Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee)"

Transkript

1 Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee) Igen i år tog vi til Østrig. Der er ikke så langt, landskabet er helt forskelligt fra det danske, og man kan være heldig med, at vejret er godt og det var vi i højeste grad i år. Og igen i år deler vi ferien mellem 2 forskellige lokationer 1 uge hvert sted. Første uge i Kärnten i byen Döbriach ved Millstättersee. Anden uge i byen Abersee ved Wolfgangsee i området Salzkammergut, som vi blev glade for sidste år, hvor vi var ved Attersee, der ligger lidt østligere. Vi skulle holde ferie sammen med vores datter Ditte, samt vores store datter Jane, hendes mand Thomas og deres 3 børn Cecilia (10 år), Frederik (6½ år) og Mikkel (knapt 2 år). Vi havde Cecilia med i bilen på turen ned gennem Tyskand og Østrig, hvor vi skal mødes med de andre. Søndag, den 21/7: Afrejse og transit-camping ved Roth (Nürnberg) Vi startede hjemmefra natten mellem lørdag og søndag kl og var heldige med at køre direkte på færgen i Rødbyhavn ca Det vil sige, vi kørte i land i Tyskland kl. 7 om morgenen! Til højre: Vi fik anvist en fin plads mellem træerne. Campingpladsen er helt i orden. Cecilia og Ditte badede i søen, og der er en hyggelig stemning, især på restauranten, hvor der var levende musik, der blev leveret af nogle campinggæster. Vi fik lidt aftensmad og dejligt, mørkt tysk øl (og sodavand) og vejret var fint. Der var ingen nævneværdig trafik gennem Tyskland, og det er dejligt at køre om søndagen, hvor lastbilerne holder fri. Ca kunne vi køre ind på Camping Waldsee midt i Fränkischen Seenland lidt syd for Nürnberg. Vi havde kørt 995 km. Google maps ruteplan havde sagt 1042 km, men når man angiver begrænset hastighed på GPS en, finder den ofte en kortere rute. Til venstre: Så kønt ligger campingpladsen. Igen i år er vi heldige med vores transitplads.

2 Vi havde som nævnt Cecilia med på turen ud, og som man kan se, var det rigtigt hyggeligt Mandag, den 22/7: Ankomst til Döbriach ved Millstättersee Vi kørte af sted ved 11-tiden. Vi ramte Østrig ved Salzburg og fulgte E55 (østrigske hovedvej 10) hele vejen til Spittal og fortsatte langs nordbredden af Milstättersee gennem byerne Seeboden og Millstatt. Her var der godt nok meget trafik og mange turister, især i forhold til Weissensee, en anden af de store Kärnten-søer, hvor vi var for 4 år siden. Vi nåede frem ved 17-tiden efter 432 km. Campingpladsen: Mange af campingparcellerne i Schwimmbad-Camping Mössler (Punkt A på kortet) er hegnet ind bag en hæk, og vi fik anvist en af disse pladser, ca. 50 meter fra vores datters familie, som havde lejet en campingvogn. Det var næsten umuligt at manøvrere campingvognen ind ad den smalle indkørsel til parcellen, og for første gang savnede vi en mover. Nå, men det lykkedes med hjælp fra vores hollandske naboer og en dansk familie, der var kommet på campingpladsen i mange år. Egentlig ville vi have haft See-Camping Mössler, som er ejet af samme familie, men vi var lidt for sent ude med at reservere plads, især fordi de andre skulle leje campingvogn på pladsen. Her skal vi bo bag hækken. Bilen er henvist til parkeringspladsen Næsten hver dag fik vi en gæst i forteltet Schwimmbad-Camping Mössler er en større plads, end vi er vant til, men der skulle helst være legefaciliteter til børnebørnene. Selvom det er en stor plads, og selvom familien Mössler ejer en anden campingplads og ferielejligheder i byen, er det tydeligvis en familiedrevet plads, og den drives af 3 generationer. Deres voksne barnebarn sidder i receptionen, Opa går rundt og hygger om gæsterne, og Oma sidder ved kassen i campingbutikken i sin Dirndl uanset vejret. En dag kom hun kørende gennem campingpladsen i 37º varme - på el-løbehjul - og tækkeligt påklædt i grøn Dirndl. Det var et kosteligt syn. I øvrigt virker det, som om der er styr på alt det er svært at finde på noget at brokke sig over. Gæsterne er i overvejende grad hollændere men familien Mössler kunne godt tænke sig flere danskere bare for variationens skyld.

3 Fra campingpladsen er der låger ud mod en sti, der følger en bæk langs campingarealet. Stien går ned til deltaet i søen, hvor der er meget kønt især aftenhimmelen over bjergene. Dagens mad: Cobb-grillet mørbrad med salat. Vi tilstræbte kun at nyde østrigsk vin her i ferien, og det blev i dag en rød Blaufränkisch. Dagens vejr: Tørt og 30º. Søndag, den 23/7: Bjergtur til Goldeck Vi bor ikke ret langt fra panoramavejen til Goldeck (maut 13 til manden i buret), og eftersom det er et børne- og familievenligt bjergområde, tog vi en dagstur dertil. Vi var også på Goldeck for 4 år siden, men det er et sted, man gerne besøger igen. Det ligger i ca m højde.

4 Alle er nu ved at være klar til at vandre. Mikkel i bærestolen vakte en del opsigt blandt øvrige vandrere. Der var mange der pegede og smilede. Og selv på afstand ser det sejt ud Goldegg er et yndet sted for paraglidere Som man kan se er her en flot udsigt og en del andre vandrere, men her føles alligevel ikke overrendt. Vi fik frokost på Goldeckhütte og skulle bagefter have gået helt ud til korset. Men pludselig hørte

5 vi, at det begyndte at tordne i bjergene lige overfor, så vi afkortede vores tur og gik ned til bilerne. På vejen ned så vi en hugorm kun en lille en, men vi lod den være alligevel! Vi kørte hjem mod campingpladsen igen ad Goldeck Panoramastrasse fra parkeringspladsen i Seetal til byen Zlan. Der er 10 hårnålesving med skilte, der angiver meter over havet. Vejen strækker sig fra 740 til moh. Dagens mad: Cobb-grillet kylligespyd (færdigkøbt) med en St. Laurent til. St. Laurent er en rød, østrigsk drue, der ikke er ret kendt i Danmark, og det er synd. Den er i dannet ud fra Pinot Noir (den røde Bourgogne-drue). Dagens vejr: 30º og lidt torden, men kun i bjergene. Det havde været tørvejr på campingpladsen. Onsdag, den 24/7: De lokale byer Döbriach og Millstatt På campingpladsen fik vi udleveret nøgle til lågerne ud til stien, der går mellem campingpladsen og bækken, Döbriacher Bach, der løber ned i Millstättersee. Vi gik op i byen Döbriach, men der var ikke noget særligt at se på, så vi gik tilbage og kørte i stedet til byen Millstatt, en ca. 9 km. smuk køretur langs søen. Vi gik en tur på søbredden i Millstatt, hvor der er en lille skulpturpark. Her er en skulptur, der simpelthen forestiller Millstättersee. I baggrunden ses et lille udspringstårn til badegæsterne. Også ude i vandet er der en skulptur. Den forestiller den hellige Domitian. Domitian er en lokal helgen, der oprindelig var en slavisk adelsmand. Han menes at have grundlagt kirken i Millstatt. Vi spiste mad på Peppinos Pizzaria, et rigtigt, godt turistnavn, midt i byen, som domineres at landevejen, der går hele vejen langs søen fra Seeboden til Döbriach.

6 Ud over skulpturerne er der også en lille kaktuslund. Vi kørte hjem og lavede aftensmad, cobbgrillede hakkebøffer og bruschetta med salat. Vi spiste næsten hver aften hos vores datters familie, og camping-katten fulgte pænt efter os, når vi skulle spise. Det er måske ikke så svært at forstå, når man se billedet til højre. Om aftenen var der underholdning på campingpladsen, et lokalt band, der kunne få alt til at lyde som tyrolermusik. Mikkel på billedet til venstre var deres største fan. Dagens vejr: Tørt og 33º. De lokale aviser truer med 37º på fredag. Torsdag, den 25/7: Kaiserburg ved Bad Kleinkirschheim Den danske familie, som vi mødte på campingpladsen den første dag, havde ferieret i området i små 30 år, og de talte varmt om Bad Kleinkirschheim, som ligger km fra Döbriach. Vi kørte via Radenthien, og det går jævnt opad til man når Kleinkirschheim i m højde. På trods af højden ligger byen i en dal, og der går 3 svævebaner op i bjergene. Vi fandt gondolliften til Kaiserburg, moh. Billedet til højre er et kig ned i dalen fra Kaiserburg.

7 Vi følger panoramastien til Kaiserburg-see......og på vej dertil er der Gross Glockner-blick Man må hele tiden nyde udsigten - og klipperne på vejen til søen - og man er ikke i tvivl, når man er fremme Søen er kunstig, men køn alligevel. Den bruges til en slags sikring af snegaranti, dvs. til kunstig fremstilling af sne i perioder, hvor de lokale skisportsteder er grå og grønne i stedet for hvide.

8 I nærheden af søen er der en stolelift, der kun bruges i ski-sæsonen. Der slog vi os ned og nød vores medbragte frokost og den formidable udsigt. Vi gik tilbage til bjergstationen og konstaterede, at det ikke er alle, der er så konventionelle som os, som bare tager svævebanen op til toppen. Ved bjergstationen tog Jane og de 2 mindste børn svævebanen ned til banens Mittelstation (1.370 moh.), mens vi andre 5 vandrede ad nogle afmærkede gedestier. Det var måske en lidt anstrengende tur. Nogle steder var stierne knap nok synlige, men det vandrende folk bliver næsten altid belønnet med lidt naturoplevelser.

9 Vi tog alle sammen svævebanen ned og kørte hjem til campingpladsen og lavede aftensmad, hel kylling på én cobb-grill og kyllingelår på en anden. Dertil kold kartoffelsalat. På grund af vejret, 34-35º, er vi gået over til kold hvidvin, naturligvis Grüner Veltliner, Østrigs nationaldrue. Fredag, den 26/7: Køretur gennem Nockalmstrasse Vi kørte samme tur som i går - plus nogle få km længere - for at komme til Nockalmstrasse, som går igennem Nockberge. Vi kørte ind i den sydlige del, der går fra Ebene Reichenau (1.095 m) gennem vejens højeste punkt (2.049 m) ved Eisentalhöhe, til Innerkrems (1.500 m) i nærheden af hovedvej 10. Man betaler 16 pr. bil. Billedet af vejforløbet er fra Nockalmstrasses hjemmeside Vi gjorde holdt og spiste medbragt frokost ved Windebensee og gik rundt om søen, et dejligt sted. Derefter kørte vi til parkeringspladsen ved det højeste sted, Eisentalhöhe, og nød udsigten til bjergtoppene, som er vist på planchen. Der er naturligvis en souvenirbutik ved P-pladsen. Næste stop var ved Zechner Alm, hvor der er et lille og hyggeligt Almwirtschaft-Museum, dvs. en slags bjerg-landbrugsmuseum. Og selvfølgelig er der også et lille marked med bjergprodukter.

10 Vort ønske om at se murmeldyr er endelig blevet opfyldt desværre udstoppede To søstre, Ditte og Jane, prøver at malke den samme ko. Heldigvis for koen er den af plastic Vi fortsatte til det næste lille museum Im Reich der Murmeltiere i Pfandhütte, som vi kiggede lidt på (billedet har vi lånt på nettet). Vi fortsatte gennem resten af Nockalmstrasse og kørte hjem via Gmünd. I byen Millstatt er der et par termometrene, der viste hhv. 37 og 38º. Som tommelfingerregel falder temperaturen ca. ½º pr. 100 meter, så oppe på vores bjergvej havde der været lidt mere behageligt. Dagens mad: Tortillas med forskellige salater og kylling fra i går. Dagens vin: Naturligvis vores faste hedebølge-vin, Grüner Veltliner. Lørdag, den 27/7: På marked i Radenthien Det er nu tredje dag i træk via tager denne vej, men i dag stoppede vi allerede i Radenthien, en tur på kun 7 km, men man kører helst ikke ret langt, når temperaturen er tæt på 40º. De andre dage havde vi set, at der er marked i Radenthien. Det var kun Pia og Jørgen der tog afsted de andre blev hjemme og badede i søen, og det er egentlig også mere fornuftigt i den varme. På markedet i Radenthien er der både salgs-boder og alpe-trut på fortovskanten.

11 På torvet var der et forsamlingshus (?) med et skilt, hvor der stod Mineralen Börs. Og det var lige hvad det var: en kæmpe salgs-udstilling med forskellige ædel- og andre stene. Vi købte nogle få af de mindre ædle til børnebørnene. Om aftenen holdt temperaturen sig over 35º, og det var næsten for varmt om natten i campingvognen. Vi cobbede nogle grillspyd med salat til aftensmad (og Grüner Veltliner). Søndag, den 28/7: Bådfart på Millstättersee Dette blev feriens varmeste dag. De tyske aviser lovede 39º, og senere læste vi, at det var blevet 40º i dag i Wien. Vi tænkte, at der måske ville være en smule svalt ude på søen, men der tog vi fejl. Billetsælgeren ved bådfarten frarådede, at vi tog Mikkel på knapt 2 år med, så Thomas gik hjem med ham igen. Vi andre 6 hoppede på båden og søgte straks ind i skyggen. Det skulle have været en rundtur, men vi afkortede den og stod af i Millstatt og ventede der, til båden kom tilbage igen. På campingpladsen gik alting meget langsomt, men vi fik da bikset lidt tortellini med tomatsauce sammen og naturligvis drukket noget kold Grüner Veltliner fra en af vores yndlingsproducenter, Malat.

12 Dette var så vores sidste dag i Kärnten. I morgen tager vi afsted til den næste campingplads, som ligger en smule nordligere, med håb om lidt lavere temperaturer. Alt i alt har vi været mægtigt glade for denne plads, selvom den er noget større og bedre udstyret end de lidt primitive pladser, som vi normalt foretrækker. Mandag, den 29/7: Skiftedag til camping Schönblick ved Wolfgangsee Vi kom fra Döbriach ved 10-tiden og kørte de godt 200 km til Gschwendt lige uden for byen Abersee, der ligger sydøst for den mere kendte by St. Gilgen. Dette er også en typisk familiedrevet campingplads, men det er vel også den eneste lighed med den forrige. Det er en lille terrassecampingplads med kun de mest nødvendige faciliteter. Til gengæld fungerer alting perfekt. Vi har nok aldrig oplevet pænere toiletter eller større ordentlighed. Campingejeren, hr. Laimer, hjalp med at få campingvognen på plads, dels pga. hjælpsomhed, Camping og pension Schönblick ved Wolfgangsee men også så alle vognene står snorlige i forhold til hinanden. Han hjalp med at etablere strøm og gik bagefter hen og rettede et par centimeter mere på vores campingvogn, så den stod helt lige. Vi havde hjemmefra reserveret 2 pladser ved siden af hinanden, til telt og campingvogn, og alt var klar, da vi kom. Vi skulle, for første gang, ikke engang betale depositum, så her er vi så langt ude på landet, at folk stoler på hinanden. Vi checkede ind hos fru Laimer, der også passer pensionatet. Campingpladsen ligger ca. 7 km fra. St. Gilgen. Dagens mad: Dejlig gryderet af schnitzel-kød med ris til (Vi kunne ikke drømme om at lave dem til egentlige wienerschnitzler det får man hurtigt nok at i Østrig). Dagens vejr: Næsten lige så varmt som i går. Campingpladsen hedder Camping Schönblick og bærer sit navn med rette

13 Tirsdag, den 30/7: Bådfart på Wolfgangsee til St. Wolfgang Det havde regnet jævnt hele natten og lidt op af formiddagen og til vores store glæde faldt temperaturen til omkring det halve, dvs. ca. 20º. Søen ligger et par hundrede meter fra vores campingplads, og her er der bade- og bådemulighed. Frederik og Mikkel nyder udsigten fra MS Österreich på vej til St. Wolfgang Vi sejlede lige over på den anden side, hvor byen St. Wolfgang ligger. Pia og Jørgen var her ganske vist sidste år fra landsiden men byen er så hyggelig, at man godt kan besøge den igen. Vi fandt vores restaurant fra sidste år, Toscana, og fik en hyggelig dag i byen. Til venstre: Hotel Weisses Rössel (Den hvide Hest), Sommer i Tyrol, fra søsiden. Fra en souvenirbutik i St. Wolfgang Udsigt fra St. Wolfgang over Wolfgangsee

14 St. Wolfgang i baggrunden og Schafberg til venstre i baggrunden Til venstre: Pia til søs (det lyder næsten som titlen på en gammel dansk film). Da vi kom hjem til vores campingplads var temperaturen steget til omkring 27º. Ditte og Jørgen tog ned og badede i søen, dvs. Ditte badede og Jørgen tog billeder. Dagens aftensmad: Gryderet fra i går. Dagens vejr: Varmere og varmere i løbet af dagen, men der er heldigvis mere end 10º lavere end de ca. 40º, det har været de sidste par dage. Onsdag, den 31/7: Tur til Salzbergwerk i Bad Dürrnberg ved Hallein Vi fik lyst til at besøge saltminerne ved Hallein, som ligger 50 km fra campingpladsen. Ditte, Pia og Jørgen havde været der for 9 år siden, da vi boede i en ferielejlighed nogle få kilometer nord for Salzburg, og Jørgen havde været der på en skoleudflugt i 1961! Vi måtte dele os i 2 hold, da Mikkel ikke kunne komme ind pga. 4-års-reglen. Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen gik ind først, og bagefter passede vi Mikkel, mens de andre var inde.

15 Man starter med at blive klædt om i mine-dress. Så blev vi samlet i en lille gruppe og fik tildelt en guide, Simon, som førte os hele vejen igennem. Det meste af vejen går man, men der er også 2 lange rutsjebaner, man skal ned af, og det lyder fuldstændigt som i Tivoli. Man kommer over (eller rettere sagt under) den tyske grænse, som er markeret med et skilt. Vi fik naturligvis de uundgåelige vittigheder med, at vi må håbe, at alle har husket at få deres pas med, men også, da vi meget senere krydsede grænsen til Østrig igen: Kan I mærke, at luften pludselig er blevet meget bedre. En lille del af vejen sejler man på saltsøen stadig dybt nede i minen (billedet her har vi lånt). Det er i det hele taget meget underholdende for både børn og barnlige sjæle og hyggeligt er her jo også! Bagefter kunne man købe billeddokumentation for, at man har været her og det kunne man også i 1961 (det er Jørgen i midten)

16 Mens de andre var i Salzwelt, besøgte vi Bad Dürrnberg kirke, eller Wallfahrtskirche Zu Unserer Lieben Frau Maria Himmelfahrt, som er dens korte og præcise navn. Til højre: Udsigt fra kirken. Vi kørte hjem og grillede kylling og bagekartofler på 2 cobb-grills og ja, det er lige så godt, som det ser ud til. Dagens vejr: Tørt men lidt overskyet om formiddagen Senere solskin og 23-27º. Torsdag, den 1/8: Bjergtur til Postalm Postalm er endnu et af de familievenlige vandreområder i Østrig, og indkørslen mod Postalmstrasse ligger kun godt 6 km fra vores campingplads. Det var kun Ditte, Pia og Jørgen, der tog afsted, for de andre havde kørt via Postalmstrasse, da vi skiftede campingplads. Vi andre havde campingvogn på slæb, så vi valgte klogeligt en anden vej, selvom GPS en lokkede mod Postalm.

17 Vi havde tidligere besøgt Postalm for 9 år siden, og dengang talte vi om, at man sagtens kunne komme tilbage hertil. Det har vi sagt så tit, og for en gangs skyld blev det til noget. På Postalm er der flere slags hestekræfter. Traktoren er en ældre østrigsk Steyr heste-racen kender vi ikke, men de vil mægtigt gerne klappes. Vi fandt en hytte, Thorsalm, hvor vi fik mad og Weissenbier med bjergudsigt. Den er fra et bayersk bryggeri, Weihenstephan, stiftet i 1040, verdens ældste bryggeri. Imponerende. Gåturene i Postalm foregår i m højde. Fra P-pladsen kørte vi nogle få 100 meter ned til Stroblerhütte, hvor vi fik Apfelstrudel med vanillesauce. Det er sødt på grænsen til det vamle, og det kan formentlig kun nydes i Alperne.

18 Og i erkendelse af, at denne dags beskrivelse har handlet rigtigt meget om mad og drikke, tager vi lige aftensmaden med: Mongolian Barbecue på gasgrillen. Man klargør grønsager, koger nudler og marinerer kød, og alle sammensætter selv sin egen ret. Det tager tid, men er utroligt hyggeligt. Og vejret: Tørt og 32º i dag, og i flg. aviserne vil det stige til 37º i løbet af ugen. Fredag, den 2/8: Tur til Salzburg Selvom det øjensynlig ville blive endnu varmere i dag, tog vi på bytur og kørte de 35 km til Salzburg. Vi fandt et parkeringshus, der lå inde under Kapuzinerberg, så bilen var i det mindste kølig, når vi skulle hjem. Og vi, det var Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen. De 3 ældste af os var i Salzburg i 2004, og det første, der slog os var, at der nu var mange tiggere i byen i forhold til dengang, hvor vi vist ikke så en eneste. Vi gik over floden Salsach og kom til Salzburgs mest fotograferede hus, Mozarts fødehjem, hvor der naturligvis vrimlede med japanere og andre turister. Til venstre: Mozarthaus. Til højre: Byen har bjerge til flere sider også helt ind i gaderne. Herunder: Et par af byens pladser.

19 En stor del af tiden var vi i den smalle, hyggelige gade Getreidegasse. Det var helt tydeligt, at bystyret i Salzburg har lavet regler for skiltning i gaden, for alle butik-skiltene var af smedejern. Selv hos MacDonalds! Og de skal for en gangs skyld have lidt ros, for de havde gjort særligt meget ud af deres skilt (billedet til venstre). På billedet til højre ses det, at politiet øjensynlig er begyndt at stresse tiggerne. Til høre ses dagens temperatur i Salzburg: 34º. Vi tog hjem fra Salzburg til campingpladsen og mødtes med de andre, der i dag havde været på Schafberg med bjergbanen, dvs. med et lokomotiv, der er vinklet, så det ser ud som om, det kører ligeud. Banen kører op i m højde. Det må vi prøve en anden gang. Dagens aftensmad: Børnevenligt, dvs. pasta med kødsovs. Lørdag, den 3/8: Til byfest i St. Gilgen samt bjergtur til Zwölferhorn Vi har både i Østrig og i Südtirol i Norditalien lagt mærke til, at der mange steder arrangeres sommerfest af det frivillige brandvæsen, og det skete netop i dag i vores nærmeste større by, St. Gilgen. Byen var i slutningen af 1800-tallet et meget besøgt feriemål og blev kaldt for Kleiner Nice. Mozarts mor er født i byen, og det undlader man bestemt ikke at gøre opmærksom på. Her er Mozart foran rådhuset.

20 Ingen byfest uden marked. Her Pia, Ditte og Cecilia. Og ingen Feuerwehr-fest uden brandbiler. Her en østrigsk Steyr Til venstre: Med St. Gilgens beliggenhed er det ikke svært at forstå, at byen en gang blev kaldt Kleiner Nice. Fra selve byen går der en svævebane op til Zwölferhorn, eller 12erhorn, som det smart kaldes i turistmaterialet. Det er et af områdets bedste udsigtsbjerge, og navnet betyder, at der er udsigt til 12 høje bjerge, samt som bonus til søerne Wolfgangsee, Mondsee og Fuschlsee. Attersee er gemt bag Schafberg. De 4 af os, Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen tog svævebanen op og gik rundturen omkring Pilstein, en tur på ca. 1½ time. Ditte tager et billede af Wolfgangsee og Mondsee (bagest). Og her er hendes billede. Byen nede til venstre er St. Gilgen.

21 Vi fik frokost på restauranten ved svævebanen, hvor vi bl.a. fik Wanderer Jaussen Platte. Vandreruten er i ca meters højde, og det gør det nogenlunde udholdeligt på en ellers alt for varm dag. Vi er næsten oppe på samme temperaturniveau som i sidste uge. I dag var der 36-37º. Til sammenligning er den danske varmerekord på 36,4º (1975). Vi skal helt op på toppen af Pilstein. Og på vejen dertil er der ganske kønt. Man får en forsmag på alle de toppe (horn) man kan se fra Pilstein. Nedenunder: Panoramabillede med de 12 horn, plus nogle mindre toppe ind i mellem. Herover til højre: Rød kiselskifer (iflg. skiltet)

22 Dagens mad: Rester fra i går, dvs. kødsovs, men peppet op med friske tortellini. Og vejret: Som sagt alt for varmt, men torden et par timer om aftenen. Alligevel stadig varmt dagen efter. Søndag, den 4/8: Køretur i omegnen og klargøring til hjemturen Vi sagde farvel til familien, som skulle til Nürnberg på vejen hjem. Vi var nu kun Ditte, Pia og Jørgen, og for en gangs skyld foretog vi os ikke noget særligt denne dag, men slappede af. Vi slappede endda så meget af, at vi, selvom vi efterhånden er erfarne turister i Østrig, helt havde glemt, at Østrig er lukket ned om søndagen. Vi kørte til nogle af vores nabobyer, Strobl og helt over til St. Wolfgang, for som vi tænkte: I de helt udprægede turistbyer må der da være en butik, der er åben. Men der var der ikke. Til gengæld fik vi dejlig aftensmad på den italienske restaurant Il Wolfgangsee med byerne St.Gilgen til venstre, St. Wolfgang i midten og Strobl nederst til højre. Vores campingplads er markeret med A. Og temperaturen er som nævnt ca. midt i 30 erne. cacciatore (jægeren) i Strobl Det var rigtig italiensk mad. Campingpladsen Schönblick kan varmt anbefales til andre. Den ligger fredeligt, men alligevel tilstrækkeligt tæt på de omgivende turistbyer. Alt på pladsen er ordentligt, propert og rent, uden at det går ud over hyggen. Og familien Laimer har styr på alt. Campingpladsen er enkel, men der er legeplads til børnene og masser af grønne arealer, som kan benyttes af både børn og voksne. Mandag, den 5/8: Farvel til Wolfgangsee, transitcamping ved Grasdorf (igen) Vi kørte afsted ca via den sædvanlige vej A1 omkring Salzburg, ad den tyske vej 8 mod München og ind på vej 9 og skift mod vej 7 ved Nürnberg. Der var næsten ingen Stau. En meget varm tur. Efter vejrudsigten var der 34º i Bayern. Efter 773 km nåede vi frem til vores gamle transitplads fra for 2 år siden, Camping Alte Bergmühle ved Grasdorf. Damen i receptionen skrev vores navn og adresse af efter vores campingpas, og vi forklarede hende, at vores postadresse Græsted var sammen navn som Grasdorf. Det syntes hun var utroligt morsomt. Sidste gang blev vi anbragt på en af transitpladserne tæt ved receptionen, men denne gang syntes hun, vi skulle ned på den rigtige campingplads når vi nu havde været her før!

23 Vi kørte ind til selve byen Grasdorf for at spise på vores sædvanlige landsbykro, men den var lukket om mandagen. Til gengæld serverede pensionatet overfor schnitzler på mange forskellige måder, og vi fik afprøvet 3 af dem. Vi beskrev campingpladsen for 2 år siden, men her er alligevel et par nye billeder. På selve campingarealet er der (mindst) 3 broer. Indkørsel til campingpladsen over bro nr. 1. Receptionen i midten Og udkørslen mod receptionen over bro nr. 2 Gangbroen til toiletterne Årstal på bygningen det gælder nok ikke det nuværende hus Tirsdag, den 6/8: Hjemkomst Vi kørte fra Grasdorf ved 8-tiden. Der var ikke megen trafik i vores retning men i den modsatte! Lige nord for Hamburg var det helt galt, men heldigvis kun for den sydgående trafik. Vi kom med en færge først på eftermiddagen, men først efter en nogle forgæves forsøg på lidt grænsehandel. Vi fik ikke i tide drejet af mod Burg på Femern, da vi ikke er tilstrækkeligt stedkendte, og vi havde ikke lyst til at vende med campingvogn. Så tænkte vi, at vi da bare kunne handle i Bordershop i Puttgarden i stedet. Og det kunne vi nok også, men da vi fandt ud af, at Bordershoppen ville have penge for parkering, selvom de tjener penge på grænsehandelen, blev

24 vi lidt knotne, så vi lavede en U-vending med campingvogn og det hele lige foran P-vagterne og kørte mod færgen i stedet. Vi måtte vente et par afgange, før vi kom om bord, da der blev ved at komme lastbiler, som blev ledt på færgen. Næste gang vi skal sydpå, overvejer vi at tage over Storebælt i stedet, som vi gjorde for 2 år siden. Det er mere fleksibelt, lige så billigt, det havde været mindst lige så hurtigt, og der er masser af grænsebutikker i Harrislee uden parkeringsafgift. Vi kørte Ditte hjem. Hun bor på Østerbro, og det var efterhånden blevet myldretid, så vi droppede GPS en, som formentlig ville have ført os ad Ring 2 over Kgs. Nytorv og Bredgade. Det havde vi ikke lyst til med campingvogn i den værste myldretid. Så vi tog i stedet ad Folehaven og drejede fra ved Vigerslevvej og fulgte det meste af Ring 2 i den anden retning. Det var OK. Vi var hjemme hos os selv ved 18-tiden efter km denne dag. Vi kørte km i alt på hele ferien. Det er ikke ret meget, og det skyldes nok, at det var alt for varmt til at køre. Dette var på mange måder en lidt anderledes ferie. Ganske vist var vi i Østrig som sædvanlig, kan man næsten sige, men i år var vi hele 8 mennesker sammen i ca. 14 dage. Det var en fantastisk oplevelse at være sammen med børn og børnebørn i 14 dage, bl.a. så vi kunne vise dem, hvad vi selv synes er så fantastisk ved Østrigs bjerge, søer og natur i det hele taget. Sidste år var det kun Pia og Jørgen i 14 dage, og det var også hyggeligt, men naturligvis helt anderledes. Kærlig hilsen Pia og Jørgen (og Ditte)

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz ISTRIEN ØSTRIG 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques Havnepromenaden i Portoroz Det blå Middelhav, dejlige strande, fine udflugtsmuligheder, masser af kultur, gode hoteller, flotte bjergmassiver

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Danmarks billigste kør-selv skirejser

Danmarks billigste kør-selv skirejser vinter 2009/2010 Danmarks billigste kør-selv skirejser Vi tilbyder følgende destinationer: Berchtesgaden, Tauplitz, Schladming, Wagrain, Gerlos og Dachstein West hygge, glæde og masser af sne! Åbent alle

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Julefrokost I BØGESKOVEN

Julefrokost I BØGESKOVEN Julefrokost I BØGESKOVEN invitation julefrokost Det vil glæde os at se dig til Illux s julefrokost. I år holder vi festen i den gamle pavillon Capri i Bøgeskoven med SMUK stemning. SMUK event står for

Læs mere

Rejsebrev. Studerende: Camilla I. Eskildsen. Email: cies@stud.ucl.dk. Rejsekammerat: Mette V. Jensen. Hjemmeinstitution: University College Lillebælt

Rejsebrev. Studerende: Camilla I. Eskildsen. Email: cies@stud.ucl.dk. Rejsekammerat: Mette V. Jensen. Hjemmeinstitution: University College Lillebælt Rejsebrev Studerende: Camilla I. Eskildsen Email: cies@stud.ucl.dk Rejsekammerat: Mette V. Jensen Hjemmeinstitution: University College Lillebælt Holdnummer: SOB11 By: Edinburgh, Skotland Periode: 23/4-2013

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Motorvejen Hårup-Låsby

Motorvejen Hårup-Låsby Trafik Motorvejen Hårup-Låsby 1 1 2 2 Tilslutningsanlæg Hårup Når det nye tilslutningsanlæg bliver taget i brug, er der kun motorvej øst for det, i retning mod Aarhus. Derfor bygger Vejdirektoratet en midlertidig

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Kære medarbejdere. Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden. I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige

Kære medarbejdere. Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden. I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige Kære medarbejdere Fredag den 31. august indtager Mørkhøj filmens verden I er alle inviteret med til en oplevelse ud over det sædvanlige I løbet af en eftermiddag skal vi producere en stribe små film lige

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Vandfaldet i Krimml, Østrig. Vi var nede i saltminerne i Berchtesgaden. Her: På toget ned i saltminerne.

Vandfaldet i Krimml, Østrig. Vi var nede i saltminerne i Berchtesgaden. Her: På toget ned i saltminerne. Kapitel 78, Sommerferie i München 1998: Fra Mandag 18. maj 1998 var jeg på ferie i München. Jeg havde mange glade dage sammen med Sepp. Vi genså gamle minder og vi badede i Isar. Sepp havde også ferie.

Læs mere

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Ferielejlighederne ligger i den smukke østrigske bjergby Bad Gastein i 1000 m. højde. Bad Gastein ligger ca. 2 timers kørsel fra München og kun 1 time fra Mozarts

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,-

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,- Lørdag d. 18. oktober 2014 Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier Gevinster for over 20.000,- Program for Iøbsdagen: Fra kl. 10.00 Kl. 12.30 Kl. 12.30 Kl. 13.15 Kl. 13.15 Afhentning

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien

Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien Casa Alma ligger i Norditalien i Regionen Emilia Romagna, i bjergområdet syd for Modena og Bologna, tæt ved den Toscanske grænse. Huset var oprindeligt et bjergkloster

Læs mere

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping campisten MARTS 2009 Nr. 0209 gratis magasin Gratis magasin med alt indenfor camping - fritid på hjul Tema om mc camping Fly, Ferrarier og flotte haver. Vi har besøgt Egeskov Slot Guidebog til gode oplevelser

Læs mere

SKISMØREN HIB SKIKLUB

SKISMØREN HIB SKIKLUB BRANDESKIKLUB.dk SKISMØREN HIB SKIKLUB 2012 Nr. 19 10. årgang Formanden har ordet: Sommeren er begyndt - vi har allerede haft en rigtig varm pinse - og den kommende vintersæson ligger måneder ude i fremtiden.

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere