Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang December Januar - Februar 2016 Nr. 4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang December 2015 - Januar - Februar 2016 Nr. 4"

Transkript

1 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang December Januar - Februar 2016 Nr. 4

2 Glædelig jul! Når tiden nærmer sig, kan man godt få den tanke, at vi her i Danmark er de eneste, der ved, hvordan man fejrer jul- - rigtig jul altså. Det er ihvertfald helt sikkert os, der har mest styr på det der med julemand og Jesusbarn. Ja, man kan ligefrem få den opfattelse, at Jesus blev født lige her i nærheden, selvom det ikke er så mange tanker vi ellers skænker ham resten af året. Men virkeligheden er en ganske anden: Vi her i Danmark ved ikke mere om at fejre jul end så mange andre rundt om i verden og selvom Jesus også blev født for os og for vores skyld, så er det lille "også" af utrolig stor betydning. For Jesus blev også født for andre menneskers skyld, for andre folkeslags og andre tiders og traditioners. Og vel er vores måde at fejre det på den rigtigste - for os! Men over hele jorden fejres der altså også jul. Måske ikke præcis som vi gør det, måske langtfra som vi gør det, men netop sådan,som det er rigtigst for de mennesker, der gør det og først og fremmest for at forkynde den store glæde, det er, for hele folket, ja, for alle verdens og alle tiders mennesker og ind i alle kulturer og traditioner: at i Jesus Kristus er der født os ALLE en frelser, en der skal befri os fra al frygt, al beregning, al selvtilstrækkelighed og al gudløshed, og Han er Kristus Herren - fra Gud til os og lige ind i vores liv og hjerter, hvor vi end lever med det og i hvilken takt det end slår. På forsiden af kirkebladet kan I se det: at midt i vores travle, forvirrede, råkolde, nissemandsrødmende, vintermørke, traditionsbundne og trods alt også ret hyggelige december, der kommer han til os, som et lille barn siddende på sin mors, på Marias, skød,med velsignelse fra Gud til os og vores jul og vores liv i sine hænder. Billedet er en ikon fra den koptiske kirke, dvs den kristne kirke i Egypten, som ca 10% af befolkningen tilhører. Originalen, eller hvis det skal være korrekt: en af dem, befinder sig i annekset til St. Markus katedralen i Cairo. Med ikoner er det sådan, at de igennem århundreder er blevet kopieret, malet efter eller skrevet, som det hedder, hvis det skal være helt rigtigt. Sådan er det også med denne og det fineste, det rigtige, det er at male den så nøjagtigt efter forlægget, som muligt. En ikon

3 er altså ikke et kunstværk, men en kopi af en anden ikon og netop om den nøjagtige kopi siger man, at den er skrevet med Guds hånd. Jeg har malet ikonen på kirkebladets forside, for at male netop koptiske ikoner er en af mine store interesser. Jeg har malet den efter en anden ikon og efter bedste evne. Det er bare som om, at uanset, hvor nøjagtig jeg forsøger at være, så smiler mine ikoner bare mere. Følger man traditionen er det forkert, men når jeg tænker over det, så kan jeg godt lide ideen om, at vi hver især,alle kristne, alle døbte,kan sætte vores præg på traditionenen, ja, på den måde gøre den til vores, sådan at Jesus også bliver det,netop der hvor vi er og som dem vi er. Og den ene tradition eller måde at tænke og lade sin tro komme til udtryk på, er ikke mere rigtig end den anden. De er alle rigtige! Og det er for mig det stærkeste gudsbevis: at sandheden og tradititonen om sandheden kan skifte form efter de hjerter den tager bolig i og de mennesker, den lever iblandt og samtidig kan den i sin kerne være uforandret, den eneste og reneste sandhed: at netop for vores skyld blev Gud menneske, netop for os! Når jeg maler ikoner, så tænker jeg altid på, at jeg er en del af noget større, af en tradition og en tro, der kan binde mennesker sammen og til Gud netop på trods af kirkegrænser og vores konstante trang til at ville have ret. Og sådan burde det også være med julen, at vi netop når det er jul, husker os selv og hinanden på, at Jesu fødsel stadig og utroligt nok er en glæde for hele folket, for alle memensker og at vi tager den til os på hver vores måde og som vi nu kan, men med tanke på,at forskellighed er en rigdom, der kun kan gøre os stærkere, både i vore fællesskaber, i vores tro og når det nu inden længe og endnu en gang er jul. Glædelig jul til jer alle! VHM AFSKEDSGUDSTJENESTER Kom og sig farvel til Vibeke SØNDAG D. 24. JANUAR ved gudstjenesten enten i BUTTERUP KIRKE kl eller TUSE KIRKE kl. 14. Efter begge gudstjenester er menighedsrådet vært ved en lille sammenkomst, hvor vi kan få sagt ordentligt farvel.

4 Farvel - og tak! "Alting har en tid,for alt, hvad der sker under himlen er der et tidspunkt" Sådan står der i Prædikerens bog i Det Gamle Testamente og i dette nummer af kirkebladet gør jeg prædikerens ord til mine, for for mig er det blevet tid til at sige farvel og ikke mindst:tak D. 31. januar er det min sidste dag som sognepræst i Butterup-Tuse sogn, derefter går jeg på pension. D. 15. december er det 22 år siden min familie og jeg flyttede ind i præstegården og jeg en stormfuld 3. søndag i advent blev indsat som sognepræst i Butterup og Tuse sogne.siden da er tiden fløjet afsted med højmesser, konfirmander (mange!) menighedsrådsmøder, nytårsaftensgudstjenester, kirkeblad, gudstjenester på Tuse lokalcenter, dåb, legestue, rundvisninger, ældremøder, kvindegruppe, vielser, Tuse uge, fastelavnsgudstjenester og Felix, studiekreds, plakatophængning og nedtag- ning, dåbsbreve, kirkebogskonferering, bamsegudstjenester, attester, begravelser, allehelgens og adventsgudstjenester, jul og påske, skolejulegudstjenester, juleri med dagpleje, vuggstue og børnehavebørn, bisættelser, konfirmationer, musikgudstjenester og fortællegudstjenester, cykelture frem og tilbage til Margrethekapellet, salmevalg og prædikenskrivning, ferieafløsning, indsamlingsregnskaber, gospeldage, pilgrimsvandringer, pensionistforeningens julesammenkomst - for bare lige at nævne noget af det, som I og jeg måske har haft sammen gennem årene. For mig dyrebare møder og øjeblikke, som jeg tager med mig i mit nye og snart arbejdsfrie liv. Jeg har været utroligt glad for mine år her i Butterup og Tuse, for den frihed menighedsrådet altid har givet mig til alle mine ideer, for min gode kollega Lene Funder, for de søde og dygtige medarbejdere, vi har her i vore kirker og ikke mindst for den åbenhed og tillid I har vist mig, når vi har mødtes og "har haft noget sammen". Jeg håber, at jeg i mine 22 præsteår her på stedet har gjort noget godt for jer, jeg har ihvertfald gjort det, så godt jeg kunne, og I skal vide,at I alle og på hver jeres måde har betydet noget for mig i mit liv og stadig vil blive ved med at gøre det. Og jeg håber selvfølgelig også, at I vil byde jeres nye sognepræst velkommen med ligeså stor åbenhed og venlighed, som den jeg, er blevet mødt med gennem alle årene. Guds fred og alt godt til jer alle i Butterup og Tuse sogn Vibeke Har I lyst til at sige farvel,vil I gøre mig rigtig glad ved at komme til min afskedsgudstjeneste søndag d. 24. januar kl i Butterup eller kl. 14 i Tuse.

