Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee)"

Transkript

1 Sommerferie 2013: Østrig (Millstättersee og Wolfgangsee) Igen i år tog vi til Østrig. Der er ikke så langt, landskabet er helt forskelligt fra det danske, og man kan være heldig med, at vejret er godt og det var vi i højeste grad i år. Og igen i år deler vi ferien mellem 2 forskellige lokationer 1 uge hvert sted. Første uge i Kärnten i byen Döbriach ved Millstättersee. Anden uge i byen Abersee ved Wolfgangsee i området Salzkammergut, som vi blev glade for sidste år, hvor vi var ved Attersee, der ligger lidt østligere. Vi skulle holde ferie sammen med vores datter Ditte, samt vores store datter Jane, hendes mand Thomas og deres 3 børn Cecilia (10 år), Frederik (6½ år) og Mikkel (knapt 2 år). Vi havde Cecilia med i bilen på turen ned gennem Tyskand og Østrig, hvor vi skal mødes med de andre. Søndag, den 21/7: Afrejse og transit-camping ved Roth (Nürnberg) Vi startede hjemmefra natten mellem lørdag og søndag kl og var heldige med at køre direkte på færgen i Rødbyhavn ca Det vil sige, vi kørte i land i Tyskland kl. 7 om morgenen! Til højre: Vi fik anvist en fin plads mellem træerne. Campingpladsen er helt i orden. Cecilia og Ditte badede i søen, og der er en hyggelig stemning, især på restauranten, hvor der var levende musik, der blev leveret af nogle campinggæster. Vi fik lidt aftensmad og dejligt, mørkt tysk øl (og sodavand) og vejret var fint. Der var ingen nævneværdig trafik gennem Tyskland, og det er dejligt at køre om søndagen, hvor lastbilerne holder fri. Ca kunne vi køre ind på Camping Waldsee midt i Fränkischen Seenland lidt syd for Nürnberg. Vi havde kørt 995 km. Google maps ruteplan havde sagt 1042 km, men når man angiver begrænset hastighed på GPS en, finder den ofte en kortere rute. Til venstre: Så kønt ligger campingpladsen. Igen i år er vi heldige med vores transitplads.

2 Vi havde som nævnt Cecilia med på turen ud, og som man kan se, var det rigtigt hyggeligt Mandag, den 22/7: Ankomst til Döbriach ved Millstättersee Vi kørte af sted ved 11-tiden. Vi ramte Østrig ved Salzburg og fulgte E55 (østrigske hovedvej 10) hele vejen til Spittal og fortsatte langs nordbredden af Milstättersee gennem byerne Seeboden og Millstatt. Her var der godt nok meget trafik og mange turister, især i forhold til Weissensee, en anden af de store Kärnten-søer, hvor vi var for 4 år siden. Vi nåede frem ved 17-tiden efter 432 km. Campingpladsen: Mange af campingparcellerne i Schwimmbad-Camping Mössler (Punkt A på kortet) er hegnet ind bag en hæk, og vi fik anvist en af disse pladser, ca. 50 meter fra vores datters familie, som havde lejet en campingvogn. Det var næsten umuligt at manøvrere campingvognen ind ad den smalle indkørsel til parcellen, og for første gang savnede vi en mover. Nå, men det lykkedes med hjælp fra vores hollandske naboer og en dansk familie, der var kommet på campingpladsen i mange år. Egentlig ville vi have haft See-Camping Mössler, som er ejet af samme familie, men vi var lidt for sent ude med at reservere plads, især fordi de andre skulle leje campingvogn på pladsen. Her skal vi bo bag hækken. Bilen er henvist til parkeringspladsen Næsten hver dag fik vi en gæst i forteltet Schwimmbad-Camping Mössler er en større plads, end vi er vant til, men der skulle helst være legefaciliteter til børnebørnene. Selvom det er en stor plads, og selvom familien Mössler ejer en anden campingplads og ferielejligheder i byen, er det tydeligvis en familiedrevet plads, og den drives af 3 generationer. Deres voksne barnebarn sidder i receptionen, Opa går rundt og hygger om gæsterne, og Oma sidder ved kassen i campingbutikken i sin Dirndl uanset vejret. En dag kom hun kørende gennem campingpladsen i 37º varme - på el-løbehjul - og tækkeligt påklædt i grøn Dirndl. Det var et kosteligt syn. I øvrigt virker det, som om der er styr på alt det er svært at finde på noget at brokke sig over. Gæsterne er i overvejende grad hollændere men familien Mössler kunne godt tænke sig flere danskere bare for variationens skyld.

3 Fra campingpladsen er der låger ud mod en sti, der følger en bæk langs campingarealet. Stien går ned til deltaet i søen, hvor der er meget kønt især aftenhimmelen over bjergene. Dagens mad: Cobb-grillet mørbrad med salat. Vi tilstræbte kun at nyde østrigsk vin her i ferien, og det blev i dag en rød Blaufränkisch. Dagens vejr: Tørt og 30º. Søndag, den 23/7: Bjergtur til Goldeck Vi bor ikke ret langt fra panoramavejen til Goldeck (maut 13 til manden i buret), og eftersom det er et børne- og familievenligt bjergområde, tog vi en dagstur dertil. Vi var også på Goldeck for 4 år siden, men det er et sted, man gerne besøger igen. Det ligger i ca m højde.

4 Alle er nu ved at være klar til at vandre. Mikkel i bærestolen vakte en del opsigt blandt øvrige vandrere. Der var mange der pegede og smilede. Og selv på afstand ser det sejt ud Goldegg er et yndet sted for paraglidere Som man kan se er her en flot udsigt og en del andre vandrere, men her føles alligevel ikke overrendt. Vi fik frokost på Goldeckhütte og skulle bagefter have gået helt ud til korset. Men pludselig hørte

5 vi, at det begyndte at tordne i bjergene lige overfor, så vi afkortede vores tur og gik ned til bilerne. På vejen ned så vi en hugorm kun en lille en, men vi lod den være alligevel! Vi kørte hjem mod campingpladsen igen ad Goldeck Panoramastrasse fra parkeringspladsen i Seetal til byen Zlan. Der er 10 hårnålesving med skilte, der angiver meter over havet. Vejen strækker sig fra 740 til moh. Dagens mad: Cobb-grillet kylligespyd (færdigkøbt) med en St. Laurent til. St. Laurent er en rød, østrigsk drue, der ikke er ret kendt i Danmark, og det er synd. Den er i dannet ud fra Pinot Noir (den røde Bourgogne-drue). Dagens vejr: 30º og lidt torden, men kun i bjergene. Det havde været tørvejr på campingpladsen. Onsdag, den 24/7: De lokale byer Döbriach og Millstatt På campingpladsen fik vi udleveret nøgle til lågerne ud til stien, der går mellem campingpladsen og bækken, Döbriacher Bach, der løber ned i Millstättersee. Vi gik op i byen Döbriach, men der var ikke noget særligt at se på, så vi gik tilbage og kørte i stedet til byen Millstatt, en ca. 9 km. smuk køretur langs søen. Vi gik en tur på søbredden i Millstatt, hvor der er en lille skulpturpark. Her er en skulptur, der simpelthen forestiller Millstättersee. I baggrunden ses et lille udspringstårn til badegæsterne. Også ude i vandet er der en skulptur. Den forestiller den hellige Domitian. Domitian er en lokal helgen, der oprindelig var en slavisk adelsmand. Han menes at have grundlagt kirken i Millstatt. Vi spiste mad på Peppinos Pizzaria, et rigtigt, godt turistnavn, midt i byen, som domineres at landevejen, der går hele vejen langs søen fra Seeboden til Döbriach.

6 Ud over skulpturerne er der også en lille kaktuslund. Vi kørte hjem og lavede aftensmad, cobbgrillede hakkebøffer og bruschetta med salat. Vi spiste næsten hver aften hos vores datters familie, og camping-katten fulgte pænt efter os, når vi skulle spise. Det er måske ikke så svært at forstå, når man se billedet til højre. Om aftenen var der underholdning på campingpladsen, et lokalt band, der kunne få alt til at lyde som tyrolermusik. Mikkel på billedet til venstre var deres største fan. Dagens vejr: Tørt og 33º. De lokale aviser truer med 37º på fredag. Torsdag, den 25/7: Kaiserburg ved Bad Kleinkirschheim Den danske familie, som vi mødte på campingpladsen den første dag, havde ferieret i området i små 30 år, og de talte varmt om Bad Kleinkirschheim, som ligger km fra Döbriach. Vi kørte via Radenthien, og det går jævnt opad til man når Kleinkirschheim i m højde. På trods af højden ligger byen i en dal, og der går 3 svævebaner op i bjergene. Vi fandt gondolliften til Kaiserburg, moh. Billedet til højre er et kig ned i dalen fra Kaiserburg.

7 Vi følger panoramastien til Kaiserburg-see......og på vej dertil er der Gross Glockner-blick Man må hele tiden nyde udsigten - og klipperne på vejen til søen - og man er ikke i tvivl, når man er fremme Søen er kunstig, men køn alligevel. Den bruges til en slags sikring af snegaranti, dvs. til kunstig fremstilling af sne i perioder, hvor de lokale skisportsteder er grå og grønne i stedet for hvide.

8 I nærheden af søen er der en stolelift, der kun bruges i ski-sæsonen. Der slog vi os ned og nød vores medbragte frokost og den formidable udsigt. Vi gik tilbage til bjergstationen og konstaterede, at det ikke er alle, der er så konventionelle som os, som bare tager svævebanen op til toppen. Ved bjergstationen tog Jane og de 2 mindste børn svævebanen ned til banens Mittelstation (1.370 moh.), mens vi andre 5 vandrede ad nogle afmærkede gedestier. Det var måske en lidt anstrengende tur. Nogle steder var stierne knap nok synlige, men det vandrende folk bliver næsten altid belønnet med lidt naturoplevelser.

9 Vi tog alle sammen svævebanen ned og kørte hjem til campingpladsen og lavede aftensmad, hel kylling på én cobb-grill og kyllingelår på en anden. Dertil kold kartoffelsalat. På grund af vejret, 34-35º, er vi gået over til kold hvidvin, naturligvis Grüner Veltliner, Østrigs nationaldrue. Fredag, den 26/7: Køretur gennem Nockalmstrasse Vi kørte samme tur som i går - plus nogle få km længere - for at komme til Nockalmstrasse, som går igennem Nockberge. Vi kørte ind i den sydlige del, der går fra Ebene Reichenau (1.095 m) gennem vejens højeste punkt (2.049 m) ved Eisentalhöhe, til Innerkrems (1.500 m) i nærheden af hovedvej 10. Man betaler 16 pr. bil. Billedet af vejforløbet er fra Nockalmstrasses hjemmeside Vi gjorde holdt og spiste medbragt frokost ved Windebensee og gik rundt om søen, et dejligt sted. Derefter kørte vi til parkeringspladsen ved det højeste sted, Eisentalhöhe, og nød udsigten til bjergtoppene, som er vist på planchen. Der er naturligvis en souvenirbutik ved P-pladsen. Næste stop var ved Zechner Alm, hvor der er et lille og hyggeligt Almwirtschaft-Museum, dvs. en slags bjerg-landbrugsmuseum. Og selvfølgelig er der også et lille marked med bjergprodukter.

10 Vort ønske om at se murmeldyr er endelig blevet opfyldt desværre udstoppede To søstre, Ditte og Jane, prøver at malke den samme ko. Heldigvis for koen er den af plastic Vi fortsatte til det næste lille museum Im Reich der Murmeltiere i Pfandhütte, som vi kiggede lidt på (billedet har vi lånt på nettet). Vi fortsatte gennem resten af Nockalmstrasse og kørte hjem via Gmünd. I byen Millstatt er der et par termometrene, der viste hhv. 37 og 38º. Som tommelfingerregel falder temperaturen ca. ½º pr. 100 meter, så oppe på vores bjergvej havde der været lidt mere behageligt. Dagens mad: Tortillas med forskellige salater og kylling fra i går. Dagens vin: Naturligvis vores faste hedebølge-vin, Grüner Veltliner. Lørdag, den 27/7: På marked i Radenthien Det er nu tredje dag i træk via tager denne vej, men i dag stoppede vi allerede i Radenthien, en tur på kun 7 km, men man kører helst ikke ret langt, når temperaturen er tæt på 40º. De andre dage havde vi set, at der er marked i Radenthien. Det var kun Pia og Jørgen der tog afsted de andre blev hjemme og badede i søen, og det er egentlig også mere fornuftigt i den varme. På markedet i Radenthien er der både salgs-boder og alpe-trut på fortovskanten.

11 På torvet var der et forsamlingshus (?) med et skilt, hvor der stod Mineralen Börs. Og det var lige hvad det var: en kæmpe salgs-udstilling med forskellige ædel- og andre stene. Vi købte nogle få af de mindre ædle til børnebørnene. Om aftenen holdt temperaturen sig over 35º, og det var næsten for varmt om natten i campingvognen. Vi cobbede nogle grillspyd med salat til aftensmad (og Grüner Veltliner). Søndag, den 28/7: Bådfart på Millstättersee Dette blev feriens varmeste dag. De tyske aviser lovede 39º, og senere læste vi, at det var blevet 40º i dag i Wien. Vi tænkte, at der måske ville være en smule svalt ude på søen, men der tog vi fejl. Billetsælgeren ved bådfarten frarådede, at vi tog Mikkel på knapt 2 år med, så Thomas gik hjem med ham igen. Vi andre 6 hoppede på båden og søgte straks ind i skyggen. Det skulle have været en rundtur, men vi afkortede den og stod af i Millstatt og ventede der, til båden kom tilbage igen. På campingpladsen gik alting meget langsomt, men vi fik da bikset lidt tortellini med tomatsauce sammen og naturligvis drukket noget kold Grüner Veltliner fra en af vores yndlingsproducenter, Malat.

12 Dette var så vores sidste dag i Kärnten. I morgen tager vi afsted til den næste campingplads, som ligger en smule nordligere, med håb om lidt lavere temperaturer. Alt i alt har vi været mægtigt glade for denne plads, selvom den er noget større og bedre udstyret end de lidt primitive pladser, som vi normalt foretrækker. Mandag, den 29/7: Skiftedag til camping Schönblick ved Wolfgangsee Vi kom fra Döbriach ved 10-tiden og kørte de godt 200 km til Gschwendt lige uden for byen Abersee, der ligger sydøst for den mere kendte by St. Gilgen. Dette er også en typisk familiedrevet campingplads, men det er vel også den eneste lighed med den forrige. Det er en lille terrassecampingplads med kun de mest nødvendige faciliteter. Til gengæld fungerer alting perfekt. Vi har nok aldrig oplevet pænere toiletter eller større ordentlighed. Campingejeren, hr. Laimer, hjalp med at få campingvognen på plads, dels pga. hjælpsomhed, Camping og pension Schönblick ved Wolfgangsee men også så alle vognene står snorlige i forhold til hinanden. Han hjalp med at etablere strøm og gik bagefter hen og rettede et par centimeter mere på vores campingvogn, så den stod helt lige. Vi havde hjemmefra reserveret 2 pladser ved siden af hinanden, til telt og campingvogn, og alt var klar, da vi kom. Vi skulle, for første gang, ikke engang betale depositum, så her er vi så langt ude på landet, at folk stoler på hinanden. Vi checkede ind hos fru Laimer, der også passer pensionatet. Campingpladsen ligger ca. 7 km fra. St. Gilgen. Dagens mad: Dejlig gryderet af schnitzel-kød med ris til (Vi kunne ikke drømme om at lave dem til egentlige wienerschnitzler det får man hurtigt nok at i Østrig). Dagens vejr: Næsten lige så varmt som i går. Campingpladsen hedder Camping Schönblick og bærer sit navn med rette

13 Tirsdag, den 30/7: Bådfart på Wolfgangsee til St. Wolfgang Det havde regnet jævnt hele natten og lidt op af formiddagen og til vores store glæde faldt temperaturen til omkring det halve, dvs. ca. 20º. Søen ligger et par hundrede meter fra vores campingplads, og her er der bade- og bådemulighed. Frederik og Mikkel nyder udsigten fra MS Österreich på vej til St. Wolfgang Vi sejlede lige over på den anden side, hvor byen St. Wolfgang ligger. Pia og Jørgen var her ganske vist sidste år fra landsiden men byen er så hyggelig, at man godt kan besøge den igen. Vi fandt vores restaurant fra sidste år, Toscana, og fik en hyggelig dag i byen. Til venstre: Hotel Weisses Rössel (Den hvide Hest), Sommer i Tyrol, fra søsiden. Fra en souvenirbutik i St. Wolfgang Udsigt fra St. Wolfgang over Wolfgangsee

14 St. Wolfgang i baggrunden og Schafberg til venstre i baggrunden Til venstre: Pia til søs (det lyder næsten som titlen på en gammel dansk film). Da vi kom hjem til vores campingplads var temperaturen steget til omkring 27º. Ditte og Jørgen tog ned og badede i søen, dvs. Ditte badede og Jørgen tog billeder. Dagens aftensmad: Gryderet fra i går. Dagens vejr: Varmere og varmere i løbet af dagen, men der er heldigvis mere end 10º lavere end de ca. 40º, det har været de sidste par dage. Onsdag, den 31/7: Tur til Salzbergwerk i Bad Dürrnberg ved Hallein Vi fik lyst til at besøge saltminerne ved Hallein, som ligger 50 km fra campingpladsen. Ditte, Pia og Jørgen havde været der for 9 år siden, da vi boede i en ferielejlighed nogle få kilometer nord for Salzburg, og Jørgen havde været der på en skoleudflugt i 1961! Vi måtte dele os i 2 hold, da Mikkel ikke kunne komme ind pga. 4-års-reglen. Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen gik ind først, og bagefter passede vi Mikkel, mens de andre var inde.

15 Man starter med at blive klædt om i mine-dress. Så blev vi samlet i en lille gruppe og fik tildelt en guide, Simon, som førte os hele vejen igennem. Det meste af vejen går man, men der er også 2 lange rutsjebaner, man skal ned af, og det lyder fuldstændigt som i Tivoli. Man kommer over (eller rettere sagt under) den tyske grænse, som er markeret med et skilt. Vi fik naturligvis de uundgåelige vittigheder med, at vi må håbe, at alle har husket at få deres pas med, men også, da vi meget senere krydsede grænsen til Østrig igen: Kan I mærke, at luften pludselig er blevet meget bedre. En lille del af vejen sejler man på saltsøen stadig dybt nede i minen (billedet her har vi lånt). Det er i det hele taget meget underholdende for både børn og barnlige sjæle og hyggeligt er her jo også! Bagefter kunne man købe billeddokumentation for, at man har været her og det kunne man også i 1961 (det er Jørgen i midten)

16 Mens de andre var i Salzwelt, besøgte vi Bad Dürrnberg kirke, eller Wallfahrtskirche Zu Unserer Lieben Frau Maria Himmelfahrt, som er dens korte og præcise navn. Til højre: Udsigt fra kirken. Vi kørte hjem og grillede kylling og bagekartofler på 2 cobb-grills og ja, det er lige så godt, som det ser ud til. Dagens vejr: Tørt men lidt overskyet om formiddagen Senere solskin og 23-27º. Torsdag, den 1/8: Bjergtur til Postalm Postalm er endnu et af de familievenlige vandreområder i Østrig, og indkørslen mod Postalmstrasse ligger kun godt 6 km fra vores campingplads. Det var kun Ditte, Pia og Jørgen, der tog afsted, for de andre havde kørt via Postalmstrasse, da vi skiftede campingplads. Vi andre havde campingvogn på slæb, så vi valgte klogeligt en anden vej, selvom GPS en lokkede mod Postalm.

17 Vi havde tidligere besøgt Postalm for 9 år siden, og dengang talte vi om, at man sagtens kunne komme tilbage hertil. Det har vi sagt så tit, og for en gangs skyld blev det til noget. På Postalm er der flere slags hestekræfter. Traktoren er en ældre østrigsk Steyr heste-racen kender vi ikke, men de vil mægtigt gerne klappes. Vi fandt en hytte, Thorsalm, hvor vi fik mad og Weissenbier med bjergudsigt. Den er fra et bayersk bryggeri, Weihenstephan, stiftet i 1040, verdens ældste bryggeri. Imponerende. Gåturene i Postalm foregår i m højde. Fra P-pladsen kørte vi nogle få 100 meter ned til Stroblerhütte, hvor vi fik Apfelstrudel med vanillesauce. Det er sødt på grænsen til det vamle, og det kan formentlig kun nydes i Alperne.

18 Og i erkendelse af, at denne dags beskrivelse har handlet rigtigt meget om mad og drikke, tager vi lige aftensmaden med: Mongolian Barbecue på gasgrillen. Man klargør grønsager, koger nudler og marinerer kød, og alle sammensætter selv sin egen ret. Det tager tid, men er utroligt hyggeligt. Og vejret: Tørt og 32º i dag, og i flg. aviserne vil det stige til 37º i løbet af ugen. Fredag, den 2/8: Tur til Salzburg Selvom det øjensynlig ville blive endnu varmere i dag, tog vi på bytur og kørte de 35 km til Salzburg. Vi fandt et parkeringshus, der lå inde under Kapuzinerberg, så bilen var i det mindste kølig, når vi skulle hjem. Og vi, det var Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen. De 3 ældste af os var i Salzburg i 2004, og det første, der slog os var, at der nu var mange tiggere i byen i forhold til dengang, hvor vi vist ikke så en eneste. Vi gik over floden Salsach og kom til Salzburgs mest fotograferede hus, Mozarts fødehjem, hvor der naturligvis vrimlede med japanere og andre turister. Til venstre: Mozarthaus. Til højre: Byen har bjerge til flere sider også helt ind i gaderne. Herunder: Et par af byens pladser.

19 En stor del af tiden var vi i den smalle, hyggelige gade Getreidegasse. Det var helt tydeligt, at bystyret i Salzburg har lavet regler for skiltning i gaden, for alle butik-skiltene var af smedejern. Selv hos MacDonalds! Og de skal for en gangs skyld have lidt ros, for de havde gjort særligt meget ud af deres skilt (billedet til venstre). På billedet til højre ses det, at politiet øjensynlig er begyndt at stresse tiggerne. Til høre ses dagens temperatur i Salzburg: 34º. Vi tog hjem fra Salzburg til campingpladsen og mødtes med de andre, der i dag havde været på Schafberg med bjergbanen, dvs. med et lokomotiv, der er vinklet, så det ser ud som om, det kører ligeud. Banen kører op i m højde. Det må vi prøve en anden gang. Dagens aftensmad: Børnevenligt, dvs. pasta med kødsovs. Lørdag, den 3/8: Til byfest i St. Gilgen samt bjergtur til Zwölferhorn Vi har både i Østrig og i Südtirol i Norditalien lagt mærke til, at der mange steder arrangeres sommerfest af det frivillige brandvæsen, og det skete netop i dag i vores nærmeste større by, St. Gilgen. Byen var i slutningen af 1800-tallet et meget besøgt feriemål og blev kaldt for Kleiner Nice. Mozarts mor er født i byen, og det undlader man bestemt ikke at gøre opmærksom på. Her er Mozart foran rådhuset.

20 Ingen byfest uden marked. Her Pia, Ditte og Cecilia. Og ingen Feuerwehr-fest uden brandbiler. Her en østrigsk Steyr Til venstre: Med St. Gilgens beliggenhed er det ikke svært at forstå, at byen en gang blev kaldt Kleiner Nice. Fra selve byen går der en svævebane op til Zwölferhorn, eller 12erhorn, som det smart kaldes i turistmaterialet. Det er et af områdets bedste udsigtsbjerge, og navnet betyder, at der er udsigt til 12 høje bjerge, samt som bonus til søerne Wolfgangsee, Mondsee og Fuschlsee. Attersee er gemt bag Schafberg. De 4 af os, Cecilia, Ditte, Pia og Jørgen tog svævebanen op og gik rundturen omkring Pilstein, en tur på ca. 1½ time. Ditte tager et billede af Wolfgangsee og Mondsee (bagest). Og her er hendes billede. Byen nede til venstre er St. Gilgen.

21 Vi fik frokost på restauranten ved svævebanen, hvor vi bl.a. fik Wanderer Jaussen Platte. Vandreruten er i ca meters højde, og det gør det nogenlunde udholdeligt på en ellers alt for varm dag. Vi er næsten oppe på samme temperaturniveau som i sidste uge. I dag var der 36-37º. Til sammenligning er den danske varmerekord på 36,4º (1975). Vi skal helt op på toppen af Pilstein. Og på vejen dertil er der ganske kønt. Man får en forsmag på alle de toppe (horn) man kan se fra Pilstein. Nedenunder: Panoramabillede med de 12 horn, plus nogle mindre toppe ind i mellem. Herover til højre: Rød kiselskifer (iflg. skiltet)

22 Dagens mad: Rester fra i går, dvs. kødsovs, men peppet op med friske tortellini. Og vejret: Som sagt alt for varmt, men torden et par timer om aftenen. Alligevel stadig varmt dagen efter. Søndag, den 4/8: Køretur i omegnen og klargøring til hjemturen Vi sagde farvel til familien, som skulle til Nürnberg på vejen hjem. Vi var nu kun Ditte, Pia og Jørgen, og for en gangs skyld foretog vi os ikke noget særligt denne dag, men slappede af. Vi slappede endda så meget af, at vi, selvom vi efterhånden er erfarne turister i Østrig, helt havde glemt, at Østrig er lukket ned om søndagen. Vi kørte til nogle af vores nabobyer, Strobl og helt over til St. Wolfgang, for som vi tænkte: I de helt udprægede turistbyer må der da være en butik, der er åben. Men der var der ikke. Til gengæld fik vi dejlig aftensmad på den italienske restaurant Il Wolfgangsee med byerne St.Gilgen til venstre, St. Wolfgang i midten og Strobl nederst til højre. Vores campingplads er markeret med A. Og temperaturen er som nævnt ca. midt i 30 erne. cacciatore (jægeren) i Strobl Det var rigtig italiensk mad. Campingpladsen Schönblick kan varmt anbefales til andre. Den ligger fredeligt, men alligevel tilstrækkeligt tæt på de omgivende turistbyer. Alt på pladsen er ordentligt, propert og rent, uden at det går ud over hyggen. Og familien Laimer har styr på alt. Campingpladsen er enkel, men der er legeplads til børnene og masser af grønne arealer, som kan benyttes af både børn og voksne. Mandag, den 5/8: Farvel til Wolfgangsee, transitcamping ved Grasdorf (igen) Vi kørte afsted ca via den sædvanlige vej A1 omkring Salzburg, ad den tyske vej 8 mod München og ind på vej 9 og skift mod vej 7 ved Nürnberg. Der var næsten ingen Stau. En meget varm tur. Efter vejrudsigten var der 34º i Bayern. Efter 773 km nåede vi frem til vores gamle transitplads fra for 2 år siden, Camping Alte Bergmühle ved Grasdorf. Damen i receptionen skrev vores navn og adresse af efter vores campingpas, og vi forklarede hende, at vores postadresse Græsted var sammen navn som Grasdorf. Det syntes hun var utroligt morsomt. Sidste gang blev vi anbragt på en af transitpladserne tæt ved receptionen, men denne gang syntes hun, vi skulle ned på den rigtige campingplads når vi nu havde været her før!

23 Vi kørte ind til selve byen Grasdorf for at spise på vores sædvanlige landsbykro, men den var lukket om mandagen. Til gengæld serverede pensionatet overfor schnitzler på mange forskellige måder, og vi fik afprøvet 3 af dem. Vi beskrev campingpladsen for 2 år siden, men her er alligevel et par nye billeder. På selve campingarealet er der (mindst) 3 broer. Indkørsel til campingpladsen over bro nr. 1. Receptionen i midten Og udkørslen mod receptionen over bro nr. 2 Gangbroen til toiletterne Årstal på bygningen det gælder nok ikke det nuværende hus Tirsdag, den 6/8: Hjemkomst Vi kørte fra Grasdorf ved 8-tiden. Der var ikke megen trafik i vores retning men i den modsatte! Lige nord for Hamburg var det helt galt, men heldigvis kun for den sydgående trafik. Vi kom med en færge først på eftermiddagen, men først efter en nogle forgæves forsøg på lidt grænsehandel. Vi fik ikke i tide drejet af mod Burg på Femern, da vi ikke er tilstrækkeligt stedkendte, og vi havde ikke lyst til at vende med campingvogn. Så tænkte vi, at vi da bare kunne handle i Bordershop i Puttgarden i stedet. Og det kunne vi nok også, men da vi fandt ud af, at Bordershoppen ville have penge for parkering, selvom de tjener penge på grænsehandelen, blev

24 vi lidt knotne, så vi lavede en U-vending med campingvogn og det hele lige foran P-vagterne og kørte mod færgen i stedet. Vi måtte vente et par afgange, før vi kom om bord, da der blev ved at komme lastbiler, som blev ledt på færgen. Næste gang vi skal sydpå, overvejer vi at tage over Storebælt i stedet, som vi gjorde for 2 år siden. Det er mere fleksibelt, lige så billigt, det havde været mindst lige så hurtigt, og der er masser af grænsebutikker i Harrislee uden parkeringsafgift. Vi kørte Ditte hjem. Hun bor på Østerbro, og det var efterhånden blevet myldretid, så vi droppede GPS en, som formentlig ville have ført os ad Ring 2 over Kgs. Nytorv og Bredgade. Det havde vi ikke lyst til med campingvogn i den værste myldretid. Så vi tog i stedet ad Folehaven og drejede fra ved Vigerslevvej og fulgte det meste af Ring 2 i den anden retning. Det var OK. Vi var hjemme hos os selv ved 18-tiden efter km denne dag. Vi kørte km i alt på hele ferien. Det er ikke ret meget, og det skyldes nok, at det var alt for varmt til at køre. Dette var på mange måder en lidt anderledes ferie. Ganske vist var vi i Østrig som sædvanlig, kan man næsten sige, men i år var vi hele 8 mennesker sammen i ca. 14 dage. Det var en fantastisk oplevelse at være sammen med børn og børnebørn i 14 dage, bl.a. så vi kunne vise dem, hvad vi selv synes er så fantastisk ved Østrigs bjerge, søer og natur i det hele taget. Sidste år var det kun Pia og Jørgen i 14 dage, og det var også hyggeligt, men naturligvis helt anderledes. Kærlig hilsen Pia og Jørgen (og Ditte)

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Marias sommerferieeventyr 2006

Marias sommerferieeventyr 2006 Marias sommerferieeventyr 2006 Vi har i lang tid glædet os til at det blev sommerferie og så endelig skete det, faktisk så var vi så heldig at Mormor kom og legede med os hele fredagen mens mor og far

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Velkommen til Hotel Nova!

Velkommen til Hotel Nova! Hotel Nova Det danskejede hotel ligger ideelt, både sommer og vinter. Om sommeren er der masser af muligheder for at vandre, nyde naturen, tage på Nordic Walking eller spise udenfor i den bjergtagende

Læs mere

Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen.

Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen. Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen. Vitus rejser samlede os op Tåstrup, Valby og Ølby. Første stop efter færgen var i Hamborg,

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni.

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. MANDAG 14.FEBRUAR Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. Min dagsopgave lyder på at skaffe kakerlaklokkedåser. Vi har mødt to i køkkenet så nu starter 3.verdenskrig. Anne Marie kan

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere