Lederen afgør i hvert enkelt tilfælde, om der skal gives tilladelse til fotografering, video eller korte tv-optagelser med videre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lederen afgør i hvert enkelt tilfælde, om der skal gives tilladelse til fotografering, video eller korte tv-optagelser med videre."

Transkript

1 Retningslinjer vedr. foto Aarhus Kommune har vedtaget følgende retningslinjer omkring foto, video og TVoptagelser med børn og unge i kommunens institutioner. Børn og unge i skoler og institutioner må kun fotograferes eller optages på video eller til tv, hvis forældrene har givet samtykke, for eksempel på børnestamkortet. Der må ikke bruges private mobiltelefoner, kameraer og videokameraer, eller andet privat udstyr. Lederen afgør i hvert enkelt tilfælde, om der skal gives tilladelse til fotografering, video eller korte tv-optagelser med videre. Der må ikke gives tilladelser til fotografering, video eller korte tv-optagelser, der kan skade børns og forældres omdømme, er etisk uforsvarlige eller strider mod tavshedspligten. Offentliggørelse af billeder I persondataloven skelnes mellem situationsbilleder og portrætbilleder. I situationsbilleder er det typisk en aktivitet, der er i fokus for eksempel børn, der spiller fodbold. I de billeder er det ikke afgørende, at det er bestemte børn, der optræder på billedet. Situationsbilleder kan som regel uden videre offentliggøres, hvis der er tale om en harmløs situation. Det har ingen betydning, at man kan se børnenes ansigter og eventuelt kan "genkende" dem. I portrætbilleder er det et eller flere genkendelige børn, der er hovedmotivet. Der er ikke tale om en situation, som beskrevet ovenfor. I portrætbilleder vises børnenes ansigter klart, og afbildningen har fokus på det konkrete barn, og i mindre grad den situation, barnet befinder sig i. I disse tilfælde skal forældrene give deres skriftlige samtykke til hvert enkelt billede, og hvis barnet er under 10 år. Dette gælder uanset, om der er tale om en offentlig hjemmeside eller en hjemmeside, der er begrænset adgang til eks. forældrekredsen i en børnehave eller vuggestue. Opbevaring Billeder af børn og unge skal opbevares, så uvedkommende ikke kan få adgang til dem, for eksempel på en computer beskyttet af kodeord.

2 Tilladelse til brug af fotos på Aarhus Kommunes hjemmeside og publikationer. - En uddybning af afkrydsningen fra Stamkortet Jeg giver hermed tilladelse til, at Aarhus Kommune må anvende fotos af mit barn på kommunens hjemmesider herunder dagtilbuddets Børneintra - og i kommunens publikationer. Tilladelsen omfatter både situationsbilleder og portrætbilleder. Aarhus Kommune har disse etiske regler for brug af fotos - Fotos vises til at illustrere Aarhus Kommunes aktiviteter og herunder dagligdagen i børnehaven eller vuggestuen. - Fotos bruges aldrig på en måde, der vil kunne opfattes ydmygende eller krænkende af de fotograferede eller andre - Foto anvendes ikke kommercielt - Foto overdrages ikke af Aarhus Kommune til andre uden for Århus Kommune - Tilladelsen til brugen kan til enhver tid trækkes tilbage. Dette gælder dog ikke for allerede trykt materiale, men det gælder anvendelse på hjemmesider - Aarhus Kommunes billeder opbevares i en billeddatabase, der er passwordbeskyttet Brugen af billedet skal senest ophøre efter(sæt kryds): Det er ikke nødvendigt med et ophør 2 år Navn og fødselsdag for den person, tilladelsen gælder for: Dato Underskrift

3 Valg af modul Aarhus Kommune har besluttet, at man som forældre kan vælge mellem to pasningsmoduler. Det er enten et fuldtids- eller et deltidsmodul på 30 timer om ugen. Ved et fuldtidsmodul har man mulighed for at benytte sig af pasningstilbuddet i hele åbningstiden, mens det for deltidsmoduler er vigtigt at kende det præcise fremmøde. Det skyldes, at den pædagogiske leder skal have mulighed for at planlægge arbejdstiden på bedst mulige måde og under hensyntagen til børnenes fremmøde. Derfor skal forældrene udfylde nedenstående skema. Barnets navn Stue 30 timers modul Lige uger Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Aflevering Aflevering Aflevering Aflevering Aflevering Afhentning Afhentning Afhentning Afhentning Afhentning Ulige uger Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Aflevering Aflevering Aflevering Aflevering Aflevering Afhentning Afhentning Afhentning Afhentning Afhentning Forældre-underskrift Dato Såfremt der ønskes at gå fra fuldtidsmodul til deltidsmodul, skal dette varsles to måneder inden ændringens start. Og dette igen af hensyn til personaleplanlægningen. Derimod kan man med kortere varsel gå fra deltidsmodul til fuldtidsmodul. Dette kan eks. være nødvendigt grundet forældrenes arbejdsmæssige forhold.

4 Kostordning i Dagtilbuddet Møllevang Samtlige otte afdelinger i Dagtilbuddet tilbyder frokostordning, der er fremstillet af egne køkkenmedarbejdere og i vores respektive køkkener. Dertil kommer, at de fem afdelinger ved Botanisk Have tilbyder en forældrebetalt eftermiddagsordning. Der er ansat i alt otte medarbejdere til at løfte opgaven, og de er hver især udstyret med et kostbudget, som de på bedste måde forvalter i deres køkkener. Det betyder bl.a., at vi forsøger at bruge flest mulige økologiske råvarer. Når dit barn bliver indskrevet i Dagtilbuddet Møllevang, har vi en forventning om, at frokostordningen er en del af pasningen. Der kan naturligvis være særlige forhold, der gør, at et barn ikke kan være en del af kostordningen, men er der tale om særlige lægelige hensyn, er vi nødt til at kræve en lægeerklæring. Opkrævningen til frokostordningen sker automatisk via betalingen for selve pladsen, mens eftermiddagsordningen ved Botanisk Have-afdelingerne sker særskilt og pr. girokort eller via kontooverførsel.. Den månedlige betaling er for den særlige eftermiddagsordning er pr. 1. august 2012 på 172 kr. pr. måned. Kontonummeret er: Reg: 1551 Konto: Ved betalingen skal kun påføres barnets cpr.nr.

5 Praktiske oplysninger i øvrigt Medicin: Vi giver som udgangspunkt ikke børnene medicin og opbevarer derfor heller ikke medicin rundt om i afdelingerne. Der kan være enkelte undtagelsestilfælde, som eks. opbevaring af medikamenter til forebyggelse af kroniske sygdomme, feberkramper og lignende, men dette skal ske efter aftale mellem forældre og medarbejdere. Desuden skal der i disse særlige tilfælde foreligge vejledninger fra en læge. Forsikring: Børnene er IKKE forsikret, mens de opholder sig i kommunale daginstitutioner. Derfor er det meget vigtigt, at familiens egne forsikringsforhold er opdaterede. Og naturligvis er det så vores opgave at sikre, at vores legepladser og øvrige forhold til enhver tid er opdaterede i forhold til sikkerhedsreglerne. Badning: Der er på stamkortet mulighed for at give tilladelse til badning. Såfremt en børnegruppe skal bade, sker det naturligvis efter reglerne, der foreskriver, at der til enhver tid er en uddannet livredder til stede. Det kan være i en offentlig svømmehal, men også ved stranden, hvor det i praksis handler om lidt sopning i vandkanten. Kørsel: Al kørsel og transport foregår med offentlige transportmidler eller evt. i en lejet bus med professionel chauffør. Det betyder så også, at børnene ikke vil komme til at køre i private køretøjer. I giver via et kryds på stamkortet tilladelse til, at jeres barn kan transporteres i offentlige transportmidler og dermed deltage i de ture ud af huset, som er en naturlig del af hverdagen i en børnehave eller en vuggestue.

6 Fælles pasning: Dagtilbuddet Møllevang praktiserer som andre dagtilbud fællespasning i de perioder, hvor børnefremmødet er lavt. Det er naturligvis i skoleferierne, og på den måde kan vores ca. 120 medarbejdere finde mulighed for at afvikle de ferier og fridage, som de naturligvis har krav på. Dette sker jf. bestemmelserne for afholdelse af lukkedage i dagtilbuddene og udfærdiget af Aarhus Kommune. Det skal dog pointeres, at der ikke er tale om egentlige lukkedage, som man kender det fra andre kommuner. Der kan dog herske en smule forvirring omkring begreberne. Hvis vi samler de tilmeldte børn i én afdeling, handler det jf. bestemmelserne om lukkedage for de øvrige afdelinger. Men som tidligere anført, så tilbydes der pasning for samtlige børn i dagtilbuddet og på samtlige hverdage året rundt. Det er selve pasningsstedet, der kan variere i perioderne med fælles pasning. Hermed følger planen for fælles pasning i Dagtilbuddet Møllevang for. Juleugen mellem jul og nytår Evt. Påskedagene de tre dage inden Skærtorsdag Dagen efter Kr. Himmelfartsdag Sommerferie normalt uge 29 og 30 Børneintra: Nogle af jer kender måske til Skoleintra, der er et webbaseret informationssystem for forældre til børn i de århusianske skoler. Vi har et tilsvarende Børneintra inden for 0-6 års området, og som forælder har man adgang til mange oplysninger dér.

7 Registreringen sker automatisk, når barnet er indmeldt i dagtilbuddet, og derefter skal I så logge jer på via den Nem ID, som I kender det fra jeres bank, til Skat eller noget tredje. Som udgangspunkt er det betaleren (oftest barnets mor), der kan logge sig på Børneintra, men børnehaven eller vuggestuen kan udlevere brugernavne til begge forældre, og derefter er NemID igen den letteste adgang. Startsiden hedder og derefter kan I finde Dagtilbuddet Møllevang i menuen til venstre. Under dagtilbuddet er så opført de otte afdelinger med mere specifikke informationer omkring jeres barns hverdag og meget mere. Men der er sandelig også udviklet en Børneintra App til mobile enheder og tablets. I kan finde Børneintra App en til Android og iphone i Google Play eller på App Store. App en er en light udgave af Børneintra. Det betyder, at det handler om et begrænset indhold, så vi opfordrer til, at I stadig også bruger den webbaserede udgave. På App en har I mulighed for at tjekke beskeder, nyheder, opslagstavle m.m. I skal være opmærksomme på, at der kræves et brugernavn og en adgangskode for at bruge App-versionen, da man ikke kan bruge NemID på en smartphone.

mininstitution vejledning

mininstitution vejledning 29.04.2014 mininstitution vejledning Indhold Velkomst... 3 Loginmuligheder... 3 Håndtering af ind- og udmeldelser... 4 Beskeder... 5 Beskedpolitik... 5 Beskedmodulet... 6 Besked via SMS... 7 Forældreinformationer...

Læs mere

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre Kom godt i gang med Nembørn Vejledning Til forældre 1 Vejledning til NemBørn Indholdsfortegnelse Log på MitBarn 3 Daglige adviseringer om nyheder i Mitbarn 4 Kartotekskort 5 Fuldmagter 6 Vaccinationer

Læs mere

Velkommen til Eventyrhulens side

Velkommen til Eventyrhulens side Velkommen til Eventyrhulens side Her på siden håber vi at du kan finde oplysninger og svar på en stor del af det der rører sig når dit barn enten snart skal starte, eller allerede går i børnehaven. Skulle

Læs mere

Vejledning om afholdelse af lukkedage

Vejledning om afholdelse af lukkedage Vejledning om afholdelse af lukkedage Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 17. december 2008 politikken for lukkedage i dagtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 12. januar 2011 en revision af politikken,

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Velkommen til Nr. Søby Børnehave

Velkommen til Nr. Søby Børnehave Velkommen til Nr. Søby Børnehave Hej. Børn og voksne siger velkommen til dig og din familie Vores adresse: Nr. Søby børnehave Stoholmvej 26 7840 Højslev Telefonnumre: Hoved nr. 9915 7450 Kontor 9915 7451

Læs mere

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk

Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk Velkommen Egebjergvang 72 og 74 Tlf. 44 77 18 90 Email: inst-egebjerg3@balk.dk OM BØRNEHUSET Ved Skoven Børnehuset ligger i et spændende, nybygget boligområde med mange forskellige bebyggelser og rekreative

Læs mere

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkomstpjece for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Trige Velkomstpjece Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkommen til Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Spørring Vi vil gerne byde jeres familie velkommen

Læs mere

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave Personalehåndbog For Stenløse private skovbørnehave Forord. Denne håndbog tænkes som et arbejdsredskab som skal tages op 1 gang om året, for at sikre at det er en løbende proces. Brug denne håndbog, men

Læs mere

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag.

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. - Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. Vejen til FamilieIntra går gennem vores hjemmeside: www.firkloeveren.dagtilbudaarhus.dk

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for klubmedarbejdere. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for klubmedarbejdere OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolen Koldings personalefolder for klub- og ungmedarbejdere. I denne folder finder

Læs mere

Skriv mig op inden jeg bliver 4 måneder

Skriv mig op inden jeg bliver 4 måneder Dagpleje Flerbørnsdagpleje Vuggestue Integreret institution Privat institution Privat dagpleje Privat børnepasning Børnehave Skriv mig op inden jeg bliver 4 måneder Samlet oversigt over Københavns Kommunes

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Visby Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Visby Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier,

Læs mere

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE

Velkommen til Institutionen Midtby. Børnehuset Langelinie WEBUDGAVE BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Børnehuset Langelinie BØRN OG UNGE Velkommen til Institutionen Midtby Institutionen Midtby består af 6 huse, 4 børnehaver og 3 vuggestuer. Tilsammen en institution med

Læs mere

Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A.

Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A. Kære læser. Du sidder nu med mange informationer om Århus Kommunale Vuggestue Silkeborgvej 88A. Materialet er delt op i 2 hovedafsnit: Pædagogisk målsætning. Praktiske oplysninger. Hvert år bliver afsnittene

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vores adresse er: Område Grenaa Østre skole, Skolebakken 20 8500 Grenaa Dagplejekontorets personale:

Læs mere

Velkommen i Snaremosen

Velkommen i Snaremosen Velkommen i Snaremosen I 2015 har vi følgende fokus punkter: Relationer barn-barn og voksen-barn. Aktiviteter it/ipad og udeliv. Børnehaven Snaremosen Snaremosevej 220, 7000 Fredericia. Tlf.: 72 10 54

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

PraktikCenter Viborg Håndbog 2015

PraktikCenter Viborg Håndbog 2015 PraktikCenter Viborg Håndbog 2015 1 Indhold Indledning................................. 3 Skoleaftale................................. 3 Uddannelsens varighed og indhold.................... 3 Varighed.........................................

Læs mere

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning Privat børnepasning Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud Find en privat børnepasser Køb pasning i en storordning Layout og foto: INFO-team Adresse: INFO-team Postboks 2220 Frederiksborggade 15, 3. sal

Læs mere

ELEV PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA VEJLE - HORSENS

ELEV PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA VEJLE - HORSENS ELEV PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA VEJLE - HORSENS EN GUIDE TIL SKOLEN, ORDENSREGLER OG RETNINGSLINIER December 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 4 Generelt om skolen... 5 Skolens styrelse...

Læs mere

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957.

Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420. Kontor: 30695960. Brumbasserne: 30695952. Sommerfugle 30695957. Børnehuset Kroghøj Jordhøjvej 1 3550 Slangerup 47351420 Kontor: 30695960 Brumbasserne: 30695952 Sommerfugle 30695957 Myggene: 30695946 Larverne: 30695956 Mail: bh-kroghoej@frederikssund.dk Åbningstid:

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Velkommen Du og dit barn bydes hermed hjertelig velkommen til Dagplejen i Hjerm. Hjerm Dagpleje er en del af Struer Kommunes

Læs mere

Jura spørgsmål og svar - Hentet fra Idrætsliv (DIF s publikation)

Jura spørgsmål og svar - Hentet fra Idrætsliv (DIF s publikation) Jura spørgsmål og svar - Hentet fra Idrætsliv (DIF s publikation) Læs om: Klubaktier Klub vil låne penge Udlevering af medlemsliste Bestyrelsens ansvar Bestyrelsesmedlem går af i utide Hvordan stifter

Læs mere

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune.dk er en digital mulighed for at få, give og søge oplysninger om dit barn og dets dagtilbud. Her kan du blandt andet få: information

Læs mere

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen

Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen Velkomstpjece Den integrerede institution Krudtuglen PRÆSENTATION AF KRUDTUGLEN... 2 Personalefordeling... 3 Pædagogik... 4 KRUDTUGLENS ABC... 5 PRAKTISKE OPLYSNINGER... 10 Betaling... 10 Skovhuset Stormfulde

Læs mere

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning Privat børnepasning Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud Find en privat børnepasser Køb pasning i en storordning Layout og foto: INFO-team Adresse: INFO-team Postboks 2220 Frederiksborggade 15, 3. sal

Læs mere

INFORMATION TIL FORÆLDRE. Information fra Aflastningsordningen Til forældre hvis barn modtager timeaflastning

INFORMATION TIL FORÆLDRE. Information fra Aflastningsordningen Til forældre hvis barn modtager timeaflastning INFORMATION TIL FORÆLDRE Information fra Aflastningsordningen Til forældre hvis barn modtager timeaflastning Indledning I denne pjece finder du information om Aflastningsordningen og din rolle som arbejdsgiver.

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere