Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 99.4 Krøyer, Marie: Arnold, Toni: Balladen om Marie: en biografi om Marie Krøyer, Om Marie Krøyers ( ) liv og hendes ægteskaber med P.S. Krøyer og komponist Hugo Alfvén. Abdolah, Kadar: Huset ved moskeen: roman, Et 800 år gammelt hus i Senedjan i Iran er rammen om en varm og kærlig familiekrønike og samtidig en barsk beretning om Irans moderne historie. Adichie, C. N.: Lilla Hibiscus: roman, årige Kambilis far er meget religiøs. Han styrer sin familie med hård hånd og sikrer dem en god position i det nigerianske samfund. Men da Kambili og hendes bror Jaja smager frihed og bliver præsenteret for nye måder at se verden på, ændrer meget sig for familien. Adiga, Aravind: Den hvide tiger: roman, En indisk forretningsdrivende sender en række breve til den kinesiske præsident i anledning af dennes besøg i Bangalore, og i dem fortæller han om sit liv, der har formet sig som en både komisk, tragisk og amoralsk rejse ind i det nye teknologifikserede Indien. Aidt, Naja marie: Sten, saks, papir: roman, Thomas' far er død og ved oprydningen finder han et papir med oplysninger, der sætter familien under pres.

2 Andersen, Henrik: Beskyttelseszonen: roman, Hvorfor flytter familien Nørskov hele tiden? Da Martin bliver professionel fodboldspiller i Hansa Rostock, undersøger han moderens fortid i DDR. Bengtsson, Jonas T: Et eventyr: roman, Socialrealistisk roman om dansk virkelighed anno , hvor en dreng udvikles til ung mand under påvirkning af en anarkistisk far, der på flugt fra fortiden, i eventyrets ramme, og med den kærlighed han evner, søger at lære sin søn om livet. Bergstrand, Mikael: Delhis smukkeste hænder: En desillusioneret midaldrende svensk mand tager til det eksotiske og anderledes Indien for at vende om på sit liv. Mødet med Indien bliver både overrumplende, humoristisk og kaster uventede gevinster af sig. Blendstrup, Jens: Bombaygryde: roman, Leif taber i matador til sin far og skal derfor i hæren. Leifs far mener nemlig, at det styrker unge mennesker. Desværre går det ikke helt som Leifs far havde regnet med.

3 Blæsbjerg, Kim: Rådhusklatreren: roman, Fabulerende familiekrønike fra det 20. århundrede med William Lundstrøm, hans forfædre tre generationer tilbage og historien som omdrejningspunkt. Bock, Ester: I det skjulte: roman, Adelheid er ung lærerinde i Nordsjælland, men kommer fra det tyske mindretal i Sønderjylland. Under 2. verdenskrig oplever hun nazismens uretfærdigheder over for sine elever og slutter sig - med store omkostninger - til modstandsbevægelsen Brask, Morten: En pige og en dreng: roman, Han møder Maya på universitet og bliver betaget af hende. De flytter sammen og hun overtaler ham til at få børn. Herfra går alt galt. Brun, Lisbeth: Det du mister: roman, Efter at være blevet gravid med to tilfældige mænd, bliver Marie midt i 1960'erne gift med Villy. De har ikke meget at sige hinanden, og mens Villy kun tænker gårdens drift, bliver Marie mere og mere frustreret. Butschkow, Julia: Apropos Opa: roman, Bogens fortæller er en ung pige, der efter en depressionsperiode begynder at undersøge sin families historie. Bogen bliver en familieberetning i korte afsnit, og historien strækker sig fra 2. verdenskrig til nu og fra Berlin over Himmerland til København.

4 Chabon, Michael: Wonderboys: roman, Hovedpersonen er en midaldrende forfatter, som er i dyb krise efter adskillige år med stoffer, rod i privatlivet og en karriere for nedadgående. Men en weekend med hans gravide elskerinde, en spøjs forlægger og 2 unge forfatterspirer åbner hans øjne. Colling, Nielsen, Kaspar: Den danske borgerkrig *, roman Danmark i fremtiden. I raser borgerkrigen med drab, selvtægt, sammenbrud og kaos til følge. 450 år senere fortæller rigmanden, der ved hjælp af stamceller stadig er i live, om sine tanker, tab og oplevelser til sin talende hund og lever samtidig et tumultarisk og dekadent liv i rigdom sammen med venner, som løbende fortæller hinanden utrolige historier om psykisk syge bjørne og meget mere Crowter, Yasmin: Safran køkkenet: roman, En engelsk-iransk kvinde beslutter sig til at finde sine rødder i det fjerne hjemland, som hun måtte forlade for en synd, hun ikke havde begået. Hjemme i England forsøger hendes mand og datter at afdække hendes skæbne og forstå, hvad der er sket. Dai, Sijie: Balzac og den kinesiske skrædderinde: roman, Humoristisk og vemodig skildring af Lius og hans ven fortællerens oplevelser under kulturrevolutionen, på "genopdragelse" blandt bønder på landet i Kina, i absolut forbudt selskab med Mozart og verdenslitteraturens klassikere.

5 Dalager, Stig: Det blå lys: roman, Biografisk roman om den dobbelte nobelpristager Marie Curie og hendes tid. Da Marie vokser op, er der intet det tyder på, at hun skal blive en af de banebrydende naturvidenskabelige forskere. Vi følger hendes kamp for anerkendelse i et samfund, hvor kvinder mest herskede over hjemmet, og ser de store personlige omkostninger, der er, ved at skabe sig et navn i en mandsdomineret verden. De Waal, Edmund: Haren med ravgule øjne: roman, Keramikeren de Waal arver en samling små japanske figurer - netsuker - fra sin onkel og beslutter at undersøge samlingens vej gennem hans slægt fra 1870'erne til i dag og dermed også slægtens historie. Dorph, Christian: Afgrundens rand: kriminalroman, Krimi. De to efterforskere Ole Larsen og Erik Rohde bliver sat på en sag om en rig entrepenør, som bliver fundet myrdet i en bøssesauna, hvor der også forekommer pædofili. Sagen viser sig at have spor tilbage i fortiden, helt tilbage til befrielsessommeren Eco, Umberto: Kirkegården i Prag: roman, Historisk roman fra 1800-tallets Europa, hvor konspirationsteorier og forfalskede dokumenter ryster regimerne. I Paris lever mesterforfalskneren Simonini, og da han forfatter det hemmelige dokument "Zions Vises Protokoller" om planer for jødisk verdensherredømme, eksploderer den antisemitiske bevægelse med store konsekvenser.

6 Egeland, Tom: Cirklens ende: roman, Under en udgravning på Værne kloster bliver et afgørende fund stjålet af en engelsk stjernearkæolog. Norske Bjørn Beltø stjæler fundet tilbage for at undersøge, hvad det er og redde det for den norske stat. Ejersbo, Jakob: Liberty: roma, årige Christian kommer til Tanzania med sin far og bliver venner med den indfødte Marcus. Da han efter et ophold i Danmark vender tilbage for at realisere drømmen om et diskotek sammen med Marcus, får kulturforskellene fatale følger. Epstein, Jennifer Cody: Maleren fra Shanghai: roman, Kinesiske Pan Yuliang blev som 14-årig i 1920'ernes Shanghai solgt til et bordel. To år senere blev hun konkubine for en fremsynet embedsmand og kunne udfolde sine kunstneriske evner. Trods modgang endte hun som anerkendt kunstner. Foss, Kristian, Bang: Døden kører Audi: roman, Asger mister alt og må tage et job som handicaphjælper hos den kronisk syge og hashrygende Waldemar. Waldemar overtaler Asger til at tage med ham til Marokko så han kan blive kureret for alle sine lidelser, men turen går ikke helt som planlagt. Fowler, Karen Joy: Jane Austen-klubben: roman, Seks kvinder og en mand mødes hver måned i et halvt år for at diskutere én af Jane Austens seks romaner. Møderne kaster både lys over forfatterskabet og over læsegruppedeltagernes liv.

7 Franck, Julia: Middagsfruen: roman, Året er 1945, og i øst flygter befolkningen vestpå af frygt for de russiske tropper. På en lille banegård i Vorpommern forlader Helene sin syvårige søn og vender ikke tilbage. Det er den tragiske konsekvens af en kvindeskæbne, som har oplevet to grusomme verdenskrige, men knap nok kender kærlighed, er skuffet af mænd, forladt af familien og uden håb for fremtiden. Frøslev, Ole: Gangsterpigen: politiroman, Krimi. Det er de mange små sager, der præger Bjørners arbejdsliv igennem sommeren 1944, men stemningen på stationen bliver mere og mere dyster. Modstandsarbejdet optager en del af fritiden og kolleger forsvinder. Samarbejdet med tyskerne bliver faretruende. Gazan, Sissel-Jo: Dinosaurens fjer: roman, Krimi. Er verdens fugle dinosaurernes efterkommere? Det er emnet for Annas speciale på biologistudiet, og jo dybere hun trænger ned i emnet, des tydeligere bliver det, at både videnskabelig og almenmenneskelig uredelighed kan få voldsomme konsekvenser. Gejl, Trisse: Patriarken: roman, Den dominerende anmelderfar, den følelsesladede forfatterdatter og den velmenende svigerdatter fortæller skiftevis deres families historie. Det handler om en tilsyneladende velfungerende familie, der går i stykker efter morens alt for tidlige død.

8 Geji, trisse: Siden blev det for pænt: roman, Trine Vedel er en yngre succesrig forfatter. Men hun er kørt fast i skattegæld, spiritusforbrug og i følelsen af, at alt er klicheer. Hun søger konfrontationer på alle områder for at komme videre, både i ægteskabet og som skribent. Gordon, Noah: Catalaneren: roman, I slutningen af 1800-tallet vender den unge Josep hjem fra landflygtighed i Frankrig til familiens forsømte vingård i Nordspanien. Han vil nu forfølge sin store drøm om at dyrke druer til vin og ikke kun lave sur vin til eddikefremstilling. Greer, Andrew Sean: Max Tivoli, Max Tivoli er en usædvanlig dreng, mentalt og følelsesmæssigt naturligt udviklet, men fysisk bliver han yngre og yngre, og det komplicerer det forhold han ønsker til nabopigen Alice Levy, først da hun er 14 år, senere da hun er i 30'erne og i 50'erne. Grøndahl, Jens Christian: Fire dage i marts: roman, Et opkald til den succesfulde arkitekt Ingrid om, at hendes 15-årige søn er anholdt for vold, får hende til at tage sit liv op til revision. Og hun erkender modvilligt, at hun blot gentager svigt fra sit eget og moderens liv. Grønfeldt, Vibeke: Mindet: roman, Livet på landet i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet, som det opleves af pigen Agate, der fortæller om forældre og søskende, tildragelser på egnen, hverdagen på gården.

9 Guillou, Jan: Vejen til Jerusalem, roman, Stormandssønnen Arn får hos cisterciensermunkene i Sverige og Danmark den bedste uddannelse, der findes i middelalderens Europa. Men hans lærere aner, at han ikke er bestemt til at være klosterbroder og vil gøre bedre fyldest som Kristi stridsmand i korstogene. Guldager, Katrine Marie: Ulven: roman, Leonora og Henry vokser op i tiden omkring 2. verdenskrig, men det er ikke altid nemt at leve sammen i en familie, og Henrys had til sin lillesøster får alvorlige konsekvenser. Haller, Bent: Den ottende bonde: roman, På slægtsgården i Nordjylland sidder den 90-årige Anton og ser tilbage på sit liv, som har været slidsomt, og hvor den dominerende moder, som blev 100 år, totalt har domineret hans tilværelse. Hammann, Kirsten: En dråbe i havet: roman, Mette vil gerne skrive en bog om de sultne i ulandene, men da hun via det magiske værelse 516 på Hotel Astor i København får ulandenes virkelighed at føle, bliver hendes trygge verden pludselig usikker. Helle, Helle: Ned til hundene: roman, Fortælleren har forladt sin mand og møder tilfældigt Putte og John, som hun nærmest flytter ind hos. Alt virker tilsyneladende harmonisk, men alligevel mærkes en udefinerbar smerte under idyllen og hjælpsomheden.

10 Helle, Merete Pryds: Hej Menneske: roman, Under udgravning af en jordansk stenalderlandsby bliver arkæologen Edith stukket af en skorpion. I en uges febervildelse væver hun stenalderens landsbyliv, civilisationens opståen og nutiden sammen i et smukt mønster. Helle, Merete Pryds: Oh, Romeo: roman, Efter et tilfældigt møde forelsker Julie, dansk studerende, og Romeo, pakistansk indvandrer, sig. Julies far og bror hader indvandrere, og Romeos familie er ved at gifte ham bort. Som hos Shakespeare findes der ingen lykkelig slutning. Helleberg, Maria: Dagmar: Maria Feodorovna: roman, I 1928 sidder Dagmar på Hvidøre og ser tilbage på sit liv som datter af Christian IX og dronning Louise, gift med den russiske tronfølger, årene som kejserinde, den russiske revolution og de menneskelige omkostninger, der var en del af hendes dramatiske skæbne. Helleberg, Maria: Kongens Kvinder: roman, Historisk roman om kvinderne omkring Christian den 4. ( ): 1648): Ellen Marsvin, Kirsten Munk og Vibeke Kruse På omslaget: Kvinderne bag Christian d. 4.

11 Hergel, Olav: Indvandreren: roman, Et sammenstød mellem en racistisk dørmand og indvandrerdrengen Zaki, der sammen med 3 venner vil fejre sin flotte studentereksamen med et diskoteksbesøg, får katastrofale følger. Hermann, Iselin C.: Domino: roman, Ægteskaber og besværlige forelskelser på kryds og tværs blandt mennesker i Montmartre-kvarteret i Paris er i en skrøbelig balance, og hvis én hemmelighed slipper ud tager den flere med sig. Hislop, Victoria: Øen: roman, årige Alexis rejser fra London til Kreta, som er hendes mors barndomsø. Det bliver en rejse tilbage til tragisk familiehistorie, som står i skyggen af spedalskhed og lidenskab. Hvorfor har moderen aldrig fortalt noget om sine dramatiske familieforhold? Hislop, Victoria: Tråden: roman, Op gennem det 20. århundrede sker der voldsomme ting i Thessaloniki. Først da næsten alt håb synes ude, kan de elskende Dimitri (den rige arving) og Katerina (hittebarnet) få hinanden Hornby, Nick: Hvordan man er et godt menneske: roman, Journalisten David og lægen Katie er i sølvbryllupskrise, på skilsmissens rand, da David møder healeren DJ GoodNews og forvandles fra kynisk ironiker til godt menneske, med mange sære konsekvenser til følge.

12 Hosseini, Khaled: Drageløberen: roman, Amir er rig, Hassan er fattig, og deres venskab bliver afbrudt af en ondskabsfuld forbrydelse. Krigen i Afghanistan sender Amir og hans familie til USA, hvor han - i det meget anderledes samfund - plages af skyld. Først alt for sent får han sonet. Hotakainen, Kari: De uberørte: roman, Leila Korhonen driver sin virksomhed i Helsinki, hvor hun lindrer mænds ensomhed mod betaling. En kunde går for vidt, og det bringer hende i kontakt med kriminalkommissær Mokka, der i høj grad har brug for hendes specielle talenter. Hotakainen, Kari: Eftermæle: roman, Salme Sinikka Malmikunnas får et tilbud fra en forfatter - hvis hun fortæller ham sin historie, får hun 7000 Euro. Men er det hendes eller forfatterens fortolkning vi møder? Hustved, Siri: Sommeren uden mænd : roman, Da New Yorker-forfatteren Mia Fredericksen bliver forladt efter 30 års ægteskab, bryder hun sammen. Hun kommer på benene igen og tilbringer sommeren i sin hjemby i Minnesota, hvor hun reflekterer over kvindelighedens væsen.

13 Hørslev, Lone: Sorg og camping: roman, side. Provinsen; følelser; skilsmisse; kærlighed; Jylland; Danmark En række mennesker i en lille jysk by er vævet sammen i et sælsomt mønster, der her beskrives humoristisk og skrapt. Jacobsen, Roy: Vidunderbarn: roman, Varm og sørgmunter fortælling fra Oslo om den årige dreng Finn, hvis ellers så trygge liv alene sammen med sin mor får flere og flere sprækker, da Finn pludselig får en halvlillesøster, som tillige flytter ind. Jensen, Carsten: Vi, de druknede: roman, En beretning om 4 generationer af sømænd fra skipperbyen Marstal i det 19. århundrede, som satte livet på spil på verdenshavene, og om konsekvenserne for de efterladte. Jensen, Martin: Den første sten: roman, I et fiktivt sogn nær Assens afslår præsten at begrave et ikke-folkekirkemedlem. Det udløser i menighedsrådet og sognet en kædereaktion, som kun har lidt med forskel i trosopfattelse at gøre. Jepsen, Erling: Frygtelig lykkelig: roman, Den naive og følsomme politimand Robert Hansen forflyttes fra København til Højer, hvor han må tilpasse sig lokale normer med katastrofale konsekvenser.

14 Jessen, Ida: Det første jeg tænker på: roman, Under et ophold hos præste-veninden Lisa oplever Birgitte, at Lisas 7-årige søn køres ihjel af en flugtbilist. Alle i det lille sogn deltager i sorgen, der splitter Lisa og hendes mand og gør Lisa psykisk syg. Jepsen, Erling: Den sønderjyske farm: roman, Ved foden af Gramby Bakke i Sønderjylland i 1960'erne slår den 12-årige Allan sig på kaninavl, altimens det groteske og sorte udfolder sig omkring ham. Både i hans dysfunktionelle familie og i lilleput-samfundet, der rystes ved ankomsten af en neger. Jón Kalman Stefánsson: Sommerlys og så kommer natten: roman, Underfundige, finurlige og dybt alvorlige skæbnefortællinger om nogle af menneskene i en 400 sjæle stor by på Islands vestkyst, om deres drømme, længsler, lidenskaber og laster, fortalt af et medlevende "vi". Jones, Sadie: Små krige: roman, Den unge idealistiske engelske officer Hal Treherne bliver i 1956 udstationeret på Cypern, og med sig har han sin kone Clara og deres små døtre. De voldsomme sammenstød mellem soldaterne og lokalbefolkningen påvirker Hal, som afreagerer derhjemme over for Clara, der ikke længere kan kende sin mand.

15 Jørgensen, Hans Otto: Exodus: roman, Mens Eskild knokler på fødegården i Salling, rejser broderen Kaj til København, hvor han bliver ingeniør og gift med den dejlige Silke. Eskild får nok og afstår gården, og pludselig får han både løn for sit arbejde og en kvinde i sit liv. Katz, Janina: Længsel på bestilling: roman, Den 65-årige polsk-jødiske Olga har en langt yngre elsker i Israel, og flere gange hvert år rejser hun ned til ham fra Danmark. I Israel funderer Olga over kærlighedens væsen, mens hun tænker tilbage på sit liv og forsøger at komme overens med det. Kehlmann, D.: Jeg og Kaminski: roman Den unge, opblæste og selvglade journalist og kunstkritiker Sebastian Zöllner opsøger den gamle berømte maler Manuel Kaminski for at skrive hans biografi. En opgave lige ud ad landevejen, tror han fejlagtigt. Kidde, Rune T.: Julius afsind: roman, Krimi. Julius vokser op omgivet af død, så naturligvis må han selv dræbe. En argentinsk luder, en engelsk milionøse og hans mor og far er blandt ofrene.

16 Kjærstad, Jan: Normans område: roman, John Richard Norman er en succesfuld forlagsredaktør med et unikt øje for de bøger, der vil sælge. Men da han mister evnen til at læse, flygter han fra Oslo og søger til en fjerntliggende pynt. Så dukker en fremmed kvinde op og alting forandres. Klougart, Josephine: Om Mørke: Roman, Lyrisk prosa bl.a. om forholdet mellem mand og kvinde, og udsyn der ændrer sig, alt efter om det ses i mørke eller lys. Kosovi c, Birgithe: Det dobbelte land: roman, I en række erindringsglimt genoplever Milovan sit eget liv og de valg, han har truffet, som er tæt forbundet med hans egen og slægtens historie, og dermed også Jugoslaviens historie i det 20. århundrede, helt frem til borgerkrigen i Kristin Marja Baldursdóttir: Karitas uden titel, roman, Karitas formår at løsrive sig fra familie- og forsørgerbåndene og dyrke sit maleri. I 1945 forlader hun Island og drager til Paris, New York og Rom, hvor hun færdes i kunstnerkredse. Først som gammel vender hun tilbage til Island og familien.

17 Larsen, Marianne: Den forelskede unge: roman, Fortælleren er en 5 år gammel pige. Hun fortæller om en enkelt sommerdag for mange år siden med sin helt egen indlevelse og barnlige, sansemættede tilgang til en verden, som den var i en svunden tid. Larsson, Åsa: Solstorm: roman, Kriminalroman. Rebecca Martinsson er skattejurist i Stockholm, men da en barndomsveninde fra Kiruna ringer og beder om hendes hjælp, drager hun tilbage til barndomsbyen, hvor fortiden snart griber ind, og hun jages af voldsomme kræfter der vil gøre hende tavs. Leine, Kim: Valdemarsdag: roman, I 1938 slår Erik sin kones elsker ihjel. I det følgende døgn genoplever han sin barndom, tiden som sømand og sit ægteskab. Til sidst vælger han dog at melde sig selv. Leine, Kim: Profeterne i Evighedsfjorden: roman, Den unge norsk-danske præst Morten Falck rejser i 1787 til Sukkertoppen i Grønland for at missionere. Mange voldsomme oplevelser venter ham, og efterhånden geråder han i tvivl om sig selv og sit virke. Linde, Heidi: Nu, for helvede: roman, Den højgravide Terese har fået en dag helt for sig selv uden mand og børn, og denne vidunderlige frihed skal bruges på den bedste tænkelige måde, men angsten for ikke at bruge den helt rigtigt truer med at ødelægge dagen.

18 Liss, David: Kaffehandleren:roman, Den jødiske børsmægler Miguel Lienzo er på fallittens rand, da han tilbydes en andel i en fordækt handel med kaffe, der forventes at brede sig til det europæiske marked. Madsen, Svend Åge: Mange sære ting: roman, Den århusianske astronom Adam d'eden har opdaget to såkaldte spejlplaneter der tilbagekaster levende billeder fra jorden for 2000 år siden. Men det er livsfarligt at rejse tvivl om jomfrufødsel og bibelens jesusbillede og at dokumentere det. Marstrand-Jørgensen: Hildegard: roman, Biografisk roman om middelaldermystikeren, komponisten, abbedissen og meget mere, Hildegard von Bingen ( ). Matsuoka, Takashi: Spurvenes sky: roman, Da tre amerikanske missionærer ankommer til Edo i Japan i 1861, sættes en række begivenheder i gang, som omfatter fyrst Genji, som kæmper for sit liv mod Shogunatet. Japan er i opløsning, de gamle sæder er i forfald, men Genji sætter sin lid til. Michael, Ib: Blå bror: roman, En beretning om fortællerens ungdom i Roskilde fra eksamenstiden i 2.g til afslutningen på studentereksamen, mens tvillingebroren, der døde ved fødslen, hele vejen er med som åndelig ballast.

19 Montefiore, Simon Sebag: Sasjenka: roman, Den unge overklassepige Sasjenka fra Skt. Petersborg sympatiserer i 1916 med de kræfter, der vil omstyrte samfundet. Hun bliver arresteret, men hendes far får hende ud af fængslet. Moyes; Jojo: Hvalernes sang: roman, Et lille hotel ved Australiens kyst, hvor hvalerne passerer, kæmper for at overleve. 75-årige Kathleen, hendes niece og dennes datter driver stedet, og da en englænder fra et stort byggekonsortium ankommer, får de store problemer. Myers, Kirsten: Sommerbarn: roman, Anne vokser op i Østjylland midt i 1960'erne. Hendes far er proprietær og hendes mor holder facaden udadtil, men bag den lever Anne et liv i higen efter forældrenes kærlighed og i konstant angst for sin voldelige storebror. Møller, Hans Henrik: Burgundia: roman om øen, himlen og havet, Da slægterne Holm og Lind forliges i slutningen af tallet bliver det optakten til en meget farverig familiesaga og fortælling om Bornholms nyere historie. Mørk, Liv: Næsten levende: roman, Familien Calibano lever i familiens store hus i Italien, der dækker over meget had og forkvaklede relationer med mere end et skelet i skabet.

20 Nicholls, David: Samme dag næste år: roman, Emma og Dexter tilbringer natten sammen efter deres dimissionsfest i De næste knap 20 år opdager de, at de trods store forskelle ikke kan undvære hinandens venskab, men mangt og meget står i vejen for at det kan udvikle sig til mere Niemi, Mikael: Populærmusik fra Vittula: roman, En varm og humoristisk bog om Matti og vennen Niila, der vokser op i det yderste Nordsverige i 1960'erne og 1970'erne og drømmer om at spille rockmusik. Oksanen, Sofie: Renselse: roman, Den gamle estiske bondekone, Aliide finder det unge traffickingoffer, Zara, livløs på sin gårdsplads. Forbindelserne mellem de to kvinder afdækkes langsomt, og en tragisk familiehistorie tilbage fra Sovjettiden om at miste sin frihed og sin krop, åbenbares. Pennacchi, Antonio: Mussolini-kanalen: Slægtskrønike om tre generationer af familien Peruzzi, der som fattige fæstebønder sammen med tusinder af andre bliver flyttet til Mussolinis store landindvindingsområde, Agro Pontini. Perez-Reverte, Arturo: Det flamske maleri: roman, Kriminalroman. Under restaureringen af et 1400-tals maleri, opdager en konservator, at der dengang blev begået et mord. I et forsøg på at løse gåden begynder hun at rekonstruere det skakparti, som er maleriets motiv.

21 Petterson, Per: Jeg forbander tidens flod: roman, Forfatteren Arvid Jansen er 37 år og kommer i midtlivskrise, da hans mor har fået konstateret kræft og hans kone forlanger skilsmisse. Pilgaard, Stine: Min mor siger: roman, Fortælleren er en ung kvinde, der er blevet smidt ud af sin (pige)kæreste. Hun flytter hjem i præstegården til faderen. Med megen selvironi berettes om byture med veninden, med den dominerende mor, sågar besøg hos lægen, sværmer hun for ham? Ragde, Anne B.: Arseniktårnet: roman, Med den fallerede revyskuespillerinde Amalie som omdrejningspunkt udspiller der sig en farverig familieroman i tre generationer op gennem det tyvende århundredes København og Oslo. Ramsland, Morten: Hundehoved: roman, En roman om en norsk familie, og deres turbulente liv gennem det tyvende århundrede, hvor hovedpersonen Askild og hans søn Flapøre er ledetråden i afdækningen af slægtens opture og nedture. Rasmussen, Gorm: Lille Sven: roman, Dokumentarisk roman om Søren Lauritzen der som ganske ung kommer med i modstandsgruppen BOPA under dæknavnet Lille Sven og hurtigt bliver en central skikkelse i de københavnske sabotørkredse.

22 Riebnitzsky, Anne-Cathrine: Den stjålne vej: roman, En kidnapning, en voldtægt og et ægteskab ændrer dramatisk livet for tre skæbner under krigen i Afghanistan, og en kamp for det liv, som de håber og tror på begynder. Riley, Lucinda : Orkideens hemmelighed : roman, Slægten Crawford, der har hørt hjemme på godset Wharton Park er historiens centrum, vi møder Olivia og Harry Crawford fra tiden omkring 2. verdenskrig, gartneren Bill, hans kone Elsie, deres nutidige efterkommere og den fælles dramatiske historie. Romer, Knud: Den som blinker er bange for døden: roman, Selvbiografisk roman om en opvækst i Nykøbing Falster i 1960'erne, som var præget af mobning og social isolation på grund af, at moderen var tysker. Rosnay, Tatiana de: Sarahs nøgle: roman, I 1942 deporterede det franske politi tusindvis af jøder, bl.a. den 10-årige Sarah, der mirakuløst overlevede. Men med en uendelig stor sorg. I 2002 leder journalisten Julia historien frem og bliver så grebet af den, at hun må følge den til ende.

23 Roth, Phillip: Enhver: roman, Alderdom; mænd; jøder; døden; USA; New York Originaltitel: Everyman I en række erindringsglimt fortælles om en mands liv: barndom, voksenliv, ægteskaber, børn, karriere, aldring og kroppens forfald; kort sagt, rejsen gennem tilværelsen. Sabroe, Morten: Du som er i himlen: roman, På en reportagerejse for at skrive om Hillary Clinton bliver Morten Sabroe trukket ind i en dramatisk historie om sin moder, som han gennem mange år havde et opgør med, som han hadede og elskede, foragtede og tilgav. Sansom, C.J. : Vinter i Madrid : roman, Englænderen Harry Brett er blevet såret ved Dunkerque og bliver i 1940 sendt til Madrid for at udspionere en gammel skolekammerat. Deres og de øvrige personers liv tegner et detaljeret billede af krigen på slagmarken og livet i et Madrid i ruiner Sijie, Dai: Balzac og den lille kinesiske skrædderinde: roman, En perle af en roman om litteraturens mirakler: 2 unge mænd på umenneskelig hård genopdragelse under den kinesiske kulturrevolution i 1970'erne klarer sig ved hjælp af litteraturen og kærligheden. Skjelbred, Margaret: Gulddronning, perledronning: roman, Signhilds tidligste barndom er barsk, men fortrænges hos morfaren. De bor alene i skoven, og da hun er otte år gammel, tager morfaren med stor ømhed og egen skyldfølelse fat på at give hende fortiden tilbage.

24 Smærup Sørensen, Jens: Mærkedage: en historie, Slægtsroman om de to førende familier i landsbyen Staun fortalt gennem en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en 60-års fødselsdag i Strout, Elisabeth: Olive Kitteridge : roman, sammenhængende fortællinger der, med udgangspunkt i en lille by i New England, Maine, og den pensionerede lærerinde Olive Kitteridge, griber ind i hinanden og tilsammen danner et gribende portræt af tilværelsen og dens forviklinger og muligheder. Svendsen, Hanne Marie: Unn fra Stjernestene: en roman fra det gamle Grønland, s. Med den stærke og lidenskabelige Unn i centrum fortælles om klosterliv, åndelige strømninger og hverdagsliv i tallets Sydgrønland. Søe, Synnøve: Drengen på stigen: roman, Ad to parallelle spor fortælles om den voksne Peter og Peter som barn, hungrende håbløst efter forældrenes omsorg, kærlighed og opmærksomhed. Thorup, Kirsten: Førkrigstid: roman, Ad to parallelle spor fortælles om den voksne Peter og Peter som barn, hungrende håbløst efter forældrenes omsorg, kærlighed og opmærksomhed.

25 Valeur, Erik: Det syvende barn: spænding, Syv spædbørn får en fælles start på børnehjemmet Kongslund i Næsten 50 år senere modtager nogle af dem et mystisk brev. Hvem var det syvende barn, hvorfor er dets identitet og skæbne så omhyggeligt skjult? Spørgsmålet skaber ravage i medierne og i magtens korridorer. Vargas, Fred: Den tredje jomfru: roman, Kriminalinspektør Adamsberg plages af en sag om opgravede grave og jomfruelige døde kvinder. Derudover blandes han meget modvilligt ind i en sag om skamferede hjorte, mens afdelingens nye mand, der taler i vers, plager hans samvittighed. Vasbo, Vibeke: Der mangler en sang om solsorten: roman, Anna, født i et alsisk lægehjem i 1944, har et sind, der får hende i klemme i søskendeflokken. Men gennem hendes barnligt præcise og poetiske iagttagelser gives der en fin skildring af efterkrigstiden i familie og grænseland. Vermes, Timur: Han er tilbage: roman, Adolf Hitler dumper ned på en byggeplads i Berlin i Han får hurtigt smag for det moderne liv, men hans narcissistiske væsen får ham hurtigt involveret i komiske og absurde begivenheder.

26 Walls, Jeanette: Utæmmet liv: roman, Beretningen om forfatterens bedstemor Lily Casey Smiths hårde, men også tilfredsstillende liv i Texas og Arizona. Det er historien om en sej kvindes kamp med utæmmede heste, naturkatastrofer, fattigdom og fordomme om, hvad kvinder kan og må. Zola Christensen, Robert: Aldrig så jeg så dejligt et bjerg: roman, Gymnasielæreren og mønsterbryderen Allan drikker og ser på sit liv med fransk kæreste, bedstefaren Hurtig-Carl og en opvækst i Danmark fra 1960'erne og frem.

Abdolah, Kadar: Huset ved moskeen: roman, 2008. 386 sider. Adichie, C. N.: Lilla Hibiscus: roman, 2009. 287 sider.

Abdolah, Kadar: Huset ved moskeen: roman, 2008. 386 sider. Adichie, C. N.: Lilla Hibiscus: roman, 2009. 287 sider. 99.4 Krøyer, Marie: Arnold, Toni: Balladen om Marie: en biografi om Marie Krøyer, 1999. 420 Om Marie Krøyers (1867-1940) liv og hendes ægteskaber med P.S. Krøyer og komponist Hugo Alfvén. Abdolah, Kadar:

Læs mere

Læsetasker Syddjurs bibliotek

Læsetasker Syddjurs bibliotek Læsetasker Syddjurs bibliotek Fredrik Backman : En mand der hedder Ove Ove, en gnaven og regelfikseret gammel mand, har gjort det til sin opgave at kontrollere alt og alle i boligforeningen. Men bag Oves

Læs mere

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: Søndag: (1. okt marts.)

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: Søndag: (1. okt marts.) Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Eller er hun??? Glansbilledet om den evige lykke mellem mor og barn er dejligt, men ofte

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller OPGAVER TIL Sådan lå landet NAVN: Før du læser de tre noveller OPGAVE 1 Instruktion: Hvad kommer du til at tænke på, når du læser novellernes fælles titel Sådan lå landet? OPGAVE 2 Instruktion: Orienter

Læs mere

Haderslev Bibliotekerne

Haderslev Bibliotekerne Læsekredskasser - udlånes kun samlet 2 Hvad er en læsekreds? En læsekreds/læseklub er en gruppe mennesker, der læser den samme bog og bagefter diskuterer den. Haderslev Bibliotekerne Hvis du gerne vil

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Tema INTEGRATION. 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET

Tema INTEGRATION. 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET Tema INTEGRATION 12 gode bøger OM INDVANDRING OG IDENTITET w Integrationen har slået fejl i Danmark Det er i parallelsamfundene at kriminaliteten opstår Vores ghettoer skal afvikles hurtigst muligt Indvandrere

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge Side 10 af 28 Navn: Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) 1. Fortællerens første besøg hos hosekræmmeren finder sted for en del år siden i sidste måned i sidste uge 2. Fortællerens første

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner Tema 12 Bøger Historiske Romaner Har vi ikke alle drømt om, bare for en tid, at leve i en helt anden tid eller få lov til at være med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder?

Læs mere

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN Skrevet af Ingrid Bonde Nielsen 2012 DEN MANDLIGE LINIE FARFARS FARS GREN GENETISK SET Hvordan beskrive en forfars liv og levned - ja man kan jo

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 Godmorgen I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, og vi sidder

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles 1. søndag i fasten, 2. tkt. rk. 2016 Læsninger: 1. Mos 4, 1-12 Jak 1,9-16 Luk 22, 24-32 Salmer: 747: Lysets engel 498: Gud efter dig jeg længes 557: Her vil ties 70: Du kom til vor runde jord 697: Herre,

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES B Ø R N NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES Gode råd Du skal ikke vælge, hvor du vil bo, hvis du synes, det er for svært. Du skal ikke passe på din far og mor efter skilsmissen. Det ansvar er for stort for dig.

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015. 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs.

Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015. 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs. Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs. 16,16-22 Sorg og glæde Vi sang tl at begynde med i Kingos fote baroksalme:

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Mørket og de mange lys

Mørket og de mange lys Mørket og de mange lys (Foto: Eva Lange Jørgensen) For knap to måneder siden boede den irakiske forfatter og journalist Suhael Sami Nader i København som fribyforfatter. Her følte han sig for tryg for

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN 2. Påskedag 2015, Hurup og Gettrup Lukas 24, 13-35 Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN Har du oplevet, at det hele bare er gået i stå? Det, som du sådan havde regnet

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker Efterår 2011 LÆSE LYST

Aarhus Kommunes Biblioteker Efterår 2011 LÆSE LYST Aarhus Kommunes Biblioteker Efterår 2011 LÆSE LYST Louis Jensen Forfatter Louis Jensen er oprindeligt uddannet som arkitekt, men har levet af sit forfatterskab siden 1993. Han skriver både for børn og

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere.

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere. Drengen 1 Du blev født. Du voksede op. Du havde en lykkelig barndom i naiv forventning om, at hele verden ville dig det godt, og at livet altid ville forblive trygt og dejligt. Så blev dine forældre skilt,

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og Tekster: Es 40,1-8, 2 Kor 4,5-10, Luk 1,67-80 Salmer: 644 Skyerne gråne, 88 Hør det, Zion, 644 Aldrig er jeg (mel. Berggreen), 80 Tak og ære, 438 Hellig, 79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud

Læs mere

Prædiken til 4. s. efter påske

Prædiken til 4. s. efter påske 1 Prædiken til 4. s. efter påske 5 - O havde jeg dog tusind tunger 300 Kom sandheds Ånd 249 Hvad er det at møde 492 Guds igenfødte 439 O, du Guds lam 245 v. 5 på Det dufter lysegrønt 234 Som forårssolen

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Med den voksende jødeforfølgelse i 30 ernes Tyskland steg behovet for jødisk udvandring. De fleste lande, inklusiv Danmark, var dog ikke villige til

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE. Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen

EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE. Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen EN ESSAYSAMLING OM SORG SKREVET AF UNGE Redigeret af Henriette von Irgens-Bergh og Ida Nymand Ammundsen At miste en essaysamling om sorg skrevet af unge Kræftens Bekæmpelse, 2015 Udgiver: Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene.

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene. Den Gamle Mand 1 Du blev født. Du voksede op. Du fik en uddannelse som lærer. Du fik en god stilling. Du blev gift. Du fik børn. Du holdt af dit arbejde. Du elskede rollen som ægtefælle og som far. Børnene

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design Bogforside i tre varianter Du skal designe forsiden til Stieg Larsson roman fra 2006»Mænd der hader kvinder«i tre forskellige designs: Version

Læs mere

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Den flammende verden Siri Hustvedt En intellektuel detektivhistorie, der foregår i kunstverdenen Omhandler temaer som identitet, køn,

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Det gør man i et eventyr.

Det gør man i et eventyr. I hvilken form for fortælling møder man ænder, der lægger guldæg, bønnestager, der vokser ind i himlen, eller frøer, som bliver til prinser? Det gør man i et eventyr. De fleste mennesker elsker en god

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang.

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Vi har på forhånd bestemt mødetidspunkt, emne og bøger, så det

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Frihed, lighed, frivillighed

Frihed, lighed, frivillighed Frihed, lighed, frivillighed En god idé Vi havde gået rundt i Gellerupparken hele dagen, Robert Putnam, fire lokale embedsfolk og jeg. Robert Putnam er amerikaner og én af verdens mest indflydelsesrige

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend.

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. 1 Under samtale med Selmas mor observerer du, at Selmas mor har et tydeligt blåt mærke

Læs mere

Læsetasker Syddjurs bibliotek

Læsetasker Syddjurs bibliotek Læsetasker Syddjurs bibliotek Fredrik Backman : En mand der hedder Ove Ove, en gnaven og regelfikseret gammel mand, har gjort det til sin opgave at kontrollere alt og alle i boligforeningen. Men bag Oves

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag.

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag. Først vil jeg gerne takke Soroptimisterne for indbydelsen til at tale til jer i dag, mens vi allerede kan glæde os over det nye egetræ, der får fat, slår rod, vokser til, bliver frugtbart og giver styrke,

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Romansnak 2016 Ved Liselotte Wiemer

Romansnak 2016 Ved Liselotte Wiemer Romansnak 2016 Ved Liselotte Wiemer FAMILIEN - DEN NYE BØLGE Merete Pryds Helle: Folkets skønhed. Roman. 432 sider. Lindhardt og Ringhof. Katrine Marie Guldager: Ilden. Roman. Køgekrøniken. 196 sider.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere