Hurghada. Eventyr i sand og vand. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurghada. Eventyr i sand og vand. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter"

Transkript

1 Hurghada Eventyr i sand og vand Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

2

3 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Hurghada, El Gouna, Sahl Hasheesh og Marsa Alam. Vi håber, I har fundet jer godt til rette, slapper af og nyder jeres ferie. Her i håndbogen finder I mange informationer om jeres rejsemål, som vi håber, I vil få glæde af i løbet af jeres ferie. Vi gør opmærksom på, at restauranter, forretninger osv. i denne håndbog samt andet udleveret materiale er nævnt som forslag - og dermed ikke er et udtryk for vores anbefaling af det pågældende sted. Skulle I have yderligere spørgsmål, vil jeres rejseleder altid være behjæpelig. Vi ønsker jer en god og oplevelsesrig ferie. Med venlig hilsen Falk Lauritsen Rejser Service inkluderet hos Falk Lauritsen Rejser Informationsmøde Med mindre I rejser På egen hånd, inviterer vi til informationsmøde, hvor vores rejseledere giver jer en række praktiske informationer og oplysninger om Egypten og fortæller om jeres mange oplevelsesmuligheder. Her kan I også få svar på de spørgsmål, som I måtte have i forbindelse med jeres ferie. Mød jeres rejseleder Vores rejseledere besøger flere gange ugentlig jeres hotel/ feriekompleks, med mindre I rejser På egen hånd. I kan se hvornår i informationsmappen ved receptionen. 24-timers servicetelefon Hvis I ikke har mulighed for at træffe rejselederne på hotellet på de fastsatte tidspunkter, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder på servicetelefonen døgnet rundt:

4 4 om Egypten falk lauritsen rejser Egypten Muezzinens indkald til bøn blander sig med bilernes stædige dytten, den beroligende lyd af boblende vandpiber og en gammel kassettebåndoptager, der spiller egyptisk popmusik. En gadesælger i basaren stemmer energisk i, mens han forsøger at afsætte tøjdyrskameler, plasticpyramider og badehåndklæder med billede af Kleopatras ansigt. I Egypten går kulturskatte, oldtidshistorie og turisme hånd i hånd. Arven fra de gamle egyptere Egypten er berømt for sin antikke civilisation og huser nogle af verdens mest berømte monumenter, bl.a. de store pyramider, som blev opført for mere end 4500 år siden. Mange hundrede år forinden havde egypterne opfundet papyrus, hvorpå de ældste bibelmanuskripter blev skrevet. Landet og rejsemålene Egypten ligger i det nordlige Afrika og er et af de tættest befolkede lande på det afrikanske kontinent. Landet er omkring 23 gange større end Danmark, men mere end halvdelen af de ca. 82 mio. indbyggere bor ved Nilens bredder på et areal, der er mindre end det danske. I Cairo alene bor der over 20 mio. en af verdens folkerigeste byer. I får langt mere luft i de populære badebyer ved kysten.

5 falk lauritsen rejser om Egypten 5 Fakta om Egypten Befolkning: Ca. 82 millioner Hovedstad: Cairo (over 20 mio. indbyggere) Religion: Ca. 90 % er sunnimuslimer. Ca. 9 % er koptiske kristne. I den moderne betydning af ordet er det de indfødte kristne i Egypten. Kopterne er det største kristne samfund i Mellemøsten og den største ikke-muslimske gruppe i den arabiske verden. Papir: Egypterne opfandt papiret for 5000 år siden, da de fandt ud af at banke store ark sammen af marven fra papyrusplanten, der vokser langs Nilens bredder. Metoden hemmeligholdtes, og papyrus var i oldtiden en af Egyptens største eksportartikler og havde stor betydning for landets udvikling. I Europa begyndte man først at fremstille papir i Middelalderen. Musik: Musik har stor betydning i Egypten, og da en af de største egyptiske divaer, Umm Kulthum døde i 1975, blev hun båret gennem Cairo af fire millioner mennesker, og hendes begravelse efterfulgtes af flere dages landesorg. Hendes fanskare talte bl.a. Dali, Bob Dylan og Bono fra U2. Giza Alexandria Cairo Suez Skt. Katarina El Gouna Hurghada Sahl Hasheesh Luxor Abu Simbel Marsa Alam Aswan Sinai Sharm el Sheikh SAUDI ARABIEN Det Røde Hav Ved Det Røde Hav ligger Hurghada, der bebos af mennesker og i løbet af få år har forvandlet sig fra lille fiskerleje til tempofyldt og feststemt by med lækre strande, fine promenader og en farverig basar, El Dahar. Kun 30 km herfra ligger Makadi Bay med brede strande og et smukt koralrev, der indbyder til snorkelture. Mulighederne for at dykke i flot koralrev og blandt farverige fisk er ikke mindre i Sharm el Sheikh på sydspidsen af Sinai halvøen, hvor I bl.a. kan dykke blandt skibsvrag fra 2. Verdenskrig. Uanset hvor I vælger at brede jeres Kleopatrahåndklæder ud, er der aldrig langt til de store kulturseværdigheder i baglandet. Allerede for flere tusind år siden markedsførte den græske oldtidshistoriker Herodot Egypten som Nilens gave nu kan I selv gå på opdagelse i verdens ældste turistland.

6 6 OM cairo falk lauritsen rejser CAIRO Cairo er Afrikas største by, og kun fra luften kan I danne jer et indtryk af byens størrelse. Ikke engang fra det 187 meter høje Cairo-tårn kan I se, hvor byen slutter. Der bor cirka 20 millioner indbyggere i byen, som derfor aldrig sover. Overalt blander heste, æsler og kameler sig med byens ca. 8 millioner biler og busser. Cairo kaldes med rette kontrasternes by: Rige indbyggere i store biler og fint tøj ses side om side med den fattige familie på gaden, der beder om en skilling. Og store shoppingcentre ligger side om side med de lokale markeder, hvor den almindelige egypter køber ind til aftensmaden. At opleve denne gigantiske storby byder også på muligheden for at opleve de store Giza-pyramider, som de gamle faraoer byggede og brugte som gravkamre, hvoraf Keopspyramiden er et af den antikke verdens 7 vidundere.

7 LUXOR Cirka 280 km fra Hurghada finder I en af de mest imponerende byer i den arkæologiske historie. I Luxor kan I opleve ca. en tredjedel af verdens arkæologiske udgravninger fra oldtiden, hvoraf de mest imponerende er Karnak Templet og Kongernes Dal. Byen har cirka en halv million indbyggere. Den rummer både de fattige egyptere, der arbejder på sukkerrørsmarkerne og lever i huse af mudder fra Nilen - og de rige egyptere, der bor i deres store palæer og lever af turismen. Udover de store kontraster kan I også opleve spændende og fascinerende ting i byen. I kan f.eks. besøge de store templer Karnak og Luxor, som var centrum for tilbedelsen af guderne. På vestbredden finder I også Dronningernes Dal, som blev opført af den største farao, Ramses II, da han ville have en gravplads til sin elskede hustru Nefertari. Mange besøger Luxor på grund af byens mange seværdigheder og fantastiske charme. I Luxor får I indblik i, hvordan Egypten ser ud i den fattigere del uden for turistbyerne. falk lauritsen rejser OM luxor 7

8 8 om Hurghada FALK LAURITSEN REJSER Hurghada På arabisk betyder Hurghada Guden Horus strand og byen ligger på en lille pynt omgivet af cirka 30 ubeboede øer. Hurghada var tidligere en lille fiskerby med cirka indbyggere, men har vokset sig større og er i dag en af de mest besøgte turistbyer i Egypten med ca. 1,5 millioner turister hvert år. Antallet af lokale indbyggere vokser også stadig, så man ved ikke præcist, hvor mange der bor i byen, men gætter på cirka mennesker. Byen består af 3 bydele. Det oprindelige Hurghada er den gamle bydel, som hedder Sekkala. Sekkala er et gammelt fiskerleje, hvor I kan opleve de mange fiskerbåde. På hovedgaden i Sekkala, Sheraton Road, finder I masser af hyggelige restauranter, caféer og mindre butikker, som sælger alt mellem himmel og jord.

9 falk lauritsen rejser om hurghada 9 Den anden bydel nordpå kaldes Downtown eller El Dahar. Bydelen er meget lokal og mest kendt for sit basarområde, hvor I kan købe en masse gode varer. Husk altid at prutte om prisen, da det er en del af den egyptiske kultur. I Downtown kan I også se de forskellige boligkvarterer i byen. Der findes alt fra de fine boligblokke i udkanten af byen til de meget primitive huse i den indre bydel. Vær opmærksom på, at der er stor fattigdom i Egypten. Den tredje bydel, New Hurghada, ligger i den sydlige del af Hurghada og er den allernyeste. Bydelen består hovedsageligt af store hoteller, og det er også her, I bl.a. finder Hard Rock Café. Gennem de sidste år har man været i gang med at bygge en stor promenade med en masse forretninger, caféer og spisesteder. og man kan begynde at mærke den hyggelige stemning, området gerne skulle bære præg af. Hvorfor Hurghada? Ifølge de gamle legender var Triopas den første konge af Hurghada. Han havde sønnen Meropas og kom oprindelig fra Lilleasien. Derfor kaldte man de første beboere for Triopes og Meropes. Triopas havde også en datter, Astypalaia, og den første by blev selvfølgelig opkaldet efter hende. Da det blev Meropas tur til at regere, fik han også en datter, Coas, og han bestemte derfor, at øen skulle opkaldes efter hende - og derfor hedder øen Hurghada.

10

11 FALK LAURITSEN REJSER byerne omkring Hurghada 11 Sahl Hasheesh Cirka 20 km syd for Hurghada finder I Sahl Hasheesh, som er et nyt ferieområde med 4- og 5-stjernede hoteller - alle ligger lige ud til Rødehavets kyst. Området har været under konstant udvidelse siden 2006, og der skyder hele tiden nye hoteller op. Der findes ingen lokalbefolkning i Sahl Hasheesh, udover de mange ansatte som bor i hotellernes medarbejderbygninger. Senzo Mall er et større shoppingområde ca. 10 km fra Sahl Hasheesh, hvor I kan købe modevarer og få en kop kaffe i caféen. El Gouna Cirka 35 km nord for Hurghada finder I El Gouna, som er lidt forskellig fra Hurghada. Området har været under konstant udvikling i næsten 25 år, og der skyder hele tiden nye hoteller op. Der bor få lokale i El Gouna, da det er meget dyrt at bo her. Men mange udlændinge har bosat sig i El Gouna, da byen er pæn og ren. Der findes masser af hoteller, butikker og restauranter i El Gouna. Byen er opbygget med en masse små laguner med havn eller strand. Flere gange om dagen går der busser til Hurghada. Marsa Alam Ca. 300 kilometer fra Hurghada ligger Marsa Alam, byen er et godt alternativ til de mere kendte badebyer ved Rødehavet og på Sinai-halvøen og efter at byen fik sin egen internationale lufthavn i 2001 er populariteten steget. Her er dragende ørkenlandskaber og frodig mangroveskov, børnevenlige strande med lave bassiner og udfordrende farvand beboet af delfiner og hammerhajer. Her er flotte, nyopførte hoteller og fine restauranter med mulighed for at gå om bord i lokale, egyptiske retter. Nord for Marsa Alam ligger Port Ghalib, som er et nyopført ferieområde, der lokker med lækker marina og romantiske gåture langs havnepromenaden. Herfra sejler både og katamaraner i pendulfart ud til koralrevene med dykkere der, spændt til bristepunktet, venter på at opleve farveorgiet og de mange eksotiske fisk, der regerer under Rødehavets spejl. På havnen ligger butikker, caféer og restauranter tagryg ved tagryg her kan man komme helt ned i gear, nyde udsigten og slappe af med en drink eller et lækkert måltid mad.

12 12 FLORA & FAUNA falk lauritsen rejser Det røde hav Det Røde Hav er et af de absolut bedste dykkersteder i verden. Her kan I dykke ned i dybet og opleve et enestående mylder af fisk i alle størrelser og farvestrålende koraller, som findes i mange former. Det Røde Hav er cirka km langt og på det bredeste sted 355 km bredt - og ligger mellem Afrikas og Den Arabiske Halvøs kyster. Ved kystlinjen er Rødehavet relativt lavvandet, og det er her, I finder de imponerende koralrev. De dybeste steder i det Det Røde Hav er m dybe. Koralrevene i verdens tropiske have bliver også kaldt for havets regnskov. Koralrev består af en koloni af dyr og planter, som lever i symbiose med hinanden, hvor koralrevet er afhængigt af fiskene, og omvendt er fiskene også afhængige af koralrevet. Koralrevene er meget skrøbelige og følsomme, og blot en lille berøring kan dræbe korallen. Koralrevene er flere tusind år om at vokse sig så store som i Det Røde Hav. Det Røde hav er en fredet naturpark, hvor man ikke må fodre fisk, røre ved eller gå på korallerne, da det skader deres fremtidige vækst. Det er heller ikke tilladt at udføre hverken, koraller, sten, skaller, sand osv. Dette vil give store bøder. I Rødehavet kan I opleve små klovnfisk, som gemmer sig blandt søanemonernes tentakler, legende delfiner og kæmpe havskildpadder. Længere nede i dybet kan I finde skibsvrag. Det Røde Hav byder på uendelige muligheder og oplevelser for livet. Klovnfisk Klovnfisk som Nemo fra tegnefilmen, er små, farvestrålende fisk, som lever på koralrevene i bl.a. Det Røde Hav. Klovnfisk er dårlige svømmere, og derfor er de også sårbare over for rovfisk. For at beskytte sig gemmer klovnfiskene sig mellem søanemonernes tentakler. Søanemoner ligner måske planter, men er i virkeligheden dyr i familie med brandmænd og derfor glubske rovdyr. For alle andre fiskearter end klovnfisken er søanemonen dødelig. Klovnfisken er beskyttet mod den farlige gift fra søanemonen ved hjælp af et helt specielt slimlag over hele kroppen. Som tak for, at søanemonen beskytter klovnfisken, lokker klovnfisken andre fisk ind i søanemonen, hvorefter søanemonen lammer dem med sin gift og derefter spiser dem. Resterne af fisken spiser klovnfisken og hjælper dermed også søanemonen med at holde sig ren.

13 falk lauritsen rejser flora & fauna 13 flora & fauna Flora 95 % af Egyptens areal er dækket af ørken, så floraen i landet er meget begrænset. Klimaet er hårdt, og derfor er det kun enkelte plantearter, som kan gro her. Nedenfor kan I læse om nogle af de planter, som vokser i Hurghada-området. Akacietræ I ørkenen finder I sommetider ensomt voksende træer, der, i modsætning til almindelige træer har ovelevet herude. Disse træer er akacietræer, der har en helt speciel evne til at leve på ekstremt tørre steder, som f.eks. i ørkenen. Det kan kun lade sig gøre, fordi træet har meter lange rødder, som kan nå grundvandet. Ørkenrose Ørkenrosen har hjemme i ørkenområderne i Palæstina og Egypten og føres rundt med vinden. Den kan leve længe i lufttørret tilstand og vokser videre ved den mindste fugtighed. I tørret tilstand ligner ørkenrosen en grå kugle, men når den kommer i vand, folder den sig ud og begynder at ligne en rose. Ørkenblomsten kan leve i flere årtier uden hverken vand og jord. Daddelpalme Daddelpalmen menes at være en af de allerførste planter, mennesket begyndte at dyrke, og nogle mener, den stammer her fra Nordafrika. En daddelpalme kan blive op til 200 år gammel og op til 30 meter høj, og på toppen er de op til 4 meter lange palmeblade, som folder sig ud som en gigantisk paraply. Fauna Til forskel fra den noget fattige flora i Egypten, er faunaen knapt så begrænset. Både under og over havets overflade findes utallige dyrearter. Kameler Et dyr, I ofter møder i Egypten, er kamelerne eller rettere det, som vi kalder en dromedar. De kameler, som lever i Egypten, har nemlig kun én pukkel. En kamel kan blive op til 50 år og ca. 2 meter høj. Kameler er kendt for at kunne leve i lange perioder uden mad og drikke; selv i de varmeste sommermåneder er det kun nødvendigt for kamelen at få væske hver 5. dag. Men faktisk kan kameler overleve helt op til 17 dage uden væske, hvis de ikke skal anstrenge sig. Skorpioner Skorpionen er et leddyr i familie med bl.a. edderkopper og mider. Skorpioner kan kendes på halens giftbrod, som kan bruges til forsvar og nedlæggelse af bytte, og på deres kraftige klosakse, som de bruger til at fastholde, flænse og knuse byttet med. Størrelsen på klosaksene varierer fra art til art, men en god hovedregel siger, at jo giftigere skorpionen er, desto mindre er klosaksene. De fleste skorpioner har tre til seks par simple øjne, der ikke danner billeder.

14 14 Top 5 seværdigheder falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder Cairo Her kan I opleve det sidste af oldtidens syv vidundere. Keops-pyramiden var den højeste bygning i verden helt indtil man byggede Eiffeltårnet i De tre pyramider blev bygget side om side på Giza-plateauet for 4500 år siden til ære for den store farao. I kan opleve den mytiske Sfinks og det fantastiske Egyptiske Museum i Cairo med flere tusind år gamle genstande. Bl.a. den 11 kg tunge guldmaske, som Tut Ankhamun bar i sin grav. Luxor I Luxor oplever I det idylliske, egyptiske landmandsliv, hvor bonden stadig bruger vandbøfler, segl og le. Luxor er en meget autentisk by, som er vant til turister, men kun har få hoteller. I Luxor kan I udleve den indre arkæolog, hvor 2/3 af verdens oldtidsfund er gjort. I Kongernes Dal er i alt 62 kongegrave. I kan også opleve de enorme templer, som blev brugt til at tilbede guderne. Karnak er verdens største tempelkompleks der gemmer på verdens største søjlehal med 134 søjler. Hurghada Det lokale frugt- og grøntmarked ligger i Down Town/ El Dahar. Her finder I et stort udvalg af sæsonens friske frugt og grøntsager, og I kan møde de lokale på deres daglige indkøb. Når I besøger et lokalt marked, er det en god idé at medbringe mindre sedler, da sælgerne ofte ikke kan veksle. Det lokale marked er åbent hver dag, og I får mest ud af at besøge det eftermiddag eller aften. Basaren I kan gøre en god handel i basaren i Hurghada, hvor I finder masser af alt fra vandpiber til mavedanserkjoler. Når I handler, skal I prutte om prisen. Start altid med at byde en del under, for så langsomt at møde hinanden til en pris, I kan blive enige om. Ofte foregår handlen over en kop hvinende sød te, som sælgeren byder på. I kan besøge basaren hver dag fra middag til sen aften. I aftentimerne er der ofte flere mennesker, og stedet summer af liv og hygge. Rødehavet Spring ud i dykning eller snorkling på et af de bedste steder: Rødehavet. Her kan I opleve de fantastiske koraller og farverige fisk. Med snorkeludstyr kan I se det hele fra oven, og med dykkerudstyr kommer I helt tæt på de smukke fisk og koraler. I kan også tage en tur med glasbundsbåden, der sejler over de højstliggende koraller. Rødehavet er en fredet naturpark, så I må ikke fjerne eller flytte ting.

15 falk lauritsen rejser Top 5 seværdigheder 15 Luxor Hurghada Basaren Rødehavet

16 16 PRAKTISKE OPLYSNINGER falk lauritsen rejser Praktiske oplysninger Aktiviteter Hurghada underholder jer med forskellige aktiviteter og oplevelser. De fleste af vores hoteller tilbyder et aktivitets hold, der sørger for aktiviteter og sport i løbet af dagen og underholdning om aftenen. I finder programmet for de daglige aktiviteter i receptions området. Aktivitetsholdet taler ikke skandinavisk, så alt foregår på engelsk eller tysk. Alkohol Rettroende Muslimer nyder ikke alkohol, og derfor er importeret alkohol meget dyrt i Egypten. Men på de fleste restauranter, barer og hoteller kan I nyde en drink. I kan ikke købe øl, vin og spiritus i supermarkederne, men kun i Duty free shop, som ligger i nærheden af Siva Grand Beach. I skal handle senest 48 timer efter ankomst og medbringe pas som dokumentation for ankomsttidspunktet til Egypten. I kan også handle i Hurghada lufthavn, når rejser hjem. Ambassade Den danske ambassade ligger i Cairo, ca. 450 km fra Hurghada. Den Danske Ambassade 12, Hassan Sabri Street Zamalek, Cairo Tlf.: Fax: caiamb@um.dk Skulle I få brug for at kontakte ambassaden, kan I rette henvendelse til jeres rejseleder. Apoteker Apotek kaldes pharmacy i Egypten, og I finder mange apoteker overalt i Hurghada. De er markeret med et grønt kors eller en slange i en grøn halvmåne. De fleste holder åbent fra tidlig morgen til sen aften, og I vil ofte blive betjent af lægeuddannet personale på tysk eller engelsk. Husk at gemme kvitteringen og recepten fra lægen, hvis I køber lægeordineret medicin for at få refunderet beløbet hos jeres rejseforsikringsselskab efter hjemkomst til Danmark. BADNING Langs Hurghadas lange kystlinje findes flere forskellige strande. En del steder kan I følge med i badeforholdene ved hjælp af de flag, der sættes op på stranden. Rødt flag: Badning frarådes Gult flag: Badning er usikkert, risiko for bølger, understrøm og hurtigt vejrskifte Grønt flag: Badning ok

17 falk lauritsen rejser PRAKTISKE OPLYSNINGER 17 Bank / Valuta Den egyptiske valuta hedder egyptiske pund og forkortes L.E. egyptiske pund består hovedsageligt af sedler, hvor der findes pund og piastre, hvilket kan sammenlignes med kroner og øre. Kursen ligger meget tæt på den danske krone, så omregningsfaktoren er nem, da 1 egyptisk pund svarer til ca. 1 dansk krone. Der findes forskellige banker i byen, hvor I kan hæve med Visa og MasterCard. Hvis I vil hæve eller veksle penge i banken, bør I medbringe jeres pas. I kan veksle kontanter til egyptiske pund i banken, men det nemmeste og hurtigste er at benytte den bankrepræsentant, som kommer på de fleste af vores hoteller. De fleste hoteller veksler også mindre beløb i receptionen. Dette er dog ofte til en ringere kurs end bankens, og de tager ofte et vekselgebyr.på de fleste af vores hoteller findes også hæveautomater. Vær opmærksom på, at det er ulovligt at veksle på det sorte marked. På hotellerne er det ikke altid muligt at få vekslet egyptiske pund tilbage til DKK eller anden valuta. Har I egyptiske pund i overskud, kan I veksle dem i lufthavnen. BØRN Egypterne elsker børn. I vil opdage at børnene vil få meget opmærksomhed. Hjælp selv med at sige fra, hvis det bliver for meget. Caféliv Ingen egyptisk mand med respekt for sig selv undlader at besøge sin stamcafé mindst et par gange om ugen. Derfor findes der i Hurghada mange små, lokale caféer, Shishacaféer. Her kan I mærke den orientalske stemning blandt de lokale gæster, der nyder deres Shisha, som er det arabiske ord for vandpibe. Udover vandpiben kan I nyde den lokale, stærke te eller den krydrede kardemommekaffe. Diskoteker / Barer I Hurghada finder I mange barer og diskoteker; de fleste i forbindelse med de store hoteller. På de selvstændige barer kan I opleve international og egyptisk stemning. Drikkepenge Egypten er drikkepengenes land. Overalt gives drikkepenge også af egypterne selv. Drikkepenge hedder Bakshish på arabisk, og det forventes, at I giver drikkepenge hver gang, I modtager en service. Lønningerne er forholdsvis lave og baserede på, at der gives drikkepenge for diverse serviceydelser. Drik-

18

19 falk lauritsen rejser PRAKTISKE OPLYSNINGER 19 kepengene gives ikke kun som betaling for den udførte service, men lige så meget for at vise, at I respekterer personen og den service vedkommende giver. Giver I drikkepenge, vil I med det samme mærke, hvor værdsat det er, og I vil efterfølgende få en ekstra god service. Det er derfor normalt at give drikkepenge til rengøringspersonale, tjenere, kuffertdrenge og buschauffører, når I deltager i dagsudflugter. På restauranter er det god skik at lægge 5-10 % af regningens beløb i drikkepenge, forudsat at I har fået en god service, og at maden var veltilberedt. For gæster med pension, kan der også gives et mindre beløb til tjenerne. Nogle af mønterne er meget lidt værd, og det kan nemt blive betragtet som en fornærmelse, hvis I giver for lidt i drikkepenge. Vær opmærksom på, at det kan være en fornærmelse at give mønter i drikkepenge bortset fra på restauranterne. Det er en god idé altid at have mindre sedler med, da personalet på offentlige steder eller ved seværdigheder vil have 1-2 pund for toiletbesøg. Drikkevand Vi råder jer til at købe drikkevand på flaske, da vandet i vandhanen enten er fra Nilen eller afsaltet havvand og derfor har en anderledes bakterieflora, end vi er vant til fra Danmark. Vandet kan bruges til tandbørstning. Dykning Det Røde Hav regnes som et af de bedste steder i verden, når I drømmer om at opleve den fantastiske verden under havoverfladen. Her finder I flotte, farverige fisk i mange forskellige former og størrelser og imponerende koralrev. Dykning er ikke kun for folk med dykkercertifikat, da alle kan følge de certificerede instruktører ned i dybet og få en smagsprøve på det spændende univers. I får en grundig instruktion, inden I skal i vandet. Elektricitet Som i Danmark Volt. Fotografering Det er forskelligt, om I må fotografere på turiststederne eller ej. Enkelte steder skal I betale for fotografering og videofilmning. Det er strengt forbudt at fotografere militære anlæg og uniformeret personale. Spørg altid lokalbefolkningen, før I fotograferer dem. Frugt og grøntsager I finder mange frugt- og grøntsagsboder i Hurghada, hvor I kan købe frisk frugt og grønt. Men da der kan være andre bakterier, end I er vant til, anbefaler vi jer at vaske eller skrælle al frugt og grønt. Helligdage Egypten anvender tre forskellige kalendere: Den islamiske, den koptiske og den gregorianske, som vi kender. I dagligdagen benyttes den gregorianske kalender. Det er kun i religiøse sammenhænge, muslimerne bruger den muslimske kalender. Kulturelle forskelle Egypten afspejler en typisk arabisk/islamisk kultur, hvor de kulturelle forskelle er store i forhold til vestlig kultur og normer. I det Egyptiske samfund er religionen det fundamentale udgangspunkt for værdisætning af normer og adfærd. Det er spændende og berigende at opleve en kultur, der er så meget anderledes, men det er vigtigt at udvise omtanke, så den vestlige adfærd ikke virker anstødene på den lokale befolkning. Nydelse af alkoholiske drikke på offentlige steder udenfor

20 20 PRAKTISKE OPLYSNINGER falk lauritsen rejser hotellerne, er ikke velset. Påklædning er også et opmærksomhedspunkt. Specielt kvinder bør være opmærksomme på deres påklædning og ikke solbade topløse, ligeledes er det påkrævet mange steder, at mænd bærer lange bukser i restauranterne om aftenen. Egypten er et land med store sociale forskelle. Nationale helligdage: 25. april Befrielsen af Sinai. 23. juli 1952-revolutionens dag. 06. oktober de væbnede styrkers dag. Til minde om, at den egyptiske hær krydsede Suez-kanalen i 1973 og fik Sinai tilbage fra Israel. Også datoen for mordet på tidligere præsident Sadat. Egypterne betragter denne dag som nationaldag. 24. oktober suez-dagen. 23. december sejrsdagen. Koptiske helligdage: 07. januar jul. 19. januar Helligtrekongersdag. 21. marts maria bebudelsesdag. Påske og pinse falder på forskellige datoer hvert år. 12. juli apostlene Peter og Paulus fest. 22. august Himmelfartsdagen. 11. september koptisk nytår. Hennatatoveringer Tatoveringerne stammer helt tilbage til faraonisk tid og bliver lavet af hennafarve, som forsvinder efter ca dage. Hennatatoveringer kan fremkalde en allergisk reaktion og smitte af på sengetøj og håndklæder. Sker det, er hotellet berettiget til at kræve erstatning. HOTELORDEN Hoteller og lejlighedskomplekser forventer ro efter kl af hensyn til hotellets øvrige gæster. Det er ikke tilladt at opføre sig uforskammet eller uagtsomt i f.eks. beruset tilstand. Hvis I kommer til at ødelægge noget på hotellet, skal I naturligvis erstatte det. Hotellet har ret til at sætte jer på gaden, hvis hotelordenen overtrædes groft gentagne gange. Det er ofte ikke tilladt at medbringe mad og drikkevarer til hotel værelserne, ligesom håndklæderne fra værelset/ lejligheden ikke må medbringes til hverken pool eller strand. Hovedpine, svimmelhed og kvalme Disse symptomer kan tyde på væskemangel. Drik rigeligt med vand i varmen vi råder jer til at drikke 3-4 liter dagligt. Husk at alkohol og kaffe er vanddrivende og derfor har den modsatte virkning. Insekter Uanset hotelkategori kan I støde på insekter, som f.eks. myg, myrer og kakerlakker. I kan give besked til rejselederen eller receptionen, som gerne sørger for sprøjtning, hvis I bliver generet af insekter. Kirker Der findes en koptisk kirke i Downtown. I 2008 blev den gamle kirke revet ned. Kirken er nu placeret i kælderen af en bygning, som ligger lige ved siden af den oprindelige kirke. I oktober 2009 startede byggeriet på en ny kirke til de koptiske kristne. Kirken står nu næsten færdig og er som oftest åben for besøg.

21 falk lauritsen rejser praktiske PRAKTISKE oplysninger OPLYSNINGER 21 Markeder Alle ugens dage kan I opleve det lokale marked i Hurghada. Det findes i Downtown tæt på basarområdet. Her møder I de lokale sælgere med friske frugter og nyslagtede kødvarer. I skal være opmærksomme på, at dette område er præget af fattigdom. Det er ikke velset at tage billeder på markedet. Maveproblemer Der findes andre bakterier i Egypten end i Danmark, hvilket kan give problemer med maven. Kontakt lægen, hvis maven ikke er i orden i løbet af et døgn. Madhygiejnen på hotellerne, restauranterne og caféerne er af høj standard, og derfor er maden ikke altid grunden til dårlig mave. Egypten er et støvet land, så en god håndhygiejne er meget vigtig, f.eks. efter I har rørt ved den lokale valuta. For at forebygge almindelige feriesygdomme kan I tage følgende forholdsregler: Hold en god håndhygiejne. Vask hænder så ofte som muligt, og efter I har håndteret den lokale valuta. drik rigeligt vand, 3-4 liter vand om dagen afhængigt af aktivitetsniveau. drik ikke postevandet. Køb vand på flaske i stedet. varm mad bør være gennemstegt/ kogt og frisklavet. undgå at drikke noget meget koldt under solbadning. Drik i stedet tempereret vand. Moskéer I Hurghada findes mere end 40 moskéer, hvorfra der kaldes til bøn fem gange om dagen. Og overalt vil I opleve befolkningen læse i koranen. I kan besøge nogle af byens mange moskéer, men ikke alle, spørg derfor de lokale om lov, inden I går ind i moskéen. Vær opmærksom på, at fredag er muslimernes helligdag, og her kan I ikke besøge moskéerne. I skal dække ben og arme, samt, for kvindernes vedkommende, håret. Det er ikke tilladt at have sko på i moskéen. Stil dem udenfor eller tag dem med i hånden. Husk aldrig at stille skoene med sålerne nedad inde i moskéen, dette betragtes som en fornærmelse mod Allah. Læg dem enten på siden eller med sålerne opad. Ramadan Hvert år i den islamiske kalenders niende måned, kaldet ramadan, fejrer muslimerne, at deres profet Muhammed modtog åbenbaringerne fra Allah. I ramadanen fastes fra solopgang til solnedgang, og i dagtimerne må muslimerne derfor hverken indtage mad eller drikke ligesom det er haram (arabisk for forbudt) at ryge og have seksuel omgang. Hver aften ved solnedgang kaldes der fra moskéerne for at lade muslimerne vide, at fasten må brydes. Den månedlange faste afsluttes med en tre dages fest. Her doneres almisser til de fattige, så alle har mulighed for at spise og drikke til festen, og børnene får nyt tøj.

Udflugter fra Hurghada

Udflugter fra Hurghada Udflugter fra Hurghada Kairo Afgang fra Hurghada, omkring kl. 02.00. Vi kørsel med aircondition bus i 6 timer. Stop i Zaafarana Resthouse efter (ca. 2,5 timer) hvor det er muligt at spise morgenmaden medbragt

Læs mere

sharm el sheikh Badeeventyr og kulturhistoriske Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

sharm el sheikh Badeeventyr og kulturhistoriske Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter sharm el sheikh Badeeventyr og kulturhistoriske oplevelser Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter Gør din drøm til virkelighed! Følg med os på en snorkeltur til Rødehavets fantastiske

Læs mere

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen Egypten - Et uforglemmeligt cruise på Nilen SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel. Afgang hver søndag hele året. SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel.

Læs mere

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland

Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland Singapore og oplevelser i Cairns, Queensland En startpakke til Cairns i Queensland, Australien Start jeres rejse Down Under i Cairns på den bedste måde. Vi har samlet fly og de første nætter i en samlet

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

JORDAN. Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

JORDAN. Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER JORDAN Ørkenlandet med de mange seværdigheder PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 JORDAN Kære gæst Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Jordan. Vi håber,

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

ISRAEL ISRAEL. Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

ISRAEL ISRAEL. Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER ISRAEL ISRAEL Samlingspunkt for de tre største verdensreligioner PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 ISRAEL Kære gæst Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 23,5 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Australsk dollar Herunder kan du læse

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Cook Islands' Paradis

Cook Islands' Paradis Cook Islands' Paradis Nyd det smukkeste paradis på vores planet på denne fantastiske rejse til Cook Islands med ophold på de to øer Rarotonga og Aitutaki. Nyd de første dage på hovedøen Rarotonga på et

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Forenede Arabiske Emirater. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Forenede Arabiske Emirater Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om De Forenede Arabiske Emirater Hovedstad Indbyggere Sprog Abu Dhabi 5,9 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam

Læs mere

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Oman. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Oman Rejs med hjerte, hjerne & holdning Oman fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Muscat 3,3 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Ibadit-islam Rial omani 309.500 km2 Her kan du læse en række

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Guatemala Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Guatemala Hovedstad Indbyggere Sprog Guatemala City 15 mio. Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og oprindelige maya-religioner Quetzal

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.795,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på nyt velbeliggende hotel i

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland

Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland Lejlighedshotel Amari i Chalkidiki på det græske fastland af Henriette Hansen 15. juni 2013 Hotel Amari er et lejlighedshotel på det græske fastland beliggende i en lille skov kun 30 m fra strand. Landsbyen

Læs mere

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Cuba. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Cuba Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Cuba Hovedstad Indbyggere Sprog Havanna 11,2 mio. Spansk Religion Valuta Areal Katolicisme Peso convertible (CUC) Herunder kan du læse en række

Læs mere

Drømmerejsen. Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab

Drømmerejsen. Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab Drømmerejsen Dubai Abu Dhabi Qasr Al Sarab Det lykkelige Arabien Drømmer du om en ferie, der kombinerer golf på verdensklasse baner, ophold på fantastiske hoteller og oplevelser med unikke minder? Palm

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

På påskebesøg i Kairos Skraldeby

På påskebesøg i Kairos Skraldeby På påskebesøg i Kairos Skraldeby Forfatter og fotograf: Kirsten Graversen Rejser man til Kairo, bør man besøge den autentiske bydel Mokattam, som betyder Skraldebyen. Trods bynavnet er det ikke slum alt

Læs mere

Fransk Polynesien - Helt enkelt

Fransk Polynesien - Helt enkelt Fransk Polynesien - Helt enkelt En rejse til alle som ønsker at opleve fantastiske Fransk Polynesien For mange er Fransk Polynesien en uopnåelig drøm. De fantastiske strande og koralrev under havoverfladen

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Egypten dages eventyr med cruise & badeferie

Egypten dages eventyr med cruise & badeferie Egypten - 15 dages eventyr med cruise & badeferie NEFERTITI 3 nætter i Cairo på 5* hotel, 4 nætter i Aswan på 5* hotel, 3 nætter på 5* cruiseskib & 4 nætter i Hurghada på 4* hotel. Afgang hver fredag hele

Læs mere

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Namibia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Namibia Hovedstad Indbyggere Sprog Windhoek 2,2 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Namibisk dollar 824.268 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Dansk Vestindien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Dansk Vestindien Hovedstad Indbyggere Sprog Charlotte Amalie 104.000 Engelsk Religion Valuta Areal Protestantisme Amerikansk dollar

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch

RETREAT I THAILAND. med sparring og mentoring til din kreative proces. - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch RETREAT I THAILAND med sparring og mentoring til din kreative proces - Med kreativ rådgiver Dorthe Walbum og rejseleder, antropolog Lise Kloch AFREJSE : 10-18. november 2016-9 dage PRIS: DKK 13.900 kr.

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

arkitektur seværdigheder Burj Khalifa Dubai Fountain Burj Al Arab Aquaventure Waterpark Emirates Towers Dolphin Bay

arkitektur seværdigheder Burj Khalifa Dubai Fountain Burj Al Arab Aquaventure Waterpark Emirates Towers Dolphin Bay rejseguide dubai ì seværdigheder arkitektur Dubai Fountain Burj Khalifa Dubai Fountaion er med sine 275 meter verdens største springvand. Her leveres hver aften imponerende vandshows med lys, musik og

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Borneo. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Borneo Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Borneo Statshovedstæder Indbyggere Sprog Kuching & Kota Kinabalu Sunni-islam og buddhisme 20 mio. Malaysisk, Religion Valuta Areal Ringgit

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Koralrevs Kursus og Koralrevs Togt med Dansk Sportsdykkerforbunds Biologiudvalg Koralrevs kursus den 5-6. oktober på RUC med besøg på Den Blå Planet. Koralrevs dykkertur 26. okt. - 2. november 2013. Liveaboard

Læs mere

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Jordan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Jordan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Jordan Hovedstad Indbyggere Sprog Amman 8,1 mio. Arabisk Religion Valuta Areal Sunni-islam Dinar 97.740 km2 Herunder kan du læse en række

Læs mere

Sørg for at bestille i god tid, da hotellerne hurtigt bliver udsolgt. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf.

Sørg for at bestille i god tid, da hotellerne hurtigt bliver udsolgt. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf. Fransk Polynesien - helt enkelt Fra 28.298,- pr. person Inkl. fly, hotel m. morgenmad og transfers En rejse til alle som ønsker at opleve fantastiske F ransk Polynesien For mange er Fransk Polynesien en

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

Langtidsferie ved Kenyakysten

Langtidsferie ved Kenyakysten Langtidsferie ved Kenyakysten En måneds badeferie ved Det Indiske Ocean i Kenya. Hvorfor ikke rive en måned ud af kalenderen i den mørkeste og koldeste vinterperiode og forkæle jer selv med et solfyldt,

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Luksusferie på Zanzibar

Luksusferie på Zanzibar Luksusferie på Zanzibar Nyd en fantastisk luksusferie på Zanzibar. På denne rejse får I både nogle dage i Stone Town, hvor I kan opleve den spændende kultur, shoppe og besøge de velduftende markeder og

Læs mere

Egypten. -15 dages eventyr under solen

Egypten. -15 dages eventyr under solen Egypten -15 dages eventyr under solen HATSHEPSUT 3 nætter i Cairo på 5* hotel, 4 nætter i Aswan på 5* hotel, 3 nætter på 5* cruiseskib & 4 nætter i Luxor på 5* hotel. Afgang hver fredag hele året. HATSHEPSUT

Læs mere

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Hamburg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Hamburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.895,- Højdepunkter En fantastisk millionby så tæt på Mulighed for havnerundfart og museumsbesøg Vi bor på centralt hotel i Hamburg Side

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Rocky Mountains på hesteryg Rocky Mountains til fods. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

Rocky Mountains på hesteryg Rocky Mountains til fods. BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Aktiv i østlige Canada 8 dage fra 14.398,- pr. person Inkl. fly, overnatning, måltid er iht. p rogram, ud flugter mm. En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige

Læs mere

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Balatonsøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Balatonsøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Fantastisk feriemål i Ungarn Attraktive udflugter til Budapest, Puszta, Heviz og sejltur på søen Godt turisthotel

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun

16.690,- 15 DAGES TUR - ØST THAILAND MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR. Pris fra kun 15 DAGES TUR - ØST MED 2 Ø-OPHOLD OG CAMBODIA TUR NYHED - Har du lyst til at prøve en tur til Thailand, som ingen andre rejsebureauer kan tilbyde og hvor man er tæt smut til Cambodias grænse og afslutning

Læs mere

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger

Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien. Praktiske oplysninger Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Albanien Praktiske oplysninger Pas/visum Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldig i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER Tag på opdagelse i det fantastiske Caribiske Øhav, hvor du undervejs på rejsen kan opleve

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Laos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Laos Hovedstad Indbyggere Sprog Vientiane 6,9 mio. Lao Religion Valuta Areal Theravadabuddhisme Kip Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 2.april 2018 til 21.april 2018 Jeg takker for opfordringen til at komme med nogle mulig forslag til

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Mexico Rejs med hjerte, hjerne & holdning Mexico fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Mexico City 121 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.967.183 km2 Her kan du læse

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Amsterdam. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Amsterdam Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Hyggelige kanaler og kanalhuse Forår i Amsterdam Rolige og hyggelige Harlem Blomstergodset Keukenhof Side 1 af

Læs mere

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - Jul i Prag. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - Jul i Prag Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Prags flotte julemarkede Besøg i julepyntede Berlin og Dresden Side 1 af 5 Prag - Jul i Prag Her præsenterer

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

EGYPTISK. aktivitetspakke. Disney

EGYPTISK. aktivitetspakke. Disney EGYPTISK aktivitetspakke Sjov viden VIDSTE DU? 1. Den egyptiske konge Tutankhamon døde, da han var år gammel. A) 18 De gamle egyptere barberede deres øjenbryn af i sorg, når deres katte døde. 2. Når en

Læs mere

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men...

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Dato:. 26 BADEFERIE På ZANZIBAR Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere