Lær IT på biblioteket

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lær IT på biblioteket"

Transkript

1 Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger jeg musen? Hvad er Google? Hvad kan jeg på borger.dk? Hvordan låner jeg netlydbøger eller netmusik? Hvordan...?

2 Lær IT på biblioteket IT-værkstedet på og på er klar til forårssæsonen. Hver uge kan du lære om et nyt IT-emne for begyndere. I foråret 2014 holder IT-værkstedet åbent fra 22. januar frem til 6. maj. Dog er værkstedet ferielukket i uge 7 og i uge 16. Det er nødvendigt med tilmelding til ugens emne. Tilmeld dig på det bibliotek, hvor du vil deltage i IT introduktionen. Kurser i Haslev telefon / Kurser i Faxe telefon / Det er VIGTIGT du melder afbud inden kl. 9, hvis du bliver forhindret. Forårets emner Der er mange ting at lære som ny computerejer eller ny ipad ejer. På baggrund af benyttelsen af IT-værkstedet sidste sæson har vi valgt nogle emner, som vi håber, har interesse for mange. Hver uge kan du lære om et nyt emne. Introduktionen varer to timer. Du hører om ugens emne, og undervejs er der god tid til at prøve selv og til at nyde en kop kaffe. Hvis du har en bærbar computer, kan du tage den med. Der er trådløst internet både på og på. Du kan deltage i de populære begynderkurser i IT eller i at bruge bibliotek og borgerservice på internet. Men der er også nyheder på programmet: Du kan høre om den brugervenlige dukapc, der er en god mulighed for ældre nybegyndere. For de mere øvede har vi introduktion til og til Facebook. I Haslev er der i foråret åbent IT-værksted hver tirsdag formiddag. Et landsdækkende projekt Et landsdækkende samarbejde med en række organisationer er sat i gang med det formål at styrke danskernes kendskab til de digitale muligheder. Med tilbud om it-undervisning ønsker vi at bidrage til, at langt flere danskere kan få glæde af de mange muligheder, der er ved at bruge it i hverdagen. Da bibliotekerne er det mest besøgte, offentlige tilbud, er det helt naturligt, at vi er på banen, når det gælder om at tilbyde borgerne itundervisning. Personalet ved Faxe Kommunes Biblioteker vil stå til rådighed for de borgere, der har behov for at lære de grundlæggende it-færdigheder.

3 Nyt læringsrum på Bibliotekets Lær IT Lær IT introduktionerne på og på møder stor interesse fra bibliotekets brugere. Derfor har vi opprioriteret vores tilbud med bedre rammer i Haslev. Det nye Læringsrum blev taget i brug i efteråret, og det fungerer rigtig godt. I det nye lokale er der mulighed for at fordybe sig i fred og ro, og der er også mulighed for at få en kop kaffe og en snak, eller for at kigge i en bog om computere. I læringsrummet kan du øve dig i at bruge computer eller ipad. Vi kan også præsentere dig for den brugervenlige dukapc og duka PAD tavlecomputer. Oplysningsforbund og Ældre Sagen Også oplysningsforbundene og Ældre Sagen har fået mulighed for at holde Lær IT-kurser i det nye læringsrum på eller i mødelokalet på. Det betyder, at du nu kan vælge mellem en række forskellige tilbud på begge biblioteker, og finde det kursus, der passer til netop dit behov. Du kan læse nærmere i oplysningsforbundenes og Ældre Sagens kataloger eller på deres hjemmesider. En dukapc er en ældrevenlig computer, som nemt hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder.

4 Kom i gang med at bruge computer eller ipad De første kurser i foråret er begynderkurser. De er henvendt til dig, der aldrig har brugt computer eller ipad, men besluttet, at nu skal det være. Vælg et sammenhængende forløb over to gange for computer eller ipad. Første uge lærer du at tænde udstyret, og ugen efter at bruge internet. Til forårets øvrige kurser skal du kende til computer og mus. Kom i gang med at bruge computer Har du lige fået en computer? Eller overvejer du at købe en? Meld dig til en introduktion over to uger. Første uge: Tænd pc en og lær at bruge musen Lær hvordan du tænder og slukker pc en, og få en helt grundlæggende introduktion til maskinen. Hvis du ikke har brugt pc tidligere, kan det være svært at styre musen. Du får tips til, hvordan du kan øve dig. Anden uge: Internet for begyndere Hvordan kommer du ud på internettet? Hvordan kan du finde en bestemt hjemmeside, du har hørt om? Hvad er et link? Bliv klogere på det hele. Alle kurser har samme indhold og løber over to uger. Find det tidspunkt, der passer dig. Computerkursus 1 (2 onsdage) 29. januar kl , og 5. februar kl Computerkursus 2 (2 onsdage) 29. januar kl , og 5. februar kl Computerkursus 3 (2 fredage) 31. januar kl , og 7. februar kl Computerkursus 4 (2 fredage) 31. januar kl , og 7. februar kl

5 Lær at bruge borgerservice Der er mange muligheder for selv at løse opgaver i forhold til det offentlige på nettet. Vi sætter fokus på borger.dk i januar måned og igen i april måned. I marts er der mulighed for at få hjælp til den nye årsopgørelse på SKAT. Kurserne henvender sig til dig, der har fået en smule kendskab til en computer og internettet. Lær at bruge borger.dk og min side Vil du spare turen til diverse offentlige kontorer? Kik ind og få en introduktion til de mange nye selvbetjeningsmuligheder. Lær fx hvordan du får et nyt sygesikrings-bevis, hvordan du skifter læge, eller hvordan du søger om boligstøtte. Forudsætning; Du skal kende lidt til brug af internettet, og du skal have en mail-adresse. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 22. januar kl Onsdag 22. januar kl Fredag 24. januar kl Hjælp til små virksomheder og foreninger Har du en mindre virksomhed eller er du kasserer i en forening? Så kan du gratis få hjælp på biblioteket til at blive digital.. Kurser i foråret annonceres særskilt.

6 Kom i gang med at bruge ipad Har du lige fået en ipad? Eller overvejer du at købe en? Meld dig til en introduktion over to uger. Første uge: Tænd for ipad en Lær hvordan du tænder og slukker din ipad, og få en helt grundlæggende introduktion til funktioner og indstillinger. Anden uge: Internet og apps Hvordan kommer du ud på internettet? Hvordan kan du finde en bestemt hjemmeside? Hvad er et link? Hvad er en app? Hvordan finder du dem? Og hvordan henter du dem ned til din ipad? Vi kigger på, hvilke apps, der kan være smarte i din hverdag. Alle kurser har samme indhold og løber over to uger. Find det tidspunkt, der passer dig. ipad kursus 1 (første uge torsdag, anden uge onsdag) 20. februar kl , og 26. februar kl ipad kursus 2 (første uge torsdag, anden uge onsdag) 20. februar kl , og 26. februar kl ipad kursus 3 (2 fredage) 21. februar kl , og 28. februar kl ipad kursus 4 (2 fredage) 21. februar kl , og 28. februar kl Få besked på eller sms Hvis du har en eller mobil, er det en god idé at oplyse det til biblioteket. Så får du hurtigere besked, når dine reserveringer er klar til afhentning. Du kan vælge mellem eller sms eller begge dele.

7 Åbent værksted på Haslev bibliotek Vi vil gerne udnytte det fine lokale i Haslev, og som et nyt tiltag har vi i foråret åbent IT-værksted hver tirsdag formiddag. Hvis du er ny IT bruger, er der rigtig mange ting at lære og forstå. Værkstedet er tænkt som en mulighed for at samle op på det emne, du har lært om ugen i forvejen. Efter kurset har du haft mulighed for at afprøve din nye viden, men al begyndelse er svær. Måske er du gået i stå? Måske er der dukket nye spørgsmål op? Der er ikke noget undervisningsprogram til værkstedet. Vi samler op på spørgsmål, der relaterer til kurset den foregående uge, eller til andre af forårets kurser. IT-værkstedet er ikke kun knyttet til vores kurser. Du er meget velkommen til at kigge ind, hvis du har andre spørgsmål. Der findes ingen dumme spørgsmål. Der er ikke tilmelding til værkstedet. Kig ind, når det passer dig. Hver tirsdag kl Første gang 28. januar sidste gang 6. maj. IT-værkstedet holder ferie 11. februar og 15. april. E-læring med biblioteket På portalen ekurser.nu finder du korte online kurser indenfor alt fra ebøger til smartphones. Kurserne gennemføres direkte på hjemmesiden, og varer typisk minutter. Der er kurser både for begyndere og for de mere øvede. Og du lærer helt i dit eget tempo. Vi hjælper dig gerne i gang.

8 Lær om Google Du har hørt om Google, men hvad er det? Kom til et begynderkursus og lær om søgemaskinen og om, hvordan du udfører enkle søgninger på internettet. På kurset lærer du, hvordan du kan målrette dine søgninger, så du får et bedre resultat. Forudsætning: Du skal kunne bruge musen, og kende lidt til brug af internettet. Det er samme indhold begge dage og tider. Torsdag 6. marts kl eller kl Fredag 7. marts kl eller kl Kom i gang med Noget af det allerførste du som ny computerejer får brug for er . Hvordan opretter du en mail-konto? Og hvordan tjekker du mail og sender mail til familie og venner? På kurset arbejder vi med G-mail. Forudsætning: Du skal kunne bruge musen, og kende lidt til brug af internettet. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 12. marts kl eller kl Fredag 14. marts kl eller kl

9 Tjek din Årsopgørelse Har du set din Årsopgørelse, som er klar i din skattemappe midt i marts 2014? Her kan du få hjælp til at komme ind i din personlige skattemappe og lære, hvordan du meget enkelt kan tilføje eller ændre din årsopgørelse. Du skal medbringe NemID eller kode til din skattemappe. Forudsætning: Det er nødvendigt, at du har en smule kendskab til en computer og internettet. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 19. marts kl eller kl Fredag 21. marts kl eller kl Kom i gang med at bruge netbank Samfundet bliver mere og mere digitalt, og det gælder også pengeinstitutterne. Vi planlægger at holde informations-møder om netbank i samarbejde med Danske Bank og med Nordea i løbet af foråret. På mødet vil du kunne høre om, hvordan du kommer i gang med netbank, og om de forskellige muligheder, du har for at bruge banken på en ny måde. Tid og sted bliver annonceret i Haslev Posten og Faxe Bugten samt på bibliotekets hjemmeside. Vi planlægger informationsmøder både på Haslev bibliotek og på Faxe bibliotek.

10 SE på computeren film & bøger Der er mange muligheder for at bruge biblioteket på din computer, I-pad eller smartphone. Og det digitale bibliotek har åbent hele døgnet. På ereolen og på ebib kan du låne e-bøger. På filmstriben kan du låne film online. Hør nærmere om hvordan du bruger de forskellige tilbud, og hvilket udstyr, du skal bruge. Det er samme indhold begge dage. Onsdag 26. marts kl Fredag 28. marts kl HØR på computeren lydbøger & musik Der er mange muligheder for at bruge biblioteket på din computer, I-pad eller smartphone. Og det digitale bibliotek har åbent hele døgnet. På Netlydbog.dk kan du låne lydbøger. På BibZoom kan du låne alverdens musik. Hør nærmere om hvordan du bruger de forskellige tilbud, og hvilket udstyr, du skal bruge. Det er samme indhold begge dage. Torsdag 3. april kl Fredag 4. april kl

11 AgeForce for dig over 50 AgeForce er et netværk for alle over 50, der gerne vil mødes på nettet og i virkeligheden. Idéen er at samle de mange stærke kræfter blandt voksne mennesker og skabe et forum, hvor interesser og aktive fællesskaber står i centrum. AgeForce.dk er gratis og enkelt at bruge. Der er ingen forstyrrende reklamer, og de oplysninger, du lægger ind på siden, er og forbliver helt dine egne. Mød nye mennesker Del dine interesser med andre Læs og bliv læst Opdag nye muligheder på nettet. Kig ind og hør mere om idéerne bag AgeForce. Du får en præsentation af AgeForce.dk og de mange muligheder, og du får eksempler på, hvordan 50+ ere bruger netværket. Vi slutter med en dialog om, hvordan AgeForce kan udvikle sig i vores lokalsamfund. Vi er allerede 95 fra Faxe Kommune på AgeForce. : Torsdag 3. april Kl : Fredag 4. april kl Tag din adresse med. Du skal kende computer og mus. Foto: AgeForce

12 Duka PC Overvejer du at anskaffe en computer? Men er du i tvivl, om du skal købe en almindelig computer eller en Duka computer? Du kan på bibliotekerne i Haslev og Faxe få vist, hvordan en Duka computer virker samt selv prøve at bruge en. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 26. marts kl Fredag 28. marts kl En dukapc er en ældrevenlig computer, som nemt hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Find flere kurser i IT Hvis du vil lære mere om IT, så prøv at kigge i oplysningsforbundenes foldere eller på deres hjemmesider. Her kan du finde kurser for begyndere, og kurser om en masse andre spændende IT-emner. AOF Østsjælland FOF LOF Haslev LOF Faxe oestsjaelland.aof.dk fof.dk haslev.lof.dk faxe.lof.dk Kurserne holdes i læringsrummet på eller i mødelokalet på.

13 Lær at bruge borgerservice Der er mange muligheder for selv at løse opgaver i forhold til det offentlige på nettet. Sikkerheden er vigtig, derfor skal du have en NemID for at komme i gang med fx borger.dk eller SKAT. Kurserne henvender sig til dig, der har fået en smule kendskab til en computer og internettet. Lær at bruge borger.dk og min side Vil du spare turen til diverse offentlige kontorer? Kik ind og få en introduktion til de mange nye selvbetjeningsmuligheder. Lær fx hvordan du får et nyt sygesikrings-bevis, hvordan du skifter læge, eller hvordan du søger om boligstøtte. Forudsætning; Du skal kende lidt til brug af internettet, og du skal have en mail-adresse. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 9. april kl Onsdag 9. april kl Fredag 11. april kl Fredag 11. april kl Det åbne bibliotek Det Åbne Bibliotek i Haslev og Faxe er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv kan lukke dig ind på biblioteket. Du kan bruge bibliotekets computere, og du kan logge på trådløst internet. I den betjente åbningstid kan du altid spørge personalet og få hjælp til at komme videre med at bruge computeren. Bare spørg løs!.

14 Kom i gang med Facebook Kender du Facebook? Vil du gerne i kontakt med gamle venner, skolekammerater, eller bare følge lidt med i børn og børnebørns liv? Så skal du da have en profil på Facebook! Vi fortæller om brugen af Facebook, hjælper dig med at oprette din profil og viser, hvordan du kommer i kontakt med venner og familie. Forudsætning; Du skal kende lidt til brug af internettet, og du skal have en mail-adresse. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 23. april kl Onsdag 23. april kl Fredag 25. april kl Fredag 25. april kl Mød os på Facebook Du finder også Faxe Kommune og Faxe Kommunes Biblioteker på Facebook. Her kan du følge med i hvad der sker i kommunen og på biblioteket. Du kan stille spørgsmål og kommentere.

15 Lær at bruge biblioteket på computeren Der er mange muligheder for at bruge biblioteket på internettet. Du kan lære, hvordan du bruger det selvbetjente bibliotek, og hvordan du søger og bestiller materialer på bibliotekets hjemmeside. Du kan også lære teknikken og reglerne for at låne digitale materialer til din computer eller ipad. Det er nødvendigt, at du kender til computer og mus. Brug biblioteket hele døgnet Bliv klogere på hvordan du bruger biblioteket, når personalet ikke er til stede. Hør om hvordan du kommer ind og ud Hør om hvordan du søger efter materialer i bibliotekets base Hør om hvordan du finder materialerne på hylderne Hør om hvordan du låner, afleverer, fornyr og reserverer. Det er samme indhold begge dage og tider. Onsdag 30. april kl Onsdag 30. april kl Fredag 2. maj kl Fredag 2. maj kl Book en pc på biblioteket Book en pc på biblioteket, så du selv kan øve dig i at bruge edb. Du kan altid få hjælp af personalet, hvis du går i stå. Hvis du har en bærbar computer, kan du tage den med. Der er trådløst internet både på Haslev Bibliotek og på.

16 Betjent åbningstid Haslev Faxe Dalby Mandag Tirsdag Onsdag Lukket Lukket Lukket Torsdag Fredag Lukket Lørdag Lukket Lukket Det Åbne Bibliotek i Haslev og Faxe Mandag-fredag kl Lørdag-søndag kl Adresser: : Jernbanegade Haslev : Rådhusvej Faxe Dalby Bibliotek: Karisevej Haslev Forside, s. 3, s. 6, s.12, s.13: Fotograf Lennart Søgård-Høyer

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011

LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011 LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011 Bliv bedre til at søge på internettet, at behandle billeder fra dit digitale kamera, at sende e-mail, at bruge offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, at bruge sociale

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE

KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE KULTUR OG BORGERSERVICE AARHUS KOMMUNE FORÅRET 2015 INDHOLD Lær mere om it foråret 2015 Aarhus Kommune ITK Design Møllegade 1 8000 Aarhus C Layout: Jan Thomassen Tryk: Bording A/S Oplag: 3.000 ISBN: 978-87-89860-09-1

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

E R DU KLAR...? IT-tilbud målrettet ældre borgere i Aarhus Kommune

E R DU KLAR...? IT-tilbud målrettet ældre borgere i Aarhus Kommune E R DU KLAR...? IT-tilbud målrettet ældre borgere i Aarhus Kommune Indhold 3 Indledning 4 Netcaféer og datastuer 15 Lån, mens du lærer 15 Selvejende institutioner 16 Frivillighuse 19 Borgerservice 19 www.aarhus.dk/seniorit

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Brug for hjælp til it?

Brug for hjælp til it? Indholdet er samlet og udgivet af Nordfyns Kommune Kontakt: Digital formidler Susan Buer Toldam sbt@nordfynskommune.dk Tlf: 24968974 Brug for hjælp til it? Se, hvor i Nordfyns Kommune du kan få hjælp,

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Du har nu fået en helt ny verden af muligheder...

Du har nu fået en helt ny verden af muligheder... Din egen hjemmeside Netværksfamilien Din kalender på nettet Du har nu fået en helt ny verden af muligheder... Markedspladsen Dagbog og billeder Forum og debat OdderWeb - en gave til alle, som bor i Odder

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati.

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati. Læs hvad der bl.a. sker i Sønder - og Korskærparken Nyhedsbrev nr. 13 Beskæftigelse Og Uddannelse Trivsel Og Sundhed Sport Og Motion Børn/Unge Og Familie Beboernetværk Inddragelse Og Demokrati Kultur Og

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Den digitale udvikling i Danmark

Den digitale udvikling i Danmark Den digitale udvikling i Danmark De ældre De unge Ankerstjerne Bøger Cvr. nr.: 26 96 62 05 ISBN nr: 978-87-989746-8-0 (PDF) ISBN nr: 978-87-989746-4-2 (Paperback) Forfatter: Jette Ankerstjerne Logo er

Læs mere

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

Kom & Kvit Manual til koordinator

Kom & Kvit Manual til koordinator Manual Forebyggelses- og dokumentationsafdelingen 1 Kræftens Bekæmpelse Kom & Kvit Manual til koordinator 3. udgave December 2013 2 Kom & Kvit - sådan kan det gå for sig Borgeren møder en annonce, en plakat,

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Oplevelses- og aktivitetsfolder

Oplevelses- og aktivitetsfolder Oplevelses- og aktivitetsfolder Forår/sommer 2013 DebatFilmForedragForfattereMusik TeaterUdstillingerUndervisning VidenskabWorkshopsm.m. Kontakt Bibliotekstorvet 1 2970 Hørsholm Telefon 4849 5750 horsbib@horsholm.dk

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Vind eller forsvind på internettet valget er dit! GoMINIsite ApS Kongevejen 400 2840 Holte Telefon 70 22 52 12 www.gominisite.dk

Vind eller forsvind på internettet valget er dit! GoMINIsite ApS Kongevejen 400 2840 Holte Telefon 70 22 52 12 www.gominisite.dk Vind eller forsvind på internettet valget er dit! GoMINIsite ApS Kongevejen 400 2840 Holte Telefon 70 22 52 12 www.gominisite.dk Carsten Wendt Virksomhedsrådgiver www.carstenwendt.dk Vil andre anbefale

Læs mere

Velkommen. Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: "Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning...

Velkommen. Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning... Velkommen Velkommen til kataloget for 2014. Lad os starte med et billede: "Ude på havet sejler et skib, der sætter kurs i en bestemt retning..." Vi sætter kurs mod endnu et år med kurser og forløb, der

Læs mere

Den Selvbetjente Biblioteksfilial. Realisering 2006. Evaluering. et projekt på. Gjern Bibliotek. et lokalbibliotek i Silkeborg Kommune.

Den Selvbetjente Biblioteksfilial. Realisering 2006. Evaluering. et projekt på. Gjern Bibliotek. et lokalbibliotek i Silkeborg Kommune. Den Selvbetjente Biblioteksfilial Realisering 2006 Evaluering af et projekt på Gjern Bibliotek et lokalbibliotek i Silkeborg Kommune Efteråret 2007 Evaluering - november 2007 ved Mogens Larsen & Karen

Læs mere