Tur til Skanderborg fra og med Ester & Lars september 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tur til Skanderborg fra og med Ester & Lars september 2016."

Transkript

1 Tur til Skanderborg fra og med Ester & Lars september 2016.

2 Hvorfor Skanderborg. Vi har kendt hinanden / kommet sammen i 46 år. Lars er vokset op i Skanderborg, Flemmings mormor bedste har boede i Skanderborg, i Adelgade 4, som var et paradis for en overaktiv dreng, der boede på 4. sal i Århus. Ester var sygeplejeelev i Skanderborg, og jeg har stort set aldrig været i Skanderborg. I alle årene har Lars og Flemming ofte været så optaget af deres memorere, gået så meget i selvsving over deres barndoms oplevelser, at Ester og jeg måtte rulle med øjnene og opgive at komme ind i samtalen. I mange år har vi talt om en fælles tur til Skanderborg, så hvad var mere naturligt end at ønske en fælles tur til Skanderborg, så Ester og jeg kunne tale med fremover og så de to drenge blev opdateret på forholdene. Nysgerrigheden blev forstærket af Steens snak om Smuk Festival, hvor Lars og Flemming havde svært ved at overskue udviklingen. Det skulle også på plads. Vi var på tur september i drømmevejr. Solskin fra skyfri himmel alle dage, svag ingen vind, og temperaturer Fantastisk. Vi havde dog ikke taget højde for at vi var på tur uden for højsæsonen, så meget fx turbådene var kun i drift i weekends. Men der er jo rigtig meget at opleve i Søhøjlandet, så i bund og grund var det ikke et problem.

3

4 Pitstop i Middelfart Vi vil gerne vise Middelfarts havneanlæg og flotte bygninger frem

5 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver Vi er fremme, indkvarteret på Skanderborghus, der ligger skønt ved Dyrehaven og Skanderborg Sø. Vi spiser ved Kulturhuset, hvor der er et skønt grønt område med udsigt over søen og med tilbud til helt mange perfekt. typer friluftsliv. Det er godt vejr, og de bliver brugt.

6

7 Det er onsdag d. 14. september Solskin og vindstille Vi har pitstop i Skanderborg, ved Øm Kloster,ved Himmelbjerget og på terrassen v. Skanderborghus Hotel.

8 Drengene på og ved Dagmarbrogen Lars har boet flere forskellige stedet i og udenfor Skanderborg. Derfor har han ikke et særligt sted, hvor han og hans lege- eller sportskammerater holdt til. Dagmarbroen og Skanderborg Sø var dog et fast tilholdssted.

9 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt. To drenge står på Dagmarbroen, der hvor de fiskede som børn, snakker siv der er skæmmer udsynet og Molbech bådudlejning

10 Lidt kultur blev det også til... For en dreng fra Århus var Adelgade 4 paradis på jorden. Der var stor have med direkte adgang til Skanderborg Sø, Bedste havde en robåd, så han kunne ro ud både på Skan-derborgs Sø og Lille Sø. Alt imens mormor forkælede med diverse godter. Bedste og mormor boede i hovedhuset. I side- og baghuset var der 12 små lejligheder. Der boede enlige. Det var meget små kår. Flemmings Bedste ejede hele huset.

11 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt. To drenge står i haven, der i dag er en græsplæne og en sivskov men hverken kan se hen over eller komme ud igennem. Det gamle kampestenshus er dog bevaret. skæmmer udsynet og Molbech bådudlejning. På den anden side er en kedelig parkeringsplads helt uden beplantning

12 Lejlighederne var ca. 18 m 2,og der var das i gården. Huslejen skulle hentes når det var lønningsdag. Det var fattige vilkår. Efter Flemmings Bedste solgte huset i 1960 erne, forfaldt det. I 1971 bliver bygningerne revet ned, og dette hus bliver bygget. Det har hverken charme eller hygge, - så Flemmings - barndommens -paradis er helt væk.

13 Vi går op af Louisenlund, hvor de øvrige huse er bevaret eller restaureret i passende stil. Vi fortsætter af borgergade, der hvis der var bare en lidt mere kærlig hånd ville være charmerende som en gade i Ebeltoft. Ester er ikke med, gennem årene har hun fået nok at Adelgade 4, Dagmarbroen mv.

14 Lars har boet i: Hørning Adelgade 37 Engvej 1 Stilling Nørregade Møllegade 5 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt.

15 Lars læner sig om af hans gamle skole. Skolen og skolegården lignede sig selv, men er i dag en del af rådhusets administration. På fanen Billedværktøjer Format Rådhuset kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt.

16 Lidt kultur blev det også til... Fotos 2016 Adelgade og Borgergade Øverst Hjørnet af Adelgade og Skolevej det tidligere afholdshotel / -hjem, som Flemmings Mormor og Bedste ejede i en periode.

17 Bemærk! Fotos på væggen er Adelgade 4. Ester er gået på Lokalhistorisk Arkiv for at se om elevholdets vandrebog findes. Den er der. Ester sidder og læser, da vi når frem. Vandrebogen er en bog som Ester og de elever hun var sammen med løbende skrev i efter de var færdige. Da den var ved at gå i stykker afleverede de den på Lokalhistorisk Arkiv

18 Lidt kultur blev det også til L

19 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt.

20 Øm Kloster Vi troede, at der var en klosterbygning, men der var bare en tomt, hvor bygningerne var vist på tegninger, så vi vidste, hvor i "bygningen", vi befandt os. Det var brændende varmt, og i bund og grund var vi ret skuffede. - Lige til vi kom ind i den lille bygning med udstillingen og de historiske fortællinger. Her har jeg valgt at omtale skeletterne. Skeletsamlingen er enestående, fordi den både rummer skeletter fra munke (cistercienser) der levede i klostret fra og fra bundebefolkningen i den samme periode, idet begge grupper fandt deres sidste hvilested udenfor murene om Øm Kloster. Der var plads nok, og gravene dækker et længere spænd en nogen anden dansk landsbykirkegård. Det skaber en enestående indblik i folkets Danmarkshistorie. SDU ser det som sin fornemste opgave, at sikre skeletsamlingen og udbrede kendskabet til livet i middelalderen. En database fortæller om de enkelte skeletter, om hver enkelt grav, og man kan tilsvarende søge på forskellige interesseområder. I midten af 1300 tallet døde folk af Den sorte Død (pest). De afspejles også i skeletsamlingen. Der er i alt registreret 921 begravelser ved Øm kloster, heraf blev 668 skeletter udgravet, optaget og registreret, men ikke alle skeletter er bevaret til i dag, da de dårligst bevarede skeletter blev kasseret efter registrering. Der er i alt registreret 921 begravelser ved Øm kloster, heraf blev 668 skeletter udgravet, optaget og registreret, men ikke alle skeletter er bevaret til i dag, da de dårligst bevarede skeletter blev kasseret efter registrering. Middelalderens mennesker led af mange forskellige smitsomme sygdomme. De fleste af dem kom, gik hurtigt og efterlod sig ingen spor på skeletterne. Men der er nogle smitsomme sygdomme, der ikke bare sådan forsvinder. Tuberkulose, syfilis og spedalskhed har det med at bide sig fast og blive til kroniske sygdomme. Graden af angrebet kan aflæses på skeletterne. Havde vi læst på hjemmesiden, inden vi tog derhen, så havde vi fået meget mere ud af besøget.. Men vi troede det var noget helt andet, og på en overhed dag tog vi det lidt let med læsning ude på tomten..

21 Ude var der meget lidt at se, men historien blev spændende, da vi kom ind i det lille museum

22

23 Lars og Flemming på vej op til tårnet. Ester bliver nedenfor, jeg er gået i forvejen. Tænker, at vi ikke behøver, at gå helt der op, men godt vi gjorde det. Der er smukt. På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt.

24 Det er torsdag d. 15. september Solskin og vindstille 25 0 Vi har stop i ved Sejlklubben, Vestre Mølle, Solbjerg Sø, Norsminde Havn og på bænken v. Skanderborghus Hotel.

25 På fanen Billedværktøjer Format kan du oprette dine egne rammer og foretage billedrettelser, f.eks. justering af kontrast og lysstyrke eller beskære billedet, så det bliver helt perfekt. Sygehuset var blevet et regionalt sundhedscenter, men de fleste bygninger lignede sig selv. Pilen peger på PO. (operationsafdelingen). Lars og Ester står og kigger på elevbygningen og mindes de stramme vilkår for besøg.

26 . Da Ester var sygeplejeelev i Skanderborg, da var der ikke megen tid til sjov og spas. Arbejde om dagen, læsning om aftenen og en streng leder i sygeplejeboligen, gjorde det umuligt. Derfor er Ester s tilknytning til Skanderborg primært Lars s familie. Ester er fra Monstrup, hvor hun i en alder af 11 år både har harvet og pløjet sin fars marker. Senere flyttede familien til Hobro, hvor størstedelen af Esters familie stadig bor.

27 Vi var på rundtur til Skanderborg Sejlklub, Vester Mølle, Solbjerg Sø. Her kigger vi (det ud over den Solbjerg vi sidder Sø. Derfra og kigger gik ud turen over). videre Derfra til Norsminde gik turen videre Havn. til Vi Norsminde jagtede en gammel Havn. Vi kro. jagtede Vi fandt en gammel ingen. kro. Vi fandt ingen.

28 Vi holdt pitstop i Norsminde Havn og forsøgte at køre helt ud på spidsen mod Odder

29 Det er fredag d. 16. september Solskin og vindstille 25 0 Vi ser på Dyrehaven, hvor meget Smuk Festivalen og hvordan Dyrehaven har udviklet sig siden Lars var barn. Vi siger farvel til Skanderborghus.

30

31

32

33

34 Turen sluttede med en let lækker sen-frokost på Gerlev Kro

Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850. Skagen By-og Egnsmuseum

Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850. Skagen By-og Egnsmuseum Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850 Skagen By-og Egnsmuseum 1 Skagen omkring 1850. Kender du Skagen? Du har sikkert hørt om Skagens gule murstenshuse. Går vi 150 år tilbage i tiden, så

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Besøget på Arbejdermuseet

Besøget på Arbejdermuseet Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Hvad kan I huske? Snak om billederne Arbejde på havnen Fritid med familien 1 EFTER OPGAVE / FAMILIEN SØRENSEN Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Familien Sørensens køkken

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

Sommernummer 2009. Rugvængets Skole

Sommernummer 2009. Rugvængets Skole Sommernummer 2009 Rugvængets Skole Påskearrangement i Indskolingen Onsdag den 8. april havde Indskolingen påskearrangement, hvor eleverne klippede og klistrede en hel masse påsketing. De lavede blandt

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse Et forløb, der nemt kan tilpasses andre landsbyer. Eleverne går tilbage i tiden, når de gruppevis undersøger deres landsbys udvikling.

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d Øverst: Surprise fejring i salen af Karins 60 - års dag torsdag formiddag. Karin blev hyldet af hele skolen for sit fantastisk hjertevarme væsen Til venstre: Karin i Lesotho i forrige uge. Stort til lykke

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag.

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag. HELSINGØR SENIOR-HØJSKOLE Sommerrejse til Hamburg og Bad Segeberg 11.-15.7. 2016. På denne rejse besøger vi Hansestaden Hamburg, hvis officielle navn er Freie und Hansestadt Hamburg. Byen er Tysklands

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole Forløb 10 HISTORIE Billedkunst 4-6 klasse Bondestenalder, Middelalder og Landboreformer kan godt virke lidt fjerne, men lige uden for skoledøren

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Tegnehæfte til sommerferien

Tegnehæfte til sommerferien Tegnehæfte til sommerferien Barnets navn: Kære forældre, her er et hæfte, hvor jeres barn skal lave nogle flotte tegninger i sommerferien. Tegningerne skal laves med tykke blyanter og tykke farveblyanter

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Tegnehæfte til sommerferien

Tegnehæfte til sommerferien Tegnehæfte til sommerferien Barnets navn: Kære forældre, her er et hæfte, hvor jeres barn skal lave nogle flotte tegninger i sommerferien. Tegningerne skal laves med tykke blyanter og tykke farveblyanter

Læs mere

I billedkunst arbejder vi videre med formalfabetet. Mange af børnene har fundet ud af, at man kan skille billeder ad, så det faktisk er ret let at

I billedkunst arbejder vi videre med formalfabetet. Mange af børnene har fundet ud af, at man kan skille billeder ad, så det faktisk er ret let at ULIGEUGEBREV 35 Kære Forældre. Så nåede vi årets sidste sommerdag ifølge kalenderen. Lad os håbe, der er noget sensommer til overs. Der er jo ikke mange blade tilbage til efterårsstormene. Husk forældremødet

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI S T E D E T H V O R D U KAN VENTE TEKST OG BILLEDER P Å E N AF MAI VANILLI D R Ø M Den første, der møder mig på campingpladsen, er en kælen gris med store hjørnetænder. Jeg klør den på ryggen og den grynter

Læs mere

Lenes dagpleje. Data: Sms/ring: 61134475. Mail: lenesimonsenstrangholt@outlook.dk

Lenes dagpleje. Data: Sms/ring: 61134475. Mail: lenesimonsenstrangholt@outlook.dk Lenes dagpleje Jeg hedder Lene Simonsen Strangholt, og har været dagplejer siden 1992. Jeg er uddannet pædagogisk assistent. Jeg har normalt 4 børn i dagpleje, i alderen 6 mdr. til 3 år, hvorefter børnene

Læs mere

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Samfundsfag: Færdighedsmål: Eleven kan tage stilling til og handle i forhold sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger.

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

22. DECEMBER. Det går helt godt

22. DECEMBER. Det går helt godt 22. DECEMBER Det går helt godt Jeg kan godt li at gå i skole her i Ringe. Det var slet ikke så slemt at begynde i den nye klasse, som jeg havde frygtet. Jeg synes, de var flinke alle sammen og vores klasselærerinde

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Middelalderen. Forløb 12 HISTORIE BILLEDKUNST 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om Middelalderen. Forløb 12 HISTORIE BILLEDKUNST 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om Middelalderen Forløb 12 HISTORIE BILLEDKUNST 4-6 klasse Middelalderen er en spændende tid med byggeri af kirker og borge - og en svær tid med krige, sult og pestepidemier. Konge, kirke

Læs mere

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Historie Færdighedsmål: Kildearbejde: Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber

Læs mere

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden *Et eventyr uegnet for mindre børn og sarte sjæle. Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Der var en

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

HippHopp. Uge 10: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1

HippHopp. Uge 10: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1 Uge 10: Venner Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_guidevejl_venner.indd 1 06/07/10 09.04 Denne vejledning er et supplement til

Læs mere

Vi flytter til Ringe

Vi flytter til Ringe 21. DECEMBER Vi flytter til Ringe Det er underligt at vågne op i huset her i Ringe. Alt er nyt og jeg savner allerede mejeriet. Det er et lille hus, men jeg har dog fået mit eget værelse, men mange af

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 2013 Det har været et ønske blandt borgere og personale i Bofællesskabet Stenlille, at vi 2 gange om året udsender et nyhedsbrev til pårørende og samarbejdspartnere

Læs mere

OLE LUND KIRKEGAARD. Et danskforløb på 15 lektioner om Dragen af Ole Lund Kirkegaard Rettet mod 3. klassetrin

OLE LUND KIRKEGAARD. Et danskforløb på 15 lektioner om Dragen af Ole Lund Kirkegaard Rettet mod 3. klassetrin LÆRERVEJLEDNING ALBERT 3. - 4. KLASSETRIN TIL LÆRE R EN OLE LUND KIRKEGAARD DRAGEN Et danskforløb på 15 lektioner om Dragen af Ole Lund Kirkegaard Rettet mod 3. klassetrin Af Mille Roedahl og Helena Patscheider,

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom

Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom Luftfoto fra Laurine og Hans Laurits ejendom 2016-2 1 Siden sidst. Tirsdag den 19. januar: Foredrag på friskolen i samarbejde med Nutidens Husmødre, Foreningen Norden, Friskolen og Lokalhistorisk Forening.

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide at spise

Læs mere

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI PARKSKOLEN-HERNING.DK Børn kan - sund læring... Vores skole O.- 10. KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI BØRN KAN - SUND LÆRING... PARKSKOLEN Vigtig sætning Parkskolen er vort hjertebarn. Skabt

Læs mere

Middelalderen FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Middelalderen FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo.

Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo. Vi havde meget sjov med lydeksperimenterne. Lotte og Lea sang højt se min kjole og Henrik spillede musik. Lasse tog os med storm med en trommesolo. Janni, Lotte og Søren Adam lavede også en vejrudsigt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Kristendomskundskab (1.-3. klasse) Færdighedsmål: Livsfilosofi og etik: Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Fredagsnyt d. 9. juni, Kære alle

Fredagsnyt d. 9. juni, Kære alle Fredagsnyt d. 9. juni, 2017 Kære alle For ca. ½ år siden lovede formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix og jeg hinanden, at vi ville lave et netværksmøde om friskoler uden karakterer og prøver.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Nyhedsbrev September 2015

Nyhedsbrev September 2015 Nyhedsbrev September 2015 Fælles Høstmarked på skolen lørdag den 5. september. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. Familie/Arbejsdslørdag Lørdag den 19.september er der arbejdslørdag for alle udvalg.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Fortiden i landskabet - Kom og hør eksperterne fortælle om Nordsjællands arkæologiske hot-spots

Fortiden i landskabet - Kom og hør eksperterne fortælle om Nordsjællands arkæologiske hot-spots Fortiden i landskabet - Kom og hør eksperterne fortælle om Nordsjællands arkæologiske hot-spots Fem søndage i træk inviterer Museum Nordsjælland alle interesserede til at opleve nogle af de mest spændende

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/ Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge1_dyr.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de

Læs mere

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016

Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Loge 26 - Kong Hroar Terminen 2015-2016 Velkommen til en ny termin og velkommen til Kulturudvalget arrangementer. Kulturudvalget har ny sammensætning i denne termin efter installationen i foråret. Det

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne. Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om Landboreformerne Forløb 14 HISTORIE 4-6 klasse Landboreformerne fik stor betydning for landet og landsbyerne. Fra landsbyens tætte fællesskab flyttede nogle af gårdene ud på markerne.

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Temadag for plejefamilier Tirsdag d. 28.maj 2013

Temadag for plejefamilier Tirsdag d. 28.maj 2013 Temadag for plejefamilier Tirsdag d. 28.maj 2013 Dagens program: - Velkomst - Præsentation - Praktisk for dagen - Målet for dagen Livshistoriens betydning Barnets identitet udvikles livet igennem * Hvis

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

Tillykke med fødselsdagen ønsker vi

Tillykke med fødselsdagen ønsker vi FEBRUAR 2019 PLEJE OG OMSORGSCENTER EN RIGTIG GOD TUR TIL BILKA MED FROKOST I CAFETERIET OG DET HELE! GOD BRUG AF DEN DAG! SKOVVÆNGET S I D E 2 Tillykke med fødselsdagen ønsker vi Jens Peter Jørgensen

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven Forløb 11 HISTORIE 4-6 klasse Oldtiden ligger mere end 1000 år tilbage med sten-, bronze- og jernalder. Alligevel kan vi stadig finde spor fra dengang i landskabet

Læs mere

H E L E N E N Y T. September 2016

H E L E N E N Y T. September 2016 H E L E N E N Y T September 2016 En dejlig varm sensommerdag tirsdag 13.9.16 i Dragør Havn. Vi kørte derud i vores bus og nød dagen i fulde drag. Flere billeder inde i bladet. HELENE NYT September 2016

Læs mere

Velkommen i dagpleje hos

Velkommen i dagpleje hos Velkommen i dagpleje hos Sofie Kappel Hækvej 18 4540 Fårevejle. Tlf. 22284785 Jeg er født i 1981 og har to drenge fra 2003 og 2005, som jeg deler 7/7 med deres far. Er startet som dagplejer i november

Læs mere

Uge 5: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY

Uge 5: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY Uge 5: Verden omkring mig Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_guidevejl_verden omkring mig.indd 1 06/07/10 09.31 Denne

Læs mere

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset.

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 06/2018 Kære bruger

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

Humlebo Nyt Maj-juni 2017

Humlebo Nyt Maj-juni 2017 Humlebo Nyt Maj-juni 2017 Velkommen og farvel. Vi har sagt farvel til Matti, Amina, Agnes, Viola, Sebastian, Victor, Deniz, Dawid som er startet på fritidshjem. Vi siger velkommen til nye børn 1.maj: Teodor,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år

Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år Fandt sjælden runesten i terrassen efter 200 år - Jeg har siddet på den mange gange på terrassen, fortæller Anders Kappel, der bor på gården i dag Af: Linette K. Jespersen, Ekstrabladet.dk Anders og Christian

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

4. DECEMBER ET KOBBERSVÆRD

4. DECEMBER ET KOBBERSVÆRD 4. DECEMBER ET KOBBERSVÆRD Det er et lille hus, vi bor i, så de fleste af vores møbler står pakket godt sammen i den mørke garage. Der er kun en lille gang op langs den ene væg, som vi kan gå på, hvis

Læs mere

NYT Herskindskolen Maj 2011

NYT Herskindskolen Maj 2011 NYT Herskindskolen Maj 2011 Nyt personale Mit navn er Sille Aarlit Jensen, jeg er 35 år gammel og bor i Skanderborg med min mand og vores to børn. Jeg stammer egentlig fra Århus, men flyttede efter lidt

Læs mere

Kender jeg Halfdan Rasmussen?

Kender jeg Halfdan Rasmussen? Før jeg læser bogen Kender jeg Halfdan Rasmussen? Se på billederne side 19, 21, 23 og 25. Her er billeder af 3 bøger og 1 CD. Nina Sahl Halfdan Rasmussen Gyldendal 1. Hvad hedder de 3 bøger og CD en? 1.

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe.

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe. Fredagsnyt d. 11. januar 2019 Rigtigt godt Nytår til alle. Jeg håber alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Over en længere periode har vi haft fokus på at fortælle den gode

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere