Program April 2015 Oktober 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program April 2015 Oktober 2015"

Transkript

1 Lørdag den 11. april 2015 Kl Program April 2015 Oktober 2015 Anemonetur i Allindelille Fredskov Floraen i Allindelille Fredskov er kraftigt præget af den kalkrige undergrund og derfor ses den kalkelskende blå anemone i store mængder. Hvid anemone, blågrøn star og fladkravet kodriver står også i rigt forårsflor. Vi er også denne gang heldige at have Jon til at fortælle og vise os rundt i dette unikke område, så mød op, og nyd skovbundens farvepalet. Mødested: Haraldsted forsamlingshus, Langebjergvej 56, Haraldsted, 4100 Ringsted Turleder: Jon Feilberg Kontaktperson: Dorrit Jensen, Tlf.: Drik naturen Onsdag den 22. april 2015, kl Et af foreningens trofaste medlemmer, Jens Snedker Holm, kommer og fortæller om krydring af snaps. Han har et par smagsprøver med, og foreningen giver lidt brød til. I løbet af maj måned er det så planen, som en opfølgning på foredraget, at tage på en fælles plukketur med foreningen Eksperimenterende Danske Brændevinsamatører - EDB, som Jens også er et aktivt medlem af. I foredragets indlagte pause kan medbragt brød og kaffe/the nydes. Begrænset deltagerantal, tilmelding nødvendig. Mødested: Holbæk Bibliotek, Store mødesal. Foredragsholder: Jens Snedker Holm. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Tilmelding: til Vagn på vgotfredsen@hotmail.com senest 19. april 2015 Plukketur omkring Munkholm Søndag d. 26. april 2015, kl I fortsættelse af foreningens foredrag Drik Naturen den 22. april, bliver der nu lejlighed til at forberede en god og kraftig dram senere på året. Vi tager på tur med det lokale brændevinslaug Munkholmlauget til området omkring Munkholm. Det er jo tidligt på året, så vi vil i det væsentlige koncentrere os om træernes knopper, hvor specielt bøge- og egeknopperne er gode at få fat på. Vi holder frokost undervejs, og hvis I har hjemmelavet brændevin, er I velkomne til at tage den med til smagsprøve.

2 Mødested: P-pladsen ved kiosken nord for Munkholmbroen. Turleder: Munkholmlauget Bemærkninger: Medbring frokost, drikkevarer og fornuftigt fodtøj Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Søndag d. 10. maj 2015 kl Skovtur til Hønsehalsskoven. Tag hele familien med på en forårstur i skoven. Vi kigger på de første forårsblomster. Måske er også de sjældne orkideer på engene sprunget ud, og vi genopfrisker stemmerne fra sangfuglene, der nu er vendt tilbage. I skoven er der køkkenmøddinger, og hele skoven med de tilstødende enge er en del af "Natura 2000", d.v.s et naturområde, som man beskytter og plejer bl.a. ved at udlægge noget af det til græsningsskov. Kom og hør hvordan. Turen er arrangeret i samarbejde med DOF, Vestsjælland og NVpro. Mødested: P-pladsen i starten af skoven for enden af Hønsehalsvej. Turleder: NVNF, DOF Vestsjælland og en naturvejleder fra NVpro. Husk: Kikkert samt kaffe/te og lidt mad til pausen. Kontaktperson: Hanne Gelting tlf.: Lørdag den 30. maj 2015 kl Bier og blomster og et EU projekt. Sidste år holdt Vagn Kildsig et spændende foredrag på Holbæk bibliotek om bier og deres betydning for naturen. For at følge op på det har vi så valgt at se og høre nærmere om biavl. Endvidere vil Vagn fortælle om sit EU- finansierede projekt, der skal dokumentere hvilke planter, der har betydning for bierne på forskellige tidspunkter af sommeren. Der er mulighed for en tur rundt i hans store have og i en blandet skov på 300 ha. der støder op til hans grund. I skoven er der et rigt fugleliv, og i øjeblikket ser han jævnligt havørne fra Tissø. Mødested: Våseskov 5, 4293 Dianalund Turleder: Vagn Kildsig Kontaktperson: Dorrit Jensen Tlf Bemærkninger: Medbring gerne frokost. Der er mulighed for at sidde både ude og inde, og der er kaffe på kanden. Søndag den 14. juni 2015 De Vilde Blomsters dag Dette fælles nordiske arrangement afholdes i samarbejde med Dansk Botanisk Forening og DN Holbæk. I år kan NVNF byde på i alt 4 ture, hvor en eller flere af foreningens medlemmer står som turledere.

3 Der er ingen tilmelding til turene. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Maglesø kl Landskabet er et pragtfuldt bakket område og søen som vi går rundt om, er et af de såkaldte dødishuller, som blev dannet under istiden for år siden. Fra parkeringspladsen fører en stejl sti ned til bunden, og turen rundt om søen er ca. 2,4 km. Turen er meget varieret, og vi vil se på planter, der er typiske for skov, eng og rørsumpe. Praktisk fodtøj anbefales - evt. støvler. Mødested: P plads ved Maglesø Traktørsted. Turledere: Marianne Rahbech og Henrik Vigsø. Delhoved Skov kl Delhoved Skov ligger ganske tæt ved Skarresø, i den nordlige del af det store områder der er udlagt som Naturpark Åmosen. Mødested: Stendiget ved Rangle Mølle, Møllevej 1, 4450 Jyderup. Turleder: Gerth Nielsen. Udby Vig kl Engene ved Udby Vig rummer relativt store rigkærsarealer af stor kvalitet samt en række små sure overdrev også af god artstilstand. Et mindre areal ved Hønsehals Skov har karakter af kalkoverdrev. Praktisk fodtøj anbefales evt. gummistøvler. Mødested: P-plads i skovkant for enden af Hønsehalsvej. Turledere: Thomas Brønholm og Torben Wolff. Eskebjerg Vesterlyng kl Eskebjerg Vesterlyng rummer en meget varieret natur. Her indgår enebærkrat og lyng i en mosaik med fugtige lavninger, klitter, urterige overdrev og strandeng. Gennem århundreder er Vesterlyng blevet bevaret som ét fælles græsningsareal for Lynglaugets medlemmer, så også i dag græsser dyrene frit på hele Vesterlyng. Vesterlyng er den største sammenhængende hede på Sjælland. Mødested: P pladsen inden for Eskebjergleddet ved vejen til Mareskoven. Turledere: Egon Pedersen. Søndag den 5. juli 2015 kl.10:00-12:00 Strandparken Kom med på en tur rundt i Strandparken i Holbæk, kendt for sin kønne beliggenhed ned til Holbæk Fjord. Strandparken er en botanisk perle, der i sin oprindelige form besidder noget af det mest ægte i den romantiske havestil Et lille billede af en stor natur. Vi vil kigge på de mange forskellige buske og træer, hvor der er flere botaniske sjældenheder. Krydret med historien om strandparkens tilblivelse, stubmøllen og det gamle springvand, hvor Olafur Eliassons pavillon er opført.

4 Mødested: Hotel Strandparken Turleder: Erik Hansen og Henrik Vigsø Kontaktperson: Henrik Vigsø Mobil Lørdag den 25. juli 2015, kl Blomstertur til Ejby Ådal Området hører til en af Danmarks fineste botaniske lokaliteter. 450 arter er registreret her, bl.a. Nikkende Kobjælde, Soløje, Voldtimian, Skov-Kløver, Knopnellike og Grenet Edderkoppeurt. I maj måned blomstrer Eng Kabbeleje, Bukkeblad og Majgøgeurt i dalens bund. Her vokser også typiske rigkærplanter som Sumphullæbe og Trævlekrone. Ejby Ådal er fredet. Ådalen er en dybt nedskåret dal som er dannet af istidens vandmasser for ca år siden. Ådalens skrænter er furede af terrasseformede udskridninger, de såkaldte fårestier, der fremkommer når leret i skrænten ved udtørring sprækker og smuldrer. Terrasserne er blevet tydeligere ved at græssende dyr gennem århundreder har gået på dem. Ådalens markante form strækker sig ca. 1 km ind i landet. Dalens fugtige bund og de tørre skrænter græsses til stadighed af kreaturer, hvilket har skabt ideelle forhold for lyselskende planter. Ejby Å løber gennem dalen og er så ren at havørreder kan gyde her. Mødested: P-plads for enden af Kyndeløse Strandvej. Turleder: Inge Schellerup Gotfredsen og Vagn Gotfredsen. Påklædning: Efter vejret, gummistøvler for dem, der vil helt ned i den våde del af ådalen.. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Blomstertur til Røsnæs Sydskrænter Lørdag den 8. august 2015 kl Røsnæs er en af Vestsjællands mest spændende botaniske lokaliteter på grund af sit Storebæltsklima. Nøgleord: mange solskinstimer, høj temperatur, regnfattig flora. Turen går over Vågehøj, Vindekilde og langs stranden. Vores guide er Birger Prehn, der sammen med Hans Guldager er forfatter til bogen Floraen på Røsnæs og Asnæs sydvendte skrænter. Mødested: Næstsidste P-plads før Røsnæs Naturskole (få 100 m før denne). Turleder: Birger Prehn. Påklædning: Efter vejret. Husk fornuftigt fodtøj, evt. kikkert. Frokost og drikkevarer kan medbringes.. Kontaktperson: Merete Gertz, tlf

5 Torsdag den august 2015 Sommertur til Fur I år har foreningen valgt at tage til den lille ø i Limfjorden Fur, som har et areal på kun 22 km 2. Fur rummer en rigdom af forskellige og særpræget landskaber. Nordfur domineres af en øst-vest bakkeryg med stejle skrænter ned mod Limfjorden, talrige slugter og dale gennemfurer bakkeryggen. Øen er desuden kendt for sit moler, og der findes en betydelig industri der udnytter dette råstof. Moleret er endvidere kendt for sit indhold af velbevarede forssile fisk, insekter, krybdyr og planter. Dag 1, torsdag den 20. august Kl afgang fra Holbæk station, Jernbanevej ved borgerservice Kl Peter Wind, vores turleder, støder til ved Naturskolen ved Hald Kl. ca Den medbragte mad spises i det fri ved naturskolen, hvor der er gode spiseog toiletfaciliteter. Lokalitet 1. Hald Slotsruin. Fra naturskolen går vi gennem parken ved Hald Hovedgård ad stien til Jørgen Friis Hald, der er placeret på en halvø i Hald Sø. Herfra går vi tilbage til bussen ved naturskolen. Lokalitet 2. Troldeslugten. Bussen kører os op på hedesletten vest for Hald Sø, hvor vi bliver sat af på P-pladsen ved Troldeslugtens munding. Vi vandrer gennem den snævre Troldeslugt ned til Niels Bugges Kro, hvor bussen venter. Er der tid, går vi ud til voldstedet Niels Bugges Hald, der ligger vis-a-vis med søbredden. Efter besøget ved Hald Sø kører bussen os mod Skive, hvor vi skal mod nord gennem halvøen Salling til Branden, hvor vi skal med færgen til Fur. Indkvartering og aftensmad. Dag 2. Fredag den 21. august Lokalitet 3. Fur Museum med mange fossiler fra moleret. Lokalitet 4. Langstedhuller, en meget smuk kløft på nordsiden af Fur, hvor vi kan gå ned til havet og undersøge de forskellige molersformationer. Lokalitet 5. Færker Odde, Furs nordøstlige punkt med mulighed for at finde strandsten, strandskaller måske af østers, alger og andre havplanter samt mulighed for et havbad i Limfjorden. Dag 3. Lørdag den 22. august Lokalitet 6. På jagt efter fossiler i moleret i en molersgrav på den centrale del af øen. Lokalitet 7. Rødstenen på den nordlige del af Fur. Det er den største fritliggende sten opbygget af smeltevandssand, -grus og -sten, som er kittet sammen af jernforbindelser. Stenen ligger i et smukt naturområde med små vandløb og moseområder.

6 Dag 4. Søndag den 23. august Efter morgenmaden, er det tid til at forlade øen, og derfor bliver Lokalitet 8. Kongenshus Hede og Mindepark, et af Jyllands største sammenhængende hedeområder, hvor vi kan få et indtryk af, hvordan et hedeområde så ud på Blichers tid. Centralt i området er der en stenallé, hvor der er rejst mindesmærker for de folk, der var med til at omdanne de jyske hedeområder til landbrugsjord efter krigen i Turleder: Peter Wind Pris: Prisen er sat til 2400,- kr. pr person i db. værelse og 2600,- kr. for enkelt værelse. Indregnet i prisen er: Transport med Vipperød Bustrafik Indkvartering på Fur Morgenmad 3 x feltfrokost 3 x aftensmad Entre på Fur museum Påklædning: efter vejrliget, husk evt. kikkert Tilmelding og betaling: Til kasseren fra den 14. april E- mail marianne@vigsoe-rahbech.dk betaling konto nr: Kontaktperson: Dorrit Jensen tlf.: Bemærkninger: Husk madpakke til 1. dag. Da vi skal bo på bed & breakfast, er der bad og toilet på gangen. Cykel - trampetur til Orø Søndag d. 20. september 2015 kl Vi mødes ved Orøfærgen kl (færgen sejler 10.05). Vel ankommet til øen cykler vi til Hegnegårdsskoven, hvor vi mødes med naturklubben "Adventureklanen", der vil guide os videre ad trampestierne på østsiden af øen (uden cykel!). Vi følger den gamle postrute nordpå til spidsen af øen, mens vi kigger på planter og fugle. Undervejs hører vi om kommunens naturplejeprojekt på strandengene, hvor der findes sjældne og fredede planter. Afhængig af vejr og temperament vil der undervejs være mulighed for at besøge en af øens kunstnere, Steen Langvad i Næsby. Efter trampeturen finder vi vore cykler igen og slutter af i Bybjerg. Her besøger vi Kulturbeholderen og smutter op på Stensbjerg, øens højeste punkt, inden vi tager færgen hjem igen kl Sejlturen varer ½ time.

7 Mødested: Orø Færge, Gl. havn, Holbæk kl (færgen sejler 10.05). Pris: Voksen retur: 52 kr. Cykel retur: 28 kr. Turleder: Adventureklanen, Orø/ Steen Pedersen Husk: Cykel, madpakke og drikke, godt fodtøj Tilmelding: ingen Kontakt: Hanne Gelting tlf Svampetur til Kongsøre Skov Lørdag den 5. september 2015, kl Vi håber, at vejret har bidraget til en god svampesæson, så vi kan finde almindelig Kantarel, Tragtkantarel og Stor Trompetsvamp. Efter frokost bliver svampene lagt frem, og vi får sat navne på dem. En god lejlighed for bedsteforældre, forældre, børn og børnebørn til samvær i naturen. Mødested: P pladsen ved Sandskredet. P pladsen ligger for enden af Sandskredsvej. Turleder: Jens Folke. Påklædning: Husk fornuftigt fodtøj. Til dem der har lyst - tag frokost og drikkevarer med.. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Det store Theselskab Søndag den 6. september 2015, kl Traditionen tro deltager foreningen også i år i Holbæk Museums arrangement Det store Theselskab, der afvikles i museets gård. Sammen med en lang række andre lokale foreninger får vi lejlighed til at vise hvad foreningen står for, og hvilke aktiviteter vi gennemfører i foreningen. Der opkræves en entre, men deri er inkluderet the ad libitum og kage ved de mange foreningers stande. Mødested: Holbæk Museum. Turleder: Medlemmer af foreningen. Pris: Museet opkræver entre. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Svampetur til Grevinge Skov Lørdag den 3. oktober 2015, kl Grevinge Skov siges at være en af de bedre svampelokaliteter i vores område. Der er tidligere fundet helt op til 120 arter i skoven. Det når vi nok ikke; men mindre kan også gøre det. Med sikkerhed er der fundet Skørhatte, Kantareller, Kejserchampignon og Foranderlig Skælhat, alle gode spisesvampe. Efter frokost bliver svampene lagt frem, og vi får sat navne på dem. En god lejlighed for bedsteforældre, forældre, børn og børnebørn til samvær i naturen.

8 Mødested: Kør mod Herrestrup. I Herrestrup kør mod Egebjerg ad Østergade. Ca. 500 m fremme drej til venstre mod Atterup ad Holtevej. Ca. 200 m fremme drej TV mod Holte stadig ad Holtevej, der nu markeres som Blind vej. Kør frem til Grevinge Skov og parker på den lille P plads i skovkanten ved Holte Huse. Turleder: Jens Folke. Påklædning: Fornuftigt fodtøj. Til dem der har lyst- tag frokost og drikkevarer med. Kontaktperson: Vagn Gotfredsen, tlf.: Rovfugletur i Vestsjælland Lørdag den 24. oktober 2015, kl Fra mødestedet kører vi rundt i området omkring Skarresø, Lille Åmose og Tissø. Områder som næsten altid kan byde på forskellige rovfugle så som Musvåge, Fjeldvåge, Blå Kærhøg, Rød Glente og Havørn. Desuden forskellige gæs og Ravne. Det vil være en god ide at have mad og drikke med. Gerth Nielsen der bor centralt i området kender lokaliteterne som sin egen bukselomme og ved alt om hvad der rør sig. Mødested: P-pladsen over for Bromølle Kro Turleder: Gerth Nielsen Påklædning: Varmt tøj og godt fodtøj. Husk kikkert, frokost og drikkevarer Kontaktperson: Ole Bennike, tlf.: Facebook Følg med på Hjemmeside. Se de seneste billeder, referater fra møder og ture samt de nye turbeskrivelser på hjemmesiden:

April 2016 Oktober 2016

April 2016 Oktober 2016 April 2016 Oktober 2016 "Formanden har ordet..." Kære naturven. Når du står med dette blad i hånden, er foråret forhåbentlig ved at være på vej, og alting er i gang med at spire. Vinteren har ikke været

Læs mere

Program maj oktober 2014

Program maj oktober 2014 Program maj oktober 2014 Plante- og fugletur til Österlen i Skåne Fredag den 30. maj søndag den 1. juni 2014 Aflyst Lørdag den 31. maj 2014 kl. 16. - 18. Allindelille Fredskov / danske orkideer Landskabet

Læs mere

Program maj oktober 2012

Program maj oktober 2012 Program maj oktober 2012 Søndag den 13. maj 2012, kl. 10.00 14.00 Blomster og fugletur til Eskebjerg Lyng Eskebjerg Vesterlyng et ca. 3 km2 stort, fredet marint forland med sandstrand, klitter, hede og

Læs mere

Program November 2015 April 2016

Program November 2015 April 2016 Program November 2015 April 2016 "Formanden har ordet..." Kære naturven, du står nu med foreningens program for vintersæsonen i hånden. Og selv om det er vinter med ikke mange planter i naturen, så går

Læs mere

Program november 2011 april 2012

Program november 2011 april 2012 Program november 2011 april 2012 Onsdag den 9. november, kl. 19.00 22.00 GMO: "Kan gensplejsning redde verden? foredrag Aftenens foredragsholder, Inga Christensen Bach fra Institut for plantebiologi og

Læs mere

Herunder På denne første forårstur cykler vi til udsigtstårnet ved Sir/Lyngbjerg, hvor vi nyder vores the og kaffe.

Herunder På denne første forårstur cykler vi til udsigtstårnet ved Sir/Lyngbjerg, hvor vi nyder vores the og kaffe. Herunder 2016 Sir / Lyngbjerg Søndag d. 17.4 2016 kl. 13 Ca. 20 km Start kl. 13 fra Holstebro Aktivitetscenter. Turleder : Inger Andersen På denne første forårstur cykler vi til udsigtstårnet ved Sir/Lyngbjerg,

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017

Naturoplevelser i Fredericia Kommune 2017 Foto: Ole Klottrup Ørnens Dag ved Rands Fjord Søndag den 26. februar kl. 10-14 Vi står klar med teleskoper i og ved tårnet og vil fortælle om ørnenes spændende adfærd og biologi. Reden kan ses fra fugletårnet

Læs mere

Fugletur til Hovvig. Rovfugletur i det vestsjællandske

Fugletur til Hovvig. Rovfugletur i det vestsjællandske Fugletur til Hovvig Lørdag den 12. oktober 2013, kl. 09.00 13.00 Hovvig er et naturreservat som ligger i Odsherred Kommune på Sjælland. Området er et menneskeskabt vådområde med et rigt fugleliv. Det blev

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder Tlf.: 8654 0175 E-mail: info@oddermuseum.dk NOVEMBER Sagen genåbnet Sagen om morderen og selvmoderen Christian

Læs mere

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk Program Sommer 2013 Forord ved formanden En lang og kold vinter er nu forbi, der har været god tid til at få materialet gjort i stand og alle ved at gamle tavler bør være smeltet og vasket inden jul og

Læs mere

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2016 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Inden vi påbegynder dagens vandretur tager vi lige en afstikker til Velling Skov for at bestige Velling Kalv, og naturligvis nyde udsigten derfra.

Inden vi påbegynder dagens vandretur tager vi lige en afstikker til Velling Skov for at bestige Velling Kalv, og naturligvis nyde udsigten derfra. Påsketur til Hærvejen og det midtjyske Søhøjland 13.04.17 17.04.17. Herning Vandrerhjem er base for påskens vandreture i det midtjyske, hvor vi bl.a. skal gå på udvalgte strækninger på Hærvejen og langs

Læs mere

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange)

Hvornår er turen: Fredag den 4. juli kl. 14.00- søndag den 6. juli kl. 15.00 eller kl. 17.00 (2 færgeafgange) Vil du have en skøn oplevelse med familien? Så er chancen der nu. Museum Sydøstdanmark er, i samarbejde med Vordingborg Kommune, i gang med at udvikle en ny oplevelsesrute på Møn, Nyord og Bogø; Camønoen

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2008 Kulturelle Vandreture i maj og juni 2008 Således ser der ud en sommerdag i Ishøj Strandpark. Vidste du for eksempel at: vand er nødvendig for al hjerneaktivitet og dermed

Læs mere

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter Ta på tur I VEJEN KOMMUNE Efterår - vinter 2016 Layout og tryk: Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune og arrangører Udgivet: Juni 2016 Oplag: 2.000 stk. Ordrenr.: 655-16 Velkommen til Vejen Kommunes Ta på

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter

Ta på tur I VEJEN KOMMUNE. Efterår - vinter Ta på tur I VEJEN KOMMUNE Efterår - vinter 2014 Layout og tryk: Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune og Natur- og Kulturskolen ved Sønderskov Udgivet: Maj 2014 Oplag: 2.400 stk. Ordrenr.: 584 Velkommen til

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2012 Kom med på tur! Skovens Dag - Skovtur for hele familien 29. april, kl. 11.00-13.00 Mødested: P-pladsen ved Strandegård Dyrehave. Fra Faxe Ladeplads køres mod syd og ca. 500 m efter

Læs mere

Ud i naturen. Ture omkring Silkeborg

Ud i naturen. Ture omkring Silkeborg Ud i naturen Ture omkring Silkeborg Ture oktober 2018 april 2019 Søndag 7. oktober kl. 10.30 til ca. 12. Den Skæve bane og Funder ådal Kom med på en gåtur på den nedlagte jernbane, der nu er gang- og cykelsti

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS Sæson 2018-2019 Mandag den 28. juni 2018 Udflugt til Mandø Vi mødes Mandøvej 31, 6760 Ribe klokken 9.50 Bussen afgår klokken 10.00. Klokken 11.00 går vi på en

Læs mere

Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev

Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev Danmarks Naturfredningsforening, september 2016 Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev Nyhedsbrevet omtaler nedenfor 2 planlagte ture her i efteråret, - men også vores årsmøde d. 29. september. Til årsmødet

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Velkommen til DN Faxes første nyhedsbrev

Velkommen til DN Faxes første nyhedsbrev Danmarks Naturfredningsforening, september 2014 Velkommen til DN Faxes første nyhedsbrev Fremover vil vi udsende nyhedsbreve til vore medlemmer og andre interesserede. Dette nyhedsbrev er sendt til alle

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

OPLEV NATUREN I BALLERUP

OPLEV NATUREN I BALLERUP Me at v Kra 01 OPLEV NATUREN I BALLERUP Naturvejlederen forår 2015 Oplev Ballerups natur på 8 forskellige ture og arrangementer med naturvejlederen. Arrangementerne er gratis, men enkelte kræver tilmelding.

Læs mere

SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE

SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE SON TAEKWONDO 19. SOMMERLEJR 26. 28. JUNI 2015 I UNDLØSE Deltagerne ved 18. Sommerlejr i 2014 i Frejlev Som arrangør af Son Taekwondo Samvirkes 19. sommerlejr er det en utrolig stor glæde for Holbæk Son

Læs mere

Ture i Holbæk kommune læs mere på

Ture i Holbæk kommune læs mere på Ture i Holbæk kommune læs mere på www.vandrefestival.dk Tempelkrogen rundt Lørdag den 15. august 2015 kl. 13:00-17:00 15 km - Travetur Mødested: Ågerup skole, Krogvejen 4, 4390 Vipperød Kirsten Frederiksen

Læs mere

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 MEGET I VENTE! Du modtager denne oversigt over de kommende arrangementer i Naturpark Åmosen, fordi du har skrevet dig på vores nyhedsliste under et

Læs mere

Tá På Tur Offentlige ture. SØNDAG 16. OKTOBER. Miraklet ved Filsø eftermiddagstur. Oplev Filsø der i 2012 blev genskabt ved en af danmarkshistoriens

Tá På Tur Offentlige ture. SØNDAG 16. OKTOBER. Miraklet ved Filsø eftermiddagstur. Oplev Filsø der i 2012 blev genskabt ved en af danmarkshistoriens Tá På Tur Offentlige ture. SØNDAG 16. OKTOBER Miraklet ved Filsø eftermiddagstur Oplev Filsø der i 2012 blev genskabt ved en af danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekter. Fuglene er indvandret,

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2015 Kom med på tur! Den levende natur i Faxe Kalkbrud 30. maj kl. 14-16 Mødested: Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe Deltag i dagens arrangement hvor Naturvejleder Faxe og Danmarks

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2013. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2013. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2013 Kom med på tur! I Kalkens rige 28. april, kl 14-16 Deltag i en spændende vandretur i Faxe Kalkbrud.Der bydes velkommen med en kort introduktion på Geomuseum Faxe, og derefter går

Læs mere

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt?

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? for borgere med demens Maj 2016 Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever? Har du lyst til

Læs mere

Sundhed for dig på Samsø i april 2019

Sundhed for dig på Samsø i april 2019 Sundhed for dig på Samsø i april 2019 - Yogaretreat hvor din krop er i fokus Du bliver inviteret og guidet igennem yoga morgen og eftermiddag/aften med fokus på områder og funktioner i kroppen. Hver yogatime

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

MØDER & ARRANGEMENTER 2018

MØDER & ARRANGEMENTER 2018 PENSIONISTER OG SENIORER BUPL ÅRHUS OG ØSTJYLLAND MØDER & ARRANGEMENTER 2018 I forbindelse med det enkelte arrangement er der angivet, hvem der står for planlægningen. Kontakt vedkommende, hvis du har

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

EXPLORE Svinkløv-Slettestrand uge

EXPLORE Svinkløv-Slettestrand uge EXPLORE Svinkløv-Slettestrand uge 18+19 27.04.2018-13.05.2018 Fredag 27.04.2018 Hele dagen Oplev spektakulært nordlys på havbådene i Slettestrand Oplev smukt lys på havbådene i slettestrand Kl. 10-13..

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

Bornholm - Østersøens perle

Bornholm - Østersøens perle Bornholm - Østersøens perle Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 15.05.2020 4.195,- Højdepunkter Bornholms klippenatur Gode udflugter med lokal guide Hotel Abildgaard god mad og flot

Læs mere

Ung Frivillig Weekend 2018

Ung Frivillig Weekend 2018 5.-7. oktober 2018 5 Dronningens Ferieby Ung Frivillig Weekend 2018 I frivillighedens tegn 5 Dronningens Ferieby 5.-7. oktober 2018 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend for

Læs mere

7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN. Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm

7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN. Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm 7. AUGUST - 14. AUGUST 2016 REJSEN Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen, Vatnastølen, Eidfjord mm Vandreture i Hardangervidda, Norge - Bondhusvatnet, Tinnhølen, Ænesdalen,

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Maj - august, Samsø Kommune, Naturafdelingen

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Maj - august, Samsø Kommune, Naturafdelingen Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og Aktiviteter Maj - august, 2018 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 www.samsonaturskole.dk Samsø Kommunes Naturafdeling

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Vores land er et fantastisk forrådskammer. Fra havet, markerne og den vilde natur får vi nogle af verdens fineste råvarer. Dette kursus er for

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Vi glæder og rigtig meget til at se jer, og husk at alle er velkommen også ikke-medlemmer af Haveselskabet.

Vi glæder og rigtig meget til at se jer, og husk at alle er velkommen også ikke-medlemmer af Haveselskabet. Vi glæder os i bestyrelsen til et nyt skønt have år, hvor vi gerne vil præsentere jer for et spændende 2018 program. I løbet af året kan i følge os på vores hjemmeside www.haveselskabet.dk/herning, som

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Velkommen i vores forening

Velkommen i vores forening 2 Tur - Folder 2015-16 Tur - Folder 2015-16: For Brøndby & Hvidovre Udgiver: Cyklistforbundet Rømersgade 5 33 32 31 21 www.cyklistforbundet.dk Redaktion: Finn Ivo Heller, Trykkeri: Rådhustrykkeriet, Hvidovre.

Læs mere

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018

Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Vildmarkstur til Halland med skøn natur og masser af velvære Lørdag den 25. søndag 26. august 2018 Kom med til verdens ende. Ja, sådan beskrev vi denne unikke plet tilbage i 2004, hvor vi for første gang

Læs mere

Februar, marts og april Bestyrelsen :

Februar, marts og april Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km.. som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/ kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft.

Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/ kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Indkaldelse til generalforsamling mandag d. 11/3-2019 kl.17 Solbakken (det gamle Bakkegården ), Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Dagsorden ifølge vedtægterne. Se hjemmesiden: http://www.gigtskolensyddjurs.dk/

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2017 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Program for Varde Havekreds 2016

Program for Varde Havekreds 2016 Velkommen til sæson 2016 I Varde Havekreds. Velkommen til den nye sæson i Varde Havekreds. Vi håber at I finder årets program interessant og møder talstærkt frem. I bestyrelsen glæder vi os til at møde

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli

Naturoplevelser på Djursland 9. juli 16. juli Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10 Torsdag den 9. juli kl. 10-12 LAV DIT EGET INSEKTBO For at tiltrække de nyttige og bestøvende insekter til haven, kan man lave et insektbo og hænge

Læs mere

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt?

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Udflugter for borgere med demens September 2015 Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever?

Læs mere

OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE

OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE 2012 Turene gennemføres under ledelse af: Brønderslev Kommunes Naturvejledere eller andre kompetente guider. Turene kræver ikke tilmelding og er gratis. Man

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og Aktiviteter Juni - august 2016 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Nykøbing F. Seniorklub

Nykøbing F. Seniorklub Nykøbing F. Seniorklub Program 1. halvår 2019 Nykøbing F. Seniorklub er et lokalt netværk for dig, der er på efterløn eller pension og er medlem af HK Sjælland Hvad står HK Sjælland, Nykøbing F. Seniorklub

Læs mere

PETANQUE I FRANKRIG juni 2009 CHÂTEAUROUX

PETANQUE I FRANKRIG juni 2009 CHÂTEAUROUX PETANQUE I FRANKRIG 01. 07. juni 2009 CHÂTEAUROUX Arrangeret af Niels og Birthe Toft Med hjælp af Jean Claude Besnard, UFOLEP DGI s samarbejdspartner UFOLEP i Frankrig har inviteret DGI petanquespillere

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014

SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014 KreativSkolen SOL & SOMMER SOMMERFERIE 2014 KOM OG VÆR MED! UGE 24-25: SOMMERSLANK UGE 26: BROBY-PROJEKTET UGE 27: AKTIVITETS - OG KULTUR -TUR UGE 28: NATUR- & KREATUR TIL Lejre UGE 29: NATUR, MALE - &

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Program Forår - Sommer 2016 Med blandt andet weekendtur til Tåsinge og Langeland hvor de vilde heste trives. Til alle foreningens arrangementer er der tilmeldingsfrist

Læs mere

Kom med ud i naturen - det koster ikke noget Vi inviterer og glæder os til at se dig - venlige hilsner fra:

Kom med ud i naturen - det koster ikke noget Vi inviterer og glæder os til at se dig - venlige hilsner fra: Kom med ud i naturen - det koster ikke noget Vi inviterer og glæder os til at se dig - venlige hilsner fra: Fredensborg Kom med ud i naturen - vi inviterer og viser vej! En række foreninger er gået sammen

Læs mere

TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet!

TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet! TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet! TUR 1 Flora og fauna-tur til Lille Vildmose (LANG) Kl. 12.30: Afgang med bus fra hotellet TUR 4 Tur til Reno-Nord (KORT) Kl. 13.00: Afgang med bus

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid

Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Tag med Det Spanske Hus til Salamanca, Ávila og Madrid Salamanca, Plaza Mayor Oplev en af Spaniens smukkeste og mest spændende historiske byer, Salamanca, kom et smut til den velbevarede middelalderby

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere