BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE - 2003."

Transkript

1 Rejsenotater fra BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De er skrevet før det blev moderne at have computer og andre hjælpemidler med på ferie og er derfor - meget naturligt - ikke så omfangsrige og ikke lige så "spændende" som rejsebrevene. Alligevel håber jeg, at de kan give et lille indblik i vores oplevelser og dermed være til inspiration, hvis man skulle få lyst til at besøge Frankrig. Skulle du få lyst til at se lidt billeder herfra, er der mulighed for det på følgende adresse: Jens Rostgaard Gjerløv. Februar Lørdag, den 14/6. Vi kører fra Næstved klokken og vejret er fint. Klokken kører vi ind i Holland og nu er vejret blevet overskyet. Klokken kører vi ud på Zuiderzee-dæmningen, alt kører bare på skinner og klokken når vi Belgien. Lidt senere smutter en frakørsel for os og vi når til Frankrig klokken Det kniber også med at finde hotellet i Dunkerque på grund af sprogsjusk, men klokken er vi installeret og alt er der ud over gået glat. Vi er faktisk fremme 2 timer før beregnet. Det skyldes dels den ringe trafik der har været, dels at vi har kørt en del hurtigere end vi havde regnet med. Vi har kørt 1099 km. Søndag, den 15/6. Vi kører fra Dunkerque klokken i fint vejr og følger kysten - Côte d Opal. Den er utrolig flot og består for det meste af klitter. Vi er oppe at kravle på Cap Blanc-Nez og her går vi også ned for at dyppe tæerne i vandet. Derefter fortsætter vi ad den ene flotte kyststrækning efter den anden og undervejs ser vi en stor britisk militærkirkegård.

2 Senere ryger vi ind i en masse déviation er (omkørsler), så vi er først fremme ved vores hotel omkring klokken efter at have spurgt om vej! Vi har kørt 353 km. Mandag, den 16/6. I dag er vi tidligt oppe og kører fra hotellet allerede klokken Vi kører forbi Mont St. Michel og nærmer os hastigt region Bretagne. Derefter kører vi ad kystvejen Corniche Bretonne, som er en meget flot og vild kyststrækning. Vi benytter også det fine vejr og stranden, til at solbade nogle timer. I St. Thégomec er vi inde for at se et berømt kalvarie. I dag kommer vi til hotellet uden svinkeærinder. Vi har kørt 562 km. Tirsdag, den 17/6. Vi kører fra Brest klokken ca og følger kysten lidt nordpå, hvorefter vi kører til kysten syd for Brest. Det er bare vildt og flot. Næsten alle husene er malet creme-hvide. Vi er nede at se den vigtige hummerhavn Camarel og bagefter er vi ude at se ca. 100 megalitter (Alignements de Lagatjar). Derefter går turen til den fredede by, Lacroman, hvor al (næsten al) bilkørsel er forbudt i selve bykernen. Vi slutter dagen af med at køre til Pointe du Raz - Frankrigs vestligste punkt. Det er meget imponerende, vildt og flot, med udsigt til nogle af de yderste fyrtårne. Her står bl.a. en statue af skytsenglen for de skibbrudne. Så er det bare om at komme til vores hotel, som vi når klokken ca i Quimper. Vi har kørt 361 km. Onsdag, den 18/6. Vi starter dagen med at køre til den lille by Pont L'Abbé, hvor kvinderne efter gammel skik, skulle gå med nogle meget flotte hovedbeklædninger - det gør de bare ikke.de kvinder vi ser, bærer dem i hvert fald ikke. Herefter går turen til Concarneau, hvor vi er oppe at gå på den gamle bymur, hvorefter vi spiser frokost i den gamle bydel, som muren engang har omkranset. Resten af dagen går med at solbade og vandbade i en lille dejlig vig, vi har næsten for os selv. Klokken ca er vi ved vores hotel, hvor vi kan konstatere, at alt er optaget. Heldigvis (og selvfølgelig) havde vi bestilt værelse hjemmefra, så vi havde ikke nogen problemer. Vi har kørt 164 km.

3 Torsdag, den 19/6. I dag starter vejret med at være overskyet. Vi vil ud at køre langs Côte Sauvage (Den vilde kyst) og undervejs passerer vi de første Alignements vi skal se - nogle af dem er 6 meter høje. Frokost og kaffe nydes (næsten som sædvanlig), på en af de mange små sandstrande, der ligger som perler på en snor i hele Bretagne. Senere på dagen er vi i Vannes, hvor vi er inde at gå en tur i den indre by, som er meget smuk. Mange af husene står i dag som dengang de blev bygget, nemlig fra det 16. århundrede. Vi har kørt 236 km. Fredag, den 20/6. Igen i dag starter vejret med at være overskyet og se truende ud. Vi kører gennem Parc Regional de Brière (et fuglereservat), men vi ser ingen fugle! Solen er kommet frem nu, så igen er det strandtur med dertil hørende frokost og igen har vi næsten det hele for os selv. Atlanterhavet bliver afprøvet som badevand og det viser sig, at være fuldt ud godt. Efter at have nydt stranden så længe solen tillader det, kørte vi til Guerande for at se saltlagunerne. Vi er heldige at finde dem og også heldige med at se hvordan de arbejder (Les Paludiers). Vi køber den dyreste pose salt i hele Frankrig - for ikke at sige Europa - af en af Les Paludiers koner, som har et lille "hjemmelavet" udsalg i vejkanten. Og så er det sidste aften i Bretagne (Armor, som er det Bretonske ord for regionen). I morgen tidlig går turen til Loire-dalen. Vi har kørt 187 km. Lørdag, den 21/6. Klokken er mange, inden vi kommer fra St. Nazaire, så kursen bliver sat direkte mod Loire-dalen. Det er meget godt, for da vi skal uden om Nantes, driller det temmelig meget, fordi vi vil finde en lille "grøn" vej langs Loire-floden. Det lykkes ikke at finde vejen - og så kan det også være lige meget. Uden om Nantes kommer vi under alle omstændigheder og vi kommer frem til campingpladsen omkring klokken 15.30, så det kan ikke være bedre. Den ser ud til at være særdeles dejlig. Vi får gang i vores éngangsgrill og får et pragtfuldt måltid mad. Vi har kørt 234 km.

4 Søndag, den 22/6. Dagen starter med en tur til bageren, hvorefter morgenmaden nydes i det mest pragtfulde vejr. Dagen i dag er dømt bilfri, så en god del af tiden bliver tilbragt ved swimmingpoolen, både formiddag og eftermiddag. Klokken er i skrivende stund og termometeret viser 37ºC - i skyggen..! Og i dag har vi desværre ingen grill, så maden bliver lavet inde - men spist ude! Mandag, den 23/6. Det regner så småt og vi beslutter os for at se slottet Chenonceaux, som er meget flot og der er en sjov historie om slottets fruer. Så går turen til La Pagode de Chanteloup, bygget af en landflygtig engelsk hertug for at takke franskmændene for deres velvillige indstilling. Til sidst ser vi slottet i Amboise, som Diane de Poitiers fik, mod at afstå slottet Chenonceaux til dronning Catharine de Médici, da kong Henrik den 2. blev dræbt. Dvs. - det var nu altså slottet Chaumont, som hun fik. På vejen hjem bliver en frygtelig masse supermarkeder gennemsøgt for engangsgrill uden resultat, så der bliver købt ind til gammeldags grillning - sådan. Vi har kørt 296 km. Tirsdag, den 24/6. Så skinner solen heldigvis igen. Vi kører ind til Saumur for at sende mail, kun for at erfare, at internettet er "nede"! Og så har Helle problemer med sin højre fod, efter turen på de mange trappetrin op til toppen af pagoden i går. Det er ikke godt. Dagen bliver for det meste tilbragt ved swimmingpoolen. Onsdag, den 25/6. Igen vågner vi til flot vejr. Vi skynder os at få handlet ind til de næste par dage og det lykkes også at få sendt mail. Derefter skynder vi os tilbage til campingpladsen, hvor vi slapper af resten af dagen.

5 Torsdag, den 26/6. I dag er det overskyet, så vi beslutter os til at besøge Troglodyt-landsbyen ved Rochemeiner. Det er spændende at se hvordan de har boet i klipperne. Dernæst kører vi til klosteret i Fontevraud - det er stort og imponerende. Klokken er vi tilbage og efter at have spist frokost, er der dømt afslapning resten af dagen. Vi har kørt 113 km. Fredag, den 27/6. Vi aftaler slutrengøring med pladsen og derefter kører vi ud og ser et Champagne/Cremant-hus, hvor vi er på rundvisning. Meget spændende. Derefter handles der lidt ind, hvorefter vi kører hjem til pladsen for at nyde den sidste dag. I morgen skal vi videre og vi glæder os til at komme "på landevejen" igen og få set noget nyt. Lørdag, den 28/6. Vi kommer af sted klokken og kører mod slottet Chambord, som er imponerende stort og flot. (Det er det største, næst efter Versailles)! Undervejs drikker vi kaffe ved slottet Cheverny, som er helt lukket til. Vi kører ad en meget smuk vej - N20 - og vi når frem til Cahors og vores hotel omkring klokken 17.00, hvorefter vi handler lidt ind. Vi har kørt 629 km. Søndag, den 29/6. Vi kører mod Arnac, hvor vi skal se på et hus, som er billigt til leje. Det er ikke ret stort og ligger i en - mere end lille - landsby, uden så meget som en forretning, bar eller noget andet. Der er heller ingen mulighed for udendørsophold ved huset, så det er ikke interessant for os. Så går turen mod Gorges du Tarn, som er et flot gensyn og i byen La Malène drejer vi fra og tager en farlig vej over højsletten, til byen Causse Mejean. Derefter går det mod Nîmes og Arles og vi ender på hotellet i Salon de Provence. Vi henter burgere på McDonald s og tager dem med ned til kanalen, hvor vi indtager vores kurfyrstelige måltid. Det er temmelig meget varmt! Vi har kørt 491 km.

6 Mandag, den 30/6. Vi forlader Salon de Provence for denne gang og sætter kurs mod Middelhavet, nærmere betegnet Toulon, hvor vi skal bo et par dage. Vi kører ud for at lede efter en bestemt strand, men det mislykkes og vi indlogerer os på hotellet ved tiden. Vi får en forfærdelig nat, fordi der bliver parkeret en kølebil på hotellets parkeringsplads og den står og "banker" med sit køleanlæg hele natten!!! Vi har kørt 188 km. Tirsdag, den 1/7. Vi beklager os højlydt over den megen larm om natten og får et nyt værelse til den anden side af hotellet, Så skulle en evt. ny situation ikke kunne berøre os. Vi kører først en tur til Hyères og derefter til stranden, hvor vi tilbringer resten af dagen. Det blæser meget og der er store bølger, men det er bare dejligt - ellers ville vi ikke kunne holde ud at være der. Onsdag, den 2/7. Vi forlader Toulon og kører langs kysten til Port Grimaud, hvor vi handler ind. Derefter kører vi til Fréjus og sætter derefter kursen mod Lac de St. Cassien, hvor vi er klokken og spiser frokost. Klokken kommer Erik og Egon og henter os som planlagt og vi kører til huset. Vi har vin, øl, vand og Cremant med. Vi har kørt 172 km. Torsdag, den 3/7. Efter en hyggelig dag og aften, kører vi fra Fayence klokken næste morgen og sætter kursen mod Villedieu, hvor vi skal handle vin. Derefter er det "ind" på N7 og så nordpå mod Macon, hvor vi er fremme ved hotellet omkring klokken Møghotel og dårlig behandling. Spiste på Campanile og fik en elendig betjening og behandling. Det har vi dog aldrig prøver før! Vi har kørt 568 km.

7 Fredag, den 4/7. Så skal vi hjem. Vi starter med at køre lidt forkert og beslutter derfor at tage motorvejen ud af Frankrig. Klokken kører vi ind i Tyskland og klokken er vi fremme ved hotellet i Kassel. Der har været megen kø kørsel og det viser sig at være en fejldisposition at køre via Mulhouse - det gør vi ikke mere! Vi får et dejligt måltid mad (og en god betjening) på Ibis, lige bag ved hotellet. Vi har kørt 843 km. Lørdag, den 5/7. Efter en rolig nat er vi klar til de sidste kilometre hjem. I Burg forsøger vi at handle, men opgiver på grund af overflod af busser og øvrige handlende, så vi når en færge klokken og er hjemme klokken Jens Rostgaard Gjerløv. Februar 2012.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Los Boliches. Vi vågner op til en noget anderledes ferie i år. For 2. gang i vores efterhånden lange liv, skal vi flyve sammen på ferie - og det

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

En kort sommertur for to til Alzase

En kort sommertur for to til Alzase En kort sommertur for to til Alzase Turen starter fra Skive søndag d. 20. Juli 2008. Vi er klar til at køre ud af indkørslen på Nøddevej kl. 8.55, fem minutter før det oprindeligt var planlagt. Det er

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

En herlig MC - Ferie for ni i Irland

En herlig MC - Ferie for ni i Irland Artikel til MC Touring Nyt v/ Vivi og Søren Hylleberg Sørensen - Skive En herlig MC - Ferie for ni i Irland Det er søndag morgen, og spændingen for at skulle af sted på denne for os nye og spændende ferie

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Deltagere: Henriette Juhl Jensen, 36 år. Sofie Juhl Jensen, 9 år. Camilla Juhl Jensen, 5 år. Henrik Jensen, 34 år. Fredag den 3. april 2009 Fredag den

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 03. 2010.

Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Tur til Benelux landene. 12-15. maj 2010 Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Det hele startede sådan lidt tilfældigt hen over efteråret og foråret. Der var en hel del der skulle på tur til Berlin, for at besøge Jürgen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 07. 2006.

Nyhedsbrev nr. 07. 2006. Nyt fra Udenrigskorrespondenten Poul. Tur til Middelhavet og Alperne. Arrangør: Henrik Tang, Motour. Tidsrum: 13. 23. august 2006. Deltagere: 17 personer, inkl. HT, på 14 maskiner. Nyhedsbrev nr. 07. 2006.

Læs mere

2010 Efterårsferie i Alsace.

2010 Efterårsferie i Alsace. 2010 Efterårsferie i Alsace. Nu er det blevet efterår, og vi har aftalt med Jeannes svigerforældre, Sonja og Bjarne, at vi tager på efterårsferie i Alsace. De har været en del gange på campingpladsen,

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger I foråret 2005 er vi nogle autocampere, som kører ned gennem Østeuropa. Vi har lyst til at se, hvordan vores nye EU lande ser ud. Vi besøger

Læs mere

Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)

Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Efterår 2014: Sydfrankrig Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Vi tager videre til området Lubéron i Provence. Det der er en skovklædt højderyg på godt 60 km længde og med den højeste top på godt 1100

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

2011 Kr. Himmelfart i Berlin.

2011 Kr. Himmelfart i Berlin. 2011 Kr. Himmelfart i Berlin. Her er lidt fra vores Kr. Himmelfartstur til Berlin. At vi kom til Berlin i Kr. Himmelfartsferien, må vi sige skete meget spontant. Jeg var torsdag i ugen før til afskedsreception

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

2010 Sommerferie i Italien.

2010 Sommerferie i Italien. 2010 Sommerferie i Italien. Her er så en sommerferiefortælling fra mors (Karins) og min sommerferie, som denne gang går til Italien. Det er anden gang vi ikke har børn med De er blevet voksne og holder

Læs mere

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne:

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne: Der er mange muligheder for at finde yderligere oplysninger om de steder, vi skal besøge. En af de oplagte er, at bruge Internettet, og herunder finder du et antal relevante links, men der kan findes mange

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rejsebeskrivelse fra New York City. 16 26. maj 2007

Rejsebeskrivelse fra New York City. 16 26. maj 2007 Rejsebeskrivelse fra New York City 16 26. maj 2007 Lars Andreassen www.larsandreassen.dk Side 1 Rejsebeskrivelse 16-26. maj 2007 Formålet med denne rejsebeskrivelse er dels at give et indblik i, hvordan

Læs mere

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Feriestart: fredag den 3. september 2010. klokken 10.30 Kilometertæller hjemmefra 177128 Det var fint vejr med solskin og frisk vind. Vi

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp.

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. 2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. Sig nærmer tiden, hvor vi stopper på arbejdsmarkedet. Jeg for at gå på pension, og Karin for at gå på efterløn med udgangen af august 2015. Med ferie og seniordage

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber

Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber Efterår 2012: FRANKEN hyggelige byer og kønne landskaber Bamberg er UNESCO-verdenskulturarv. Vi står ved udsigts-balustraden i rosenhaven og kigger ud over Altstad. I baggrunden Frankens blide, skovklædte

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 04. 2006.

Nyhedsbrev nr. 04. 2006. FORÅRSTUR TIL HARZEN Nyhedsbrev nr. 04. 2006. Turens arrangør: Adventure MC Travel. Tur leder: Michael S Christiansen ( skovhugger ). Periode: 5. 7. maj 2006. Deltagere: 24 personer på 17 motorcykler og

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere