2. halvår årgang. Aktivitetsprogram for seniorer i Århus NY FORMAND 3NYE MEDLEMS- FOREDRAG NYE AKTØRER. Side 7. Side 4 Side 22.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. halvår 2010 38. årgang. Aktivitetsprogram for seniorer i Århus NY FORMAND 3NYE MEDLEMS- FOREDRAG NYE AKTØRER. Side 7. Side 4 Side 22."

Transkript

1 2. halvår årgang Klostergadecentret Aktivitetsprogram for seniorer i Århus 1 NY FORMAND 2 Side 4 Side 22 NYE AKTØRER 3NYE MEDLEMS- FOREDRAG Side 7 Side 18

2 Klostergadecentret var i foråret midt i et sporskifte. Nu er vi på banen med nye fællesskaber. KlosterCaféen er, foruden god mad, et netværkssted for nye kontakter og et fint sted at stifte bekendtskab med husets tilbud. Leder Klostergadecentret er således i dag et foreningsog frivillighus for seniorer i Århus Kommune, der huser fire selvstændige organisationer med hver sin profil. Tilsammen fire organisationer som arbejder tæt sammen på kryds og tværs. Alt sammen for at give brugerne de bedst tænkelige rammer for udfoldelse. På banen med nye fællesskaber Vi er gået ind i fællesskabets årti, spår fagfolk med forstand på fremtiden. Under indflydelse af finanskrise, klimabekymring og mig selv nok-kultur trænger vi til at genoplive fællesskabet glæden ved at være og gøre noget sammen. I Klostergadecentret er der som altid plads til mange forskellige former for fællesskab. Nogle er kendte og en hel del nye, for der er sket meget nyt siden sidste nummer af Aktiv Nyt, der udkom midt i et sporskifte. Nu er vi på banen med nye fællesskaber. Kursusvirksomheden er flyttet for sig selv. Til gengæld er to nye aktører rykket ind. Det er Folkekirkesamvirket i Århus og Kloster- Caféen, inspirerende nye samarbejdspartnere til de to kendte aktører: Foreningsbutikken og Klostergadecentret. Sidstnævnte har desuden fået ny formand. Over 50 foreninger og grupper har allerede Klostergade 37 som samlingssted, ligesom huset er omdrejningspunkt for frivilligt arbejde på flere felter. Frivilligt arbejde er en værdifuld faktor i hele huset. De fire organisationer nyder stor gavn af de frivilliges indsats, lige som de frivillige selv får gode oplevelser ud af indsatsen.

3 Klostergade 37 er en central adresse i Århus midtby rundt om hjørnet fra Klostertorvet med de mange buslinjer. Med over m 2 fordelt på 5 etager (elevator fra gadeniveau) er der rige udfoldelsesmuligheder for seniorer med appetit på livet. Indhold Ny formand... 4 Ny næstformand... 5 Medlemskab - med 5 fordele... 6 Gratis medlemsforedrag... 7 Klubber og foreninger 8 NYE... 8 KlosterCaféen Café-arrangementer Seniordaghøjskole Indhold Folkekirkesamvirket i Århus Foreningsbutikken Klostergadecentret Klostergade Århus C Tlf Fyraftensmøde i caféen: Spillegalskab Sundhedsdag, gratis influenza-vaccination. 25 Swingbandet / Byens Revy Seniorkor: Stayin Alive / Århus Viseklub IT-værkstedet: tekst, foto, , web m.v Nyt i Hobbykælderen: Kreativt værksted Sommersalg De Maleglade Juletur til København Kontortid: mandag-torsdag, kl Telefontid: mandag-torsdag, kl Fredag lukket. SoSu-mentor DOF Århus Plus (tidl. Kursusvirksomheden) 31 Du kan også finde os på Facebook. Søg på Klostergadecentret eller gå via linket på Koordinator Lise Legarth ll@klostergade.dk Informationsmedarbejder Anders Elkjær Jessen presse@klostergade.dk Udgiver: Klostergadecentret Redaktion: Lise Legarth (ansvarshavende), Anders Elkjær Jessen, journalist Knud Molbæk Oplag: 4000 stk. Foto: Klostergadecentret, sxc.hu og politi.dk Layout & tryk: Huset Venture, Stavtrupvej 34, 8260 Viby J.

4 Ny formand formands-skifte i Klostergadecentret Vi skal både UDFORDRE og FAVNE b r e d t Vi skal få folk til at fortælle gode historier om Klostergadecentret, siger den ny formand for Århus Pensionistsamråd, Sigfred Lauridsen. Det gør vi ved at være åbne og udviklingsorienterede og praktisere det, han kalder den værdsættende omgangsform. Brugerne skal hver gang gå berigede og inspirerede herfra, ligesom de frivillige skal have et udbytte med sig hjem, ikke som traditionel hyre, men i form af anerkendelse og påskønnelse af deres indsats, og det gælder på alle niveauer, hvad enten man sidder i bestyrelsen, vedligeholder huset, arbejder på kontoret eller i caféen, siger Sigfred Lauridsen. Klostergadecentret skal profilere sig på sit værdigrundlag, nemlig at mennesker skal have en værdig og tryg dagligdag med selvbestemmelse og mulighed for aktivitet og samvær med andre, så man kan leve et sundt liv fyldt med livsglæde og handlekraft. Vi skal altid have blik for det medmenneskelige. Det er det vi er gode til, siger Sigfred Lauridsen. Sigfred Lauridsen har arbejdet inden for ældreområdet på ledelsesniveau i 35 år. Han var i øvrigt den første mandlige sygeplejeelev på Århus Amtssygehus.

5 Jeg overlader posten til Sigfred Lauridsen med den sikre forvisning, at han er lige så glad for og interesseret i arbejdet som formand for Klostergadecentret, som jeg altid har været. Det er vigtigt, at vi hele tiden bevæger os fremad. Ellers bliver vi løbet over ende af andre med gode tilbud til ældre, siger formanden, som ser Folkekirkesamvirket og KlosterCaféen som inspirerende sparringspartnere i udviklingsarbejdet. Vi skal på samme tid udfordre de ressourcestærke og videbegærlige og favne folk med forandrings-bekymrethed. Ny næstformand Klostergadecentret skal også have opmærksomheden rettet mod de udsatte, de ensomme og sorgramte. KlosterCafé-projektet har fokus på netop disse medborgere, men de kommer ikke af sig selv. Formanden peger på et samarbejde med f.eks. fagbevægelsen om at få dem ud af isolationen. Fagforeningerne ved hvilke medlemmer, der er i farezonen. Desuden skal arbejdet være klart defineret. Huset kræver faglighed i administration og køkken, og de frivillige skal ikke konkurrere med de kommunale tilbud. Vores frivillige skal supplere det offentlige, men ikke overtage dets forpligtelser, siger formanden. Jeg har haft et års tid som næstformand til at lære huset at kende og sagde ja tak til formandsposten, fordi jeg synes, det er spændende at være med til at udvikle et hus, der rummer så megen energi, så mange muligheder. Den afgåede formand, Inger Danielsen, fortsætter som næstformand. De 17 år som formand har været både dejlige og spændende, men af og til også meget anstrengende og krævende, siger Inger Danielsen, samarbejde med de daglige ledere først Annelise Borgbjerg, dernæst Hanne Mortensen og nu Lise Legarth har altid været godt ligesom samarbejdet med de forskellige bestyrelsesmedlemmer både har været interessant og inspirerende. Klostergadecentret har været gennem et turbulent år med bl.a. adskillelsen fra Kursusvirksomheden. Nu synes alt at komme på plads caféen er godt i gang takket været Lise Legarth, Tina Gerling Thomsen, Lisbeth Beedholm og alle de frivillige, der hver dag tager deres tørn med alt, hvad der skal gøres for at drive en café nye klubber kommer til alt dette samt Foreningsbutikken og Folkekirkesamvirket er med til, at Klostergadecentret stadig er et rart og levende sted at komme.

6 Klubber Medlemskab og foreninger Medlemskab Man skal være medlem af Klostergadecentret for at bruge tilbuddene. Medlemskab, der følger kalenderåret koster 150 kr. om året og inkluderer følgende: Gratis adgang til 6 foredrag om året Medlemsbladet Aktiv Nyt tilsendt 2 gange årligt Rejser og udflugter Adgang og stemmeret til generalforsamlingen (mod forevisning af medlemskort) Adgang til husets mange faciliteter Som medlem støtter du også Klostergadecentrets fortsatte eksistens. Der er to måder at ny- eller gentegne medlemskab på: 1) Ved personlig henvendelse i Klostergadecentret: Klostergadecentret Klostergade Århus C Kontoret er åbent: mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, kl til Fredag lukket. Der kan ikke betales med dankort. 2) Ved indbetaling af 150 kr. i Nordea Bank reg. nr. 2251, kontonr Venligst skriv dit navn i feltet Meddelelse til modtager. OBS! Der sendes ikke girokort ud til fornyelse af medlemskab ved nytårstid, så du skal selv huske at gentegne medlemskab ved årets afslutning.

7 kl B. S. Ingemann fra gyserfortælling til salmedigter v/ Henrik Oest En anderledes, utraditionel tilgang til den kendte salmedigter af nogle af vores mest populære salmer, som I østen stiger solen op og Glade jul m.m.f. Men Ingemann er meget mere end de elskede salmer. Han skrev også historiske romaner og højromantiske skuespil. Mere ukendt, men ikke mindre spændende er, at han skrev uhyggelige gyserfortællinger, - bl.a. De fortryllede fingre. Et spændende foredrag om Ingemanns kunst, hans kærlighed, hans møde med kulturpersonligheder. Foredrag for medlemmer af Klostergadecentret Foredrag kl Mit liv ved politiet v/ Gunnar Randrup Nielsen Om en arbejdsdag på Politigården, når der pludselig anmeldes vold, voldtægt, bankrøveri samt op til tre-dobbelt drab. Drab på politimand i Højbjerg under udførelse af tjeneste samt den efterfølgende arbejdsgang. Hvordan vidner virkelig kan hjælpe politiets opklaring af kriminelle handlinger. Lidt om personbeskyttelse herunder af kongefamilien under rejser i Danmark og udlandet, festdage i Århus og modtagelsen af udenlandske statsoverhoveder, diplomater m.m kl Christian X monark og menneske. v/ Johan Bender Rytterkongen sad på tronen i 35 år gennem to verdenskrige, den store økonomiske verdenskrise og påskekrisen i Han blev et nationalt symbol, da han på den hvide hest red ned i det genvundne Sønderjylland og i besættelsestiden, da han uanfægtet gennemførte sin daglige ridetur i København. Christian X s ranke, men også usmidige, militæriske facon gjorde ham vanskelig at danse med for politikerne. For befolkningen blev han dog et populært samlingsmærke. Mange af os vil stadig kunne huske ham, ikke mindst gennem hans nære tilknytning til Marselisborg. Gratis foredrag Billetter til foredragene udleveres ved tilmelding på kontoret. Kaffen betales ved tilmelding. 20,- kr. pr. gang. 50 kr. for alle tre foredrag.

8 Klubber og foreninger Kreativt HOBBYKÆLDEREN Det Kreative Værksted 2010 Her kan du komme og arbejde med alt hvad hjertet begærer af forskellige håndarbejder og hobbyaktiviteter. En række engagerede frivillige hjælpere står klar til at vejlede dig. Du kan medbringe dine egne materialer eller du kan købe materialer på stedet. Åbningstid: mandag-torsdag kl tirsdag og torsdag kl NYT De maleglade Akrylmaling Nu starter en ny gruppe og alle er velkomne både begyndere og øvede. Vi inspirerer og hjælper hinanden. Mødetid: onsdag kl Mødested: Hobbykælderen Kontakt: Jette Windekilde, tlf eller Klostergadecentret, tlf Mail: ll@klostergade.dk NYT Åbent værksted Inspiration og fordybelse Vi ønsker at skabe et forum for kreative sind, hvor vi med afsæt i vores interesse for håndarbejde i alle dets former og udtryk kan berige hinanden med inspiration og fordybelse. Vi forestiller os at mødes i løbet af eftermiddagen med vores håndarbejder. Ved aftenstide spiser vi i KlosterCaféen og arbejder videre så længe, vi har lyst. Vi har 150 m 2 værksted til rådighed mandage kl i Klostergade 37, midt i Århus. Mange buslinjer lige om hjørnet. Nogle få fri parkeringspladser i gården. Kom og vær med til at fylde liv og sjæl i håndarbejdet. Nærmere oplysning hos: Karin Nielsen, tlf Rie Froberg, tlf eller Lise Legarth, tlf Acryl 2006 Malebøtten Acrylmaling Mødested: Hobbykælderen Mødetid: Mandage kl Kontakt: Leni Lindfors, tlf Mail: lindfors@mail.dk Blomsterpresseklubben Kom og vær med på et hyggeligt hold, hvor vi godt kan være lidt flere. Vi inspirerer hinanden med at lave postkort med pressede blomster m.m. Ring og hør nærmere eller mød op og se, hvad vi laver. Mødetid: Mandage kl Mødested: Pejsestuen, Rød etage Kontakt: Formand Birgit Jessen, tlf Acrylmaling. Medlemmerne inspirerer hinanden. Der er plads til flere i gruppen. Mødetid: Onsdage kl Mødested: Hobbykælderen Kontakt: Anna Nissen, tlf Mail: annanissen@hotmail.com Knipleklubben Langenæs Knipling for øvede. Der er ingen undervisning. Mødetid: Mandage kl Kontakt: Marie Bang Termansen, tlf

9 Kost & Bevægelse Herremad Klostergadecentret har flere madhold for mænd. Bortset fra medlemskab af Klostergadecentret og udgifter til mad er det gratis at deltage. For nærmere oplysning kontakt Koordinator Lise Legarth, tlf Mail: Pensionistforeningen Gåholdet Turene foregår i et tempo, så alle kan være med. Temaerne på turene vil være de historier, der kendetegner det sted, vi besøger. Vi koncentrerer os om de områder, hvor Midttrafik kan benyttes inden for zone 4. Vi vil opleve forskellige skove, parker, offentlige haver, skov og eng, søer og spændende byområder. Læg en termokande i rygsækken og vær med i et hyggeligt samvær, mens vi får motion og naturoplevelser. Mødetid: Mandage i lige uger, kl Mødested: KlosterCaféen Kontakt: Bent Kjær, tlf Margit Nystrøm, tlf samvær, og har du nogle gemte talenter, som trænger til at blive brugt, så kontakt undertegnede. Det gælder både foran og bag scenen. Vi søger også talenter til praktiske opgaver. Mødetid: tirsdage kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Joan Børlum, tlf Mail: boerglum@funmail.dk Den Gamle Varieté Vi er en gruppe af øvede sangere, der har lavet et show med sange fra 30 erne og 40 erne, som vi øver med en gang om måneden og gladeligt tager ud og optræder med iført det store skrud! Kontakt: Lis Rytter, tlf Juno-Oktaven 4-stemmigt mandssangkor med 24 medlemmer. Vi synger hovedsageligt danske sange ved arrangementer på lokalcentre. Kan du lide at synge, så kom og syng med os. Nodekendskab ingen forudsætning. Mødetid: Mandage kl Mødested: Rød sal Kontakt: Dan Erik Rasmussen, tlf Mail: derik@stofanet.dk Klubber og foreninger Malernes Sangkor Sang, Musik & Dans Byens revy I Byens Revy kan alle uanset alder deltage, hvis man har et eller andet talent. Vi øver hen mod en revy i efteråret. Hvis du er interesseret i at deltage i et godt socialt Malernes Sangkor i Århus afholder øveaften onsdag aften mellem kl. 18 og 20, hvor vi synger flerstemmigt mandskor (enkelte sange dog unisont). Vi kræver ikke nodekendskab til sangene, i stedet for nodekendskab af sangerne, men kun lysten til at synge. Vi har en dygtig dirigent, der lærer os tingene. Vi har enkelte underholdende optrædener, mest på offentlige institutioner (herunder lokalcentre). Har du lyst til at være med så kontakt: formand Erik Pedersen tlf eller kasserer Alex Carlsen, tlf

10 Klubber og foreninger Århus Bagerlaugs Sangkor Vi er Danmarks ældste laugskor, som hovedsageligt består af bagermestre, men som også har andre sangglade medlemmer. Hele Østjylland er repræsenteret i det 4-stemmige mandskor. Koret blev oprettet i 1884 af fire århusianske bagermestre. Vi øver og optræder sammen med malerkoret og har hyggeligt socialt samvær. Mødetid: Onsdage kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Jørgen Rudkjøbing, tlf mail: jo_rudk@hotmail.com NYT De lystige Tyrolere De lystige Tyrolere startede som en del af Sporvejsfunktionærernes Orkester og som et underholdningsprogram i forbindelse med Oslo Sporvejes musikkorps besøg i enere blev orkestret selvstændigt Gennem årene har orkestret underholdt ved mange arrangementer i indland som udland bl.a. Norge, Sverige, Holland og Tyskland. og har siden 1984 haft musikalsk venskab med Grundbakkermusikanten i Lauback, Tyskland. De senere år er det blevet til mange lokale arrangementer, hvoraf nogle kan ses på orkestrets hjemmeside: delystigetyrolere.dk Kontakt: Ole Leibøl Jensen, tlf / Mail: olejensen49@hotmail.com Stayin Alive Et kor for seniorer, der har mod på at overskride grænser. I Stayin Alive synger vi ikke lige det repertoire, man forventer af den aldersgruppe. Koret, der har eksisteret i et halvt år, fremfører sange af Michael Jackson, Bee Gees, Queen, James Taylor og Bruce Springsteen i unikke versioner. Stemmerne, rytmerne og den skønne oplevelse af kendte strofer skaber tilsammen et lydlandskab, som fænger og er dristigt og sjovt. For at blive medlem af Stayin Alive stiller vi kun 3 krav. Man skal være pensionist, man skal have lyst til at synge, og så skal man være parat til at prøve noget nyt. Mødetid: Torsdag kl Mødested: Teatersalen Kontakt: korleder Bjørn Bønne Christensen, tlf Mail: lone.bean@mail.tele.dk Eller koordinator Lise Legarth, tlf Mail: ll@klostergade.dk NYT Klubben Sangglæde Kan du lide at synge? Hver torsdag fra kl mødes en lille flok sangglade kvinder, som under ledelse af Bjarne Juul Jensen ved klaveret synger nye og gamle sange, viser, salmer, højskolesange m.m. Vi lægger vægt på fællesskab og sangglæde. Alle kan deltage. Ring for nærmere oplysning og tilmelding: Inge Rasmussen, tlf

11 Swingbandet Swingbandet: består af ca. 20 glade musikanter. Vores besætning er trompet, klarinet, saxofon, trombone, klaver, trommer, bas og congas. Vi spiller til underholdning og dans. Vort repertoire spænder fra lettere jazz over dansktop til dansemusik. Fra vort repertoire kan nævnes numre som: Just a Gigolo, New York, New York, I left my heart in San Francisco, Jutlandia, Den knaldrøde gummibåd, Susanne, Birgitte og Hanne, E Viva España, Aldrig om søndagen, Something stupid, Avenuen, Forelsket i København og mange, mange flere. Dørene er åbne, så hvis man har lyst til at overvære en øvedag eller vil prøve at spille med, er man velkommen. Se yderligere informationer på vores hjemmeside: Mødetid: Mandage kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Else Juul Grøn, tlf Mail: elsejuul@oncable.dk Dirigent: Ole Leibøl Jensen, tlf Mail: olejensen49@hotmail.com Aarhus Folkekor Vi er et blandet kor for voksne, der lægger stor vægt på et godt socialt samvær. Vi ledes af en ung kyndig dirigent. Vi kan også tilbyde korkoncerter, kurser og sangstævner. Kom og syng med en aften måske er det noget for dig. Mødetid: Onsdage kl Mødested: Rød sal Kontakt: Merete Pedersen, tlf Mail: mpbp@stofanet.dk Århus Koncertkor Århus Koncertkor er et semi-professionelt kor, der hovedsageligt indøver og opfører større korværker. I løbet af et år laver vi typisk en større koncert i eget regi, medvirker ved en af Aarhus Symfoniorkesters koncerter og opfører nogle få a cappella koncerter. Det er altafgørende, at koret råder over en stor mængde dygtige sangere. Koret har hvert år en kor-weekend eller en koncertturne til udlandet, som ryster medlemmerne godt sammen. Til udlandsturneerne indstuderes der en mængde musik. På vores hjemmeside kan du bl.a. se, hvor og hvornår vi giver koncerter og finde oplysninger om, hvordan du bliver medlem. Mødetid: Mandag kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Gitte Kolstrup, tlf gitte@kolstrup.dk Århus Promenadeorkester Århus Promenadeorkester består af ca. 40 musikere fordelt på strygere, træblæsere, messingblæsere, klaver og slagtøj. Vi holder af under ledelse af vores dirigent Max Kielgast at spille lødig og folkelig underholdningsmusik af komponister som Johann Strauss, H.C. Lumbye, Kai Normann Andersen. Vi prioriterer både et godt musikalsk resultat og det kammeratlige samvær højt. I løbet af året spiller vi i Musikhuset, på lokalcentre i Århus-området og ved vore populære matineer i Klostergade 37. Mødetid: tirsdag kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Svend Aage Nielsen, Kantorparken 33, 8240 Risskov, tlf eller Max Kielgast, tlf Se også vores hjemmeside: Klubber og foreninger 11

12 Klubber og foreninger Aarhuskoret Kom og syng med Århuskoret. Vi er ca. 20 kvinder på +40 år. Vi har det hyggeligt sammen. Vi synger et alsidigt repertoire: klassisk, rytmisk, musical, danske og udenlandske sange. Mødetid: Torsdag kl Mødested: Rød sal Kontakt: Birgitte Fly, tlf eller Mail: Spilleklubber Mandagshygge Banko og hyggelig sammenkomst for medlemmer. Mødetid: mandag i ulige uger kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Inge Kristensen, tlf Mail: inge-kr@stofanet.dk Onsdags-bridge Turneringsbridge for pensionister. Klubben er åben for nye spillere både faste og suppleanter. Mødetid: Onsdage kl Mødested: Pejsestuen Kontakt: Edel Pedersen, tlf Mail: vp.pedersen@mail.dk Scrabble Klubben Scrabble er et krydsordsspil for 2, 3 eller 4 spillere. Når man scrabbler, udfordres man på sproglighed, koncentration og kreativitet. Samtidig er scrabble (modsat krydsord) et socialt spil, som man spiller med og mod hinanden. Alle er velkomne. Mødetid: Onsdage kl Kontakt: Helle Snell, tlf Mail: hellesnell@hotmail.com Seniorklubben Mejlen Whist, kaffe og hyggeligt samvær. 1. tirsdag i hver måned spiller vi også banko. Alle pensionister er velkomne til at deltage. Mødetid: Tirsdage og fredage kl Kontakt: Vagn Mortensen, tlf Medier IT-værkstedet underviser efterlønsmodtagere og pensionister i brugen af computer. Vi lærer dig tekstbehandling og billedbehandling i programmet Word. Du kan lære om Internettet, hvordan man surfer (søger information) på nettet og om at sende mail med eller uden vedhæftede billeder. Vores hold er på 6-7 elever med god tid til hver enkelt deltager. Vi får også tid til en kop kaffe og en snak. Undervisningen varetages af frivillige undervisere. Henvendelse til Denis Nissen, tlf Mail: denissen@tdcadsl.dk eller hos Lise Legarth, Klostergadecentret, tlf Mail: ll@klostergade.dk Bridgeklubben Klør 5 Turneringsbridge for seniorer. Nærmere information hos kontaktperson Mødetid: Mandage kl Mødested: Pejsestuen Kontakt: Kiss Broch-Lips, tlf

13 Klosterfoto Vi er en lille klub på 8 medlemmer, som laver alle former for digital billedbehandling i Photoshop 7.0. Vi har p.t. en lille venteliste, men prøv alligevel at blive skrevet op, hvis du har lyst til at være med. Mødetid: Tirsdag Mødested: it-værkstedet Kontaktperson: Kirsten Rousing, tlf kimoro@stofanet.dk Videos 2000 Video og fotoklub Videoklubben Vi arbejder på at forbedre kvaliteten i kameraføring og indhold i vores videofilm. Vi redigerer filmene, både digitale og analoge, kopierer og fører smalfilm og dias over på DVD. Af og til stiller vi kamerahold til rådighed, hvis nogen ønsker en optagelse. 2-3 klubaktiviteter foregår ude i naturen. Du er altid velkommen til at kigge ind. Vi har altid kaffe på kanden og tid til en snak. Mødetid: Onsdage kl Mødested: Videolokalet på 1.sal Kontakt: Elo Bøttern Nielsen, tlf Mail: elotove@yahoo.dk Fotoklubben Vil du arbejde med billeder fra dit digitalkamera? Forudsætninger: et grundlæggende kendskab til brugen af en pc. Kurset omfatter: Beskæring af billeder, justering af lys, kontrast og farve, fjernelse af uønskede elementer samt fremstilling af kollager. Kurset afholdes som en blanding af gruppeundervisning og arbejde i det digitale mørkekammer. Fotoet efterbehandles ved hjælp af programmet Photoshop 7.0 dansk. Kurset varer ca. 2½ måned med en ugentlig undervisningsdag. Medlemskab af Video 2000 og Klostergadecentret kræves. Nyt kursus starter januar og september. Indmeldelse kan ske på mødedagene. Mødetid: mandage kl Mødested: Video-lokalet på 1. sal Kontakt: Poul Erik Justesen, tlf Video Klubben Klostergade Kan du lide at arbejde med video, så kig ind i vores klub i Klostergadecentret. Vi mødes hver torsdag, hvor vi snakker pc og hjælper hinanden med at lave film på computer, så f.eks. vore rejse- og familiefilm bliver attraktive for venner og bekendte at se på. Vi har det hyggeligt og rart med hinanden og tager sommetider på udflugt med vore ledsagere. Kik ind. Måske får du lyst til, at være med i klubben. Mødetid: Torsdage kl Mødested: Rød sal Kontakt: Hans Chr. Rasmussen, tlf Mobil: Mail: paradis22@gmail.com Klubber og foreninger Slægtsforskning Slægtsforskning på internettet. Formålet er at udvikle teknik og få oplysninger angående slægtsforskning. Mødetid: Fredage kl Mødested: it-værkstedet Kontakt: Bent Aagaard Hansen, tlf Mail: seniahas@gmail.com 13

14 Klubber og foreninger NYT Interessegruppe, Slægtsforskning Slægtsforskning på internettet. Formålet er at udvikle teknik og få oplysninger angående slægtsforskning. Mødetid: Mandag Mødested: it-værkstedet Kontakt: Bente Brund, tlf Århus Senior Radio Radio produceret for seniorer af seniorer. Vi er interesseret i at få flere kolleger, så har du lyst til at være en del af et hyggeligt team, er du velkommen til at kontakte os for nærmere oplysninger. Der kræves ingen særlige forudsætninger, vi skal nok hjælpe dig i gang. Vore udsendelser kan høres hver fredag kl. 10:00-11:00, genudsendelse hver mandag kl. 16:00-17:00 på følgende frekvenser: 98,7 MHz, Stofa: 94,8 MHz og YouSee: 96,5 MHz. Mødetid/træffetid: Onsdag kl Sted: Klostergade 37, radiolokalet på 4.sal Kontakt: Henrik Trasborg, tlf Mail: petra@profibermail.dk eller Herbert Meinke, tlf Mail: seniorradio@klostergade.dk Hver onsdag kl i KlosterCaféens Herreværelse er der Århus Senior Radio og gratis radio-kaffe. Århus Senior Århus Senior TV Århus Senior TV er en forening som laver tv-programmer med fokus på seniorer og seniorliv. Det har Senior TV gjort i over 10 år. Programmerne fremstilles udelukkende af ca. 20 frivillige seniorer til seniorer. Senior TV kan ses hver torsdag fra kl på Kanal Østjylland. Stationen er udstyret med den fornødne teknik til at lave kvalitets tv. Skulle du selv have lyst til at prøve kræfter med TV-mediet, er du velkommen til at kigge indenfor, når redaktionen har sit ugentlige møde. Mødetid: tirsdag kl Kontakt: Villy Juhl, formand, tlf Helge Svendsen, sekretær tlf Etniske Klubber Århus Aleví Forening Venskabsforening for herboende tyrkere over 40 år. Foreningen laver kulturelle og sociale aktiviteter hver weekend. Mødetid: weekend Kontakt: Leyla Metin, tlf Den Kinesiske Venskabsforening Århus (DKVFA) har som hovedformål at styrke kontakten mellem kinesiske familier i Danmark samt at udbrede viden om Kina. Åbenhed er vigtig i venskabsforeningen, som optager alle uanset nationalitet og religion. De store årlige fællesarrangementer er kinesisk nytårsfest, månefest, karaokefest m.fl. Hver uge er der bl.a.: træning i løvedans, pigedans, voksendans, børne- og voksen-kungfu, tai-chi, badminton, syning, madlavning osv. Børn mellem 7 og 17 år bliver undervist i kinesisk kultur, sprog og historie. På vores hjemmeside kan I læse mere om vores forening samt finde de kontaktpersoner, bestyrelse, trænere m.fl., som står for de forskellige funktioner. Kontaktperson: Tam Tran, tlf Mail: tranfamily@city.dk 14

15 Patientforeninger Høreforeningen Høreforeningen har arrangementer den 3. lørdag i måneden, hvor vi udelukkende har foredrag og anden underholdning samt besøg af høreapparatfirmaer, som fortæller om de sidste nye hjælpemidler til hørehæmmede. Kontakt: Sanne Lauridsen, tlf Mobil: Mail: silva@post9.tele.dk Døvblevnes Klub - lokalafdeling DBA klubben, har arrangementer som hygge og spilleaften, bankospil og foredrag den 2. og 4. torsdag i måneden fra september til april. Mødetid: hver 3. lørdag kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Bent Jensen, tlf Mail: bent-jensen@stofanet.dk Gigtforeningen, Lokalgruppen i Centrum Gigtgruppe, gensidig erfaringsudveksling, drøftelse af diverse emner vedrørende kroniske gigtsygdomme og livet med en kronisk sygdom samt hygge. Mødetid: 1. mandag i hver måned kl Mødested: Rød sal Kontakt: Janne Drøge, tlf Mail: jdroege@webspeed.dk Ventilen Danmark er en landsdækkende ungdomsforening, finansieret af offentlige og private fonde. Vi hjælper stille ensomme unge mellem 15 og 25 år og skaber debat om ensomhed blandt unge. Vi er en gruppe på 17 frivillige i Ventilen Århus, der driver mødestedet i Skt. Pauls Gade 5, der holder åbent torsdag kl og søndag kl til Vi prøver at styrke ensomme unges selvværd og forbedre deres sociale kompetencer ved fx at danne netværksskabende fora for de unge. Vores mål er at skabe livskvalitet og bedre trivsel i hverdagen ved at respektere de unge og lytte til deres behov. Derudover er det vores mål at skabe kontinuerlig debat om ensomhed i offentligheden. Kontaktperson: Maria Bergmann, tlf Mail: aarhus@ventilen.dk Andre klubber (hyggeklubber, fagklubber) Allé Klubben Allé Klubben er en hyggeklub med et afvekslende program med film, foredrag, modeshow, julemarked, udflugter m.m. Alle er hjertelig velkomne i klubben, som fylder 39 år til november. Første mødedag efter sommerferien er torsdag den 9. september kl Mødetid: Torsdage kl Mødested: Teatersalen (blå sal) Kontaktperson: Inger Danielsen, tlf Mail: ibda@stofanet.dk Klubber og foreninger 15

16 Klubber og foreninger Rejse- og oplevelsesklub NYT Litteraturlæsekreds Klubbens formål er at gennemføre rejser, endagsture og weekendophold, hvor medlemmerne rejser sammen og derved får fælles oplevelser og gode venskaber. Mødetid: torsdag i lige uger kl Mødested: KlosterCaféen Kontaktperson: Maria Lisberg, tlf Mobil: Mail: beth-l@live.dk Efter forslag fra Biblioteket udvælger gruppen i fællesskab, hvilke bøger vi vil arbejde med. Der er mest tale om nyere udgivelser af både udenlandske og danske forfattere. Det sociale fællesskab betyder meget i samværet. Vi er modne piger på 60+ Nye deltagere er velkomne. Mødetid: tirsdag Mødested: Rød etage, lokale 5 Kontakt: Kirsten Christensen, tlf Gå i Byen Klubben Mangler du nogen at opleve en biograftur eller teatertur med, så er Gå i Byen klubben noget for dig! Mødetid: Mandage kl Mødested: Pejsestuen Kontakt: Rita Mollerup, tlf

17 NYT FUAM (Foreningen til fremme af alderdommens muligheder) Foreningens formål er at støtte og fremme initiativer, der øger menneskers mulighed for at forberede, påvirke og forme deres alderdom øger den almindelige viden om menneskers udvikling gennem livet øger samspillet mellem generationerne, øger de gamles indflydelse øger brugen af menneskers ressourcer - uanset alder Kontakt: Tove Holm, tlf Læs om FUAM-foredrag i KlosterCaféen, side 20. NYT Støtteforeningen ved Hospice Søholm Togpersonalets seniorklub, Århus Hyggeligt samvær, foredrag og meget andet. Mødetid: 1. onsdag i hver måned, kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Svend Aage Severinsen, tlf Mail: saas@mail.dk Lokoførernes seniorklub Klubbens medlemmer alle tidligere lokomotivførere mødes, til tider med ægtefæller, til foredrag, film, udflugter o.l. Mødetid: 1. og 3. tirsdag i hver måned fra september-marts kl Mødested: Teatersalen Kontakt: Freddy Lind, tlf Klubber og foreninger Støtteforeningens formål er især: at udbrede kendskab til hospicetanken at støtte arbejdet på Hospice Søholm i Århus at medvirke til bedre vilkår for uhelbredeligt syge og døende mennesker samt deres pårørende Der holdes åbne møder nogle gange om året med foredrag om hospice og andet af interesse, socialt samvær med sang og anden underholdning. Orientering gives gennem nyhedsbrev, flyers og hjemmeside: Kontakt: Rosa Poulsen, tlf Mail: aso33@privat.dk Se omtale af Hospice-foredrag i KlosterCaféen, side

18 K LO S C A F KlosterCaféen Cafétilbud: Appetit på seniorlivet KlosterCaféen serverer kaffe og kage, varmt og koldt, ligesom andre caféer i Århus. Men KlosterCaféen er også en socialøkonomisk virksomhed, og det betyder, at den tillige har et socialt og sundhedsmæssigt sigte. Det sociale sigte går ud på, at KlosterCaféen skal være et rart sted at komme. Et sted, hvor man kan hygge sig sammen med andre, knytte nye kontakter og få ny inspiration i hverdagen. Det sundhedsmæssige dækker, at det både er sundt med godt samvær og sundt at spise cafeens gode mad. På menukortet står der livsmod, livsglæde, handlekraft, netværk og som nævnt mad og drikke til rimelige priser. Menuen tilberedes og serveres af frivillige med engagement, rummelighed og overskud. Køkkenholdet har som regel travlt. De, der serverer, har altid tid til en snak hen over disken eller ved bordet. De frivillige har sans for det sociale. Gæsterne i vores café skal opleve, at de bliver både set og hørt. At nogen lægger mærke til, om de kommer eller ej. At det ikke er ligegyldigt, om de kommer eller ej. Det vil de frivillige caféhjælpere sørge for. At nogen lægger mærke til en i hverdagen gør, at man får det godt med sig selv og andre. K LO S C A F 18

19 E T E R E N Målet med KlosterCaféen er kort og godt at give appetit på seniorlivet. KlosterCaféen åbnede den 25. februar 2010 og er allerede blevet et netværkssted for både mænd og kvinder. KlosterCaféen er desuden et godt sted at stifte bekendtskab med husets mange aktiviteter og brugere. For KlosterCaféen er stedet, mange lige kommer omkring i forbindelse med det møde eller den foreningsaktivitet, de går til i Klostergadecentret. KlosterCaféen er for alle. Uanset alder og uanset om man i forvejen bruger Klostergadecentret. KlosterCaféen KlosterCaféen, eller som det officielt hedder: Projekt Seniorcafe Aarhus Appetit på livet, er støttet af Socialministeriet samt private sponsorer. KlosterCaféen har desuden i sommeren 2010 modtaget kr. fra TrygFonden til ansættelse af en opsøgende projektmedarbejder. KlosterCaféens sponsorer VILHELMSEN, MARXEN & BECH-JENSEN VMB A/S ARKITEKTFIRMA MAA T E R E E N 19

20 Arrangementer Netbank for seniorer Onsdag den 11. august 2010, kl Har du problemer med at finde ud af netbank? Så er dette arrangementet for dig. To repræsentanter fra Danske Bank kommer forbi og underviser i brugen af netbank. Bymuseet Torsdag den 12. august 2010, kl Museumsinspektør Connie Jantzen fra Bymuseet holder foredrag om Århus udvikling og forandring fra ca tallet og frem FUAM-foredrag Onsdag den 8. september 2010, kl Hvordan kan vi i fremtiden tale om aldring og alderdom? Oplæg ved Tine Fristrup, lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet Er vi selv ansvarlige for vores aldring og dermed vores alderdom, som om det er en sygdom, man kan forebygge og på sigt helbrede? Kan vi udvikle muligheder i alderdommen? Kvindemuseet Torsdag den 23. september 2010, kl Museumsdirektør Merete Ibsen kommer og fortæller om Kvindemuseets oprindelse, og hvorfor det er vigtigt at have et museum med særlig fokus på kvinders kulturhistorie. Offentligt hospicemøde Mandag den 27. september 2010, kl Program: Foredrag: Rosa Poulsen fortæller om hospice før og nu Danske sange som fællessang Klaver: organist Carl Erik Byskov Entré: 40 kroner Støtteforeningen er vært ved en kop kaffe med brød FUAM-foredrag Onsdag den 13. oktober 2010, kl FUAMs sekretær Tove Holm viderebringer nogle af de ældste medlemmers tanker om det at blive afhængig af andres hjælp. Vi er opdraget til i videst mulige omfang at klare os selv. Hvordan accepterer vi, at det kan blive nødvendigt at bede om hjælp? Hvordan er mulighederne for at få den hjælp, vi har brug for? FUAM-foredrag Onsdag den 10. november 2010, kl Oplægsholder endnu ikke udpeget, men emnet er Sansen for musik. Hvilke muligheder har vi for at finde frem til den musik, der kan hjælpe, lindre og måske endda gøre livet lidt lysere? Hvad er musikterapi? Se omtale af FUAM, side

21 Højskoleklubben Hjalmar indbyder dig til at blive en del af vor Seniordaghøjskole Undervisning, foredrag, debat, sang og ikke mindst et godt socialt samvær. Hver mandag og fredag i 12 uger fra kl , 48 lektioner i alt. Efterårsprogrammet består af tre hovedfag og to bifag. De tre hovedfag omfatter nordiske etniske gruppers kultur, Århus by og mennesker samt de fire vigtigste kulturgrene: malerkunst, musik, teater og litteratur. Ind i mellem hovedfagene har vi højskolesang og samfundsfag. Vore lærere er bl.a. rådmand Hans Halvorsen, forfatter Claus Jacobsen, lektor Bjarne Eskildsen, og musiklærer Birgit Kjær. Seniordaghøjskole Pris kr. inkl. kontingent til Klostergadecentret. Eksisterende medlemmer: kr. Udenbys kursister og ikke-pensionister betaler et tillæg på 550 kr., da de ikke kan få Århus Kommunes tilskud. Orienteringsmøde mandag den 23. august kl. 14 i Klostergade 37 i Rød Sal. Tilmelding kan ske på mødet, på tlf eller på Klostergadecentrets kontor. Kontaktperson for Højskoleklubben Hjalmar: Leo Anker Jensen tlf Forårets modeshow var sådan en success, at vi har valgt at gentage det til efteråret. Helt præcist bliver det den 28. oktober i Teatersalen (Blå Sal), kl Kom og bliv inspireret! Mere information og se efterårskollektionen på: 21

22 Folkekirkesamvirket Folkekirkesamvirket i Århus er et netværk mellem mere end 40 sogne i Århus Kommune, der samarbejder om at udvikle og udføre sociale og diakonale opgaver ved frivilliges indsats. besøgs- og aflastningstjeneste, telefonkæde og sorggrupper undervisning og supervision af frivillige konsulentvirksomhed til de enkelte sogne udvikling af og formidling af viden om kirkeligt, socialt arbejde Det er gratis at benytte Folkekirkesamvirkets tilbud! Kontakt Folkekirkesamvirkets sekretariat også hvis du ønsker at arbejde som frivillig under samvirket! Folkekirkesamvirket i Århus Klostergadecentret Klostergade Århus C Sekretariatsleder Flemming Lindeløf Rasmussen træffes tirsdag kl og torsdag kl samt på tlf og flr@norddjursnet.dk Hent flere oplysninger på 22

23 Foreningsbutikken hjælper med formidling af frivilligt arbejde blandt seniorer. Vi kan knytte kontakt til andre frivillige, som kan hjælpe med praktiske opgaver i jeres forening: oprettelse af hjemmeside, udarbejdelse af folder, indkøb af it, regnskab m.m. Foreningsbutikken har til opgave at hjælpe og inspirere seniorforeninger i Århus. Vi kan hjælpe med praktiske ting: vedtægter, regnskab, fundraising (søge økonomisk støtte). Også hvis det drejer sig om at lave hjemmeside, nyhedsbreve, annoncer o.l. Eller måske savner I bare inspiration til at holde gnisten i foreningsarbejdet tændt. Foreningsbutikken Og den anden vej rundt: Hvis du eller andre i jeres forening har lyst til at lave frivilligt arbejde, så henvend dig til os, så finder vi sammen noget der passer dig, enten i vores egen jobbank eller på anden vis. Man er altid velkommen i Foreningsbutikken til en kop kaffe og en uforpligtende snak. Foreningsbutikken har fast åbningstid hver tirsdag, onsdag og torsdag fra kl til kl Du er dog altid velkommen til at kontakte os på telefon eller . Ole Hviid Nielsen og leder Tina Gerling Thomsen Klostergade Århus C Åbningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag Telefon:

24 Fyraftensmøde Kom til FYRAFTENSMØDE i KlosterCaféen Mandag den 5. oktober 2010 kl Kom og oplev et livsbekræftende foredrag med Claus Elgaard : Med livet som indsats et foredrag om misbrug, løgne, kærlighed og død. Claus Elgaard var en af TV 2 s mest eksponerede sportsværter. Altid velklædt og altid velforberedt. Men bag facaden var hans liv et kaos. I Med livet som indsats fortæller TV 2-vært Claus Elgaard for første gang om sit livs mareridt et spillemisbrug, der i flere år kontrollerede hans liv, og som bogstaveligt talt var tæt på at slå ham ihjel. Billetter købes forud i KlosterCaféen Åbningstid: man.-tor. kl fredag kl Pris: 100,- kr. Sandwich + øl/vand er inkluderet i prisen Med livet som indsats er også historien om Claus Elgaards opvækst i skyggen af storesøsterens død. Om faderens spille- og alkoholmisbrug. Om et forlist ægteskab og et kaotisk kærlighedsforhold, som endte med en tragisk død. Endelig er det beretningen om den behandling for ludomani, som Claus Elgaard tog imod i 2007, og som hjalp ham med at vinde livet tilbage. 24

25 Sundhedsdag + gratis influenza-vaccination i Klostergadecentret Mandag den 11. oktober 2010 Gå vinteren i møde med et sundt helbred. Kom til Sundhedsdag i Klostergadecentret, Rød etage (1.sal) Om formiddagen fra kl kan du blive vaccineret mod influenza gratis. Det er Danske Lægers Vaccinations Service, som står for vaccinationen i samarbejde med OK-Klubben i Århus. Hører du ikke ind under nedenstående gratisordning, koster influenzavaccinationen 150 kr. Husk sygesikringsbevis og penge til betaling. KlosterCaféen serverer hele dagen: varmt og koldt sundt og styrkende! Der kan få kontrollere dit helbred via forskellige tests hos: Diabetesforeningen Hjerteforeningen Midtbyens Lokalcentre Sundhedsklinikken Forebyggende hjemmebesøg Osteoporoseforeningen Århus Sundhedscenter Århus Løve Apotek der deltager med boder og informationsmateriale Sundhedsstyrelsen anbefaler ældre og personer med visse kroniske sygdomme at blive influenzavaccineret. Derfor er det gratis at blive vaccineret for følgende persongrupper: Alle over 65 år Førtidspensionister Folk med alvorlig lungesygdom Folk med kronisk hjerte-/karsygdom Folk med sukkersyge og komplikationer Folk med nedsat immunforsvar Folk som lider af andre sygdomme hvor en læge råder til en vaccination Sundhedsdagen er arrangeret af Klostergadecentret og Lokalcenter Møllestien 25

26 Underholdning 3. september kl BALL-ROOM Der spilles op til dans for det modne publikum. Mulighed for køb af drikkevarer. KlosterCaféen leverer maden. Pris: 75 kr. pr. person. 1.oktober kl CANDLELIGHT EVENING Fest og stemning med mad, drikke og dans, alt sammen til musik for det modne publikum. Pris: 125 kr. pr. person (medlemmer af Swingbandets venneforening 100 kr.) 14. november kl SØNDAGSMATINÉ Der spilles melodier af Glenn Miller, Frank Sinatra, Kim Larsen og mange flere. Der serveres kaffe/te med lagkage og boller. Pris: 50 kr. pr. person. Tilmelding og betaling til ovenstående arrangementer kan ske enten på kontoret i Klostergade eller til Else Juul Grøn, tlf Tilmelding senest 10 dage før det enkelte arrangement. Er du til revy? Så se her! Vi er en gruppe aktive amatører, der hygger os med at lave Byens Revy. Har du lyst til at være med på holdet, så har vi altid brug for frivillige hænder. Skulle du have lyst til at komme på scenen, er du også mere end velkommen. Vi øver hver tirsdag kl Vi starter op den 7. september og spiller revyen i marts. Informationsmøde: Tirsdag den 17. august kl i Klostergade 37, Teatersalen (Blå Sal) Kontakt os: Joan: tlf Anna-Marie: tlf Mail: boerglum@funmail.dk 26

27 Et kor for seniorer, der har mod på at overskride grænser I Stayin Alive synger vi ikke lige det repertoire man forventer af den aldersgruppe. Koret, der har eksisteret i et halvt år, fremfører sange af Michael Jackson, Bee Gees, Queen, James Taylor og Bruce Springsteen i unikke versioner. Stemmerne, rytmerne og den skønne oplevelse af kendte strofer skaber tilsammen et lydlandskab, som fænger og er dristigt og sjovt. Musik For at blive medlem af Stayin Alive stiller vi kun 3 krav. Man skal være pensionist, man skal have lyst til at synge, og så skal man være parat til at prøve noget nyt. Henvendelse rettes til: Korleder Bjørn Bønne Christensen, tlf , mail: lone.bean@mail.tele.dk eller koordinator Lise Legarth, tlf , mail: ll@klostergade.dk Århus Viseklub i Klostergadecentret Igen i år indbydes til en festlig eftermiddag i Klostergadecentret, Klostergade 37, i Teatersalen (Blå Sal). onsdag den 1. september 2010 kl Der bliver lukket op for både glæde og latter, når Århus Viseklub svinger sig op på sangens vinger med kendte og ukendte, og nye og gamle viser akkompagneret af klaver, harmonika, banjo, guitar, mundharpe, sav, trommer og bas. Publikum opfordres til at synge med på de omdelte sange. Billetter á kr. 60,- sælges i forsalg fra den 16. august i Klostergadecentret, Klostergade 37 Rigtig hjertelig velkommen til en festlig eftermiddag! 27

28 it-værkstedet it-værkstedet IT-værkstedet underviser efterlønsmodtagere og pensionister i brugen af computer. Vi lærer dig tekstbehandling og billedbehandling i programmet Du kan lære om Internettet, hvordan man surfer (søger information) på nettet og om at sende mail med eller uden vedhæftede billeder. Vores hold er på 6-7 elever med god tid til hver enkelt deltager. Vi får også tid til en kop kaffe og en snak. Undervisningen varetages af frivillige undervisere. Mandag Åben datastue, få hjælp til dine PC problemer. Jan Høeg Møller Nielsen, tlf Mandag Interessegruppe: Slægtsforskning for nybegyndere Bente Brund, tlf Sten Riber, tlf Tirsdag KLUB: Foto- og billedbehandling Kirsten Rousing, tlf Onsdag Undervisning: EDB for begyndere **) Svend Rogne, tlf Onsdag Undervisning: Foto- og billedbehandling **) Jan Høeg Møller Nielsen, tlf Torsdag Undervisning: EDB for viderkomne **) Denis Nissen *), tlf Torsdag Undervisning: EDB for begyndere **) Svend Rogne, tlf Fredag Undervisning: EDB for begyndere **) Arne Jørgensen, tlf Henvendelse til: Denis Nissen ( , mail: denissen@tdcadsl.dk Lise Legarth ( , mail: ll@klostergade.dk Fredag KLUB: Slægtsforskning Bent Aagaard, tlf *) Leder og ansvarlig for maskinerne **) Undervisning koster 100 kr. for 4 gange 28

29 Åbent værksted! Inspiration og fornyelse Vi ønsker at skabe et forum for kreative sind, hvor vi med afsæt i vores interesse for håndarbejde i alle dets former og udtryk kan berige hinanden med inspiration og fordybelse. Vi forestiller os at mødes i løbet af eftermiddagen med vores håndarbejder. Ved aftenstide spiser vi i KlosterCaféen og arbejder videre, så længe vi har lyst. Vi har 150 m 2 værksted til rådighed mandage kl i Klostergade 37, midt i Århus. Mange buslinjer lige om hjørnet. Enkelte fri parkeringspladser i gården. Kom og vær med til at fylde liv og sjæl i håndarbejdet. Hobbykælderen Nærmere oplysning hos: Karin Nielsen, tlf , Rie Froberg, tlf eller Lise Legarth, tlf Sommersalg i Hobbykælderen Mandag den 23. august til og med torsdag den 26. august, alle dage kl Vi har mærket mange varer ned: Strikkegarn, broderigarn stramaj, aida, hørlærred, filt samt en del færdige arbejder i tasker, smykker, perlearbejde og meget andet. Frivillige hjælpere i Hobbykælderen står disse dage klar til at fortælle interesserede om tilbuddene i Hobbykælderen. Kom og gør en god handel! 29

30 Juletur til København NYT! De Maleglade Akrylmaling Nu starter en ny malergruppe og alle er velkomne. Vi inspirerer og hjælper hinanden. Gruppen maler onsdage fra 9.00 til i Hobbykælderen. Interesserede kan kontakte: Jette Windekilde på tlf.: eller Klostergadecentret på tlf.: Mail: ll@klostergade.dk Juletur til København Den traditionsrige 2-dages juletur til København kommer i år til at foregå fra den november. Oplev vores hovedstad i julepragt og indsnus julens dufte på på julemarkederne i det smukt illuminerede Tivoli og Nyhavn. Under besøget i København, besøger vi Chr. d. VIIs Palæ, Revymuseet, og tager på byrundtur. Pris: 1.650,- Yderligere information om turen samt tilmelding, sker på kontoret i Klostergadecentret, Klostergade 37, eller til Inger Danielsen, tlf.:

31 Bliv mentor! Mentorer er mennesker med lyst og overskud til at støtte en elev i at gennemføre sin uddannelse inden for det pædagogiske felt eller social- og sundhedsområdet. Der stilles ingen formelle krav til mentorernes uddannelsesmæssige eller erhvervsfaglige baggrund. På Århus Social- og Sundhedsskole har vi elever i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde, og eleverne har derfor forskellige behov for støtte det være sig fagligt, sprogligt eller socialt. Mentorordningen er meget fleksibel, og der tages udgangspunkt i såvel elevens som mentorens ønsker. Det er endvidere vores oplevelse, at ordningen bidrager til personlig udvikling og glæde for vores frivillige. Annoncer Er du interesseret i at blive mentor eller høre mere om ordningen, så send os en mail eller ring til en af mentor-tovholderne: Mette Steen Møller tlf Mette Bogh tlf mentor@sosuaarhus.dk Tidl. Kursusvirksomheden, Klostergade 37 Tlf Mail: ems@dof-aarhusplus.dk 31

32 Klubber og foreninger Bestyrelsen KLOSTERGADECENTRET Formand: Sigfred Lauridsen Tlf Næstformand: Inger Danielsen Tlf Kasserer: Else Juul Grøn Tlf Margrethe Bogner Tlf Hanne Dalgaard Damm Tlf Jens Jørgen Jensen Tlf Jytte Rasmussen Tlf suppleant: Lene Sau Therkelsen Tlf suppleant: Bent Kjær Tlf AFSENDER: Klostergadecentret, Klostergade 37, Århus C

2. halvår 2011-39. årgang

2. halvår 2011-39. årgang Aktiv Nyt 2. halvår 2011-39. årgang KlostergadeCentret Klostergade 37 8000 Aarhus C Tlf.: 86 19 25 30 Telefontid: 8.30-14.00 Kontortid: 10.00-12.00 Man., tirs., ons. og torsdag www.klostergade.dk På kontoret:

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Program 1/1-31/7 2015

Program 1/1-31/7 2015 Program 1/1-31/7 2015 DET ÅBNE AKTIVITETSCENTER Åpark Centret SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN INDHOLDSFORTEGNELSE Side Velkommen til Åpark Centret 3 Aktivitetsspil. 4 Bankospil. 4 IT.. 5 Kreative aktiviteter.

Læs mere

2. halvår 2012-40. årgang. Tema-nummer: Med udsigt til frivilligt arbejde

2. halvår 2012-40. årgang. Tema-nummer: Med udsigt til frivilligt arbejde Aktiv Nyt 2. halvår 2012-40. årgang Tema-nummer: Med udsigt til frivilligt arbejde KlostergadeCentret Klostergade 37 8000 Aarhus C Tlf.: 86 19 25 30 Telefontid: 8.30-14.00 Kontortid: 10.00-12.00 Man.,

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

PROGRAM FOR DET ÅBNE AKTIVITETSCENTER 1. August til 31. December billede ÅPARK CENTRET

PROGRAM FOR DET ÅBNE AKTIVITETSCENTER 1. August til 31. December billede ÅPARK CENTRET PROGRAM FOR DET ÅBNE AKTIVITETSCENTER 1. August til 31. December. 2015 billede ÅPARK CENTRET 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Velkommen til Åpark Centret 3 Aktivitetsspil. 4 Bankospil. 4 IT.. 5 Kreative aktiviteter.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Åpark Centret. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Åpark Centret Program 1/1-31/7 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Velkommen til Åpark Centret 3 Aktivitetsspil. 4 Bankospil. 4 IT.. 5 Kreative aktiviteter. 6 Motion..

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby Besøgstjenesten i Vejlby Besøgstjenesten Vejlby drives i et samarbejde mellem Vejlby Kirke, Ellevang Kirke og Lokalcenter Vejlby og henvender sig til borgere i Ellevang og Vejlby Sogne. Alle med lyst og

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter Lindehøj Åbent Aktivitetscenter Program 1/7 31/12 2019 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET LINDEHØJ ÅBBENT CENTER Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Aktiviteter 1 Halvår 2016

Aktiviteter 1 Halvår 2016 Aktiviteter 1 Halvår 2016 Kastaniegården Svinget 7, Frejlev 9200 Aalborg SV Tlf: 9834 3295 Åbningstider mandag torsdag 9-16 Fredag 9 12.30 Ugeplan for Kastanjegården. Mandag. Kl. 09.30 Stavgang Kl. 10.00

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

1. halvår 2013-41. årgang

1. halvår 2013-41. årgang Aktiv Nyt 1. halvår 2013-41. årgang K : s e d a g r e t s lo e j o r P u h kt KlostergadeCentret Klostergade 37 8000 Aarhus C Tlf.: 86 19 25 30 Telefontid: 8.30-14.00 Kontortid: 10.00-12.00 Man., tirs.,

Læs mere

Lind Aktivitetscenter

Lind Aktivitetscenter Lind Aktivitetscenter - hvor efterlønnere og pensionister mødes! Praktiske oplysninger Årskalender Arrangementer Årstidsfester 2013-14 Side 1 Side 2 Forord: Vi byder velkommen til en ny sæson i vores nye

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter andet halvår 05. August - 18. december 2014 Valdemarshus har åbent dagligt fra 09:00 til 17:00 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information

Læs mere

Dart Vi spiller dart og drikker kaffe Fredag kl. 14 ca. 17 Lokale: Fælleshuset Lindenborgvej 73B

Dart Vi spiller dart og drikker kaffe Fredag kl. 14 ca. 17 Lokale: Fælleshuset Lindenborgvej 73B Besøgstjenesten i Vejlby Besøgstjenesten Vejlby drives i et samarbejde mellem Vejlby Kirke, Ellevang Kirke og Lokalcenter Vejlby og henvender sig til borgere i Ellevang og Vejlby Sogne. Alle med lyst og

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2013/2014 i Tånum Forsamlingshus. Med sommeren på hæld tager vi fat på en ny sæson i vores fælles forsamlingshus.

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Aktiviteter 2 Halvår 2015

Aktiviteter 2 Halvår 2015 Aktiviteter 2 Halvår 2015 Kastaniegården Svinget 7, Frejlev 9200 Aalborg SV Tlf: 9834 3295 Åbningstider mandag torsdag 9-16 Fredag 9 12.30 Ugeplan for Kastanjegården. Mandag. Stavgang Kl. 10.00 11.00 Sidde-gymnastik

Læs mere

Åpark Centret. Program 1/7 31/ Åbne Aktivitetscentre

Åpark Centret. Program 1/7 31/ Åbne Aktivitetscentre Åpark Centret Program 1/7 31/12 2018 Åbne Aktivitetscentre Indholdsfortegnelse Velkommen til Åpark Centret... 3 Oversigt over faste ugentlige aktiviteter... 4 Åpark Centrets Aktivitetstilbud... 5 KREATIVE

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby Besøgstjenesten i Vejlby Besøgstjenesten Vejlby drives i et samarbejde mellem Vejlby Kirke, Ellevang Kirke og Lokalcenter Vejlby og henvender sig til borgere i Ellevang og Vejlby Sogne. Alle med lyst og

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019

Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019 Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019 Åbent aktivitetscenter VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE

Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE Nyhedsbrev Forår 2016.vi har måske et tilbud til dig, som det er svært at sige nej til! Røde Kors Cafe Square dance Modelteater På hyggelig

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014 Annebergcentret Annebergvej 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 6850 Tlf: Cafe 9931 6553

Aktiviteter Efterår 2014 Annebergcentret Annebergvej 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 6850 Tlf: Cafe 9931 6553 Grundplan Anneberg centret Medlemmer af Centerrådet: Blandt brugerne vælges hvert år et Centerråd. Centerrådet er medansvarlig for alt hvad der foregår i det daglige. Formand: Kasserer: Revisor: Suppleant:

Læs mere

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk Stenhusvej 35 Telefon 46 97 14 00 Nyt fra FOA`s seniorklub i Holbæk Ja, så er det igen tid for et lille tilbageblik over seniorenes aktiviteter

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅR 2015

KURSUSKATALOG FORÅR 2015 KURSUSKATALOG FORÅR 2015 Dette kursuskatalog er til dig, der er medarbejder, frivillig, og/eller pårørende på ældreområdet. INDLEDNING Kære frivillig, medarbejder og/eller pårørende på ældreområdet i Aarhus

Læs mere

Åparkcentret. Program 1/7 31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER

Åparkcentret. Program 1/7 31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER Åparkcentret Program 1/7 31/12 2018 ÅBNE AKTIVETSCENTER 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til Åpark Centret... 3 Oversigt over faste ugentlige aktiviteter... 4 Åpark Centrets Aktivitetstilbud... 5 KREATIVE

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Aktiviteter April 2016

Aktiviteter April 2016 Aktiviteter April 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Arrangementer Lokalcenter Vejlby efterår 2015

Arrangementer Lokalcenter Vejlby efterår 2015 August Tirsdag d. 25. august kl. 14.00 16.00 September Tirsdag d. 1. september kl. 14.00 16.00 Festugearrangement med Dansk Top stjernen Lotte Riisholt Pris: 60,- kr. inkl. kaffe og lagkage. Den lave pris

Læs mere

LOKALCENTER TRANBJERG. Koloritten. Februar Marts. Gratis

LOKALCENTER TRANBJERG. Koloritten. Februar Marts. Gratis LOKALCENTER TRANBJERG Koloritten Februar Marts Gratis 2016 Til læserne Hermed det første nummer af Koloritten udarbejdet af det nye brugerråd, så der vil komme mere information i de næste numre. Redaktionen

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf

April Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: Cafe Olga: Tlf April 2019 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail: Karin Liltorp: kalil@vejle.dk

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016 Lindehøj centret

Program 1/1-31/7 2016 Lindehøj centret Program 1/1-31/7 2016 Lindehøj centret SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter. Alle

Læs mere

27. 30. september 2012

27. 30. september 2012 Ballerupstjernens program for Frivilligdagene i Ballerup Social- og Integrationsministeriet har atter i år lagt op til afholdelse af Frivillig Fredag. Frivilligrådet under ministeriet har oprettet et sekretariat

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Har du ideer til nye aktiviteter, så kontakt os

Har du ideer til nye aktiviteter, så kontakt os 20-05-2018 Alle tilbud er for seniorer og tilrettelægges og afvikles af frivillige seniorer. Ønsker du flere informationer kontakt os eller receptionen i Seniorhus Odense. Har du ideer til nye aktiviteter,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus ønsker alle et godt efterår Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Valdemarshus køkken 73 76 84 67 Mogens Thrane, Formand for Brugerrådet 22

Læs mere

Aktivitetscenter Gedvedhus

Aktivitetscenter Gedvedhus Aktivitetscenter Gedvedhus Program 1/7-31/12 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 2 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt

Læs mere

Ugens faste aktiviteter:

Ugens faste aktiviteter: SS Ugens faste aktiviteter: Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret er et levende og åbent sted, hvor man styrker borgernes sundhed, velvære og trivsel. Aktiviteterne på Valdemarshus

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Aktiviteter 2. halvår 2015

Aktiviteter 2. halvår 2015 Aktiviteter 2. halvår 2015 Gøls Minde aktivitetscenter Stationsmestervej 1 9200 Aalborg SV Tlf: 9818 8950 Åbningstider hverdage fra kl. 9.00 16.00 Faste aktiviteter Mandage kl. 09.30-12.00 kl. 10.00 11.30

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Aktivitetscenter Gedvedhus

Aktivitetscenter Gedvedhus Aktivitetscenter Gedvedhus Program 1/1-30/6 2017 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstformand Fini Mandrup finimandrup23@g.mail.com 3054 1001 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kassemester Lise Jepsen

Læs mere

Aktivitetscentret GEDVEDHUS. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER

Aktivitetscentret GEDVEDHUS. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER Aktivitetscentret GEDVEDHUS Program 1/8-31/12-2018 ÅBNE AKTIVITETSCENTER 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Bruger-pårørende/centerråd Aktivitetscentret Gedvedhus Programmet er sammensat ud fra

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten Støt vores Sponsorer de støtter os Lions Club Stenløse-Veksø Oticon PEOPLE FIRST Egedal Kommune Opt m sten Vi planlægger aktiviteter et halvt år frem i tiden. Første gang i måneden er der fællesspisning

Læs mere

Aktiviteter Forår 2015 Annebergcentret Annebergvej 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 6850 Tlf: Cafe 9931 6853

Aktiviteter Forår 2015 Annebergcentret Annebergvej 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 6850 Tlf: Cafe 9931 6853 Grundplan Anneberg centret Medlemmer af Centerrådet: Blandt brugerne vælges hvert år et Centerråd. Centerrådet er medansvarlig for alt hvad der foregår i det daglige. Formand: Kasserer: Revisor: Suppleant:

Læs mere

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter RadiseNyt September - Oktober 2015 For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter Jesperhus Blomsterpark Radisevej 2, st. th, 2300 København S tlf. 32 58 90 14 www.amagerseniorklub.dk amagerseniorklub@hotmail.com

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

Program 1/1-30/6 2016

Program 1/1-30/6 2016 Program 1/1-30/6 2016 Hatting Centret SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN 1 Hatting Centret Hvad er det? Hatting Centret indeholder i dag flere forskellige funktioner. Det er følgende: -12 ældreboliger - Køkken/Cafe

Læs mere

Aktiviteter oktober 2016

Aktiviteter oktober 2016 Aktiviteter oktober 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben FORÅRSPROGRAM Seniorklubben Kære medlemmer Så er vi i gang med foråret, og der er mange dage, som vi skal udnytte. Det er nemlig tid til at modtage programmet for det første halve år af 2015. Vi håber

Læs mere

Aktivitetscenter Gedvedhus

Aktivitetscenter Gedvedhus Aktivitetscenter Gedvedhus Program 1/8-31/12 2016 DE ÅBNE AKTIVITETSCENTRE 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 11 28. oktober 2015 Kom og spis med, når fælleshuset holder Mortensaften, tirsdag den 10. november fra kl. 17.30 Kom og mød Kantmaskerne i fælleshuset, onsdag

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 12-02-2018 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48 dørene åbnes kl. 18:30 JANUAR 2012 NR 3/48 Det jeg siger her, er ikke noget jeg selv har fundet på, men det er sagt af en mand, som vidste, hvad han talte om -! AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen Tema:

Læs mere

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes!

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: Betina Gregersen på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp på tlf.

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Aktivitetscenter Gedvedhus

Aktivitetscenter Gedvedhus Aktivitetscenter Gedvedhus Program 1/1-31/7 2018 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV

SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV Samtalecaféerne tilrettelægges af FUAM Foreningen til Udvikling af Alderdommens Muligheder Vi skal til at leve lange liv Mange af os kan forberede os på en alder mellem

Læs mere

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers.

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers. Disse glade venner fra Visens Venner i Randers står atter klar til at give alle ved viseaftnerne en god og munter aften i Helligåndshuset. Januar 2019 30. årgang Visens Venner På glædeligt gensyn. Visens

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

Lindehøj. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER

Lindehøj. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER Lindehøj Program 1/8-31/12-2018 ÅBNE AKTIVITETSCENTER CENTERRÅDET Lindehøj VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET LINDEHØJ - ÅBBENT CENTER Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Program 1/1-30/6 2015

Program 1/1-30/6 2015 Program 1/1-30/6 2015 Aktivitetscentret SUNDTOPPEN SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Aktivitetscentrets program forår 2015 Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker, og byder på et bredt

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere