1: GØR EN FORSKEL 2: TRO PÅ DIG SELV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1: GØR EN FORSKEL 2: TRO PÅ DIG SELV"

Transkript

1 SØNDERBORG

2 SØNDERBORGMANIFESTET Hvad er det særlige ved Sønderborgområdet? Én ting er vores mange projekter, vores placering på landkortet osv. Noget andet er det, man ikke lige ser, men som måske er det mest særlige: kulturen. Fire væsentlige særtræk kendetegner den sønderborgske kultur. Vores selvstændighed og vilje til at gøre en forskel. Vores mod til at tro på os selv og vores idéer. Vores nysgerrighed og internationale udsyn. Og endelig vores handlekraft, som får det hele til at gå op i en højere enhed. For at minde os selv og hinanden om, hvad der gør Sønderborgområdet specielt, har vi indført et Sønderborgmanifest, som sammenfatter disse fire vigtige egenskaber. 1: GØR EN FORSKEL Vær selvstændig, men ikke selvtilstrækkelig. Bidrag til den store verden og til lokalsamfundet med dine evner og ideer. Alle egne af Danmark kan blive vækstcentre, hvor mennesker ønsker at bo, når lokalmiljøet spirer og gror. Så vær ødsel med den energi, du bruger på verden omkring dig. Men spar på energien til bilen og boligen. I Sønderborg er vi godt på vej til at blive CO 2 -neutrale. Kom og vær med. Sammen skaber vi enkle løsninger, som hele verden vil tage til sig. Vi tager styringen frem for at følge med strømmen. 2: TRO PÅ DIG SELV Fremtidens vækst kommer hverken fra København, Berlin eller Beijing. Den kommer fra dig selv, hvad enten du arbejder med hænderne eller med hovedet. Det er dine ideer og din vilje til at føre dem ud i livet, der sikrer Danmarks velstand. Du skal tro, du er noget. Og du skal vide, at du er velkommen i Sønderborg. Vi er vant til at gøre modige tanker til en god forretning.

3 3: BLIV KLOGERE Viden er magt. Magt til at forme sin egen fremtid i en verden, der bugner af billig arbejdskraft. Og vi kan alle sammen blive klogere. I Sønderborg bliver vi holdt på sporet af områdets internationale virksomheder. Og af de studerende på vores campus, hvor de fleste kommer fra udlandet. Selvom vi er et af Danmarks mest kreative områder, har vi brug for verden omkring os. Vi har erkendt, at vi alene ikke ved alt. I generationer har vi set ud over landets grænser. Vi lader os inspirere af mødet med andre kulturer. Det er vores helt særlige kulturarv. Kom og vær med. Sammen skaber vi kloge løsninger frem for at holde på vores eget. 4: VI KAN, HVAD VI SKAL Danmark er et af verdens rigeste lande, men vores velstand er truet. Vi står over for udfordringer, der kræver handling nu. Lad os trække i arbejdstøjet og skabe ny vækst. Vi vender modgang til fremgang i Sønderborg. Kom og vær med. Vi kan, hvad vi skal. DET ER HELT SØNDERBORGSK

4

5 ET KREATIVT OG I N T E L LIGENT VÆKSTOMRÅDE Nøglen til Sønderborgområdets erhvervsmæssige succes skal findes i mange års erfaring med at kombinere vores teoretiske og forskningsbaserede viden med den praktiske knowhow. Det findes i overflod i både store virksomheder som Danfoss og Linak og i det omfattende vækstlag af driftige iværksættervirksomheder. JOB TIL TO Har du fundet drømmejobbet, men har svært ved at lokke kæresten eller ægtefællen med? I Job til to-netværket hjælper vi med at finde et job til din partner. Se mere på sønderborg.dk/joberhverv Her samarbejder forsknings- og uddannelsesinstitutioner, virksomheder og tænketanke målrettet om at udvikle rammevilkårene for økonomisk vækst. Det har foreløbig givet liv til visionære projekter som fx Project- Zero, det nye havneområde og motorvejen, som forbinder Sønderborg med resten af Europa. AMBITIØST ENERGIARBEJDE Erhvervslivet i Sønderborg har en global førerposition inden for mekatronik. Mens alle andre fokuserer på vind og nye energiformer, har vi valgt at fokusere på det, som har størst effekt nu: effektiv håndtering af energien. Mere end ansatte arbejder med energihåndtering, som skal skabe fremtidens vækst både lokalt og i resten af Danmark. I Sønderborg er vi stolte over at huse det ambitiøse nationale energisamarbejde Lean Energy Cluster, som udvikler nye teknologier, produkter og systemer til effektiv energihåndtering. ENTREPRENEUR PARK Danfoss har skabt et dynamisk vækstcenter, hvor iværksættere får direkte adgang til erhvervslokaler, professionel rådgivning, forskning, teknisk knowhow og produktion. Kort sagt de bedste forudsætninger for at søsætte nye initiativer, der udfordrer den gængse opfattelse og samtidig øger væksten i lokalområdet. KREATIVE ERHVERV OG IVÆRKSÆTTERI På trods af at kommunen ikke hører til blandt landets største, kommer Sønderborg ind på en tredjeplads på listen over kommuner med flest indbyggere med kreativt erhverv i Danmark. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at iværksættere i Region Syddanmark har den højeste overlevelsesrate på landsplan. Et fællesstræk for iværksætterne i Sønderborg er det høje faglige niveau hos dem, som prøver lykken. Det skyldes ikke mindst det store fokus på netop iværksætteri i området. Et fokus, der starter allerede på uddannelsesniveau. Fx tilbyder Erhvervsakademiet iværksætter- og innovationskurser til alle studerende uanset uddannelsesretning.

6 UDDANNELSE MED PERSPEKTIVER Uddannelsesinstitutionerne i Sønderborgområdet kombinerer det nære og trygge med det globale udsyn på alle niveauer. De internationale muligheder starter allerede i børnehaveklassen på den internationale skole og fortsætter både på EUC Syd, som tilbyder Danmarks første internationale tekniske gymnasieuddannelse, og på det multinationale SDU. SDU SØNDERBORG Syddansk Universitet Sønderborg leverer en stor del af de højtkvalificerede medarbejdere til virksomhederne i området. Mange af universitetets uddannelser er skræddersyet til de udfordringer, de studerende møder, når deres studier er fuldendt. Det gælder ikke mindst uddannelsen til mekatronikingeniør. SDU har landets største koncentration af internationale elever. Hele 75 % af de studerende på Sønderborgs campus kommer fra udlandet og repræsenterer mere end 50 nationaliteter. ERHVERVSAKADEMI SYDVEST På Erhvervsakademi Sydvest i Sønderborg uddannes der specialister i bl.a. datalogi og produktionsteknologi til stor gavn for det lokale erhvervsliv. Undersøgelser har vist, at helt op til 85 % af de nyuddannede inden for disse to fag var i fast beskæftigelse på en af områdets virksomheder allerede en måned efter endt uddannelse. UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK En del af University College Syddanmark ligger i Sønderborg. Her kan du læse til sygeplejerske, hvis du brænder for at gøre en forskel for andre. På UCS er det muligt at tage en del af praktikken i udlandet. Find alle uddannelser på Sønderborg.dk/uddannelse Få steder i Norden har studerende så gode muligheder for at omsætte deres viden til mærkbare resultater ude i virksomhederne.

7

8

9 KULTURHISTORIE, MODERNE KUNST OG INTER NATIONAL UNDERHOLDNING Mangfoldighed er et særkende i Sønderborg også når det gælder kultur. Området emmer af både kulturhistorie, elektronisk musik og moderne kunst. Vi har både verdensstjerner og lokal passion og kreativitet inden for alle kunstarter. Kulturen står i kø i Sønderborg. MUSIK OG STAND UP Verdensstjerner som Leonard Cohen og Katie Melua har spillet i Sønderborg, og landets største komikere, fx Frank Hvam og Omar Mazouk, lægger også jævnligt vejen forbi. Sønderborg har også sit helt eget symfoniorkester, som spiller på Alsion i en koncertsal i verdensklasse. Om sommeren er det de populære musikfestivaler, som tiltrækker borgere og turister. Det er hovedsageligt de unge, som strømmer til Electronic Music Festival, mens Nøffelskov Festival tiltrækker et bredere publikum. Her får de lokale bands chancen for at vise, hvad de kan, med Nøffelskoven som den idylliske og kontrastfyldte ramme. HISTORIE OG UNDERHOLDNING Ud over musik, stand up, en aktiv revyscene og aktuelle kunstudstillinger kommer man ikke uden om historiens og Danfoss betydning for kulturen i Sønderborg. Sønderborgs historie går mere end 750 år tilbage og lever videre gennem Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle, mens Danfoss topmoderne videnskabs- og oplevelsespark Danfoss Universe sætter nye standarder for kombinationen af videnskab og underholdning. Bliv inspireret til nye oplevelser på Sønderborg.dk/kultur EN GRÆNSEREGION De kulturhistoriske spor har betydning for vores identitet, værdigrundlag og for, hvordan det er at bo og arbejde i Sønderborg. I området er der en lang erfaring med, at åbenhed og grænseoverskridende samarbejder kan forvandle et mod hinanden til et med hinanden. Især landskabet omkring Dybbøl Banke rummer historien om Sønderborg som grænseregion og dermed områdets rolle i dansk-tyske krige, konflikter og efterfølgende fred, forsoninger og samarbejde. AUGUSTIANA SKULPTUR OG K U NSTCENTER I AUGUSTENBORG I skulpturparken står fire generationers toneangivende danske billedhuggeres værker. Inde i palæet udstilles mindre skulpturer, installationer, grafik og anden billedkunst.

10

11 DET GODE LIV I Sønderborg ved vi, at nye input og udvikling er forudsætningen for et velfungerende lokalsamfund. Derfor dyrker vi åbenhed over for omverdenen, tilflyttere og turister, kulturel inspiration og hinanden. Vi ved, at det er et privilegium at være Danmarks port til resten af Europa og have byer som Flensborg, Hamborg og Kiel som naboer. BO SOM DU VIL Vi prøver ikke at lege storby, men vi er en lille lokal hovedstad med et levende og mangfoldigt kulturliv i kraft af studerende og medarbejdere fra hele verden. Patriciervilla, parcelhus eller bæredygtigt landsbyliv? Uanset om du vælger bylivet med caféer og masser af kulturtilbud eller freden i et landsbylaug, er du altid tæt på vandet. Med 200 kilometer krøllede kyster har du den perfekte scene for vandreture, sejlads, kajak og mountainbike. FORENINGSLIV OG NETVÆRK I Sønderborg er der netværk på netværk og aktivt foreningsliv på tværs af kultur, erhvervsliv og samfundsinteresser. Det gælder også i børnehøjde. Her er tryg vej til børnehave og skole, og du løber aldrig tør for udfordringer i din fritid. Uanset om du er til foreningslivet, ekstremsport eller klassisk ballet, har Sønderborg et tilbud til dig. Bliv inspireret på Sønderborg.dk/lokal-guide TILFLYTTERNETVÆRK Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter har i samarbejde med virksomheder i Sønderborgområdet dannet et netværk for tilflyttere, som er flyttet til området inden for de sidste par år. Hver måned holder vi et arrangement på Café Figo, hvor du som tilflytter kan knytte nye kontakter til andre tilflyttere. Sønderborg.dk/borger/ tilflytter-guide

12 VILJE OG VISIONER Udsyn og fælles handlekraft betyder, at ideér bliver til virkelighed i Sønderborg. Vi er ikke bange for at tænke stort og se fremad også når det gælder det lange seje træk. Byens Havn Den verdenskendte arkitekt, Frank Gehry, som blandt andet står bag Guggenheimmuseet i Bilbao, har tegnet en masterplan, som skal omdanne den tidligere industrihavn i Sønderborg til et livligt byområde. Med et stort torv som centrum og parker, boliger, erhvervsejendomme, et hotel og åbne pladser langs hele havnefronten får byen et unikt område, hvor arkitektur, kultur og byliv går op i en højere enhed. Alsion Alsion er den første bygning i Danmark, hvor uddannelse, forskning og kultur er samlet under ét tag. Bygningens moderne og fascinerende design danner en smuk ramme for Syddansk Universitet, forskerparken og koncertsalen med udsigt til havnefronten og Alssund.

13 ProjectZero CO 2 netural inden 2029 ProjectZero er visionen om at skabe et C0 2 -neutralt Sønderborgområde i vækst fra En ambitiøs kommunal indsats og involvering af alle borgere og virksomheder driver området frem mod nullet. ProjectZero er et enestående eksempel på et offentligt-privat partnerskab, hvor bæredygtighed og business går hånd i hånd. Områdets virksomheder har deres egne høje klimastandarder, og i uddannelsessystemet er der fokus på kloge klimaløsninger fra børnehave til ph.d. Læs mere på Kandidat til Europæisk Kulturhovedstad 2017 Sønderborg er sammen med Sønderjylland-Schleswig kandidat til Europæisk Kulturhovedstad i Den Europæiske Kulturhovedstad er Europas mest eftertragtede kulturvandreevent, fordi den skaber enorm international opmærksomhed og tiltrækker både turister og flere indtægter til regionen. Alene kandidaturet giver godt tre år i Europas søgelys og dermed et image som en innovativ og visionær region.

14 SØNDERBORG DANMARKS PORT TIL EUROPA ÅRHUS Besøg en tidligere studiekammerat 2 timer i bil KØBENHAVN Drik en kop kaffe med en god ven 30 min. med fly FLENSBORG Besøg et lokalt bryggeri og spis en frokost på havnen 45 min. i bil KIEL Køb en ny reol i IKEA 1,5 time i bil

15 SØNDERBORG.DK VI HAR SAMLET DET BEDSTE TIL DIG PÅ SØNDERBORG.DK Her får du et samlet overblik over karrieremuligheder, kunstudstillinger, shopping, sportsklubber og over 250 foreninger i Sønderborg. Du kan finde flere oplysninger om tilflytternetværk, lokale virksomheder, studieretninger og samtidig blive inspireret til nye kulturoplevelser.

16 GØR EN FORSKEL DET ER HELT SØNDERBORGSK DET ER HELT SØNDERBORGSK Sønderborg.dk

kolding danmarks vækstcenter

kolding danmarks vækstcenter Forskning, innovation og designudvikling mødes i kolding danmarks vækstcenter Annoncetillæg 2 3 22 kolding danmarks vækstcenter 17 38 40 indhold Det bliver et kraftcenter side 10 49 16 Væksten sker i fællesskabet

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

Københavns Kommunes Sundhedspolitik

Københavns Kommunes Sundhedspolitik Bilag 1: Udkast til Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011-14 Længe Leve København Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011 2014 UDKAST INDHOLD 1. FORORD S. 3 2. LÆNGE LEVE KØBENHAVN S. 4 3. FRA VISION

Læs mere

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE

INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE INDSÆT PUBLIKATIONSFORSIDE ERHVERVSSTRATEGI OG -POLITIK DEN STÆRKE HISTORIE, ET GODT SAMMENHOLD MELLEM KOMMUNE OG ERHVERVSLIV OG EN UKUELIG VILJE TIL AT OVERKOMME STORE UDFORDRINGER. KLARE KENDETEGN FOR

Læs mere

NO.13 GLOBAL TOPLEDER I SYDDANMARK NIELS B. CHRISTIANSEN BRUGER NETVÆRK BÅDE LOKALT OG GLOBALT. / 24 FOKUS: VÆKSTCENTRET MENNESKER OG MULIGHEDER MØDES

NO.13 GLOBAL TOPLEDER I SYDDANMARK NIELS B. CHRISTIANSEN BRUGER NETVÆRK BÅDE LOKALT OG GLOBALT. / 24 FOKUS: VÆKSTCENTRET MENNESKER OG MULIGHEDER MØDES MENNESKER OG MULIGHEDER MØDES FOKUS: VÆKSTCENTRET NO.13 04 / Kollegaer og konkurrenter 06 / Vækstcentret 15 / Syddanmark I TAL 24 / Ham fra Danfoss 28 / Den mest ambitiøse plan 30 / Mindset og tillid 34

Læs mere

Forord. Pia Allerslev

Forord. Pia Allerslev Forord UDKAST De seneste 10 år har budt på markante ændringer i det københavnske kultur- og fritidsliv. De selvejende institutioner KUC og KI er kommunaliserede. Kommunen er nu direkte ansvarlig for drift

Læs mere

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana...

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... 1 udviklingsstrategi 2012 Indhold 2 2 4 5 6 10 14 18 22 26 30 32 34 35 Indledning Visionen Kommunens udfordringer De 6 strategiske indsatsområder

Læs mere

Planstrategi 2015. Vejle Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer

Planstrategi 2015. Vejle Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer Planstrategi 2015 Vejle Kommune og Trekantområdet Indsend dine kommentarer Læsevejledning Planstrategien består af en fælles del, som gælder for alle 6 kommuner i Trekantområdet, samt en lokal del, der

Læs mere

FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN

FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN August 2012 Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig kandidatur FÅ DAGE TIL AFGØRELSEN COUNTRYSIDE METROPOLIS Hvad kan kulturhovedstaden føre til? side 5 Vi skal mødes, udvikle vores verden og os selv, side

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

FREMSYNET. Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk. Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv

FREMSYNET. Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk. Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv FREMSYNET Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv Annoncetillæg for NOVEMBER 2009 2 INDHOLD 3. Fremsynet 4. Netværk udvider

Læs mere

Planstrategi 2015. Billund Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer

Planstrategi 2015. Billund Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer Planstrategi 2015 Billund Kommune og Trekantområdet Indsend dine kommentarer Læsevejledning Planstrategien består af en fælles del, som gælder for alle 6 kommuner i Trekantområdet, samt en lokal del, der

Læs mere

Fra stor dansk by til dansk storby. Planstrategi 2011

Fra stor dansk by til dansk storby. Planstrategi 2011 Fra stor dansk by til dansk storby Planstrategi 2011 november 2011 Kære borger! Du sidder med byrådets tanker om Odenses fremtid i hænderne. Dette hæfte er Odense Kommunes Planstrategi 2011. Planstrategien

Læs mere

Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby

Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby PLANSTRATEGI 2015 Ny Odense - fra stor dansk by til dansk storby Planstrategi 2015 sætter den overordnede ramme for Odenses udvikling og for revision af kommuneplanen Planstrategien er i høring fra 20.

Læs mere

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4.

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4. Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Her er de oplæg, som arbejdsgrupperne fik udleveret på borgermødet Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere

Læs mere

FOKUS: regional udviklingsplan

FOKUS: regional udviklingsplan Mennesker og muligheder mødes FOKUS: regional udviklingsplan NO.19 04 / Klog turisme 06 / Regional Udviklingsplan 15 / Syddanmark I TAL 24 / Den moderne voldgrav 28 / Idræt med smartphone 30 / Det grønne

Læs mere

LYS & MØRKE OVER FEMERN BÆLT

LYS & MØRKE OVER FEMERN BÆLT LYS & MØRKE OVER FEMERN BÆLT SCENARIER FOR DEN NÆRE FEMERN BÆLT-REGION 2030 Af Uffe Palludan LYS & MØRKE OVER FEMERN BÆLT Scenarier for den nære Femern Bælt-region 2030 af Uffe Palludan Udgivet af: Ministeriet

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil

Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil Grøn omstilling og specialisering kan godt være vejen frem for mellemstore byer som Sønderborg, der er nået et

Læs mere

Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011

Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011 Hvidbog om det erhvervspolitiske forår Juni 2011 deltag i debatten på www.vejlesfremtid.dk Vejle vil Vækst Erhvervspolitisk forår i Vejle 2 Indledning Erhvervspolitisk forår i Vejle Vejle vil vækst og

Læs mere

Bilag 1: City of Educational Change and Learning Design

Bilag 1: City of Educational Change and Learning Design Bilag 1: City of Educational Change and Learning Design Om Sønderborg har 76.000 indby ggere. Hovedbyen Sønderborg er et knudepunkt for et tæt netværk af mindre byer og landsbyer i én af Danmarks smukkeste

Læs mere

KØBENHAVN en levende erhvervsby

KØBENHAVN en levende erhvervsby KØBENHAVN en levende erhvervsby Vild med København Chris MacDonald har aldrig haft en business-plan, alligevel står han bag sit eget succesrige firma "Grace Health", der naturligt nok sælger Energy management.

Læs mere

Kommentar til Driftige Designkommune

Kommentar til Driftige Designkommune Kommentar til Driftige Designkommune B For at skabe vækst skal vi have en fysisk planlægning med bredere rammer, højere til loftet og en længere tidshorisont. B Den dejlige designkommune B Lad være med

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

Indsend dine kommentarer til Kolding Kommune inden 6. maj 2015. Planstrategi 2015. Kolding Kommune og Trekantområdet

Indsend dine kommentarer til Kolding Kommune inden 6. maj 2015. Planstrategi 2015. Kolding Kommune og Trekantområdet Indsend dine kommentarer til Kolding Kommune inden 6. maj 2015 Planstrategi 2015 Kolding Kommune og Trekantområdet Læsevejledning Hvad er planstrategi Planstrategien består af en lokal del, der er specifik

Læs mere

Holbæk inviterer erhvervslivet indenfor

Holbæk inviterer erhvervslivet indenfor Holbæk inviterer erhvervslivet indenfor Task Force Holbaek: Plads til nytænkning og udvikling I Holbæk Kommune har vi en vision: Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil. Det betyder blandt andet,

Læs mere

KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION ØSTJYLLAND INDHOLD...1

KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION ØSTJYLLAND INDHOLD...1 INDHOLD INDHOLD...1 Kapitel 1. Kulturpolitik og kulturaftaler...2 1.1. Formål med kulturaftaler...2 Kapitel 2. Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturring Østjylland...2 2.1. Kulturregion Kulturring Østjylland...2

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

BLÅ-, GRØN- OG HVIDBOG. Aktionsplan for vækst (udkast)

BLÅ-, GRØN- OG HVIDBOG. Aktionsplan for vækst (udkast) Aktionsplan for vækst (udkast) Udkast til aktionsplan for vækst i Sønderborg Udarbejdet på baggrund af input fra deltagere på Vækstworkshop 4. marts 2014 2 Indholdsfortegnelse Deltagere på vækstworkshop

Læs mere

Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG 2 Trekantområdet består af seks kommuner med hver vores identitet. Vi står sammen om at skabe en fremtid på et fælles

Læs mere