Samsøgade Jerslev. Tlf.nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samsøgade 21 9740 Jerslev. Tlf.nr. 9945 4720. inge.hove@99454545.dk"

Transkript

1 Velkommen til

2

3 Børnehaven Livstræet Samsøgade Jerslev Tlf.nr Mail: Hjemmeside: Børnehaven Livstræet består af to nabo huse: Grenen og Kvisten, som kan rumme henholdsvis 48 og 30 børn i alderen 3-6 år. Der er blandede alderstrin i begge huse. Vi laver forskellige aktiviteter, hvor børnene er blandet aldersmæssigt, samt aktiviteter hvor børnene deles op efter årgange. Vi kalder årgangsgrupperne Minigruppen, Mellemgruppen og Storgruppen. Vi har i hverdagen spisegrupper, for den måde at dele børnene op i mindre grupper. Ligesom vi oftest laver aktiviteter i mindre grupper. Lidt historie Indtil den 1. september 2014 var der to afdelinger af Børnehaven i Jerslev, Baunehøj og Smørhullet. Baunehøj var den ældste af de to. De var to selvstændige børnehaver frem til marts 2012, hvor de blev ledelsesmæssigt sammenlagt. Foråret 2014 blev der truffet politisk beslutning om, at Baunehøj skulle lukkes og at alle børnehavebørn fra den 1. september 2014 skulle samles i Smørhullet samt i naboinstitutionen, som indtil juli 2014 fungerede som SFO for børn fra 2. og 3. klasse. så I denne forbindelse besluttede Forældrebestyrelsen at børnehaven skulle skifte navn. I Baunehøjs og Smørhullets fælles læringssyn skriver vi: Billedligt set ser vi hvert barn som et træ. Træer har forskellige stammer og kroner både i udseende og størrelse. Jo tykkere stamme, jo flere rødder, jo større krone. Det er vigtigt, at vi bygger stammen ved at udfordre, inspirere og berige det enkelte barn, træet kommer til at stå i fuldt flor. Dette kom til at danne grundlag for navnet Børnehaven Livstræet. Vi vil sammen med forældrene støtte børnene i at forme deres eget livstræ, som forhåbentlig kan modstå vind og vejr. Det kræver at børnene udvikler robusthed, tro egne evner, livsglæde og evnen til at indgå i forskellige fællesskaber. så Lad dem lege i Livstræets krone, lad dem føle at livet er stort Denne pjece indeholder mest praktiske oplysninger læs mere om børnehaven og vores Pædagogiske Plan vores hjemmeside:

4 Åbningstid: Hver dag kl Der kan bevilges udvidet åbningstid fra kl , hvis forældrenes så arbejdstid fordrer det. Hvis I har behov for det, beder i om et ansøgningsskema i børnehaven. Vi åbner hver dag i Grenen og lukker i Kvisten mandag-torsdag. Fredag lukker vi i Grenen. Kvisten åbner ca. kl Grenen lukker ca og de sidste børn følges over i Kvisten. Der vil være låst op i begge huse både morgen og eftermiddag, I har mulighed for at aflevere/hente ting og madkasser. Afbud til børnehaven: Hvis jeres barn er syg eller holder fri, vil vi gerne, at I sender en SMS til: Grenen Mobil nr Kvisten Mobil nr Hvis I har brug for at snakke med os kan I selvfølgelig benytte de samme mobilnr. eller børnehavens tlf.nr Personalegruppen: Inge Hove Bente Ringberg Pedersen Institutionsleder Faglig Koordinator Cita Bundgaard Nielsen Majbritt Kjær Berg Pernille Larsen Birgit Jensen Pædagog Pædagog Pædagogmedhjælper Pædagogmedhjælper Heidi Pedersen Pædagogmedhjælper Stine Nordgarden Studerende (1. juni-30. november 2015) Sussi Nielsen Seniorjob Forældrebestyrelsen: Forældrebestyrelsen består af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 suppleanter for forældre. Suppleanterne deltager i alle bestyrelsesmøderne, dog uden stemmeret. Leder Inge Hove er sekretær for bestyrelsen.

5 Se navne, tlf.nr. og mailadresser bestyrelsesmedlemmer Hjemmesiden eller opslag i gangen. Valg til forældrebestyrelsen foregår et forældremøde i september måned. så Børnehaveintra: Når jeres barn starter i børnehaven er det vigtigt, at I opretter jer Børnehaveintra. I får udleveret et brev, hvoraf det fremgår, hvordan dette gøres. Alle informationer, månedskalender, ferie tilmelding osv. foregår via Børnehaveintra, det er vigtigt, at I følger med i hvad der kommer der. Det er ligeledes vigtigt, at I udfylder ferieblanketter Børnehaveintra. Vi forsøger at afvikle personalets afspadsering og ferie de dage, hvor der er færrest børn i børnehaven. Af hensyn til denne planlægning har det stor betydning, at I overholder deadlines for tilbagemelding feriesedler. Kartotekskort: Ved forbesøget får I udleveret et kartotekskort, som det er vigtigt, at I udfylder og medbringer den dag jeres barn starter i børnehaven. må Modtagelse af børn om morgenen: Vi synes, det er meget vigtigt, at alle får sagt ordentligt godmorgen til hinanden. Det gælder både for børn, forældre og personale. Forældre aldrig forlade institutionen uden at have haft kontakt med personalet. Vi har hentesedler, som I skal skrive, når I afleverer jeres barn. Hvis I har vigtige beskeder gives disse personligt til personalet. Små praktiske beskeder kan skrives i feltet bemærkninger hentesedlen. Madpakker lægges i børnenes køleskabe. Der er to køleskabe i hvert hus. Et til drenge og et til piger. Mht. Madpakker tilhørende børn fra Kvisten, som møder inden kl , kan disse enten lægges i køleskabet i Kvisten eller madpakken kan blive i barnets taske indtil de kommer over i Kvisten. I Grenen er der nogle garderobepladser, som er beregnet til de tidlige morgenbørn fra Kvisten. Her er der mulighed for at have sin jakke, sko og taske. Der skal dog ikke være mere end barnet selv kan bære over i Kvisten. I Kvisten er der knagerækker til børn fra Grenen, som er der sidst dagen.

6 få Afhentning af børn: Når I henter jeres barn er det ligeledes vigtigt altid at sagt farvel til en voksen. Husk at strege ud hentesedlen inden i går hjem. Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer selv, skal I huske at give besked til personalet. må Kost og måltider: Morgenmad Vi serverer morgenmad fra kl Morgenmaden består af rugbrød, hjemmebagte boller, havregryn, tykmælk, mysli, mælk, ost, smøreost og marmelade. Børnene ikke medbringe morgenmad hjemmefra. Formiddagsmad: Børnene skal selv medbringe formiddagsmad. Vi anbefaler, at formiddagsmaden består af både frugt og brød. Frokost: Børnene skal selv medbringe frokost. Det er vigtigt, at I som forældre tænker, at indholdet i jeres barns madpakke skal være sundt og nærende, da børnene har brug for megen energi, for at klare en børnehavedag. Eftermiddagsmad: Børnene skal selv medbringe eftermiddagsmad. Det er vigtigt at måltidet består af noget brød sammen med frugt eller grønt. så Maddage: Der holdes maddag en gang om måneden, hvor børnene medbringer en ting hver. Der hænges opslag i begge huse, hvoraf det fremgår, hvilke ting børnene kan tage med. Alle bedes skrive sig listen. Vi vil gerne have tingene dagen før, vi kan komme i gang med madlavningen fra morgenstunden. Der vil være forskellige madhold fra gang til gang.

7 Middagssøvn: Der er mulighed for at sove middagssøvn i børnehaven. Børnene sover madrasser gulvet. Alle børn sover i Grenen. De kan selv medbringe dyne og pude eller de kan bruge de små vattæpper, vi har i børnehaven. Det er en god ide at medbringe sovedyr og evt. sut. Sygdom: Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Hvis jeres barn bliver syg, medens det er i børnehaven, ringer vi til jer og aftaler afhentning af jeres barn. Hvis der er børn, som har en smitsom sygdom, hænger vi opslag op hoveddørene. Det er derfor vigtigt, at vi får besked, hvis dit barn har en smitsom sygdom. Påklædning: Det er vigtigt, at jeres barn har tøj i børnehaven, som det kan røre sig i. Det skal ligeledes kunne tåle at blive snavset. Børnehavetøj kan betragtes som arbejdstøj. Det er en god ide med indesko/futter. Det er vigtigt, at der altid er skiftetøj i jeres barns kasse. Regntøj og støvler skal altid være i barnets garderobe. Om vinteren vil vi gerne, at jeres barn har 2 flyverdragter, eller 1 flyverdragt og termotøj til at tage under regntøjet. Garderober: Det er et fælles ansvar at lære børnene at holde orden i garderoben. så I løbet af dagen guider vi børnene i forhold På til at lære dem, at holde styr sin garderobe. Når I henter jeres barn om eftermiddagen, skal i sørge for at rydde op i jeres barns garderobe. Det er en god ide, at vende tøjet rigtigt og hænge det op i garderoben. den måde hjælper I jeres barn, det er nemmere selv at tage tøjet næste dag. Tjek ligeledes tørreskabene eftermiddag eller morgen, og hæng jeres barns tøj plads i garderoben. Hver fredag tages tøj, fodtøj, kasser mm med hjem af hensyn til rengøringen.

8 må Legetøj/køretøjer: Jeres barn kun medbringe legetøj, når der er legetøjsdag. Dato for disse vil fremgå må af månedskalenderen. gå Køretøjer medbringes hver dag. Vi vil gøre opmærksom at både legetøj og køretøjer kan i stykker i børnehaven og de medbringes eget ansvar. Fødselsdage: Vi holder fælles fødselsdag en gang om måneden for de børn der har haft fødselsdag. Der bliver bagt boller i børnehaven sammen med fødselsdagsbørnene og de pyntes med glasur. Dette for at begrænse sukkerindtaget og for at give alle børn samme vilkår. Det er derfor ikke muligt at børnene medbringer noget hjemmefra i forbindelse med fødselsdag. Vi tager ikke hjem til fødselsdag. Hvis barnet er i børnehave sin fødselsdag hejses flaget sammen med barnet og der synges fødselsdagssang. Hvis I ønsker at invitere til privat fødselsdag, opfordrer vi til, at I inviterer alle piger eller alle drenge fra den gruppe, som barnet tilhører. Eller hele Minigruppen, Mellemgruppen eller Storgruppen. Fri for Mobberi I samarbejde med Børnehaveklasserne og SFO arbejder vi med Fri for Mobberi. Målet med projektet er: At skabe gode børnefællesskaber, der bygger en kultur hvor der er plads til alle At skabe tryghed genkendelighed for børnene og dermed sikre en rød tråd i overgangen fra børnehave til skole En god børnekultur er også forældrenes ansvar. Derfor er jeres indsats en vigtig del af Fri for Mobberi.

9 Læs mere Traditioner Vi har en del faste traditioner hen over året. Læs mere om disse hjemmesiden. Sprogvurdering Vi laver sprogvurdering alle 3 årige og alle 5 årige, medmindre I ikke ønsker, at vi laver den. Vi bruger resultatet af sprogvurderingen som en del af 3 måneders samtalen og skolesamtalen. Børnehaveklasselederne bruger det samme sprogvurderingsmateriale. Vi bruger derfor resultatet af 5 års testen i forbindelse med overlevering til skolen. Forældresamtaler I tilbydes en forældresamtale, når jeres barn har gået i børnehaven i ca. 4 måneder. Her får vi en snak om opstarten i børnehaven, sprogvurderingen og jeres barns trivsel. I forbindelse med jeres barns 4 års fødselsdag tilbydes ligeledes en samtale. Før indskrivning i skole afholder vi samtaler, hvor vi snakker skoleparathed. Her tages bl.a. udgangspunkt i 5-års sprogvurdering og Skole Paratheds Undersøgelse (SPU). Vi står meget gerne til rådighed for en snak med jer om jeres barn. Hvis I har brug for en samtale kan I altid henvende jer for en aftale. Hvis vi har bekymringer omkring jeres barn vil vi snakke med jer om det. Der vil ikke bomber springe til forældresamtalerne. Tværfagligt Småbørnsteam 4 gange om året får vi besøg af Tværfagligt Småbørnsteam. Det er et team bestående af Psykolog, Socialrådgiver, Sundhedsplejerske og Pædagog fra Støtteteamet. Institutionslederen deltager altid i mødet. Teamet kan benyttes af forældre til at drøfte forskellige problemstillinger vedr. børn og opdragelse eller bekymringer omkring jeres barn. I kan altid henvende jer til personalet i børnehaven, hvis I har ønske om at deltage i et møde i teamet. Vi kan ligeledes opfordre jer til at deltage, hvis vi finder det relevant.

10 Lukkedage/samkøring med SFO Solstrålen Børnehaven holder lukket alle helligdage, den 24. december og Grundlovsdag Dagen efter Kr. Himmelfart holder børnehaven som udgangspunkt lukket. Der tilbydes dog pasning til de børn, som har behov for det. I skoleferier har vi nogle uger samkøring med SFO Solstrålen. Her er der personale fra begge institutioner. I dagene mellem jul og nytår samarbejder vi ligeledes med SFO Solstrålen. Vi skiftes til at holde åbent hvert 2. år. Børnene passes af personale fra den institution, der holder åbent. Valgfrit timetal Der kan vælges mellem fuldtidsplads og 32-timers plads. En fuldtidsplads kan benyttes i børnehavens fulde åbningstid. En 32-timers plads kan benyttes i max. 32 timer pr. uge. Ved op eller ned i tid benyttes elektronisk ind- og udmeldelse Brønderslev Kommunes hjemmeside. Ned i tid kan ske med en måneds varsel til den 1. eller 15. i en måned. Op i tid kan ske med dags varsel. Udmeldelse Foretages ligeledes elektronisk Brønderslev Kommunes hjemmeside. Kan ske med en måneds varsel til den 1. eller den 15. i en måned. Ved skolestart skal jeres barn kun udmeldes, hvis SFO fravælges. Ved indmeldelse til SFO udmeldes jeres barn automatisk af børnehaven. gå Kom til os Hos os er ingen spørgsmål for dumme. Vi vil meget gerne, at I kommer til os med jeres spørgsmål, ris, ros, undren eller hvad der ellers kunne være. Det er med til at skabe et åbent og tillidsfuldt forældresamarbejde, og dialogen skal gerne begge veje. I kan regne med at vi kommer til jer, hvis vi har bekymringer vedr. jeres barn.

11

12

13 Velkommen til

14

15 Børnehaven Livstræet Samsøgade Jerslev Tlf.nr Mail: Hjemmeside: Børnehaven Livstræet består af to nabo huse: Grenen og Kvisten, som kan rumme henholdsvis 48 og 30 børn i alderen 3-6 år. Der er blandede alderstrin i begge huse. Vi laver forskellige aktiviteter, hvor børnene er blandet aldersmæssigt, samt aktiviteter hvor børnene deles op efter årgange. Vi kalder årgangsgrupperne Minigruppen, Mellemgruppen og Storgruppen. Vi har i hverdagen spisegrupper, for den måde at dele børnene op i mindre grupper. Ligesom vi oftest laver aktiviteter i mindre grupper. Lidt historie Indtil den 1. september 2014 var der to afdelinger af Børnehaven i Jerslev, Baunehøj og Smørhullet. Baunehøj var den ældste af de to. De var to selvstændige børnehaver frem til marts 2012, hvor de blev ledelsesmæssigt sammenlagt. Foråret 2014 blev der truffet politisk beslutning om, at Baunehøj skulle lukkes og at alle børnehavebørn fra den 1. september 2014 skulle samles i Smørhullet samt i naboinstitutionen, som indtil juli 2014 fungerede som SFO for børn fra 2. og 3. klasse. så I denne forbindelse besluttede Forældrebestyrelsen at børnehaven skulle skifte navn. I Baunehøjs og Smørhullets fælles læringssyn skriver vi: Billedligt set ser vi hvert barn som et træ. Træer har forskellige stammer og kroner både i udseende og størrelse. Jo tykkere stamme, jo flere rødder, jo større krone. Det er vigtigt, at vi bygger stammen ved at udfordre, inspirere og berige det enkelte barn, træet kommer til at stå i fuldt flor. Dette kom til at danne grundlag for navnet Børnehaven Livstræet. Vi vil sammen med forældrene støtte børnene i at forme deres eget livstræ, som forhåbentlig kan modstå vind og vejr. Det kræver at børnene udvikler robusthed, tro egne evner, livsglæde og evnen til at indgå i forskellige fællesskaber. så Lad dem lege i Livstræets krone, lad dem føle at livet er stort Denne pjece indeholder mest praktiske oplysninger læs mere om børnehaven og vores Pædagogiske Plan vores hjemmeside:

16 Åbningstid: Hver dag kl Der kan bevilges udvidet åbningstid fra kl , hvis forældrenes så arbejdstid fordrer det. Hvis I har behov for det, beder i om et ansøgningsskema i børnehaven. Vi åbner hver dag i Grenen og lukker i Kvisten mandag-torsdag. Fredag lukker vi i Grenen. Kvisten åbner ca. kl Grenen lukker ca og de sidste børn følges over i Kvisten. Der vil være låst op i begge huse både morgen og eftermiddag, I har mulighed for at aflevere/hente ting og madkasser. Afbud til børnehaven: Hvis jeres barn er syg eller holder fri, vil vi gerne, at I sender en SMS til: Grenen Mobil nr Kvisten Mobil nr Hvis I har brug for at snakke med os kan I selvfølgelig benytte de samme mobilnr. eller børnehavens tlf.nr Personalegruppen: Inge Hove Bente Ringberg Pedersen Institutionsleder Faglig Koordinator Cita Bundgaard Nielsen Majbritt Kjær Berg Pernille Larsen Birgit Jensen Pædagog Pædagog Pædagogmedhjælper Pædagogmedhjælper Heidi Pedersen Pædagogmedhjælper Stine Nordgarden Studerende (1. juni-30. november 2015) Sussi Nielsen Seniorjob Forældrebestyrelsen: Forældrebestyrelsen består af 5 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 suppleanter for forældre. Suppleanterne deltager i alle bestyrelsesmøderne, dog uden stemmeret. Leder Inge Hove er sekretær for bestyrelsen.

17 Se navne, tlf.nr. og mailadresser bestyrelsesmedlemmer Hjemmesiden eller opslag i gangen. Valg til forældrebestyrelsen foregår et forældremøde i september måned. så Børnehaveintra: Når jeres barn starter i børnehaven er det vigtigt, at I opretter jer Børnehaveintra. I får udleveret et brev, hvoraf det fremgår, hvordan dette gøres. Alle informationer, månedskalender, ferie tilmelding osv. foregår via Børnehaveintra, det er vigtigt, at I følger med i hvad der kommer der. Det er ligeledes vigtigt, at I udfylder ferieblanketter Børnehaveintra. Vi forsøger at afvikle personalets afspadsering og ferie de dage, hvor der er færrest børn i børnehaven. Af hensyn til denne planlægning har det stor betydning, at I overholder deadlines for tilbagemelding feriesedler. Kartotekskort: Ved forbesøget får I udleveret et kartotekskort, som det er vigtigt, at I udfylder og medbringer den dag jeres barn starter i børnehaven. må Modtagelse af børn om morgenen: Vi synes, det er meget vigtigt, at alle får sagt ordentligt godmorgen til hinanden. Det gælder både for børn, forældre og personale. Forældre aldrig forlade institutionen uden at have haft kontakt med personalet. Vi har hentesedler, som I skal skrive, når I afleverer jeres barn. Hvis I har vigtige beskeder gives disse personligt til personalet. Små praktiske beskeder kan skrives i feltet bemærkninger hentesedlen. Madpakker lægges i børnenes køleskabe. Der er to køleskabe i hvert hus. Et til drenge og et til piger. Mht. Madpakker tilhørende børn fra Kvisten, som møder inden kl , kan disse enten lægges i køleskabet i Kvisten eller madpakken kan blive i barnets taske indtil de kommer over i Kvisten. I Grenen er der nogle garderobepladser, som er beregnet til de tidlige morgenbørn fra Kvisten. Her er der mulighed for at have sin jakke, sko og taske. Der skal dog ikke være mere end barnet selv kan bære over i Kvisten. I Kvisten er der knagerækker til børn fra Grenen, som er der sidst dagen.

18 få Afhentning af børn: Når I henter jeres barn er det ligeledes vigtigt altid at sagt farvel til en voksen. Husk at strege ud hentesedlen inden i går hjem. Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer selv, skal I huske at give besked til personalet. må Kost og måltider: Morgenmad Vi serverer morgenmad fra kl Morgenmaden består af rugbrød, hjemmebagte boller, havregryn, tykmælk, mysli, mælk, ost, smøreost og marmelade. Børnene ikke medbringe morgenmad hjemmefra. Formiddagsmad: Børnene skal selv medbringe formiddagsmad. Vi anbefaler, at formiddagsmaden består af både frugt og brød. Frokost: Børnene skal selv medbringe frokost. Det er vigtigt, at I som forældre tænker, at indholdet i jeres barns madpakke skal være sundt og nærende, da børnene har brug for megen energi, for at klare en børnehavedag. Eftermiddagsmad: Børnene skal selv medbringe eftermiddagsmad. Det er vigtigt at måltidet består af noget brød sammen med frugt eller grønt. så Maddage: Der holdes maddag en gang om måneden, hvor børnene medbringer en ting hver. Der hænges opslag i begge huse, hvoraf det fremgår, hvilke ting børnene kan tage med. Alle bedes skrive sig listen. Vi vil gerne have tingene dagen før, vi kan komme i gang med madlavningen fra morgenstunden. Der vil være forskellige madhold fra gang til gang.

19 Middagssøvn: Der er mulighed for at sove middagssøvn i børnehaven. Børnene sover madrasser gulvet. Alle børn sover i Grenen. De kan selv medbringe dyne og pude eller de kan bruge de små vattæpper, vi har i børnehaven. Det er en god ide at medbringe sovedyr og evt. sut. Sygdom: Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Hvis jeres barn bliver syg, medens det er i børnehaven, ringer vi til jer og aftaler afhentning af jeres barn. Hvis der er børn, som har en smitsom sygdom, hænger vi opslag op hoveddørene. Det er derfor vigtigt, at vi får besked, hvis dit barn har en smitsom sygdom. Påklædning: Det er vigtigt, at jeres barn har tøj i børnehaven, som det kan røre sig i. Det skal ligeledes kunne tåle at blive snavset. Børnehavetøj kan betragtes som arbejdstøj. Det er en god ide med indesko/futter. Det er vigtigt, at der altid er skiftetøj i jeres barns kasse. Regntøj og støvler skal altid være i barnets garderobe. Om vinteren vil vi gerne, at jeres barn har 2 flyverdragter, eller 1 flyverdragt og termotøj til at tage under regntøjet. Garderober: Det er et fælles ansvar at lære børnene at holde orden i garderoben. så I løbet af dagen guider vi børnene i forhold På til at lære dem, at holde styr sin garderobe. Når I henter jeres barn om eftermiddagen, skal i sørge for at rydde op i jeres barns garderobe. Det er en god ide, at vende tøjet rigtigt og hænge det op i garderoben. den måde hjælper I jeres barn, det er nemmere selv at tage tøjet næste dag. Tjek ligeledes tørreskabene eftermiddag eller morgen, og hæng jeres barns tøj plads i garderoben. Hver fredag tages tøj, fodtøj, kasser mm med hjem af hensyn til rengøringen.

20 må Legetøj/køretøjer: Jeres barn kun medbringe legetøj, når der er legetøjsdag. Dato for disse vil fremgå må af månedskalenderen. gå Køretøjer medbringes hver dag. Vi vil gøre opmærksom at både legetøj og køretøjer kan i stykker i børnehaven og de medbringes eget ansvar. Fødselsdage: Vi holder fælles fødselsdag en gang om måneden for de børn der har haft fødselsdag. Der bliver bagt boller i børnehaven sammen med fødselsdagsbørnene og de pyntes med glasur. Dette for at begrænse sukkerindtaget og for at give alle børn samme vilkår. Det er derfor ikke muligt at børnene medbringer noget hjemmefra i forbindelse med fødselsdag. Vi tager ikke hjem til fødselsdag. Hvis barnet er i børnehave sin fødselsdag hejses flaget sammen med barnet og der synges fødselsdagssang. Hvis I ønsker at invitere til privat fødselsdag, opfordrer vi til, at I inviterer alle piger eller alle drenge fra den gruppe, som barnet tilhører. Eller hele Minigruppen, Mellemgruppen eller Storgruppen. Fri for Mobberi I samarbejde med Børnehaveklasserne og SFO arbejder vi med Fri for Mobberi. Målet med projektet er: At skabe gode børnefællesskaber, der bygger en kultur hvor der er plads til alle At skabe tryghed genkendelighed for børnene og dermed sikre en rød tråd i overgangen fra børnehave til skole En god børnekultur er også forældrenes ansvar. Derfor er jeres indsats en vigtig del af Fri for Mobberi.

21 Læs mere Traditioner Vi har en del faste traditioner hen over året. Læs mere om disse hjemmesiden. Sprogvurdering Vi laver sprogvurdering alle 3 årige og alle 5 årige, medmindre I ikke ønsker, at vi laver den. Vi bruger resultatet af sprogvurderingen som en del af 3 måneders samtalen og skolesamtalen. Børnehaveklasselederne bruger det samme sprogvurderingsmateriale. Vi bruger derfor resultatet af 5 års testen i forbindelse med overlevering til skolen. Forældresamtaler I tilbydes en forældresamtale, når jeres barn har gået i børnehaven i ca. 4 måneder. Her får vi en snak om opstarten i børnehaven, sprogvurderingen og jeres barns trivsel. I forbindelse med jeres barns 4 års fødselsdag tilbydes ligeledes en samtale. Før indskrivning i skole afholder vi samtaler, hvor vi snakker skoleparathed. Her tages bl.a. udgangspunkt i 5-års sprogvurdering og Skole Paratheds Undersøgelse (SPU). Vi står meget gerne til rådighed for en snak med jer om jeres barn. Hvis I har brug for en samtale kan I altid henvende jer for en aftale. Hvis vi har bekymringer omkring jeres barn vil vi snakke med jer om det. Der vil ikke bomber springe til forældresamtalerne. Tværfagligt Småbørnsteam 4 gange om året får vi besøg af Tværfagligt Småbørnsteam. Det er et team bestående af Psykolog, Socialrådgiver, Sundhedsplejerske og Pædagog fra Støtteteamet. Institutionslederen deltager altid i mødet. Teamet kan benyttes af forældre til at drøfte forskellige problemstillinger vedr. børn og opdragelse eller bekymringer omkring jeres barn. I kan altid henvende jer til personalet i børnehaven, hvis I har ønske om at deltage i et møde i teamet. Vi kan ligeledes opfordre jer til at deltage, hvis vi finder det relevant.

22 Lukkedage/samkøring med SFO Solstrålen Børnehaven holder lukket alle helligdage, den 24. december og Grundlovsdag Dagen efter Kr. Himmelfart holder børnehaven som udgangspunkt lukket. Der tilbydes dog pasning til de børn, som har behov for det. I skoleferier har vi nogle uger samkøring med SFO Solstrålen. Her er der personale fra begge institutioner. I dagene mellem jul og nytår samarbejder vi ligeledes med SFO Solstrålen. Vi skiftes til at holde åbent hvert 2. år. Børnene passes af personale fra den institution, der holder åbent. Valgfrit timetal Der kan vælges mellem fuldtidsplads og 32-timers plads. En fuldtidsplads kan benyttes i børnehavens fulde åbningstid. En 32-timers plads kan benyttes i max. 32 timer pr. uge. Ved op eller ned i tid benyttes elektronisk ind- og udmeldelse Brønderslev Kommunes hjemmeside. Ned i tid kan ske med en måneds varsel til den 1. eller 15. i en måned. Op i tid kan ske med dags varsel. Udmeldelse Foretages ligeledes elektronisk Brønderslev Kommunes hjemmeside. Kan ske med en måneds varsel til den 1. eller den 15. i en måned. Ved skolestart skal jeres barn kun udmeldes, hvis SFO fravælges. Ved indmeldelse til SFO udmeldes jeres barn automatisk af børnehaven. gå Kom til os Hos os er ingen spørgsmål for dumme. Vi vil meget gerne, at I kommer til os med jeres spørgsmål, ris, ros, undren eller hvad der ellers kunne være. Det er med til at skabe et åbent og tillidsfuldt forældresamarbejde, og dialogen skal gerne begge veje. I kan regne med at vi kommer til jer, hvis vi har bekymringer vedr. jeres barn.

23

24

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Velkommen til Nr. Søby Børnehave

Velkommen til Nr. Søby Børnehave Velkommen til Nr. Søby Børnehave Hej. Børn og voksne siger velkommen til dig og din familie Vores adresse: Nr. Søby børnehave Stoholmvej 26 7840 Højslev Telefonnumre: Hoved nr. 9915 7450 Kontor 9915 7451

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 2 Børnebissens personale Stina Maria Inge 3 VELKOMMEN TIL BØRNEBISSEN Her i vores Virksomhedsplan vil I finde en masse relevante oplysninger om hverdagen i Børnebissen.

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen

Velkommen til Børnehuset Mælkevejen Velkommen til Børnehuset I Børnehuset er der ansat 14 pædagoger og 7 medhjælpere. Vi har i perioder nogle personer i løntilskud. Leder er: Maiken Toftholm Afdelingsleder er: Pia Kammersgaard Vi er en ny

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS BØRNEHAVE & VUGGESTUE Forord Dette er en håndbog, som er udarbejdet til forældre med barn/ børn i Langsø Børnehus - børnehave og vuggestue. Håndbogen har til hensigt at

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden.

Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården. Forældrefolder. Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden. Luther udflytterbørnehave, Østerbrogården Forældrefolder Praktisk guide til hverdagen i børnehaven i alfabetisk orden Nickolai Thoms Afhentning Børnene kan afhentes ved bussen mellem kl.15.30 og 15.45.

Læs mere

Virksomhedsplan 2011-2012

Virksomhedsplan 2011-2012 Virksomhedsplan 2011-2012 2 VELKOMMEN TIL ADELAIDE BØRNEHAVE! Vi håber at jeres børn vil blive glade for at være i børnehaven. Der er meget nyt at opleve og lære for barnet og for forældrene. I skal vide

Læs mere

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Børnehuset Langelinie BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Institutionen Midtby består af 6 huse, 4 børnehaver og 3 vuggestuer. Tilsammen en institution med

Læs mere

Velkommen i Snaremosen

Velkommen i Snaremosen Velkommen i Snaremosen I 2015 har vi følgende fokus punkter: Relationer barn-barn og voksen-barn. Aktiviteter it/ipad og udeliv. Børnehaven Snaremosen Snaremosevej 220, 7000 Fredericia. Tlf.: 72 10 54

Læs mere

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen PRÆSENTATION AF KRUDTUGLEN... 2 Personalefordeling... 3 Pædagogik... 4 KRUDTUGLENS ABC... 5 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 10 Betaling... 10 Skovhuset Stormfulde

Læs mere

Personale: Fysiske rammer: Åbningstider: Vigtige telefonnumre:

Personale: Fysiske rammer: Åbningstider: Vigtige telefonnumre: Dus-folder 2014/15 Byplanvejens Skole, Byplanvej 2, 9210 Aalborg SØ Skole 99 82 47 70 DUS 99 82 47 80 www.byplanvejensskole.dk byplanvejensskole@aalborg.dk VELKOMMEN I DUS på Byplanvejens Skole 2014 /

Læs mere

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016

BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2015 / 2016 1 2 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 3 Afslutning for skolebørn side 4 Andre informationer side 4 Bleer side 4 Beskeder side 4 Dagsrytme

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 Velkomstfolder Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 1 Velkommen i Lindehuset Vi vil gerne være et sted hvor alle, uanset færdigheder, kulturbaggrund eller tro føler

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk Vi er voksne, der er engagerede, anerkendende, lyttende og tydelige i samværet med børn og hinanden.

www.munkebjergskolen.odense.dk Vi er voksne, der er engagerede, anerkendende, lyttende og tydelige i samværet med børn og hinanden. Skoleåret 2014/15 Fritter abc VELKOMMEN TIL MUNKEBJERGSKOLENS FRITIDSORDNING Fengersvej 6-5230 Odense M www.munkebjergskolen.odense.dk e-mail munkebjergskolen.buf@odense.dk Vi har følgende kriterier for

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Virksomhedsplan 2013

Virksomhedsplan 2013 Virksomhedsplan 2013 0 Indholdsfortegnelse: 2. Præsentation af børnehaven... side 2 Åbningstider... side 2 Vi kan træffes på... side 2 Personale... side 3 En typisk dag i børnehaven... side 3-4 Sikkerhedsregler...

Læs mere

Galaksen Stjernevejskolens SFO

Galaksen Stjernevejskolens SFO Galaksen Stjernevejskolens SFO Mosegade 75, 8722 Hedensted. Tlf. 7974 1180 1 Vi begyndte som et fritidshjem i november 1978, navnet var dengang Ungdomsgården. I marts 1993 blev vi omstruktureret til en

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen - et rart sted at være og lære 1 - et rart sted at være og lære Lay out: Vejen Kommune Tekst: Dagtilbud & Skole, Dagplejen Fotos: Dagplejen Tryk: Vejen Kommune Udgivet: 2 Januar 2014

Læs mere

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ Tranehavevej 15 2450 Københaven SV Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Normering...side 3 Lukkedage...side 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen

Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Pr. 01-01-13 Personalenormeringen Morten Jørgensen Leder Jette Rasmussen - Pædagog Astrid Harmsen Elly Pedersen - Pædagog - Pædagogmedhjælper Studerende (halvårs og 3 mdr.) Gitte Sørensen - Pædagog Jørn

Læs mere

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE 1 Indholdsfortegnelse Kære forældre... 3 Dagtilbuddet Christiansbjerg.... 4 Bodøgården... 4 De ydre rammer... 4 Haven... 5 Havens pædagogiske målsætning... 5 Tryghed,

Læs mere