Egentligt øgede jeg ikke væsentligt det år, de 27kilometer blev det længste, men jeg var stadig i gang, og jeg nød det. Det var det vigtigste.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egentligt øgede jeg ikke væsentligt det år, de 27kilometer blev det længste, men jeg var stadig i gang, og jeg nød det. Det var det vigtigste."

Transkript

1 2000 Det hele starter: Vægt 120kg Min første cykeltur i nyere tid gik langs Århus bugtens kyst til Egå Marina. 5 km ud, og 5 km hjem, i alt 10 kilometer incl. en stå af cyklen stigning til sidst. To dage senere skulle der stor overvindelse til at gøre det igen, men opdagede hurtigt den gode følelse bagefter, ved at have gjort det. Det blev ofte drivkraften, sammen med visheden om at det var godt for mig og mit nye mål, vægttab med varig ændring af kostvaner og regelmæssig motion. Når man har besluttet at man ikke gider i dag, - venter til i morgen -, og alligevel gør det, er man kommet over det første svære punkt, ændring af vaner. For eget vedkommende har jeg efterhånden erfaret, at megen adfærd er styret af vaner. Den hårdeste og sejeste kamp handler om at få dem brudt, det kræver en måned eller to. Vinder man den, bliver de nye vaner efterhånden indgroede og man glemmer de gamle vaner Tilmelder mig for første gang et motionsløb, Marselis-cykelløbet, kigger håbløst på 100 km ruten, uden at vide at det bliver mit fremtidige valg, og tilmeldte mig den korte distance på 27 km og tiden 1.32 time. Egentligt øgede jeg ikke væsentligt det år, de 27kilometer blev det længste, men jeg var stadig i gang, og jeg nød det. Det var det vigtigste. Parallel med cykelturene skete en anden vigtig ting, jeg begyndte at tabe mig. Fjernede alt usundt mad fra køleskabet og begyndte at spise fedtfattigt. Menukortet kunne se sådan ud morgen: 0,1 % yoghurt med frugtsmag, musli og æble i skiver, måske også banan eller appelsin. Kaffen blev bevaret i alle faser mellemmåltider ofte groft rugbrød med banan, figenpålæg, middag: groft rugbrød med sild / æg-tomat / oksepålæg / figenpålæg / banan / torskelever i olie /dåsemakrel. aftensmad: en nem ret, ofte 75 g ris, 100 gr rejer og vand. Det hele i en riskoger hvor det passede sig selv, indtil et æggeur ringede ca. 10 min senere, maden var klar til aftenskaffen max4 skivet groft knækbrød med alm. ost (gad ikke det fedtfattige, for tamt). Maden var tilpas kedelig til at man ikke spiste mere end man havde behov for, og det er jo det som det drejer sig om. Mange gode intentioner falder på gulvet, når man er sulten.

2 Mødte for første gang en diætist i forbindelse med min eks kones hjertesygdom. Da hun tegnede og forklarede, virkede proteiner, kulhydrater og fedt sammenhængen pludselig så indlysende. Vil ikke komme nærmere ind på det her, der findes utallige bøger om emnet Jeg målte og vejede ikke maden så meget, Tidligere spiste jeg til mæthedsgrænsen, nu spiste jeg til jeg ikke var sulten mere. Det gav en vis forskel i kalorie- indtagelsen. Det første år tabte jeg ti kilo i et roligt flow. Det skete ikke løbende, vægten tog det nærmest i hop med et par hurtige kilo og lang tilstand. Til gengæld kunne jeg også skeje ud ind imellem, både hvad angår mad og væske uden at der skete noget nævneværdigt. I modsætning til tidligere vidste jeg det!, og jeg vidste at stramme op Det hele rykker: 110 kg Jeg havde et par år tidligere købt en kondicykel med forskellige justeringsmuligheder i form af tunge gear eller bakker. Den stod i en krog i soveværelset, blev aldrig brugt så regelmæssigt som tiltænkt fra starten. Det ændrede sig nu. En trist vinterdag, total uegnet til udendørs aktivitet, blev den slæbt ind i stuen foran fjernsynet. Sad og så skiskydning hvor skiløberne med høj puls skulle skyde til måls og hurtigt videre. Fik pludselig lidt dårlig samvittighed over at jeg efter en sæson med rimelig og konstant motion var ved at gå i stå. Ville gerne se Norges Bjørndalen kæmpe for at indhente den forreste russer, og fik en genial ide! Det kunne kombineres hvis jeg slæbte kondicyklen ind i stuen. Her står den stadigt, en ny vane var opstået, kunne sagtens se TV avis eller andet, og konditræne samtidig, vil næsten kalde det en perfekt måde at pleje viden, underholdningsbehov og helbred samtidigt. Efter to ægteskaber var jeg alene igen, ellers er det ikke sikkert det var gået. En frue i huset havde måske betragtet det som dårlig indretningssmag, medmindre hun selv kunne se kondifidusen. Prøvede i øvrigt at flytte frem og tilbage efter brug, det holdt ikke. Mine cykelture foran skærmen blev længere, pulsen blev ind imellem presset og da cykelsæsonen startede var jeg i rimelig grundform, som profferne ville kalde det. Konstaterede det, da jeg deltog i mit motionsløb nr 2. Langelinieløbet i Tilst havde jeg aldrig hørt om før, selv om det var en forårsklassiker imellem kendere. Jeg var begyndt at søge om motionsløb og opdagede en kæmpeverden, - også i den sport.

3 Fra min bopæl til Bilkas P plads hvor løbet startede en søndag formiddag var der ti kilometer, og den korte, min, rute var på 37 km. Jeg havde solgt bilen, mit foretrukne transportmiddel siden 1968, brugte den efterhånden ikke ret meget, så eneste mulighed var at cykle derud. 37 km på 1,57 time. dvs 18,9 i snit. Nu skete der noget jeg har oplevet mange gange siden, jeg følte mig helt høj, har siden hørt at kroppen frigør et stof der hedder endorfiner, en slags doping, men ægte. Syntes stadig der var masser af overskud og ingen tvivl om at cykelmønstret havde ændret sig. Hvor man måske tidligere skulle tage sig sammen, var det nu lysten der drev værket. Kørte en omvej fra Bilka på 20 km, for at vise søn og svigerdatter det fine diplom. I alt 67 kilometer senere kunne jeg veltilfreds og fortjent smide mig på sofaen. Ingen tvivl om at den indre cyklist havde fået overtaget, begyndte at kigge efter en ferie med cykel. Det havde jeg aldrig gjort før. Mødte atter en ny verden i form af rejseselskaber, som levede af at sælge cykelrejser i alle afskygninger. Min første cykelferie skulle ikke overdrives, valgte Ruby rejser og en uges luksustur med hotelovernatning, 3 retters menu, bagagetransport, og max 40km om dagen. Med Donau floden fra Linz til Wien var jeg også sikker på at jeg kunne klare stigningerne. Et sted, stod der i brochuren, ville vi blive afhentet ved floden og kørt op af bakken til hotellet. Virker helt pudsigt at læse det i dag. Der skete en ting mere det år. Fik en cykelmakker, som jeg stadig har megen glæde og hyggecykling med. Mogens var lige gået på efterløn og blevet opereret med by pass. Nu var han i gang med genoptræning og foreslog at vi kunne cykle sammen. Han havde tidligere cyklet 100km løb, som for mig stadigt var helt vildt på det tidspunkt. Pludselig havde jeg købt racercykel og var tilmeldt Marselis-cykelløbets lange distance, 100km. Træningen var også blevet lidt anderledes. Når jeg cyklede sammen med Mogens gik der ofte sport i det, nu skulle der også snakkes puls og hastighed. Når vi kom hjem efter en tur var første fokus på gennemsnitshastigheden. Den skulle jo helst være højere end sidste gang, ellers kunne vi jo altid finde en undskyldning i vejr og vind osv., men hyggeligt var det. Efter at være kommet på racercykel kunne jeg konstatere at der er ligeså stor forskel på cykler som på biler. At skifte fra tung 7 gears city bike til raceren, var som at skifte fra Lada til BMW. Uden ekstra energi kunne man cykle 3-4 km hurtigere. Alt virkede lettere og livligere, selv om jeg måtte have spec, styrholder for at hæve styret. Kunne ikke sidde så foroverbøjet. Fik samtidigt købt den styrthjelm, jeg burde have haft for længst. At køre 1000 km løb er specielt. Flere hundrede mennesker af sted på samme tid, bliver hurtigt delt ind i grupper efter formåen.

4 Enten kender man hinanden, ellers afgør ens form hurtigt om man kan følge med, og der bliver ikke ventet. Man bliver sat. Cykler alene indtil en ny gruppe dukker op. Forsøger at hænge på og man er overhovedet ikke i tvivl, når man skal slippe igen. Pulsen bestemmer. Til sidst er der ikke flere grupper, man er alene sammen med få andre. Mit første 100km løb blev klaret i , en ny grænse var brudt. Var helt oppe at køre bagefter i en blanding af udmattelse og velvære / stolthed over at have gjort det Det er blevet en vane: 103 kg Egentlig skete der ikke så meget mere. Cykling var blevet en del af min hverdag, enten som alm. transportmiddel eller som motionsredskab, ofte en kombination af begge. Bilen er for længst afskaffet og glemt. Træningen var ofte sammen med Mogens og turene blev længere. Altid nordpå hvor en bager på hjemturen har lagt bænk til mange rast, - og solgt mange kager / kop kaffe. Ja, selv om kostændringen nu kørte problemfrit var der stadig plads til udskejelser. Når jeg engang imellem fik sovs og kartofler, smagte det ligeså fremmed for mig, som ris og rejer da det blev mit foretrukne hovedmåltid. Det bekræfter mig i at vores adfærd er styret af vaner. Det er her kunsten ligger, at fastholde til de er blevet brudt. Det var de her. Lidt om kondicyklen. Den er ligeså kedelig som de omgivelser den befinder sig i. Et hjørne i et soveværelse, helt alene, og tiden snegler sig af sted, -til sidst holder man op, nu samler den støv. I stuen, helst med en cykelklassiker i fjernsynet, kører det bare. Følger man rytternes tråd opdager man pludselig at de ofte køre med pedalomdrejninger på 120, det opgiver man hurtigt Min favorit tur (valg på cykelcomputeren) er 44 min og mellem sværhedsgrad. Det giver en forbrænding på ca 500 kcal. og gennemsnitspuls på Prøver engang imellem at køre op til max puls som er ca. 170 men det er ikke sjovt, nærmest selvpineri. Var i rigtig god form til forårets første udfordring, Danmarks højeste motionsløb fra Skanderborg over Ejer Baunehøj og Yding Skovhøj 100 km på 4,30 time. Spekulerede ikke engang på om jeg nu kunne klare det, meget havde ændret sig på godt to år. På Donau turen havde jeg været en del sammen med 2 gange Lis (det hed de begge) et par friske piger fra Tønder, som fortalte varmt om ture med Regionsrejser (se links)

5 Jeg faldt for en ti dages tur til Provence, først 4 dage i Vaison la Romaine, nær Mont Ventoux, det skallede bjerg. Det blev min første bjergbestigning med masser af pauser og sved. Opstigningen skete fra Sault, som trods alt er den nemmeste (mindst stejle) af tre muligheder. Total stolthed da man stod på toppen og skuede ud, som om man ejede det hele, og total rædsel da nedkørslen virkelig gik nedad, 13 kilometer næsten lodret føltes det. Også en meget lang cykeltur til den gamle paveby Avignon ved Rhone floden. Det særprægede ved den slags busrejser er at man medbringer en cykelcontainer, så man kan have egen cykel med rundt. Ulempe er en overnatning i bussen, det bliver man aldrig glad for. I sandhed, en ny verden havde åbnet sig for mine øjne. Nu blev cyklerne, incl. min racer, fyldt på plads og turen fortsatte til Middelhavet og en lille fiskerby La Ciotat. En cykeltur op i de bagvedliggende bjerge var unik smuk, med udsigt over hav og landskaber, og smal cykelsti på bjergryggen, inden nedkørsel til nabobyen. Marselisløbet er et af Danmarks største motionsløb. Det løbes hvert år den første søndag i september. Cykelløbet er en senere tilføjelse. Det køres om lørdagen. Denne gang nøjes jeg med 50 km. Et sandt uvejr fjerner lysten til større udfordringer. 50 km på 2.08 timer 2003 Endelig: Under 100kg Egentlig køre det hele som var det vaner og adfærd jeg har haft hele livet, utroligt så hurtigt fysik og psyke vænner sig, hvis blot man holder ud de første svære måneder. Cyklingen kører nu regelmæssigt, vanen har bidt sig fast. Det er på feriefronten jeg søger nye udfordringer / oplevelser. Havde hørt om Club La Santa på Lanzerote, et paradis for både aktive, dovne, unge og gamle. Egentlig et rimeligt dyrt sted men også der findes billige perioder. Til gengæld er næsten alle aktiviteter gratis. Var endnu ikke blevet så social at jeg ville dele lejlighed med en fremmed, det skete først året efter i Bergen, da jeg blev tvunget til det. Det endelige dødsstød fik holdningen på caminoen, da jeg uden problemer levede i et stort åbent fællesskab uden ret megen privatliv. Derefter var det slut med de dumme ekstraudgifter for enkeltværelse, når man alligevel er ude det meste af tiden. Her ville jeg stadig hellere betale ekstra for egen ferielejlighed. 14 dage i det tidlige forår, det havde jeg ikke prøvet før, og dejligt sommervejr. Mange professionelle sportsfolk tager til Club LaSanta som træningsopstart til en ny sæson, forholdene er perfekte. Her er masser af motionstilbud, og det er nemt. De fleste aktiviteter er gratis, eller rettere sagt er betalt gennem rejsens pris.

6 For mig blev det selvfølgelig cykling, mest alene men der var også guidede ture eller mulighed for følgeskab med en af de mange grupper. Man skulle blot vælge om det skulle være racercykel eller mountain bike. Havde nogle lange dagsture ud til øens yderpunkter og cyklede ind imellem i en gold slags månelandskab, fyldt med sort lava. Var også reserve i tennis for 2 par (mine naboer), hvoraf der altid var en der ikke gad. Opdagede at det ikke var så let, som det så ud til i fjernsynet. De var også begyndere, så det gik. Sluttede ofte dagen med en lang svømmetur i det olympiske bassin. Et flot motionsrum blev aldrig brugt, hver dag var dejligt sommervejr. Hjemme igen er cyklingen stadig regelmæssig, men der sker en nedtrapning af motionsløbene. Til gengæld blev andre ture længere. Længste cykeltur, som er rekord den dag i dag., husker jeg stadig Mange gange kørte jeg bare derudad, blev det for meget fandt jeg en bus eller tog tilbage, Sådan foregik det ofte, men ikke i dag.. Det er en tilfældig lørdag og dejligt vejr. Er i fin form efter Lanzarote. Cykler til Horsens og får øje på en nedlagt jernbanestrækning til Bryrup. Det må jeg prøve. I Bryrup kan jeg køre en kort tur til Silkeborg og med toget hjem. Eller jeg kan følge min skygge på højre side og køre hjemad mod Århus. Nu gik der helt vild sport i den. I Skanderborg var der stadig 25 km hjem og jeg var godt mør. Hvad der fik mig på cyklen igen, ved jeg ikke, men det blev i alt 150 kilometer og lørdag aften med total overgivelse til fjernsyn og velvære. - og ømhed. Sommerferien er planlagt for længst. En tur rundt i Jylland. Nogle private gøremål kan kombineres med en cykelferie, ideelt. Desuden har jeg købt telt og cykeltasker, som skal afprøves. I dejligt vejr er det den ultimative form for frihed. Har ingen optegnelser fra turen, men fik prøvet det hele, camping, vandrehjem og privat overnatning. På cykel opdager man hurtigt grænsen ved den jyske højderyg. Helt underligt efter ca 50 km i bakket landskab og nedad efter Vrads Sande, pludselig fuldstændigt fladt til Skjern med imponerende genopretning af Skjern-åen og dens imponerende delta. En dejlig tur op langs Vesterhavet med sejltur over Limfjorden ved Thyborøn. Forbi gamle minder ved ferielejlighederne i Tannishus. Skagen er altid er et visit værd, denne gang et kortere af slagsen, inden turen ned langs østkysten, nu med overfart i den anden ende af Limfjorden, ved Hals. Som sædvanlig slutter sæsonen med Marselis-cykelløbet, 100 km på 4,18 timer.

7 Vægten faldt langsomt og nærmest i ryk. Kom under 100 kg for første gang i mit hukommelsessystem. Troede egentligt det var sket noget før med al den motion, men fik at vide at musklerne af samme årsag bliver større, og de vejer mere end fedt! 2004 Afhængig af højtryk. På Bilkas P plads var man ved at pakke samme, der var kun få ryttere tilbage og de fleste havde forladt området, da en idiot kommer spurtende som gjaldt det sejren. Det var mig. 3 timer 59 minutter og 28 sekunder. Gennemsnitshastighed 25,06.km/t. Var endelig kommet under fire timer. En slags personligt mål, da jeg opdagede mine tider altid var i plus 4. Da jeg omsider fik vejret og forklaret den tåbelige spurt, set med andres øjne, bliver der krammet og omfavnet til den store guldmedalje. Det mest spændende er sommerferien. Har i mine mange cykelefterforskninger læst om rallarvegen i Norge, en slags grusvej over Hardanger-vidderne, der blev bygget i sin tid, som arbejdsvej for byggeriet af jernbanen mellem Oslo og Bergen. Man har efterhånden restaureret den og etableret en fælles cykel og vandrerute over det barske og ubeboede område. En bilvej er umulig, eneste forbindelser tværs over Norge er jernbane eller cykel. Jeg har bestilt sommerferie en bestemt dato i August, nu afhænger turen af højtryk over smukke Vestnorge. Eneste mulighed for tørvejr. Ved lavtryk er reserveplanen en tur langs den tyske Østersøkyst. Det blev højtryk, lækkert vejr og ingen regn i Bergen eller andre steder. Ikke så ofte det sker. Pakker cykel med cykeltasker, telt og det hele, det bliver en primitiv tur. Er lidt i tvivl om overnatningsmuligheder, og har valgt denne form, hvor man er total uafhængig, man kan stoppe når man vil. Desuden er alt i Norge meget dyrt, og så har de jo allemandsretten. Friheden til at slå sig ned hvor man har lyst, uden at skulle tænke i ejerforhold. Husker det fra mange campingvognsferier, flere årtier tidligere. Cykler til Hanstholm, hvor der er sejlrute til Bergen. Jeg står af i første by, Egernsund. Cykler lidt derudad og overnatter ved typisk lystfiskerflod med masser af fiskere og få laks. Blev vækket af sammes højlydte snak dagen efter. Mit fine letvægtstelt manglede lydisolering. Har købt en rigtig tour cykel med masser af gear. Jeg fik brug for dem alle. Det er samme cykel som foto fra Alpe Huez.

8 Skal ud at sejle for første af mange gange, derefter opad mod første delmål, Prædikestolen. Et sindsygt smukt sted med stejle klippesider og dybblå fjord. Fra et stort vandrehjem skulle man gå de sidste to kilometer. Ofte benævnes afstande i timer, da en kilometer kan være meget forskellig i fjeldet. Næste dag nedad og sejltur til Stavanger. Flot by og omgivelser. Cykler videre og finder Nordsøruten nordpå. De næste dage med cykling og megen venten ved de mange små sejlruter, der forbinder de mange øer i den yderste norske skærgård. Køber nye bukser i Haugesund, de gamle flækkede pludselig. Indsejlingen til Bergen er utrolig smuk og stemningsfuld. Vil nu finde et hotel for lidt luksus, men alt er optaget. Til gengæld var der flere hoteller der havde store fællesrum til overnatning for backpackers, som der var rigtig mange af, især unge fra USA og Canada. Faktisk blev det en rigtig hyggelig oplevelse. Helt klart at de unge var vant til den form for fællesskab. Syntes det virkede helt varmt og ægte. Man var interesseret i hinanden, og hvor man skulle hen. Jeg forlod Bergen med tog, byen var omgivet af bjerge, tror eneste veje ud var gennem tunneller, som normalt ikke er cykelegnet. Det skal man tænke på når man cykler i Norge. Det blev en tur med delvis cykling og jernbane mod Voss og opstigningen til rallarvegens første by, Myrdal. Sov i telt, der var masser af plads. Næste dag ad ujævn og naturskøn cykelsti til Norges højest beliggende jernbanestation, Finse. En lille by uden vejskilte, for der var ingen veje ud af byen. Lidt besynderligt. Boede på et kæmpe vandrehjem, næsten alt var optaget. Åbenbart et eldorado for naturelskere, der ankom i tog for at vandre i de smukke omgivelser. Ren af-stressning. Næste dag slutter rallarvegen og det går nedad langs en brusende flod. Det gør det faktisk hele dagen. Kommer forbi det kendte skisportsted, Geilo, og ender i Gol. Fortsætter med tog til Hønefoss og ender i øde industriområde med græsplæne og vandhane. Næste morgen starter ønskeruten ad Oslos bagindgang. Det går bare opad og opad til det store rekreative område, Nordmarka. Oslo borgernes legeplads og motionsmekka. I udkanten, inden nedstigningen til Oslo centrum og havn ligger Holmekolmen, den store skibakke. Indlogerede mig i hytte på campingplads i nærheden. Efter et par hyggelige dage i Oslo, færge til Frederikshavn og tog til Århus,. Til årets Marselis-cykelløb oplevede jeg for første gang at sidde i en gruppe. Havde hørt at det var en stor fordel og her mærkede jeg virkeligt at man blev suget med. Desværre holdt det ikke så længe, men kom alligevel i mål i 3.56, ny rekord.

9 Vægten ligger nu permanent omkring 95 kg, målet er nået. Det betyder at jeg er tilfreds, falder den yderligere er det fint, men vil nu fokusere på at den ikke stiger igen Den store cykling! Har bestilt Tour de France spec. med Regionsrejser. Man tager med bus til alperne mens tour feltet er der. Har overvejet det i flere år, nu skal det prøves. Lidt med henblik på sommerens mål deltager jeg i forårets Grejsdalsløb ved Vejle, også kaldet Danmarks hårdeste motionsløb, med masser af bakker. Og det var hårdt, især rutens sidste stigning ved Munkebjerg. 130 kilometer i tiden Et gennemsnit på 22,6, formen er ved at være der. Lørdag d 9 juli stiger jeg på hotelbus, en bustype med begrænset passagertal og faste køjer så man kunne lægge sig når man ville, både dag og nat. Rent luksustransport. Næste dag ophold nær Mulhouse i Alsace. hvor vi cykler til toppen af Grand Ballon, det højeste bjerg i Vogeserne. Meget snart er vi klasseinddelt, jeg bliver en af de sidste på toppen. Til gengæld bliver jeg første mand på Alpe Huez to dage senere, ha. Egentligt er stigningen ikke værre end Munkebjerg, men flere timer og mange kilometer længere. Biler tæt parkeret i begge vejsider og masser af franskmænd / familier med madkurve, på vej op til toppen. En fantastisk folkefest. Efter hurtig passage af feltet, så jeg afslutningen på vej ned af bjergsiden, mange tilbud om væske fra parkerede autocampere med transportabelt TV, vin og solskin, bliver modtaget i samme ånd, ren råhygge. De vidste godt det ville blive sent inden de slap ud af det virvar. Næste dag til Grenoble, hvor vi sov i hotelbussen. Købte bad og mad på nærliggende hotel. Selv en dejlig hotelbus har sine mangler. Tirsdag d Mit livs cykeltur. Kunne vælge mellem tour opløb i Grenoble, eller cykle til LaGrave hvor vi skulle bo på hotel de næste tre dage. Det valgte jeg som den eneste. Havde lyst til at cykle ind i Alperne. De andre ville komme i bus sidst på dagen, var det for voldsomt for mig kunne jeg blive samlet op. Det gav en vis tryghed. Fantastisk smuk tur ind i de høje Alper ad hovedvejen til Briancon. En dejlig bred vejstribe gav god cykelplads. Det gik opad hele vejen i en jævn stigning med vitamin-indgydende udsigter.

10 Godt midtvejs et skilt, Alpe de Huez. Cyklen drejede automatisk til venstre da den så skiltet. Fuldstændigt uplanlagt, der var stadig langt igen. Jeg var på det berømte bjerg de næste to timer, 22 hårnålesving og 13 km. Opdagede hurtigt Alpe Huez regel 1, man stoppede samme sekund man holdt op med at træde i pedalerne, ingen frihjulskørsel opad og alt for meget nedad. Dårlig fordeling. Havde valgt at medbringe min tour cykel med 22 gear til turen. Fik brug for de laveste her. Tror ikke jeg havde klaret det med min racercykels højere gearing. På toppen en fotograf, der godt vidste man ikke kunne lade være med at købe det foto han knipsede fra sidste sving. Det kunne jeg heller ikke. Fik en velfortjent steak og vand på det store vintersportssted Ingen vin eller øl, i dag var det seriøst. Nedad samme vej og til venstre, var igen på ruten. Havde orienteret guiden pr. tlf og fik flot bifald da jeg ankom meget sent, midt i aftensmaden. 90 kilometer, - og første mand på Alpe de Huez, wow. Næste dag opad igen. Denne gang til Col du GALIBIER i 2645 meters højde, En af klassikerne. Igen en folkefest uden lige, de første ankom i autocampere dagen før. De sidste måtte parkere over fem kilometer væk. Lidt af en vandring for to minutters glimt. Cyklister kravlede i slow motion op mellem det hele., vejen var afspærret for biler. Det var samme vej feltet senere ville drøne nedad, så der var kontrol med at alt. Fem helikoptere kredsede i luften. Nogle for kontrol, andre til fjernsynsoptagelserne. På toppen bliver hver eneste mulighed besat. De bedste pladser var dem hvor man kunne se begge bjergsider. Opgav og fandt en lækrog blandt mange andre og ventede, --- og ventede. Et glimt af et spraglet felt suste forbi. Seancen var overstået. Tusindvis af mennesker kravlede nu nedad igen. Skal måske nævne det enorme reklameoptog, der kører foran. Det er ikke småpenge, som kører der og smider alverdens ting ud. Fik bl.a. en prikket bjergkasket. en reklame på toppen. Næste dag var velfortjent hviledag med svævebane op til stor gletcher, og dejlig middag med udsyn over Europas tag. Sidste dag endnu en cykeltur, det var jo derfor man var der. Ti kilometer nedad uden at træde til Briancon og omvendt tilbage. Var klar til hjemrejsen. Simon, marts 08

Det hele starter: Vægt 120kg

Det hele starter: Vægt 120kg 2000 Det hele starter: Vægt 120kg Min første cykeltur i nyere tid gik langs Århus bugtens kyst til Egå Marina. 5 km ud, og 5 km hjem, i alt 10 kilometer incl. en stå af cyklen stigning til sidst. To dage

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013.

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Med de gode erfaringer fra deltagelse i løb i den tyske Radmarathon Cup i 2009 og 2012 vendte vi atter blikket mod Tyskland

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

hurtige resultater Guide Sådan får du sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.

hurtige resultater Guide Sådan får du sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du hurtige resultater 20 sider Træn hårdt, kort og effektivt Forbedre din kondition Forbedre din kondition INDHOLD I

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Årsavisen 2008. JulePosten

Årsavisen 2008. JulePosten Årsavisen 2008 JulePosten Anton startet i skole Den 13. august 2008 startede Anton i 0.A. Anton er meget glad for at gå i skole - selvom det er bedst når man selv kan bestemme hvad man vil lave og det

Læs mere

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv.

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv. Grejsdalsløbet 2008 Motionister når de er værst, ja den kategori hører jeg nok med i Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v.

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v. SIF Cykling Kombineret cykel- og ferietur til Alsace 30. juni 7. juli 2012. Indledning I 2005 og 2006 arrangerede SIF Cykeludvalg en kombineret cykel- og ferietur til Obernai, Alsace (Frankrig). Formålet

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Hvem er vi Hammerum Gjellerup Cykelklub blev stifter i 1999. Har som formål at styrke interessen for motionscykling. Klubben er medlem af DCU s motionsafdeling.

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn.

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. Optimisten Nr. 2 - apr. 2017 www.kggo.nu KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. 1 Tur med KGGO Sensommervejret er akkurat som ønsket til en god udflugt. Kl. 11 køres samlet fra Ahlmannsparken

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Infomail Hærvejsløbet 2014 står lige for døren. Du er tilmeldt cykelløbet fra Silkeborg til Viborg. Vi glæder os rigtig meget til at se en masse velforberedte cykelryttere

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch KOM I SUPERFORM 12 UGer, MED CYCKLING Af verdens bedste Mette Malene Bloch Tillykke...... med din beslutning om at få noget mere bevægelse ind i dit liv. Uanset om du er helt ny, eller måske bare skal

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her!

Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her! Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her! Kan man som overvægtig spinne 24 timer i træk...øh... Ja da, siger jeg med stolthed i stemmen og meget øm i min popo (som er røv på vestjysk) Jeg havde

Læs mere

Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014

Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014 Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014 Sorø MTB besluttede ved et teammøde i uge 42, 2013, at Salzkammergut Trophy skulle være det største sæsonmål i 2014. Et par uger senere var vi 7 tilmeldte

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04 Indledning Et af formålene med at cykle er at holde sig i god fysisk form, så hverdagen bliver lettere. Arbejdet kommer nemmere fra hånden, når man har fysisk overskud. Dette fysiske overskud er nemmere

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning:

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning: Ironman CPH Til jer der skal køre Ironman CPH, kommer her lidt uddybninger til træningen den sidste tid op til konkurrencen plus lidt om målsætning og selve det at køre en ironman. Målsætning Find en god

Læs mere

Team Hjallerup. Tour de Alperne

Team Hjallerup. Tour de Alperne Team Hjallerup Tour de Alperne 2010 Dag 1. Fredag d. 9. juli 2010. Efter at bilerne var pakket med cykler og bagage torsdag aften, var det afgang til de franske alper fredag kl. ca. 00:00. De forventningsfulde

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Kæden. www.stevnscykelmotion.dk. Medlemsblad for Stevns Cykel Motion Nr. 1. Marts 2010-18. Årgang. Kalender foråret 2010

Kæden. www.stevnscykelmotion.dk. Medlemsblad for Stevns Cykel Motion Nr. 1. Marts 2010-18. Årgang. Kalender foråret 2010 Kalender foråret 2010 Marts - 24 19:00 Ryttermøde / klubaften April - 18 09:30 Forårs enkeltstart - 25 09:00 Storebælt / Lillebæltsløbet, Slagelse Maj - 9 Grejsdalsløbet (Vejle) - 13 Esbern Snares Løbet

Læs mere

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Mødested/omklædning: Ved Silkeborg Hallerne, Ansvej 110-120, 8600 Silkeborg Der er ca. 4 km. til startstedet. Løbsstart:

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere