Sommerferie Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august Hjort-Nielsen.dk

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2007. Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august 2007 2007 Hjort-Nielsen.dk"

Transkript

1 Sommerferie 2007 Cykeltur langs Elben og Weser Opdateret: 5. august Hjort-Nielsen.dk

2 Snejbjerg - Wischhafen Lørdag, den 14. juli Plan var at sætte kursen mod Hamburg, når Ditte kørte på arbejde kl. 05:30 men Karen ville ikke rigtig af med dynen, så vi kom først af sted en time senere. Hun har også arbejdet meget den sidste tid. Vi kørte til Kruså for at købe et rundstykke hos bageren (som vi plejer) men der var desværre lukket, men heldigvis havde købmanden åbnet. Bilen skulle holde hos Ulricke og hendes familie i Hamburg. Hende har vi fået kontakt via hjemmesiden der er et net mødested for danskere og tyskere på begge sider af grænsen. GPS en var sat til adressen og vi kørte lige dertil uden problemer. Et lille dansk flag i indkørslen mødte os, og vi fik en meget venlig modtagelse. Bilen blev parkeret og cyklerne pakket med bagage. Andreas, Ulrickes mand, fulgte os et stykke vej, indtil vi kom på cykelruten ved Altes land, der er Nordeuropas største frugtområde. Dagens mål er Wischhafen og vi nød virkelig den flotte natur Der var alle slags frugter og vi måtte have nogle kirsebær. Et kilo for 3 og de smagte himmelsk. Middagen fik vi ved en støjende grillbar i Cranz. Carrywurst mit pommes til Karen og to brattwurst mit broot til mig. På grund af varmen måtte vi have vand til øllet.

3 Glückstadt Da vi nåede til Wischhafen fik vi noget koldt at drikke på et hotel, der desværre ikke havde et ledigt værelse til os. En gammel dame spurgte hvor vi kom fra, og da vi sagde Danmark, faldt hun fuldstændig i svime. Hun havde familie i Kastrup, og vi skulle endelig hilse alle danskerne. Det skulle vi nok. Vi besluttede os for at tage færgen over til Glückstadt og finde en overnatning der. Alte Däne på torvet i Glückstadt blev vores hjem for en nat. Lidt dyrt, men godt og lige i centrum af byen. Glückstadt er grundlagt af Chr for overnatning Kørt 83 km. Solskin gr.

4 HØ Æbleplantage (én af mange) VØ Broklappen afslører at det er en flodhavn HN Færgen fra Wischhafen VN En flok MCére var også med færgen

5 Glückstadt - Ottendorf Søndag, den 15. juli Vi fik vores morgenmad på torvet i Glückstadt og var nu klar til at køre mod Cuxhaven. På færgen tilbage til Wischhafen mødte vi tre friske sønderjyder (60+) der var på vej til Paris på cykel. Vi fik en hyggelig snak og en Fernet Branca. Friske fyre! Naturen skiftede nu fra frugtmarker til enge og marker med dyr og afgrøder. Vi spiste frokost i en lille by på vejen. Da vi nåede til Ottendorf var vi noget ømme i bagen efter gårsdagens lange tur, og vi besluttede at bo der for natten 60 for overnatning Kørt 45 km. Solskin og 30 gr.

6 VØ Torvet i Glückstadt HØ Flot skæv gammelt hus VN Båd på grund (lavvande) HN Flotte velholdte huse

7 Ottendorf - Cuxhaven Mandag, den 16. juli Vi startede dagen lidt tidligere end vi plejer, og kørte mod Cuxhaven. Der ville vi finde et sted at bo, og så tage med færgen til Helgoland. Det startede godt, vi kom til Cuxhaven og fandt hurtigt en B&B, som desværre var optaget. Vi fortsatte mod havnen og fandt efter lidt besvær hotellet Stadt Cuxhaven, der var et dyrt hotel, men vi kunne lige nå at smide bagagen og styrte ned på havnen. Første færge til Helgoland, var den forkerte. Fuld fart til næste, og det lykkedes lige at nå med. Dejligt at komme ind på færgen, der havde aircondition Dejligt! 85 minutter med fuld fart over det spejlblanke vand (68 km/t.) så var vi på Helgoland. Det var varmt i dag og dejligt at være på øen, hvor det luftede. Helgoland er en lille særpræget ø (2 øer) med sin helt egen historie. Vist nok den eneste ø som er forsøgt sprængt i luften. Efter en god og spændende dag på øen, tog vi færgen tilbage til Cuxhaven. Efter aftensmaden gik vi lidt rundt i byen, der er meget præget af havnen. 112 for overnatning Kørt 25 kilometer Solskin gr.

8 VØ Flotte klipper på Helgoland HØ Turbådene for anker uden for havnen VN Fiskerhuse med små butikker HN Helgoland er et toldfrit område

9 Cuxhaven - Nordenham Tirsdag, den 17. juli Dagen startede med at vores dyre hotel viste at service ikke var noget de gjorde i Hvis vi ville have kaffe på thermokanden, så måtte vi betale for det. Jeg sagde noget meget hurtigt på dansk, som de ikke forstod (heldigvis). Klar til en lang dag på cykelen langs digerne ved vadehavet og Weser, cyklede vi ud af Cuxhaven. Solen skinnede og der var strid modvind, og det ville ingen ende tage. Frokosten fik vi på en bænk på ruten. Da vi kom til Bremerhaven var vi trætte og opkogte, vi havde ikke fået solcreme på og det viste sig nu. Vi var godt brændte efter lang tid lige mod solen. Nå frem med bøtten og noget på. Bremerhaven er udskibningshavn for tyske biler til oversøiske lande. F.eks. Så vi et tog med nye BMW ere, og den var uendelig lang og med hundredvis af biler. Vi var oppe i et udsigtstårn på havnen. Her kunne vi se at havnen er MEGA-stor En fantastisk oplevelse. Vi besluttede os for at køre til Nordenham, der ligger på, den anden side af Weser og vi skulle sejle der over. Trætte og møre fandt vi et lille godt hotel hvor vi blev godt modtaget. Efter et bad livede vi op igen og gik på græsk restaurant. 70 for overnatning Kørt 65 km. i stiv modvind Solskin gr.

10 VØ Frisk vind ved kysten HØ Båd ligger til kaj i Bremerh. VN Meget af dagens rute så sådan ud HN Containerhavnen i Bremerh.

11 Nordenham - Lemwerder Onsdag, den 18. juli Vi fik en fantastisk morgenmad, og naturligvis kaffe på kanden. Vejret var rigtig fint. Vi sagde farvel til Nordenham med kurs mod Lemwerder, godt beskyttet af solcreme. Vi købte ind til frokosten i et lokalt supermarked (brød, tomat, pålæg og vin) Det er meget anderledes, at køre langs Weser end Inn, Donau og Elben. Tit kører vi inde i landet uden at kunne se floden. I Brake (udtales Brak) fandt vi en bænk med udsigt til Weser, her fik vi frokosten. Det trak op til en byge kunne vi se, så vi fandt vi en restaurant ved floden. Her hyggede vi os en times tid. Karen læste og jeg skrev dagbog, i mens det regnede. Da vi kom til Lemwerder fandt vi en græsk restaurant, som også lejede værelser ud. Her blev vi indkvarteret i en hel lejlighed for 50 - Rigtig godt! Efter det obligatoriske bad, sad vi i stuen og nød et glas vin, før vi ville se lidt på byen Middagen blev gullaschsuppe og svinekotelet med salat og tomatris. Hertil et glas koldt og velskænket øl til mig og hvidvin til Karen. 50 for overnatning Kørt 50 kilometer Solskin gr.

12 VØ Pram på vej til Bremen HØ Dessert og kirsebærmælk fra Melkhus VN Eksempel på bordpynt HN Vi boede i en lejlighed i huset

13 Lemwerder - Bremen Torsdag, den 19. juli I dag skulle vi selv sørge for morgenmaden, det foregik i et nærliggende supermarked, hvor der var en cafe. Juice, rundstykke med ost og kaffe. Nu var vi klar til at køre til Bremen i solskin. Bremen er en stor by med et kæmpe havneområde, som vi oplevede på tætteste hold. På turen knækkede lygteholderen på Karens cykel, det ville vi få repareret på et senere tidspunkt. Jeg har også længe ønsket mig et nyt styr på cykelen. Det kunne vil sikkert få ved samme lejlighed. Vi kørte til centrum og parkerede cyklerne ved rådhuset. Her så vi domkirken Sct. Petri, der er fantastisk flot. Vi måtte naturligvis også røre ved æslets hale (De fire musikanter) ved rådhuset. På markedet købte jeg kirsebær (uhm ) Lidt koldt at drikke (gæt selv hvad) fik vi på Rathauskeller og så var vi klar til at køre videre mod Achim. Frokosten der i dag bestod af brød, tomater, ølbidere, skinke og hvidvin, fik vi på en bænk med udsigt til Weser i Bremen. Billederne fra Bremen er lånt (ingen strøm)

14 VØ Rådhuset i Bremen HØ De fire musikanter i Bremen VN Wesers løb gennem Bremen HN Torvet i Bremen med Sct. Petri Dom

15 Bremen - Achim Vi fik en forkert kurs ud af Bremen og måtte spørge om vej et par gange. Det resulterede i at vi kom forbi en cykelhandler, som havde tid til at se lidt på vores cykler. Karen fik ny lygteholder, jeg fik nyt styr monteret med nye greb og alle kabler skiftet. Pris i alt 41. Ventetiden anvendte vi med at spise kirsebær og drikke det sidste vin. Cykelhandleren gav os en vejledning til at finde cykelvejen. Vi kom bl.a. forbi Weserstadion i Bremen. Ja så stoppede vi for resten lige ved et Melkhus og smagte lidt på bondekonens hjemmelavede ting. Herligt! Vi kom til Achim og fandt det lokale touristkontor, som hurtigt fandt os et sted at bo. Det er altså nemt og godt. Vi fik lidt koldt at drikke i byen før vi kørte til pensionen. Fint værelse med bad og fælles køkken. Vi spiste på en italiensk restaurant. Minestrone suppe og pizza samt en rigtig god siciliansk rødvin. 52,50 for overnatning Kørt 65 kilometer Solskin gr.

16 Hviledag i Achim Fredag, den 20. juli Vi vågnede ved vækkeuret kl. halv ni, som vi plejede, og besluttede at blive i Achim endnu en dag. Vi trængte til en cykelpause og ville se lidt på byen. Der skal jo også være plads til at dovne lidt. Vi vendte os om på den anden side og sov videre. Kl. 10 ringede jeg til værten og spurgte om det var OK at vi blev en ekstra dag, og det var det. Jeg gik til bageren for at hente morgenbrød og i LIDL efter mælk (det har heller ikke fået for meget af). Vi gik en tur rundt i byen og så lidt af Achim, der ikke er nogen helt lille by. Stik imod vores principper spiste vi igen på samme restaurant som i går 40 for overnatning Kørt 4 kilometer Overskyet og gr.

17 Achim - Nienburg Lørdag, den 21. juli Veludhvilede kørte vi til den lokale bager og fik vores morgenmad. Derefter til den lokale LIDL og proviantere til dagen. Der skal noget til når man er cykelmotionist. Nu satte vi kursen mod bundesstrasse B215 vil ville køre til Nienburg på cykelstien langs hovedvejen Vi kunne alligevel ikke se floden fra cykelvejen. Med flyvende fart gik det. Undervejs besøgte vi en gårdbutik med alt i hjemmelavet syltetøj, strik m.v. Frokosten indtog vi på en bænk i en by, som vi kom igennem og kl. 16 var vi i Nienburg. På turistkontoret fik vi et værelse i nærheden af centrum og det var et rigtig fint værelse, faktisk en hel lille lejlighed med det hele. Aftensmaden fik vi på en nærliggende restaurant. Vist nok Markedonsk. Hønsekødssuppe og wienerschnitzel med det hele. Da vi kom tilbage var der alperock på ZDF Herligt (syntes jeg) 48 for overnatning Kørt 75 kilometer Solskin og gr.

18 Nienburg - Barkhausen Søndag, den 22. juli Det havde regnet meget om natten, så vi var lidt spændte på hvordan himlen så ud? - Skyet men tørt, det kunne vist blive til hvad som helst. Manden i huset havde lavet et rigtig flot og godt morgenbord til os, og efter dette var vi klar til at køre mod Minden. Vi startede på B215 og på kortet kunne vi se at cykelruten efter et stykke tid ville gå langs floden igen. Vi kørte til Glissen og så igen ind på cykelruten. Skyerne forsvandt op af formiddagen, så det tegnede jo godt. Dagens frokost, som bestod af rester fra i går, fik vi i vejsiden på ruten. Der var rigtig mange cykelfolk på ruten i dag. Specielt mange ældre mennesker, det er jo også søndag. Nu var vi rigtig på cykelvejen og Weser var lige ved siden af cykelstien. Vi havde planlagt at bo i Minden, og her se det spændende sluseanlæg, der forbinder Mittellandkanalen med Weser. Cykelruten fører direkte til sluseanlægget og da vi kom dertil, var der en turbåd, der skulle sluses op fra Weser, og derefter var der en pram, som skulle sluses ned. Spændende

19 VØ Slusehuset i Minden HØ Turbåden er sluset op VN Pram sluses ned HN Hus på torvet i Minden

20 Nienburg - Barkhausen Vi cyklede under akvædukten, der fører Mittelland-kanalen over Weser. Lidt fantastisk når man tager i betragtning, at det er bygget i starten af 19-hundrede tallet. I Minden var turistkontoret lukket og vi havde ikke selv fundet et overnatningssted på ruten, vi besluttede at fortsætte til Barkhausen, lidt længere fremme på ruten. I udkanten af Minden, kom vi til Weserpromenade og her var der masser af folk på cykel, som var ude at nyde søndagen. På en lille beværtning fik vi en forfriskning og en regnbyge. I Barkhausen, der er en lille by ved Weser fandt vi en cafe, som også lejede værelser ud og der var plads til os. Værelset var ikke rengjort, men det skulle værten nok sørge for. Vi smed lige vores bagage og skiftede tøj og kørte tilbage til Cafeen. Ventetiden fordrev vi på cafeen med lidt at drikke og aftensmad. Da vi kom tilbage til værelset var det OK (sådan da sagde Karen) 49 for overnatning Kørt 75 kilometer Sol/skyer gr.

21 Barkhausen - Hameln Mandag, den 23. juli Efter en god nats søvn var vi klar til at indtage vores morgenmad i Cafeen. Det var værten, der stod for dette og han havde lavet et morgenbord, som kunne føde et helt kompagni soldater. Fantastisk! Nu var vi klar til at køre mod Hameln, og det blev en flot tur langs Weser. Naturen har nu skiftet til høje skrænter og træer. Det er Weserbergland vi kører i. Under vejs gjorde vi holdt ved en af de karakteristiske Weser-færger, der bevæger sig uden motorkraft, men kun ved strømmens kraft. Efter den sædvanlige frokost fortsatte vi mod Hameln og hen på eftermiddagen fik vi en byge, vi pakkede bagagen ind og tog de lette cykeljakker på. Vi nåede Hameln (rottefangerens by) og turistkontoret fandt et værelse til os, dog lidt uden for byen, og i den forkerte retning, men det var ok. Fem kilometer fra eller til.

22 Barkhausen - Hameln Det var en bondegård vi blev indkvarteret på. Hele over etagen af stuehuset var indrettet til udlejning. Sengene var af den gammeldags type med høje gavle, så jeg frygtede at jeg skulle ligge sammenkrøllet, men det skulle jeg slet ikke. Den var rigtig god (som det ses) Vi cyklede ind til Hameln for at få vores aftensmad og se lidt på den smukke by. Nu kan vi også se blomsterkasser under vinduerne, man føler sig hensat til Østrig. 60 for overnatning Kørt 81 kilometer Overskyet/byger gr.

23 VØ Flot gammelt hus i Hameln HØ Bronze skulptur af rottefængeren VN Gågaden i Hameln HN Glasmosaik af rottefængeren

24 Hameln - Holzminden Tirsdag, den 24. juli I dag ville vi starte med at køre til banegården i Hameln for, at købe togbilletter til hjemturen og under vejs gjorde vi holdt ved en LIDL for at proviantere til dagen. Da vi kørte mod banegården begyndte det at regne og vi pakkede bagagen ind og tog de lette vindjakker på. Da vi havde købt togbilletterne fra Hann. Münden til Hamburg-Harburg (113 ) regnede det nu kraftigt og vi blev på banegården for at afvente situationen. Efter en kop kaffe regnede det stadig, det var ikke bare en let byge. Vi prøvede at drikke en øl og et glas vin, men det hjalp heller ikke. Vi besluttede at tage toget til Holzminden. Det skulle dog vise sig at være en dårlig ide. Der var tre omstigninger og det ville vi bare ikke overleve. Vi undersøgte om der i stedet var en busforbindelse til Holzminden, det var der og den kørte kl. 14:50 og vi kunne få cyklerne med. Der var rådslagning om hvad vi ville og Karen er ukuelig optimist, vi kunne bare cykle i regnvejret, men det havde jeg ikke lyst til. Bussen vandt! Nu efterlod vi cyklerne på banegården og gik op i centrum for at se lidt mere på byen, det er altså en flot by, som ville være meget flottere i solskin, men sådan er det vel altid.

25 Hameln - Holzminden Vi var klar til at tage med bussen, og det er altså meget nemmere at rejse med cykler og bagage i bus end i tog. Da vi startede fra Hameln var vejret sådan set OK, men da vi nærmede os Holzminden var det igen godt gammeldags tysk møjvejr og vi blev sat af på banegården, lidt uden for centrum. En dame i venteskuret fortalte os, at turistkontoret skam var lukket. Det skete altid kl. 16 nul nul dut. Nå men så kørte vi bare ind til centrum alt i mens, at regnen piskede ned. Under en rådslagning om hvor vi skulle køre hen, sagde en dame at vandrerhjemmet var lige 200 meter længere fremme. Den tog vi og de var utrolig flinke. Vi fik et 8 personers værelse alene. Mutter forsøgte at sælge aftensmad til os også, men vi havde mere lyst til at se lidt på byen. Det lykkedes hende dog at sælge to lokale pilsnere, der skulle heller ikke meget overtalelse til. Vi fik hængt det våde til tørre, som det ses. Pris for overnatning 42 (inkl. to øl) Kørt 7 kilometer Regnvejr ca. 20 gr.

26 VØ Lokale øl fra Holzminden HØ Vandrerhjemmet i Holzminden VN Bus stationen i Hameln HN Holzmindens byvåben

27 Holzminden - Herstelle Onsdag, den 25. juli Vækkeuret blev stillet til kl. 8:00 vil ville være sikker på at få morgenmad. Der er jo faste regler på vandrehjemmet, selv om vi kun har mødt venlige mennesker. Men reglerne skal man følge. Vi nåede da også at få morgenmad, men ikke mere end lige. Vejret var atter godt, men lidt køligt. Vi cyklede først op i byen for at besøge den lokale skomager, den ene af mine sandaler var gået op i en syning, det måtte laves. Vi mødte en meget flink skomager som lige så godt kunne kigge begge sandaler efter, det tog ca. ½ time og kostede 3 (billigt) og nu er de som nye igen. Kursen blev sat mod Höxter, her ville vi holde ind og få en ekstra kop kaffe, vi fik ikke helt nok på vandrerhjemmet. Höxter er som alle andre byer på disse kanter gammel og flot. Vi fortsatte mod syd og kom forbi et sted hvor Weser turbåden ligger til. Tilfældigvis kunne man også købe noget koldt at drikke, det måtte vi benytte os af. Ved siden af restauranten var der en personfærge som krydsede Weser og der kunne vi så nyde frokosten. Nu kunne vi rigtig se hvordan færgeriet foregik.

28 VØ Gamle huse i Höxter HØ Nu hedder øllet Krombacher VN Weserfærgen passer os HN Tidernes vandstande i Herstelle

29 Holzminden - Herstelle Vi ville finde et sted at bo i nærheden af Bad Karlshafen og det blev så Herstelle på det lokale gasthaus An der Fähre hvor vi fik et fint værelse. Jeg fik en morfar i mens Karen satte sig ned til floden og læste i sin bog. Det er sgu da ferie! Aftensmaden spiste vi også her, måske er der ikke andet? Billedet viser Wesers løb ved Herstelle. 55 for overnatning Kørt 33 km. Sol og skyer gr. Billedet viser hvor højt vandet i Weser stod, da de allierede under 2. verdenskrig bombede en dæmning i nærheden (se markeringen på billedet på forrige side)

30 Herstelle Hann. Münden Torsdag, den 26. juli Lidt underligt at vi nu var nået til sidste cykeldag på denne tur. Vejret var fint, vi satte kursen mod Hann. Münden. Solskin og modvind, det må være det vi husker bedst fra denne tur. Ruten gik over Weser et sted hvor vi skulle sejle. Det er lidt fantastisk at opleve naturens kræfter. Styres ved at slække eller stramme wirer. Vi provianterede til frokosten i et supermarked i en af de byer vi kom igennem. Det er blevet mere bakket end tidligere, men også flot. Vi ringede til Faster og ønskede hende tillykke med fødselsdagen Frokosten nød vi efter at være kommet over Weser med endnu en færge. Vi sad på en bænk lige ved færgen og kunne betragte færgemanden. Rutinearbejde helt bestemt

31 VØ Weserfærge HØ Nu hedder øllet Einbeeker VN Blik over Weser HN Soppebassin ved en rasteplads

32 Hann. Münden Fredag, den 27. juli Målet er nået, vi er i Hann. Münden hvor Weserstenen står. Den har et vers, som alle tyske skolebørn lærer. Tyskerne er mest stolte af Weser fordi det er den eneste af floderne, der både starter og slutter i Tyskland. Weser opstår der hvor Werra og Fulda løber sammen. Nemlig i Hann. Münden Efter at have set Weserstenen, fandt vi turistkontoret, som hurtigt fandt et værelse til os i et hotel lige bag rådhuset. Nemt og godt Om aftenen gik vi rundt i Hann. Münden og jeg siger jer bare Jeg har aldrig set så mange flotte gamle huse Fantastisk! 65 for overnatning Kørt 55 kilometer Sol/skyer gr.

33 VØ Fodgængerbro over Werra HØ Fantastisk flotte velholdte huse VN Sikke et rådhus af have HN Se så skævt (charmerende)

34 Hann. Münden - Snejbjerg Friske og udhvilede fik vi vores morgenmad og checkede ud og fandt et supermarked hvor vi provianterede til dagen. Nu var vi klar til hjemrejsen. Tog og cykel med bagage er altid en udfordring. I dag skulle vi med hele to tog. Vi var i god tid på banegården, vi skulle med til Kassel-Wilhelmshöhe banegården, og da toget kom var det et af disse gammeldags og besværlige med døre, der ikke rigtigt ville åbne og en irriterende midterstolpe i indgangen. Sammen med os var der en tysk familie, og vi hjalp hinanden. Det samme gjorde vi da toget stoppede. Det gik ganske nemt. Nu ventede vi på IC toget, som skulle køre os til Hamburg-Harburg. Den kom og vi kom lidt hovedkuls ind i toget, og i den forkerte ende af vognen. Nå det lykkedes også. Nu havde vi ro de næste godt tre timer. Da vi kom til Harburg ville Karen tage bagagen, så skulle jeg sørge for cyklerne, det gik også godt med cyklerne, men Karen kom ikke ud. Hun kunne ikke finde knappen til døråbneren, men det lykkedes også. Nu manglede vi ca. 12 km. på cykel og efter den plan vi havde fundet på Internettet, stå var det bare at følge vejen mod Cuxhaven (B73) og den kender vi jo. Vi gjorde lige holdt et sted og købte en god flaske champagne til Ulli og hendes familie, som vi er meget taknemlige over for. Vi fandt nemt til adressen og blev rigtig godt modtaget og inden vi kørte mod Snejbjerg fik vi lige en kop kaffe og en hyggelig snak. Den håber vi at se igen! GPS en blev sat til hjemadressen og vi kørte ud i køen på motorvejen. Aftensmaden fik ved grænsekioskerne Brattwurst Uhm! Vi var hjemme omkring kl. 22

35 Opsummering Det har været en dejlig ferie med mange indtryk og oplevelser Vi har været heldige med vejret, kun én regnvejrsdag Vi har haft meget modvind Det er nemt at være turist i Tyskland, man kan altid finde et sted at overnatte og til rimelige penge Cykelstier langs alle hovedveje (næsten) det kan vi ikke hamle op med Weser cykelruten er godt afmærket Elbe cykelruten er godt afmærket Weser Bergland har en flot natur og nogle fantastisk flotte byer Hvis man er til jævn og solid husmandskost, så er Tyskland bestemt et godt sted, det syntes jeg i hver tilfælde Hvis man er til godt øl, så er Tyskland også et godt sted (syntes jeg) Vi havde planlagt turen til ca. 700 kilometer og det blev til 675 kilometer og det passer lige til os på to uger. Ca kr. for overnatninger og alt andet Kørt 675 kilometer på to uger Solskin / enkelte byger og lidt regn ca. 25 gr.

36 Links Tysk.dk Altes land Cykelruten langs Elben Cykelruten langs Weser Bikeline cykelkort Helgoland Hameln (rottefængerens by) Hann. Münden (Wesers start)

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Sommerferie 2008 Cykelferie i Tyskland og Østrig

Sommerferie 2008 Cykelferie i Tyskland og Østrig Forberedelserne. Sommerferien 2008 skulle naturligvis også foregå på cykel, og som noget nyt, skulle Annette og Jørgen fra Skærup med. Det aftalte vi til Annettes 50 års fødselsdag. Turen skulle køres

Læs mere

MC-tur til Harzen. Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen.

MC-tur til Harzen. Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen. MC-tur til Harzen Harzen er motorcyklisternes Mekka. Her bliver mænd til drenge igen. Forberedelse til turen Torsdag aften i uge 26 var Freddy og jeg de første, der var mødt til torsdags turen hos Statoil

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Punkt... Side Fredag den 28. januar 2011...3 Lørdag den 29. januar 2011...4 Søndag den 30. januar 2011...5 Mandag den 31. januar 2011...6 Tirsdag den 1.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Turbo tur til Nordkap 2016.

Turbo tur til Nordkap 2016. Turbo tur til Nordkap 2016. På GTC s sæsonafslutningen i 2015 blev der snakke om at arrangere lidt længere ture, Jønne var straks på banen og støbte ideen om en turbotur til Nordkap, inden mødet sluttede

Læs mere

Cykeltur fra Innsbruck til Wien. Innsbruck Passau (Inn Radweg) Passau Wien (Donau Radweg)

Cykeltur fra Innsbruck til Wien. Innsbruck Passau (Inn Radweg) Passau Wien (Donau Radweg) Cykeltur fra Innsbruck til Wien Innsbruck Passau (Inn Radweg) Passau Wien (Donau Radweg) Biltur fra Snejbjerg til Innsbruck Hindenburg Schleuse på Mittelland-Kanal i Anderten ved Hannover. Kun 5 minutter

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Turen til Berlin 13. april april 2012

Turen til Berlin 13. april april 2012 Turen til Berlin 13. april 2012 25. april 2012 Punkt... Side Fredag den 13. april 2012...3 Lørdag den 14. april 2012...4 Søndag den 15. april 2012...4 Mandag den 16. april 2012...5 Tirsdag den 17. april

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere