Samsøgade Jerslev. Tlf.nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samsøgade 21 9740 Jerslev. Tlf.nr. 9945 4720. inge.hove@99454545.dk"

Transkript

1 Velkommen til

2

3 Børnehaven Livstræet Samsøgade Jerslev Tlf.nr Mail: Hjemmeside: Børnehaven Livstræet består af to nabo huse: Grenen og Kvisten, som kan rumme henholdsvis 48 og 30 børn i alderen 3-6 år. Der er blandede alderstrin i begge huse. Vi laver forskellige aktiviteter, hvor børnene er blandet aldersmæssigt, samt aktiviteter hvor børnene deles op efter årgange. Vi kalder årgangsgrupperne Minigruppen, Mellemgruppen og Storgruppen. Vi har i hverdagen spisegrupper, for den måde at dele børnene op i mindre grupper. Ligesom vi oftest laver aktiviteter i mindre grupper. Lidt historie Indtil den 1. september 2014 var der to afdelinger af Børnehaven i Jerslev, Baunehøj og Smørhullet. Baunehøj var den ældste af de to. De var to selvstændige børnehaver frem til marts 2012, hvor de blev ledelsesmæssigt sammenlagt. Foråret 2014 blev der truffet politisk beslutning om, at Baunehøj skulle lukkes og at alle børnehavebørn fra den 1. september 2014 skulle samles i Smørhullet samt i naboinstitutionen, som indtil juli 2014 fungerede som SFO for børn fra 2. og 3. klasse. så I denne forbindelse besluttede Forældrebestyrelsen at børnehaven skulle skifte navn. I Baunehøjs og Smørhullets fælles læringssyn skriver vi: Billedligt set ser vi hvert barn som et træ. Træer har forskellige stammer og kroner både i udseende og størrelse. Jo tykkere stamme, jo flere rødder, jo større krone. Det er vigtigt, at vi bygger stammen ved at udfordre, inspirere og berige det enkelte barn, træet kommer til at stå i fuldt flor. Dette kom til at danne grundlag for navnet Børnehaven Livstræet. Vi vil sammen med forældrene støtte børnene i at forme deres eget livstræ, som forhåbentlig kan modstå vind og vejr. Det kræver at børnene udvikler robusthed, tro egne evner, livsglæde og evnen til at indgå i forskellige fællesskaber. så Lad dem lege i Livstræets krone, lad dem føle at livet er stort Denne pjece indeholder mest praktiske oplysninger læs mere om børnehaven og vores Pædagogiske Plan vores hjemmeside:

4 Åbningstid: Hver dag kl Der kan bevilges udvidet åbningstid fra kl , hvis forældrenes så arbejdstid fordrer det. Hvis I har behov for det, beder i om et ansøgningsskema i børnehaven. Vi åbner hver dag i Grenen og lukker i Kvisten mandag-torsdag. Fredag lukker vi i Grenen. Kvisten åbner ca. kl Grenen lukker ca og de sidste børn følges over i Kvisten. Der vil være låst op i begge huse både morgen og eftermiddag, I har mulighed for at aflevere/hente ting og madkasser. Afbud til børnehaven: Hvis jeres barn er syg eller holder fri, vil vi gerne, at I sender en SMS til: Grenen Mobil nr Kvisten Mobil nr Hvis I har brug for at snakke med os kan I selvfølgelig benytte de samme mobilnr. eller børnehavens tlf.nr Personalegruppen: Inge Hove Bente Ringberg Pedersen Institutionsleder Faglig Koordinator Cita Bundgaard Nielsen Majbritt Kjær Berg Pernille Larsen Birgit Jensen Pædagog Pædagog Pædagogmedhjælper Pædagogmedhjælper Heidi Pedersen Pædagogmedhjælper Stine Nordgarden Studerende (1. juni-30. november 2015) Sussi Nielsen Seniorjob Forældrebestyrelsen: Forældrebestyrelsen består af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 suppleanter for forældre. Suppleanterne deltager i alle bestyrelsesmøderne, dog uden stemmeret. Leder Inge Hove er sekretær for bestyrelsen.

5 Se navne, tlf.nr. og mailadresser bestyrelsesmedlemmer Hjemmesiden eller opslag i gangen. Valg til forældrebestyrelsen foregår et forældremøde i september måned. så Børnehaveintra: Når jeres barn starter i børnehaven er det vigtigt, at I opretter jer Børnehaveintra. I får udleveret et brev, hvoraf det fremgår, hvordan dette gøres. Alle informationer, månedskalender, ferie tilmelding osv. foregår via Børnehaveintra, det er vigtigt, at I følger med i hvad der kommer der. Det er ligeledes vigtigt, at I udfylder ferieblanketter Børnehaveintra. Vi forsøger at afvikle personalets afspadsering og ferie de dage, hvor der er færrest børn i børnehaven. Af hensyn til denne planlægning har det stor betydning, at I overholder deadlines for tilbagemelding feriesedler. Kartotekskort: Ved forbesøget får I udleveret et kartotekskort, som det er vigtigt, at I udfylder og medbringer den dag jeres barn starter i børnehaven. må Modtagelse af børn om morgenen: Vi synes, det er meget vigtigt, at alle får sagt ordentligt godmorgen til hinanden. Det gælder både for børn, forældre og personale. Forældre aldrig forlade institutionen uden at have haft kontakt med personalet. Vi har hentesedler, som I skal skrive, når I afleverer jeres barn. Hvis I har vigtige beskeder gives disse personligt til personalet. Små praktiske beskeder kan skrives i feltet bemærkninger hentesedlen. Madpakker lægges i børnenes køleskabe. Der er to køleskabe i hvert hus. Et til drenge og et til piger. Mht. Madpakker tilhørende børn fra Kvisten, som møder inden kl , kan disse enten lægges i køleskabet i Kvisten eller madpakken kan blive i barnets taske indtil de kommer over i Kvisten. I Grenen er der nogle garderobepladser, som er beregnet til de tidlige morgenbørn fra Kvisten. Her er der mulighed for at have sin jakke, sko og taske. Der skal dog ikke være mere end barnet selv kan bære over i Kvisten. I Kvisten er der knagerækker til børn fra Grenen, som er der sidst dagen.

6 få Afhentning af børn: Når I henter jeres barn er det ligeledes vigtigt altid at sagt farvel til en voksen. Husk at strege ud hentesedlen inden i går hjem. Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer selv, skal I huske at give besked til personalet. må Kost og måltider: Morgenmad Vi serverer morgenmad fra kl Morgenmaden består af rugbrød, hjemmebagte boller, havregryn, tykmælk, mysli, mælk, ost, smøreost og marmelade. Børnene ikke medbringe morgenmad hjemmefra. Formiddagsmad: Børnene skal selv medbringe formiddagsmad. Vi anbefaler, at formiddagsmaden består af både frugt og brød. Frokost: Børnene skal selv medbringe frokost. Det er vigtigt, at I som forældre tænker, at indholdet i jeres barns madpakke skal være sundt og nærende, da børnene har brug for megen energi, for at klare en børnehavedag. Eftermiddagsmad: Børnene skal selv medbringe eftermiddagsmad. Det er vigtigt at måltidet består af noget brød sammen med frugt eller grønt. så Maddage: Der holdes maddag en gang om måneden, hvor børnene medbringer en ting hver. Der hænges opslag i begge huse, hvoraf det fremgår, hvilke ting børnene kan tage med. Alle bedes skrive sig listen. Vi vil gerne have tingene dagen før, vi kan komme i gang med madlavningen fra morgenstunden. Der vil være forskellige madhold fra gang til gang.

7 Middagssøvn: Der er mulighed for at sove middagssøvn i børnehaven. Børnene sover madrasser gulvet. Alle børn sover i Grenen. De kan selv medbringe dyne og pude eller de kan bruge de små vattæpper, vi har i børnehaven. Det er en god ide at medbringe sovedyr og evt. sut. Sygdom: Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Hvis jeres barn bliver syg, medens det er i børnehaven, ringer vi til jer og aftaler afhentning af jeres barn. Hvis der er børn, som har en smitsom sygdom, hænger vi opslag op hoveddørene. Det er derfor vigtigt, at vi får besked, hvis dit barn har en smitsom sygdom. Påklædning: Det er vigtigt, at jeres barn har tøj i børnehaven, som det kan røre sig i. Det skal ligeledes kunne tåle at blive snavset. Børnehavetøj kan betragtes som arbejdstøj. Det er en god ide med indesko/futter. Det er vigtigt, at der altid er skiftetøj i jeres barns kasse. Regntøj og støvler skal altid være i barnets garderobe. Om vinteren vil vi gerne, at jeres barn har 2 flyverdragter, eller 1 flyverdragt og termotøj til at tage under regntøjet. Garderober: Det er et fælles ansvar at lære børnene at holde orden i garderoben. så I løbet af dagen guider vi børnene i forhold På til at lære dem, at holde styr sin garderobe. Når I henter jeres barn om eftermiddagen, skal i sørge for at rydde op i jeres barns garderobe. Det er en god ide, at vende tøjet rigtigt og hænge det op i garderoben. den måde hjælper I jeres barn, det er nemmere selv at tage tøjet næste dag. Tjek ligeledes tørreskabene eftermiddag eller morgen, og hæng jeres barns tøj plads i garderoben. Hver fredag tages tøj, fodtøj, kasser mm med hjem af hensyn til rengøringen.

8 må Legetøj/køretøjer: Jeres barn kun medbringe legetøj, når der er legetøjsdag. Dato for disse vil fremgå må af månedskalenderen. gå Køretøjer medbringes hver dag. Vi vil gøre opmærksom at både legetøj og køretøjer kan i stykker i børnehaven og de medbringes eget ansvar. Fødselsdage: Vi holder fælles fødselsdag en gang om måneden for de børn der har haft fødselsdag. Der bliver bagt boller i børnehaven sammen med fødselsdagsbørnene og de pyntes med glasur. Dette for at begrænse sukkerindtaget og for at give alle børn samme vilkår. Det er derfor ikke muligt at børnene medbringer noget hjemmefra i forbindelse med fødselsdag. Vi tager ikke hjem til fødselsdag. Hvis barnet er i børnehave sin fødselsdag hejses flaget sammen med barnet og der synges fødselsdagssang. Hvis I ønsker at invitere til privat fødselsdag, opfordrer vi til, at I inviterer alle piger eller alle drenge fra den gruppe, som barnet tilhører. Eller hele Minigruppen, Mellemgruppen eller Storgruppen. Fri for Mobberi I samarbejde med Børnehaveklasserne og SFO arbejder vi med Fri for Mobberi. Målet med projektet er: At skabe gode børnefællesskaber, der bygger en kultur hvor der er plads til alle At skabe tryghed genkendelighed for børnene og dermed sikre en rød tråd i overgangen fra børnehave til skole En god børnekultur er også forældrenes ansvar. Derfor er jeres indsats en vigtig del af Fri for Mobberi.

9 Læs mere Traditioner Vi har en del faste traditioner hen over året. Læs mere om disse hjemmesiden. Sprogvurdering Vi laver sprogvurdering alle 3 årige og alle 5 årige, medmindre I ikke ønsker, at vi laver den. Vi bruger resultatet af sprogvurderingen som en del af 3 måneders samtalen og skolesamtalen. Børnehaveklasselederne bruger det samme sprogvurderingsmateriale. Vi bruger derfor resultatet af 5 års testen i forbindelse med overlevering til skolen. Forældresamtaler I tilbydes en forældresamtale, når jeres barn har gået i børnehaven i ca. 4 måneder. Her får vi en snak om opstarten i børnehaven, sprogvurderingen og jeres barns trivsel. I forbindelse med jeres barns 4 års fødselsdag tilbydes ligeledes en samtale. Før indskrivning i skole afholder vi samtaler, hvor vi snakker skoleparathed. Her tages bl.a. udgangspunkt i 5-års sprogvurdering og Skole Paratheds Undersøgelse (SPU). Vi står meget gerne til rådighed for en snak med jer om jeres barn. Hvis I har brug for en samtale kan I altid henvende jer for en aftale. Hvis vi har bekymringer omkring jeres barn vil vi snakke med jer om det. Der vil ikke bomber springe til forældresamtalerne. Tværfagligt Småbørnsteam 4 gange om året får vi besøg af Tværfagligt Småbørnsteam. Det er et team bestående af Psykolog, Socialrådgiver, Sundhedsplejerske og Pædagog fra Støtteteamet. Institutionslederen deltager altid i mødet. Teamet kan benyttes af forældre til at drøfte forskellige problemstillinger vedr. børn og opdragelse eller bekymringer omkring jeres barn. I kan altid henvende jer til personalet i børnehaven, hvis I har ønske om at deltage i et møde i teamet. Vi kan ligeledes opfordre jer til at deltage, hvis vi finder det relevant.

10 Lukkedage/samkøring med SFO Solstrålen Børnehaven holder lukket alle helligdage, den 24. december og Grundlovsdag Dagen efter Kr. Himmelfart holder børnehaven som udgangspunkt lukket. Der tilbydes dog pasning til de børn, som har behov for det. I skoleferier har vi nogle uger samkøring med SFO Solstrålen. Her er der personale fra begge institutioner. I dagene mellem jul og nytår samarbejder vi ligeledes med SFO Solstrålen. Vi skiftes til at holde åbent hvert 2. år. Børnene passes af personale fra den institution, der holder åbent. Valgfrit timetal Der kan vælges mellem fuldtidsplads og 32-timers plads. En fuldtidsplads kan benyttes i børnehavens fulde åbningstid. En 32-timers plads kan benyttes i max. 32 timer pr. uge. Ved op eller ned i tid benyttes elektronisk ind- og udmeldelse Brønderslev Kommunes hjemmeside. Ned i tid kan ske med en måneds varsel til den 1. eller 15. i en måned. Op i tid kan ske med dags varsel. Udmeldelse Foretages ligeledes elektronisk Brønderslev Kommunes hjemmeside. Kan ske med en måneds varsel til den 1. eller den 15. i en måned. Ved skolestart skal jeres barn kun udmeldes, hvis SFO fravælges. Ved indmeldelse til SFO udmeldes jeres barn automatisk af børnehaven. gå Kom til os Hos os er ingen spørgsmål for dumme. Vi vil meget gerne, at I kommer til os med jeres spørgsmål, ris, ros, undren eller hvad der ellers kunne være. Det er med til at skabe et åbent og tillidsfuldt forældresamarbejde, og dialogen skal gerne begge veje. I kan regne med at vi kommer til jer, hvis vi har bekymringer vedr. jeres barn.

11

12

13 Velkommen til

14

15 Børnehaven Livstræet Samsøgade Jerslev Tlf.nr Mail: Hjemmeside: Børnehaven Livstræet består af to nabo huse: Grenen og Kvisten, som kan rumme henholdsvis 48 og 30 børn i alderen 3-6 år. Der er blandede alderstrin i begge huse. Vi laver forskellige aktiviteter, hvor børnene er blandet aldersmæssigt, samt aktiviteter hvor børnene deles op efter årgange. Vi kalder årgangsgrupperne Minigruppen, Mellemgruppen og Storgruppen. Vi har i hverdagen spisegrupper, for den måde at dele børnene op i mindre grupper. Ligesom vi oftest laver aktiviteter i mindre grupper. Lidt historie Indtil den 1. september 2014 var der to afdelinger af Børnehaven i Jerslev, Baunehøj og Smørhullet. Baunehøj var den ældste af de to. De var to selvstændige børnehaver frem til marts 2012, hvor de blev ledelsesmæssigt sammenlagt. Foråret 2014 blev der truffet politisk beslutning om, at Baunehøj skulle lukkes og at alle børnehavebørn fra den 1. september 2014 skulle samles i Smørhullet samt i naboinstitutionen, som indtil juli 2014 fungerede som SFO for børn fra 2. og 3. klasse. så I denne forbindelse besluttede Forældrebestyrelsen at børnehaven skulle skifte navn. I Baunehøjs og Smørhullets fælles læringssyn skriver vi: Billedligt set ser vi hvert barn som et træ. Træer har forskellige stammer og kroner både i udseende og størrelse. Jo tykkere stamme, jo flere rødder, jo større krone. Det er vigtigt, at vi bygger stammen ved at udfordre, inspirere og berige det enkelte barn, træet kommer til at stå i fuldt flor. Dette kom til at danne grundlag for navnet Børnehaven Livstræet. Vi vil sammen med forældrene støtte børnene i at forme deres eget livstræ, som forhåbentlig kan modstå vind og vejr. Det kræver at børnene udvikler robusthed, tro egne evner, livsglæde og evnen til at indgå i forskellige fællesskaber. så Lad dem lege i Livstræets krone, lad dem føle at livet er stort Denne pjece indeholder mest praktiske oplysninger læs mere om børnehaven og vores Pædagogiske Plan vores hjemmeside:

16 Åbningstid: Hver dag kl Der kan bevilges udvidet åbningstid fra kl , hvis forældrenes så arbejdstid fordrer det. Hvis I har behov for det, beder i om et ansøgningsskema i børnehaven. Vi åbner hver dag i Grenen og lukker i Kvisten mandag-torsdag. Fredag lukker vi i Grenen. Kvisten åbner ca. kl Grenen lukker ca og de sidste børn følges over i Kvisten. Der vil være låst op i begge huse både morgen og eftermiddag, I har mulighed for at aflevere/hente ting og madkasser. Afbud til børnehaven: Hvis jeres barn er syg eller holder fri, vil vi gerne, at I sender en SMS til: Grenen Mobil nr Kvisten Mobil nr Hvis I har brug for at snakke med os kan I selvfølgelig benytte de samme mobilnr. eller børnehavens tlf.nr Personalegruppen: Inge Hove Bente Ringberg Pedersen Institutionsleder Faglig Koordinator Cita Bundgaard Nielsen Majbritt Kjær Berg Pernille Larsen Birgit Jensen Pædagog Pædagog Pædagogmedhjælper Pædagogmedhjælper Heidi Pedersen Pædagogmedhjælper Stine Nordgarden Studerende (1. juni-30. november 2015) Sussi Nielsen Seniorjob Forældrebestyrelsen: Forældrebestyrelsen består af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 suppleanter for forældre. Suppleanterne deltager i alle bestyrelsesmøderne, dog uden stemmeret. Leder Inge Hove er sekretær for bestyrelsen.

17 Se navne, tlf.nr. og mailadresser bestyrelsesmedlemmer Hjemmesiden eller opslag i gangen. Valg til forældrebestyrelsen foregår et forældremøde i september måned. så Børnehaveintra: Når jeres barn starter i børnehaven er det vigtigt, at I opretter jer Børnehaveintra. I får udleveret et brev, hvoraf det fremgår, hvordan dette gøres. Alle informationer, månedskalender, ferie tilmelding osv. foregår via Børnehaveintra, det er vigtigt, at I følger med i hvad der kommer der. Det er ligeledes vigtigt, at I udfylder ferieblanketter Børnehaveintra. Vi forsøger at afvikle personalets afspadsering og ferie de dage, hvor der er færrest børn i børnehaven. Af hensyn til denne planlægning har det stor betydning, at I overholder deadlines for tilbagemelding feriesedler. Kartotekskort: Ved forbesøget får I udleveret et kartotekskort, som det er vigtigt, at I udfylder og medbringer den dag jeres barn starter i børnehaven. må Modtagelse af børn om morgenen: Vi synes, det er meget vigtigt, at alle får sagt ordentligt godmorgen til hinanden. Det gælder både for børn, forældre og personale. Forældre aldrig forlade institutionen uden at have haft kontakt med personalet. Vi har hentesedler, som I skal skrive, når I afleverer jeres barn. Hvis I har vigtige beskeder gives disse personligt til personalet. Små praktiske beskeder kan skrives i feltet bemærkninger hentesedlen. Madpakker lægges i børnenes køleskabe. Der er to køleskabe i hvert hus. Et til drenge og et til piger. Mht. Madpakker tilhørende børn fra Kvisten, som møder inden kl , kan disse enten lægges i køleskabet i Kvisten eller madpakken kan blive i barnets taske indtil de kommer over i Kvisten. I Grenen er der nogle garderobepladser, som er beregnet til de tidlige morgenbørn fra Kvisten. Her er der mulighed for at have sin jakke, sko og taske. Der skal dog ikke være mere end barnet selv kan bære over i Kvisten. I Kvisten er der knagerækker til børn fra Grenen, som er der sidst dagen.

18 få Afhentning af børn: Når I henter jeres barn er det ligeledes vigtigt altid at sagt farvel til en voksen. Husk at strege ud hentesedlen inden i går hjem. Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer selv, skal I huske at give besked til personalet. må Kost og måltider: Morgenmad Vi serverer morgenmad fra kl Morgenmaden består af rugbrød, hjemmebagte boller, havregryn, tykmælk, mysli, mælk, ost, smøreost og marmelade. Børnene ikke medbringe morgenmad hjemmefra. Formiddagsmad: Børnene skal selv medbringe formiddagsmad. Vi anbefaler, at formiddagsmaden består af både frugt og brød. Frokost: Børnene skal selv medbringe frokost. Det er vigtigt, at I som forældre tænker, at indholdet i jeres barns madpakke skal være sundt og nærende, da børnene har brug for megen energi, for at klare en børnehavedag. Eftermiddagsmad: Børnene skal selv medbringe eftermiddagsmad. Det er vigtigt at måltidet består af noget brød sammen med frugt eller grønt. så Maddage: Der holdes maddag en gang om måneden, hvor børnene medbringer en ting hver. Der hænges opslag i begge huse, hvoraf det fremgår, hvilke ting børnene kan tage med. Alle bedes skrive sig listen. Vi vil gerne have tingene dagen før, vi kan komme i gang med madlavningen fra morgenstunden. Der vil være forskellige madhold fra gang til gang.

19 Middagssøvn: Der er mulighed for at sove middagssøvn i børnehaven. Børnene sover madrasser gulvet. Alle børn sover i Grenen. De kan selv medbringe dyne og pude eller de kan bruge de små vattæpper, vi har i børnehaven. Det er en god ide at medbringe sovedyr og evt. sut. Sygdom: Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Hvis jeres barn bliver syg, medens det er i børnehaven, ringer vi til jer og aftaler afhentning af jeres barn. Hvis der er børn, som har en smitsom sygdom, hænger vi opslag op hoveddørene. Det er derfor vigtigt, at vi får besked, hvis dit barn har en smitsom sygdom. Påklædning: Det er vigtigt, at jeres barn har tøj i børnehaven, som det kan røre sig i. Det skal ligeledes kunne tåle at blive snavset. Børnehavetøj kan betragtes som arbejdstøj. Det er en god ide med indesko/futter. Det er vigtigt, at der altid er skiftetøj i jeres barns kasse. Regntøj og støvler skal altid være i barnets garderobe. Om vinteren vil vi gerne, at jeres barn har 2 flyverdragter, eller 1 flyverdragt og termotøj til at tage under regntøjet. Garderober: Det er et fælles ansvar at lære børnene at holde orden i garderoben. så I løbet af dagen guider vi børnene i forhold På til at lære dem, at holde styr sin garderobe. Når I henter jeres barn om eftermiddagen, skal i sørge for at rydde op i jeres barns garderobe. Det er en god ide, at vende tøjet rigtigt og hænge det op i garderoben. den måde hjælper I jeres barn, det er nemmere selv at tage tøjet næste dag. Tjek ligeledes tørreskabene eftermiddag eller morgen, og hæng jeres barns tøj plads i garderoben. Hver fredag tages tøj, fodtøj, kasser mm med hjem af hensyn til rengøringen.

20 må Legetøj/køretøjer: Jeres barn kun medbringe legetøj, når der er legetøjsdag. Dato for disse vil fremgå må af månedskalenderen. gå Køretøjer medbringes hver dag. Vi vil gøre opmærksom at både legetøj og køretøjer kan i stykker i børnehaven og de medbringes eget ansvar. Fødselsdage: Vi holder fælles fødselsdag en gang om måneden for de børn der har haft fødselsdag. Der bliver bagt boller i børnehaven sammen med fødselsdagsbørnene og de pyntes med glasur. Dette for at begrænse sukkerindtaget og for at give alle børn samme vilkår. Det er derfor ikke muligt at børnene medbringer noget hjemmefra i forbindelse med fødselsdag. Vi tager ikke hjem til fødselsdag. Hvis barnet er i børnehave sin fødselsdag hejses flaget sammen med barnet og der synges fødselsdagssang. Hvis I ønsker at invitere til privat fødselsdag, opfordrer vi til, at I inviterer alle piger eller alle drenge fra den gruppe, som barnet tilhører. Eller hele Minigruppen, Mellemgruppen eller Storgruppen. Fri for Mobberi I samarbejde med Børnehaveklasserne og SFO arbejder vi med Fri for Mobberi. Målet med projektet er: At skabe gode børnefællesskaber, der bygger en kultur hvor der er plads til alle At skabe tryghed genkendelighed for børnene og dermed sikre en rød tråd i overgangen fra børnehave til skole En god børnekultur er også forældrenes ansvar. Derfor er jeres indsats en vigtig del af Fri for Mobberi.

21 Læs mere Traditioner Vi har en del faste traditioner hen over året. Læs mere om disse hjemmesiden. Sprogvurdering Vi laver sprogvurdering alle 3 årige og alle 5 årige, medmindre I ikke ønsker, at vi laver den. Vi bruger resultatet af sprogvurderingen som en del af 3 måneders samtalen og skolesamtalen. Børnehaveklasselederne bruger det samme sprogvurderingsmateriale. Vi bruger derfor resultatet af 5 års testen i forbindelse med overlevering til skolen. Forældresamtaler I tilbydes en forældresamtale, når jeres barn har gået i børnehaven i ca. 4 måneder. Her får vi en snak om opstarten i børnehaven, sprogvurderingen og jeres barns trivsel. I forbindelse med jeres barns 4 års fødselsdag tilbydes ligeledes en samtale. Før indskrivning i skole afholder vi samtaler, hvor vi snakker skoleparathed. Her tages bl.a. udgangspunkt i 5-års sprogvurdering og Skole Paratheds Undersøgelse (SPU). Vi står meget gerne til rådighed for en snak med jer om jeres barn. Hvis I har brug for en samtale kan I altid henvende jer for en aftale. Hvis vi har bekymringer omkring jeres barn vil vi snakke med jer om det. Der vil ikke bomber springe til forældresamtalerne. Tværfagligt Småbørnsteam 4 gange om året får vi besøg af Tværfagligt Småbørnsteam. Det er et team bestående af Psykolog, Socialrådgiver, Sundhedsplejerske og Pædagog fra Støtteteamet. Institutionslederen deltager altid i mødet. Teamet kan benyttes af forældre til at drøfte forskellige problemstillinger vedr. børn og opdragelse eller bekymringer omkring jeres barn. I kan altid henvende jer til personalet i børnehaven, hvis I har ønske om at deltage i et møde i teamet. Vi kan ligeledes opfordre jer til at deltage, hvis vi finder det relevant.

22 Lukkedage/samkøring med SFO Solstrålen Børnehaven holder lukket alle helligdage, den 24. december og Grundlovsdag Dagen efter Kr. Himmelfart holder børnehaven som udgangspunkt lukket. Der tilbydes dog pasning til de børn, som har behov for det. I skoleferier har vi nogle uger samkøring med SFO Solstrålen. Her er der personale fra begge institutioner. I dagene mellem jul og nytår samarbejder vi ligeledes med SFO Solstrålen. Vi skiftes til at holde åbent hvert 2. år. Børnene passes af personale fra den institution, der holder åbent. Valgfrit timetal Der kan vælges mellem fuldtidsplads og 32-timers plads. En fuldtidsplads kan benyttes i børnehavens fulde åbningstid. En 32-timers plads kan benyttes i max. 32 timer pr. uge. Ved op eller ned i tid benyttes elektronisk ind- og udmeldelse Brønderslev Kommunes hjemmeside. Ned i tid kan ske med en måneds varsel til den 1. eller 15. i en måned. Op i tid kan ske med dags varsel. Udmeldelse Foretages ligeledes elektronisk Brønderslev Kommunes hjemmeside. Kan ske med en måneds varsel til den 1. eller den 15. i en måned. Ved skolestart skal jeres barn kun udmeldes, hvis SFO fravælges. Ved indmeldelse til SFO udmeldes jeres barn automatisk af børnehaven. gå Kom til os Hos os er ingen spørgsmål for dumme. Vi vil meget gerne, at I kommer til os med jeres spørgsmål, ris, ros, undren eller hvad der ellers kunne være. Det er med til at skabe et åbent og tillidsfuldt forældresamarbejde, og dialogen skal gerne begge veje. I kan regne med at vi kommer til jer, hvis vi har bekymringer vedr. jeres barn.

23

24

Børnehaven Rømersvej. Rømersvej 2 4. 9700 Brønderslev Tlf.: 99454986. E-mail: lene.mariegaard@99454545.dk Hjemmeside: www.bornehaven-romersvej.

Børnehaven Rømersvej. Rømersvej 2 4. 9700 Brønderslev Tlf.: 99454986. E-mail: lene.mariegaard@99454545.dk Hjemmeside: www.bornehaven-romersvej. Børnehaven Rømersvej. Rømersvej 2 4. 9700 Brønderslev Tlf.: 99454986. E-mail: lene.mariegaard@99454545.dk Hjemmeside: www.bornehaven-romersvej.dk 0 Velkommen: Velkommen i børnehaven Rømersvej. Vi har lavet

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave Velkomstfolder Vesterbjerggård Børnehave ÅBNINGSTID OG PERSONALE VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE Vi er en børnehave med max 69 børn, fordelt på 3 stuer BLÅ STUE GUL STUE REGNBUEN Børnene er fra 2 6 år Gul stue

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

A-Z folder for Klintholm

A-Z folder for Klintholm A-Z folder for Klintholm Klintholm Aktiviteter udenfor huset. Skal en børnegruppe på tur ud over det sædvanlige, bliver det skrevet på tavlen. Alle aktiviteter foregår som udgangspunkt i børnehavens åbningstid.

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Børnehave

Velkommen til Glyngøre Børnehave Velkommen til Glyngøre Børnehave En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn og deres forældre

Velkomstfolder til nye børn og deres forældre B Ø R N E H A V E N F A R V E L A D E N Velkomstfolder til nye børn og deres forældre BØ R NE HA VEN FA R VELADEN Nørremarken 4/Østparken 43 6690 Gørding Børnehaven Farveladen Nørremarken 4 / Østparken

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail:

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail: VELKOMMEN I Børnehaven Vilstedvej 163 9670 Løgstør 99 66 85 55 Mail: legehuset@hotmail.dk Personalet Leder: Mette Souschef: Pædagog Majbritt Pædagog Annette Pædagog Lene Pædagog Janni Pædagog Boris Medhjælper

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Skolebakken 10, Selde 7870 Roslev Tlf. 99 15 64 70 www.seldeboernehave.dk chls@skivekommune.dk Mobil: 2497 8609 Velkommen til Selde Børnehave. Med

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner.

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner. Praktiske oplysninger Åbningstider: Mandag torsdag: 6.25 17.00 Fredag: 6.25 16.50 I morgen- og eftermiddagstimerne vil børnehaven og småbørnsgruppen være samlet i institutionen. Organisering: Vi er organiseret

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO.

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Vi har lavet denne velkomstinformation for at orientere jer om nogle praktiske oplysninger, der er rare også at have på tryk. Nu starter der endnu en vigtig periode

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly Velkommen til Skovbørnehaven Fredly 1 Velkommen til Skovbørnehaven Fredly, vi glæder os til at lære Jer og Jeres barn, at kende. For at byde jer den bedst mulige start har vi her samlet nogle oplysninger

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

VELKOMMEN I TURBOHUSET

VELKOMMEN I TURBOHUSET VELKOMMEN I TURBOHUSET VELKOMMEN I TURBOHUSET. Turbohuset er en sfo, med daglig drift af Højmark børnehus. Vi har til huse på Højmark skole om morgenen og eftermiddagen. Vi er som regel i børnehuset i

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Børnehuset Mælkevejen er en alders- og gruppeopdelt daginstitution normeret til 40 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn. Vores børnegruppe er fordelt på team A, team B

Læs mere

Børnehuset Pilekvisten

Børnehuset Pilekvisten Børnehuset Pilekvisten Børnehuset Pilekvisten Pilekvisten er en aldersintegreret daginstitution med et middeltal på 94 børn i alderen 0-6 år. Børnene er fordelt i to afdelinger, i daglig tale kaldet Den

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt... INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN Børnehavens adresse side 2 Børnehavens email og hjemmeside. side 2 Åbningstider side 2 Bestyrelsen.. side 2 Personalet side 3 Antal børn side 4 PRAKTISKE OPLYSNINGER Betaling

Læs mere

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk

Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen til Skildpadderne Vuggestuen i afdeling Puff Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 https://eventyrhaven.herning.dk Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen

Læs mere

Velkomstfolder 2017 BJERGSTED BAKKER

Velkomstfolder 2017 BJERGSTED BAKKER 2017 VESTERBJERGGÅRD BØRNEHUS BJERGSTED BAKKER Velkomsstfolder VELKOMMEN Velkommen til Vesterbjerggård Børnehus Vi er et børnehus normeret til 10 vuggestuebørn og 35 børnehavebørn (3-6 år) Børnene er fordelt

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Med denne folder vil vi gerne byde dig og dine forældre velkommen til børnehaven Kastaniegården.

Med denne folder vil vi gerne byde dig og dine forældre velkommen til børnehaven Kastaniegården. Med denne folder vil vi gerne byde dig og dine forældre velkommen til børnehaven Kastaniegården. Folderens væsentligste formål er, at give Jer et indblik i Kastaniegårdens tilbud/arbejde. Folderen svarer

Læs mere

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen.

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen. Velkommen: Vi vil gerne byde Jer velkommen i Børnehuset Vestbyen. Det er vores mål, at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for alle. Vi forventer en

Læs mere

Velkomstfolder 2015 BJERGSTED BAKKER

Velkomstfolder 2015 BJERGSTED BAKKER 2015 VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE BJERGSTED BAKKER Velkomsstfolder VELKOMMEN Velkommen til Vesterbjerggård Børnehave Vi er en børnehave normeret til 9 småbørn (2-3 år) og 50 børnehavebørn (3-6 år) Børnene

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase.

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase. Kære Du skal snart starte i Børnehaven Bølgen, og du kan tro, vi glæder os til at møde dig og dine forældre. Inden du starter på, må du og din mor og far gerne komme på besøg. Det er en god ide, hvis din

Læs mere

Velkommen i børnehaven:

Velkommen i børnehaven: Velkommen i børnehaven: Grauballe Børnegård er én af de 3 enheder i daginstitutionen Gudenåen. Grauballe børnegård er en integreret institution med børn i alderen 0 6 år. Vi er normeret til 21 vuggestuebørn

Læs mere

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.:

Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: Velkommen til Solstrålen Vuggestuen i afdeling Regnbuen Hovedgaden 17, Hodsager Tlf.: 96 28 69 99 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

I det følgende vil vi fortælle lidt om børnehaven, primært dagsrytmen og om det rent praktiske ting.

I det følgende vil vi fortælle lidt om børnehaven, primært dagsrytmen og om det rent praktiske ting. Velkommen i Lundby Børnehave Vi vil gerne byde jer velkommen i Lundby Børnehave, og vi håber I må blive glade for og tilfreds med institutionen, og at vi får et godt samarbejde omkring jeres barns trivsel.

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Daginstitutionen Tumlehøj

Daginstitutionen Tumlehøj Daginstitutionen Tumlehøj Velkommen 1 Velkommen i Daginstitutionen TUMLEHØJ At starte i en daginstitution og skulle tilpasse sig en masse nye ting, kan være svært. Barnet skal omgås mange børn og voksne

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Velkommen til. Skovhuset LBO Vester Hornum

Velkommen til. Skovhuset LBO Vester Hornum 1 Velkommen til Skovhuset LBO Vester Hornum Vester Hornum LBO Hovedgaden 83 Vester Hornum 9640 Farsø 99669608 mobil30510998 I denne velkomstfolder får I en kort orientering om V. Hornum LBO Skovhusetog

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe Velkommen til Børnehuset Lillelund I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe 2 Inden opstart Det er godt at ringe og aftale et lille forbesøg, hvor jeres barn får set

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

- FOR DAGINSTITUTIONEN FORTUNA - EN DEL AF DAGTILBUD GUG.

- FOR DAGINSTITUTIONEN FORTUNA - EN DEL AF DAGTILBUD GUG. VELKOMSTPJECE - FOR DAGINSTITUTIONEN FORTUNA - EN DEL AF DAGTILBUD GUG. Kære Forældre. Velkommen til Daginstitutionen Fortuna Vi har udformet denne velkomstpjece til kommende forældre, så I kan danne jer

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores

Læs mere

Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG.

Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG. Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre HJERTELIG VELKOMMEN til FRISENBORG. Frisenborg. Frisenborg blev bygget i 1987 og er en aldersintegreret institution. P.t. har vi 80 børnehave-børn

Læs mere

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder.

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder. En dag i børnehaven Dagen starter med morgenhygge i køkken/alrum. Institutionen tilbyder morgenmad fra kl. 06.45 til omkring kl. 07.30 til de børn, som har behov for det. Formiddagen går dels med leg,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Ågården

Velkommen til Børnehuset Ågården Velkommen til Børnehuset Ågården Vores adresse: Ågårdvej 3, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 86 99 47 89 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.15 16.45, fredag 6.30 16.00 Vi glæder os til at lære jeres barn at

Læs mere

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Morten Jørgensen Leder Jette Rasmussen - Pædagog Astrid Harmsen Elly Pedersen - Pædagog - Pædagogmedhjælper Studerende (halvårs og 3 mdr.) Gitte Sørensen - Pædagog Jørn

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Daginstitutionen Frisenborg

Daginstitutionen Frisenborg Daginstitutionen Frisenborg Velkomstfolder Forældrebestyrelsen og personalet vil gerne byde børn og forældre hjertelig velkommen til Daginstitutionen Frisenborg. Folderen vil give et indblik i dagligdagen

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Humlehavens pædagogiske arbejde Billeder fra barnets tid i Humlehaven

Humlehavens pædagogiske arbejde Billeder fra barnets tid i Humlehaven Arbejds-og strategigrundlag. Formålet med dette er at skabe helhed og sammenhæng i børnenes liv, i et samarbejde mellem institution og skoler. Det fælles arbejdsgrundlag tager udgangspunkt i udviklingen

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Børnehuset. Venlig hilsen personalet i Børnehuset. Tlf.nr. 72 10 50 41

VELKOMMEN TIL. Børnehuset. Venlig hilsen personalet i Børnehuset. Tlf.nr. 72 10 50 41 BESTYRELSEN. Da børnehaven hører under skolen, har vi fået dispensation til at få to forældrevalgte repræsentanter fra børnehuset med i skolebestyrelsen, som er på valg hvert andet år. KOMMENDE SKOLEBØRN.

Læs mere

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Underoverskrift Velkomstfolder Velkommen til Musik og bevægelsesbørnehaven: SpilLoppen Vi håber, at både du og dit barn bliver glade for og trygge

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel, engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere