USA turen april 14. maj. Søndag den 10. maj. (Merete) Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "USA turen 2015. 22.april 14. maj. Søndag den 10. maj. (Merete) Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien."

Transkript

1 USA turen april 14. maj. Stater på turen: Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona og Californien. Søndag den 10. maj. (Merete) Bilens tæller stod på miles. I dag var der fælles bad på camperpladsen. Efter morgenmaden gjorde vi Nyhedsbrev 3 næsten færdigt. Samtidig fik jeg ryddet op i vores brochurer samt i bilen generelt. Kl var vi klar til afgang fra Koa Moss Landing. Vi kørte ned til havnen, og nu var der meget lavvandet, så der stod/lå 2 fyre og gravede efter noget i sandet. De fortalte, at de gravede efter muslinger, og at de havde fat i en stor en, som var meget svær at trække op af dyndet. Nu da der var blevet lavvandet, lå der mange døde pelikaner, skarv og søløver, nogle havde plastik rundt om halsen. Folk skal tænke sig om med, hvad de smider i naturen/havet, da det ofte ender galt for fugle og dyr. På vej tilbage til bilen, stod der pludselig et springvand op af sandet lige foran mig. Jeg tænkte, at det måtte være en af de muslinger, som mændene gravede efter. En dame sad ved vejen og solgte orkideer, da det jo er Mors dag, og flere vi kom forbi, sagde Happy mothers day. Også her tidligt på formiddagen var der en lang kø på fiskerestauranten. I går aftes stod folk helt ud på vejen. Derefter kørte vi om på den anden side af havnen, og her kunne vi se 6 havoddere ligge og hygge sig i vandet. Indimellem dykkede de efter fisk eller muslinger. Søløverne boltrede sig også i vandet mellem havodderne, robåde og kajakker. Turen gik videre og vi kom forbi rigtig mange marker med salat. Ved middagstid kom vi til Santa Cruz, som betyder Helligt Kors. Visitor Centeret var lukket, men der lå nogle brochurer udenfor, bare ikke om Santa Cruz. Vi kørte ned til stranden, men da vi skulle betale for at parkere, måtte vi lave en U-vending. Langs stranden lå der mange flotte huse med meget velholdte haver. På et tidspunkt kørte vi gennem en meget snæver gade med ikke så højt til loftet, forstået på den måde, at træernes grene hang lavt. Lidt senere parkerede vi ved et supermarked, spiste frokost i vognen, og så gik vi ned til stranden. Solen skinnede, men der blæste en kraftig vind. Sandet var dejlig varmt at ligge i, så noget af tøjet kom hurtigt af, og vi hyggede os en times tid. Der var rigtig mange mennesker på stranden, og når amerikanerne tager til stranden, er det et helt udstyrs stykke: telt, parasol, campingstole som en slags rygsæk, drager, legetøj, fodbolde mm. På denne strand var der en livredder, som holdt et vågent øje med gæsterne i vandkanten. Vi så, ved flere huse, at der på væggene hang håndklæder, hvorpå der stod Peace og Make love, not war. Byen skulle også være et levn fra hippietiden.

2 Vi kørte videre til Naturel Bridge, hvor der ude i vandet var dannet en naturlig bro, meget flot. Herpå var der mange skarv og pelikaner. Måske var det også en yngleplads. Det ser ud som om der også i USA er problemer med mange skarver. Vi var helt nede ved vandet at tage billeder, og så fik jeg selvfølgelig våde sandaler, da jeg ikke var opmærksom på en stor bølge. Vi kørte nordpå langs Stillehavet, og ved nogle strande kunne vi se rigtig mange kite surfere. Der var også bare meget sus på vinden. Ved 17-tiden ankom vi til Pelican Point RV Park. Her gav vi kun 53 $ for en overnatning med FDM rabat. Bent var så heldig at få byttet nogle af sine Quaters til nogle han manglede, bl.a. fik han en fra US Virgin Islands (De Vestindiske Øer). Både ude ved havet og her på camperpladsen så vi en drone flyve rundt. Efter at camperen var parkeret på plads nr. 32 (uden internet), gik vi en lang tur ned til stranden og hen omkring nogle golfbaner og golfhotellet. Det var blevet noget overskyet og køligt. Bent lavede en lækker aftensmad med hvidløgsbrød, butternut, bøf og salat. Herefter blev det tid til turens andet spil kort. Mandag den 11. maj. (Bent) Bilens tæller stod på 4.091miles. Vi sov dejligt på Pelican Point, trods adskillige forbud, blandt andet at man ikke måtte tørre tøj på snor udenfor camperen. Jeg glemte, at fortælle mine underbukser, at de faktisk brød loven, da de hang udenfor hele aftenen. Men de var lige vasket, det var det sidste, vi havde brug for at vaske, inden vi rejser hjem om et par dage. Vi forlod pladsen i overskyet vejr kl. 09:00. Hurtigt kom vi forbi Half Moon Bay og RV pladsen Pillor Point, vi snakkede om, at det måske kunne blive et overnatningssted i overmorgen inden hjemrejsen. Vi forsøgte at følge vej 35 langs kysten, men pludselig glippede det, og vi var tilbage på rute 101, og på vej ind i San Francisco s midte. Før vi kørte ind i gennem Golden Gate Park, kunne vi se broen, og helt vidunderligt var det at konstatere, at solen faktisk brød igennem skyerne. Skulle det lykkedes af opleve San Francisco i solskin? Vi troede, at morgentrafikken var aftaget, men der var virkelig meget trafik alligevel, og dertil vejarbejde, vi så et eller andet med omkørsel til Lombard Street. Vi nåede ikke at opfatte, hvad det betød, før end vi var ganske få meter før sidste afkørsel til Golden Gate broen. Vi ville ned på havnefronten i San Francisco, så det blev vores chance for at undgå broen i første omgang og komme ind at kigge på byen.

3 Men meget belejligt så var der scenic view til broen ved denne afkørsel, så vi fik knipset et par skud fra sydsiden af broen, og i øvrigt også fotograferet et par kolibrier, som hyggede sig der. Derefter trillede vi ned til havnen i San Francisco, hvor vi parkerede ved Fort Mason, det kostede 12 dollar for en hel dag. Jamen fundet til de penge, i Denver gav vi 7 dollar for at parkere en god times tid. Så gik vi langs vandet mod syd hen til Pier 39, der hvor søløverne residerer. Der var mange søløver, og jeg skal love for, at der var ståhej på kajen. De kæmpede vildt om pladserne på trods af, at der var flere ledige pontoner de kunne ligge på, men helt tydeligt at de søger tæt selskab. Vi begyndte at kigge lidt efter frokost, udbuddet er stort på Pier 39, og det lykkedes os også at finde en lille restaurant med Seafood. Et bord udendørs i solen fristede, der sad en dame alene ved bordet, så vi spurgte, om de øvrige pladser var ledige, og om vi måtte sætte os. Det var ok, hun var næsten på vej videre. Vi snakkede løst og fast om vejr og vind, vi var i godt humør grundet solskin, men hun foretrak tåge frem for den kraftige vind, som fulgte med solskinnet i dag. Vi bestilte fish and chips, og sikke dejligt det var at nyde det i læ og pragtfuldt solskin. 30 dollar fattigere var vi klar til at spadsere videre i storbyen. Vi gik op til telegrafhøjen til det 110 fod høje Coit Tower. Det er et tårn, som historisk har haft kommunikationsmæssig betydning helt fra den periode, hvor man brugte flag til at sende meddelelser over store afstande. I dag er tårnet blot en turistmagnet, men bestemt værd at besøge. Vi betalte 12 dollar i entre, tog med elevatoren op til 13. etage, hvor vi kunne nyde udsigten til finansdistriktet, Golden Gate broen og den krøllede Lombard Street. Allerede op til Coit Tower prøvede vi kræfter med de kuperede gader i San Francisco. Det er utroligt, som det er lykkedes at placere en storby ovenpå dette bakkede landskab. Den ene gade går voldsomt op, den anden tilsvarende ned, sjovt at se de parkerede biler, alle vrider forhjulene ind mod rendestene, så bilen ikke triller, hvis bremserne måske skulle svigte. Vi kom forbi Peter og Paul kirken, den så rigtig spændende ud udefra, så vi valgte at gå indenfor og tage et kig. Den virkede meget stor indeni, men ikke rigtig spændende, vi tog et par billeder og listede udenfor igen. Vi fortsatte til Cable Car museet, og trods lidt problemer med at finde det rigtige gadehjørne, så kom vi faktisk frem til hele hjertet i de wiretrukne sporvogne i San Francisco. Rigtig spændende var det at se

4 maskinhuset, hvor man tidligere ved dampmaskiner lavede trækkraft til de store hjul, som via wirer trak og bremsede sporvognene op og ned af de bakkede gader i byen. Wirerne til at trække vognene, løber i nogle kanaler i gaderne. Sommetider stiger vognførerne af og via nogle store vippehåndtager løfter han wirerne på plads til at sikre vognens fremdrift. Vi kunne tydeligt høre wirerne snurre nede i gaden. Vi gik via Lombard street, den krøllede del, tilbage til parkeringspladsen. Ved Lombard Street var der som vanligt stor opmærksomhed på de egentlig få biler, som valgte denne turistrute gennem den ellers snorlige og vinkelrette trafik metropol. Vi var tilbage ved bilen cirka kl. 17, og vi fortsatte mod nord over Golden Gate Bridge, for at tage nogle fotoshots i eftermiddagssolen af broen i bedste vinkel og med byen som baggrund. Vi stoppede 5 forskellige steder, og sidste sted blev udsigten til broen forbedret med et stort containerskib, som netop skulle passere. Vi kørte derefter sydpå igen. Betaling af broafgift er kun nødvendig ved passage fra nord til syd, men er grundet den store trafikintensitet ikke muligt på broen. Vi havde forhørt os om muligheder på forhånd, idet vi ikke ville risikere en bøde, så bedste løsning for os var at gå på nettet inden 48 timer efter passage, og så udfylde en formular med bilnummer samt kontonummer på Visa/mastercard. Men hvad det koster, ved vi ikke, men formentlig 7 dollar, vi får se, når banken skriver til os. Vi fortsatte til San Francisco RV park, men der var ikke flere ledige pladser med strøm. Vi trillede derefter videre til Pillar Point RV Park, hvor det for 62 dollar var muligt et blive natten over. Et kig i køleskabet og brødskabet viste nu, at vi er sidst på turen. Kreativiteten bliver noget udfordret, når alle vores madrester skal udnyttes, men et faktum er det, at vi skal have ryddet vognen inden onsdag formiddag inden hjemrejsen. Men vi spiste lidt fiskerester fra frokost, samt en bøf, som blev i overskud i går. Dertil lidt gulerødder og artiskokker samt en bestemt umoden avokado og en skive rugbrød fra bager Olsen i Solvang. Tirsdag den 12. maj. (Merete) Bilens tæller stod på miles. Vi stod op, hvorefter vi gik ud på pladsen for at lede efter bade faciliteter. Det viste sig, at der kun var et toilet, og at man skulle låne en nøgle. Eget bad kom så i brug, men det tog lidt tid, inden vandet var varmt. Til morgenmad ristede vi de sidste rester af vores brød på stegepanden, og så blev det suppleret med clementiner, (vi havde ikke fået købt ind i går). Efter morgenmaden pakkede vi vores kufferter. Der er dog stadig lidt, der skal pakkes deri i morgen. Det er faktisk lidt underligt, at ferien er ved at være ovre. Ved 10-tiden gik vi ned til havet, men der blæste en kold vind og sandet føg os om ørerne. Det var et meget farligt sted. Der var skiltet med farlig strand og store bølger. På camperpladsen har de en rigtig hyggelig lille have med flotte blomster og nogle stole, så man kan sidde og nyde udsigten over havet. Ved 11-tiden kørte vi fra Pillar Point RV Park og hen til den nærmeste Chevron station, da vi skulle have tanket gas og benzin på bilen. Lige på den anden side af vejen var der et lille supermarked, så vi skulle lige have købt brød og et eller andet til aftensmad. Det var faktisk et velassorteret og stort supermarked - det eneste de ikke havde på

5 hylderne, var frisk kød. Ved middagstid kom vi hen til en fin strand, hvor vi gik ned til havet. Lige i strandkanten lå en stor krabbe og gravede, en bølge væltede den, men vi fik den vendt igen, og den forsvandt i havet. Vi hentede vores tæpper og lagde os på stranden. Når vi var i sandhøjde, var solen dejlig, og vi mærkede ikke vinden. Vi dasede en times tid, inden vi gik op i vognen og fik en gang rejesalat, mens vi nød udsigten til det skummende Stillehav. Vi kørte forbi San Mateo County Half Moon Bay Airport, og Bent var lige inde på en cafe, der lå ved flyvepladsen for at se, om der skulle være noget flyvehistorie. Det var bare en cafe og ingen flyvehistorie overhovedet. Derefter kørte vi til Pillar Point Harbor West, hvor vi gik langs stranden og så de mange svømmefugle. Bent fik også taget et rigtig godt billede af en pelikan. På stranden sad en dame med 7 hunde i forskellig størrelse og art samt at hun havde meget legetøj med til dem. På et tidspunkt hørte vi en lille jetjager starte, og lidt senere var der et kunstfly, en Sukhoi Su 31, der lavede kunstflyvning i en halv times tid, spændende. Derefter kørte vi til Pelican Point RV Park. Vi kendte stedet, da vi også overnattede der i søndags. Efter at være blevet installeret på plads nr. 37, lavede vi en kop the og satte os ud foran og nød de sidste solstråler. Bent var så heldig at få 9 nye Quarter s til sin samling. Onsdag den 13. maj maj minus 9 timers tidsforskel. (Bent) Bilens tæller stod på miles. Vi havde sat telefonen til at vække os kl. 7, men enten har vi fået ny ringetone, eller også var det skraldebilen, der var ved at hente affald. Med andre ord så var vi var vågne før kl. 7. Dagens program stod på oprydning og aflevering af camper samt start på hjemrejse. Vi fik morgenmad og begyndte at rydde op i vognen og gøre den ren. Vi tømte køleskabet og stemte dørklokker ved naboen for at høre, om de kunne bruge vores rester, men de var også ved at pakke og skulle til Denver. Så prøvede vi den næste, han var fra Key West og havde boet og arbejdet i Sverige 5 år for Telia (ikke just en kollega, men alligevel). Han ville gerne have vores sager. Så var vi klar til afgang. Vi forlod campingpladsen kl. 8:50 og kørte af tzunami flugtruten, vej 92, over bjergene. Vi havde aftalt, at bilen skulle være halvfuld (altså mængden af benzin) ved afleveringen, så vi holdt ind det billigste sted, vi endnu havde set i Californien og fyldte på for 25 dollar. Morgentrafikken var nok overstået, det gik helt fint med at komme frem, og vi kørte over San Mateo broen. Broen er med broafgift, men som med de andre broer i området, så skal betaling kun foregå, når man kører den ene vej. Vi var heldige, vi skulle ikke betale. Kl. 10 var vi fremme ved Cruise America i Freemont. Efter miles kunne vi aflevere den næsten nye camper til det rigtige udlejningsdepot. Vores opgave for Cruise America var dermed udført, og de var rigtig godt tilpas med, at vi havde behandlet den så pænt på turen. Kl. 10:30 var vi klar til at praje en

6 taxa og blive kørt til lufthavnen. Det var lidt træls, at vi skulle aflevere bilen så tidligt på dagen, for vores flyafgang var først kl. 17:30. Så vi tænkte lidt på Gitte god tid, da vi blev læsset af ved lufthavnen 7 timer før afgang. Vi kunne ikke engang komme af med bagagen så tidligt, så vi sad og læste et par timer, hvorefter vi gik hen til en restaurant, heldigvis havde vi god tid, for de var da hulens længe om at lave en pullet pork sandwich og en ceasar salat. Men der var også mindst 5 fjernsyn derinde, og sikkert flere længere inde, som vi ikke kunne se. Vi kunne høre nogen råbe op som sindsyge, muligvis kiggede de sport derinde. Det var muligvis årsagen til, at der gik så lang tid, førend vi fik maden. Efter middagen gik vi hen til SAS indcheckningsskranken, der var slet ingen kø, så det gik lynhurtig med at aflevere vores kilo bagage og få boardingkort udleveret. Bagagen blev heldigvis checket igennem til Tirstrup. Sikkerhedschecket var hurtigt overstået, af med sko og bælter, pc erne op af tasken, det hele op på båndet og resten af os igennem kropsscanneren. Merete fik at vide, at hun godt kunne tage jakken af en anden gang. Det er altså en bluse (new zealand blusen, totalt slidt op), den kommer næppe ud at rejse mere. Så gik vi hen til gate 98, SAS flyet holdt klar udenfor. Vi sad en times tid ved gaten, der var en dejlig udsigt til flyparkeringsområdet og banerne, så vi kunne se flere fly som startede, blandt andet et par af de store Airbus 380. Det var hyggeligt, tiden gik godt. Vi gik ombord i flyet kl. 17:15, jeg tror at det blev fyldt. Starten var meget præcis og flyvetiden beregnet til 10 timer og 20 minutter. Vi fik mad efter et par timer, så sad vi og løste kryds og tværs et par timer, hvorefter vi prøvede at sove lidt. Vi fik slappet godt af, sov også kort et par gange. Ved 12 tiden (dansk tid) fik vi morgenmad og landede i København lidt før planlagt kl. 12:55. Vi havde ikke travlt med at komme ud af flyet, så vi lod alle andre gå forrest, vi skulle alligevel blot vente ind til afgangen mod Tirstrup. Det skulle vise sig at blive længere tid end planlagt. Da vi kom ind i transit hallen, kunne vi se, at der endnu ikke var markeret, hvor Tirstrup flyet skulle parkere. Da vi kom tæt på starttidspunktet og intet havde ændret sig gik vi hen til Information. Vi havde set et fly afgå til Tirstrup lige da vi kom til transithallen, tydeligvis 1 times tid forsinket. Men damen i information vidste ingenting, og kunne kun sige til os, at vi skulle holde øje med afgangsinformationstavlen. Hun blev lidt sur, da jeg til sidst forklarede, hvorfor vi havde henvendt os til Information. Vi kom lige som dagens tidligere afgange til Tirstrup afsted med en times forsinkelse, vi havde ringet til Berith og Sander og fortalt dem, at de kunne tage turen til Tirstrup i roligt tempo, så de nappede en is ved Kalø Slots ruin, inden de hentede os i Tirstrup. Det var dejligt at se dem igen og Berith kørte os alle til Kraghøjen, hvor far havde forberedt aftensmad til os. Bøffer i ovn og kartofler og salat dertil samt jordbærgrød til dessert. Dejligt at være hjemme igen efter en god og oplevelsesrig ferie. Efterskrift: Det blev til en 3 ugers ferie, hvor en forholdsmæssig stor del af tiden gik med transport, vi havde jo indgået en aftale om at flytte camperen fra fabrik til udlejningsfirmaets afdeling i San Francisco og dermed fået lejen til en specialpris. Vi betalte kr. for leje af camper + flybilletter (fra Tirstrup) + 1. hotelovernatning. Så har vi købt brændstof for kr. til den noget tørstige camper, vi har kørt 3,9 kilometer pr. liter, på amerikansk lyder det flottere med 10 miles pr. gallon. Vi har overnattet på RV pladser, og har betalt mellem 20 og 60 dollar pr. overnatning. Dyreste overnatninger er i Arizona og Californien, hvor også brændstoffet er dyrest, og vi så galonpriser på over 4 dollar. Det er formentlig billigere at lave en tilsvarende køretur med en almindelig bil og hotelovernatninger, men vi finder det meget behageligt at have kufferten pakket ud på hele turen, have mad i køleskabet og kunne holde ind og spise, når og hvor vi har lyst. Vi sparer helt sikkert mange penge på madbudgettet ved ikke at skulle frekventere restauranter hele tiden.

7 Camperen var stor, 25 fod lang, 10 fod bred og 12 fod høj. Men det gik fint med at komme rundt med den selv i byerne og på parkeringspladser, alt er jo større i USA. Det var dog vigtigt hele tiden at være obs. På, at højden svarede til en stor lastbils, så begrænsninger ved tunneler og overdækkede parkeringspladser skulle nærstuderes nøje. Største oplevelser for os på turen var helt klart de 3 nationalparker i Utah samt at se de store kaktusser ved Tucson. Rejsetidspunktet er udmærket, men spændvidden i temperatur er stor, afhængig af lokalitet. Vi var enkelte steder i nærheden af frysepunktet og andre steder i nærheden af 35 grader, det kræver selvfølgelig varieret udvalg af tøj i kufferten. Omregninger: 1 Fod = 30,48 cm; 1 mile = 1,6 km; 1 gallon = 3,79 liter.

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923.

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. Den 10. Maj 1923 giver SS OSCAR II et gigantisk trut i skibsfløjten, da den stævner ud fra Københavns Havn. Ombord på emigrantskibet

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Manual for rejseguider

Manual for rejseguider Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling...1 Afrejsebriefing...1 Ved afrejsen i København...1 Mødested...2 Fælles velkomst...2 Udlevering / tjek af billetter...2 Visum...2 Telefon...2 Check

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling... 1 Afrejsebriefing... 1 Ved afrejsen i København... 1 Mødested... 2 Fælles velkomst... 2 Udlevering

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre.

When in Rome, do as the Romans. Kære elever & forældre. December 2014 Kære elever & forældre. Så kom infobrevet vedr. vores USA-globaliseringsrejse med elevudveksling på Georgiana Bruce Kirby Preparatory School og Pacific Collegiate School i Santa Cruz, CA.

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og hvad mon han så vil sige? Han skal nok finde på noget fjollet.

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Jeg tog derfor en sidste gang ud til ambassaden og fik det rigtige papir. Endelig var jeg klar til at tage af sted.

Jeg tog derfor en sidste gang ud til ambassaden og fik det rigtige papir. Endelig var jeg klar til at tage af sted. Den turbulente start Jeg havde official studiestart den 21. August med den løbende uge til introduktion, inden de første kurser startede d. 28. August. Alt var klar for mit vedkommende til at tage af sted,

Læs mere

1) Der havde været nogen, for der var spor i sneen uden for døren. 2) Han nåede kun flyet, fordi han var så heldig, at det var forsinket.

1) Der havde været nogen, for der var spor i sneen uden for døren. 2) Han nåede kun flyet, fordi han var så heldig, at det var forsinket. For eller fordi For er en forklaring, dvs. en hjælp til at forstå det, der sker i helsætningen. Fordi er en årsag eller en intention, som tidsmæssigt ligger forud for helsætningen. 1) Der havde været nogen,

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Prag turen. Udvalgte billeder med kommentarer. Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen

Prag turen. Udvalgte billeder med kommentarer. Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen Prag turen Udvalgte billeder med kommentarer Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen Ruterne til og fra Prag Til venstre ser du vores rute til og fra Prag. Den blå rute

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Beskrivelse: Booking nummer er 1192510 Alamo Prisen for din billeje er 2090 DKK ogden er bekræftet.

Beskrivelse: Booking nummer er 1192510 Alamo Prisen for din billeje er 2090 DKK ogden er bekræftet. ons. 7. apr. 2010 tor. 8. apr. 2010 fre. 9. apr. 2010 lør. 10. apr. 2010 11:25 Fly København - Atlanta Fra København 1125 ank Atlanta 1525. Confirmation nr. PE4NF0 16:30 Hente bil Atlanta Booking nummer

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping campisten MARTS 2009 Nr. 0209 gratis magasin Gratis magasin med alt indenfor camping - fritid på hjul Tema om mc camping Fly, Ferrarier og flotte haver. Vi har besøgt Egeskov Slot Guidebog til gode oplevelser

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

januar 2014 FREDAG DEN 31. JANUAR 2014 10.02

januar 2014 FREDAG DEN 31. JANUAR 2014 10.02 januar 2014 FREDAG DEN 31. JANUAR 2014 10.02 Vi er taget afsted kl 01:11 fra nyborg st. Helle kørte os i min papas bil. Tobias sov hele vejen i toget, jeg sov lidt. Vi ankom til kastrup??:?? Og så sov

Læs mere

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence FERIE & EO BORDER COLLIE NEWS På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence i Frankrig Tekst & foto: Janne Litgov Så er vi hjemme igen efter

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket.

Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket. På Hobro station tager vi bagagen ud af vognmandens trailer og ud på perronen. Kastrup Lufthavn. Vi står i kø ved Sterlings skranker. Vi nåede det hele også sikkerhedschecket. Vi havde en kæmpe madpakke

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller.

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller. Beretning Paris 2014 - del 3 Dag 5 Tirsdag den 22. juli. Jeg vågner ved 7 tiden til dejligt vejr i Weeze, det dårlige vejr fra dagen inden er pist væk. Det er hvile dag og morgenmaden er bestilt til kl.

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,-

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,- Lørdag d. 18. oktober 2014 Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier Gevinster for over 20.000,- Program for Iøbsdagen: Fra kl. 10.00 Kl. 12.30 Kl. 12.30 Kl. 13.15 Kl. 13.15 Afhentning

Læs mere