5 DET SKER I DIT SOGN PRÆSTERNE TRÆFFES BEDST Vibeke Helweg-Møller (kbf og indtil 31/1 2016) træffes mandag-torsdag kl eller efter aftale tlf Fredag er fridag. Fungerende sognepræst træffes dog på samme tlf nr. også efter 31/1. Ønsker man en personlig samtale, ring da venligst i forvejen. Man kan også sende en mail Ønsker man at bestille dåb eller vielse, da ring venligst. Lene Funder træffes tlf eller pr mail Mandag er fridag Ved ferie henviser telfonsvarer til vikarierende præst. LOKALCENTE- GUDSTJENESTER Vi holder gudstjeneste i dagligstuen på Tuse lokalcenter på følgende dage: Torsdag d. 26. november kl. 14 (Lene) Torsdag d. 17. december kl. 14 (Vibeke) Torsdag d. 21. januar kl. 14 (Vibeke) Torsdag d. 25. februar kl. 14 (vikar) Gudstjenesten varer en halv times tid og bagefter byder menighedsrådet og frivillige på kaffe og kage. Alle er velkomne til gudstjenesten, også selvom man ikke bor på Tuse lokalcenter. Har du brug for transport til lokalcentergudstjenester - så brug kirkebilen. Ring til Holbæk Taxa ,husk at sige, at det er kirkebil og husk også at bestille hjemtur. Har du brug for hjælp til at komme til lokalcentergudstjeneste? Bor du på Tuse lokalcenter,og har du brug for en til at hente dig ved din ga- dedør og følge dig til gudstjeneste (og selvfølgelig også til at følge dig hjem igen, så ring til den præst, der har gudstjenesten (Vibeke eller Lene ) så sørger vi for, at der kommer en og henter dig. KONFIRMATION 2017 Konfirmationsdatoer for 2017 er: Lørdag d.6.maj i Butterup Søndag d.7.maj i Tuse Fredag (st.bededag) d.12 maj i Tuse Lørdag d.13 maj i Tuse Det er IKKE!!! muligt at reservere datoer hos os allerede nu. Invitationer til konfirmation og forberedelse bliver sendt ud ca 1.april til elever fra vores sogn,der går på Tuse skole. Bor man i Butterup eller Tuse,men går i skole andetsteds og vil man gerne konfirmeres her,er man nød til selv at ringe til Vibeke ( ) og blive skrevet op til en invitation - gerne snarest muligt. SE HER - ALLE 3. KLASSER! MINIKONFIRMANDER - VI STARTER EFTER JUL! Lige efter jul vil Gitte Bruhn,vores sognemedhjælper, komme rundt i 3. klasserne Tuse skole og fortælle lidt om, hvad det er at være minikonfirmand og alle får en invitation med hjem. Vi regner med at starte i kirkehuset i Tuse ugen efter (uge 2) Og håber selvfølgelig, at rigtig mange har lyst til at deltage.

6 KONCERT MED INGE PETRI Søndag d. 22. november kl i Tuse Kirke Igen i år inviterer vi til koncert med sangerinden Inge Petri og Therese og Jesper Ankjær på hhv cello og klaver.koncerten byder på danske viser,sange fra musicals og operetter og selvfølgelig også et par advents og julesange. ADVENTSGUDS- TJENESTE I BUTTERUP KIRKE Søndag d. 29. november kl Også i år holder vi vores hyggelige 1. søndag i adventgudstjeneste i Butterup kirke. Vi vil nok en gang fylde kirken med levende lys, musik og alt, hvad der ellers hører til en rigtig adventsgudstjeneste I år får vi besøg af harpenist Trine Opsahl, som spiller keltisk harpe og iøvrigt er både komponist og Danmarks første harpeterapeut. Trine vil ved gudstjenesten spille egne kompositioner. Hun udtrykker selv sin musik på følgende måde "Jeg søger i min musik efter helhed, efter at forbinde det adskilte og efter at udtrykke den kærlighed og lyksalighed, som er hjertets vej "Trines musik er på en gang inderlig, men også legende let, reflekterende, drømmende og æterisk. Vi glæder os til at se rigtig mange, så vi sammen kan starte julemåneden med manér Gudstjenesten begynder kl og prædikant er Lene Funder. KLAVERTRIO I TUSE KIRKE Søndag d. 6. december kl Tre helt unge konservatoriestuderende spiller kammermusik på virkelig højt niveau: Anna Egholm, violin, Jonathan Swensen, cello og Tony Tuan-Anh Nguyen, klaver spiller Beethoven og Shostakovich. De har alle tre spillet fra de var ganske små og priserne har regnet ned over dem: Jacob Gades store Legat, Van Hauen prisen, Nordisk Solistpris og mange andre æresbevisninger så langt væk som i New York og Moskva. Men det er ganske nyt for dem alle tre at lave kammermusik. Deres trio er mindre end et år gammel. Trioen har dog allerede henrykket publikum ikke kun på konservatoriet, men også flere andre steder, bl.a. i Hvide Sande og på SAS Hotel Radisson J Shostakovich værket er blevet berømt som et af hans mest intense stykker. Dels er det et tragisk værk, skrevet under indtryk af en for tidlig afdød ven. Men samtidig er der også en sarkastisk grotesk galgenhumor, som mange har tolket som hans desperate situation i forhold til det stærkt undertrykkende Sovjet regime. Det er et værk, som gør dybt indtryk. Det er ikke hver dag, kirken bliver fyldt af den store lyd fra en hel klavertrio. Så vi håber, mange vil trodse juletravlhed og adventshygge og komme forbi og få en stor oplevelse.

7 JULEGUDSTJENESTER I DECEMBER Som vi plejer, holder vi i løbet af december en lang række julegudstjenester for forskellige grupper af børn og voksne i vores sogn: Pensionistforening, dagpleje, vuggestue, børnehave og skole. Har man som forældre, bedsteforældre eller pårørende lyst til at være med, er man meget velkommen. Hør nærmere om tid og sted hos institutionerne eller hos Vibeke eller Lene. JULEAFTEN I TRÆNGSEL KOM I GOD TID--hvis du vil i kirke d. 24. december og vær forberedt på, at vi af sikkerhedsgrunde kun lukker det antal kirkegængere ind i kirkerne, som der er siddepladser til. Ønsker man at lytte til Juleevangeliet og synge vore dejlige julesalmer i fred og ro, ja virkelig finde ind til den ægte julestemning, så er det muligt ved gudstjenesten, fredag d. 25. december kl i Tuse Kirke. NYTÅRS- GUDS- TJENESTE I TUSE KIRKE Torsdag d. 31. december kl v. Lene Funder Vi siger tak for året,der næsten er gået og ser frem mod det,der venter,ved vores sædvanligvis velbesøgte nytårsgudstjeneste. Som vi plejer,ønsker vi hinanden godt nytår efter gudstjenesten med et glas vin og et stykke kransekage i våbenhuset. Der er ikke gudstjeneste i vore kirker d. 1. januar. GUDSTJENESTE Søndag d. 10. januar kl i Butterup Kirke "Kom til mig alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder og jeg vil give jer hvile" (Mattæus Evangeliet kap.11.v.28 En anderledes, tankevækkende og smuk gudstjeneste tilrettelagt sammen med sognets samtalegruppe for kvinder over 40. Alle er velkomne. LØRDAGSDÅB Lørdag d.9 januar kl 11 i Butterup kirke v.vibeke NÆSTE NUMMER AF KIRKEBLADET udkommer medio februar. Deadline 11/1. Redaktør: Lene Funder.

8 BABYSALMESANG I TUSE KIRKE Tuse kirke tilbyder, som noget nyt, babysalmesang for de mindste i sognet med ledsager. Vi begynder hver gang i kirken, hvor sognepræst Lene Funder vil læse dagens vers fra Bibelen og bede en kort bøn. Efter ca tre kvarters intens sang og musik, er der mulighed for at sludre, pusle og drikke kaffe og the i kirkehuset lige ved siden af kirken. Under de smukke kalkmalerier i loftet skal vi synge og danse med babyerne i favnen. Vi synger både de velkendte morgensalmer med små fagter til, de måske mindre kendte salmer, som vi danser til, nogle af årstidens sange og også gerne små kanons, så børnene får lov at opleve den skønne flerstemmighed. Babysalmesang er en lille rituel stund for forældre - eller bedsteforældre og børn. Hver gang begynder og slutter vi på samme måde og timen igennem er der ikke mange andre ord, end dem vi synger og bruger i fjollede remser. Babyer elsker deres forældres stemmer, så hvad enten du altid har sunget, eller aldrig bruger din stemme som instrument, vil dit barn synes, at du har den smukkeste stemme på jorden. De små kan selvfølgelig ikke synge selv, men de kan opleve glæden ved musikken og det særlige kirkerum og de får lov at finde rasleæg, vælte tårne, gemme sig i farverige tørklæder, hilse på den bløde tøjhest og komme høøøjt op i æbletræet på de voksnes ben. Vi slutter af med at lytte til musik akkompagneret af sæbeboblemagi. Babysalmesangen ledes af kirkesanger og korleder Theres Adorjan Ankjær og sognepræst Lene Funder. Babysalmesang er for børn mellem 2-10 måneder og forældre/bedsteforældre og finder sted i Tuse kirke torsdage kl derefter er der kaffe/te og frugt i kirkehuset Forløbet kører over 8 gange og vi starter torsdag d. 7. januar og slutter torsdag d. 3. marts (vinterferie i uge 7) Der er 10 pladser og det er gratis at være med. Tilmelding til sognepræst Lene Funder mail: tlf: NYT FRA TUSMERNE Tusmerne er nu i gang med 2. sæson og vi nyder vores tirsdagskorprøver med gentagelser og faste ritualer (Goddagsang, navnesang, kiks og juice) - men også de pludselige, spontane indfald og det faste, der afbrydes af gudstjenester og arrangementer. Pigerne (i år har der ikke vist sig nogen drenge) kommer næsten altid trimlende ud af bussen, glade og snakkende, kaster sko og tasker og finder deres pladser - og så går vi igang. Uden så mange ord, ser pigerne,hvad de skal gøre. På tegn fra korlederne rejser de sig, sætter sig, strækker sig, laver fjollede ansigter, siger mærkelige lyde og efter lidt tid bliver tonerne til melodier. Med "de hemmelige håndtegn" (solfa) synger børnene 2. stemmer og man kan næsten se i deres øjne, hvordan de nyder flerstemmigheden og de klange, der opstår. I december skal koret synge til Luciagudstjeneste i Tveje Merløse - vi glæder os meget til lys i øjne og hår! Desværre bliver der p.gr.a kirkelukning og præsteskift ingen fastelavnsgudstjeneste i det kommende år, men vi regner bestemt med at få lov til at synge

9 ved en af forårets gudstjenester enten i Butterup eller Tuse kirke. Tusmerne har stadig plads til flere børn - så kontakt mig, hvis dit barn, din veninde eller andre syngelystne Butterup-Tuseboere kunne have lyst til at være med i vores kor. Therese Adorjan Ankjær eller KFUM-SPEJDERNE Tuse bjerg gruppe - de grønne spejdere. Mødes hver uge i spejderhytten i Butterup,Butterup byvej 17. Har man lyst til at være med,kan man, efter alder, kontakte følgende: FAMILIESPEJDERE (3-6 år og forældre) Marie-Louise Jensen tlf mail: BÆVERE/ULVE (6-10 år) Mødedag mandag Helle Kyril Jensen tlf mail: JUNIORER (9-12 år) Mødedag mandag Amalie Rinken Olsen tlf mail: SPEJDERE (12-14 år) Mødedag mandag Bjarne Sørensen Man kan iøvrigt følge troppens arbejde på: NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Ingen tvivl om, at der ligger en travl tid forude for menighedrådet i det nye år. Pæstegården skal sættes i stand til den nye præst og mange beslutninger skal træffes i den anledning. Og det ikke mindst vigtige: der skal vælges ny præst, hvilket indebærer samtaler med ansøgere, læsning af ansøgninger, møder med provst og biskop, prøveprædikner og til slut den endelige indstilling af den ansøger menighedsrådet foretrækker - den bedste selvfølgelig. Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at det også bliver en spændende og betydningsfuld tid både for menighedsråd og sogn, hvor vi håber rigtig mange vil bakke op om vore kirker, gudstjenester og ikke mindst om vores nye præst. SÅ HVIDT BLIVER DET Når Butterup kirke bliver kalket indvendigt. Det er ikke blevet gjort siden 1978, da kirken blev restaureret, og enhver kirkegænger kan forvisse sig om, at det er tiltrængt! Derfor lukker vi Butterup Kirke fra 1. februar 2016 og 6 uger frem. Og vi glæder os til at byde jer indenfor i en fin, frisk og HVID kirke til påske.

10 FARVEL TIL GRETHE Der står en kvinde bag enhver præst! Noget af en påstand,det ved jeg,men uden min sekretær Grethe Hansen var det slet ikke gået. Igennem alle mine år, som præst her i Butterup og Tuse, har Grethe været i uvurderlig hjælp i mit arbejde. I de første mange år var det Grethe, der i hånden førte vore kirkebøger, dvs hun skrev alle sognets fødsler, dåb, konfirmationer, vielser, navneændringer, dødsfald, bisættelser og begravelser ind, indberettede dem til relevante myndigheder og skrev attester. Siden blev kirkebogen elektronisk. Til min store lettelse fulgte Grethe også med der. Ind imellem også en udfordring for hende. Derudover har Grethe gennem årene kopieret tusindvis af gudstjenesteprogrammer og sangark, sendt 100vis af breve ud bl.a invitationer m.m til årets konfirmander. Ja,Grethe har i det hele taget taget sig af mange af de opgaver, som det er så dejligt, at andre tager sig af. Nu har Grethe besluttet sig for at holde op efter næsten 25 år som præstesekretær og samtidig med mig: pr 31. januar Grethe har måske ikke været vores mest synlige medarbejder, derfor får hun nu sit billede i kirkebladet. Tilgengæld har hendes arbejde betydet rigtig meget for mig og faktisk også for jer, der sidder med en af de attester hun har skrevet gennem årene. Derfor skal hun have TAK - rigtig mange tak endda!!! - for et godt, muntert og positivt samarbejde gennem alle årene. Tak Grethe fordi du så trofast er mødt op, det har været en stor hjælp for mig - og alt godt fremover! VHM VI VIL SAVNE FELIX OG HANS VEN, VIBEKE Præster er meget forskellige ligeså forskellige som organister, kirkesangere, kirketjenere og andre mennesker. Gennem mange år som organist har jeg oplevet at samarbejde med rigtig mange forskellige præster. Men jeg har aldrig mødt nogen som Vibeke. Og hun er jo også den, jeg har arbejdet længst sammen med overhovedet. Så for mig er Vibeke Præsten. Jeg er jo ikke sognebarn i Tuse, så jeg kender kun Vibeke som kollega. Vibeke er et meget ærligt menneske, som aldrig ville fremstille sig selv som et andet menneske end hun er. Det gør også hendes prædikener hudløst ærlige, for ingen kan vel prædike ud i det blå uden at tage udgangspunkt i sig selv? Vibeke har aldrig lagt skjul på egne svagheder eller begrænsninger. Og der findes vel ikke bedre imødekommenhed overfor alle os, der lytter til præstens ord, end at man også netop blotlægger sig selv? Vi er aldrig blevet spist

11 af med generelle teologisk højtravende abstraktioner. Tværtimod har Vibeke altid udlagt teksten på en måde, så alle straks kunne relatere budskabet til egen tilværelse. Det er også karakteristisk at Vibeke de senere år har holdt sine prædikener fra gulvet så at sige i allerbedste forstand i øjenhøjde. Vibeke er modig. Jeg kender ikke andre præster, som midt i en prædiken har sunget ikke bare et enkelt vers, men samtlige vers i en sang eller salme, som var relevant den dag ved den lejlighed. Vibeke har altid været åben overfor forslag fra andre og hun har aldrig været bange for at prøve noget nyt, selvom hun så absolut også har sans for traditioner. For mig har det været et vidunderligt samarbejde, tryghed og eksperimenter på en gang. Vibekes prædikener til de voksne har altid været fulde af eftertænksomhed og spørgsmål til livet. Tit har jeg været helt bestyrtet når Vibeke efter tjenesten resolut kastede sine små sedler i papirkurven. Jeg har endda samlet dem op og gemt dem somme tider; man kan da ikke bare smide sit værk ud??? Men det viser måske noget om Vibekes mangel på selvhøjtidelighed, at hun bare har kastet sine ord bort i sikker forvisning om, at de nu havde gjort den nytte, de kunne lige i den pågældende situation og ikke behøvede at gemmes for eftertiden. Når jeg har samlet dem op, er det selvfølgelig fordi jeg mener, at så gennemtænkte og gennemfølte ord netop godt kan have en værdi for eftertiden. Jeg er kun ked af, jeg ikke har gjort det systematisk nok, så de senere kunne blive udgivet måske. Men den anden prædikentype er jo den, som henvender sig til børn og her er det den lille frække Felix, som fører ordet med sin egen stemme og Vibeke, der ind imellem prøver at berolige ham og tale ham til fornuft. Danmark er berømt for at lave noget af verdens bedste børne TV. Men Vibeke burde for længst have fået Nobelprisen for sine Felix prædikener og for dette show i det hele taget. For mig at se er det simpelthen genialt! Og som det altid er med stor kunst, så henvender Felix prædikenerne sig ikke kun til børnene, men i lige så høj grad til de voksne. Jeg synes, Vibeke burde rejse land og rige rundt med dette koncept. Der er masser af sogne, hvor man ikke aner, hvad man skal stille op med de små børn og børnefamilierne. Felix burde også køre på TV. Men måske er det igen Vibekes ydmyghed, der gør, hun netop har begrænset sig til sit helt intime format en særlig gave til kun os, der er så heldige at komme i landets smukkeste kirke. Vibeke drikker kun the og kun god the. Hun kan lide fordybelse, hvad enten det er på græske øer eller på pilgrimsvejen til Santiago de Compostela. Hun læser meget, går meget og cykler altid. Ofte tænker jeg, at hun lever netop sådan, som jeg gerne ville have gjort hvis jeg ikke havde så travlt. Somme tider kan mennesker vel være forbilleder eller fyrtårne blot i kraft af deres eget nok så stille eksempel. Sådan ser jeg Vibeke og det er måske også grunden til, det bliver svært at undvære hende i kirken. Vi har alle forskellige roller i tilværelsen og for mange fylder de arbejdsmæssige roller en hel del nogle kan vel nærmest smelte sammen med deres givne professionelle rolle. Men selvom Vibeke altid har udfyldt rollen som præst til punkt og prikke, så tror jeg vi alle har oplevet, at det var mennesket Vibeke, vi holder så meget af og ikke kun rollen. Vi kan kun rigtig meget håbe på, der alligevel bliver en chance for at drikke the og kage sammen J Per Egholm

12 GUDSTJENESTER I BUTTERUP OG TUSE KIRKER BUTTERUP TUSE Søndag d. 22. november S. s. i kirkeåret ingen kl. 9 AH Søndag d. 29. november 1. s. i advent kl. 16 LF kl LF Søndag d. 6. december 2. s. i advent kl VHM ingen Søndag d. 13. december 3. s. i advent ingen kl VHM Søndag d. 20. december 4. s. i advent kl LF ingen Torsdag d. 24. december juleaften kl. 16 VHM kl VHM Fredag d. 25. december Juledag ingen kl VHM Lørdag d. 26. december 2.Juledag kl LF ingen Søndag d. 27. december Julesøndag ingen kl VHM Torsdag d. 31. december Nytårsaftensdag ingen kl. 14 LF Søndag d. 3. januar Hellig 3 konger kl VHM ingen Søndag d. 10. januar 1. s. e. h. 3 K. kl VHM ingen Søndag d. 17. januar 2. s. e. h. 3 K. ingen kl LF Søndag d. 24. januar S. septuagesima kl VHM kl. 14 VHM afskedsgudstjeneste afskedsgudstjeneste Søndag d. 31. januar Septuagesima ingen kl LF Søndag d. 7. februar Fastelavn ingen kl (vikar) Søndag d. 14. februar 1. s. i fasten ingen kl (vikar) Søndag d. 21. februar 2. s. i fasten ingen kl LF Søndag d. 28. februar 3. s. i fasten ingen kl (vikar) KIRKEBILEN KØRER - gratis for dig til gudstjeneste, koncert eller foredrag. Fra din dør til kirke eller menighedssal. Ring til Holbæk Taxa tlf Husk samtidig at bestille hjemtur. Butterup-Tuse sogn Sognepræst (kbf) Vibeke Helweg-Møller Butterup Byvej 4, 4420 Regstrup tlf Mail: Sognepræst Lene Funder Forchammersvej 11, 2.tv., 1920 Frederiksberg Tlf Mail: Kirkesanger og korleder Therese Adorjan Ankjær Tlf Mail: Formand Jytte Poulsen Vestervangen 42,4300 Holbæk Tlf Mail: Kasserer Henrik Dahl Birkevej 19,4300 Holbæk Mail: Giro: Butterup kirke Kirkeværge Lars Berggren Hesselvad 9,4420 Regstrup Tlf Mail: Graver Bent Nederby Pedersen Butterup Byvej 4,4420 Regstrup Tlf Mail: Organist Hanne Christensen Baggesens Have 86,4300 Holbæk Tlf Mail: Tuse kirke Kirkeværge Inge Skovgaard Madsen Nykøbingvej 32,4300 Holbæk Tlf Mail: Graver Hanne Larsen, Graverkontoret Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk Tlf Mail: Organist Per Egholm Gisegårdsvej 29, 2650 Hvidovre Tlf Mail: Udg.: Butterup-Tuse Menighedsråd Red.: Sognepræst V. Helweg-Møller Find os på: eller og kig ind på hjemmesiderne: og Her kan du finde oplysninger om gudstjenester, arrangementer, kirkebladet og meget andet. PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja!

Butterup-Tuse Kirkeblad. 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3. Ja! Butterup-Tuse Kirkeblad 80. årgang September-Oktober-November 2013 Nr. 3 Ja! Ja! Det JA, jeg denne gang har sat på kirkebladets forside både som tekst og billede og som overskrift for denne artikel, kunne

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang Juni-Juli-August 2015 Nr. 2 LIVSMOD "Men i den fjerde nattevagt kom han til dem, gående på søen. Da disciplene så ham gå på søen, blev de skrækslagne og sagde: "Det er

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 EFTERÅR MED KONTRASTER Jeg ved ikke, hvad det er, der gør efteråret til den særlige årstid, som det er. Hvad det er ved efteråret,

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2

Butterup-Tuse Kirkeblad. 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2 Butterup-Tuse Kirkeblad 82. årgang Juni-Juli-August 2016 Nr. 2 HVERDAG OG FEST Foråret er en travl og indholdsrig til i den danske folkekirke. Det er den tid på året, hvor vi fejrer nogle af vores store

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2015 Nr. 3 ÅRETS KONFIRMANDER ÅH DE SMUKKE UNGE MENNESKER Sådan lyder en del af omkvædet på en af Kim Larsens populære sange, og den fortsætter:

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2

BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2 BUTTERUP-TUSE KIRKEBLAD 83. årgang Juni - Juli - August 2017 Nr. 2 Kirke for alle aldre Pinse De fleste af konfirmanderne kan sådan nogenlunde huske det: Julen er festen for Jesu fødsel, påsken er festen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielser og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til én af

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang Marts-April-Maj 2015 Nr. 1 FRED. KL. 8-12 Jeg ved det! Det er ikke det mest fuldkomne foto, der er på forsiden af dette kirkeblad. Mere et hurtigt et, af noget, jeg lige

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Allehelgen Salmevalg 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus Jesus sagde:

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

2016 oktober november december

2016 oktober november december 2016 oktober november december Praktisk information Samtale Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet menneske i fortrolighed.

Læs mere

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. 1 August sept. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 16. august 11.søndag Kl. 10.30 Lægmandsgudstjene ste Kl. 12.00 Gudstjeneste på tysk: Tysk præst:

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar IRKE nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar Kost og kristendom Næring for krop og næring for ånd Tre foredrag om sund kost ved Vindinge Kirke Vi kender udtrykket åndelig næring, men vil sikkert have

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar IRKE nyt 39. årgang Nr. 1 2012 December - Januar - Februar Kærlighed fra det høje Himlen et sted, hvor der er kærlighed nok til alle. Eller i hvert fald har vi en forestilling om, at himlen er det sted,

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske.

Prædiken til 5. søndag efter påske. Prædiken til 5. søndag efter påske. Salmer: Indgangssalme: DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide Salme mellem læsninger: DDS 636: Midt i alt det meningsløse Salme før prædikenen: DDS 367: Vi rækker

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G i Gl. Havdrup Kirke Denne folder er ment som en hjælp til at se kirken på en anden måde. Ikke blot som en fin bygning vi som turister

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 1 4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 Åbningshilsen Den sidste søndag inden jul. Fire lys tændt, fylde, klar. Ja, og risengrød

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414.

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9 Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Jesus havde fortalt sine disciple, at de var på vej til Jerusalem,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret

Sidste søndag i kirkeåret Sidste søndag i kirkeåret Salmevalg 403: Denne er dagen 448: Fyldt af glæde 321: O Kristelighed 638: O, kommer hid dog til Guds søn 121: Dejlig er jorden Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus

Læs mere

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31)

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 7 Helliget Gud Ugens tekst og referencer: Luk 2,21-38. Den Store Mester, kap. 5. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) Hovedformålet er,

Læs mere

Alle helgens dag II. Sct. Pauls kirke 4. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 443/434/574/354//362/439/573/571 Uddelingssalme: se ovenfor: 573

Alle helgens dag II. Sct. Pauls kirke 4. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 443/434/574/354//362/439/573/571 Uddelingssalme: se ovenfor: 573 1 Alle helgens dag II. Sct. Pauls kirke 4. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 443/434/574/354//362/439/573/571 Uddelingssalme: se ovenfor: 573 Åbningshilsen Det er den første søndag i november. Mere mørke,

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d

ASKOV SOGN k i r k e b l a d ASKOV SOGN k i r k e b l a d SEPTEMBER - NOVEMBER 2013 provstens orlov Kirkeministeriet har bevilget provst Hasse N. Jørgensen, Askov, studieorlov i tre måneder (sept., okt., nov.). Studieorloven har til

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere