læs mere

Bramsnæs ErhvervsCenter. Nyt Erhvervsprojekt

Bramsnæs ErhvervsCenter. Nyt Erhvervsprojekt Nyt Erhvervsprojekt Noget for din virksomhed? 1 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Borgmester Flemming Jensen har ordet! 2.0 Idégrundlag for 3.0 Beskrivelse 4.0 Skitsetegninger 5.0 Økonomi 6.0 Tidsplan 7.0 Henvendelse

Læs mere

Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser

Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser Sammen bygger vi kvalitetsoplevelser ACUTUS Team giver dig 10 nye muligheder for at vokse ACUTUS Team er garant for kvalitetshåndværk. Sammen bygger vi oplevelser, du føler stolthed over. Bliv en synlig

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Søndergade og Sønder Mølle

Søndergade og Sønder Mølle Søndergade Her ses igen købmandsgården og lige efter denne ses Kannikegades udløb i Søndergade. Overfor købmandsgården ses Hotel Dagmar som det så ud omkring år 1908 før ombygningen. Bygningen der var

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Industriens vugge i Brede

Industriens vugge i Brede Industriens vugge i Brede Efter anden verdenskrig fik Klædefabrikken økonomiske problemer og produktionen gik i stå og storhedstiden var slut. Ca. 600 familier blev arbejdsløse og skulle derfor finde andre

Læs mere

2/2018. Østjylland KONTORET ER FLYTTET: Stor åbningsfest i Dusager FASTHOLDER DANSKE ARBEJDSPLADSER: DK Foods solgt, men bliver i DK

2/2018. Østjylland KONTORET ER FLYTTET: Stor åbningsfest i Dusager FASTHOLDER DANSKE ARBEJDSPLADSER: DK Foods solgt, men bliver i DK 2/2018 Østjylland KONTORET ER FLYTTET: Stor åbningsfest i Dusager FASTHOLDER DANSKE ARBEJDSPLADSER: DK Foods solgt, men bliver i DK Flemmings leder Nallerne væk fra dagpengesatsen Fra tid til hører man

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING

IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING IVÆRKSÆTTER- FORLØB FOR LEDIGE INDIVIDUELLE FORLØB RÅDGIVNING KONTORPLADS NETVÆRK FÆLLESSKAB FORRETNINGSUDVIKLING DRØMMEN OM EGEN VIRKSOMHED Iværksætterforløbet for ledige er et intensivt træningsforløb

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN Thorsager bymidte omkring 1905, forsamlingshuet til venstre, bag det præstegården. Til højre Kr. Jacobsens gård. Thorsager hovedgade ca. 1905, købmandsgården til

Læs mere

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer.

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer. Bestyrelsens beretning begynder, som den plejer, med et velkommen til de andelshavere, der er kommet til siden sidste generalforsamling; i år drejer det sig om Emil, som pr. 1. juli (?) 2010 overtog Sandras

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (tredje del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle V 0 udskrevet for: Veteran individuel Side 1 Dame individuel 1 84 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 29 45 2 113 Sandie Jensen Egtved 4221264196 19 50 2 udskrevet for: Dame individuel Side 2 Junior individuel

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Den oprindelige Kikkenborg gård, som kroen var en del af. Årstal ukendt. Foto: Bramming Egnsmuseum.

Den oprindelige Kikkenborg gård, som kroen var en del af. Årstal ukendt. Foto: Bramming Egnsmuseum. Kikkenborg Jane Bækkel Møller, 2017 Før stationen blev bygget, var landejendommen og kroen Kikkenborg den eneste bygning i det, der siden skulle blive Bramming stationsby. Den hørte under Bramming hovedgård

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 4. december 2017 Tid Kl. 16.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens.

Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens. Nyhedsbrev fra Historisk Samfund for Sydøstjylland - Maj 2016 Årsmøde 2016 Årsmødet med generalforsamling og foredrag finder sted den lørdag 21. maj 2016 kl. 13-16 på Industrimuseet, Gasvej 17, 8700 Horsens.

Læs mere

Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk

Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk Beringsminde-Nyt www.beringsminde.dk 36. årgang nr. 3 December 2012 Vinterudgave Referat fra generalforsamlingen er at finde på foreningens hjemmeside www.beringsminde.dk. Det bli r måske hurtigt en kold

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Kære allesammen velkommen til denne ordinære generalforsamling anno 2014 og dette er anden gang jeg beretter til generalforsamlingen. Det betyder også at min formandsperiode udløber

Læs mere

VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til Isenkræmmer S. Graversen.

VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til Isenkræmmer S. Graversen. VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til 2016 09/06 1926: Formand: Hr. Sagfører H. Grønholm. Næstformand Hr. Hr. Isenkræmmer S. Graversen. Hr. Fabrikinspektør Sigurd Hansen. Hr. Postmester P.

Læs mere

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet Job- og kravprofil Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet til Vitus Bering Innovation Park i Horsens Indledning VitusBering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero

Læs mere

Lidt om Bjergby Lokalforening.

Lidt om Bjergby Lokalforening. Lidt om Bjergby Lokalforening. Billeder og tekst af Erik Skjoldager Pr. 1. maj 1962 blev jeg ansat som foderstofuddeler i Bjergby Lokal-forening og Hovbak Gødningsforetning, der indtil da havde været en

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Fra Rolfsted Skole 2008/1 Siden sidst. Lørdag d. 15-9-07 var der tur til Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Søby. Der var mødt ca. 20. Det var spændende at høre om

Læs mere

Historien om Ringparken

Historien om Ringparken Historien om Ringparken Fortællinger fra og om Ringparken Svend Erik Christensen Forord I 2013 var det 60 år siden af første etape af det almene boligbyggeri Ringparken i Roskilde stod færdig. Ringparken

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 13. marts 2017 Tid Kl. 16.00 17.30 Bemærk tiden! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013

Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013 Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013 Side 1 af 6 Side 2 af 6 Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013. 1 Valg af dirigent. Jens Arne (nr. 11) blev valgt og kunne

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

En købmandsfamilie i Sydvestjylland.

En købmandsfamilie i Sydvestjylland. 1 Alslev Vindmølle omkring 1915 En købmandsfamilie i Sydvestjylland. Da lærer Karl Kristiansen (1858-1941) omkring 1925 flyttede fra Sjelborg og købte vindmøllen i Alslev af bygmester Alfred Knudsen, blev

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Årsberetning 2015 for Club Danois

Årsberetning 2015 for Club Danois Årsberetning 2015 for Club Danois For Club Danois blev 2015 atter et år med et højt aktivitetsniveau, med en fortsat bred vifte af de aktiviteter, vore medlemmer efterspørger, hvilket fremgår af medlemstilslutningen.

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde i Als nordsogn. Denne violin blev siden samlet, og viste

Læs mere

4/2017. Østjylland SYNLIGT FORBUND. Afdelingen på besøg hos medlemmerne ARBEJDSKRAFT. Mangel på slagtersvend betyder to lukkedage

4/2017. Østjylland SYNLIGT FORBUND. Afdelingen på besøg hos medlemmerne ARBEJDSKRAFT. Mangel på slagtersvend betyder to lukkedage 4/2017 Østjylland SYNLIGT FORBUND Afdelingen på besøg hos medlemmerne ARBEJDSKRAFT Mangel på slagtersvend betyder to lukkedage Flemmings leder Det lød så godt For lige præcis et år siden brugte jeg denne

Læs mere

4/2016. Nordjylland SIDE 4-5. Derfor ville de på aftenholdet SIDE 3. Pepperoni-boom sikrer jobfest i Svenstrup. DC Beef

4/2016. Nordjylland SIDE 4-5. Derfor ville de på aftenholdet SIDE 3. Pepperoni-boom sikrer jobfest i Svenstrup. DC Beef 4/2016 Nordjylland SIDE 4-5 Derfor ville de på aftenholdet hos DC Beef SIDE 3 Pepperoni-boom sikrer jobfest i Svenstrup Johns leder Kamp om grisen Jobfest i Svenstrup Det er med stor fornøjelse, at jeg

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

Rønnevej Sørup, Fredensborg

Rønnevej Sørup, Fredensborg Rønnevej Sørup, Fredensborg Sørup Vaskeplads set mod Esrum Sø ved indkørslen til Sørupvej 62, 1918. Fotograf ubekendt. Rønnevej 1 Matr.nr. 2bx Sørup by, Grønholt sogn, som er på 1067 m2. Ejendommen er

Læs mere

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne Samarbejdet på tværs af nationaliteter fungerer rigtig godt og giver generelt

Læs mere

TV2 Odense. Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere?

TV2 Odense. Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere? TV2 Odense Udfordring: Hvordan overlever vi som faggruppe på TV2? Og hvordan opnår vi større prestige som HK ere? Dorte Christensen Receptionist, TV2 - Der er mange spændende kurser. Fx går jeg på TRgrunduddannelsen,

Læs mere

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Østjylland Som fællestillidsrepræsentant skal man ind i kampen for kollegerne, siger Klaus Olesen. FRA DIN LOKALAFDELING Kampen for kollegerne Den nye

Læs mere

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller

BORGGADE 4 THORSØ AUTOMOBILFORRETNING V/Jens Andersen Møller BORGGADE 4 Thorsø 1910. I forgrunden mellem banen og Borggade 6, kan man se et hul, hvor der er udgravet mergel fra, samme sted hvor Jens A. Møller byggede Thorsø Automobilforretning. Men efterhånden kom

Læs mere

Fornavn Efternavn Række Klubnavn Vagn Fogtmann Gruppe 1 Asserbo Golf Club Anne Marie Højvang Christiansen Gruppe 1 Barløseborg Golf Klub Erik

Fornavn Efternavn Række Klubnavn Vagn Fogtmann Gruppe 1 Asserbo Golf Club Anne Marie Højvang Christiansen Gruppe 1 Barløseborg Golf Klub Erik Fornavn Efternavn Række Klubnavn Vagn Fogtmann Gruppe 1 Asserbo Golf Club Anne Marie Højvang Christiansen Gruppe 1 Barløseborg Golf Klub Erik Christiansen Gruppe 1 Barløseborg Golf Klub Horst Andreas Niesobski

Læs mere

Odense Stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Distriktsledelsesmøde Der var undtagelsestilstand i Odense, udgangsforbud. Alt lå stille undtaget livsvigtige institutioner; vi gik sommetider ned og stod

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Den 9. januar var Styregruppen for Datastuen klar med nye kursustilbud. De blev offentliggjort i Egtved Posten. Se

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Indledning Jeg har haft lejlighed til at læse det første nyhedsbrev, der blev udsendt fra foreningen Agape til foreningens venner.

Læs mere

Blegen/Køng Linnedfabrik

Blegen/Køng Linnedfabrik Blegen/Køng Linnedfabrik Ved Kronens salg af Vordingborg Rytterdistrikt i 1774 fulgte dele af Vintersbølle skov med til Øbjerggård gods i Køng, der blev købt af storkøbmand og konferensråd Niels Ryberg.

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 28.maj 2013 Tid Efter byrådsmøde Sted Rådhuset, Teatergade Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) (Deltog i pkt. 63) Otto V. Poulsen (V)

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 22. JANUAR 2018 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 12.30 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 13. marts 2017 Tid Kl. 16.00 17.30 Bemærk tiden! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Margaret Nielsen. NNF, okt 198A. Tilgængeligt. Trykte beretninger, jubilæumsskrifter. forbund. Københavns afd. : Arkivnr. 591.

Margaret Nielsen. NNF, okt 198A. Tilgængeligt. Trykte beretninger, jubilæumsskrifter. forbund. Københavns afd. : Arkivnr. 591. AF: Margaret Nielsen NAVN: Dansk Slagteriarbejder, ARKIVNR.:637 COMPACTNR.:9 a forbund. PERIODE: 1917 1980 OMFANG:llo kasser AFLEVERING: NNF, okt 198A TILGÆNGELIGHED: Tilgængeligt REGISTRERING: Indbunden

Læs mere

4/2016. Sydjylland. SIDE 2, 4 og 5: Danish Crown gearer op i Blans SIDE 3: Møgvejr er Mou-vejr

4/2016. Sydjylland. SIDE 2, 4 og 5: Danish Crown gearer op i Blans SIDE 3: Møgvejr er Mou-vejr 4/2016 Sydjylland SIDE 2, 4 og 5: Danish Crown gearer op i Blans SIDE 3: Møgvejr er Mou-vejr Peders leder Bacon-hovedstad i Sønderjylland Sæt penge i svin Det går slet ikke så skidt i vores del af fødevarebranchen.

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Sjællandsmesterskab 2007

Sjællandsmesterskab 2007 Sjællandsmesterskab 2007 Oldboys Køge Roskilde Total 1 Søren Johansen R.K.K. 863 864 1727 2 Jan Nielsen Hellas 866 856 1722 3 Mogens Christensen KK 88 848 862 1710 4 Mogens Andersen Hellas 862 845 1707

Læs mere

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Contails på en dybblå sommerhimmel det er da smukt Haderslev den 8. juni 2018 i bragende solskin. Vi var sat stævne

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Arbejdspladsen skal reddes. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Venter eksporteventyr. Hjælp til ordblinde. Jubilæer hos Bæchs

Arbejdspladsen skal reddes. Nordjylland FRA DIN LOKALAFDELING. Venter eksporteventyr. Hjælp til ordblinde. Jubilæer hos Bæchs LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF NORDJYLLAND Nordjylland Det kom som et chok, da Tican besluttede at lukke opskæringen i Fjerritslev. Nu kæmper man for at det samme ikke sker i Thisted. På billedet

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total Dame Træf Skud 1 8 Laila Terkelsen 1053 Krogager Jagtforening 34 41 2 16 Jette Østergaard-Jensen 1052 Ansager og Omegns Jagtforening 34 42 3 153 Anja Pedersen 1061 Ølgod Jagtforening 32 40 4 5 Solveig

Læs mere

Spilop en 35. årgang. Nr. 1/2012. Medlemsblad for

Spilop en 35. årgang. Nr. 1/2012. Medlemsblad for Spilop en 35. årgang Nr. 1/2012 Medlemsblad for 20 Bestyrelsen for Randers Pigegarde WWW.randerspigegarde.dk Mailadresse: randers.pigegarde@gmail.com Gardergården Tøjhushavevej 3B st. 8900 Randers C Tlf.:

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen

Deltagere. Bestyrelsen Referat for møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 6. februar 2018, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Beredksab særlig brand m.v. 2. Ren strand

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere