AKTIV FAMILIELANDBRUG. Familielandbruget MIDT-Jylland

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIV FAMILIELANDBRUG. Familielandbruget MIDT-Jylland"

Transkript

1 AKTIV FAMILIELANDBRUG Familielandbruget MIDT-Jylland Medlemsblad nr. 17 Juni

2 Invitation Fodermøder 2011 Igen i år afholder LMO en række møder om foder som optakt til sæsonen 2011/2012. Vi har repræsentanter med fra følgende virksomheder: ATR Landhandel HEDEGAARD AGRO Himmerlands Grovvarer Hornsyld Købmandsgård (kun Søften) Vi har sammensat et program, hvor vi stiller skarpt på en række aktuelle emner, se nedenfor. Der vil blive rig mulighed for at stille spørgsmål i løbet af aftenen. Program Tid og sted Tilmelding Velkomst ved Peter Mark Nielsen, LMO Priser på råvarer, foder og svinekød til den kommende sæson ved Klaus Moltesen Ravn, Agromarkets Kaffe Indlæg fra de fremmødte firmaer og LMO Hedegaard: Fuld tryk på smågrisene uden gult kort ATR: Kan fodring give færre dødfødte og mere livskraftige pattegrise? Himmerlands Grovvarer: Vælg det rigtige foder til polte og slagtesvin LMO: Får du det foder, du regner med? Hornsyld Købmandsgård: Lavest mulige foderomkostninger til slagtesvin (kun i Søften) Debat Hvad kommer foder til at koste? Hør buddene fra grovvarefirmaerne, Agromarkets og LMO Afslutning - Tak for i aften! 15. juni hos LMO, Asmildklostervej 11, 8800 Viborg 20. juni hos LMO, Trigevej 20, Søften, 8382 Hinnerup 22. juni på Kimbrer Kroen, Markedsvej 8, 9600 Aars Alle dage kl Tilmelding på vores arrangementskalender på eller telefon senest 2 dage før arrangementet. Deltagelse er gratis. juni 2011

3 Nyt fra Familielandbruget På sidste bestyrelsesmøde var vort lille medlemsblad på dagsordenen. Som alle ved er portoen steget meget og påvirker omkostninger på kr. udgør bladet en meget stor post på foreningens budget. Vores hjemmeside er efterhånden kommet godt i vej, og vi vil løbende tilpasse den og gøre den endnu mere attraktiv, samtidig med at vi gør brug af udsendelse af nyhedsmails. Opfordringen skal hermed igen lyde til at tilslutte sig modtagelse af nyheder på (gøres på hjemmesiden). Spørgsmålet er, om vi efterhånden kan nedlægge bladet og overføre det hele til vores hjemmeside og information via , eller om vi skal bevare bladet og forsøge at dække omkostningerne ind ved f.eks. at skaffe flere annonceindtægter, hvilket desværre ikke har vist sig helt let. Vel vidende at en del medlemmer ikke er internetbrugere, og at det nu engang er mere komfortabelt, med et blad man holder i hånden og kan lægge i skuffen, vil bestyrelsen i de kommende måneder overveje mulighederne. Indspil fra medlemmerne er også i dette tilfælde meget velkomne. Legat Ole E. Pedersen Ansøgningsskema om Stipendium fra Viborg Amts Husmandsskolefond Der kan søges til skoleophold i forbindelse med landbrugsuddannelse (modul 1,2 og 3) og husholdningsuddannelse. Ansøgningsskemaer kan rekvireres på telefon Ansøgningsskemaet indsendes inden den 1. september 2011 til Familielandbruget MIDT-Jylland Asmildklostervej 11, 8800 Viborg ( Forældres medlemskab af Familielandbruget MIDT-Jylland er en betingelse ).

4 Generalforsamling Generalforsamlig i Familielandbruget MIDT-Jylland 2010/11. Det er jo en stor ting, at vi her i aften holder vores første generalforsamling under navnet Familielandbruget MIDT-Jylland og vores første år er gået med at få samlet mange ting efter vi har lagt det hele samme til en forening. Har landbruget en fremtid i Danmark. Vi skal selvfølgelig tro på der er en fremtid, og derfor skal vi se fremad. Der kan jo være rigtigt mange måder som vi i fremtiden må, og kan drive landbrug på. Jeg tænker her på landbrug med gårdbutikker, landbrug hvor familien går med det hele selv, og landbrug hvor der er ansatte. Vi vil helt sikker i fremtiden kunne se, der kommer andre og nye vare på hylderne fra dansk landbrud, vi kan jo levere varen hvis forbrugerne da bare vil have det og betale for prisen. Her tænker jeg på energi hvor vi f. eks kan tilbyde en hel del uden det kommer til at gå ud over arealet til foder. Biogas siger mange der er en fremtid i, og her kan vi jo også være leveringsdygtige, men vi skal heller ikke glemme der er brug for gode og friske fødevare af god kvalitet, både nu og meget mere fremover. Vi har jo så lige et par ting med: grøn vækst og gødnings planer og vandplaner, som vi skal have os arbejdet igennem., f. eks er der jo sagt at 1 ha vådområde er mere værd end 10 ha efter afgrøde, og mange andre tiltag. Sidste år nævnte jeg vi har været til et fælles møde med Limfjords rådet, jeg tror at både landbruget og rådet i fællesskab kunne sige det ville skader området omkring fjorden, hvis de planer skulle køres af, uden der bliver lyttet. Der har været et par møde med kommunerne, så vi kunne danne os et indtryk af hvordan de ser landbrug som en stærk samarbejdspartner i fremtiden, eller om alt udvikling skal bremses, men det er jo bare ikke kun omkring Limfjorden vi har en finger i jorden og følger med hvad der sker, men også ved f.eks. Gudenåen området og Karup å.

5 Vi kommer jo heller ikke udenom spørgsmålet, hvordan kommer foråret 2011 til at se ud, indtil nu har vi klaret det økonomisk, men hvorfor sparker bankerne til renten, og hvorfor bliver der skrevet så meget om at den korte rente bare skal stige, nu høre vi jo også bidragssatsen, bare skal stige fra f.eks. 0,6 til 1,2-1,5. Det er nykredit som rykker nu, og det virker mærkeligt at netop de står lidt af læsset, når erhvervet er så presset, de har jo selv lånt penge ud. Men det er mit håb at en åben snak med banker og kreditorer, kan hjælpe langt hen af vejen, selvom alt kan se sort ud så er det bare med at bevare håbet. I 2010 er vi kom i to huse, og det har været et år hvor alt har været under pres, f.eks. er der solgt mindre rådgivnings timer end året før, men dette til trods, så kom LMO ud med sorte tal som vi jo har set, vi håber så at vi i 2011 ser værdien ved at kommer i to huse. Der har været holdt nogle arrangementer lidt rundt i området, det er selvfølgeligt kun godt, men lokalforeningerne ville måske gerne havde haft lidt større kendskab til, og kunne planlægge ud fra det, men jeg er nu glad for de er vågnet lidt, vi må jo nok erkende at området omkring Skive og Salling ikke har været nævnt eller brugt til afholdte arrangementer, og når vi så hvor mange der tilmeldte sig til arrangementet om vandmiljø både i Skive og på Bræstrup, ja så må vi bare forlange at der flyttes flere arrangementer ud i lokalområderne. Vi har fået handlerne med huset på Falkevej og Ulstrup færdig i 2010 men sidder tilbage med Stårupgård Fennen, en halv del af huset i Ålestrup og kontoret i Skive, netop kontoret i Skive er sat til salg eller evt. udlejning, men der må vi jo også erkende at det jo ikke lige er marked for salg p.t. I 2010 har vi fået vores hjemmeside op at stå, en hjemmeside vi kan være stolte af, vi ved godt det forpligter for selv om der allerede er mange ting med på hjemmesiden så kræver det også at den hele tiden opdateres som tingene udvikler sig. Vi overvejer rigtigt meget hvor meget info vi kan sende ud den vej rundt, for det er jo fremtiden, her tænke jeg b. la. på det Aktiv landbrug vi sender rundt, med de portostigninger der er varslet vil det blive dyrt at sende rundt, men allerede nu er den på hjemmesiden. Der er også mulighed for at tilmelde sig et nyheds brev og på denne måde få ret hurtigt info om arrangementer og andet nyt fra f.eks Fødevare Erhverv. Der skal hermed rettes en stor tak til Flemming Dollerup for hans store arbejde med at få hjemmesiden op at stå og til at fungere. Vi har i året været på besøg hos Hans P. Vestergaards Put & Take-sø som var koblet sammen med markbesøg hos Leo Nielsen, en rigtig god aften, det var rart at se så mange tog sig tid til at møde op, og dette var med til at give os håb om, at Familielandbruget MIDT-Jylland selv kan lave arrangementer, også selv om vi det er et stort område vi dækker.

6 Vi deltog også igen i Farmshow i Skive hvor der var mange besøg i vores stand, og vi arbejder også allerede meget med lignende arrangementer for Der har været mange tal der skulle samles og ses ret alvorlig på i 2010, så jeg vil sige tak til bl.a. bestyrelse som hjalp med at kigge fremad på et tidspunkt hvor det var nødvendigt. Rent økonomisk, er vi i Familielandbruget MIDT-Jylland kommet ganske fornuftig ud af Poul B. Olsen skal have stor tak for alt den tid som han har lagt i vi kunne får alt på plads regnskabsmæssigt, det har taget lang tid at få samlet alle trådene vedr. fusionen mellem de 4 lokale foreninger, der er stadig et stykke vej, men nu venter vi kun på den endelige tinglysning om ændring af navn. Sven Åge Stenholdt deltog i vores generalforsamling det er altid dejligt at møde dem i toppen af Familielandbrugets top. Vi har gang i mange udvalg, og er med mange steder bla. her kan nævnes at Inger Bach har siddet i 25 år som formand for havebrugsudvalget, du har gjort et stort stykke arbejde for havebrudsvalget, lige som alle i andre fra bestyrelsen som har gjort et stort stykke arbejde i de udvalg i har besat, så tak for en kanon stykke arbejde til hele bestyrelse for alt det i har udvist i Farmshow Klar til et forrygende Farmshow i Skive. Kom og besøg Familielandbruget MIDT-Jyllands stand som har meget at byde på. Midtwest Farmshow er blevet en fast tilbagevendende begivenhed i Skive. I år finder farmshowet det sjette af slagsen - sted lørdag den 18. juni, og det bliver en weekend fuld af dyr, børn og forrygende aktiviteter.

7 Børnenes Dag Egentlig tyvstarter Farmshow allerede fredag den 17. juni, hvor der afholdes Børnenes Dag. Denne dag er forbeholdt skoleklasser, institutioner og klubber samt dagplejere, som alle har fået en invitation til at besøge dyrskuepladsen. Der vil være masser af aktiviteter for børnene, bl. a. legeland for de mindste med pedaltraktorer, halmlegeplads, legetæppe med dyr, maskiner og bondegård samt masser af klappedyr. Der kommer både kalve, får og geder, køer, som man kan prøve at malke, høns, grise og heste samt en masse kaniner. For de lidt større børn vil der være konkurrencer, kreative aktiviteter, maskiner samt mulighed for at få oplysninger om landbruget og dyrene. Sidste år aflagde hen ved 1000 børn og deres lærere, pædagoger eller dagplejemødre besøg på Børnenes Dag. Farmshow i børnehøjde Begge dage vil der være et kæmpe forlystelsesland for børn. Farmshow har jo haft tradition for, at der ikke har været et traditionelt tivoli, men derimod aktiviteter, hvor børn og unge selv skal være aktive. I år opstiller HopHans.dk et mægtigt forlystelsesland, som består af en masse hoppeborge, gigantiske rutsjebaner, junglebaner og andre oppustelige forlystelser. Børnene køber så billet én gang og får et armbånd, der betyder, at de kan benytte forlystelserne hele dagen, og indimellem gå rundt og kigge på dyr og andre ting på pladsen. Så behøver forældrene ikke at have penge op af lommen hele tiden. Derudover kommer der om lørdagen to ekstra attraktioner, som dog koster særskilt entre: en Highjumper, som er en elastiksprings-trampolin, og Waterballs, som er store gennemsigtige plastickugler, hvori deltagerne så kan gå på vandet i et stort bassin. Børnedyrskue, optog og børnekræmmermarked Om lørdagen afholdes også det store børnedyrskue, hvor børn kan udstille næsten hvad som helst. Har man ikke lige et kæledyr, kan man måske udstille sit bedste legetøj, sin flot pyntede cykel eller en lækker kage. Kun fantasien sætter grænser. Børnedyrskuet starter med et optog gennem byen til dyrskuepladsen. I optoget kan alle deltage med eller uden dyr. Der er allerede nu tilmeldt adskillige heste, og der kommer en hestevogn, som børn kan køre med i. I spidsen for optoget går traditionen tro Skivegarden.

8 Ligeledes om lørdagen har børn mulighed for at sælge deres aflagte legetøj på et børnekræmmermarked. Og andre kan måske her finde lige det, de søger efter. Til alle tre dele kræves tilmelding på Også for de voksne Selvfølgelig er der om lørdagen det traditionsrige dyrskue, hvor der udstilles kreaturer af alle slags, heste, får og geder samt kaniner. Her er der rig mulighed for at se de flotteste landbrugsdyr på egnen, og der uddeles traditionen tro mange flotte præmier. Tilmeldingen til dyrskuet er endnu ikke afsluttet. Bagagerumsmarked, kræmmere og havetraktotræk Som noget nyt afholdes fredag eftermiddag den 17. juni bagagerumsmarked på dyrskuepladsen. Alle har her mulighed for at få ryddet op og sælge, hvad de har lyst til. Måske gemmer der sig ting, som andre længe har ledt efter. For et beløb af kun 100 kr. kan man erhverve en plads til sin bil, anhænger eller trækvogn. Er man mere professionel kræmmer, er der også god mulighed for at købe en kræmmerstand til fredag eftermiddag og hele lørdag. Kræmmermarkedet starter fredag eftermiddag efter afslutningen på Børnenes Dag. Tilmelding til begge dele på Fredag først på aftenen afholdes for andet år i træk havetraktortræk. Her dyster havetraktorer i forskellige klasser, og der er masser af præmier. Udstillere Der er på nuværende tidspunkt solgt rigtig mange udstillerstande. Der udstilles alt fra malkerobotter og foderstoffer til naturvarme og fagforeninger. Der er stadig ledige pladser, så virksomhederne skal endelig ikke holde sig tilbage. En stand på farmshow i Skive er en god mulighed for at vise sine produkter frem og komme i kontakt med et bredt publikum fra både land og by. Farmshow i Skive arrangeres af LandboUngdom og 4 H i Region Viborg, og det er således et arrangement, som dækker området fra Hammershøj øst for Viborg til Mors og Thy. Farmshow arrangeres og afholdes næsten udelukkende af frivillige.

9 Deltidsudvalget Valgkamp i Landbrug & Fødevarer Efter at have været til 2 formandsvalg-møder i hhv. Vissenbjerg og Tranum er jeg ikke i tvivl om, at min kandidat til formandsposten i Landbrug & Fødevarer er Niels Jørgen Pedersen, anfører formand for Danske Deltidslandmænd Niels Pedersen Qvist. Niels Jørgen Pedersen står for den strategi, som er lagt i bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, og er god til at se muligheder frem for begrænsninger. Han vil også stå for, at alle får ejerskab til organisationen og uddelegere det kæmpe arbejde på flere hænder, også lokalt. Det ser jeg som en stor styrke, fortsætter Niels Qvist. er har hele tiden været enighed i primærbestyrelsen om strategien, og derfor kunne jeg have ønsket, at det var folk udenfor bestyrelsen, som promoverer Martin Merrild. Jeg har derimod ikke noget imod, at der af demokratiske årsager er flere kandidater til formandsposten. Landbruget har brug for alle gode kræfter til at sætte dagsordenen i samfundet - også os deltidslandmænd. Så kom ud og fortæl den gode historie. Fremtiden er ikke så sort, som den har været, slutter Niels Qvist. Tilskud til natur- og miljøprojekter FødevareErhverv åbner en ny ansøgningsrunde, hvor der er mulighed for at søge tilskud til natur- og miljøprojekter. Projekterne skal bidrage til at bevare og fremme den biologiske mangfoldighed ved at skabe nye levesteder for vilde planter og dyr. Ordningen er en del af Grøn Vækst-aftalen, der skal øge indsatsen på natur- og miljøområdet. Ansøgningsrunden løber fra den 1. maj til den 3. august Der kan søges tilskud til følgende projekttyper: Planlægningsprojekter, Naturplaner, Vegetationsstriber, Særlige levesteder for dyrearter, Græsningsprojekter, Beskyttelse, etablering og genopretning af natur og miljø og Jordfordeling. Den økonomiske ramme til natur- og miljøprojekterne er på finansloven fastsat til 11 mio. kr. i Lokale fødevarespecialiteter Fødevareministeriet har afsat 26 mio. kr. til, at mindre fødevareproducenter skal blive bedre til at produktudvikle og afsætte deres varer. Pengene skal øge virksomhedernes kompetencer inden for værdiskabende produktion og afsætning af fødevarer. Små og mellemstore fødevareproducenter får derfor nu mulighed for at indgå i netværksaktiviteter i samarbejde med andre aktører som fx turistforeninger. Nogle virksomheder kan have behov for at styrke deres viden om, hvordan de øger produkternes kvalitet, hvordan de tilfører merværdi til deres produkter i form af fx historiefortælling, eller hvordan de benytter alternative afsætningskanaler. Netværksordningen er et led i aftalen om Grøn Vækst fra 2009 og udmøntes som en del af Landdistriktsprogrammet

10 Hjemmeslagtning Fødevarestyrelsen har udarbejdet en pjece til besætningsejere, der foretager hjemmeslagtning af kreaturer, får og geder. Heri angives fx kravene til undersøgelse for kogalskab for kreaturer over 48 måneder og kravene til behandling af slagteaffald fra kreaturer, får og geder. Nyt landdistriktsprogram Landbrug & Fødevarer har meldt ud, at Danmark skal have del i rabatterne for bidrag til EU s budget. Endvidere skal der skabes bedre balance ved, at Danmark får en større andel af landdistriktsmidlerne fra EU. Danske Deltidslandmænd støtter en forøgelse af landdistriktsmidlerne til Danmark og lægger i den forbindelse vægt på, at der ikke alene skal ske en forøgelse af midlerne til at forbedre konkurrenceevnen og miljø og naturindsatsen, men at der også skal ske en forøgelse af midlerne til at skabe attraktive levevilkår og fremme jobskabelse i landdistrikterne. Planteavl Forlængelse af dispensationen af gylle med slæbeslanger til græsmarker Landbrug & Fødevarer har adskillige gange redegjort for de negative effekter af gyllenedfældning og anmodet Miljøstyrelsen og ministeren om, at kravet om nedfældning til fodergræs udskydes, eller, at der dispenseres fra kravet om nedfældning. Miljøministeren gav tidligere på året en dispensation som var gældende frem til 1. maj Videncentret for Landbrug har på baggrund af de seneste forsøg, der viser store udbyttenedgang i græsmarker, udarbejdet en analyse af de økonomiske og miljømæssige konsekvenser af kravet om nedfældning af gylle i græsmarker set i forhold til udbringning med slæbeslanger. Nedfældning af gylle øger klimapåvirkningen pr. produceret foderenhed med 35 % i konventionel produktion og med 41 % i økologisk produktion. Det skyldes: først og fremmest et stort udbyttetab som følges af afgrødeskade og dårligere udnyttelse af kvælstof større emission af lattergas ved nedfældning end ved slangeudlægning samt et større brændstofforbrug ved nedfældning.

11 Fastholdelse af kravet om nedfældning af gylle til græsmarker vil koste dansk landbrug og hermed samfundet op mod 200 mio. kr. årligt samtidig med en negativ miljøeffekt. Omkostningerne til de klimamæssige konsekvenser er svære at sætte tal på. Men set i sammenhæng med de krav, der i øvrigt stilles til landbruget i forbindelse med vand- og naturplanerne og de kommende krav til reduktion af klimabelastningen, så anser vi dette for en stor økonomisk udfordring. Landbrug & Fødevarer finder det stærkt konkurrenceforvridende, at Danmark indfører særregler, der på europæisk plan og i forhold til BAT er vurderet som problematiske. Såfremt det kun er i Danmark, at kravet om nedfældning fastholdes, bør der findes en holdbar løsning, der ikke stiller Danmark ringere end andre EU-lande. Landbrug & Fødevarer har som konsekvens af usikkerheden om de økonomiske forhold og effekterne af nedfældning af gylle i græs- og kløvergræsmarker skrevet til miljøministeren og anmodet om, at der dispenseres fra nedfældningskravet, indtil der er mere miljø- og økonomisk sikre alternativer til slangeudlægning både for konventionelle landmænd og økologer. Medlemsorientering Hos Landbrug & Fødevarer arbejdes der hver dag på en lang række sager over for politikere og myndigheder for at forbedre vilkårene for landbruget og fødevareerhvervet. Medlemsorienteringer fra Landbrug & Fødevarer giver et overblik over de sager, der aktuelt fylder mest i det politiske arbejde på Axelborg, så du som medlem kan følge med i, hvad der arbejdes med. Ekstraordinært delegeretmøde Den 24. maj blev der afholdt ekstraordinært delegeretmøde for at vælge en ny formand efter, at Michael Brockenhuus-Schack valgte at trække sig fra posten. Niels Jørgen Pedersen er ny formand for Primærsiden i Landbrug & Fødevarer, mens Henrik Frandsen er viceformand for Landbrug & Fødevarer. Efterfølgende er Niels Jørgen Pedersen valgt som formand for hele Landbrug & Fødevarer. Holdet er nu sat og formandskabet er klar til arbejdet med de udfordringer, erhvervet står overfor den kommende tid. Nyt fra Christiansborg Maj måned på Christiansborg har primært drejet sig om 2020-reformerne planerne omfatter en tilbagetrækningsreform, en sundheds- og tryghedspakke.

12 Vækstpakken blev den 27. maj indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas-Møller. Pakken har blandt andet fokus på eksport til vækstmarkederne. Det er positivt, at fødevarer nævnes som en del af de danske styrkepositioner på eksportmarkederne. Derudover er eksportkautionsordningen gjort permanent, hvilket er et vigtigt skridt for små- og mellemstore virksomheder samt agroindustrien og vækstkautionsordningen er udvidet for at styrke små og mellemstore virksomheders adgang til vækstkapital. Et andet element i vækstpakken er målsætningen om at sagsbehandlingstiderne på miljøområdet skal forkortes. Det har været et af Landbrug & Fødevarers ønsker længe, og det er positivt, at der nu afsættes ressourcer til at fjerne bunkerne af sager. Landbrug & Fødevarer mener, at vækstpakken er et godt bidrag til at styrke eksporterhvervet og genskabe væksten. Pakken løser dog ikke alle udfordringer, og der mangler eksempelvis initiativer til at tage hånd om det høje omkostningsniveau og afgifter. Grøn Vækst Den såkaldte samlelov til Grøn Vækst blev vedtaget i slutningen af maj. Loven omfatter lov om ændring af naturbeskyttelsesloven, planloven, vandløbsloven, miljømålsloven, kemikalieloven og miljøbeskyttelsesloven. Det er en del af regeringens Grøn Vækst aftale med Dansk Folkeparti fra juni 2009 og april Særligt omkring vandløbsvedligeholdelse, kompensationer og beskyttelseszoner har Landbrug & Fødevarers indsigelser båret frugt. Landbrug & Fødevarers kritikpunkter er blevet hørt. Landbrug & Fødevarer kæmper fortsat for, at Grøn Vækst bliver til en plan, hvor beskyttelse af vand og natur går hånd i hånd med en øget vækst i jordbrugserhvervet Landbrug & Fødevarer har fået indrømmelser på følgende 3 områder: 1. At berørte borgere og virksomheder er sikret mulighed for at komme med indsigelser såfremt høringsfasen giver anledning til at indføre reduceret vandløbsvedligeholdelse på strækninger, der ikke var med i høringsudkastet. 2. At det konsekvent rettes, at der ikke er tale om ophør eller reduceret vedligeholdelse af vandløb MEN ændret vedligeholdelse af vandløb (ændret grødeskæringsteknik eller lign.) så længe der er penge til at kompensere de lodsejere, som kommer til at lide et tab 3. Der skal være symmetri vedr. ændringer i kompensationer, så ekstrakompensation og mindre kompensation bliver administreret ensartet og fremadrettet. Vand- og Natura 2000-planer De allersidste dage af maj offentliggjorde Arbejdsgruppen vedr. ålegræs deres redegørelse om ålegræsværktøjet. Arbejdsgruppen bestod af repræsentanter fra Miljømi-

13 nisteriet, Fødevareministeriet, Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug & Fødevarer og Videncentret for Landbrug. Arbejdsgruppen om ålegræs er en af de 9 arbejdsgrupper, der blev nedsat i forbindelse med udredningen af Vand- og Natura2000 planerne for at sikre det faglige indhold. I rapporten konkluderer arbejdsgruppen blandt andet, - At ålegræs er en vigtig organisme, der har stor betydning for økosystemets funktion - At udbredelsen af ålegræs påvirkes af en række forskellige faktorer, herunder næringsstoffer som kvælstof og fosfor - Ålegræs kommer mange steder ikke tilbage, selvom der er tilstrækkeligt lys, fordi fysiske forhold (som bølger, for blød bund, sandorme, makroalger) forhindrer udbredelsen. - Ålegræs kan hjælpes på vej med udplantning og beskyttelse mod forstyrrelser i etableringsfasen. Arbejdsgruppen finder, at ålegræsværktøjet bør erstattes af en forbedret model, der kan indregne betydningen af en række andre betydende faktorer og at der er et stort behov for øget viden om de økologiske sammenhænge og flere og bedre data. Landbrug & Fødevarers kritik af ålegræsværktøjet er altså berettiget. Ålegræsværktøjets enøjede fokusering på kvælstof er ikke holdbar, bl.a. fordi ålegræs mange steder ikke kommer tilbage, selv om der sker betydelige reduktioner i kvælstof. Ålegræsgruppens arbejde har betydet, at en række kritiske punkter er blevet yderligere belyst, men der er endnu en række væsentlige udeståender. Landbrug & Fødevarer arbejder videre med at problematisere brugen af ålegræsværktøjet og forbedre det faglige indhold til Vand- og Natura 2000-planerne. Vikarordningen Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig, Med Jacob Skovhus som formand. Søren Siggaard som næstformand. Forretningsudvalget består derudover af Esben Brødbæk, Erik Ringgaard og Anders Lauersen. Fra Skive området er det stadig Erik Ringaard fra Salling landboforening og Undertegnede Esper Nørremark fra Familiebruget, der er valgt. Der er en lille tilbagegang i timer i vikarordningen, men til gengæld en pæn fremgang for hjemmeservice de første 4 måneder. På landsplan kan jeg oplyse, at Svend Åge Steenholdt er blevet valgt til formand for landsudvalget for vikarservice. Esper Nøremark

14 Havebrugsudvalget sommerudflugt den 25. juni går til vejle egnen med den skønne NATUR. Hvor vi skal se en Landbo Have og Årets Familielandbruger 2009, med Kødkvæg og Hønseri, nabo med Fårefold, og besøge Bindeballe Købmandsgård. Afgang fra Mønsted 7.30 kl Asmildklostervej 11 Viborg, Knudstrup Ca. kl kaffe og rundstykker hos, Rita og Bruno Schumann, Gadbjerg i mens vil de fortælle om deres Landbrug og store Have. Ca. kl besøger vi Dorte og Alf Pedersen i Holtum som blev kåret som årets Familielandbruger i 2009, Holtum med ØKO, hønseri og kødkvæg. Her vil vi så spise vi vores medbragte frokost. før eller efter besøger vi deres naboer VInnie og Finn Larsen og ser deres 60 moderfår og 7 væddere + lam. Ca. kl. 14,00 kører vi mod TØRSKIND GRUSGRAV, hvis vejret er med os vil vi drikke vores kaffe der. Derefter tager vi til Bindeballe Købmandsgård. Ved siden af ligger Jernbanen som også er et besøg værd. Ca. kl spise vi aftensmad, på CAFETERIA - KROEN, St. Hjøllund Hampen Forventet Hjemkomst PRIS: 375 Kr. Bus / Rundstykker/ entre / Gaver / Aftensmad. Tilmelding 15. juni til Anette Kaj Gudrun Laurids Inger Ketty ALLE ER VELKOMMEN

15 Familielandbrugets Seniorklub På seniorklubbens generalforsamling kunne formand Kristian Vestergaard berette om endnu et begivenhedsrigt år i foreningen. Medlemstallet er steget med 10 til 82 Opbakningen til vore arrangementer er rigtig god, vi har haft nogle fantastiske ture og tirsdagsbowlingen er stadig vældig populær. Der er i reglen der møder op til bowling hver tirsdag. Alle trækker et nummer, så ingen ved på forhånd hvem de kommer til at spille med. Vi går dog og holder lidt øje med hvem der gør det bedst og har lidt snak om det. Det er et par hyggelige timer og vi holder kun fri i juli måned, ellers er det året rundt. Tur på travbanen: 38 havde meldt sig og fik en rigtig god aften. Vi har indtrykket af at folk hygger sig når de mødes. Det er på programmet igen i år mandag 11. april. Turen til Sydhavsøerne 3-6. juni: Havde 39 deltagere. Det var Hans Brunsgaard der havde lovet at være rejseleder og det gjorde han helt fantastisk. Vi havde et strålende vejr, og det gik så vildt for sig at Hans fik arrangeret dans og der var et humør uden lige. Det vi så var ikke det vi ville se hvis ikke Hans havde kontakterne. Hvis Hans havde været her skulle han have haft et stort bifald for denne tur. Opstart på bowling efter sommerferien: Der er efterhånden blevet en tradition at vi starter op med spisning efter sommerferien og efter juleferien, så det fortsætter vi med så længe der er så god tilslutning. Der var over 40 så vidt jeg husker. Tur til Kalø og Mols 19. august: Havde også en busfuld. Igen viste Hans veloplagt rundt på Kalø, hvor han som ung har arbejdet. Det var vældig spændende. Vi så også Fregatten Jylland med rundvisning og vi var en tur ude på Helgenæs hvor Peder er barnefødt og fik fortalt lidt om de sære folk derude. Tur i Blichers fodspor 11.oktober: Vi havde i bestyrelsen set og hørt om at Knud Erik Mark ledte ture med stor succes. Det viste sig også at han er en levende fortæller, som gjorde at deltagerne fik et anderledes og godt kendskab til Steen Steensen Blichers liv og færden. Vi så godset Aunsbjerg, museet i Thorning og Spentrup ved Randers, hvor hans sidste pastorat var og han ligger begravet. Det var en fin tur og vi har aftalt med Knud Erik at han kommer 5. oktober og holder et foredrag om sin bedstemor. Tur til Polen september med Riis-rejser havde 14 deltagere jeg var ikke med. Det var vist også en god tur. Juleturen kunne ikke samle deltagere nok så den blev aflyst. Vi vil gerne høre forslag til hvor vi skal hen i år. Julefrokosten 9.december havde over 50 deltagere, så det var alt der kunne stoppes ind i lokalet. Det gik fint. Det bliver spændende at se om vi har lokalet i år. Rejseforedrag 3. februar 2011: Med Hans Lund var også en god eftermiddag. Han fortalte bl. a. at de vidste der ville komme jordskælv og det gjorde der også i Christchurch hvor der sket voldsomme skader og flere hundrede dræbte. Han er også en god fortæller. Foreningen har modtaget i alt i tilskud fra Kreatureksportens fond og fra Familielandbruget, så året kommer ud med et overskud på Tilskuddene skal gå til vore ture. Derfor kan vi gøre turen til Bornholm så billigt. Formand Kristian Vestergaard

16 Bowling med seniorklubben Så starter vi op igen efter sommerpausen Onsdag den 10. August kl. 17:00 i Skive Bowlingcenter Sønderboulevard starter vi med 1 times Bowling og derefter er der Sommerbuffet hvor du kan spise alt det du har lyst til af nedenstående muligheder, måske med ændringer. Klar suppe Gravad laks Fiskesalat Tarteletter Pastasalat. Venøbøffer Kyllingekøller Skinkemignon Barbeque ben Stegte kyllingestykker Hertil er der 3 forskellige slags kartofler og saucer. Derudover er der stor salatbar og friskbagt brød. Sommer dessertpakke hvor du også kan spise alt det du vil af: Pris: for Bowling og buffet pr. person 175,00 Pris: ønsker du ikke at deltage i Bowling pr. person 150,00 Tilmelding senest fredag den 23. juli til: Bent Søgaard Hanne Ibsen

17 Familielandbrugets Seniorklub i Skive Torsdag den 30. juni besøger vi Hostrup Hovedgaard og Ejsing Fodboldgolf bane Grill Pris for hele herligheden Pr. person kr. 300,00 Vi mødes uden for Hostrup Hovedgaard, Hostrupvej 41 kl hvor vi bliver modtaget af en guide, og efter en rundvisning og kaffe kører vi til Ejsing Fodboldgolfbane Kl. Ca samles vi så ved Ejsing Fodboldgolfbane, Ejsingholmvej 16 Vinderup hvor vi bliver inddelt i hold for så at spille fodboldgolf på en 18 hullers bane, alle kan deltage uanset om man kan spille fodbold eller ej, når vi så er kommet gennem banen garanteret med meget morsomhed, så skulle maden være færdig på grillen sammen med drikkevare. Tilmelding senest 30. maj til Bent Søgaard Kristian Vestergaard

18 Arrangementer Dato Kl Aktivitet 18. juni Farm Show, udstiller 30. juni Hostrup Hovedgaard 10. august Bowling og buffet 25. juni Sommerudflugt, Havebrugsudvalget Ny Bestyrelsen i Familielandbruget MIDT-Jylland Niels Kragh (fm) Anette Klausen (n.fm) Ole E. Pedersen Henrik Nielsen Jesper Tonnesen Kaj Skov Pedersen Leo Nielsen Esper Nørremark Lone Rosenkvist-Jensen Inger Bach Flemming Dollerup Karen Dalsgaard (sek) Nørbækvej 15, 8920 Randers NV Åhusevej 52, 7470 Karup Møllebakken 18, 8850 Bjerringbro Evaslundvej 4, Østerbølle, 9620 Ålestrup Vilevej 2B, 7870 Roslev Bækkegårdsvej 27, 8800 Viborg Ottingvej 13, 7860 Spøttrup Vrouevej 54, Sjørrup, 8800 Viborg Bøllingsøgårdvej 11 D, 8600 Silkeborg Borrevej 24, 8850 Bjerringbro Stensigvej 14, Kølsen, 8831 Løgstrup Asmildklostervej 11, 8800 Viborg

19 Indkøbsforeningen Nye lånemuligheder i udkantsdanmark Mens bankerne strammer til, får småvirksomheder ude i landdistrikterne nu en ny lånemulighed. Danske Indkøbsforeninger lemper nemlig reglerne for udlån, så det ikke som hidtil kun er smålandmænd, der kan få favorable låneordninger. Nu kan også håndværkere og slagtere og den slags småvirksomheder komme i betragtning, dog er det den enkelte indkøbsforening der sætter deres kriterier for hvem de vil låne ud til. Det sker med en ændring af reglerne fra fødevareminister Henrik Høegh (V), som har lovkontrollen med indkøbsforeningerne, der i sin tid blev startet med statsgaranterede lån. De 15 indkøbsforeninger udlåner ifølge den seneste opgørelse fra millioner kroner på et år. Landbrug & Fødevarers konsulent Grete Bøgh-Sørensen oplyser, at indkøbsforeningerne for tiden har ledige penge at låne ud. - Vi regner med, at lånebevillingerne vil stige rimeligt meget over nogle år til 100 millioner kroner om året, siger konsulenten. Indkøbsforeningerne har i forvejen som formål at styrke udviklingen i landområderne. De har tilsammen lån ude for 167 millioner kroner. - Virksomhederne på landet er påvirket af den økonomiske krise. Ved at give dem bedre muligheder for at investere i udstyr og maskiner, kan vi sikre, at virksomhederne kan overleve og være med til at fastholde beskæftigelse og aktivitet i landdistrikterne, udtaler fødevareministeren i en pressemeddelelse

20 Afsender: Familielandbruget Asmildklostervej 18, 8800 Viborg Indkøbsforeningen yder lån til Jordbrugere og virksomheder i landdistrikterne. Til køb af traktor og maskiner. Fordelagtig rente Se betingelserne på vores Hjemmeside Eller ring til Salling-Fjends Herred Karen Dalsgaard www. Danskeindkobsforeninger.dk Centeradresser 2 Asmildklostervej Viborg

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

AKTIV FAMILIELANDBRUG. Familielandbruget MIDT-Jylland

AKTIV FAMILIELANDBRUG. Familielandbruget MIDT-Jylland AKTIV FAMILIELANDBRUG Familielandbruget MIDT-Jylland Medlemsblad nr. 23 Februar 2013 1 Vi har været her i mere end 25 år. Det er os, landmændene ringer til, når: De har brug for en ekstra mand i den travle

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde onsdag d. 28. nov. 2007 i Skive

Referat af Regionsbestyrelsesmøde onsdag d. 28. nov. 2007 i Skive Viborg d. 30-11-2007 Referat af Regionsbestyrelsesmøde onsdag d. 28. nov. 2007 i Skive Revideret dagsorden: 1. Velkomst og tilføjelser til dagsorden 2. Godkendelse af referat fra forrige møde 3. Diskussion

Læs mere

Efterløn s & Pensionistklub Skive

Efterløn s & Pensionistklub Skive Efterløn s & Pensionistklub Skive Program 2013 Programmet kan også ses på: http://midt-vestjylland.nnf.dk/seniorer/skive Efterløn s & Pensionistklubben s Bestyrelse Formand Ivan Christiansen 97 54 15 82

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011:

Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011: Beretning til generalforsamling i LJM Seniorklub den 14. januar 2011: Seniorklubben havde arrangeret 2 ting i 2010. Den 3. juli havde vi planlagt en tur til Abildå Brunkulsleje, hvor vi skulle mødes og

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 3/12 2016 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Sommerfest i Mellerup

Sommerfest i Mellerup Sommerfest i Mellerup på Fælleren 29. maj - 1. juni Randers Maskinfabrik A/S SLOTSGARTNEREN I/S Eriksvej 5B, 8960 Randers SØ Tlf: 86 43 56 15 Engros og firmaordninger Nyholmsvej 11-8930 Randers NØ Tlf.:

Læs mere

Hvad koster Grøn Vækst produktionslandmanden?

Hvad koster Grøn Vækst produktionslandmanden? Hvad koster Grøn Vækst produktionslandmanden? Med indførelse af de tiltag, der er vedtaget i Grøn Vækst i juni 2009 og Grøn Vækst 2,0 i 2010 påvirkes danske landmænds konkurrenceevne generelt negativt,

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2015/2016 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

Fremtidens landbrug er mindre landbrug

Fremtidens landbrug er mindre landbrug Fremtidens landbrug er mindre landbrug Af Sine Riis Lund 17. februar 2015 kl. 5:55 FORUDSIGELSER: Markant færre ansatte og en betydelig nedgang i landbrugsarealet er det realistiske scenarie for fremtidens

Læs mere

Program for sæsonen

Program for sæsonen Program for sæsonen 2015-2016 Til opslagstavlen. Vi har igen sammensat en buket af forskellige aktiviteter og arrangementer, så der er noget for enhver smag. Vi håber at I vil møde op, og dermed vise at

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Information omkring opstart af løb af Velkommen til Thyholm Løbeklub. Find os på Facebook. Hvem er vi? Thyholm Løbeklub kom til verden den 3. januar 2009

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012 Hejnsvig Jagtforening Vinter 2011/2012 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt Lørdag d. 3/12 2011 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle

Læs mere

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014 Agdrup Posten Kolonihaveforeningen Agdrupparken Blad nr. 1 April 2014 OBS! Der tages Agdrup forbehold Posten for trykfejl! Oplag 100 stk. Kontorets åbningstid Se aktivitetskalenderen Hjemmeside www.agdrupparken.dk

Læs mere

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år.

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år. Beretning 2014-15 Vi har netop sluttet sæson nr. 21 og alle hold er afsluttet. Sjovt nok har vi en slags 50 års jubilæum, idet Hanne har været instruktør i 21 år, Hans i 19 år, og Birthe i 10 år. Det er

Læs mere

Nyhedsbrev Okt. 2012.

Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyt fra Konkurrenceudvalget. DcH s DM den 22-23. september Artikel fra Års Avis. Den 22-23. september deltog DcH Vesthimmerland i DM i Grindsted/Billund med 4 deltagere; Karl Erik

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. september 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. september 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN september 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. september 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang Rotur på fjorden 10. april 2010 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Roklubbens 110 års fødselsdag Morgenroture Søndagslangture Sea

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Jysk Musik & Teaterhus, Papirfabrikken 80, Silkeborg Mandag, den 24. januar 2011 kl. 19-22 Program Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ Frede Lundgaard Madsen,

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

1. Hvad er dit køn? 1. Kvinde. 2. Mand. 3. Kan/vil ikke tage stilling 1 46.3% 2 52.4% 3 1.2%

1. Hvad er dit køn? 1. Kvinde. 2. Mand. 3. Kan/vil ikke tage stilling 1 46.3% 2 52.4% 3 1.2% 1. Hvad er dit køn? 1. Kvinde 1 46.3% 2. Mand 2 52.4% 3. Kan/vil ikke tage stilling 3 1.2% 2. Hvilken aldersgruppe tilhører du? 1. 20 29 år 2. 30 39 år 3. 40 49 år 4. 50 59 år 1. 1 2. 2 3. 3 5. 60 6. Kan

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016 Læs inde i bladet: REFERAT FRA ÅRETS GENERALFORSAMLING ÅRETS ARRANGEMENTER STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ

Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ Miljødage for miljørådgivere 2/12 2009 v/ Helge Kjær Sørensen Landbo Midt v/ Steen Vindum Viborg Kommune Djursland

Læs mere

Kære medlemmer Lige en sommervarm foreningsnyt inden alle drøner på ferie.

Kære medlemmer Lige en sommervarm foreningsnyt inden alle drøner på ferie. Foreningsnyt nr. 4. juli 2010 Kære medlemmer Lige en sommervarm foreningsnyt inden alle drøner på ferie. Badeboldtløbet den 13. juni Må vi indrømme, blev ikke den helt store deltagermæssige succes, kun

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club.

Bestyrelsesmøde. Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club. Bestyrelsesmøde Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club. På mødet deltog fra bestyrelsen Morten Munch, Thomas Kledal, Susan Christensen og Julie Schramm Rasmussen og

Læs mere

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer.

Årsberetning 2014. Vi er 60 medlemmer i foreningen i år, incl. 5 passive medlemmer. Årsberetning 2014 I denne sæson 2013/14 kan vi glæde os over et større antal dansere på gulvet hver onsdag aften. Det mærkes, at vi de fleste aftener er 4 kvadriller. Det mærkes ved, at vi fylder rummet

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til sensommerens og efterårets

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Forår på vej... Det er ganske vist. Dagene bliver længere, lyset får flere nuancer og vi kan mærke, at der er forår på vej. Til jer, der har tænkt på

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Tirsdag 10. marts klokken 17.00

Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødedato: Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødested: Thorum Gamle Købmandsgård Guldkysten 12 7870 Roslev Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik Gaarde

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Nyhedsbrev september 2010

Nyhedsbrev september 2010 Nyhedsbrev september 2010 Formanden har ordet Så er vi for alvor ved at mærke, at kalenderen skriver efterår. Men selv om der både er regn og rusk, er der alligevel stor aktivitet på træningspladsen. Der

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

Så er der fødselsdagslagkage!

Så er der fødselsdagslagkage! Årgang 28 År 2015 På personalets vegne Conny Andersen Redaktion: Ole Rødtness Tøstesen Ansvarshavende: Conny Andersen 2015 Sup: Sven Wodschow Samuelsgårdens venner: SFO leder: Conny Andersen Jonna Kobbelgaard

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk Stenhusvej 35 Telefon 46 97 14 00 Nyt fra FOA`s seniorklub i Holbæk Ja, så er det igen tid for et lille tilbageblik over seniorenes aktiviteter

Læs mere

Grøn Vækst og vandplanerne. Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010

Grøn Vækst og vandplanerne. Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010 Grøn Vækst og vandplanerne Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010 Præsentation Claus S. Madsen, Agronom, miljø- og planterådgiver AgroPro, Sjælland 30 år som rådgiver for

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening

Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening 22-02-2012 19:00 Hos i Fredensborg Mødetype: Bestyrelsesmøde /opfølgning Referent: Helle Ordstyrer: Deltagere: (kasserer og bedstemor til ra, Victor og Emma)

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING UDGAVE 56 JUNI 2012 Sankt Hans Aften Lørdag den 23. Juni GAMMELBY GRUNDEJERFORENING indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi, vanen tro

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00.

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00. Hvordan kan det være, at når vi kommer dertil på året, hvor der skal afholdes generalforsamling i Landsskuet, så har vi kun positive ting at berette om.---- For det første vil jeg sige, at der som sædvanlig

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

nyheder og information fra danish agro April 2012 læs om

nyheder og information fra danish agro April 2012 læs om nyheder og information fra danish agro April 2012 læs om Velbesøgt generalforsamling og områdemøder Revideret kvægfodersortiment klar Billigere afhentning af spildolie Forårsavis fra Danish Agro Shoppen

Læs mere

Torsdag den 8. oktober 2015 kl

Torsdag den 8. oktober 2015 kl Mødedato: Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 17.00 Mødested: Ulbjerg Kultur og Fritidscenter, Fjordglimt 1 Ulbjerg 8832 Skals. Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

2) Godkendelse af dagsorden Vi forventer ikke at kunne nå alle punkter og vil undervejs prioritere de punkter, som må udsættes til næste møde.

2) Godkendelse af dagsorden Vi forventer ikke at kunne nå alle punkter og vil undervejs prioritere de punkter, som må udsættes til næste møde. DVL Aarhus afdeling Referat fra bestyrelsesmøde den 27. august 2014 TID: den 27. august 2014 kl. 19 22 STED: Carl Blochs Gade 28, Aarhus C TIL STEDE: Niels Bo Rasmussen, Tommy Pedersen, Lisbet Hallum,

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Program. 22.00 Tak for i aften

Program. 22.00 Tak for i aften Program Cirka tider Oplægsholder 20.30 Hvor vil vi hen med økologien? v. Hans Erik Jørgensen og Michael Svane, Økologisektionen 20.45 Økologi på SEGES v. Kirsten Holst Sørensen DLBR-Økologi v. Erik Andersen

Læs mere

Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug

Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug Økologi er flere ting: Grundbegreber om økologiske landbrug Dette modul fortæller om de begreber og principper, der er vigtige i økologisk landbrug i Danmark. Noter til dette afsnit ser du på sidste side.

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i

Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i Meget god beliggenhed Der er en nabo ca. 150 meter væk, næste nabo er ca. 600 meter væk Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere