Sommerferie Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august Hjort-Nielsen.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2007. Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august 2007 2007 Hjort-Nielsen.dk"

Transkript

1 Sommerferie 2007 Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august Hjort-Nielsen.dk

2 Snejbjerg - Wischhafen Lørdag, den 14. juli Plan var at sætte kursen mod Hamburg, når Ditte kørte på arbejde kl. 05:30 men Karen ville ikke rigtig af med dynen, så vi kom først af sted en time senere. Hun har også arbejdet meget den sidste tid. Vi kørte til Kruså for at købe et rundstykke hos bageren (som vi plejer) men der var desværre lukket, men heldigvis havde købmanden åbnet. Bilen skulle holde hos Ulricke og hendes familie i Hamburg. Hende har vi fået kontakt via hjemmesiden der er et net mødested for danskere og tyskere på begge sider af grænsen. GPS en var sat til adressen og vi kørte lige dertil uden problemer. Et lille dansk flag i indkørslen mødte os, og vi fik en meget venlig modtagelse. Bilen blev parkeret og cyklerne pakket med bagage. Andreas, Ulrickes mand, fulgte os et stykke vej, indtil vi kom på cykelruten ved Altes land, der er Nordeuropas største frugtområde. Dagens mål er Wischhafen og vi nød virkelig den flotte natur Der var alle slags frugter og vi måtte have nogle kirsebær. Et kilo for 3 og de smagte himmelsk. Middagen fik vi ved en støjende grillbar i Cranz. Carrywurst mit pommes til Karen og to brattwurst mit broot til mig. På grund af varmen måtte vi have vand til øllet.

3 Glückstadt Da vi nåede til Wischhafen fik vi noget koldt at drikke på et hotel, der desværre ikke havde et ledigt værelse til os. En gammel dame spurgte hvor vi kom fra, og da vi sagde Danmark, faldt hun fuldstændig i svime. Hun havde familie i Kastrup, og vi skulle endelig hilse alle danskerne. Det skulle vi nok. Vi besluttede os for at tage færgen over til Glückstadt og finde en overnatning der. Alte Däne på torvet i Glückstadt blev vores hjem for en nat. Lidt dyrt, men godt og lige i centrum af byen. Glückstadt er grundlagt af Chr for overnatning Kørt 83 km. Solskin gr.

4 HØ Æbleplantage (én af mange) VØ Broklappen afslører at det er en flodhavn HN Færgen fra Wischhafen VN En flok MCére var også med færgen

5 Glückstadt - Ottendorf Søndag, den 15. juli Vi fik vores morgenmad på torvet i Glückstadt og var nu klar til at køre mod Cuxhaven. På færgen tilbage til Wischhafen mødte vi tre friske sønderjyder (60+) der var på vej til Paris på cykel. Vi fik en hyggelig snak og en Fernet Branca. Friske fyre! Naturen skiftede nu fra frugtmarker til enge og marker med dyr og afgrøder. Vi spiste frokost i en lille by på vejen. Da vi nåede til Ottendorf var vi noget ømme i bagen efter gårsdagens lange tur, og vi besluttede at bo der for natten 60 for overnatning Kørt 45 km. Solskin og 30 gr.

6 VØ Torvet i Glückstadt HØ Flot skæv gammelt hus VN Båd på grund (lavvande) HN Flotte velholdte huse

7 Ottendorf - Cuxhaven Mandag, den 16. juli Vi startede dagen lidt tidligere end vi plejer, og kørte mod Cuxhaven. Der ville vi finde et sted at bo, og så tage med færgen til Helgoland. Det startede godt, vi kom til Cuxhaven og fandt hurtigt en B&B, som desværre var optaget. Vi fortsatte mod havnen og fandt efter lidt besvær hotellet Stadt Cuxhaven, der var et dyrt hotel, men vi kunne lige nå at smide bagagen og styrte ned på havnen. Første færge til Helgoland, var den forkerte. Fuld fart til næste, og det lykkedes lige at nå med. Dejligt at komme ind på færgen, der havde aircondition Dejligt! 85 minutter med fuld fart over det spejlblanke vand (68 km/t.) så var vi på Helgoland. Det var varmt i dag og dejligt at være på øen, hvor det luftede. Helgoland er en lille særpræget ø (2 øer) med sin helt egen historie. Vist nok den eneste ø som er forsøgt sprængt i luften. Efter en god og spændende dag på øen, tog vi færgen tilbage til Cuxhaven. Efter aftensmaden gik vi lidt rundt i byen, der er meget præget af havnen. 112 for overnatning Kørt 25 kilometer Solskin gr.

8 VØ Flotte klipper på Helgoland HØ Turbådene for anker uden for havnen VN Fiskerhuse med små butikker HN Helgoland er et toldfrit område

9 Cuxhaven - Nordenham Tirsdag, den 17. juli Dagen startede med at vores dyre hotel viste at service ikke var noget de gjorde i Hvis vi ville have kaffe på thermokanden, så måtte vi betale for det. Jeg sagde noget meget hurtigt på dansk, som de ikke forstod (heldigvis). Klar til en lang dag på cykelen langs digerne ved vadehavet og Weser, cyklede vi ud af Cuxhaven. Solen skinnede og der var strid modvind, og det ville ingen ende tage. Frokosten fik vi på en bænk på ruten. Da vi kom til Bremerhaven var vi trætte og opkogte, vi havde ikke fået solcreme på og det viste sig nu. Vi var godt brændte efter lang tid lige mod solen. Nå frem med bøtten og noget på. Bremerhaven er udskibningshavn for tyske biler til oversøiske lande. F.eks. Så vi et tog med nye BMW ere, og den var uendelig lang og med hundredvis af biler. Vi var oppe i et udsigtstårn på havnen. Her kunne vi se at havnen er MEGA-stor En fantastisk oplevelse. Vi besluttede os for at køre til Nordenham, der ligger på, den anden side af Weser og vi skulle sejle der over. Trætte og møre fandt vi et lille godt hotel hvor vi blev godt modtaget. Efter et bad livede vi op igen og gik på græsk restaurant. 70 for overnatning Kørt 65 km. i stiv modvind Solskin gr.

10 VØ Frisk vind ved kysten HØ Båd ligger til kaj i Bremerh. VN Meget af dagens rute så sådan ud HN Containerhavnen i Bremerh.

11 Nordenham - Lemwerder Onsdag, den 18. juli Vi fik en fantastisk morgenmad, og naturligvis kaffe på kanden. Vejret var rigtig fint. Vi sagde farvel til Nordenham med kurs mod Lemwerder, godt beskyttet af solcreme. Vi købte ind til frokosten i et lokalt supermarked (brød, tomat, pålæg og vin) Det er meget anderledes, at køre langs Weser end Inn, Donau og Elben. Tit kører vi inde i landet uden at kunne se floden. I Brake (udtales Brak) fandt vi en bænk med udsigt til Weser, her fik vi frokosten. Det trak op til en byge kunne vi se, så vi fandt vi en restaurant ved floden. Her hyggede vi os en times tid. Karen læste og jeg skrev dagbog, i mens det regnede. Da vi kom til Lemwerder fandt vi en græsk restaurant, som også lejede værelser ud. Her blev vi indkvarteret i en hel lejlighed for 50 - Rigtig godt! Efter det obligatoriske bad, sad vi i stuen og nød et glas vin, før vi ville se lidt på byen Middagen blev gullaschsuppe og svinekotelet med salat og tomatris. Hertil et glas koldt og velskænket øl til mig og hvidvin til Karen. 50 for overnatning Kørt 50 kilometer Solskin gr.

12 VØ Pram på vej til Bremen HØ Dessert og kirsebærmælk fra Melkhus VN Eksempel på bordpynt HN Vi boede i en lejlighed i huset

13 Lemwerder - Bremen Torsdag, den 19. juli I dag skulle vi selv sørge for morgenmaden, det foregik i et nærliggende supermarked, hvor der var en cafe. Juice, rundstykke med ost og kaffe. Nu var vi klar til at køre til Bremen i solskin. Bremen er en stor by med et kæmpe havneområde, som vi oplevede på tætteste hold. På turen knækkede lygteholderen på Karens cykel, det ville vi få repareret på et senere tidspunkt. Jeg har også længe ønsket mig et nyt styr på cykelen. Det kunne vil sikkert få ved samme lejlighed. Vi kørte til centrum og parkerede cyklerne ved rådhuset. Her så vi domkirken Sct. Petri, der er fantastisk flot. Vi måtte naturligvis også røre ved æslets hale (De fire musikanter) ved rådhuset. På markedet købte jeg kirsebær (uhm ) Lidt koldt at drikke (gæt selv hvad) fik vi på Rathauskeller og så var vi klar til at køre videre mod Achim. Frokosten der i dag bestod af brød, tomater, ølbidere, skinke og hvidvin, fik vi på en bænk med udsigt til Weser i Bremen. Billederne fra Bremen er lånt (ingen strøm)

14 VØ Rådhuset i Bremen HØ De fire musikanter i Bremen VN Wesers løb gennem Bremen HN Torvet i Bremen med Sct. Petri Dom

15 Bremen - Achim Vi fik en forkert kurs ud af Bremen og måtte spørge om vej et par gange. Det resulterede i at vi kom forbi en cykelhandler, som havde tid til at se lidt på vores cykler. Karen fik ny lygteholder, jeg fik nyt styr monteret med nye greb og alle kabler skiftet. Pris i alt 41. Ventetiden anvendte vi med at spise kirsebær og drikke det sidste vin. Cykelhandleren gav os en vejledning til at finde cykelvejen. Vi kom bl.a. forbi Weserstadion i Bremen. Ja så stoppede vi for resten lige ved et Melkhus og smagte lidt på bondekonens hjemmelavede ting. Herligt! Vi kom til Achim og fandt det lokale touristkontor, som hurtigt fandt os et sted at bo. Det er altså nemt og godt. Vi fik lidt koldt at drikke i byen før vi kørte til pensionen. Fint værelse med bad og fælles køkken. Vi spiste på en italiensk restaurant. Minestrone suppe og pizza samt en rigtig god siciliansk rødvin. 52,50 for overnatning Kørt 65 kilometer Solskin gr.

16 Hviledag i Achim Fredag, den 20. juli Vi vågnede ved vækkeuret kl. halv ni, som vi plejede, og besluttede at blive i Achim endnu en dag. Vi trængte til en cykelpause og ville se lidt på byen. Der skal jo også være plads til at dovne lidt. Vi vendte os om på den anden side og sov videre. Kl. 10 ringede jeg til værten og spurgte om det var OK at vi blev en ekstra dag, og det var det. Jeg gik til bageren for at hente morgenbrød og i LIDL efter mælk (det har heller ikke fået for meget af). Vi gik en tur rundt i byen og så lidt af Achim, der ikke er nogen helt lille by. Stik imod vores principper spiste vi igen på samme restaurant som i går 40 for overnatning Kørt 4 kilometer Overskyet og gr.

17 Achim - Nienburg Lørdag, den 21. juli Veludhvilede kørte vi til den lokale bager og fik vores morgenmad. Derefter til den lokale LIDL og proviantere til dagen. Der skal noget til når man er cykelmotionist. Nu satte vi kursen mod bundesstrasse B215 vil ville køre til Nienburg på cykelstien langs hovedvejen Vi kunne alligevel ikke se floden fra cykelvejen. Med flyvende fart gik det. Undervejs besøgte vi en gårdbutik med alt i hjemmelavet syltetøj, strik m.v. Frokosten indtog vi på en bænk i en by, som vi kom igennem og kl. 16 var vi i Nienburg. På turistkontoret fik vi et værelse i nærheden af centrum og det var et rigtig fint værelse, faktisk en hel lille lejlighed med det hele. Aftensmaden fik vi på en nærliggende restaurant. Vist nok Markedonsk. Hønsekødssuppe og wienerschnitzel med det hele. Da vi kom tilbage var der alperock på ZDF Herligt (syntes jeg) 48 for overnatning Kørt 75 kilometer Solskin og gr.

18 Nienburg - Barkhausen Søndag, den 22. juli Det havde regnet meget om natten, så vi var lidt spændte på hvordan himlen så ud? - Skyet men tørt, det kunne vist blive til hvad som helst. Manden i huset havde lavet et rigtig flot og godt morgenbord til os, og efter dette var vi klar til at køre mod Minden. Vi startede på B215 og på kortet kunne vi se at cykelruten efter et stykke tid ville gå langs floden igen. Vi kørte til Glissen og så igen ind på cykelruten. Skyerne forsvandt op af formiddagen, så det tegnede jo godt. Dagens frokost, som bestod af rester fra i går, fik vi i vejsiden på ruten. Der var rigtig mange cykelfolk på ruten i dag. Specielt mange ældre mennesker, det er jo også søndag. Nu var vi rigtig på cykelvejen og Weser var lige ved siden af cykelstien. Vi havde planlagt at bo i Minden, og her se det spændende sluseanlæg, der forbinder Mittellandkanalen med Weser. Cykelruten fører direkte til sluseanlægget og da vi kom dertil, var der en turbåd, der skulle sluses op fra Weser, og derefter var der en pram, som skulle sluses ned. Spændende

19 VØ Slusehuset i Minden HØ Turbåden er sluset op VN Pram sluses ned HN Hus på torvet i Minden

20 Nienburg - Barkhausen Vi cyklede under akvædukten, der fører Mittelland-kanalen over Weser. Lidt fantastisk når man tager i betragtning, at det er bygget i starten af 19-hundrede tallet. I Minden var turistkontoret lukket og vi havde ikke selv fundet et overnatningssted på ruten, vi besluttede at fortsætte til Barkhausen, lidt længere fremme på ruten. I udkanten af Minden, kom vi til Weserpromenade og her var der masser af folk på cykel, som var ude at nyde søndagen. På en lille beværtning fik vi en forfriskning og en regnbyge. I Barkhausen, der er en lille by ved Weser fandt vi en cafe, som også lejede værelser ud og der var plads til os. Værelset var ikke rengjort, men det skulle værten nok sørge for. Vi smed lige vores bagage og skiftede tøj og kørte tilbage til Cafeen. Ventetiden fordrev vi på cafeen med lidt at drikke og aftensmad. Da vi kom tilbage til værelset var det OK (sådan da sagde Karen) 49 for overnatning Kørt 75 kilometer Sol/skyer gr.

21 Barkhausen - Hameln Mandag, den 23. juli Efter en god nats søvn var vi klar til at indtage vores morgenmad i Cafeen. Det var værten, der stod for dette og han havde lavet et morgenbord, som kunne føde et helt kompagni soldater. Fantastisk! Nu var vi klar til at køre mod Hameln, og det blev en flot tur langs Weser. Naturen har nu skiftet til høje skrænter og træer. Det er Weserbergland vi kører i. Under vejs gjorde vi holdt ved en af de karakteristiske Weser-færger, der bevæger sig uden motorkraft, men kun ved strømmens kraft. Efter den sædvanlige frokost fortsatte vi mod Hameln og hen på eftermiddagen fik vi en byge, vi pakkede bagagen ind og tog de lette cykeljakker på. Vi nåede Hameln (rottefangerens by) og turistkontoret fandt et værelse til os, dog lidt uden for byen, og i den forkerte retning, men det var ok. Fem kilometer fra eller til.

22 Barkhausen - Hameln Det var en bondegård vi blev indkvarteret på. Hele over etagen af stuehuset var indrettet til udlejning. Sengene var af den gammeldags type med høje gavle, så jeg frygtede at jeg skulle ligge sammenkrøllet, men det skulle jeg slet ikke. Den var rigtig god (som det ses) Vi cyklede ind til Hameln for at få vores aftensmad og se lidt på den smukke by. Nu kan vi også se blomsterkasser under vinduerne, man føler sig hensat til Østrig. 60 for overnatning Kørt 81 kilometer Overskyet/byger gr.

23 VØ Flot gammelt hus i Hameln HØ Bronze skulptur af rottefængeren VN Gågaden i Hameln HN Glasmosaik af rottefængeren

24 Hameln - Holzminden Tirsdag, den 24. juli I dag ville vi starte med at køre til banegården i Hameln for, at købe togbilletter til hjemturen og under vejs gjorde vi holdt ved en LIDL for at proviantere til dagen. Da vi kørte mod banegården begyndte det at regne og vi pakkede bagagen ind og tog de lette vindjakker på. Da vi havde købt togbilletterne fra Hann. Münden til Hamburg-Harburg (113 ) regnede det nu kraftigt og vi blev på banegården for at afvente situationen. Efter en kop kaffe regnede det stadig, det var ikke bare en let byge. Vi prøvede at drikke en øl og et glas vin, men det hjalp heller ikke. Vi besluttede at tage toget til Holzminden. Det skulle dog vise sig at være en dårlig ide. Der var tre omstigninger og det ville vi bare ikke overleve. Vi undersøgte om der i stedet var en busforbindelse til Holzminden, det var der og den kørte kl. 14:50 og vi kunne få cyklerne med. Der var rådslagning om hvad vi ville og Karen er ukuelig optimist, vi kunne bare cykle i regnvejret, men det havde jeg ikke lyst til. Bussen vandt! Nu efterlod vi cyklerne på banegården og gik op i centrum for at se lidt mere på byen, det er altså en flot by, som ville være meget flottere i solskin, men sådan er det vel altid.

25 Hameln - Holzminden Vi var klar til at tage med bussen, og det er altså meget nemmere at rejse med cykler og bagage i bus end i tog. Da vi startede fra Hameln var vejret sådan set OK, men da vi nærmede os Holzminden var det igen godt gammeldags tysk møjvejr og vi blev sat af på banegården, lidt uden for centrum. En dame i venteskuret fortalte os, at turistkontoret skam var lukket. Det skete altid kl. 16 nul nul dut. Nå men så kørte vi bare ind til centrum alt i mens, at regnen piskede ned. Under en rådslagning om hvor vi skulle køre hen, sagde en dame at vandrerhjemmet var lige 200 meter længere fremme. Den tog vi og de var utrolig flinke. Vi fik et 8 personers værelse alene. Mutter forsøgte at sælge aftensmad til os også, men vi havde mere lyst til at se lidt på byen. Det lykkedes hende dog at sælge to lokale pilsnere, der skulle heller ikke meget overtalelse til. Vi fik hængt det våde til tørre, som det ses. Pris for overnatning 42 (inkl. to øl) Kørt 7 kilometer Regnvejr ca. 20 gr.

26 VØ Lokale øl fra Holzminden HØ Vandrerhjemmet i Holzminden VN Bus stationen i Hameln HN Holzmindens byvåben

27 Holzminden - Herstelle Onsdag, den 25. juli Vækkeuret blev stillet til kl. 8:00 vil ville være sikker på at få morgenmad. Der er jo faste regler på vandrehjemmet, selv om vi kun har mødt venlige mennesker. Men reglerne skal man følge. Vi nåede da også at få morgenmad, men ikke mere end lige. Vejret var atter godt, men lidt køligt. Vi cyklede først op i byen for at besøge den lokale skomager, den ene af mine sandaler var gået op i en syning, det måtte laves. Vi mødte en meget flink skomager som lige så godt kunne kigge begge sandaler efter, det tog ca. ½ time og kostede 3 (billigt) og nu er de som nye igen. Kursen blev sat mod Höxter, her ville vi holde ind og få en ekstra kop kaffe, vi fik ikke helt nok på vandrerhjemmet. Höxter er som alle andre byer på disse kanter gammel og flot. Vi fortsatte mod syd og kom forbi et sted hvor Weser turbåden ligger til. Tilfældigvis kunne man også købe noget koldt at drikke, det måtte vi benytte os af. Ved siden af restauranten var der en personfærge som krydsede Weser og der kunne vi så nyde frokosten. Nu kunne vi rigtig se hvordan færgeriet foregik.

28 VØ Gamle huse i Höxter HØ Nu hedder øllet Krombacher VN Weserfærgen passer os HN Tidernes vandstande i Herstelle

29 Holzminden - Herstelle Vi ville finde et sted at bo i nærheden af Bad Karlshafen og det blev så Herstelle på det lokale gasthaus An der Fähre hvor vi fik et fint værelse. Jeg fik en morfar i mens Karen satte sig ned til floden og læste i sin bog. Det er sgu da ferie! Aftensmaden spiste vi også her, måske er der ikke andet? Billedet viser Wesers løb ved Herstelle. 55 for overnatning Kørt 33 km. Sol og skyer gr. Billedet viser hvor højt vandet i Weser stod, da de allierede under 2. verdenskrig bombede en dæmning i nærheden (se markeringen på billedet på forrige side)

30 Herstelle Hann. Münden Torsdag, den 26. juli Lidt underligt at vi nu var nået til sidste cykeldag på denne tur. Vejret var fint, vi satte kursen mod Hann. Münden. Solskin og modvind, det må være det vi husker bedst fra denne tur. Ruten gik over Weser et sted hvor vi skulle sejle. Det er lidt fantastisk at opleve naturens kræfter. Styres ved at slække eller stramme wirer. Vi provianterede til frokosten i et supermarked i en af de byer vi kom igennem. Det er blevet mere bakket end tidligere, men også flot. Vi ringede til Faster og ønskede hende tillykke med fødselsdagen Frokosten nød vi efter at være kommet over Weser med endnu en færge. Vi sad på en bænk lige ved færgen og kunne betragte færgemanden. Rutinearbejde helt bestemt

31 VØ Weserfærge HØ Nu hedder øllet Einbeeker VN Blik over Weser HN Soppebassin ved en rasteplads

32 Hann. Münden Fredag, den 27. juli Målet er nået, vi er i Hann. Münden hvor Weserstenen står. Den har et vers, som alle tyske skolebørn lærer. Tyskerne er mest stolte af Weser fordi det er den eneste af floderne, der både starter og slutter i Tyskland. Weser opstår der hvor Werra og Fulda løber sammen. Nemlig i Hann. Münden Efter at have set Weserstenen, fandt vi turistkontoret, som hurtigt fandt et værelse til os i et hotel lige bag rådhuset. Nemt og godt Om aftenen gik vi rundt i Hann. Münden og jeg siger jer bare Jeg har aldrig set så mange flotte gamle huse Fantastisk! 65 for overnatning Kørt 55 kilometer Sol/skyer gr.

33 VØ Fodgængerbro over Werra HØ Fantastisk flotte velholdte huse VN Sikke et rådhus af have HN Se så skævt (charmerende)

34 Hann. Münden - Snejbjerg Friske og udhvilede fik vi vores morgenmad og checkede ud og fandt et supermarked hvor vi provianterede til dagen. Nu var vi klar til hjemrejsen. Tog og cykel med bagage er altid en udfordring. I dag skulle vi med hele to tog. Vi var i god tid på banegården, vi skulle med til Kassel-Wilhelmshöhe banegården, og da toget kom var det et af disse gammeldags og besværlige med døre, der ikke rigtigt ville åbne og en irriterende midterstolpe i indgangen. Sammen med os var der en tysk familie, og vi hjalp hinanden. Det samme gjorde vi da toget stoppede. Det gik ganske nemt. Nu ventede vi på IC toget, som skulle køre os til Hamburg-Harburg. Den kom og vi kom lidt hovedkuls ind i toget, og i den forkerte ende af vognen. Nå det lykkedes også. Nu havde vi ro de næste godt tre timer. Da vi kom til Harburg ville Karen tage bagagen, så skulle jeg sørge for cyklerne, det gik også godt med cyklerne, men Karen kom ikke ud. Hun kunne ikke finde knappen til døråbneren, men det lykkedes også. Nu manglede vi ca. 12 km. på cykel og efter den plan vi havde fundet på Internettet, stå var det bare at følge vejen mod Cuxhaven (B73) og den kender vi jo. Vi gjorde lige holdt et sted og købte en god flaske champagne til Ulli og hendes familie, som vi er meget taknemlige over for. Vi fandt nemt til adressen og blev rigtig godt modtaget og inden vi kørte mod Snejbjerg fik vi lige en kop kaffe og en hyggelig snak. Den håber vi at se igen! GPS en blev sat til hjemadressen og vi kørte ud i køen på motorvejen. Aftensmaden fik ved grænsekioskerne Brattwurst Uhm! Vi var hjemme omkring kl. 22

35 Opsummering Det har været en dejlig ferie med mange indtryk og oplevelser Vi har været heldige med vejret, kun én regnvejrsdag Vi har haft meget modvind Det er nemt at være turist i Tyskland, man kan altid finde et sted at overnatte og til rimelige penge Cykelstier langs alle hovedveje (næsten) det kan vi ikke hamle op med Weser cykelruten er godt afmærket Elbe cykelruten er godt afmærket Weser Bergland har en flot natur og nogle fantastisk flotte byer Hvis man er til jævn og solid husmandskost, så er Tyskland bestemt et godt sted, det syntes jeg i hver tilfælde Hvis man er til godt øl, så er Tyskland også et godt sted (syntes jeg) Vi havde planlagt turen til ca. 700 kilometer og det blev til 675 kilometer og det passer lige til os på to uger. Ca kr. for overnatninger og alt andet Kørt 675 kilometer på to uger Solskin / enkelte byger og lidt regn ca. 25 gr.

36 Links Tysk.dk Altes land Cykelruten langs Elben Cykelruten langs Weser Bikeline cykelkort Helgoland Hameln (rottefængerens by) Hann. Münden (Wesers start)

Sommerferie 2008 Cykelferie i Tyskland og Østrig

Sommerferie 2008 Cykelferie i Tyskland og Østrig Forberedelserne. Sommerferien 2008 skulle naturligvis også foregå på cykel, og som noget nyt, skulle Annette og Jørgen fra Skærup med. Det aftalte vi til Annettes 50 års fødselsdag. Turen skulle køres

Læs mere

Cyklerne blev pakket med bagagen og bilen blev forladt. Efter en lille cykeltur i byen,

Cyklerne blev pakket med bagagen og bilen blev forladt. Efter en lille cykeltur i byen, Forberedelserne til turen havde vi (jeg) gjort i vinters. Togtiderne var undersøgt. Der går et tog fra Hamburg-Altona banegården, direkte til Dresden. Togbilletterne kunne først købes fra 20. april, hvilket

Læs mere

2011 Cykelferie langs Rhinen

2011 Cykelferie langs Rhinen Torsdag, den 16. juni: Turstart på en regnvejrsdag Fri fra arbejde kl. 15 og det er tid til at pakke bilen med cykler og bagage. Vi startede turen mod Padborg lidt i 18 og forventningerne var høje. Aftensmaden

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Fra Svendborg til Prag.

Fra Svendborg til Prag. 1 Cykeltur. Fra Svendborg til Prag. Fra torsdag d. 15. juli til lørdag d. 24. juli 2010. Jeg havde planlagt årets cykeltur igennem foråret inde i mit hoved, både i min fritid, på træningsturene og på mit

Læs mere

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli.

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. 28 Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. Dagen startede som den plejede med et morgenbad, derefter var der Früstück nede i hotellets kælder, hvor maden var stillet frem til os, den var lidt spartansk,

Læs mere

Skotland 2009. Vores første egentlige kaffepause.

Skotland 2009. Vores første egentlige kaffepause. 1 Skotland 2009. Indledning: Så var der igen dømt tur til De britiske Øer, nu for 3. gang for Marie s og mit vedkommende, indenfor de sidste 6 år. Som sidste gang vi var af sted sammen med Lena og Ole

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Grith & Febbers rundtur i IRLAND. 9.-20 august 2010

Grith & Febbers rundtur i IRLAND. 9.-20 august 2010 Grith & Febbers rundtur i IRLAND 9.-20 august 2010 Grith & Febbers rundtur i IRLAND 9.-20. august 2010 Tekst, layout og produktion: Niels Febber Andersen Fotos af Grith Hagel og Febber Print: CEWE 1 IRLANDS

Læs mere

torsdag, den 1. august 2013: tirsdag, den 6. august 2013:

torsdag, den 1. august 2013: tirsdag, den 6. august 2013: 2013 Sommerferie i Østrig og Tyskland. Nu er vi fremme ved årets længste dag, og vi har endnu ikke planlagt vores sommerferie. Vi regner med at turen i år skal gå til Østrig og Wien. Inden vi starter ferieturen,

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Korsika september 2008

Korsika september 2008 Korsika september 2008 Deltagere på turen: Kirsten & Peter Esko Nielsen Brønderslev DACF 2901 Årets eftersommertur skulle gå til Korsika, det var også den eneste planlægning vi havde foretaget, ud over

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 03. 2010.

Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Tur til Benelux landene. 12-15. maj 2010 Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Det hele startede sådan lidt tilfældigt hen over efteråret og foråret. Der var en hel del der skulle på tur til Berlin, for at besøge Jürgen

Læs mere

En kort sommertur for to til Alzase

En kort sommertur for to til Alzase En kort sommertur for to til Alzase Turen starter fra Skive søndag d. 20. Juli 2008. Vi er klar til at køre ud af indkørslen på Nøddevej kl. 8.55, fem minutter før det oprindeligt var planlagt. Det er

Læs mere

Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011

Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011 Torsdag den 7. april 2011 Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011 Nu kunne vor næste ferie begynde så vi startede af sted mod Kolding. Kilometertæller hjemmefra 182.768. Vi ankom til Kolding campingplads

Læs mere

2011 Kr. Himmelfart i Berlin.

2011 Kr. Himmelfart i Berlin. 2011 Kr. Himmelfart i Berlin. Her er lidt fra vores Kr. Himmelfartstur til Berlin. At vi kom til Berlin i Kr. Himmelfartsferien, må vi sige skete meget spontant. Jeg var torsdag i ugen før til afskedsreception

Læs mere

Hohenhörn, mandag den 27. juni. 56,5 km

Hohenhörn, mandag den 27. juni. 56,5 km Hohenhörn, mandag den 27. juni SÅ gik starten til årets cykeltur. Lasse kørte os til Rendsborg. Vi tog Bøjden-Fynshav færgen og handlede ved grænsen på vejen. Der var en P-plads ved afkørslen ved Rendsborg

Læs mere

Fredag den 22. august Helsinge.

Fredag den 22. august Helsinge. Fredag den 22. august Helsinge. Efter at campingvognen var pakket færdig, gik turen mod Tyskland, hvor vi startede med et kabe-træf på Camping Medelby i Nordtyskland. Tyskland Camping Medelby (Mitte) Straks

Læs mere

Ferie til Dolomitterne - juli 2007

Ferie til Dolomitterne - juli 2007 Ferie til Dolomitterne - juli 2007 Efterfølgende er en beskrivelse af vores ferietur på motorcykel til Dolomitterne. Turen forløb fra d. 20. juli 2007 til 31. juli 2007. Vi var samlet 12 deltagere, Lone

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 05. 2006.

Nyhedsbrev nr. 05. 2006. Berlin 25.maj til 28. maj Nyhedsbrev nr. 05. 2006. Vi skulle mødes på Hornbækvejen under motorvejsbroen kl. 7.45. Det gjorde vi så, de var der alle sammen på nær Bjørn, han havde angiveligt haft nogle

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

2010 Efterårsferie i Alsace.

2010 Efterårsferie i Alsace. 2010 Efterårsferie i Alsace. Nu er det blevet efterår, og vi har aftalt med Jeannes svigerforældre, Sonja og Bjarne, at vi tager på efterårsferie i Alsace. De har været en del gange på campingpladsen,

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Logbog Malta Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Vi ankom søndag aften til Malta lufthavn, hvor vi blev hentet af en stor bil, og blev kørt over til hvor vi bor. Køreturen tog kun 15 min fra lufthavnen,

Læs mere