Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB"

Transkript

1 VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE

2 Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres egen lampe. Det er et forløb, hvor alle kan være med. FORSLAG TIL PROCES FORDELT PÅ LEKTIONER: Første dobbeltlektion: Design af lampen og konstruktion af arbejdstegninger. Anden dobbeltlektion: aluminiumsprofiler saves ud til lampeskærm. Mål plexiglas op og sav det ud. Tredje dobbeltlektion: Slib plexiglas, mål op til huller, bor huller i plexiglas. Fjerde dobbeltlektion: Bor huller i alumnium, popnit og byg lampens arm. Femte dobbeltlektion: Byg lampens ophæng, ben og bund. Bor huller til både nitter, skruer og ledninger. Sjette dobbeltlektion: Saml det hele. Syvende dobbeltlektion: Lav lampens lyspanel, få det til at virke og monter det. GODE RÅD: Her laver vi selv hele lampens lyskilde, men I kan også vælge at montere en fatning med en pære i. FORLØBET BESKÆFTIGER SIG MED: design formgivning aluminium popnitning arbejde med lys

3 FØR DU GÅR I GANG Til eleven DET LÆRER DU: designprocesser formgivning arbejde med aluminium popnitter elektronik lodning dioder effekter med plexiglas VÆRKTØJ: nedstryger sandpapir søjleboremaskine dekupørsav rondelssliber popnittetang loddekolbe MATERIALER: aluminiumsprofiler plexiglas skruer med vingemøtrikker malertape popnitter dioder modstande batteriboks ledning

4 BRAINSTORM: TÆNK UD AF BOKSEN PRØV NOGET HELT ANDET: At arbejde i metal er helt anderledes end træ. Aluminium er et godt materiale at øve sig på. Du kan bygge en traditionel lampe som i undervisningsmaterialet her. Men du kan også gøre designet mere vildt. Du kan f.eks. bygge en monsterlampe med gamle metalting fra køkkenskuffen. Kan du bygge en lampe, der siger noget om din personlighed eller dine fritidsinteresser? Hvordan er dit design anderledes end dine kammeraters?

5 1 Du skal designe og bygge din egen lampe i aluminium. Lampen består af en fod, en arm og to ben. Lampens skærm er lavet med plexiglas og en lyskilde, du selv konstruerer. STEP BY STEP 2 Læg dine byggematerialer foran dig. Her er det aluminiumsprofiler og plexiglas. 3 4 Design og planlæg din lampe. Tegn eventuelt arbejdstegning og sæt mål på, for at være sikker på, at du laver et design, som du er glad for. Du kan også bygge en prototype i pap først. Her er tegning af lampeskærmen. Her er valgt en trapezformet skærm. Start med at skære aluminiumprofilerne til din lampeskærm. Til dette design skal du bruge fire profiler i aluminium. Marker hvor du skal skære i dem. Rids med en skarp genstand. 5 Skær profilerne til i de rigtige mål med en nedstryger. 6 Slib efter med sandpapir, korn 120.

6 7 8 Nu skal du skære lampeskærmens plexiglassider. Der er fire sider. Først skal du overføre dine mål fra arbejdstegningen til plexiglasset. Sæt malertape på hele plexiglasfladen og overfør dine mål. Det er smart, for så kan du save direkte efter stregerne. Sav plexiglas ud på dekupørsav. Brug en grov klinge på saven, ellers smelter plexiglasset. Slib evt. efter på rondelsliberen, hvis det ikke er helt lige. 9 Brug sandpapir til at mattere de fire stykker plexiglas. Det giver lampen et sejere look,når man ikke kan se lyskilden direkte gennem glasset Nu skal du samle din lampeskærm med popnitter. Saml de fire plexiglas med profilerne. Du skal markere, hvor hullerne til popnitterne skal bores. Brug malertape til at måle op. Hullerne skal sidde forskudt fra hinanden, ellers kan det blive svært at nitte det hele sammen. Bor huller med et 4 mm bor i plexiglasset på søjleboremaskinen. 12 Bor huller med et 4 mm bor i aluminiumprofilerne på søjleboremaskinen. Det er VIGTIGT, at det passer perfekt med de andre huller, da det hele skal nittes sammen.

7 13 Nu skal du popnitte. Nitterne er også lavet af aluminium. Brug en popnittetang. Scan QR koden og se, hvordan Hulemester Barlebo bruger en popnitter. 14 Brug en O-ring på bagsiden af hullet og nitten, som vist her. Ellers flækker plexiglasset. 15 Bor nu huller til gaffelophænget (se billede 18), som forbinder lampens arm med lampeskærmen. Slib evt. efter med sandpapir Nu skal du bygge den arm, der forbinder gaffelophænget med benene. Skær den ud med nedstrygeren. Hvis du vil runde hjørnerne, så brug en fil som vist her. Det er nemt og sjovt at forme aluminium. Slib efter med sandpapir. Nu skal du bøje det gaffelophæng, som bruges til at hænge lampeskærmen på din aluminiumsarm. Du skal bruge en aluminiumsliste. Aluminium er et sjovt og blødt materiale at arbejde i. 18 Gaffelophænget skal ende med at se sådan her ud. Husk at bore huller på søjleboremaskinen, så ophænget kan skrues/nittes fast sammen med lampeskærmen. Mål og se på billedet, hvor hullerne skal være.

8 19 Du bøjer dit aluminium i en skruestik, som vist på billedet. 20 Nu kan du skrue lampeskærmen på aluminiumsarmen med en liggemøtrik Nu skal du bygge de to ben og lampefoden, der holder hele lampen. Til benene skal du bruge to aluminiumslister. Bøj dem som vist på billedet her. Bor huller med søjleboremaskinen, så benene kan skrues sammen med armen og foden. Nu skal du bygge lampefoden. Lampeskærmen vejer lidt, og derfor er din konstruktion vigtig for, at lampen ikke vælter. 23 Nu skal du popnitte foden og benene sammen. I overgangen mellem arm og ben bruger du en skrue og en møtrik, for at lampen kan justeres. (Nyt billede) 24 Nu skal du sætte lys i din lampe. I dette design er valgt 9 diodelys. Skær en plexiglasplade ud, så den passer oppe i lampen, ca tre cm fra toppen. Mål op og bor 9 huller på 5 mm, som vist på billedet her. Husk tricket med tapen.

9 Plexiglasset har nu fået boret alle de huller, som skal bruges. Man kan vælge at lave de yderste i en vinkel, sådan at lyset bliver bredt mere ud. Men det står jo en frit for, hvordan man ønsker lyseffekten. Til formålet her vil der blive brugt ni 5 mm hvide ultrabright dioder og ni formodstande på 81 ohm, hvilket passer til en strømkilde på 5 volt. Disse vil dog kun få strøm fra en batteripakke på 4,5 volt, så man kunne i princippet godt klare sig med en mindre modstand på 72 ohm også. Bare modstanden ligger i området der imellem. Forkort de korte ben på dioden samt et af benene på modstanden. Det er ligegyldigt, hvilket ben det er på modstanden men det er det ikke på dioden, for den er ensrettet, og derfor skal alle dioderne have strøm fra den samme retning, hvis de alle skal lyse. Derfor bliver alle formodstande sat til det korte ben i denne lampe. Lod nu benet på dioden og modstanden sammen. Den nemmeste måde er at sætte dioden i den holder, den skal være i. Smelt så noget nyt frisk loddetin på loddekolben, og lod så de to ben sammen. Hvis loddetinnet på kolben har siddet for længe, så er det bindende fluxmiddel væk, og så er det sværere for de to ben at blive sat sammen. Når alle dioderne og benene er loddet sammen, er det en god ide at isolere det ene ben med krympeflex. Det er lige meget hvilket ben det er, bare det er det samme ben, man gør det på, på alle dioderne. Det modvirker, at man får kortslutninger, når man skal til at organisere benene, når de alle skal loddes sammen. Når krympeflex en er kommet på, kan man enten bruge en varmluftsblæser eller lighter til at varme det op, sådan at det krymper sig fast til benet.

10 Sæt alle dioderne ned i hullerne. Bøj det uisolerede ben sammen, sådan at de alle rør hinanden. Det kan være nødvendigt at klippe noget af nogle af benene. Når alle er samlet, giver man dem en pæn slat loddetin, sådan at de forbliver sammen. Monter en løs ledning, hvor de sidste 6-7 mm af den er afisoleret. Til at holde dioder og ben på plads er en limpistol det helt rigtige valg. Brug endelig ikke andre former for lim til dette. Skal man absolut bruge noget som ikke er så synligt, så kan tokomponent epoxylim bruges, men det må ikke bruges af eleverne. Så er alle ben med krympleflex på blevet bøjet ind og loddet sammen samt monteret en ledning. Nu er den klar til brug. Med den løsning, som er valgt her med 82 ohms modstande, kan et batteri eller batteripakke på 4,5 volt, eller en gammel mobiloplader, som leverer 5 volt, bruges. Da dette er en hulelampe, er en batteripakke det åbenlyse valgt. Da dioder er ensrettede, skal man bare prøve sig frem indtil de lyser. I dette tilfælde er ledningerne sat sådan, at I bedre kan se hvor overgangen fra diodeledninger og diodeboksen er. Rød er altid plus pol på en batteriboks, mens sort er minus. På en diode er det lange ben plus og det korte ben minus. Nu skal du lime lyskilden fast oppe i lampen. 36 Og så er din lampe færdig.

11 31 I DR ULTRAs tv-serie DANSK HULEBYG afsnit 9, bygger Mads og Hulemester Barlebo en garagehule, hvor de popnitter. Scan QR koden og se afsnittet.

VARIGHED: KORT FORLØB

VARIGHED: KORT FORLØB VARIGHED: KORT FORLØB Byg en MOBIL TELEFON HOLDER Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: Tre dobbelt-lektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe, støbe og bygge deres

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER Byg EN HULE SOLFANGER Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Seks dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN KATTE HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN KATTE HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN KATTE HULE Byg EN KATTE HULE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv til otte dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Byg EN HOBBIT HULE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HOBBIT HULE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HOBBIT HULE Byg EN HOBBIT HULE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv-otte dobbelt-lektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Byg et LIGT

VARIGHED: KORT FORLØB. Byg et LIGT VARIGHED: KORT FORLØB Byg et LIGT Byg et HEMME LIGT RUM Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: Fire dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og bygge deres

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN MINI TRÆHULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN MINI TRÆHULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN MINI TRÆHULE Byg EN MINI TRÆHULE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Seks dobbeltlektioner Dine elever i 4., 5. og 6. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN BOG HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN BOG HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN BOG HULE Byg EN BOG HULE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Otte dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge en

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Lysende diodefigurer. Plexiglas

Lysende diodefigurer. Plexiglas Lysende diodefigurer Jeg har altid været fascineret af lys og farver i alle afskygninger siden jeg var dreng, og dette er siden blevet til en fascination af lamper som jeg har lavet mange af siden efter

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: KORT FORLØB Lav ET SOL SEJL Lav ET SOL SEJL Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: 3 dobbeltlektioner Dine elever i 4., 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og sy deres eget

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes Entrémøbel - præsentabelt og anderledes GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON FÅ SKÅRET TRÆET I SILVANS SAVVÆRK! Lægterne/gulvstrøerne: Vores blev skåret ud i flg. mål: 2 stk. 2 meter lange (lodrette). 12 stk. 148

Læs mere

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle:

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle: INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted I dette værksted skal I bygge en vindmølle med en dynamo, som kan give strøm nok til at en el-pære kan lyse Vejledning til fremstilling af vindmølle: Tag skabelonen

Læs mere

Guide skrevet af Nicolai Hiorth

Guide skrevet af Nicolai Hiorth Forfatter Gnomen Dato Man Okt 10, 2005 3:15 pm Læst 4472 Beskrivelse Nåh? ok nu vil du være ridder (Pladerustnings fordel) Kategori Rustninger Type Udstyrs Guide Guide skrevet af Nicolai Hiorth Pladerustning,

Læs mere

BBC micro:bit Buggy som følger en linje

BBC micro:bit Buggy som følger en linje BBC micro:bit Buggy som følger en linje Denne vejledning er skrevet af Rasmus Kragh Wendelbo, som har undervist i gymnasiet i kemi, biologi og bioteknologi i over 10 år. Han har fokus på elevernes digitale

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin digital Montage af kørelys i Heljan ADNs Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Montage af kørelys i Heljan DSB ADNs (2) Montering af kørelys i Heljan ADNs styrevogn via dekoder

Læs mere

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A OZ6HR bygge projekt Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A I sin oprindelige form består strømforsyningen af et bundprint, hvor 230V fra nettet bliver ensrettet og oplader 6 store elektrolyt kondensatorer

Læs mere

Motorbåde efter eget design

Motorbåde efter eget design Motorbåde efter eget design Som lille dreng var jeg fascineret af både, der som regel var af den slags i plastik man brugte ved stranden, eller lavede som simple projekter i SFO en sløjdlokale. Jeg eksperimenterede

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Børster i andre materialer

Børster i andre materialer Børster i andre materialer Traditionelt laver man altid børster i træ i sløjdundervisningen. Det er billigt, nemt og kræver kun det traditionelle værktøj ethvert sløjdlokale har. Men der er også mange

Læs mere

Ja, så lige nu, der skal vi finde ud af, hvad vi egentlig gør, hvad der er af alternative metoder.

Ja, så lige nu, der skal vi finde ud af, hvad vi egentlig gør, hvad der er af alternative metoder. Gruppen vil lave en lampe på en træfod, hvorpå der skal monteres et rundt plexiglasrør. Inde i røret skal lyskilden svæve (den er hængt op i tynde tråde). Strømkilden er batterier i en skuffe nede i træfoden.

Læs mere

Byggebeskrivelse til signaler

Byggebeskrivelse til signaler Rev. 4. 20.12.2013 Byggebeskrivelse til signaler Banetjenesten laver signalplader, som bruges som udgangspunkt for selvbygning af signaler. Nu laver vi også en grundig Byggevejledning, så arbejdet bliver

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Design: Eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling

Design: Eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling Forløbets titel: Og der blev lys! - design og byg en lampe Formål: Formålet med opgaven er, at eleverne lærer at designe og bygge en lampe med et selvvalgt udtryk. De skal bruge deres erfaring fra det

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3060 m.fl. EMD F7 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin

Læs mere

Selvbyg; Kom godt fra start part 2

Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Subwooferen, byg den på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål.

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål. Til eksemplet her, PCA

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

Manual til sirener til Miracas ST-3 868MHz alarm

Manual til sirener til Miracas ST-3 868MHz alarm Indhold Forord... 3 Modtagelse af sirenen... 4 Indendørs sirene... 5 Sirenens dele... 5 Sirenen inden i... 6 Montering af sirenen... 7 Udendørs sirene... 8 Udendørs sirene - solar... 9 Sammenkobling af

Læs mere

Lodning. Intro leaded. Tommy Sørensen

Lodning. Intro leaded. Tommy Sørensen Intro leaded Tommy Sørensen Indholdsfortegnelse Henvisninger...3 Lodning...4 Værktøj lodning...6 Eksempler på lodninger...9 Farvekode...10 Præfiks...10 Standardrækker...11 Komponenter...12 Modstand...12

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man installerer og afprøver Zootscooteralarmen med fjernstart. Monteringen er foregået på en PGO Black Magic. Du kan

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

Maskiner og robotter til sjov og ballade

Maskiner og robotter til sjov og ballade Maskiner og robotter til sjov og ballade Se dig om på dit værelse, i dit hjem og alle de andre steder, hvor du færdes i din hverdag. Overalt vil du kunne finde maskiner. Der findes: Maskiner til forskellige

Læs mere

At fremstille spærværk:

At fremstille spærværk: At fremstille spærværk: Et spærværk kan udføres i mange smukke udformninger. Fælles regel er dog, at spærhjulet skal overføre sit "tryk" på skær-keglen i en vinkel på 90 grader, og at spidsen på spærkeglen

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Vejledning sæbekassebil

Vejledning sæbekassebil Vejledning sæbekassebil Med denne sæbekassebil kan du kører ræs mod dine klassekammerater. Det er svært at bygge en sæbekassebil, så jo mere omhyggelige I er, jo bedre bliver den. Den der har den bedste

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Interiørbelysning i Märklin 4045 og andre ældre 24 cm blikvogne Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen

Læs mere

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse Formål: Vi skal undersøge de egenskaber de 2 former for elektriske forbindelser har specielt med hensyn til strømstyrken (Ampere) og spændingen (Volt). Forsøg del 1: Serieforbindelsen Materialer: Strømforsyningen

Læs mere

Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd. af Prami Larsen

Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd. af Prami Larsen Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd af Prami Larsen 1 Jeg kunne ikke få mig selv til at skrotte mit første analoge lokomotiv, som jeg købte, da jeg var 10-11 år gammel.

Læs mere

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ)

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Vejledningen er opstillet punktvis og er ret grundig. Hvert punkt er så vidt muligt efterfulgt af et illustrerende billede. I dette monteringseksempel

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3039 DB E 110 234-2 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin 3039,

Læs mere

Byg selv en solcellemobiloplader

Byg selv en solcellemobiloplader Byg selv en solcellemobiloplader Byggevejledning til solcelle-mobilopladeren Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at vise spejderne, hvordan de selv kan lave nyttige

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004 Hvis du mangler yderligere information, bedes du venligst kontakte os. Kort resumé af retningslinjerne for montage af glastag, for detaljeret oplysninger om montage se side 3-23. 1. Kontroller styrken

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

Isætning af belysning i Heljans BN-vogn. Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan.

Isætning af belysning i Heljans BN-vogn. Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan. Isætning af belysning i Heljans BN-vogn Hej Jeg har lavet en guide til hvordan du nemt kan sætte lys i din(e) vogn(e) fra Heljan. Før du går i gang med installationen af belysningen skal du være opmærksom

Læs mere

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen

Maskiner og robotter til hjælp i hverdagen Elektronik er en videnskab og et fagområde, der beskæftiger sig med elektriske kredsløb og komponenter. I daglig tale bruger vi også udtrykket elektronik om apparater, der udnytter elektroniske kredsløb,

Læs mere

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund.

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund. LT SVÆRT SVÆRHSR: Ikke nogen vanskelig opgave, men vær omhyggelig med opstilling af skjulet. Sørg for, at det står helt lige. Så er det lettest at få lågen passet ind, så den kommer til at gå let. Uanset

Læs mere

Introduktion til montering og lodning af komponenter

Introduktion til montering og lodning af komponenter Introduktion til montering og lodning af komponenter René Gadkjær DTU Elektro 22 01 2016 Loddekolben og det tilhørende værktøj. Hovedformålet med at lodde komponenter sammen, er at sammenføje 2 materialer

Læs mere

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op.

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Ekosupply transportsystem, flytter automatisk dine træpiller fra din eksterne beholder og til dit forbrugsmagasin.

Læs mere

Tak fordi du har købt et Vems produkt.

Tak fordi du har købt et Vems produkt. Side 1. Tak fordi du har købt et Vems produkt. Denne guide vil hjælpe dig med at samle Vems 3,3 motorstyringen. Følg guiden grundigt og spørg hvis du kommer i tvivl om noget. Denne vejledning er ikke færdiggjort

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6 AMICO K 40 Knækarms markise Side 1 ud af 6 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres af en autoriseret

Læs mere

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding.

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding. Et strømanlæg består af 3-4 hovedkomponenter: Solpanel / solpaneler Laderegulator Solarbatteri Inverter (omformer 12 volt til 230 volt vekselstrøm) Produktorientering Solpanelet omdanner solens stråleenergi

Læs mere

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise Amico K38-Gota Knækarms markise Tjekliste 1 Gennemgå din følgeseddel og tjek om alt er korrekt, samt alle dele er med. Hvis der er noget der ikke stemmer overens bedes du kontakte os. Værktøj 2 Værktøjet

Læs mere

Elproducerende cykel

Elproducerende cykel Elproducerende cykel Byggevejledning Indhold: Introduktion 3 Vejledning: Klargøring af cykel 4 Montering af elmotor/generator i stel 6 Montering af cykel i træningsstativ 8 Montering af ensretter og spændingsregulering

Læs mere

Et hus i træet - Arbejdsgang

Et hus i træet - Arbejdsgang 1. Oplæg til eleverne - inspiration Oplægget kan evt. gives inden man tager på en inspirationstur i området, eller lige inden man tager ud i skoven for at finde en gren til hver elev eller hvert makkerpar.

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

FRITHIOF Installationsvejledning

FRITHIOF Installationsvejledning 1 1 1 1 1 1 FRITHIOF Installationsvejledning 2 PRISLISTE FEBRUAR 2007 Placering af rør i hjørne med hjørneafdækning Placering af rør i skab. Det er nemt at installere en Frithiof - også i eksisterende

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE

ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE ARBEJDSTEGNING TIL 3-RAMMERS LAVNORMAL OBSERVATIONSSTADE Tegning: Klaus Langschwager Frontrude af plexiglas, 4-5 mm tykt. 780 x 405 (+ 0-3). Udfræsning - skæring af riller udføres 0,5 mm bredere end glastykkelse.

Læs mere

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme Hassellunden 6 765 Smørum Danmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Model UNIVERSAL SÆDEVARME Varenummer SH4-050 - Sædevarme sæde SH4-050 - Sædevarme sæder Monteringsvejledning af Carbon Fibre

Læs mere

Arduino kursus lektion 3:

Arduino kursus lektion 3: Arduino kursus lektion 3: I denne lektion skal vi lave få en diode til at fade op og ned! Herefter skal denne diode bruges sammen med en lysføler til at lave en smart lysfølsom diode som selv justere lyset

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Strømforsyning. Tromsø, Norge. Ugerne 14 og Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT

Strømforsyning. Tromsø, Norge. Ugerne 14 og Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT Ugerne 14 og 15 2016 Strømforsyning Tromsø, Norge Benny, Ulrik, Louise, Kasper og Simon EUC LILLEBÆLT Indhold Opgaven... 2 Teori... 3 Planlægning... 3 Tidsplan... 3 Tegninger... 4 Logbog... 6 Mandag:...

Læs mere

Montering af sprinkler rør på bagrude visker.

Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Jeg var så heldig at sprinkledysse røret til bagrude viskeren knækkede. Jeg opdagede det ved at dyssen pludselig pegede i en helt forkert retning. Med et opkald

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Topp Engelsted Jonasen til digital drift ISBN 978-87-92379-15-3 2015/2016 Nordbanen Hobby og Peter Topp Engelsted Jonasen Tekst: Peter Topp

Læs mere

Lys og belysning Buffeten

Lys og belysning Buffeten Studieområdet del 2 Design rapport om Lys og belysning Buffeten Udarbejdet af: HTX 3. Y Silkeborg tekniske Gymnasium Udarbejdet i tidsperioden: Uge *-* Udarbejdet med udgangspunkt i faget: Design Side

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Electrotren DSB MZ 1404 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Læs mere

SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version

SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version SUPERROOF SMART FENCE GARDEN Version 0418-01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Superroof produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Superroof produkt indeholder mange små dele, gem

Læs mere

SDR Projekt Byggevejledning #3 15102011

SDR Projekt Byggevejledning #3 15102011 SDR Projekt Byggevejledning #3 15102011 Dette er en rettet og ajourført udgave pr. ovennævnte dato. Den vil blive opdateret, når noget nyt dukker op. Vi er i gang med at bygge en flertrins raket. I har

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3857 Kat: 2.

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3857 Kat: 2. 3857 - Eksklusive lamper & metal borsæt Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: GRATIS FORSENDELSE (KUN DANMARK) Når din faktura er BETALT sender vi en kopi af denne til sælger,

Læs mere

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig.

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. 38 Af Søren Stensgård. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 7/2003 Også uden skamlen

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse: Vigtig information: Inden du går igang: Montering af inderetninger: Montering af udvendig gavl: Montering af anslag: Montering af topskinne:

Læs mere

det er nemt at lodde se her hvordan Andie Nordgren Jeff Keyzer JESPER HAFFGAARd af: Mitch Altman (lodningsvisdom) (tegneserietilpasning)

det er nemt at lodde se her hvordan Andie Nordgren Jeff Keyzer JESPER HAFFGAARd af: Mitch Altman (lodningsvisdom) (tegneserietilpasning) det er nemt at lodde se her hvordan af: Mitch Altman (lodningsvisdom) Andie Nordgren (tegneserietilpasning) Jeff Keyzer (Layout og redigering) JESPER HAFFGAARd (oversættelse) Distribute widely! lodning

Læs mere

Dekupørsav. Til at save i tynde træplader

Dekupørsav. Til at save i tynde træplader Dekupørsav Til at save i tynde træplader Håndsav/fukssvans Til at save i træ og andre bløde materialer Søm Søm med hoved Dykker Søm uden hoved Skruer Til at lave samlinger i træ med Akku bore-/skruemaskine

Læs mere

Metal og muligheder. Til eleverne. Et undervisningsforløb. udviklet til 6. klassetrin

Metal og muligheder. Til eleverne. Et undervisningsforløb. udviklet til 6. klassetrin Metal og muligheder Til eleverne Et undervisningsforløb udviklet til 6. klassetrin Elevark 1: Elektrisk ledeevne Formål: I skal undersøge, hvilke af materialer der kan lede elektricitet ved at sætte dem

Læs mere

Hans Jørn Schmidt. Min micro:bit. Robotkæledyr og unyttige robotter. Elev. Hæftets websted: Annevista

Hans Jørn Schmidt. Min micro:bit. Robotkæledyr og unyttige robotter. Elev. Hæftets websted:   Annevista Hans Jørn Schmidt Min micro:bit Robotkæledyr og unyttige robotter Elev Annevista Indholdsfortegnelse Projekt Robotkæledyr side 3 Historien om micro:bit side 4 Micro:bit hardware side 5 Materialer side

Læs mere

SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek

SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek Velkommen til alle vores nye medlemmer SKÆFTNING Tekst og fotos: Jens Rahbek erfaring er klart, at det er nemmest at lave en pæn og harmonisk kniv på en klinge, som er kile-formet (se 2 eksempler på billedet).

Læs mere

At fremstille spærværk: Et spærværk kan udføres i mange smukke udformninger.

At fremstille spærværk: Et spærværk kan udføres i mange smukke udformninger. At fremstille spærværk: Et spærværk kan udføres i mange smukke udformninger. Fælles regel er dog, at spærhjulet skal overføre sit "tryk" på skær-keglen i en vinkel på 90 grader, og at spidsen på spærkeglen

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr. 06-484 Form No. 3366-3 Rev A Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses

Læs mere

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual 2018.1 / MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual Bango A/S Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup 86 82 20 88 INDHOLD Indholdsfortegnelse kommer senere! 1 1 3 3 4 5 7 8 10 13 14 15 16 16 17

Læs mere

48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun

48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun 48 Af Jann Wagner. Foto: Kristian Krogh. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 8/2000 Praktisk vaskevæg af genialt materiale: Nu er det en ren fornøjelse Der er tre gode grunde til at bygge en vaskereol.

Læs mere

KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation

KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation KUBUS og KUBUS ROND System KUBUS 25 specifikation 7 2,75 8 Sådan arbejder du med KUBUS Systemerne - Skær profi lerne vinkelret over. - Afgrat profi len omhyggeligt. - Brug eventuelt en slibespindel, så

Læs mere