USA turen april 14. maj. Søndag den 10. maj. (Merete) Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "USA turen 2015. 22.april 14. maj. Søndag den 10. maj. (Merete) Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien."

Transkript

1 USA turen april 14. maj. Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien. Søndag den 10. maj. (Merete) Bilens tæller stod på miles. I dag var der fælles bad på camperpladsen. Efter morgenmaden gjorde vi Nyhedsbrev 3 næsten færdigt. Samtidig fik jeg ryddet op i vores brochurer samt i bilen generelt. Kl var vi klar til afgang fra Koa Moss Landing. Vi kørte ned til havnen, og nu var der meget lavvandet, så der stod/lå 2 fyre og gravede efter noget i sandet. De fortalte, at de gravede efter muslinger, og at de havde fat i en stor en, som var meget svær at trække op af dyndet. Nu da der var blevet lavvandet, lå der mange døde pelikaner, skarv og søløver, nogle havde plastik rundt om halsen. Folk skal tænke sig om med, hvad de smider i naturen/havet, da det ofte ender galt for fugle og dyr. På vej tilbage til bilen, stod der pludselig et springvand op af sandet lige foran mig. Jeg tænkte, at det måtte være en af de muslinger, som mændene gravede efter. En dame sad ved vejen og solgte orkideer, da det jo er Mors dag, og flere vi kom forbi, sagde Happy mothers day. Også her tidligt på formiddagen var der en lang kø på fiskerestauranten. I går aftes stod folk helt ud på vejen. Derefter kørte vi om på den anden side af havnen, og her kunne vi se 6 havoddere ligge og hygge sig i vandet. Indimellem dykkede de efter fisk eller muslinger. Søløverne boltrede sig også i vandet mellem havodderne, robåde og kajakker. Turen gik videre og vi kom forbi rigtig mange marker med salat. Ved middagstid kom vi til Santa Cruz, som betyder Helligt Kors. Visitor Centeret var lukket, men der lå nogle brochurer udenfor, bare ikke om Santa Cruz. Vi kørte ned til stranden, men da vi skulle betale for at parkere, måtte vi lave en U-vending. Langs stranden lå der mange flotte huse med meget velholdte haver. På et tidspunkt kørte vi gennem en meget snæver gade med ikke så højt til loftet, forstået på den måde, at træernes grene hang lavt. Lidt senere parkerede vi ved et supermarked, spiste frokost i vognen, og så gik vi ned til stranden. Solen skinnede, men der blæste en kraftig vind. Sandet var dejlig varmt at ligge i, så noget af tøjet kom hurtigt af, og vi hyggede os en times tid. Der var rigtig mange mennesker på stranden, og når amerikanerne tager til stranden, er det et helt udstyrs stykke: telt, parasol, campingstole som en slags rygsæk, drager, legetøj, fodbolde mm. På denne strand var der en livredder, som holdt et vågent øje med gæsterne i vandkanten. Vi så, ved flere huse, at der på væggene hang håndklæder, hvorpå der stod Peace og Make love, not war. Byen skulle også være et levn fra hippietiden.

2 Vi kørte videre til Naturel Bridge, hvor der ude i vandet var dannet en naturlig bro, meget flot. Herpå var der mange skarv og pelikaner. Måske var det også en yngleplads. Det ser ud som om der også i USA er problemer med mange skarver. Vi var helt nede ved vandet at tage billeder, og så fik jeg selvfølgelig våde sandaler, da jeg ikke var opmærksom på en stor bølge. Vi kørte nordpå langs Stillehavet, og ved nogle strande kunne vi se rigtig mange kite surfere. Der var også bare meget sus på vinden. Ved 17-tiden ankom vi til Pelican Point RV Park. Her gav vi kun 53 $ for en overnatning med FDM rabat. Bent var så heldig at få byttet nogle af sine Quaters til nogle han manglede, bl.a. fik han en fra US Virgin Islands (De Vestindiske Øer). Både ude ved havet og her på camperpladsen så vi en drone flyve rundt. Efter at camperen var parkeret på plads nr. 32 (uden internet), gik vi en lang tur ned til stranden og hen omkring nogle golfbaner og golfhotellet. Det var blevet noget overskyet og køligt. Bent lavede en lækker aftensmad med hvidløgsbrød, butternut, bøf og salat. Herefter blev det tid til turens andet spil kort. Mandag den 11. maj. (Bent) Bilens tæller stod på 4.091miles. Vi sov dejligt på Pelican Point, trods adskillige forbud, blandt andet at man ikke måtte tørre tøj på snor udenfor camperen. Jeg glemte, at fortælle mine underbukser, at de faktisk brød loven, da de hang udenfor hele aftenen. Men de var lige vasket, det var det sidste, vi havde brug for at vaske, inden vi rejser hjem om et par dage. Vi forlod pladsen i overskyet vejr kl. 09:00. Hurtigt kom vi forbi Half Moon Bay og RV pladsen Pillor Point, vi snakkede om, at det måske kunne blive et overnatningssted i overmorgen inden hjemrejsen. Vi forsøgte at følge vej 35 langs kysten, men pludselig glippede det, og vi var tilbage på rute 101, og på vej ind i San Francisco s midte. Før vi kørte ind i gennem Golden Gate Park, kunne vi se broen, og helt vidunderligt var det at konstatere, at solen faktisk brød igennem skyerne. Skulle det lykkedes af opleve San Francisco i solskin? Vi troede, at morgentrafikken var aftaget, men der var virkelig meget trafik alligevel, og dertil vejarbejde, vi så et eller andet med omkørsel til Lombard Street. Vi nåede ikke at opfatte, hvad det betød, før end vi var ganske få meter før sidste afkørsel til Golden Gate broen. Vi ville ned på havnefronten i San Francisco, så det blev vores chance for at undgå broen i første omgang og komme ind at kigge på byen.

3 Men meget belejligt så var der scenic view til broen ved denne afkørsel, så vi fik knipset et par skud fra sydsiden af broen, og i øvrigt også fotograferet et par kolibrier, som hyggede sig der. Derefter trillede vi ned til havnen i San Francisco, hvor vi parkerede ved Fort Mason, det kostede 12 dollar for en hel dag. Jamen fundet til de penge, i Denver gav vi 7 dollar for at parkere en god times tid. Så gik vi langs vandet mod syd hen til Pier 39, der hvor søløverne residerer. Der var mange søløver, og jeg skal love for, at der var ståhej på kajen. De kæmpede vildt om pladserne på trods af, at der var flere ledige pontoner de kunne ligge på, men helt tydeligt at de søger tæt selskab. Vi begyndte at kigge lidt efter frokost, udbuddet er stort på Pier 39, og det lykkedes os også at finde en lille restaurant med Seafood. Et bord udendørs i solen fristede, der sad en dame alene ved bordet, så vi spurgte, om de øvrige pladser var ledige, og om vi måtte sætte os. Det var ok, hun var næsten på vej videre. Vi snakkede løst og fast om vejr og vind, vi var i godt humør grundet solskin, men hun foretrak tåge frem for den kraftige vind, som fulgte med solskinnet i dag. Vi bestilte fish and chips, og sikke dejligt det var at nyde det i læ og pragtfuldt solskin. 30 dollar fattigere var vi klar til at spadsere videre i storbyen. Vi gik op til telegrafhøjen til det 110 fod høje Coit Tower. Det er et tårn, som historisk har haft kommunikationsmæssig betydning helt fra den periode, hvor man brugte flag til at sende meddelelser over store afstande. I dag er tårnet blot en turistmagnet, men bestemt værd at besøge. Vi betalte 12 dollar i entre, tog med elevatoren op til 13. etage, hvor vi kunne nyde udsigten til finansdistriktet, Golden Gate broen og den krøllede Lombard Street. Allerede op til Coit Tower prøvede vi kræfter med de kuperede gader i San Francisco. Det er utroligt, som det er lykkedes at placere en storby ovenpå dette bakkede landskab. Den ene gade går voldsomt op, den anden tilsvarende ned, sjovt at se de parkerede biler, alle vrider forhjulene ind mod rendestene, så bilen ikke triller, hvis bremserne måske skulle svigte. Vi kom forbi Peter og Paul kirken, den så rigtig spændende ud udefra, så vi valgte at gå indenfor og tage et kig. Den virkede meget stor indeni, men ikke rigtig spændende, vi tog et par billeder og listede udenfor igen. Vi fortsatte til Cable Car museet, og trods lidt problemer med at finde det rigtige gadehjørne, så kom vi faktisk frem til hele hjertet i de wiretrukne sporvogne i San Francisco. Rigtig spændende var det at se

4 maskinhuset, hvor man tidligere ved dampmaskiner lavede trækkraft til de store hjul, som via wirer trak og bremsede sporvognene op og ned af de bakkede gader i byen. Wirerne til at trække vognene, løber i nogle kanaler i gaderne. Sommetider stiger vognførerne af og via nogle store vippehåndtager løfter han wirerne på plads til at sikre vognens fremdrift. Vi kunne tydeligt høre wirerne snurre nede i gaden. Vi gik via Lombard street, den krøllede del, tilbage til parkeringspladsen. Ved Lombard Street var der som vanligt stor opmærksomhed på de egentlig få biler, som valgte denne turistrute gennem den ellers snorlige og vinkelrette trafik metropol. Vi var tilbage ved bilen cirka kl. 17, og vi fortsatte mod nord over Golden Gate Bridge, for at tage nogle fotoshots i eftermiddagssolen af broen i bedste vinkel og med byen som baggrund. Vi stoppede 5 forskellige steder, og sidste sted blev udsigten til broen forbedret med et stort containerskib, som netop skulle passere. Vi kørte derefter sydpå igen. Betaling af broafgift er kun nødvendig ved passage fra nord til syd, men er grundet den store trafikintensitet ikke muligt på broen. Vi havde forhørt os om muligheder på forhånd, idet vi ikke ville risikere en bøde, så bedste løsning for os var at gå på nettet inden 48 timer efter passage, og så udfylde en formular med bilnummer samt kontonummer på Visa/mastercard. Men hvad det koster, ved vi ikke, men formentlig 7 dollar, vi får se, når banken skriver til os. Vi fortsatte til San Francisco RV park, men der var ikke flere ledige pladser med strøm. Vi trillede derefter videre til Pillar Point RV Park, hvor det for 62 dollar var muligt et blive natten over. Et kig i køleskabet og brødskabet viste nu, at vi er sidst på turen. Kreativiteten bliver noget udfordret, når alle vores madrester skal udnyttes, men et faktum er det, at vi skal have ryddet vognen inden onsdag formiddag inden hjemrejsen. Men vi spiste lidt fiskerester fra frokost, samt en bøf, som blev i overskud i går. Dertil lidt gulerødder og artiskokker samt en bestemt umoden avokado og en skive rugbrød fra bager Olsen i Solvang. Tirsdag den 12. maj. (Merete) Bilens tæller stod på miles. Vi stod op, hvorefter vi gik ud på pladsen for at lede efter bade faciliteter. Det viste sig, at der kun var et toilet, og at man skulle låne en nøgle. Eget bad kom så i brug, men det tog lidt tid, inden vandet var varmt. Til morgenmad ristede vi de sidste rester af vores brød på stegepanden, og så blev det suppleret med clementiner, (vi havde ikke fået købt ind i går). Efter morgenmaden pakkede vi vores kufferter. Der er dog stadig lidt, der skal pakkes deri i morgen. Det er faktisk lidt underligt, at ferien er ved at være ovre. Ved 10-tiden gik vi ned til havet, men der blæste en kold vind og sandet føg os om ørerne. Det var et meget farligt sted. Der var skiltet med farlig strand og store bølger. På camperpladsen har de en rigtig hyggelig lille have med flotte blomster og nogle stole, så man kan sidde og nyde udsigten over havet. Ved 11-tiden kørte vi fra Pillar Point RV Park og hen til den nærmeste Chevron station, da vi skulle have tanket gas og benzin på bilen. Lige på den anden side af vejen var der et lille supermarked, så vi skulle lige have købt brød og et eller andet til aftensmad. Det var faktisk et velassorteret og stort supermarked - det eneste de ikke havde på

5 hylderne, var frisk kød. Ved middagstid kom vi hen til en fin strand, hvor vi gik ned til havet. Lige i strandkanten lå en stor krabbe og gravede, en bølge væltede den, men vi fik den vendt igen, og den forsvandt i havet. Vi hentede vores tæpper og lagde os på stranden. Når vi var i sandhøjde, var solen dejlig, og vi mærkede ikke vinden. Vi dasede en times tid, inden vi gik op i vognen og fik en gang rejesalat, mens vi nød udsigten til det skummende Stillehav. Vi kørte forbi San Mateo County Half Moon Bay Airport, og Bent var lige inde på en cafe, der lå ved flyvepladsen for at se, om der skulle være noget flyvehistorie. Det var bare en cafe og ingen flyvehistorie overhovedet. Derefter kørte vi til Pillar Point Harbor West, hvor vi gik langs stranden og så de mange svømmefugle. Bent fik også taget et rigtig godt billede af en pelikan. På stranden sad en dame med 7 hunde i forskellig størrelse og art samt at hun havde meget legetøj med til dem. På et tidspunkt hørte vi en lille jetjager starte, og lidt senere var der et kunstfly, en Sukhoi Su 31, der lavede kunstflyvning i en halv times tid, spændende. Derefter kørte vi til Pelican Point RV Park. Vi kendte stedet, da vi også overnattede der i søndags. Efter at være blevet installeret på plads nr. 37, lavede vi en kop the og satte os ud foran og nød de sidste solstråler. Bent var så heldig at få 9 nye Quarter s til sin samling. Onsdag den 13. maj maj minus 9 timers tidsforskel. (Bent) Bilens tæller stod på miles. Vi havde sat telefonen til at vække os kl. 7, men enten har vi fået ny ringetone, eller også var det skraldebilen, der var ved at hente affald. Med andre ord så var vi var vågne før kl. 7. Dagens program stod på oprydning og aflevering af camper samt start på hjemrejse. Vi fik morgenmad og begyndte at rydde op i vognen og gøre den ren. Vi tømte køleskabet og stemte dørklokker ved naboen for at høre, om de kunne bruge vores rester, men de var også ved at pakke og skulle til Denver. Så prøvede vi den næste, han var fra Key West og havde boet og arbejdet i Sverige 5 år for Telia (ikke just en kollega, men alligevel). Han ville gerne have vores sager. Så var vi klar til afgang. Vi forlod campingpladsen kl. 8:50 og kørte af tzunami flugtruten, vej 92, over bjergene. Vi havde aftalt, at bilen skulle være halvfuld (altså mængden af benzin) ved afleveringen, så vi holdt ind det billigste sted, vi endnu havde set i Californien og fyldte på for 25 dollar. Morgentrafikken var nok overstået, det gik helt fint med at komme frem, og vi kørte over San Mateo broen. Broen er med broafgift, men som med de andre broer i området, så skal betaling kun foregå, når man kører den ene vej. Vi var heldige, vi skulle ikke betale. Kl. 10 var vi fremme ved Cruise America i Freemont. Efter miles kunne vi aflevere den næsten nye camper til det rigtige udlejningsdepot. Vores opgave for Cruise America var dermed udført, og de var rigtig godt tilpas med, at vi havde behandlet den så pænt på turen. Kl. 10:30 var vi klar til at praje en

6 taxa og blive kørt til lufthavnen. Det var lidt træls, at vi skulle aflevere bilen så tidligt på dagen, for vores flyafgang var først kl. 17:30. Så vi tænkte lidt på Gitte god tid, da vi blev læsset af ved lufthavnen 7 timer før afgang. Vi kunne ikke engang komme af med bagagen så tidligt, så vi sad og læste et par timer, hvorefter vi gik hen til en restaurant, heldigvis havde vi god tid, for de var da hulens længe om at lave en pullet pork sandwich og en ceasar salat. Men der var også mindst 5 fjernsyn derinde, og sikkert flere længere inde, som vi ikke kunne se. Vi kunne høre nogen råbe op som sindsyge, muligvis kiggede de sport derinde. Det var muligvis årsagen til, at der gik så lang tid, førend vi fik maden. Efter middagen gik vi hen til SAS indcheckningsskranken, der var slet ingen kø, så det gik lynhurtig med at aflevere vores kilo bagage og få boardingkort udleveret. Bagagen blev heldigvis checket igennem til Tirstrup. Sikkerhedschecket var hurtigt overstået, af med sko og bælter, pc erne op af tasken, det hele op på båndet og resten af os igennem kropsscanneren. Merete fik at vide, at hun godt kunne tage jakken af en anden gang. Det er altså en bluse (new zealand blusen, totalt slidt op), den kommer næppe ud at rejse mere. Så gik vi hen til gate 98, SAS flyet holdt klar udenfor. Vi sad en times tid ved gaten, der var en dejlig udsigt til flyparkeringsområdet og banerne, så vi kunne se flere fly som startede, blandt andet et par af de store Airbus 380. Det var hyggeligt, tiden gik godt. Vi gik ombord i flyet kl. 17:15, jeg tror at det blev fyldt. Starten var meget præcis og flyvetiden beregnet til 10 timer og 20 minutter. Vi fik mad efter et par timer, så sad vi og løste kryds og tværs et par timer, hvorefter vi prøvede at sove lidt. Vi fik slappet godt af, sov også kort et par gange. Ved 12 tiden (dansk tid) fik vi morgenmad og landede i København lidt før planlagt kl. 12:55. Vi havde ikke travlt med at komme ud af flyet, så vi lod alle andre gå forrest, vi skulle alligevel blot vente ind til afgangen mod Tirstrup. Det skulle vise sig at blive længere tid end planlagt. Da vi kom ind i transit hallen, kunne vi se, at der endnu ikke var markeret, hvor Tirstrup flyet skulle parkere. Da vi kom tæt på starttidspunktet og intet havde ændret sig gik vi hen til Information. Vi havde set et fly afgå til Tirstrup lige da vi kom til transithallen, tydeligvis 1 times tid forsinket. Men damen i information vidste ingenting, og kunne kun sige til os, at vi skulle holde øje med afgangsinformationstavlen. Hun blev lidt sur, da jeg til sidst forklarede, hvorfor vi havde henvendt os til Information. Vi kom lige som dagens tidligere afgange til Tirstrup afsted med en times forsinkelse, vi havde ringet til Berith og Sander og fortalt dem, at de kunne tage turen til Tirstrup i roligt tempo, så de nappede en is ved Kalø Slots ruin, inden de hentede os i Tirstrup. Det var dejligt at se dem igen og Berith kørte os alle til Kraghøjen, hvor far havde forberedt aftensmad til os. Bøffer i ovn og kartofler og salat dertil samt jordbærgrød til dessert. Dejligt at være hjemme igen efter en god og oplevelsesrig ferie. Efterskrift: Det blev til en 3 ugers ferie, hvor en forholdsmæssig stor del af tiden gik med transport, vi havde jo indgået en aftale om at flytte camperen fra fabrik til udlejningsfirmaets afdeling i San Francisco og dermed fået lejen til en specialpris. Vi betalte kr. for leje af camper + flybilletter (fra Tirstrup) + 1. hotelovernatning. Så har vi købt brændstof for kr. til den noget tørstige camper, vi har kørt 3,9 kilometer pr. liter, på amerikansk lyder det flottere med 10 miles pr. gallon. Vi har overnattet på RV pladser, og har betalt mellem 20 og 60 dollar pr. overnatning. Dyreste overnatninger er i Arizona og Californien, hvor også brændstoffet er dyrest, og vi så galonpriser på over 4 dollar. Det er formentlig billigere at lave en tilsvarende køretur med en almindelig bil og hotelovernatninger, men vi finder det meget behageligt at have kufferten pakket ud på hele turen, have mad i køleskabet og kunne holde ind og spise, når og hvor vi har lyst. Vi sparer helt sikkert mange penge på madbudgettet ved ikke at skulle frekventere restauranter hele tiden.

7 Camperen var stor, 25 fod lang, 10 fod bred og 12 fod høj. Men det gik fint med at komme rundt med den selv i byerne og på parkeringspladser, alt er jo større i USA. Det var dog vigtigt hele tiden at være obs. På, at højden svarede til en stor lastbils, så begrænsninger ved tunneler og overdækkede parkeringspladser skulle nærstuderes nøje. Største oplevelser for os på turen var helt klart de 3 nationalparker i Utah samt at se de store kaktusser ved Tucson. Rejsetidspunktet er udmærket, men spændvidden i temperatur er stor, afhængig af lokalitet. Vi var enkelte steder i nærheden af frysepunktet og andre steder i nærheden af 35 grader, det kræver selvfølgelig varieret udvalg af tøj i kufferten. Omregninger: 1 Fod = 30,48 cm; 1 mile = 1,6 km; 1 gallon = 3,79 liter.

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Punkt... Side Fredag den 28. januar 2011...3 Lørdag den 29. januar 2011...4 Søndag den 30. januar 2011...5 Mandag den 31. januar 2011...6 Tirsdag den 1.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge Historien om Den lille Færge Tøf - tøf, sagde færgen lystigt, da den lagde fra ved anløbsbroen ud for dens hvileplads på søen

Læs mere

USA tur for IPA Kreds 7 / IPA Slagelse 1. til 16. september 2018.

USA tur for IPA Kreds 7 / IPA Slagelse 1. til 16. september 2018. TUR-OVERSIGT. Start og slut ved den røde prik. Vi starter mod nord. Biludlejningsfirmaet Hertz ved Denver International Airport. Her over er de 3 bilmuligheder som jeg har valgt. De 2 fra venstre er at

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev:

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev: Mopsy og Daddy Cool Biffer stod tidligt op. De andre lå stadig og sov i Svend-fra-Skovens hule. Han gik op til lande - vejen og begyndte at gå tilbage mod sommer - huset. En landmand gav ham et lift på

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923.

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. Den 10. Maj 1923 giver SS OSCAR II et gigantisk trut i skibsfløjten, da den stævner ud fra Københavns Havn. Ombord på emigrantskibet

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Turen til Berlin 13. april april 2012

Turen til Berlin 13. april april 2012 Turen til Berlin 13. april 2012 25. april 2012 Punkt... Side Fredag den 13. april 2012...3 Lørdag den 14. april 2012...4 Søndag den 15. april 2012...4 Mandag den 16. april 2012...5 Tirsdag den 17. april

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt.

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt. Søndag d. 13. oktober 2013 Dag 1 09.30 Fremmøde i Kastrup Terminal 3. Tjek ind skal forestås af den enkelte selv og være afsluttet senest kl. 11.35 Gruppen mødes i transithallen i Kastrup foran Lagkagehusets

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Fredag den 20. juli (mod Sverige) Kender du fornemmelsen af at føle, at du har oceaner af tid til at ordne en bestemt ting til en bestemt dato? Pludselig er dagen der

Læs mere