V MW. Én vindmølle til én verden. vestas.com

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "V112-3.0 MW. Én vindmølle til én verden. vestas.com"

Transkript

1 V MW Én vindmølle til én verden vestas.com

2

3 VI LEVERER DEN ØNSKEDE VINDKRAFT

4

5 ÉN HØJTYDENDE OG PÅLIDELIG VINDMØLLE TIL ÉN VERDEN Højtydende og pålidelig V112-3,0 MW er en højtydende og pålidelig vindmølle, til lave og mellemhøje vindhastigheder på land, hvor som helst i verden. Det er i områder som disse, man finder morgendagens største marked for vindmølleparker. V112-3,0 MW kan generere mere elektricitet end andre vindmøller i 3 MW-klassen. Den har et enestående udvekslingsforhold mellem rotor og generator, hvilket giver større effektivitet, og har en uovertruffen driftssikkerhed, holdbarhed og rådighedsfaktor under alle vejrog vindforhold den sætter en hel ny standard for vindmøllers ydelse og effektivitet.

6 DET ULTIMATIVE VALG TIL EN HØJ OG STABIL PRODUKTION FRA VINDMØLLEPARKEN Innovativ teknologi med årtiers erfaring V112-3,0 MW bygger på testet og gennemprøvet teknologi, som Vestas har forbedret yderligere. Vi kalder det innovativ teknologi med årtiers erfaring. V112-3,0 MW rummer væsentlige nyskabelser inden for områder som vingedesign, nacelledesign, kølesystemer og belastningsoptimeret drift. V112-3,0 MW er ydermere designet med et stort antal standardkomponenter, som kan leveres af adskillige leverandører. Disse let tilgængelige reservedele og komponenter er med til at give stor driftssikkerhed og en høj rådighedsfaktor. Perfekt netintegration og stabil produktion V112-3,0 MW er bygget til en problemfri integration med aktuelle og fremtidige net- og anlægskonfigurationer uden behov for dyrt udstyr til substationen. V112-3,0 MW gør dit vindkraftanlæg fuldt ud kompatibelt ved nettilslutningen selv i de lande, der har de strengeste netkrav. Vindmøllens avancerede netoverensstemmelsessystem sikrer hurtig og kraftfuld regulering af aktiv og reaktiv effekt, så netstabiliteten bevares, desuden giver det møllen enestående evner til at forblive tilkoblet til nettet i tilfælde af netforstyrrelser (fault ride-through).

7 Avanceret konverter effektelektronik Den avancerede effektelektronik i konverteren sikrer en stabil og regulerbar produktion fra vindmøllen. I kombination med en fleksibel driftsstrategi gør den avancerede effektelektronik i konverteren det muligt at øge energiproduktionen midlertidigt ved at lade vindmøllen forøge effekten under særligt gunstige forhold.

8 Designet til let vedligeholdelse Det nye nacelledesign er et godt eksempel på innovativ teknologi kombineret med årtiers erfaring. Effektkonverteren er integreret i nacellegulvet, hvilket giver mere gulvplads og gør det lettere at servicere komponenterne. Den væsentligt forøgede gulvplads og de praktisk placerede sidedøre er blot nogle af de egenskaber, der gør service og vedligeholdelse både hurtigere og lettere. En forbedret udnyttelse af pladsen er kombineret med helt nye standarder for ergonomi og sikkerhed i nacellen. Alle former for opgaver kan udføres effektivt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Der er masser af plads til at håndtere alle reservedele, og hovedkomponenterne kan nemt og bekvemt løftes ind. På sites med begrænset tilgængelighed kan det ofte være en god ide at installere nacellekomponenterne ved hjælp af Vestas innovative tårnkran, som eliminerer behovet for dyre mobile kraner.

9

10 Drift med lastreduktion Drift med lastreduktion giver ekstra sikkerhed på komplekse sites, hvor smalle sektorer med ekstreme vindstød og andre former for abnorme vindforhold kan forekomme. Drift med lastreduktion gør det muligt for vindmøllen at beskytte sig selv mod unødvendigt slid, som kan skade vindmøllen og forkorte levetiden på visse komponenter. Forvarmning af hovedkomponenter Kølesystemet i V112-3,0 MW anvendes også til forvarmning, hvilket forhindrer kondensering. Primære komponenter såsom generatoren, gearkassen, konverteren og vingernes hydrauliske system opvarmes indvendigt fra ved hjælp af varmt vand i kølesystemet, når vindmøllen genstartes efter et produktionsstop i koldt vejr. Automatisk smøring Automatisk smøring af pitch-systemet, navet, krøjesystemet, hovedakslen og generatoren giver en langt mere pålidelig drift og mindsker behovet for servicebesøg.

11 EKSTRAUDSTYR V112-3,0 MW fås med en række særligt ekstraudstyr, der sikrer, at lokale krav eller kundens ønsker kan opfyldes. Dette ekstraudstyr omfatter: Vibrations overvågning Flymarkører på vingerne Luftfartlys (hindringslys) Røgdetektorer Brandslukningsudstyr i nacelle Firmalogo Drift ved lav temperatur til 30 C Isdetektionssystem

12 BANEBRYDENDE DESIGN CoolerTop sparer energi og reducerer lydniveauet Den miljøvenlige CoolerTop er endnu et eksempel på den avancerede teknologi i V112-3,0 MW. Den køler det vand, der anvendes i vindmøllens kølesystem, ved at lede vind ind i varmeveksleren. Det giver en større driftssikkerhed, ikke mindst fordi det reducerer antallet af bevægelige dele og elektriske komponenter i kølesystemet. CoolerTop mindsker vindmøllens eget energiforbrug og reducerer lydniveauet, hvilket gør V112-3,0 MW til en usædvanlig nabovenlig vindmølle. CoolerTop sikrer også tilstrækkelig afkøling selv i store højder. Det betyder, at vindmøllen dermed er blevet endnu mere egnet til brug hvor som helst i verden. Kan installeres næsten overalt på jorden Selvom V112-3,0 MW er verdens største masseproducerede vindmølle til sites med lave eller mellemhøje vindhastigheder, overholder den alle standard transportbegrænsninger. Selv med dens 54,6 meter lange vinger kan V112-3,0 MW transporteres til de fleste steder i verden uden at skulle underlægges særlige afgifter og begrænsninger, som kan forsinke eller øge omkostningerne ved etableringen af en vindmøllemøllepark.

13

14 Store forbedringer i aerodynamikken Vestas er berømt for sit design og for at producere nogle af verdens letteste og mest effektive vinger vinger, som leverer den størst mulige produktion, samtidig med at vindmøllen udsættes for den mindst mulige belastning. Med de banebrydende 54,6 meter lange vinger på V112-3,0 MW har Vestas taget endnu et kæmpe skridt fremad inden for aerodynamikken. Selvom disse vinger har den samme bredde som vores 44-meter vinger, bestryger de et areal, der er 55 % større, og giver dermed en væsentlig højere produktion. Vingerne er desuden designet, så de er mindre følsomme over for snavs, hvilket giver en bedre ydelse på sites, hvor vingerne udsættes for salt, insekter eller andre partikler i luften. Lavt lydniveau, høj produktivitet V112-3,0 MW er en stille vindmølle selv under optimal drift, men den er endnu mere stille ved støjsvag drift. Vindmøllen kan operere i konfigurerbare tilstande, som holder sig inden for definerede decibelområder, uden at det påvirker produktiviteten i nogen væsentlig grad. Det gør V112-3,0 MW perfekt egnet til brug hvor som helst i verden, hvor der er opsat støjgrænser.

15

16 VESTAS PASSER PÅ DIN INVESTERING DØGNET RUNDT Testet levetid for komponenter På Vestas testcenter og i Technology R&D anvender ingeniører og tekniske eksperter de mest avancerede testmetoder til at sikre, at alle komponenter og systemer opfylder vores standarder for sikkerhed, ydelse og driftssikkerhed i hele deres 20 år lange levetid. Disse test presser komponenterne ud over deres specifikationer. En af metoderne kendes som Accelereret levetidstest (HALT), hvor en del af testen foregår i et HALTkammer. Ekstreme udsving i temperaturerne kombineret med stærke vibrationer er blot nogle af de belastningstest, som komponenterne udsættes for. Det gør Vestas i stand til at eliminere fejl i designet, længe før vindmøllerne kommer ud på markedet. Overvågning døgnet rundt, hele året rundt Vores overvågningstjenester er bemandet døgnet rundt alle ugens dage, så vi kan yde overvågning i realtid, fjerndiagnosticering og andre tjenester. Disse tjenester kan også opdage potentielle fejl og nedbrud, før de finder sted, da data fra vindmøllerne indsamles og analyseres. Det gør os i stand til at udarbejde en plan for forebyggende vedligeholdelse, så du spares for uventede produktionsstop og kostbar nedetid. Service og vedligeholdelse Vestas har servicecentre rundt om i verden, og vi kan dække alle dine behov, lige fra simpel rengøring og planlagt vedligeholdelse til nødsituationer og lagre på site området, som er skræddersyet til dine vindmøller.

17 Investeringsforvaltning og begrænsning af driftsrisici Vindmøllerne skal vedligeholdes omhyggeligt for at undgå, at din investering udsættes for unødvendige risici. Og det er nøjagtigt, hvad Active Output Management sikrer at du får det størst mulige udbytte af din investering i en Vestas-vindmølle. AOM tilbyder en række fordele såsom detaljerede planer for service og vedligeholdelse, online overvågning, optimering og fejlfinding, samt en konkurrencedygtig forsikringsordning. Vi tilbyder også en garanti for fuld rådighed, hvor Vestas betaler kompensation, hvis vindmøllen ikke opfylder de aftalte rådighedsmål. Projektstyring giver effektive anlæg Jo bedre dine vindmøller passer til siten, jo mere rentabelt bliver det. Det er grunden til, at Vestas tilbyder at påtage sig projektstyringen lige fra de første vindmålinger til det nøglefærdige vindkraftanlæg. Mere end 30 års international erfaring og lokal ekspertise gør os i stand til at: udføre undersøgelser af vind og site dimensionere vindkraftprojektet vælge vindmølletyper installere vindmølleparken yde service og vedligeholdelse i hele vindmøllens levetid overvåge og fjerndiagnosticere.

18 TEKNISKE DATA FOR V112-3,0 MW Effekt regulering Driftsoplysninger Nominel effekt Indkoblings vindhastighed Nominel vindhastighed Udkoblings vindhastighed Vindklasse IEC Maks. højde Driftstemperaturområde pitch reguleret med variabel hastighed 3000 kw 3 m/s 12 m/s 25 m/s IIA/IIIA 1500 m standardområde -20 C til 40 C lav temperatur -30 C til 40 C Lydniveau 7 m/s 100 db(a) 8 m/s 102,8 db(a) 10 m/s 106,5 db(a) Ved 95 % af nominel effekt 106,5 db(a) Effektkurve V112-3,0 MW Produktion (kw) Vindhastighed (m/s) Rotor Rotordiameter 112 m Bestrøget areal 9852 m² Tårn Type Navhøjder Elektrisk Frekvens Konvertertype Generatortype rørformet ståltårn 84, 94 og 119 m 50 Hz/60 Hz fuld-skala konverter permanent magnet generator Hovedmål Vinge Længde Maks. korde Nacelle Højde ved transport Højde installeret Bredde Længde Tårn Maks. sektionslængde Maks. diameter Nav Højde Diameter Maks. vægt pr. enhed ved transport 54,6 m 4 m 3,3 m 3,9 m 3,9 m 14 m 32,5 m 4,2 m 3,9 m 3,2 m 70 ton Dette produkt markedsføres ikke i USA og Canada. Alle specifikationer kan ændres uden varsel.

19 No. 1 in Modern Energy Verden har i stadig højere grad brug for ren, vedvarende energi. Moderne energi, der fremmer en holdbar udvikling og en større fremgang for alle jordens beboere. Vestas vindmøller genererer allerede mere end 60 millioner MWh elektricitet om året nok til at forsyne f.eks. hele Spanien med energi og vi er klar til at gå skridtet videre. Efter mere end 30 år er Vestas stadig banebrydende inden for vindenergi og står i spidsen for gennembrud, som ændrer hele branchen. Vores seneste gennembrud er V112-3,0 MW, det næste store skridt inden for moderne energi.

20 No. 1 in Modern Energy Vestas Wind Systems A/S Alsvej Randers SV Danmark Tlf.: Fax: vestas@vestas.com vestas.com

V90-3,0 MW En lettere vej til mere energi

V90-3,0 MW En lettere vej til mere energi V90-3,0 MW En lettere vej til mere energi Vingeteknologisk innovation 3 44 meter førende vingeteknologi I vores bestræbelser på at forøge effektiviteten for vores V90-3,0 MW mølle har vi foretaget gennemgribende

Læs mere

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold!

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA VIND 10 10 kw husstandsvindmølle > Nyt, kompakt design > Større vingefang > Høj effektivitet > Meget lydsvag Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

Driftssikker Vindmølle

Driftssikker Vindmølle Driftssikker Vindmølle Kingspan Wind er det seneste produkt i Kingspan Groups miljøvenlige sortiment. Resultatet af 30 års forskning, udvikling og innovation med installationer i mere end 60 lande og på

Læs mere

CIRKEL ENERGI Præsenterer Evance Wind Iskra R9000. Temadag om mini- og husstandsmøller

CIRKEL ENERGI Præsenterer Evance Wind Iskra R9000. Temadag om mini- og husstandsmøller CIRKEL ENERGI Præsenterer Evance Wind Iskra R9000 Temadag om mini- og husstandsmøller Evance Winds Historie Grundlagt i 1999 stor vind fra Carter, alle arbejder stadig hos Evance. Forskning og udvikling

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

V80-2,0 MW. Pitchreguleret vindmølle med OptiTip og OptiSpeed

V80-2,0 MW. Pitchreguleret vindmølle med OptiTip og OptiSpeed V80-2,0 MW Pitchreguleret vindmølle med OptiTip og OptiSpeed Den ideelle løsning til placering inde i landet Vestas V80-2,0 MW møllen er en pitchreguleret vindmølle med 3 vinger og en rotordiameter på

Læs mere

Højtydende, effektiv husstandsmølle

Højtydende, effektiv husstandsmølle Højtydende, effektiv husstandsmølle Gaia-Wind: en etableret designer og producent af husstandsmøller for husstande i landzonen og eventuelt tilknyttet virksomhed samt ikke-kommercielle institutioner www.gaia-wind.com

Læs mere

1.0 Møllens hovedtræk... 3. 1.1 Regler... 3

1.0 Møllens hovedtræk... 3. 1.1 Regler... 3 Brochure KVA Vind 6 Indholdsfortegnelse 1.0 Møllens hovedtræk... 3 1.1 Regler... 3 2.0 Beskrivelse af KVA Vind 6... 4 3.0 Tegning af KVA Vind 6 på 20.5m mast... 5 4.0 Tegning af fundament til 20.5m mast...

Læs mere

Tekniske udfordringer ved offshore vindmølle parker. Præsentation af Vestas Wind Systems A/S

Tekniske udfordringer ved offshore vindmølle parker. Præsentation af Vestas Wind Systems A/S Tekniske udfordringer ved offshore vindmølle parker Præsentation af Vestas Wind Systems A/S 4 Tekniske udfordringer ved offshore vindmølle parker 10. juni 2004 Hans Michael Hansen Technical Manager M.Sc.

Læs mere

Gaia-Wind 133-10/11 kw. Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s.

Gaia-Wind 133-10/11 kw. Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s. Gaia-Wind 133-10/11 kw Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s. Intelligent og decentral forsyning af miljørigtig energi

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

Vindmøller - Krøjefejl og Energiproduktion

Vindmøller - Krøjefejl og Energiproduktion Vindmøller - Krøjefejl og Energiproduktion Øvelsesvejledning til brug i Nanoteket Udarbejdet i Nanoteket, Institut for Fysik, DTU Rettelser sendes til Ole.Trinhammer@fysik.dtu.dk Marts 2013 Indhold Indledning

Læs mere

Hvordan findes den rigtige lokation?

Hvordan findes den rigtige lokation? Hvordan findes den rigtige lokation? At finde et sted med masser af vindressourcer, til din vindmøllepark, kaldes siting. Efter indledende forberedelse foretages siting som en del af tilbudsfasen for Vindmøllepark-projektet.

Læs mere

Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min. www.kaeser.com

Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min. www.kaeser.com Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min www.kaeser.com Made in Germany KAESER s velkendte MOBILAIR kompressorer har produktionsfaciliteter direkte

Læs mere

MOBIL LAB. Vindlaboratoriet VIND ENERGI. Introduktion Om vindlaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling

MOBIL LAB. Vindlaboratoriet VIND ENERGI. Introduktion Om vindlaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling Vindlaboratoriet VIND ENERGI Introduktion Om vindlaboratoriet Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling Introduktion Vindenergi er en af de meget synlige energiformer, når vi snakker om vedvarende

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Optimer din løsning med 360 energieffektivitet

Optimer din løsning med 360 energieffektivitet Danfoss-løsninger til varmepumper Optimer din løsning med 360 energieffektivitet Oplev styrken ved 360 effektivitet med vores markedsførende ekspertise og brede produktportefølje til varmepumper til hjemmet

Læs mere

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS 1 Hvem er Dansk Varmepumpe og vores partnere DANSKVARMEPUMPE.DK er en del af den efterhånden store familie hvor også DANSKSOLVARME.DK og

Læs mere

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk Fejlfri ydelse er lig med penge i banken Vi introducerer DHP-AQ

Læs mere

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID Siden 2003 har Geesinknorba tilbudt hybrid systemer på komprimatorer. I 2009 vandt Hybrid Plug-In systemet CIWM Recycling Award og skubbede

Læs mere

HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK

HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK HORNS REV 1 HAVMØLLEPARK Mennesker har i årtusinder udnyttet vinden som energikilde. Udviklingen bevæger sig i dag fra mindre grupper af vindmøller på land til større vindmølleparker på havet. Vindkraft

Læs mere

Præcision i en klasse for sig.

Præcision i en klasse for sig. METAL Præcision i en klasse for sig. Kraftige FEIN boremaskiner med ultrapræcis lejring. FEIN specialisten inden for slidstærkt elværktøj. For mere end 115 år siden revolutionerede FEIN arbejdsverdenen

Læs mere

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti 7 års Garanti mod gennemtærring Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. Den særligt høje effektivitet i varmepumpen sikres af kvalitetskompressoren der gør det muligt at opnå effektiv drift og

Læs mere

WindPRO version Nov2013 Udskrevet/Side :54 / 1. DECIBEL-Hovedresultat. Beregningsresultater. Beregning:L4 3 V90 alm støj.

WindPRO version Nov2013 Udskrevet/Side :54 / 1. DECIBEL-Hovedresultat. Beregningsresultater. Beregning:L4 3 V90 alm støj. DECIBEL-Hovedresultat Beregning:L4 3 V90 alm støj Støjberegningsmetode: Dansk 2011 Beregning er baseret på "Bekendtgørelse nr. 1284 af 15. december 2011" fra Miljøministeriet. 28-05-2014 22:54 / 1 28-05-2014

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

MOBIL LAB. Den mobile mølle VIND ENERGI. Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling

MOBIL LAB. Den mobile mølle VIND ENERGI. Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling Den mobile mølle VIND ENERGI Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling MOBIL LAB Introduktion Som supplement til test af vindmøller i Mobil Lab s vindtunnel, giver

Læs mere

Gennemgang af Sol, vind, Hydro og A-kraft

Gennemgang af Sol, vind, Hydro og A-kraft Gennemgang af Sol, vind, Hydro og A-kraft Vind Geografiske begrænsninger Kræver områder med regelmæssige vinde. Som regel er det flade områder uden store forhindringer, der kan bremse vinden, som er ideelle.

Læs mere

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar.

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar. Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG Dit behov for sikker drift. Vi sørger for dit anlæg altid er i drift, og vedligeholder det løbende! Maksimalt udbytte ved optimal drift:

Læs mere

WindPRO version Jan 2011 Udskrevet/Side :52 / 1. PARK - Hovedresultat

WindPRO version Jan 2011 Udskrevet/Side :52 / 1. PARK - Hovedresultat PARK - Hovedresultat Beregning: 5 stk Vestas V112 94 m navhøjde 149,9 m totalhøjde Skyggevirkningsmodel N.O. Jensen (RISØ/EMD) 03-06-2011 10:52 / 1 03-06-2011 10:41/2.7.486 Beregnings-opsætning Lufts densitets

Læs mere

Bring lys over driften af belysningen

Bring lys over driften af belysningen Bring lys over driften af belysningen CityTouch LightPoint Asset Management system for belysning CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Velkommen til den nye intelligens inden for belysning. Professionel

Læs mere

Hurtigport Albany RR3000 ISO

Hurtigport Albany RR3000 ISO Hurtigport Albany RR3000 ISO ASSA ABLOY Entrance Systems The global leader in door opening solutions Høj hastighed og fremragende varmeisolering Varmeisolering 50 mm tyk isoleret portdug. Minimalt varmetab.

Læs mere

Husstandsmøller & Solcelleanlæg

Husstandsmøller & Solcelleanlæg Husstandsmøller & Solcelleanlæg Infoaften - Solid Wind Power, SWP 10 kw og SWP 25 kw Anders Ztorm, Adm. Direktør Solenergi Danmark A/S, Dagsorden 1. Præsentation af Solenergi Danmark 2. Politiske målsætninger

Læs mere

Vindmøller i dag og i morgen. SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus

Vindmøller i dag og i morgen. SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus Vindmøller i dag og i morgen SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus Mølleejere eller aktionær interessen i et stærkt Vestas 2011, 3. kvartal 2015, 3. kvartal 2 Name

Læs mere

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure.

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. www.siemens.dk/buildingtechnologies Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. optimering monitorering -opgradering -opdatering Service giver optimeret drift,

Læs mere

Stand alone system baseret på 11kW Gaia vindmølle. Henrik Bindner Vindenergiafdelingen, Risø

Stand alone system baseret på 11kW Gaia vindmølle. Henrik Bindner Vindenergiafdelingen, Risø Stand alone system baseret på 11kW Gaia vindmølle Henrik Bindner Vindenergiafdelingen, Risø Projektpartnere Gaia Wind A/S Mita-Teknik A/S IET, Aalborg Universitet Vindenergiafdelingen, Risø Støttet af

Læs mere

Det komplette produktprogram

Det komplette produktprogram Det komplette produktprogram kvalitet pålidelighed værdi for pengene Hvorfor vælge Mitsubishi? JAMSTEC Når du vælger Mitsubishi, vil du få fordel af de mange års teknisk erfaring, det globale perspektiv

Læs mere

Viking Husstandsvindmøller. Temadag Husstandsmøller, Fredericia 18. september 2015

Viking Husstandsvindmøller. Temadag Husstandsmøller, Fredericia 18. september 2015 Viking Husstandsvindmøller Viking VS10 Viking VS10 er en helt ny husstandsvindmølle Stærk, driftssikker og godt skruet sammen. De sidste fire år har vi høstet masser af gode erfaringer med produktion og

Læs mere

NYHED LUFT-TIL-LUFT-VARMEPUMPER

NYHED LUFT-TIL-LUFT-VARMEPUMPER NATURLIG KRAFT FRA PANASONIC Luftvarmepumper for bedre miljø og økonomi Varmepumper af høj kvalitet 100 % Panasonic Store besparelser op til 80 % af varmeomkostningerne Pålidelige selv ved temperaturer

Læs mere

SKRUEGENERATOR. Sneglepumper som energi turbine

SKRUEGENERATOR. Sneglepumper som energi turbine SKRUEGENERATOR Sneglepumper som energi turbine Projektforløb opdæmmet flod Etablering af financiering og ejerskab Forundersøgelse Flow data fra myndigheder eller kunde nej Projekt gennemførsel Etableringsmulighed

Læs mere

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ W W W. I V E C O. c o m SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ www.facebook.com/iveco www.youtube.com/iveco www.twitter.com/iveco www.flickr.com/photos/ ELEMENTS 100% fordele, 100% Iveco Kære Iveco kunde,

Læs mere

Husstandsvindmøller Typegodkendelse Test og dokumentation

Husstandsvindmøller Typegodkendelse Test og dokumentation Husstandsvindmøller Typegodkendelse Test og dokumentation Temadag omkring nettilslutning af elproducerende anlæg Den 1 juni 2011 Peggy Friis Risø DTU Godkendelsessekretariatet for Vindmøller SWT i godkendelsessystemet

Læs mere

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE Climawin bruger varme, normalt tabt gennem et vindue, til at forvarme den friske luft som konstruktionen tillader at passere gennem vinduet. Dette giver en

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING KLAR TIL T.O.M. 31. AUGUST 2017 PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING FORØG DIN PRÆSTATION DENNE SÆSON Høstperioden er en vigtig periode for landbrugsåret. Case IH står

Læs mere

VØLUND F2120 VØLUND F2120 GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME MERE END MEGET VARME

VØLUND F2120 VØLUND F2120 GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME MERE END MEGET VARME VØLUND VØLUND GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME MERE END 5 GANGE SÅ MEGET VARME POLARKULDE GIVER VARME I STUERNE F 2120 udvinder varme af luften udenfor, selv om udetemperaturen rasler ned til minus

Læs mere

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes.

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Forholdet Leica Geosystems har med sine kunder kan defineres med ét ord: Partnerskab.

Læs mere

Temamøder: Nyt vindmølleprojekt Rønnede 9. okt 2014. Danmarks Vindmølleforening Helena Tinggaard, Business Manager, DK/NO

Temamøder: Nyt vindmølleprojekt Rønnede 9. okt 2014. Danmarks Vindmølleforening Helena Tinggaard, Business Manager, DK/NO Temamøder: Nyt vindmølleprojekt Rønnede 9. okt 2014 Danmarks Vindmølleforening Helena Tinggaard, Business Manager, DK/NO Agenda Prisudviklingen på vindmøller set i forhold til pris pr. kwh. Hvilke aktuelle

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd 2 Førende inden for lyd Avanceret akustisk ekspertise Med mere end 60 års erfaring inden for design og udvikling af elektro-akustisk teknologi,

Læs mere

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Perfektion i alle detaljer Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi > > > Genanvender den varme luft Reducerer energiforbruget op til 60% Hurtig tilbagebetalingstid Varmepumpe-tørretumblere T9HP,

Læs mere

Introduktion til vindkraft

Introduktion til vindkraft DANSIS-møde 4. oktober 2006 Niels Raben DONG Energy Project Manager, M. Sc. E.E. Section Renewables Disposition DONG Energy og vindkraft Vindkraft et situationsbillede Vindkraft udfordringerne 2 DONG Energy

Læs mere

MobiCrane og MobiArm

MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm vores leddelte udliggerkraner giver mange muligheder Fordele MobiCrane og MobiArm en stor forbedring af dit arbejdsmiljø. Løft bliver meget nemmere, og samtidig

Læs mere

windhager.dk MES PLUS MES PLUS Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening

windhager.dk MES PLUS MES PLUS Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening windhager.dk Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening A breath of fresh air 2 Varme som det skal være Økonomisk, lavt brændstof forbrug, en komfortabel rum temperatur og første

Læs mere

Velkommen til Testcenter Høvsøre og Testcenter Østerild

Velkommen til Testcenter Høvsøre og Testcenter Østerild Velkommen til Høvsøre og Østerild 1 Havvindmøller testes på land Havsøre Både Høvsøre og Østerild ligger ved den jyske vestkyst Høvsøre Østerild Østerild DTU Lyngby Campus DTU Risø Campus Historien går

Læs mere

Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 09/2014

Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 09/2014 Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 09/2014 Fakta om investering i vindmøller Der er mange gode argumenter for at investere i vindmøller: Langsigtet investering Stor opsparing Stor skattefordel

Læs mere

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power Siemens Wind Power Produktions- og administrationsbygninger i Brande Siemens Wind Power s hovedkontor har ligget i Brande siden 1980 Den nuværende kontorbygning blev bygget i 2001 Udvidelse med 15,000

Læs mere

Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 10/2014

Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 10/2014 Vindmølle- og solanlæg til salg 2014 Opdateret 10/2014 Fakta om investering i vindmøller Der er mange gode argumenter for at investere i vindmøller: Langsigtet investering Stor opsparing Stor skattefordel

Læs mere

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre 50% besparelse på varmeregningen Spar op til 50% på varmeregningen ved at udskifte dit gamle gas- eller oliefyr

Læs mere

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Den ultimative lastvogn til fjerntransport Når det kommer til brændstof, handler det ikke kun om, hvor meget du kan spare, men også

Læs mere

Investeringsprojekt TORTOMANU Vindmøllepark

Investeringsprojekt TORTOMANU Vindmøllepark Investeringsprojekt TORTOMANU Vindmøllepark 2 Mere Information & Kontakt For yderligere information og prospekt gå til fondens hjemmeside på: www.ceei.dk/bliv-investor Du kan også kontakte CEEI s investeringsafdeling

Læs mere

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites (RTS) Formål Optimere energiforsyningen til Remote Telecom

Læs mere

Luftbehandlingsløsning

Luftbehandlingsløsning Luftbehandlingsløsning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning (4-5) Bærbare klimaanlæg (6-9) Vægmonterede klimaanlæg (10-11) Varmepumper (12-13) Klimaanlæg til lettere kommerciel brug (14-15)

Læs mere

Atlas Copco Adsorptionslufttørrere. MD 50-2500 88-2500 l/s / 185-5297 cfm

Atlas Copco Adsorptionslufttørrere. MD 50-2500 88-2500 l/s / 185-5297 cfm Atlas Copco Adsorptionslufttørrere MD 5-25 88-25 l/s / 185-5297 cfm Fuld kompetence, fuld ansvarlighed I hjertet af din virksomhed leverer Atlas Copco trykluft af høj kvalitet, som giver dig overlegen

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

Få styr på vejbelysningen

Få styr på vejbelysningen Få styr på vejbelysningen CityTouch LightWave Remote Lighting Management CityTouch LightWave / Intelligent lysstyring 3 Velkommen til den nye offentlige belysning. I dag er vejbelysning statiske enheder,

Læs mere

Your reliable partner. Hurtig, støjsvag og. Vacumat Eco

Your reliable partner. Hurtig, støjsvag og. Vacumat Eco Your reliable partner Hurtig, støjsvag og Vacumat Eco effektiv på enhver måde Vandets kvalitet bestemmer ydelsen Kvaliteten af vandet bestemmer ydelsen af varme- og kølesystemer. Et system med iltholdigt

Læs mere

ren og lydløs dental

ren og lydløs dental ren og lydløs dental ren luft til din klinik JUN-AIR introducerede den første kompressor for næsten 50 år siden og indledte udviklingen af den teknologi og det design, som har gjort JUN-AIRs kompressorer

Læs mere

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg Silkeborg Varme solvarmeanlæg Verdens største solvarmeanlæg Hvorfor solvarme? Solen er den reneste af alle energikilder, og den er den mest kraftfulde af de bæredygtige energikilder. Der udledes ingen

Læs mere

Hurtig, støjsvag og utrolig økonomisk afluftning

Hurtig, støjsvag og utrolig økonomisk afluftning Your reliable partner Hurtig, støjsvag og utrolig økonomisk afluftning Vacumat Eco effektiv på enhver måde Vandets kvalitet bestemmer ydelsen Kvaliteten af vandet bestemmer ydelsen af varme- og kølesystemer.

Læs mere

Kingspan 6/15(10) kw Husstandsmølle. Robust Støjsvag Gennemtestet

Kingspan 6/15(10) kw Husstandsmølle. Robust Støjsvag Gennemtestet Kingspan 6/15(10) kw Husstandsmølle Robust Støjsvag Gennemtestet CBC Energy hjælper dig til at blive en CO 2 -venlig husstand Vil du have egen vindmølle? -og spare miljøet for ca. 9 ton CO 2 om året Bor

Læs mere

TOOLS TO TRUST. Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien

TOOLS TO TRUST. Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien TOOLS TO TRUST Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien DEN MINDSTE DETALJE GØR DEN STØRSTE FORSKEL Nøjagtighed kræver indsigt i det, der er vigtigt for vores kunder og deres slutbrugere. Og det

Læs mere

Baggrunden bag transkritiske systemer. Eksempel

Baggrunden bag transkritiske systemer. Eksempel Høj effektivitet med CO2 varmegenvinding Køleanlæg med transkritisk CO 2 har taget markedsandele de seneste år. Siden 2007 har markedet i Danmark vendt sig fra konventionelle køleanlæg med HFC eller kaskade

Læs mere

Solvarmeanlæg til fjernvarme. Vi høster solens stråler på den mest effektive måde samt sikrer den største økonomiske besparelse

Solvarmeanlæg til fjernvarme. Vi høster solens stråler på den mest effektive måde samt sikrer den største økonomiske besparelse Solvarmeanlæg til fjernvarme Vi høster solens stråler på den mest effektive måde samt sikrer den største økonomiske besparelse AAlborg CSP A/S DIn grønne solenergipartner Vi høster solens stråler på den

Læs mere

- Varmepumper & varmegenvinding - RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N VARMEPUMPER & KØL VARMEPUMPER & KØL THERMO N VA VARMEPUMPER & KØL

- Varmepumper & varmegenvinding - RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N VARMEPUMPER & KØL VARMEPUMPER & KØL THERMO N VA VARMEPUMPER & KØL - I NORDEN - THERMO NOV - Varmepumper & varmegenvind RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N THERMONOVA 1 THERMO NO VA RØGGASKØLING THERMO N VA FJERNVARME VARMEGENVINDING - I NORDEN - 2 3 4 5 6 7 E IN

Læs mere

Hvad er minikraftvarme?

Hvad er minikraftvarme? Hvad er minikraftvarme? Forestil dig, at du har et lækkert, saftigt æble foran dig. Du bider en gang i det og smider resten væk. Det er da et spild, ikke? Forestil dig så, at du spiser æblet helt op til

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA-WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: HONUM EL A/S EJNAR KJÆR MØLLER CE1936 20151022/KLA SKOVHUSVEJ 25 8763 RASK MØLLE Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Kondenserende gaskedel Ydelse kw TRIGON XL. Kompakt, kraftfuld ydelse

Kondenserende gaskedel Ydelse kw TRIGON XL. Kompakt, kraftfuld ydelse Kondenserende gaskedel Ydelse 15-57 kw TRIGON XL Kompakt, kraftfuld ydelse TRIGON XL Fleksibel i alle installationer En ny standard TRIGON XL repræsenterer et signifikant skridt fremad i opvarmningsteknologi.

Læs mere

25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men den kan blive endnu bedre!

25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men den kan blive endnu bedre! Varmepumper Danfoss Heat Pumps VP Claus Bo Jacobsen Vind til Varme og Transport København, 22. oktober 2009 25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men

Læs mere

VAND-VAND VARMEPUMPE

VAND-VAND VARMEPUMPE - I NORDEN - THERMO NOV - Varmepumper & varmegenvind VARMEGENVINDING & RØGGASKØLING VAND-VAND VARMEPUMPE 85 C TIL HØJ KILDETEMPERATUR T N THERMONOVA 1 2 KØLING AF THERMO NO VA 3 RØGGAS THERMO N VA 4 MASKINER

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT Foretrækkes af professionelle Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt

Læs mere

NY EPOKE F Vølund F2120 luft/vand-varmepumpe sætter nye standarder inden for økonomi og effektivitet... VØLUND HAR EN SCOP VÆRDI HØJERE END 5,0

NY EPOKE F Vølund F2120 luft/vand-varmepumpe sætter nye standarder inden for økonomi og effektivitet... VØLUND HAR EN SCOP VÆRDI HØJERE END 5,0 HAR EN SCOP VÆRDI HØJERE END 5,0 NY EPOKE - Vølund luft/vand-varmepumpe sætter nye standarder inden for økonomi og effektivitet... DET NÆSTE SKRIDT ER ALLEREDE TAGET: MED KOMMER SCOP- VÆRDIERNE OP OVER

Læs mere

97,3 % DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design

97,3 % DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design Til installationer i beboelsesområder, fra 2,0 kw til 4,6 kw 97,3 % Maksimumeffektivitet

Læs mere

COTES ALL-ROUND C30-SERIEN

COTES ALL-ROUND C30-SERIEN COTES ALL-ROUND C30-SERIEN EKSPERTER I FUGTSTYRING COTES.COM COTES ALL-ROUND C30-SERIEN IDEEL TIL BRUG I Produktionsanlæg i fødevareindustrien Kølerum Vandværker Generel fugtstyring i alle former for indendørs

Læs mere

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet WE KNOW HOW AVN Teknik implementerer tekniske løsninger, som sikrer ergonomisk korrekt materialehåndtering. Vores løsninger indebærer sikkerhed, planlægning, opfølgning og vedligeholdelse. Produktivitet

Læs mere

Hørt om store vindmøller

Hørt om store vindmøller Hørt om store vindmøller Negativt 1. De larmer voldsomt (både vingerne og rotorerne). Det er korrekt, at for de møllertyper vi kender i Danmark i dag gælder det, at de store møller udsender mere støj end

Læs mere

Kom fremtiden nærmere

Kom fremtiden nærmere 01 DK Kom fremtiden nærmere Smart Flow Management Digital platform til trykluftskompressorer Real-time data giver dig det kølige overblik iconn giver ro i sindet Hos CompAir er effektivitet i højsædet;

Læs mere

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til solcelleguiden Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til produktion af el med solceller. Solceller

Læs mere

Attraktive vindmøller og solanlæg til salg 2014 Opdateret 01/04 2014

Attraktive vindmøller og solanlæg til salg 2014 Opdateret 01/04 2014 Attraktive vindmøller og solanlæg til salg 2014 Opdateret 01/04 2014 PROJEKTER TIL SALG Vi har en række attraktive vindmølle- og solprojekter og andele i vindmølleprojekter til salg, til meget attraktive

Læs mere

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Flygt PumpSmart, PS00 Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Mindre tilstopning, færre driftsstop, større effekt Et standard-frekvensomformerdrev kan bruges til mange forskellige anvendelser.

Læs mere

Parketmundstykke 300 mm Ø32 140 6700 540 1. Rundbørste Ø32 140 8244 500 1. Fugemundstykke 153 mm Ø32 147 0146 500 1

Parketmundstykke 300 mm Ø32 140 6700 540 1. Rundbørste Ø32 140 8244 500 1. Fugemundstykke 153 mm Ø32 147 0146 500 1 Som alle andre Nilfisk maskiner, er designet enestående med fokus på ergonomi og miljøvenlighed. Beholderkapaciteten er den største i klassen, hvilket betyder mindre spildtid på tømning af poser. vejer

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE

PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PROJEKTBESKRIVELSE OPSTILLING AF EN GAIA- WIND 133 10 KW HUSSTANDSVINDMØLLE PLACERING: SAGS NUMMER: DATO OG INITIALER: Horsens Hedegårdsvej 2 CE- 0838 20140812/KAB 9520 Skørping Side: 1 af 10 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

24/7. Fjernovervågning af PV-systemer i realtid Simpel, smart og sikker. www.danfoss.com/solar

24/7. Fjernovervågning af PV-systemer i realtid Simpel, smart og sikker. www.danfoss.com/solar MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Fjernovervågning af PV-systemer i realtid Simpel, smart og sikker Den nye serie af CLX-overvågningssystemer med ConnectSmart 24/7 realtidsovervågning med ConnectSmart teknologi

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet

Danmarks Tekniske Universitet Danmarks Tekniske Universitet Danmark som test- og demonstrationsland Den 11. marts 2016 Koncerndirektør Niels Axel Nielsen, DTU 1 11. Marts 2016 Mission DTU skal udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og

Læs mere

Det bedste er blevet endnu bedre

Det bedste er blevet endnu bedre Det bedste er blevet endnu bedre Kræv den NYE ALPHA2 KONSTANT INNOVATION DET LIGGER I VORES GENER Med over 3 millioner solgte enheder på verdensplan har Grundfos ALPHA2 vist sig at være verdens bedst sælgende

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima SCM ZM Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT SCM ZM Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt for udviklingen

Læs mere

24. juni Store varmepumper i fjernvarmeregi set fra et eldistributionssynspunkt

24. juni Store varmepumper i fjernvarmeregi set fra et eldistributionssynspunkt 24. juni 2019 Store varmepumper i fjernvarmeregi set fra et eldistributionssynspunkt Agenda Den grønne omstilling Nyt forbrug i el-nettet Belastningsudvikling for Evonet - Fleksibilitet Tarif Tilslutning

Læs mere

DPU Hurtigt og pålideligt til destinationen

DPU Hurtigt og pålideligt til destinationen DPU 4045 Vibrationsplader, vendbare Hurtigt og pålideligt til destinationen Takket være dens fremragende komprimeringskraft kombineret med en hurtig kørselsretning fremad og baglæns, tilbyder DPU4045 en

Læs mere