Naturhistorisk Forening for Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturhistorisk Forening for Fyn"

Transkript

1 Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2017

2 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen, og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges opnået ved afholdelse af ekskursioner, biologiske og geologisk-geografiske undersøgelser, foredrag m.m. Enhver der sympatiserer med foreningens formål kan blive medlem, og indmeldelse kan ske til kasseren. Kontingentet er 125,- kr. årligt og dækker husstandens medlemmer. Bestyrelsen består af Formand: Preben Nielsen (tlf ) Næstformand: Anders Lykke Kasserer: Steen Lauritsen (tlf ) Sekretær: Bente Lambertsen Webmaster: Ole Fredslund-Hansen Medlemmer: Birthe Rosholt Flemming Christiansen Suppleant: Leif Laursen Kontingent for 2017 Vi håber, at du fortsat vil støtte foreningen og deltage i vores ekskursioner og andre arrangementer. Kontingentet for 2017 udgør kr. 125,- som de sidste mange år. I år beder bestyrelsen alle medlemmerne om at indbetale kontingentet på vores konto i Nordfyns Bank reg. Nr konto Husk at angive indbetaler.

3 Kongernes Jelling - Danmarkshistorie og verdensarv Dato: Søndag d. 23. april 2017 Tid: Kl. 11:00. (museet er åbent fra kl.10-17) Mødested: Gormsgade 23, 7300 Jelling Turguide: Anders Harling Lykke, mobil , andershlykke@gmail.com Pris: Tilmelding: HUSK: Gratis Ingen Madpakke (Der forefindes café, som primært sælger kolde og varme drikke), støvler og varmt tøj Vi besøger Kongernes Jelling - Nationalmuseets oplevelsescenter, der byder på en digital sanseoplevelse med vikingernes liv og levned som omdrejningspunkt. Fra museets tagterrasse kan vi tillige få et overblik over monumentområdet og se, hvordan Jelling så ud for 1000 år siden. Monumentområdet, der blev skabt i 2013, er en markering af en gigantisk palisade, skibssætning og huse fra Haralds tid - samt naturligvis de to høje og stenene, som i dag er beskyttet af glas. Området er optaget på UNESCO's verdensarvsliste i Læs mere på natmus.dk/ museerne/ kongernesjelling/ Fotokilde:

4 Morkeltur til Lundsgårdklinten Dato: Lørdag den 6. maj 2017 Tid: Kl. 10:00 til ca. kl. 14:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Parkeringspladsen ved Lundsgård Klint, sydøst for Kerteminde Leif Laursen og Bente Lambertsen Gratis Ingen - turen gennemføres sammen med svampeforeningen Pahati Kniv, kurv, madpakke, drikkelse, støvler og varmt tøj Kom og deltag i vores traditionsrige morkeltur til Lundsgård Klinten. Sidste år fandt vi dog kun en enkelt spiselig morkel, men en pæn mængde vårmusseroner. Måske er vi mere heldige i år. Vi tjekker nok også lige området omkring vandrehjemmet for morkler. Prøve også de lækre nye Skovløg, der plejer at være fremme. En forårsdelikatesse - kan bruges som miniporrer.

5 Ekskursion til Møn Dato: Torsdag den 25. maj til søndag den 28. maj 2017 Møde og sted: Turguide: Pris: Tilmelding: OBS: Nærmere mødetidspunkt og sted vil fremgå af det detaljerede program, som sendes til deltagerne. Vi vil få forskellige guider til at vise rundt på de forskellige lokaliteter, vi besøger. Fra foreningen vil Preben Nielsen være den gennemgående guide, der vil forsøge at knytte oplevelserne sammen. 1995,- kr. i dobbeltværelse pr. person. For ikke medlemmer kommer der et gebyr på 125,- kr. som inkluderer medlemskab af foreningen. Seneste tilmeldingsfrist er den 23. april. Det kan enten ske på mail brpn@post12.tele.dk eller mobil eller Tilmeldingen er først endegyldig, når man har modtaget en bekræftelse på mail eller SMS. Vi har reserveret 15 dobbeltværelser, så der er et maksimalt deltagerantal på 30. Men vi skal have et mindste deltagerantal på 20 stk. for at turen kan hænge sammen økonomisk. Kan vi ikke opnå dette, bliver vi desværre nødt til at aflyse den. I det nedenstående kan du læse om de naturlokaliteter og seværdigheder, som vi har planlagt at besøge. Der kan forekomme mindre ændringer. Det endelige program vil blive sendt til de tilmeldte deltagere. Overnatning på Pension Elmehøj På Møn skal vi bo på det hyggelige Pension Elmehøj, som ligger centralt midtvejs mellem Stege og Møns Klint. Samtlige værelser på Pension Elmehøj er dobbeltværelser. Der er fælles bad og toilet på gan-

6 gen, men det er pænt og rent. Vi kan bruge den gratis trådløse internetforbindelse på værelset, og faciliteterne på Elmehøj omfatter ligeledes en fjernsynsstue, fælleskøkken, en stor have med havemøbler og endelig en legeplads, hvis nogen har mere overskud efter ekskursionerne. Transporten til og rundt på Møn Transporten foregår i privatbiler. Hvis enkelte medlemmer ikke har transportmulighed, vil foreningen forsøge at være behjælpelig med at arrangere samkørsel dog uden nogen garanti for succes. Vi beder derfor medlemmerne ved tilmelding oplyse om evt. ekstra pladser i bilen, hvis man har lyst til at være behjælpelig med kørselsmulighed. Forplejning Turen er inklusive forplejning - dog er drikkevarer ikke inkluderet. Forplejningen omfatter aftensmad om torsdagen, samt morgenmad, frokost og aftensmad fredag, lørdag og endelig morgenmad og frokost om søndagen. Besøgslokaliteter Lokaliteter og programmet for, hvor og hvornår vil i høj grad lægge sig op af det program, vi lavede i foråret Vi laver et detaljeret program og sender til de tilmeldte. Herunder er der en forsmag på, hvad vi vil komme til at opleve - dog med forbehold for ændringer. Fanefjord Kirke Fanefjord Kirke er en stor, fritliggende munkestensbygning, beliggende på Vestmøn med udsigt over Fanefjord og Grønsund. Kirken er kendt for sine mange kalkmalerier på skibenes vægge og hvælvinger. Malerierne er udført omkring 1500 af Elmelundeværkstedet og rummer bl.a. motivet Djævelen og de sladrende kvinder. Grønjæger Høj Grønjæger Høj er med sine 102 meter en af landet længste og smukkeste langdysser.

7 Færgens Vænge Færgens Vænge er et smukt strandeng og strandoverdrevsområde. Her vil der være rig lejlighed til at kigge nærmere på områdets rige botanik, insekter og fugleliv. Ulvshale Skov Ulvshale Skov er meget lysåben, og der findes næppe en lignede skov i Danmark. Dette skyldes overvejende to forhold. For det første vokser skoven på flintestensgrund. For det andet afslører Ulvshale Skovens udseende, at den engang har været brugt til en lysåben græsningsskov. Træerne vokser langsomt, fordi jorden er mager. Mange træer vokser skævt, og nogle står næsten på stylter, da det er svært for træerne at gro i den stenede jordbund. Eg er det mest almindelige træ, men Ulvshaleskoven rummer mange træarter, fx småbladet lind og den sjældne tarmvridrøn. Skoven er urørt skov, hvor træerne får lov til at passe sig selv. Dermed er der mange døde og væltede træer i skoven. De mange slags træer og det døde ved giver liv til mange arter, og Ulvshaleskoven huser derfor også sjældne svampe og insekter, fx svampen lindeskive og natsommerfuglen mørkt ege-ordensbånd. Nyord Vi går fra Ulvshale til Nyord. Langs vejen er der et fugletårn, hvorfra der er rig mulighed for at se nærmere på strandengens rige fugleliv, hvor der yngler mange arter af vadefugle, ænder, måger og terner. På Nyord er byen en af de mest velbevarede landsbyer i Danmark. Kun en enkelt af de 20 gårde er flyttet ud fra landsbyen siden udskiftningen under landboreformerne i 1800-tallet. Halvkredsen af gårde, delvis sammenbyggede, tegner stadig landsbyens form. De ca. 40 huse, der blev bygget i 1800-tallet, ændrede ikke på dette, da de blev bygget inden for kredsen og ned mod vandet på udstykkede haveparceller. Når man går gennem de smalle gader, kan man stadig genkende landsbystrukturen fra fællesskabets tid før landboreformerne. Da man udskiftede markerne, kunne der ikke blive plads til en stjerneudskiftning. Jydelejet Jydelejet er sammen med Høvblege to af de mest værdifulde kalkover-

8 drev i Danmark. Jydelejet er et kuperet og utroligt smukt overdrev med spredte enebærbuske og en meget rig flora. 14 orkidé-arter og en række andre sjældne og rødlistede planter, insekter og fugle giver sit væsentlige bidrag til, at Høje Møn er det naturområde i Danmark, der har det største antal rød- og gullistede arter, og dermed den største biodiversitet. Måske kan vi være heldige - selv om det er tidligt på sæsonen - at se Stor Gøgeurt, Horndrager, Hvidgul Skovlilje, Rederod, Rød Skovlilje, Skov-gøgelilje, Skov-hullæbe og Ægbladet Fliglæbe. Geocenter Møn Udstillingen på Geocenter Møn er opbygget som en tidsrejse på 70 mio. år, hvor højteknologiske udstillingsteknikker, kunstneres frie fortolkninger og sjældne fossiler bringer os fra bunden af Kridthavet og helt frem til den unikke natur, der findes på Møns Klint i dag. Her vil naturligvis også blive tid til at se på et af de mest markante elementer på Møn nemlig Møns Klint og forhåbentlig finde et par fossiler. Høvblege og Mannemark Høvblege og Mannemark er et kalkrigt overdrev, som rejser sig med sit højeste punkt Kongsbjerg på 135 meter over havet. I 1870'erne forsøgte bønderne at dyrke ærteplanten esparsette, for foden af Høvblege. Sæden blev importeret fra Sydeuropa, og den indeholdt også frø af østrigsk hør, bibernelle og reseda. I dag har disse planter spredt sig på den sydvendte side af Høvblege, hvor de er et flot syn under blomstringen. På det gamle overdrev vokser desuden sjældne orkideer som stor gøgeurt og rød hullæbe, og her finder man en af de få danske bestande af dagsommerfuglen, sortplettet blåfugl. Stege Jordbassiner Stege jordbassiner lyder måske ikke som det mest interessante naturområde men man skal ikke skue hunden på hårene. Jordbassinerne fra den gamle sukkerfabrik i Stege rummer både beskyttede søer og strandengslokaliteter. Jordbassinerne er en vigtig fuglelokalitet med mange ynglende ænder og tre arter af lappedykkere (lille, gråstrubet og toppet). Endelig er jordbassinerne et af de steder, hvor vandrefalken jævnligt kommer forbi. Hvis man er mere til en byvandring, kan man på egen hånd(fod) gå på opdagelse i Stege.

9 Tarup - Davinde Dato: Søndag d. 11. juni 2017 Tid: Kl. 09:30 til ca. kl. 15:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Davinde Stenmuseum, Phønixpladsen, Udlodgyden 52, 5220 Odense SØ Peter Mortensen Gratis Ingen Formiddagskaffe med basser, madpakke og drikkelse, støvler eller andet solidt fodtøj og kikkert. Vi mødes ved Davinde Stenmuseum, hvor vi starter med at drikke den medbragte formiddagskaffe. Herefter vil Peter Mortensen, som er initiativtager og en væsentlig bidragyder til museet, vise os rundt. På Davinde stenmuseum kan vi se udstillinger af ledeblokke, fossile blokke fortrinsvis fra det lokale grusgravsområde, fossiler fra Kertemindemerglen, forskellige sandprøver fra Danmark, Grønland og Færøerne. Efter rundvisningen kører vi videre til Lille Ibjerg Sø, hvor vi har lånt madpakkehuset ved Anes Høj. Her spiser vi de medbragte madpakker. Herefter går vi en tur rundt om søerne og studerer botanikken, fuglene, insekterne og alt andet, som den spændende lokalitet kan byde på. Naturområderne omkring Tarup-Davinde er formet af mange års gravning efter råstoffer. Landskabet er i dag kendetegnet af både nyanlagte naturområder og af ældre veltilgroede arealer. I de nye landskaber med rene grundvandssøer, åbne næringsfattige overdrev, småskove og krat, opstår der gode levesteder for mange dyr og planter. Det er et landskab i forandring, der samtidig med at maskinerne forlader områ-

10 det, "befolkes" af pionerarter som lille præstekrave, strandtudse og Salomons lysestage. Dette pionerlandskab kan i et vist omfang bevares i en årrække, men langsomt vil flerårige planter indtage området og dermed også skabe ændringer i dyrelivet. Landskabet vil fortsat rumme mange forskellige biotoper, der giver levesteder til et artsrigt planteog dyreliv. Se mere om området på Nedenstående kort viser placeringen af mødestedet og madpakkehuset, samt nogle af stierne i området. Madpakkehuset Kilde til kortet: _Rettet_og_godkendt.pdf

11 Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro Dato: Lørdag d. 19. august 2017 Tid: Kl. 14:30. Mødested: Turguide: Naturcentret på Galsklintvej 4, 5500 Middelfart, lige før den gamle Lillebæltsbro Bente Lambertsen Pris: 100,00 kr. ved tilmelding. Turen koster kr. 279,- foreningen betaler differencen. Tilmelding: Bindende tilmelding til Bente Lambertsen senest d. 15. juli Ved tilmelding bedes du opgive navn, alder og højde. HUSK: Tøj efter vejret, vi får udleveret lette, grå overtræksdragter, som vi skal have på, mens alle løse genstande er forbudt under turen, dvs. mobiltelefon, kamera, kikkert, nøgler etc. Disse dele deponeres i aflåst rum inden entring af broen. På de to timer turen varer, får vi historien om bygge- og anlægsprocessen, om folk og materialer, om udsigten og vedligeholdet, om etablering af brovandringen og diverse røverhistorier osv. På gåturen er vi tøjret til broen, så ingen kan falde af. Du kan læse mere om bridgewalking på OBS: Turen er vejrafhængig, så tjek hjemmesiden og vores facebookside. Her vil en evt. aflysning på grund af for dårligt vejr, blive annonceret. Fotokilde:

12 Generalforsamling Kongernes Jelling Morkeltur Ekskursion til Møn Tarup - Davinde Bridgewalking

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2015 Generalforsamling og foredrag Dato: Onsdag den 11. marts 2015 Tid: Kl. 19:00 til ca. kl. 22:00 Mødested: Kantinen på Bygningsrenovering, Sanderumvej 113,

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Efterårsprogram 2017 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013

AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013 AGLAJAs KURSUSTILBUD 2013 Nedenfor finder du de kurser, som AGLAJA tilbyder i foråret og sommeren 2013. I år er der flere nye kurser bl.a. til Småland (sommerfugle- og sphagnumkurser) samt kursus i udarbejdelse

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

Naturhistorisk Forening. for Fyn

Naturhistorisk Forening. for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2016 Naturhistorisk Forening for Fyn Så er forårsprogrammet endeligt klar, og i bestyrelsen håber vi, at mange af foreningens medlemmer vil deltage i ekskursionerne.

Læs mere

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2015

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2015 Jydsk Naturhistorisk Forening Naturkalender 2015 Vi arbejder for gode og spændende oplevelser i naturen - året rundt Jydsk Naturhistorisk Forening er en sammenslutning af de to tidligere foreninger Jydsk

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Program Forår - Sommer 2016 Med blandt andet weekendtur til Tåsinge og Langeland hvor de vilde heste trives. Til alle foreningens arrangementer er der tilmeldingsfrist

Læs mere

Februar, marts og april Bestyrelsen :

Februar, marts og april Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km.. som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

MØDER & ARRANGEMENTER 2018

MØDER & ARRANGEMENTER 2018 PENSIONISTER OG SENIORER BUPL ÅRHUS OG ØSTJYLLAND MØDER & ARRANGEMENTER 2018 I forbindelse med det enkelte arrangement er der angivet, hvem der står for planlægningen. Kontakt vedkommende, hvis du har

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn efterårsprogram 2016 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen, og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Du indbydes hermed til Naturplejenetværkets træf, ved Vejle i weekenden d. 24. - 25 maj fra lørdag kl.10 og med afslutning søndag kl. ca. 16. I

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

Møns Klint Overdrevet Høvblege

Møns Klint Overdrevet Høvblege et til: roplevelseguidet uden kør ligeselv fototur tet blåfugl og orkidéer Møns Klint Overdrevet Høvblege Velegnet til: En naturoplevelse uden lige Sortplettet Blåfugl og Orkidée Af naturfotograf Bjarne

Læs mere

Inden vi påbegynder dagens vandretur tager vi lige en afstikker til Velling Skov for at bestige Velling Kalv, og naturligvis nyde udsigten derfra.

Inden vi påbegynder dagens vandretur tager vi lige en afstikker til Velling Skov for at bestige Velling Kalv, og naturligvis nyde udsigten derfra. Påsketur til Hærvejen og det midtjyske Søhøjland 13.04.17 17.04.17. Herning Vandrerhjem er base for påskens vandreture i det midtjyske, hvor vi bl.a. skal gå på udvalgte strækninger på Hærvejen og langs

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM EFTERÅR 2015 Besøg i Kongernes Jelling Tirsdag den 1. september skal vi besøge Kongernes Jelling. Efter en større udvidelse og gennemgribende modernisering

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

MC Rollator. 5 års jubilæumstour

MC Rollator. 5 års jubilæumstour MC Rollator 5 års jubilæumstour Tulstrup Herrens år 2013 Program Fredag den 14. juni 2013 Christinelunds B & B Christinelund er beliggende i det idylliske Sydsjælland omgivet af marker, fredskov og Præstø

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2015 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Torsdag d. 28. juni - mandag d.2. juli 2018 Turledere: Erik Olsen og Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute, strækker sig over

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj

Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj Du indbydes hermed til DN Naturplejenetværkstræf 2016 i Jammerbugt Kommune i weekenden den. 28. 29. maj fra lørdag

Læs mere

Medlemsblad nr

Medlemsblad nr Medlemsblad nr. 1-2013 Indhold i dette blad Årets stævner Opstartsstævnet / jubilæet Nyt fra bestyrelsen Husk at kontingentet skal være betalt senest 10 hverdage før generalforsamlingen. Følgende stævner

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/ Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30

Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/ Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30 Der afholdes ordinær generalforsamling: Fredensborg d. 18/1-2017 Asminderød Kro Onsdag d. 22 februar 2017, kl. 19:30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af Regnskabet

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt november 2018 næste program februar 2019. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 15.00. I december dog kun 5. og 12. Den

Læs mere

Refborg Hotel Billund

Refborg Hotel Billund Refborg Hotel Billund Refborg hotel, spiseri og butik åbnede i 2015 med 26 nyrenoverede værelser. Hotellet ligger rigtig centralt placeret i Billund og der er derfor ikke langt til de mange attraktioner

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Information er udsendt. 15. og 29. MTB tur Februar Torsdag den 23. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J

D H F V E S T E G N E N B L A D N R. 2 M A J DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 2016 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 25. maj FOLKETINGET Onsdag den 8. juni ZOO Lørdag den 9. juli HANDICAP STRAND Lørdag den 30. juli SKOVTUR Torsdag den 25. august LØVFALDSTUR

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 2. marts 2010 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Formanden

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Igen i år har Silkeborg Skiklub bestilt det familievenlige Hotel Kirchlerhof - www.kirchlerhof.at - til uge

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder Tlf.: 8654 0175 E-mail: info@oddermuseum.dk NOVEMBER Sagen genåbnet Sagen om morderen og selvmoderen Christian

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Demensfællesskabet Østjylland

Demensfællesskabet Østjylland Demensfællesskabet Østjylland 2018 On 1 August To 2 Fr 3 Aarhus: Fælles Frokost-Fredag I Demenshjørnet kl. 10:00-14:00 Lø 4 Sø 5 Ma 6 32 Ti 7 On 8 To 9 Fr 10 Aarhus: Fælles Frokost-Fredag I Demenshjørnet

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Nyhedsbrev. September og oktober 2017

Nyhedsbrev. September og oktober 2017 Nyhedsbrev September og oktober 2017 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Formand:

Læs mere

Lør. 12. jan. 2019 kl. 10 Førte ture på ca. 5 eller 10 km. Sted: Culthus / Kulturforsyningen, Voldgade 1, Nykøbing F. Søn. 20. jan. 2019 kl. 10 Førte ture på 5 eller 10 km. Sted: Bagergade, Bagergade/Asylvej,

Læs mere

Åbningstider på Arkivet

Åbningstider på Arkivet Nr. 48 FRA VINDERUP EGNSHISTORISKE FORENING www.vinderup-egnshistorie.dk Vi er en historisk forening, som dækker den gamle Vinderup Kommune. Vores opgave er at støtte op omkring Arkivet på Vinjes Torv,

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014)

Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) Øland - 4 dage (29. maj 1. juni 2014) med John Speich & Stig Jensen Ølands flotte og varierede natur findes ikke magen til i Norden. Her findes løvskove, moser, overdrev, sten- og sandstande. Øens sydlige

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS Sæson 2018-2019 Mandag den 28. juni 2018 Udflugt til Mandø Vi mødes Mandøvej 31, 6760 Ribe klokken 9.50 Bussen afgår klokken 10.00. Klokken 11.00 går vi på en

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

Midtjylland. Efterårsprogram2018

Midtjylland. Efterårsprogram2018 Foreningen Kantine & Køkken er en landsdækkende brancheorganisation med omkring 700 medlemmer. Et fagligt fællesskab for alle, der arbejder i et storkøkken og brænder for emner som; mad, ærlige fødevarer,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub

Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings. Seniorklub Nørre-Rangstrup Herreds Landboforenings Seniorklub Program for 2017 Højskoledag på Agerskov ungdomsskole onsdag den 22. februar. Kl. 10.00 Velkomst Kl. 10.15 Foredrag ved journalist, foredragsholder og

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien)

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården. Kursus for dig og din hund maj 2017 (Bededagsferien) 24 november 2016 Hundeførerweekend på Himmerlandsgården Kursus for dig og din hund 12-14 maj 2017 (Bededagsferien) En forlænget weekend med fart over feltet, fyldt med træningstilbud og inspiration til

Læs mere

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2018

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2018 Jydsk Naturhistorisk Forening Naturkalender 2018 Vi arbejder for gode og spændende oplevelser i naturen - året rundt Jydsk Naturhistorisk Forening arrangerer ekskursioner, foredrag og konferencer, og udgiver

Læs mere

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Jagten på forårets og naturens skatte Tema for Påsken 2010 Møns Klint - der hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Program for

Læs mere

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans 3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans Jazzmusik med The Spirit of New Orleans, 2 jazzkoncerter, 2 overnatninger i Svendborg god mad og sightseeing bl.a. i Svendborg

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Offentlige ture og arrangementer 2010

Offentlige ture og arrangementer 2010 Offentlige ture og arrangementer 2010 GeoCenter Møns Klint arrangerer en lang række af udendørs ture, aktiviteter og oplevelser i 2010. Vi spreder os over forskellige emner og steder og alle er velkomne.

Læs mere

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & TOSSERNES KLUB - AFLYST I 2018 DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018 Rejsen er det helt rigtige match for livsnydere, som finder glæde i både aktiv udfoldelse på asfalten

Læs mere

Weidingerglas - en traditionsrig virksomhed i Gladsaxe Generatorvej 3, 2860 Søborg

Weidingerglas - en traditionsrig virksomhed i Gladsaxe Generatorvej 3, 2860 Søborg Forårsprogram 2019 Weidingerglas - en traditionsrig virksomhed i Gladsaxe Generatorvej 3, 2860 Søborg Torsdag den 28. marts 2019 kl. 11:00 Sidste år besøgte Seniorklubben, med stor succes en af Gladsaxe

Læs mere

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS Sæson 2015-2016 Tirsdag den 19. maj 2015 Besøg i kirken ved Renbæk Statsfængsel Vi mødes kl. 14.30 ved indgangen til den nye kirke, der er bygget i forbindelse

Læs mere

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk Program Sommer 2013 Forord ved formanden En lang og kold vinter er nu forbi, der har været god tid til at få materialet gjort i stand og alle ved at gamle tavler bør være smeltet og vasket inden jul og

Læs mere

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2017

Jydsk Naturhistorisk Forening. Naturkalender 2017 Jydsk Naturhistorisk Forening Naturkalender 2017 Vi arbejder for gode og spændende oplevelser i naturen - året rundt Jydsk Naturhistorisk Forening arrangerer ekskursioner, foredrag og konferencer, og udgiver

Læs mere

Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune

Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune Feltarbejdet blev udført d. 26. september 2018 kl. 9.30 16:30. Udført af biolog Morten Vincents for Dansk Bioconsult ApS.

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Kløverstier Brøndbyøster

Kløverstier Brøndbyøster Kløverstier Brøndbyøster Sort rute Sommer Brøndby kommune Naturbeskrivelse Sommeren er en skøn tid, hvor insekterne summer, blomsterne blomstrer og dyrene har travlt med at opfostre deres unger. Skoven

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere I Blekinge län, ca. 2½ times kørsel fra København er Snärjeskogen beliggende lige på grænsen til Sveriges sydligste

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt februar 2019 næste program maj 2019 Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 15.00. Hjemmeside www.middelfart-pensionistforening.dk

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere