Boringerne er beliggende som vist i Bilag 2 og forsyningsområdet er vist i Bilag 3. Boreprofilerne er gengivet i Bilag 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boringerne er beliggende som vist i Bilag 2 og forsyningsområdet er vist i Bilag 3. Boreprofilerne er gengivet i Bilag 4."

Transkript

1 Dato: Tuse Vandværk v/flemming Nielsen Birkevej 21 Tuse 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/17089 Sagsb.: Jens HP Nørgaard Dir.tlf.: EAN.nr Endelig indvindingstilladelse, Tuse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Tuse Vandværk, JupiterID , anlægs id indvinder indtil m³ grundvand pr. år til almen vandforsyning. Af denne vandmængde kan der via Vandfællesskabet Nordvestsjælland (VN) leveres op til m³ vand pr. år til Kalundborg Forsyning. Grundvandet indvindes fra boringerne: DGUnr , matr. 28bo, Tuse By, Tuse, DGUnr , matr. 28ds, Tuse By, Tuse DGUnr , matr. 28bs, Tuse By, Tuse DGUnr , matr. 1a, Tuse By, Tuse DGUnr , matr. 1c, Severinsminde, Butterup Boringerne er beliggende som vist i Bilag 2 og forsyningsområdet er vist i Bilag 3. Boreprofilerne er gengivet i Bilag 4. Vandværket ejer den matrikel, som DGU ligger på mens de øvrige boringer ligger på tredjemands ejendom. Der er som noget særligt fastsat 2 sæt vilkår for denne tilladelse, nemlig: Gruppe 1, som vedrører forholdene i eget forsyningsområde og som varetages af vandværket selv. Gruppe 2, som indeholder de vilkår, der har relation til levering af drikkevand til VN og som forudsættes at varetaget af VN. Indvindingstilladelsen gives med hjemmel i 20 i Vandforsyningsloven, /1/. Afgørelsen om håndtering af filterskyllevand og filterslam er truffet med hjemmel i Miljøbeskyttelsesloven, 28, stk. 3, /5/. Tilladelsen træder i kraft 1. januar 2014 og gælder indtil 31. december 2043.

2 Side 2 Beskyttelsesområder 300 meter zonen Med hjemmel i Miljøbeskyttelsesloven /5/, 22 fastlægger Holbæk Kommune et beskyttelsesområde omkring boringerne på 300 meter. Inden for beskyttelsesområdet må der ikke uden særlig godkendelse etableres nye nedsivningsanlæg for husspildevand eller processpildevand. De nedsivningsanlæg, som er beliggende inden beskyttelsesområdet for boringen forudsættes nedlagt og de pågældende ejendommene enten tilsluttet offentlig kloak eller etableret anden afledningsform. Dette arbejde udføres i forbindelse med spildevandsplanen som implementeres de kommende år. Inden for en radius af 300 meter fra boringerne er ejendommen Butterupvej 48 registreret med nedsivningsanlæg. Ejendommen er planlagt kloakeret i På baggrund heraf og som følge af en god geologisk beskyttelse af de vandførende lag, kan anlæggene tillades opretholdt indtil da. 25 m zonen Efter Miljøbeskyttelsesloven 21b /5/ må der ikke ske anvendelse af pesticider, dyrkning og gødskning til erhvervsmæssige og offentlige formål inden for en radius på 25 m fra vandværkets indvindingsboringer. Godtgørelse kan efter ansøgning udbetales til de grundejere, som ejer de største dele af de arealer, som ligger nærmere end 25 m fra boringerne. Miljøbeskyttelsesloven 64c /5/ fastsætter procedurerne for udbetaling af godtgørelsen. De relevante lodsejere er orienteret herom ved kopi af denne tilladelse. Bestemmelserne om 25 meter zonerne administreres af NaturErhvervsstyrelsen. Holbæk Kommune vil dog være behjælpelig med fremsendelse af klager og anmeldelser af overtrædelser til NaturErhvervsstyrelsen. Holbæk Kommune er forpligtet til at orientere NaturErhvervsstyrelsen, hvis der observeres overtrædelser af bestemmelsen for eksempel i forbindelse med tilsyn.

3 Vilkår gruppe 1 Side 3 Vilkår for tilladelsen, Gruppe I Vilkårene i gruppe 1 svarer til standardvilkår for mindre indvindinger og vedrører indvinding til forbrug i eget forsyningsområde. 1.1 Formål Indvinding af vand til almen vandforsyning indenfor det forsyningsområde, der er fastlagt i den til enhver tid gældende vandforsyningsplan. Nugældende vandforsyningsplan er Holbæk Kommunes Vandforsyningsplan Vandværket er forpligtet til på rimelige vilkår at overtage forsyningen af samtlige ejendomme indenfor vandværkets forsyningsområde vist i Bilag 3. Uoverensstemmelser omkring omfanget og vilkårene for denne forsyningspligt afgøres af Miljøministeren. Hertil kommer, at vandværket via Vandfællesskabet Nordvestsjælland (VN) skal medvirke til at sikre en tilstrækkelig vandforsyning til Kalundborg Forsynings forbrugere. 1.2 Vandværket Vandværket og dets omgivelser skal holdes i god hygiejnisk og teknisk tilstand. Når værket er ubemandet, skal bygninger, låger og porte være aflåst. Der må ikke oplagres stoffer eller materiel på vandværket, som kan forurene vandforsyningen eller grundvandet, eller som er vandværksdriften uvedkommende. Der skal senest 24 måneder efter at denne tilladelse er trådt i kraft, gennemføres en indvendig inspektion af rentvands-tankene. Inspektionen skal foretages af et firma med dokumenteret erfaring i at gennemføre disse undersøgelser, og der skal udarbejdes en tilstandsrapport med fotodokumentation. Vandværket skal fremsende inspektionsrapporten til kommunen senest 3 måneder efter at den er gennemført. Hvis vandværket inden for de seneste 5 år har fået udført inspektion, kan rapporten herfra indsendes til kommunen og dermed indgå i kontrolprogrammet. På baggrund af resultaterne af inspektionen og en gennemgang af drikkevandets mikrobiologiske kvalitet tages der stilling til hyppigheden af fremtidige eftersyn. 1.3 Indretning af boring og overbygning Indvindingsboringerne skal være afsluttet i en overbygning, som er tæt, tør og tilgængelig for tilsyn. Overbygningen skal være aflåst. Det skal være muligt at pejle vandstanden i boringerne, og der skal monteres vandhaner med slangeforskruning, så der sikkert og bekvemt kan udtages råvandsprøver. Der skal på et synligt sted i boringernes overbygning sættes et fugtbestandigt skilt med boringernes DGU nummer og en beskrivelse af pejlepunktet. Forerøret skal være hævet mindst 10 cm over bund af overbygningen og skal være lukket med en tæt afslutning, så der ikke kan trænge vand fra overfladen eller andre urenheder ned i boringen. Gennemføringer for kabler skal være tætte, og pejlehullet skal kunne lukkes tæt. 1.4 Adgang til boringer Boringerne DGUnr , , og er beliggende på tredjemands ejendom. Derfor skal der være tinglyst en aftale med ejeren om boringerne, som skal indeholde accept af, at der er etableret et fredningsbælte på 10 meter omkring boringen, og der skal sikres mulighed for fri adgang til boringer og ledninger for eftersyn og vedligehold.

4 Vilkår gruppe 1 Side Måling af vandmængder Den vandmængde, som indvindes, skal måles med flowmåler eller andre vandmålere med tilsvarende nøjagtighed. Alternativt kan den oppumpede vandmængde angives som summen af det udpumpede vand og skyllevandsmængden. Udpumpningen fra vandværket og leverancer til og fra andre vandværker skal måles med elektronisk flowmåler eller andre vandmålere med tilsvarende nøjagtighed. Skyllevandsmængden skal som minimum måles ved hjælp af en driftstimetæller på skyllevandspumpen. Målerne skal være monteret i henhold til fabrikantens anvisninger og skal til stadighed holdes i driftsmæssig forsvarlig stand. Ifølge henhold til Vandforsyningsbekendtgørelsen 16 /4/, skal det fremgå af tilladelsen, at bestemmelserne om måling af vandmængder til enhver tid kan ændres af kommunen. 1.6 Borings ydelser Der må højest indvindes med følgende timekapaciteter fra boringerne DGU nr. m 3 /time De maksimale ydelser er fastsat sådan, at sænkningen under drift højest bliver ca. 5 meter. Ydelserne er beregnet ud fra prøvepumpningen af boringerne i forbindelse med etableringen eller en senere prøvepumpning. For boring DGUnr er den tilladte ydelse dog reduceret på grund af boringens begrænsede dybde og et forholdsvis højt indhold af sulfat i råvandet. Maksimalydelserne er fastsat med hjemmel i Vandforsyningsbekendtgørelsen, 16 /4/ Pejling af grundvandsspejlet Vandpejlet i indvindingsboringerne skal mindst pejles en gang hver anden måned. Pejlingerne skal fordeles jævnt over året og der må ikke være pumpet vand fra boringen i de sidste 4 timer, inden der pejles. Pejlingerne skal udføres med én (1,0) cm's nøjagtighed og der skal anvendes elektrisk pejleapparat. Hvis boringerne er udstyret med automatisk måling og registrering af vandspejlet kan indberetningen af pejledata ske ved at indsende registreringer digitalt efter nærmere aftale med kommunen. Vandværket har pligt til at gemme pejleresultaterne i 10 år 2. 1 Store sænkninger medfører højere strømforbrug og kan have en uheldig indflydelse på råvandkvaliteten. Kan modvirkes ved at pumpe med lavere ydelse fordelt over flere timer, hvilket også kan forbedre filtrenes effektivitet. 2 Vandværket skal være opmærksomt på, at vandværket efter 23 i Vandforsyningsloven /1/, er erstatningspligtig for skader, som skyldes ændringer af grundvandsstanden, som skyldes vandværkets indvinding af grundvand.

5 Vilkår gruppe 1 Side Grundvandsbeskyttende foranstaltninger Fredningsbælte Med hjemmel i Miljøbeskyttelsesloven 24 /5/ udlægges der fredningsbælter på 10 meter omkring vandværkets boringer, dog undtaget vejarealet ved boring DGUnr I fredningsbælterne er det forbudt at bruge, blande eller oplagre gødning, bekæmpelsesmidler mod ukrudt og skadedyr eller andre stoffer, der kan forurene indvindingsboringen eller grundvandet. Fredningsbælterne skal være markeret i terrænet med hegn, kampesten eller lignende eller tæt, mindst 1 m høj beplantning. Erstatningsboringer Med hjemmel i Vandforsyningsloven 21, stk. 3 bestemmes, at der ikke uden særlig tilladelse kan etableres erstatningsboringer for eller udføres renovering, syring eller lignende på boringerne DGUnr , og Dette skyldes, at der tidligere er fundet pesticider i en af boringerne, samt at boringerne er placeret i bymæssig bebyggelse på steder, hvor der næppe ville blive givet tilladelse til nye boringer. 1.9 Kontrol af vandkvalitet Der skal føres kontrol med råvandets sammensætning og drikkevandets kvalitet efter bestemmelserne i Drikkevandsbekendtgørelsen /2/. Dette indebærer, at der pt. som minimum skal udtages og analyseres efter nedenstående skema. Indvindingstilladelse m 3 pr. år Vandtype Analysepakke Frekvens Drikkevand Begrænset kontrol 4 gange pr år Normal kontrol Udvidet kontrol Uorganiske sporstoffer Organiske mikroforureninger hvert år hvert år hvert år hvert år Råvand Boringskontrol 3 på alle boringer hvert fjerde år I tillæg til ovenstående skal der indtil videre 1 gang årligt udtages råvandsprøver fra DGUnr , og til analyse for organiske mikroforureninger, pesticider og anioniske detergenter. Årsagen hertil er, at disse stoffer tidligere er påvist i nærområdet omkring disse boringer. Alle vandprøver skal udtages fra dertil indrettede og afmærkede prøvetagningshaner. Vandprøverne skal udtages og analyseres af et akkrediteret laboratorium, og der skal træffes aftale om, at laboratoriet: 3 Stofferne Diuron hhv. Metribuzin, Metribuzin-desamino-deketo, Metribzin-diketo og Metribuzin-desaminoud kan udgå, hvis vandværket kan dokumentere, at der i mindst 20 år ikke har været dyrket kartofler hhv. juletræer, frugttræer og frugtbuske i vandindvindingsområdet, antagelig forstået som indvindingsoplandet til boringerne.

6 Vilkår gruppe 1 Side 6 skal indberette resultaterne af samtlige boringskontroller og drikkevands-analyser på afgang vandværk og på ledningsnet til Jupiter-databasen, skal indberette tidligere ikke-indberettede boringskontroller udført som driftskontrol til Jupiter databasen straks skal underrette kommunen pr. mail eller lign., hvis der konstateres overskridelser af grænseværdierne for de mikrobiologiske parametre Laboratoriet skal indberette analyserne på Tuse Vandværk JupiterID Håndtering af skyllevand og filterslam Filterskyllevand Udledningen af filterskyllevand sker til Kalve Å via et bundfældningsbassin med en opholdstid på mindst 20 timer. Afløbet fra bundfældningsbassinet skal indrettes sådan, at tømningstiden bliver mindst 4-6 timer og sådan, at det bundfældede slam ikke hvirvles op. Det skal være muligt at udtage en repræsentativ vandprøve fra afløbsledningen. Vandet skal overholde følgende kravværdier ved udløbet fra bassinet: Ferro-jern maks. 0,5 mg/l ph 6,4 8,5 Bundfældeligt stof maks. 0,5 mg/l Suspenderet stof maks. 30 mg/l Total jern maks. 2mg/l Iltmætning min. 60 % Der skal indtil videre foretages én årlig afløbsprøve, som skal analyseres for ovenstående parametre af et akkrediteret laboratorium. Resultatet af analyserne skal sendes til Holbæk Kommune senest 2 måneder efter prøvetagning, men skal ikke indberettes til GEUS. Eventuelle driftsforstyrrelser, der kan medføre overskridelser af kravværdierne, skal straks meddeles Holbæk Kommune. Der må ikke ændres på udledningen af skyllevandet uden forudgående tilladelse fra Holbæk Kommune. Filterslam Bortskaffelse af filterslam skal følge reglerne i kommunens regulativ for erhvervsaffald. Miljøstyrelsen har defineret, at filterslam med et indhold af arsen på over 1000 mg/kg TS er farligt affald. Filterslammet skal derfor bortskaffes som farligt affald, EAK kode med mindre det forud for afhentning er dokumenteret med en akkrediteret analyse, at arsenindholdet i slammet er mindre end 1000 mg/kg TS. Følgende oplysninger om filterslammet skal skrives i journal: dato for tømning slammængde dokumentation for bortskaffelse af slam eventuelle bemærkninger ved tilsyn/tømning Journalen skal opbevares i mindst 5 år og på forlangende forevises Holbæk Kommune Forsyningsforhold og forbrug Vandværket skal sørge for at opretholde tilfredsstillende forsyningsforhold og opretholde et vandtryk ved indgang til alle tilsluttede ejendomme, der gør almindeligt vandforbrug muligt.

7 Vilkår gruppe 1 Side 7 Vandværket skal nedsætte vandspild og vandforbrug til skylning til det mindst mulige. Vandværket skal arbejde på at reducere energiforbruget til det mindst mulige Beredskabsplan Vandværket skal have en beredskabsplan indeholdende beskrivelse af anlæggets funktion i undtagelsessituationer, herunder etablering af nødstrømsanlæg og håndtering af forureningssituationer. Vandværket skal sende en kopi af beredskabsplanen til Holbæk Kommune senest 1. januar Vandværket skal holde kommunen orienteret om ændringer af vagt- eller tilkaldeordning, der omfatter vandværkets normale forsyningssituation samt vandværkets beredskabsplan Indberetning af indvundne vandmængder og pejlinger Hvert år inden den 1. februar skal vandværket fremsende pejlinger samt oplysning om oppumpede og eksporterede vandmængder til kommunen via VN. Holbæk Kommune fremsender et skema som kan benyttes til indberetning af vandforbruget. Pejlinger af vandspejlet indsendes samtidig på separat skema eller på datafil Ophør af indvinding Hvis vandværket på et tidspunkt ikke længere ønsker at benytte en boring til vandindvinding eller monitering, vil kommunen kræve boringen sløjfet efter bestemmelserne i Boringsbekendtgørelsen, kapitel 6 /3/.

8 Vilkår gruppe 2 Side 8 Vilkår vedrørende leverance til VN Vilkårene i gruppe 2 indeholder de vilkår der har relation til levering af drikkevand til VN og er udtryk for en særlig forsigtighed i forbindelse med forøgelse af indvindingen. Det forudsættes at VN varetager overholdelse af vilkårene i Gruppe 2. En eventuel tilsidesættelse af vilkårene i gruppe 2 vil ikke få indflydelse på den del af tilladelsen, som vedrører indvindingen til forbrug i eget forsyningsområde Indvindingsmængder Den samlede leverance for de involverede vandværker må ikke overstige m 3 pr. år og skal i udgangspunktet fordeles mellem de enkelte vandværker i forhold til deres indvindingstilladelser og inden for det maksimum, der er angivet for hvert enkelt vandværk. Den leverede vandmængde fra vandværket skal som minimum registreres på månedsbasis Overvågning af salt grundvand på Lammefjorden Der skal én gang hver tredje måned udtages vandprøve til analyse for klorid, natrium og elektrisk ledningsevne fra boringerne DGUnr , og Overvågning af grundvandsstanden Vandstanden skal pejles mindst én gang hver anden måned i de boringer og brønde, som er nævnt i Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. til disse vilkår. Såfremt enkelte af disse boringer er eller bliver utilgængelige for pejlinger, skal VN underrette kommunen herom, og kommunen kan stille vilkår om etablering af nye boringer til erstatning for disse. Koterne til målepunkterne ved pejlestederne skal være bestemt med en absolut nøjagtighed, der er bedre end +/- 5 cm. Vandstanden skal pejles med en aflæsningsnøjagtighed på +/- 1 cm. Dette gælder også de boringer som på grund af vandstand over terræn måles med trykmåler / manometer Kontrol med indvindingens påvirkning af overfladevand VN skal gennemføre nedenstående målinger, for at registrere hvor meget indvindingen påvirker vandføringen i områdets vandløb: Kontinuerte afstrømningsmålinger i Svinninge Å ved Marke Bro på VN s station til styring af kompensationspumpning. Rekvirere og inddrage NST s kontinuerte afstrømningsmålinger i Tuse Å ved Nybro og i Svinninge Å ved Marke Bro. Rekvirere og inddrage Holbæk Kommunes vandstandsdata fra Svinninge Å og Tuse Å systemerne. Synkrone vandføringsmålinger i april og i juli kvartal efter 1-2 ugers perioder uden betydelig nedbør på følgende lokaliteter:

9 Vilkår gruppe 2 Side 9 DHH st.numre Vandløb og lokalitet DHH st.numre Vandløb og lokalitet Svinninge Å, Marke Bro Kobbel Å, Trønninge Bro * Agersvoldløbet N f Trudsholm * Kobbel Å, Lovledshuse * Kølle Å SV f Ågaard * Torslunde Å, os udløb i Svinninge Å Svinninge ldv, Jyderup-Bjergby * Kobbel Å, ns St, Kundby Mose * Regstrup Å, Lille Knabstrup Kundby Enge, os udløb i Kobbel Å * Tuse Å, Vented Enghave Regstrup Å, Sdr. Jernløse - os tilløb Kobbel Å, Bjergby Enge * Kalvemose Å Møllerende SSV f Mørkøv Kirkeby Kalvemose Å Kobbel Å, Askov Mejeri * Kalve Å Egemose Rende, Nøkkentved Kalve Å De stjernemærkede stationer i ovenstående tabel indgår i det hidtidige overvågningsprogram. Placeringen af vandløbsstationerne er vist i Bilag 7 Vandløbsstationer

10 Vilkår gruppe 2 Side 10 Bilag 8. Ovenstående synkron-måleprogram tages op til revision når det er gennemført over en periode på 5 år Kompensationspumpning Hvis afstrømningen ved Marke Bro falder til under 35 l/s som middelværdi over 5 døgn samtidig med at vandstanden ved målestationen i samme periode er mindre end 0,15 meter, skal der iværksættes udpumpning af vand til Svinninge Å ved Marke Bro. Vandets jernindhold skal være mindre end 0,2 mg/l og det skal have et iltindhold, der svarer til mindst 60% mætning. Kompensationspumpningen skal udgøre mindst 7 l/s svarende til 25 m 3 /time og fortsættes indtil afstrømningen ved Marke Bro korrigeret for opstrøms kompensationspumpning som middelværdi over 5 døgn er større end 40 l/s Hydrologisk model Holbæk Kommune kan stille krav om, at der foretages kørsel med den opstillede hydrologiske model, hvis der sker væsentlige ændringer i vandindvindingen som for eksempel etablering eller udvidelse af kildepladser med over m 3 pr. år. Modelgrundlaget er den hydrologiske model opstillet i forbindelse med Statens grundvandskortlægning. Forud for modelkørslerne skal den hydrologiske model være opdateret med nyeste viden fra området. Modelkørslerne skal blandt andet omfatte scenarier med en indvinding som overstiger de gældende tilladelser med 25 % Kontrol af vandkvalitet Der skal føres kontrol med, at det leverede drikkevand overholder kvalitetskravene i Drikkevandsbekendtgørelsen /2/. Tilsynet på VN s ledningsnet frem til Kalundborg Forsynings pumpestation i Marke udføres af Holbæk Kommune, mens Kalundborg Kommune fører tilsyn med pumpestationen i Marke og ledningen herfra til Deigvad. Idet VN betragtes som et samlet vandforsyningsanlæg med distribution på op til m3 pr. år skal der udføres begrænset kontrol på VN s ledningsnettet mindst 19 gange årligt. Alle vandprøver skal udtages og analyseres af et akkrediteret laboratorium. Der skal træffes aftaler om, at laboratoriet skal: indsende resultaterne af samtlige analyser til Jupiter-databasen på GEUS på Jupiter- ID underrette kommunen straks pr. mail eller lign., hvis der konstateres overskridelser af grænseværdierne for de mikrobiologiske parametre

11 Vilkår gruppe 2 Side Ledningsanlæg De tekniske installationer i form af ledningsanlæg med tilhørende måler-, pumpe- og ventilarrangementer, som er etableret for at gennemføre leverancen, må på ingen måde virke hæmmende på de hidtidige arrangementer for nød- og støtteforsyning. Transportledningerne skal anvendes på en sådan måde, at der ikke kan opstå undertryk eller tømning af ledningerne under normale driftsforhold. Det skal sikres at opholdstiden i ledningerne ved den lavest tænkelige leverance er så kort, at vandkvaliteten ikke forringes i væsentlig omfang Indberetning Den samlede datamængde fra overvågningsprogrammerne skal løbende gøres tilgængelig på en overskuelig form, for eksempel som data-tabeller på digital form med veldefineret struktur, således at de kan benyttes i gængse EDB-programmer. Forslag til struktur skal forlods godkendes af kommunen. Der skal hvert år senest 1. april fremsendes et notat for det foregående kalenderårs indvinding og dens følgevirkninger til kommunen.

12 Grundlaget for afgørelsen Side 12 Grundlaget for afgørelsen A. Baggrund Vestsjællands Amt gav den 3. april 2001 tilladelse til, at 7 vandværker i Holbæks vestlige opland til at levere op til m 3 drikkevand pr. år til Vandfællesskabet Nordvestsjælland (VN) med henblik på støtteforsyning til Kalundborg Forsyning. Afgørelsen blev påklaget til Miljøstyrelsen, som 11. februar 2002 stadfæstede tilladelserne med enkelte modifikationer af vilkårene. Leverandørkredsen er efterfølgende ændret og omfatter pt. Knabstrup Vandværk, Mørkøv Vandværk, Stigs Bjergby Vandværk, Svinninge Vandværk, Kundby Vandværk, Tuse Vandværk, Holbæk Forsyning (Langerødværket) og Regstrup Vandværk. Tuse Vandværk er pr. januar 2008 indtrådt i leverandørkredsen til VN i form af en vilkårsændring til vandværkets daværende tilladelse. Det fremgår af tilladelserne til de oprindelige vandværker i leveringssamarbejdet, at en del af vilkårene kan tages op til revision ved passende lejlighed. Holbæk Kommune har ultimo 2011 og primo 2012 modtaget ønsker og konkrete forslag fra VN om revision af visse af vilkårene på baggrund af de indhøstede erfaringer. Holbæk Kommune har gennemgået de fremsatte forslag og har besluttet at imødekomme hovedparten af disse. B. Revision af gruppe 1 vilkår I tillæg til diverse mindre justeringer af formuleringerne og til at Nordvestsjællands Regionale Vandforsyning (NRV) er skrevet ud af tilladelserne, er gruppe 1 vilkårene ændret på følgende punkter: Beskyttelsesområderne er udgået som vilkår og erstattet af en service-meddelelse om, at Holbæk Kommune drager omsorg for at de relevante restriktioner i arealanvendelsen overholdes. Tilsvarende er indført en servicemeddelelse om 25 meter-zonerne, som varetages af staten. Kravet om måling af nattime-forbrug er udgået. Kravet til håndtering af skyllevand og filterslam er præciseret. C. Revision af gruppe 2 vilkår A. I tillæg til diverse justeringer af formuleringerne og til at Nordvestsjællands Regionale Vandforsyning (NRV) er skrevet ud af tilladelserne, er gruppe 2 vilkårene er ændret på følgende punkter: Kravet om minimumsleverancer er bortfaldet, men VN forpligtes til at fordele leverancerne så jævnt som muligt i forhold til de enkelte vandværkers indvindings-tilladelser. Maksimumsleverancen er bibeholdt og fastsat som en fast størrelse pr. vandværk, som sikrer at den nuværende forsyning i eget område plus et tillæg på % kan opretholdes. Det er præciseret, at der skal udtages vandprøver på relevante steder i VN s ledningsnet. Pejleprogrammet er generelt reduceret fra 12 til 6 årlige pejlinger, idet Holbæk Kommune har vurderet de hidtidige data og fundet, at vandspejls-variationerne kan beskrives fyldestgørende med den lavere målefrekvens.

13 Grundlaget for afgørelsen Side 13 Vandanalyser fra enkelte boringer i programmet for saltvandsforhold på Lammefjorden er udgået, idet den er filtersat i en lavt-ydende formation således at analyseresultaterne antagelig i højere grad afspejler omstændighederne ved prøvetagning end forholdene ude i formationen. Kravet i vilkår 2.5 om varsling af kommunen ved særlige vandspejlsforhold er udgået, idet de ikke længere giver mening Afstrømningsmålingerne i Svinninge-Audebokanalen ved Hagested Huse udgår, idet afstrømningen styres af sluseportene. Det samme gælder målingerne af elektrisk ledningsevne. Det er præciseret, at VN har ansvaret for, at der gennemføres kontinuerte afstrømningsmålinger ved i Svinninge Å ved Marke Bro af hensyn til styring af kompensationspumpning VN skal rekvirere Naturstyrelsens afstrømningsmålinger i Svinninge Å ved Marke Bro og Tuse Å ved Nybro samt Holbæk Kommunes vandstandsmålinger i Svinninge Å og Tuse Å systemerne og lade disse indgå i rapporteringen. Synkronmålingernes antal er reduceret fra 4 til 2 årlige runder. Til gengæld er antallet af målesteder forøget i overensstemmelse med VN s Statusrapport 2010, side 20, dog excl. målestationerne på Vilkåret om synkronmålinger skal tages op til revision efter 5 års forløb. Vilkåret om botaniske prøvefelter er udgået som følge af Miljøstyrelsens afgørelse af klagesagen. Vilkåret om modelberegninger er reformuleret både i forhold til amtets tilladelse og Miljøstyrelsens afgørelse af klagesagen således at modelkørsler foretages ved væsentlige ændringer i indvindingsmønsteret i området D. Vandværkets indvinding Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 pr. år og indvindingen gennem de seneste 20 år er gengivet grafisk i Bilag 8. Det bemærkes, at der er sket en vis stigning i produktionen i forbindelse med at leverancen til VN er startet. Endvidere, at der er en passende margen fra den nuværende indvinding til den givne tilladelse.

14 Grundlaget for afgørelsen Side 14 E. Indvindingsmulighed Vandværkets boringer ligger dels på og omkring vandværksgrunden i den sydlige del af Tuse by og dels i landbrugsområde ca. 1 kilometer østsydøst for vandværket. Boringerne har følgende karakteristika: DGUnr Filter-dybde (mut) Dæklag (ler) Magasintype Prøvepumpning ved etablering Ydelse Sænkning (m 3 /t) (meter) Vandtype m Spændt grus 17 6,8 D m Spændt grus 20 8,5 C m Spændt grus 21 6,2 D m Spændt grus 17 3,7 C m Spændt grus 42 2,8 D De fire dybeste boringer indvinder fra Sand3/nedre sand, som er forholdsvis godt geologisk beskyttet, især Den korte boring (DGUnr ) indvinder dog fra Sand 2/ mellem sand Grundvandet er reduceret i de lag, der indvindes fra, hvilket tyder på en grundvandsalder omkring år og begrænset forureningssårbarhed. Råvandet fra de dybeste boringer indeholder 1 2 mg/l ammonium, mens den korte boring ligger lige under 0,5 mg/l. Methan forekommer i de fire dybe boringer i niveauet 0,1 2 mg/l og i den korte boring under 0,1 mg/l. Svovlbrinte normalt påvises ikke. Indholdet af nitrat er meget lavt (under 1 mg/l) i alle boringer. I de dybeste boringer er sulfatindholdet generelt stabilt under ca. 10 mg/l, bortset fra DGUnr hvor indholdet har varieret mellem 20 og 30 mg/l. I den korte boring er indholdet i området mg/l, hvilket er baggrunden for at maksimalydelsen er fastsat med større sikkerhedsmargen. Sulfatindholdet ligger alle steder langt under drikkevandskravet, men et højt og evt. stigende sulfat indhold kan være tegn på at nitrat og andre overfladeforureninger kan være på vej ned til det vandførende lag. Sulfat kan nemlig være et forvarsel om forurening på vej ned fordi sulfat kan dannes ved reaktionen mellem sulfider - især pyrit og nitrat. Arsen-koncentrationen ligger generelt under 0,5µg/l og giver ingen anledning til problemer i drikkevandet. Faktisk har arsen-indholdet i drikkevandet de senere år vist en faldende tendens. I boring DGUnr blev der i 2000 påvist BAM i koncentrationsniveauet 0,1 µg/l, hvilket medførte krav om afværgepumpning i en periode frem til september Der er analyseret for BAM i 2002, 2004, 2005 og 2010 uden fund, hvorefter der er givet tilladelse til at boringen kan indgå i produktionen.

15 Grundlaget for afgørelsen Side 15 Der er påvist og indberettet fund af anioniske detergenter (sæbestoffer) i DGUnr og i 1998 og 2002 i niveauet 5 7 µg/l. Der er ikke indberettet yderligere analyser for denne stofgruppe. Der er efter 1998 øvrigt udført og indberettet analyser af råvandet for miljøfremmede stoffer som følger: Årstal Pesticider BTE Klor. opl. Midler 1998 Ikke udført Ingen fund Ikke udført 2000 Ingen fund Ingen fund Ingen fund 2002 Ingen fund Ikke udført Ikke udført 2004* Ingen fund Ikke udført Ikke udført 2005* Ingen fund Ikke udført Ikke udført 2006* Ingen fund Ingen fund* Ikke udført 2007* Ingen fund Ingen fund* Ikke udført 2008* Ingen fund Ingen fund* Ikke udført 2009* Ingen fund Ingen fund* Ikke udført 2010* Ingen fund Ingen fund* Ikke udført 2011* Ingen fund Ikke udført Ikke udført det bemærkes, at der de senere år tilsyneladende kun er udtaget boringskontrollerne på enkelte boringer og enkelte stofgrupper. Råvandet karakteriseres som svagt til stærkt reduceret og er dermed ikke umiddelbart sårbart for nitrat mv. Boringen DGUnr har dog et svagt forhøjet sulfatindhold, som kan indicere, at der på sigt er risiko for nedtrængning af nitrat og andre forureninger fra overfladen. Konklusionen er, at magasinerne er moderat højtydende og rimeligt beskyttede. F. Drikkevandskvalitet på vandværket Gennemgangen nedenfor er baseret på data fra Jupiter-databasen for perioden efter 1. jan. 1992, se Bilag 8. Den mikrobiologiske kvalitet illustreret ved kimtal ved 21, 22 og 37 grader samt coliforme bakterier ved 37 grader er generelt tilfredsstillende. Der har dog de senere år har været nogle episoder med forhøjede kimtal 22. Der er ikke fundet coliforme bakterier eller E. Coli mfl. i perioden. Behandlingsparametrene ammonium, nitrit, mangan og jern, se bilag 4, giver generelt heller ingen anledning til anmærkninger. Det noteres, at indholdet af jern og ammonium generelt har været faldende de senere år muligvis i forbindelse med at vandværket begyndte at levere til VN og at der har været en enkelt episode med forhøjet jern i slutningen af Der er udført og indrapporteret analyser for BTE, klorerede opløsningsmidler og pesticider i drikkevandet én gang årligt siden 2002, bortset fra 2008.

16 Grundlaget for afgørelsen Side 16 G. Planmæssige forhold Vandplaner og vandforsyningsplan De kommende statslige vandplaner (Udkast) forventes ikke at medføre nogen specifik indsats på grundvandsområdet i første planperiode, men der er opstillet en prioritering af vandressourcerne som følger: I områder, hvor vandressourcen ikke er tilstrækkelig til at tilgodese alle behov for vandindvinding og alle behov for vand i vandløb, søer og vandafhængige terrestriske naturtyper, bør der som udgangspunkt prioriteres således: 1. befolkningens almindelige vandforsyning, dvs. husholdning og institutioner samt andre vandindvindinger, hvor der stilles krav om drikkevandskvalitet 2. opretholdelse af en miljømæssig acceptabel vandføring og vandstand i vandløb samt vandudskiftning og vandstand i søer og vandafhængige terrestriske naturtyper 3. andre formål, der omfatter indvinding til mere vandforbrugende industrier, vanding i jordbrugserhvervene og væksthuse mv. Desuden er der givet retningslinjer mht. indvinding af grundvand: der bør som udgangspunkt højest indvindes 35 % af grundvandsdannelsen i den relevante grundvandsforekomst, indvindingen bør højst medføre en reduktion af vandløbenes vandføring på 5 % hhv % af medianminimum, hvor miljømålene for vandløbet er høj økologisk tilstand hhv. god økologisk tilstand, der skal foretages en vurdering af, om indvindingen kan medføre væsentlig skade på et Natura 2000-område I Naturstyrelsens rapport Holbæk Vest Kortlægningsområde, Geologisk Model og integreret grundvandsmodel, Marts 2011, er gengivet beregninger, som viser at indvindingen fra de relevante magasiner udgør 34% af infiltrationen til magasinet. Indvindingstrykket overholder altså Vandplanens krav om, at nettoindvindingen ikke må overstige 35 %. De angivne vilkårsændringer i den gældende indvindingstilladelse er dermed ikke i strid med de statslige vandplaner og indvindingen sker i fuld overensstemmelse med Holbæk Kommunes Vandforsyningsplan vedtaget 13. marts Drikkevandsområder, indsatskortlægning og indsatsplan Vandværkets boringer ved vandværket er beliggende i et område, som er udlagt som Område med Drikkevandsinteresser (OD), mens de to nyeste boringer er beliggende i Område med Særlige Drikkevandinteresser (OSD). I OSD har området som sådan høj prioritet forhold til beskyttelse af grundvandsressourcen til drikkevandsformål og det samme gælder i OSD for indvindingsoplandet til vandværkets indvindingsboringer. Beskyttelsen sikres gennem sagsbehandlingen i forbindelse med kommune- og lokalplaner mv. Den statslige gebyr/afgiftsfinansierede indsatskortlægning af området er afsluttet og skal danne baggrund for udarbejdelse af indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse.

17 Grundlaget for afgørelsen Side 17 H. Jordforurening Der findes ingen kortlagte grunde inden for Tuse Vandværks indvindingsområde. Men enkelte lige uden for dette. Det er kommunens umiddelbare vurdering, at forureningerne ikke udgør nogen risiko for indvindingen til Tuse Vandværk. Bilag 10 viser placeringen af de kortlagte grunde. I. Vurdering i forhold til VVM og habitat-reglerne Indvindingen er omfattet af 3 stk. 2 i VVM bekendtgørelsen /6/, idet vandforsyningsboringer er medtaget på bekendtgørelsens bilag 2, pkt. 2c. Der er derfor gennemført en screening på baggrund af de kriterier der er nævnt i bekendtgørelsens bilag 3. Screeningsskema er vedlagt som tilladelsens Bilag 11. Holbæk Kommune har på baggrund af screeningen vurderet, at tilladelsen ikke har væsentlige påvirkninger på miljøet. Indvinding og drift af anlægget forudsætter derfor ikke, at der udarbejdes VVM-vurdering. Indvindingen er ligeledes omfattet af 7 og 8 i Habitatbekendtgørelsen,/7/. Holbæk Kommune har vurderet at indvindingen af grundvand til vandforsyning, ikke kan påvirke eksisterende Natura-2000 områder. Afgørelsen er truffet iht. Planlovens 11 /8/ og 3 i VVM bekendtgørelsen og 7-8 i Habitatbekendtgørelsen /7/. Nærmeste Natura 2000 områder og områder beskyttet efter Naturbeskyttelsesloven 3 /9/ er gengivet i Bilag 12. VVM screeningen annonceres den 24. oktober 2013 på kommunens planportal: J. Udtalelser og partshøring Dette udkast til indvindingstilladelse og udledningstilladelse er sendt i partshøring hos vandværket, VN, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Kommune. Vandværket har ikke haft særlige bemærkninger til det fremsendte udkast som sådan, men har ansøgt om en forøgelse af indvindingstilladelsen fra m³ til m³ pr år begrundet i en forventning om øget efterspørgsel i lokalområdet. Omfanget af pejlinger og moniteringsprogrammet i øvrigt er kommenteret af Vandfællesskabet Nordvestsjælland og man har argumenteret for ophævelse af minimumsleverancer for de enkelte vandværker. Kalundborg Kommune har tilsluttet sig fordelingen af tilsynet som gengivet i vilkår 2.7, men Kalundborg Forsyning har ikke indsendt kommentarer til udkastet. Ansøgningen om forøgelse af tilladelsesmængden er imødekommet. VN s kommentarer er diskuteret på et møde hos VN den 21. august 2013 og er i det aftalte omfang indarbejdet i nærværende tilladelse.

18 Grundlaget for afgørelsen Side 18. K. Konklusion Holbæk Kommune finder herefter at: vandværkets boringer vil kunne yde den tilladte vandmængde, grundvandets kvalitet er egnet til fremstilling af drikkevand indvindingens påvirkning af omgivelserne ikke vil få nogen afgørende betydning På denne baggrund og ud fra en afvejning af de hensyn, der skal varetages ved kommunens administration af vandforsyningsloven, vurderer Holbæk Kommune, at vilkårene for Tuse Vandværks tilladelse kan ændres som anført. Klagevejledning Tilladelsen til indvinding af grundvand og dens vilkår kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af ansøgeren, Sundhedsstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Forbrugerrådet samt af enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. Eventuel klage skal være stilet til Natur- og Miljøklagenævnet, men skal sendes til Holbæk Kommune. Klagen skal være kommunen i hænde senest 4 uger efter at afgørelsen er modtaget. Hvis der klages over afgørelsen bliver du underrettet om det. Der er fastsat et klagegebyr på 500 kr., som opkræves af Natur- og Miljøklagenævnet når klagen er modtaget. Hvis gebyret ikke betales som anvist og inden for den fastsatte frist, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, klageren får helt eller delvis medhold i klagen eller hvis klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Naturog Miljøklagenævnets kompetence. Tilladelsen til udledning af skyllevand kan ikke påklages til højere administrativ myndighed. Tilladelsens offentliggørelse Tilladelsen og VVM screeningen annonceres den 24. oktober 2013 på kommunens planportal: Kopi tilsendt: Danmarks Naturfredningsforening dnholbaek-sager@dn.dk Danmarks Sportsfiskerforbund post@sportsfiskerforbundet.dk Forbrugerrådet fbr@fbr.dk Naturstyrelsen nst@nst.dk Region Sjælland Natur og Miljø naturmiljo@regionsjaelland.dk Kalundborg Kommune teknik.miljo@kalundborg.dk Kalundborg Forsyning kontakt@klbforsyning.dk Vandfællesskabet Nordvestsjælland vn@tdcadsl.dk

19 Grundlaget for afgørelsen Side 19 Kopi af bilag 2 er sammen med en orientering om forbuddet mod kommerciel eller offentlig dyrkning. sprøjtning og gødskning tilsendt følgende ejere af arealer inden for 25 meter fra boringerne: Banedanmark, Amerika Plads 15, 2100 København Ø Birgit Ahlefeldt-Laurvig, Severinsmindevej 6, Butterup, 4420 Regstrup Børge Helge Christensen, Risvænget 29, 4300 Holbæk Grethe Sørensen, Butterupvej 48, 4300 Holbæk Grundejerforeningen Vos-sevad, v/ Niels Christensen, 4300 Holbæk Grundejerforeningen Hyldevang v/ Kurt Petersen, Hyldevang 4, 4300 Holbæk Holbæk Forsyning, Tåstrup Møllevej 5, 4300 Holbæk Holbæk Komune trafikogejendomme@holb.dk Niels Jørgen Larsen, Kløvervænget 15 B, 4300 Holbæk Rikke Ascanius, Kløvervænget 15 A, 4300 Holbæk Vej-Kløvervænget, v/ A/S JPN bilen, Frederiksbergade 28, 1459 København K Bilagsfortegnelse Bilag 1 Lovhenvisninger: Bilag 2 Boringer og beskyttelseszoner Bilag 3 Forsyningsområde Bilag 4 Boreprofiler Bilag 5 Kort over boringer Bilag 6 Liste over pejleboringer Bilag 7 Vandløbsstationer Bilag 8 Oppumpning og drikkevandskvalitet Bilag 9 Vandmængde og drikkevandskvalitet VN Bilag 10 Kortlagte grunde Bilag 11 VVM Screenings-skema Bilag 12 NBL 3 områder

20 Grundlaget for afgørelsen Side 20 Bilag 1 Lovhenvisninger: /1/ Vandforsyningsloven Lovbekendtgørelse nr. 635 af 7. juni 2010 af lov om vandforsyning m.v.- /2/ Drikkevandsbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr af d. 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg /3/ Boringsbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr af 26. juli 2007 om udførsel og sløjfning af boringer og brønde på land /4/ Vandforsyningsbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandindvinding og vandforsyning. /5/ Miljøbeskyttelsesloven Lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 af lov om miljøbeskyttelse. /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning, nr af 15. dec /7/ Habitatbekendtgørelsen Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter, nr. 408 af 1. maj /8/ Planloven Lov om planlægning, nr. 937 af 24. september 2009 /9/ Naturbeskyttelsesloven Lovbekendtgørelse nr. 933 af 24. september 2009 af lov om naturbeskyttelse,

21 Grundlaget for afgørelsen Side 21 Bilag 2 Boringer og beskyttelseszoner

22 Grundlaget for afgørelsen Side 22

23 Grundlaget for afgørelsen Side 23 Bilag 3 Forsyningsområde

24 Grundlaget for afgørelsen Side 24 Bilag 4 Boreprofiler Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse BORERAPPORT Udskrevet 4/ Side 1 DGU arkivnr : Borested : Tuse Ny Vandværk 4300 Holbæk Kommune : Holbæk Amt : Vestsjælland Boringsdato : 18/ Boringsdybde : 30,4 meter Terrænkote : 6 meter o. DNN Brøndborer : MOB-nr : BB-journr : BB-bornr : Formål : Vandværksboring Anvendelse : Vandværksboring Boremetode : Kortblad : 1413 INØ UTM-zone : 32 UTM-koord. : , Prøver - modtaget : - beskrevet : - antal gemt : Datum : EUREF89 Koordinatkilde : Rådg. firma Koordinatmetode : Differential GPS Indtag 1 Ro-vandstand Pejledato Ydelse Sænkning Pumpetid (seneste) -0,96 meter u.t. 1/ m³/t 6,8 meter (første) 0,2 meter u.t. 18/ ø152 ø ukendt ms meter u.t. 0 (glacial morænesand (sandet till)). ds 8 (glacial smeltevandssand). ml 12 (glacial moræneler (leret till)). ds 26 (glacial smeltevandssand). 28 Filter (i1) 30 30,4 30 (ler).

25 Grundlaget for afgørelsen Side 25 Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse BORERAPPORT Udskrevet 4/ Side 1 DGU arkivnr : Borested : TUSE,NY VANDVÆRK 4300 Holbæk Kommune : Holbæk Amt : Vestsjælland Boringsdato : 23/ Boringsdybde : 31,5 meter Terrænkote : 6 meter o. DNN Brøndborer : MOB-nr : BB-journr : BB-bornr : Formål : Anvendelse : Vandværksboring Boremetode : Kortblad : 1413 INØ UTM-zone : 32 UTM-koord. : , Prøver - modtaget : - beskrevet : - antal gemt : Datum : EUREF89 Koordinatkilde : Kommune Koordinatmetode : GPS Indtag 1 Ro-vandstand Pejledato Ydelse Sænkning Pumpetid (seneste) -0,75 meter u.t. 1/ m³/t 8,5 meter (første) 0,4 meter u.t. 23/ ø203 ø ukendt ft meter u.t. 0 (postglacial ferskvandstørv). ml 4 (glacial moræneler (leret till)). ds 8,5 (glacial smeltevandssand). ml 12,5 (glacial moræneler (leret till)). 28,5 Filter (i1) 31,5 ds ql 27,5 (glacial smeltevandssand). 30,5 (interglacial, interstadial saltvandsler).

26 Grundlaget for afgørelsen Side 26 Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse BORERAPPORT Udskrevet 4/ Side 1 DGU arkivnr : Borested : TUSE V.V. BOR Holbæk Kommune : Holbæk Amt : Vestsjælland Boringsdato : 22/ Boringsdybde : 30,5 meter Terrænkote : 5 meter o. DNN Brøndborer : MOB-nr : BB-journr : BB-bornr : Formål : Anvendelse : Vandværksboring Boremetode : Kortblad : 1413 INØ UTM-zone : 32 UTM-koord. : , Prøver - modtaget : - beskrevet : - antal gemt : Datum : EUREF89 Koordinatkilde : Rådg. firma Koordinatmetode : Differential GPS Indtag 1 Ro-vandstand Pejledato Ydelse Sænkning Pumpetid (seneste) -1,8 meter u.t. 1/ m³/t 6,2 meter (første) 1,6 meter u.t. 22/ ø305 ø0 fp meter u.t. 0 (postglacial ferskvandsgytje). fs ml g 3,5 (postglacial ferskvandssand). 5 (glacial moræneler (leret till)). 6,5 (grus, sand og grus). l 12 (ler). ds 15 (glacial smeltevandssand). ml 18,5 (glacial moræneler (leret till)). 26,5 Filter (i1) ds 26,5 (glacial smeltevandssand) ,5 30 (interglacial, interstadial saltvandsler).

27 Grundlaget for afgørelsen Side 27 Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse BORERAPPORT Udskrevet 16/ Side 1 DGU arkivnr : Borested : Tuse, Tuse Vandværk 4300 Holbæk Bor.nr.4 Kommune : Holbæk Amt : Vestsjælland Boringsdato : 18/ Boringsdybde : 35 meter Terrænkote : 13 meter o. DNN Brøndborer : Thomas Brøker, Holbæk MOB-nr : BB-journr : BB-bornr : Formål : Vandforsyningsboring Anvendelse : Vandforsyningsboring Boremetode : Indirekte skyllebor Kortblad : 1413 INØ UTM-zone : 32 UTM-koord. : , Prøver - modtaget : 24/ beskrevet : 1/ antal gemt : antal : 5 Datum : EUREF89 Koordinatkilde : Rådg. firma Koordinatmetode : Differential GPS Indtag 1 Ro-vandstand Pejledato Ydelse Sænkning Pumpetid (seneste) 2,88 meter u.t. 1/ m³/t 3,7 meter 72 time(r) (første) 5,9 meter u.t. 1/ ø381 ø200 ml Klimastratigrafi Dannelsesmiljø 0 glg gl 5 10 Lerspærre Gruskastning 1,7-2,2mm Filter (i1) 1mm dg ds ml Lerspærre Aflejringsmiljø - Alder (klima-, krono-, litho-, biostratigrafi) meter u.t depos - tyk depos - tyk

28 Grundlaget for afgørelsen Side 28 Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse BORERAPPORT Udskrevet 4/ Side 1 DGU arkivnr : Borested : Tuse, Tuse Vandværk 4300 Holbæk Bor. nr.5 Kommune : Holbæk Amt : Vestsjælland Boringsdato : 24/ Boringsdybde : 37,5 meter Terrænkote : 12 meter o. DNN Brøndborer : Thomas Brøker, Holbæk MOB-nr : BB-journr : BB-bornr : Formål : Vandforsyningsboring Anvendelse : Vandværksboring Boremetode : Indirekte skyllebor Kortblad : 1413 ISØ UTM-zone : 32 UTM-koord. : , Prøver - modtaget : 24/ beskrevet : 2/ antal gemt : 0 antal : 6 Datum : EUREF89 Koordinatkilde : Rådg. firma Koordinatmetode : Differential GPS Indtag 1 Ro-vandstand Pejledato Ydelse Sænkning Pumpetid (seneste) 5,42 meter u.t. 1/ m³/t 6,7 meter 240 time(r) (første) 4,6 meter u.t. 1/ ø381 ø200 ml meter u.t. 0 LER, sandet, svagt gruset, lys olivengrå, kalkholdig, "moræneler". Klimastratigrafi Dannelsesmiljø 0 glg gl ml 2 LER, sandet, svagt gruset, olivengrå, kalkholdig, "moræneler" Lerspærre 12 ds 13 SAND, mest mellem, svagt gruset, gråbrun, kalkholdig, "smeltevandssand" ml 19 LER, sandet, svagt gruset, olivengrå, kalkholdig, "moræneler" Lerspærre Gruskastning 1,4-1,8mm Filter (i1) 0,7mm 37 37,5 ds 31 SAND, mest mellem, svagt gruset, lys brungrå, kalkholdig, "smeltevandssand". 37 LER, ret fedt, mørk olivengrå, kalkholdig, "græsted ler" Aflejringsmiljø - Alder (klima-, krono-, litho-, biostratigrafi) meter u.t depos - tyk 37-37,5 depos - tyk

29 Grundlaget for afgørelsen Side 29 Bilag 5 Kort over boringer

30 Bilag Side 30 DGU VN Anvendelse Type Adresse Bilag 6 Liste over pejleboringer EU- REF_UTM EU- REF_UTMY P Boring Kundby Mose , P Boring Arnakke 1, 4520 Svinninge , C P Boring Ringstedvej 13, 4520 Svinninge , P Boring Kundby Vandværk , P Boring Skelbæk 6, 4460 Snertinge , P Boring Landevejen 2, 4520 Svinninge , P Boring Ringstedvej 31, 4520 Svinninge , P Boring Langevang 3, 4440 Mørkøv , P Boring Adlers Allé 26, , P Boring Mejerivej 24, Gislinge , P Boring Aspagården, Lammefjorden , P Boring Knabstrup Enge, Holbæk Forsyning , P Boring Næbbevej, Vejleby , P Boring Vestamt, Ågård, Mørkøvvej , P Boring Vestamt, Høedvej , P Boring Agersvoldvej 39, 4450 Jyderup , a,b,c P Boring Nykøbingvej Stigs Bjergby, 3 filtre , S Boring Grevingevej 5, 4532 Gislinge , P Boring Vognserup Enge , P Boring Torslunde , S Boring VN Hagesholm , G Boring VN Vognserup , G Boring VN Aggersvold , P Brønd Langevang 8, 4440 Mørkøv , P Brønd Høedvej 44, 4450 Jyderup , P Brønd Thorslundevej 62, 4520 Svinning , P Brønd Gedebjerg 3, 4520 Svinninge , P Brønd Landevejen 37, 4520 Svinninge , P Brønd Landevejen 26, 4532 Mørkøv , P Brønd Mosegårdsvej 5, 4532 Mørkøv , P Brønd Lundemarken 9, 4520 Svinninge , P Brønd Drusebjergvej 7, 4520 Svinninge , S Boring Gundestrup Vandværk , P Boring Kalvemosen, Holbæk Vv , P Boring Holbæk Vv., Løvenborg Alle , P Boring Kalvemosen. HolFor , P Boring Kalvemosen, HolFor , P Boring Hjulmagervej, Boring PB ,00 63 Kote Dybde Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

31 Bilag Side P Boring Skagerakvej, Boring PB , P Boring Ved Faurgården, Boring PB , P Boring Tåstrup Høj, Holbæk, Boring PB , P Boring Vallestrup kildeplads/vallestrupvej, Boring PVA , P Boring Vallestrup, kildeplads. PVA , G Boring VN Løvenborg , P Brønd Lodskovvej 2, 4420 Regstrup , a P Boring Materialplads/Genbrugsstation, Torved Bjerg , P Boring Nykøbingvej 27, 4440 Mørkøv , P Boring Jyderup Østre Vandværk, Kølle , P Boring Mørkøv Kirkevej v. Askov , a G Boring Torbenfeldt Ringstedvej , P Brønd Ventedgårdsvej 38, 4440 Mørkøv , P Brønd Mørkøv Kirkeby 24, 4440 Mørkøv , P Brønd Grækerhusene 1, 4440 Mørkøv , P Brønd Håbetsvej 7, 4440 Mørkøv , P Brønd Holbækvej 298, 4440 Mørkøv , P Brønd Vestervej 9, 4440 Mørkøv , P Brønd Holbækvej 165, 4450 Jyderup , P Brønd Holbækvej 154, 4450, Jyderup , P Boring Texaco Dramstrup , P Boring Dannegårdsvej 1, 4520 Svinninge , P Boring P Brønd B P Boring Dyrehavegaard, Nøkkentvedvej 10, 4440 Mørkøv Dyrehavegaard, Nøkkentvedvej 10, 4440 Mørkøv Sandbyvej Mørkøv Jørgen Olesen , , , P Boring Mørkøv Fjordvej 12, , P Boring Mørkøv Kirkeby 1, 4440 Mørkøv , P Boring Jyderup Østre Vandværk, pejleboring , P Boring Kobbelhuse 6, 4520 Regstrup Nørupvej 58, Søstrup Skole, 4300 P Boring Holbæk P Boring Nørupvej 24, 4420 Regstrup P Boring Søstrupvej 15, 4300 Holbæk P Boring Søstrupvej 53, 4300 Holbæk P Boring Engvejen 12, 4420 Regstrup Udflytternes vandværk, 4520 P Boring Regstrup ved Hellestrupvej 21, tre filtre, P Boring 4390 Vipperød P Boring Søstrupvej 72, 4420 Regstrup Note vedr anvendelse: P: pejleboring, S: Saltvandsboring G: Godsboring Blå: Ny pejleboring Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

32 Bilag Side 32 Bilag 7 Vandløbsstationer Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

33 Bilag Side 33 Bilag 8 Oppumpning og drikkevandskvalitet Tuse Vandværk Indvinding Tuse vandværk Udvalgte kemi-analyser ,40 0,35 0,30 0,25 0,20 0,15 0,10 0,05 0,00 Ammonium+ Nitrit Jern Mangan Tuse Vandværk Tuse vandværk Kimtal Kimtal 37 Coliform 37 Tuse Vandværk Mikrobiologiske analyser jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec-12 Tuse vandværk Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

34 Bilag Side 34 Bilag 9 Vandmængde og drikkevandskvalitet VN Vandfællesskabet Nordvestsjælland Vandmængder Hjembæk Vandværk 0,40 0,35 0,30 0,25 0,20 0,15 0,10 0,05 0, Udvalgte kemi-analyser Vandfællesskabet Nordvestssjælland Ammonium+ Nitrit Jern Mangan Vandfællesskabet Nordvestsjælland Kimtal Kimtal 37 Coliform 37 Vandfællesskabet Nordvestsjælland Mikrobiologiske analyser jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec dec dec jan dec-12 Vandfællesskabet Nordvestsjæl Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

35 Bilag Side 35 Bilag 10 Kortlagte grunde Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf

36 Bilag Side 36 Bilag 11 VVM Screenings-skema VVM Myndighed Basis oplysninger Holbæk Kommune Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand fra eksisterende boringer. Tuse Vandværk, Birkevej 21, Tuse, 4300 Holbæk Bygherres kontaktperson og telefonnr. Flemming Nielsen, tlf Projektets placering Birkevej 21, Tuse, 4300 Holbæk Projektet berører følgende kommuner Holbæk Kommune Oversigtskort i målestok Se bilag 2 til tilladelse Kortbilag i målestok Se bilag 1 til tilladelse Forholdet til VVM reglerne Ja Nej Er anlægget opført på bilag 1 Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning, Nr af 15. december 2010 Hvis ja, er der obligatorisk VVMpligtigt Er anlægget opført på bilag 2 Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning, Nr af 15. december 2010 Hvis ja, skal der gennemføres en screening, hvis nej, er anlægget ikke omfattet af VVM-reglerne og skal derfor ikke screenes Anlæggets karakteristika: Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 1. Arealbehovet i ha: 2. Er der andre ejere end bygherre?: 3. Det bebyggede areal í m 2 og bygningsmasse i m 3 Hver af boringerne har en overbygning på <2 m 2 og en højde på < 1 meter. Vandværksbygningen har et areal på ca. 45 m 2, 4. Anlæggets maksimale bygningshøjde i m: Maksimal højde skønnet til 3 meter. Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

37 Bilag Side 37 Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 5. Anlæggets kapacitet for så vidt angår flow og opbevaring af: Råstoffer type og mængde: Mellemprodukter type og mængde: Råstof: op til m 3 grundvand pr. år Færdigvare: op til m 3 drikkevand pr. år. Volumen af underjordiske lagertanke ca. 250 m 3 Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: 7. Anlæggets længde for strækningsanlæg: 8. Anlægget behov for råstoffer type og mængde: I anlægsfasen: I driftsfasen: Intet Op til m 3 grundvand pr. år til produktion af drikkevand 9. Behov for vand kvalitet og mængde: I anlægsfasen: I driftsfasen: Intet Op til m 3 grundvand pr. år til produktion af drikkevand 10. Forudsætter anlægget etablering af yderligere vandforsyningskapacitet: 11. Affaldstype og mængder, som følge af anlægget: Farligt affald: Andet affald: Spildevand: Anlægget producerer årligt ca m 3 filterskyllevand, som i alt væsentligt er af drikkevandkvalitet samt nogle kg filterslam med en indtil videre ukendt koncentration af Arsen. Begge forhold er håndteret i tilladelsen: Skyllevand udledes efter 20 timers henstand til recipient Slammet bortskaffes efter anvisning fra kommunen som erhvervsaffald. Hvis arsen-indholdet er større end 1000 mg/kg TS karakteriseres slammet som farligt affald Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

38 Bilag Side 38 Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 12. Kræver bortskaffelse af affald og spildevand ændringer af bestående ordninger: 13. Overskrides de vejledende grænseværdier for støj: 14. Overskrides de vejledende grænseværdier for luftforurening: 15. Vil anlægget give anledning til vibrationsgener: 16. Vil anlægget give anledning til støvgener: 17. Vil anlægget give anledning til lugtgener: 18. Vil anlægget give anledning til lysgener: 19. Må anlægget forventes at udgøre en særlig risiko for uheld: Anlæggets placering 20. Forudsætter anlægget ændring af den eksisterende arealanvendelse: Se dog pkt Forudsætter anlægget ændring af en eksisterende lokalplan for området: 22. Forudsætter anlægget ændring af kommuneplanen: Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf

39 Bilag Side 39 Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 23. Indebærer anlægget behov for at begrænse anvendelsen af naboarealer ud over hvad der fremgår af gældende kommune- og lokalplaner: I hht. MBL 21b forbud mod offentlig eller erhvervsmæssig dyrkning, gødskning og sprøjtning inden for en afstand af 25 meter fra indvindingsboringerne. Der opretholdes forbud mod etablering af ny nedsivningsanlæg til spildevand inden for 300 meter fra indvindingsboringerne. 24. Vil anlægget udgøre en hindring for fremtidig anvendelse af områdets råstoffer og grundvand: Der er ikke udlagt interesse- eller graveområder for råstoffer i området. 25. Indebærer anlægget en mulig påvirkning af sårbare vådområder: Der findes ikke sårbare vådområder inden for influensområdet. De små søer og vandhuller i området forventes ikke påvirket af indvindingen som sker fra sandlag i stor dybde. 26. Er anlægget tænkt placeret indenfor kystnærhedszonen: 27. Forudsætter anlægget rydning af skov: 28. Vil anlægget være i strid med eller til hinder for etableringen af reservater eller naturparker: 29. Tænkes anlægget placeret i Vadehavsområdet: 30. Kan anlægget påvirke registrerede, beskyttede eller fredede områder Nationalt: Internationalt (Natura 2000): Forventes området at rumme beskyttede arter efter bilag IV Forventes området at rumme danske rødlistearter: Der er mere end 15 km til nærmeste Natura 2000 område Eventuelle bilag IV arter eller rødlistearter påvirkes ikke af indvindingen. Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

40 Bilag Side 40 Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 31. Kan anlægget påvirke områder, hvor fastsatte miljøkvalitetsnormer allerede er overskredet: Overfladevandt: Grundvand: Naturområder: Boligområder (støj/lys og Luft): 32. Tænkes anlægget etableret i et tæt befolket område: 33. Kan anlægget påvirke: Historiske landskabstræk: Kulturelle landskabstræk: Arkæologiske værdier eller landskabstræk: Æstetiske landskabstræk: Geologiske landskabstræk: Kendetegn ved den potentielle miljøpåvirkning 34. Er området, hvor anlægget tænkes placeret, sårbar overfor den forventede miljøpåvirkning: 35. Er der andre anlæg eller aktiviteter i område, der sammen med det ansøgte medfører en påvirkning af miljøet (Kumulative forhold): 36. Er der andre kumulative forhold? 38. Den forventede miljøpåvirknings geografiske udstrækning i areal: Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

41 Bilag Side 41 Ikke relevant Ja Bør undersøges Nej Tekst 39. Omfanget af personer der forventes berørt af miljøpåvirkningen: 40. Vil den forventede miljøpåvirkning række ud over kommunen/mc s område: 41. Vil den forventede miljøpåvirkning berøre nabolande: 42. Forventes miljøpåvirkningerne at kunne være væsentlige Enkeltvis: Eller samlet: 43. Må den samlede miljøpåvirkning betegnes som kompleks: 44. Er der stor sandsynlighed for miljøpåvirkningen: 45. Er påvirkningen af miljøet Varig: Hyppig: Reversibel: Konklusion Giver resultatet af screeningen anledning til at antage, at det anmeldte projekt vil kunne påvirke miljøet væsentligt, således at der er VVM-pligtigt: Det vurderes, at det anmeldte projekt ikke er VVM-pligtigt Dato: 29 maj 2013 Sagsbehandler: Jens HP Nørgaard Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

42 Bilag Side 42 Bilag 12 NBL 3 områder Holbæk Kommune By og Landskab 0899 Kommuneservice Tlf teknikogmiljoe@holb.dk

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede

Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding på Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Datablad Fugledevej 26, 4480 Store Fuglede Tilladt indvindingsmængde Formål 70.000 m 3 per år Markvanding Gyldighedsperiode

Læs mere

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand Snogekærvej 39 4400 Kalundborg Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg Tilladelse til indvinding af grundvand 1 Datablad Snogekærvej 39, Bruno Hansen Tilladt indvindingsmængde Formål 1000 m 3 per år Landbrugsdrift

Læs mere

DGUnr , matr. 5az, Bakkerup By, Mørkøv DGUnr , matr. 5ar, Bakkerup By, Mørkøv DGUnr. 204.NNN, matr. 6a, Bakkerup By, Mørkøv

DGUnr , matr. 5az, Bakkerup By, Mørkøv DGUnr , matr. 5ar, Bakkerup By, Mørkøv DGUnr. 204.NNN, matr. 6a, Bakkerup By, Mørkøv Knabstrup Vandværk Dato: 16-10-2013 Nøkkentved 1 4440 Knabstrup Sagsnr.: 13/2235 Sagsb.: Jens HP Nørgaard Dir.tlf.: E-mail: Jensn@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Endelig Indvindingstilladelse - Knabstrup

Læs mere

Skippingevej 31, 4460 Snertinge Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand

Skippingevej 31, 4460 Snertinge Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand Datablad Formål Etablering af boring til vanding af specielafgrøder og påfyldning af marksprøjte. Gyldighedsperiode Tilladelsen skal være

Læs mere

Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding

Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding Ryevej 24A, 4281 Gørlev Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding Plan, Byg og Miljø, Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg. E-mail dto@kalundborg.dk, Tlf.: 5953 4400 Datablad Ryevej

Læs mere

Bjerge Strands Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand

Bjerge Strands Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand 1 Datablad Bjerge Strands Vandværk Tilladt indvindingsmængde Formål 45.000 m 3 per år Alment vandforsyningsanlæg Gyldighedsperiode

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Rugtved-Forsinge Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand

Rugtved-Forsinge Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand 1 Datablad Rugtved-Forsinge Vandværk Tilladt indvindingsmængde Formål 20.000 m 3 per år Alment vandforsyningsanlæg Gyldighedsperiode

Læs mere

1 - Sandved vandværk oversigtskort med boringer. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Sandved vandværk oversigtskort med boringer. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Sandved vandværk oversigtskort med boringer Udskrevet den 02-05-2018 1 2 - svgrapport DGU nr. 220.102 Udskrevet 12/3 2018 Side 1 DGU Udskrevet arkivnr: den 02-05-2018 220. 102 Borested : SANDVED,SANDVED

Læs mere

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand

Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand Undløse Vandværk Holbækvej 41, Undløse 4340 Tølløse Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Undløse Vandværk amba, Jupiter id 103518, anlægs id 321-00-0011-00

Læs mere

Boringsdato : 3/ Boringsdybde : 25 meter Terrænkote : 27,5 meter o. DNN. Kortblad : 1514 IVSØ UTM-zone : 32 UTM-koord.

Boringsdato : 3/ Boringsdybde : 25 meter Terrænkote : 27,5 meter o. DNN. Kortblad : 1514 IVSØ UTM-zone : 32 UTM-koord. Ukrevet 28/9 2017 Side 1 DGU arkivnr: 186. 437 Borested : Troldemosevej 3, Trollegård 3200 Helsinge Helsinge Vv, boring 2. Boring opgivet - antaget sløjfet Kommune : Gribskov Region : Hovetaden Boringsdato

Læs mere

Indvindingstilladelse To-Bjerg Vandværk

Indvindingstilladelse To-Bjerg Vandværk Indvindingstilladelse To-Bjerg Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at To-Bjerg Vandværk, Jupiter id 103380, anlægs id 315-20-0014-00 indvinder indtil 75.000 m³ grundvand pr. år til almen vandforsyning.

Læs mere

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr.

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr. Hjørring Kommune Vrå Vandværk Vestre Ringvej 1 9760 Vrå Hjørring den 04-04-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-66-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Indvindingstilladelse Ny Hagested - Trønninge- Vandværk

Indvindingstilladelse Ny Hagested - Trønninge- Vandværk Indvindingstilladelse Ny Hagested - Trønninge- Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Ny Hagested Trønninge Vandværk, Jupiter id 103385, anlægs id 339-20-0023-00 indvinder indtil 35.000 m³ grundvand

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Poulstrup Vandværk Skovager 3 9760 Vrå Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 18-07-2017

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Lendum Vandværk Kammervej 5B 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 15-02-2018

Læs mere

Indvindingstilladelse Kvanløse Vandværk

Indvindingstilladelse Kvanløse Vandværk Indvindingstilladelse Kvanløse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Kvanløse Vandværk, Jupiter id 103517, anlægs id 321-20-0009-00 indvinder indtil 20.000 m³ grundvand pr. år til almen vandforsyning.

Læs mere

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune.

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Lørslev Vandværk Nørregårdsvej 20 9800 Hjørring Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-76-16 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Vejby-Smidstrup Vandværk Ålstrupvej 29 9760 Vrå Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax 72 33 30 30 landzone@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Indvindingstilladelse St. Merløse Vandværk amba.

Indvindingstilladelse St. Merløse Vandværk amba. Indvindingstilladelse St. Merløse Vandværk amba. Holbæk Kommune giver tilladelse til, at St. Merløse Vandværk amba, Jupiter id 104090, anlægs id 345-20-0022-00, indvinder indtil 90.000 m³ grundvand pr.

Læs mere

Boringen flyttes ca. 30 meter nordvest fra den eksisterende boring for at kunne overholde 25 meters beskyttelseszone om indvindingsboringen.

Boringen flyttes ca. 30 meter nordvest fra den eksisterende boring for at kunne overholde 25 meters beskyttelseszone om indvindingsboringen. Kisserup Vandværk Dato: 21-06-2018 Højlystvej 3 Sagsb.: Christina Green 4300 Holbæk Sagsnr.: 18/16742 V. Formand Claus Olsen Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: Ckg@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Boretilladelse

Læs mere

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum Hjørring Kommune Stenhøj Vandværk Idræts Alle 3 9900 Frederikshavn Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-42-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

Egemarke Gods. Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand

Egemarke Gods. Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand (Boretilladelse / foreløbig indvindingstilladelse) 1/16 Datablad Egemarke Gods Tilladt indvindingsmængde Forventet: 50.000 m 3 per år Formål

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Sindal Vandværk Danmarksgade 130 9870 Sindal Hjørring den 13-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-61-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Korporalskroen Tåstrupvej 4 2690 Karlslunde Att.: Rikke Gorm korporalskroen@mail.dk Den 20. januar 2017 J.nr. 13.02.00-K08-5-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand (foreløbig indvindingstilladelse,

Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand (foreløbig indvindingstilladelse, Kundby Vandværk A.m.b.a. Dato: 24-08-2015 Bjergbyvej 1A 4520 Svinninge Sagsnr.: 14/14387 Sagsb.: Søren Toft Nielsen Dir.tlf.: 7236 4110 E-mail: grundvand@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Tilladelse til at

Læs mere

#split# Matr. nr. 1l, Stubdrup By, Ø. Brønderslev. Etablering af en vandforsyningsboring til husholdningsbrug. Bilag B: Oversigtskort 1 : 25.

#split# Matr. nr. 1l, Stubdrup By, Ø. Brønderslev. Etablering af en vandforsyningsboring til husholdningsbrug. Bilag B: Oversigtskort 1 : 25. #split# Tommy Peter Larsen Stubdrupvej 63 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 30-04-2015 Sags. nr.: 13.02.01-P19-4-15 Sagsbeh.: Maj-Britt Grønlund Larsen Lokaltlf.: +4599455521 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Indvindingstilladelse Schouholm Vandværk

Indvindingstilladelse Schouholm Vandværk Indvindingstilladelse Schouholm Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Schouholm Vandværk, Jupiter id 103993, anlægs id 341-21-0020-00 indvinder indtil 8.000 m³ grundvand pr. år til almen vandforsyning.

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Arne Larsen Melbækvej 90 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 05-12-2016

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

Endelig tilladelse til at indvinde grundvand

Endelig tilladelse til at indvinde grundvand Vetterslev-Sandby Vandværk v/ Hans Kurt Hansen Ømarksvej 58 4100 Ringsted Endelig tilladelse til at indvinde grundvand Ringsted Kommune giver hermed Vetterslev-Sandby Vandværk, består af 2 vandværker,

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Flemming Ralph Hyveled Bygaden 3 2690 Karlslunde Den 22. maj 2017 J.nr. 13.02.01-K08-13-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3,

Læs mere

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt.

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Birkerød Vandforsyning

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Birkerød Vandforsyning 24. februar 2017 VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL Birkerød Vandforsyning Emne: Vandværk: Vandindvindings- og anlægstilladelse. Birkerød Vandværk, Birkerød Vandværk a.m.b.a. Jupiter-ID: 83122 Beliggenhed

Læs mere

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Bøsserup Vandværk A M B A Formand Rudy Ploug formanden@bosserupvv.dk Den 22. april 2014 Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Odsherred Kommune har den 13. januar 2014 foretaget varslet tilsyn

Læs mere

Tilladelse til at udføre en boring

Tilladelse til at udføre en boring Returadresse: Plan, Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg DATO Solbjerg Vandværk Eskilshøjvej 4 4270 Høng Hans Ove Lundgren Larsen 19. december 2016 SAGS NR. 326-2016-55306 BETJE N D IG SELV www.kalundborg.dk

Læs mere

Indvindingen fordeles på nedenstående kildepladser og boringer:

Indvindingen fordeles på nedenstående kildepladser og boringer: Holbæk Vand A/S Dato: 08-05-2014 Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/46461 Sagsb.: Jens HP Nørgaard Dir.tlf.: 7236 4110 E-mail: grundvand@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Endelig tilladelse til indvinding

Læs mere

Tilladelse til overboring af DGU nr samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af m 3 /år fra boringen - Oksbøl Vandværk

Tilladelse til overboring af DGU nr samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af m 3 /år fra boringen - Oksbøl Vandværk Oksbøl Vandværk Strandvejen 25A 6840 Oksbøl Tilladelsen er sendt til e-boks via cvr nr. 14536310 Tilladelse til overboring af DGU nr. 120.106 samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af

Læs mere

Indvindingstilladelse Langeland Forsyning A/S

Indvindingstilladelse Langeland Forsyning A/S Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

Indvindingstilladelse Skolehjemmet Orøstrand

Indvindingstilladelse Skolehjemmet Orøstrand Indvindingstilladelse Skolehjemmet Orøstrand Holbæk Kommune giver tilladelse til, at det ikke-almene vandværk Skolehjemmet Orøstrand, Jupiter id 00103403, anlægs id 315.30.0064.00 indvinder indtil 2000

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af haveanlæg

Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af haveanlæg Sten Harrsen Dato: 12.09.2013 Bredetvedvej 24 Sagsb.: Lotte Jakobsen/JNØ 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/34617 Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: grundvand@holb.dk Tilladelse til indvinding af grundvand til vanding

Læs mere

Indvindingstilladelse Jyderup Østre Vandværk

Indvindingstilladelse Jyderup Østre Vandværk Indvindingstilladelse Jyderup Østre Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Jyderup Østre Vandværk, Jupiter id 103984, anlægs id 341-20-0003-00 indvinder indtil 206.000 m³ grundvand pr. år til

Læs mere

Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej Suldrup

Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej Suldrup Center Natur og Miljø Suldrup Hjedsbæk Vandværk A.m.b.a. v/claus Nødgaard Hansen Lille Østrupvej 15 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Løve-Knudstrup Vandværk

Løve-Knudstrup Vandværk Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg. E-mail dto@kalundborg.dk, Tlf.: 5953 4400 Datablad Løve-Knudstrup Vandværk Tilladt indvindingsmængde

Læs mere

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Niels Moes Røde Møllevej 18,st., Oplev 9520 Skørping Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-51-14 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Indvindingstilladelse Knabstrup Hovedgård Vandværk

Indvindingstilladelse Knabstrup Hovedgård Vandværk Indvindingstilladelse Knabstrup Hovedgård Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Knabstrup Hovedgård Vandværk, Jupiter id 103526, anlægs id 321-21-0006-00 indvinder indtil 3600 m³ grundvand pr.

Læs mere

Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe

Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe Græsningsforeningen Nationalpark Vadehavet F.M.B.A. c/o Kjeld Andreasen Sdr Farup Vej 20 Sdr Farup 6760 Ribe Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny Dyrvandingsboring. Godkendelse

Læs mere

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj

Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej Janderup Vestj Alex Bandsberg Thomsen St Hebovej 17 6851 Janderup Vestj Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år.

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år. Flemming Smidt Schou Kassebøllevej 13 Kassebølle 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Højbo Gartneri ApS Skolevej 68 4622 Havdrup Den 1. juni 2017 J.nr. 13.02.01-P19-23444-12 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri,

Læs mere

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016.

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016. Hjerm Vandværk Indvindingstilladelse Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på 225.000 m³/år gældende til 14. August 2016. Grundvandet ved Hjerm Vandværk

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring.

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej 40 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Trehøjegaard v/dennis Lauridsen c/o Dennis Lauridsen Frøstrupvej 351 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling

Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling ST. BALLEGAARD ApS Hvejselvej 10 7300 Jelling Sendt på mail: sigtenbjerggaard@mail.dk 06-04-2017 Bore- og indvindingstilladelse til en drikkevandsboring på Gl. Tingvej 10, 7300 Jelling Du har den 6. april

Læs mere

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 52548 JUP Tilladelse til erstatningsboring. Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en ny markvandingsboring

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af boring og endelig vandindvindingstilladelse til markvanding på Hvilshøjvej 294, 9700 Brønderslev.

#split# Tilladelse til etablering af boring og endelig vandindvindingstilladelse til markvanding på Hvilshøjvej 294, 9700 Brønderslev. #split# PROPRIETÆR NIELS P ANDERSEN Sindholtvej 55 9381 Sulsted Plan og Miljø Dato: 13-05-2015 Sags. nr.: 13.02.01-P19-15-15 Sagsbeh.: Anja K Gunvald Lokaltlf.: +4599455501 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Allerup Vandværk. Indvindingstilladelse Allerup Vandværk

Allerup Vandværk. Indvindingstilladelse Allerup Vandværk Allerup Vandværk Indvindingstilladelse Allerup Vandværk Holbæk Kommune 20. januar 2014 1 Allerup Vandværk Dato: 20. februar 2014 Lærkevej 30A 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/57179 Sagsb.: Lotte T. Jakobsen Dir.tlf.:

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til drikkevand til Melholt Vandværk

Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til drikkevand til Melholt Vandværk #split# MELHOLT VANDVÆRK I/S Hjørringvej 442 9750 Østervrå Plan og Miljø Dato: 06-11-2014 Sags. nr.: 13.02.01-P19-62-14 Sagsbeh.: Kimmie K K Christensen Lokaltlf.: +4599454622 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Indvindingstilladelse Tuse Næs Vandværk AMBA

Indvindingstilladelse Tuse Næs Vandværk AMBA Indvindingstilladelse Tuse Næs Vandværk AMBA Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Tuse Næs Vandværk AMBA, Jupiter id 183614, anlægs id 315-20-0025-01 indvinder indtil 100.000 m³ grundvand pr. år til

Læs mere

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m.

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ PRO-GLUE A/S Naurbjergvej 1 4623 Ll. Skensved Att.: Jørgen Thaulov jt@proglue.dk Den 31. januar 2017 J.nr. 13.02.01-P19-K08-6-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for:

Endelig tilladelse til indvinding af m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Endelig tilladelse til indvinding af 25.000 m³ grundvand pr. år til vanding af gartneriafgrøder og fyldning af marksprøjte for: Oreby Gods Orebygaard 16 4990 Sakskøbing Sags id. 17/20267 Gyldighedsperiode:

Læs mere

Indvindingstilladelse Salvig Vandværk

Indvindingstilladelse Salvig Vandværk Indvindingstilladelse Salvig Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Salvig Vandværk, Jupiter id 00103377, anlægs id 315.20.0006.00 indvinder indtil 10.000 m³ grundvand pr. år til almen vandforsyning.

Læs mere

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043.

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043. TEKNIK OG MILJØ GLADE GROENSAGER A/S Søndergade 61 5450 Otterup Sendt pr. mail: mk@gladegroensager.dk Dato: 4. december 2013 Sagsnr. 480-2013-12130 Dok.nr. 480-2013-165935 8217 Indvinding af grundvand

Læs mere

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde

Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Gårdejer Thomas Hansen Ølgodvej 107 Dejgaard 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af

Læs mere

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring.

Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk. Tilladelse til erstatningsboring. Nødbjerggård Agerbrug Viggo Conradsen Debelvej 58B 6753 Agerbæk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand (foreløbig indvindingstilladelse, boretilladelse)

Tilladelse til at udføre en boring til indvinding af grundvand (foreløbig indvindingstilladelse, boretilladelse) Knabstrup Vandværk Dato: 14-10-2013 Nøkkentved 1 4440 Knabstrup Sagsnr.: 13/2235 Sagsb.: Jens HP Nørgaard Dir.tlf.: E-mail: Jensn@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Tilladelse til at udføre en boring til indvinding

Læs mere

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016

Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54, 7330 Brande 11. august 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Jens Studsgaard Jensen Vejlevej 54 7330 Brande 11. august 2016 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU-nr. 104.2951 Ansøger har

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk natur.miljo@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring

Læs mere

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag Gundersgårdens Vandværk v/hans Christensen Emmerbøllevej 6 5953 Tranekær Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax: mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Dato:2. marts 2009

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 ENERGI VIBORG VAND A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg dek@viborg.dk Foreløbig tilladelse til overboring af indvindingsboring B6

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand, udledning af filterskyllevand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand, udledning af filterskyllevand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Sønderskov vandværk Sønderskovvej 270 9800 Hjørring Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax 72 33 30 30 landzone@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde

Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Hallumgade Farming ApS Kvongvej 511 Kvong 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947460 Tilladelse til ny markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en

Læs mere

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand.

Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 30. januar 2014 Tilladelse til etablering af markboring, samt foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand. Du har den 20. januar 2014, ansøgt om tilladelse til etablering af markboring, samt

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Rudersdal Forsyning

VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL. Rudersdal Forsyning 27. februar 2017 VANDINDVINDINGS- OG ANLÆGSTILLADELSE TIL Rudersdal Forsyning Emne: Vandforsyning: Vandindvindings- og anlægstilladelse. Holte Vandværk, Nærum Vandværk og Trørød Vandværk. Alle under Rudersdal

Læs mere

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2 STÆRMOSE VANDVÆRK Grevegården 15 5690 Tommerup 9. februar 2016 Sags id: 16/1878 Kontrolprogram for Stærmose Vandværk (cvr. nr. 68795419) I henhold til vandforsyningslovens 1 65 og tilhørende bekendtgørelse

Læs mere

Hvide Klints Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand. Tilladelse til udledning af skyllevand

Hvide Klints Vandværk. Tilladelse til indvinding af grundvand. Tilladelse til udledning af skyllevand Tilladelse til indvinding af grundvand og Tilladelse til udledning af skyllevand 1/26 Datablad Tilladt indvindingsmængde Formål 8.000 m 3 per år Alment vandforsyningsanlæg Gyldighedsperiode 15. november

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Knud Erik Jensen Søndermøllevej 219 9800 Hjørring Hjørring den 30-10-2017 Sagsnr.: 13.02.01-P19-59-16 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Læs mere

Skippingevej 31, 4460 Snertinge. Tilladelse til indvinding af overfladevand. fra. Svinninge Vejle

Skippingevej 31, 4460 Snertinge. Tilladelse til indvinding af overfladevand. fra. Svinninge Vejle Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Svinninge Vejle 13-06-2016 Datablad Tilladt indvindingsmængde 20.000 m 3 per år, 40 m 3 per time Formål Vanding af kartofler på matr. nr. 1 og 3 Svinninge

Læs mere

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Undløse Vandværk, Jupiter id 00103518, anlægs id 321.20.0011.00, ombygger vandværkets åbne filtre

Læs mere