Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014"

Transkript

1 Spise/værestedet Den Sorte Gryde Årsrapport 2014 Den Sorte Gryde og 2014 Nyt tiltag Integrationsprojektet udvides Nyt samarbejde Hjemløsedagen Arrangementer Den Sorte Gryde og 2014 Den Sorte Grydes drives af Vor Frue Kirke i København.. Overordnet af Sorte Gryde Udvalget i Vor Frue Sogn. Den daglige drift varetages af en daglig leder og et antal ansatte og frivillige. Vi bor til leje i Den Sociale Fonds lokaler i Nansensgade 20. Driften er baseret på et budget på ca. 1,4 Mkr., hvor ca. 60 % dækkes af søgte fondsmidler og 40 % af støtte fra kirkerne i City. I året 2014 har vi med glæde modtaget støtte på ca. kr fra 26 fonds og legatbestyrelser. Ligeledes har 9 menighedsråd og menighedsplejer i de københavnske citykirker støttet med ca. kr Vor Frue Kirkes Menighedsråd, som også er den juridiske ejer af Den Sorte Gryde bidrager med kr Et underskud på kr dækkes ind af overskud fra Vi har i 2014 bespist gæster. Det er en øgning i forhold til 2013 på over 30 %... Nyt tiltag Nogle gange må man gøre tingene lidt anderledes Det sociale arbejde i Den Sorte Gryde er blandt andet betinget af behovet hos brugerne. Det vil sige, at vi løbende udvider og udvikler tilbuddet. I juli måned i år blev et nyt koncept iværksat Den Sorte Gryde rykkede udenfor, hvilket betød at frokosten blev serveret fra et hjørne i H.C. Ørsteds Parken mandag til fredag fra kl Beslutningen om at rykke sommerferien og lukningen af Gryden, blev taget i samordning med de øvrige etablerede varmestuer og tilbud til hjemløse i København, hvoraf mange holder lukket i juli måned. Det betyder en særlig stor efterspørgsel på mad, og derved mange flere gæster end hvad Den Sorte Grydes lokaler kunne rumme.

2 Konceptet var alternativt, men meget simpelt; de ansatte og frivillige kørte ud med frokosten i tre ladcykler, hvoraf den ene var lånt gratis fra Miljøpunkt Indre By Christianshavn. Som til dagligt var frokosten sund og ernæringsrig, tilberedt af værestedets ernæringsassistent, og blev pakket i praktiske lunchboxes ved værestedet. Det er vores erfaring, at flere af de hjemløse arbejder som flaskesamlere, og særligt om sommeren er konkurrencen hård, og derfor prioriterer de ikke at spise midt på dagen, men på denne måde havde de mulighed for at få frokosten med sig eller nyde den i parken. Vi oplevede også, at vores gæster var dehydrerede på grund af mangel på væske i varmen, og derfor tilbød vi også koldt vand i rigelige mængde. Frokosten var gratis ligesom til dagligt, og der var naturligvis også mulighed for at få en kop kaffe eller te, noget, de mange gæster værdsatte. Et par dage blev der også serveret lagkage til kaffen, og den sidste dag var det is som dessert. Mad er en måde at komme i kontakt med de hjemløse, men det kan også være en måde at bevare den sociale kontakt, som de hjemløse har til de ansatte og frivillige, og omvendt. Sagt på en anden måde, så betyder det meget for den enkelte at have en relation, og vide, at der er et sted, man kan gå hen, hvis man har brug for en snak. Derfor var konceptet med ude servering ikke kun et spørgsmål om at uddele mad, men som alt andet, vi foretager os i Den Sorte Gryde, en del af relationsarbejdet. I juli måned uddelte vi portioner mad, gennemsnitlig 90 portioner om dagen. En stor tak til Miljøpunkt Indre By Christianshavn for lån af ladcyklen, som gjorde det muligt at komme ud med mad til så mange hjemløse.

3 Integrationsprojektet udvides Et arbejde åbner op for muligheder Siden 2012 har integrationsprojektet, bruger i arbejde bidraget til dels at sætte fokus på udsatte menneskers ressourcer og dels at give muligheden for, at den hjemløses ønske om at være selvforsørgende bliver en realitet. Integrationsprojektet modtog i 2012 årets hjemløsepris. Efter flere års succes med en enkelt ansættelse på 15 timer om ugen som køkkenmedhjælper, besluttede vi i september 2014 at udvide integrationsprojektet med en ansættelse på 5 timer om ugen som rengøringshjælp. Bruger i arbejde er mænd over 60 år, som har levet som kronisk hjemløse i mere end 20 år, og som grundet deres tilværelse og alder har et ønske om at opretholde et arbejde og derved komme inden døre. Det lykkedes for vores køkkenmedhjælper kort tid efter hans ansættelse. Målet er også at hjælpe og støtte vores rengøringshjælp i at få et sted at bo. Han sover forsat udenfor, men passer dagligt sit arbejde ved værestedet, og er selvforsørgende med egen økonomi. Arbejdet ved Den Sorte Gryde er langt mere end et forsørgelsesgrundlag. Det betyder blandt andet, at den hjemløse er en del af en arbejdsplads med kollegaer og derved en bidragende del til fællesskabet. Med de faste arbejdsopgaver følger et ansvar, og det styrker selvværdet, når man bruger sig selv og sine kompetencer. Med arbejdet giver vi de hjemløse en mulighed for at ændre deres tilværelse, fordi vi tror på, at alle mennesker ønsker at tage ansvar for deres eget liv, men det kræver, at man får chancen! Ambitionen er, at projektet fortsat skal vokse, og at flere hjemløse får arbejde ved værestedet. Nyt samarbejde Den Sorte Gryde har i de sidste par år haft et tæt samarbejde med hjemløseorganisationen Projekt UDENFOR og særligt deres gadeplansmedarbejdere. Dette samarbejde er blevet styrket i 2014, efter at Projekt UDENFORS projekt Locker Room er etableret i nabolokalerne ved Den Sorte Gryde. I august 2014 startede projekt Locker Room. Projektet har til formål at dække et basalt behov for sikker opbevaring af ejendele for en udsat gruppe af de hjemløse. Erfaringer fra gadeplansarbejdet viser, at de hjemløse, der sover udendørs ofte mister deres ejendele. Det skyldes både tyveri, gemmesteder, der bliver ryddet eller forglemmelser pga. en kaotisk hverdag som hjemløs. Det skaber nogle meget uheldige situationer, hvor det enkelte menneske mangler sine ejendele og skal bruge energi på at få dem erstattet Målgruppen for projektet er hjemløse, der sover udendørs og som derfor er særligt sårbare og har brug for et sikkert opbevaringssted og en socialfaglig indsats.

4 Hjemløsedagen 2014 Hjem er, hvor hjertet er Traditionen tro var Den Sorte Gryde engageret i Hjemløsedagen. Vores deltagelse i Hjemløsedagen skyldes flere grunde; vores engagement i hjemløsemiljøet, at være med til at sætte politisk fokus på hjemløses vilkår i Danmark og samtidigt bidrage til en festlig dag for hjemløseorganisationer og deres mange brugere. Årets tema for Hjemløsedagen var Gaden som hjem og det var op til de mange deltagende organisationer, hvordan de ville formidle budskabet. Den Sorte Gryde valgte at fortolke budskabet og dekorerede derfor vores stand med sloganet Hjem er, hvor hjertet er eller Home is where the heart is Vi ønskede at gøre opmærksom på, at et hjem nødvendigvis ikke er betegnet af fire vægge. Et hjem er lige så individuelt som det menneske, der har skabt det og derfor findes der uendelige versioner. Et sovested, en baggård, et telt, en bænk, en madras på et herberg kan være nogens hjem. Hjemmet er, hvor man føler sig tryg og hvor man kan være sig selv. Værestedet, Den Sorte Gryde danner rammen for et hjem for hjemløse i få timer i løbet af dagen. Vi tror på, at det, der er særligt kendetegnende for et hjem, er samværet med andre mennesker, og her mødes vi over et varmt måltid mad. Værestedet giver et pusterum fra gaden hvor man kan mødes med andre, nyde en kop kaffe, spille skak eller kort, læse en bog, sidde ved computeren, få vasket sit tøj, spise et måltid eller bare være. Hjem er hvor hjertet er, og derfor har vi hjertet med i vores arbejde med og for de hjemløse. Flere af Grydens gæster havde skrevet sloganet på deres modersmål: dansk, engelsk, spansk, græsk, italiensk, polsk, jugoslavisk, ungarsk, albansk, islandsk, grønlandsk, senegalesisk. Det understreger den internationale mangfoldighed, som afspejler sig ved værestedet, og som vi er meget stolte af. Arrangementer At skabe fællesskaber Det er vores opgave at have et tilbud, som er relevant i forhold til målgruppen, og det betyder blandt andet, at vi iværksætter små og større initiativer i løbet af året. I november måned lavede vi endnu en indsamling af varmt tøj, som vi delte ud de næste to måneder. Det var primært personalet ved Vor Frue Kirke, konfirmander og menigheden ved Sankt Petri Kirke i København, der donerede deres aflagte tøj, men også privatpersoner havde læst opslaget på vores facebookside og valgte at give deres tøj til et godt formål.

5 Julen bærer mange traditioner med sig, og vores stamgæster ser frem til de kendte begivenheder, som vi har planlagt i december måned. Men julen er også en særlig svær tid for hjemløse, som har mistet kontakten til deres familie og netværk, og hvor ensomheden fylder dagligdagen. Arrangementerne i december handler derfor især om at være en del af fællesskabet ved værestedet. Hver formiddag bliver der trukket lod blandt gæsterne om at vinde en pakkekalendergave, det kan f.eks. være et par termo sokker eller en tandbørste. Et andet arrangement, som hvert år har stor betydning for vores gæster, er den dag hvor vi sender julehilsner. De hjemløse kan skrive et julekort til hvem de tænker på, og Den Sorte Gryde sørger for portoen. I år valgte 25 at skrive et julekort, og de blev sendt til: Danmark, Grønland, Italien, Spanien, Polen, Rumænien og USA. I år besluttede vi at tage på en udflugt ud af huset, og formålet var at komme ud i naturen og dele en oplevelse sammen. To gadeplansmedarbejdere fra Projekt UDENFOR og den daglige leder af Den Sorte Gryde tog sammen med fire hjemløse på udflugt til Dyssegaardens juletræsplantage i Roskilde for at fælde juletræer. Det var opløftende at komme ud af de vante omgivelser og være sammen om et fælles projekt, at finde de flotteste juletræer, en opgave, de hjemløse tog seriøst. Efter en oplevelsesrig dag kom vi tilbage til værestedet med to juletræer, et til udenfor og et stort et til indenfor, som pyntede hele måneden til stor glæde. Lillejuleaften blev traditionen tro fejret ved at sognepræst Stine Munch fra Vor Frue Kirke læste juleevangeliet, og organisten Lindy Rosborg sørgede for musikken til julesalmerne ved fællessangen. I år deltog to sangere fra kantoriet desuden i musikken. Julesalmerne blev sunget på dansk, engelsk og tysk, og det var stemningsfyldt med levende musik ved værestedet. For fjerde år i træk holdt Den Sorte Gryde juleaften med julemiddag om aftenen. Det var den daglige leder, som var vært ved arrangementet med hjælp fra to privatpersoner, som havde meldt sig som frivillige. Arrangementet har altid været for inviterede gæster, men i år var tilbuddet skærpet og derfor for en særlig sårbar gruppe af 30 gæster. Maden blev leveret af Sankt Lukas stiftelsen og var traditionel julemad. Julegaverne var i år blandt andet doneret af Dansk Tandlægeforening, som leverede rygsække. Derudover fik gæsterne vanter, huer og halstørklæder. Maden juleaften blev doneret af Københavns Kommunes Socialcenter, og omkostningerne til mad 1. og 2. juledag blev dækket af et tilskud fra Sankt Pauls Kirkes menighedspleje. Det betyder utrolig meget, at værestedet kan tilbyde et større arrangement som juleaften. Det giver mening, at værestedet holder åbent netop på en af årets største dage, og at vores stamgæster kan komme til en julemiddag, hvor de har relationer og føler sig trygge. 13. januar 2015 Justine Mitchell, Daglig leder Geert Madsen, Formand for DSG udvalget

Årsskrift Den Sorte Gryde Et værested Et frirum

Årsskrift Den Sorte Gryde Et værested Et frirum Årsskrift 2015 Den Sorte Gryde Et værested Et frirum Værestedets navn er inspireret af den gamle børnesang, Bro, bro, brille hvor linjerne lyder, den, som kommer allersidst skal i den sorte gryde. Med

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Opsøgende arbejde hvad er det?

Opsøgende arbejde hvad er det? Opsøgende arbejde hvad er det? Som opsøgende medarbejder for Kofoeds Skole har man daglig kontakt med mange af Københavns hjemløse i den indre by. Medarbejderen Kim Clemen startede det opsøgende arbejde

Læs mere

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 2016 har igen været et meget aktivt år i lokalforeningen. Vi har oplevet en endnu større efterspørgsel end tidligere år, om hjælp til sårbare

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R Indhold: Aktuelt i s. 2 Nyt om forsikringer s. 2 Fritternyt s. 2 Fastelavn er mit navn s. 3 A dage i 6. årg. s. 4 Orla Prisen 2013 s. 5 Tekøkkenet.. s. 6 Computerbilleder

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Markedsanalyse. 5. december 2017

Markedsanalyse. 5. december 2017 Markedsanalyse 5. december 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Julemiddagen 2017 Julen står for døren og derfor har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev december 2017 Dette års juleshow var et samarbejde mellem band og kompagni, så der var fyldt godt op på gulvet med både gaver, juletræer, juletravlhed,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af.

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Det har været nogle meget spændende, udfordrende og givende måneder,

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16 Det kan være svært at fastholde sit sociale liv, når man bliver berørt af demens. Nogle af de største barrierer kan være, at man mangler nogle at følges med; at det er svært at være ny; og at man ikke

Læs mere

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt FJORDGLIMT S HUSAVIS Januar 2018 Nyttige tlf.numre på Fjordglimt Fjordglimt svarer hele døgnet 99173860 Storstuen 99173892 Dagcenter 99173891 Storstuen mail: gaj@thisted.dk Kære Alle Året 2017 vil blive

Læs mere

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner

Skema til evaluering af specifik indsats i et tema i henhold til lov om læreplaner Institutionens navn: Slotsgårdens Naturinstitution Målgruppe: Antal børn: 14 Tema: (Gør det tema der skrives om fed) Personlig udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Natur Kulturelle udtryksformer

Læs mere

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken

NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken NI LANDSORGANISATIONER MED FÆLLES RØDDER... en aktiv del af folkekirken KFUM OG KFUK I DANMARK KFUM og KFUK består af lokale foreninger, hvor frivillige står for klubtilbud til børn, unge og familier,

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - GRÆSHØJVEJ Perspektiver og anbefalinger til Græshøjvej et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Mødestedet. Den Brogede Verden. Nærvær og samvær

Mødestedet. Den Brogede Verden. Nærvær og samvær Mødestedet Den Brogede Verden Nærvær og samvær Årsrapport 2013 Institutionens formål Mødestedet Den Brogede Verden har til formål på folkekirkeligt grundlag i et alkoholfrit miljø at være omsorgs- og aktivitetstilbud

Læs mere

Plejecentre i Esbjerg Kommune

Plejecentre i Esbjerg Kommune Velkommen til Esbjerg Kommunes plejecentre Denne pjece giver dig information om tilbud og muligheder for hjælp, pleje, kost og aktiviteter på Esbjerg Kommunes plejecentre. Desuden kan du læse om, hvad

Læs mere

Haskoli Islands og studiemiljø

Haskoli Islands og studiemiljø Island Reykjavik Byen er spækket med store farverige malerier på husenes vægge, abstrakt kunst og tage i forskellige farver. De mennesker der bor i Reykjavik er venlige og nysgerrige, så du kan roligt

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé?

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé? Har du fået en fiks eller fed idé? Planlægning og idéskabning omkring Andst nye samlingspunkt vores Fælles Foreningshus er godt i gang i forskellige udvalg, og der er masser af spændende ting at gå i gang

Læs mere

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22.

Notat. Kirkens Korshær Natvarmestue i Odense Projekt 118. Projekt nr Maja Sylow Pedersen. Dato for afholdelse. 22. Notat Projekt nr. 118 Konsulent Referent Dato for afholdelse Jørgen Anker Maja Sylow Pedersen 22.november 2007 Godkendt d. 11.december 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf:

Læs mere

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal se to film om traditioner o o Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal lære o o o o o At tale på dansk om forskellige traditioner i Danmark. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

Lukas Fællesskabet. en unik landsby i storbyen

Lukas Fællesskabet. en unik landsby i storbyen Lukas Fællesskabet en unik landsby i storbyen Vores vision er, at vi vil skabe en form for landsby i storbyen, hvor vi tør bevæge os lidt langsommere, fordi vi tror på værdien i at tænke i et vi frem for

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Maj 2019 Ret til ændringer.

Maj 2019 Ret til ændringer. Maj 2019 Ret til ændringer. Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail:

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET

AKTIVITETSPLAN HELENEHUSET Maj, juni & juli 2019 Aktiviteten åben alle hverdage: Mandag- torsdag 9.30-15.30 Fredag 9.30-12.00 Alle aktiviteter er på adressen Skerrisvej 22, Nr. Alslev medmindre andet fremgår nedenfor. Aktiviteten

Læs mere

en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Månedsblad december 2009 Fra skolelederen: I uge 48 havde vi atter en aktivitetsuge, denne gang stod ugen i julens tegn. Klasserne er blevet pyntet, juletræet er kommet op og er blevet pyntet med hjemmelavet

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Opdateret April Frivillig i Team Grace

Opdateret April Frivillig i Team Grace Frivillig i Team Grace Velkommen til Grace Først vil jeg gerne sige tak, fordi du vil være med til at gøre en forskel for dem, som intet har. Jeg håber, at du ligesom jeg selv vil opleve, at det ikke kun

Læs mere

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse En dag i Maries liv Undervisningsmateriale 5.-7. klasse Morgen på sengestuen: Klokken er 6, og Marie vækkes af en sygeplejerske, der banker på døren, stikker hovedet ind og siger godmorgen. Marie strækker

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk

Beretning 2012-2013. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Beretning 2012-2013 KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk Indledning Én gang årligt skal de lokale by-arbejder afgive en skriftlig beretning. I denne

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

Julen banker på. Bestyrelsesmødet. Slut på Det Gode Liv. Søndagscaféen fik pladen fuld. Julehjælpen De fik en årsnål:

Julen banker på. Bestyrelsesmødet. Slut på Det Gode Liv. Søndagscaféen fik pladen fuld. Julehjælpen De fik en årsnål: Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør Mobil:

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør   Mobil: Anmodning om økonomisk støtte fra Frelsens Hær Helsingør: Frelsens Hær (FH) tillader sig hermed at fremsende en ansøgning om økonomisk støtte til vort sociale arbejde i Helsingør for næste budget år 2017

Læs mere

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus

Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Aktivitetsplan for inkludering af brugere i Folkets Hus Vi er af Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) i Københavns Kommune (KK) blevet bedt om at lave en aktivitetsplan for at tiltrække lokale borgere

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 26 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: Uge 26: Lejrtur for hele skolen 28/6 kl. 11-12: Afhentning

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 Det Store Frivilligmarked 2010 Lørdag den 28. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år den sidste lørdag i august

Læs mere

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Videomøllen modtog støtte tidligere på året, (Se ansøgning nedenfor)

Læs mere

Opdateret november Frivillig i Team Grace

Opdateret november Frivillig i Team Grace Opdateret november 2016 Frivillig i Team Grace Kontakt Graces 2 ledelse: gracefrivillige@blaakors.dk / +45 51 68 54 39 Velkommen til Grace Først vil jeg gerne sige tak, fordi du vil være med til at gøre

Læs mere

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat Roskilde Søndre Sogns Menighedspleje Jakobskirkens Sociale Arbejde Bestyrelsen v. fratrædende formand Alf Mulnæs, Kornvej 10, 4000 Roskilde E-mail: a.mulnaes@webspeed.dk Tlf. 46 75 24 74 Roskilde den 3.

Læs mere

Kirkens Korshær på Landet. Livet på kanten i udkanten Konference om social udsathed i udkantskommuner

Kirkens Korshær på Landet. Livet på kanten i udkanten Konference om social udsathed i udkantskommuner Kirkens Korshær på Landet Livet på kanten i udkanten Konference om social udsathed i udkantskommuner Maria Mistarz Benzon Projektleder i Kirkens Korshær Uddannet socialrådgiver 1998 og multimediedesigner

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Boligfællesskabets fordele er mange

Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Boligfællesskabets fordele er mange 1 Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Beboerne på Vestereng er både under 50 år og over 50 år. Nogle flytter ind, fordi de ikke længere trives i botilbud med yngre beboere, der måske

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45 Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 21. november 2018 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Liste over arrangementer ifm. julestøtte 2018

Liste over arrangementer ifm. julestøtte 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Ledelsessekretariat NOTAT Liste over arrangementer ifm. julestøtte 2018 Juleaften for 30-35 personer + div. andre julearrangementer Værestedet Drys Ind kr. 10.000,00

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 51/2018 Så er billederne

Læs mere

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 Årsberetning 2014 Generalforsamling 15 marts 2015 Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 DANSK KOLONI- OG SØMANDSKIRKE THORILD WULFFSGATAN 8 413 19 GÖTEBORG ÅRSBERETNING FOR DEN DANSKE KIRKE I GØTEBORG

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 16. december 2016 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 887 Næste uge: Mærkedag: 02. januar 03. januar 06. januar Fri Spireloppen åben I skole igen Lærermøde Civilt bestyrelsesmøde 17. december 22.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths JUL Foto: Nathalie Babineau Griffiths Tirsdag d. 9. december kl. 17.00 JUL FOR GADENS VENNER Præst Mogens Hagen afholder en hyggelig gudstjeneste, hvor hunde også er velkomne. Efter gudstjenesten sætter

Læs mere

JULEBREV Kære Forældre.

JULEBREV Kære Forældre. JULEBREV 2015 Kære Forældre. Børnene i Skive Kommune blev bedt om, at tegne en juletegning til borgmesterens julekort. Vi lod 0.-1. kl. komme med deres bidrag. Det blev til 26 fantastiske tegninger, hvor

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla Revideret november 2014 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO.

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO. Personale nyt: Dorthe Ziegler pædagog i jobtræning i Solstråle afdelingen, er ikke at finde i Bh.kl.B. og Solstrålen hver dag, idet hun er tilkaldevikar i andre institutioner. Så er der arbejde dér en

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Bofællesskabet har til formål at give socialt truede boligløse en bolig i trygge rammer.

Bofællesskabet har til formål at give socialt truede boligløse en bolig i trygge rammer. KIRKENS KORSHÆR I HOLBÆK Holbæk Kommune Klosterstræde 5 4300 Holbæk 5943 9090 holbaek@kirkenskorshaer.dk 28. september 2015 Kære Gorm og Jan, Tak for jeres besøg hhv. den 4. august og 7. september. Som

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

Hit med Sangen Musik i Lundtoftegade

Hit med Sangen Musik i Lundtoftegade Marts 2014 Hit med Sangen Musik i Lundtoftegade Rapportering af udviklingsprojekt støttet af Ensomme Gamles Værn Gennemført 4. marts 17. december 2013 Af Hans-Christian Enggaard Jepsen Seniormusik København

Læs mere

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE / Almen boligafdeling opført af Boligselskabet AKB, København i 1970 / Opført som højhuse i 12 etager og etagehuse i 5 etager / Beliggende ved Bispeengbuen, en af de mest befærdede indfaldsveje til København

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår Til eftertanke Hvad gør julen til noget særligt? Emneuge Rundt i 9 lande Opslagstavlen Åben Skole, Gallafest, Hele skolen cykler, Feriekasser Avisen 6. og 7. kl. laver avis Brunch 2. kl. holder brunch

Læs mere