Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for:"

Transkript

1 Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af juletræer for: Gl. Kirstineberg Planteskole A/S Hulemosevej Nykøbing F. Sags nr. 13/21989 Gyldighedsperiode: til

2 Afgørelse Guldborgsund Kommune giver tilladelse til, at der på ejendommen Hulemosevej 23, 4800 Nykøbing F. kan indvindes op til i alt m³ grundvand pr. år fra boringerne: DGU nr DGU nr DGU nr Tilladelsen gives for 15 år på følgende vilkår: Vilkår 1. Tilladelsen gælder udelukkende til vanding af juletræer - der må ikke vandes landbrugsafgrøder som f.eks. korn og roer. Hvis du ønsker at anvende vandet fra boringen til andre formål, skal du søge om at få revideret tilladelsen. Hvis ejendommen skifter ejer, tilfalder boringerne og tilladelsen den ny ejer. Boringerne skal senest sløjfes, når tilladelsen udløber, eller når boringerne ikke længere ønskes anvendt til indvinding. Ønskes boringerne bibeholdt skal der søges om fornyet tilladelse, og retten til den fortsatte indvinding vil blive vurderet. Sløjfningen skal ske efter gældende regler. 2. Boring s timekapacitet må ikke overstige 15 m³/time. Under pumpning må grundvandsstanden ikke sænkes til under kalkoverfladen, som træffes 7 m under terræn. Boring s timekapacitet må ikke overstige 11 m³/time. Under pumpning må grundvandsstanden ikke sænkes mere end 2 m. Boring s timekapacitet må ikke overstige 15 m³/time. Under pumpning må grundvandsstanden ikke sænkes til under sand/kalkoverfladen, som træffes 12,5 m under terræn 3. Boringerne skal forsynes med en vandmåler. De skal renses og justeres efter behov, dog mindst hvert 5. år. Boringerne skal kunne pejles, og boringernes vandspejl skal pejles mindst 1 gang i kvartalet. Boringerne skal pejles både under drift og i ro. Inden pejling i drift skal pumpen have kørt i mindst 4 timer, og inden pejling i ro skal pumpen være standset i mindst 4 timer. Oppumpede vandmængder og pejleresultater skal hvert år indberettes til kommunen. Du vil hvert år modtage et skema til indberetningen. 4. Der skal udlægges et sammenhængende fredningsbælte hele vejen rundt om boringerne i en afstand af mindst 5 meter. Fredningsbæltet skal afgrænses med en blivende egnskarakteristisk beplantning, hegn eller kampesten, eller med tydelig afgrænsning mellem juletræer og boringen. Inden for fredningsbæltet må der ikke gødes eller anvendes gifte eller bekæmpelsesmidler. Der må desuden ikke håndteres, anbringes eller bruges stoffer på en måde, der kan udsætte boringen og dermed grundvandet for forureningsrisiko.

3 5. Indenfor en afstand af 150 meter fra boringen er det ikke tilladt at have nedsivningsanlæg, andre indretninger eller oplag, hvor forurenende stoffer kan sive ned til grundvandet. Der må dog godt ske nedsivning af tagvand inden for beskyttelsesområdet. 6. Da indvindingen udelukkende gælder vanding af juletræer stilles der ikke krav til kvaliteten af vandet, hvorfor det ikke skal kontrolleres. 7. Boring skal dog i denne vandingssæson analyseres for nikkel, da vandstanden i boringen er under magasinniveau, og derfor yderst sårbar for nikkel. 8. Gødningsdoseringsanlæggene skal være forsynet med luftgab således at der ikke kan løbe gødning fra blandingsstedet til boringen. 9. Der skal betales en årlig afgift til SKAT for indvindingstilladelsen eller indvindingen. Generelle oplysninger Lovgrundlag Tilladelse og vilkår er fastlagt efter: - Vandforsyningslovens 20 - Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land - Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg - Miljøbeskyttelsesloven Erstatningsregler Hvis din indvinding af vand volder skade i bestående forhold, er du erstatningspligtig efter reglerne i vandforsyningslovens 23. Det betyder, at din indvinding ikke må sænke grundvandet, så områdets øvrige indvindinger får problemer med at indvinde vand, eller med at kvaliteten af vandet forringes væsentligt. Andre indvindere kan i det tilfælde kræve erstatning. Hvis der opstår uenighed om erstatningen, afgøres spørgsmålet af en taksationsmyndighed. Det er den der søger erstatning som skal indbringe sagen for taksationsmyndigheden. Kommunen dækker udgifterne til taksationsmyndigheden bortset fra vederlag til formand og sekretær. Taksationsmyndigheden kan dog pålægge parterne helt eller delvist at refundere kommunens udgifter. Endvidere må din indvinding ikke i væsentligt omfang sænke vandføringen i vandløb eller vandstanden i søer og moser, herunder vådområder omfattet af 3 i naturbeskyttelsesloven. Hvis det sker, vil du blive pålagt at medvirke til at forbedre sommervandføringen eller -vandstanden efter nærmere retningslinjer fra kommunal bestyrelsen.

4 Baggrund for tilladelse Anledning til ansøgning Indvindingstilladelsen er udløbet, hvorfor Guldborgsund Kommune har henvendt sig til planteskolen. Planteskolen har i den forbindelse ydret et ønske om udvidelse af vandmængden idet der påtænkes en udvidelse af det vandingskrævende areal, samt at den nuværende indvindingstilladelse er lige i underkanten til det nuværende areal. Vandbehov og kvalitet Juletræsproduktion i potter får næsten udelukkende vand via vanding. Ansøger har anslået et behov på ca m³/år til at vande de ca. 30 ha, hvilket giver et vandbehov på ca. 200 mm pr. år. Planteskolen har de seneste år indvundet i gennemsnit ca m³/år, hvilket svarer til deres tidligere indvindingstilladelse. Planteskolen her indberettet følgende: m³ m³ m³ Da det nogle år har været svært at holde de tidligere m³/år, har Planteskolen ytret ønske om at øge indvindingen til m³/år. Juletræs produktion i potter er ikke så afhængig af nedbør, hvorfor indvindingen ikke svinger så meget som dyrkning af specialafgrøder. Det bør således være muligt altid at holder sig inden for indvindingstilladelsen. Vi vurderer normalt, at specialafgrøder har et årligt vandingsbehov på ca. 100 mm hvilket er m³ pr. ha. Grunden til at behovet er større er sandsynligvis, at træer i potter ikke har så stort optag fra regnvandet da grenene skygger for potten og der dermed ikke kommer så meget regnvand til potten. Samtidig får planterne heller ikke så stor glæde af markkapaciteten da potten skygger for jorden. Vandet tilføres potterne via en lille slange til hver potte. Dette betyder samtidig, at når juletræerne fjernes enten når de skal sælges eller ved at flytte rundt på dem, opstår der huller. Vandet kan stoppes i sektioner, men det er ikke muligt at lukke for vandtilførslen til hver enkelt plante. Der er derfor en del vandspild i forbindelse med, at der opstår huller efter planterne. Dette spild skal minimeres ved hele tiden at have fyldt hele sektioner op. I nogle sektioner er der i korte perioder op mod 50 %, hvor der ikke er planter og derfor et vandspild på 50 % inden for den enkelte sektion. En umiddelbar vurdering er, at der på årsbasis er et spild på omkring % samlet set. Dette spild bør nedbringes. Hvis planteskolen på sigt ønsker at udvide skal dette spild nedbringes væsentligt og skal under 10 %. Visse områder står planterne potte ved potte oven på jorden. Disse planter er så små at vandet kan komme til potten. Desuden vil der kunne kommer regnvand. Der vil dog være et lille spildareal mellem potterne da de er runde (ca. 15 %). På grund af regn formodes det dog, at der vandes mindre pr. areal end ved drypvandingen.

5 Der stilles ikke krav om drikkevandskvalitet til vanding af juletræer. Indvindingstilladelsen er specifikt gældende juletræer, og der må ikke ændres til øvrige vandingskrævende afgrøder i denne indvindingstilladelse. Anvendelse Vandingsmetode Areal Potter i potte i jorden Drypvanding til 25,66 ha hver potte Potte tæt på overfladen Små sprinklere 2,01 ha Udplantede juletræer Sprinkler 3 ha Vandingsanlæg Der indvindes fra 3 boringer. Hver boring forsyner sit areal og hver boring har eget filter og eget gødningsdoserings anlæg. Doseringsanlægget er udformet med luftgab (oplyst på tilsynet), så der ikke skulle være mulighed for tilbageløb af gødningsvand til boringen. Vandet gennemgår en simpel vandbehandling via et filter som sandsynligvis fjerne noget jern. Derefter går vandet via doseringsanlægget ud til drypvandingssystemet. Visse områder står potterne oven på jorden potte ved potte og her vandes vis små sprinklere. Boringer Boring Boringen er 28 m dyb, og indvindingen sker fra områdets primære grundvandsmagasin, som er kalk/kridt. Kalken træffes ca. 7 m under terræn. Grundvandsmagasinet er dækket af ca. 7 m moræneler. Boringen er prøvepumpet med 40 m³/time, som gav en sænkning af grundvandet på 2,8 m, hvilket viser en god ydeevne. Det er oplyst, at der pt. sidder en boring som yder 15 m³/time. Dette skulle give en sænkning på ca. 1 m. Boringen ligger i terrænkote 7,45 m. Der er udført pejlinger. Den laveste pejling (2009) i ro viser en vandstand i kote 5,41 m. Da kalken træffes 7 m.u.t er det i kote ca. 0,45 m. Der er derfor en margin på ca. 5 m fra laveste rovand til kalkmagasinet. Vandet må ikke sænkes til under kalkniveau. Den pågældende pumpe skulle give en sænkning i omegnen af 1 m, hvorfor der stadig er ca. 4 m til kalkniveau. Grænsen er dog så tæt på, at der også skal pejles under drift også. Hvis boringens specifikke ydelse er blevet dårligere og man nærmer sig kalkniveauet under drift, må der ikke pumpes så kraftigt som den nuværende pumpe på 15 m³/time. Boring Boringen er 30 m dyb, og indvindingen sker fra områdets primære grundvandsmagasin, som er kalk/kridt. Kalken træffes ca. 4 m under terræn. Grundvandsmagasinet er dækket af ca. 4 m moræneler. Boringen er prøvepumpet med 53,3 m³/time, som gav en sænkning af grundvandet på 1,5 m, hvilket viser en god ydeevne. Det er oplyst, at der pt. sidder en boring som yder 11 m³/time. Dette skulle give en sænkning på ca. under 0,5 m.

6 Boringen ligger i terrænkote 7,98 m. Der er udført pejlinger. Den laveste pejling (2008) i ro viser en vandstand i kote 0,59 m. Da kalken træffes 4 m.u.t er det i kote ca. 4 m. Vandspejlet i ro er derfor under magasinkoten, og den øverste del af magasinet er derfor iltet, selv når der ikke indvindes. Vandet må generelt ikke sænkes til under kalkniveau, hvilket ikke kan overholdes i dette tilfælde da vandet allerede er under kalkniveau. Pumpeydelsen på 11 m³/time skulle teoretisk kun give en sænkning på under 0,5 m hvilket er under det naturlige udsving. For at finde sårbarheden overfor iltning af magasinet bør der undersøges for stoffer som kan frigives ved iltning f.eks. nikkel. Forekomsten er ifølge udkastet til vandplanen også sårbart overfor nikkel. Boringen skal ud over pejling i ro også pejles under drift, for at vurderer hvor meget vandspejlet svinger op og ned når der pumpes. Boring Boringen er 30 m dyb, og indvindingen sker fra områdets primære grundvandsmagasin, som er kalk/kridt. Kalken træffes ca. 13 m under terræn Oven på kalken er et lille sandlag på 0,5 m så magasinet starter 12,5 m under terræn. Grundvandsmagasinet er dækket af ca. 12,5 m moræneler. Boringen er prøvepumpet med 35 m³/time, som gav en sænkning af grundvandet på 1,5 m, hvilket viser en god ydeevne. Det er oplyst at der pt. sidder en boring som yder 15 m³/time. Dette skulle give en sænkning på ca. 0,5-1 m. Boringen ligger i terrænkote 3 m. Der er udført pejlinger, som er registreret på boring , men det antages at pejlingerne tilhørere denne boring da boring ikke har eksisteret i mange år. Den laveste pejling (2009) i ro viser en vandstand i kote 3,93 m. Da magasinet træffes 12,5 m er det i kote ca. -9,5 m. Der er derfor en margin på ca. 5,5 m fra laveste rovand til grundvandsmagasinet. Vandet må ikke sænkes til under magasinniveau. Den pågældende pumpe skulle give en sænkning under 1 m, hvorfor der stadig er godt 4 m til magasinet. Grænsen er dog så tæt på, at der også skal pejles under drift også. Hvis boringens specifikke ydelse er blevet dårligere og man nærmer sig magasinniveauet under drift, må der ikke pumpes så kraftigt som den nuværende pumpe på 15 m³/time. Øvrige boringer Planteskolen råder over endnu en boring DGU nr , som tidligere har været solgt fra til Vandforsyningen Østlolland og som på grund af omfartsvejens placering blevet solgt tilbage af Vandforsyningen. Boringen står uden pumpe og anvendes ikke. Boringen påtænkes kun anvendt hvis arealerne med juletræsproduktion skal udvides i fremtiden. Der har tidligere været registreret en boring DGU nr Denne eksisterer med overvejende sandsynlighed ikke mere. Placeringen skulle være lige ved med der er ikke spor af den boring, så det antages at den er sløjfet. Derudover er der frasolgt nogle boringer til Milticenter Syd. Der vil blive givet en særskilt tilladelse til indvinding fra disse boringer.

7 Påvirkning af øvrige indvindinger I nærheden af indvindingsboringerne er der følgende andre aktive boringer: DGU nr. Afstand Indvinder Tilladt indvinding m Vandforsyningen Østlolland m³/år m m m m m Toreby Vandværk m³/år m m Multicenter Syd Ingen tilladelse men m indvandt m³ i m SKR-Ejendomme Måske ikke i brug Selve ejendommen er på vandværk m Kaisergaardens Frugtplantage m³/år Der er desuden en række ejendomme i nærheden af indvindingsboringerne, som har deres egen brønd/boring, der anvendes til drikkevand. Kortbilaget viser de ejendomme, som kommunen pr har oplyst, har egen brønd/boring. Påvirkning af omgivelserne Grundvandsforekomst Områdets forekomst hedder DK Østlolland.SK, som er det regionale Skrivekridtmagasin på Østlolland. Oven på magasinet er der 2 små dele af forekomsten DK Øst-lolland.M, som er et regionalt sandmagasin som ligger i 2 små klatter i dette område. Boring ligger inden for denne forekomst, men indvindingen sker fra kalklaget. Der er dog ifølge borejournalen et tyndt sandlag lige over kalken og det må antages at de er i hydraulisk kontakt. Til vurdering af kalkforekomstens størrelse kan man derfor lægge sandlaget, hvis det antages, at det er det sandlag der menes med forekomst DK Ifølge Statens vandplan (den som er sendt til fornyet behandling) er der en 35 % udnyttelig ressource på m³/år, og der udnyttes m³/år, hvilket vil sige at der er en restressource på m³/år. Påvirkning af Overfladevand er vurderet til ikke at være et problem, det samme er gældende for saltvandsindtrængning. Der er ikke vurderet terrestriske naturtyper. Planteskolens boringer indvinder fra denne forekomst. De nærliggende drikkevandsindvindingsboringer tilhører Vandforsyningen Østlolland, hvis boringer ligger m fra Gl. Kirstineberg Planteskoles boringer, og Toreby Vandværks boringer som ligger ca m fra. Begge vandværker indvinder fra denne forekomst. Forekomsten DK Øst-lolland.M består af flere usammenhængende sandlag der ligger over kalklaget. De største områder ligger på det østlige Lolland, dog vest for

8 Toreby/Nagelsti-områder hvor planteskolens boringer indvinder. Der ligger dog 2 mindre områder, hvoraf boring ligger i dette område, dog uden der er filtersat i magasinet. Ifølge borejournalen er der dog kun et sandlag lige over kalken på 0,5 m. Det er derfor usikkert hvor tykt dette sandlag er og dermed hvor meget vand der vil kunne trækkes fra dette lag. Hvis Sandlaget ligget direkte over på kalklaget, vil der stort set ikke være forskel om der indvindes i sandlaget eller i kalklaget da der vil være hydraulisk kontakt. Ifølge vandplanen (den som er sendt til fornyet behandling) er der en 35 % udnyttelig ressource på m³/år, og der udnyttes m³/år, hvilket vil sige at der er en restressource på m³/år. Dette gælder hele forekomsten, som er på 36,2 km². De 2 små dele af forekomsten, som ligger omkring planteskolen er på henholdsvis 1,044 km² og 0,3921 km². Men en ligelige arealfordeling giver det en restressource på henholdsvis under m³/år og omkring m³/år. Hvilket er en meget lille ressource, som ikke er værd at bore efter, når det tages i betragtning, at der er meget stor usikkerhed på udbredelsen af sådanne sandlag. Nikkel Den kemiske tilstand af forekomsten er vurderet til, at der er problemer med nikkel. Dette kan være et problem i forhold til den kvantitative teoretiske restressource, idet øget indvinding kan betyde øget indhold af nikkel i vandet. Hvis grundvandsmagasinet bliver blottet for vand kan magasin-matrixen bliver oxideret og der kan derved blive frigivet visse stoffer heriblandt nikkel. Nikkel kan også komme fra andre kilder. Ofte kan det være meget svært at finde den direkte årsag til forhøjet nikkel. Grundvandsmagasinet ligger højt i dette område og der skal derfor ikke så store sænkninger til før at grundvandsspejlet kan sænkes til under magasinniveau. Boring har så tyndt et lerdækker over kalkmagasinet at magasinet ifølge oplysningerne på PC-jupiter samt pejlingerne indikerer, at magasinet allerede er blottet inden der bliver indvundet fra det. De øvrige boringer har teoretisk set en buffer på nogle meter, men grundvandsstanden kan varierer over året, og boringens specifikke ydelse kan også med tiden blive dårligere med tiden. Den generelle anbefaling til områder, der er nikkelbelastet, er at der skal indvindes fra magasinet så skånsomt som muligt for at undgå store udsving i grundvandsstanden. En øget indvinding i et sådant område kan derfor være problematisk. Boringerne skal derfor også pejles under drift, så man kan følge den laveste grundvandsstand. De to nærliggende vandforsyninger ligger også i denne nikkelsårbare forekomst. Med skånsom indvinding forstås at grundvandet sænkes så lidt som muligt og samtidig køre pumperne meget konstant således at det store udsving i trykniveau og grundvandsstand mindskes. Dette gøres generelt ved at have så små pumper i boringer som muligt som køre så stor en del af døgnet som muligt. Vandforsyningen Østlolland: Vandværket har ikke problemer med nikkel over grænseværdien. Visse boringer har dog et forhøjet nikkel indhold, som også svinger en del, hvilket kan indikere at magasinet/forekomsten er sårbart over for nikkel.

9 Toreby Vandværk: Toreby Vandværk har 2 aktive boringer der begge har et relativt højt indhold af Nikkel, dog endnu ikke over grænseværdien. Den ene boring ligger over lige over 10 µg/l, mens den anden ligger lige under. Grænseværdien er 20 µg/l. Selv om der er et stykke op til grænseværdien, så er boringer med selv få mikrogram nikkel pr. liter sårbare overfor nikkel, og boringer med et nikkelindhold over 10 µg/l er meget sårbare. Selv små ændringer i grundvandsstanden kan give et markant forhøjet indhold af nikkel. Påvirkning af natur og overfladevand Boringen er beliggende i vandløbsopland nr , delopland til K.o Nagelsti. Ifølge udkastet til vandplanen er der ikke negativ påvirkning af vandløb i denne forekomst. Påvirkningen af terrestriske naturtyper er ikke vurderet i udkastet til vandplanen Der er ikke tale om en ny indvinding men en fornyelse af indvindingstilladelsen. Selve tilladelsen bliver dog ca. 15 % større for at kunne rumme det der faktisk har været indvundet de seneste mange år. Den øgede oppumpning vurderes til ikke at have større negativ indflydelse på vandføringen i vandløbet eller terrestriske naturtyper. Forureningskilder Der er ikke registreret forurenede arealer tæt ved boringerne. Boring ligger dog tæt ved gården, hvorfor der foregår visse aktiviteter i nærheden. Udtalelser til sagen Ansøgningen har været i høring hos ansøger, Vandforsyningen Østlolland og Toreby Vandværk. Der fremkom ingen bemærkninger. Vurdering Indvindingen ligger inden for Områder med almene Drikkevandsinteresser. Da indvindingen ligger uden for Områder med Særlige Drikkevandsinteresser vurderer kommunen, at der ikke vil komme nye boringer til vandværker inden for dette område, da vandværksboringer fortrinsvis sættes i Områder med Særlige Drikkevandsinteresser. Indvindingen med den nuværende tilladelse på m³/år har foregået siden Tidligere har indvindingen været større. Indvinding har været varierende, men de seneste år har den være på omkring den tilladte mængde. Umiddelbart har indvindingen i den størrelsesorden ikke voldt problemer for det omkringliggende miljø, og de omkringliggende vandværker, hvorfor kommunen giver en forlængelse af tilladelsen på 15 år. Samtidig øges den tilladte vandmængde til m³/år da planteskolen flere år har haft problemer med at overholde tilladelsen på m³/år. Grundvandsforekomsten er dog sårbar over for nikkel, hvorfor Planteskolen skal overvåge grundvandsstanden både i ro og under drift. Vi vurderer, at denne indvinding ikke vil påføre andre indvindinger væsentlige gener eller ulemper, og at den ikke i væsentlig omfang vil skade natur og miljø.

10 Hvis denne vurdering skulle vise sig fejlagtig, efter at indvindingen har fundet sted gennem et stykke tid, er vanderen ansvarlig for eventuelle skader, se også under afsnittet Erstatningsregler. Øget indvinding i fremtiden Planteskolen har ytret ønske om, at de måske i fremtiden vil øge produktionen med nye arealer. Der påtænkes at bruge det dobbelte areal, og derfor den dobbelte mængde vand. Guldborgsund Kommune har fortalt ansøger, at før end kommunen har kendskab til 2. generation af Statens Vandplan, vil det være svært at efterkomme en så stor indvinding til vanding da vand til vanding har 3. prioritet i forhold til drikkevand og natur. 2. generation af vandplanerne vil sandsynligvis give tydeligere retningslinjer for anvendelsen af vandressourcen samt anvisninger på tiltag for at efterleve planens krav. Tilsyn Guldborgsund Kommune fører tilsyn med indretning og drift af vandforsyningsanlægget, samt med de indvundne vandmængder. Jakob Lysholdt teamleder Henrik Andersen civilingeniør Bilag 1. Kortbilag

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Endelig tilladelse til indvinding af 25.000 m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Oreby Gods Orebygaard 16 4990 Sakskøbing Sags id. 17/20267 Gyldighedsperiode:

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af frugttræer og specialafgrøder for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af frugttræer og specialafgrøder for: Endelig tilladelse til indvinding af 40.000 m³ grundvand pr. år til vanding af frugttræer og specialafgrøder for: Guldborgland Frugtplantage A/S v/ Lars Skov Hansen Vigsnæsvej 36 4862 Guldborg Sags nr.

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny boring samt foreløbig indvinding af m³ grundvand pr. år til drift af svineproduktion for:

Tilladelse til etablering af en ny boring samt foreløbig indvinding af m³ grundvand pr. år til drift af svineproduktion for: Tilladelse til etablering af en ny boring samt foreløbig indvinding af 14.000 m³ grundvand pr. år til drift af svineproduktion for: Skovdal Svineproduktion Aps Nykøbingvej 73 4850 Stubbekøbing Sags nummer:

Læs mere

Jens Risager Sundby Skovvej Guldborg. Sags nr. 19/8034 Gyldighedsperiode: til

Jens Risager Sundby Skovvej Guldborg. Sags nr. 19/8034 Gyldighedsperiode: til Endelig tilladelse til indvinding af 5.500 m³ grundvand pr. år til malkekøer, vask af stald og maskiner, samt tilladelse til udledning af filterskyllevand efter henstand for: Jens Risager Sundby Skovvej

Læs mere

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Systofte- Nr. Ørslev Vandværk. Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Systofte- Nr. Ørslev Vandværk. Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Systofte- Nr. Ørslev Vandværk Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Sags nummer: 15/45212 Gyldighedsperiode: 07-09-2017 til 07-09-2018 Afgørelse

Læs mere

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk. Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk. Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Sags nummer: 11/29792 Gyldighedsperiode: 31-10-2017 til 31-10-2018 Afgørelse Guldborgsund

Læs mere

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af

Læs mere

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en

Læs mere

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 52548 JUP Tilladelse til erstatningsboring. Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en ny markvandingsboring

Læs mere

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej 17 6851 Janderup Vestj Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring.

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring. Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring.

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej 40 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune.

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Lørslev Vandværk Nørregårdsvej 20 9800 Hjørring Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-76-16 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65

Læs mere

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr.

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr. Hjørring Kommune Vrå Vandværk Vestre Ringvej 1 9760 Vrå Hjørring den 04-04-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-66-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand.

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 30. januar 2014 Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Du har den 20. januar 2014, ansøgt om tilladelse til etablering af markboring, samt

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Datablad Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Tilladt indvindingsmængde Formål 70.000 m 3 per år Markvanding Gyldighedsperiode

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Vejby-Smidstrup Vandværk Ålstrupvej 29 9760 Vrå Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax 72 33 30 30 landzone@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Poulstrup Vandværk Skovager 3 9760 Vrå Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 18-07-2017

Læs mere

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015

Tilladelse til etablering af. samt. Ansøgning. Afgørelse. Kaj D. Bugge. Bærsholmvej 23 Bærsholm. 7800 Skive. 26. maj 2015 Kaj D. Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive 26. maj 2015 Bærsholmvej 23 - Foreløbig tilladelse til vandindvinding Foreløbig tilladelse til etablering af 1 boring til vanding og foreløbig tilladelse

Læs mere

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum Hjørring Kommune Stenhøj Vandværk Idræts Alle 3 9900 Frederikshavn Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-42-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

Landbrug/vindmølle v/knud Uhre Rahbek Guldagervej 94 Guldager 6710 Esbjerg V

Landbrug/vindmølle v/knud Uhre Rahbek Guldagervej 94 Guldager 6710 Esbjerg V Landbrug/vindmølle v/knud Uhre Rahbek Guldagervej 94 Guldager 6710 Esbjerg V Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe

Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny Dyrvandingsboring. Godkendelse

Læs mere

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet

skal tilbagepejles efter pumpestart, flere gange de første 10 minutter og derefter med passende intervaller, indtil rovandspejlet Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 1. april 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring - Vejlevej 54, Brande Boringens beliggenhed

Læs mere

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej 351 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Sindal Vandværk Danmarksgade 130 9870 Sindal Hjørring den 13-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-61-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70

Læs mere

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014

Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Torsten Delcomyn Hansen Bjødstrupmarken 4 Hammerum 7400 Herning 8. april 2014 Tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding fra DGU-nr. 85.1915

Læs mere

Løvbjergvej 23B, 7361 Ejstrupholm. 10au, Hallundbæk gde., Ejstrup

Løvbjergvej 23B, 7361 Ejstrupholm. 10au, Hallundbæk gde., Ejstrup EJSTRUPHOLM DAMBRUG A/S Løvbjergvej 23 Hallundbæk, 7361 Ejstrupholm 25. januar 2011 Indvindingstilladelse - Ejstrupholm Dambrug Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til dambrugsdrift Beliggenhed

Læs mere

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Grænge Vandværk Tilladelse til etablering af 1 ny indvindingsboring Sags nummer: 11/29792 Gyldighedsperiode: 12-02-2019 til 12-02-2020 Afgørelse Guldborgsund

Læs mere

Tambours Have Bredmosevej Varde

Tambours Have Bredmosevej Varde Tambours Have Bredmosevej 21 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en erstatningsboring

Læs mere

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand Snogekærvej 39 4400 Kalundborg Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg Tilladelse til indvinding af grundvand 1 Datablad Snogekærvej 39, Bruno Hansen Tilladt indvindingsmængde Formål 1000 m 3 per år Landbrugsdrift

Læs mere

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig.

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig. Notat NIRAS A/S Buchwaldsgade 35, 3. sal DK-5000 Odense C DONG Energy Skærbækværket VURDERING AF FORØGET INDVINDING AF GRUNDVAND Telefon 6312 1581 Fax 6312 1481 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet

Læs mere

Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde. Tilladelse til ny boring til grusvask.

Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde. Tilladelse til ny boring til grusvask. Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny boring til grusvask. 20. september 2017 Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Vandforsyningen Østlolland. Tilladelse til etablering af 2 nye indvindingsboringer

Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Vandforsyningen Østlolland. Tilladelse til etablering af 2 nye indvindingsboringer Foreløbig tilladelse til vandindvinding for Vandforsyningen Østlolland Tilladelse til etablering af 2 nye indvindingsboringer Sags nummer: 17/24721 Gyldighedsperiode: 06-02-2018 til 06-02-2019 Afgørelse

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Steen Sørensen Majgårdvej 7 Majgårde 7840 Højslev 11. juli 2016 Majgårdvej 7, Majgård, 7840 Højslev - TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL MARKVANDING AnlægsID: 779-V40-62625 AFGØRELSE Skive Kommune

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Knud Erik Jensen Søndermøllevej 219 9800 Hjørring Hjørring den 30-10-2017 Sagsnr.: 13.02.01-P19-59-16 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Arne Larsen Melbækvej 90 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 05-12-2016

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Lendum Vandværk Kammervej 5B 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 15-02-2018

Læs mere

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Per Møller Kristiansen Gammelholmvej 8 Sønderup 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-14182-10 Ref.: Grethe

Læs mere

Niels Thomas Hjerrild Thomsen Ansager Landevej Grindsted. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 7.

Niels Thomas Hjerrild Thomsen Ansager Landevej Grindsted. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 7. Niels Thomas Hjerrild Thomsen Ansager Landevej 30 7200 Grindsted Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 7. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til grusskylning på Bavnehøjvej 2, 9541 Suldrup, Bradsted Grusgrav.

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til grusskylning på Bavnehøjvej 2, 9541 Suldrup, Bradsted Grusgrav. Center Natur og Miljø Kroghs A/S Klim Strandvej 284 9690 Fjerritslev E-Mail: bj@kroghs-as.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-1-14 Ref.:

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21.

1. Lov om vandforsyning, lovbekendtgørelse nr. 1199 af 30. september 2013, 20 og 21. Mathias Robert Bech Jessen Lovtrup Vestermark 25 6360 Tinglev Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 20-04-2015 Sagsnr.: 14/36635 Dok.løbenr.: 36055/15 Kontakt: Gitte Bojesen Lund Direkte

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri GARTNER FINN VANG KNUDSEN Ebeltoftvej 28 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 27-08-2015 /

Læs mere

Jens Henrik Madsen Skælskørvej Fuglebjerg Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur

Jens Henrik Madsen Skælskørvej Fuglebjerg   Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Jens Henrik Madsen Skælskørvej 73 4250 Fuglebjerg E-mail: sjhm@get2net.dk Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Indvindingstilladelse til markvanding, Skælskørvej 73, 4250 Fuglebjerg. Jens Henrik

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 20 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Anders Hornbech Mortensen Fløvej 8 7330 Brande 28. januar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 95.1748 Boringens beliggenhed

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 4. juni 2014

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 4. juni 2014 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 4. juni 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 15.000 m 3 grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding

Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding Plan, Byg og Miljø, Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg. E-mail dto@kalundborg.dk, Tlf.: 5953 4400 Datablad Ryevej

Læs mere

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år.

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år. Flemming Smidt Schou Kassebøllevej 13 Kassebølle 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej Suldrup

Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej Suldrup Center Natur og Miljø Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej 15 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t.

med en ydelse på mindst 80 m 3 /t. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Leif Søndergaard Adr. Baldershave Førstballevej 45 Lindeballe 7321 Gadbjerg 10. marts 2014 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe en ny boring Boringens

Læs mere

KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej Varde. Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane.

KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej Varde. Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane. KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej 113 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane. Godkendelse Varde Kommune giver

Læs mere

Torben Jakobsen Brunbjergvej Grindsted. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014

Torben Jakobsen Brunbjergvej Grindsted. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Torben Jakobsen Brunbjergvej 41 7200 Grindsted Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil

Læs mere

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet

Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet Grundvandsdannelse og udnyttelse af grundvandet I vandplanerne er målet at 35 % af det dannede grundvand kan gå til vandindvinding. Det svarer til at lidt under 1.000 m 3 /ha/år af den årlige nedbør kan

Læs mere

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Hobrovej 160, 9530 Støvring

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Hobrovej 160, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Anders Rye-Andersen Hobrovej 160 9530 Støvring Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-43-13 Ref.: Grethe Andreasen Telefon:

Læs mere

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Hvidkildevej 2, Stausgaard,

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Hvidkildevej 2, Stausgaard, Center Natur og Miljø Knud Erik Svenstrup Overvadvej 4, Gammel Overvad 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-18686-10 Ref.:

Læs mere

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler

Anette Juel Nielsen Anette Juel Nielsen Sagsbehandler Tommy Petersen Fogderupvej 17 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 28. april 2017 Sagsnr.: 16/37288 Kontakt: Anette Juel Nielsen Direkte tlf.: 73767110 E-mail: ajni@aabenraa.dk

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 2. september 2014

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 2. september 2014 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 2. september 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 2.000 m³ grundvand pr. år til dyrehold

Læs mere

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 4. juli 2014 Tilladelse og vilkår Billund Kommune

Læs mere

As Vandværk og Palsgård Industri

As Vandværk og Palsgård Industri og Palsgård Industri ligger i det åbne land i den østlige del af Overby. Vandværket har 2 indvindingsboringer beliggende tæt ved hinanden, ca. 10 meter fra vandværket, se figur 2. Vandværket har en indvindingstilladelse

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Peter Sivert Kristensen Husumvej 20 7330 Brande 15. juni 2015 Indvindingstilladelse til oppumpning af grundvand til vanding fra DGU. Nr. 104.1403

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 6. august 2014

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 6. august 2014 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 6. august 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 45.000 m³ grundvand pr. år til pottekultur-

Læs mere

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar.

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar. TEKNIK & MILJØ Team Vandmiljø - Grundvand Dato: 28. september 2017 Sagsnr.: 17/19044 Jens Lyngholm Rønnow Skræntegårdsvej 4 6670 Holsted E-mail: jlronnow@gmail.com CPR/CVR-nr.: 92071456 Kontaktperson:

Læs mere

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Enggårdsvej 35, Sørup,

Fornyet tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding på Enggårdsvej 35, Sørup, Center Natur og Miljø Jørgen Wittrup Enggårdsvej 35, Sørup 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-78-13 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen.

Det vandede areal udgør ca. 57 ha. boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Jens K S Andersen Sandfeldvej 19 7330 Brande 5. februar 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 95.2429 Boringens beliggenhed Sandfeldvej 19, 7330 Brande (Se bilag 2) Koordinater

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra boring til husholdningsbrug og vanding af husdyr, Hørbylundvej 95, 9300 Sæby

Tilladelse til indvinding af vand fra boring til husholdningsbrug og vanding af husdyr, Hørbylundvej 95, 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Niels Jørgen Lunden Tryvej 172, Thorshøj 9750 Østervrå Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 6. maj 2019

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 31. juli 2014

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 31. juli 2014 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 31. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 20.400 m³ grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Steen Bak Tøttrup Buelundvej 37 Blåhøj 7330 Brande 28. maj 2015 Tilladelse til oppumpning af grundevand til markvanding fra DGU. Nr. 104.1402. Boringens

Læs mere

Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3, 7441 Bording 4. april 2014

Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3, 7441 Bording 4. april 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jørn Neigaard Pedersen Agerskovvej 3 7441 Bording 4. april 2014 Tilladelse til at indvinde grundvand til markvanding fra DGU-nr. 76.1224 Beliggenhed Agerskovvej

Læs mere

X: , Y: m 3 /år, 50 m 3 /time ligelig fordelt. på begge boringer. udløber den 1. december 2031

X: , Y: m 3 /år, 50 m 3 /time ligelig fordelt. på begge boringer. udløber den 1. december 2031 TEKNIK OG MILJØ Michael Bak Snejbjergvej 28 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8047 bjgla@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-82-12

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Ibrugtagningstilladelse for boring DGU til Billum Vandværk lovliggørelse

Ibrugtagningstilladelse for boring DGU til Billum Vandværk lovliggørelse Andelsselskabet Billum Vandværk Hannevangvej 31 6852 Billum Cvr nr. 20450754 Ibrugtagningstilladelse for boring DGU 121.1683 til Billum Vandværk lovliggørelse Anlægs-ID: Beliggenhed: 53771 JUP matr. nr.

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev.

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. Jan Lundsby Lundøvej 115 Svenstrup 7840 Højslev 26. oktober 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. AnlægsID:

Læs mere

DGU nr.: meter vest for vestligste bygning på ejendommen. 3p Sønderlandet, Sdr. Felding X: Y: udløber den 15.

DGU nr.: meter vest for vestligste bygning på ejendommen. 3p Sønderlandet, Sdr. Felding X: Y: udløber den 15. TEKNIK OG MILJØ Pension Lyng Timlundvej 44 7270 Stakroge Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8101 bjgtj@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-24-15

Læs mere

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Niels Moes Røde Møllevej 18,st., Oplev 9520 Skørping Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-51-14 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården Anders Bergmann Christensen Høgelundvej 31 Karlskov 7190 Billund Sendt på mail: anders@neofarm.dk 17-05-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Flemming Ralph Hyveled Bygaden 3 2690 Karlslunde Den 22. maj 2017 J.nr. 13.02.01-K08-13-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3,

Læs mere

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling ST. BALLEGAARD ApS Hvejselvej 10 7300 Jelling Sendt på mail: sigtenbjerggaard@mail.dk 06-04-2017 Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling Du har den 6. april

Læs mere

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by.

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 35.000 m 3 og indvandt i 2013 omkring 42.000 m 3 årligt. Indvindingen har været faldende frem til 1998, hvorefter

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V Jens Frederik Jensen Kisumvej 31 Kisum 7800 Skive 20. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V90-62715

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved Holger Bøgebjerg Sørensen Baskærvej 7 6040 Egtved Sendt på mail: holger@porc-ex.dk 28-11-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7,

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7, Kirsten Skov Johansen Langelund Skolevej 7 Langelund 7323 Give Sendt på mail: skovjohansen@hotmail.com 14-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7, 7323 Give Vejle Kommune

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling JELLING GOLFKLUB Jelling Skovvej 2 7300 Jelling Sendt på mail: mail@jellinggk.dk 8. september 2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling Vejle Kommune giver dig hermed

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V Jørgen Overgaard Grættrupvej 12 Møgelthorum 7870 Roslev 28. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Ibrugtagningstilladelse til boring DGU-nr. 222.657 til Orup Vandværk Orbicon har på vegne af Orup Vandværk med ansøgning af 16. oktober 2013 søgt om endelig indvindingstilladelse

Læs mere

DGU nr.: m nord for stuehus Gudumkærvej 5 Matr.nr.: 3 e Vrå by, Gjellerup X: , Y: udløber den 15.

DGU nr.: m nord for stuehus Gudumkærvej 5 Matr.nr.: 3 e Vrå by, Gjellerup X: , Y: udløber den 15. TEKNIK OG MILJØ Mads Peder Vendelbo Rahbek Gudumkærvej 5 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal +4596288101 miktk@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.00-P19-461-10

Læs mere

Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven

Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven Godkendt Udvalget for Klima og Miljø 22. februar 2011 Administrationsgrundlag for Vandforsyningsloven 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MYNDIGHEDENS ROLLE... 3 3.1 Politisk

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle Peter Føns Knudsen Vesterbyvej 43 Ødsted 7100 Vejle Sendt på mail: uj-pfk@mail.dk 07-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Vesterbyvej 43, 7100 Vejle Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give Egon Leif Christensen Uhemarkvej 2 Uhe 7323 Give Sendt på mail: A.christensen@lego.com 08-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Uhemarkvej 2, 7323 Give Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt,

boringer, vandløb eller natur i forbindelse med indvindingen. Hvis der opstår mistanke om, at indvindingen påvirker natur eller vandløb negativt, Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ejvind Tholstrup Hjøllundvej 29 Gludsted 7361 Ejstrupholm 21. april 2015 Tilladelse til oppumpning af grundvand til markvanding fra DGU. Nr. 96.1357 Boringens

Læs mere