18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook)"

Transkript

1 18. februar 2016 kl DAGSORDEN Lokale: (se facebook) 1. Formalia (15 min ) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 3.dec.2015 (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Valg af valgtilsynsforordnede 1.6 Godkendelse af mandatfordeling (bilag 2) 1.7 Navnerunde 2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning (20 min ) 3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3 + 4) (20 min ) 4. De kritiske revisorer fremlægger deres bemærkninger til årsregnskabet (10 min ) 5. Præsentation af arbejdsplan 2016 (bilag 5) (15 min ) 6. Pause med mad (25 min.) 7. Vedtagelse af arbejdsplan for Artsrådet indtil næste ordinære konstituerende Artsrådsmøde (10 min ) 8. Valg af formand, næstformand, kasserer samt op til fire yderlige medlemmer af forretningsudvalget (bilag 6, bilag 9, bilag 10, bilag 11, bilag 12 & bilag 13) (30 min ) 9. Valg af repræsentant til Studenterrådets Fællesråd (bilag 7) (15 min )

2 1/2 Pause (10 min.) 10. Valg af 2 kritiske revisorer (bilag 8) (5 min ) 11. Valg til kampagnegruppe (10 min ) 12. Fagudvalgsrunde (20 min ) 13. Offentliggørelse af valgresultater (5 min ) 14. Meddelelser (10 min ) 14.1 Forretningsudvalget 14.2 Akademisk Råd 14.3 Studenterrådet 14.4 Andre 15. Evt. (5 min ) - Mødeevaluering udenfor referat

3 Bilag 1 3. december DAGSORDEN Lokale følger 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.okt. (bilag 1): Godkendt (Rikke skal på som deltager, vi tjekker navne for rettelser). 1.3 Valg af ordstyrer: Jeppe. 1.4 Valg af referent: Daniel. 1.5 Navnerunde: Jeppe (Religionsvidenskab), Carina (Filosofi), Rikke (Religionsvidenskab), Nathja (Religionsvidenskab), Gunvor (Historie), Lene (Engelsk), Claudia (Spansk), Julie (Spansk), Maria (Spansk), Sune (Klassisk Arkæologi og Matematik), Nina (Human Security), Joachim (Uddannelsesvidenskab), Silas (Engelsk), Krestina (Engelsk), Rebecca (Engelsk), Cecilie (Engelsk), Daniel (Engelsk), Søren (Lingvistik), Jens (Filosofi), Thomas (Religionsvidenskab), Alice (Engelsk), Lieve (Human Security), Andreas (Filosofi). 1.6 Valg af stemmetællere: Cecilie (Engelsk), Rikke (Religionsvidenskab) 2. Evaluering af Kampagnen E15 (10 min.) Ros: Generelt er det gået godt. Like-konkurrencen gav os rigtig mange likes og vinderne var glade for at præmien. Det var godt især på Trøjborg da mange studerende på den lokation har meget lidt kendskab til Artsrådet. Ris: Flyer eren omkring gratis kage var måske lidt nedladende i dens attitude omkring de studerendes engagement omkring deres studie- og fagmiljø. Det har været lidt besværligt i forhold til at få afsluttet kampagnen da valget indtraf meget hurtigt efter. Den kunne evt. blive lagt lidt tidligere på efteråret. 3. Evaluering af Universitetsvalget 2015 (10 min.) Vi har fået nogle gode resultater på Arts. Spidskandidaterne til bestyrelsen blev valgt. Kandidaterne til Akademisk Råd blev alle fire valgt ind. Historisk og klassiske-studier vandt deres studienævnsplads. Fedt med antallet af deltagere til vores fagudvalgsaften. Fedt med så mange nye ansigter til både fagudvalgsaften og i boderne. Den store A0 infoplakat omkring hvad man stemmer til var gode. Der bør stå støtteliste på støttelisterne, da mange var forvirrede og troede at man skulle stemme på alle listerne. Der har været problemer med at plakaterne er blevet revet ned på Moesgaard. Man skal gøre kantinen på Trøjborg opmærksom på at samtlige 20 kander ikke skal klargøres til samme tid. Lave en skabelon hvor de forskellige fagudvalg kan sættes ind for at gøre det mere fagnært.

4 Man inkludere forhold til at udvikle ovennævnte skabelon. kunne de forskellige fagråd i 4. Orientering og debat om Talent/Elite politikpapir (bilag 2) (20 min.) Det er generelt set et fornuftigt og afbalanceret papir, men nogle steder kunne formuleringerne dog være mere skarpe. Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min) 5. Vedtagelse af politikpapir (15 min) Ændringsforslag 1: Vedtaget. Ændringsforslag 2: Vedtaget. Ændringsforsalg 3: Vedtaget. Politikpapiret er vedtaget. Forretningsudvalget har herudover fået beføjelser til at gennemgå papiret og tilpasse ordlyden af dokumentet så det ikke fremstår tvetydigt, så længe dette ikke ændrer betydningen af de tilpassede. 6. Workshop om arbejdsplan 2015 (bilag 3 og 4) + oplæg om fremdriftsreform (30 min.) 7. Opsamling workshops (10 min.) 8. Fagudvalgsrunde (15 min.) Filosofi: Det går okay. Der er kommet kræfter ind fra 3. og 1. semester. Specialestruktur bliver diskuteret. Engelsk: Ny bestyrelse. Vedtagelse af bedre kontakt med Artsrådet. En rigtig god DSR: 50% besparelser på vejledning på uddannelsesvidenskab. Der er to nye der viser stor interesse. Der har været generalforsamling hvor der er blevet valgt 5 ind i bestyrelen, alle fra Emdrup og håber på at folk fra Trøjborg støder til. Lingvistik: Søren skal have snakket med de nye medlemmer af UN og SN. Antropologi: Nye studieordning til kandidater. Intet mundtligt forsvar. Klassisk: De var på kampvalg sammen med Historie. De vandt deres SN plads. De prøver at sørge for at de kan komme gratis ind på National Museet. Andre fag er velkomne i dette arbejde. Der er arbejde for at rekruttere nye. Spansk: Nyt formandskab. Der er sammensat en styregruppe for/af lidt mere engagerede. Der diskuteres stadig opkvalificeringsmuligheder for fagudvalget. De fik ikke et medlem i studienævnet, men de har dog fået lov at have en observatør.

5 Historie: De har sammen med klassisk vundet deres studienævnsplads. De har holdt et oplæg omkring retsforbehold-valget. De har afholdt Den Gyldne Plov hvor der gives en pris for en speciel indsats. De kører stadig deres projekt om at gymnasieelever kan få en historiestuderende som kontaktperson og finde ud af om de rent faktisk har lyst til at læse historie på universitetet. Der har været problemer i forhold til informationer omkring valgfag, fordi det har været d-vip ere der skulle undervise fagene. Søren kommenterer at de på lingvistik har haft lignende problemer i forhold til nogle research seminarer, hvor de er endt med at mangle nogen der kan undervise i det. Joachim siger at der er et ens problem på uddannelsesvidenskab hvor der har manglet en underviser. Religionsvidenskab: Der køres en sag i forhold til deres semesterstartsfest, hvor en større sum penge var et omdrejningspunkt. Der er blevet nye repræsentanter til UN og SN. 9. Nyt fra (10 min.) Forretningsudvalget: Ebbe træder ud af forretningsudvalget. Vi har lavet valg, kampagne og politikpapir. Vi har været i Emdrup og mødtes med det nye DSR hvor vi har snakket omkring hvordan vi kan samarbejde. Vi har haft møde med Niels Lehmann, hvor vi blandt andet diskuterede fremdriftreformens lempelser. Vi snakkede også om speciallængde og at det kommer til at være på fire måneder at det skal skrives. Dog bliver der kigget på hvordan det kan lægges ind i 3. semester og på profilfagene. Vi kigger også på at der skal komme et nyt forretningsudvalg til næste år. Akademisk råd: Der har ikke været møde siden sidste artsrådsmøde. Der er dog blevet valgt fire nye ind til næste år. Studenterrådet: Der har været valg, og studenterrådet har været overrasket over at FF og KS har fokuseret mere på Akademisk Råd og studienævn. De reviderer budget. Og kigger på uni budget i forhold til bestyrelsen. De afholdte Studienævnscafe den første weekend i februar. Der kommer invitationer ud i starten af næste uge. De er ved at skrive arbejdsplan og forberede på at der skal skiftes forretningsudvalg. Der har været bestyrelsesmøde hvor der har været strategiske overvejsler omkring dimensionering på Arts og hvordan der skal satses på bestemte ting. Økonomisk set ser der ret godt ud på AU lige nu. Derfor kommer budgettet for næste år til at ligne

6 det for i år, så der er tid til at kigge på hvordan man skal gribve de omfattende besparelser and, for at det ikke bliver truffet nogle dårlige beslutninger. Andre organer: Der har været bestyrelsesmøde hvor der har været strategiske overvejsler omkring dimensionering på Arts og hvordan der skal satses på bestemte ting. Økonomisk set ser der ret godt ud på AU lige nu. Derfor kommer budgettet for næste år til at ligne det for i år, så der er tid til at kigge på hvordan man skal gribe de omfattende besparelser an, for at det ikke bliver truffet nogle dårlige beslutninger. Der bliver fx lavet en undervisningseftersyn på Arts. Da der bliver lavet 3-årige budgetter for universitetet kommer der til at være store revisioner for årene Der er kommet en ny universitets-direktør. 10. Evt. 11. møde evaluering udenfor referat JULEFROKOST!

7 Bilag 2, Mandatfordeling 2016 Artsrådets opgørelse af fagudvalgsmandater i, jævnført Aarhus Universitets undersøgelse af studenterbestand 1. oktober 2015: arbejdere.au.dk/studieadministration/studienoeg letal_og_- statistik/2015/bestand_0110_2010_2015_ pdf Fagudvalg har en stemme per påbegyndt 200 indskrevne studerende, bortset fra for fagudvalg på IUP hvor det er per påbegyndt 400. Antropologisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Antropologi, Etnografi, General Antropology, Miljø- og Konflikt Analyse Repræsentere antal studerende:529 Antal mandater i Artsrådet: 3 (-) Arabisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Arabisk- og Islamstudier Repræsentere antal studerende:140 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Arkæologisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Forhistorisk Arkæologi, Middelalderarkæologi, Middelalder- og Renæssance Arkæologi Repræsentere antal studerende:243 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Asiatisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Kinesisk, Kinastudier, Japansk, Japanstudier, Indisk filologi, Sydasienstudier Repræsentere antal studerende:289 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Brasiliansk Fagudvalg Dækker fag: Brasiliansk, Latinamerikastudier Repræsentere antal studerende:87 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) 1 De Studerendes Råd Danmarks institut for pædagogik og uddannelse Dækker fag: Diadaktiv, General Pædagogik, It Didaktisk Design, Lifelong Learning, Pædagogisk Antrologi, Pædagogisk Filosofi, Pædagogisk Psykologi, Pædagogisk Sociologi, Uddannelsesvidenskab Repræsentere antal studerende: 3346 Antal mandater i Artsrådet: 9 (-1) Dramatologisk Fagudvalg Dækker fag: Dramatologi Repræsentere antal studerende: 212 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Engelsk Fagudvalg Dækker fag: Engelsk Repræsentere antal studerende: 445 Antal mandater i Artsrådet: 3 (-) Fagudvalget for Æstetik og Kultur Dækker fag: Æstetik og Kultur Repræsentere antal studerende:124 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-1) Filosofisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Filosofi Repræsentere antal studerende:310 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Fransk Fagudvalg Dækker fag: Fransk, Fransk Sprog, Litteratur og Kultur Repræsentere antal studerende: 62 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Historisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Historie Repræsentere antal studerende:578 Antal mandater i Artsrådet: 3 (-1) ifag Institut for kultur og samfund Dækker fag: Idehistorie Repræsentere antal studerende: 189 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-1)

8 Informationsvidenskabsligt Fagudvalg Dækker fag: Digital design, Digitalt Design: It, Æstetik og Interaktion, Informationsvidenskab, It & Organisation Repræsentere antal studerende: 702 Antal mandater i Artsrådet: 4 (-) Italiensk Fagudvalg Dækker fag: Italiensk Sprog, Litteratur og Kultur Repræsentere antal studerende:51 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Klassisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Klassiske Arkæologi, Græsk, Latin, Klassisk Filologi, Latin Repræsentere antal studerende:138 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Kognitiv Fagudvalg Dækker fag: Kognitiv Semiotik og kognitionsvidenskab Repræsentere antal studerende: 129 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Kunsthistorisk Fagudvalg Dækker fag: Kunsthistorie Repræsentere antal studerende:250 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Lingvistisk Fagudvalg Dækker fag: Lingvistik Repræsentere antal studerende:173 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Litteraturhistorisk Dækker fag: Litteraturhistorie Repræsentere antal studerende:251 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Medievidenskabsligt Fagudvalg Dækker fag: Journalism and Media within Globalization, Journalistik, Media Communication and Cultural Studies, Medievidenskab Repræsentere antal studerende:893 Antal mandater i Artsrådet: 5 (-) Musikvidenskabsligt Fagudvalg Dækker fag: Musikvidenskab Repræsentere antal studerende:218 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Nordisk Fagudvalg Dækker fag: Nordisk, Oplevelsesøkonomi Repræsentere antal studerende: 601 Antal mandater i Artsrådet: 4 (+1) Religionsvidenskabsligt Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Religionsvidenskab Repræsentere antal studerende:303 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Retorisk Fagudvalg Dækker fag: Retorik Repræsentere antal studerende: 108 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Spansk Fagudvalg Dækker fag: Spansk, Spansk og Spanskamerikansk Sprog, Litt. og Kultur Repræsentere antal studerende:106 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-) Teolrådet Institut for kultur og samfund Dækker fag: Teologi, diakoni, Europas religiøse rødder Repræsentere antal studerende:367 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-) Tysk Fagudvalg Dækker fag: Tysk, Tysk Sprog, Litteratur og Kultur Repræsentere antal studerende:124 Antal mandater i Artsrådet: 1 (-)

9 Øst Europæisk Fagudvalg Institut for kultur og samfund Dækker fag: Russisk, Ungarsk, Østeuropastidier, International studier, Europa studier Repræsentere antal studerende:277 Antal mandater i Artsrådet: 2 (-)

10 Årsregnskab Artsrådet 2015 Regnskab for perioden 1/ / Samlet budget: kr. Løn Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Februar (7) kr. (6) kr. Marts (7) kr. (6) kr. April (7) kr. (6) kr. Maj (7) kr. (6) kr. Juni (7) kr. (6) kr. Juli (7) kr. Intet udbetalt August (7) kr. Intet udbetalt September (7) kr. (4) kr. Oktober (6) kr. (7) kr. November (5) kr. (7) kr. December Intet udbetalt (6) kr. Januar Intet udbetalt (6) kr. I alt kr kr. Rest kr kr. Tallet i parentes er antal medlemmer i FU. Resterende løn udbetalt fra AU: (november) (januar) = Rejseudgifter Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Rejsegodtgørelse 382 kr kr. FU til Emdrup kr kr. I alt kr kr. Rest kr. 998 kr.

11 Udgifter til lokale Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Kontorartikler 170 kr. 99,85 kr. Kander + maskiner kr. 79,95 kr. Til printer 370 kr. 958 kr. Bekæmpelse af myrer 99,95 kr. Kaffe 50,23 kr. Mikrofon 450 kr. I alt kr ,98 kr. Rest kr ,98 kr. Aktiviteter Afsat beløb i alt 2014: kr. 2015: kr. Seminarer og sociale aktiviteter 2015: kr. Arrangement med DM 197 kr. 900 kr. Fagrådsaften kr ,74 kr. Sommerfest 586 kr. 766,63 kr. Aktivistpleje kr kr. UFU seminar 1.720,21 kr. Julefrokost kr.* Mad inden fællesrådsmøde 1.080,51 kr. Rest Kommunikation Print: Flyers hos Studenterrådet 5.757,91 kr. 2015: kr. 525 kr. Rest kr. Kampagner 2015: kr. Forårskampagne + Artistisk kr ,70 kr.** Efterårskampagne kr ,94 kr.*** Rest kr. I alt kr ,73 kr. Rest kr ,73 kr. *Julefrokosten for 2015 er lagt under Artsrådsmøde nummer 6. ** Kuglepenne og overstregningstuscher udgør kr. *** Der er taget højde for, at vi ville modtage overskuden løn. Derfor valgte vi, at overskride budgettet for efterårskampagnen.

12 Artsrådsmøder Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. 1. møde (forår) kr. 464,29 kr.* 2. møde (forår) kr ,29 kr. 3. møde (forår) kr ,23 kr. 4. møde (efterår) kr ,48 kr. 5. møde (efterår) kr ,60 kr. 6. møde (efterår) kr ,50 kr. I alt kr ,39 kr. Rest kr. 375,61 kr. * Dette dækker kun over snacks. Der er ingen kvittering for mad i dette regnskab derfor er beløbet så lavt i forhold til de resterende møder. AU-Valget Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Kaffe, gløgg og æbleskiver kr kr. Bolcher kr ,25 kr. Fredagsbarsrundtur 664 kr. Støtte fra SR kr. Ballonstorm: morgenmad 165,05 kr. Balloner 1.684,38 kr. Ting til valgbod 663,87 kr. I alt kr kr. Rest kr kr. Diverse Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Diverse gaver 134 kr. 649 kr. Fagrådshjælp 269 kr. Gave til afgående FU 688 kr kr. Småting* 223,03 kr. I alt 822 kr ,03 kr. Rest 978 kr ,03 kr. * Blandt andet gebyr til banken, mælk til møder.

13 Omkostninger i alt Afsat beløb 2014: kr. 2015: kr. Løn kr kr. Rejseudgifter kr kr. Udgifter til lokale kr ,98 kr. Aktiviteter kr ,73 kr. Artsrådsmøder kr ,39 kr. AU-Valg kr kr. Diverse 822 kr ,03 kr. I alt kr ,13 kr. Rest kr ,87 kr.

14 Udkast til Artsrådets budget 2016: Rammetilskud i trækpulje kr ,00 Timer til varetagelse af drifstopgaver Varetagelse af kassereropgaver Varetagelse af sekretæropgaver, referantopgaver mv. Drift og koordinering af kampagner, design af plakater mv. Varetagelse af kommunikation, herunder drift af hjemmeside Koordinering og forberedelse af møder og workshops Opstart, vejledning, servicering og udvikling af fagråd Udarbejdelse af høringssvar, politikpairer mv. 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 16 timer pr. måned i 10 måneder á ca. 135 kr. kr ,00 Timer til varetagelse af driftopgaver 1120 timer á 135 kr. kr ,00 I alt kr ,00 Rejseudgifter Rejser til og fra Emdrup 4 rejser for 5 personer tur/retur á 500 kr. kr ,00 Udgifter til lokale Kontorartikler og vedligeholdelse af lokale kr ,00 Aktiviteter Seminarer og sociale aktiviteter kr ,00 Kommunikation kr ,00 Kampagner kr ,00 Møder Artsrådsmøder kr ,00 Formøde til fællesrådsmøde kr ,00 AU-valget 2015 Valgboder, plakater og merchandise kr ,00

15 Diverse Uventede udgifter og diverse kr ,00 Forventede resultater 2015 Samlede driftomkostninger, ekskl. udbetaling af timer Omkostninger i alt, inkl. løn: kr ,00 Forventet resultat 2015 kr. -

16 Bilag 5 På det konstituerende møde skal arbejdsplanen for det kommende rådsår vedtages og det er muligt at stille ændringsforslag til denne på mødet. Ønsker man at disse ændringsforslag bliver en del af 2. udsending, så andre har mulighed for at læse dem inden mødet skal disse sendes til artsraadet@gmail.com senest den 11. februar kl Hvis i ønsker at stille ændringsforslag så husk at skrive relevant linjenummer, om ændringen retter og erstatter, sletter og erstatter, eller tilføjer til de(n) pågældende linje(r).

17 Bilag 6, Valg til forretningsudvalget På det konstituerende møde er der valg til Artsrådets forretningsudvalg. Det er muligt at stille op til forretningsudvalget på selve mødet, men ønsker man at sende en skriftligopstilling, skal den sendes til senest d.11.februar kl Præsentation af Artsrådets Forretningsudvalg (FU) Artsrådets forretningsudvalg (FU) består af op til 7 medlemmer: en formand, næstformand, kasserer samt op til fire menige medlemmer. Hvad laver FU? FU står for Artsrådets arbejde mellem Artsrådsmøderne, og har derfor mange opgaver: Stå for afholdelse af Artsrådsmøderne, dvs. udarbejdelse af dagsorden og bilag, booking af lokale osv. Afholde mindst et møde med dekanen eller prodekanen for uddannelse om måneden (de såkaldte dekanmøder) Holde kontakt til og mellem fagrådene Repræsentere Artsrådet over for pressen Holde de studerende opdateret med udviklingen på Arts via. eksempelvis facebook og Artsrådets hjemmeside Sørge for at de studerende er repræsenterede i relevante arbejdsgrupper Skrive høringssvar på vegne af Artsrådet Ledelse og organisering af udvalgsarbejde I Artsrådet, herunder også kampagner og valgkamp Sørge for at der bliver afholdt formøder og lignende ved møder, der har tværfaglig karakter, f.eks. i forbindelse med Akademisk råds møderne Sørge at de studerende på Arts er repræsenterede i studenterrådets fællesråd og øvrige aktiviteter

18 Bilag 7, Valg til fællesrådet Præsentation af Fællesrådet: Fællesrådet fungerer som Studenterrådets øverste organ, og det består af studerende fra fagrådene på de enkelte studier. Cirka 7 gange om året mødes Fællesrådet og diskuterer forskellige emner, der vedrører livet som studerende. På fællesrådsmøderne bliver Studenterrådets politik og nye tiltag også vedtaget. Det kan for eksempel være omkring SU, de studerendes boligforhold eller undervisnings- og eksamensformer. Fællesrådet vælger samtidig Studenterrådets repræsentanter til de forskellige udvalg på universitetsniveau. Vi har i artsrådet tradition for, at mødes inden hvert fællesrådsmøde og diskutere dagsorden. Vi stemmer desuden som udgangspunkt altid i blok.

19 Bilag 8, Valg af kritiske revisor Præsentation af de kritiske revisorer Artsrådet vælger på det konstituerende Artsrådsmøde to kritiske revisorer. De skal udøve kritisk skøn over de foretagne økonomiske dispositioner løbende til og med det efterfølgende konstituerende Artsrådsmøde. De kritiske revisorer kan ikke samtidigt være medlemmer af Forretningsudvalget.

20 Bilag 9 Opstilling til formand for Artsrådets forretningsudvalg Jeg hedder Daniel. Jeg er på mit 8. semester på Engelsk og har læst Globalisering og Kulturel Identitet som tilvalg. Jeg blev først involveret i studenterpolitik i starten af mit 6. semester, da jeg meldte mig ind i engelsks fagudvalg, Anglia. Derfra blev jeg hurtigt involveret i Artsrådet og i forlængelse heraf i Studenterrådet. I min tid som studenterpolitisk aktiv har jeg bl.a. deltaget i Artsrådets kampagnearbejde og valgte på baggrund af min interesse at stille op til menigt medlem af forretningsudvalget da der var behov for indsupplering i efteråret Som menigt medlem har jeg blandt andet været valgkampsansvarlig for Arts ved universitetsvalget og været tovholder på udarbejdelsen af Artsrådets politik papir omkring Elite/Talent-spor. Jeg har nu været en del af studenterpolitik i et år og det er kun blevet mere interessant i takt med at jeg er blevet mere involveret og derfor stillede jeg også op til Akademisk Råd til universitetsvalget i efteråret 2015 hvor jeg blev valgt ind til at sidde i studieåret Den tid jeg har lagt i studenterpolitisk arbejde, har givet mig stort indblik i processerne på Aarhus Universitet. Dette indblik har vist mig hvor vigtigt det er at studerende samarbejder for at sikre gode uddannelser med høj kvalitet, både på Arts, men også hele universitetet. Derfor stiller jeg op til formand i Artsrådets forretningsudvalg, så jeg kan fortsætte med at lave det arbejde jeg har været i gang med det sidste halve år samt at tage imod nye udfordringer og det dertilhørende ansvar. Derfor håber jeg I har tillid til mig og vil støtte min opstilling. Bedste Hilsener, Daniel Anthony Slater

21 Bilag 10 Opstilling til næstformand til Artsrådets forretningsudvalg. Mit navn er Carina Molsen Nielsen, og jeg studerer filosofi på fjerde semester. Jeg har været aktiv i mit fagudvalg på filosofi siden mit første semester. Det var også allerede dér, at jeg deltog i mit første Artsrådsmøde og var i aktiv i valgkampen Kort tid efter blev jeg en del af FU, og derfra har min interesse for studenterpolitik kun vokset. Her kan blandt andet nævnes kampagnearbejdet, hvor især efterårskampagnen kom bredt ud til de studerende. Dette var både et vigtigt skridt i forhold til den efterfølgende valgkamp, men også kontakten til fagråd, som forhåbentlig bliver mere synlige i Artsråds-regi de kommende år. Med presset på Arts (eks.: implementering af fremdriftsreformen, challenge tracks og struktur af tilvalg som følge af uddannelseseftersynet) er det vigtigt at have et skarpt øje på processen fra de studerendes synsvinkel for at sikre, at der ikke sker en forringelse af kvaliteten på de respektive uddannelser. Dette vil jeg gerne arbejde videre med i endnu et år i FU. Min tid som aktiv i studenterpolitik har bevist min intuition om, hvor vigtigt det er både med et lokalt fagråd og i særdeleshed et organ som Artsrådet. Det er i Artsrådet, at de studerende kan arbejde sammen på tværs af fag for bedre uddannelseskvalitet og tilsammen have en stærk indflydelse længere oppe i systemet. Som en del af FU vil jeg sikre denne indflydelse og et godt samarbejde til møderne med dekanen, samt Studenterrådet. I er velkommen til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål. De bedste hilsner og med håb om jeres tillid, Carina Molsen Nielsen cmolsenn@hotmail.com

22 Bilag 11 Opstilling som mening medlem af Artsrådets Forretningsudvalgt. Mit navn er Signe Nygaard Pedersen og er 23 år. Jeg læser dramaturgi på 8. Semester. Jeg har læst film og tv på mit tilvalg. Jeg startede på 2. Semester i UFU'en Dramus, som i dag hedder uddannelsesnævn. På mit 5. Semester erstattede jeg vires gamle repræsentant i studienævnet ved IKK, og derefter blev jeg valgt ind som Dramus repræsentant. I den forbindelse blev jeg også valgt som næstformand, hvilket jeg håber at kunne fortsætte med. Jeg studere på kasernen, hvilket er et fedt sted med mange engagerede studerende. Kasernen har i mange år været lidt for sig selv, og da jeg lærte artsrådet og studenterrådet at kender, da jeg hjalp med valgkampen i 2015, opdagede jeg hvor meget kasernen går glip af, når vi ikke har en forbindelse til artsrådet. Jeg ønsker at lave en forbindelse mellem kasernen og artsrådet og alt det anede studenterpolitiske, der foregår på au. Det er vigtigt at få alle de studerendes opbakning, når der er noget der genere eller gør det svært at være studerende, og derfor er det vigtigt at få kasernen med, så de studerende står stærkt. Jeg har indsigt i arbejdet og beslutningerne i studienævnet ved IKK, og har prøvet at samle studienævnsrepræsentanterne så vi kender hinanden godt, så vi er trykke ved hinanden og kan hjælpe hinanden og stå sammen, mår der er noget vi er utilfreds. Jeg har forbindelse til de nye repræsentanter i studienævnet ved IKK og har derfor forbindelse til katrinebjergs studerende. Jeg vil rigtig gerne kæmpe for en stærkere studenter forbindelse på arts, så vi står stærk, når vi har brug for det. Mit mobilnummer er og mail Signe_nygaard@live.dk Hilsen Signe Nygaard Pedersen

23 Bilag 12 Opstilling som menigt medlem i Artsrådets forretningsudvalg 2016 Jeg hedder Rebecca og læser Engelsk på sjette semester med tilvalg på Globalisering og Kulturel Identitet. Jeg var på udveksling på mit fjerde semester, hvor jeg både oplevede de problemstillinger der er i forbindelse med det, og jeg erfarede også hvordan studenterpolitisk arbejde og fagrådene fungerede på mit udvekslingsuniversitet, hvilket gav mig lyst til at prøve noget mere herhjemme. Engelsk har et godt studiemiljø, hvor jeg er meget involveret i både vores tutorforening, hvor jeg er Headtutor, og fest- og fagudvalg, samt interesserer og orienterer mig omkring de studerendes behov og problemer, og i samarbejde med bl.a. vores afdelingsleder, har jeg været med til at udfylde disse behov og løse deres problemer. Som nævnt tidligere, er jeg aktiv i vores fagråd, Anglia: Engelsk Fest- og Fagudvalg, hvilket jeg har været siden slutningen af mit første semester. Siden slutningen af efteråret 2015 har jeg været næstformand, og vi har godt samarbejde både i bestyrelsen, men også i fagrådet. Jeg har blandt andet to gange stået for planlægning og organisering af vores største årlige fest for ca. 250 personer, samt diverse sociale og faglige arrangementer, hvilket gør at jeg har meget erfaring med administrativt og organisatorisk arbejde. Jeg har deltaget i Artsrådsmøder siden jeg kom hjem fra udveksling, og jeg er hurtigt blevet interesseret i at lave mere foreningsarbejde for selve Arts. Det har betydet at jeg har deltaget i kampagneplanlægning og udførelse, samt foreningens arbejde. I FU vil jeg gerne skabe en god kontakt til de forskellige fagudvalg, og sørge for at de bliver hørt, men også hjælpe med at få dem til at fungere optimalt. Jeg vil gerne skabe et godt studiemiljø på Arts, der giver plads til kreativitet og inspirerer til faglighed, og jeg vil gerne hjælpe med at tale de studerendes sag i fremtiden. Jeg håber at I vil støtte min opstilling til menigt medlem i Artsrådets Forretningsudvalg. De bedste hilsener Rebecca Østvand Matthiesen

24 Bilag 13 Opstilling til menigt forretningsudvalgsmedlem i Artsrådet Mit navn er Daniel Thrane Melgaard. Jeg læser Uddannelsesvidenskab på 4. Semester. Min daglige beskæftigelse finder sted på Institut for Pædagogik og Uddannelse på Trøjborg. Jeg har ikke tidligere beskæftiget mig med studenterpolitiske organer som Artsrådet, men har tidligere været en del af elevrådet på Holstebro Gymnasium og HF. Trods min manglede erfaring med studenterpolitiske organer, har jeg megen erfaring fra frivillige organisationer, specielt i Ungdommens Røde Kors, hvor jeg indtil nu, har uddannet cirka hundrede projektledere. Jeg arbejder dagligt analytisk med reformer som fremdriftsreformen, dimensioneringen, skolereformen og yderligere politisk tilsigtede mål for landets uddannelsesinstitutioner - og ikke mindst, kritikken af dem. De studenterpolitiske organers muligheder for håndtering af netop ovenstående reformer, er vigtigt for et åbent og demokratisk universitet. Trods universitets autonome og demokratiske indskrænkelse, forårsaget af en mål-middel, kvantificeret, new-public-management håndtering for videnskab, er det massere vi endnu kan gøre. De politiske tilsigtede mål, sætter krav om endnu skarpere håndtering af Arts videnskabernes berettigelse og værdi - den er ej at fornægte. Det er essentielt, at vi bliver ved med at kæmpe indflydelse. Med håb om tillid, vil jeg se frem til at deltage aktivt ved Arts rådets kampagner og møder, samt tage ansvar og søge indflydelse for eget fakultet. Daniel Thrane Melgaard danieltmelgaard@gmail.com

Bilag 1 Mandatfortolkning

Bilag 1 Mandatfortolkning Bilag 1 Mandatfortolkning I tilfælde af, at vi skal stemme om noget til mødet, skal vi have afklaret hvordan vi fortolker 3 i Artsrådets vedtæger, der afgør hvor mange mandater hvert fagudvalg får tildelt:

Læs mere

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min)

REFERAT. 11. oktober 2011 kl Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde. 1. Formalia (5 min) 11. oktober 2011 kl. 18.00 Nobelsalen, bygning 1451, lokale 120 Artsrådsmøde REFERAT 1. Formalia (5 min) Dato: 11. oktober 2011 Side 1/6 Navnerunde: Peter filosofi, Sune kl. Ark., Maja filosofi, Helle

Læs mere

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min )

3. Den afgående kasserer fremlægger årsregnskab og kommende budget (bilag 3a og 3b) (20 min ) 12. februar 2015 kl. 17.15 Bygning 1485, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 5.dec.2014 (bilag 1) 1.3 Valg

Læs mere

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende Bestand 01.10.2012 Antal indskrevne ordinære studerende Antal STUDIENR 2010 2010 2010 2010 2011 2011 2011 2011 2012 2012 2012 2012 Difference Difference AE_HO AE_Institut AE_Fagområde AE_Tekst STUDIERETNING

Læs mere

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende Bestand 01.10.2012 Antal indskrevne ordinære studerende Antal STUDIENR 2010 2010 2010 2010 2011 2011 2011 2011 2012 2012 2012 2012 Difference Difference AE_HO AE_Institut AE_Fagområde AE_Tekst STUDIERETNING

Læs mere

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( )

DAGSORDEN. 26. marts 2015 kl [Lokale følger], Artsrådsmøde ( ) DAGSORDEN 26. marts 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.15) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 12. februar (Bilag

Læs mere

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende

Bestand Antal indskrevne ordinære studerende Bestand 01.10.2013 Antal indskrevne ordinære studerende Antal STUDIENR 2010 2010 2010 2010 2011 2011 2011 2011 2012 2012 2012 2012 2013 2013 2013 2013 Difference Difference Difference AE_HO AE_Institut

Læs mere

OKTOBERTAL. Færdiguddannede kandidater og bachelorer pr. 1. oktober 2009 og 2010 fordelt på fag

OKTOBERTAL. Færdiguddannede kandidater og bachelorer pr. 1. oktober 2009 og 2010 fordelt på fag OKTOBERTAL. Færdiguddannede kandidater og bachelorer pr. 1. oktober 2009 og 2010 fordelt på fag 2009 2010 Antal 2009 2009 Total 2010 2010 Total FAKULTET GRAD FAGTEXT Kvinder Mænd Kvinder Mænd ASB Bachelor

Læs mere

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.)

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.) 28 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar REFERAT 1. Formalia (15 min.) Dato: 28. november 2011 Side 1/5 1.1 Godkendelse af dagsorden - godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Sum af Antal

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Sum af Antal Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til 2016 DPU - Danmarks institut for Uddannelsesvidenskab (Emdrup), bachelor AR Pædagogik og Uddannelse bachelor - - - - - 284 263-21

Læs mere

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.)

5. December DAGSORDEN Oplæg om Studiemiljø som et arbejdsmiljø af Heidi Klokker (30 min.) 5. December 2014 16.15 DAGSORDEN 1485-542 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde

Læs mere

Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS

Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS Der kan søges om genindskrivning på følgende uddannelser med sommerstart 2017: ARTS Anthropology - General Anthropology Anthropology - Global Studies and Development Anthropology - Visual Anthropology

Læs mere

23. oktober REFERAT

23. oktober REFERAT 23. oktober 2014 17.15-20.05 REFERAT 131 1453 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 24.sep. (bilag 1) OK 1.3 Valg af ordstyrer Kristina 1.4 Valg

Læs mere

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min )

2. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning v/ Andreas Birch Olsen og Lieve Vermulen (20 min ) 6. februar kl. 17.15-20.50 Lokale: 1485-123 (Nobelsalen) DAGSORDEN 1. Formalia (15 min. 17.15-17.30) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d. 6.dec.2013 (bilag 1.2)

Læs mere

Litteraturhistorie, bachelor Medievidenskab, bachelor

Litteraturhistorie, bachelor Medievidenskab, bachelor Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree bachelor AR DPU - Danmarks institut for Pædagogik

Læs mere

T:\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\2012\10 30_oktobertal\Produktion_Færdiguddannede_011012_rev under fane Produktion_2010_2012

T:\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\2012\10 30_oktobertal\Produktion_Færdiguddannede_011012_rev under fane Produktion_2010_2012 Oktobertal for Produktion, dvs. færdiguddannede bachelorer og er pr. 1. oktober 2012 Revideret 10. december 2012 AE_HO AE_Institut AE_Fagområde AE_Tekst STUDIERETNING Bachelor Kandidat I alt Bachelor Kandidat

Læs mere

Sum af Antal. Difference 2010 til Difference 2014 til Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad

Sum af Antal. Difference 2010 til Difference 2014 til Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad Produktion af færdiguddannede bachelorer og kandidater pr. 1. oktober i perioden 2010 Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor som samlede

Læs mere

Udvikling i Udvikling i Fakulteter Institut ADMENHED Studieretning

Udvikling i Udvikling i Fakulteter Institut ADMENHED Studieretning Kandidatoptag 01.10.2016 Opgjort 1. oktober 2016 AR Institut for Kultur og Samfund Antropologi, kandidat Antropologi 65 68 67 55 65 0,0% 0 18,2% 10 General Anthropology 2 2 - - - - - - - Asienstudier (indien-

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Udvikling 2010 til 2016

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til Udvikling 2010 til 2016 O:\FA_REGIST\Statistik\Studietal til universitetsledelsen\\1 Oktober \Bestand og produktion\til mails\bestand_0110_2010_ under fane Pivot_2010_ Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1.

Læs mere

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK)

Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Bestand af Full Degree ordinære og studerende pr. 1. oktober 2012 til 2015 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree Sum af Antal DPU - Danmarks institut for Uddannelsesvidenskab

Læs mere

Udvikling 2012 til Udvikling 2015 til UddNiveau FakultetNavn AE_Institut AE Uddannelsesvidenskab

Udvikling 2012 til Udvikling 2015 til UddNiveau FakultetNavn AE_Institut AE Uddannelsesvidenskab O:\FA_REGIST\Statistik\Oktobertal\\Bestand\Bestand_0110_2010 201016_rev1412 under fane Pivot_2010 Full_Degree Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2012 til (Studerende

Læs mere

O:\FA_Analyseogindb\552_STÅ_bestand_og_bopælsstatistik\Oktobertal\2018\Bestand_Oktober\Bestand_0110_2014_2018_Rev_ _stjerner undr fane Tabel

O:\FA_Analyseogindb\552_STÅ_bestand_og_bopælsstatistik\Oktobertal\2018\Bestand_Oktober\Bestand_0110_2014_2018_Rev_ _stjerner undr fane Tabel Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2014 til 2018 Bachelor Arts DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse Uddannelsesvidenskab Uddannelsesvidenskab, bachelor 593

Læs mere

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017

Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017 Bestand af ordinære bachelor- og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2013 til 2017 Uddannelsestype Fakultet Insitut Fagområde Administrativ enhed 2013 2014 2015 2016 2017 Bachelor Arts DPU - Danmarks institut

Læs mere

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.)

DAGSORDEN. 8 november 2011 kl Artsrådsmøde, Nobelsalen. 1. Formalia (20 min.) 8 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Nobelsalen DAGSORDEN 1. Formalia (20 min.) Dato: 8. november 2011 Side 1/6 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 11. oktober

Læs mere

År Uddannelsesniveau Fakultet Institut Fagområde Uddannelse Bachelor Arts DPU Danmarks institut for Pædagogik og

År Uddannelsesniveau Fakultet Institut Fagområde Uddannelse Bachelor Arts DPU Danmarks institut for Pædagogik og År Uddannelsesniveau Fakultet Institut Fagområde Uddannelse 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Bachelor Arts DPU Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse Uddannelsesvidenskab Uddannelsesvidenskab, bachelor

Læs mere

Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN

Pause (10min) Julefrokost! d. 6. dec kl DAGSORDEN d. 6. dec. 2013 kl. 17.15 DAGSORDEN 1441-010 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5 Navnerunde

Læs mere

Ansøgninger og tilbud om optagelse

Ansøgninger og tilbud om optagelse Humaniora 22335 Nordisk sprog og litteratur 195 81 249 105 274 115 29,6 9,5 22220 Engelsk 189 57 259 105 352 105 84,2 0,0 22245 Fransk sprog, litteratur og kultur 41 9 30 12 46 17 33,3 41,7 22275 Italiensk

Læs mere

24. september REFERAT Lokale

24. september REFERAT Lokale 24. september 2014 17.15-20.45 REFERAT Lokale 1453-229 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Nyt punkt, dimensionering med oplæg fra Sune. OK. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.

Læs mere

Ansøgninger, pladser, tilbud om optagelse, ledige pladser og grænsekvotienter ved Aarhus Universitet Opgjort d. 29. juli 2009

Ansøgninger, pladser, tilbud om optagelse, ledige pladser og grænsekvotienter ved Aarhus Universitet Opgjort d. 29. juli 2009 Humaniora Nordisk sprog og litteratur 249 105 94 11 0 105 4 nej 5,0 4,0 Engelsk 259 105 94 11 0 105 4 nej 5,6 4,4 Fransk sprog, litteratur og kultur 30 25 12 0 0 12 ja Italiensk sprog, litteratur og kultur

Læs mere

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Produktion_2014\Produktion_Færdiguddannede_2010_til_2014_ under fane Pivot alle

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Produktion_2014\Produktion_Færdiguddannede_2010_til_2014_ under fane Pivot alle Produktion af færdiguddannede bachelorer og kandidater pr. 1. oktober i perioden Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor som samlede

Læs mere

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_081214 under fane Pivot_Full_Degree

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_081214 under fane Pivot_Full_Degree Bestand af Full Degree ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2014 (Studerende med andet statsborgerskab end DK) Full_Degree Full Degree Sum af Antal År Bachelor AR Institut for Kultur

Læs mere

Ansøgninger, pladser, tilbud om optagelse, ledige pladser og grænsekvotienter ved Aarhus Universitet

Ansøgninger, pladser, tilbud om optagelse, ledige pladser og grænsekvotienter ved Aarhus Universitet Humaniora 22335 Nordisk sprog og litteratur 274 115 103 12 0 115 5 nej 5,8 5,3 22220 Engelsk 352 105 94 11 0 105 5 nej 6,5 6,0 22245 Fransk sprog, litteratur og kultur 46 25 17 0 0 17 0 ja 22275 Italiensk

Læs mere

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts

Referat for artsrådsmøde den 29. Marts Referat for artsrådsmøde den 29. Marts 1. Formalia Godkendelse af dagsorden Godkendt uden ændringer Godkendelse af referat fra rådsmødet 14. februar Godkendt uden ændringer Valg af ordstyrer Andreas valgt

Læs mere

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2018

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2018 Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2018 Bachelortilvalg på ARTS Fag Niveaukrav Adgangsbegrænsning Udvælgelseskriterier Krav om bestået ECTS på det centrale fag (propædeutik indgår ikke

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal Udvikling i %

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal Udvikling i % AU 9. KOT-ANSØGNINGER juli 2012 Tabel 1: til Aarhus Universitet Årstal Udvikling i 2011-2012 Udvikling i 2010-2012 Antal ansøgninger i alt* 2054 23.867 24.009 1 14 - Heraf antal sansøgninger på AU* 9.065

Læs mere

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2015

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2015 Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2015 Bachelortilvalg på ARTS Fag Niveaukrav Adgangsbegrænsning* Udvælgelseskriterier Krav om bestået ECTS på det centrale fag (propædeutik indgår ikke

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE AU 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE juli 2012 Tabel 1: og pladstilbud på Årstal 2010 2011 2012 Udvikling i % 2011-2012 Udvikling i % 2010-2012 Antal ansøgninger i alt* 21.054 23.867 24.009 1% 14% på AU* 6.949

Læs mere

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2016

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2016 Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2016 Bachelortilvalg på ARTS Fag Niveaukrav Adgangsbegrænsning Udvælgelseskriterier Krav om bestået ECTS på det centrale fag (propædeutik indgår ikke

Læs mere

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2017

Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2017 Oversigt over bachelortilvalg på Aarhus Universitet 2017 Bachelortilvalg på ARTS Fag Niveaukrav Adgangsbegrænsning Udvælgelseskriterier Krav om bestået ECTS på det centrale fag (propædeutik indgår ikke

Læs mere

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40)

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (15 min. 17.25-17.40) DAGSORDEN 25. marts 2014 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-20.00) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt efter rettelse af dato 1.2 Godkendelse af referat

Læs mere

Difference 2010 til 2015. Difference 2014 til 2015. Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Difference 2010 til 2015. Difference 2014 til 2015. Grad AE_FAK Institut Fagområde AE_grad 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Produktion af færdiguddannede bachelorer og kandidater pr. 1. oktober i perioden 2010 Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor som samlede

Læs mere

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl. 14.15 16.00 temamøde om Studium Generale 1. Formalia Valg referent: Rasmus er valgt Ordstyrer: Sidsel er valgt Godkendelse af referat fra d. 12/10: Referatet er

Læs mere

Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min)

Pause: med mulighed for at skrive æf til politikpapir (15.min) 3. december 2015 16.15 DAGSORDEN Lokale følger 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 22.okt. (bilag 1) 1.3 Valg af ordstyrer 1.4 Valg af referent 1.5

Læs mere

T:\Statistik\Oktobertal\2015\ProduktionFærdiguddannede_2015\Produktion_Færdiguddannede_2010_til_2015_281015 under fane Pivot alle

T:\Statistik\Oktobertal\2015\ProduktionFærdiguddannede_2015\Produktion_Færdiguddannede_2010_til_2015_281015 under fane Pivot alle Produktion af færdiguddannede bachelorer og kandidater pr. 1. oktober i perioden 2010 til 2015 Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor

Læs mere

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE STUDENTERNES HUS RICHARD MORTENSENSTUEN 19.15 18. MAJ 2017 1 Indkaldelse til fællesrådsmøde Kære Fællesråd, Hermed indkalder vi i Dirigentinstitutionen til fællesrådsmøde d. 18.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min )

2. Besøg af Forskning, Talent og Internationalisering Arts om Buddy programmet (Bilag 2) (15 min ) DAGSORDEN 28. maj 2015 kl. 17.15 [Lokale følger], Artsrådsmøde (17.15-19.45) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 26. marts (Bilag

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 5. 90% fraktil. Antal i alt

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 5. 90% fraktil. Antal i alt Givne er og gennemsnit for bachelorprojekter 01.10.2015-30.09.2016 Side 1 af 5 Arts Median Antropologi, bachelor 0 0 2 12 28 30 9 81 8,1 2 7 7 10 12 12 12 Arabisk og islamstudier, bachelor 0 1 1 3 2 7

Læs mere

Årstal Udvikling i % ARTS

Årstal Udvikling i % ARTS AU 9. KOT-ANSØGNINGER juli 2013 Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal 2011 2012 2013 Udvikling i 2012-2013 Udvikling i 2011-2013 Antal ansøgninger i alt* 23.867 24.009 25.368 5,7 6,3 - Heraf

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. 90% fraktil. Antal i alt

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. 90% fraktil. Antal i alt Givne er og gennemsnit for bachelorprojekter 01.10.2013 30.09.2014 Side 1 af 7 Arts Antal i alt Gennemsnit Laveste 25% Median 75% 90% 95% Højeste Antropologi 0 1 1 8 26 15 14 65 8,2 0 7 7 10 12 12 12 Arabisk

Læs mere

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_ under fane Pivot_Bestand

T:\Statistik\Oktobertal\2014\Bestand_2014\Bestand_2010_til_2014_ under fane Pivot_Bestand Bestand af ordinære bachelor og kandidatstuderende pr. 1. oktober 2010 til 2014 Data fra AU Herning STADS og IHA STADS blev indkonverteret i AU STADS efter 1. oktober 2013 og indgår derfor som samlede

Læs mere

2. Godkendelse af fortolkning af mandatfordeling (5 min) (Bilag 1) 3. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning (20 min) (Bilag 2)

2. Godkendelse af fortolkning af mandatfordeling (5 min) (Bilag 1) 3. Det afgående Forretningsudvalg aflægger årsberetning (20 min) (Bilag 2) 14. februar kl. 17.00 Tåsingegade 3, Theos Bar, Artsrådsmøde DAGSORDEN 1. Formalia (15 min.) Dato: 14.feberuar 2012 Side 1/11 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 28.

Læs mere

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt

Valg af referent: Rasmus (idéhistorie) er valgt 21 september 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde REFERAT Referent: Rasmus Markussen Dato: 21. september 2011 Side 1/9 1. Formalia (5 min) Navnerunde tilstedeværende ved mødets start: Andreas (filosofi), Peter

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. Gennemsnit. Antal i alt 25% 90% fraktil

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. Gennemsnit. Antal i alt 25% 90% fraktil Givne er og gennemsnit for bachelorprojekter 01.10.2012-30.09.2013 Side 1 af 7 Arts Antal i alt Gennemsnit Laveste 25% Median 75% 90% 95% Højeste Antropologi 0 1 2 12 21 26 12 74 8,1 0 7 10 10 12 12 12

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE AU 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE juli 2013 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Årstal 2011 2012 2013 Udvikling i % 2012-2013 Udvikling i % 2011-2013 Antal ansøgninger i alt* 23.867 24.009 25.368

Læs mere

Studiestartundersøgelsen 2014. Sammenfatningsrapport

Studiestartundersøgelsen 2014. Sammenfatningsrapport Studiestartundersøgelsen 214 Sammenfatningsrapport Hvilket universitet studerer du ved? Svarprocent: 1% (N=56)Spørgsmålstype: Vælg en Københavns Universitet 192 Roskilde Universitet 47 Aarhus Universitet

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. 90% fraktil. Antal i alt

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Side 1 af 7. 90% fraktil. Antal i alt Givne er og gennemsnit for bachelorprojekter 01.10.2014-30.09.2015 Side 1 af 7 Arts Antal i alt Gennemsnit Laveste 25% Median 75% 90% 95% Højeste Antropologi, bachelor 0 3 3 6 24 20 10 66 7,8 0 7 7 10

Læs mere

Ansøgningsstatistik 2012

Ansøgningsstatistik 2012 Ansøgningsstatistik 2012 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Ansøgningskvote Kønsfordeling Tal for Ingeniørhøjskolen i Aarhus er ikke inkluderet. Statistikken omfatter 22.536 ansøgninger, fordelt

Læs mere

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( )

Bilag 1 REFERAT. 22. maj 2014 kl Lokale A, Artsrådsmøde ( ) Bilag 1 REFERAT 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden OK. 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

Ansøgninger og tilbud om optagelse

Ansøgninger og tilbud om optagelse og tilbud om 2011-2013 Opgjort 29. juli 2013 2011 2012 2013 Hovedområde / sområde Arts 22205 Arabisk og islamstudier (sommer- og vinterstart) 98 35 107 35 156 46 31.4 31.4 22210 Brasilianske studier 54

Læs mere

Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter

Givne karakterer og karaktergennemsnit for bachelorprojekter Det Humanistiske Fakultet Digitalt design IT, æstetik og interaktion 0 0 1 2 17 5 8 33 8,3 2,0 7,0 7,0 10,0 12,0 Dramaturgi 0 1 0 7 11 13 2 34 7,6 0,0 7,0 7,0 10,0 12,0 Engelsk 0 1 3 10 12 12 6 44 7,3

Læs mere

d. 6. dec kl REFERAT

d. 6. dec kl REFERAT d. 6. dec. 2013 kl. 17.15 REFERAT 1441-010 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 1.2 Godkendelse af referat fra rådsmødet 31. oktober Specificer gren af Klassisk, ellers godkendt.

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i 7. KOT - ANSØGNINGER juli 2016 SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen, e-mail: ny@au.dk Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2016 Udvikling i 2015-2016 2012 2013 2014 2015 2016 Pct Antal Pct Antal

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal Udvikling i %

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Årstal Udvikling i % AU 9. KOT-ANSØGNINGER juli 2014 Tabel 1: til Aarhus Universitet Årstal 2012 2013 2014 Udvikling i 2013-2014 Udvikling i 2012-2014 Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368 23.869-5,9-0,6 - Heraf antal sansøgninger

Læs mere

Tabel 1: Antal ansøgninger til kandidatuddannelserne ved Aarhus Universitet Årstal Ændring %

Tabel 1: Antal ansøgninger til kandidatuddannelserne ved Aarhus Universitet Årstal Ændring % AU 25. KANDIDATANSØGNINGER april 2014 HVAD: Opgørelse over antal ansøgninger til kandidatuddannelserne ved Aarhus Universitet. HVORNÅR: Data er udtrukket primo april 2014. MODTAGERE: Universitetsledelsen,

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært -

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Fredrik Nielsens Vej 2-4 8000 Aarhus C Onsdag d. 05.10.11 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus, mødelokale 1 Tlf 8942 5464 Fax 8942 5474 Mail sr@sr.au.dk Der er

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE 29. KOT TILBUD OM OPTAGELSE juli 2015 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2015 Udvikling i 2014-2015 2012 2013 2014 2015 Pct Antal Pct Antal Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368

Læs mere

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE

ORDINÆRT FÆLLESRÅDSMØDE sr.au.dk facebook.com/studenterraad ORDINÆRT FØRSTE UDSENDELSE STUDENTERNES HUS MØDELOKALE 1 19:15 10. OKTOBER Kære Fællesråd I Dirigentinstitutionen håber vi, at alle er indstillede på at tage endnu et

Læs mere

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT 20. marts 2015 KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT Tabel 1: Kvote 2-ansøgninger på Aarhus Universitet 2012-2015: Udvikling i 2012-2015 Udvikling i 2014-2015 2012 2013 2014 2015 Pct Antal Pct Antal Antal kvote

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE AU 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Årstal 2012 2013 2014 Udvikling i % 2013-2014 juli 2014 Udvikling i % 2012-2014 Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368 23.869-6

Læs mere

REFERAT. 25. september, kl Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen)

REFERAT. 25. september, kl Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen) 25. september, kl. 17.15-20.10 Bygning 1485, lokale 123 (Den Nye Nobelsalen) REFERAT 1. Formalia (10 min.) 1.1 Godkendelse af dagsorden Forretningsudvalget bemærker, at tidsplanen går til 20.10. Desuden

Læs mere

Optagelsesstatistik 2012

Optagelsesstatistik 2012 Optagelsesstatistik 2012 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Ansøgningskvote Kønsfordeling Tal for Ingeniørhøjskolen i Aarhus er ikke inkluderet. Statistikken omfatter 6.602 personer der har fået

Læs mere

Optagelsesstatistik 2014

Optagelsesstatistik 2014 Optagelsesstatistik 2014 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling Statistikken omfatter 7.226 personer der har fået et tilbud om

Læs mere

KVOTE 2-ANSØGNINGER; FAGOPDELT

KVOTE 2-ANSØGNINGER; FAGOPDELT AU 22. marts 2012 KVOTE 2-ANSØGNINGER; FAGOPDELT HVAD: Endelig opgørelse over antal kvote 2-ansøgninger i alt, heraf antal 1. prioritetsansøgninger på AU. Opgørelsen er fordelt på optagelsesområder. HVORNÅR:

Læs mere

Optagelsesstatistik 2013

Optagelsesstatistik 2013 Optagelsesstatistik 2013 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling Statistikken omfatter 7.276 personer der har fået et tilbud om

Læs mere

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i

Tabel 1: Ansøgninger til Aarhus Universitet Udvikling i Udvikling i 8. KOT - ANSØGNINGER juli Tabel 1: til Aarhus Universitet Udvikling i 2012- Udvikling i 2014-2012 2013 2014 Pct Antal Pct Antal Antal ansøgninger i alt 24.009 25.368 23.869 25.090 4,5% 1.081 5,1% 1.221

Læs mere

KOT-ansøgninger og tilbud om optagelse

KOT-ansøgninger og tilbud om optagelse KOT-ansøgninger og tilbud om 2012-2017 Opgjort 26. juli 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2012-2017 2016-2017 d. 9/7 % Pladstilbud - ændring i KOT nr. Hovedområde/sområde 28/7 Arts 22205 Arabisk og islamstudier

Læs mere

Ansøgningstal 2008-2010 fordelt på 1.prioriteter og alle ansøgere. Opgjort d. 9. juli 2010 2008

Ansøgningstal 2008-2010 fordelt på 1.prioriteter og alle ansøgere. Opgjort d. 9. juli 2010 2008 Ansøgningstal -2010 fordelt på 1.prioriteter og alle ansøgere. Ukendt 3 8 0 1 5 24-100,0% -87,5% ######## 2300,0% Humaniora 22335 Nordisk sprog og litteratur 83 195 96 249 99 274 15,7% 27,7% 3,0% 10,0%

Læs mere

You can apply for transfer or change of study programme for the following programmes in the summer intake: ARTS

You can apply for transfer or change of study programme for the following programmes in the summer intake: ARTS You can apply for transfer or change of study programme for the following programmes in the summer intake: ARTS Anthropology - General Anthropology Anthropology - Global Studies and Development Anthropology

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 6

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 6 Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer 01.10.2015-30.09.2016 Side 1 af 6 Arts Antropologi, kandidat 0 0 3 4 10 25 22 64 9,5 2 7 10 12 12 12 12 Didaktik (dansk), kandidat 0 0 0 3 10

Læs mere

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT

KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT 18. marts 2016 KVOTE 2-ANSØGNINGER - FAGOPDELT SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen, e-mail: ny@au.dk Tabel 1: Kvote 2-ansøgninger på Aarhus Universitet 2012-2016 Udvikling i 2012-2016 Udvikling i 2015-2016 Pct Antal

Læs mere

KOT-ansøgninger og tilbud om optagelse

KOT-ansøgninger og tilbud om optagelse KOT-ansøgninger og tilbud om 2014-2018 Opgjort 25. juli 2018 2014 2015 2016 2017 2018 2014-2018 2017-2018 d. 9/7 % Pladstilbud - ændring i KOT nr. Hovedområde/sområde Arts 22205 Arabisk og islamstudier

Læs mere

Master's degree programme (120 ECTS). Academic year Faculty Annual tuition fees (60 ECTS) Agrobiology (Animal Health and Welfare) Science

Master's degree programme (120 ECTS). Academic year Faculty Annual tuition fees (60 ECTS) Agrobiology (Animal Health and Welfare) Science Master's degree programme (120 ECTS). Academic year 2018 2019. Faculty Annual tuition fees (60 ECTS) Agrobiology (Animal Health and Welfare) Science and Technology EUR 13,500 Agrobiology (Organic Agriculture

Læs mere

Optagelsesstatistik 2016

Optagelsesstatistik 2016 Optagelsesstatistik 2016 GENERELT: HVAD: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling 1. prioriteter: Opgjort efter registreringerne ved ansøgningen

Læs mere

Ansøgningsstatistik 2013

Ansøgningsstatistik 2013 Ansøgningsstatistik 2013 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling Statistikken omfatter 25.368 ansøgninger, fordelt på 15.752 individuelle

Læs mere

AU Statistik: KOT-ansøgninger juli Ansøgningsstatistik Statistikker:

AU Statistik: KOT-ansøgninger juli Ansøgningsstatistik Statistikker: Ansøgningsstatistik 2014 Statistikker: 1.prioriteter og samlet antal Aldersfordeling Adgangsgivende eksamen Ansøgningskvote Kønsfordeling Statistikken omfatter 23.869 ansøgninger, fordelt på 15.300 individuelle

Læs mere

KOT TILBUD OM OPTAGELSE

KOT TILBUD OM OPTAGELSE 30. KOT TILBUD OM OPTAGELSE SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen, e-mail: ny@au.dk juli 2016 Tabel 1: og pladstilbud på Aarhus Universitet Udvikling i 2012-2016 Udvikling i 2015-2016 2012 2013 2014 2015 2016 Pct Antal

Læs mere

3. ORDINÆRE FÆLLESRÅDSMØDE

3. ORDINÆRE FÆLLESRÅDSMØDE 3. ORDINÆRE 1. UDSENDELSE STUDENTERNES HUS Preben Hornung stuen 17.30 13. september 2018 1 Indhold Tidsplan frem til det 3. ordinære fællesrådsmøde 3 Foreløbig dagsorden til 3. ordinære Fællesrådsmøde

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 7. Antal i alt

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 7. Antal i alt Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer 01.10.2014-30.09.2015 Side 1 af 7 Arts Antropologi, kandidat 0 0 2 1 12 26 10 51 9,3 2 7 10 10 12 12 12 Didaktik (dansk), kandidat 0 0 0 1 6

Læs mere

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 7. Antal Gennemsnit

Arts. Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Side 1 af 7. Antal Gennemsnit Givne er og gennemsnit for kandidatspecialer 01.10.2013 30.09.2014 Side 1 af 7 Arts Antal Gennemsnit Laveste 25% 75% 90% 95% Højeste i alt Median Antropologi 0 0 0 4 17 22 13 56 9,1 4 7 10 10 12 12 12

Læs mere

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den

Referat, Oeconrådsmøde, mandag den Referat, Oeconrådsmøde, mandag den 27.10 2014 1. Valg af dirigent og referent Mette er dirigent, Ida er referent. 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat er godkendt. Dagsorden er

Læs mere

Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer

Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer Det Humanistiske Fakultet Givne er og gennemsnit for kandidatspecialer Dramaturgi 0 0 0 0 5 6 6 17 9,8 7,0 7,0 10,0 12,0 12,0 Engelsk 0 0 5 7 16 16 11 55 8,0 2,0 7,0 7,0 10,0 12,0 Etnografi og socialantropologi

Læs mere

Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport

Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport Monday, August 25, 2014 Hvilket universitet studerer du ved? Svarprocent: 10 (N=506)Spørgsmålstype: Vælg en Københavns Universitet 192 38% Roskilde Universitet

Læs mere

PRODUCERET AF: AU Uddannelse, Uddannelsesstrategisk Sekretariat, Analyse og indberetning

PRODUCERET AF: AU Uddannelse, Uddannelsesstrategisk Sekretariat, Analyse og indberetning AU 8. KOT - ANSØGNINGER juli 2015 HVAD: Antal KOT ansøgninger og sansøgninger på AU. HVORNÅR: 8. juli 2015 MODTAGER: Universitetsledelsen, Fakulteter og Presseenheden PRODUCERET AF: SPØRGSMÅL: Nurcan Yigen,

Læs mere

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (25 min )

2. Artsrådets forårskampagne v/ Kampagnegruppen (25 min ) 4. april kl. 17.15 1481-341, Artsrådsmøde (17.15-20.20) REFERAT 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet 7. februar

Læs mere

Business and Social Sciences

Business and Social Sciences Givne karakterer og karaktergennemsnit for kandidatspecialer 01.10.2011-30.09.2012 Side 1 af 7 Business and Social Sciences Erhvervsøkonomi, cand.soc 0 1 2 3 9 7 6 28 7,9 0 7 7 10 12 12 12 Økonomi 0 0

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere