KLØVERNYT - april 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLØVERNYT - april 2017"

Transkript

1 KLØVERNYT - april

2 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 12 : Flokkens program : Flokken på tur til Den Blå Planet. : Lagkageløb i flokken : Jorden rundt med Gnisterne Side : Fastelavnsbilleder Side 15 : Sidste nyt fra troppen Side : Tænkedag i troppen og arbejdet med Ildmager Side : Lederweekend Side 20 : Lejrmesse Side 21 : SL Spejdernes Lejr 2017 Side 22 Side 23 : Lodsedler 2017 og Mohrondoløb : Dataside (netadresser ledere)

3 PROGRAM: GRØNSMUTTERNE Piger fra bh.kl. til og med 3.kl. Møder: mandage fra April 2017 Mandag den 3.: Mandag den 10.: Mandag den 17.: Eksperimenter Påskeferie Påskeferie Juni 2017 Mandag den 5.: Mandag den 12.: Mandag den 19.: Pinseferie Grænseboksere Sommerafslutning Fredag den 21.- lørdag den 22.: For weekend SL17 Juli 2017 Lørdag den 22.- søndag den 30.: Spejdernes Lejr 2017 Mandag den 24.: Lørdag den 29.: Forberedelse til Sct. Georgs Løb Sct. Georgs Løb Maj 2017 Mandag den 1.: Løbelus 2 Mandag den 8.: Løbelus 2 Mandag den 15.: Løbelus 2 Mandag den 22.: Mandag den 29.: Grænseboksere Grænseboksere SEDLER: Alle information og sedler vil udelukkende komme ud elektronisk fremadrettet. Er du ikke medlem af vores Facebook gruppe endnu, så tag fat i en leder. Er du ikke på Facebook, så tilføjer vi dig til vores mailliste. Kontakt: Emma: , emmaelgaard@hotmail.com Nanna: , nanna-klingenberg@hotmail.com

4 FLOKKEN Vi har arbejdet med Fartstriber i Flokken, vi beskæftigede os med aktiviteter indenfor mange former for transportmidler. Nu er vi fuldt ud parate til en lørdagstur til DEN BLÅ PLANET!

5 FLOKKEN LAGKAGELØB: Ingen spejdersæson uden et lagkageløb vel?

6 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side A 51 piger tog jorden rundt på en dag Lørdag den 18. marts havde vi inviteret til åbent hus i Kløverbo. De nysgerrige piger, der var mødt op, sejlede fra Slagelse Havn, hvor kaptajn Bimmer sendte dem i rigtig retning mod Sahara, Sibirien, Hawaii og Holland. Mudder, latter og Havneområdet Kløverbo var nogle af de ingredienser, der skulle til, da pigerne mødte op til en oplevelsesrig dag, hvor vi sammen skulle rejse Jorden rundt med Gnisterne. Kaptajn Bimmer bød deltagerne velkommen og fordelte samtidig alle ud på fire hold. Og så var vi klar til afgang! Gnisterne Kat, Flora, Mille og Sofie og deres skibspassagerer tog fat i rælingen og startede så sejladsen til henholdsvis Sahara, Holland, Hawaii og Sibirien.

7 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side B Sahara Ved ankomsten til Sahara kunne man skimte palmer og sand allerede flere 100 meter fra kajen, og en beduin på kamel Sheik/kamel Friis bød pigerne velkommen til mudderbyen Djenne. De heldige besøgende havde nu til opgave at hjælpe Mille med at finde alle de ting, som hun havde mistet, da der gik hul på hendes rygsæk tidligere på dagen. De var havnet nede i al mudderet, og der skulle derfor en omgang mudderbingo til for at redde Milles dag igen. Nåede dit hold at samle alle genstande på spillepladen? Fortsættes næste side

8 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side C Sahara Mudderbingo ja det havde de færreste prøvet før. Der var mange begejstrede piger, som syntes det var det sjoveste de nogensinde havde prøvet!

9 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side D Hawaii På Hawaii findes der en masse vulkaner, og nogle af dem er stadig aktive. Sofie har mødt en hula-hula-pige, Birgitte, og Sofie fra gnisterne, som fik lært pigerne at eksperimentere med at lave deres egne vulkaner med eddike, natron og frugtfarve. Sofie lærte alle pigerne, hvordan man kan lave en eksploderende vulkan, og hvor blev de gode! De spruttede og gav anledning til en snak om naturkatastrofer. Men hvad er det nu, der er inde i en vulkan? Ja, lava. På et glødende lavabål kunne vi riste en skumfidus, inden at der var afgang igen.

10 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side E Holland Turen gik videre til Holland, hvor den smukke plante Tanja - og Flora lærte pigerne at gå fra frø til blomst via en masse sjove opgaver. Vidste du, at der her om foråret er fyldt med farvestrålende tulipaner i Holland? Og en tulipan var netop dét, der tog imod de besøgende og en stor én af slagsen. I Holland skulle der spires, nøjagtigt ligesom blomster gør det. Vi startede i de små, og bevægede os langsomt op ad spillepladen. Undervejs skulle vi kaste med vandballoner og lege en bevægelsesleg. Da vi var helt færdige med at rejse, fik vi alle sammen vores egne solsikkefrø med hjem, som vi kan plante og opleve vokse! Ved målstregen fik alle udleveret en blomst som smutterne havde kreeret på et tidligere smuttemøde.

11 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side F SIBIRIEN: Minen gemte på flere hemmeligheder. Mystiske snore, en død mand og flagermuslygter var nogle af de forhindringer, som vi mødte undervejs. På den anden side af den smalle minevej fandt vi kul, hvori der måske var gemt diamanter. Da pigerne kom ud igen, skulle kullene hakkes ud, for at se om de indeholdt diamanter. Da vi havde fundet alle diamanterne, kunne vi lave et flot armbånd, under kyndig vejledning af minearbejder Emma og Gnistepige Kat. Hver gang at du har dit armbånd på, kan du huske alle de sjove ting, vi lavede, da vi rejste Jorden rundt med Gnisterne.

12 JORDEN RUNDT MED GNISTERNE: - side G Midtvejs i jordomrejsen var det tid til en pause, hvor der først var fri leg og efterfølgende jordkage med flydende lava til. Dette blev serveret af vores gæve sømænd Helle & Henrik. Vores gæster fik smagsprøver på spejderlivet og jord under neglene. At dømme efter de snavsede, smilende ansigter, der forlod spejderhuset Kløverbo i lørdags, så var dagen et eksempel på, hvor sjovt det kan være at udfordre sig selv og tage med os spejdere på eventyr. Allerede mandag til smuttemødet genså vi 8 af vores gæster, så vores åbne hus kan kun betegnes som succesfuldt.

13 FASTELAVNSBILLEDER FLOK OG TROP:

14 FASTELAVNSBILLEDER FLOK OG TROP:

15 TROPPEN Møder på onsdage for piger fra 4. kl. og opefter fra TROPPENS NYE MØDESTRUKTUR: Pr. 1. februar 2017 søsatte vi en ny mødestruktur i troppen. Begrundelsen herfor var, at vores patruljeledere var udfordret på mødeplanlægning og udførelse af møderne, samtidig med at de skulle jonglere med studie og fritidsjob. Vi nedlagde derfor patruljemøderne og det velkendte patruljesystem og besluttede at alle møder skulle foregå samlet i troppen, førhen også kendt som tropmøder. Nu er alle møder således "tropmøder". Vi synes selv, at vi er kommet godt fra start og har foreløbigt arbejdet med det internationale spejderarbejde/wagggs, fejret Tænkedag, afholdt venindemøde og fastelavn og er i disse måneder i gang med mærket "Ildmagere, som afsluttes med et besøg på brandstationen. Vi oplever at alle piger har draget fordel af vores nye struktur, idet fællesskabet styrkes blandt alle piger uanset alder og spejdererfaring. Vi glæder os derfor til at fortsætte det gode arbejde frem til sommerferien. HR - konsulent: Tillykke til flokleder Nanna, som er blevet ansat som region Storebælts HR person og i samarbejde med de grønne pigespejderes hovedbestyrelse (HB) og regionsledelse til at fastholdelse og videreudvikling af spejdergrupper. KONFIRMATIONER 2017: Vi siger tillykke til Isabella med konfirmationen 12. maj og til Asta med konfirmationen den 25. maj. Vi håber at I begge må få en dejlig dag.

16 TÆNKEDAG I TROPPEN OPSTART TIL ILDMAGER : Til mødet startede troppen på et nyt mærke "Ildmager". Efter at have startet mødet med at synge "Brændesangen" og quizzet om de forskellige træsorter, fik pigerne lært at håndtere en økse, at lave stearinbomber samt at tænde et lille bål med hjælp fra tinstål og tamponer, mens der blev snakket om bålreglerne. Troppens piger afsluttede mærket Grow (Tænkedagsmaterialet 2017) med at være på klemmeløb sammen med deres veninder. I mindre hold skulle de igennem 6 poster fordelt på forskellige "værksteder" bl.a. tryllekunstneren, naturfantasten, nøvs og ildmageren. Til slut samledes vi alle nede i bålhuset, hvor vi skulle bage vores fladbrød - som pigerne undervejs på løbet havde haft til hævning inde på maven. Mens de blev bagt, afholdt vi den årlige Tænkedagsceremoni, legede et par lege og fik uddelt goodiebags til de fremmødte veninder

17 ILDMAGER FORTSAT: Vi har lært om 3 forskellige båltyper: Pagodebål, Jægerild og A-bål gennem forskellige aktiviteter. Bl.a. skulle de 3 hold tænde et af bålene ved siden af her med hjælp fra tinstål, tamponer, stearinbomber, kvas og brænde og så hurtigst få brændt en snor over og de skulle lære hvordan de bedst/nemmest slukker et bål: med et brandtæppe, sand eller vand?? Over de tre tændte bål blev der ristet skumfiduser En anden aften blev der øvet alarmering, snakket om forbrændinger, og der blev dystet i forskellige bål-discipliner. Vi lavede alle brændte lerperler over glødebålet, og der var også tid til at lave forskellige bevægelseslege i lejrbålets skær.

18 LEDERWEEKEND: I weekenden den februar var alle lederne på årets tilbagevendende lederweekend, denne gang med start og slut i spejderhuset "Kløverbo". Lørdag startede med, at vi mødtes i "Kløverbo" med vores køreklare cykler, og så skulle vi ud på et cykelløb. Det var virkelig sjovt. Vi cyklede rundt i Slagelse by og fandt poster via forskellige koder. Vi var både oppe i bymidten i forskellige forretninger, forbi Burger King, hvor der ventede en lækker Sundae is, på Frederikshøj og spillede diskgolf - og slutteligt i Bilka, hvor der skulle handles ingredienser til en valgfri kage, der skulle bages på en hemmelig adresse. Vel hjemme i spejderhuset spiste vi lækker aftensmad - tre retters menu - og hyggede os i varmen. Vi tog en rask gåtur efter maden og provianterede guf til sovepose-hyggen senere. Hjemme igen legede vi traditionen tro Den Varme Stol, hvor vi skiftevis sidder i stolen og skal svare på spørgsmål, alt mellem og jord. Der lærer vi rigtigt hinanden af kende. Så blev det tid til at hoppe i poserne. Der blev hyggesnakket og grinet. Da det blev midnat, sang vi fødselsdagssang for Nanna.

19 LEDERWEEKEND: - fortsat Søndag morgen var det op kl (også selvom det er lederweekend ) og tilberede lækker brunch, ganske som traditionen foreskriver. Da vi havde spist og ryddet op, skulle vi afsted til årets udfordring. Hvert år på lederweekenden har vi en udfordring. Det vil sige, at vi prøver noget, vi ikke har prøvet før og som ryster lederpatruljen sammen. Udfordringen er altid hemmelig indtil vi tager afsted til den, men der må altid gerne gættes på, hvad det kan være. I år foregik udfordringen i København i "Mystery Room". Det foregik sådan, at vi alle blev låst inde i samme rum af en ond videnskabsmand, som ville bruge os som forsøgsrotter. Vi skulle samarbejde om at komme ud igen på kun 60 min. - ved at finde den rigtige nøgle til at låse os ud igen. Vi blev udfordret på vores måde at tænke på, vi skulle løse gåder og knække koder og lægge mærke til alle detaljer i rummet. Vi kom heldigvis ud igen. Det var virkelig sjovt og kan anbefales til alle. Efter årets udfordring kørte vi hjem mod spejderhuset og sagde tak for en god weekend sammen.

20 OPLÆG TIL SL LEJR 2017: Vi er på lejrmesse og slår et slag for doubledækker- shelter - og vi bliver selvfølgelig meget klogere på Spejdernes Lejr 2017

21 SPEJDERNES LEJR SLAGELSE KOMMUNE - TRELLEBORG KVARTERET Så nærmer Spejdernes Lejr sig med hastige skridt, og vi glæder os til en uforglemmelig oplevelse, når knap spejdere fra ind- og udland mødes sammen på lejr i Sønderborg i uge 30. Det bliver en fantastisk uge med sjove, anderledes og udfordrende aktiviteter. Skulle du have fortrudt at du ikke er tilmeldt årets vildeste spejderoplevelse - så tøv ikke, du kan nå det endnu. Kontakt din leder og bliv tilmeldt med det samme. Spejderne fra Slagelse kommune er godt repræsenteret, og vi mødes allerede i slutningen af april til en for-weekend på Trelleborg Vikingeborg, hvor vi skal lære hinanden bedre at kende, inden vi sammen drager på lejr. Alle spejdere i Slagelse kommune skal ligge i lejr sammen kaldet TRELLEBORG KVARTERET - VORES UNDERLEJR HEDDER SLOTTET. Vores egen lejrplads kommer kun til at indeholde telte, indgangsportal og bålsted. Vi har valgt at indrette vores kvarter med 20 fælles spiseborde som en ringborg. Madlavningen laver vi på skift i et storkøkken, så vi også der får en følelse af at være mange sammen. Læs mere her: Vi får vores eget Trelleborg Kvarter mærke til uniformen, og det ligger klar til os på for-weekenden den 21. april.

22 LODSEDDELSALG Det årlige lodseddelsalg er gået i gang, og vi glæder os til at gå på gaden og vise den grønne uniform. Lodsedlerne koster 25 kroner Salgsperioden kører fra 15. marts til og med medio juni Man kan i år vinde rejsegavekort, samt gavekort til flere, blandede butikker. Som altid vil vi lave bysalg, så vi i fællesskab kan tjene penge til gruppen: 8. april 2017 klokken til 12.30, Nytorv 15. april 2017 klokken til 12.30, Nytorv 20. maj 2017 klokken til 13.00, Spejderhuset Kløverbo (Stillinge) Vi håber på et fremragende salg, og der er selvfølgelig kåring af supersælgere, de piger der sælger flest lodder i perioden. Vi ønsker alle et godt salg og håber at 2017 kunne være året hvor vi sætter rekord. MOHRONDOLØB: Årets tilbagevendende Mohrondoløb, et løb for alle spejderkorps på Vestsjælland afholdt af Sct. Georgsgilderne, blev i år afholdt i Dianalund og Flakkebjergunder temaet "H. C. Andersens eventyr". I år deltog Asta fra troppen på hold med de grønne pigespejdere fra Korsør samt KFUM spejderne fra Slagelse således, at der kunne sættes et hold - hurra for det uniformerede fællesskab. Det blev til en 9. plads i turn out (opførsel) og en 13. plads i opgaveløsning. I år deltog knap 80 spejdere på løbet.

23 Har du været forbi vores hjemmeside for nyligt? Her kan du finde alle sedler, pakkelister, oversigt over gruppens ledere, fotos m.v. Web-redaktør er Christina Cohr SE OGSÅ PÅ: Vores mission er at gøre piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale. Vores vision er at være en stærk organisation, der rækker længere ud end egne medlemmer og gør en forskel i piger og kvinders liv. Gruppeleder: Bimmer Stina Rosenborg, tlf stinarosenborg@stofanet.dk Flokleder: Emma Larsen emmaelgaard@hotmail.com Flokleder og Tropassistent Nanna Klingenberg nanna-lingenberg@hotmail.com Tropassistenter: Tanja Karina Linda Tropleder: Stine Friis, nehemia23@hotmail.com

KLØVERNYT - december 2015 JULEMARKEDET 2015

KLØVERNYT - december 2015 JULEMARKEDET 2015 KLØVERNYT - december 2015 JULEMARKEDET 2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 7 : Julemarkedet 2015 Side 8 11 Side 12 13 Side 14 15 : Flokken : Troppen : Flok og trop laver gevinster til julemarkedet 2015

Læs mere

KLØVERNYT Maj 2013. De grønne pigespejdere er en ambitiøs og moderne spejderorganisation.

KLØVERNYT Maj 2013. De grønne pigespejdere er en ambitiøs og moderne spejderorganisation. KLØVERNYT Maj 2013 De grønne pigespejdere er en ambitiøs og moderne spejderorganisation. Vi arbejder ud fra en mission og en vision om at skabe livsduelige piger og kvinder. GRØNSMUTTERNE Piger fra bh.kl.

Læs mere

KLØVERNYT - Juni 2015. www.pigespejder.dk/slagelse

KLØVERNYT - Juni 2015. www.pigespejder.dk/slagelse KLØVERNYT - Juni 2015 www.pigespejder.dk/slagelse GRØNSMUTTERNE Piger fra 0 kl. til og med 3.kl. Møder: mandage fra 16.30 18.00 FLOKWEEKEND: Flokken mødtes til årets anden Flokweekend lørdag den 6. juni.

Læs mere

KLØVERNYT - Marts

KLØVERNYT - Marts KLØVERNYT - Marts 2014 www.pigespejder.dk/slagelse GRØNSMUTTERNE Piger fra bh.kl. til og med 3.kl. Møder: mandage fra 16.30 18.00 Vi havde en vellykket december måned. Med traditionens tro :Lucia på Antvorskov

Læs mere

KLØVERNYT - Maj 2014. www.pigespejder.dk/slagelse

KLØVERNYT - Maj 2014. www.pigespejder.dk/slagelse KLØVERNYT - Maj 2014 www.pigespejder.dk/slagelse Den 13.-14. september 2014 løber dette års pigespejderevent af stablen. Dette er et arrangement for alle pigespejdere i hele Danmark og finder sted i København

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019 Referat af Generalforsamling hos De grønne pigespejdere i Jonstrup Tirsdag den kl. 19-21 i lokalet under Kvisten, Jonstrupvej 288 E., 3500 Værløse Tilstede: Dorthe (gruppeleder), Hanne (tropleder), Monica

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

KLØVERNYT november 2013

KLØVERNYT november 2013 GRØNSMUTTERNE Piger fra bh.kl. til og med 3.kl. Møder: mandage fra 16.30 18.00 KLØVERNYT november 2013 SPONSORER OG KREATIVE FOLK SØGES! Vores årlige julemarked står for døren, og i den anledning søger

Læs mere

mail:

mail: www.pigespejder.dk/christiansbjerg mail: dgp.chr.bjerg@gmail.com Gruppens ledere: Bæverleder (drenge): Henriette S. Gerding Thingvallagade 2, 8200 Århus N 8677 0940 Mail: henriette@fam-gerding.dk 2024

Læs mere

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding.

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding. Smutter: Bålmagere Formål Bålmager for grønsmutter fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål er et bål med små flammer med meget varme. Der skal være mulighed

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

Nyt fra SFO og skole

Nyt fra SFO og skole Skjoldenæsvej 70, 4174 Jystrup SFO tlf. 57 62 73 40 SFO 2 57 62 73 50 Afdelingsleder Ann Sabroe Tlf. 20189758 E-Mail: as7@ringsted.dk Nyt fra SFO og skole August 2018 Velkommen til 0. klasse Så blev det

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

SAMVÆRS- OG AKTIVITETSCENTER HJORTDAL

SAMVÆRS- OG AKTIVITETSCENTER HJORTDAL August 2018 SAMVÆRS- OG AKTIVITETSCENTER HJORTDAL SÅ er vi vendt stærkt tilbage efter en dejlig sommerferie og sikke da et sommervejr, vi har haft! Her på SAH har vi virkelig nydt det gode vejr. Vi har

Læs mere

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 1 Indhold Kort om hvad spejdernes lejr er for noget:... 3 Fællestransport:... 4 Besøgsdag/ Afhentningsdag for mikro og minier:... 4 Oppakning:... 5 Ordensregler:...

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Lige om lidt skal vi afsted på årets største spejderoplevelse: Spejdernes Lejr 2017, Danmarks største spejderlejr

Lige om lidt skal vi afsted på årets største spejderoplevelse: Spejdernes Lejr 2017, Danmarks største spejderlejr Lige om lidt skal vi afsted på årets største spejderoplevelse: Spejdernes Lejr 2017, Danmarks største spejderlejr Vi, der før har prøvet at være på lejr med flere tusinde spejdere, kan kun sige: GLÆD DIG!

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. På vej mod 5000 medlemmer. Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. På vej mod 5000 medlemmer. Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Denne måneds nyhedsbrev er en længere omgang, så læn dig godt tilbage i stolen og nyd de mange tilbud der er i vente, for grønne pigespejdere

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

KLØVERNYT - maj 2016

KLØVERNYT - maj 2016 KLØVERNYT - maj 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 : Alt i én aften Side 4-10 :Kampagnedag og fælles weekend i enheden Side 11 : Flokken data Side 12-14 : Flokkens arbejde med Udforskere Side 15-17 : Flokkens

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV

STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. mar Kreaværksted: Dørskilte Ki Ti Jo As Tor 7. mar Tegn og gæt Ki Ti Ca Ta Søn 10. mar Fastelavnsbrunch Ki Ti

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

KLØVERNYT november 2012

KLØVERNYT november 2012 KLØVERNYT november 2012 LYS - OG ADVENTSGUDSTJENESTEN I SCT. PEDERS KIRKE - MANDAG DEN 3. DECEMBER 2012 KL. 18.30 Troppen Vi øver i øjeblikket Lucia til den store guldmedalje og skal snart ud og glæde

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe 1. Birkerød Gruppe Få venner for livet Få spændende oplevelser i Danmark og udland Lær at løse mysterier, lave bål, bygge labyrinter, tage ansvar - nutidens spejdere har andet i hovedet end snobrød! En

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Det er en fordel, at dette mærke tages forud for fx en lejr, hvor spirerne vil blive en del af et større lejrbål.

Det er en fordel, at dette mærke tages forud for fx en lejr, hvor spirerne vil blive en del af et større lejrbål. Spirer: Bålmager Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med alt, hvad det indebærer! De skal lære, hvordan man laver

Læs mere

RAMMEN. Islev Gruppe. Islev Gruppe. Årgang 52. www.islevpigespejder.dk www.pigespejder.dk. Juni - Juli 2015. islevpigespejder.dk pigespejder.

RAMMEN. Islev Gruppe. Islev Gruppe. Årgang 52. www.islevpigespejder.dk www.pigespejder.dk. Juni - Juli 2015. islevpigespejder.dk pigespejder. RAMMEN Islev Gruppe Juni - Juli 2015 Alle møder afholdes i Islev Kirkes Ungdomscenter Slotsherrensvej 321 2610 Rødovre Spirerne: Piger fra 5-7 år Mandag kl. 18.30-20.00 Smutterne: Piger fra 7-10 år Mandag

Læs mere

Den seje. Skæbnejæger - niveau 1 - trin for trin. Skæbnejæger Niveau 1

Den seje. Skæbnejæger - niveau 1 - trin for trin. Skæbnejæger Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Når det er skæbnen, der råder, kan der ske

Læs mere

Maj. I dag er der ridning. Vi tager fra klubben ca. kl Hvis der er interesse for ridning, så skal I snakke med Bjarne.

Maj. I dag er der ridning. Vi tager fra klubben ca. kl Hvis der er interesse for ridning, så skal I snakke med Bjarne. Maj Tirsdag 1-5 Onsdag 2-5 Torsdag 3-5 Fredag 4-5 I dag er klubben Lukket.. Velkommen til alle de nye 1 maj børn. Vi håber i får en dejlig dag i jeres nye klub. Hvis der er interesse for ridning, så skal

Læs mere

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013 Stensved SFO & Klub Juni & juli 01 Tak til alle der var med til at gøre vores indvielse af vores nye lokaler til en dejlig dag. Heldige var vi med vejret og god stemning var der også, derudover fik vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den nye regionsledelse. September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den nye regionsledelse. September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Kære alle i Region Kattegat. Hermed kommer det første nyhedsbrev fra den nye regionsledelse. Nyhedsbrevet er spækket med informationer og

Læs mere

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo.

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo. I Vorbasse KFUM Idrætsforenings Gymnastikafdeling er Børneweekend blevet en dejlig tradition. En flok af glade gymnaster overnatter en nat inde i hallen, hvor der er gang i mange aktiviteter bl.a lege,

Læs mere

Julehilsen fra gruppelederen

Julehilsen fra gruppelederen News Rådsklippen Julehilsen fra gruppelederen Så er året 2011 ved at være gået. Dog er spejderåret kun 4 måneder gammelt. Vi kan snart begynde at glæde os til den helt store spejderoplevelse, nemlig den

Læs mere

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Kære alle Nu nærmer sommerferien sig med hastige skridt; 6.klasserne er ved at gøre klar til sidste skoledag på Espe Skole, og solen samt sommervarmen er her

Læs mere

DEN SEJE. Niveau 2 Grønsmutter. Årstid Hele året. Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften BÅLMAGER

DEN SEJE. Niveau 2 Grønsmutter. Årstid Hele året. Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften BÅLMAGER Niveau 2 Grønsmutter Årstid Hele året Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften Formål Bålmager niveau 2 fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge Mødeprogram for Mowgli s brødre og søstre Maj: Onsdag d. 4. Ulvemøde. Lør- Søndag d. 7.-8. Weekend tur. Onsdag d. 11.

Læs mere

Ridderlejr April 2012

Ridderlejr April 2012 Kastrup Gruppe nyt Ridderlejr April 2012 Lige efter påske afholdt vi vores Ridderlejr. Lejren var en stor succces. Børnene havde en rigtig god tid sammen, hvor der blev leget masser af fælles lege på tværs

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting.

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Pigespejderordbog Augusta Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Bakken (Spejderbakken) Er De grønne pigespejderes kursuscenter

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

LEDEREN. René Bo Petersen Gruppeleder, Raklev Spejderne

LEDEREN. René Bo Petersen Gruppeleder, Raklev Spejderne Efterår 2009 INDHOLD I SPEJDERNYT Lederen... 4 Opslagstavlen... 5 Seneste arrangementer... 6 Kommende arrangementer... 8 Flokkens program... 10 Troppens program... 11 Gruppens kalender... 12 Andre informationer...

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 25 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 20/6 kl. 17.30 Sommerafslutning Uge 26: Lejrtur for

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Januar Februar Marts 2010

Januar Februar Marts 2010 Januar Februar Marts 2010 Indholdsfortegnelse: Side Kalender 3 5 km. vandretur 4 Andre lande 5 Sy projekt 6 Grupperådsmøde 8 Rengøring 9 Tænkedag 10 Hyttetur 11 Navne, telefonnumre og e-mails 12 Nu - kommer

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 Find os på facebook, og vores hjemmeside se mere på side 2... Jacob har været i Ballerup Gruppe i 25 år Tillykke! Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord.

Læs mere

Tirsdag 2/1 Onsdag 3/1 Torsdag 4/1 Fredag 5/1. Mandag 8/1 Tirsdag 9/1 Onsdag 10/1 Torsdag 11/1 Fredag 12/1

Tirsdag 2/1 Onsdag 3/1 Torsdag 4/1 Fredag 5/1. Mandag 8/1 Tirsdag 9/1 Onsdag 10/1 Torsdag 11/1 Fredag 12/1 Tirsdag 2/1 Onsdag 3/1 Torsdag 4/1 Fredag 5/1 Velkommen tilbage efter juleferien. Vi ønsker alle et godt nytår. I dag laver Anja Bolsjer i køkkenet, det koster kun 10 kr. Meld dig på hos Anja. Torsdags

Læs mere

Kompasset. Vi samles om lejrbålet. - din vejviser. Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014

Kompasset. Vi samles om lejrbålet. - din vejviser. Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Kompasset - din vejviser Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Vi samles om lejrbålet Selv om det var næsten 24 timer forsinket på grund af det våde vejr, mødte alle spejderne

Læs mere

Besøg fra Sverige. Skrevet af Felicia 5. Kl.

Besøg fra Sverige. Skrevet af Felicia 5. Kl. Syddjurs Friskole Ugebrev 19/17 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden. Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kalender: 20. maj: Arbejdslørdag 25-28. maj: Kr.

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk

Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Bilag 1: Introduktion i brug af dolk Det er vigtigt, at pigerne lærer at håndtere og respektere dolken. Derfor disse regler: n er et redskab ikke legetøj. Snit altid væk fra dig selv. Brug aldrig dolk,

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3.

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 4 55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

En super aktiv juletur i Egebjerghytten. Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Januar - Februar Nr. 1 2012

En super aktiv juletur i Egebjerghytten. Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Januar - Februar Nr. 1 2012 En super aktiv juletur i Egebjerghytten Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Januar - Februar Nr. 1 2012 EKKO Redaktionen Højsagervej 7, 5884 Gudme Tlf. 41 27 00 06 e-mail: ekko@pionererne.dk Formand Hanne

Læs mere

Rengøring uge 36: Carl.

Rengøring uge 36: Carl. Ugebrev for uge 36. Mandag i forbindelse med Godmorgensang fejrer vi Arthurs 4 års fødselsdag. Tirsdag begynder der 7 nye Skovbørn i vores Skovbørnehave. Vi siger velkommen til Anker, Carl, Emilia, Luna,

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018 Julehilsen fra Solh Julehilsen fra Solhverv Privatskole December 2018 Kære elever, forældre på Solhverv Privatskole. Et halvt skoleår er gået, og vi er ved at være klar til en god og velfortjent juleferie.

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Januar I dag er der drengeklub på programmet for 4 klasses drengene. Vi starter kl Ridning kl 15.00

Januar I dag er der drengeklub på programmet for 4 klasses drengene. Vi starter kl Ridning kl 15.00 Januar 2019 Tirsdag 1-1 Onsdag 2-1 Torsdag 3-1 Fredag 4-1 LUKKET. Rigtig godt nytår og velkommen tilbage. Vi åbner klubben kl 9.00 til 17.00. Vi tager i skøjtehallen kl 12.og er tilbage igen ca 16.30.

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

RØDOVRE BYGGELEGEPLADS www.byggeren.dk byggeren@byggeren.dk Mandag - Fredag: 10.00-18.00 Lørdag, søndag og helligdage: 11.00-16.00

RØDOVRE BYGGELEGEPLADS www.byggeren.dk byggeren@byggeren.dk Mandag - Fredag: 10.00-18.00 Lørdag, søndag og helligdage: 11.00-16.00 1 Nr. 7 / 1. JULI 2004 RØDOVRE BYGGELEGEPLADS www.byggeren.dk byggeren@byggeren.dk Mandag - Fredag: 10.00-18.00 Lørdag, søndag og helligdage: 11.00-16.00 2 Vitsen: Hvad viser man en kvinde, der har kørt

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER!

VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fredag: Lukket NYHEDSBREVET RUDER ES September 2015 VELKOMMEN TIL SEPTEMBER! I d e t t e n u m m e r : Aktiviteter og Menu iseptember

Læs mere

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017 Nyhedsbrev fra Seden Skole Julen 2017 Seden Skole har haft en dejlig og spændende periode her henover efteråret og vinteren. Den 1. oktober fik skolen ny skoleleder, nemlig Marianne Bernstorff Justesen,

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen Aftenens taler ved Randbøldal Borgerforenings Skt. Hans Bål, var pastor ved Randbøl Kirke, Helle Pahus, der her forøger at få styr

Læs mere

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Bål Indholdsfortegnelse Brændeværdier... 2 Båltænding... 3 BÅLSTART... 3 Båltyper... 4 KOGEBÅL... 4 GLØDEBÅL... 4 Gammelmandsild... 5 Jægerild... 6 Nying ild... 7 Pagodebålet... 8 Pyramidebålet... 9 Stjernebål...

Læs mere

**********************************************************************************************

********************************************************************************************** Fredagsnyt, den 20. april, 2018 Kirsten er på kursus, så der ikke noget indlæg fra hende i fredagsnyt denne gang. Her i april kom årets første sommerdag i går - fantastisk, det er så skønt at se, hvordan

Læs mere