Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang December Januar - Februar 2017 Nr. 4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang December Januar - Februar 2017 Nr. 4"

Transkript

1 Butterup-Tuse Kirkeblad 82. årgang December Januar - Februar 2017 Nr. 4

2 Julen nærmer sig LEDER: Så nærmer julen sig igen med hastige skridt, og det er på denne tid af året, at mange af os gør lidt status, og ser tilbage på det år der er gået. Her i Butterup og Tuse sogn er der sket flere store ting, og det har på mange måder været et begivenhedsrigt år. Vores gamle kirke i Butterup er blevet kalket indvendigt, og står nu smuk og hvid, vi har haft menighedsrådsvalg, og byder Erik Jørgen Hansen Steffensen velkommen i rådet, men den største omvæltning har selvfølgelig været, at vi i februar måtte sige farvel til Vibeke, som valgte at gå på pension, efter lang og tro tjeneste i sognet. Herefter begyndte en lang periode med istandsættelse af præstegården, udarbejdelse af stillingsannonce, prøveprædikener og samtaler, og nu er vi endelig ved Tak til Lars Lars Berggren har efter 12 år i menighedsrådet valgt ikke at stille op til valget denne gang. Lars har gennem alle årene været valgt kirkeværge for Butterup Kirke og tilhørende bygninger, Kirkeværgens opgaver består i at føre tilsyn med kirken, kirkegården og øvrig fast ejendom tilhørende kirken d.v.s. også præstegården og forpagtergården (hvor stuehuset er graverens bolig). Kirkeværgen skal også gribe ind for at afbøde opståede eller truende skader på ejendommen. Lars har løst disse opgaver på forbilledlig vis, og har ofte lagt vejen forbi og tilset bygninger og kirkegård. Lars skal derfor have tusind tak for indsatsen og engagementet gennem årene. at være nået i mål, og kan begynde at se fremad. Vi har fra d. 1. december ansat en ny kirkebogsførende sognepræst. Desværre har jeg ikke i skrivende stund lov til at offentliggøre hendes navn, da udnævnelsen først skal være officiel, men det skal ikke forhindre mig i at byde hende hjertelig velkommen. Resten af sognet får selvfølgelig også mulighed for at hilse ordentligt på dets nye præst. Det sker officielt ved en indsættelsesgudstjeneste i Tuse kirke søndag d. 11. december kl. 14. Efter gudstjenesten er menighedsrådet vært for et traktement i kirkehuset i Tuse. Vi håber at rigtig mange, har lyst og mulighed for at deltage. De bedste hilsner Lene Funder OBS Som nogle ved, så vikarierer vi præster i provstiet for hinanden ved sygdom og ferie. Her i Butterup og Tuse samarbejder vi med Mikkel Vale fra Tuse næs og med Dorthe Thaulow fra Gislinge, som nogle af jer måske har mødt til kl. 9 gudstjenester her i sognets kirker. Det vil fremover være sådan, at der ikke længere er 9 gudstjenester når sognets faste præster har ferie, men at vi i stedet stiller kirkebil til rådighed, så man kan deltage i gudstjenesterne i enten Udby/Hørby eller i Hagested/Gislinge. På den måde bliver der en bedre udnyttelse af ressourcerne og menigheden får en fin mulighed for at opleve andre kirker og gudstjenester. Hvis man er interesseret i at benytte kirkebilen, skal man henvende sig til sognepræst Lene Funder.

3 DET SKER I DIT SOGN Præsten træffes bedst Lene Funder træffes tirsdag-fredag kl eller efter aftale. Mandag er fridag. Ønsker man en personlig samtale, ring da venligst på tlf eller send en mail til Ønsker man at bestille dåb eller vielse, da ring venligst. Sangaftner Den sidste af efterårets populære sangaftner løber af stablen onsdag d. 16. november kl. 19. det foregår som altid i kirkehuset i Tuse. Efter hyggeligt samvær med sang og musik, slutter vi som altid af med kaffebord. Koncert med Inger Petri i Tuse kirke Søndag d. 20. november kl. 15. Inger Petri kommer fra Brorfelde ved Holbæk. Har sunget det meste af sit liv. Efter 30 år i finanssektoren er hun nu blevet selvstændig mastercoach i stress, sorg, kriser og andre større forandringsprocesser i livet. Ved siden af sin coachvirksomhed er Inger sangerinde og det udøver hun til kirkekoncerter, private fester, barnedåb, bryllupper og begravelser. Repertoiret strækker sig over danske viser, musicals og operetter. Ingers sangvalg, har som regel en personlig betydning for hende og udspringer af og afspejler oplevelser og hændelser i hendes liv. Sang og musik skaber magi og power og det er en unik måde at åbne,reparere og justere vores følelsesliv på. Det er genvejen til hjertet, nærværet og NUet. Oplev en koncert, hvor hjerterne åbnes og salen emmer af kærlighed, nærvær og samvær og hvor du går derfra med smil på læben og gode sange i ørerne, som du nynner på vej hjem - simpelthen fordi du ikke kan lade være,siger Inger. Inger bliver på klaver og cello akkompagneret af ægteparret Jesper og Therese Adorján Ankjær. De tre har samarbejdet i mange år. Ægteparret Jesper og Therese Adorján Ankjær, danner cello/klaverduoen, Duo Kokos, der udmærker sig ved at bevæge sig mellem flere forskellige genrer - klassisk, bossa nova, tango og evergreens. Duoen holder også meget af at spille med sangere, og akkompagnerer udover Inger Petri også Vokalgruppen Intakt. Hver for sig spiller de to musikere i flere andre sammenhænge, Jesper bl.a. med swingorkesteret Klosterband og sin jazztrio i eget navn og Therese med Duo Adore, og operakompagniet, Opera i Provinsen. Til daglig underviser Jesper på Sejergaardsskolen i Tølløse og Therese er korleder og kirkesanger i Butterup-Tuse kirker og cellolærer på Musikskolen Holbæk.

4 1. søndag i advent Traditionen tro fejrer vi igen i år 1. søndag i advent med vores stemningsfulde eftermiddagsgudstjeneste i Butterup kirke. Vi vil nok en gang fylde kirken med levende lys, salmer og ikke mindst musik. I år er det kendte ansigter, nemlig vores dygtige og populære husorkester Duo Andore, som skal spille for os. Per Egholm, saxofon, har med både Dansk Saxofonkvartet og Danske Rør udgivet mange Cd er og turneret i Europa, Kina, USA og Argentina. Therese Adorján Ankjær, cello har som aktiv kammermusiker spillet mange koncerter i hele landet, bl.a. sammen med Duo Kokos, Vokalgruppen Intakt og operakompagniet Opera i Provinsen. Om Duo Adore Duo Adore er en ny dansk duo, med den utraditionelle kombination saxofon og cello. Når man spørger folk, hvad deres yndlingsinstrument er, svarer mange cello og en hel del, saxofon. Med Duo Adore kan disse kendere møde deres to yndlingsinstrumenter i tæt sammenspil. Saxofonen og celloen er skabt i hver sin musikhistoriske periode, og derfor er originalrepertoiret noget begrænset. Alligevel har det vist sig, der er mange muligheder for de to instrumenter, da de begge spænder vidt i både klang og udtryk. Duo Adore er opstået under de smukke hvælvinger i Tuse Kirke, hvor de to musikere hver søndag har sunget og spillet til et hav af højmesser, som hhv. kirkesanger og organist. Langsomt udviklede søndagens højmessemusik sig til saxofon og cello duetter frem for orgelmusik til præ- og postludium. Hvad der startede som to individuelle kirkemusikere i den fine landsbykirke, blev med tiden en fast etableret duo, der allerede har spillet mange koncerter sammen. Duoen spiller en del barokmusik, bl.a. af Corelli og Boismortier, men mest af den store mester, Johann Sebastian Bach. Bach angav ikke altid instrumentationen i sine kompositioner og var selv flittig til at ominstrumentere og arrangere. Derfor har duoen bl.a. udsat fire kanoner fra Kunst der Fuge for saxofon og cello. Mange komponister har været store beundrere af Bach, deriblandt den brasilianske komponist, Heitor Villa Lobos, som ligefrem skrev en hel samling værker til Bachs ære. Han kaldte stykkerne for Bachianas Brasileiras ( Bach på brasiliansk.. ). Duoen spiller to meget melodiøse stykker fra denne samling. Nr. 6 er blevet et decideret klassisk hit, selvom den originalt er for den besynderlige besætning: sopransangerinde og otte celli!!! Duo Adore spiller også mere klassiske duetter af Bach og Mozart, og bl.a. en nyere argentinsk originalkomposition, hvor celloen bliver brugt som perkussion - instrument. Den vemodige jødiske klezmer og kompositioner af tangoens troldmand, Astor Piazzolla kan man også høre ved koncerter med Duo Adore. Fællestrækket for repertoiret er duoens følsomme kammerspil og kærligheden til musikken. Begge musikere har en bred musikalsk baggrund og har spillet alt fra Bach til tango og klezmer.

5 Lokalcenter-Gudstjenester Vi holder gudstjeneste i dagligstuen på Tuse lokalcenter på følgende dage Torsdag d. 15. december Torsdag d. 26. januar Torsdag d. 23. februar Gudstjenesten varer en halv times tid og bagefter byder menighedsrådet og frivillige på kaffe og kage Alle er velkomne til gudstjenesten, også selv om man ikke bor på Tuse lokalcenter. Har du brug for hjælp til at komme til lokalcentergudstjeneste? Bor du på Tuse lokalcenter, og har du brug for en til at hente dig ved din gadedør og følge dig til gudstjeneste (og selvfølgelig også hjem igen) så ring til den præst, der har gudstjenesten (Lene ) så sørger vi for, at der kommer en og henter dig. Julen kan være hjerternes fest Julen er hjerternes fest, siger man. Det er den desværre ikke for alle. For dem, der ingen har at fejre jul med, kan december være en lang måned og julen en tung og ensom tid. Tuse Forsamlingshus har en stolt tradition for at lægge hus til Kirkens Korshærs juleaften for hjemløse og ensomme. I år er ingen undtagelse, og nær ved 100 mennesker skal fejre julen sammen i Tuse; frivillige, brugere og ansatte i Varmestuen i Holbæk. Der har også været tradition for, at deltagerne til Kirkens Korshærs Juleaften kommer i kirke i Tuse, inden julefejringen starter. Derfor har menighedsrådet givet lov til at Korshærspræst Anne Kathrine Clausen, Holbæk, holder julegudstjeneste i Tuse kirke kl. 16. Juleaften. Alle er naturligvis velkomne til denne julegudstjeneste, hvor vi skal høre julens glade budskab, og synge om julefred og glæde. Glædelig jul til alle fra Korshærspræst Anne Kathrine Clausen. Nyt fra Tusmerne Vores dygtige børnekor Tusmerne er godt i gang igen og vi har allerede nydt godt af dem, ved en helt forrygende høstgudstjeneste i Tuse kirke. Også hen over vinteren vil der være mulighed for at opleve koret. Det foregår i Tuse kirke 3. søndag i advent, d. 11. december kl og til fastelavn i Tveje Merløse kirke kl. 13. Vil du se mere om børnekoret, så kig på kirkens hjemmeside. Kyndelmisse Traditionen tro fejrer vi igen i år kyndelmisse i Tuse kirke. Det sker ved en eftermiddagsgudstjeneste søndag d. 29. januar kl. 16. Kyndelmisse betyder lysmesse, og her fejrer vi dels, at det nok engang går mod lysere tider, men vi bruger også anledningen til eftertanke og til at mærke taknemmeligheden over alt det lys, vi har i vore liv. Kirken vil i den anledning være fyldt med levende lys og musik. LØRDAGSDÅB Der er planlagt lørdagsdåb Lørdag d. 14. januar 2017 i Tuse kirke.

6 NYT FRA BUTTERUP-TUSE MENIGHEDSRÅD Valg til menighedsråd Da der kun er indkommet 1 kandidatliste er afstemning bortfaldet. Det nye menighedsråd er: Jytte Kildegård Poulsen Hanne Friese-Christiansen Inge Skovgaard Madsen Birgitte Gyldenvang Jørgensen Marianne Gyldenvang Nielsen Henrik Dahl Erik Jørgen Hansen Steffensen Stedfortrædere: Kim Elmholdt Jørgensen Freddy Arne Nielsen Renovering af præstegården Renoveringen går nogenlunde planmæssigt, dog ser det ud til at leveringen af de nye døre driller lidt, da de bliver ca. 14. dage forsinket. Det bliver en god og velisoleret bolig vores nye præst får. Nyansættelse af præst Der kom 11 ansøgninger ind, og vi udvalgte 4 til prøveprædikener. Den 26. oktober 2016 har vi indstillingsmøde med provsten, hvor vi officielt indstiller vores nye præst. Følg med på vores hjemmeside. Så snart vi har fået endelig accept fra den nye præst, lægger vi det der. Menighedsrådet holder møde Onsdag d. 23. nov. i kirkehuset i Tuse. Jytte Poulsen, menighedsrådsformand NÆSTE NR. AF KIRKEBLADET udkommer medio februar. Deadline 11/1. Redaktør Lene Funder Minikonfirmander februar Efter et dåbs-forløb med Lene, hygger minikonfirmanderne sig med at fremstille deres egen døbefont. Minikonfirmander!! Bliv minikonfirmand januar 2017 Alle børn på 3.klassetrin inviteres til at blive minikonfirmand ved Tuse Kirke. Som minikonfirmand får børnene mulighed for at lære mere om kristendom og kirke og blive fortrolige med kirken, og det der sker i kirken. Så vi skal på opdagelse i kirken og på kirkegården. Snakke med præsten, afprøve orgelet sammen med organisten, udforske kirkegården med graveren og meget meget mere. Der lægges stor vægt på oplevelse, kreative aktiviteter, leg, drama, sang og fortællinger frem for traditionel undervisning. Ca. 7 eftermiddage efter skoletid med start i januar 2017 (samt deltagelse ved Fastelavnsgudstjenesten søndag den 26.2.) Efter en lang skoledag er der også brug for optankning. Vi sørger selvfølgelig for lidt mad og drikke. Underviser: sognemedhj. Gitte Bruhn. Umiddelbart efter jul vil jeg besøge 3.klasserne og snakke med dem om minikonfirmand-eftermiddagene. Børnene får ved samme lejlighed en invitation/ tilmelding samt grundig forældreinformation med hjem. På gensyn Gitte Bruhn, sognemedhjælper.

7 Hip, hip hurra - 50 år på bagen Ja, det er jo ikke rigtigt til at se det, når man ser på medlemmerne hos KFUM- Spejderne i Tuse Bjerg, for af de 57 medlemmer er 48 under 24 år. Alligevel bliver Tuse Bjerg spejderne 50 år den 26. januar Det skal selvfølgelig fejres med maner. men først så er det med glæde, at vi ser tilbage på starten af Tuse Bjerg gruppe. For 50 år siden mødtes sognepræst Erling Jensen med familien Samuel Hansen og spejdersekretær Kurt Nielsen. Resultatet blev, at man ville prøve at starte spejderarbejde i Tuse-Butterup sogne. Det er vi rigtig glade for, for det er årsagen til, at Tuse Bjerg gruppe nu er en halvgammel gruppe med en ung gennemsnitsalder på 14,50 år pr. spejder. Poul Teisen fra Severinsminde var så venlig at stille et hus til rådighed for spejderne. Det lå på Tuse Bjerg og derfor tog gruppen det navn. Siden flyttede Tuse Bjerg spejderne til Butterup og har siden 1974 haft deres møder i spejderhytten der. 50 års spejderliv har budt på mange oplevelser. Det skal selvfølgelig markeres. Den 28. januar inviteres nuværende års jubilæum og tidligere medlemmer og grupperådsmedlemmer til en festlig middag med tid til historier om i gamle dage. I maj måned inviteres alle til åbent hus og en festlig eftermiddag i spejderhytten. Burde du have fået en invitation til jubilæumsmiddagen i januar 2017, så kontakt Lars Bo Christensen, , På gensyn hos Tuse Bjerg spejderne i spejderhytten Butterup Byvej 17. KFUM-SPEJDERNE Tuse Bjerg gruppe Sjove, udfordrende og lærerige spejderaktiviteter for alle.. FAMILIESPEJDERE (3-6 år og forældre) Mødedag søndag i lige uger kl Marie-Louise Jensen tlf mail: BÆVERE/ULVE (6-9 år) Helle Kyril Jensen tlf mail: JUNIORER (10-12 år) Amalie Rinken Olsen tlf mail: SPEJDERE (+ 12 år) Bjarne Sørensen Man kan iøvrigt følge troppens arbejde på: Fælles mødedag mandag kl Vi mødes på Butterup Byvej

8 GUDSTJENESTER I BUTTERUP OG TUSE KIRKER BUTTERUP TUSE Søndag d. 13. nov. 25. søndag. e. trinitatis Kl DT Søndag d. 20. nov. Sidste søndag i kirkeåret Kl LF Søndag d. 27. nov. 1. søndag i advent Kl LF Kl LF Søndag d. 4. dec. 2. søndag i advent Kl LF Søndag d. 11. dec. 3. søndag i advent Kl LF Indsættelsesgudstjeneste Kl Ny præst Søndag d. 18. dec. 4. søndag i advent Lørdag d. 24. dec. Juleaften Kl LF Kl LF Kl AKC Søndag d. 25. dec. Juledag Kl Ny præst Mandag d. 26. dec. Anden juledag Lørdag d. 31. dec. Nytår Søndag d. 8. jan. 1. s.e.h. 3 k. Kl LF Søndag d. 15. jan. 2. s.e.h. 3 k. Søndag d. 22. jan. 3. s.e.h. 3 k. Søndag d. 29. jan. 4. s.e.h. 3k. Kyndelmisse Kl LF Kl. 16 LF/ Ny præst Søndag d. 5. feb. Sidste s.e.h. 3 k. Kl i Udby kirke Søndag d. 12. feb. Septuagesima Kl LF Søndag d. 19. feb. Seksagesima Søndag d. 26. feb. Fastelavn KIRKEBILEN KØRER - gratis for dig til gudstjeneste, koncert eller foredrag. Fra din dør til kirke eller menighedssal. Ring til Holbæk Taxa tlf Husk samtidig at bestille hjemtur. Butterup-Tuse sogn Sognepræst Lene Funder Forchammersvej 11, 2.tv., 1920 Frederiksberg Tlf Mail: Kirkesanger og korleder Therese Adorjan Ankjær Tlf Mail: Formand Jytte Poulsen Vestervangen 42,4300 Holbæk Tlf Mail: Kasserer Henrik Dahl Birkevej 19,4300 Holbæk Mail: Giro: Butterup kirke Kirkeværge Lars Berggren Hesselvad 9,4420 Regstrup Tlf Mail: Graver Bent Nederby Pedersen Butterup Byvej 6,4420 Regstrup Tlf Mobil: Mail: Organist Hanne Christensen Baggesens Have 86,4300 Holbæk Tlf Mail: Tuse kirke Kirkeværge Inge Skovgaard Madsen Nykøbingvej 32,4300 Holbæk Tlf Mail: Graver Hanne Larsen, Graverkontoret Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk Tlf Mail: Organist Per Egholm Gisegårdsvej 29, 2650 Hvidovre Tlf Mail: Udg.: Butterup-Tuse Menighedsråd Red.: Lene Funder. Find os på: eller og kig ind på hjemmesiderne: og Her kan du finde oplysninger om gudstjenester, arrangementer, kirkebladet og meget andet. PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge

Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2

Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2 Butterup-Tuse Kirkeblad 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2 HVERDAG OG FEST Foråret er en travl og indholdsrig til i den danske folkekirke. Det er den tid på året, hvor vi fejrer nogle af vores store

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3 ÅRETS KONFIRMANDER ÅH DE SMUKKE UNGE MENNESKER Sådan lyder en del af omkvædet på en af Kim Larsens populære sange, og den fortsætter:

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 EFTERÅR MED KONTRASTER Jeg ved ikke, hvad det er, der gør efteråret til den særlige årstid, som det er. Hvad det er ved efteråret,

Læs mere

BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2

BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2 BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2 Kirke for alle aldre Pinse De fleste af konfirmanderne kan sådan nogenlunde huske det: Julen er festen for Jesu fødsel, påsken er festen

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja!

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja! Butterup-Tuse Kirkeblad 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3 Ja! Ja! Det JA, jeg denne gang har sat på kirkebladets forside både som tekst og billede og som overskrift for denne artikel, kunne

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2 LIVSMOD "Men i den fjerde nattevagt kom han til dem, gående på søen. Da disciplene så ham gå på søen, blev de skrækslagne og sagde: "Det er

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad

Butterup-Tuse Kirkeblad Butterup-Tuse Kirkeblad 82. årgang September-oktober-november 2016 Nr. 3 Ude godt, hjemme... læs side 2 Ude godt, hjemme... LEDER: Der er mange forskellige måder at gøre tingene på. Vi mennesker er heldigvis

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang December 2015 - Januar - Februar 2016 Nr. 4

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang December 2015 - Januar - Februar 2016 Nr. 4 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang December 2015 - Januar - Februar 2016 Nr. 4 Glædelig jul! Når tiden nærmer sig, kan man godt få den tanke, at vi her i Danmark er de eneste, der ved, hvordan man fejrer

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1 FRED. KL. 8-12 Jeg ved det! Det er ikke det mest fuldkomne foto, der er på forsiden af dette kirkeblad. Mere et hurtigt et, af noget, jeg lige

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling KIRKEBLADET Fausing Auning Ø. Alling V. Alling Skoledag i Vester Alling Advent, jul og nytår Konfirmandgudstjeneste Indvielse af graver-faciliteter i Øster Alling December 2013 - Februar 2014 5. årgang

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 12. årgang Efteråret 2010 Nr. 4 Padesø Kirke PRÆSTEN Friluftsgudstjenesten på Kongsdal Vi havde regnet med, at der ville komme mange til vores friluftsgudstjeneste på Kongsdal

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde

Referat af menighedsrådsmøde Referat af menighedsrådsmøde Tirsdag den.2.februar 2016. kl. 19.00 til 22.00 i Teglgården. Bogense. 02.02. 2016. Tilstede: Kjeld Bruun, Jannie Bruun, Dorthe Årø, Kirsten Nielsen, Lise Jørgensen, Birgit

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

HAGESTED GISLINGE nr. 122 juni juli august 2013

HAGESTED GISLINGE nr. 122 juni juli august 2013 HAGESTED GISLINGE nr. 122 juni juli august 2013 Siden sidst har der været skærtorsdagsgudstjeneste med spisning i Hagested kirke, hvor konfirmanderne opførte Jesu sidste måltid med sine disciple 2 Sommerjazz

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Dette emne vil vi gerne arbejde videre med: Vi har storpastoratet periode 1, og det sigter vel mod fælles menighedsråd. Men: GØR DET IKKE! Vi tåler

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

November 2017 januar 2018

November 2017 januar 2018 November 2017 januar 2018 Friluftsgudstjeneste i Vester Nebel september 2017 Babysalmesang Et nyt hold begynder den 10. januar 2018 kl. 10 i Bryndum Kirke og fortsætter til den 7. marts Vi danser, leger

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

2016 oktober november december

2016 oktober november december 2016 oktober november december Praktisk information Samtale Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet menneske i fortrolighed.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2009-2010 46. årg. Julen står for døren Det er endnu en gang blevet december. Det er advent og hermed forventningens tid.

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December, Januar, Februar 2015 Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 meget blandet program med julens sange og salmer, både de kendte,

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

oktober november december

oktober november december Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 oktober november december Indhold: Hvem er vi? 2 Thomas Kingo 3 Menighedsrådsvalg 3 Kalender 4-5 Musikgudstjeneste 6 Familiegudstjenester 6 Alle Helgen 6 Babysalmesang

Læs mere

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar IRKE nyt 39. årgang Nr. 1 2012 December - Januar - Februar Kærlighed fra det høje Himlen et sted, hvor der er kærlighed nok til alle. Eller i hvert fald har vi en forestilling om, at himlen er det sted,

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011 Nr. 5 oktober/november 2011 EFTERÅR I SALMER. Dybt hælder året i sin gang, synger vi i denne tid, og det er uomgængeligt, at sådan er det. Mørket trænger frem, og dagene bliver korte. Året går på hæld,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

BJERREBY OG LANDET SOGNE

BJERREBY OG LANDET SOGNE Kirkebladet BJERREBY OG LANDET SOGNE vinter 2008-2009 Vinteren er over os Vinteren er over os. Det er mørkt og vådt, og efterhånden bliver det også koldt både inde og ude. Når sindet så er blevet trykket

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

December Februar 2017

December Februar 2017 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER EGGEBÆK-OVERSØ FRØRUP JARUPLUND VANDERUP-TARP December 2016 - Februar 2017 Rødkælk i vinterlandskab Foto: John Kerrison Sorggruppe i Jaruplund hver 3. tirsdag fra kl. 14.30-17.00

Læs mere