Forår 2009 nr årgang En dag med høj himmel over bakken på Druestrup Friskole på elverfolkenes, røvernes, orkernes og krigernes tid.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forår 2009 nr. 1-29. årgang En dag med høj himmel over bakken på Druestrup Friskole på elverfolkenes, røvernes, orkernes og krigernes tid."

Transkript

1 Forår 2009 nr årgang En dag med høj himmel over bakken på Druestrup Friskole på elverfolkenes, røvernes, orkernes og krigernes tid. Foråret banker forsigtigt på

2 Druepressen Forår 2009 nr årgang Informationer til skolekredsen ved Druestrup Friskole Redaktion: Tine Brandt Christensen Niels Jørgen Hansen Jette L Hansen Oplag: 200 stk. En forårshilsen fra Druestrup Friskole. Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter. Slut med fordums fede ødselhed. Vi begynder at træne til skeletter. Jeg blir fem år ældre ved hvert Indgreb i min pung, Men når forårssolen skinner, blir jeg ung! Sådan indleder Benny Andersen sin fantastiske sang om foråret. I haven skærer vi ned for at alt kan grønnes endnu flottere i løbet af sommeren. Digtet er fra længe før den aktuelle finanskrise og alligevel er ordene om nedskæringer aktuelle. I skoleverden mærker vi, at der skæres i budgetterne. I skrivende stund skinner solen alle får ny energi og humøret bliver lidt højere. Nogle piger hopper i sjippetov udenfor vinduet. En flok drenge kommer møgbeskidte ind på kontoret efter de har spillet fodbold. Pigerne fra anden henter deres springudstyr, som Erik har lavet til dem. Utrolig så meget tid de kan bruge på at springe hest. Det er ikke noget problem at få de små til at røre sig! Vi har det godt og der er gang i mange ting. Druestrup Friskole Snedkærgårdsvej Tureby tlf.: fax: Inspirationsdag for bestyrelse og ansatte. Fredag d. 30. januar var bestyrelse og ansatte på besøg på to andre friskole: Ringsted Ny Friskole og Osted Friskole. Tanken med besøgene var at få gode ideer. Vi vil gerne gøre en god skole endnu bedre derfor disse inspirationsbesøg. Til drøftelsen bagefter skulle alle medbringe to gode ideer fra hver af de to skoler: én bygningsmæssig ide og én pædagogisk ide. De to friskole er på størrelse med Druestrup, derfor var det nemt at forstå hinandens hverdag og sammenligne skolerne. Besøgene er en del af vores tanker omkring skoleudvikling, som bestyrelse og ansatte lige nu bruger lidt tid på. Projektarbejde. Mange, der er i gang med en ungdomsuddannelse har stor gavn af at kunne arbejde projektorienteret. Denne arbejdsform kan kun læres gennem praktiske erfaringer. Hvordan søger man viden, hvordan strukturer man sin tid, hvad er et godt samarbejde osv. er vigtige dele af at arbejde med projekter. I klasserne bliver der arbejdet med mange små og større projekter. Her i marts måned har eleverne i 8. og 9. klasse arbejdet hver en uge med deres projektopgaver. Det er altid spændende at se hvad der kommer ud af en uges koncentreret og fokuseret arbejde. Arbejdsindsats og resultat hænger, som på mange andre områder, her nøje sammen. Det har været spændende at følge processen og se elevernes fremlæggelser.

3 Nyt fra ledelsen Lise i Malawi. Når I læser dette nummer af Druepressen er Lise i Malawi. Rejsen dertil er en gave fra skolen for en meget flot indsats gennem mange år og ikke mindst de sidste par år. Rejsen er dog først og fremmest en opgave, vi har bedt Lise udføre: nemlig at komme med ny inspiration til Druestrup Friskoles u-landsengagement. De sidste år har vi samlet penge ind til brønde i Malawi og vi håber, at Lise kommer hjem med gode ideer til, hvordan vi kan fortsætte og udbygge dette u-landsengagement. Det vil I komme til at høre mere til. Det grønne flag for femte gang. I efteråret fik vi det grønne flag for fjerde år i træk. Vi har selvfølgelig et stort ønske om at få flag nr. 5. På jordens dag i april vil vi igen arbejde med klima og miljø. Det kommer I til at høre mere til. Frugtordning. I efteråret havde en fin frugtordning, som fødevareministeriet betalte. Fra jul og frem til påske har ca. halvdelen af eleverne været med i en frivillig frugtordning. Denne ordning stopper nu til påske. Hvad vi gør i efteråret finder vi ud af senere. Generalforsamling Tirsdag d. 21. april kl indkaldes til generalforsamling på skolen. Jeg håber, at rigtig mange vil bruge denne aften til at gøre sin indflydelse gældende. Det er lidt sjovere at være bestyrelse og ansatte, når mange møder op til denne nødvendige del af et skoleliv. Det er påsketid. Forårstid og påsketid hører sammen. Det kribler og krabler overalt i naturen. Der opstår nyt liv af alt det, der synes dødt. Benny Andersen skal have det sidste ord i denne forårshilsen. Vi er solfangere, der giver det lys videre, der skinner på os. Livets sol er min den sidste del af livet, For som solfanger er jeg nu begyndt at forstå at Alt og Intet er os givet. Og en gang går solen sin runde uden mig, men når forårssolen skinner, lever jeg. De bedste forårshilsner Niels Jørgen.

4 Global Island. side 4Global Island Som et led i årets Grønne-Flag tema, som er KLIMA, har 8. og 9. klasse deltaget i et IT-baseret dilemma-spil; Global Island. Spillet er udviklet af FN, og det tilbydes gennem Danida og Mellemfolkeligt Samvirke. Der er ca. 150 spillere fra forskellige lande i verden i hver spil-omgang, og bag hver spillerprofil er der i reglen 2 eller 3 elever. Deltagerne fordeles på 5 lande, og skal i første omgang komme med ideer til, hvordan man kan håndtere klimaproblemerne til bedste for alle. Sproget er engelsk. Man kan skrive indlæg og fremme egne forslag samt kommentere og stemme på andres forslag. Første runde af spillet strækker sig over 4-6 lektioner fordelt på 2 uger, derefter kommer anden runde, hvor der ligeledes skal stilles forslag og diskuteres, hvorefter der vælges et parlament for hele Global Island. Det består af 3 spillerprofiler pr. land. Der er altså 15 medlemmer af det globale parlament. Vi fik 3 spillerprofiler valgt ind i parlamentet; nemlig Malou og Ane fra 8.klasse, Sverke og Jacob D. fra 8.klasse og Frederik, Alexander og Marc fra 9. klasse. Som det ses på billedet har de alle7 fået en t-shirt med Global Island-logo på som præmie. Vi er stolte af at have tre hold, som har argumenteret sig frem til de fine placeringer. Vi håber, at de bevarer engagementet og lysten til at blande sig.

5 Freds- og konfliktspil side 5 Rollespil om verdensfreden 8.og 9.klasse har haft besøg af Michael (MC) fra Vordingborg kasserne. Han instruerede i Freds- og konfliktspillet. Man er inddelt i 5 lande i en fiktiv verden. Hvert land har forskellige ressourcer/økonomi og styreform. Landene må forhandle og lave aftaler, der er indbygget konflikter (bl.a. en begravet profet), og der opstår katastrofer undervejs. MC gjorde, hvad han kunne for at provokere vore elever, men de holdt sig til forhandlingens vej og byttede militær for mad, sundhed og uddannelse. Det fik de meget ros for efter spillet. Det var en sjov oplevelse, og der var højt engagement hele dagen.

6 Grønt flag Årets miljøtema er KLIMAET I år er TEMAET for vores Grønne Flag-arbejde: KLIMAET. Der skal undervises i klimaforandringer og mulige årsager hertil, der skal foranstaltes sparekampagne, og en del elever skal på besøg på forskellige virksomheder, hvor der bruges meget energi, hvor der laves energi, og hvor man arbejder med at spare på energien. Desuden skal vi gå i dialog med kommunen for at undersøge, hvad der gøres i vores kommune for at skære ned på CO2 forbruget. Vi skal også lave en model af, hvordan man kan udnytte en vedvarende energikilde. Årets miljøråd er nedsat og i mange klasser måtte der kampvalg til for at finde de to deltagere. Miljørådet består af: Bh.kl. Elisabeth og Bobby 1.kl. Tobias og Benjamin 2.kl. Sebastian og Amanda 3.kl. Albert og Frederik 4.kl. Gustav og Mathilde 5.kl. Otto og August 6.kl Martin C. og Rebecca 7.kl. Anders 8.kl. Benedicte og Katryn 9.kl. Mikkel og Marc Desuden er Erik, Niels Jørgen og Bodil med i rådet. Side 5 Sparekampagnen illustreret i karse På det første miljørådsmøde blev der nedsat en række udvalg. Rådet delegerede også ansvaret for sparekampagnen ud til bh.kl, 1.,2.,3. og 4. klasse. Der er i øjeblikket ved at blive trykt spareråd, som skal hænges op på skolen. De fem yngste klassers miljørådsmedlemmer har også dannet en spar på energien patrulje, som holder øje med deres egne og de ældre klasser og med lærerværelset, så vi ikke bruger lys og varme på dumme måder. Med hensyn til besøgene har 8. klasse besøgt Faxe Fjernvarmeanlæg og 5. klasse har besøgt FASAN i Næstved. Med hensyn til dialogen planlægger vi at afholde et dialog-møde for elever og forældre, hvortil vi er i gang med at finde en politiker, som vil deltage. Det bliver på Jordens Dag, som vi afholder omkring d I løbet af de næste måneder vil alle elever få en sparekontrakt med hjem, hvor man i familierne kan aftale, om der er noget, man kan gøre for at spare på CO2. Man kan også skrive det på, som man allerede sparer.

7 Elevrådet byder op til fastelavn. Fastelavnsfest Elevrådet havde planlagt festen d. 11/3/09, som varede fra kl. 19 til 22. Man skulle mindst have 2 udklædningsting på, ellers måtte man ikke komme ind. Vi startede med at få taget billeder i grupper, efterhånden som vi kom. Derefter blev vi samlet inde i morgensangslokalet, hvor vi skulle hygge, spise pizza og drikke sodavand. Man fik 2 sodavand hver, og hvis man så skulle have flere, måtte man selv betale. Efter spisning gik vi ind i gymnastik salen for at slå katten af tønden. Vi blev delt op i to hold, og så blev der ellers slået til. Da vi var færdige, fik vi uddelt forskellige præmier: Den sjoveste fik Peter fra syvende, han var udklædt som lille prop af en ballerina. Den pæneste fik Anders fra ottende, han var Cæsar. Den sejeste fik Jacob fra niende, han var skovhugger. Den mærkeligste fik Marc fra niende, han var lækker babe ( hvis man ellers kunne kalde ham det). Marc Fra niende blev både kattekonge og kattedronning for det ene hold. Anders fra ottende blev kattedronning, og Andreas M fra syvende blev kattekonge for det andet hold. Efter præmieuddelingerne kunne man gå ind i morgensangslokalet og få chips og synge Singstar, eller man kunne bide til bolle inde i niendes klasseværelse. Så blev der tændt musik i gymnastiksalen, hvor man kunne fjante rundt og på en dans. Vi blev til sidst delt op i hold for at rydde op. Det var en sjov og hyggelig fest en god måde vi brugte vores aften på. Skrevet af Thea, Signe og Peter fra syvende klasse

8 Skolekomedie 6. Klasse underholdt med Jorden rund på gulvet i 80 dage Det var en rigtig flot og sjov forestilling. Tak for det.

9 Skolekomedie

10 Opslagstavlen Hvad mon Lise har med hjem fra Malawi? Vi glæder os til at høre historier fra den store verden. D. 29. april bliver foreløbig dato for cyklistprøven i Rønnede. &. Klasse cykler sammen med Møllevangsskolen og Bauneskolen. Det bliver spændende at se hvem der cykler af med sejren.

11 21/4 Generalforsamling 13/5 Fagdag 14/5 Arrangement for kommende børnehaveklassebørn 18/5 20/5/12 Praktisk/kreative dage for & 9. klasse 22/5 Fri 26/5 Skolekoncert 29/5 Sidste skoledag for 9. klasse 24/6 Dimission 26/6 Sidste skoledag 27/6 Sportsdag I forbindelse med 8.klasses pjojektuge skulle Peter bruge en klasse, som han skulle instruere og derefter afprøve et rollespil. 4.klasse var enige om, at det havde været en rigtig god oplevelse, og var på trods af kulden klar til at kæmpe resten af dagen, hvis det havde stået til dem. Opslagstavlen Kalender!

12 Børnehaveklassen STORE LEGO-DAG I BØRNEHAVEKLASSEN Vi har i børnehaveklassen en KÆMPE kasse med Lego og ingen vidste rigtig, hvad der egentlig var i den. Derfor brugte vi en hel onsdag på at finde ud af det. Vi vendte kassen på hovedet og fandt ud af, at der ikke kun var Lego i den. Der var også, brikker til forskellige spil, knappenåle, AV AV, og andet legetøj. Hurtigt kom der gang i byggeriet, flere små grupper opstod, og alt blev sorteret. Pigerne tog sig hurtigt af alt det lyserøde Lego, mens drengene tog sig af meget af det andet. Tilbage var dog stadig en kæmpe bunke og af det lavede vi et fælles tårnprojekt. Vi havde en hyggelig dag, som var svær at ende. Alle var ærgerlige over at klokken ringede og de skulle i SFO.

13 Torsdag d. 19. marts arbejdede 1. Kl. med lego, både manuelt og digitalt. Vi havde denne dag fået besøg af Jørgen (Victors far) som gæstelærer. Han skulle lære drengene, at bruge computeren til at designe deres egne lego figurer. Forinden var alle drengene blevet oprettet som bruger derhjemme. Derfor ankom de spændte med deres pass- 1. klasse 1. kl. som Lego Digital Designer.

14 2. klasse Mandag d. 23. marts havde vi fastelavn på skolen. Alle var udklædte, og da vi havde morgensang, lavede Mikael sjov og ballade, for mens vi sang Kan du gætte hvem jeg er, gik han rundt og løftede nogle udklædte op. Sammen med bh.kl., 1. og 2 kl. gik vi i gymnastiksalen for at slå katten af tønden. Chrisander og Amanda blev kattekonger, mens Johanne og Isabell blev kattedronnninger. Bagefter legede vi, hvor vi bed til bolle, spiste snørebånd og satte halen på katten. Dem der vandt konkurrencerne fik guldmønter. Der var slik i tønderne, og det spiste vi til sidst. Fugle 2.klasse har lavet fugle sammen med Annie, og det var sjovt. Vi har næsten lavet alle slags fugle. Vi har lavet musvitter, solsorter, dompapper, gråspurve, rødhalse, blåmejser og bogfinker. Det tog lang tid. Vi har hængt fuglene op i klassen, så nu bliver der fint i klassen, og det er vi glade for. Men der er mange andre fugle i verden. Der er jo også skovskader, måger og der er også svaner.

15 3. klasse 3.klasses tur til København. Vi mødtes på Haslev station kl I toget hyggede vi os og talte om alle mulige ting. I Køge stod Erik på toget og så var vi alle samlet. Da vi kom til København gik vi hen til Christiansborg, der så vi også politiheste. Derefter gik turen til Nationalmuseet, hvor vi skulle lære noget om børn i gamle dage. Der var en masse klædud-tøj, som vi tog på, så vi lignede børn fra gamle dage. Det var sjovt at være i gammeldags skole, læreren var ret streng. Bagefter kunne vi lege børn fra andre lande og en masse andet. Det sjoveste var at lege prinsesse, der skulle reddes af prinsen. Der var også et gammelt køkken, så man kunne se hvordan man lavede mad i gamle dage. Vi så også en film om Prinsessen på ærten, og man kunne tegne. På turen var der 4 voksne med, det var Lorna, Linda, Vivi (mor til Jens) og Jette (mor til Amalie). På vejen hjem i toget ordnede Vivi hår på nogle af pigerne. Det var en rigtig sjov dag. Skrevet af Maja og Kie 3.klasse.

16 4. klasse Skoleaften i 4. klasse Onsdag den holdt 4. klasse en hyggeaften på skolen. Vi startede med en sang og med at spise lækker mad. Vi viste vores flotte tidslinje, derefter lavede vi en lille koncert på blokfløjte, vi spillede fire numre og fik vores forældre til at synge med på det ene. Vi viste også en sjov leg fra engelsk, hvor alle var med, det var rigtig hyggeligt. Vi fremlagde vores solsystem, det var sjovt og det gik godt, selvom vi var lidt trætte. Til sidst var de fleste med til at drikke kaffe/te og spise kage. Uhmm! Vi glæder os til næste fest. Catrin, Fie, Anne og Sandra

17 5. klasse Det kgl. Teater og Eksperimentarium. Den 25. feb. var vi sammen med Bodil og Lise i Kbh. Vi tog toget fra Haslev. Da vi kom til Ishøj, måtte vi på grund af personpåkørsel over i en bus. Det var på det tidspunkt, hvor mange skulle på arbejde, så det blev noget af et kaos. Lidt senere kom vi igen over i tog, inden vi til sidst nåede Hellerup med bus. Her skulle vi på Eksperimentarium. En energiagent, en flink fyr, tog imod os og fortalte os om forskellige former for energi og om, hvordan man kan spare på energien, så der ikke kommer så meget CO 2. Bagefter blev vi delt ind i hold, og vi skulle løse nogle opgaver. Vi fik ros og fik at vide, at vi vidste meget og var dygtige. Så gik turen til Kgs. Nytorv, hvor vi skulle til ballet i det Kgl. Teater. Det var et stort og flot teater, med flere etager, en kæmpe stor lysekrone og meget guld. Vi så dronningens og hofdamernes loger, og vi havde også selv nogle gode pladser. Forestillingen var Fyrtøjet, som vi havde gennemgået i dansk. Det var dronning Margrethe, som havde stået for koreografien, der var flot og fantasifuld. En seng stod f.eks. op ad en væg, så prinsessen gik ind og ud af den. Kostumerne var også fine, og lyden var god. Det var sejt at være der. Bagefter gav klassekassen hotdog ved statuen af Kbhs. første biskop Absalon på Højbro Plads. Her kunne vi bl.a. se over til Holmens Kirke, Børsen, Christiansborg med slotskirken, Thorvaldsens Museum og huset hvor, kulturministeren har kontor. Der var også mange duer. Vi mødte pludselig Ottos forældre. Til sidst kørte vi med metroen. Vi sad helt foran. Det var spændende. 5.klasse s tur til FASAN i Næstved. Af Filip og Otto den Vi mødtes i 5.klasse kl. 8:15, hvorefter vi gik ned til bilerne, hvor der stod nogle af vores forældre, der ville køre os til FASAN i Næstved. Vi ankom kl. 8:45, hvor vi fik lidt information og så en film om genbrug. Kl. 9:00 begyndte rundvisningen. Vi startede med at se stedet, hvor de læssede alt affaldet af. Efter det gik vi op i kontrolrummet, hvor der blev styret alt fra ovnenes varme til kværnene, hvor det store affald blev kværnet. Ved siden af blev kranen styret. Derefter gik vi ud til de store ovne, og der var meget, og vi svedte for alle havde jakker på. Vi gik videre til der, hvor de renser røgen. Først kom røgen ind i en støvsuger, hvor alt skidtet kom ud af røgen, og derefter kom røgen ind i en vaskemaskine, hvor røgen blev spulet med vand. Først der var røgen ren og kunne komme ud af skorstenen, der var 70,00 meter høj. Da vi havde set alt det, gik vi hen til genbrugs afdelingen, den lå udenfor. Til sidst så vi komposten.

18 6. klasse Fastelavn! 5. og 6. kl. holdt fastelavn sammen, og det var hyggeligt. Vi blev delt op på hold på tværs af klasserne og skulle dyste med hinanden i forskellige konkurrencer. Vi skulle bl.a. spise lakridsbånd, bide til bolle, slå til potte og prøve forskellige stafetløb. Selvfølgelig slog vi også Katten af tønden, spiste fastelavnsboller og drak juice. Vi kom også en efter en op på podiet, hvor vi alle fik diplomer for vores udklædning. Vi havde en god dag og sluttede med at tale om, hvad vi skulle udklædes som til næste år. Lysfest i 6 kl. Vi holdt lysfest i 6.kl. d. 4/ Festen begyndte. kl. 19:00 og sluttede 20:00. Hver familie tog noget dejligt mad og drikke med, som vi alle fik lov til at smage. Der vi havde spist fik vi dessert. Derefter gik vi i gymnastik salen og spillede høvdingebold:( 6. mod rov). Alle fik svedt og grædt!!!!!! Skolekomedie I 6 klasse har vi øvet på den årlige skolekomedie. Denne her gang skulle det så være rundt på gulvet 80 dage. Vi har arbejdet med stykket lige siden d. 5. jan. Først så vi filmen Jorden rundt på 80 dage Vi har fordelt roller, lavet kulisser, valgt kostumer, haft teaterøvelser og til allersidst har vi øvet, øvet, øvet og øvet. Torsdag har vi fagdag og vi skal øve hele dagen, så vi replikker helt uden ad. Skrevet af 6kl. s Martin og Jakob

19 8.klasse Stemningsrapport fra projektugen i 8 klasse. Alle er kommet godt i gang, og det er dejligt! Vi har en masse spændende emner, som vi glæder os til at fremlægge. Vi får god vejledning af lærerne, og der er et svar på hvert spørgsmål. Vi kæmper os frem til et godt resultat! Tiden er knap, så vi har travlt. Hvis der er problemer, tager vi det i stiv arm og med oprejst pande. Alle er i godt humør. Vi glæder os allerede til næste års projektuge.

20 Konfirmationer 7. klasses konfirmationer i 2009 Signe: d. 26. april i Hylleholt Kirke kl. 10 Thea: d. 26. april i Hylleholt Kirke kl. 12 Louise: St. Bededag i Freerslev Kirke kl Caroline: St. Bededag i Freerslev Kirke kl Mikkel: St. Bededag i Dalby Kirke kl. 13 Andreas M.: St. Bededag i Dalby Kirke kl. 13 Pernille: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl. 10 Jimmi: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl. 10 Anders: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl. 10 Simon: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl. 10 Andrea W.: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl Amanda O.: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl David: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl Peter: d. 17. maj i Øster Egede Kirke kl Frederikke: Kr. Himmelfartsdag i Kongsted Kirke kl Amanda Ø.: Kr. Himmelfartsdag i Kongsted Kirke kl Vincent: Kr. Himmelfartsdag i Ulse Kirke kl Pigerne fra 5.klasse har lavet deres eget band (figurativt), som kan ses optil påskeferien og ugen efter. En trille og en fanfare blæses hermed til vore kommende konfirmander. Vi håber, I og jeres familie får en dejlig og mindeværdig dag.

Vinter 2009 Nr. 3-29. årgang. Druestrup Friskole modtog den 17. december det grønne flag - for femte år i træk. En skole i grønt

Vinter 2009 Nr. 3-29. årgang. Druestrup Friskole modtog den 17. december det grønne flag - for femte år i træk. En skole i grønt Vinter 2009 Nr. 3-29. årgang Druestrup Friskole modtog den 17. december det grønne flag - for femte år i træk. En skole i grønt Druepressen Vinter 2009 Nr. 3-29. årgang Information til skolekredsen ved

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Der var Idre Fjäll, vikingeuge i indskolingen, avisproduktion i 7. og 8. klasse, 9. klasse i Barcelona. idrætsdage og meget, meget mere.

Læs mere

Årsskrift for skoleåret 2006/7

Årsskrift for skoleåret 2006/7 Årsskrift for skoleåret 2006/7-1 - Billeder sakset fra Intranettet og årets Nyt fra Billums - 2 - Skolelederen har ordet Nu sidder I så med skolens årsskrift og kan se tilbage på nogle af højdepunkterne

Læs mere

Nr. 1-2009/2010 Oktober 2009 33. årgang

Nr. 1-2009/2010 Oktober 2009 33. årgang Munkekærskolens skoleblad... Nr. 1-2009/2010 Oktober 2009 33. årgang Navn... Jorden Alder... 4.600.000.000 år Masse... 5.976.000.000.000.000.000.000.000 kg Måner... 1 Overflade... 510.000.000 km 2 (29%

Læs mere

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09.

Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Velkommen til Hadbjerg skoles Skoleblad for skoleåret 2008-09. Det er nu over 30 år siden at skolens første skoleblad udkom. Siden dengang er skolebladet udkommet hvert eneste år. Indhold Side I starten

Læs mere

MOSEBRYG. Nr. 63 December 2008. I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Julenummer

MOSEBRYG. Nr. 63 December 2008. I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Julenummer MOSEBRYG Julenummer I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår Nr. 63 December 2008 Indhold Lederartikel... Side 3 Skolelæge i Favrskov Kommune... Side 4 Vicerens klumme... Side 5 SFO-Bølgen...

Læs mere

Egebladet. Thee Attacks gav skolekoncert. Nummer 4-15. årgang april 2011

Egebladet. Thee Attacks gav skolekoncert. Nummer 4-15. årgang april 2011 Thee Attacks gav skolekoncert - med rock, sved og attituder! Tirsdag den 1. marts 2011 skulle, efter hvad kalenderen fortæller, være den første dag i foråret, men intet i vejret på selve dagen bød på noget

Læs mere

Nr. 3 2009/10. Marts 2010 Mariager Skoles kontaktblad. Se bladet i farver på www.mariagerskole.dk under menupunktet Publikationer Dokumenter

Nr. 3 2009/10. Marts 2010 Mariager Skoles kontaktblad. Se bladet i farver på www.mariagerskole.dk under menupunktet Publikationer Dokumenter Marts 2010 Mariager Skoles kontaktblad Nr. 3 2009/10 Læs bl.a. om: Kulturtur Førstehjælp 100 dages fest Lys og Liv Fastelavn i 3.-5. klasse H.C.Andersen og 0.A Fastelavn i Lynet Se bladet i farver på www.mariagerskole.dk

Læs mere

Vesterkær Nyt. Nr. 4 JUNI 2008

Vesterkær Nyt. Nr. 4 JUNI 2008 Vesterkær Nyt Nr. 4 JUNI 2008 Vesterkærets Skole Opslagstavlen Ledelse og administration: Skoleleder: Torben Odgaard. Viceskoleinspektør: Tony Todberg. Fællesleder DUS: Kai Korsgaard. Tlf. 98 12 84 88.

Læs mere

katrineposten 0. årgang spillede teater for områdets børnehaver katrinebjergskolen.dk Forår 2011

katrineposten 0. årgang spillede teater for områdets børnehaver katrinebjergskolen.dk Forår 2011 katrineposten Forår 2011 0. årgang spillede teater for områdets børnehaver katrinebjergskolen.dk Uddrag af eventyret om Den fortryllede prinsesse skrevet af Caroline 2.y Leder Landspolitisk og kommunalt

Læs mere

Glimtet. Isenvad skole og børnehus - Juni 2009. Redningshelikopter på vej til landing på sportspladsen.

Glimtet. Isenvad skole og børnehus - Juni 2009. Redningshelikopter på vej til landing på sportspladsen. Glimtet Isenvad skole og børnehus - Juni 2009 Redningshelikopter på vej til landing på sportspladsen. Skolen Redaktion: Stine Flint Jeg modtager gerne indlæg fra læserne. Disse indlæg kan sendes som E-mail

Læs mere

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri -

Tårnuglen. Rigtig god sommerferie! På gensyn den 9. august kl.10:00-11:00 (De nye børnehaveklasser dog d. 10/8 kl. 9:00-11:00) Tyveri - Søndervangskolen Tårnuglen 3. årgang 11. juni 2004 NR. 15 I dette nummer: Sørens Hjørne 2 Fra skolebestyrelsen Tyveri på skolen 3 Elevrådet 4 Lejrskole 7.b 5 Fastelavnsfest Fra indskolingen Diskofesten

Læs mere

Hindholm Privatskole 2011/12

Hindholm Privatskole 2011/12 Hindholm Privatskole 2011/12 Hindholm Privatskole Postadresse: Hindholmvej 21, 4250 Fuglebjerg Skolens kontor: Tlf. 55 45 31 14 Fax: 55 45 31 34 E-mail: privatskole@hindholm.dk Hjemmeside: www.hindholm.dk

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

HØRERØRET. December 2012. Glædelig Jul

HØRERØRET. December 2012. Glædelig Jul HØRERØRET December 2012 Glædelig Jul Skolens ledelse: Ringetider: Skoleleder 1. lektion 7.45-8.30 Stine Gajda 2. lektion 8.40-9.30 Tlf. skolen: 54935587 3. lektion 9.30-10.15 Tlf. privat: 51905587 4. lektion

Læs mere

HØJBONYT. skole-hjem blad. Højboskolens JULEN 2013

HØJBONYT. skole-hjem blad. Højboskolens JULEN 2013 Højboskolens skole-hjem blad JULEN 2013 HØJBONYT Nyt fra skolelederen....side 3 Nyt fra skolebestyrelsen...side 4 10 hurtige... side 5 4A på Naturhistorisk Museum....side 6 Essays i 6. klasse...side 7

Læs mere

Thyland Idrætsefterskole

Thyland Idrætsefterskole Thyland Idrætsefterskole Årsskrift 2012 Årsskrift 2012 Kære læsere af årsskrift 2012... 5 Afslutningstale... 6 Thylands Efterskole anno 1958... 8 Fotografering gennem 50 år... 12 Spritny erfaringsfyldt

Læs mere

NYT Herskindskolen. November 2007

NYT Herskindskolen. November 2007 NYT Herskindskolen November 2007 Efterår og mørke. Efterårsvejret viser sig fra sin allerbedste side, efterårsfarverne er så smukke, at man gang på gang må stoppe op og bare kigge på. Vi har stillet urene

Læs mere

Outrup. Skoleblad 2014

Outrup. Skoleblad 2014 Outrup Skoleblad 2014 2 Forord Velkommen til 6. udgave af skolebladet. Indholdsfortegnelse Forord... 2 Et skoleår på hæld og et spændende skoleår på vej... 3 Skolernes overordnede vejledende ferieplan

Læs mere

I næste uge er der igen temauge for lille og mellemgruppen. Vær opmærksom på de særlige meddelelser herom længere inde i ugebrevet.

I næste uge er der igen temauge for lille og mellemgruppen. Vær opmærksom på de særlige meddelelser herom længere inde i ugebrevet. Uge 15 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Efter veloverstået påskeferie

Læs mere

Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN

Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN Juni 2008 NR. 3 Det var igen i år en REN fornøjelse at se eleverne fra 9.a og 9.b fejre sidste skoledag. Efter fælles morgenmad samt de traditionelle karameller og barberskum, var der rigtig god underholdning

Læs mere

kole v a Nyt klatretårn April 2011 Brattingsborgskolen

kole v a Nyt klatretårn April 2011 Brattingsborgskolen S Nyt kole April 2011 SFO n v a l Faste Brattingsborgskolen S.1 Fra kontor S.2 Fællesbestyrelsen S.3 Ny sluse S.4 Valgfag S.5 Valgfag S.5 Efterlysning S.6 4. klasse S.7 1. klasse S.8 Afsløring S.9 2. klasse

Læs mere

Ådalens Privatskole - Ishøj December 2014

Ådalens Privatskole - Ishøj December 2014 Ådalens Privatskole - Ishøj December 2014 Fra skolens ledelse Juletid - juleønsker. I skrivende stund er det 1. december og juleklippe/klistredag. En af årets særlige dage, hvor der sker noget lidt anderledes

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Høng Privatskole. Årsskrift 2009/10. værdier, der spirer! Høng Privatskole 1

Høng Privatskole. Årsskrift 2009/10. værdier, der spirer! Høng Privatskole 1 Høng Privatskole værdier, der spirer! Årsskrift 2009/10 Høng Privatskole 1 Målsætning for Høng Privatskole Høng Privatskole er fra 1898 og har sine rødder i den Grundtvig/Koldske skole samt den private

Læs mere

FRITRAV Skoleblad for Den fri Hestehaveskole Nr. 3 2010

FRITRAV Skoleblad for Den fri Hestehaveskole Nr. 3 2010 Nr. 3 2010 Fritrav er skoleblad for Den fri Hestehaveskole Langelinie 40 Sjelle - Skjørring 8464 Galten Tlf.: 8695 4105 Skoleleder Vibeke Helms Formand for skolebestyrelsen Jane Pors Olesen Fritrav udkommer

Læs mere

Nr. 3 2008/09. Fastelavnsfest. Marts 2009 Mariager Skoles kontaktblad

Nr. 3 2008/09. Fastelavnsfest. Marts 2009 Mariager Skoles kontaktblad Marts 2009 Mariager Skoles kontaktblad Nr. 3 2008/09 Læs bl.a. om: Nyt fra elevrådet Teamarbejde Brobygning Lus Fastelavn Spilledåsen Mobbepatruljen Dm i oplæsning Finanskrise Trafikfarlige veje 1.c fortæller

Læs mere

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV NR. 8 FEBRUAR 2012 Inde i bladet finder du nyt om byfornyelse, BierParty, mere om forsamlingshusets historie o.m.m. INDHOLD: Side 3 Områdefornyelse Side 5 BierParty Side 7 Turen går til Sri Lanka Side

Læs mere

Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk

Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk Nr. 1-2006/2007 Oktober 2006 Munkekærskolen - Tjørnholmvej 10-2680 Solrød Strand - 56 18 26 00 munkekaerskolen@solrod.dk - www.munkekaer.dk 30. årgang Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand

Læs mere