INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION"

Transkript

1 INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: Telefax:

2 Du får udleveret denne pjece, fordi vi gerne vil give dig en grundig information om den operation, du skal have foretaget. Pjecen indeholder også praktiske oplysninger i forbindelse med artroskopisk hofteoperation. Det er vores erfaring, at man som patient kan spares for mange bekymringer og overraskels- er, når man på forhånd ved, hvad der skal ske. Vi anbefaler dig derfor at læse pjecen omhyggeligt igennem på forhånd. Har du spørgsmål til behandlingen, som du ikke har fået besvaret i pjecen, er du velkommen til at kontakte Københavns Privathospital. HVEM KAN BEHANDLES MED KIKKERTOPERATION Kikkertoperation af hoften kan være et tilbud til: Patienter med hoftesmerter - når smerterne ikke er blevet afhjulpet med fysioterapi eller anden behandling - når røntgenbilleder ikke viser tydelige tegn på slidgigt En undersøgelse af hofteleddet ved hjælp af MR-scanning med indsprøjtning af kontraststof i hofteleddet kan ofte afklare diagnosen inden operationen. Patienter med fornemmelse af låsning og klik i hofteleddet. Disse symptomer kan skyldes - en ledmus i hofteleddet - en skade på ledlæben - ledhindeirritation - slidforandringer, som ikke kan ses på røntgen eller MR-scanning.

3 FORVENTNINGER TIL OPERATIONEN Kikkertoperation af hoften er en relativ ny operationsmetode, og derfor er effekten på længere sigt ikke kendt endnu. Patienter uden slidgigt med ledlæbeskade eller ledmus får ofte et meget fint resultat. Mere end 80% af patienterne oplever, at operationen har hjulpet. Nogle patienter oplever ingen forbedring efter fjernelse af ledmus eller operation af ledlæben. Det skyldes ofte, at de samtidig har slidgigtsforandringer i hofteleddet. Hvis du er under 35 år vil smerterne normalt forsvinde inden for 6 måneder. Hvis du er over 35 år vil smerterne normalt forsvinde efter 7 12 måneder. Ved re-operation eller eventuel rekonstruktion af ledlæben kan man ikke give nogen prognose. Indgrebet er så nyt på verdensplan, at man endnu ikke har viden om langtidseffekten. Man forventer dog, at eventuelle bruskforandringer kan behandles, og at man derved kan forsinke eller eventuelt forhindre udviklingen af slidgigt i hofteleddet. FØR OPERATIONEN Ved den første konsultation på Københavns Privathospital vil du blive undersøgt og henvist til røntgen hvis der ikke allerede foreligger røntgen billeder, og lægen vil tage stilling til eventuel MR scanning med kontrast i hofteleddet. Konsultationen varer omkring 20 minutter. Når alle undersøgelser er gennemført, kan lægen vurdere, om der grund til en operation. KØB ELLER LÅN EN KONDICYKEL Inden operationen skal du anskaffe dig en kondicykel, som du kan bruge efter operationen. Kondicyklen skal kun være en simpel model. Du skal træne ved at cykle på kondicykel 20 minutter hver dag uden belastning i de første 6 uger efter operationen. TEST FOR GRAVIDITET Kvinder bør sikre sig, at de ikke er gravide ved at få taget en graviditetstest. Under operationen anvendes røntgenstråler, som kan skade et eventuelt foster.

4 PÅ OPERATIONSDAGEN Har du sår eller rifter på og omkring hoften? Du bedes kontakte os, hvis du har sår eller rifter på og omkring hoften, for det kan have betydning for operationen. I tilfælde af dette ring til Københavns Privathospital på telefonnummer Du bedes medbringe eventuelle røntgenbilleder. Medbring så få penge og værdigenstande som muligt. På operationsstuen vil du blive bedøvet og hofteområdet vil blive renset. Umiddelbart før operationen vil du få støttestrømpe på det raske ben og blive barberet i lysken. Hofteområdet bliver renset med farvet sprit for at fjerne bakterier. Der vil blive lagt stræk på begge ben for at skabe plads i hofteleddet til instrumenterne. Nogle lidelser i hofteleddet kan behandles under operationen. Proceduren kan sammenlignes med en kikkertoperation i knæet, men er teknisk set betydeligt mere vanskelig. Operationen kan vare op til fem timer. Efter operationen vil du få forbinding på hoften og støttestrømpe på det opererede ben. Du får desuden lagt et kateter i blæren før du vågner. Du vågner op med benene holdt sammen af en strop over knæene og bløde sko på fødderne. Dette er for at du ikke skal udadrotere i hoften når du ligger i sengen. Når du er blevet opereret kan du ikke selv køre bil hjem fra Københavns Privathospital, og du skal derfor sørge for at blive hentet af en voksen person. Under operationen føres et tyndt kamera ind i hofteleddet og ved hjælp af dette kan lægen se brusken i hofteleddet samt slimhinde og ledlæbe. Via en fjernsynsskærm kan lægen vurdere, hvordan tilstanden i hofteleddet er og stille en diagnose.

5 EFTER OPERATIONEN Når operationen er afsluttet, køres du til sengestuen. Når du er vågen, bliver du tilbudt lidt at spise og drikke. Rygning er ikke tilladt på Københavns Privathospital. Et par timer efter operationen får du en tablet med blodfortyndende medicin. Blærekateteret vil blive fjernet enten samme dag eller dagen efter operationen. Du går enten hjem samme aften eller næste dag, afhængig af eftervirkningerne fra bedøvelsen. Hvis operationen og forløbet umiddelbart efter er ukompliceret, kan du eventuelt tage hjem om aftenen, ellers skal du planlægge at blive hentet morgenen efter operationen. Du skal planlægge at blive hentet omkring kl Genoptræning med fysioterapeuten starter allerede om aftenen på operationsdagen eller dagen efter. Inden du bliver udskrevet, sætter vores fysioterapeut dig i gang med træning, og du kommer op på en kondicykel for at vedligeholde bevægeligheden i hoften. Du bliver eventuelt instrueret i at anlægge hofteskinne (Don-Joy), så du selv kan gøre det derhjemme. Dette selvfølgelig under forudsætning af, at en sådan skinne ordineres. Efter operationen får du udleveret en recept på smertestillende medicin til at tage efter operationen, og du får smertestillende medicin med hjem til de første par dage. TRÆNING EFTER UDSKRIVELSE Du skal forvente, at du har brug for fysioterapi i omkring et halvt år efter operationen. Du er derfor nødt til at sætte tid af til træning. Du vil få udleveret et specielt træningsprogram, som du skal give til din fysioterapeut. Vi vil anbefale dig, hvis det er muligt for dig, at træne hos vores fysioterapeut Henrik Kjær her på Københavns Privathospital, da han har stor erfaring i at genoptræne denne patientkategori. Hvis dette ikke er muligt for dig, vil vi anbefale, at du får én tid her hos Henrik Kjær og sammen med ham finder en fysioterapeut i dit lokalområde. Don-Joy hofte-skinnen og krykkerne skal afleveres igen ved trådfjernelsen 14 dage efter operationen. I enkeltstående tilfælde skal krykkerne anvendes i 7 uger efter operationen. Trådene skal fjernes dage efter operationen. Bor du i nærheden af Københavns Privathospital bør du få trådene fjernet her. Bor du langt væk, kan du få fjernet trådene hos din egen læge. Derudover vil der være kontrol af hoften 3 og 6 måneder efter operationen.

6 SYGEMELDING Man kan normalt genoptage arbejdet efter 2-4 uger, hvis man har kontorlignende arbejde, men det er meget afhængigt af hvilken operation, der bliver foretaget i hoften. Hvis man har et fysisk mere krævende arbejde, kan det være nødvendigt med sygemelding i flere måneder INDIVIDUELLE FORHOLDSREGLER Lægen fortæller dig, hvad du må og ikke må efter operationen. Det afhænger af hvilken type operation, der er foretaget. Nogle får lov til at gå med støtte fra krykker. Nogle må ikke belaste hofteleddet. Nogle får lagt en Don-Joy hofte-skinne, som begrænser hoftens bevægelighed. Nogle skal i 3 uger efter operationen anvende en støtteforbinding til at holde benene samlet, mens de sover. SENFØLGER OG EVENTUELLE KOMPLIKATIONER De første dage efter operationen kan der være hævelse omkring hoften på grund af de store mængder skyllevæske, der bruges under operationen. Man kan risikere tryk på nerver til skridtet og foden. Det kan give forstyrrelser af følesansen. I langt de fleste tilfælde forsvinder det i løbet af 2-4 uger. I meget sjældne tilfælde kan mænd have forbigående rejsningsproblemer. Infektion i operationsområdet forekommer hos under 1% af patienterne. Der gives antibiotika i forbindelse med operationen for at forebygge infektion. Infektioner kan i meget sjældne tilfælde medføre, at brusken i hoften beskadiges, og at hoftens funktion bliver permanent forringet. Der er en lille risiko for at udvikle en blodprop i det opererede ben. Blodproppen kan i meget sjældne tilfælde løsne sig og give anledning til blodprop i lungen. Der er risiko for blødning i hoften efter operationen. Man kan få refleks-dystrofi, som er en kronisk smertetilstand i benet. Behandling kan hjælpe nogle patienter, og patienter med refleks-dystrofi bliver henvist til behandling på hospital med Smerteklinik. Der er en lille risiko ved selve bedøvelsen. Risikoen afhænger af, om du har andre sygdomme, og den forøges, hvis du lider af hjerte- eller lungesygdom. Nogle få procent føler forværring af tilstanden.

7 MEDICIN MOD SMERTER Der vil næsten altid være smerter i hoften de første dage efter indgrebet. Derefter vil smerterne langsomt aftage. Du bruger den medicin mod smerter, som du får recept på efter operationen. Sammen med receptmedicinen tager du hovedpinepiller: 2 tabletter 4 gange dagligt (Panodil, Pinex, Pamol eller lignende, men ikke Acetylsalicylsyre som f.eks. Kodimagnyl, Aspirin og lignende). SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Har du spørgsmål i forbindelse med operationen, er du altid velkommen til at kontakte Københavns Privathospital eller overlæge Søren Winge på telefonnummer Vi anbefaler, at du tager de smertestillende piller, før smerterne bliver for stærke og specielt før sengetid. Du skal blive ved med at tage receptmedicinen i 10 dage, uanset om du har smerter eller ej. Det nedsætter risikoen for forkalkninger i musklerne. GENOPTAGELSE AF AKIVITETER Cykling på motionscykel umiddelbart. Cykling på landevej efter 6 uger. Løb efter 3-4 måneder. Skiløb efter 3 måneder. Bilkørsel efter 2-7 uger og først når du føler, at du har fuld kontrol over det opererede ben. TRANSPORT Såfremt du har behov for transport til og fra Københavns Privathospital samt transport til og fra fysioterapeut bedes du selv bestille dette.

8 Sidst revideret mar. 2014

HOFTEARTROSKOPI (KIKKERTOPERATION I HOFTEN)

HOFTEARTROSKOPI (KIKKERTOPERATION I HOFTEN) HOFTEARTROSKOPI (KIKKERTOPERATION I HOFTEN) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 KÆRE PATIENT, Hensigten med denne pjece er at give dig grundig information om, hvad der skal ske før, under og

Læs mere

Hofteskopi kikkertoperation af hofteled. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Hofteskopi kikkertoperation af hofteled. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Hofteskopi kikkertoperation af hofteled Patientinformation 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Hofteskopi kikkertoperation af hofteled Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse)

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Information til patienter Vi byder Dem velkommen til

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) 1 Man kan fejle forskellige ting i anklen, der gør, at man får smerter i anklen. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har platfod i en

Læs mere

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled Patientvejledning Hofteartroskopi Kikkertoperation af hofteled Hvad er en hofteartroskopi? Man kan fejle forskellige ting i hoften, der gør, at man får gener. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved en

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Fødder er forskellige fra person til person, og derfor

Læs mere

Patientinformation vedrørende korsbåndsrekonstruktion

Patientinformation vedrørende korsbåndsrekonstruktion Patientinformation vedrørende korsbåndsrekonstruktion Korsbåndenes funktion: Man har to korsbånd et forreste og et bagerste. Korsbåndenes funktion er primært at sikre, at dit knæ er stabilt ved belastning

Læs mere

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Du har fået tilbudt en kikkertundersøgelse af ankelleddet hos Capio CFR. I det følgende kan du læse

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Seneforlængelse med Z-plastik

Seneforlængelse med Z-plastik På ydersiden af benet har man en muskel, som har et meget langt seneblad (fascia lata). Dette seneblad går lige ned over det sted på hoften, hvor lårbensknoglen har et stort fremspring (trochanter major).

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har hammertæer i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

Fjernelse af livmoderen

Fjernelse af livmoderen Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Fjernelse af livmoderen Patientinformation www.koldingsygehus.dk Fjernelse af livmoderen kaldes også en hysterektomi. Der er 3 måder livmoderen kan fjernes på: 1. Livmoderen

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden Kikkertoperation LAVH Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

Jumpers Knee (Springer knæ)

Jumpers Knee (Springer knæ) Jumpers Knee (Springer knæ) 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er springer knæ?... 4 2. Medicin... 5 3. Behandlingsdagen... 6 3.1 Forberedelse til behandlingen... 6 3.2 Selve operationen... 6 4. Udskrivelse...

Læs mere

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg

OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg OPERATION VED HULFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet hulfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, at man skal have indsat en hofteprotese. er, at brusken er slidt ned, og der kan af og til også være slidt

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE SLIDGIGT I STORETÅEN 1 Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende gigtform, der overvejende angriber leddene herunder storetåen. Det er ofte en langsomt,

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 39 77 70 70 Telefax: 39 77 70 71 www.cfrhospitaler.dk Vi vil gerne med denne vejledning forberede dig på den operation og efterbehandling,

Læs mere

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK)

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, man skal have indsat en knæprotese, er, at brusken er slidt ned, og der kan af

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD 1 Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfodsknogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bagfod, mellemfod og forfod. Hulfod

Læs mere

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET

KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 39 77 70 70 Telefax: 39 77 70 71 www.cfrhospitaler.dk Du har fået tilbudt en kikkertundersøgelse af ankelleddet på CFR

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har slidgigt i ankelleddet i en grad, som vi kan tilbyde at

Læs mere

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION 1 Forandringer i livmoderen kan i nogle tilfælde gøre det nødvendigt at fjerne livmoderen. Det er mest hensigtsmæssigt samtidig at

Læs mere

Kikkertundersøgelse i ankelleddet

Kikkertundersøgelse i ankelleddet Ved lidelser i ankelleddet vil det ofte være nødvendigt at gennemføre en kikkertundersøgelse (artroskopi). Som hovedregel vil lidelsens karakter være fastslået, og i forbindelse med artroskopien være planlagt

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER 1 Der er mange årsager til, at man udvikler hammertå. Det kommer ofte med alderen, som led i forfodsnedfald. Op mod 20 % af os får problemer med årene.

Læs mere

Kikkertoperation af knæ

Kikkertoperation af knæ Patientinformation Kikkertoperation af knæ www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om kikkertoperation af knæ. Pjecen informerer

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD 1 Smerter som følge af nedsunken forfod er et hyppigt problem, som kommer med alderen. Hjælper indlæg og specialsko ikke, kan vi tilbyde en operation, som

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

PATIENTINFORMATION OPERATION FOR NEDSYNKNING AF UNDERLIVET BLÆRE (CYSTOCELE) OG ENDETARM (RECTOCELE)

PATIENTINFORMATION OPERATION FOR NEDSYNKNING AF UNDERLIVET BLÆRE (CYSTOCELE) OG ENDETARM (RECTOCELE) PATIENTINFORMATION OPERATION FOR NEDSYNKNING AF UNDERLIVET BLÆRE (CYSTOCELE) OG ENDETARM (RECTOCELE) 1 Operation for nedsynkning foretages for at afhjælpe symptomer fra fremfald af blære, livmoder eller

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hammertæer i

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet hulfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

Fjernelse af livmoderen Patientvejledning

Fjernelse af livmoderen Patientvejledning Fjernelse af livmoderen Patientvejledning 012 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled

Patientvejledning. Hofteartroskopi. Kikkertoperation af hofteled Patientvejledning Hofteartroskopi Kikkertoperation af hofteled Hvad er en hofteartroskopi? Man kan fejle forskellige ting i hoften, der gør, at man får gener. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved en

Læs mere

GANZ osteotomi. Patientinformation. 2. november 2018 Skrevet af: Jens Stürup Version 2.0

GANZ osteotomi. Patientinformation. 2. november 2018 Skrevet af: Jens Stürup Version 2.0 GANZ osteotomi Patientinformation 2. november 2018 Skrevet af: Jens Stürup Version 2.0 GANZ osteotomi Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at du er godt forberedt før

Læs mere

OPERATION VED HULFOD

OPERATION VED HULFOD OPERATION VED HULFOD Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hulfod i en grad,

Læs mere

OPERATION VED PLATFOD

OPERATION VED PLATFOD OPERATION VED PLATFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har platfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation. I det

Læs mere

Knæartroskopi. Information om knæoperation. Kikkertoperation i knæet (artroskopi)

Knæartroskopi. Information om knæoperation. Kikkertoperation i knæet (artroskopi) Information om knæoperation Med denne patientinformation vil vi fortælle om de forberedelser og undersøgelser, som du skal igennem inden kikkertoperationen i dit knæ. Samtidig håber vi at kunne besvare

Læs mere

PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE

PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE Cyster i underlivet sidder oftest på æggestokkene. Der findes flere forskellige slags cyster - langt de fleste er godartede. Ved mindre cyster

Læs mere

Kræft i livmoderhalsen

Kræft i livmoderhalsen Patientinformation Kræft i livmoderhalsen Om operationen hvor livmoderen fjernes gennem et snit i maveskindet Cervixcancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet

Læs mere

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED ÅBEN OPERATION

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED ÅBEN OPERATION PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED ÅBEN OPERATION 1 Forandringer i livmoderen kan i nogle tilfælde gøre det nødvendigt at fjerne livmoderen. Det er mest hensigtsmæssigt samtidig at fjerne

Læs mere

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7 Åreknuder 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 3.1 Forberedelse til behandlingen... 5 3.2 Faste... 6 3.3 Selve operationen... 6 3.4 Efter operationen...

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet nedsunken forfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi Patientinformation Før operation

Læs mere

Urologisk Afsnit. Fjernelse af den ene testikel

Urologisk Afsnit. Fjernelse af den ene testikel Urologisk Afsnit Fjernelse af den ene testikel Fjernelse af den ene testikel Du har fået konstateret en knude i den ene testikel, hvilket giver mistanke om testikelkræft. Vi fjerner derfor testiklen og

Læs mere

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK)

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK) INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT HOFTELED (HOFTEALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Operation med indsættelse af en hofteprotese udføres oftest, når et hofteled er ødelagt af slidgigt,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi)

Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi) Kikkertundersøgelse af knæ (artroskopi) 2 Indholdsfortegnelse 1. Kikkertundersøgelse af knæ...4 2. Medicin...6 3. Undersøgelsesdagen...7 3.1 Forberedelse...7 3.2 Kikkertundersøgelsen/operationen...7 4.

Læs mere

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Artroskopi af hofteled Patientvejledning

Artroskopi af hofteled Patientvejledning Artroskopi af hofteled Patientvejledning 033 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi Patientvejledning Meniskskade Knæartroskopi Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse. Uden menisken ville knoglebrusken

Læs mere

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (regime)

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (regime) Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (regime) EFTER OPERATIONEN Efter operationen hjælper plejepersonalet dig op at sidde på sengekanten, samt op og stå og gå, hvis

Læs mere

Kronisk Compartment-syndrom

Kronisk Compartment-syndrom Hvad er compartment-syndrom? Kronisk compartment-syndrom i underbenet er en smertetilstand, som opstår af øget tryk i de forskellige muskelrum. Vores muskulatur i underbenet er opdelt i 4 rum, også kaldet

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Denne vejledning skal forberede dig på den operation og efterbehandling, som du skal gennemgå. Vejledningen beskriver det normale

Læs mere

Operation for prolaps i brysthvirvelsøjlen

Operation for prolaps i brysthvirvelsøjlen Operation for prolaps i brysthvirvelsøjlen (Thorakal Prolaps) Din sygdom. Undersøgelse og behandling Du har fået foretaget MR scanning af rygsøjlen, evt. en kontrastundersøgelse med efterfølgende CT-scanning

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om irriteret slimhindefold i knæ (plica)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om irriteret slimhindefold i knæ (plica) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om irriteret slimhindefold i knæ (plica) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation

Patientvejledning. Ankelstabiliserende operation Patientvejledning Ankelstabiliserende operation Ankelledet kan få skader, blive løs og gå ud af led ved gentagne belastninger eller ved én kraftig belastning. Det er oftest ledbåndene på ydersiden af anklen,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Operation hvor livmoderen fjernes ved et "bikinisnit" Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Operation hvor livmoderen fjernes ved et bikinisnit Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Operation hvor livmoderen fjernes ved et "bikinisnit" Endometriecancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

PATIENTVEJLEDNING FROSSEN SKULDER

PATIENTVEJLEDNING FROSSEN SKULDER PATIENTVEJLEDNING FROSSEN SKULDER Frossen skulder Ved frossen skulder forstår man en lidelse i skulderens ledkapsel medførende bevægeindskrænkning og smerter i skulderregionen. Årsagen til frossen skulder

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om frossen skulder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative behandling

Læs mere

Galdestensoperation Komplikationer

Galdestensoperation Komplikationer Galdestensoperation Galdestenssygdom er almindelig i Danmark. Hvert år får cirka 5000 personer fjernet galdeblæren. Lidelsen er hyppigst hos kvinder. Omkring halvdelen de personer, som har galdesten, har

Læs mere

Artroskopi- kikkertoperation af knæ. Patientinformation. 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0

Artroskopi- kikkertoperation af knæ. Patientinformation. 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Artroskopi- kikkertoperation af knæ Patientinformation 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Artroskopi- kikkertoperation af knæ Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN

SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN PATIENTVINFORMATION SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN 1 Spinalstenose - rygmarvsforsnævring - er en tilstand, hvor pladsforholdene i rygmarvskanalen er blevet for snævre pga. slidgigt i ryggen. Smerterne kan

Læs mere

Kunstigt hofteled. Patientinformation. 2. november 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0

Kunstigt hofteled. Patientinformation. 2. november 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Kunstigt hofteled Patientinformation 2. november 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Kunstigt hofteled Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at du er godt

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om frossen skulder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative behandling

Læs mere

NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING.

NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING. PATIENTINFORMATION NYT KORSBÅND PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET

Læs mere

Patientvejledning. Nerveknude. I foden

Patientvejledning. Nerveknude. I foden Patientvejledning Nerveknude I foden En nerveknude på foden behandles i første omgang med aflastende indlæg i fodtøjet, hvorved forfoden løftes. Hvis dette ikke har effekt, kan indsprøjtninger med binyrebarkhormon

Læs mere

Runners Knee (Løber knæ)

Runners Knee (Løber knæ) Runners Knee (Løber knæ) 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er løber knæ?...4 2. Medicin...5 3. Behandlingsdagen...6 3.1 Forberedelse til behandlingen...6 3.2 Selve operationen...6 4. Udskrivelse...6 4.1 Hjemtransport...7

Læs mere

KNÆPROTESE PATIENTINFORMATION PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING

KNÆPROTESE PATIENTINFORMATION PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING PATIENTINFORMATION KNÆPROTESE PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - BOOKING@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET SKØRPING!

Læs mere

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel

Patientvejledning. Ankelartroskopi. Kikkertundersøgelse af ankel Patientvejledning Ankelartroskopi Kikkertundersøgelse af ankel Hvis du har smerter i anklen, kan man ved en kikkert undersøgelse i anklen vurdere om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Det er også

Læs mere

Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation. 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2.

Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation. 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2. Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen Pjece 1 af 3 Patientinformation 5. september 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2.0 Stiv Skulder (Frossen skulder) Information før operationen

Læs mere

Kikkertundersøgelse af blæren

Kikkertundersøgelse af blæren Patientvejledning Kikkertundersøgelse af blæren m.h.p. fjernelse af polypper/vævsprøver. Patienter der skal indlægges. Kvalitet Døgnet Rundt Urologisk afdeling Kikkertundersøgelse af blæren i bedøvelse

Læs mere

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION

KORSBÅNDSREKONSTRUKTION KORSBÅNDSREKONSTRUKTION Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Denne vejledning skal forberede dig på den operation og efterbehandling, som du skal gennemgå. Vejledningen beskriver det normale

Læs mere

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Hofteprotese. Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling. Patientinformation

Hofteprotese. Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling. Patientinformation Gentofte Hospital Ortopædkirurgisk afdeling Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Hofteprotese Formålet med denne information er, at fortælle dig og dine pårørende om, hvad det vil sige

Læs mere

Ortopædkirurgisk Afdeling. Kikkertoperation af knæled

Ortopædkirurgisk Afdeling. Kikkertoperation af knæled Ortopædkirurgisk Afdeling Kikkertoperation af knæled Du skal have foretaget en kikkertoperation (artroskopi) i dit knæled. Denne pjece fortæller dig lidt om, hvad en kikkertoperation er, hvordan det foregår,

Læs mere

Patientinformation. Karpaltunnelsyndrom.

Patientinformation. Karpaltunnelsyndrom. Patientinformation Karpaltunnelsyndrom www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om karpaltunnelsyndrom og dertilhørende

Læs mere

Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse)

Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse) Artroskopi af knæ (Kikkertundersøgelse) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Velkommen knæartroskopi(kikkertundersøgelse) kan finde årsagen

Læs mere

Afklemning i skulderloftet (Impingement) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation

Afklemning i skulderloftet (Impingement) Information før operationen Pjece 1 af 3. Patientinformation Afklemning i skulderloftet (Impingement) Information før operationen Pjece 1 af 3 Patientinformation 27. august 2018 Skrevet af: Per Nyvold Version 2.0 Afklemning i skulderloftet (Impingement) Information

Læs mere

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning 036 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Patientvejledning. Albueartroskopi. Kikkertoperation i albue

Patientvejledning. Albueartroskopi. Kikkertoperation i albue Patientvejledning Albueartroskopi Kikkertoperation i albue Hvis du har smerter i albuen, kan man ved en kikkertundersøgelse (artroskopi) i albuen vurdere om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Ordet

Læs mere

Såfremt der skal foretages flere korrektioner, vil rækkefølgen besluttes her.

Såfremt der skal foretages flere korrektioner, vil rækkefølgen besluttes her. Fjernelse af overskydende hud, efter massivt vægttab Forberedelse forundersøgelse Med denne patientinformation vil vi informere dig om forløbet i forbindelse med fjernelse af hudoverskud. Det er meget

Læs mere

Behandling for hjernesvulst

Behandling for hjernesvulst Du har fået foretaget en MR-skanning der har vist en hjernesvulst og på baggrund af denne er du henvist til operation i Hjerne- og Rygkirurgi. Inden operationen skal du have talt med en narkoselæge, en

Læs mere

Meniskoperation Patientinformation

Meniskoperation Patientinformation Meniskoperation Patientinformation Regionshospitalet Horsens Ortopædkirurgisk afdeling Menisk Ydre Et knæled indeholder 2 menisker- en indre og ydre menisk Indre Menisken er kileformet med sin tykkeste

Læs mere

Lyskebrok Patientvejledning

Lyskebrok Patientvejledning Lyskebrok Patientvejledning 039 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Velkommen til Hoftesektoren

Velkommen til Hoftesektoren Velkommen til Hoftesektoren Ekstern Springhofte - Formålet med denne information er at besvare en række spørgsmål i forbindelse med operation for springhofte. Informationen indeholder en beskrivelse af

Læs mere

Karpaltunnelsyndrom. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark. Operation for tryk på midternerven ved håndleddet

Karpaltunnelsyndrom. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark. Operation for tryk på midternerven ved håndleddet Karpaltunnelsyndrom Operation for tryk på midternerven ved håndleddet Patientvejledning 021 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som

Læs mere

Forreste korsbånds operation

Forreste korsbånds operation Forreste korsbånds operation 2 Indholdsfortegnelse 1. Operation af forreste korsbånd...4 2. Generel information...5 2.1 Medicin...5 2.3 Landsdækkende register...6 3. Behandlingsdagen...7 3.1 Forberedelse...7

Læs mere

Stivgørende operation i lænden - uinstrumenteret dese. Patientinformation. 6. december 2016 Version 2

Stivgørende operation i lænden - uinstrumenteret dese. Patientinformation. 6. december 2016 Version 2 Stivgørende operation i lænden - uinstrumenteret dese Patientinformation 6. december 2016 Version 2 Stivgørende operation i lænden - uinstrumenteret dese Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne

Læs mere

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen

MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Patientinformation medbringes ved indlæggelsen MPFL- rekonstruktion stabilisering af knæskallen Ortopædkirurgisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus Indholdsfortegnelse Side 1: Indholdsfortegnelse Side 2: Forundersøgelse

Læs mere

Tyktarmsoperation. Hillerød Hospital. Kirurgisk Afdeling. Patientinformation Maj Kirurgisk Afdeling

Tyktarmsoperation. Hillerød Hospital. Kirurgisk Afdeling. Patientinformation Maj Kirurgisk Afdeling Hillerød Hospital Tyktarmsoperation Patientinformation Maj 2011 Forfatter: Overlæge Jesper Vilandt samt overlæge Jens Erik Jansen IntraNord Hillerød Hospital Dyrehavevej 29 3400 Hillerød Telefon: 4829

Læs mere

Kikkertoperation i knæet

Kikkertoperation i knæet Information til patienten Kikkertoperation i knæet Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgi/Idrætsklinik Kikkertoperation i knæet Du har fået tid til kikkertoperation i dit knæ.

Læs mere

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger)

Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger) Træningsprogram, råd og vejledning, når du skal have et kunstigt hofteled (anbefalinger) Du skal have et kunstigt hofteled. Derfor skal du til informationsdag på hospitalet, hvor du bliver vejledt og instrueret,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Carotisoperation. Operation på halspulsåren. Vælg billede. Vælg farve

Til patienter og pårørende. Carotisoperation. Operation på halspulsåren. Vælg billede. Vælg farve Til patienter og pårørende Carotisoperation Operation på halspulsåren Vælg billede Vælg farve 2 Åreforkalkning i halspulsåren (carotisstenose) Åreforkalkning i halspulsårerne gør blodkarrene stive og forsnævrer

Læs mere