Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl"

Transkript

1 Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl juni 2012

2 Indhold 1 Side: 1. Indhold. 2. Få en bjørn på kortet! 3. Om Naturcenteret. 4. Fotoskjul. 5. Bjørne og fotografering. 6. Fuglefotografering Turprogram. 12. Fotogrej etc. 13. Tilmelding, betaling etc. 14. Bjørnebilleder.

3 Få en bjørn på kortet! 2 Tag med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl på en eksklusiv og enestående bjørnesafari til det østlige Finland og fotografer brune bjørne på tætteste hold fra professionelle fotoskjul. Målet er det privatejede naturcenter Martinselkosen Eräkeskus, et stenkast fra den russiske grænse. I det absolut mest bjørnesikre terræn i hele Norden skal vi i løbet af 5 dage og 3 intense lyse sommernætter opleve og fotograferer op mod 30 forskellige brune bjørne i den øde finske taiga. Vores rummelige to-mandsskjul skjul står ved søer og sumpe i et naturreservat som går i et med det 200 kilometer brede russiske grænseland, som er det mest urørte naturområde i Europa. Her har bjørnene optimale levevilkår. Nogle af de ældste hanner i området er op mod 30 år og med en vægt på 250 kg. Bjørnesafarien er lagt midt i juni, hvor hunnerne er kommet frem af hiet med deres unger, og samtidig går i brunst. Det giver masser af spændende bjørneadfærd og optimale fotobetingelser. Søvn bliver der ikke meget af, men til gengæld får du en unik naturoplevelse, nærkontakt med den brune bjørn, intens og spændende fotografering og minder for livet. Varighed: 5 dage fra mandag den til fredag den Pris: Dkr. 6990,- eksklusiv flybillet og forsikringer Turen inkluderer: 2 x transfer fra og til Kajaani lufthavn i Finland. 4 x overnatning i dobbeltværelser med eget bad & toilet. Fuld forplejning, morgenmad og aftensmad på naturcenteret, samt proviant i skjulet. Professionelle og rummelige to-mandsfotoskjul. Bjørnefotografering. Fuglefotografering. 3 x foto-workshop og 5 dages foto- og naturvejledning med Lars Gejl. Foredrag om den brune bjørn ved naturcenterets bjørneekspert. Deltagerantal: Maks. 15 personer.

4 Om Naturcenteret Martinselkosen 3 Vores base under bjørnesafarien er naturcenteret Martinselkosen, en gammel finsk grænsepost, opkaldt efter en legendarisk grænsevagt. Grænseposten er nu omdannet til naturcenter og er privatejet. Hovedbygningen er indrettet med administration, hyggeligt kombineret køkken og spise/opholdsstue, og i den nybyggede sidebygning er der indkvartering i rummelige 2-mandsværelser med bad eget bad og toilet. Naturcenteret er omgivet af skov og søer med rig mulighed for naturstudier og fotografering. B.la. i den nærliggende urskov med gamle graner og flagrende lav, hvor der af og til yngler tretået spætte og lavskrige. Nedenfor centeret fodres der fugle og fra en lille pavillion er der gode fotomuligheder, især i morgentimerne, af arter som b.la. dompap, grønsisken, grønirisk, hvidsisken, lille korsnæb, og med lidt held lavskrige, samt egern, gråsidemus og skovlemming. Mere information om centeret og dets faciliteter på

5 Om fotoskjulene 4 Naturfotoskolen har booket centerets 8 pro-hides, med plads til 3 fotografer i hvert skjul. For optimale fotomuligheder og bedre komfort har Lars Gejl dog kun booket NaturFotoskolens kursister i 2 fotografer pr. skjul, da bjørnene er meget aktive, og det er vigtigt med god plads til hurtige skift mellem de forskellige skydeskår i skjulet. Fra skjulene observerer vi bjørnenen gennem spejlglasruder og fotograferer gennem et hul i et camouflagegardin. I skjulet er der ikke plads til trebens-stativer, derfor er den brede vindueskarm i hvert skjul udstyret med beanbags og en jernplade med standardgevind til eget kugle-videohoved. Der fotograferes fra enten stol eller køje, hvor der også kan soves på skift. Skjulene er mobile og rykkes rundt i terrænnet efter behov. Det mindsker sliddet på naturen og sikre fotograferne de bedste forhold. Skjulene er opstillede ved tre forskellige biotoper, henholdsvis Sumpen, Søen og i Skoven. Alle kursister får en nat på hver lokalitet, og dermed rig variation i billedmaterialet. De normalt sky bjørne, lokkes hos MartinSelkosen, til med hundefoder i form af små fiskepiller på størrelser med gajoler. Fiskepillerne synker ned i vegetationen og ses ikke på billederne og bjørnene udviser normal fødesøgningsadfærd, i modsætning til andre steder i Finland, hvor man kan opleve bjørne på døde grise og kokadaverer. OBS: Der tages for en sikkerheds skyld forbehold for skjulenes placering og antallet af fotografer pr. skjul, da alt sker på bjørnenes præmisser.

6 Bjørne og bjørnefotografering 5 Udstyret med spændte forventninger og fotogrej bevæger vi os mod skjulene sidst på eftermiddagen. Turen går gennem skoven, hvor vi ser klomærker på træerne og spor efter bjørnenes aktiviteter. I skjulene pakker vi ud og gør os klar, mens guiden lægger foder ud efter vores anvisninger i forhold til bagrund og skudafstand. Og så er det bare at holde øje og vente. Nogle gange er det som om bjørnene venter på os, og dukker op så snart der er faldet ro over terrænnet, andre gange går der et par timer. At se og fotograferer sin første bjørn, nordens største rovdyr, sætter pulsen i vejret, og er en enestående naturoplevelse som sætter varige minder i sjælen. Vi er i skjulene fra ca til klokken den følgende morgen. 14 timer kan synes som lang tid, men timerner går forbløffende hurtigt, både med fotografering og dæmpet, hyggelig fotosnak, og der er sjældent tid til andet end en smålur midt på natten. Bjørnene er mest aktive om aftenen og sidst på morgenen, og det gælder om at være klar, for pludselig er det tid til en dukkert i søen, en tur op i et træ, en brydekamp eller op på bagbenene i tre meters højde for at overskue landskabet. Nogle bjørne trasker forbi skjulet på få meters afstand, andre er mere sky og holder sig i periferien. Derfor er der både brug for mellemteler og de lange rør. Se mere under Fotogrej etc. Side 12. Ikke èn nat er ens i bjørneland, og for den vågne og heldige sker det, at en strejfende jærv eller ulv dukker når der er mest stille. At fotograferer bjørne fra skjul er ingen kunst, men at skabe gode billeder som hæver sig over gennemsnittet kræver sin fototgraf, især i kampen mod søvnen ud på de små timer. Heldigvis er der i skjulet god tid til at vurderer baggrund og lys, tjekke eksponering, lukkertid og komposition, så småfejlene kan rettes til næste bjørn.

7 Fuglefotografering 6 Visse år er der mange ugler i taigaen omkring Martinselkosen. Lapuglen og den moppende rødstjert er fotograferet i 2011, som var museår og derfor også et godt ugleår. En af centerets guider, som er fugleexpert, har specialiseret sig i at finde ugle. Næsten hvert år kan han fremvise høgeugle, og med lidt held er der også mulighed for perleugle, lapugle og måske slagugle og stor hornugle. Fotograferingen foregår i små hold, bag camouflagenet, ved og omkring redestedet med behørig respekt for uglerne. Uglerne er dog kun et muligt ekstratilbud som afregnes direkte med guiden. Grønsisken fotograferet ved centerets foderplads

8 Turprogram 7 Dag 1. Mandag den Kort efter landing i den lille lokale Kajaani Lufthavn, mandag ved 18 tiden, samles vi og får udleveret vores bagage. Efter en kort velkomst og orientering går vi til bussen og bliver transporteret ca. 2 timer og godt 200 km gennem den lyse finske aften og endeløse taiga med udsigt til søer, lommer, rener og elge, inden vi ved ca tiden ankommer til naturcenteret nær den russiske grænse. Efter et hurtigt tjek-ind på vores to-mandsværelser samles vi i spisestuen til en sandwich, kaffe og måske en enkelt af de lokale bjørnebryg. Lars Gejl og orienterer om området, den kommende dag og giver praktiske oplysninger. Inden vi går til køjs forbereder vi morgenes fuglefotografering ved centerets foderplads. Vi tjekker baggrunde og sætter naturtro grene klar til dompapper, grønsiskener, spætter og egern. Omkring midnat er det tid at tørne ind, eller måske til mere fotosnak eller en lille gåtur i stilheden i den midsommerlyse finske sommernat, hvor kun lyden af skovfyrrens susen brydes af enkelte strofer fra en sangdrossel og måske et bjørnebrøl i det fjerne.

9 Turprogram 8 Dag 2. Tirsdag den 19.6 Vi sørger selv for vækning, og afgør hver især, om der skal soves længe eller morgenen skal bruges til fuglefotografering ved foderpladsen eller måske en vandretur i området Mandagens første officielle punkt er morgenmaden, hvor vi får et solidt foder og møder de fotografer og guider som netop er ankommet fra nattens fotooplevelser i skjulene. Vi får de seneste staldtips og taler med fugleguiden om mulighederne for fotografering af ugler. Under morgenmaden er der mulighed for, at smøre en sandwich til frokost. Efter morgenmaden orienterer Lars gejl om dagens program, som frem til klokken er til individuel afbenyttelse. Mulighederne er mange, men fuglefotografering ved stationen og tjek af den nærliggende urskov for tretået spætte er nærliggende Workshop med Lars Gejl. Vi mødes i opholdsstuen, hvor Lars viser en serie bjørnebilleder og forbereder deltagerne på aftenens og nattens fotomuligheder med egnede kameraindstillinger og adfærd ved bjørnefotografering Foredrag om den brune bjørn. Naturcenterets mest erfarne bjørneguide vil fortælle om terrænnet og bjørnenes liv og færden i området. Foredraget giver vigtig og nødvendig basisviden om bjørne og bjørneadfærd, således at bjørnene bliver lettere at læse når vi sidder i skjulet, hvilket gør, at vi får de rigtige billeder og ikke forpasser chanchen når bamsefar rejser sig på bagbenene eller måske lægger an til en brydekamp Aftensmad Opdeling i tre grupper og afgang til de professionelle skjul med centerets guider. Skjulene ligger ca. 10 minutters kørsel fra centeret. Til skjulene i Sumpen og i Skoven er der fra holdepladsen ca. 2 km spændende vandretur i kuperet terræn. Til skjulene ved Søen, er der blot 500 m Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten En spændende og intens oplevelse med fotografering af bjørne og naturoplevelser venter os inden vi afhentes af guiden klokken 7 onsdag morgen.

10 Turprogram 9 Dag 3. Onsdag Efter en spændende nat afhentes vi af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser. Lars Gejl opsummerer nattens oplevelser og orienterer om mulige fotoemner i formiddagstimerne Individuel tid Workshop med Lars Gejl. Vi mødes i opholdsstuen og gennemgår vores første bjørnebilleder. Lars giver konstruktiv kritik og giver råd og vejledning i bedre teknik, komposition, eksponering, brug af baggrund etc, så alle er endnu bedre forberedt til anden nat i skjulet Aftensmad De tre grupper køres ud til et nyt skjul Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten Endnu en spændende nat i nyt terræn.

11 Turprogram 10 Dag 4. Torsdag Vi afhentes af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser. Lars Gejl opsummerer nattens oplevelser og orienterer om mulige fotoemner i formiddagstimerne Individuel tid Workshop med Lars Gejl. Vi mødes i opholdsstuen og gennemgår nattens eksponeringer. Lars giver konstruktiv kritik og giver råd og vejledning i bedre teknik, komposition, eksponering, brug af baggrund etc, så alle er endnu bedre forberedt til den sidste nat i skjulet Aftensmad De tre grupper køres ud til et nyt skjul Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten Endnu en spændende nat med nye naturoplevelser venter os. Vi er nu allerede erfarne bjørnekendere og bjørnefotografer med mange skud på kortene, og kan med sindsro kræse om nattens motiver og være kreative med lukkertider og ISO, for at få de sidste unikke billeder med hjem fra en naturoplevelser der vil sætte varige minder, ikke mindst på den bløde harddisk.

12 Turprogram 11 Dag 5. Fredag den Efter vores sidtse intense nat afhentes vi atter af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser Pakning og mulighed for fotografering inden afrejse Afsked og afgang fra Martinselkosen mod Kaajani Lufthavn

13 Fotogrej etc. 12 Fotogrej: Mit rejsegrej til bjørnefotografering er 2 fullframe-huse og to zomm-optikker på henholdsvis mm og mm, samt en 1,4x telekonverter. Desuden en 4 kg beanbag til skjulet, som sikre optimal telemanøvre og panorering når bjørnerne passerer, samt en etbens-stativ til fuglefotografering. Husk også en lommelygte, ekstra batteri og oplader, samt evt. laptop, kortlæser usb-nøgle etc. til gennemgang og konstruktiv kritik af dine bjørneskud. Beklædning: Pak til en mellemkold dansk forårsdag med temperaturer fra 5-8 grader om natten og op til 20 om dagen. Nødvendigheder er regntøj og vandtætte støvler med højt skaft, da vi skal gennem myr for at komme til skjulet i Sumpen. Myggenet, kasket/bøllehat og tynde handsker. Myggespray kan klare problemet med de blodsugende småbæster, men det stinker og klistrer afskyeligt, og selv om bjørnene er ligeglade med lugten, er det ikke sikkert din kollega i skjulet lige så tolerant. Skjulet er i øvrigt myggefrit efter et par minutters klappen og klasken. Valuta: På centeret kan sodavand og øl betales med kreditkort, men husk kontanter i Euro, som er eneste kontante betalingsmiddel. Får vi sammen med centerets fugleguide mulighed for at fotograferer nogle af de nordiske ugler er prisen ca. 50 Euro pr. næse.

14 Tilmelding, Betaling & Rejseplan 13 Turen afholdes som et fotokursus med mødested og udgangspunkt i lufthavnen i Kajaani (KAJ) i det midt-østlige Finland. Deltagere der evt. ankommer via alternative lufthavne i området, skal meddele det til turleder Lars Gejl, så de kan få oplyst prisen for transfer til bjørnecenteret. Deltager der selv står for transport til og fra centeret bedes ligeledes meddele det til Lars Gejl. Deltagerne står selv for køb af flybillet og nødvendige forsikringer etc. i forbindelse med rejsen og kurset. Det tilrådes at købe billetten i god tid, og senest ved tilmelding til kurset, da der er bergrænset plads i inderigsflyet fra Helsinki til Kajaani på ud og hjemrejsedagene. Tilmelding til kurset sker ved at maile til Lars Gejl og NaturFotoskolen på lg@larsgejlfoto.dk Ved tilmelding opgives alle nødvendige kontaktdata: Navn, adresse, og telefonnummer. Indbetaling af det fulde kursusbeløb, Dkr 6990,- skal ske senest den Indbetalingen sker på konto i danske Bank med Reg.Nr: 3121og konto.nr: Bemærk, at du ikke er sikret en plads på kurset før beløbet er indbetalt. Når din indbetaling er registreret modtager du en kvittering fra Lars Gejl og NaturFotoskolen. Mødested: Senest, mandag den i Kajaani Lufthavn ved bagagebåndet i ankomsthallen. Mødetid: Ca med forbehold for evt. flyforsinkelse. Afgang i bus mod naturcenteret Martinselkosen ca Til orientering ser Lars Gejl s rejseplan således ud: (Flybillet, Finnair, tur/retur Dkr. 1451,00) Udrejse mandag den Afgang Kastrup Flight no: AY 666 Ankomst Helsinki Afgang Helsinki Flight no: AY 3889 Ankomst Kajaani Transfer Kajaani - Martin Selkosen Afgang Ankomst Hjemrejse fredag den Transfer Martinselkosen - Kajaani Ankomst Kajaani Afgang Kajaani Flight no: AY 3900 Ankomst Helsinki Afgang Helsinki Flight no: AY 667 Ankomst Kastrup 18.25

15 Alle billeder i PDF-programmet er taget under et 5 dages ophold hos MartinSelkosen i juni Venlig hilsen Lars Gejl

Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl

Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl 17-21 juni 2013 Nyt indhold og reduceret pris! 1 Indhold Side: 1. Indhold. 2. Få en bjørn på kortet! 3. Om Boreal Wildlife Center og fotoskjul.

Læs mere

På bjørne og ulve fotosafari i Finland

På bjørne og ulve fotosafari i Finland an d På bjørne og ulve fotosafari i Finland 6 dage fra kr. 13.995,Rejserute: København Helsinki Kajaani Boreal Wildlife Center Rejseleder: Naturfotograf og forfatter Lars Gejl Tag med naturfotograf Lars

Læs mere

Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland

Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland and Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland Velkommen til Finland Safari & Beyond byder dig velkommen til Finland, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!)

FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!) FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!) Onsdag 27. maj: Ankomst Kursusdeltagerne ankommer til Kastrup Lufthavn, København, omkring kl. 16 17. Finnair har en ankomst 16:10 (afr. Helsinki 15:35)

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs.

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs. Kære turdeltager til Bialowieza turen. Her kommer det endelige program for hele turen. Kl. 06.00 Møde i Kastrup Lufthavn. Kl. 08.00 fly til Warszawa (SK 751) Kl. 09.20 - Ankomst til Warszawa Torsdag den

Læs mere

Jagt på skovfugle med guide

Jagt på skovfugle med guide Jagt på skovfugle med guide Jagtkursus Sveg 2010 Dette kursus/jagtrejse henvender sig til den kræsne kvalitetsbeviste jæger, der vil finde tilbage til jagtens sjæl - der hvor jagten ikke kan stå alene,

Læs mere

Farum Orienteringsklub

Farum Orienteringsklub Kvitåvatn Fjellstoge, Gausta, Telemark, Norge 22. 26. januar 2015 (uge 4) Så har du muligheden for at komme på langrendsskitur til Kvitåvatn Fjellstoge, Gausta, Telemark, Norge sammen med Roskilde Skiklub.

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Theodor Willibald Harbsmeier Lars Rud Bille Mobil: 61316543 Mobil: 51 23 33 70 1 Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Athen Information omhandlende

Læs mere

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union The search for silence. The project is co-funded by the European Union Where to find! Where to find! Lake Rørbæk Vejle Developing tourism: 3 important things! Developing tourism: 3 important things! Focus

Læs mere

Ramlerne god golf og sammenhold 2019

Ramlerne god golf og sammenhold 2019 Ramlerne god golf og sammenhold 2019 East Sussex, England 26-29 april 2019 Destinationen for Ramlernes Årlige forårstur bliver igen England, nærmere betegnet til East Sussex, hvor Dale Hill Golf Resort

Læs mere

Foreløbigt program TalentWeek 2016

Foreløbigt program TalentWeek 2016 Foreløbigt program TalentWeek 2016 Herunder findes det foreløbige program for TalentWeek 2016. Bemærk at mindre ændringer kan forekomme. Det endelige program udleveres til alle deltagerne på TalentWeek

Læs mere

Kirgisien Ibex jagt i 2018

Kirgisien Ibex jagt i 2018 Kirgisien Ibex jagt i 2018 Vores samarbejdspartner har mange års erfaring for afvikling af jagtarrangementer, og har hvert år mange forskellige jægere fra hele verden på jagt. Bestanden af Ibex i Kasakhstan

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram Lørdag den 21. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

Ramlerne god golf og sammenhold 2018

Ramlerne god golf og sammenhold 2018 Ramlerne god golf og sammenhold 2018 Grevskabet Cheshire, Nordvestlige England 26-29 april 2018 Destinationen for Ramlernes Årlige forårstur bliver England, nærmere betegnet til det lille Grevskab Cheshire,

Læs mere

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt Kamchatka Brunbjørn Rusland kaldes for bjørnelandet, da det har den største bjørnebestand i verden. Den gode trofæ kvalitet, sammen med den gode pris, giver en god grund til at jage bjørn her. Der til

Læs mere

Vi giver jer her muligheden for at leve som de professionelle på fine hoteller og spille og træne på super lækre græstæpper.

Vi giver jer her muligheden for at leve som de professionelle på fine hoteller og spille og træne på super lækre græstæpper. I TYRKIET for seriehold Ligabold.com giver jer en enestående mulighed for, under sydlige himmelstrøg, at afpudse formen inden sæsonstart under professionelle forhold og det til super skarpe priser! I samarbejde

Læs mere

Sundhed for dig på Samsø i april 2019

Sundhed for dig på Samsø i april 2019 Sundhed for dig på Samsø i april 2019 - Yogaretreat hvor din krop er i fokus Du bliver inviteret og guidet igennem yoga morgen og eftermiddag/aften med fokus på områder og funktioner i kroppen. Hver yogatime

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst Info om turen til Bornholm Tak for sidst! Som lovet følger her nogle praktiske informationer vedr. turen til Bornholm d. 27.-31. maj. Vi har nu modtaget de endelige rejsetider fra DSB. Det viser sig desværre,

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Forældre informationsaften d. 9/ Sommerlejr for: Pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer

Forældre informationsaften d. 9/ Sommerlejr for: Pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer Forældre informationsaften d. 9/5 2017 Sommerlejr for: Pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer 7.-15. juli 2017 Kvitåvatn, Rjukan i Norge Hvem skal med? 28 pilte 20 væbnere 3 seniorer 17 ledere 5 tanter/onkler

Læs mere

Kustania Sibirsk Råbuk 2015

Kustania Sibirsk Råbuk 2015 Kustania Sibirsk Råbuk 2015 Vores samarbejdspartner har mere end 12 års erfaring for afvikling af jagtarrangementer, og har mange forskellige jægere fra hele verden på jagt. Jagten gennemføres i området

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Kombiner et ophold i den grønlandske hovedstad, Godthåb/Nuuk, med en smuk sejltur op langs kysten, inkl.

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD

LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! CUP 2014 LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD CUP LIGABOLD CUP & TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD CUP OG TRÆNINGSLEJRE

Læs mere

LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA. d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016.

LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA. d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016. LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA "En kombination af FCBESCOLA's træning og kampe mod lokale hold" d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016. Kære fodboldvenner Så gentager vi succesen fra 2015! Er du

Læs mere

Nytårsflodkrydstogt på Rhinen

Nytårsflodkrydstogt på Rhinen Nytårsflodkrydstogt på Rhinen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på romantiske Rhinen All inklusive om bord Rüdesheim og Drosselgasse Side 1 af

Læs mere

Rocky Mountains på hesteryg

Rocky Mountains på hesteryg Rocky Mountains på hesteryg En utrolig smuk naturrejse på hesteryg På denne spændende rejse skal I se Rocky Mountains fra en hel anden vinkel. I løbet af 6 dage vil I ride i den smukke natur og se de imponerende

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & TOSSERNES KLUB - AFLYST I 2018 DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018 Rejsen er det helt rigtige match for livsnydere, som finder glæde i både aktiv udfoldelse på asfalten

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange)

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange) Vil du have en skøn oplevelse med familien? Så er chancen der nu. Museum Sydøstdanmark er, i samarbejde med Vordingborg Kommune, i gang med at udvikle en ny oplevelsesrute på Møn, Nyord og Bogø; Camønoen

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring Masai Safari i Kenya Ønsker I den ægte safarifølelse, hvor I kommer i nærkontakt med naturen, dyrene og lokalbefolkningen? Så er denne safaritur noget for jer! På denne safarirejse skal I bo på camps,

Læs mere

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende!

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende! Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Ulvehytten er fantastisk spændende og anderledes overnatningsmulighed i Knuthenborg Safaripark. Herunder finder I en række oplysninger,

Læs mere

Program Tyrkiet træningslejr

Program Tyrkiet træningslejr Program Tyrkiet træningslejr Periode: Mandag 14.04.2014 Fredag 18.04.2014 Rejsearrangør: Dogru Rejser - www.dogrurejser.dk Medlem af rejsegarantifonden medlems nr. 2205 Kontaktperson: Serkan Öztürk Tel.

Læs mere

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi

Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center. Retræte med inspiration fra Frans Assisi Retræte og Pilgrimsvandring på Lia Gård Retreat center fra mandag den 5. september til mandag den 12. september 2016 En rejse arrangeret af Inger Lis og Lars Ulsdal for danskere, unge som ældre. Gennem

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

Tidsplan. for. weekenden. Program Mølleåsejladsen 2011

Tidsplan. for. weekenden. Program Mølleåsejladsen 2011 Program Mølleåsejladsen 2011 Tidsplan for weekenden Program Mølleåsejladsen 2011 01 Fredag Vi holder jubilæumskomsammen på Colleruphus fra 18.00-22.00, hvor man kan grille sin medbragte mad. Lørdag Bådbygning

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0226 afsagt den 17. april 2015 ****************************** KLAGER ES (3 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Koreaspecialisten (Tumlare Corporation

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 1.april 2018 til 21.april 2018 Hermed følger den endelige rejseplan og pris i forbindelse med Konvention

Læs mere

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 2015-003-01 11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 Amakulu Safari s Jagt- og Safari tur for jæger og ledsager er en ideel rejse for jægeren, der ønsker en oplevelse sammen med sin ledsager, ven

Læs mere

Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014

Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014 Tennis Træningslejr i Tyrkiet uge 18 / 2014 Klub: Frederikssund tennis klub Art: Jesper Friese Tlf: +45 40452574 Mail: bane@frederikssund-tennis.dk Hermed fremsendes et tilbud på rejse til Tyrkiet. Tilbuddet

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Ungdomsskolens Skitur 2014

Ungdomsskolens Skitur 2014 Ungdomsskolens Skitur 2014 Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 14. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis

Læs mere

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona Så er Dansk Svømmeunions mastersudvalg klar med et rejseoplæg for masterssvømmerne i de nordiske lande til Masters- EM i Cadiz den 12-20. september 09. Cadiz er spaniernes eget foretrukne ferierejsemål

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00.

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00. Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis. Krydser grænsen

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 11. til 18. maj 2019 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 11. til 18. maj 2019 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 11. til 18. maj 2019 Dagsprogram Lørdag den 11. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

Kirgisien - Ibex jagt

Kirgisien - Ibex jagt Kirgisien - Ibex jagt Klassisk bjergjagt i fantastisk bjergområder. Vi arrangerer i 2018 en gruppetur til Kasakstan/Kirgisien hvor der vil være en rejseleder med fra kontoret under hele turen. Der kan

Læs mere

AFTENENS PROGRAM. Velkomst Hvem skal med? Rejseplan Hvor skal vi bo? Hvad er inkluderet? Hvad skal vi opleve? Vigtige papirer Praktisk inden turen

AFTENENS PROGRAM. Velkomst Hvem skal med? Rejseplan Hvor skal vi bo? Hvad er inkluderet? Hvad skal vi opleve? Vigtige papirer Praktisk inden turen AFTENENS PROGRAM Velkomst Hvem skal med? Rejseplan Hvor skal vi bo? Hvad er inkluderet? Hvad skal vi opleve? Vigtige papirer Praktisk inden turen HVEM SKAL MED? De voksne er; Gitte 2398 2146 Rasmus - 4073

Læs mere

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 03. juli 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering 18.15 19.00 Middag i spisesalen 19.00 19.30 Velkomst i Tårnsalen 19.00 20.30 Aftenløb for børn og

Læs mere

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015!

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015! Kære alle medlemmer af Greve Golfklub. Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD 8. - 15. April 2015 SIDSTE TILMELDINGSFRIST, DEN 20. FEBRUAR 2015 På vegne af

Læs mere

7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN. Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm

7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN. Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm 7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen,

Læs mere

Prisen: Pris for børn fra fritidsklubben er 2400 kr. + 10 timers arbejde. 6 rater 400 400 400 400 400 400. 5 rater - 480 480 480 480 480

Prisen: Pris for børn fra fritidsklubben er 2400 kr. + 10 timers arbejde. 6 rater 400 400 400 400 400 400. 5 rater - 480 480 480 480 480 PFC - Præstevængets Fritidscenter Så er det igen blevet tid til den legendariske PFC skitur. Denne gang går turen til et af Sveriges største skisportssteder Stöten. Turen er denne gang desværre kun for

Læs mere

Iford Manor!!" #$ %$ & '

Iford Manor!! #$ %$ & ' Iford Manor!!" #$ %$ & ' () Fakta Transport: Fly fra Kastrup til London Heathrow med SK503 11. maj klokken 12:00 Hjemrejse fra Heathrow med SK506 den 16. maj klokken 16:50 I England bliver vi transporteret

Læs mere

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto

1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015. ndhtxtfoto www.frdk.dk Nr. 4 Side 1 af 5 25. marts 2015 1. Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 1.Studietur for FRDK til England 14.-18. juni 2015 ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studieturen har mest

Læs mere

RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Tropisk fotoworkshop Et komfortabelt fotoeventyr RANDERS REGNSKOV DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Tropisk fotoworkshop Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Grønland lige om lidt

Grønland lige om lidt Grønland lige om lidt Program Flyveturen Mødetid Bagage / pakning Hvor skal vi bo Forplejning I Sdr. Strømfjord I Nuuk På vandreturen Vandretur Niveaudeling Fortræning Kontakt Økonomi Lejrbank/lommepenge

Læs mere

Jagt på skovfugle med guide jagtkursus

Jagt på skovfugle med guide jagtkursus Jagt på skovfugle med guide jagtkursus - Dette kursus/ jagtrejse henvender sig til den kræse kvalitetsbeviste jæger, der vil finde tilbage til jagtens sjæl, - der hvor jagten ikke kan stå alene,- men blot

Læs mere

Østrig 2015. Neukirchen. am Grossvenediger

Østrig 2015. Neukirchen. am Grossvenediger Østrig 2015 Neukirchen am Grossvenediger Det ligger her Neukirchen ligger i nationalparken Hohe Tauern mellem Zell am See og Gerlos, i hjertet af Kitzbüheler Alperne. Området 61 km pister 14 lifte Gratis

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Ørredfiskeri på Grønland

Ørredfiskeri på Grønland HØJDEPUNKTER HØJDEPUNKTER & & BESKRIVELSE BESKRIVELSE Ørredfiskeri på Grønland Overblik HØJDEPUNKTER Elven Qoruqut ligger I det vestlige Grønland og er en perle. Et urørt paradis, hvor kun et fåtal af

Læs mere

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Dublin Information omhandlende Dag Dato Kl Program Bemærkninger Afrejse Søndag 30.03 10:55! 17:41 Selve ugen Mandag Torsdag Afrejse fra Thisted Banegård

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde Husted Dans 17.01.16 23.01.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Ungarn 4-11 maj 2014.

Ungarn 4-11 maj 2014. Ungarn 4-11 maj 2014. Dag til dag program. Mandag den 5. maj 2014. Morgenmad + madpakker ca. kl. 08.00. Tur fra Farm Lator ad gul rute. Turen er på ca. 6 km. tur/retur. (08.15-14.00.) Vi kommer først gennem

Læs mere

Malerejse Færøerne. d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2014 d. 7. 13. juli d. 3. 9. aug. NYHED Tur til Nordøerne i august - Videroye og Fugloye Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne.

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER rejsefotografering Til alle med eventyr i blodet DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At klargøre kursisterne til forestående rejser med kamera til fremmede

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere