VVM screening og Reguleringstilladelse vandløb H35

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM screening og Reguleringstilladelse vandløb H35"

Transkript

1 Per Bonefeld Mintebjergryde Sydals VVM screening og Reguleringstilladelse vandløb H35 Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i henhold til Vandløbsloven og VVM-afgørelse i forbindelse med regulering af den rørlagte del af vandløb H35 beliggende på matr. nr. 116, 23b og 137, Mintebjerg, Hørup. Vand & Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg T vand-natur@sonderborg.dk /20616 Ks:Rool Figur 1.: Oversigtskort med projektområde Tilladelse til regulering af vandløb Tilladelsen til regulering af H35 meddeles efter Vandløbsloven 1 på følgende vilkår: 1 Afgørelsen er meddelt i henhold til 17 i Bekendtgørelse nr af 8. december 2015 om lov om vandløb (Vandløbsloven) og 3 i Bekendtgørelse nr af 16. december 2015 om vandløbsregulering og restaurering m.v. Version: Dato: Initialer:

2 2/8 Projektet skal gennemføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet, I forbindelse med projektet må der ikke tilføres stoffer, sand, jord eller andre ting til den åbne vandløbsstrækning. Sønderborg kommune er tilsynsmyndighed. Senest 3 dage før anlægsarbejdet igangsættes skal Sønderborg Kommune underrettes Hvis der i forbindelse med anlægsarbejdet stødes på fortidsminder skal arbejdet indstilles og museum Sønderjylland kontaktes. Ansøger skal selv indhente ledningsoplysninger inden gravearbejdet, Godkendelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år fra datoen for godkendelsen VVM-afgørelse (afgørelse om ikke VVM pligt) Der er foretaget en screening af vandløbsprojektet efter VVM-bekendtgørelsen 2. Sønderborg Kommune vurderer, at regulering af H35 ikke er af et sådant omfang, at projektet er omfattet af VVM-pligten (Vurdering af Virkning på Miljøet). Afgørelsen er begrundet i, at miljøpåvirkningens omfang ikke er af en sådan karakter og/ eller grad, at aktiviteterne må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Der er her tale om et mindre projekt hvor en ny rørlagt vandløbsledning lægges. Der er risiko for at vandløbsreguleringen kan påvirke den åbne del af vandløbet H35 hydraulisk. Det er dog i forbindelse med vandløbsreguleringssagen vurderet, at en sådan påvirkning ikke vil være væsentlig. Projektet ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser, men rørlægningen vil ingen indflydelse havde på grundvandet. Baggrund Projektet har sin baggrund i gentagne og vedvarende oversvømmelser på arealerne beliggende mellem Skovbyvej og Mommarkvej, øst for Høruphav. Oversvømmelserne skyldes bl.a. en større hydraulisk belastning af rørene fra en øget afstrømning fra området. Den større afstrømning giver både oversvømmelser af landbrugsarealer og jordskylningsproblemer i den eksisterende rørledning. Afvandingsproblemerne ønskes afhjulpet med et projekt, som tilbageholder vand fra vejarealer og giver en større kapacitet i rørledningerne. Projektforslaget indebærer, at der anlægges en 490 m lang ny hjælpeledning fra en eksisterende brønd på vandløb H37 og frem til det punkt på H35, hvor den overgår til åbent vandløb. Hjælpeledningen er udført i PVC. Den er på en 280 m lang strækning udført som ø500 mm og på en 210 m lang strækning udført som en ø400 mm. 2 Afgørelsen er meddelt i henhold til 2 stk. 2 pkt. 1 i Bekendtgørelse nr af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning

3 3/8 Vandløb H37 afproppes på den øverste del. Vandløbet udgår som offentligt vandløb på en ca. 270 m lang strækning frem til sammenløbet med vandløb H36, men bibeholdes for at sikre opsamling af evt. dræn på strækningen. Figur 2.: Ny hjælpeledning mellem H37 og til den åbne del af H35 Forudgående høringsperiode Projektet har været fremlagt i 4 ugers offentlig høring i perioden fra 19. juli 2016 til 16. august I høringsperioden har det været muligt at komme med indsigelser, bemærkninger og ændringsforslag til projektet. Sønderborg Kommune har ikke modtaget indsigelser til projektet i høringsperioden. Miljømæssig vurdering Målsat vandløb, Åbne del af H35 Vandløb H35 er i dag udlagt som et ø550 mm rør på matr. nr. 137 frem til udløbet i den åbne del af H35. Den åbne del har en samlet længde på ca m inden det løber ud i Hørup Hav. Vandløbet er på den åbne strækning omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 mod tilstandsændringer. Vandløbet er omfattet af Vandområdeplanerne for og har det foreløbige miljømål god økologisk tilstand. Den samlede tilstand i dag er angivet til dårlig økologisk tilstand. Den manglende målopfyldelse tilskrives hovedsageligt dårlig vandkvalitet. Dette reguleringsprojekt påvirker ikke vandkvaliteten.

4 4/8 Der blev i juni 2015 gennemført et vandløbsrestaureringsprojekt i H35. Der blev som en del af vandplanprojekterne fjernet tre spærringer på vandløbet omkring Majbølgård. Formålet var at forbedre opgangsmulighederne for fisk og smådyr. Projektet medfører, at den hydrauliske belastning af den nedstrømsliggende åbne strækning kan blive forøget i visse situationer med høj vandføring. Projektets konsulent skønner, at vandføringen i det eksisterende rør ved fuldtløbende kapacitet i dag er 250 l/s. Vandføringen ved fuldtløbende kapacitet i det nye rør er beregnet til 115 l/s. Hvis begge rør er fuldtløbende på samme tid kan den hydrauliske belastning i visse situationer udgøre op 365 l/s efter realiseringen af reguleringsprojektet. Sønderborg Kommune har haft en dialog med DTU/AQUA (Stig Petersen) om konsekvenserne af den øgede vandføring. Det er Stig Petersens vurdering, at den lejlighedsvis forøgede vandføring næppe vil påvirke en ørredbestand negativt, da småørreder vil kunne finde skjul i vandløbsbund eller sider. Det er Stig Petersens vurdering, at der kan være en forøget risiko for erosion af vandløbet, især hvis vandhastigheden stiger til mere end 1 m/s. Sønderborg Kommune har gennemført VASP-beregninger af flowet gennem den åbne del af H35. Det er i beregningerne forudsat et Manningtal på 12 svarende til et vandløb, der er nyligt skåret i halvdelen af bredden. Et højere Manningtal vil give en højere vandhastighed. Beregningerne viser, at vandhastigheder på mere end 1 m/s forekommer på en længde af ca. 8 m af vandløbsstrækningen i statussituationen og på en længde af 27 m i plansituationen (se bilag 8 og 9). I begge situationer ligger den kritiske strækning omkring Mindelunden ved Majbølgård. En del af den kritiske strækning ligger i den nyetablerede rørovergang ved Majbølgård, som har en længde på 14 m. Der vil næppe være en eroderende effekt på stedet, da der er tale om et betonrør. Umiddelbart efter røret løber ud i Mindelunden vil der (i en plansituation) være et stræk på 4 m ( ) som vil opleve en vandhastighed på over 1 m/s. I den nuværende situation vil dette blot være et stræk på 1 m. Slutteligt vil den sidste strækning der oplever en vandhastighed på over 1 m/s blive forlænget med 2 m, hvis det ekstra rør tilkobles. De 2 m vil være i et stryg, hvor risikoen for brinkerosion er størst. Vand & Natur har drøftet situationen med afdeling Projekt & Anlæg, som oplyser, at de vil ændre designet af vejgrøfterne omkring Mommarkvej, således at den hydrauliske belastning herfra bliver reduceret fra 82 l/s til 29,5 l/s, altså en reduktion på 52,5 l/s. Der er ansøgt om ændret udledningstilladelse, som er under behandling. Det er herefter Sønderborg Kommunes vurdering, at den hydrauliske merbelastning vil have en marginal betydning for vandløbet. Beskyttet natur Der ligger en lille sø 200 meter vest for udledningspunkt. Denne sø påvirkes ikke af projektet.

5 5/8 Den åbne del af vandløbet er 3 beskyttet. Den hydrauliske betydning af projektet på den åbne vandløbsstrækning er beskrevet under ovenstående afsnit. Projektet kræver ikke en dispensation i forhold til Naturbeskyttelseslovens 3. Internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000 områder) Det nærmest Natura 2000 område er Augustenborg Skov, beliggende 2,5 km fra projektet. Projektet har ingen indvirkning på Natura Bilag IV arter og danske rødlistearter Da rørlægningen skal foregår på landbrugsjord forventes projektområdet ikke at rumme beskyttede arter eller rødlistearter. Fortidsminder Projektet har været forlagt Museum Sønderjylland der har følgende kommentarer: Tracéet placeres i højtliggende, bølget terræn. Omkring tracéet er der registreret flere fortidsminder. Syd for tracéet er der således registreret adskillige gravhøje, men også en urnegravplads fra romersk jernalder (bl.a. sb og 147 samt 176 Hørup sogn). Vest for er der registreret en boplads fra romersk jernalder samt voldstedet Majgård (sb. 177 og 168, Hørup sogn). Til de mange gravhøje må der høre nogle bopladser, og disse må ligge i nærheden. Voldstedet tyder desuden på, at der kan være en middelalderbebyggelse tæt på. Vi ved i øvrigt af erfaring, at man i forhistorien foretrak at placere sin boplads højt i terrænet og tæt på vand. Netop et terræn som tracéet løber igennem. På den baggrund er det Museets vurdering, at der er risiko for at træffe på væsentlige jordfaste fortidsminder ved anlægsarbejdet. Museet anbefaler derfor, at der - afhængigt af tracéernes bredde - foretages en overvågning af anlægsarbejdet eller en kontrolleret muldafrømning forud for anlægsarbejdet.da den samlede strækning overstiger 250 m, skal udgifterne hertil - jf. Museumslovens 26.2 afholdes af bygherre. Hvis overvågningen/den kontrollerede muldafrømning viser, at der findes fortidsminder på strækningen, skal disse udgraves, inden de ødelægges ved anlægsarbejdet. I nogle tilfælde er det dog muligt at ændre ved jordindgrebet, så en udgravning ikke bliver nødvendig. Er det ikke muligt, vil udgravningen skulle finansieres af bygherre. De jordfaste fortidsminder er omfattet af museumslovens 27. Derfor skal man, hvis man ved anlægsarbejde støder på et fortidsminde, straks indstille arbejdet i det omfang, det berører fortidsmindet, og tilkalde Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev. Økonomi Udgifterne til projektet fremgår af projektforslag. Udgifterne deles mellem Per Bonefeld og Sønderborg Kommune, Projekt & Anlæg iht. fordelingsnøglen i projektet.

6 6/8 Tidsplan Projektet ønskes realiseret snarest efter at tilladelsen er givet, dvs. i septemberoktober Klagevejledning Afgørelse om regulering af vandløb Efter Vandløbsloven 3 kan kommunens afgørelse om regulering af vandløbet påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Afgørelsen kan påklages af den afgørelsen er rettet til, enhver der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Naturfredningsforening. Tilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet. Rettidig klage har opsættende virkning for den påklagede afgørelse medmindre klagemyndigheden bestemmer andet. VVM-afgørelse Efter Planloven 4 kan kommunens VVM-afgørelse alene påklages til Natur- og Miljøklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det vil sige, at man f.eks. kan klage, hvis man ikke mener, at kommunalbestyrelsen har haft hjemmel til at træffe afgørelsen. Man kan derimod ikke klage over, at kommunalbestyrelsen efter Deres opfattelse burde have truffet en anden afgørelse. Afgørelsen kan påklages af enhver med retlige interesse i sagens udfald, herunder en nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker samt en række landsdækkende foreninger og organisationer. Efter Planloven 5 kan afgørelsen prøves ved domstolene. Sag skal anlægges inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort. Offentliggørelse og klagefrist VVM-afgørelse og tilladelse efter Vandløbsloven til reguleringsprojektet og vil blive offentliggjort den 18. august 2016 og fremlagt på Sønderborg Kommunes hjemmeside, under Høringer og afgørelser. 3 Bekendtgørelse nr af 8. december 2015 om lov om vandløb (Vandløbsloven) 82, 84 stk. 1, nr. 1-3 samt stk. 4 4 Lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 om lov om planlægning (Planloven) 58 stk. 1 nr. 4 og 59 stk Lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 om lov om planlægning (Planloven) 62 stk. 1

7 7/8 Derudover vil en række interessenter blive orienteret direkte om afgørelserne jf. nedenstående liste over klageberettigede samt modtagere af kopi af disse afgørelser. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen på Sønderborg Kommunes hjemmeside, dvs. senest 15.september Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 500 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyr for behandling af klage Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af en klage, at privatpersoner indbetaler et gebyr på 500 kr. Natur- og Miljøklagenævnet vil efter modtagelse af klagen sende en opkrævning på gebyret. Behandling af klagen påbegyndes ikke før gebyret er modtaget. Gebyret tilbagebetales, hvis klageren får helt eller delvis medhold i klagen. Vejledning om gebyrordningen findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Er der spørgsmål til denne afgørelse, kan henvendelse rettes til mig. Venlig hilsen Vibeke Ring Kuntz vrkn@sonderborg.dk Bilag: VVM-screeningsskema Reguleringsprojekt Sag nr Etablering af hjælpeledning til vandløbssystemet H35 i Mintebjerg inkl. Bilag 0-9.

8 8/8 Klageberettigede efter Vandløbsloven: Per Bonefeld, Mintebjergryde, 6470 Sydals Herdis Høi, Mintebjergvej 3a, 6470 Sydals Jens-Jørgen Worsøe Maarup, Skovbyvej 20, 6470 Sydals Sønderborg Kommune, Projekt & Anlæg Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Sportfiskerforbunds miljøkoordinator i Sønderborgområdet, Morten Ringive, mri@fleggaard.dk og miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen, lbt@sportsfiskerforbundet.dk Underretning om afgørelse vedr. vandløbsloven sendt til: Friluftsrådet, lokal: b.joensson@stofanet.dk Dansk Ornitologisk Forening, (DOF), natur@dof.dk Dansk Ornitologisk Forening, Sønderborg, soenderborg@dof.dk Klageberettiget i forhold til VVM-afgørelsen: Per Bonefeld, Mintebjergryde, 6470 Sydals Herdis Høi, Mintebjergvej 3a, 6470 Sydals Jens-Jørgen Worsøe Maarup, Skovbyvej 20, 6470 Sydals Sønderborg Kommune, Projekt & Anlæg Danmarks Naturfredningsforening, dnsoenderborg-sager@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, post@sportsfiskerforbundet.dk Dansk Ornitologisk Forening, (DOF), natur@dof.dk Dansk Ornitologisk Forening, Sønderborg, soenderborg@dof.dk Friluftsrådet, lokal: b.joensson@stofanet.dk Friluftsrådet, Hovedafdeling: fr@friluftsraadet.dk

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Henvendelsen har sin baggrund i gentagne og vedvarende oversvømmelser på arealerne beliggende mellem Skovbyvej

Læs mere

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Brønd på vandløbet Osbæk ved udløbet af forsinkelsesbassin i Østerkobbel, Augustenborg

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 Sønderborg Kommune, Vand & Natur, træffer hermed afgørelse om at nedklassificere en del af det offentlige vandløb, H35, fra offentligt vandløb til privat vandløb. Nedklassificeringen

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Henrik Detlefsen Mjang Bygade 23 6470 Sydals Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl.

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl. Vand og Natur Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Reguleringssag delvist lovliggørende tilladelse Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til regulering af Bredbæk bag ejendommen Præstevænget

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Finn Vendelin Jensen Klapleddet 4 Lysabildskov 6470 Sydals Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Tilladelse til regulering af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Hillerød Kommunes afgørelse I

Læs mere

Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag

Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag Til høringsparterne jf. forsendelseslisten Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag Sønderborg Kommune, Vand & Natur, har modtaget en ansøgning om regulering af et

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Jens Orlemann Sejlstrupvej 140 9480 Løkken orlemann@live.dk Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 20-12-2018

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Vandpleje Fyn Att: Søren Knabe Teknik, Erhverv og Kultur 18. januar 2018 Sagsnummer 480-2017-35613 Dokument nr. 480-2018-21001 Vandløbsgodkendelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til udlægning

Læs mere

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl 10 6470 Sydals Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, meddeler hermed Lysabild-Skovby Landvindingslag

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore.

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore. Teknik, Erhverv og Kultur 158. januar 2018 Sagsnummer 480-2014-132983 Dokument nr. 480-2017-289275 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på

Læs mere

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-37-18 Ks:LVN 21. marts 2019 Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ Mathias Breitenstein Hviidsvej 3 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 11-06-2018 / 01.05.08-P25-10-18

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard 17. januar 2019 Sagsnr. S2018-7371 Dok.nr. D2018-34977 Teknisk forvaltning Samsø Kommune Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti)

Læs mere

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59.

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59. JC Ejendomme Aps Strandvejen 133 8300 Odder Sendt pr. mail: mail@jctegnogbyg.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse efter vandløbsloven. Etablering af bro og sti langs Odder Å Afgørelse Odder

Læs mere

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg Svend Erik Pless Havnbjergvej 20 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn (stolper) på ejendommen matr.nr. 44 Oksbøl Ejerlav, Oksbøl, der ligger på Havnbjergvej 20, 6430

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 7 Se udsendelsesliste side 5 TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune Endelig godkendelse til regulering (rørlægning) af en

Læs mere

Leif Jacobsen Lambjergskov Sydals

Leif Jacobsen Lambjergskov Sydals Leif Jacobsen Lambjergskov 37 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre en fritliggende udestue på ejendommen matr.nr. 95 Lambjerg, Hørup, der ligger på Lambjergskov 37, 6470 Sydals Sønderborg Kommune

Læs mere

Beplantningen mod vest og syd skal bibeholdes i det omfang, det er praktisk muligt.

Beplantningen mod vest og syd skal bibeholdes i det omfang, det er praktisk muligt. Leif Hansen Kanalvej 2, Hundslev 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en ladebygning på ejendommen matr.nr. 10 Hundslev, Normark, der ligger på Kanalvej 2, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet 1 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af ca. 103 m² landbrugsjord til havejord på ejendommen matr.nr. 13 Bro, Ketting, der ligger

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk. Tilladelse til udskiftning af rørbro på Gurre Å

Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk. Tilladelse til udskiftning af rørbro på Gurre Å Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk Sag: 2012/25180 004 Id: 004344 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 16. juni 2017 Personlig

Læs mere

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. Teknik- og Miljøafdeling Berørte parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk

Læs mere

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen 25 1270 København K By og Miljø Høring af reguleringstilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 Regulering af Pøle A st. 2520-2531

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 2 Mommark, Lysabild, der ligger på Mommarkvej 411, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg

Reguleringstilladelse Essedalsrenden st Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Anne M Broe Christensen Sodemarksvej 16 A 3230 Græsted Sag: 06.02.03-P19-14-18 20. november 2018 Reguleringstilladelse Essedalsrenden st 1650-19002104 Sodemarksvej 16A 70 Søborg By, Søborg Vandløbsmyndigheden

Læs mere

Alsmic Att.: Lone Petersen Egen Markvej Nordborg

Alsmic Att.: Lone Petersen Egen Markvej Nordborg Alsmic Att.: Lone Petersen Egen Markvej 8 6430 Nordborg Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til at opføre en pavillon på ca. 35 m 2 samt opsætte et mobilt gedeskur på ca. 10 m 2 på ejendommen

Læs mere

LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen

LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen Landzonetilladelse til at udstykke en byggegrund fra matr.nr. 160 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Højtoft 6, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har den 2.

Læs mere

Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej Gråsten

Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej Gråsten Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en hegnsmur rundt om ejendommen matr.nr. 298 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Buskmosevej 1, 6300 Gråsten

Læs mere

Hjørring Kommune. Spejderne Vendelbo Division Mosbjerg V. Kasper Nielsen Hjørring den

Hjørring Kommune. Spejderne Vendelbo Division Mosbjerg V. Kasper Nielsen Hjørring den Hjørring Kommune Spejderne Vendelbo Division Mosbjerg V. Kasper Nielsen Kaspern.el@gmail.com Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted Hedensted Golfklub Rindbækvej 6 8722 Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarne Laursen Dir: +4579755691 Mob: +4551724245 e-mail: Bjarne.Laursen @Hedensted.dk Sagsnr.

Læs mere

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema.

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema. Lisbeth og Henrik Askholm Strandby Skov 15 5683 Haarby Godkendelse vedr. åbning af et privat rørlagt vandløb ved Strandby Skov, Haarby Assens Kommune meddeler hermed godkendelse jf. 16 & 17 i bekendtgørelse

Læs mere

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej.

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej. Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 24. januar 2019 Sagsnummer S2019-424 Dokument nr. D2019-6644 Udkast til vandløbsgodkendelse - Harritslevvej Vandløbsgodkendelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Finn Hansen Pommersgaard Sydals

Finn Hansen Pommersgaard Sydals Finn Hansen Pommersgaard 1 6470 Sydals Landzonetilladelse til at anlægge en ridebane på ejendommen matr.nr. 8 Vibøge, Lysabild, der ligger på adressen Pommersgaard 1, 6470 Sydals. Sønderborg Kommune har

Læs mere

Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer. Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven.

Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer. Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven. Henrik Overby Lambjergskov 35 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelse og renovere ejendommen matr.nr. 108 Lambjerg, Hørup der ligger på Lambjergskov 35, 6470 Sydals Sønderborg Kommune har

Læs mere

Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold Sønderborg

Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold Sønderborg Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold 18 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at arealoverføre ca. 65 m² fra ejendommen matr.nr. 7 Ullerup Ejerlav til ejendommen matr.nr. 411 og 493 Ullerup

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63 Nils Ladegaard Birkemosevej 63 6000 Kolding Sendt elektronisk til: nl@birkemosevej63.dk 16. februar 2018 - Sagsnr. 2017/20733 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til

Læs mere

Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej Sønderborg

Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej Sønderborg Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej 156 Landzonetilladelse til at etablere Bed & Breakfast på ejendommen matr.nr. 3 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Søndre Landevej 156, Sønderborg Kommune har den 29.

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Alling Å

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Alling Å DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 01-11-2018

Læs mere

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni Plan- og Miljøafdelingen 6. august 2018 SagsID.: 06.02.03-K08-4-18 Medarbejder: myde Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 47 til forlængelse af overkørsel ved matriklerne 2u og 11d, Østerild By, Østerild

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Mette Schneevoigt Qvist Lergravvej 8 8380 Trige Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Godkendelse af etablering

Læs mere

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen.

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen. Martin Raadkjær Jørgensen Hørtoftvej 2 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til ændret anvendelse af 230 m 2 erhvervsareal til en femte boligenhed på ejendommen matr.nr. 197 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger

Læs mere

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å.

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 15. november 2017 J.nr. 15/5678 Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. PROJEKTBESKRIVELSE...

Læs mere

David Carroll Grizzle Helved Augustenborg

David Carroll Grizzle Helved Augustenborg David Carroll Grizzle Helved 41 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at etablere Bed & Breakfast på ejendommen matr.nr. 134a Helved, Notmark, der ligger på Helved 41, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-10-2018

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st Carsten Flædekær Langegyde 16 5631 Ebberup Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st. 5030-5036. Assens kommune har valgt at fremme en tilladelse om etablering af en ny rørbro i Kærum Å. Rørbroen

Læs mere

Afgørelse om omlægning af en delstrækning af Selskær Bæk, tilløb 3.1

Afgørelse om omlægning af en delstrækning af Selskær Bæk, tilløb 3.1 Sendt til sagens parter: Bjarne Andersen Margit Junker Krag Christian Krag Christian Kock (via fuldmagt) Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf.

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav.

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav. Dorthe Roust Nissen Syvsigvej 5 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342102 keme@haderslev.dk 1. december 2016 Sagsident: 16/28486

Læs mere

Allan Pedersen Nørre Landevej Sydals

Allan Pedersen Nørre Landevej Sydals Allan Pedersen Nørre Landevej 28 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af en garage til beboelse på ejendommen matr.nr. 44 Nygård, Kegnæs, der ligger Nørre Landevej 28, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 8 Høring af ansøgning om godkendelse af etablering af dræn på matr.nr. 38 Edslev By, Kolt Hermed sendes udkast til godkendelse

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt.

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Som en del af indsatserne i Statens Vandplan 2009-2015, er en delvis åbning af

Læs mere

Peter Jul Skovlyvej 2 Fensholt 8300 Odder Sendt pr. mail: Sags Id

Peter Jul Skovlyvej 2 Fensholt 8300 Odder Sendt pr. mail: Sags Id Peter Jul Skovlyvej 2 Fensholt 8300 Odder Sendt pr. mail: petercharlotte@mail.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til genåbning af rørlagt vandløbsstrækning af Stampmølle Bæk på matr.

Læs mere

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning på 74,2 m² til erhverv på ejendommen matr.nr. 326 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019

SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade Børkop. 13. maj 2019 SKOVDYRKERFORENINGEN SYD A.M.B.A. Brejning Søndergade 26 7080 Børkop 13. maj 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Hampenbjergvej 7A, 7362 Hampen Du har den 27. marts 2019 anmeldt, at du

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Vilkår Sønderborg Kommune stiller alment vilkår om, at anvende ikke reflekterende

Vilkår Sønderborg Kommune stiller alment vilkår om, at anvende ikke reflekterende John Ebbesen Rugbjergvej 13, Klingbjerg 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en dobbelt carport med redskabsrum på ejendommen matr.nr. 650 Svenstrup Ejerlav, Svenstrup, der ligger på Rugbjergvej

Læs mere

Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via til:

Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via  til: Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via e-mail til: fnch@sonfor.dk Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på matr.nr. 671 Skodsbøl, Broager Sønderborg Kommune har modtaget

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 25-04-2019

Læs mere

Denne tilladelse annullerer samtidig en landzone- og byggetilladelse fra 2017 til en garage på 35 m 2.

Denne tilladelse annullerer samtidig en landzone- og byggetilladelse fra 2017 til en garage på 35 m 2. Lars Danefærd Christiansen Skovvej 1A 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at udvide en eksisterende ladebygning på ejendommen matr. nr. 115 Notmark Ejerlav, Notmark, der ligger på Skovvej 1A, 6440

Læs mere

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark 7 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 9A Nybøl Ejerlav, Nybøl,

Læs mere

Der gives samtidig dispensation fra Fortidsmindebeskyttelseslinjen. Jævnfør 18 og 65 i naturbeskyttelsesloven jf. vedlagte skrivelse.

Der gives samtidig dispensation fra Fortidsmindebeskyttelseslinjen. Jævnfør 18 og 65 i naturbeskyttelsesloven jf. vedlagte skrivelse. Jesper Lorenzen Bladt Oksbølvej 50A 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en garage på 195 m² og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 og 65 på ejendommen matr.nr. 173 Brandsbøl, Havnbjerg,

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail:

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail: Regionshuset Viborg NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Att: Per-Ulrik Jensen, mail: perulrik.jensen@nymoelle.dk

Læs mere

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til:

ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: ENIIG A/S Att.: Karsten Kvistgaard Fremsendt digitalt til: kkk@energimidt.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse

Læs mere

Vilkår Sønderborg Kommunen stiller alment vilkår om at anvende ikke reflekterende

Vilkår Sønderborg Kommunen stiller alment vilkår om at anvende ikke reflekterende Kegnæs Friskole Østerbyvej 11 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre et redskabsrum på ejendommen matr.nr. 187 a Sønderby, Kegnæs, der ligger på Østerbyvej 11, 6470 Sydals Sønderborg Kommune har

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej Sønderborg

Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej Sønderborg Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej 61 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere en garagebygning på ejendommen matr.nr. 422 Avnbøl, Ullerup, der ligger på Avnbøløstenvej 61, 6400 Sønderborg.

Læs mere

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Jens Bjerregaard Filskovvej 66 7330 Brande 11. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Du har den 27. maj 2019 anmeldt skovrejsning på matrikel nr. 1af, Hallundbæk

Læs mere

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Til Høringsberettigede 9. maj 2018 - Sagsnr. 18/8458 - Løbenr. 102536/18 Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel.

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel. TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Ringager 4B 2605 Brøndby Att.: Roar Juul Borgen Tilladelse til etablering

Læs mere

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen.

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen. Plan- og Miljøafdelingen 5. juli 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-19 Medarbejder: myde Tilladelse til bro over privat strækning af Visby Å Thisted Kommune har den 28. maj 2019 modtaget en ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Henrik Nyby Schubert Ahlmannsvej 50, st. th Sønderborg

Henrik Nyby Schubert Ahlmannsvej 50, st. th Sønderborg Henrik Nyby Schubert Ahlmannsvej 50, st. th. 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 11 Ladegårdskov, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Bovrupvej 1, 6300

Læs mere