Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl"

Transkript

1 Nordisk fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl juni 2013 Nyt indhold og reduceret pris!

2 1 Indhold Side: 1. Indhold. 2. Få en bjørn på kortet! 3. Om Boreal Wildlife Center og fotoskjul. 4. Rovdyr og fotografering Turprogram. 10. Fotogrej etc. 11. Tilmelding, betaling etc. 12. Billeder.

3 Få en bjørn på kortet! 2 Tag med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl på en eksklusiv og enestående storvildtsafari til det østlige Finland og fotografer Nordens største rovdyr på tætteste hold fra professionelle fotoskjul. Målet er det privatejede naturcenter Boreal Wildlife Center nær den russiske grænse. I et af de mest bjørnesikre terrænner i hele Norden skal vi i løbet af 5 dage og 4 intense lyse sommernætter opleve og fotograferer brune bjørne, jærv og ulv i den øde finske taiga. Vores rummelige skjul står ved søer og sumpe i naturreservaterne som går i et med det 200 kilometer brede russiske grænseland, som er det mest urørte naturområde i Europa. Her har de store rovdyr optimale levevilkår. Fotosafarien er lagt midt i juni, hvor bjørnehunnerne bl.a er kommet frem af hiet med deres unger, og samtidig går i brunst. Det giver masser af spændende bjørneadfærd og optimale fotobetingelser. Søvn bliver der ikke meget af, men til gengæld får du en unik naturoplevelse og store chancer for nærkontakt med de to af de andre top-rovdyr i Norden, nemlig ulv og jærv, samt intens og spændende fotografering og minder for livet. Varighed: 5 dage fra mandag den til fredag den Pris: Dkr. 8995,- eksklusiv flybillet og forsikringer. Turen inkluderer: Transfer fra og til Kajaani lufthavn i Finland. Indkvartering på dobbeltværelser. Fuld forplejning, morgenmad og aftensmad på naturcenteret, samt proviant i skjulet. Professionelle og rummelige fotoskjul, primært to-mands. Fotografering af bjørn og meget store chancer for jærv og ulv. Fuglefotografering. Foto-workshop s og 5 dages foto- og naturvejledning med Lars Gejl. Turen gennemføres ved minimum 10 deltagere og maksimum 15.

4 Om Boreal Wildlife Center og fotoskjulene 3 Vores base under fotosafarien er Boreal Wildlife Center, som er en gammel finske grænseposter, nu omdannet til privatejet naturcenter med spisestue, indkvartering i dobbeltværelser, bad og toilet. Naturcenteret er omgivet af skov og søer med rig mulighed for naturstudier og fotografering. På centerets foderbræt er der gode fotomuligheder, især i morgentimerne, af arter som b.la. dompap, grønsisken, grønirisk, hvidsisken, lille korsnæb, og med lidt held lavskrige, samt egern, gråsidemus og skovlemming. Mere info på og foto s og videoklip på Naturfotoskolen har booket centerets 8 pro-hides, med plads til 3 fotografer i hvert skjul. For optimale fotomuligheder og bedre komfort har Lars Gejl dog kun booket NaturFotoskolens kursister med 2 fotografer pr. skjul, da de store rovdyr er meget aktive, og det er vigtigt med god plads til hurtige skift mellem de forskellige skydeskår i skjulet. Fra skjulene observerer vi rovdyrene gennem spejlglasruder og fotograferer gennem et hul i et camouflagegardin. I skjulet er der ikke plads til trebens-stativer, derfor er den brede vindueskarm i hvert skjul udstyret med beanbags og en jernplade med standardgevind til eget kugle-videohoved. Der fotograferes fra enten stol eller køje, hvor der også kan soves på skift. Skjulene er placerede på forskellige biotoper med henholdsvis myr, skov og sø, så der bliver rig variation i baggrunde og motiver. De normalt sky rovdyr lokkes hos Boreal Wildlife Center primært til med hundefoder i form af små fiskepiller på størrelser med gajoler. Fiskepillerne synker ned i vegetationen og ses ikke på billederne og dyrene udviser normal fødesøgningsadfærd. OBS: Der tages forbehold for skjulenes placering, antallet og variationen af rovdyr, samt antallet af fotografer pr. skjul, da alt sker på naturens og dyrenes præmisser.

5 Fotografering af bjørn, ulv og jærv 4 Udstyret med spændte forventninger og fotogrej bevæger vi os mod skjulene sidst på eftermiddagen. Turen går gennem skoven, hvor vi ser klomærker på træerne og spor efter bjørnenes aktiviteter. I skjulene pakker vi ud og gør os klar, mens guiden lægger foder ud efter vores anvisninger i forhold til bagrund og skudafstand. Og så er det bare at holde øje og vente. Nogle gange er det som om bjørnene venter på os, og dukker op så snart der er faldet ro over terrænnet, andre gange går der timer. At se og fotograferer sin første bjørn, nordens største rovdyr, sætter pulsen i vejret, og er en enestående naturoplevelse som sætter varige minder i sjælen. I tillæg er Boreal Wildlife Center et af de eneste finske naturcentre som kan tilbyde både brun bjørn, ulv og jærv på samme tid. Vi er i skjulene fra ca til klokken den følgende morgen. 14 timer kan synes som lang tid, men timerner går forbløffende hurtigt, både med fotografering og dæmpet, hyggelig fotosnak, og der er sjældent tid til andet end en smålur midt på natten. Bjørnene er mest aktive om aftenen og sidst på morgenen, og det gælder om at være klar, for pludselig er det tid til en dukkert i søen, en tur op i et træ, en brydekamp eller op på bagbenene i tre meters højde for at overskue landskabet. Nogle bjørne trasker forbi skjulet på få meters afstand, andre er mere sky og holder sig i periferien. Derfor er der både brug for mellemteler og de lange rør. Se mere under Fotogrej etc. Side 10. Ikke èn nat er ens i bjørneland. Det gælder om at være på dupperne, måske sove lidt på skift, for pludselig lister jærven forbi, eller også kommer ulveflokken snigende som tyste, grå skygger. At fotograferer rovdyr fra skjul er ingen kunst, men at skabe gode billeder som hæver sig over gennemsnittet kræver sin fototgraf, især i kampen mod søvnen ud på de små timer. Heldigvis er der i skjulet god tid til at vurderer baggrund og lys, tjekke eksponering, lukkertid og komposition, så småfejlene kan rettes til næste motiv.

6 Turprogram 5 Dag 1. Mandag den Ca Kort efter landing i den lille lokale Kajaani Lufthavn samles vi og får udleveret vores bagage. Efter en kort velkomst og orientering går vi til bussen og bliver transporteret ca. 1½ time og godt 100 km gennem den endeløse taiga med udsigt til søer, lommer, rener og elge, inden vi ankommer til Boreal Wildlife Center nær den russiske grænse Efter et hurtigt tjek-ind på vores to-mandsværelser samles vi i spisestuen til aftensmad og derefter en kort orientering om rovdyrfotografering fra skjul og lokale forhold, inden direkte afgang til vores første aften og nat i skjulet Opdeling i tre grupper og afgang i bil mod skjulene, ledsaget af centerets guider. Efter en kort køretur bliver vi efterladt i taigaen og går en kort tur gennem terrænnet ud til skjulene Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten En spændende og intens oplevelse med fotografering af nordens store rovdyr og naturoplevelser venter os inden vi afhentes af guiden klokken ca tirsdag morgen. Vi får unik mulighed for at se bjørn, ulv og jærv. Bjørnen er den rolige og tålmodige og af de tre store og giver os god tid til komposition og billed-idéer. Jærven er en sky enspænder som lusker rundt, lavt i terrænnet, efter både ådsler og alt andet levende, deraf det tyske navn vielfras (meget-æder) Hvis vi er heldige ser vi ikke blot enkelte jærve, men jærv-hun med unger. Ulven lever i flok, og kan med lidt held ses i familiegrupper på 4-8 dyr, eller som ensomme strejfere. Ulve og bjørne er ikke de bedste venner og ved lokkemaden kan vi opleve interaktion mellem de to største rovdyr i Norden. Ved ulvefotografering gælder det om at huske lektien om kombinationen af ISO, lukkertider og panorering, for spændende motiver af de elegante og hurtige dyr.

7 Turprogram 6 Dag 2. Tirsdag den Efter en spændende nat afhentes vi af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Tilbage i spisestuen får vi et solidt foder og møder de øvrige fotografer og guider og udveksler erfaringer. Vi får de seneste staldtips og taler med fugleguiden om mulighederne for fotografering af ugler. Under morgenmaden er der mulighed for, at smøre en sandwich til frokost Individuel tid Foredrag om den brune bjørn, ulv og jærv. Naturcenterets mest erfarne guide vil fortælle om rovdyrenes liv og færden i området. Foredraget giver vigtig og nødvendig basisviden, således at rovdyrene bliver lettere at læse når vi sidder i skjulet, hvilket gør, at vi får de rigtige billeder og ikke forpasser chanchen når bamsefar rejser sig på bagbenene eller når ulven lister forbi Workshop med Lars Gejl. Vi gennemgår vores første billeder. Lars giver konstruktiv kritik og giver råd og vejledning i bedre teknik, komposition, eksponering, brug af baggrund etc, så alle er endnu bedre forberedt til anden nat i skjulet Aftensmad Opdeling i tre grupper og afgang til nye skjul med centrets guider Vi er installeret i nye skjul og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten En spændende og intens oplevelse med fotografering af de store rovdyr og naturoplevelser venter os inden vi afhentes af guiden klokken ca onsdag morgen.

8 Turprogram 7 Dag 3. Onsdag Efter en spændende nat afhentes vi af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser. Lars Gejl opsummerer nattens oplevelser og orienterer om mulige fotoemner i formiddagstimerne Individuel tid Workshop med Lars Gejl. Vi mødes i opholdsstuen og gennemgår vores nye billeder. Lars giver konstruktiv kritik og giver råd og vejledning i bedre teknik, komposition, eksponering, brug af baggrund etc, så alle er endnu bedre forberedt til tredie nat i skjulet Aftensmad De tre grupper køres ud til nye skjul Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten Endnu en spændende nat i nyt terræn. Vi er nu, allerede erfarne bjørnekendere og bjørnefotografer med mange skud på kortene, og kan lettere kræse om nattens motiver og være kreative med lukkertider og ISO for, at teste os selv, varierer billedmaterialet og bringe vores fotografering op på et højere plan og kvalitetsniveau.

9 Turprogram Vi afhentes af guiden og sætter kursen mod centeret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser. Lars Gejl opsummerer nattens oplevelser og orienterer om dagens program Individuel tid Workshop med Lars Gejl. Vi mødes i opholdsstuen og gennemgår vores nye billeder. Lars giver konstruktiv kritik og giver råd og vejledning i bedre teknik, komposition, eksponering, brug af baggrund etc, så alle er endnu bedre forberedt til fjerde nat i skjulet Aftensmad De tre grupper køres ud til nye skjul. Dag 4. Torsdag Vi er installeret i skjulene og har fået udlevert vores rygsæk med proviant, kaffe og drikkelse til natten Vores sidste aften og nat med nye naturoplevelser venter os. Det er nu vi skal sætte vores lid til kaffen og våge på skift med sidemanden, så vi ikke misser de sidste unikke skud af de sky rovdyr i den lyse nat, og får de sidste motiver med hjem fra en naturoplevelser der vil sætte varige minder, ikke mindst på den bløde harddisk.

10 Turprogram 9 Dag 5. fredag den Efter vores sidste intense nat afhentes vi atter af guiden og sætter kursen mod centret og en velfortjent morgenmad Morgenmad og livlig snak om nattens oplevelser Pakning og mulighed for en powernap Afsked og afgang fra Boreal Wildlife Center mod Kaajani Lufthavn og Danmark

11 Fotogrej etc. 10 Fotogrej: Mit rejsegrej til bjørnefotografering er 2 fullframe-huse og to zoom-optikker på henholdsvis mm og mm, samt en 1,4x telekonverter. Desuden en 4 kg beanbag til skjulet, som sikre optimal telemanøvre og panorering når bjørnerne passerer, samt en etbens-stativ til fuglefotografering. Husk også en lommelygte, ekstra batteri og oplader, samt evt. laptop, kortlæser usb-nøgle etc. til gennemgang og konstruktiv kritik af dine rovdyrbilleder. Beklædning: Pak til en mellemkold dansk forårsdag med temperaturer fra 5-8 grader om natten og op til 20 om dagen. Nødvendigheder er regntøj og vandtætte støvler med højt skaft, da vi skal gennem myr for at komme til skjulet i Sumpen. Myggenet, kasket/bøllehat og tynde handsker. Myggespray kan klare problemet med de blodsugende småbæster, men det stinker og klistrer afskyeligt, og selv om bjørnene er ligeglade med lugten er ulvene det nok ikke og måske heller ikke din sidemand i skjulet. Skjulet er i øvrigt myggefrit efter et par minutters klappen og klasken. Valuta: På centrene kan sodavand og øl betales med kreditkort, men husk kontanter i Euro, som er eneste kontante betalingsmiddel. Får vi sammen med centerets fugleguide mulighed for at fotograferer nogle af de nordiske ugler er prisen ca. 50 Euro pr. næse.

12 Tilmelding, Betaling & Rejseplan 11 Turen afholdes som et fotokursus med mødested og udgangspunkt i lufthavnen i Kajaani (KAJ) i det midt-østlige Finland. Deltagere der selv står for transport til og fra centeret bedes meddele det til Lars Gejl. Deltagerne står selv for køb af flybillet og nødvendige forsikringer etc. i forbindelse med rejsen og kurset. Tilmelding til kurset sker ved at maile til Lars Gejl og NaturFotoskolen på lg@larsgejlfoto.dk Ved tilmelding opgives alle nødvendige kontaktdata: Navn, adresse, og telefonnummer. Indbetaling af det fulde kursusbeløb, Dkr 8995,- skal ske senest den Indbetalingen sker på konto i danske Bank med Reg.Nr: 3121og konto.nr: Bemærk, at du ikke er sikret en plads på kurset før beløbet er indbetalt. Når din indbetaling er registreret modtager du en kvittering fra Lars Gejl og NaturFotoskolen. O.B.S. Der tages forbehold for kursstigning på Euro inden afregning med Naturfotoskolens finske samarbejdspartnere. I fald, udsendes faktura på det manglende beløb, således at kursusprisen matcher de faktiske udgifter. Mødested: Senest, mandag den i Kajaani ved bagagebåndet i ankomsthallen. Mødetid: Ca med forbehold for flytider og forsinkelser. Afgang i bus mod naturcenteret Boreal Wildlife Center ca Lars Gejl s forventede rejserute ser således ud: Afrejse fra CPH-Kastrup (CPH) den Klokken med flight AY662, med mellemlanding i Helsinki, og videre til Kajaani med ankomst klokken Hjemrejse fra Kajaani (KAJ) den Klokken med flight AY8776, med mellemlanding i Helsinki, og videre til Kastrup med ankomst klokken Når deltagerantallet er oppe på 10 mailer Lars Gejl til deltagerne, så vi kan koordinere vores flyafgange og returbilletter. Prisen for en tur-retur ligger pt. på 2300,- Dkr.

13 Venlig hilsen Lars Gejl

Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl

Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl Bjørne-fotosafari med NaturFotoskolen og Naturfotograf Lars Gejl 18-22 juni 2012 Indhold 1 Side: 1. Indhold. 2. Få en bjørn på kortet! 3. Om Naturcenteret. 4. Fotoskjul. 5. Bjørne og fotografering. 6.

Læs mere

På bjørne og ulve fotosafari i Finland

På bjørne og ulve fotosafari i Finland an d På bjørne og ulve fotosafari i Finland 6 dage fra kr. 13.995,Rejserute: København Helsinki Kajaani Boreal Wildlife Center Rejseleder: Naturfotograf og forfatter Lars Gejl Tag med naturfotograf Lars

Læs mere

Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland

Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland and Praktiske tips og råd for rejsen På bjørne og ulve fotosafari i Finland Velkommen til Finland Safari & Beyond byder dig velkommen til Finland, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 2015-003-01 11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 Amakulu Safari s Jagt- og Safari tur for jæger og ledsager er en ideel rejse for jægeren, der ønsker en oplevelse sammen med sin ledsager, ven

Læs mere

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer

Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Kontaktinfo til de ansvarlige studieturslærer Theodor Willibald Harbsmeier Lars Rud Bille Mobil: 61316543 Mobil: 51 23 33 70 1 Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Athen Information omhandlende

Læs mere

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs.

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs. Kære turdeltager til Bialowieza turen. Her kommer det endelige program for hele turen. Kl. 06.00 Møde i Kastrup Lufthavn. Kl. 08.00 fly til Warszawa (SK 751) Kl. 09.20 - Ankomst til Warszawa Torsdag den

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Advanced level (A.L.) fotoworkshop For dig der vil i dybden med faget DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (A.L.) TTF ADVANCED LEVEL Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

Velkommen på Esbjerg Gymnasium

Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på EG Kære kommende 1.g er & 1.hf er Om kort tid starter du på Esbjerg Gymnasium. Det bliver starten på en rejse mod viden, oplevelser, nye venskaber og udfordringer.

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende!

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende! Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Ulvehytten er fantastisk spændende og anderledes overnatningsmulighed i Knuthenborg Safaripark. Herunder finder I en række oplysninger,

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0226 afsagt den 17. april 2015 ****************************** KLAGER ES (3 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Koreaspecialisten (Tumlare Corporation

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

FiO 2012: Kursusprogram

FiO 2012: Kursusprogram FiO 2012: Kursusprogram Onsdag 23. maj: Ankomst Kursusdeltagerne ankommer til Kastrup Lufthavn, København, onsdag den 23. maj. Der afgår jævnligt InterCity tog mod Odense. Perronen findes under lufthavnens

Læs mere

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 Odense Gymnastik Forening Oplevelse Glæde Fællesskab OGF-klubhus. Deltagerne mødes i klubhuset lørdag, den 23. maj 2015 kl. 7.30. Her pakkes følgebilerne med bagagen,

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union The search for silence. The project is co-funded by the European Union Where to find! Where to find! Lake Rørbæk Vejle Developing tourism: 3 important things! Developing tourism: 3 important things! Focus

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA. d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016.

LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA. d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016. LAULUNDSPORTS' FODBOLDTUR TIL BARCELONA "En kombination af FCBESCOLA's træning og kampe mod lokale hold" d. 15 Oktober - d. 22. Oktober 2016. Kære fodboldvenner Så gentager vi succesen fra 2015! Er du

Læs mere

FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!)

FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!) FiO2009: Kursusplan (ret til ændringer forbeholdes!) Onsdag 27. maj: Ankomst Kursusdeltagerne ankommer til Kastrup Lufthavn, København, omkring kl. 16 17. Finnair har en ankomst 16:10 (afr. Helsinki 15:35)

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter

Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Tur 1508, Kultur og Isbjerge - oplev Nuuk, Kystskib til Jakobshavn samt Diskobugten 10 dage/9 nætter Kombiner et ophold i den grønlandske hovedstad, Godthåb/Nuuk, med en smuk sejltur op langs kysten, inkl.

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Petanque ved Middelhavet

Petanque ved Middelhavet Petanque ved Middelhavet Afslapning i La Ciotat Tag med DGI Pétanque til La Ciotat - den lille by, hvor pétanque opstod i 1910 Mød en tidligere verdensmester og andre dygtige franske petanquespillere Instruktion

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere

Informationsmøde. 2. Forældreerfaring 3. Forældretur, derefter snobrød. 1. Information om Thylejren 2011

Informationsmøde. 2. Forældreerfaring 3. Forældretur, derefter snobrød. 1. Information om Thylejren 2011 Informationsmøde Informationsmøde 1. Information om Thylejren 2011 Hvor skal vi hen Hvad findes der på lejren Økonomi Lommepenge Dags- og uge program Hvad skal jeg have med Elektronisk underholdning Badning

Læs mere

Ramlerne god golf og sammenhold 2018

Ramlerne god golf og sammenhold 2018 Ramlerne god golf og sammenhold 2018 Grevskabet Cheshire, Nordvestlige England 26-29 april 2018 Destinationen for Ramlernes Årlige forårstur bliver England, nærmere betegnet til det lille Grevskab Cheshire,

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER actionfotografering bliv hurtigere end din egen skygge DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At bevæbne kursisterne med teknikker, der vil gøre det muligt

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 03. juli 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering 18.15 19.00 Middag i spisesalen 19.00 19.30 Velkomst i Tårnsalen 19.00 20.30 Aftenløb for børn og

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Du indbydes hermed til Naturplejenetværkets træf, ved Vejle i weekenden d. 24. - 25 maj fra lørdag kl.10 og med afslutning søndag kl. ca. 16. I

Læs mere

Ramlerne god golf og sammenhold 2019

Ramlerne god golf og sammenhold 2019 Ramlerne god golf og sammenhold 2019 East Sussex, England 26-29 april 2019 Destinationen for Ramlernes Årlige forårstur bliver igen England, nærmere betegnet til East Sussex, hvor Dale Hill Golf Resort

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold DGI Fodbold 1 DGI Træningslejre 2014 For drenge og piger /fodbold 2 Indholdsfortegnelse Unik træningslejr før sæsonstart 2014 3 Træningslejr på Vejle Idrætshøjskole 4 Træningslejr Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole

Læs mere

Program for 2. halvår 2016

Program for 2. halvår 2016 Program for 2. halvår 2016 Kære pensionistmedlem Da vi er i den heldige situation, at vi efterhånden har fået samlet langt de fleste mailadresser for vore medlemmer, ønsker vi så hurtigt som muligt at

Læs mere

Hermed følger vigtige oplysninger om vores spændende ekspedition, der nærmer sig med hastige skridt.

Hermed følger vigtige oplysninger om vores spændende ekspedition, der nærmer sig med hastige skridt. 03-12-2015 Nepal 1 info 2 Namasté kære elever og forældre på Nepal Venskabsskole. Allerførst vil vi gerne sige tak for besøget til de mange af jer, der kom til performanceforestillingen og infomødet d.

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde Husted Dans 17.01.16 23.01.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret.

Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret. Kursus 1 - Stille Qigong instruktørkursus del 2 Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret. Tid: Tirsdag d. 15. september, kl. 13-17.00 Sted: Kursuslokale

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Grib Skov Trop Skotland 2011

Grib Skov Trop Skotland 2011 Grib Skov Trop Skotland 2011 D. 22. juni til d. 7. august Deltager og forældre information Skotland brochuren Denne lille brochure giver forhåbentligt svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have. Brochuren

Læs mere

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E Odense, 21. juni 2012 Velkommen til Spejdernes Lejr 2012 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre. S S P E J D. D K Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Lørdag

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by.

Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske køkken. Oplev hyggelige Tórshavn, som er Færøernes største by. Det Færøske Køkken 4 dage fra kr. 10.898,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Tag med på en forlænget weekend til færøerne og smag på det færøske

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Program for Studietur til Prag for team 1 uge 13-2012

Program for Studietur til Prag for team 1 uge 13-2012 Studietur til Prag for team 1 (søndag den 25. fredag d. 30. marts 2012) Klasserne HG 10 HG 11 HG 12 - HG 21 og HG 22 Indkvartering: Botel Albatros Botel Albatros, Nábřeží Ludvíka Svobody, 110 00 Praha

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd

Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Simba idet vi ønsker at stimulere Simba s behov som hund således at Simba ikke lider afsavn iforhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard.

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Højager Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Tidende. Susanne 60 år. Redaktøren har ordet. V/Steffen Michael Kristensen. Nu skal i høre hvordan en fjer bliver til fem

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6. Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6. Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016 U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6 Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016 Jeg vælger mig april! i den det gamle falder, i den det ny får fæste. Det volder lidt rabalder,

Læs mere

A trip to London Staby Efterskole 2016

A trip to London Staby Efterskole 2016 A trip to London Staby Efterskole 2016 Program Morgen Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag 08.00 Morgenmad 08.00 Morgenmad 08.00 Morgenmad Morgenmad i Tyskland 09.30 Ankomst og indkvartering Rest

Læs mere

Knytte funktioner til Kalenderen. Eksempel på anvendelse

Knytte funktioner til Kalenderen. Eksempel på anvendelse Knytte funktioner til Kalenderen Eksempel på anvendelse Hvad betyder knyttet funktion? At en aktivitet har en knyttet funktion betyder at den har en genvej til noget vigtigt en bestemt information eller

Læs mere

Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere)

Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere) Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere) 12 1 Hej Norgesturdeltager! Vi skal bo ved Tinnsjøn nær Atrå mellem Oslo og Bergen Så er der kun kort tid til at vi rejser til Norge på årets

Læs mere

Is under skøjterne i sommervarmen?

Is under skøjterne i sommervarmen? Is under skøjterne i sommervarmen? Så tag med på HSK s fantastiske Sommer Camp 2016! Hvem kan deltage HSKs Sommercamp er åben for alle HSK s medlemmer uanset alder og niveau. Løbere under under 12 år skal

Læs mere

Is under skøjterne i sommervarmen?

Is under skøjterne i sommervarmen? Is under skøjterne i sommervarmen? Flere måneder uden is under skøjterne, nej vel? Tag med på HSK s fantastiske Sommer Camp 2015! Hvem kan deltage Skøjtelejren er åben for alle HSK s løbere, uanset alder

Læs mere

Alaska ikke Nowitna National Wildlife Refuge (1) Elg, Grizzly, Sortbjørn og Ulv Elg

Alaska ikke Nowitna National Wildlife Refuge (1) Elg, Grizzly, Sortbjørn og Ulv Elg Alaska Alaska hører til blandt de mest interessante jagtlande i verden. Et storslået og uberørt naturlandskab byder på udfordrende jagtmuligheder på kapitale Grizzly bjørne, Elge, Dall Sheep og Caribou.

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Morten Andersen i Saints Hall of Fame

Morten Andersen i Saints Hall of Fame Morten Andersen i Saints Hall of Fame Ta med ham til New Orleans og se optagelsen samt hyldesten på denne helt eksklusive tur 4.- 10. november 2009 Onsdag den 4. november Afrejse med SAS/United Airlines

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Information om DM i pløjning 2015 Pløjevært: Kragerup Gods Kragerupgårdsvej 33 4291 Ruds-Vedby Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Jagt på skovfugle med guide

Jagt på skovfugle med guide Jagt på skovfugle med guide Jagtkursus Sveg 2010 Dette kursus/jagtrejse henvender sig til den kræsne kvalitetsbeviste jæger, der vil finde tilbage til jagtens sjæl - der hvor jagten ikke kan stå alene,

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Nyhedsbrev. Vi skal have pas og det blå sygesikringsbevis + tilbagemelding om påstigning og afstigning (side 5) senest mandag 1. februar.

Nyhedsbrev. Vi skal have pas og det blå sygesikringsbevis + tilbagemelding om påstigning og afstigning (side 5) senest mandag 1. februar. Tlf.: 62 52 17 24 Fax: 62 52 17 03 SE nr. 12 68 00 82 Danske Bank: 3225-6034497 E-mail: aeroe@aeroe-efterskole.dk Januar 2016 Nyhedsbrev Kære forældre og elever Et af årets højdepunkter står for døren.

Læs mere

Distriktslejr 2008. Informations-møde 2008-02-25

Distriktslejr 2008. Informations-møde 2008-02-25 Distriktslejr 2008 1 Informationsmøde Dagsprogram Ugeprogram Lejrregler for distriktslejren Spejder/Senior aktiviteter Bæver/Ulve aktiviteter Leder aktiviteter Transport Tidsplan Besøg Thurøbund lørdag

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013

Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Program for NLD-lejr den 5.-7. april 2013 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2016/2017 APRIL

AKTIVITETSOVERSIGT 2016/2017 APRIL AKTIVITETSOVERSIGT 2016/2017 APRIL Arbejdsdag ved Jagthytten, Søndag d 10 kl. 9.00 Vi håber I vil støtte op, så vi kan få noget gjort. Vi skal have malet den ny beklædning samt ryddet lidt skov omkring

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Kostdagbog til 1 uge

Kostdagbog til 1 uge Kostvejleder Hanne Andersen, Lærkevej 3, 8781 Stenderup Kostdagbog til 1 uge Navn: Fødselsdato: Mandag (side 1 af 2) Mad & drikke Ud for alle måltider skal du skrive ALT, hvad du spiser og drikker Morgenmad

Læs mere

Sukkersheriffens. 10 skud. om blodsukkerbalancen

Sukkersheriffens. 10 skud. om blodsukkerbalancen Sukkersheriffens 10 skud om blodsukkerbalancen 1 Blodsukkerbalance er din sundeste chance Ved stabil blodsukkerbalance er indholdet af sukker i blodet næsten konstant. Alle kulhydrater omdannes i fordøjelsessystemet

Læs mere