Naturhistorisk Forening for Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturhistorisk Forening for Fyn"

Transkript

1 Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2015

2 Generalforsamling og foredrag Dato: Onsdag den 11. marts 2015 Tid: Kl. 19:00 til ca. kl. 22:00 Mødested: Kantinen på Bygningsrenovering, Sanderumvej 113, 5250 Odense SV. Byg er nabo til Produktionsskolen Elsesminde. Indkørsel fra Sanderumvej, P-plads ved kantinen se kortet på modstående side. Dagsorden (jævnfør foreningens vedtægter 5) 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab, herunder fastsættelse af kontingent efter bestyrelsens indstilling. 4. Forhandling af spørgsmål og forslag fremsat af bestyrelsen eller medlemmer 5. Bestyrelsen ønsker en drøftelse af anvendelse af foreningens midler. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer, en suppleant, 2 revisorer. 7. Eventuelt. Foredrag: Æbelø en ø i Kattegat Efter generalforsamlingen vil naturfotograf Viggo Lind fortælle om naturperlen Æbelø og samtidig vise sine flotte foto fra Æbelø. Viggo har gennem mange år besøgt og fotograferet Æbelø og kender derfor øen bedre end de fleste. Foredraget er også en optakt til en ekskursion til Æbelø i efteråret, som Viggo ligeledes vil guide.

3 Kort over mødestedet for generalforsamlingen Parkeringsplads Kontingent for 2015 Vi håber, at du fortsat vil støtte foreningen og deltage i vores ekskursioner og andre arrangementer. Bestyrelsen har indstillet til generalforsamlingen, at kontingentet for 2015 udgør kr. 125,- som de sidste mange år. Vi har vedlagt et indbetalingskort, som vi vil anmode dig om at benytte, når du indbetaler dit kontingent.

4 Fugletur til Bøjden Nor Dato: Lørdag den 21. marts 2015 Tid: Kl. 10:00 til ca. kl. 14:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Parkeringspladsen ved Færgehavnen Vil blive offentliggjort på vores hjemmeside senere Gratis Ingen Madpakke, støvler, kikkert og varmt tøj Bøjden Nor på Horneland på det sydvestlige Fyn er et af Fugleværnsfondens fuglereservater. Fuglelivet i Noret er nok mest kendt for de mange tusinde trold-, taffel- og bjergænder, der i vintermånederne kan nydes på tætteste hold fra fugleskjulet, også bjerganden, som normalt opholder sig ude på havet, kan ses i noret. Bøjden Nor rummer også meget andet spændende fugleliv. Hvis blot noret ikke fryser til, kan man se ænder, svaner og blishøns i meget store flokke. Også musvåge, fjeldvåge og tårnfalk ses tit i området. Endelig byder vintermånederne også på småflokke af bjergirisk og snespurv. Du kan læse mere om Bøjden Nor og om hvordan en Brutal bilvej over Bøjden Nor delte strandsøen. Det er fra Keld Hansens Det tabte Land, samt på Fugleværnsfodens hjemmeside fuglereservater/boejden-nor

5

6 Vigelsø i Odense Fjord Dato: Søndag den 26. april 2015 Tid: Kl. 08:00 til kl. 15:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Parkeringspladsen ved Klintebjerg havn Rikke Kaas Molin som er Natur- og Friluftsvejleder med arbejdsområde ved fjordområderne i Odense, Kerteminde og Nordfyns Kommune. Foreningen betaler for medlemmer. Pris for ikke-medlemmer er 50,- kr. Ingen Madpakke, støvler, kikkert og varmt tøj På Naturstyrelsen hjemmeside om Vigelsø kan man læse følgende: Trækfuglene begynder at vende tilbage fra vinterkvartererne. Omkring 20. marts høres gransangerenes "tjif-tjaf"i skoven på nordøen. Stæren kommer til Danmark. Fuglene danner par og begynder at ruge. Der kan være godt fiskeri efter havørred på lavt vand i fjorden. De fleste fugle ligger på æg. Sidst i april springer bøgen ud. Slåen og mirabel blomstrer. Landsvalerne ankommer omkring 1. maj. Der er mange fugleunger. Fuglesangen er intensiv. Eg og ask springer ud. Kreaturerne sættes på græs på strandengene. Mange urter og græsser blomstrer. Så hvad venter vi på.. Rikke Kaas Molin vil fra morgenstunden og til ca. kl. 10 vise os rundt på øen, hvorefter vi er på egen hånd. Det vil være muligt enten af kigge på fuglene på de inddæmmede strandenge fra fugletårnet eller at gå en rundtur i skoven på nordøen. Undervejs finder vil et læ-fuldt sted, hvor vi kan spise den medbragte madpakke.

7 Kilde: Ovenstående kort er fra Vigelsøfolderen udgivet af Naturstyrelsen /95_Vigelsoefolder.pdf Vi mødes på parkeringspladsen ved Klintebjerg havn, hvorefter vi følges ned til Lunden som sejler os til Vigelsø

8 Morkeltur til Lundsgårdklinten Dato: Tirsdag den 12. maj 2015 Tid: Kl. 17:00 til ca. kl. 19:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Parkeringspladsen ved Lundsgård Klint Anders Lykke Gratis Ingen Støvler, svampekurv, kniv og varmt tøj Denne ekskursion kan vi kalde en tradition - også selv om morkeludbyttet sidste år skuffede. Men der er stadig nogen, der kan erindre succen for et par år siden. Vi krydser fingre for, at det milde vejr både vinter og forår har lokket morklerne frem sammen med vårmusseronerne. Dermed skulle der være en chance for at få lidt spisesvampe i kurvene, men sikkert også andre af forårets svampe. I og med at vi står på typelokaliteten for kertemindeleret, får I også en historie om geologien.

9 Bus-ekskursion til Møn Dato: Torsdag den 11. juni til søndag den 14. juni 2015 Tid: Afrejse fra Odense kl. 08:00. Hjemkomst søndag ca. kl. 16:00. Mødested: Busholdepladsen ved Dannebrogsgade i Odense Turguide: Pris : Tilmelding: OBS: Vi vil få forskellige guider til at vise rundt på de forskellige lokaliteter på øen. Fra foreningen vil Preben Nielsen være den gennemgående guide, som vil forsøge at knytte oplevelserne sammen. Det vil fremgå af det endelige turprogram, som vil blive fremsendt til de tilmeldte deltagere. 2500,- kr. i dobbeltværelse pr. prs. for medlemmer 2850,- i enkeltværelse pr. prs. for medlemmer. Pris for ikke-medlemmer er 2800,- kr. i dobbeltværelse pr. prs. og 2950,- i enkeltværelse pr. prs. I prisen er inkluderet: Transport fra Odense og retur, samt rundt på Møn i luksusbus (med toilet) fra Ejby Taxibus. Overnatning på Pension Elmehøj. Forplejning på hele turen - morgenmad på pensionatet, hvor vi smører madpakke til dagene, samt aftensmad på udvalgte spisesteder (dog indgår madpakken ikke på udrejsedagen og drikkevarer på hele turen er for egen regning). Foreningen betaler entreer og guider. Seneste tilmeldingsfrist og betalingsfrist er den 20. marts. Tilmelding kan enten ske på mail brpn@post12.tele.dk eller telefonisk på bedst efter kl 18:00. Betaling skal ske pr. girokort til foreningen. Vi skal have et deltagerantal på mindst 20 stk. for at turen kan hænge sammen økonomisk. Kan vi ikke opnå dette, bliver vi naturligvis nødt til at aflyse.

10 Turprogram for ekskursion til Møn I det nedenstående kan du læse om de naturlokaliteter og seværdigheder, vi har planlagt at besøge. Der kan forekomme mindre ændringer, og det endelige program vil blive sendt til de tilmeldte deltagere. Overnatning På Møn skal vi bo på det hyggelige Pension Elmehøj, som ligger centralt midtvejs mellem Stege og Møns Klint. Samtlige værelser på Pension Elmehøj er dobbeltværelser. Der er fælles bad og toilet på gangen, men det er pænt og rent. Vi kan bruge den gratis trådløse internetforbindelse på værelset og faciliteterne på Elmehøj omfatter ligeledes en fjernsynsstue, fælleskøkken samt en stor have med havemøbler. Transporten til og rundt på Møn Transporten foregår med Taxibus Ejby ved Svend Amlund, som har en bus med køkken og toilet, samt plads til 31 personer. Svend Amlund er kendt for at have lanceret "KEND DIT DANMARK", hvor man kommer rundt til flere danske - kendte som ukendte destinationer og får en større viden om selv samme. Torsdag den 11. juni. Vi kører fra Dannebrosgade kl. 08:00. Det meste af formiddagen går med at køre til Møn. Vi forventer at være fremme sidst på formiddagen, hvor vi starter med at besøge Fanefjord Kirke. Efter vi har set de berømte kalkmalerier i Fanefjord Kirke og spist vores medbragte madpakke, vil vi gå turen fra Fanefjord Kirke til Grønjægers Høj. Højen er med sine 102 meter en af landets længste og smukkeste langdysser. Efter at have snakket om tro/overtro, tryllestave, der kan få hoveder til at gro fast igen, vil vi gå videre ned til Færgens Vænge, som er et smukt strandengsområde. Her er der rig lejlighed til at kigge nærmere på områdets rige botanik, insekter og fugleliv. Vandreturen er ca. 4,0 km., men man kan også tage bussen ned til Færgens Vænge og mødes med resten af deltagerne der.

11 Når vi har løsrevet os fra Færgens Vænge vil vi køre til Pension Elmehøj, hvor vi har lidt tid til at blive indlogeret og vaske støvet af os. Herefter kører vi til Bryghus Møn. Her får vi en rundvisning på Bryghuset og en introduktion til ølbrygning, eftersom ølbrygning tilsyneladende også er biologi. Efter rundvisningen spiser vi på bryghuset, hvor vi også kan smage på husets forskellige produkter. Fredag den 12. juni. Dagen starter med morgenmad på Pension Elmehøj, hvor vi også smører en madpakke til vores frokost. Herefter kører vi til Ulvshale og Nyord området Ulvshale Skov er helt speciel. Den er meget lysåben, og der findes næppe en lignede skov i Danmark. Dette skyldes overvejende to forhold. For det første vokser skoven på flintestengrund. For det andet afslører Ulvshale Skovens udseende, at den engang har været brugt til græsning en såkaldt lysåben græsningsskov. Skoven på Ulvshale er dermed meget anderledes end andre skove. Træerne vokser langsomt, fordi jorden er så mager. Mange træer vokser skævt og nogle står næsten på stylter, da det er svært for træerne at gro i den stenede jordbund. Eg er det mest almindelige træ, men Ulvshaleskoven rummer mange træarter, fx småbladet lind og den sjældne tarmvridrøn. Skoven er urørt skov, hvor træerne får lov til at passe sig selv. Dermed er der mange døde og væltede træer i skoven. Kun stierne holdes fri. De mange slags træer, og det døde ved giver liv til mange arter, og Ulvshaleskoven huser derfor også sjældne svampe og insekter, fx svampen lindeskive og natsommerfuglen mørkt ege-ordensbånd. Men også alle de øvrige spændende lokaliteter omkring Ulvshale skoven får vores opmærksomhed bl.a. heden, strandengene og strandoverdrevene. Selv om det sikkert bliver svært at løsrive sig, vil vi gå videre til Nyord. Enten kan man vandre turen over broen. Langs vejen er der et fugletårn, hvorfra der er rig mulighed for at se nærmere på strandengens fugleliv. På strandengene yngler mange arter af vadefugle, ænder, måger og terner. Omstående kort viser nogle af de områder, vi vil komme til af kigge nærmere på.

12 På Nyord vil vi spise vores medbragte madpakke. Herefter vil vi få en rundvisning på Nyord. Nyord By er en af de mest velbevarede landsbyer i Danmark. Kun en enkelt af de 20 gårde er flyttet ud fra landsbyen siden agerjordens udskiftning under landboreformerne i 1800-tallet. Halvkredsen af gårde, delvis sammenbyggede, tegner stadig landsbyens form. De ca. 40 nye huse, der blev bygget i 1800-tallet, ændrede ikke på dette, da de blev bygget inden for kredsen og ned mod vandet på udstykkede haveparceller. Når man går gennem de smalle gader, kan man stadig genkende landsbystrukturen fra fællesskabets tid før landboreformerne. Da man udskiftede markerne, kunne der ikke blive plads til en hel stjerneudskiftning. Vi afslutter en forhåbentlig oplevelsesrig dag med at indtage aftensmaden på Lollesgård på Nyord. Kilde brochuer_ulvshale_nyord_17maj_webdk.pdf Den samlede vandreafstand for hele dagen er på ca. 9 km, hvis man går hele vejen fra Ulvshale gennem skoven/heden og via strandengene over broen og sluttelig langs vejen til Nyord By. Men man kan også tage bussen et stykke af vejen, da vi vil arrangere opsamlinger undervejs. Det vil naturligvis også afhænge af vejret. Hvis det bliver alt for varmt, kan vi jo tage bussen. Lørdag den 13. juni. Efter morgenmad og indsatsen med at smøre en kæmpe madpakke, er vi parate til at køre til to af Møns klassiske lokaliteter - Jydelejet og

13 Havrelukket. Jydelejet er sammen med Høvblege, som vi besøger senere på dagen, de to mest værdifulde kalkoverdrev i Danmark. Jydelejet er et kuperet og utroligt smukt overdrev med spredte enebærbuske og en meget rig flora. 14 orkidéarter og en række andre sjældne og rødlistede planter, insekter og fugle, giver sit væsentlige bidrag til at Høje Møn er det naturområde i Danmark, der har det største antal rød- og gullistede arter, og dermed den største biodiversitet. Måske kan vi være heldige og se Stor Gøgeurt, Horndrager, Hvidgul Skovlilje, Rød Skovlilje, Skov-gøgelilje, Skov-hullæbe og Ægbladet Fliglæbe. Vandreruten er ca. 4,5 km lang.

14 Herefter kører vi videre til Geocenter Møns Klint for henholdsvis af spise frokost og få en rundvisning på geocentret. Udstillingen på geocenteret er opbygget som en tidsrejse på 70 mio. år, hvor højteknologiske udstillingsteknikker, kunstneres frie fortolkninger og sjældne fossiler bringer os fra bunden af Kridthavet og helt frem til den unikke natur, der findes på Møns Klint i dag. Her vil der naturligvis også blive tid til at se lidt nærmere på et af de mest markante elementer på Møn nemlig Møns Klint og forhåbentlig finde et par fossiler. Efter Møns Klint kører vi videre til Høvblege og Mannemark. Høvblege er et kalkrigt overdrev, som rejser sig med sit højeste punkt Kongsbjerg på 135 meter over havet. I 1870'erne forsøgte bønderne at dyrke ærteplanten, esparsette, for foden af Høvblege. Sæden blev importeret fra Sydeuropa, og den indeholdt også frø af østrigsk hør, bibernelle og reseda. Disse planter spredte sig på den sydvendte side af Høvblege, hvor de er et flot syn under blomstringen. På overdrevet vokser desuden sjældne orkideer som stor gøgeurt og rød hullæbe, og her findes en af de få danske bestande af dagsommerfuglen, sortplettet blåfugl. Fra Høvblege kører vi videre til Klintholm Røgeri, som vil servere vores aftensmad, hvorefter det går videre til Pension Elmehøj. Søndag den 14. juni. Efter at have spist morgenmad, smurt madpakken og taget afsked med Pension Elmehøj, kører vi til Stege jordbassiner. Det lyder måske ikke som det mest interessante naturområde men man skal ikke skue hunden på hårene. Jordbassinerne fra den gamle sukkerfabrik i Stege rummer både beskyttede søer og strandengslokaliteter. Jordbassinerne er en vigtig fuglelokalitet med mange ynglende ænder og tre arter af lappedykkere (lille, gråstrubet og toppet). Endelig er jordbassinerne et af de steder, hvor vandrefalken jævnligt kommer forbi. Hvis man mere er til en byvandring, kan man på egen hånd gå på opdagelse i Stege. Efter Stege tager vi videre til Liselund lystslot. Vi får en rundvisning i det lille nyklassicistiske slot, der er opført i Efterfølgende nyder vi vores smurte madpakke i den romantisk anlagte have. Når madpakken er indtaget begynder hjemrejsen mod Dannebrogsgade i Odense, hvor vi forventer at være omkring kl. 16.

15 Efterårsprogrammet for 2015 Efterårets program er i støbeskeen, og vi kan løfte lidt af sløret for, hvilke lokalter vi har planer om at lave ekskursioner til. Datoerne skal dog tages med et vist forbehold. Naturvandring til og på Æbelø Dato: En af dagene i weekenden den august 2015 Turguide: Viggo Lind Randbøl Hede, Heinsvig Bakkeø og Give Egnsmuseum Dato: En af dagene i weekenden den august Turguide: Preben Nielsen, samt en guide på Give Egnsmuseum Svampe og geologi i Kasmose Skov Dato: En af dagene i weekenden den september Klintholm - geologi og fossiler Dato: I begyndelsen af oktober

16 Generalforsamling Bøjden Nor Generalforsamling Vigelsø Morkeltur Møn Randbøl hede Æbelø Kasmose Skov

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2017 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen, og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Program Forår - Sommer 2016 Med blandt andet weekendtur til Tåsinge og Langeland hvor de vilde heste trives. Til alle foreningens arrangementer er der tilmeldingsfrist

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Torsdag d. 28. juni - mandag d.2. juli 2018 Turledere: Erik Olsen og Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute, strækker sig over

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Naturhistorisk Forening. for Fyn

Naturhistorisk Forening. for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2016 Naturhistorisk Forening for Fyn Så er forårsprogrammet endeligt klar, og i bestyrelsen håber vi, at mange af foreningens medlemmer vil deltage i ekskursionerne.

Læs mere

Møns Klint Overdrevet Høvblege

Møns Klint Overdrevet Høvblege et til: roplevelseguidet uden kør ligeselv fototur tet blåfugl og orkidéer Møns Klint Overdrevet Høvblege Velegnet til: En naturoplevelse uden lige Sortplettet Blåfugl og Orkidée Af naturfotograf Bjarne

Læs mere

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads

Introduktion. Grønland. Ilulissat Isbjergenes holdeplads Introduktion På opfordring og i samarbejde med Albatros Travel arrangerer IPA Vordingborg igen i 2012 oplevelses/kultur/- naturrejse til Grønland. Turen er for IPA medlemmer med familie og evt. bekendte.

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 2. marts 2010 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Formanden

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen

Telefon- og Turtjenestens program for. Vesterbro/Sydhavnen Telefon- og Turtjenestens program for Vesterbro/Sydhavnen April, maj, juni og juli 2018 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for

Læs mere

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings Seniorklub Program for 2017 Højskoledag på Agerskov ungdomsskole onsdag den 22. februar. Kl. 10.00 Velkomst Kl. 10.15 Foredrag ved journalist, foredragsholder og

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange)

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange) Vil du have en skøn oplevelse med familien? Så er chancen der nu. Museum Sydøstdanmark er, i samarbejde med Vordingborg Kommune, i gang med at udvikle en ny oplevelsesrute på Møn, Nyord og Bogø; Camønoen

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Igen i år har Silkeborg Skiklub bestilt det familievenlige Hotel Kirchlerhof - www.kirchlerhof.at - til uge

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Samsø - Endelave - Århus

Samsø - Endelave - Århus Samsø - Endelave - Århus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.895,- Højdepunkter Sejltur på Silkeborgsøerne Vidunderlige Samsø med lokalguide Kattegatøen Endelave med lokalguide

Læs mere

AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013

AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013 AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013 Nedenfor finder du de kurser, som AGLAJA tilbyder i foråret og sommeren 2013. I år er der flere nye kurser bl.a. til Småland (sommerfugle- og sphagnumkurser) samt kursus i udarbejdelse

Læs mere

Vil du med SENIORHUSET til ÆRØ

Vil du med SENIORHUSET til ÆRØ 10. januar 2018 Vil du med SENIORHUSET til ÆRØ Vi skal i 2018 besøge den smukke ø ÆRØ i det sydfynske øhav. Alt er vand ved siden af ÆRØ. Rejsen finder sted i uge 39/2018 (fra mandag d. 24. til fredag

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

MC Rollator. 5 års jubilæumstour

MC Rollator. 5 års jubilæumstour MC Rollator 5 års jubilæumstour Tulstrup Herrens år 2013 Program Fredag den 14. juni 2013 Christinelunds B & B Christinelund er beliggende i det idylliske Sydsjælland omgivet af marker, fredskov og Præstø

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans 3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans Jazzmusik med The Spirit of New Orleans, 2 jazzkoncerter, 2 overnatninger i Svendborg god mad og sightseeing bl.a. i Svendborg

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Program for 2. halvår 2016

Program for 2. halvår 2016 Program for 2. halvår 2016 Kære pensionistmedlem Da vi er i den heldige situation, at vi efterhånden har fået samlet langt de fleste mailadresser for vore medlemmer, ønsker vi så hurtigt som muligt at

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Efterårsprogram 2017 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014)

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) med John Speich & Stig Jensen Ølands flotte og varierede natur findes ikke magen til i Norden. Her findes løvskove, moser, overdrev, sten- og sandstande. Øens sydlige

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018

Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 For Skibhuscentret arrangerer Frørup Rejser ApS. 6 dages rejse til Mosel Tyskland Afrejse den 27. maj 2018 Rejse til et af Tysklands mest idylliske vindistrikter, hvor vi skal opleve vinbjergene, de små

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

En fælles skitur for hele skolen lyder det vildt?

En fælles skitur for hele skolen lyder det vildt? En fælles skitur for hele skolen lyder det vildt? Hvis du tænker Ja, det er vildt på den gode måde!, kan du godt springe Historie på side 2 over og gå ned til Facts på side 4. Hvis du tænker Ja, det lyder

Læs mere

KLIMAVENLIG CHARTERFERIE

KLIMAVENLIG CHARTERFERIE KLIMAVENLIG CHARTERFERIE PROGRAM Søndag d. 30. juni Kl. 10: Afgang med charterbussen fra Rådhuspladsen Kl. 12: Ankomst til Residens Møen og indkvartering i hotellejligheder Kl. 13: Frokost og informationsmøde

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Iford Manor!!" #$ %$ & '

Iford Manor!! #$ %$ & ' Iford Manor!!" #$ %$ & ' () Fakta Transport: Fly fra Kastrup til London Heathrow med SK503 11. maj klokken 12:00 Hjemrejse fra Heathrow med SK506 den 16. maj klokken 16:50 I England bliver vi transporteret

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM FORÅR 2019 MUSIKARRANGEMENT MED FROKOST Vi har denne gang allieret os med Jesper Bjarnesen, som modtog Blueskartellets ærespris 2018. Jesper har

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Oplev Skagen sammen med

Oplev Skagen sammen med Oplev Skagen sammen med Rejseforeningen Senior Tours og Sørens Rejser 13. og 14. maj 2014. Grenen Den Tilsandede Kirke Skagen Odde Naturcenter Skagen er en 600 år gammel købstad og fik det privilegium

Læs mere

Februar, marts og april Bestyrelsen :

Februar, marts og april Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km.. som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.07.2020 28.07.2020 5.845,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Lørdag den 11. til tirsdag den 14. oktober 2014 Rejseledere: Søren Sørensen og Chr. Ebbe Mortensen Farverige efterårsdage ved Nordtysklands Østersøkyst Traner

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

FiO- 2013: Kursusprogram

FiO- 2013: Kursusprogram FiO- 2013: Kursusprogram Ret til ændringer forbeholdes!! Onsdag 22. maj: Ankomst Kursusdeltagerne ankommer til Kastrup Lufthavn, København, onsdag den 22. maj. Der afgår jævnligt InterCity- tog mod Odense.

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

Harzen - Goslar. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Harzen - Goslar. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Harzen - Goslar Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.395,- Højdepunkter Smukke bykerner med bindingsværk Heksene, myterne og minerne Bjergene og de opdæmmede søer Vores dejlige

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau

Flodkrydstogt på Donau Flodkrydstogt på Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.395,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib MS Verdi Vidunderlige Buda og Pest Donaus spændende historie Det syngende

Læs mere

Offentlige ture og arrangementer 2010

Offentlige ture og arrangementer 2010 Offentlige ture og arrangementer 2010 GeoCenter Møns Klint arrangerer en lang række af udendørs ture, aktiviteter og oplevelser i 2010. Vi spreder os over forskellige emner og steder og alle er velkomne.

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2015

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2015 Jydsk Naturhistorisk Forening Naturkalender 2015 Vi arbejder for gode og spændende oplevelser i naturen - året rundt Jydsk Naturhistorisk Forening er en sammenslutning af de to tidligere foreninger Jydsk

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne.

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Årsprogram 2019 Fraktion 4. Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Da planlægningen foregår op til et helt år forud for afholdelsen,

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere