Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!"

Transkript

1 N vember

2 Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

3 Om den alternative uge før efterårsferien: 3 OL: Alle børn i 0., 1. og 2. klasse lavede OL fire dage i den alternative uge. Der var mange aktiviteter og alle børn gjorde alt, hvad de kunne. Alle var klar til at prøve alle mulige ting. Hver dag startede vi med fælles opvarmning, hvor vi dansede. Alle børn havde et scorekort. Der var 60 meter løb. Det handler om at løbe hurtigt. Vi sjippede. Og det handlede om at sjippe flest gange Vi kørte mooncar-ræs. Det handler om at køre 100 meter hurtigst. Der var vandstafet. Vi lavede gummistøvlekast. Vi lavede også tovtrækning. En dag kunne vi spille levende Stratego. Holdene havde hver sin base og holdene var blandet mellem klasserne. En dag spillede vi hockey i blandede hold. OL er det bedste og sjoveste i hele verden. Den sidste dag fik nogen præmier i guld, sølv og bronze.

4 Pindsvineløb 4 Der var skolernes motionsdag den sidste dag i den alternative uge. Alle børn og voksne fra trin 1 løb et pindsvineløb i Botanisk Have. Alle klasser fik en klump ler, som man skulle forme som et pindsvin. Og så løb vi så mange runder, vi kunne, og hver gang vi kom til en bro, stod der nogle voksne og gav os en tændstik. Tændstikken skulle vi sætte i leret. Til sidst blev det til et pindsvin med mange pigge.

5 Sund mad I klasserne lærte vi om sund mad. I 2.a talte vi om sund mad. Vi skrev og tegnede og lavede plakater om det. Vi var også på grønttorvet og købe frugt og grønsager. Vi lavede en restaurant med lækker, sund mad. 5

6 6 hurtige spørgsmål om temaugen 6 Sophie 5.a. Hvad har din klasse lavet i temaugen? Vi cyklede rundt om Brabrandsøen. Vi var også i hjemkundskab. Her lavede vi brød og suppe. Fredag var vi til motionsløb og vi skulle også hamre søm i et stykke træ. Var det sjovt eller var det ikke sjovt? Det var sjovt alt sammen Fik I et diplom eller en medalje? Vi fik ingenting. I vores klasser lavede vi mad, gjorde I også det? Ja, det gjorde vi i hjemkundskab. Var I på tur ligesom 2.a.? Ja, vi cyklede omkring Brabrandsøen. Hvad kunne du godt tænke dig at lave i temaugen næste år? Jeg kunne godt tænke mig at lave noget rundbold eller andet boldspil. Jeg kunne også tænke mig at vinde en medalje næste år Khawla og Nanna 5.f. Hvad har jeres klasse lavet i temaugen? Vi var i Botanisk Have hvor vi var med i Pindsvineløbet. Vi var også i svømmehallen. Var det sjovt eller var det ikke sjovt? Det var sjovt. Specielt at være i svømmehallen. Fik I et diplom eller en medalje? Nanna: På Spættevej vandt jeg en sølvmedalje. Khawla: Jeg fik ingen medalje fordi jeg går ikke på Spættevej. I vores klasser lavede vi mad, gjorde I også det? Ja, vi lavede smoothies. To forskellige slags. Var I på tur ligesom 2.a.? Ja, vi var jo i svømmehallen. Vi var også i Mindeparken. Hvad kunne I godt tænke jer at lave i temaugen næste år? Nanna: Jeg vil gerne i svømmehallen igen. Khawla: Jeg kunne godt tænke mig at komme i Legeland i Storcenter Nord. Nanna: Ja, og bare give den gas!

7 7 Danni og Abdi 7.c. Hvad har jeres klasse lavet i temaugen? Vi dyrkede motion Var det sjovt eller var det ikke sjovt? Det var sjovt. Fik I et diplom eller en medalje? Nej, ingenting I vores klasser lavede vi mad, gjorde I også det? Ja, der var nogen der lavede mad. Morgenmad imens andre løb. Man kunne selv vælge om man ville lave mad eller løbe. Var I på tur ligesom 2.a.? Ja, vi var i Risskov hvor vi lavede O-løb. Det var rigtig sjovt fordi det var en konkurrence. Hvad kunne I godt tænke jer at lave i temaugen næste år? Abdi: Jeg kunne godt tænke mig at deltage i en fodboldturnering mod andre skoler. Danni: Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med min årgang. Jeg kunne godt tænke mig at lave forskellige idrætsting. Miriam og Nagham 4.b. Hvad har jeres klasse lavet i temaugen? Vi lavede cirkus hvor vi øvede os på at trylle og lave andre cirkus-ting. Vi lavede også ballondyr. Vi lavede det på Spættevej og 4.a. var også med. Liva Lykkes (fra 4.b.) far var med i to dage. Han hedder Benjamin og er en rigtig cirkusmand som har sit eget cirkus. Han lærte os en masse ting. Var det sjovt eller var det ikke sjovt? Det var sjovt! Fik I et diplom eller en medalje? Ja, vi fik det hele! I vores klasser lavede vi mad, gjorde I også det? Nej Var I på tur ligesom 2.a.? Nej, vi var kun på Spættevej Hvad kunne I godt tænke jer at lave i temaugen næste år? Miriam: En hel uge i svømmehallen kunne være dejligt! Nagham: Jeg kunne godt tænke mig at komme i legeland.

8 Frikvarter på Møllevangskolen 8 I frikvarteret på vores skole kan man lege på tarzanbanen og multibanen og i skolegården. De store elever fra 7., 8. og 9 klasse må være inde i deres frikvarter. De hører musik, snakker sammen og hygger sig. Alle på skolen kan gå i kantinen og købe mad og drikke i frikvarteret. Vi skal være ude i vores frikvarter, fordi vi skal lege og have frisk luft og brænde noget krudt af. Vi kan gå i legepatrulje, spille fodbold, lege dåse tik eller byttefodboldkort.

9 Majbritts 25års jubilæum 9 Vi har lavet et interview med Majbritt om hendes jubilæum. Hvordan gik dit jubilæum? Det gik rigtig godt. Jeg blev meget glad og overrasket. Hvordan er det at være leder på Møllevangskolen? Det er dejligt. Der er mange søde børn og gode voksne. Blev du overrasket? Ja meget overrasket, og jeg er stolt over at være leder på sådan en god skole. Blev du glad for gaven? Ja rigtig glad. Jeg fik en bog hvor i alle sammen har skrevet hvorfor i er glade for at gå på Møllevangskolen. Jeg læser i den på mit kontor og derhjemme. Jeg bliver glad og griner når jeg læser i den.

10 10 Hvorfor valgte du at være leder på Møllevangskolen? Fordi der er plads til alle børn på vores skole, ligesom der står i Møllevangsangen med i kantinen til reception. Der var nogen der holdt taler og vi sagde tak til hinanden. Hvad laver man som skoleleder? Jeg holder øje med om alle har det godt. Jeg sørger også for at alting er i orden på skolen. Hvis nogen er kede af det sørger jeg for at de får det godt igen. Hvad lavede du resten af dagen? Jeg holdt en lille fest. Alle voksne på skolen var Hvordan var det at se alle eleverne til dit jubilæum? Jeg var rigtig glad for at se jer alle sammen. Der var en lærer der sagde at jeg skulle gå i gymnastiksal 3 og så var alle børnene inde i gymnastiksalen. Jeg troede ikke at I alle sammen kunne være derinde. Skolekoret sang rigtig flot for mig og jeg fik min gave.

11 Hi Five 11 Vi har lært at vaske hænder, vi har også set film om at vaske hænder. Vi har fået glimmerolie på hænderne fordi vi skulle lære at vaske hænderne ordentligt. Olien skulle forestille bakterier. Hvis man havde glimmer på hænderne efter man havde man vasket sine hænder havde man ikke gjort det ordentligt. Vi har lært fjollede sange om at vaske hænder. Vi har fået en bog om at vaske hænder. Det er vigtigt at vaske hænder for ellers kan man få vira og bakterier og blive syg. Her er to sange om at vaske hænder. Melodi: Mester Jakob Vaske hænder, vaske hænder Sæbe på, sæbe på Hænderne bli r rene Neglene bli r pæne Gnub og skrub, gnub og skrub Melodi: Bjørnen sover Vaske hænder, raske venner Gnub med vand og sæbe Væk med alt det slemme Tommel ikke glemme Før vi spiser, når vi grisser Og gør stort og tisser

12 Møllevangskolens legepatrulje 12 Legepatrulje går ud på at have det sjovt med sine kammerater i frikvarteret. Ideen til legepatrulje fik skolen fra andre skoler i Aarhus, og så synes skolen det ville være en god ide. Det startede i år Legepatruljen er der så man kan gå hen og lege, hvis ikke man har nogen at lege med i frikvarteret. De store elever fra 7 klasse melder sig frivilligt til legepatrulje, det er de store elever som bestemmer, hvad man skal lave til legepatrulje. De små elever ser meget op til de store, derfor er det sjovt at være til legepatrulje. Hvis det var de voksne som skulle bestemme alle legene, ville det ikke gå ligeså sjovt. Det er kun børn fra 0-2 klasse som må gå til legepatrulje, fordi der ikke er plads til alle børn på skolen i gymnastiksal 2. Der må kun komme børn til legepatrulje af gangen. Vi synes det er sjovt at gå til legepatrulje når vi ikke ved, hvad vi skal lave - så får vi et fedt frikvarter. Vi har talt med legepatruljen og stillet dem nogle spørgsmål om legepatruljen. De sagde at der kun må være 20 børn til legepatrulje for ellers kommer der kaos.

13 13 Det er 7. klasse som er legepatrulje fordi at andre enten er for store eller for små. De elever som bestemmer i legepatruljen vil gerne være med, fordi det er sjovt at lege med de mindre børn. Legepatruljen bestemmer sammen med de mindre børn legene til frikvartererne. Vi spiller tit salatbold eller høvdingebold, det er der mange børn der gerne vil spille. Der er nogen af os som gerne vil være legepatrulje, når vi kommer i 7. klasse.

14 De sjove sider 14 Find 12 fejl

15 Find 11 fejl 15

16 Find græskar og vind 16 Tæl alle græskarene i bladet og send en mail med navn, klasse og antal af græskar til og vind et gavekort på 50.- kroner til kantinen

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Sculpture by the sea. fordi der er nogle mennesker i de fattige, der slet ikke har sådan noget.

Sculpture by the sea. fordi der er nogle mennesker i de fattige, der slet ikke har sådan noget. Juni Sculpture by the sea 2 Vi var til Scupture by the sea i tirsdags. Det var rigtigt godt vejr og vi tog af sted hele klassen, vi kiggede på alle skulpturerne der var stillet op langs stranden, fra Tangkrogen

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10 1. årgang nr. 8 Marts 2009/10 Det lokale AKT-team hvem er vi, og hvad laver vi? Af Nikolaj Rytter & Pia Weile AKT står for Adfærd, Kontakt og Trivsel. Når vi på skolen arbejder med AKT, arbejder vi med

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere